Andra varumärken

Per Morberg knivprodukter

I egenskap av kock är Per Morberg en man som anser att köksredskapen är minst lika viktiga som kvalitén på råvarorna. Att laga mat är en kärlekshandling och då tänker han kanske mest på mottagaren av den goda maten. Det är också viktigt att vara varsam med både redskap som kökskniv och råvara. Från varumärket Morberg kommer allt från stekpannor, kokkärl och förkläden. Här är det däremot knivarna vi har fokus på.

För att få ett bra resultat behöver du rätt kniv till rätt sak. I Per Morbergs serie med köksknivar finns knivset med kockkniv, grönsakskniv och skalkniv. Knivarna är tillverkade i Japan av japanskt rostfritt stål och med handtag av ek.

 • Morberg Premium Kockkniv 21 cm Kolstål

  Japansk kolstålskniv av högsta kvalitet, med handtag av ek och bolster och nitar av mässing.
 • Morberg Premium Skalkniv 9 cm Kolstål

  Japansk kolstålskniv av högsta kvalitet, med handtag av ek och bolster och nitar av mässing.
 • Morberg Grönsakskniv 13 cm

  Grönsakskniven är tillverkad i Japan av japanskt rostfritt stål med handtag av obehandlad ek och bolster av mässing. Kniven är slipad med 16 graders vinkel. Handtaget kan med fördel oljas in med Morberg linolja.
 • Morberg Premium Skärbräda 70x35 cm Ek

  Skärbrädan från serien Morberg Premium består av 100% massiv, svenskodlad ek. Brädan är ca 35x70 cm, nästan 6 cm tjock och väger ca 10 kg. Skärbrädorna varierar något i storlek eftersom varje bräda är unik, där man har tagit tillvara på den bästa delen av ekstocken.