Andra varumärken

Perman Knives knivprodukter

  • Skalkniv, Blankt stål - Perman

    Kniven är tillverkad för hand. Material och utformning är valda för att få en estetiskt tilltalande kniv som verkligen gör nytta i köket. Blad Bladet är tillverkat helt av mig och är i materialet Elmax från Uddeholm AB. Det är ett högteknologiskt stål som inte finns i serietillverkade knivar. Det har högre skärpa och är hårdare än de knivar som finns att köpa på marknaden idag. Bladet är rostfritt och håller skärpan mycket längre än i standardstål som finns i knivar. Skaft Skaftet är tillverkat av stabiliseradt svenskt trä. Stabiliseringen gör att träet tål väta bra och kommer att hålla sig under många års användning. Tekniken används främst till lyxbilar med träinredning. Träet suger inte åt sig fukt, smuts mm. Även nitarna är i rostfritt stål. Skötsel Kniven bör handdiskas för att inte träet ska ta skada med tiden. En diskmaskin riskerar även att eggen nöter mot annat porslin eller metall vilket kan skada eggen eller det den tar emot. Eggen kan brynas och slipas som ett vanligt stål, det är bara hårdare och tar lite längre tid. Däremot håller stålet sig vasst mycket längre än traditionella knivar. Eggen är gjord med mycket brant vinkel vilket ger en hög skärpa men även en risk att bryta ur flisor eller få eggen slö. Skär därför inte i ben eller fruset material med kniven. Knivmakaren Jag heter Rickard Perman, född 1979 och bor i Årsta men har rötterna i västerbotten. Mitt intresse för att göra knivar startade i tonåren och blir bara större med tiden. Jag har alltid gillat att teckna och formge och i knivmakeri får jag utlopp för båda. Hör gärna av er om det dyker upp funderingar eller om något skulle gå snett med kniven.
  • Liten kockkniv - Perman

    Kniven är tillverkad för hand. Material och utformning är valda för att få en estetiskt tilltalande kniv som verkligen gör nytta i köket. Blad Bladet är tillverkat helt av mig och är i materialet Elmax från Uddeholm AB. Det är ett högteknologiskt stål som inte finns i serietillverkade knivar. Det har högre skärpa och är hårdare än de knivar som finns att köpa på marknaden idag. Bladet är rostfritt och håller skärpan mycket längre än i standardstål som finns i knivar. Skaft Skaftet är tillverkat av stabiliseradt svenskt trä. Stabiliseringen gör att träet tål väta bra och kommer att hålla sig under många års användning. Tekniken används främst till lyxbilar med träinredning. Träet suger inte åt sig fukt, smuts mm. Även nitarna är i rostfritt stål. Skötsel Kniven bör handdiskas för att inte träet ska ta skada med tiden. En diskmaskin riskerar även att eggen nöter mot annat porslin eller metall vilket kan skada eggen eller det den tar emot. Eggen kan brynas och slipas som ett vanligt stål, det är bara hårdare och tar lite längre tid. Däremot håller stålet sig vasst mycket längre än traditionella knivar. Eggen är gjord med mycket brant vinkel vilket ger en hög skärpa men även en risk att bryta ur flisor eller få eggen slö. Skär därför inte i ben eller fruset material med kniven. Knivmakaren Jag heter Rickard Perman, född 1979 och bor i Årsta men har rötterna i västerbotten. Mitt intresse för att göra knivar startade i tonåren och blir bara större med tiden. Jag har alltid gillat att teckna och formge och i knivmakeri får jag utlopp för båda. Hör gärna av er om det dyker upp funderingar eller om något skulle gå snett med kniven.  
  • Stor kockkniv - Perman

    Kniven är tillverkad för hand. Material och utformning är valda för att få en estetiskt tilltalande kniv som verkligen gör nytta i köket. Blad Bladet är tillverkat helt av mig och är i materialet Elmax från Uddeholm AB. Det är ett högteknologiskt stål som inte finns i serietillverkade knivar. Det har högre skärpa och är hårdare än de knivar som finns att köpa på marknaden idag. Bladet är rostfritt och håller skärpan mycket längre än i standardstål som finns i knivar. Skaft Skaftet är tillverkat av stabiliseradt svenskt trä. Stabiliseringen gör att träet tål väta bra och kommer att hålla sig under många års användning. Tekniken används främst till lyxbilar med träinredning. Träet suger inte åt sig fukt, smuts mm. Även nitarna är i rostfritt stål. Skötsel Kniven bör handdiskas för att inte träet ska ta skada med tiden. En diskmaskin riskerar även att eggen nöter mot annat porslin eller metall vilket kan skada eggen eller det den tar emot. Eggen kan brynas och slipas som ett vanligt stål, det är bara hårdare och tar lite längre tid. Däremot håller stålet sig vasst mycket längre än traditionella knivar. Eggen är gjord med mycket brant vinkel vilket ger en hög skärpa men även en risk att bryta ur flisor eller få eggen slö. Skär därför inte i ben eller fruset material med kniven. Knivmakaren Jag heter Rickard Perman, född 1979 och bor i Årsta men har rötterna i västerbotten. Mitt intresse för att göra knivar startade i tonåren och blir bara större med tiden. Jag har alltid gillat att teckna och formge och i knivmakeri får jag utlopp för båda. Hör gärna av er om det dyker upp funderingar eller om något skulle gå snett med kniven.  
  • Stor kockkniv i Damasteel - Perman

    Kniven är tillverkad för hand. Material och utformning är valda för att få en estetiskt tilltalande kniv som verkligen gör nytta i köket. Blad Damasteel är ett rostfritt pulverstål som framställs i Söderfors. Stålet är hårt (ca 59 och 61 HRC) och båda är rostfria. Mönstret skapas genom blandningen av pulver innan stålet smids ihop. Mönstret är i princip osynligt fram tills att stålet läggs i syra. Då försvinner en del av materialet från det stålet som inte är syrafast och mönstret kan ses.  Både elmax och damasteel är riktiga superstål, bland de bästa som tillverkas. Pulverstål är bättre än vanligt stål då mer kol och andra legeringar kan blandas in i stålet vilka blir hårda karbider, nitrider mm vilket egentligen är de delar som skär. Många karbider och små karbider ger vassa stål. Skaft Skaftet är tillverkat av stabiliseradt svenskt trä. Stabiliseringen gör att träet tål väta bra och kommer att hålla sig under många års användning. Tekniken används främst till lyxbilar med träinredning. Träet suger inte åt sig fukt, smuts mm. Även nitarna är i rostfritt stål. Skötsel Kniven bör handdiskas för att inte träet ska ta skada med tiden. En diskmaskin riskerar även att eggen nöter mot annat porslin eller metall vilket kan skada eggen eller det den tar emot. Eggen kan brynas och slipas som ett vanligt stål, det är bara hårdare och tar lite längre tid. Däremot håller stålet sig vasst mycket längre än traditionella knivar. Eggen är gjord med mycket brant vinkel vilket ger en hög skärpa men även en risk att bryta ur flisor eller få eggen slö. Skär därför inte i ben eller fruset material med kniven. Knivmakaren Jag heter Rickard Perman, född 1979 och bor i Årsta men har rötterna i västerbotten. Mitt intresse för att göra knivar startade i tonåren och blir bara större med tiden. Jag har alltid gillat att teckna och formge och i knivmakeri får jag utlopp för båda. Hör gärna av er om det dyker upp funderingar eller om något skulle gå snett med kniven.