Bob Kramer knivar

Bob Kramer är en amerikansk ABS-certifierad smed som i samarbete med Zwilling Group tillverkar köksknivar av mycket hög kvalité. Valet av stål, termisk behandling och de 100 olika momenten gör Bob Kramers knivar till något av det exklusivaste man kan ha i köket.

CRYODUR®-blad ishärdas vid -196°C och knivbladen har en hårdhet på 63 Rockwell. Damaskmönster ger ett vackert utseende på knivarna.

Bob Kramer Kockknivar

  • Zwilling Bob Kramer Damask Kockkniv 16 cm

    Zwilling Bob Kramer Damask Kockkniv 16 cm
    Denna välgjorda Bob Kramer santokukniv från Zwilling är idealisk till att köra kött och större grönsaker eller hacka örter med. Det stabila skaftet i Micarta är ergonomiskt utformat, vilket gör kniven till ett rent nöje att arbeta med. Komforten gör att du kan arbeta med kniven länge utan att bli trött i handen. Knivbladet har en otroligt hård kärna av SG2 pulverstål, som är ingjutet i 100 lager av två olika sorters stål, med var sin hårdhetsgrad. Resultatet av detta är ett hållbart blad med otrolig skärpa och enastående skärförmåga. CRYODUR® bladet, som är ishärdat vid -196 °C, har en hårdhet på ca. 63 Rockwell och är otroligt slitstarkt men samtidigt flexibelt.Varje kniv är unik med sitt individuella damaskmönster, tack vare en speciell behandling som ändrar ytstrukturen på varje lager. Kockkniven kan fås i flera storlekar.
  • Zwilling Bob Kramer Damask Kockkniv 20 cm

    Zwilling Bob Kramer Damask Kockkniv 20 cm
    Denna välgjorda Bob Kramer santokukniv från Zwilling är idealisk till att köra kött och större grönsaker eller hacka örter med. Det stabila skaftet i Micarta är ergonomiskt utformat, vilket gör kniven till ett rent nöje att arbeta med. Komforten gör att du kan arbeta med kniven länge utan att bli trött i handen. Knivbladet har en otroligt hård kärna av SG2 pulverstål, som är ingjutet i 100 lager av två olika sorters stål, med var sin hårdhetsgrad. Resultatet av detta är ett hållbart blad med otrolig skärpa och enastående skärförmåga. CRYODUR® bladet, som är ishärdat vid -196 °C, har en hårdhet på ca. 63 Rockwell och är otroligt slitstarkt men samtidigt flexibelt.Varje kniv är unik med sitt individuella damaskmönster, tack vare en speciell behandling som ändrar ytstrukturen på varje lager. Kockkniven kan fås i flera storlekar.
  • Zwilling Bob Kramer Damask Kockkniv 26 cm

    Zwilling Bob Kramer Damask Kockkniv 26 cm
    Denna välgjorda Bob Kramer santokukniv från Zwilling är idealisk till att köra kött och större grönsaker eller hacka örter med. Det stabila skaftet i Micarta är ergonomiskt utformat, vilket gör kniven till ett rent nöje att arbeta med. Komforten gör att du kan arbeta med kniven länge utan att bli trött i handen. Knivbladet har en otroligt hård kärna av SG2 pulverstål, som är ingjutet i 100 lager av två olika sorters stål, med var sin hårdhetsgrad. Resultatet av detta är ett hållbart blad med otrolig skärpa och enastående skärförmåga. CRYODUR® bladet, som är ishärdat vid -196 °C, har en hårdhet på ca. 63 Rockwell och är otroligt slitstarkt men samtidigt flexibelt.Varje kniv är unik med sitt individuella damaskmönster, tack vare en speciell behandling som ändrar ytstrukturen på varje lager. Kockkniven kan fås i flera storlekar.
  • Bob Kramer Damask Gyutoh. Kockkniv 16 cm

    Bob Kramer Damask Gyutoh. Kockkniv 16 cm

Bland kockknivarna har Bob Kramer flera bladlängder från 16 cm upp till 26 cm. SG2 pulverstål ingjutet i 100 lager ger ett otroligt hållbart blad med skärpa.

Med Bob Kramers brödkniv kan du skära genom de hårdaste av skorpor och mjukaste inre utan att brödet trycks ihop.

Bob Kramer skalknivar

  • Zwilling Bob Kramer Skalkniv 10 cm

    Zwilling Bob Kramer Skalkniv 10 cm
    Denna välgjorda Bob Kramer Skalkniv från Zwilling är eminent till att skiva, hacka, skära och skala frukt, grönt och örter. Det stabila skaftet i Micarta är ergonomiskt utformat, vilket gör kniven till ett rent nöje att arbeta med. Komforten gör att du kan arbeta med kniven länge utan att bli trött i handen. Knivbladet har en otroligt hård kärna av SG2 pulverstål, som är ingjutet i 100 lager av två olika sorters stål, med var sin hårdhetsgrad. Resultatet av detta är ett hållbart blad med otrolig skärpa och enastående skärförmåga. CRYODUR® bladet, som är ishärdat vid -196 °C, har en hårdhet på ca. 63 Rockwell och är otroligt slitstarkt men samtidigt flexibelt.Varje kniv är unik med sitt individuella damaskmönster, tack vare en speciell behandling som ändrar ytstrukturen på varje lager. Skalkniven fås även i en större storlek.
  • Zwilling Bob Kramer Skalkniv 13 cm

    Zwilling Bob Kramer Skalkniv 13 cm
    Denna välgjorda Bob Kramer Skalkniv från Zwilling är eminent till att skiva, hacka, skära och skala frukt, grönt och örter. Det stabila skaftet i Micarta är ergonomiskt utformat, vilket gör kniven till ett rent nöje att arbeta med. Komforten gör att du kan arbeta med kniven länge utan att bli trött i handen. Knivbladet har en otroligt hård kärna av SG2 pulverstål, som är ingjutet i 100 lager av två olika sorters stål, med var sin hårdhetsgrad. Resultatet av detta är ett hållbart blad med otrolig skärpa och enastående skärförmåga. CRYODUR® bladet, som är ishärdat vid -196 °C, har en hårdhet på ca. 65 Rockwell och är otroligt slitstarkt men samtidigt flexibelt.Varje kniv är unik med sitt individuella damaskmönster, tack vare en speciell behandling som ändrar ytstrukturen på varje lager. Skalkniven kan även fås i en mindre storlek.
  • Bob Kramer Damask Shotoh. Skalkniv 10 cm

    Bob Kramer Damask Shotoh. Skalkniv 10 cm
  • Bob Kramer Damask Shotoh. Skalkniv 10 cm

    Bob Kramer Damask Shotoh. Skalkniv 10 cm

Hör Bob Kramer själv berätta om knivar