Märken på brödknivar

Brödknivar

Bröd kan variera mycket mellan olika sorter. Ett surdegsbröd med hård och krispig yta kräver sågande medan en mjuk limpa lätt trycks ihop om man lägger för mycket tyngd på. Grunden bakom fina brödskivor är att ha en vass brödkniv med tandning.

Brödkniven har en vågad egg och ett långt blad. Vågningen/tandningen gör att man kan såga sig igenom en hård och krispig yta, samt ner genom det mjuka brödet utan att det trycks ihop. Med en brödkniv kan du göra perfekta brödskivor för att avnjutas till frukost, middag eller kvällsfika. Behöver du hjälp? Det finns även elektriska brödknivar.

 • Zwilling Pro Allround/Brödkniv 26 cm tandad

  Extra lång tandad kniv för att du enkelt skall kunna skära genom brödets skorpa utan att behöva trycka eller pressa ihop ditt bröd. Kan även användas till andra lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa t ex meloner m.m. En professionell helsmidd kniv för alla matintresserade. Tillverkad av Friodur® stål, dubbel is-härdat knivstål av högsta kvalitet, patenterat av Zwilling J.A. Henckels. Elegant design med skuret bolster för ett säkert och bekvämt grepp. Tillverkas i Solingen, Tyskland.
 • Tamahagane Kyoto Brödkniv 23 cm

  Tamahagane Kyotos brödkniv 23 cm har 63 lager stål i Damaskusdesign. Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Tamahagane Kyoto levereras i exklusivt Bambuschatull
 • Fiskars Functional Form+ Brödkniv

  Fiskars Functional Form+ Brödkniv från Fiskars
 • 6000MCT Brödkniv 23 cm

  Klassisk brödkniv som är vass och tandad för att du enkelt skall kunna skära genom brödets skorpa utan att behöva trycka eller pressa ihop ditt bröd. Kan även användas till andra lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa t ex meloner. Serien 6000MCT har en kärna av hårt Micro Carbide pulverstål täckt med 2 lager av is-härdat rostfritt stål och en fint hamrat blank blad som ger kniven ett elegant utseende. Det förhindrar även att råvaran fastnar vid användning. Har ett ergonomiskt handtag i mörkbrunt Pakka trä och hela kniven är tillverkad i Seki, Japan. Den Japanska Honbazuke slipningen dvs raka slipvinklar ger det symmetriska bladet den skalpell-liknande skärpa som är kännetecknet för alla Miyabi knivar.
 • Brabantia Brödkniv Pink

  Brabantia Brödkniv Pink från Brabantia
 • Yaxell ZEN Brödkniv 23 cm

  Yaxell ZEN Brödkniv 23 cm från Yaxell
 • Zwilling Pollux Brödkniv 20 cm

  Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. Pollux är en serie prisvärda knivar från Zwilling. Knivarna lyckas kombinera en snygg design med en hög prestanda. Varje kniv har en hårdhet på 57 HRC och en sylvass egg. 
 • RigTig by Stelton SHARP Brödkniv 38 cm

  Brödkniv från Rigtig by Stelton. Kniven är ergonomisk och lätt att använda. Tillverkad i japanskt stål med en sublim skärupplevelse. För att undvika repor och slöa knivar rekommenderas att förvara knivarna i ett knivblock eller på en knivmagnet.  Knivarna slipas bäst på en professionell knivslipmaskin eller med ett verktyg som är avsedd för slipning av knivar.    Specifikationer: Mått: B 1,8 x H 4 x L 38 cm. Tål inte maskindisk.   
 • Fiskars Norr brödkniv 21 cm

  Fiskars Norr brödkniv 21 cm från Fiskars
 • Brix Aergo Brödkniv

  Brix Aergo Brödkniv från Brix
 • Edsbruk Brödkniv 21 cm Svart

  En klassisk brödkniv! Knivbladsskydd medföljer.
 • Bodum Bistro Keramisk Brödkniv 15 cm Vit

  Bodum Bistro Keramisk Brödkniv 15 cm Vit från Bodum
 • Yaxell Brödkniv Super Gou 23 cm

  Bladlängd: 23 cm. När man inte trodde det kunde bli fler lager stål i en kniv kommer Yaxell med Super Gou med inte mindre än 161 lager. Bladet har en extremt vass egg som är tillverkat av det japanska rostfria pulverstålet SG2 Micro Carbide, vilket är omslutet av 160 lager mjukare stål. Det pulveriserade stålet innehåller mycket kol och har en hårdhet på ca 63 HRC. Pulverstålet används eftersom det garanterar en hög grad av renhet och styrka vilket ger en ovanligt vass egg. Bladet imponerar med ett fascinerande Damaskusdesignmönster – vilket symboliserar en kniv av högsta kvalitet. Handtaget är tillverkat av FDA-godkänt rödsvart Canvas- Micarta, vilket är ett enormt slitstarkt material tillverkat av harts och linne.
 • Victorinox Brödkniv, tandad, 26cm, svart plasthandtag

  Victorinox Brödkniv, tandad, 26cm, svart plasthandtag från Victorinox
 • Laguiole Jean Dubost Brödkniv Laguiole I Låda

  Laguiole Jean Dubost Brödkniv Laguiole I Låda från Laguiole Jean Dubost
 • Global Brödkniv 22cm vänster

  Global Brödkniv 22cm vänster från Global
 • Tamahagane Kyoto Brödkniv 23 cm

  Tamahagane Kyoto Brödkniv 23 cm från Tamahagane
 • Robert Welch Signature Brödkniv 22 cm

  En rejäl 22 cm lång brödkniv från Robert Welch och deras prisbelönta serie Signature. Alla knivar i serien Signature är tillverkade i samarbete med professionella kockar för att skapa en välbalanserad kniv som klarar av alla uppgifter i köket. Knivarna är slipade i en 15° vinkel. Handtagen är tillverkade av DuPont och är ergonomiskt utformade för att ge ett välbalanserat grepp i handen.Längd: 22 cm
 • Global Brödkniv 22 cm Tandad Vänster

  Stilren brödkniv som är speciellt framtagen för vänsterhänta och är perfekt när du ska skära upp bröd till frukosten. Kniven har ett 22 cm långt tandat blad och är tillverkad i Cromova 18 rostfritt stål. Kniven är otroligt slitstarkt och håller sig vass länge. Under tillverkningen tillsätts en exakt mängd sand som sedan innesluts i skaftet vilket ger en perfekt balans. Specifikationer:- Speciellt utformad för vänsterhänta- Cromova 18 rostfritt stål- Tandad brödkniv, 22 cm
 • Zwilling Pro Brödkniv 20 cm

  Klassisk brödkniv som är vass och tandad för att du enkelt skall kunna skära genom brödets skorpa utan att behöva trycka eller pressa ihop ditt bröd. Kan även användas till andra lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa t ex meloner m.m. En professionell helsmidd kniv för alla matintresserade. Tillverkad av Friodur® stål, dubbel is-härdat knivstål av högsta kvalitet, patenterat av Zwilling J.A. Henckels. Elegant design med skuret bolster för ett säkert och bekvämt grepp. Tillverkas i Solingen, Tyskland.
 • Zwilling Knivset Twin Four Star Brödkniv 20 cm +Kockkniv 20 cm

  Knivset med brödkniv 20 cm + kockkniv 20 cm. Zwilling Twin Four Star - en knivserie med välbalanserade smidda knivar med syntetiskt anti-slip-handtag som ligger bekvämt i handen. Bolstern mellan det sömlösa skaftet och kniven, skyddar fingrarna och ger ett säkert grepp.Zwillings patenterade Friodur-stål är ishärdat knivstål av hög kvalitet. Knivarna har givetvis livstidsgaranti på material- och produktionsfel. Knivarna är lätta att slipa, med en slipvinkel på 35 grader.
 • Morakniv Classic 1891 Brödkniv 24 cm Svart

  Morakniv Classic 1891 Brödkniv 24 cm Svart från Morakniv
 • Zwilling Four Star Brödkniv 20 cm

  Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast.  Bladets längd: 20 cm
 • Tamahagane SAN Brödkniv 23 cm - ett lager

  Tamahagane SAN är en japansk brödkniv med ett lager stål.Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood.Bladets längd: 23 cm
 • Sabatier Trompette brödkniv 20 cm

  Sabatier Trompette brödkniv 20 cm är en klar favoritVill du ha en lagom stor brödkniv som håller länge och som gör jobbet ordentligt, men inte vill betala för mycket? Med en  Sabatier Trompette brödkniv 20 cm så har du vad du söker. Med den här kniven skär du igenom brödet utan några som helst problem. En brödkniv är utrustad med sågtänder som gör det lättare att skära igenom en limpa utan att mosa den. Brödkniven från Sabatier är en mycket prisvärd kökskniv i det lägre prissegmentet och som kan vara lämplig för den som precis flyttat hemifrån och vill ha en riktigt bra brödkniv utan att betala för mycket.Längden på knivbladet kan verka ha mindre betydelse om kniven bara ska användas till att skiva formfranska, men ett rejält surdegsbröd är näst intill omöjligt att skiva med en för kort brödkniv. Att slipa en brödkniv själv kan vara svårt och vi rekommenderar att du lämnar in den till en professionell knivslipare.
 • Victorinox Brödkniv tandad 21 cm SwissClassic, svart, blister

  Victorinox Brödkniv tandad 21 cm SwissClassic, svart, blister från Victorinox
 • Ulf Wagner, Brödkniv 23 cm

  En mycket funktionell och snygg brödkniv från den kända krögaren Ulf Wagners serie. Den vackra ytan uppkommer tack vare 67 lager av damaskusstål. Kärnan består av ett rostresistent VG-10 stål, som sedan omgärdas av 33 lager stål på vardera sida. Det är denna typen av tillverkningsmetod, där två sorters mjukt stål varvas runt den mycket hårda kärnan av VG-10 stål, som gör kniven ofattbart skarp och tålig.Handtaget i mikarta ligger mycket bekvämt i handen oavsett om du är höger- eller vänsterhänt. Bladets längd: 23 cm Kniven bör aldrig diskas i maskin utan endast för hand.  
 • Satake Professional Brödkniv 20 cm

  En brödkniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. De flesta knivarna i serien är tillverkade i AUS8-stål, men just brödkniven är gjord i DR1K6-stål som lämpar sig bättre för tandade och mer flexibla knivar.  Brödkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Material: AUS8-stålBladlängd: 20 cmHandtag av svart pakkaträFabrikat: Satake
 • Global Brödkniv 24cm tandad

  Global Brödkniv 24cm tandad från Global
 • Jamie Oliver Brödkniv 22 cm

  Jamie Oliver Brödkniv 22 cm är ett utmärkt köksverktygBrödkniven från populära Jamie Oliver är tillverkad med ett blad i japanskt molybden och vanadium-stål. Bladet är genomgående och rostfritt förstås. Balansen är enastående bra tack vara en kraftiga bolstret, som är delen mellan handtaget och bladet. Att använda kökskniven blir därför enkelt och smidigt. Handtaget är svart och snyggt. Det är format för att ge maximal komfort. Om du placerar kökskniven i ett knivblock så är den lätt att hitta tack vare namnet som syns i änden på handtaget. Köksknivarna från Jamie Oliver kommer snabbt att bli favoriterna.Bladlängd: 22 cmMolybden och vanadiumstål25 års garanti
 • Opinel Parallele Brödkniv No 116, 21 cm

  En bra och snygg kniv för bröd i alla dess former. Skaft i lackad bok och blad i tyskt kvalitetsstål.21 cm. 
 • Global SAI-M04 Brödkniv 17 cm

  Global SAI M04 Brödkniv 17 cmBladets längd: 17 cmGlobal Sai är uppbygd av tre lager stål med ett hårdt härdat rostfritt stål i kärnan samt ett mjukare stål som omsluter detta. Den hamrade ytan på bladet ger kniven en spännade karaktär.Handtaget är ergonomiskt utformat med ett skönt grepp och de klassiska Globalprickarna finns naturligtvis med om än i lite mer diskret utförande.Varje Global SAIkniv är numrerad. Genom att registrera kniven erhåller man en fri första omslipning av kniven. Dessutom blir man medlem i SAI-klubben när man registrerar sin kniv. Som medlem i SAI-klubben får man förutom ett förmånligt välkomsterbjudande även exklusiva erbjudanden och chansen att vinna matlagningstävlingar med kändiskockar. Registrera din SAI-kniv >>
 • Severin Elektrisk kniv

  Severin Elektrisk kniv från Severin
 • MAC Brödkniv Chef 23 cm

  MAC Brödkniv Chef 23 cm från MAC
 • Zwilling Twin 1731 Brödkniv 20 cm

  Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.1731 är namnet på en av Zwillings lite mer högkvalitativa knivserier. Det är också det årtal som Zwilling grundades och knivarna knyter an till företagets långa historia av kvalitet och hantverk i världsklass. Varje kniv i 1731-serien har en hårdhet på 60 HRC och en skärpa som är extraordinär. Skaften är gjorda i ebenholts som ger knivarna det där klassiskt värdiga utseendet.   Bladets längd: 20 cm
 • Miyabi 5000 MCD Brödkniv 23 cm

  Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.  Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.  Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.  Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa.  En brödkniv är en av de mer specialiserade knivarna i köket och har en väldigt tydlig huvuduppgift. Trots det smala användningsområdet är det en lyx att ha en riktigt bra brödkniv med en rejäl tandning och skärpa som flyter genom alla bröd.  
 • Bodum Bistro Keramisk Brödkniv 15 cm Vit

  Bodum Bistro Keramisk Brödkniv 15 cm Vit från Bodum
 • MAC Brödkniv Damaskus 23 cm

  MAC Brödkniv Damaskus 23 cm från MAC
 • Carl Mertens Taglio Brödkniv

  Carl Mertens Taglio Brödkniv från Carl Mertens
 • Fiskars Functional Form Plus Brödkniv 24 cm

  Fiskars är ett varumärke som alltid erbjuder funktionella och snygga produkter för hela hemmet. Functional Form Plus har perfekt balanserade knivar som gör att de blir mycket enkla att hantera. Tack vare det sköna handtaget ligger din brödkniv mycket stabilt i handen. Denna brödkniv passar perfekt att skära bröd med knaprig skorpa, då den har ett kraftigt tandat blad. - Bladet är rostfritt stål - 24 cm- Tål maskindisk
 • Miyabi KOH 4000FC Brödkniv 23 cm

  Denna brödkniv från Miyabi är 23 cm lång och tillverkad i Japan. Själva knivbladet är av tunt 61 karbidstål, något som ger kniven en stark egg och kraftig konstruktion. Handtaget är i vackert pakka-trä. Det är den perfekta kniven att skära bröd med. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. 
 • Morberg Brödkniv 23 cm

  Brödkniv tillverkad i Japan med rostfritt stål, handtag av obehandlad ek och detaljer i mässing. Stålet mäter en hårdhet på 54 HRC och är slipad enligt japansk tradition. Kniven är både snygg och kraftfull för bästa resultat.
 • Professional Secrets Brödkniv 23 cm

  Professional Secrets Brödkniv 23 cm från Professional Secrets
 • Wüsthof Classic Ikon Brödkniv Svart 20 cm

  Bladets längd: 20 cmÄnda sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.  Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
 • Ideal Provence Brödkniv 20 cm Stål/olivträ

  En brödkniv i serien Ideal Provence. Passar utmärkt till att dela bröd eller andra mjuka råvaror. Enkel att rengöra och underhålla tack vare det hårda rostfria stålet (kromstål). Handtag i olivträ.
 • Zwilling Pro Wood Brödkniv 20 cm

  Detta är en brödkniv som inspirerar med sin underbara balans och skarphet. Med denna i handen kan du utan problem skära hårt och grovt bröd såväl som mjukt och vitt. Dessutom kommer den i en fantastisk trädesign som gör den riktigt iögonfallande.Specifikationer:-FRIODUR® härdad kniv.-Ergonomiskt handtag tillverkat av stenek.-SIGMAFORCE® kniv.-Diskas för hand.
 • Mannerströms Brödkniv 20 cm M-Serien

  En rejäl brödkniv med tandat blad från Mannerströms. Knivens snygga handtag ger både ett elegant utseende samtidigt som det ger ett välbalanserat grepp i handen. Knivbladet är tillverkat i satinpolerat stål av högsta kvalitet. Kniven levereras i en exklusiv presentask. Brödkniven ska aldrig diskas i maskin utan endast för hand med milt diskmedel och varmt vatten. Torka kniven ordentligt och förvara sedan torrt.Material: C50CrNV15.Bladlängd: 20 cm.
 • Tamahagane San Kyoto Brödkniv 23 cm

  Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkravEn klassisk brödkniv! Alla Tamahagane Kyoto levereras i vackra bambuschatull. 
 • Spitzenklasse Plus Brödkniv 16 cm Stål/Svart

  En brödkniv i serien Spitzenklasse plus. Utmärkt till att skära bröd eller andra mjuka råvaror. Tillverkad i tyskkvalitet och design ger denna kniv en optimal ergonomi och hållbarhet.
 • MAC Superior Brödkniv

  MAC Superior Brödkniv kan även användas som tårtknivMed en Mac superior brödkniv har en riktigt bra brödkniv. Tack vara bladlängden på hela 26 cm så har du stor användning av den om du vill skära tårtor eller andra stora bakverk. En brödkniv kan ibland tyckas som onödigt men faktum är att oavsett hur vassa dina övriga knivar är så är brödkniven överlägsen när det kommer till att skära bröd. Oftast finns det en liten skorpa runt brödet och det är där brödknivens sågtandning kommer till nytta.Extremt vass brödknivVågtandadBladlängd: 270 mmHårdhet: 59 -61 grader RockwellHanddisk rekommenderasKnivar från MAC håller alltid högst kvalitet och deras superior-serie kan lite ses som deras instegsknivar. Vill man inte betala så mycket för sina knivar kan superior-knivarna vara ett riktigt bra alternativ. Dessa knivar är tillverkade i ett extra hårt stål med hög kolhalt som sedan har sandblästrats. Eggen är hållbar och håller sig vass längre. Handtagen på köksknivar ur superiorserien har stora bekväma handtag som är uppsvängda för att ge bättre utrymme för knogarna.
 • Swiss Diamond Brödkniv 21,6 cm

  Swiss Diamond Brödkniv 21,6 cm från Swiss Diamond
 • Swiss Diamond Brödkniv 21,6 cm

  Swiss Diamond Brödkniv 21,6 cm från Swiss Diamond