Andra varumärken

Professional Secrets knivprodukter

  • Brödkniv 23 cm

    Knivar med ett unikt handtag som skonar pekfingrar under långa arbetsdagar. Tillverkad i svenskt kvalitetsstål från Sandvik med optimal hårdhet. Professional Secrets knivar har ett handtag som formgivits för proffsens sätt att hantera en kniv: ”kockgreppet”. Detta grepp skonar pekfingret. Den avsmalnande designen är inte bara estetiskt tilltalande och skonsam mot handen utan eliminerar även potentiella smutsfällor. Mjukare knivstål är mer förlåtande om man skulle skära i ben eller böja bladet och hårdare stål kan slipas till en vassare egg, därför är stålet i knivarna mellanhårt. Kniven kommer i ett kanvasfodral som skyddar både kniven och föremål runt omkring vid transport.
  • Skärbräda 42x30x3 cm

    Skärbrädan får mindre uppmärksamhet än många andra redskap i köket, men för ett proffs är det ingen hemlighet att den ska uppfylla många krav. Den är en arbetsyta och en parhäst med kockens kanske viktigaste redskap, kniven. Vår skärbräda från Professional Secrets har formgetts i samråd med professionella kockar. Den är gjord av stadiga bitar bok, ett träslag som är både vackert och ett skonsamt val av material – för knivar såväl som för miljön. • Förstorad bassäng förhindrar översvämning av köttsafter och andra vätskor. • Materialet är bok, ett vanligt förekommande, snabbväxande och miljömässigt hållbart träslag. • Mattan av silikon ger perfekt grepp på de flesta ytor. Proffsens tips: • För knivens och för din handleds bästa så ska skärbrädan vara relativt mjukt. • En skärbräda är en arbetsyta. Den ska vara stabil. Ett underlag av gummi och/eller en fuktig släng eller disktrasa är perfekt för att hålla brädan på plats. • En professionell kock tar med jämna mellanrum ett tag med slängen så att skärbrädan är torr.
  • Professional Secrets Kockkniv 32 cm

    Precis som namnet Professional Secret avslöjar är det här produkter framtagna efter proffskockarnas egna hemligheter. Produkterna är till för både professionella kockar såväl som möjligheten att ge alla intresserade hemmakockar de rätta redskapen samt kunskapen för att bli ännu duktigare i köket. Alla produkter har en svensk design som står för rena linjer, funktionalitet och kavalitet. De är tillverkade av rena material som ska vara både bättre för miljön och roligare att använda.Professional Secrets kockknivar har ett skaft som är tillverkat av glasfiber för att tåla höga temperaturer. Det är unikt utformat efter kockgreppet för att skona pekfingret vid långa arbetsdagar.Det avrundade knivbladet ger en effektiv och skön arbetsrörelse, det är tillverkat av svenskt stål från Sandvik. Med den här kockkniven kan du skära och hacka allt från frukt och grönsaker till kött. Du kommer att se ett fantastiskt resultat och din matllagning kommer bli både lättare och roligare. När du köper en av Professional Secrets knivar får du med en liten knivbok som berättar allt du behöver veta för att kunna ta hand om dina knivar på ett lika kärleksfullt sett som de riktiga proffsen gör.
  • Kockkniv 14 cm

    Knivar med ett unikt handtag som skonar pekfingrar under långa arbetsdagar. Tillverkad i svenskt kvalitetsstål från Sandvik med optimal hårdhet. Professional Secrets knivar har ett handtag som formgivits för proffsens sätt att hantera en kniv: ”kockgreppet”. Detta grepp skonar pekfingret. Den avsmalnande designen är inte bara estetiskt tilltalande och skonsam mot handen utan eliminerar även potentiella smutsfällor. Mjukare knivstål är mer förlåtande om man skulle skära i ben eller böja bladet och hårdare stål kan slipas till en vassare egg, därför är stålet i knivarna mellanhårt. Kniven kommer i ett kanvasfodral som skyddar både kniven och föremål runt omkring vid transport.
  • Kockkniv 19 cm

    Knivar med ett unikt handtag som skonar pekfingrar under långa arbetsdagar. Tillverkad i svenskt kvalitetsstål från Sandvik med optimal hårdhet. Professional Secrets knivar har ett handtag som formgivits för proffsens sätt att hantera en kniv: ”kockgreppet”. Detta grepp skonar pekfingret. Den avsmalnande designen är inte bara estetiskt tilltalande och skonsam mot handen utan eliminerar även potentiella smutsfällor. Mjukare knivstål är mer förlåtande om man skulle skära i ben eller böja bladet och hårdare stål kan slipas till en vassare egg, därför är stålet i knivarna mellanhårt. Kniven kommer i ett kanvasfodral som skyddar både kniven och föremål runt omkring vid transport.
  • Professional Secrets Skärbräda 42x30 cm

    Professional Secrets Skärbräda 42x30 cm från Professional Secrets
  • Professional Secrets Brödkniv 23 cm

    Professional Secrets Brödkniv 23 cm från Professional Secrets
  • Professional Secrets Kockkniv 19 cm

    Professional Secrets Kockkniv 19 cm från Professional Secrets
  • Professional Secrets Kockkniv 14 cm

    Professional Secrets Kockkniv 14 cm från Professional Secrets
  • Professional Secrets Kockkniv 19 cm

    Professional Secrets Kockkniv 19 cm från Professional Secrets
  • Professional Secrets Kockkniv 14 cm

    Professional Secrets Kockkniv 14 cm från Professional Secrets
  • Professional Secrets Brödkniv 23 cm

    Professional Secrets Brödkniv 23 cm från Professional Secrets
  • Professional Secrets Kockkniv 26 cm

    Precis som namnet Professional Secret avslöjar är det här produkter framtagna efter proffskockarnas egna hemligheter. Produkterna är till för både professionella kockar såväl som möjligheten att ge alla intresserade hemmakockar de rätta redskapen samt kunskapen för att bli ännu duktigare i köket. Alla produkter har en svensk design som står för rena linjer, funktionalitet och kavalitet. De är tillverkade av rena material som ska vara både bättre för miljön och roligare att använda.Professional Secrets kockknivar har ett skaft som är tillverkat av glasfiber för att tåla höga temperaturer. Det är unikt utformat efter kockgreppet för att skona pekfingret vid långa arbetsdagar.Det avrundade knivbladet ger en effektiv och skön arbetsrörelse och är tillverkat av mellanhårt svenskt stål från Sandvik. Eftersom den här kockkniven är lite mindre lämpar den sig bättre åt att skiva och hacka midre råvaror, men vilken kniv man använder till att skära vad med är väldigt personligt och det är helt upp till dig. När du köper en av Professional Secrets knivar får du med en liten knivbok som berättar allt du behöver veta för att kunna ta hand om dina knivar på ett lika kärleksfullt sett som de riktiga proffsen gör.
  • Professional Secrets Brödkniv 37 cm

    Precis som namnet Professional Secret avslöjar är det här produkter framtagna efter proffskockarnas egna hemligheter. Produkterna är till för både professionella kockar såväl som möjligheten att ge alla intresserade hemmakockar de rätta redskapen samt kunskapen för att bli ännu duktigare i köket. Alla produkter har en svensk design som står för rena linjer, funktionalitet och kavalitet. De är tillverkade av rena material som ska vara både bättre för miljön och roligare att använda.Professional Secrets brödkniv har ett skaft som är tillverkat av glasfiber för att tåla höga temperaturer. Det är unikt utformat efter kockgreppet för att skona pekfingret vid långa arbetsdagar. Den här brödkniven har en ordentlig tyngd och ett långt tandat blad som gör att du kan få en perfekt snittyta när du skivar upp ditt nybakade bröd. Alla knivar från Professional Secrets är tillverkade av svenskt kvalitetsstål från Sandvik. När du köper en av Professional Secrets knivar får du med en liten knivbok som berättar allt du behöver veta för att kunna ta hand om dina knivar på ett lika kärleksfullt sett som de riktiga proffsen gör.
  • Professional Secrets Skärbräda Bok 42x30x2 cm

    Precis som namnet Professional Secret avslöjar är det här produkter framtagna efter proffskockarnas egna hemligheter. Produkterna är till för både professionella kockar såväl som möjligheten att ge alla intresserade hemmakockar de rätta redskapen samt kunskapen för att bli ännu duktigare i köket. Alla produkter har en svensk design som står för rena linjer, funktionalitet och kavalitet. De är tillverkade av rena material som ska vara både bättre för miljön och roligare att använda.Professional Secret har sett till att skärbrädan får ta den plats bland redskapen i köket den förtjänar. Den har många krav att uppfylla eftersom den är kockens arbetsyta och parhäst. Träslaget är en stadig bit bok som är både vacker och skonsam för knivarna såväl som för miljön. Till den här skärbrädan medföljer en silikonmatta som fungerar som underlägg och ger stadga när du arbetar på den. Proffsens tips om hur du ska anväda och ta hand om din skärbräda får du oxå med.
  • Stor kockkniv - Professional Secrets

    PROVA KOCKGREPPET Syna en kock i knivhanden och du kommer att upptäcka en förhårdnad vid pekfingrets rot. Det beror på kockgreppet, på att proffsen fattar sin kniv så att pekfingret ligger och skaver mot ovansidan på bladet. Utifrån den hemligheten skapade vi Professional Secrets knivar, med ett unikt handtag som skonar pekfingrar under långa arbetsdagar. Det avrundade knivbladet ger en effektiv och skön arbetsrörelse. Vid varje upprepat snitt så slipper du det “dunk” som är vanligt med sämre knivar. ÄNDAMÅLSENLIG DESIGN Handtaget har en lätt midja för bättre grepp. Materialet är greppvänligt glasfiber som tål höga temperaturer. Den avsmalnande designen är inte bara estetiskt tilltalande och skonsam mot handen, den eliminerar även potentiella smutsfällor. MELLANHÅRT STÅL Mjukare knivstål är mer förlåtande om man skulle skära i ben eller böja bladet. Hårdare stål kan slipas till en vassare egg. Stålet i PS kockkniv är mellanhårt, 56-58 HRC. PROFFSENS TIPS MEDFÖLJER: • Låt knivens egen tyngd och form göra det mesta av jobbet när du skär. • Gör det till en vana att ofta ta ett tag med brynet. • Ett proffs skulle aldrig ens komma på tanken att arbeta med en slö kniv. PS KNIVAR • Ett unikt handtag som formgivits för proffsens sätt att hantera en kniv, kockgreppet. • Svenskt kvalitetsstål från Sandvik. Optimal hårdhet. • Kanvasfodralet skyddar både kniven och föremål runt omkring vid transport. Läs mer om knivar. SPECIFIKATIONER Kockkniv stor - 32 cm Material blad - Sandvik ® SanEdge™ Steel, 56-58 HRC Material handtag - Glasfiber Material fodral - Kanvas
  • Liten kockkniv - Professional Secrets

    PROVA KOCKGREPPET Syna en kock i knivhanden och du kommer att upptäcka en förhårdnad vid pekfingrets rot. Det beror på kockgreppet, på att proffsen fattar sin kniv så att pekfingret ligger och skaver mot ovansidan på bladet. Utifrån den hemligheten skapade vi Professional Secrets knivar, med ett unikt handtag som skonar pekfingrar under långa arbetsdagar. Det avrundade knivbladet ger en effektiv och skön arbetsrörelse. Vid varje upprepat snitt så slipper du det “dunk” som är vanligt med sämre knivar. ÄNDAMÅLSENLIG DESIGN Handtaget har en lätt midja för bättre grepp. Materialet är greppvänligt glasfiber som tål höga temperaturer. Den avsmalnande designen är inte bara estetiskt tilltalande och skonsam mot handen, den eliminerar även potentiella smutsfällor. MELLANHÅRT STÅL Mjukare knivstål är mer förlåtande om man skulle skära i ben eller böja bladet. Hårdare stål kan slipas till en vassare egg. Stålet i PS kockkniv är mellanhårt, 56-58 HRC. PROFFSENS TIPS MEDFÖLJER: • Låt knivens egen tyngd och form göra det mesta av jobbet när du skär. • Gör det till en vana att ofta ta ett tag med brynet. • Ett proffs skulle aldrig ens komma på tanken att arbeta med en slö kniv. PS KNIVAR • Ett unikt handtag som formgivits för proffsens sätt att hantera en kniv, kockgreppet. • Svenskt kvalitetsstål från Sandvik. Optimal hårdhet. • Kanvasfodralet skyddar både kniven och föremål runt omkring vid transport. Läs mer om knivar. SPECIFIKATIONER Kockkniv liten - 26 cm Material blad - Sandvik ® SanEdge™ Steel, 56-58 HRC Material handtag - Glasfiber Material fodral - Kanvas
  • Brödkniv - Professional Secrets

    PERFEKT TILL STORA LEVAINBRÖD Brödkniven är en mer ”allmän” kniv än kockkniven, som är personlig. För den skull är det inte mindre viktigt att den håller hög kvalitet och fungerar på ett utmärkt sätt i händerna på ett proffs. TUNG OCH STABIL PS brödkniv är generöst tilltagen. Ordentlig tyngd och ett långt, tandat blad underlättar arbetet med, till exempel, ett levainbröd. FORMEN ÄR FUNKTIONEN Det sköna greppet och det långa, lätt avrundade knivbladet ger en effektiv och skön arbetsrörelse. Snittytan i brödet blir snyggare och jämnare ju mer man ”sågar” och desto mindre man hugger eller pressar. LILLA KNIVBOKEN MEDFÖLJER: • En ren kniv är en bättre kniv. Intorkad deg på bladet kan försämra funktionen. Smuts på handtaget kan, i värsta fall, orsaka en olycka. • Förläng livet och skärpan på brödkniven med en bra skärbräda. • En tandad brödkniv ska bara användas till bröd. PS BRÖDKNIV • Handtaget – formgivet för ”kockgreppet” – tål hårda tag, en hel del värme och är lätt att hålla rent. • Den mjuka, avsmalnande designen eliminerar potentiella smutsfällor. • Kvalitetsstål från Sandvik® SPECIFIKATIONER Brödkniv - 37 cm Material blad - Sandvik ® SanEdge™ Steel, 56-58 HRC Material handtag - Glasfiber Material fodral - Kanvas
  • Skärbräda - Professional Secrets

    Skärbrädan får mindre uppmärksamhet än många andra redskap i köket, men för ett proffs är det ingen hemlighet att den ska uppfylla många krav. Den är en arbetsyta och en parhäst med kockens kanske viktigaste redskap, kniven. FÖRSTORAD BASSÄNG Vår skärbräda från Professional Secrets har formgetts i samråd med yrkesverksamma kockar. Bland annat har vi sett till att förstora bassängen som ska fånga upp, t ex, köttsafter. Inga fler översvämningar... LAGOM HÅRT TRÄSLAG PS skärbräda är gjord av stadiga bitar bok, ett träslag som är både vackert och ett skonsamt val av material – för knivar såväl som för miljön. Bok är precis lagom hårt: Det är tillräckligt mjukt för att vara skonsamt mot en kniv och mot användarens hand. Men det är ändå tillräckligt hårt för att knivbladet inte ska sjunka in för djupt. Djupa jack kan samla på sig bakterier, i värsta fall kan knivens blad fastna och ta skada. FÖR HEMMAKÖKET I ett restaurangkök och i ett hemmakök ställs lite olika krav på en skärbräda. Mått, tyngd och material på PS skärbräda har anpassats för att passa en ”vanlig” diskbänk. PROFFSENS TIPS: • För knivens och för din handleds bästa så ska skärbrädan vara relativt mjukt. • En skärbräda är en arbetsyta. Den ska vara stabil. • En professionell kock tar med jämna mellanrum ett tag med slängen så att skärbrädan är torr. PS SKÄRBRÄDA • Förstorad bassäng förhindrar översvämning av köttsafter och andra vätskor. • Materialet är bok, ett vanligt förekommande, snabbväxande och miljömässigt hållbart träslag. • Mattan av silikon ger perfekt grepp på de flesta ytor. Läs mer om skärbrädor. SPECIFIKATIONER Mått - B 30 cm, L 42 cm Material skärbräda - Bok Material matta - Silikon Material upphängning - Kanvas