Brödknivar

Bröd kan variera mycket mellan olika sorter. Ett surdegsbröd med hård och krispig yta kräver sågande medan en mjuk limpa lätt trycks ihop om man lägger för mycket tyngd på. Grunden bakom fina brödskivor är att ha en vass brödkniv med tandning.

Brödkniven har en vågad egg och ett långt blad. Vågningen/tandningen gör att man kan såga sig igenom en hård och krispig yta, samt ner genom det mjuka brödet utan att det trycks ihop. Med en brödkniv kan du göra perfekta brödskivor för att avnjutas till frukost, middag eller kvällsfika. Behöver du hjälp? Det finns även elektriska brödknivar.

Populärt inom brödknivar

  • Anders Petter - Backaryd Brödkniv 20 cm

    Anders Petter - Backaryd Brödkniv 20 cm
    Tandad brödkniv som med lätthet tar sig igenom både frallor och limpor. Backaryd knivar är tillverkade i ett hållbart och lättslipat rostfritt stål. Knivarna har ergonomiskt utformade handtag som ger bra stabilitet. Används med fördel tillsammans med andra knivar från Anders Petters serie Backaryd. Backaryd är serien för dig som vill ha stilren, modern design utan att behöva göra avkall på funktion. Redskapen är effektiva, pålitliga och slitstarka. Lika trevliga att se på som att använda, oavsett om det är vardag eller fest.
  • G.R.Y.M - Hammered Brödsåg 25 cm

    G.R.Y.M - Hammered Brödsåg 25 cm
    Hammered brödsåg från G.R.Y.M. Kniven har ett vackert hamrat blad i blankpolerat stål och ett handtag av Micarta. Förvara med fördel på en magnetlist i köket. På så sätt blir det en fin inredningsdetalj i ditt kök samtidigt som den håller sig vass längre.
  • Global G-22R brödkniv 20 cm tandad rostfritt stål

    Global G-22R brödkniv 20 cm tandad rostfritt stål
  • Yaxell - Zen Brödkniv 23 cm

    Yaxell - Zen Brödkniv 23 cm
    Klassisk brödkniv med tandat blad ur Yaxells serie Zen som skär igenom allt från den hårdaste brödskorpan till mjuka tomatska.. Knivens blad består av 37 lager stål, varav kärnan är tillverkad i VG10-stål och övriga stållager i ett mjukare, mer rosttåligt stål. Den hamrade ytan ger kniven ett unikt utseende. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Handtaget är tillverkat i det hygieniska materialet micarta och fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.

Fler tips på brödknivar

  • Tamahagane - Shokunin Brödkniv/Softslicer 26 cm

    Tamahagane - Shokunin Brödkniv/Softslicer 26 cm
    Brödkniven kännetecknas av ett långt knivblad med tandad egg. Den här modellen, en så kallad ”softslicer”, skiljer sig lite i formen. Bladet är lägre än normalt och är dessutom flexibelt. Det gör att kniven är mycket följsam, vilket underlättar när du exempelvis skär mjukt bröd i tunna skivor. Serien Shokunin från knivjätten Tamahagane kombinerar traditionellt japanskt hantverk med europeisk knivdesign. Shokunin betyder ”den bästa hantverkaren” på japanska. Knivbladet är tillverkat av högkvalitativt japanskt stål av typen Molybden-Vanadium. Hårdhetsgraden är 58 HRC. Knivhandtaget är tillverkat av exklusiv, svart pakkawood. Pakkawood består av fanér och specialplast som sammanfogas under högt tryck. Materialet har antibakteriella egenskaper samtidigt som det behåller strukturen från träet, något som ger handtaget en svårslagen känsla. Formen på handtaget är mer europeisk i stilen än handtagen på Tamahaganes andra knivserier.
  • Victorinox Brödkniv, plasthandtag

    Victorinox Brödkniv, plasthandtag
    Brödkniv med tandat blad i rostfritt stål och handtag i svart plast, från Victorinox.
  • Gou Brödkniv 23 cm

    Gou Brödkniv 23 cm
  • Norden brödkniv 22 cm

    Norden brödkniv 22 cm
  • Wüsthof - Classic Brökniv 23 cm

    Wüsthof - Classic Brökniv 23 cm
    Classic brödkniv från tyska varumärket Wüsthof. Med den nya dubbla tandningen behövs mindre tryck för att skära med kniven. En tandad kniv håller skärpan mycket längre.
  • Hard Edge Brödkniv 22 cm

    Hard Edge Brödkniv 22 cm
  • Wüsthof Ikon Brödkniv 23 cm

    Wüsthof Ikon Brödkniv 23 cm
    Bladets längd: 23 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.  Wüsthofs serie Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Ikon är lite av ett flaggskepp bland Wüsthofs knivserier. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är gjorda av grenadilleträ som är ett av världens hårdaste träslag. De är utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. Knivarna i Ikon-serien går inte att diska i maskin.
  • Miyabi 5000 MCD Brödkniv 23 cm

    Miyabi 5000 MCD Brödkniv 23 cm
    Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.  Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.  Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.  Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa.  En brödkniv är en av de mer specialiserade knivarna i köket och har en väldigt tydlig huvuduppgift. Trots det smala användningsområdet är det en lyx att ha en riktigt bra brödkniv med en rejäl tandning och skärpa som flyter genom alla bröd.  
  • Essential Brödkniv 23 cm

    Essential Brödkniv 23 cm
  • Le Creuset Brödkniv med Stålhandtag 20 cm

    Le Creuset Brödkniv med Stålhandtag 20 cm
    En ergonomisk, vass och snygg brödkniv från Le Creuset. Ergonomisk på grund av balansen mellan det vassa, långa bladet och det sköna handtaget i stål. Vass på grund av sin hårdhet på 61 HRC som skapats genom 64 lager stål. Snygg på grund av det damaskerade mönstret på bladet och den stilrena looken från handtaget. Bladets längd: 20 cm
  • Grand Mâitre Brödkniv Vågtandad 23 cm i Presentask

    Grand Mâitre Brödkniv Vågtandad 23 cm i Presentask
  • Global Brödkniv

    Global Brödkniv
    Brödkniv från Global i modellen SAI-05.Knivbladets mått: 23 cm.
  • Norden brödkniv 22 cm

    Norden brödkniv 22 cm
  • Brödkniv 20 cm

    Brödkniv 20 cm
  • G-9 Brödkniv 22cm Tandad

    G-9 Brödkniv 22cm Tandad
  • Le Creuset - Brödkniv 20 cm Olivträhandtag

    Le Creuset - Brödkniv 20 cm Olivträhandtag
    Le Creusets brödkniv mäter 20 cm och är med sitt långa och sågtandade blad särskilt bra till bröd, tomater, hårda frukter och grönsaker samt kött med stekyta. Kniven ligger förpackad i en snygg låda vilket gör den till en perfekt present. Knivar från Le Creuset är helsmidda och har en hård kärna av VG 10-stål. Klingan består av 64 skikt damaskerat stål vilket inte bara garanterar styrka och skärpa utan även ger ett unikt utseende i form av det dekorativa mönstret. Kniven har ett elegant skaft i olivträ som är både säkert och behagligt att hålla i.
  • Kineo Brödkniv 20 cm

    Kineo Brödkniv 20 cm
  • Norden brödkniv 22 cm

    Norden brödkniv 22 cm
  • Brödkniv Wasabi Balck, 23 cm, 23CM

    Brödkniv Wasabi Balck, 23 cm, 23CM
    Wasabi Black är en serie knivar med polerade blad i rostfritt stål och svart, greppvänligt handtag. Stålet i bladet har en hårdhet på 58 ± 1 HRC. I motsats till ett traditionellt trähandtag så omsluter det svarta handtaget bladet helt och hållet och släpper därmed inte in smuts och väta.Blad: 23 cmHandtag: 12,6 cm
  • Norr kniv brödkniv

    Norr kniv brödkniv
  • Space Brödkniv

    Space Brödkniv
    Brödkniv i rostfritt stål.
  • Exxent Brödkniv Future, 22 cm

    Exxent Brödkniv Future, 22 cm
  • Miyabi - RAW 5000 FCD Brödkniv 24 cm

    Miyabi - RAW 5000 FCD Brödkniv 24 cm
    Klassisk brödkniv som är vass och tandad för att du enkelt skall kunna skära genom brödets skorpa utan att behöva trycka eller pressa ihop ditt bröd. Kan även användas till andra lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa t.ex. ananas, meloner mm. En brödkniv håller skärpan längre än icke tandade knivar och behöver därför inte underhållas lika ofta. Blir dock kniven slö ska den lämnas in på slipverkstad.
  • Fiskars Essential Brödkniv 23 cm

    Fiskars Essential Brödkniv 23 cm
    En snygg och praktisk brödkniv från Fiskars och deras serie Essential. Essential är en serie innefattande knivar, saxar, redskap och kokkärl. Varje objekt är specifikt designade för att vara så funktionella och praktiska som möjligt för ett så rimligt pris som möjligt. Essential är alltså optimal för dig som letar efter de mest nödvändigaste redskapen, utan att behöva spendera en förmögenhet. Trots att kniven går att diska i maskin rekommenderar vi att du diskar den för hand för en så lång livslängd som möjligt. Material: Rostfritt Stål.Längd: 23 cm.
  • Wüsthof Ikon Brödkniv 20 cm

    Wüsthof Ikon Brödkniv 20 cm
    Bladets längd: 20 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.  Wüsthofs serie Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Ikon är lite av ett flaggskepp bland Wüsthofs knivserier. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är gjorda av grenadilleträ som är ett av världens hårdaste träslag. De är utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.  Knivarna i Ikon-serien går inte att diska i maskin.
  • Kitchenware by Tareq Taylor 3-dels set (brödkniv, santoku, petty)

    Kitchenware by Tareq Taylor 3-dels set (brödkniv, santoku, petty)
  • Fiskars - Hard Edge Brödkniv 22 cm

    Fiskars - Hard Edge Brödkniv 22 cm
    Brödkniven i Hard Edge-serien har ett tandat blad som är idealiskt för att skära bröd med knapriga skorpor. Knivbladet är tillverkat av tjockt rostfritt stål och har en egg som är behandlad med den revolutionerande LZR-EDGE™-tekniken. Det gör att dessa knivar behåller skärpan upp till fyra gånger längre än standardknivar. Handtagets ergonomiska design och unika 3D-mönster ger dessutom ett perfekt grepp. Håller skärpan i köket – varje dag En kniv som känns både vass och tålig Högkvalitativt japanskt rostfritt stål Handtag i plast med Softgrip LZR-EDGE-teknik ger en skärpa som håller fyra gånger längre Minimalt med plast i förpackningen gör att den kan återvinnas som pappersförpackning Slipning med Fiskars Roll-Sharp rekommenderas Tål maskindisk Bladlängd: 21,8 cm HRC 52
  • Profile Brödkniv

    Profile Brödkniv
  • Grand Mâitre Brödkniv Vågtandad 23 cm i Presentask

    Grand Mâitre Brödkniv Vågtandad 23 cm i Presentask
  • Weber Brödkniv Deluxe

    Weber Brödkniv Deluxe
    Servera nygräddade frallor direkt från ugn eller grill och skär det spröda brödet med denna brödkniv från Weber. Deluxe-kniven är tillverkad i rostfritt stål och håller hög kvalité. Den ger ett behagligt och ergonomiskt grepp, samtidigt som balansen är mycket bra, vilket gör den enkel att använda. Kniven skär lätt genom alla sorters bröd och gör serveringen både lättare och vackrare.
  • Nesmuk SOUL Brödkniv

    Nesmuk SOUL Brödkniv
    Denna eleganta SOUL Brödkniv från Nesmuk klarar sina utmaningar med perfektion: den skär igenom mjukt bröd utan för stor press och tränger obehindrat igenom hårdare och spröda brödskorpor. Brödkniven är en del av SOUL-serien som har en enastående skärpa och lång livslängd. Knivarna i denna serie har en unik legering: det patenterade Nesmuk stålet som innehåller det sällsynta niobium, som säkerställer den bästa stålkonstruktionen. Knivarna har alla en hög mekanisk styrka. Bladet blir både hårdare och starkare och har en testad stålhårdhet på 60 HRC. Detta ger knivarna både en fantastisk prestanda och lång hållbarhet.
  • Kitchenware by Tareq Taylor 3-dels set (brödkniv, santoku, petty)

    Kitchenware by Tareq Taylor 3-dels set (brödkniv, santoku, petty)
  • Uptown Brödkniv 23 cm

    Uptown Brödkniv 23 cm
    Brödkniv i molybdenum vanadium-stål?
  • Morakniv - Classic 1891 Brödkniv 24 cm Svart

    Morakniv - Classic 1891 Brödkniv 24 cm Svart
    Knivar från Mora är kända för sin höga kvalitet och sitt långa arv. Den klassiska Morakniv med sitt röda spolformade skaft har agerat inspiration för den helt nya köksknivserien. Precis som alla knivar är serien tillverkad i Mora där design, material och metoder förfinas kontinuerligt för att uppnå absolut bästa resultat. Brödkniven har en bladlängd på 24 cm. Den är ergonomiskt utformad för att undvika att knogarna slår i skärbrädan. Den har en progressiv eggkurva vilket gör att den enkelt skär igenom bröd.
  • Global SAI-M04 Brödkniv 17 cm.

    Global SAI-M04 Brödkniv 17 cm.
    Brödkniv i hög kvalitet från klassiska Global. 17 cm.
  • Brödkniv Pro 20 cm , 20 CM

    Brödkniv Pro 20 cm , 20 CM
    Satake Pro, Brödkniv, 20 cm. En brödkniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. De flesta knivarna i serien är tillverkade i AUS8-stål, men just brödkniven (och filékniven) är gjord i DR1K6-stål som lämpar sig bättre för tandade och mer flexibla knivar. Brödkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag.
  • Kasumi Brödkniv 25 cm

    Kasumi Brödkniv 25 cm
    Traditionell brödkniv från Kasumi. Kniven är tillverkad i den japanska staden Seki. Kniven har 32 lager rostfritt stål och en 15 graders vinkel som gör att kanten är väldigt vass.  Specifikationer: Mått: Knivlängd: 39 cm. Bladlängd: 25 cm. Vikt: 235 gram.  
  • Brödkniv Uptown 23 cm

    Brödkniv Uptown 23 cm
  • Brödkniv 20cm

    Brödkniv 20cm
    • Brödkniv från Karimatto by Culimat med vågtandad egg som passar utmärkt till att skära bröd.• Ergonomiskt handtag som ligger skönt i handen och är skonsam mot handleden.• Kniven är tillverkad av rostfritt stål 5Cr15Mov.• Hårdhet 56 HRC ± 1• Mått blad 20 cmMed Karimatto får du moderna knivar i klassisk tappning som har ett fantastiskt knivstål 5Cr15Mov som består av en kombination av Molybden/Vanadium.Stålet har en hög hårdhetsgrad (56 ± 1 på Rockwell skalan) som gör att eggen både är lätt att slipa samt att den håller skärpan länge.Sköna handtag med en fantastisk finish tillverkat av kompositmaterial för en lång livslängd. Notera hur bra de ergonomiska handtagen passar i handen både för höger så väl som vänsterhänta. Det professionellt utformade handtaget är format för att kunna jobbas med i timmar i sträck.Vi har valt att fokusera sortimentet till de fyra mest användbara modellerna som täcker alla användningsområden.Att byta ut sina gamla knivar står högt på mångas önskelista och det kan bli ganska dyrbart.Men med Karimatto blir du överraskad av både kvalitet och pris.
  • Royal Brödkniv 23 cm

    Royal Brödkniv 23 cm
  • Comfort brödkniv 20 cm

    Comfort brödkniv 20 cm
  • Zwilling Twin Fin II Brödkniv 20 cm

    Zwilling Twin Fin II Brödkniv 20 cm
    En behaglig, vacker och praktisk brödkniv till hemmet. TWIN Fin II-serien är tillverkad i Nitro 60 rostfritt stål och du får därför en otroligt skarp brödkniv som står emot rost, håller länge och tål maskindisk. TWIN Fin II-serien bjuder på en uppdaterad design där det japanska hantverket kombineras med den tyska designen, vilket resulterar i en skarp och modern uppgradering. Kniven är 100 % handgjord i Japan och den symmetriska produktionen bidrar till en enastående skarphet och en knivvinkel på 10 grader. Knivens konstruktion är tredelad och handtaget är ergonomiskt i rostfritt stål, för säker användning.
  • Karimatto - Karimatto Brödkniv 20 cm

    Karimatto - Karimatto Brödkniv 20 cm
    Med den vågtandade brödkniven från Karimatto by Culimat skär du allt från mjuka frallor till bröd med hårdare skorpa. Ihop med de andra tre knivarna ur samma serie täcker den här kniven de allra flesta behoven i köket och gör matlagningen till en fröjd. Knivens blad är tillverkad av 5Cr15Mov som består av en kombination av molybden och vanadium. Stålets hårdhet på 56 HRC håller kniven vass länge och gör den dessutom lätt att slipa. Det ergonomiska handtaget i svart är bekvämt att använda och passar både om du är högerhänt och vänsterhänt.
  • Brödkniv 23cm, Shun Classic

    Brödkniv 23cm, Shun Classic
    • KAIs brödknivar är i världsklass och har skär i båda riktningarna, vilket gör att de med lätthet även skär genom hårdare bröd. KAIs vågtandad kniv kan till skillnad mot en sågtandad kniv även användas till att skära kött och fisk utan att slita sönder fiberna.• Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan som ger kniven ett vackert mönster.• Handtaget är tillverkat av laminerat ljust Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish.• Hårdhet 61 HRC /- 1• Mått blad 23 cm• Mått handtag 12,2 cm• Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.SHUN CLASSIC är en exklusiv knivserie från KAI. SHUN betyder på toppen av perfektion. Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Denna skärpa tillsammans med den välbalanserade vikten gör dig outtröttlig. Handtaget är tillverkat av fint laminerat ljust Pakkaträ som har formats ergonomiskt. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget. På så sätt förenas handtaget och knivbladet perfekt för att ge kniven den optimala känslan. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik – ett konstverk som förenas av hantverk, teknologi och design. Tekniken för att tillverka de finaste kockknivarna som inspireras av den mästerliga konsten för Samuraisvärd möjliggör att Shun seriens knivblad även kan formas som västerländska knivar.
  • Miyabi 5000MCD brödkniv 23 cm

    Miyabi 5000MCD brödkniv 23 cm
  • Wüsthof - Classic White Brödkniv 23 cm

    Wüsthof - Classic White Brödkniv 23 cm
    Brödkniv med modernt vitt handtag och perfekt balans från tyska Wüsthof. Kniven är dubbeltandad vilket betyder att kniven har tandning i tandningen som gör att kniven håller sig vass längre, kräver mindre tryck och ger exakta, jämna snitt. Bröd med hård skorpa trycks inte ihop och bröd med mjuk skorpa får fina snitt utan att skorpan går sönder. Kniven har ett helt bolster för extra säkerhet. Serien Classic White från Wüsthof finns i flera bladlängder och varianter för matlagningens alla delar. Bladlängd 23 cm.
  • Wasabi Brödkniv 23 cm

    Wasabi Brödkniv 23 cm
  • Grand Mâitre Brödkniv Tandad Smidd med Trähandtag 23 cm

    Grand Mâitre Brödkniv Tandad Smidd med Trähandtag 23 cm

 

 

ilead