Brödknivar

Bröd kan variera mycket mellan olika sorter. Ett surdegsbröd med hård och krispig yta kräver sågande medan en mjuk limpa lätt trycks ihop om man lägger för mycket tyngd på. Grunden bakom fina brödskivor är att ha en vass brödkniv med tandning.

Brödkniven har en vågad egg och ett långt blad. Vågningen/tandningen gör att man kan såga sig igenom en hård och krispig yta, samt ner genom det mjuka brödet utan att det trycks ihop. Med en brödkniv kan du göra perfekta brödskivor för att avnjutas till frukost, middag eller kvällsfika. Behöver du hjälp? Det finns även elektriska brödknivar.

Populärt inom brödknivar

  • Anders Petter - Backaryd Brödkniv 20 cm

    Anders Petter - Backaryd Brödkniv 20 cm
    Tandad brödkniv som med lätthet tar sig igenom både frallor och limpor. Backaryd knivar är tillverkade i ett hållbart och lättslipat rostfritt stål. Knivarna har ergonomiskt utformade handtag som ger bra stabilitet. Används med fördel tillsammans med andra knivar från Anders Petters serie Backaryd.Backaryd är serien för dig som vill ha stilren, modern design utan att behöva göra avkall på funktion. Redskapen är effektiva, pålitliga och slitstarka. Lika trevliga att se på som att använda, oavsett om det är vardag eller fest.
  • G.R.Y.M - Hammered Brödsåg 25 cm

    G.R.Y.M - Hammered Brödsåg 25 cm
    Hammered brödsåg från G.R.Y.M. Kniven har ett vackert hamrat blad i blankpolerat stål och ett handtag av Micarta. Förvara med fördel på en magnetlist i köket. På så sätt blir det en fin inredningsdetalj i ditt kök samtidigt som den håller sig vass längre.
  • Global G-22R brödkniv 20 cm tandad rostfritt stål

    Global G-22R brödkniv 20 cm tandad rostfritt stål
  • Houcho Brödkniv 24 cm

    Houcho Brödkniv 24 cm

Fler tips på brödknivar

  • Lion Sabatier Ideal Brödkniv 20 cm Svart

    Lion Sabatier Ideal Brödkniv 20 cm Svart
    Redan år 1812 registrerades varumärket LION Sabatier som det första Sabatier - varumärket, och det är det enda märke som får använda lejonet som symbol. Lejonet är djurens konung och står för styrka, smidighet samt överlägsenhet - och är en kvalitetsgaranti för användaren. Kniven är helsmidd och tillverkad av rostfritt stål med en hög kolhalt. Tillsammans med smidningsprocessen gör den höga kolhalten stålet så hårt att man kan slipa en mycket skarp och fin egg. Skärpan håller länge - och kan underhållas med ett brynstål. Knivarnas balans är optimal - vilket gör dem till fantastiska, professionella arbetsredskap.
  • Global - Global SAI-M04 Brödkniv 17 cm

    Global - Global SAI-M04 Brödkniv 17 cm
    Sai betyder ”iögonfallande” på japanska och är Globals mest exklusiva serie.Sai-M04 från Global är en mindre brödkniv som passar till att skära frallor och baguette, samt grönsaker med. Bladet är utrustat med tre lager stål som gör kniven stabil och rosttålig - de två yttersta lagren stål i bladet samt en mjukare stållegering. Stålet i eggen är tillverkaren Yoshikin och Globals egna legering Cromova 18 – en rostfri stållegering med 18% krom samt hemlig procentandel molybdenum och vanadium.Kniven har ett ergonomiskt tumgrepp för bästa komfort och tack vare att det är av samma stålsort som eggen blir svetsen mellan blad och handtag starkare. Det yttre bladet är individuellt hamrat och ger varje kniv en unik personlighet. Sai har en spegelpolerad egg med Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Liksom de klassiska Globalknivarna är skaftet i Global Sai fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!
  • Global - Global G-22 Brödkniv tandad 20 cm

    Global - Global G-22 Brödkniv tandad 20 cm
    G-22 från Global Classic är en brödkniv som klarar de tuffaste brödskorporna samt allehanda grönsaker. Denna modell finns även som vänsterslipad (G-22L).Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.
  • Kai Shun Classic White brödkniv 23 cm

    Kai Shun Classic White brödkniv 23 cm
  • Miyabi - Birch 5000 MCD Brödkniv 23 cm

    Miyabi - Birch 5000 MCD Brödkniv 23 cm
    Klassisk tandad brödkniv som är vass för att du enkelt skall kunna skära genom brödets hårda skorpa utan att behöva trycka eller pressa ihop ditt bröd. Brödkniven kan även användas till lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa som exempelvis sötpotatis, ananas eller melon. En brödkniv håller skärpan längre än icke tandade knivar och behöver därför inte underhållas lika ofta. Blir dock kniven slö ska den lämnas in på professionell slipning.Miyabi Birch serien har en kärna av MC63 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR®, som i själva verket är förädlat SG2 stål härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker floristisk damaskdesign. Slipvinkel är 19°, eggen är slipad enligt Honbazuke metoden och handtaget är traditionellt D-format och gjort av masurbjörk från finska Lappland. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan, med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét som dessutom lämnar en livstidgaranti på material och produktionsfel.
  • Brödkniv 20cm

    Brödkniv 20cm
    • Brödkniv från Karimatto by Culimat med vågtandad egg som passar utmärkt till att skära bröd.• Ergonomiskt handtag som ligger skönt i handen och är skonsam mot handleden.• Kniven är tillverkad av rostfritt stål 5Cr15Mov.• Hårdhet 56 HRC ± 1• Mått blad 20 cmMed Karimatto får du moderna knivar i klassisk tappning som har ett fantastiskt knivstål 5Cr15Mov som består av en kombination av Molybden/Vanadium.Stålet har en hög hårdhetsgrad (56 ± 1 på Rockwell skalan) som gör att eggen både är lätt att slipa samt att den håller skärpan länge.Sköna handtag med en fantastisk finish tillverkat av kompositmaterial för en lång livslängd. Notera hur bra de ergonomiska handtagen passar i handen både för höger så väl som vänsterhänta. Det professionellt utformade handtaget är format för att kunna jobbas med i timmar i sträck.Vi har valt att fokusera sortimentet till de fyra mest användbara modellerna som täcker alla användningsområden.Att byta ut sina gamla knivar står högt på mångas önskelista och det kan bli ganska dyrbart.Men med Karimatto blir du överraskad av både kvalitet och pris.
  • Westmark Brödkniv

    Westmark Brödkniv
    Lätt och smidig brödkniv från Westmark. Bladet är av rostfritt stål och skaft av plast.
  • Jamie Oliver Brödkniv 20 cm

    Jamie Oliver Brödkniv 20 cm
  • Satake Houcho Brödkniv 20 cm

    Satake Houcho Brödkniv 20 cm
  • Opinel Les Forgés brödkniv

    Opinel Les Forgés brödkniv
    En brödkniv med en super läcker kvalitet. Den skär lätt igenom ditt läckra bröd oavsett om det är ljust eller grovt. Den är tillverkad av hållbart rostfritt stål och med ett handtag av trä. Detta ger kniven en lång hållbarhet och skärpa.
  • Tamahagane SAN Tsubame Brödkniv 23 cm

    Tamahagane SAN Tsubame Brödkniv 23 cm
    Tamahagane San Tsubame Brödkniv 23 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • GN-004 Brödkniv Oriental NI 23cm tandad

    GN-004 Brödkniv Oriental NI 23cm tandad
  • Essential Brödkniv 23 cm

    Essential Brödkniv 23 cm
  • Kineo brödkniv cromargan 20 cm

    Kineo brödkniv cromargan 20 cm
  • Brödkniv Houcho 24 cm

    Brödkniv Houcho 24 cm
    Brödkniv, 24 cm, magnoliahandtag. Hi Carbon Steel. Serien Houcho (Kniv på Japanska) som trots sitt låga pris och diskreta design är en kniv som har en rakbladsvass egg, är fjäderlätt och överlever i generationer om man sköter om dem. All fokus har lagts på att ta fram ett riktigt kvalitativt blad med ett enkelt, men funktionellt skaft. Denna vackra brödkniv i japansk stil har ett skaft i vattentåligt och slitstarkt magnoliaträ.
  • Wüsthof Classic vit liten brödkniv

    Wüsthof Classic vit liten brödkniv
    Wüsthof-kniv tillverkad i stål med en lång livslängd. Den tidlösa designen och det ergonomiskt utformade skaftet garanterar en bra användarupplevelse. Kniven är 14 cm lång och har tänder, vilket gör att den passar bra till bröd.
  • Exxent Brödkniv Uptown, 23 cm

    Exxent Brödkniv Uptown, 23 cm
  • Yaxell Zen Brödkniv 23 cm

    Yaxell Zen Brödkniv 23 cm
    Yaxell ZEN består av 37 lager rostfritt stål. 18 lager hårt och mjukt stål varvat på var sida om kärnan av VG-10 stål. Det är dessa lager som bildar det otroligt vackra damaskus-mönstret. Den övre delen av bladet bankas för att få ett karaktäristiskt utseende. Dessutom poleras hela bladet för att ge en yta som är så blank att det går att spegla sig i den. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med dubbla högblanka nitar.
  • Fiskars - Norden Brödkniv 22 cm

    Fiskars - Norden Brödkniv 22 cm
    Brödknivens tandade egg är idealisk för att skära bröd med en hård skorpa. Det högkvalitativa bladet är tillverkat av högpresterande, tyskt stål med hög kolhalt, vilket ger överlägsen prestanda och långvarig skärpa. Optimal 26-graders slipvinkel. Knivhandtaget är tillverkat av finsk värmebehandlad björk. Bladhårdhet HRC 56. Handdisk rekommenderas. Tillverkad i Finland.
  • Morakniv Classic 1891 Brödkniv 24 cm Röd

    Morakniv Classic 1891 Brödkniv 24 cm Röd
    Brödkniven är tillverkad i svenskt rostfritt stål av högsta kvalitet, härdat enligt vårt hemliga företagsrecept i Mora. Det integrerade fingerstoppet gör hanteringen säkrare och handtaget är ergonomiskt utformat för att undvika att knogarna slår i skärbrädan.  Att kniven är tillverkad för hand, med ett genuint trähandtag och vackra detaljer - som dalavapnet i holken - gör bara upplevelsen i köket ännu trevligare. Bladlängd: 24 cmFärg på trähandtaget: Röd  
  • Wood knivset brödkniv & kockkniv Rostfritt stål-lönn

    Wood knivset brödkniv & kockkniv Rostfritt stål-lönn
  • Satake - Kuro Brödsåg 25 cm

    Satake - Kuro Brödsåg 25 cm
    Kuro brödsåg är en grovt hamrad handsmidd tandad brödkniv som passar att skära allt från mjuka limpor till hårdare brödskorpor. Knivbladet är tillverkat av 5CR15MOV-stål, och det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui.Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror.En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
  • Zwilling Meiji Brödkniv 26 cm

    Zwilling Meiji Brödkniv 26 cm
    Det ska vara enkelt att skära upp brödet, oavsett om det är morgon eller kväll. Med denna unika och vackra brödkniv från Zwilling får du både hög kvalité och bekväm användning. Kniven är designad av den världsberömda Bob Kramer och tillverkad i Japan, ett land med en gammal tradition av äkta högkvalitativt hantverk. Bladet är tillverkat i damaskusstål och handtaget format i vackert pakkaträ. Kniven kommer att tjäna dig länge och bladet hårdhet på 61 HRC garanterar knivens kvalité. En perfekt kombination mellan design, estetik och kvalité.
  • Professional Secrets - Brödkniv 23 cm

    Professional Secrets - Brödkniv 23 cm
    Knivar med ett unikt handtag som skonar pekfingrar under långa arbetsdagar. Tillverkad i svenskt kvalitetsstål från Sandvik med optimal hårdhet.Professional Secrets knivar har ett handtag som formgivits för proffsens sätt att hantera en kniv: ”kockgreppet”. Detta grepp skonar pekfingret. Den avsmalnande designen är inte bara estetiskt tilltalande och skonsam mot handen utan eliminerar även potentiella smutsfällor. Mjukare knivstål är mer förlåtande om man skulle skära i ben eller böja bladet och hårdare stål kan slipas till en vassare egg, därför är stålet i knivarna mellanhårt. Kniven kommer i ett kanvasfodral som skyddar både kniven och föremål runt omkring vid transport.
  • Functional Form brödkniv 21 cm

    Functional Form brödkniv 21 cm
  • MAC Chef Brödkniv 23 cm

    MAC Chef Brödkniv 23 cm
    MAC BS-90 brödsåg som av många anses vara den bästa på marknaden. Du slipper smulor på skärbrädan!Chef-serienKnivbladet har en legering av extra hårt stål med bland annat molybden, volfram och vanadin vilket gör att eggen är extra slitstark och rostfriHandtaget är av träArt nr BS-90
  • Zwilling Bob Kramer Brödkniv

    Zwilling Bob Kramer Brödkniv
    Denna välgjorda Bob Kramer brödkniv från Zwilling skär lätt och obehindrat igenom både mjukt bröd och hårda skorpor utan att slita det i bitar, tack vare det unika och vassa vågiga bladet. Det stabila skaftet i Micarta är ergonomiskt utformat, vilket gör kniven till ett rent nöje att arbeta med. Komforten gör att du kan arbeta med kniven länge utan att bli trött i handen. Knivbladet har en otroligt hård kärna av SG2 pulverstål, som är ingjutet i 100 lager av två olika sorters stål, med var sin hårdhetsgrad. Resultatet av detta är ett hållbart blad med otrolig skärpa och enastående skärförmåga. CRYODUR® bladet, som är ishärdat vid -196 °C, har en hårdhet på ca. 63 Rockwell och är otroligt slitstarkt men samtidigt flexibelt.Varje kniv är unik med sitt individuella damaskmönster, tack vare en speciell behandling som ändrar ytstrukturen på varje lager.
  • SAN Brödkniv 23 cm

    SAN Brödkniv 23 cm
  • Pluton brödkniv stål/svart, l:

    Pluton brödkniv stål/svart, l:
  • Global SAI-M04 Brödkniv 17 cm rostfritt stål

    Global SAI-M04 Brödkniv 17 cm rostfritt stål
  • Yaxell - Zen Brödkniv 23 cm

    Yaxell - Zen Brödkniv 23 cm
    Klassisk brödkniv med tandat blad ur Yaxells serie Zen som skär igenom allt från den hårdaste brödskorpan till mjuka tomatska..Knivens blad består av 37 lager stål, varav kärnan är tillverkad i VG10-stål och övriga stållager i ett mjukare, mer rosttåligt stål. Den hamrade ytan ger kniven ett unikt utseende. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Handtaget är tillverkat i det hygieniska materialet micarta och fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.
  • Victorinox Swiss Modern brödkniv 26 cm, svart

    Victorinox Swiss Modern brödkniv 26 cm, svart
    Gör lite lite enklare när du behöver skära färskt bröd från bagaren eller från din egen ugn. Brödkniven från Victorinox er en del av Swiss Modern-serien och har ett långt, vasst och tandat blad, som är 26 cm. Bladet är tillverkat av rostfritt stål av hög kvalitet och gör det enkelt för dig att skära fina skivor bröd.Dessutom kan brödkniven används till andra matvaror, så som lax, grönsaker och kött. Det ergonomiska handtaget är tillverkat av plast och kommer i flera olika färger. Kniven tål även diskmaskin.
  • Brödkniv 20 cm - Zwilling Gourmet

    Brödkniv 20 cm - Zwilling Gourmet
    Brödkniv, 20 cm, från Zwilling Gourmet.
  • Orrefors Jernverk Brödkniv Acacia

    Orrefors Jernverk Brödkniv Acacia
    Att skiva upp skivor av ett härligt nybakat bröd är en fin upplevelse. Både smakmässigt och skärmässigt. I alla fall om man har en brödkniv, och en bra sådan. En vanlig kökskniv skulle i princip&hellip:
  • Zwilling Four Star Brödkniv 20 cm

    Zwilling Four Star Brödkniv 20 cm
    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast.  Bladets längd: 20 cm
  • Weber Brödkniv Deluxe

    Weber Brödkniv Deluxe
    Servera nygräddade frallor direkt från ugn eller grill och skär det spröda brödet med denna brödkniv från Weber. Deluxe-kniven är tillverkad i rostfritt stål och håller hög kvalité. Den ger ett behagligt och ergonomiskt grepp, samtidigt som balansen är mycket bra, vilket gör den enkel att använda. Kniven skär lätt genom alla sorters bröd och gör serveringen både lättare och vackrare.
  • Global G-22L Brödkniv 20 cm Tandad Vänster

    Global G-22L Brödkniv 20 cm Tandad Vänster
    Global Brödkniv 20 cm vänster.Brödkniv i kockknivformat utmärkt för att skära bröd såväl som för arbete med grönsaker eller kött. Denna kniv är vänsterslipad. (Finns slipad för både vänster och höger hand.)
  • Sabatier Brödkniv 20,5 cm, Trompette

    Sabatier Brödkniv 20,5 cm, Trompette
    Rejäl brödkniv från Sabatier tillverkad i japanskt rostfritt stål med hög kolhalt som du enkelt skär fina brödskivor med.
  • Bon Centuri - Saint Maquis Green Brödkniv 23 cm Grön

    Bon Centuri - Saint Maquis Green Brödkniv 23 cm Grön
    Det här är den enda kniven du behöver för att skiva upp bröd, smörgåsar eller croissanter. Lika perfekt att använda i köket som den är att ta med ut till middagsbordet som en funktionell och dekorativ detalj. De karakteristiska stora sågtänderna gör att kniven med förvånansvärd lätthet tar sig igenom hårda brödytor samt mjukare bakverk. Det högkvalitativa stålet är optimalt härdat till 56 HRC vilket säkerställer att bladet får en hållbar prestanda och en mycket vacker finish.Det vackra rundade handtaget är tillverkat av högkvalitativ PMMA och polerad mässing. Kniven kommer i en elegant förpackning och varje kniv är numrerad. Bon Centuri står för elegant design, kvalitet och långvarig prestanda. De framställer knivar som är byggda för att vara lika fina att jobba med som de är dekorativa inredningsdetaljer. Alla knivar från Bon Centuri tillverkas av femte generationens knivmakare i den lilla byn Thiers i Franktike, landet där den moderna kökskniven uppfanns. Endast de främsta materialen används för att säkerställa att knivarna håller över tid.
  • Global - Global SAI-05 Brödkniv 23 cm

    Global - Global SAI-05 Brödkniv 23 cm
    Sai betyder ”iögonfallande” på japanska och är Globals mest exklusiva serie.Sai-05 från Global är en tandad brödkniv som med sin skärpa klarar de tuffaste brödskorpor samt allehanda grönsaker. Bladet är utrustat med tre lager stål som gör kniven stabil och rosttålig - de två yttersta lagren stål i bladet samt en mjukare stållegering. Stålet i eggen är tillverkaren Yoshikin och Globals egna legering Cromova 18 – en rostfri stållegering med 18% krom samt hemlig procentandel molybdenum och vanadium.Kniven har ett ergonomiskt tumgrepp för bästa komfort och tack vare att det är av samma stålsort som eggen blir svetsen mellan blad och handtag starkare. Det yttre bladet är individuellt hamrat och ger varje kniv en unik personlighet. Sai har en spegelpolerad egg med Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Liksom de klassiska Globalknivarna är skaftet i Global Sai fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv. Med sin exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!
  • Lion Sabatier - Ideal Brödkniv 20 cm Stål/svart

    Lion Sabatier - Ideal Brödkniv 20 cm Stål/svart
    En brödkniv i serien Ideal. Passar utmärkt till att dela bröd eller andra mjuka råvaror. Enkel att rengöra och underhålla tack vare den höga kvalitén på stålet.
  • Brödkniv 23cm, Shun Nagare

    Brödkniv 23cm, Shun Nagare
    • KAIs brödknivar är i världsklass och har skär i båda riktningarna, vilket gör att de med lätthet även skär genom hårdare bröd. KAIs vågtandad kniv kan till skillnad mot en sågtandad kniv även användas till att skära kött och fisk utan att slita sönder fiberna.• Det ergonomiska handtaget gör att kniven ligger rätt i handen.• Kniven är tillverkad av flexibelt VG2-stål och hårt VG10-stål som varvats till ett 72-skikts Damaskus stål.• Hårdhet 61 HRC /- 1• Mått blad 23 cm• Mått handtag 12,2 cm• Kan användas både i hemmet och i professionella kök.Shun Nagare: Konstnärliga köksknivar från Japan Shun Nagare-kollektionen är en rad köksknivar som alla är konstnärligt skapade. Kombinationen av slående design och materialets anmärkningsvärda egenskaper är övertygande på vilken nivå som helst. Knivarna är utrustade med ett speciellt blad, tillverkat av två olika ståltyper, som har vävts tillsammans till ett 72-skikts Damaskus stål. Helt unikt och mycket hållbart. Den här samlingen knivar är en av de bästa när det gäller köksknivar. En tillgång till varje kök och en fröjd att arbeta med! Bladet på Kai Shun Nagare-knivarna drar omedelbart till sig uppmärksamheten. Det är tillverkat av flexibelt VG2-stål och hårt VG10-stål (kärnstål) som varvats för att skapa detta unika 72-skikts Damaskus stål. Vilket har bidragit till att det har blivit ett typ av dubbelkärnblad med en hårdhet av 61 Hrc. Innovativt smidigt och anmärkningsvärt utformat och som om en soluppgångs strålar har fångats i bladet. Snyggt handtag med optimal stabilitet Handtaget har utformats ergonomiskt med en lite nedåtsluttande linje och en liten utbuktning vilket gör att kniven ligger perfekt i handen när du skär. Handtaget är av svartgrått Pakkaträ och är säkrat med två nitar. Den smidda tangen i handtaget skapar en vacker balans med bladet. Som resultat är varje Shun Nagare kniv en ren glädje att arbeta med!
  • Global Brödkniv 22 cm Tandad Vänster

    Global Brödkniv 22 cm Tandad Vänster
    Stilren brödkniv som är speciellt framtagen för vänsterhänta och är perfekt när du ska skära upp bröd till frukosten. Kniven har ett 22 cm långt tandat blad och är tillverkad i Cromova 18 rostfritt stål. Kniven är otroligt slitstarkt och håller sig vass länge. Under tillverkningen tillsätts en exakt mängd sand som sedan innesluts i skaftet vilket ger en perfekt balans. Specifikationer:- Speciellt utformad för vänsterhänta- Cromova 18 rostfritt stål- Tandad brödkniv, 22 cm
  • Victorinox Brödkniv, handtag i rosenträ

    Victorinox Brödkniv, handtag i rosenträ
    Lång brödkniv från Victorinox, blad i rostfritt stål och handtag i rosenträ.
  • Norden brödkniv 22 cm

    Norden brödkniv 22 cm
  • Classic Damaskus Pro Brödkniv 23 cm

    Classic Damaskus Pro Brödkniv 23 cm
  • Fiskars Norr Brödkniv 21 cm

    Fiskars Norr Brödkniv 21 cm
    Brödkniven från Norr-serien som kombinerar skandinavisk design med toppkvalité. Kniven har ett stort, kraftigt blad med tandad egg som klarar alla typer av bröd med eller utan skorpa. Tyskt, rostfritt stål av högsta kvalitet. Handtag av norskt kebony-trä. FSC-märkt.Längd: 21 cm
  • Mac - Chef Brödkniv 26 cm

    Mac - Chef Brödkniv 26 cm
    Från MACs högkvalitativa Chef-serie kommer den brödkniv som av många anses vara den bästa brödkniven på marknaden då du slipper smulor på skärbrädan. Knivbladet har en längd på 26 cm och legering av extra hårt stål med bland annat molybden, volfram och vanadin, vilket gör eggen rostfri och extra slitstark. Handtaget är gjort i pakkaträ och är mycket bekväm att använda.

Konditorkniv och bagarkniv

Ett annat namn på den här typen av kniv är konditorkniv och där kan den användas för att skära lager i en tårtbotten. Viktigt då är att knivbladet är så pass långt att det når igenom hela tårtan.

En del kallar även denna knivsort för bagarkniv och det innefattar väl både konditorns och brödbagarens behov av att kunna skära bakverk.

ilead