Märken på brödknivar

Brödknivar

Bröd kan variera mycket mellan olika sorter. Ett surdegsbröd med hård och krispig yta kräver sågande medan en mjuk limpa lätt trycks ihop om man lägger för mycket tyngd på. Grunden bakom fina brödskivor är att ha en vass brödkniv med tandning.

Brödkniven har en vågad egg och ett långt blad. Vågningen/tandningen gör att man kan såga sig igenom en hård och krispig yta, samt ner genom det mjuka brödet utan att det trycks ihop. Med en brödkniv kan du göra perfekta brödskivor för att avnjutas till frukost, middag eller kvällsfika. Behöver du hjälp? Det finns även elektriska brödknivar.

  • Fiskars Functional Form Plus Brödkniv 24 cm

    Fiskars är ett varumärke som alltid erbjuder funktionella och snygga produkter för hela hemmet. Functional Form Plus har perfekt balanserade knivar som gör att de blir mycket enkla att hantera. Tack vare det sköna handtaget ligger din brödkniv mycket stabilt i handen. Denna brödkniv passar perfekt att skära bröd med knaprig skorpa, då den har ett kraftigt tandat blad. - Bladet är rostfritt stål - 24 cm- Tål maskindisk
  • Laguiole Jean Dubost Brödkniv Laguiole I Låda

    Laguiole Jean Dubost Brödkniv Laguiole I Låda från Laguiole Jean Dubost
  • Miyabi RAW 5000FCD Brödkniv 23 cm

    Denna fantastiska brödkniv är något som varje kök bör ha. Miyabi har med denna kniv satt en ny standard för köksknivar. Den häh kniven är gjord i 49 stållager som omfamnar knivens kärna. Taggarna på kniven är perfekta till att skära bröd och kniven är 23 cm lång. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, den mest berömda japanska Iron Chef. Miyabi knivar är gjorda med gamla japanska traditioner och modern tysk ingejörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. 
  • Miyabi 6000 MCT Brödkniv 23 cm Rostfritt Stål Brun

    Varje kök behöver ha en bra brödkniv. Den här kniven kan du gärna använda när du ska skära ditt favoritbröd. Kniven är en del i serien Miyabi från Zwilling och den är tillverkad av 65 lager stål som sedan hamrats samman i ett stilfullt damaskusmönster. Handtaget har en traditionell form för att du ska få bästa kontroll, balans och grepp när du använder den. Varje kniv är slitstark och unik och den passar både den professionell gastronomen och amatörkocken. Miyabi betyder bl.a elegans på japanska och eleganta är precis vad knivarna i serien är.
  • Fiskars Functional Form Set med Brödkniv och Skärbräda

    I detta smarta set från Fiskars Functional Form får du både en skärbräda och en brödkniv. Skärbrädan har ett extra lager där du kan skära t.ex. grönsaker och frukt på. Under lagret finns en klassisk skärbräda i trä som du alltid kan skära ditt bröd på. Kniven är mycket stabil och kan skära genom de hårdaste skorporna på bröden. 
  • Wasabi Black Brödkniv 23 cm

    Japansk brödkniv med vågtandad egg från KAI som passar utmärkt till att skära bröd. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper.
  • Four Star Brödkniv, 20cm

    Gedigen brödkniv från Zwillings serie Four Star, som är lätt och bekväm att jobba med. Kniven har en klassisk design och det högkvalitativa handtaget av syntetmaterial ger ett säkert grepp. Bladet är av specialframställt och patenterat Zwilling J.A. Henckels rostfritt stål FRIODUR med en hårdhet på 57 HRC. Längd: 20cm
  • Victorinox Brödkniv,i presentask Grand Mâitre

    Victorinox Brödkniv,i presentask Grand Mâitre från Victorinox
  • Italiensk brödkniv, 26 cm - Felix First Class

    Handgjord italiensk brödkniv  från Felix, som har tillverkat knivar i tyska Solingen sedan 1790. Bladet är 26cm långt och är tillverkat av rostfritt, X50 CrMoV15-stål som har både vakuum- och ishärdats. Skalknivens egg är lätt att slipa upp och håller skärpan länge. Handtaget är av tålig plast som garanterar en lång hållbarhet, med rostfritt bolster i fram och klack i bak som ger skalkniv en skön tyngd och stadga. Bladlängd: 26 cm
  • Victorinox brödkniv 26 cm

    Victorinox brödkniv 26 cm fixar även de tuffaste brödskorpornaHur viktig är en bra brödkniv ? Eller om vi ställer frågan, hur många bröd kommer du skära i ditt liv ? Troligen ganska många. Om du satsar på en kvalitetskniv kommer du hålla nere antalet knivar du behöver köpa under din livstid. Som Victorinox berömda brödkniv med rosenträhandtag och ett 26 cm långt blad. Handtaget är format för handen och med mjukt format skydd som ger säkrare användning och bättre grepp. Tack vare det lätt böjda bladet kan du skära en skiva bröd i en rörelse. Vågtandningen betyder också att den håller skärpan längre. En kniv vars användningsområde inte bara är begränsat till bröd.Victorinox är mest känd för den klassiska schweiziska armékniven som tillverkades redan i slutet av 1800-talet. Idag är företaget globalt och verkar inom sex olika produktområden, där armékniven förblir kärnprodukten. Victorinox fokuserar på tradition, kvalitet och innovation.
  • Wüsthof Classic Ikon Brödkniv Svart 23 cm

    Bladets längd: 23 cmÄnda sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.  Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Fiskars Norr Brödkniv 21 cm

    Brödkniven från Norr-serien som kombinerar skandinavisk design med toppkvalité. Kniven har ett stort, kraftigt blad med tandad egg som klarar alla typer av bröd med eller utan skorpa. Tyskt, rostfritt stål av högsta kvalitet. Handtag av norskt kebony-trä. FSC-märkt. Längd: 21 cm
  • Wüsthof Epicure Brödkniv Dubbeltandad 23 cm

    Knivarna från Wüsthof Epicure Collection kan inte kallas för något annat än: otroliga. The Epicure Collection kombinerar precision, erfarenhet och teknik i en serie prisvärda knivar. Denna brödkniv från Würsthof Epicure Collection är 23 cm och skär silkeslent igenom bröd, kakor och andra bakverk tack vare sina dubbla tänder. Man kan även använda den på frukter som ananas, melon och alla sorters kål. Det är ett underbart arbetsredskap i köket. Specifikationer:- Längd: 36 cm- Blad längd: 23 cm- Tjocklek: 2,5 mm- Vikt: 236 gram- Stål: X50CrMoV15 
  • Wüsthof Pro Brödkniv 23 cm Svart

    Wüsthof Pro brödkniv är en högklassig kniv med tandad egg som gör att du lätt kan skära igenom den hårdaste brödskorpan. Hela Pro serien är designad av proffskockar och framtagen för dig som tycker om att ha god kvalitet på dina redskap i köket. Handtaget är ergonomiskt utformad för att passa perfekt i handen när du arbetar med den. Knivarnas blad är gjorda av hållbart rostfritt stål för att tåla mycket över lång tid.
  • Stelton Brödkniv Pure Black

    Kniven som med sitt eleganta och moderna utseende är inte bara funktionell, den är även vacker att ha framme. Tillverkad i rostfritt kromstål med en matt yta som ger ett bra grepp och är enkel att rengöra. Tål ej maskindisk.
  • Brödkniv 23cm Shun Premier

    Brödkniv med en bladlängd på 23 cm från KAIs serie Shun Premier. Blad i 33 lager med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i mjukare stål. HRC på 61. Handtag i Pakkawood med valnötskaraktär. Shun Premier är, precis som alla andra knivar från KAI, ett hantverk. Knivarnas blad har en kärna i det hårda stålet VG10 som härdats till en extrem skärpa, därav varningstexten på förpackningen, ”Use at your own risk”. Kärnan omgärdas sedan av 16 lager av ett mjukare stål på varje sida, detta ger en serie knivar med 33 lager stål. Unikt med Shun Premier-serien (och många andra serier från KAI) är att all hamring och bearbetning av bladen fortfarande sker för hand. De knivar som lämnar KAI’s fabriker och som bearbetas med dessa tekniker är helt unika. Du får alltid en kniv som inte är den andra lik.
  • Brödkniv, 23cm - Global Sai

    Klassisk brödkniv!Blad i 3 lager, Cromova 18-stål i kärnan och mjukare SUS-410-stål i sidorna.
  • 6000 MCT Brödkniv, 23 cm - Miyabi

    Brödkniv i 6000 MCT-serien från Miyabi. 6000 MCT är en serie knivar för både proffs och hemmakocken med lite högre ambitioner. Skaftet är tillverkat av vackert pakkaträ och stålet består av en hård kärna, omgärdad av två yttre, hamrade lager. Kniven är slipad enligt den japanska Honbazuketekniken, vilket ger en fantastisk skärpa. Längd: 23 cm
  • 600D Brödkniv 23 cm - Miyabi

    Brödkniv från Miyabis serie 600D. Bladet är tillverkat enligt damaskusmetoden med ett hårt CMV 60-stål i kärnan som omges av 32 lager mjukare stål på vardera sida och har slipats i en riktigt brant vinkel med Honbazukemetoden. Handtaget är tillverkat av tålig duracon med nitar och detaljer i rostfritt stål. Längd: 23 cm HRC: 60
  • Stelton Brödkniv Pure Black med Skärbräda

    Stelton Pure Black Brödkniv med en skärbräda i bokträ. De prisbelönta knivarna i den nya och eleganta svarta knivserien från Stelton är smidda i ett stycke av rostfritt stål och har en särskild beläggning, vilket gör att knivarna är mycket hygieniska och lätt att rengöra.Den svarta, matta beläggningen ger ett perfekt grepp. En perfekt present till alla som tycker om vacker och elegant design i köket! Utmärkt funktionalitet och rena, eleganta linjer!Kniv längd: 37,4 cmSkärbrädans mått: 35 x 20 cm   
  • Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Brödkniv P06 -21 cm

    Brödkniven som ligger perfekt i handflatan och skivar all typer av bröd. Tunna eller tjocka skivor. Du bestämmer och du får minimalt med smulor på skärbrädan. Japanskt 301 stål i bladet. 18/10 stål i handtaget. 15 graders slipvinkel. Slipas med keramiskt bryne och sten. Levereras i presentförpackning.
  • Zwilling Four Star Brödkniv 20 cm

    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast.  Bladets längd: 20 cm
  • Mareld Brödkniv 20 cm Olivträ

    För ditt vardagliga brödMarelds brödkniv är gjord för att kunna användas varje dag. Det slitstarka stålet gör att kniven kommer att kunna hålla sig vass längre.Västkustinspirerad designMareld hämtar mycket av inspirationen till sin design från den svenska västkusten. Precis som en granitklippa skiftar sig vackert, skiftar sig färgerna i olivträet på brödknivens skaft. Det ger dessutom just din kniv ett helt unikt uttryck.Rätt kniv för jobbetAtt försöka skära ett bröd med en otandad kniv är verkligen helt hopplöst. Få knivar är så specialiserade som brödkniven, men få knivar är så oumbärliga som brödkniven. Med Marelds brödkniv blir det ett sant nöje att till absolut perfektion skiva upp en brödlimpa.  Specifikationer:- Material: Skaft i olivträ.- Längd: 20 cm. 
  • Morberg Brödkniv 23 cm

    Brödkniv tillverkad i Japan med rostfritt stål, handtag av obehandlad ek och detaljer i mässing. Stålet mäter en hårdhet på 54 HRC och är slipad enligt japansk tradition. Kniven är både snygg och kraftfull för bästa resultat.
  • Tamahagane SAN Brödkniv 23 cm - ett lager

    Tamahagane SAN är en japansk brödkniv med ett lager stål.Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood.Bladets längd: 23 cm
  • Zwilling TWIN® Pollux Brödkniv 20 cm

    Zwilling TWIN® Pollux Brödkniv 20 cm från Zwilling
  • Wüsthof Classic Brödkniv Wave 20 cm Svart

    Wüsthof Classic brödkniv är en högklassig kniv med tandad egg som gör att du lätt kan skära igenom den hårdaste brödskorpan. Hela Classic serien är designad av proffskockar och framtagen för dig som tycker om att ha god kvalitet på dina redskap i köket. Handtaget är ergonomiskt utformad med extra utrymme för att passa perfekt i handen när du arbetar med den. Knivens blad är gjort av hållbart rostfritt stål för att tåla mycket över lång tid.
  • Severin Elektrisk kniv

    Severin Elektrisk kniv från Severin
  • Sabatier Lion Brödkniv 20 cm Svart

    Redan år 1812 registrerades varumärket LION Sabatier som det första Sabatier - varumärket, och det är det enda märke som får använda lejonet som symbol. Lejonet är "djurens konung" och står för styrka, smidighet samt överlägsenhet - och är en kvalitetsgaranti för användaren. Kniven är helsmidd och tillverkad av rostfritt stål med en hög kolhalt. Tillsammans med smidningsprocessen gör den höga kolhalten stålet så hårt att man kan slipa en mycket skarp och fin egg. Skärpan håller länge - och kan underhållas med ett brynstål. Knivarnas balans är optimal - vilket gör dem till fantastiska, professionella arbetsredskap.
  • Morakniv Classic 1891 Brödkniv 24 cm Svart

    Morakniv Classic 1891 Brödkniv 24 cm Svart från Morakniv
  • Zwilling Motion Brödkniv 20 cm

    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Motion är en serie knivar från Zwilling som är gjorda för att röra på sig, vilket namnet antyder. Härliga att hålla i de ergonomiskt utformade plasthandtagen. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC.   Bladets längd: 20 cm
  • Mannerströms Brödkniv 20 cm M-Serien

    En rejäl brödkniv med tandat blad från Mannerströms. Knivens snygga handtag ger både ett elegant utseende samtidigt som det ger ett välbalanserat grepp i handen. Knivbladet är tillverkat i satinpolerat stål av högsta kvalitet. Kniven levereras i en exklusiv presentask. Brödkniven ska aldrig diskas i maskin utan endast för hand med milt diskmedel och varmt vatten. Torka kniven ordentligt och förvara sedan torrt.Material: C50CrNV15.Bladlängd: 20 cm.
  • Fiskars Brödkniv Essential 23 cm Svart

    Brödkniv med långt och sågtandat blad, vilket gör kniven till ett idealiskt val när du ska skära bröd. Med det svarta skaftet får du ett stadigt och balanserat grepp. Bladet är gjord i rostfritt stål. Slipvinkel: 30+/-4.
  • Hucho Brödkniv, 20 cm - Satake

    Vacker brödkniv från Satake i japansk stil. Knivblad i hi-carbon-stål och handtag i ljust magnoliaträ. Bladlängd: 20 cm
  • Fiskars Norden brödkniv 22 cm

    Fiskars Norden brödkniv 22 cm från Fiskars
  • Fiskars Royal Brödkniv 23 cm

    Royal-knivarna ger dig det absolut bästa skärresultatet. Prisbelönt design med keramiskt slipat blad. Royal-brödkniven har ett stort, kraftigt blad med tandad egg som klarar alla typer av bröd med skorpa.Tyskt, rostfritt stål av högsta kvalitet. Keramisk slipning minskar knivbladets friktion. Ergonomiskt handtag av rostfritt stål med rejält fingerstopp. Yta av POM-plast ger bra grepp. Design: Fiskars Material: Tyskt Rostfritt stålHårdhet: HRC 53
  • BRÖDKNIV 22CM TAND

  • Design House Stockholm Brödkniv 32 cm

    En tandad brödkniv ser till att du kan skära så tunna eller tjocka skivor bröd du vill utan att pressa ihop brödet eller smula ner hela bordet. Designad av Jesper Ståhl är knivarna i Stockholm-serien tillverkade i upphettat rostfritt stål för att perfekt balansera vikt och volym, och de elegant droppformade svarta handtagen ligger skönt i handen. Serien har tilldelats Elle Decoration Design Award, vilket gör brödkniven till en perfekt present till både designintresserade vänner och seriösa hemmabagare!
  • Brödkniv offset 20cm KAI Shun Classic

    Brödkniv med en bladlängd på 20 cm från KAIs serie Shun Classic. Blad i 65 lager Damaskusstål med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i SUS-430- och SUS-431-stål. Stålets HRC ligger på 60-62. Handtag i svart Pakkaträ. Brödkniv som inte gjorts i en linje utan bladet ligger här lägre än handtaget, detta är för att minska risken att slå i knogarna i skärbrädan, du får helt enkelt mer rörlighet med din brödkniv. Den speciella tillverkningsmetoden i KAI Shun Classic där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager runt en kärna av mycket hårt VG-10-stål gör knivarna närmast overkligt skarpa och tåliga. Knivbladets uppbyggnad gör också att kniven inte går av vid hård belastning. Knivarna är tillverkade för hand, inklusive stålarbetet, vilket ger varje kniv ett unikt mönster i stålet. Handtagen av Pakkawood, tunna lager ädelträ som varvas med plast under hårt tryck, är D-formade och ligger skönt i handen.
  • Kitchen Craft MasterClass Brödkniv 23 cm Svart Nitat Handtag

    Traditionell tandad brödkniv i rostfritt stål från Kitchen Crafts serie Master Class. Knivens goda kvalitet och bekväma handtag gör det lätt att skära jämna fina brödskivor med ett rent snitt.Längd: 23 cm.
  • Exxent brödkniv 25 cm

    Exxent brödkniv 25 cm är smidd i ett styckeMed en Exxent brödkniv får du en mycket prisvärd brödkniv i det lägre prissegmentet. Den långa bladlängden på 25 cm gör brödsådgandet till en baggis. Ett par långa bestämda drag med den här kniven så är du igenom rågkubben. Den funkar utmärkt till att skära upp födelsedagstårtan också. Brödkniven är ett måste tycker vi, den är en av de tre köksknivarna du bör ha hemma. Brödkniv professional är tillverkad av molybdenum vanadium stål och har ett 18/8 greppvänligt rostfritt handtag. En slitstark brödkniv som passar perfekt till bröd och större bakelse.Exxents produktsortiment är synonymt med stilren, funktionell, svensk design och kvalitet. De är rejäla och tåliga för att klara det höga tempot och den tuffa vardagen i ett professionellt kök. Något som gjort Exxent till en favorit hos många kockar.
  • SAI-M04 Brödkniv 17 cm

    En mindre tandad kniv, fungerar inte bara till bröd utan är även perfekt till salladen och diverse grönsaker, en perfekt tandad allroundkniv helt enkelt!
  • Classic Brökniv 23 cm

    Classic brödkniv från tyska varumärket Wüsthof. Med den nya dubbla tandningen behövs mindre tryck för att skära med kniven. En tandad kniv håller skärpan mycket längre.
  • Satake Houcho Brödkniv Magnoliahandtag 24 cm

    En högkvalitativ brödkniv med ett vackert handtag i magnoliaträ. Material: Rostfritt stål med hög kolhalt, MagnoliaträBladets längd: 24 cmSlipvinkel: 15 grader 
  • Victorinox Brödkniv 26 cm Rosenträ

    Brödkniv sågtandad med skaft i Rosenträ, bladlängd 26 cm.En bröd- och bagarekniv från Victorinox med ett bekvämt handtag av Rosenträ, den professionella benämningen är konditorkniv.Knivens egenskaper gör den idealisk för att skära både mjukt och frasigt bröd utan att det trasas sönder. Den ligger mycket smidigt i handen, är lätthanterad och med ett klassiskt handtag i rosenträ så passar den in i nästan alla miljöer och stilar på kök.Ursprungligen utformades kniven för att passa en bagares behov men paradoxalt nog stoltserar många kockar med kniven och anger att den är deras favoritkniv eftersom den är så allsidig.Om man vill vässa till det, kan man säga att kniven är < mycket > Bagaren och Kocken.Victorinox  Wood, en serie knivar och tillbehör som har en tidlös design med sköna handtag i vackert polerat rosenträ. Knivbladen är smidda i utstansat rostfritt stål och håller hög klass med mycket god skärpa. Träet odlas i Indien och är FSC-certifierat. Rosenträ är ett hårt träslag med hög oljehalt och lågt krympningstal. Rosenträ ger tåliga handtag med en hög lyster som också står emot fukt och väta bra. Knivarna och redskapen är lätta att rengöra och är i  lättslipat rostfritt stål. Knivar och redskap med handtag av rosenträ tål undantagsvis att maskindiskas men skall i huvudsak handdiskas för att få en lång livslängd. Sedan starten 1884,  har Victorinox berikat världen med inoxknivar.  De är mycket populära i restaurangkök för sin höga kvalitet och prisvärdhet,  knivarna tillverkas i den lilla Schweiziska staden Ibach-Schwyz.
  • SATAKE Satake Pro, Brödkniv, 20 cm

    SATAKE Satake Pro, Brödkniv, 20 cm från SATAKE
  • Yaxell RAN Brödkniv 23 cm Rostfritt Stål

    Klassisk brödkniv i modern design, lämpar sig lika bra till frukostbordet som middagen med nära och kära. Stålet slipas och poleras för att uppnå de fina karaktäristiska ådringarna som finns på hela RAN-serien. På japanska betyder RAN den utmärkta.
  • Twin 1731 Brödkniv 20 cm

    Denna serie är Zwillings allra mest exklusiva och har fått sitt namn från när Zwilling startade sin knivproduktion 1731 i Tyskland. Är designad av den internationellt kände arkitekten och designern Matteo Thun. Knivarna är smidda förhand med precision ur ett enda stycke stål för att uppnå optimal geometri. Handtaget är eleganta, ergonomiskt utformade och gjorda av exklusivt obehandlat endast inoljat Ebenholtsträ. Knivarna har en högkvalitativt Cronidur 30® knivstål, är FRIODUR® is- härdade till en hårdhet på 60 HRC. Denna härdning ger flexibilitet i stålet, gör bladen motståndskraftig mot rostangrepp. och håller kniven skarp längre. Slipvinkeln är 20° och skärpan kontrolleras med laserprecision. Zwilling lämnar livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas i Solingen, Tyskland. Klassisk brödkniv som är vass och tandad för att du enkelt skall kunna skära genom brödets skorpa utan att behöva trycka eller pressa ihop brödet. Kan även användas till andra lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa t.ex. ananas, meloner mm. En brödkniv håller skärpan längre än icke tandade knivar och behöver därför inte underhållas lika ofta. Blir dock kniven slö bör den lämnas in på slipverkstad.
  • Miyabi 5000 DP Brödkniv 23 cm

    Bladets längd: 23 cmDen japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk. Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.  Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabis knivserie 5000 DP erbjuder japanska klassiska knivar av premiumkvalitet till ett rimligt pris. Stålet är av så kallad Damask-design vilket ger varje kniv ett unikt flammigt utseende. Knivarna är smidda i 65 lager av CMV60-stål, härdade i -196°C för att uppnå en hårdhet på 60 HRC. Bladen är symmetriskt slipade och Miyabi använder sig av den så kallade Honbazuke-slipningen för att ge knivarna den där rakbladsvassa eggen. Skaften är gjorda i Micarta och har ett klassiskt japanskt utseende.    En brödkniv är en av de mer nischade knivarna i köket. Det kan tyckas lite onödigt att lägga krut på en riktigt bra brödkniv men få moment i köket är mer tillfredsställande än att med en bra tandad, vass brödkniv skiva upp ett fint bröd i härliga, jämna skivor.
  • Chroma type 301 brödkniv

    Gillar du snygga köksknivar? Chroma type 301 brödkniv har ett iögonfallande utseendeDesignen bakom Chromas serie av köksknivar type 301 står F. A Porsche för. Men brödkniven är inte bara snygg den är också funktionell. Bladlängden är 21 cm vilket är aningen kortare än andra brödknivar vilket kan vara en fördel för dig som vill ha en en som är lite lättare att hantera.Vi tycker att alla borde ha en brödkniv i sin uppsättning och köksknivar eftersom de gör jobbet så väldigt bra. Sågtandningen gör det mycket enkelt att skära igenom en nybakad levain, till skillnad från exempelvis en kockkniv där du behöver trycka med kniven samtidigt som du skär vilket brukar resultera i rätt trista brödskivor. Men en Chroma type 301 brödkniv så kommer du att ha mycket glädje vid frukostförberedelserna.
  • Global Brödkniv 22cm tandad

    Global Brödkniv 22cm tandad från Global
  • Laguiole Jean Dubost Brödkniv Laguiole I Låda

    Laguiole Jean Dubost Brödkniv Laguiole I Låda från Laguiole Jean Dubost