Burgvogel Solingen

På klassisk tysk mark startades Burgvogel 1949 i Solingen av bröderna Bahn. Familjeföretaget tillverkar än idag knivar i flera modeller och handtag, nu i fjärde generationen. Störst utbud för oss här i Sverige som vill köpa någon av deras knivar hittar vi på Amazon.se.

Burgvogels knivar i stål

Kvalitén i Burgvogels knivar ligger i den typen av stål de använder. I knivarna finns stål som innehåller krom och molybden (x50 CrMoV 15). Knivbladet tillverkas i ett stycke vilket säkerställer dess hållbarhet och styvhet. På fabriken i Solingen slipas alla knivar för hand och kontrolleras för att ingen kniv ska levereras i annat än perfekt skick.

Burgvogel Solingen Kinesisk 17 cm

Burgvogel Solingen Kinesisk 17 cm kockkniv smidd olivträ, olivalinje, rostfri

» Köp kniven här

Burgvogel Comfort Line 18 cm

Burgvogel Comfort Line, skinkkniv

» Köp kniven här

Burgvogel Natura Line, brödkniv 13 cm

Burgvogel brödkniv Natura Line 13 cm

» Köp kniven här

Automatiseringen vid Burgvogels knivfabrik

Karl Bahns knivfabrik var tidigt ute med automatisering och hade en halv-automatiskt process för tillverkningen av knivblad redan 1949. Det var det första företaget i Solingenområdet som hade en sådan teknisk innovation.

Även om mycket moderniserats och är än mer automatiserat idag hos Burgvogel är det ändå en del moment som de fortsatt gör manuellt.

Skötselråd från Burgvogel för deras köksknivar

Läser man i produktkatalogen för Burgvogel Solingen hittar man ett avsnitt om skötsel av deras knivar. I den kan man läsa att regelbundet underhåll förlänger livslängden på kniven.

Alla deras knivar går att diska i diskmaskin men det är faktiskt inget de uppmanar till. Om man ändå vill det så se till att knivbladet och särskilt eggen inte kan röra andra vassa, hårda föremål.

Om din Burgvogel-kniv har handtag i trä ska du inte diska i diskmaskin då det sliter och förstör trähandtaget väldigt snabbt.

De lyfter också upp vikten av att inte lämna kniven med rester av mat för länge, så det torkar fast. Många av våra livsmedel har syror i sig som kan påskynda rostprocesser. Därför bör man lyssna på Burgvogels råd och skölja av kniven direkt efter användning.

Förväxla inte Vogel med Burgvogel

Det finns knivar på marknaden där det står "Vogel" på knivbladet men de ska inte förväxlas med Burgvogel, som är av helt olika kvaliteter.