Per Morberg knivprodukter

I egenskap av kock är Per Morberg en man som anser att köksredskapen är minst lika viktiga som kvalitén på råvarorna. Att laga mat är en kärlekshandling och då tänker han kanske mest på mottagaren av den goda maten.

Det är också viktigt att vara varsam med både redskap som kökskniv och råvara. Från varumärket Morberg kommer allt från stekpannor, kokkärl och förkläden. Här är det däremot knivarna vi har fokus på. Precis som andra kändiskockar likt Leif Mannerström knivar har Per Morberg också egen knivdesign.

Morbergs knivar

För att få ett bra resultat behöver du rätt kniv till rätt sak. I Per Morbergs serie med köksknivar finns knivset med kockkniv, grönsakskniv och skalkniv. Knivarna är tillverkade i Japan där det finns lång tradition av knivtillverkning. Japanska köksknivar är kända för hög kvalitet och hårdhet och noga utvalt rostfritt stål. Morberg har kombinerat det med snygga handtag av ek.

  • Morberg kockkniv premium 21cm

    Morberg kockkniv premium 21cm
    Snygg och kraftfull kockkniv på 21 cm tillverkad i Japan av kolstål med handtag av obehandlad ek och detaljer i mässing. Kolstålet mäter en hårdhet på 61 HRC och är slipad i 16 graders vinkel. Stålet är dessutom oxiderat för att motverka den naturliga rosten i kolstålet och har Per Morbergs signatur i guld.
  • Skalkniv, Premium 9 cm

    Skalkniv, Premium 9 cm
    Japansk skalkniv med handtag av ek och bolster och nitar av mässing. Per Morberg logga på bladet.
ilead