Brödknivar

Brödknivar har en vågad egg och ett långt knivblad där vågningen (eller tandningen) gör att man kan såga sig igenom en hård och krispig yta, vidare ner genom det mjuka brödet utan att det trycks ihop. Med din bästa brödkniv kan du göra perfekta brödskivor av ditt favoritbröd oavsett om det är surdegsbröd, limpa eller små, runda frallor till frukost, middag eller kvällsfika.

Populära brödknivar

  • Severin Elektrisk Kniv

    Severin Elektrisk Kniv
    Severins stilrena elektriska kniv underlättar i många situationer. Den fungerar när du ska skiva bröd i köket, men även när du behöver skära exempelvis isolering eller skumplast. Kniven har ett smart fingerskydd och en frigöringsknapp för bladet. Specifikationer:- Effekt: 100W- Säkerhetsknapp on/off- Bladet går att diska i diskmaskin- Färg: Vit/grå
  • Morakniv Classic 1891 Brödkniv 24 cm Röd

    Morakniv Classic 1891 Brödkniv 24 cm Röd
    Brödkniven är tillverkad i svenskt rostfritt stål av högsta kvalitet, härdat enligt vårt hemliga företagsrecept i Mora. Det integrerade fingerstoppet gör hanteringen säkrare och handtaget är ergonomiskt utformat för att undvika att knogarna slår i skärbrädan.  Att kniven är tillverkad för hand, med ett genuint trähandtag och vackra detaljer - som dalavapnet i holken - gör bara upplevelsen i köket ännu trevligare. Bladlängd: 24 cmFärg på trähandtaget: Röd  
  • Yaxell Ran Brödkniv 23 cm

    Yaxell Ran Brödkniv 23 cm
    Den mycket vassa eggen på Ran damaskusknivar har uppnåtts genom att kombinera det bästa av avancerad teknik med hantverkarens oöverträffade kunskap och expertis. Deras kompetens har utvecklats genom den traditionella japanska svärdsmedstekniken. Tekniken har förts vidare från svärdens och knivarnas huvudstad Seki i Japan från generation till generation under sju århundraden. Ran består av 69 lager damaskerat stål där 68 lager mjukt stål omgärdar en kärna av hårt VG10-kobolt/vanadium rostfritt stål för ett blad med oslagbar styrka och tålighet. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med nitar. Mikarta är ett mycket vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.Bladets längd: 23 cm
  • Global G-9 Brödkniv 22 cm Tandad

    Global G-9 Brödkniv 22 cm Tandad
    Globals populäraste brödkniv som gör det till ett nöje att skära bröd. Kombinationen perfekt utformad tandning och utmärkt skärpa gör att brödkniven glider lätt och smidigt genom alla sorters bröd. Med Globals 22 cm brödkniv slipper du ojämna och sneda brödskivor! Bladets längd: 22 cm.

Fler tips på brödknivar

  • Nesmuk JANUS Brödkniv

    Nesmuk JANUS Brödkniv
    En bra brödkniv ska kunna skära genom mjukt bröd utan för stor press och även ta sig igenom en hård och spröd skorpa. JANUS Brödkniv från Nesmuk klarar den uppgiften till perfektion. Den fina svarta brödkniven är en del av JANUS-serien, som speciellt kännetecknas av knivens svarta blad. Knivbladet är gjord av stål som innehåller niobium och har en diamantliknande carbon beläggning (DLC) av högsta kvalitet, vilket förbättrar bladets funktionalitet. Även om beläggningen endast är mikrometer tjock, gör den bladet ogenomträngligt för syror, baser och extrema temperaturer samt ger minimal friktion och gör det mer reptåligt. Niobium ger den bästa stållegeringen och bladet blir resistent mot fläckar och möjliggör både bladets extrema skärpa och en lång hållbarhet.
  • Victorinox Swiss Modern brödkniv 26 cm, aqua

    Victorinox Swiss Modern brödkniv 26 cm, aqua
    Gör lite lite enklare när du behöver skära färskt bröd från bagaren eller från din egen ugn. Brödkniven från Victorinox er en del av Swiss Modern-serien och har ett långt, vasst och tandat blad, som är 26 cm. Bladet är tillverkat av rostfritt stål av hög kvalitet och gör det enkelt för dig att skära fina skivor bröd.Dessutom kan brödkniven används till andra matvaror, så som lax, grönsaker och kött. Det ergonomiska handtaget är tillverkat av plast och kommer i flera olika färger. Kniven tål även diskmaskin.
  • Wüsthof Classic Ikon Brödkniv Vit 20 cm

    Wüsthof Classic Ikon Brödkniv Vit 20 cm
    Bladets längd: 20 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.  Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Wüsthof Classic Brödkniv 26 cm

    Wüsthof Classic Brödkniv 26 cm
    Bladets längd: 26 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Satake No Vac SBP0009 brödkniv med plasthandtag (20 cm)

    Satake No Vac SBP0009 brödkniv med plasthandtag (20 cm)
    En användbar brödkniv med tåligt plasthandtag.  Hi Carbon steel20 cm bladHandtag i antibakteriebehandlad plast.
  • Lion Sabatier Ideal Provence Brödkniv Olivträhandtag 20 cm

    Lion Sabatier Ideal Provence Brödkniv Olivträhandtag 20 cm
    Redan år 1812 registrerades varumärket LION Sabatier som det första Sabatier - varumärket, och det är det enda märke som får använda lejonet som symbol. Lejonet är djurens konung och står för styrka, smidighet samt överlägsenhet - och är en kvalitetsgaranti för användaren. Kniven är helsmidd och tillverkad av rostfritt stål med en hög kolhalt. Tillsammans med smidningsprocessen gör den höga kolhalten stålet så hårt att man kan slipa en mycket skarp och fin egg. Skärpan håller länge - och kan underhållas med ett brynstål. Knivarnas balans är optimal - vilket gör dem till fantastiska, professionella arbetsredskap. Handtaget är av Olivträ
  • Global G-22 Brödkniv 20 cm Tandad

    Global G-22 Brödkniv 20 cm Tandad
    Global brödkniv 20 cm tandad.Brödkniv i kockknivformat utmärkt för att skära bröd såväl som för arbete med grönsaker eller kött. Denna kniv är högerslipad. (Finns slipad för både vänster och höger hand).
  • Stelton Trigono Brödkniv

    Stelton Trigono Brödkniv
    Trigono är en serie med fem unika knivar, alla med sig egen specialitet. De är designade av den danska arkitekten Simon Kalmer som hade en vision om att skapa en enkel design som har ett tydligt geometriskt formspråk. Bladen är gjorda av japanskt Chromium 18 stål som är ett mycket slitstarkt stål vilket gör att Trigono bladen har en unik skärpa under en lång tid samtidigt som de har en hög fläckavvisande effekt mot sura produkter. Chromium 18 stål har en perfekt balans mellan hållbar hårdhet och mjukhet som resulterar i skarpa knivar som även är lätta att underhålla. Den unika viktbalansen och knivbladets triangulära form, kombineras till ett säkert och behagligt handtag för alla storlekar. Kniven ska rengöras för hand och tål inte att köras i diskmaskin.Denna brödkniv mäter 2,9 cm. x 4,9 cm. x 38,5 cm.
  • Wüsthof Ikon Brödkniv 20 cm

    Wüsthof Ikon Brödkniv 20 cm
    Bladets längd: 20 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.  Wüsthofs serie Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Ikon är lite av ett flaggskepp bland Wüsthofs knivserier. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är gjorda av grenadilleträ som är ett av världens hårdaste träslag. De är utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.  Knivarna i Ikon-serien går inte att diska i maskin.
  • Tamahagane Shokunin Brödkniv 26 cm.

    Tamahagane Shokunin Brödkniv 26 cm.
    Tamahagane, japanska för den bästa hantverkaren, kombinerar japanskt hantverk med europeisk knivdesign. Shokunin-serien består av eleganta knivar med svart skaft i pakkaträ och vassa knivblad av japanskt Molybden-Vanadium-stål. Denna brödkniv är som en del av serien naturligtvis utrustad med samtliga delar, den har dessutom en unik design som gör den optimal för att skära riktigt tunna brödskivor. Designen med det långa, böjda bladet gör också kniven otroligt flexibel och enkel att jobba med.Vi rekommenderar att du diskar kniven för hand då maskindisk kan skada både knivblad och träskaft.
  • Global SAI-M04 Brödkniv 17 cm.

    Global SAI-M04 Brödkniv 17 cm.
    Brödkniv i hög kvalitet från klassiska Global. 17 cm.
  • Wüsthof Crafter Dubbeltandad Brödkniv Smoked Oak

    Wüsthof Crafter Dubbeltandad Brödkniv Smoked Oak
    En bra brödkniv är ett måste i varje kök. Denna dubbeltandade Crafter brödkniv från Wüsthof är ett utmärkt exempel på just detta. Den moderna designen i läckra material utstrålar hög kvalité. Kniven är en del av Crafter-serien som inspirerats av talangfulla konstnärer och duktiga konstnärer. Kniven har ett vackert skaft i rökt ekträ med nitar som bidrar med längre hållbarhet, att kniven ligger bra i handen och att den är behaglig att arbeta med. Kniven är tillverkad i Tyskland.
  • Wüsthof Classic vit brödkniv

    Wüsthof Classic vit brödkniv
    Kraftig, enkel brödkniv från Wüsthof. Kniven har en tidlös design med en perfekt balans som gör att den ligger bra i handen. Du kan skära upp allt från mindre bullar och stora frallor till tårta och wienerbröd. Med en kniv från Wüsthof är du garanterad högkvalitativt stål.
  • Wüsthof Classic Brödkniv 20 cm Svart/stål

    Wüsthof Classic Brödkniv 20 cm Svart/stål
    Bladets längd: 20 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Zwilling Bob Kramer Brödkniv

    Zwilling Bob Kramer Brödkniv
    Denna välgjorda Bob Kramer brödkniv från Zwilling skär lätt och obehindrat igenom både mjukt bröd och hårda skorpor utan att slita det i bitar, tack vare det unika och vassa vågiga bladet. Det stabila skaftet i Micarta är ergonomiskt utformat, vilket gör kniven till ett rent nöje att arbeta med. Komforten gör att du kan arbeta med kniven länge utan att bli trött i handen. Knivbladet har en otroligt hård kärna av SG2 pulverstål, som är ingjutet i 100 lager av två olika sorters stål, med var sin hårdhetsgrad. Resultatet av detta är ett hållbart blad med otrolig skärpa och enastående skärförmåga. CRYODUR® bladet, som är ishärdat vid -196 °C, har en hårdhet på ca. 63 Rockwell och är otroligt slitstarkt men samtidigt flexibelt.Varje kniv är unik med sitt individuella damaskmönster, tack vare en speciell behandling som ändrar ytstrukturen på varje lager.
  • Jamie Oliver Brödkniv 20 cm

    Jamie Oliver Brödkniv 20 cm
    Med den här brödkniven från Jamie Oliver får du alltid ett stadigt grepp. Kniven är ishärdad för överlägsen prestanda, och ger dig en perfekt skiva varje gång oavsett om du skär ett frasigt surdegsbröd, ett gott bikarbonatbröd eller en hembakad fullkornslimpa. Ett riktigt måste i köket. Knivens blad är 20 centimeter långt, och kniven har en totallängd på 33,6 centimeter.Jamie Oliver och det franska märket Tefal utgör tillsammans det perfekta matlagningsteamet, och har tagit fram produkter tillsammans i nästan två decennier. Jamie bidrar med sina kunskaper och sin passion för mat, medan Tefal står för tekniken och för förstklassig prestanda. Resultatet är högkvalitativa och pålitliga produkter, som gör det till en riktig fröjd att laga mat från grunden.
  • Satake Professional brödkniv (20 cm)

    Satake Professional brödkniv (20 cm)
    En brödkniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. De flesta knivarna i serien är tillverkade i AUS8-stål, men just brödkniven är gjord i DR1K6-stål som lämpar sig bättre för tandade och mer flexibla knivar. Brödkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Material: AUS8-stålBladlängd: 20 cmHandtag av svart pakkaträFabrikat: Satake
  • WMF Spitzenklasse Plus brödkniv, extra large, 20 cm

    WMF Spitzenklasse Plus brödkniv, extra large, 20 cm
    Få saker går upp mot att låta en brödkniv glida genom ett nybakat bröd och höra knastrandet när kniven tränger igenom den spröda skorpan. Upplevelsen fulländas när du sätter tänderna i brödskivan och känner den underbara, nybakade smaken. WMF:s brödknivars långa, vassa och sågtandade blad skär enkelt igenom alla typer av bröd – inklusive mjuka bakverk som croissanter och wienerbröd – och passar perfekt för att skära till mjuk frukt. En bra brödkniv är ett måste i alla kök.Brödknivar som bearbetats med Performance Cut-teknik, likt den här, rekommenderas varmt. Tack vare den extrema och långvariga skärpan skär de elegant och tillförlitligt alla bröd. Brödknivens blad med dubbelslipad kant är räfflat på bägge sidor och skär rakt ner snarare än i vinkel, vilket ger dig perfekta och enhetliga skivor. Knivens blad mäter 20 centimeter, vilket ger dig bra kraft och balans när den används. Kniven är tillverkad i Tyskland och håller högsta kvalitet. Diskas för hand.
  • Yaxell Brödkniv Super Gou 23 cm

    Yaxell Brödkniv Super Gou 23 cm
    Bladlängd: 23 cm. När man inte trodde det kunde bli fler lager stål i en kniv kommer Yaxell med Super Gou med inte mindre än 161 lager. Bladet har en extremt vass egg som är tillverkat av det japanska rostfria pulverstålet SG2 Micro Carbide, vilket är omslutet av 160 lager mjukare stål. Det pulveriserade stålet innehåller mycket kol och har en hårdhet på ca 63 HRC. Pulverstålet används eftersom det garanterar en hög grad av renhet och styrka vilket ger en ovanligt vass egg. Bladet imponerar med ett fascinerande Damaskusdesignmönster – vilket symboliserar en kniv av högsta kvalitet. Handtaget är tillverkat av FDA-godkänt rödsvart Canvas- Micarta, vilket är ett enormt slitstarkt material tillverkat av harts och linne.
  • Miyabi 6000 MCT Brödkniv 23 cm

    Miyabi 6000 MCT Brödkniv 23 cm
    Bladets längd: 23 cmDen japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.  Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.  Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig.  Brödknivar är bland de mer specialiserade knivarna i köket. Få knivar har en så specifik uppgift som en brödkniv har. Få uppgifter är dock så tillfredsställande att ha en riktigt bra kniv att utföra dem med som att skära upp ett fint bröd. En riktigt fin, vass, rejält tandad japansk brödkniv är en fröjd att använda. Det kan vara värt att betala det där lilla extra för, särskilt om den dessutom håller längre och har en helt unik fantastisk design. 
  • Yaxell Zen Brödkniv 23 cm

    Yaxell Zen Brödkniv 23 cm
    Yaxell ZEN består av 37 lager rostfritt stål. 18 lager hårt och mjukt stål varvat på var sida om kärnan av VG-10 stål. Det är dessa lager som bildar det otroligt vackra damaskus-mönstret. Den övre delen av bladet bankas för att få ett karaktäristiskt utseende. Dessutom poleras hela bladet för att ge en yta som är så blank att det går att spegla sig i den. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med dubbla högblanka nitar.
  • Wüsthof Classic Brödkniv 20 cm

    Wüsthof Classic Brödkniv 20 cm
    Bladets längd: 20 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Suncraft Octa 220 brödkniv

    Suncraft Octa 220 brödkniv
    Med denna Suncraft Octa 220 brödkniv får du garanterat en kniv med otrolig hållbarhet och hårdhet. Den kommer garanterat klara av önskad uppgift med sin hårdhet på hela 60-62 HRC. Kniven har 33 VG10 lager och de många lagren ger kniven den unika damascus designen. Knivhantaget är gjord av vackert pakkaträ som ger kniven en perfekt balans.
  • Zwilling Four Star Brödkniv 20 cm

    Zwilling Four Star Brödkniv 20 cm
    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast.  Bladets längd: 20 cm
  • Victorinox Grand Mâitre Brödkniv 23 cm Svart

    Victorinox Grand Mâitre Brödkniv 23 cm Svart
    Brödkniv sågtandad med svart skaft, bladlängd 23 cm. Kniven levereras i presentask.En gedigen brödkniv som gör det till en fröjd att skära bröd. Brödsågens eleganta design blir effektfull på buffébordet men den gör sig även väl bredvid brödet på matbordets skärbräda.Den tandade kniven är skön att hålla i och ger en känsla av minsta möjliga ansträngning med största möjliga upplevelse. Att hålla på med mat ska vara rofyllt och njutningsbart. Victorinox Grand Maïtre en serie klassiskt designade, helsmidda knivar av tysk typ. Knivarna är smidda ur ett stycke och man får då en sömlös övergång mellan bladet och det ergonomiska handtaget.Detta skapar perfekt balanserade knivar som också är ögongodis. Eggen på knivarna har den traditionella europeiska slipningen.Redskapen är lätta att rengöra och tål undantagsvis att diskas i maskin, men rekommendationen är ändå att de skall handdiskas för en längre livslängd.Victorinox är kända för sina schweiziska arméknivar med multifunktion och har sedan starten berikat världen med sina högkvalitativa knivar, nuförtiden gjorda i rostfritt stål.Knivtillverkaren grundades 1884 men bytte 1909 namn till Victoria efter grundarens mamma som gick bort det året, samma år började man använda sitt välkända emblem, korset i skölden. När man 1921 började använda rostfritt stål i produktlinjen byttes namnet till Victorinox, en sammansättning av Victoria och inox som är synonymt med rostfritt stål, på franska acier inoxydable.
  • Opinel Les Forgés brödkniv

    Opinel Les Forgés brödkniv
    En brödkniv med en super läcker kvalitet. Den skär lätt igenom ditt läckra bröd oavsett om det är ljust eller grovt. Den är tillverkad av hållbart rostfritt stål och med ett handtag av trä. Detta ger kniven en lång hållbarhet och skärpa.
  • Zwilling Takumi brödkniv, 23 cm

    Zwilling Takumi brödkniv, 23 cm
    TAKUMI-serien från Zwilling är en unik kombination av japanskt hantverk och tysk teknik som är oöverträffad när det gäller hårdhet och skärpa, samt dess unika damastmönster. Varje kniv är tillverkad i Japan. Tack vare damastmönstret har skalkniven imponerande 63 HRC – som står för en särskilt hög hårdhet, vilket sällan uppnås för köksknivar.100 lager premiumstål och en FC 63-kärna användes för att tillverka detta 230 mm långa, ultrahårda bladet utan att kompromissa med flexibiliteten. Den är färdig med ett trippelt nitat, rundat handtag i Micarta (syntetiskt harts). Alla knivar slipas av mästare i Japan för att uppnå den kvalitet du behöver i ditt kök.Kompakt kniv med en bladlängd på 230 mm100 lager av premiumstål och en FC 63-kärnaHandtag av Micarta
  • Senzo Gin'Iro Brödkniv, 22 cm

    Senzo Gin'Iro Brödkniv, 22 cm
    En klassisk brödkniv på 22 centimeter från Japanska Satake och deras exklusiva serie Gin'iro. Namnet på serien betyder silver och är inspirerat från det vackra, polerade bladet med en så kallad Mirror Finish. Bladet är tillverkat av rostfritt stål av typen Molybdenum Vanadium (1K6M), som har en hårdhet på HRC58. Bladet är slipat i två riktningar, en metod som ger ett tunnar avslut och återigen ger en bättre skärpa. Detta gör även knivbladet en vacker profil.Den japanska designen fortsätter även i handtaget som är utformat på ett traditionellt japanskt sätt och kallas för Oktagon handtag. Handtaget är gjort av tre lager pakkaträ (japansk björk), ett hållbart material som är mycket slittåligt. Kniven tål inte diskmaskin.
  • Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Brödkniv P06 -21 cm

    Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Brödkniv P06 -21 cm
    Brödkniven som ligger perfekt i handflatan och skivar all typer av bröd. Tunna eller tjocka skivor. Du bestämmer och du får minimalt med smulor på skärbrädan. Japanskt 301 stål i bladet. 18/10 stål i handtaget. 15 graders slipvinkel. Slipas med keramiskt bryne och sten. Levereras i presentförpackning.
  • Victorinox Brödkniv med Fibroxhandtag 26 cm

    Victorinox Brödkniv med Fibroxhandtag 26 cm
    En fantastisk bröd och bagarekniv från Victorinox med ett bekvämt greppsäkert handtag av Fibrox, den professionella benämningen är konditorkniv. Den ligger mycket smidigt i handen och blir därför lätt att arbeta med. Bladets längd är 26 cm vilket ger en totallängd på 38 cm. Den sågtandade klingans bredd är 4,2 cm och det stansade bladet av rostfritt kvalitetsstål är 2,1 mm tjockt.Knivens egenskaper gör den idealisk för att skära både mjukt och frasigt bröd utan att det trasas sönder. Ursprungligen utformades kniven för att passa konditorns behov av att skära tårtbottnar, lyfta isär dessa och att lägga ut tårtfyllning men också bre ut och jämna till grädde och glasyr på tårtor och bakelser. Paradoxalt nog stoltserar många kockar med denna kniv och anger att den är deras favoritkniv eftersom den är så allsidig, den är inte bara en kniv utan också stekspade, dekorations- och uppläggningsredskap. Om man vill skärpa till det, kan man säga att kniven besjälar allt det Bagaren och Kocken står för. Victorinox Fibrox-serien är världsomspännande välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla. Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.
  • Kai Shun Premier Brödkniv 23 cm.

    Kai Shun Premier Brödkniv 23 cm.
    Denna brödkniv tillhör Premier-serien från Kai Shun som är en exklusivare serie av samma kniv från serien Classic. Knivens blad är tillverkad av 65 lager rostfritt stål och har en hård stålkärna av VG-MAX som är en vidareutveckling av VG-10. Kniven har dessutom en tsuchime-yta vilket ger kniven en hamrad yta efter smidning med hammare. Om man kikar närmare på knivbladet kan man se att tänderna är vinklade och att de byter riktning i mitten av kniven. Detta gör att kniven enkelt skär igenom brödet - även större bröd. Skaftet är tillverkad av amerikanskt valnötsträ som ger både kniven ett ytterst exklusivt utseende samt ett behagligt grepp. Till och med skaftet är universellt så det passar både till höger- och vänsterhänta.
  • Kai Shun Classic White brödkniv, 23 cm

    Kai Shun Classic White brödkniv, 23 cm
    Hos KAI hittar du knivar i världsklass. Den här brödkniven har skärande kanter åt bägge hållen, vilket gör att den skär igenom även hårdare bröd med lätthet. Till skillnad från en tandad kniv kan den här vågtandade kniven dessutom användas även för att skära kött eller fisk utan att förstöra fibrerna. Kniven har ett tålig kärna av det rostfria kvalitetsstålet VG-MAX, med 32 lager Damaskusstål på varje sida vilket ger varje blad ett unikt vackert mönster. Bladet har även extremt hög hårdhet, 61 HRC +/- 1, och exceptionellt lång hållbarhet. Den här utgåvan i KAI Shun Classic White-serien är deras allra mest exklusiva. Shun betyder “på toppen av perfektion” och seriens knivar är tillverkade på samma sätt som ett samurajsvärd. Tack vare den manuella slipningen kan varje Shun-kniv skära igenom hårda material med bara en lätt handrörelse. Handtaget är tillverkat av lätt pakkaträ som fått en ergonomisk form och polerats till en blank finish. Tvärsnittet på 12,2 centimeter visar den traditionella japanska kastanjeformen och handtaget ligger perfekt i handen. Den nya konstruktionen förlänger eggen hela vägen in, så att handtaget ligger perfekt mot bladet och ger en optimal känsla.Kniven är hård, rak och noggrant balanserad. Det gör att kniven håller sig i linje när du skär och inte spårar ur av sig själv, så att du kan undvika skador. Du får en hög grad av kontroll över knivbladet – en av de största fördelarna med en professionellt tillverkad kökskniv. Med andra ord får du en kniv du inte tröttnar på i första taget. Diska och torka kniven för hand för att bibehålla den på bästa sätt. Förvara gärna i knivställ eller på knivmagnet.Shun Classic är en av världens mest uppskattade serier med knivar av Damaskusstål. Den är därför högt ansedd såväl bland proffskockar som ambitiösa hobbykockar. Varje Shun-kniv får sin individuella karaktär genom Damaskusbladets naturliga skönhet. Var och en av dem kan ses som en blandning av bruksföremål och konstverk, som förenar hantverk, funktion och design. Inspirationen är hämtad från den urgamla japanska svärdtraditionen, vilket innefattar många steg och gör knivarna ganska dyra att tillverka. Men det ger dem också en exceptionell kraft i köket, som varar i generationer.
  • Kai Wasabi Black Brödkniv 23 cm

    Kai Wasabi Black Brödkniv 23 cm
    Sedan 1908 har Kai tillverkat knivar i Japan, och precis som många andra knivar så började deras tillverkning i Seki, knivarnas huvudstad. Tekniska innovationer, funktionalitet och en vass design bidrar till Kai-knivarnas härliga känsla och perfekta balans!Wasabi Black knivarna lämpar sig för både professionella kockar och hemmakockar. Bladet är tillverkat av rostfritt stål och handtaget är av pulveriserat bambu och plast vilket ger ett bekvämt grepp och ett hygieniskt material
  • Global Brödkniv

    Global Brödkniv
    Brödkniv från Global i modellen SAI-05.Knivbladets mått: 23 cm.
  • Lion Sabatier Edonist Brödkniv 20 cm

    Lion Sabatier Edonist Brödkniv 20 cm
    Sabatier Edonist är en knivserie från den kända Franska knivtillverkaren Sabatier Lion. Bladet är tillverkat av rostfritt stål av hög kvalitet och handtaget är av hårt syntetmaterial. Kniven är helsmidd vilket ger den perfekt balans och styvhet.
  • Wüsthof Amici Brödkniv dubbeltandad, 23 cm Olivträ

    Wüsthof Amici Brödkniv dubbeltandad, 23 cm Olivträ
    Är du på jakt efter den där perfekta kniven som enkelt skär genom ditt bröd på morgonen när du är extra trött? Då kan du sluta leta. Wüsthofs dubbeltandade brödkniv från serien Amici är inte bara en otroligt praktisk och välfungerande brödkniv, den kommer från Kalabrien i Italien och har därmed en alldeles speciell design. Men som alltid med knivar är det bladets skärpa som avgör kvaliteten, och här behöver du inte oroa dig. Knivbladet är tillverkat av högkvalitativt KromMolybdenum Vanadium Stål (X50 CrMoV 15), vilket garanterar lång hållbarhet, bra skärpa och enkel användning. Det eleganta handtaget är format i olivträ från Kalabrien och de fina nitarna i aluminium tillför en unik detalj. Här kombineras traditionellt och gediget hantverk med italiensk elegans. Samtliga knivar i serien har ett unikt uttryck på grund av olivträdets olika ådring.
  • Miyabi RAW 5000FCD Brödkniv 23 cm

    Miyabi RAW 5000FCD Brödkniv 23 cm
    Denna fantastiska brödkniv är något som varje kök bör ha. Miyabi har med denna kniv satt en ny standard för köksknivar. Den häh kniven är gjord i 49 stållager som omfamnar knivens kärna. Taggarna på kniven är perfekta till att skära bröd och kniven är 23 cm lång. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, den mest berömda japanska Iron Chef. Miyabi knivar är gjorda med gamla japanska traditioner och modern tysk ingejörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen.
  • Lion Sabatier Ideal Brödkniv 20 cm Svart

    Lion Sabatier Ideal Brödkniv 20 cm Svart
    Redan år 1812 registrerades varumärket LION Sabatier som det första Sabatier - varumärket, och det är det enda märke som får använda lejonet som symbol. Lejonet är djurens konung och står för styrka, smidighet samt överlägsenhet - och är en kvalitetsgaranti för användaren. Kniven är helsmidd och tillverkad av rostfritt stål med en hög kolhalt. Tillsammans med smidningsprocessen gör den höga kolhalten stålet så hårt att man kan slipa en mycket skarp och fin egg. Skärpan håller länge - och kan underhållas med ett brynstål. Knivarnas balans är optimal - vilket gör dem till fantastiska, professionella arbetsredskap.
  • Fiskars Norden Brödkniv 22 cm

    Fiskars Norden Brödkniv 22 cm
    Nu kan du skära upp ditt bröd med perfekt prestanda! I Fiskars Norden-serie finner vi denna högkvalitativa brödkniv, gjord av tyskt stål med hög kolhalt. Här garanteras överlägsen funktionalitet och långvarig skärpa. Det sågtandade bladet är perfekt för bröd som har en lite hårdare skorpa. Det snygga handtaget är gjort av värmebehandlat björk, och ligger bra i handen vilket är ett stort plus!  Specifikationer:- Sågtandat blad.- Material: Tyskt stål med hög kolhalt, värmebehandlat björk från Finland. - Bladhårdhet HRC 56- Tillverkad i Finland.- Handdisk rekommenderas. - 26-graders slipvinkel.
  • Fiskars Edge Brödkniv 23 cm

    Fiskars Edge Brödkniv 23 cm
    Edge är en serie helsvarta knivar från Fiskars. Bladen är gjorda i japanskt rostfritt stål och Edge kombinerar en sylvass design med lika sylvassa knivar. Sköna att använda och lätta att rengöra. BrödknivTandat blad. 23 cm.Tål maskindisk.
  • Lion Sabatier Fuso Nitro+ brödkniv

    Lion Sabatier Fuso Nitro+ brödkniv
    Enastående skärpa och extremt hållbart stål. Det är nyckelorden för franska Lion Sabatiers knivserie, Fuso Nitro+ och de orden gäller även för brödkniven.Med sin lätta och eleganta design samt en skarvlös och flytande övergång mellan knivblad och handtag, är brödkniven lätt att hantera - och passar bra in i varje kök.
  • Miyabi BLACK 5000MCD Brödkniv 23 cm

    Miyabi BLACK 5000MCD Brödkniv 23 cm
    Brödkniven 5000MCD från japanska Miyabi är med sin finess, skärpa och kvalité en av marknadens vassaste alternativ. Det tandade bladet gör att du på ett smidigt och bekvämt sätt kan skära jämna skivor av ditt favoritbröd – oavsett hur tjocka eller tunna skivor du vill ha! Bladet är tillverkat av 133 lager stål som med precision slipats till perfektion runt en extremt hård kärna av Micro-Carbide MC66 pulverstål. Detta ger en hårdhet på cirka 67 Rockwell och resultatet är en exceptionellt vass kniv med en förtjusande skönhet och styrka! Även handtaget har noggrant designats med en traditionell D-form och har en perfekt balans mellan stål och trä, så att du hela tiden får optimal kontroll över kniven. Det svarta lönnträet är unikt för denna kniv och har, precis som stålet, ett dekorativt mönster som blir en läcker detalj på köksbänken eller matbordet. Knivar från Miyabi är tillverkad i Japan av det tyska företaget Zwilling, och är en exklusiv knivkollektion som för samman den tyska ingenjörskonsten med urgamla japanska knivmetoder. Detta samarbete mellan uråldriga traditioner och mångåriga erfarenheter ger dig en sylvass kniv med funktionell och läcker design som garanterat hänger med dig i flera år framöver! Specifikationer Färg: SvartMaterial: Micro-Carbide MC66 pulverstål, stål och lönnträLängd: 23 cmCRYODUR® härdat knivbladTillverkad i Japan133 lager stål Damaskus-mönstrat blad
  • Morakniv Classic 1891 Brödkniv 24 cm Svart

    Morakniv Classic 1891 Brödkniv 24 cm Svart
    Brödkniven är tillverkad i svenskt rostfritt stål av högsta kvalitet, härdat enligt vårt hemliga företagsrecept i Mora. Det integrerade fingerstoppet gör hanteringen säkrare och handtaget är ergonomiskt utformat för att undvika att knogarna slår i skärbrädan. Att kniven är tillverkad för hand, med ett genuint trähandtag och vackra detaljer - som dalavapnet i holken - gör bara upplevelsen i köket ännu trevligare. Bladlängd: 24 cmFärg på trähandtaget: Svart
  • Weber Brödkniv Deluxe

    Weber Brödkniv Deluxe
    Servera nygräddade frallor direkt från ugn eller grill och skär det spröda brödet med denna brödkniv från Weber. Deluxe-kniven är tillverkad i rostfritt stål och håller hög kvalité. Den ger ett behagligt och ergonomiskt grepp, samtidigt som balansen är mycket bra, vilket gör den enkel att använda. Kniven skär lätt genom alla sorters bröd och gör serveringen både lättare och vackrare.
  • Zwilling Twin Fin II Brödkniv 20 cm

    Zwilling Twin Fin II Brödkniv 20 cm
    En behaglig, vacker och praktisk brödkniv till hemmet. TWIN Fin II-serien är tillverkad i Nitro 60 rostfritt stål och du får därför en otroligt skarp brödkniv som står emot rost, håller länge och tål maskindisk. TWIN Fin II-serien bjuder på en uppdaterad design där det japanska hantverket kombineras med den tyska designen, vilket resulterar i en skarp och modern uppgradering. Kniven är 100 % handgjord i Japan och den symmetriska produktionen bidrar till en enastående skarphet och en knivvinkel på 10 grader. Knivens konstruktion är tredelad och handtaget är ergonomiskt i rostfritt stål, för säker användning.
  • MAC Chef Brödkniv 23 cm

    MAC Chef Brödkniv 23 cm
    MAC BS-90 brödsåg som av många anses vara den bästa på marknaden. Du slipper smulor på skärbrädan!Chef-serienKnivbladet har en legering av extra hårt stål med bland annat molybden, volfram och vanadin vilket gör att eggen är extra slitstark och rostfriHandtaget är av träArt nr BS-90
  • Wüsthof Epicure Brödkniv Dubbeltandad 23 cm

    Wüsthof Epicure Brödkniv Dubbeltandad 23 cm
    Knivarna från Wüsthof Epicure Collection kan inte kallas för något annat än: otroliga. The Epicure Collection kombinerar precision, erfarenhet och teknik i en serie prisvärda knivar. Denna brödkniv från Würsthof Epicure Collection är 23 cm och skär silkeslent igenom bröd, kakor och andra bakverk tack vare sina dubbla tänder. Man kan även använda den på frukter som ananas, melon och alla sorters kål. Det är ett underbart arbetsredskap i köket. Specifikationer:- Längd: 36 cm- Blad längd: 23 cm- Tjocklek: 2,5 mm- Vikt: 236 gram- Stål: X50CrMoV15
  • Global G-22L Brödkniv 20 cm Tandad Vänster

    Global G-22L Brödkniv 20 cm Tandad Vänster
    Global Brödkniv 20 cm vänster.Brödkniv i kockknivformat utmärkt för att skära bröd såväl som för arbete med grönsaker eller kött. Denna kniv är vänsterslipad. (Finns slipad för både vänster och höger hand.)

Använda brödkniv som konditorkniv eller bagarkniv

Ett annat namn på den här typen av kniv är konditorkniv och där kan den användas för att skära lager i en tårtbotten. Viktigt då är att brödknivens knivblad är så pass långt att det når igenom hela tårtbottens diameter.

3 skivor bröd skurna med brödkniv som ligger på en träskärbräda

En del kallar även denna knivsort för bagarkniv och det innefattar väl både konditorns och brödbagarens behov av att kunna skära bakverk av olika sorter inte bara matbröd.

För den som är lite svag i händer och armar finns det hjälpmedel som till exempel dessa elektriska brödknivar.

Så skär du de perfekta brödskivorna

En bra brödkniv ger grunden till att kunna skära bröd effektivt och fint men det finns ytterligare hjälp för den som vill få till de perfekta brödskivorna. Kolla in den här smarta prylen som ger helt raka brödskivor och har en praktiskt smulbricka undertill.

Brödskärare, en mall som ger perfekta brödskivorFinns att köpa från SmartaSaker.se