Brödknivar

Bröd kan variera mycket mellan olika sorter. Ett surdegsbröd med hård och krispig yta kräver sågande medan en mjuk limpa lätt trycks ihop om man lägger för mycket tyngd på. Grunden bakom fina brödskivor är att ha en vass brödkniv med tandning.

Brödkniven har en vågad egg och ett långt blad. Vågningen/tandningen gör att man kan såga sig igenom en hård och krispig yta, samt ner genom det mjuka brödet utan att det trycks ihop. Med en brödkniv kan du göra perfekta brödskivor för att avnjutas till frukost, middag eller kvällsfika. Behöver du hjälp? Det finns även elektriska brödknivar.

Populärt inom brödknivar

  • Elektrisk kniv

    Elektrisk kniv
  • Hammered Brödsåg 25 cm

    Hammered Brödsåg 25 cm
    Hammered brödsåg från G.R.Y.M. Kniven har ett vackert hamrat blad i blankpolerat stål och ett handtag av Micarta. Förvara med fördel på en magnetlist i köket. På så sätt blir det en fin inredningsdetalj i ditt kök samtidigt som den håller sig vass längre.
  • Houcho Brödkniv 24 cm

    Houcho Brödkniv 24 cm
  • Brödkniv Laguiole i Låda

    Brödkniv Laguiole i Låda

Fler tips på brödknivar

  • Fiskars Functional Form Plus Brödkniv 24 cm

    Fiskars Functional Form Plus Brödkniv 24 cm
    Fiskars är ett varumärke som alltid erbjuder funktionella och snygga produkter för hela hemmet. Functional Form Plus har perfekt balanserade knivar som gör att de blir mycket enkla att hantera. Tack vare det sköna handtaget ligger din brödkniv mycket stabilt i handen. Denna brödkniv passar perfekt att skära bröd med knaprig skorpa, då den har ett kraftigt tandat blad.- Bladet är rostfritt stål - 24 cm- Tål maskindisk
  • G-72 Brödsåg 26 cm

    G-72 Brödsåg 26 cm
    G-72 från Global Classic är en rejäl tandad brödkniv som klarar de tuffaste av brödskorpor samt allehanda grönsaker. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.
  • Royal Brödkniv 23 cm

    Royal Brödkniv 23 cm
  • Global Brödkniv

    Global Brödkniv
    Brödkniv från Global i modellen SAI-05.Knivbladets mått: 23 cm.
  • SAN Kyoto Brödkniv 23 cm

    SAN Kyoto Brödkniv 23 cm
  • Saint Maquis Green Brödkniv 23 cm Grön

    Saint Maquis Green Brödkniv 23 cm Grön
    Det här är den enda kniven du behöver för att skiva upp bröd, smörgåsar eller croissanter. Lika perfekt att använda i köket som den är att ta med ut till middagsbordet som en funktionell och dekorativ detalj. De karakteristiska stora sågtänderna gör att kniven med förvånansvärd lätthet tar sig igenom hårda brödytor samt mjukare bakverk. Det högkvalitativa stålet är optimalt härdat till 56 HRC vilket säkerställer att bladet får en hållbar prestanda och en mycket vacker finish. Det vackra rundade handtaget är tillverkat av högkvalitativ PMMA och polerad mässing. Kniven kommer i en elegant förpackning och varje kniv är numrerad. Bon Centuri står för elegant design, kvalitet och långvarig prestanda. De framställer knivar som är byggda för att vara lika fina att jobba med som de är dekorativa inredningsdetaljer. Alla knivar från Bon Centuri tillverkas av femte generationens knivmakare i den lilla byn Thiers i Franktike, landet där den moderna kökskniven uppfanns. Endast de främsta materialen används för att säkerställa att knivarna håller över tid.
  • Brödkniv, 26 cm - Exxent Scandinavia

    Brödkniv, 26 cm - Exxent Scandinavia
    Brödkniv, 26 cm - Exxent Scandinavia
  • KAI Brödkniv 23 cm Shun Kaji

    KAI Brödkniv 23 cm Shun Kaji
    Brödkniv 23 cm från KAIs serie Shun Kaji. Kaji är japanska och betyder svärdssmed. Endast den allra skickligaste smeden kan bli Kaji. Knivarna i KAIs Kajiserie består av 65 lager blankpolerat stål i Damaskusdesign. Den hårda kärnan i SG-2-stål omgärdas på vardera sida av 32 lager mjukare stål – allt tillsammans ger kniven dess unika egenskaper och fantastiska skärpa. Stålet har HRC på 63-65. Det nitade handtaget är av svart Pakkaträ och är utformat så att kniven passar både för höger- och vänsterhänta.
  • Design House Stockholm Stockholm Brödkniv

    Design House Stockholm Stockholm Brödkniv
    Denna snygga brödkniv från Design House Stockholm är en del av serien Stockholm, som designats av Jesper Ståhl. Serien har tilldelats priset Elle Decoration Design Award. Kniven är framställd i uppvärmt rostfritt stål och har ett droppformat skaft som både ser vackert ut samtidigt det ligger bra i handen.
  • Wüsthof Classic Brödkniv Wave 20 cm Svart

    Wüsthof Classic Brödkniv Wave 20 cm Svart
    Wüsthof Classic brödkniv är en högklassig kniv med tandad egg som gör att du lätt kan skära igenom den hårdaste brödskorpan. Hela Classic serien är designad av proffskockar och framtagen för dig som tycker om att ha god kvalitet på dina redskap i köket. Handtaget är ergonomiskt utformad med extra utrymme för att passa perfekt i handen när du arbetar med den. Knivens blad är gjort av hållbart rostfritt stål för att tåla mycket över lång tid.
  • Brödkniv offset 20cm KAI Shun Classic

    Brödkniv offset 20cm KAI Shun Classic
    Brödkniv med en bladlängd på 20 cm från KAIs serie Shun Classic. Blad i 65 lager Damaskusstål med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i SUS-430- och SUS-431-stål. Stålets HRC ligger på 60-62. Handtag i svart Pakkaträ. Brödkniv som inte gjorts i en linje utan bladet ligger här lägre än handtaget, detta är för att minska risken att slå i knogarna i skärbrädan, du får helt enkelt mer rörlighet med din brödkniv. Den speciella tillverkningsmetoden i KAI Shun Classic där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager runt en kärna av mycket hårt VG-10-stål gör knivarna närmast overkligt skarpa och tåliga. Knivbladets uppbyggnad gör också att kniven inte går av vid hård belastning. Knivarna är tillverkade för hand, inklusive stålarbetet, vilket ger varje kniv ett unikt mönster i stålet. Handtagen av Pakkawood, tunna lager ädelträ som varvas med plast under hårt tryck, är D-formade och ligger skönt i handen.
  • Brödkniv 23 cm - Yaxell Super Gou

    Brödkniv 23 cm - Yaxell Super Gou
    Yaxell Super Gou 161, brödkniv 23 cm, med handtag i rödsvart Canvas Micarta. Knivarna i Yaxells Super GOU 161-serie är tillverkade i hela 161 (!) lager stål. Kärnan och den extremt vassa eggen är av det japanska, rostfria pulverstålet SG2 Micro Carbide och omges på vardera sida av 80 lager mjukare stål. Det pulveriserade stålet är rikt på kol och stålet har en hårdhet på ungefär 63 HRC. Pulverstålet används eftersom det garanterar en hög grad av renhet och styrka vilket ger en ovanligt vass egg. Bladet imponerar med ett fascinerande Damaskusdesignmönster – vilket symboliserar en kniv av högsta kvalitet.
  • Edonist Brödkniv Tandad Stål/Svart 20 cm

    Edonist Brödkniv Tandad Stål/Svart 20 cm
  • Brödkniv Laguiole i Låda

    Brödkniv Laguiole i Låda
  • Victorinox Swiss Modern Brödkniv 22 cm Walnut Wood

    Victorinox Swiss Modern Brödkniv 22 cm Walnut Wood
    Elegant brödkniv med handtag i valnöt. 22 cm rostfritt slitstarkt stålblad. Schweiz-tillverkat kvalitétsblad med vågig precisionskant som gör det enkelt att skära bröd men också hårdskinnade grönsaker som kronärtskockor. Ergonomisk form och handtag i europeisk valnöt ger kniven en modern känsla.Längd på blad: 22 cm.Typ av blad: Vågig kant.Vikt: 271 g. 
  • Artisan 6000MCT Brödkniv 23 cm

    Artisan 6000MCT Brödkniv 23 cm
    Klassisk brödkniv som är vass och tandad för att du enkelt skall kunna skära genom brödets skorpa utan att behöva trycka eller pressa ihop ditt bröd. Kan även användas till andra lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa t ex meloner. Serien 6000MCT har en kärna av hårt Micro Carbide pulverstål täckt med 2 lager av is-härdat rostfritt stål och en fint hamrat blank blad som ger kniven ett elegant utseende. Det förhindrar även att råvaran fastnar vid användning. Har ett ergonomiskt handtag i mörkbrunt Pakka trä och hela kniven är tillverkad i Seki, Japan. Den Japanska Honbazuke slipningen dvs raka slipvinklar ger det symmetriska bladet den skalpell-liknande skärpa som är kännetecknet för alla Miyabi knivar.
  • Miyabi BLACK 5000MCD Brödkniv 23 cm

    Miyabi BLACK 5000MCD Brödkniv 23 cm
    p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545; min-height: 14.0px} Brödkniven 5000MCD från japanska Miyabi är med sin finess, skärpa och kvalité en av marknadens vassaste alternativ. Det tandade bladet gör att du på ett smidigt och bekvämt sätt kan skära jämna skivor av ditt favoritbröd – oavsett hur tjocka eller tunna skivor du vill ha! Bladet är tillverkat av 133 lager stål som med precision slipats till perfektion runt en extremt hård kärna av Micro-Carbide MC66 pulverstål. Detta ger en hårdhet på cirka 67 Rockwell och resultatet är en exceptionellt vass kniv med en förtjusande skönhet och styrka! Även handtaget har noggrant designats med en traditionell D-form och har en perfekt balans mellan stål och trä, så att du hela tiden får optimal kontroll över kniven. Det svarta lönnträet är unikt för denna kniv och har, precis som stålet, ett dekorativt mönster som blir en läcker detalj på köksbänken eller matbordet. Knivar från Miyabi är tillverkad i Japan av det tyska företaget Zwilling, och är en exklusiv knivkollektion som för samman den tyska ingenjörskonsten med urgamla japanska knivmetoder. Detta samarbete mellan uråldriga traditioner och mångåriga erfarenheter ger dig en sylvass kniv med funktionell och läcker design som garanterat hänger med dig i flera år framöver! Specifikationer Färg: SvartMaterial: Micro-Carbide MC66 pulverstål, stål och lönnträLängd: 23 cmCRYODUR® härdat knivbladTillverkad i Japan133 lager stål Damaskus-mönstrat blad
  • Miyabi 6000 MCT Brödkniv 23 cm

    Miyabi 6000 MCT Brödkniv 23 cm
    Bladets längd: 23 cmDen japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.  Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.  Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig.  Brödknivar är bland de mer specialiserade knivarna i köket. Få knivar har en så specifik uppgift som en brödkniv har. Få uppgifter är dock så tillfredsställande att ha en riktigt bra kniv att utföra dem med som att skära upp ett fint bröd. En riktigt fin, vass, rejält tandad japansk brödkniv är en fröjd att använda. Det kan vara värt att betala det där lilla extra för, särskilt om den dessutom håller längre och har en helt unik fantastisk design. 
  • Yaxell Ran Brödkniv 23 cm

    Yaxell Ran Brödkniv 23 cm
    Den mycket vassa eggen på Ran damaskusknivar har uppnåtts genom att kombinera det bästa av avancerad teknik med hantverkarens oöverträffade kunskap och expertis. Deras kompetens har utvecklats genom den traditionella japanska svärdsmedstekniken. Tekniken har förts vidare från svärdens och knivarnas huvudstad Seki i Japan från generation till generation under sju århundraden. Ran består av 69 lager damaskerat stål där 68 lager mjukt stål omgärdar en kärna av hårt VG10-kobolt/vanadium rostfritt stål för ett blad med oslagbar styrka och tålighet. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med nitar. Mikarta är ett mycket vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.Bladets längd: 23 cm
  • Brödkniv Plasthandtag 20 cm

    Brödkniv Plasthandtag 20 cm
  • Morakniv Classic 1891 Brödkniv 24 cm Svart

    Morakniv Classic 1891 Brödkniv 24 cm Svart
    Brödkniven är tillverkad i svenskt rostfritt stål av högsta kvalitet, härdat enligt vårt hemliga företagsrecept i Mora. Det integrerade fingerstoppet gör hanteringen säkrare och handtaget är ergonomiskt utformat för att undvika att knogarna slår i skärbrädan. Att kniven är tillverkad för hand, med ett genuint trähandtag och vackra detaljer - som dalavapnet i holken - gör bara upplevelsen i köket ännu trevligare. Bladlängd: 24 cmFärg på trähandtaget: Svart
  • Norden brödkniv 22 cm

    Norden brödkniv 22 cm
  • Brödkniv 23cm - Tamahagane San Kyoto

    Brödkniv 23cm - Tamahagane San Kyoto
    Brödkniv SAN KYOTO Tamahagane med en bladlängd på 23 cm. Blad i 63 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och sidor i mjukare SUS-410-stål. Handtag i Mikarta. En klassisk brödkniv! Alla Tamahagane Kyoto levereras i vackra bambuschatull.
  • Space Brödkniv

    Space Brödkniv
    Brödkniv i rostfritt stål.
  • Satake Pro Brödkniv 20 cm Stål

    Satake Pro Brödkniv 20 cm Stål
    Denna japanska brödkniven är tillverkad i DR1K6-stål, som lämpar sig bra för tandade knivar. Den japanska brödkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Detta är en självklar kniv för den matintresserade i köket.
  • Zwilling Twin Pollux Brödkniv 20 cm Rostfritt Stål Svart

    Zwilling Twin Pollux Brödkniv 20 cm Rostfritt Stål Svart
    Ett måste i varje kök är en bra kniv! Den här brödkniven från Zwilling är ett perfekt redskap när du vill skära ditt bröd eller andra livsmedel. Brödkniven är en del i knivserien TWIN Pollux som med sin lätta och eleganta design och sin välkända skärpa kommer underlätta ditt arbete i köket. Handtaget är ergonomiskt utformat så att den är skön för dig att hålla i och eggen är tillverkat av ett special stål, Friodor som gör kniven skarp och lätt att vässa. Den här knivserien passar lika bra för dig som är proffesionell kock som om du är en kräsen hemmakock som bara vill använda det bästa. Knivarna är designade just för att förvandla den ambitiösa hobby kocken till en passionerad kökschef.Det Tyska företaget Zwilling har 280 års erfarenhet av knivar och i serien Twin Pollux har du livstidsgaranti för material- och produktionsfel.
  • Brödkniv, 25cm - Pallarès

    Brödkniv, 25cm - Pallarès
    Varumärke: Pallarès Mått: Blandlängd 25 cm Material: Rostfritt stål och buxbom
  • Classic 1891 Brödkniv 24 cm Svart

    Classic 1891 Brödkniv 24 cm Svart
    Knivar från Mora är kända för sin höga kvalitet och sitt långa arv. Den klassiska Morakniv med sitt röda spolformade skaft har agerat inspiration för den helt nya köksknivserien. Precis som alla knivar är serien tillverkad i Mora där design, material och metoder förfinas kontinuerligt för att uppnå absolut bästa resultat. Brödkniven har en bladlängd på 24 cm. Den är ergonomiskt utformad för att undvika att knogarna slår i skärbrädan. Den har en progressiv eggkurva vilket gör att den enkelt skär igenom bröd.
  • Zwilling Bob Kramer Brödkniv

    Zwilling Bob Kramer Brödkniv
    Denna välgjorda Bob Kramer brödkniv från Zwilling skär lätt och obehindrat igenom både mjukt bröd och hårda skorpor utan att slita det i bitar, tack vare det unika och vassa vågiga bladet. Det stabila skaftet i Micarta är ergonomiskt utformat, vilket gör kniven till ett rent nöje att arbeta med. Komforten gör att du kan arbeta med kniven länge utan att bli trött i handen. Knivbladet har en otroligt hård kärna av SG2 pulverstål, som är ingjutet i 100 lager av två olika sorters stål, med var sin hårdhetsgrad. Resultatet av detta är ett hållbart blad med otrolig skärpa och enastående skärförmåga. CRYODUR® bladet, som är ishärdat vid -196 °C, har en hårdhet på ca. 63 Rockwell och är otroligt slitstarkt men samtidigt flexibelt.Varje kniv är unik med sitt individuella damaskmönster, tack vare en speciell behandling som ändrar ytstrukturen på varje lager.
  • Gin'iro Brödkniv 22 cm

    Gin'iro Brödkniv 22 cm
    Japansk brödkniv ur serien Gin'iro från Senzo. Den här kniven skär igenom allt från mjuka baguetter till hårda brödskorpor. Gin’iro betyder silvrig, och det återspeglas i det dubbelslipade hårda Molybdenum Vanadium-stålet som gör kniven sylvass. Kniven har ett vackert handtag i mörk pakkaträ, ett material som sammanfogas med ett plastmaterial under högt tryck. Det har samma oslagbara känsla som trä men med plastens hygieniska egenskaper. Knivarna tillverkas i den japanska staden Seki, eller ”Knife City”. Här tillverkas 47% av alla japanska knivar och staden är känd för knivtillverkningens höga kvalitet.
  • Kai Seki Magoroku Brödkniv Composite 23 cm

    Kai Seki Magoroku Brödkniv Composite 23 cm
    En brödkniv med ett vackert handtag.De två stålsorterna är förenade med en speciell kopparlödning vilket ger en extra elegant och smäcker effekt.  Bladet består av VG-10 stål, hårdhetsgrad av 61 HRC, med ett yttre lager satängpolerat stål av SUS42012. Det tunna avsmalnande handtaget är tillverkat i ljus Pakkawood . 
  • Brödkniv Trähandtag Brun 21 cm

    Brödkniv Trähandtag Brun 21 cm
  • Brödkniv 25 cm, hamrat blad - G.R.Y.M

    Brödkniv 25 cm, hamrat blad - G.R.Y.M
    Brödkniv från svenska G.R.Y.M:s serie med ett vackert, hamrat blad med en längd på 25 cm. Bladet är av hicarbon-stål, som tack vare det är så hårt har kunnat slipas i en vinkel på 13 till 15 grader - sylvasst, med andra ord! Handtaget är av kompositmaterialet mikarta, som till utseende och känsla påminner om trä men som är betydligt bättre sett till hygien och hållbarhet. HRC: 58 Bladlängd: 25 cm G.R.Y.M:s serie är designad av den unga nordiska designerduon Carl & Carl. Designsystemet bygger på de tre grundläggande formerna - kvadraten, cirkeln och triangeln. Övergången mellan dessa tre former skapar konturer, volym och i slutändan produkter som är både ergonomiskt och visuellt attraktiva. Den stora utmaningen i designarbetet bestod i att uppnå en symbios mellan G.R.Y.Ms nordiska formspråk och den klassiska japanska kniven, utan att göra avkall på funktionalitet och ergonomi.
  • Profile Brödkniv

    Profile Brödkniv
  • Grand Maitre Brödkniv 23 cm smidd tandad med rosenträhandtag

    Grand Maitre Brödkniv 23 cm smidd tandad med rosenträhandtag
    En variant av Victorinox berömda brödkniv med 23 cm långt vågtandat blad som är en del av Grand Maître serien. En mycket välbalanserad kniv som är lätt kurvad. Detta gör att skärrörelsen och skärvinkeln blir optimal genom hela brödet. Handtaget är format för handen med mjuka handskydd som ger säkrare användning och bättre grepp. Handtaget är av vackert rosenträhand vilket gör varje kniv unik. Perfekt för brödälskaren men passar även mycket väl till annan sorts mat. Handdisk rekommenderas, tänk också på att inte låta kniven ligga i blöt för länge då det kommer att påverka trähandtaget.
  • KOH 4000FC Brödkniv 23 cm

    KOH 4000FC Brödkniv 23 cm
    Koh seriens blad är tillverkat av ett professionellt FC61 Micro Carbide pulverstål. Bladet FRIODUR® is-härdas till en hårdhet av ca. 61 HRC. Denna härdning ger flexibilitet i stålet, gör bladen motståndskraftig mot rostangrepp. och gör så att kniven behåller långvarig skärpa. Bladen har en vacker spegelslipning och graverad logotype. Slipvinkel 19°. Alla knivar är slipade enligt Honbazuke metoden och har traditionellt oktagonalt Japanskt handtag av mörkbrunt/svart Pakkawood. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas i Seki, Japan. Klassisk brödkniv som är vass och tandad för att du enkelt skall kunna skära genom brödets skorpa utan att behöva trycka eller pressa ihop brödet. Kan även användas till andra lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa t.ex. ananas, meloner mm. En brödkniv håller skärpan längre än icke tandade knivar och behöver därför inte underhållas lika ofta. Blir dock kniven slö bör den lämnas in på slipverkstad.
  • Wüsthof Classic Brödkniv 26 cm

    Wüsthof Classic Brödkniv 26 cm
    Bladets längd: 26 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Norr Brödkniv 21 cm

    Norr Brödkniv 21 cm
    Brödkniven har ett stort, kraftigt blad med tandad egg som klarar alla typer av bröd med skorpa.
  • Brödkniv, 25 cm - Exxent Professional

    Brödkniv, 25 cm - Exxent Professional
    Brödkniv, 25 cm - Exxent Professional
  • Professional Brödkniv, 20 cm

    Professional Brödkniv, 20 cm
    Knivarna i serien Satake Professional är framtagna av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Brödkniven är tillverkad i DR1K6-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning. Brödkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag.
  • Yaxell GOU Brödkniv 23 cm

    Yaxell GOU Brödkniv 23 cm
    Klassisk brödkniv i modern design med en stabil, tandad kniv som hjälper dig att skära perfekta brödskivor.Material:SG-2 Micro Carbide (blad)Mikarta Plus (skaft)
  • Brödkniv, 26 cm - Tamahagane Shokunin

    Brödkniv, 26 cm - Tamahagane Shokunin
    Brödkniv i Tamahaganes serie Shokunin i genomtänkt form. Såklart har kniven ett långt blad med tandad egg för att enkelt och lätt ta sig igenom hårda skorpor och stora bröd. Den här modellen är en så kallad ”softslicer” och skiljer sig lite i formen. Bladet är lägre än normalt och är dessutom flexibelt. Det gör att kniven är mycket följsam, vilket underlättar när du exempelvis skär mjukt bröd i tunna skivor. Om Shokunin Shokunin (職人) betyder hantverkare på japanska och är en serie som kombinerar traditionellt japanskt hantverk med europeisk knivdesign. Knivarna är välgjorda och bladet är tillverkat av högkvalitativt japanskt stål av typen Molybden-Vanadium. Hårdhetsgraden är 58 HRC. Knivhandtaget är tillverkat av exklusiv, svart pakkaträ. Pakkaträ är tillverkat av fanér och specialplast som sammanfogas under högt tryck. Materialet har antibakteriella egenskaper samtidigt som det behåller strukturen från träet, något som ger handtaget en bra känsla. Formen på handtaget är mer europeisk i stilen än handtagen på Tamahaganes andra knivserier.
  • Sabatier Edonist Brödkniv 20 cm

    Sabatier Edonist Brödkniv 20 cm
    Sabatier Edonist är en knivserie från den kända Franska knivtillverkaren Sabatier Lion. Bladet är tillverkat av rostfritt stål av hög kvalitet och handtaget är av hårt syntetmaterial. Kniven är helsmidd vilket ger den perfekt balans och styvhet.   
  • Wüsthof Ikon Brödkniv 20 cm

    Wüsthof Ikon Brödkniv 20 cm
    Bladets längd: 20 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.  Wüsthofs serie Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Ikon är lite av ett flaggskepp bland Wüsthofs knivserier. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är gjorda av grenadilleträ som är ett av världens hårdaste träslag. De är utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.  Knivarna i Ikon-serien går inte att diska i maskin.
  • Uptown Brödkniv 23 cm

    Uptown Brödkniv 23 cm
    Brödkniv i molybdenum vanadium-stål
  • SAI Brödkniv 23cm

    SAI Brödkniv 23cm
  • GLOBAL Brödkniv Tandad 16 cm Rostfritt Stål

    GLOBAL Brödkniv Tandad 16 cm Rostfritt Stål
    GLOBAL levererar knivar av hög kvalité som passar både hemmakocken som de professionella. Detta är en brödkniv i kockknivformat. Passar utmärkt för att skära bröd såväl som för arbete med grönsaker och sallad. Ergonomiskt handtag
  • Zwilling Pro Brödkniv 23 cm

    Zwilling Pro Brödkniv 23 cm
    Detta är en brödkniv som imponerar med sin unika form, vilket möjliggör en säker och exakt skärning av bröd av olika slag. Den har en aggressivt räfflad kant som tränger igenom även hårda brödsorter.   Specifikationer: -FRIODUR® härdad kniv. -Speciellt rostfritt stål.-SIGMAFORCE® knivar. -Ergonomiskt plasthandtag.

 

 

ileadileadilead