Brödknivar

Brödknivar har en vågad egg och ett långt knivblad där vågningen (eller tandningen) gör att man kan såga sig igenom en hård och krispig yta, vidare ner genom det mjuka brödet utan att det trycks ihop. Med din bästa brödkniv kan du göra perfekta brödskivor av ditt favoritbröd oavsett om det är surdegsbröd, limpa eller små, runda frallor till frukost, middag eller kvällsfika.

Populära brödknivar

  • Severin Elektrisk Kniv

    Severin Elektrisk Kniv
    Severins stilrena elektriska kniv underlättar i många situationer. Den fungerar när du ska skiva bröd i köket, men även när du behöver skära exempelvis isolering eller skumplast. Kniven har ett smart fingerskydd och en frigöringsknapp för bladet. Specifikationer:- Effekt: 100W- Säkerhetsknapp on/off- Bladet går att diska i diskmaskin- Färg: Vit/grå
  • Yaxell Ran Brödkniv 23 cm

    Yaxell Ran Brödkniv 23 cm
    Den mycket vassa eggen på Ran damaskusknivar har uppnåtts genom att kombinera det bästa av avancerad teknik med hantverkarens oöverträffade kunskap och expertis. Deras kompetens har utvecklats genom den traditionella japanska svärdsmedstekniken. Tekniken har förts vidare från svärdens och knivarnas huvudstad Seki i Japan från generation till generation under sju århundraden. Ran består av 69 lager damaskerat stål där 68 lager mjukt stål omgärdar en kärna av hårt VG10-kobolt/vanadium rostfritt stål för ett blad med oslagbar styrka och tålighet. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med nitar. Mikarta är ett mycket vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.Bladets längd: 23 cm
  • Global G-9 Brödkniv 22 cm Tandad

    Global G-9 Brödkniv 22 cm Tandad
    Globals populäraste brödkniv som gör det till ett nöje att skära bröd. Kombinationen perfekt utformad tandning och utmärkt skärpa gör att brödkniven glider lätt och smidigt genom alla sorters bröd. Med Globals 22 cm brödkniv slipper du ojämna och sneda brödskivor! Bladets längd: 22 cm.
  • Yaxell Brödkniv Super Gou 23 cm

    Yaxell Brödkniv Super Gou 23 cm
    Bladlängd: 23 cm. När man inte trodde det kunde bli fler lager stål i en kniv kommer Yaxell med Super Gou med inte mindre än 161 lager. Bladet har en extremt vass egg som är tillverkat av det japanska rostfria pulverstålet SG2 Micro Carbide, vilket är omslutet av 160 lager mjukare stål. Det pulveriserade stålet innehåller mycket kol och har en hårdhet på ca 63 HRC. Pulverstålet används eftersom det garanterar en hög grad av renhet och styrka vilket ger en ovanligt vass egg. Bladet imponerar med ett fascinerande Damaskusdesignmönster – vilket symboliserar en kniv av högsta kvalitet. Handtaget är tillverkat av FDA-godkänt rödsvart Canvas- Micarta, vilket är ett enormt slitstarkt material tillverkat av harts och linne.

Fler tips på brödknivar

  • Zwilling Twin Fin II Brödkniv 20 cm

    Zwilling Twin Fin II Brödkniv 20 cm
    En behaglig, vacker och praktisk brödkniv till hemmet. TWIN Fin II-serien är tillverkad i Nitro 60 rostfritt stål och du får därför en otroligt skarp brödkniv som står emot rost, håller länge och tål maskindisk. TWIN Fin II-serien bjuder på en uppdaterad design där det japanska hantverket kombineras med den tyska designen, vilket resulterar i en skarp och modern uppgradering. Kniven är 100 % handgjord i Japan och den symmetriska produktionen bidrar till en enastående skarphet och en knivvinkel på 10 grader. Knivens konstruktion är tredelad och handtaget är ergonomiskt i rostfritt stål, för säker användning.
  • Kai Shun Premier Brödkniv 23 cm.

    Kai Shun Premier Brödkniv 23 cm.
    Denna brödkniv tillhör Premier-serien från Kai Shun som är en exklusivare serie av samma kniv från serien Classic. Knivens blad är tillverkad av 65 lager rostfritt stål och har en hård stålkärna av VG-MAX som är en vidareutveckling av VG-10. Kniven har dessutom en tsuchime-yta vilket ger kniven en hamrad yta efter smidning med hammare. Om man kikar närmare på knivbladet kan man se att tänderna är vinklade och att de byter riktning i mitten av kniven. Detta gör att kniven enkelt skär igenom brödet - även större bröd. Skaftet är tillverkad av amerikanskt valnötsträ som ger både kniven ett ytterst exklusivt utseende samt ett behagligt grepp. Till och med skaftet är universellt så det passar både till höger- och vänsterhänta.
  • Zanmai Flame Classic Damascus Pro-Brödkniv 23 cm

    Zanmai Flame Classic Damascus Pro-Brödkniv 23 cm
    Läckrare brödkniv får du leta efter!Knivarna från Zanmai har två saker gemensamt - hög kvalité och läcker design! Med ett blad belagt med 33 lager stål och en kärna av VG-10 är denna brödkniv definitivt en av marknadens bästa. Närmare traditionellt japanskt hantverk kommer du inte. Kniven är nämligen tillverkad i Seki City, det traditionella hjärtat av japansk svärdstillverkning! Det vackra handtaget i rött pakkaträ bidrar till ett perfekt grepp och en ergonomisk användning, det bidrar även till köksbänkens estetik! Trots företagets ringa storlek är dessa knivar berömda för sin kvalité över hela världen. Och att de tagit namnet efter det japanska uttrycket zanmai som används för att beskriva något som är extra lyxigt är inte särskilt förvånande. Denna kniv lever garanterat upp till ordets betydelse och är ett måste för dig som älskar matlagning!   Specifikationer:- Material: Pakkaträ, stål.- Längd: 39 cm.- Bladlängd: 23 cm.- Vikt: 0,4 kg.- Rengöring: Handdiskas.      
  • Mareld Akio brödkniv, 20 cm

    Mareld Akio brödkniv, 20 cm
    Brödkniven är ofta den kniv man tar för givet i köket – kanske är en riktigt bra brödkniv helt enkelt något man behöver hålla i handen för att uppskatta. Akio brödkniv från Mareld är 20 centimeter lång, vilket är mer än tillräckligt för de flesta typer av bröd. Den vassa, tandade eggen ger perfekta skivor av såväl formbröd som av surdegslimpa med hård skorpa och segt fluffigt inre. Perfekt både för lyxigt bröd från bageriet och rykande färska bröd direkt ur din egen ugn. Duka fram påläggen, det är dags för frukost!Mareld Akio-serien har blad som är tillverkade med damaskusteknik i 67 lager, vilket ger dem ett vackert mönster som är unikt för varje kniv. Knivarna i serien är noga utvalda för att kunna fylla alla behov du kan tänkas ha i köket när det kommer till att skiva, skära, hacka och tärna. De har en hårdhet på 60-62 HRC. Det gör att de håller sig vassa länge, men kräver lite extra jobb när de väl ska skärpas. Vi rekommenderar att du drar ett par gånger med ett skärpstål i diamant innan varje användning.Knivarnas handtag är tillverkade av ljust pakkaträ, ett hårt och kompakt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt. Handtagets form är rundat på midjan och smalnar av mot bolstret, vilket ger dig ett ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du använder. Den snygga designen i ljust trä gör dessutom att du med fördel kan låta knivarna hänga framme på knivlist.Genom att ta hand om dina knivar på rätt sätt ser du till att de håller i många år framöver. Vi rekommenderar som sagt att du använder ett skärpstål, men även att du slipar eggen vid behov med hjälp av en slipsten. Vi rekommenderar Mareld Slipsten 1000/3000, som passar mycket bra för underhållsslipning. För en riktigt rakbladsvass egg rekommenderar vi att du avslutar slipningen med Mareld Slipsten 4000/8000.
  • WMF Spitzenklasse Plus brödkniv, extra large, 20 cm

    WMF Spitzenklasse Plus brödkniv, extra large, 20 cm
    Få saker går upp mot att låta en brödkniv glida genom ett nybakat bröd och höra knastrandet när kniven tränger igenom den spröda skorpan. Upplevelsen fulländas när du sätter tänderna i brödskivan och känner den underbara, nybakade smaken. WMF:s brödknivars långa, vassa och sågtandade blad skär enkelt igenom alla typer av bröd – inklusive mjuka bakverk som croissanter och wienerbröd – och passar perfekt för att skära till mjuk frukt. En bra brödkniv är ett måste i alla kök.Brödknivar som bearbetats med Performance Cut-teknik, likt den här, rekommenderas varmt. Tack vare den extrema och långvariga skärpan skär de elegant och tillförlitligt alla bröd. Brödknivens blad med dubbelslipad kant är räfflat på bägge sidor och skär rakt ner snarare än i vinkel, vilket ger dig perfekta och enhetliga skivor. Knivens blad mäter 20 centimeter, vilket ger dig bra kraft och balans när den används. Kniven är tillverkad i Tyskland och håller högsta kvalitet. Diskas för hand.
  • Wüsthof Classic Brödkniv 20 cm

    Wüsthof Classic Brödkniv 20 cm
    Bladets längd: 20 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Victorinox Swiss Modern Brödkniv 22 cm Walnut Wood

    Victorinox Swiss Modern Brödkniv 22 cm Walnut Wood
    Elegant brödkniv med handtag i 22 cm rostfritt slitstarkt stålblad. Schweiz-tillverkat kvalitétsblad med vågig precisionskant som gör det enkelt att skära bröd men också hårdskinnade grönsaker som kronärtskockor. Ergonomisk form och handtag i europeisk valnöt ger kniven en modern känsla.Längd på blad: 22 cm.Typ av blad: Vågig kant.Vikt: 271 g.
  • Opinel Les Forgés brödkniv

    Opinel Les Forgés brödkniv
    En brödkniv med en super läcker kvalitet. Den skär lätt igenom ditt läckra bröd oavsett om det är ljust eller grovt. Den är tillverkad av hållbart rostfritt stål och med ett handtag av trä. Detta ger kniven en lång hållbarhet och skärpa.
  • Satake Houcho Brödkniv Magnoliahandtag 24 cm

    Satake Houcho Brödkniv Magnoliahandtag 24 cm
    En högkvalitativ brödkniv med ett vackert handtag i magnoliaträ. Material: Rostfritt stål med hög kolhalt, MagnoliaträBladets längd: 24 cmSlipvinkel: 15 grader 
  • Wüsthof Classic Brödkniv 20 cm Svart/stål

    Wüsthof Classic Brödkniv 20 cm Svart/stål
    Bladets längd: 20 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Global SAI-M04 Brödkniv 17 cm.

    Global SAI-M04 Brödkniv 17 cm.
    Brödkniv i hög kvalitet från klassiska Global. 17 cm.
  • Global Brödkniv

    Global Brödkniv
    Brödkniv från Global i modellen SAI-05.Knivbladets mått: 23 cm.
  • Lion Sabatier Ideal Provence Brödkniv Olivträhandtag 20 cm

    Lion Sabatier Ideal Provence Brödkniv Olivträhandtag 20 cm
    Redan år 1812 registrerades varumärket LION Sabatier som det första Sabatier - varumärket, och det är det enda märke som får använda lejonet som symbol. Lejonet är djurens konung och står för styrka, smidighet samt överlägsenhet - och är en kvalitetsgaranti för användaren. Kniven är helsmidd och tillverkad av rostfritt stål med en hög kolhalt. Tillsammans med smidningsprocessen gör den höga kolhalten stålet så hårt att man kan slipa en mycket skarp och fin egg. Skärpan håller länge - och kan underhållas med ett brynstål. Knivarnas balans är optimal - vilket gör dem till fantastiska, professionella arbetsredskap. Handtaget är av Olivträ
  • Global G-22L Brödkniv 20 cm Tandad Vänster

    Global G-22L Brödkniv 20 cm Tandad Vänster
    Global Brödkniv 20 cm vänster.Brödkniv i kockknivformat utmärkt för att skära bröd såväl som för arbete med grönsaker eller kött. Denna kniv är vänsterslipad. (Finns slipad för både vänster och höger hand.)
  • Yaxell Zen Brödkniv 23 cm

    Yaxell Zen Brödkniv 23 cm
    Yaxell ZEN består av 37 lager rostfritt stål. 18 lager hårt och mjukt stål varvat på var sida om kärnan av VG-10 stål. Det är dessa lager som bildar det otroligt vackra damaskus-mönstret. Den övre delen av bladet bankas för att få ett karaktäristiskt utseende. Dessutom poleras hela bladet för att ge en yta som är så blank att det går att spegla sig i den. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med dubbla högblanka nitar.
  • Jamie Oliver Brödkniv 20 cm

    Jamie Oliver Brödkniv 20 cm
    Med den här brödkniven från Jamie Oliver får du alltid ett stadigt grepp. Kniven är ishärdad för överlägsen prestanda, och ger dig en perfekt skiva varje gång oavsett om du skär ett frasigt surdegsbröd, ett gott bikarbonatbröd eller en hembakad fullkornslimpa. Ett riktigt måste i köket. Knivens blad är 20 centimeter långt, och kniven har en totallängd på 33,6 centimeter.Jamie Oliver och det franska märket Tefal utgör tillsammans det perfekta matlagningsteamet, och har tagit fram produkter tillsammans i nästan två decennier. Jamie bidrar med sina kunskaper och sin passion för mat, medan Tefal står för tekniken och för förstklassig prestanda. Resultatet är högkvalitativa och pålitliga produkter, som gör det till en riktig fröjd att laga mat från grunden.
  • Lion Sabatier Edonist Brödkniv 20 cm

    Lion Sabatier Edonist Brödkniv 20 cm
    Sabatier Edonist är en knivserie från den kända Franska knivtillverkaren Sabatier Lion. Bladet är tillverkat av rostfritt stål av hög kvalitet och handtaget är av hårt syntetmaterial. Kniven är helsmidd vilket ger den perfekt balans och styvhet.
  • Nesmuk JANUS Brödkniv

    Nesmuk JANUS Brödkniv
    En bra brödkniv ska kunna skära genom mjukt bröd utan för stor press och även ta sig igenom en hård och spröd skorpa. JANUS Brödkniv från Nesmuk klarar den uppgiften till perfektion. Den fina svarta brödkniven är en del av JANUS-serien, som speciellt kännetecknas av knivens svarta blad. Knivbladet är gjord av stål som innehåller niobium och har en diamantliknande carbon beläggning (DLC) av högsta kvalitet, vilket förbättrar bladets funktionalitet. Även om beläggningen endast är mikrometer tjock, gör den bladet ogenomträngligt för syror, baser och extrema temperaturer samt ger minimal friktion och gör det mer reptåligt. Niobium ger den bästa stållegeringen och bladet blir resistent mot fläckar och möjliggör både bladets extrema skärpa och en lång hållbarhet.
  • Zwilling Bob Kramer Brödkniv

    Zwilling Bob Kramer Brödkniv
    Denna välgjorda Bob Kramer brödkniv från Zwilling skär lätt och obehindrat igenom både mjukt bröd och hårda skorpor utan att slita det i bitar, tack vare det unika och vassa vågiga bladet. Det stabila skaftet i Micarta är ergonomiskt utformat, vilket gör kniven till ett rent nöje att arbeta med. Komforten gör att du kan arbeta med kniven länge utan att bli trött i handen. Knivbladet har en otroligt hård kärna av SG2 pulverstål, som är ingjutet i 100 lager av två olika sorters stål, med var sin hårdhetsgrad. Resultatet av detta är ett hållbart blad med otrolig skärpa och enastående skärförmåga. CRYODUR® bladet, som är ishärdat vid -196 °C, har en hårdhet på ca. 63 Rockwell och är otroligt slitstarkt men samtidigt flexibelt.Varje kniv är unik med sitt individuella damaskmönster, tack vare en speciell behandling som ändrar ytstrukturen på varje lager.
  • Fiskars Hard Edge brödkniv, 22 cm

    Fiskars Hard Edge brödkniv, 22 cm
    Brödkniv från Fiskars-serien Hard Edge med tandat blad och ergonomiskt handtag – perfekt för att skära upp ditt nybakade bröd. Knivens blad är tillverkat av tjockt rostfritt stål, och eggen håller skärpan upp till fyra gånger så länge som en standardkniv tack vare den nya unika LZR-EDGE™-tekniken. Du får helt enkelt en brödkniv som alltid är redo att ge dig perfekt skärpa i köket. Kniven har en totallängd på 35,1 centimeter, och knivbladet är 21,8 centimeter långt. Tål att diskas i maskin.Signifikant för knivarna i Hard Edge-serien är att de är otroligt vassa, tåliga och tillverkade av japanskt rostfritt stål av hög kvalitet. Seriens ergonomiska handtag har ett unikt 3D-mönster som ger dig ett perfekt grepp. Knivarna är dessutom enkla att slipa, så att du alltid kan få den ultimata knivupplevelsen. För optimalt resultat rekommenderas slipning med Fiskars Roll-Sharp™ knivslip. Serien levereras i en ny mer hållbar förpackning med minimalt plastinnehåll, så att du enkelt kan återvinna den som pappersförpackning.
  • Victorinox Swiss Modern brödkniv 22 cm, aprikos

    Victorinox Swiss Modern brödkniv 22 cm, aprikos
    Elegant brödkniv med handtag i 22 cm rostfritt slitstarkt stålblad. Schweiz-tillverkat kvalitétsblad med vågig precisionskant som gör det enkelt att skära bröd men också hårdskinnade grönsaker som kronärtskockor. Ergonomisk form och handtag i europeisk valnöt ger kniven en modern känsla.Längd på blad: 22 cm.Typ av blad: Vågig kant.Vikt: 271 g.
  • Brusletto Brödkniv, 23 cm, svart

    Brusletto Brödkniv, 23 cm, svart
    En bra brödkniv är ett riktigt måste i köket. Med den här varianten från norska Brusletto skär du rent och enkelt genom alla typer av bröd, även när brödet är ångande färskt. Den stabila kniven har ett skarpt blad med tandad egg, tillverkad av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell. Bladet är 23 centimeter långt. Handtaget är gjort av högkvalitativ komposit av harts och glasfiber, med en ergonomisk design som ligger bra i handen.Skötselråd: Om du vill slipa kniven rekommenderar vi en vinkel på 15° med slipstål. Skölj kniven direkt efter användning för att bevara bladets skärpa. Kniven tål maskindisk, men för bästa hållbarhet rekommenderar vi att du diskar kniven för hand och torkar den med en torr trasa efteråt.
  • Wüsthof Classic Ikon Brödkniv Svart 20 cm

    Wüsthof Classic Ikon Brödkniv Svart 20 cm
    Bladets längd: 20 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.  Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Wüsthof Classic tandad brödkniv 23 cm

    Wüsthof Classic tandad brödkniv 23 cm
    Bladets längd: 23 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Wüsthof Classic vit liten brödkniv

    Wüsthof Classic vit liten brödkniv
    Wüsthof-kniv tillverkad i stål med en lång livslängd. Den tidlösa designen och det ergonomiskt utformade skaftet garanterar en bra användarupplevelse. Kniven är 14 cm lång och har tänder, vilket gör att den passar bra till bröd.
  • Wüsthof Classic Brödkniv 26 cm

    Wüsthof Classic Brödkniv 26 cm
    Bladets längd: 26 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Tamahagane SAN Tsubame Brödkniv 23 cm

    Tamahagane SAN Tsubame Brödkniv 23 cm
    Tamahagane San Tsubame Brödkniv 23 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Wüsthof Crafter Super Slicer Brödkniv

    Wüsthof Crafter Super Slicer Brödkniv
    Skär upp bröd, stora frukter och stek med Crafter Super Slicer-kniven från tyska Wüsthof. Kniven är extra mångsidig och klarar av det mesta. Den liknar en brödkniv och passar perfekt till bröd, men kan också användas till stora frukter som melon, eller när du vill tranchera skinka.Det ergonomiska handtaget ligger stabilt och säkert i handen och är dessutom tillverkat av rökt ek i hög kvalité. Knivbladet är gjort i rostfritt stål och representerar jämn hårdhet och lång hållbarhet. Det breda bladet mäter 26 cm på längden och det rekommenderas att kniven diskas för hand.
  • Satake Kuro brödkniv

    Satake Kuro brödkniv
    Satakes knivar är bland de mest luxuösa på marknaden och deras kvalitet upphör aldrig förvåna. Kuro-kollektionen bjuder på eleganta knivar med handtag av mörkbrunt trä och vassa blad av japanskt damaskusstål. Brödknivens blad är 25 cm. och ligger mycket skönt i handen. Till kniven ingår det också en fin träask som du kan förvara kniven i när den inte används.
  • Kasumi Brödkniv 25 cm

    Kasumi Brödkniv 25 cm
    Traditionell brödkniv från Kasumi. Kniven är tillverkad i den japanska staden Seki. Kniven har 32 lager rostfritt stål och en 15 graders vinkel som gör att kanten är väldigt vass.  Specifikationer: Mått: Knivlängd: 39 cm. Bladlängd: 25 cm. Vikt: 235 gram.  
  • Miyabi BLACK 5000MCD Brödkniv 23 cm

    Miyabi BLACK 5000MCD Brödkniv 23 cm
    Brödkniven 5000MCD från japanska Miyabi är med sin finess, skärpa och kvalité en av marknadens vassaste alternativ. Det tandade bladet gör att du på ett smidigt och bekvämt sätt kan skära jämna skivor av ditt favoritbröd – oavsett hur tjocka eller tunna skivor du vill ha! Bladet är tillverkat av 133 lager stål som med precision slipats till perfektion runt en extremt hård kärna av Micro-Carbide MC66 pulverstål. Detta ger en hårdhet på cirka 67 Rockwell och resultatet är en exceptionellt vass kniv med en förtjusande skönhet och styrka! Även handtaget har noggrant designats med en traditionell D-form och har en perfekt balans mellan stål och trä, så att du hela tiden får optimal kontroll över kniven. Det svarta lönnträet är unikt för denna kniv och har, precis som stålet, ett dekorativt mönster som blir en läcker detalj på köksbänken eller matbordet. Knivar från Miyabi är tillverkad i Japan av det tyska företaget Zwilling, och är en exklusiv knivkollektion som för samman den tyska ingenjörskonsten med urgamla japanska knivmetoder. Detta samarbete mellan uråldriga traditioner och mångåriga erfarenheter ger dig en sylvass kniv med funktionell och läcker design som garanterat hänger med dig i flera år framöver! Specifikationer Färg: SvartMaterial: Micro-Carbide MC66 pulverstål, stål och lönnträLängd: 23 cmCRYODUR® härdat knivbladTillverkad i Japan133 lager stål Damaskus-mönstrat blad
  • MAC Chef Brödkniv 23 cm

    MAC Chef Brödkniv 23 cm
    MAC BS-90 brödsåg som av många anses vara den bästa på marknaden. Du slipper smulor på skärbrädan!Chef-serienKnivbladet har en legering av extra hårt stål med bland annat molybden, volfram och vanadin vilket gör att eggen är extra slitstark och rostfriHandtaget är av träArt nr BS-90
  • Wüsthof Classic vit brödkniv

    Wüsthof Classic vit brödkniv
    Kraftig, enkel brödkniv från Wüsthof. Kniven har en tidlös design med en perfekt balans som gör att den ligger bra i handen. Du kan skära upp allt från mindre bullar och stora frallor till tårta och wienerbröd. Med en kniv från Wüsthof är du garanterad högkvalitativt stål.
  • Vargen & Thor Elmer brödkniv 33 cm

    Vargen & Thor Elmer brödkniv 33 cm
    Elmer brödkniv från svenska Vargen & Thor är den perfekta kniven för frukost- eller lunchbordet. Kniven är tillverkad av slitstarkt rostfritt stål, vilket garanterar långvarig användning och ett vasst blad som skär genom bröd som smör. Unikt för Elmer brödkniv är mässingsdetaljen på basen, som ger en touch av elegans och sofistikering till ditt kök. Du kan vara säker på att kniven inte bara blir ett praktiskt verktyg, utan också en vacker dekoration i ditt kök.Kniven är tillverkad av rostfritt stål 7CR17MOV och har ett vasst och hållbart blad på 21 cm. De totala måtten är: 33 x 21 x 3 centimeter. Det är dock viktigt att notera att Elmer brödkniv inte är lämplig för diskmaskin och det rekommenderas därför att den diskas för hand för att bibehålla knivens skärpa och förlänga dess livslängd.
  • Kai Shun Nagare Brödkniv 23 cm

    Kai Shun Nagare Brödkniv 23 cm
    Otroligt vacker japansk brödkniv med vågtandad egg. Bladet är tillverkat av två sorters stål som varvats till ett 72-lagers Damaskus stål. Det ger en otrolig hållbarhet och är ett rent nöje att arbeta med. Det ergonomiska handtaget gör att kniven ligger precis rätt i handen. Knivbladet är 23 cm och skaftet 14 cm. Specifikationer:- Vågtandad egg- 72-lagers Damaskus stål- Ergonomiskt handtag- Hårdhet på 61 HRC +/- 1
  • Global Brödkniv 22 cm Tandad Vänster

    Global Brödkniv 22 cm Tandad Vänster
    Stilren brödkniv som är speciellt framtagen för vänsterhänta och är perfekt när du ska skära upp bröd till frukosten. Kniven har ett 22 cm långt tandat blad och är tillverkad i Cromova 18 rostfritt stål. Kniven är otroligt slitstarkt och håller sig vass länge. Under tillverkningen tillsätts en exakt mängd sand som sedan innesluts i skaftet vilket ger en perfekt balans. Specifikationer:- Speciellt utformad för vänsterhänta- Cromova 18 rostfritt stål- Tandad brödkniv, 22 cm
  • Kai Shun Classic White brödkniv, 23 cm

    Kai Shun Classic White brödkniv, 23 cm
    Hos KAI hittar du knivar i världsklass. Den här brödkniven har skärande kanter åt bägge hållen, vilket gör att den skär igenom även hårdare bröd med lätthet. Till skillnad från en tandad kniv kan den här vågtandade kniven dessutom användas även för att skära kött eller fisk utan att förstöra fibrerna. Kniven har ett tålig kärna av det rostfria kvalitetsstålet VG-MAX, med 32 lager Damaskusstål på varje sida vilket ger varje blad ett unikt vackert mönster. Bladet har även extremt hög hårdhet, 61 HRC +/- 1, och exceptionellt lång hållbarhet. Den här utgåvan i KAI Shun Classic White-serien är deras allra mest exklusiva. Shun betyder “på toppen av perfektion” och seriens knivar är tillverkade på samma sätt som ett samurajsvärd. Tack vare den manuella slipningen kan varje Shun-kniv skära igenom hårda material med bara en lätt handrörelse. Handtaget är tillverkat av lätt pakkaträ som fått en ergonomisk form och polerats till en blank finish. Tvärsnittet på 12,2 centimeter visar den traditionella japanska kastanjeformen och handtaget ligger perfekt i handen. Den nya konstruktionen förlänger eggen hela vägen in, så att handtaget ligger perfekt mot bladet och ger en optimal känsla.Kniven är hård, rak och noggrant balanserad. Det gör att kniven håller sig i linje när du skär och inte spårar ur av sig själv, så att du kan undvika skador. Du får en hög grad av kontroll över knivbladet – en av de största fördelarna med en professionellt tillverkad kökskniv. Med andra ord får du en kniv du inte tröttnar på i första taget. Diska och torka kniven för hand för att bibehålla den på bästa sätt. Förvara gärna i knivställ eller på knivmagnet.Shun Classic är en av världens mest uppskattade serier med knivar av Damaskusstål. Den är därför högt ansedd såväl bland proffskockar som ambitiösa hobbykockar. Varje Shun-kniv får sin individuella karaktär genom Damaskusbladets naturliga skönhet. Var och en av dem kan ses som en blandning av bruksföremål och konstverk, som förenar hantverk, funktion och design. Inspirationen är hämtad från den urgamla japanska svärdtraditionen, vilket innefattar många steg och gör knivarna ganska dyra att tillverka. Men det ger dem också en exceptionell kraft i köket, som varar i generationer.
  • Wüsthof Classic Ikon Brödkniv Vit 20 cm

    Wüsthof Classic Ikon Brödkniv Vit 20 cm
    Bladets längd: 20 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.  Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Senzo Gin'Iro Brödkniv, 22 cm

    Senzo Gin'Iro Brödkniv, 22 cm
    En klassisk brödkniv på 22 centimeter från Japanska Satake och deras exklusiva serie Gin'iro. Namnet på serien betyder silver och är inspirerat från det vackra, polerade bladet med en så kallad Mirror Finish. Bladet är tillverkat av rostfritt stål av typen Molybdenum Vanadium (1K6M), som har en hårdhet på HRC58. Bladet är slipat i två riktningar, en metod som ger ett tunnar avslut och återigen ger en bättre skärpa. Detta gör även knivbladet en vacker profil.Den japanska designen fortsätter även i handtaget som är utformat på ett traditionellt japanskt sätt och kallas för Oktagon handtag. Handtaget är gjort av tre lager pakkaträ (japansk björk), ett hållbart material som är mycket slittåligt. Kniven tål inte diskmaskin.
  • Lion Sabatier Fuso Nitro+ brödkniv

    Lion Sabatier Fuso Nitro+ brödkniv
    Enastående skärpa och extremt hållbart stål. Det är nyckelorden för franska Lion Sabatiers knivserie, Fuso Nitro+ och de orden gäller även för brödkniven.Med sin lätta och eleganta design samt en skarvlös och flytande övergång mellan knivblad och handtag, är brödkniven lätt att hantera - och passar bra in i varje kök.
  • Wüsthof Classic Ikon Brödkniv Vit 23 cm

    Wüsthof Classic Ikon Brödkniv Vit 23 cm
    Bladets längd: 23 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.  Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Wüsthof Amici Brödkniv dubbeltandad, 23 cm Olivträ

    Wüsthof Amici Brödkniv dubbeltandad, 23 cm Olivträ
    Är du på jakt efter den där perfekta kniven som enkelt skär genom ditt bröd på morgonen när du är extra trött? Då kan du sluta leta. Wüsthofs dubbeltandade brödkniv från serien Amici är inte bara en otroligt praktisk och välfungerande brödkniv, den kommer från Kalabrien i Italien och har därmed en alldeles speciell design. Men som alltid med knivar är det bladets skärpa som avgör kvaliteten, och här behöver du inte oroa dig. Knivbladet är tillverkat av högkvalitativt KromMolybdenum Vanadium Stål (X50 CrMoV 15), vilket garanterar lång hållbarhet, bra skärpa och enkel användning. Det eleganta handtaget är format i olivträ från Kalabrien och de fina nitarna i aluminium tillför en unik detalj. Här kombineras traditionellt och gediget hantverk med italiensk elegans. Samtliga knivar i serien har ett unikt uttryck på grund av olivträdets olika ådring.
  • Mareld Brödkniv, 23 cm

    Mareld Brödkniv, 23 cm
    Brödkniven är ofta den kniv man tar för givet i köket – kanske är en riktigt bra brödkniv helt enkelt något man behöver hålla i handen för att uppskatta. Den här varianten från Mareld är 23 centimeter lång, vilket är mer än tillräckligt för de flesta typer av bröd. Den vassa, tandade eggen ger perfekta skivor av såväl formbröd som av surdegslimpa med hård skorpa och segt fluffigt inre. Perfekt både för lyxigt bröd från bageriet och rykande färska bröd direkt ur din egen ugn. Duka fram påläggen, för nu är det frukost!Marelds köksknivar har en design som lutar sig mot tysk knivtradition. De är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål med en hårdhet som mäter 55-57 HRC. Det ger dig en tålig egg som står pall i köket, samtidigt som den är enkel att skärpa upp vid behov. Handtaget är tillverkat av ljust pakkaträ, en blandning av tunna trälager som sammanfogas med harts under högt tryck. Det skapar ett kompakt och hårt material som passar bra i köket eftersom det både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt.För att bevara din kniv på bästa sätt rekommenderar vi att du diskar den för hand och torkar den torr med en kökshandduk efter användning. Förvara den sedan gärna på knivlist, i knivställ eller i knivfack för att hålla eggen så vass som möjligt.Underhåll kniven regelbundet med skärpstål, och slipa kniven med våtsten vid behov. För underhållsslippning rekommenderar vi Mareld Slipsten 1000/3000. För mer avancerad slipning rekommenderar vi att du kombinerar en grövre och en finare slipsten, till exempel Mareld Slipsten 300/1500 och Mareld Slipsten 4000/8000. På så vis kan du först använda den grövre slipstenen för att skapa en ny egg och sedan använda den finare stenen för att polera eggen till perfektion.
  • Satake Professional brödkniv (20 cm)

    Satake Professional brödkniv (20 cm)
    En brödkniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. De flesta knivarna i serien är tillverkade i AUS8-stål, men just brödkniven är gjord i DR1K6-stål som lämpar sig bättre för tandade och mer flexibla knivar. Brödkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Material: AUS8-stålBladlängd: 20 cmHandtag av svart pakkaträFabrikat: Satake
  • Miyabi RAW 5000FCD Brödkniv 23 cm

    Miyabi RAW 5000FCD Brödkniv 23 cm
    Denna fantastiska brödkniv är något som varje kök bör ha. Miyabi har med denna kniv satt en ny standard för köksknivar. Den häh kniven är gjord i 49 stållager som omfamnar knivens kärna. Taggarna på kniven är perfekta till att skära bröd och kniven är 23 cm lång. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, den mest berömda japanska Iron Chef. Miyabi knivar är gjorda med gamla japanska traditioner och modern tysk ingejörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen.
  • Kai Wasabi Black Brödkniv 23 cm

    Kai Wasabi Black Brödkniv 23 cm
    Sedan 1908 har Kai tillverkat knivar i Japan, och precis som många andra knivar så började deras tillverkning i Seki, knivarnas huvudstad. Tekniska innovationer, funktionalitet och en vass design bidrar till Kai-knivarnas härliga känsla och perfekta balans!Wasabi Black knivarna lämpar sig för både professionella kockar och hemmakockar. Bladet är tillverkat av rostfritt stål och handtaget är av pulveriserat bambu och plast vilket ger ett bekvämt grepp och ett hygieniskt material
  • Fiskars Norr Brödkniv 21 cm

    Fiskars Norr Brödkniv 21 cm
    Brödkniven från Norr-serien som kombinerar skandinavisk design med toppkvalité. Kniven har ett stort, kraftigt blad med tandad egg som klarar alla typer av bröd med eller utan skorpa. Tyskt, rostfritt stål av högsta kvalitet. Handtag av norskt kebony-trä. FSC-märkt.Längd: 21 cm
  • Morakniv Classic 1891 Brödkniv 24 cm Svart

    Morakniv Classic 1891 Brödkniv 24 cm Svart
    Brödkniven är tillverkad i svenskt rostfritt stål av högsta kvalitet, härdat enligt vårt hemliga företagsrecept i Mora. Det integrerade fingerstoppet gör hanteringen säkrare och handtaget är ergonomiskt utformat för att undvika att knogarna slår i skärbrädan. Att kniven är tillverkad för hand, med ett genuint trähandtag och vackra detaljer - som dalavapnet i holken - gör bara upplevelsen i köket ännu trevligare. Bladlängd: 24 cmFärg på trähandtaget: Svart

Använda brödkniv som konditorkniv eller bagarkniv

Ett annat namn på den här typen av kniv är konditorkniv och där kan den användas för att skära lager i en tårtbotten. Viktigt då är att brödknivens knivblad är så pass långt att det når igenom hela tårtbottens diameter.

3 skivor bröd skurna med brödkniv som ligger på en träskärbräda

En del kallar även denna knivsort för bagarkniv och det innefattar väl både konditorns och brödbagarens behov av att kunna skära bakverk av olika sorter inte bara matbröd.

För den som är lite svag i händer och armar finns det hjälpmedel som till exempel dessa elektriska brödknivar.

Så skär du de perfekta brödskivorna

En bra brödkniv ger grunden till att kunna skära bröd effektivt och fint men det finns ytterligare hjälp för den som vill få till de perfekta brödskivorna. Kolla in den här smarta prylen som ger helt raka brödskivor och har en praktiskt smulbricka undertill.

Brödskärare, en mall som ger perfekta brödskivorFinns att köpa från SmartaSaker.se