Andra varumärken

MORBERG knivprodukter

 • Morberg Knivväska

  Snygg och praktisk knivväska från Morberg i canvas med vaxad insida och läderrem. Väskan har plats för 20 knivar och redskap och dessutom har den en ficka för mobiltelefonen.
 • Morberg Köttyxa 17 cm

  Köttyxa från Morberg tillverkad i Japan med rostfritt stål, handtag av obehandlad ek och detaljer i mässing. Stålet mäter en hårdhet på 54 HRC och kniven är slipad med samma metod som en yxa.
 • Morberg Knivset med Kockkniv, Grönsakskniv och Skalkniv

  Ett härlig knivset från Morberg. Knivsetet innehåller en kockkniv 20 cm, en skalkniv 7 cm och en grönsakskniv 13 cm. Kommer i en fin ask med lock.Material:Japanskt rostfritt stål med handtag av obehandlad ek samt bolster i mässing.
 • Morberg Skärbräda Premium Ek

  En exklusiv skärbräda ur MORBERG® premium begränsade sortiment där varje skärbräda har sin egen unika ådring. Morberg har valt att ta fram denna kvalitets skärbräda för att den skall kunna användas och hålla från generation till generation. Här använder man traditionellt hantverkskunnande med organiskt material för att skapa grogrunden för god matlagning till vardags såväl som till fest. 100 % massiv, svenskodlad ek i ett enda stycke med ca-måtten 35×70 cm, nästan 6 cm tjock och som väger cirka 10 kg. Finns endast i en begränsad upplaga.Att få fram ett helt stycke ek i sådana mått – som inte sedan spricker eller slår sig – kräver att träet har behandlats och torkats på ett alldeles speciellt sätt. Måtten skiljer sig något vilket gör varje skärbräda unik, detta för att använda det bästa ut varje ekstock. Ursprungsträdet är minst över 100 år gammalt och har sedan fått ligga och torka utomhus under många år. Därefter har det skett en torkningsprocess inomhus under speciella former. Skärbrädan är sedan varsamt behandlad med den finaste hård-vaxoljan i dubbla lager och är prydd med Morbergs emblem.
 • MORBERG Köttyxa 17 cm Kolstål

  Japansk köttyxa av kolstål med greppvänligt handtag av ek. Bolster och nitar är av mässing. Tål inte maskindisk.Ingår i Per Morbergs exklusiva kökskollektion.
 • Morberg Skärbräda Liten Ek

  Med denna praktiska skärbräda får du en rejäl känsla utan att den tar upp för mycket plats på bänken. Brädan fungerar lika bra som ostbricka eller uppläggningsfat. Skärbrädan är tillverkad i det tåliga materialet ek.  Ingår i Per Morbergs kökskollektion.   Mått 30x20x2 cm.  Tål ej maskindisk. 
 • Morberg Skärbräda Stor Ek

  Gedigen skärbräda i det tåliga materialet Ek från Morberg. Brädan fungerar lika bra som ostbricka eller uppläggningsfat. Ingår i Per Morbergs kökskollektion.   Mått 48x32x3,5 cm.  Tål ej maskindisk.  
 • Morberg Kockkniv 21 cm

  Kniv från Morberg tillverkad i Japan. Kockkniven är i rostfritt stål, har handtag av obehandlad ek och detaljer i mässing. Stålet mäter en hårdhet på 54 HRC och är slipad med 16 graders vinkel.
 • Morberg Skalkniv 9 cm

  Snygg skalkniv från Morberg. Kniven är tillverkad i Japan av rostfritt stål med en hardhet på 54 HRC. Handtag av obehandlad ek med bolster och nitar i mässing. Knivbladets vinkel är 16 grader.  
 • Morberg Brödkniv 23 cm

  Brödkniv tillverkad i Japan med rostfritt stål, handtag av obehandlad ek och detaljer i mässing. Stålet mäter en hårdhet på 54 HRC och är slipad enligt japansk tradition. Kniven är både snygg och kraftfull för bästa resultat.
 • Morberg Kockkniv Premium 21 cm

  Stilren kockkniv från Morberg tillverkad i Japan av kolstål med handtag av obehandlad ek och mässingdetaljer. Kolstålet mäter en hårdhet på 61 HRC och är slipad i 16 graders vinkel. Stålet är dessutom oxiderat för att motverka den naturliga rosten i kolstålet. Kniven har Per Morbergs signatur i guld.
 • Morberg Skalkniv Premium 21 cm

  Snygg och kraftfull skalkniv tillverkad i Japan av kolstål med handtag av obehandlad ek och detaljer i mässing. Kolstålet mäter en hårdhet på 61 HRC och är slipad i 16 graders vinkel. Stålet är dessutom oxiderat för att motverka den naturliga rosten i kolstålet och har Per Morbergs signatur i guld.
 • Morberg Grönsakskniv 13 cm

  Smidig grönsakskniv tillverkad i Japan. Med rostfritt stål, handtag av obehandlad ek och detaljer i mässing. Kniven är både kraftfull, stilren och stålet mäter en hårdhet på 54 HRC. Grönsakskniven från Morberg är slipad med 16 graders vinkel.
 • Morberg Skärbräda Premium Ek 70x35 cm

  Morberg Skärbräda Premium Ek 70x35 cm från Morberg
 • Morberg Brödkniv 23 cm Ek/Mässing

  Morberg Brödkniv 23 cm Ek/Mässing från Morberg
 • Morberg Skalkniv 9 cm Ek/Mässing

  Morberg Skalkniv 9 cm Ek/Mässing från Morberg
 • Morberg Premium Skalkniv Kolstål 9 cm

  Morberg Premium Skalkniv Kolstål 9 cm från Morberg
 • Morberg Köttyxa 18 cm Ek/Mässing

  Morberg Köttyxa 18 cm Ek/Mässing från Morberg
 • Morberg Skärbräda Premium Ek 70x35 cm

  Morberg Skärbräda Premium Ek 70x35 cm från Morberg
 • Morberg Skalkniv 9 cm Ek/Mässing

  Morberg Skalkniv 9 cm Ek/Mässing från Morberg
 • Morberg Premium Skalkniv Kolstål 9 cm

  Morberg Premium Skalkniv Kolstål 9 cm från Morberg
 • MORBERG Skärbräda Ek Liten

  Mindre skärbräda tillverkad i massiv ek som ger en rejäl känsla. Skärbrädan har många användningsområden - så som serveringsfat, ostbricka och självklart även som redskap vid matlagning. Mått 30x20x2 cm.Ingår i Per Morbergs exklusiva kökskollektion.
 • MORBERG Skärbräda Ek helstav Stor

  Rejäl och imponerande skärbräda tillverkad av massiv ek. Denna skärbräda kan vara ett av de mest användbara redskapen som finns i ditt kök! Mått 48 x 32 x 3,5 cm.Ingår i Per Morbergs exklusiva kökskollektion.Förbehandlad med olja.
 • MORBERG Skärbräda Premium Ek

  ”Jag ville ha en skärbräda som var stor, tjock och vacker – en riktig skärbräda i rätt mått, utan stavlimning ur ett enda helt stycke ek. Nu erbjuder jag konnässören där ute i vårt avlånga land chansen att få sitt eget exemplar.” - Per Morberg. Lyxig skärbräda tillverkad av 100% massiv, svenskodlad ek i ett enda stycke. Den är behandlad med hård-vaxolja i dubbla lager och prydd med Morbergs emblem. Brädan är 35 x 70 cm, nästan 6 cm tjock och väger ca 10kg. Tillverkas endast i mindre upplagor i den mån det finns tillgång till svenska ekskivor av lämplig kvalitet och storlek.
 • MORBERG Kockkniv 21 cm Rostfritt Stål

  Kockkniv tillverkad av japanskt rostfritt stål med greppvänligt handtag av ek. Bolster och nitar är av mässing. Eggen är slipad i 16 grader och hårdhetsgraden är HRC 54. Tål inte maskindisk.Ingår i Per Morbergs exklusiva kökskollektion.
 • MORBERG Brödkniv 23 cm Rostfritt Stål

  Brödkniv tillverkad av japanskt rostfritt stål med greppvänligt handtag av ek. Bolster och nitar är av mässing. Eggen är slipad i 16 grader och hårdhetsgraden är HRC 54. Tål inte maskindisk.Ingår i Per Morbergs exklusiva kökskollektion. 
 • MORBERG Skalkniv 9 cm Rostfritt Stål

  Skalkniv tillverkad av japanskt rostfritt stål med greppvänligt handtag av ek. Bolster och nitar är av mässing. Eggen är slipad i 16 grader och hårdhetsgraden är HRC 54. Tål inte maskindisk.Ingår i Per Morbergs exklusiva kökskollektion.
 • MORBERG Kockkniv Premium 21 cm

  Per Morbergs premium kockkniv är tillverkad av kolstål med bolster och nitar av mässing. Greppvänligt handtag av ek. På knivbladet finner du Per Morbergs signatur.Ingår i Per Morbergs exklusiva kökskollektion.
 • MORBERG Skalkniv Premium 9 cm

  Per Morbergs premium skalkniv är tillverkad av kolstål med bolster och nitar av mässing. Greppvänligt handtag av ek. På knivbladet finner du Per Morbergs signatur.Ingår i Per Morbergs exklusiva kökskollektion.
 • MORBERG Knivset 3-pack

  Knivset från MORBEG som är tillverkade i rostfritt stål med ett handtag av obehandlad ek och bolster i mässing. Setet innehåller:Kockkniv 20 cm,Skalkniv 7cm ochGrönsakskniv 13cm. Knivarna kommer i en ask med lock vilket gör dem till en mycket fin present till matälskaren eller varför inte till dig själv.
 • MORBERG Grönsakskniv 13 cm

  Grönsakskniv från MORBERG som är gjord i japanskt rosfritt stål med handtag av obehandlad ek och bolster i mässing. Kniven är 13 cm och passar utmärkt till att skära eller hacka grönsaker.
 • MORBERG Knivväska Med Läderrem

  Jaktinspirerad knivväska i grön canvas som har en vaxad insida och rem i naturfärgat läder. Väskan har plats för 20 knivar och tillbehör och t.o.m. en ficka för mobiltelefonen. Praktisk när du ska ta med dig knivar till stugan eller om du ska ta med dig knivarna till en kompis och laga mat.