Andra varumärken

MORBERG knivprodukter

 • Morberg Knivväska

  Snygg och praktisk knivväska från Morberg i canvas med vaxad insida och läderrem. Väskan har plats för 20 knivar och redskap och dessutom har den en ficka för mobiltelefonen.
 • Morberg Köttyxa 17 cm

  Köttyxa från Morberg tillverkad i Japan med rostfritt stål, handtag av obehandlad ek och detaljer i mässing. Stålet mäter en hårdhet på 54 HRC och kniven är slipad med samma metod som en yxa.
 • Morberg Skärbräda Premium Ek

  En exklusiv skärbräda ur MORBERG® premium begränsade sortiment där varje skärbräda har sin egen unika ådring. Morberg har valt att ta fram denna kvalitets skärbräda för att den skall kunna användas och hålla från generation till generation. Här använder man traditionellt hantverkskunnande med organiskt material för att skapa grogrunden för god matlagning till vardags såväl som till fest. 100 % massiv, svenskodlad ek i ett enda stycke med ca-måtten 35×70 cm, nästan 6 cm tjock och som väger cirka 10 kg. Finns endast i en begränsad upplaga.Att få fram ett helt stycke ek i sådana mått – som inte sedan spricker eller slår sig – kräver att träet har behandlats och torkats på ett alldeles speciellt sätt. Måtten skiljer sig något vilket gör varje skärbräda unik, detta för att använda det bästa ut varje ekstock. Ursprungsträdet är minst över 100 år gammalt och har sedan fått ligga och torka utomhus under många år. Därefter har det skett en torkningsprocess inomhus under speciella former. Skärbrädan är sedan varsamt behandlad med den finaste hård-vaxoljan i dubbla lager och är prydd med Morbergs emblem.
 • Morberg Skärbräda Liten Ek

  Med denna praktiska skärbräda får du en rejäl känsla utan att den tar upp för mycket plats på bänken. Brädan fungerar lika bra som ostbricka eller uppläggningsfat. Skärbrädan är tillverkad i det tåliga materialet ek.  Ingår i Per Morbergs kökskollektion.   Mått 30x20x2 cm.  Tål ej maskindisk. 
 • Morberg Kockkniv Premium 21 cm

  Stilren kockkniv från Morberg tillverkad i Japan av kolstål med handtag av obehandlad ek och mässingdetaljer. Kolstålet mäter en hårdhet på 61 HRC och är slipad i 16 graders vinkel. Stålet är dessutom oxiderat för att motverka den naturliga rosten i kolstålet. Kniven har Per Morbergs signatur i guld.
 • Morberg Skärbräda Stor Ek

  Gedigen skärbräda i det tåliga materialet Ek från Morberg. Brädan fungerar lika bra som ostbricka eller uppläggningsfat. Ingår i Per Morbergs kökskollektion.   Mått 48x32x3,5 cm.  Tål ej maskindisk.  
 • Morberg Kockkniv 21 cm

  Kniv från Morberg tillverkad i Japan. Kockkniven är i rostfritt stål, har handtag av obehandlad ek och detaljer i mässing. Stålet mäter en hårdhet på 54 HRC och är slipad med 16 graders vinkel.
 • Morberg Skalkniv 9 cm

  Snygg skalkniv från Morberg. Kniven är tillverkad i Japan av rostfritt stål med en hardhet på 54 HRC. Handtag av obehandlad ek med bolster och nitar i mässing. Knivbladets vinkel är 16 grader.  
 • Morberg Brödkniv 23 cm

  Brödkniv tillverkad i Japan med rostfritt stål, handtag av obehandlad ek och detaljer i mässing. Stålet mäter en hårdhet på 54 HRC och är slipad enligt japansk tradition. Kniven är både snygg och kraftfull för bästa resultat.
 • Morberg Skalkniv Premium 21 cm

  Snygg och kraftfull skalkniv tillverkad i Japan av kolstål med handtag av obehandlad ek och detaljer i mässing. Kolstålet mäter en hårdhet på 61 HRC och är slipad i 16 graders vinkel. Stålet är dessutom oxiderat för att motverka den naturliga rosten i kolstålet och har Per Morbergs signatur i guld.
 • Morberg Grönsakskniv 13 cm

  Smidig grönsakskniv tillverkad i Japan. Med rostfritt stål, handtag av obehandlad ek och detaljer i mässing. Kniven är både kraftfull, stilren och stålet mäter en hårdhet på 54 HRC. Grönsakskniven från Morberg är slipad med 16 graders vinkel.
 • Morberg Skalkniv 9 cm Ek/Mässing

  Skalkniv 9 cm Ek/Mässing Morberg
 • Morberg Premium Skalkniv Kolstål 9 cm

  Premium Skalkniv Kolstål 9 cm Morberg
 • MORBERG Kockkniv 21 cm Rostfritt Stål

  Kockkniv tillverkad av japanskt rostfritt stål med greppvänligt handtag av ek. Bolster och nitar är av mässing. Eggen är slipad i 16 grader och hårdhetsgraden är HRC 54. Tål inte maskindisk.Ingår i Per Morbergs exklusiva kökskollektion.
 • MORBERG Skalkniv 9 cm Rostfritt Stål

  Skalkniv tillverkad av japanskt rostfritt stål med greppvänligt handtag av ek. Bolster och nitar är av mässing. Eggen är slipad i 16 grader och hårdhetsgraden är HRC 54. Tål inte maskindisk.Ingår i Per Morbergs exklusiva kökskollektion.
 • MORBERG Grönsakskniv 13 cm

  Grönsakskniv från MORBERG som är gjord i japanskt rosfritt stål med handtag av obehandlad ek och bolster i mässing. Kniven är 13 cm och passar utmärkt till att skära eller hacka grönsaker.