Märken på brödknivar

Brödknivar

Bröd kan variera mycket mellan olika sorter. Ett surdegsbröd med hård och krispig yta kräver sågande medan en mjuk limpa lätt trycks ihop om man lägger för mycket tyngd på. Grunden bakom fina brödskivor är att ha en vass brödkniv med tandning.

Brödkniven har en vågad egg och ett långt blad. Vågningen/tandningen gör att man kan såga sig igenom en hård och krispig yta, samt ner genom det mjuka brödet utan att det trycks ihop. Med en brödkniv kan du göra perfekta brödskivor för att avnjutas till frukost, middag eller kvällsfika. Behöver du hjälp? Det finns även elektriska brödknivar.

Populärt inom brödknivar

  • Elektrisk kniv

  • Hammered Brödsåg 25 cm

    Hammered brödsåg från G.R.Y.M. Kniven har ett vackert hamrat blad i blankpolerat stål och ett handtag av Micarta. Förvara med fördel på en magnetlist i köket. På så sätt blir det en fin inredningsdetalj i ditt kök samtidigt som den håller sig vass längre.
  • Functional Form Set med Brödkniv och Skärbräda

  • Wasabi Brödkniv 23 cm

Fler tips på brödknivar

  • Norden Brödkniv 22 cm

    Brödknivens tandade egg är idealisk för att skära bröd med en hård skorpa. Det högkvalitativa bladet är tillverkat av högpresterande, tyskt stål med hög kolhalt, vilket ger överlägsen prestanda och långvarig skärpa. Optimal 26-graders slipvinkel. Knivhandtaget är tillverkat av finsk värmebehandlad björk. Bladhårdhet HRC 56. Handdisk rekommenderas. Tillverkad i Finland.
  • Global G-9 Brödkniv 22 cm Tandad

    Globals populäraste brödkniv som gör det till ett nöje att skära bröd. Kombinationen perfekt utformad tandning och utmärkt skärpa gör att brödkniven glider lätt och smidigt genom alla sorters bröd. Med Globals 22 cm brödkniv slipper du ojämna och sneda brödskivor!  Bladets längd: 22 cm.  
  • Normann Copenhagen Mesh Brödkniv

    Stilren brödkniv i enhetlig design!Med ett handtag utvecklat för ergonomiskt grepp och med ett enkelt och elegant mönster bidrar Mesh brödkniv inte bara med en otrolig skärpa, utan också med ett dekorativt inslag i köket. Kniven är av hög kvalité och tillverkad för hand i 100 % rostfritt stål. Även balansen mellan handtag och skaft är väl genomtänkt för att användningen ska gå så säkert och smidigt som möjligt! Brödkniven är ett av kökets mest grundläggande tillbehör, just därför finns det all anledning att göra den så vacker som möjligt. För Normann Copenhagen är nämligen design minst lika viktigt som kvalité och funktionalitet, vilket bidragit till att denna brödkniv står ut från mängden. Det mönstrade handtaget och blanka bladet passar utmärkt i alla hem och kommer garanterat göra vardagen lite enklare! Specifikationer:- Material: 100 % rostfritt stål.- Ergonomiskt grepp.- Handgjord kniv i hög kvalité! 
  • Edge Brödkniv Vågtandad Svart 23 cm

  • Norden brödkniv 22 cm

  • Robert Welch Signature Brödkniv 22 cm

    En rejäl 22 cm lång brödkniv från Robert Welch och deras prisbelönta serie Signature. Alla knivar i serien Signature är tillverkade i samarbete med professionella kockar för att skapa en välbalanserad kniv som klarar av alla uppgifter i köket. Knivarna är slipade i en 15° vinkel. Handtagen är tillverkade av DuPont och är ergonomiskt utformade för att ge ett välbalanserat grepp i handen.Längd: 22 cm
  • Brödkniv 23 cm - Yaxell ZEN

    Klassisk brödkniv från Yaxells serie ZEN med tandat blad som enkelt skär igenom alltifrån skorpan på hårda surdegsbröd till mjuka tomater. Blad på 23 cm i 37 lager stål - ett hårt, rostfritt VG10-stål i kärnan som omges av 18 lager mjukare stål på vardera sida. Handtag i svart Mikarta.
  • KAI Brödkniv 23 cm Shun Kaji

    Brödkniv 23 cm från KAIs serie Shun Kaji. Kaji är japanska och betyder svärdssmed. Endast den allra skickligaste smeden kan bli Kaji. Knivarna i KAIs Kajiserie består av 65 lager blankpolerat stål i Damaskusdesign. Den hårda kärnan i SG-2-stål omgärdas på vardera sida av 32 lager mjukare stål – allt tillsammans ger kniven dess unika egenskaper och fantastiska skärpa. Stålet har HRC på 63-65. Det nitade handtaget är av svart Pakkaträ och är utformat så att kniven passar både för höger- och vänsterhänta.
  • Pallarès Brödkniv rostfritt stål 25 cm

    En rejäl och vacker brödkniv från Pallarès, kniven är handgjord med ett blad i rostfritt stål och handtag i buxbom.
  • Brödkniv, konditorkniv, 26 cm - MAC

    Tandad brödkniv och konditorkniv – en favorit bland såväl proffs som hemmakockar. Tänderna skär genom bröd och stekar utan att riva i sär dem. Det extra långa bladet, med svag kurva, hjälper dig att skära tunna brödskivor och till exempel lövtunn rostbiff. Bröd- och konditorsåg Ur MAC:s Superior-serie Bladlängd: 26 cm Fabrikat: MAC
  • Global G-22 Brödkniv 20cm

    .
  • Victorinox brödkniv 26 cm

    Victorinox brödkniv 26 cm fixar även de tuffaste brödskorporna Hur viktig är en bra brödkniv ? Eller om vi ställer frågan, hur många bröd kommer du skära i ditt liv ? Troligen ganska många.&hellip:
  • Victorinox Brödkniv Liten 21 cm Rosenträ

    Brödkniv sågtandad med skaft i Rosenträ, bladlängd 21 cm.Knivens egenskaper gör den idealisk för att skära både mjukt och frasigt bröd utan att det trasas sönder och är en smidigare variant av den stora populära brödkniven. Den är utmärkt att ha med på picknicken och med ett klassiskt handtag i rosenträ så passar den in i nästan alla miljöer och stilar på kök.En bra brödkniv i ett behagfullt utförande. Victorinox  Wood, en serie knivar och tillbehör som har en tidlös design med sköna handtag i vackert polerat rosenträ. Knivbladen är smidda i utstansat rostfritt stål och håller hög klass med mycket god skärpa.  Träet odlas i Indien och är FSC-certifierat. Rosenträ är ett hårt träslag med hög oljehalt och lågt krympningstal. Rosenträ ger tåliga handtag med en hög lyster som också står emot fukt och väta bra.  Knivarna och redskapen är lätta att rengöra och är i  lättslipat rostfritt stål. Knivar och redskap med handtag av rosenträ tål undantagsvis att maskindiskas men skall i huvudsak handdiskas för att få en lång livslängd. Sedan starten 1884,  har Victorinox berikat världen med inoxknivar.  De är mycket populära i restaurangkök för sin höga kvalitet och prisvärdhet,  knivarna tillverkas i den lilla Schweiziska staden Ibach-Schwyz.
  • Design House Stockholm Stockholm Brödkniv

    Denna snygga brödkniv från Design House Stockholm är en del av serien Stockholm, som designats av Jesper Ståhl. Serien har tilldelats priset Elle Decoration Design Award. Kniven är framställd i uppvärmt rostfritt stål och har ett droppformat skaft som både ser vackert ut samtidigt det ligger bra i handen.
  • Brödkniv 23cm Shun Premier

    Brödkniv med en bladlängd på 23 cm från KAIs serie Shun Premier. Blad i 33 lager med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i mjukare stål. HRC på 61. Handtag i Pakkawood med valnötskaraktär. Shun Premier är, precis som alla andra knivar från KAI, ett hantverk. Knivarnas blad har en kärna i det hårda stålet VG10 som härdats till en extrem skärpa, därav varningstexten på förpackningen, ”Use at your own risk”. Kärnan omgärdas sedan av 16 lager av ett mjukare stål på varje sida, detta ger en serie knivar med 33 lager stål. Unikt med Shun Premier-serien (och många andra serier från KAI) är att all hamring och bearbetning av bladen fortfarande sker för hand. De knivar som lämnar KAI’s fabriker och som bearbetas med dessa tekniker är helt unika. Du får alltid en kniv som inte är den andra lik.
  • KitchenAid Brödkniv 20 cm

    Skär fina skivor av ditt nybakade bröd med denna kvalitativa brödkniv från KitchenAid! Brödkniven är tillverkad i rostfritt härdat stål och har ett micartahandtag med tre nitar.  Kniven är utformad för överlägsen handkontroll och hållbarhet.
  • Brödkniv Svart 20,5 cm

  • Brödkniv, 20cm - Zwilling Pro

    En gedigen brödkniv från Zwillings serie Pro, som är en serie med riktigt professionella knivar. Stålet har en hårdhet på 57 HRC och är specialslipade för att få fram en riktigt vass skärpa. Skaftet är av ABS-plast och ligger både bra i handen och ger ett stabilt grepp. Längd: 20cm
  • Brödkniv 23 cm - Tamahagane San Tsubame

    En klassisk brödkniv från Tamahaganes serie San Tsubame. Knivbladet har en kärna av hårt VG-5-stål, som på vardera sida omges av ett lager mjukare SUS410-stål. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. HRC: 61
  • Fiskars Functional Form Plus Brödkniv 24 cm

    Fiskars är ett varumärke som alltid erbjuder funktionella och snygga produkter för hela hemmet. Functional Form Plus har perfekt balanserade knivar som gör att de blir mycket enkla att hantera. Tack vare det sköna handtaget ligger din brödkniv mycket stabilt i handen. Denna brödkniv passar perfekt att skära bröd med knaprig skorpa, då den har ett kraftigt tandat blad.- Bladet är rostfritt stål - 24 cm- Tål maskindisk
  • Kai Seki Magoroku Brödkniv Composite 23 cm

    En brödkniv med ett vackert handtag.De två stålsorterna är förenade med en speciell kopparlödning vilket ger en extra elegant och smäcker effekt.  Bladet består av VG-10 stål, hårdhetsgrad av 61 HRC, med ett yttre lager satängpolerat stål av SUS42012. Det tunna avsmalnande handtaget är tillverkat i ljus Pakkawood . 
  • Exxent brödkniv 25 cm

    Exxent brödkniv 25 cm är smidd i ett stycke Med en Exxent brödkniv får du en mycket prisvärd brödkniv i det lägre prissegmentet. Den långa bladlängden på 25 cm gör brödsådgandet till en baggis.&hellip:
  • Wüsthof Classic Brödkniv Wave 20 cm Svart

    Wüsthof Classic brödkniv är en högklassig kniv med tandad egg som gör att du lätt kan skära igenom den hårdaste brödskorpan. Hela Classic serien är designad av proffskockar och framtagen för dig som tycker om att ha god kvalitet på dina redskap i köket. Handtaget är ergonomiskt utformad med extra utrymme för att passa perfekt i handen när du arbetar med den. Knivens blad är gjort av hållbart rostfritt stål för att tåla mycket över lång tid.
  • Magoroku Brödkniv 23 cm

  • Mcusta / Zanmai Flame Damascus Brödkniv, 23 cm

    Flame Damascus Bread Knife från Mcusta Zanmai är en 23 centimeters brödkniv med vackert handtag av rött pakkaträ. Bladet är gjort av 32 lager Damascusstål med en kärna av VG-10-stål. Handtaget av rött pakkaträ ger ett mycket bekvämt grepp och är fixerat med tre nitar varav en av dem är vackert mosaikprydd. Bottendelen på handtaget är platt och kan användas för att till exempel krossa vitlök och liknande uppgifter i köket. Damascusstål 23 cm blad – 37 cm totallängd Vikt 160 gr
  • Hardanger Bestikk Brödkniv

    Alla hem behöver en bra brödkniv, och norska Hardanger har en perfekt sådan! Tänk dig att stiga upp på morgonen och kunna skära upp perfekta brödskivor till frukosten. Vilken dröm! Brödkniven är silvrig med stilrena svarta detaljer och levereras i en presentask. Hardanger skapar kvalitativa produkter till ditt hem, som på senare år nominerats och vunnit priser för god design. Det hemliga receptet består av samarbeten med flera av Skandinaviens skickligaste designers! Specifikationer:- Paketet innehåller 1 brödkniv.- Levereras i presentask. 
  • Zwilling Artis Brödkniv 20 cm

    Knivar är redskap man sätter hög press på, de ska vara tåliga och skarpa så att de kan tåla alla de utmaningar man utsätter dem för. Hos Zwilling garanteras du alltid kvalitet rakt igenom. Denna brödkniv ligger i toppklass och levererar även en snygg och stilren design.   Specifikationer: -Tillverkad i rostfritt stål.-Ergonomiskt handtag.
  • Brödkniv 23cm - Tamahagane San Kyoto

    Brödkniv SAN KYOTO Tamahagane med en bladlängd på 23 cm. Blad i 63 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och sidor i mjukare SUS-410-stål. Handtag i Mikarta. En klassisk brödkniv! Alla Tamahagane Kyoto levereras i vackra bambuschatull.
  • Kai Shun Wasabi Black Brödkniv 23 cm

    Sedan 1908 har Kai tillverkat knivar i Japan, och precis som många andra knivar så började deras tillverkning i Seki, knivarnas huvudstad. Tekniska innovationer, funktionalitet och en vass design bidrar till Kai-knivarnas härliga känsla och perfekta balans!Wasabi Black knivarna lämpar sig för både professionella kockar och hemmakockar. Bladet är tillverkat av rostfritt stål och handtaget är av pulveriserat bambu och plast vilket ger ett bekvämt grepp och ett hygieniskt material
  • Brödkniv offset 20cm KAI Shun Classic

    Brödkniv med en bladlängd på 20 cm från KAIs serie Shun Classic. Blad i 65 lager Damaskusstål med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i SUS-430- och SUS-431-stål. Stålets HRC ligger på 60-62. Handtag i svart Pakkaträ. Brödkniv som inte gjorts i en linje utan bladet ligger här lägre än handtaget, detta är för att minska risken att slå i knogarna i skärbrädan, du får helt enkelt mer rörlighet med din brödkniv. Den speciella tillverkningsmetoden i KAI Shun Classic där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager runt en kärna av mycket hårt VG-10-stål gör knivarna närmast overkligt skarpa och tåliga. Knivbladets uppbyggnad gör också att kniven inte går av vid hård belastning. Knivarna är tillverkade för hand, inklusive stålarbetet, vilket ger varje kniv ett unikt mönster i stålet. Handtagen av Pakkawood, tunna lager ädelträ som varvas med plast under hårt tryck, är D-formade och ligger skönt i handen.
  • Yaxell GOU Brödkniv 23 cm

    Klassisk brödkniv i modern design med en stabil, tandad kniv som hjälper dig att skära perfekta brödskivor.Material:SG-2 Micro Carbide (blad)Mikarta Plus (skaft)
  • Professional Brödkniv 25 cm

    En 25 cm lång bröd- och tårtkniv tillverkad av Molybdenum Vanadium stål
  • Wüsthof Classic Ikon Brödkniv Vit 23 cm

    Bladets längd: 23 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.  Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Brödkniv, 26 cm - Zwilling Pro

    En gedigen brödkniv från Zwillings serie Pro, som är en serie med riktigt professionella knivar. Stålet har en hårdhet på 57 HRC och är specialslipade för att få fram en riktigt vass skärpa. Skaftet är av ABS-plast och ligger både bra i handen och ger ett stabilt grepp. Längd: 26 cm
  • Classic 1891 Brödkniv 24 cm

    Knivar från Mora är kända för sin höga kvalitet och sitt långa arv. Den klassiska Morakniv med sitt röda spolformade skaft har agerat inspiration för den helt nya köksknivserien. Precis som alla knivar är serien tillverkad i Mora där design, material och metoder förfinas kontinuerligt för att uppnå absolut bästa resultat. Brödkniven har en bladlängd på 24 cm. Den är ergonomiskt utformad för att undvika att knogarna slår i skärbrädan. Den har en progressiv eggkurva vilket gör att den enkelt skär igenom bröd.
  • Miyabi KOH 4000FC Brödkniv 23 cm

    Denna brödkniv från Miyabi är 23 cm lång och tillverkad i Japan. Själva knivbladet är av tunt 61 karbidstål, något som ger kniven en stark egg och kraftig konstruktion. Handtaget är i vackert pakka-trä. Det är den perfekta kniven att skära bröd med. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. 
  • Comfort Brödkniv 20cm

  • Knivset Kock- & Brödkniv

  • 5000 MCD Brödkniv, 23cm - Miyabi

    Brödkniv från Miyabis serie 5000 MCD med handtag av lappländskt björkträ. 5000 MCD är Miyabis allra finaste serie knivar, som kombinerar estetik med funktion på allra bästa sätt. Bladet i kniven är gjort av 101 lager MC63-stål som man har låtit ishärda i -196°C – vilket ger bladet en hårdhet på hela 63 HRC. Kniven är slipad enligt den japanska Honbazuketekniken, vilket ger en extraordinär skärpa. Längd: 23cm
  • Satake Houcho Brödkniv Magnoliahandtag 24 cm

    En högkvalitativ brödkniv med ett vackert handtag i magnoliaträ. Material: Rostfritt stål med hög kolhalt, MagnoliaträBladets längd: 24 cmSlipvinkel: 15 grader 
  • Fiskars Edge Brödkniv 23 cm

    Edge är en serie helsvarta knivar från Fiskars. Bladen är gjorda i japanskt rostfritt stål och Edge kombinerar en sylvass design med lika sylvassa knivar. Sköna att använda och lätta att rengöra. BrödknivTandat blad. 23 cm.Tål maskindisk.
  • Morakniv Classic 1891 Brödkniv 24 cm Svart

    Brödkniven är tillverkad i svenskt rostfritt stål av högsta kvalitet, härdat enligt vårt hemliga företagsrecept i Mora. Det integrerade fingerstoppet gör hanteringen säkrare och handtaget är ergonomiskt utformat för att undvika att knogarna slår i skärbrädan. Att kniven är tillverkad för hand, med ett genuint trähandtag och vackra detaljer - som dalavapnet i holken - gör bara upplevelsen i köket ännu trevligare. Bladlängd: 24 cmFärg på trähandtaget: Svart
  • Brödkniv 22,5 cm - MAC

    Brödkniv 22,5 cm - MAC - som av många anses vara den bästa på marknaden. Inga smulor på skärbrädan! Superiorserien. Knivbladet har en legering av extra hårt stål med bland annat molybden, volfram och vanadin vilket gör att eggen är extra slitstark och rostfri, handtaget är av trä.
  • Brödkniv Keramiskt Blad

  • Houcho Brödkniv 24 cm

  • Miyabi 6000 MCT Brödkniv 23 cm

    Bladets längd: 23 cmDen japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.  Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.  Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig.  Brödknivar är bland de mer specialiserade knivarna i köket. Få knivar har en så specifik uppgift som en brödkniv har. Få uppgifter är dock så tillfredsställande att ha en riktigt bra kniv att utföra dem med som att skära upp ett fint bröd. En riktigt fin, vass, rejält tandad japansk brödkniv är en fröjd att använda. Det kan vara värt att betala det där lilla extra för, särskilt om den dessutom håller längre och har en helt unik fantastisk design. 
  • Fiskars Norden Brödkniv 22 cm

    Brödknivens tandade egg är idealisk för att skära bröd med en hård skorpa. Det högkvalitativa bladet är tillverkat av högpresterande, tyskt stål med hög kolhalt, vilket ger överlägsen prestanda och långvarig skärpa. Optimal 26-graders slipvinkel. Knivhandtaget är tillverkat av finsk värmebehandlad björk. Bladhårdhet HRC 56. Handdisk rekommenderas. Tillverkad i Finland.
  • Ideal Brödkniv 20 cm - Sabatier Lion

    Kniven är helsmidd och tillverkad av rostfritt stål med en hög kolhalt. Tillsammans med smidningsprocessen gör den höga kolhalten stålet så hårt att man kan slipa en mycket skarp och fin egg. Skärpan håller länge - och kan underhållas med ett brynstål. Knivarnas balans är optimal - vilket gör dem till fantastiska, professionella arbetsredskap. Helsmitt blad med genomgående vinkel Ett stycke metall från knivspets till änden av skaftet Hårt, rostfritt kromstål med hög kolhalt Skaft av plast med tre nitar i mässing Handdisk rekommenderas. Bladlängd: 20 cm Handtag: POM-C-plast