Designtorget knivprodukter

  • Filékniv Classic 1891

    Filékniv Classic 1891
    Filékniv Classic 1891 från Morakniv. Fisk, kött eller kyckling - filékniven passar de flesta råvaror du vill använda till kvällens middag. Bladet blir mer och mer flexibelt ju längre fram mot spetsen du jobbar, så att filétreringen blir enkel och smidig. Putsa på! Bladet är 19 cm långt, med ökande flexibilitet mot knivspetsen. Det gör att filéteringen blir garanterat smidig och du kan arbeta nära och smidigt för att effektivt ta bort skinn eller putsa hinnor. Stoppklacken i början av bladet hindrar handen från att glida fram över det vassa bladet, allt för att du ska kunna jobba så säkert som möjligt i köket. Givetvis är kniven tillverkad av svensk rostfritt stål av högsta kvalitet. Det genuina rödbetsade trähandtaget och vackra detaljer - som dalavapnet i holken - gör dessutom upplevelsen i köket ännu trevligare.Rostfritt stål är lätt att underhålla, då det är behandlat för att motstå angrepp av rost och korrosion. Dock är det alltid bra att ta för vana att skölja av bladet under rinnande varmt vatten, gärna med en mild tvållösning, efter användning om kniven blivit smutsig. Låt sedan kniven torrtorka. Inga knivar bör köras i diskmaskin, maskindiskmedlet är boven i dramat med sin negativa effekt på bladet.
  • Kockkniv Classic 1891

    Kockkniv Classic 1891
    Kockkniv Classic 1891 från Morakniv. Med ett 22 cm långt blad av svenskt rostfritt stål är kockkniven en pålitlig hjälpreda i köket. Knivbladet har ett integrerat fingerstopp, som hindrar fingrarna från att glida fram över det vassa bladet. Designen är noga genomtänkt och kniven har en utmärkt balans. Den avfasade spetsen bidrar dessutom ytterligare till säkerhetsaspekten, i och med att den förhindrar stickskador. Att kniven är tillverkad för hand, med ett genuint rödbetsat trähandtag och vackra detaljer - som dalavapnet i holken - gör bara upplevelsen i köket ännu trevligare.Rostfritt stål är lätt att underhålla, då det är behandlat för att motstå angrepp av rost och korrosion. Dock är det alltid bra att ta för vana att skölja av bladet under rinnande varmt vatten, gärna med en mild tvållösning, efter användning om kniven blivit smutsig. Låt sedan kniven torrtorka. Inga knivar bör köras i diskmaskin, maskindiskmedlet är boven i dramat med sin negativa effekt på bladet.
  • Skärbräda björk liten

    Skärbräda björk liten
    Skärbräda tillverkad av de finaste och bredaste björkplankorna på en såg i Västergötland. Passar lika bra som uppläggningsfat av t ex ost och kex. Skärbrädorna tillverkas för hand och har gjorts i 40 år. Skärbrädan bör oljas med matolja vid behov och tål ej maskindisk.
ilead