Brödknivar

Bröd kan variera mycket mellan olika sorter. Ett surdegsbröd med hård och krispig yta kräver sågande medan en mjuk limpa lätt trycks ihop om man lägger för mycket tyngd på. Grunden bakom fina brödskivor är att ha en vass brödkniv med tandning.

Brödkniven har en vågad egg och ett långt blad. Vågningen/tandningen gör att man kan såga sig igenom en hård och krispig yta, samt ner genom det mjuka brödet utan att det trycks ihop. Med en brödkniv kan du göra perfekta brödskivor för att avnjutas till frukost, middag eller kvällsfika. Behöver du hjälp? Det finns även elektriska brödknivar.

Populärt inom brödknivar

  • Hammered Brödsåg 25 cm

    Hammered Brödsåg 25 cm
    Hammered brödsåg från G.R.Y.M. Kniven har ett vackert hamrat blad i blankpolerat stål och ett handtag av Micarta. Förvara med fördel på en magnetlist i köket. På så sätt blir det en fin inredningsdetalj i ditt kök samtidigt som den håller sig vass längre.
  • Houcho Brödkniv 24 cm

    Houcho Brödkniv 24 cm
  • Brödkniv Laguiole i Låda

    Brödkniv Laguiole i Låda
  • Mareld Brödkniv 20 cm. Olivträ

    Mareld Brödkniv 20 cm. Olivträ
    För ditt vardagliga bröd. Den här brödkniven är tillverkad i ett slitstarkt stål som verkligen tål att användas varje dag. Kniven kan således användas längre med bibehållen skräpa. Marelds främsta inspirationskälla är naturen på den svenska västkusten. Designen präglas i varje detalj av en strävan mot perfektion tillsammans med naturliga material. Precis som hos det oerhört vackra handtaget i sandelträ.Rätt kniv för jobbet. Finns det någonting bättre än att skiva upp ett nybakt bröd med en riktigt vass tandad kniv? Antagligen finns det inte det, och Marelds brödkniv förfinar verkligen konsten att skiva upp bröd.

Fler tips på brödknivar

  • Edge Brödkniv Vågtandad Svart 23 cm

    Edge Brödkniv Vågtandad Svart 23 cm
  • Fiskars Norden Brödkniv 22 cm

    Fiskars Norden Brödkniv 22 cm
    Nu kan du skära upp ditt bröd med perfekt prestanda! I Fiskars Norden-serie finner vi denna högkvalitativa brödkniv, gjord av tyskt stål med hög kolhalt. Här garanteras överlägsen funktionalitet och långvarig skärpa. Det sågtandade bladet är perfekt för bröd som har en lite hårdare skorpa. Det snygga handtaget är gjort av värmebehandlat björk, och ligger bra i handen vilket är ett stort plus! Specifikationer:- Sågtandat blad.- Material: Tyskt stål med hög kolhalt, värmebehandlat björk från Finland. - Bladhårdhet HRC 56- Tillverkad i Finland.- Handdisk rekommenderas. - 26-graders slipvinkel.
  • Crafter Brödkniv dubbeltandad 23 cm

    Crafter Brödkniv dubbeltandad 23 cm
    Dubbeltandad brödkniv ur Wüsthofs serie Crafter. Den här kniven passar allt från frukostfrallan, hårda skorpor och allehanda grönsaker. Kniven har ett vackert skaft i rökt ekträ med nitar som ger den längre hållbarhet, och gör att den ligger bekvämt i handen. Tillverkad Tyskland.
  • Brödkniv Laguiole i Låda

    Brödkniv Laguiole i Låda
  • Hammered Brödkniv 21 cm

    Hammered Brödkniv 21 cm
  • Victorinox Brödkniv 26 cm Rosenträ

    Victorinox Brödkniv 26 cm Rosenträ
    Brödkniv sågtandad med skaft i Rosenträ, bladlängd 26 cm.En bröd- och bagarekniv från Victorinox med ett bekvämt handtag av Rosenträ, den professionella benämningen är konditorkniv.Knivens egenskaper gör den idealisk för att skära både mjukt och frasigt bröd utan att det trasas sönder. Den ligger mycket smidigt i handen, är lätthanterad och med ett klassiskt handtag i rosenträ så passar den in i nästan alla miljöer och stilar på kök.Ursprungligen utformades kniven för att passa en bagares behov men paradoxalt nog stoltserar många kockar med kniven och anger att den är deras favoritkniv eftersom den är så allsidig.Om man vill vässa till det, kan man säga att kniven är Bagaren och Kocken.Victorinox  Wood, en serie knivar och tillbehör som har en tidlös design med sköna handtag i vackert polerat rosenträ. Knivbladen är smidda i utstansat rostfritt stål och håller hög klass med mycket god skärpa. Träet odlas i Indien och är FSC-certifierat. Rosenträ är ett hårt träslag med hög oljehalt och lågt krympningstal. Rosenträ ger tåliga handtag med en hög lyster som också står emot fukt och väta bra. Knivarna och redskapen är lätta att rengöra och är i  lättslipat rostfritt stål. Knivar och redskap med handtag av rosenträ tål undantagsvis att maskindiskas men skall i huvudsak handdiskas för att få en lång livslängd. Sedan starten 1884,  har Victorinox berikat världen med inoxknivar.  De är mycket populära i restaurangkök för sin höga kvalitet och prisvärdhet,  knivarna tillverkas i den lilla Schweiziska staden Ibach-Schwyz.
  • Seki Magoroku Brödkniv 22,5 cm

    Seki Magoroku Brödkniv 22,5 cm
  • Brödkniv, Norden, 22 cm

    Brödkniv, Norden, 22 cm
    Tandad egg för att lätt skära igenom bröd med hård skorpa.
  • Zwilling Pro Brödkniv 20 cm

    Zwilling Pro Brödkniv 20 cm
    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Pro är ett gäng knivar från Zwilling med en riktigt proffsig prestanda. Knivarna är specialslipade för att uppnå en så hög skärpa som möjligt. Stålet har en hårdhet på 57 HRC. Skaften är gjorde ABS och är speciellt utformade för att ligga rätt i handen.  Bladets längd: 20 cm
  • Morakniv Classic 1891 Brödkniv 24 cm Svart

    Morakniv Classic 1891 Brödkniv 24 cm Svart
    Brödkniven är tillverkad i svenskt rostfritt stål av högsta kvalitet, härdat enligt vårt hemliga företagsrecept i Mora. Det integrerade fingerstoppet gör hanteringen säkrare och handtaget är ergonomiskt utformat för att undvika att knogarna slår i skärbrädan. Att kniven är tillverkad för hand, med ett genuint trähandtag och vackra detaljer - som dalavapnet i holken - gör bara upplevelsen i köket ännu trevligare. Bladlängd: 24 cmFärg på trähandtaget: Svart
  • Tamahagane SAN Tsubame Brödkniv 23 cm

    Tamahagane SAN Tsubame Brödkniv 23 cm
    Tamahagane San Tsubame Brödkniv 23 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • RAW 5000 FCD Brödkniv 23 cm

    RAW 5000 FCD Brödkniv 23 cm
  • Shun Classic Brödkniv 23 cm

    Shun Classic Brödkniv 23 cm
  • Classic Ikon Brödkniv 23 cm Svart

    Classic Ikon Brödkniv 23 cm Svart
    Classic Ikon brödkniv från Wüsthof, tillverkad i Tyskland. Med den nya dubbla tandningen behövs mindre tryck för att skära med kniven. En tandad kniv håller skärpan mycket längre.
  • CLASSIC IKON Brödkniv Dubbeltandad 23 cm

    CLASSIC IKON Brödkniv Dubbeltandad 23 cm
  • Miyabi 6000 MCT Brödkniv 23 cm

    Miyabi 6000 MCT Brödkniv 23 cm
    Bladets längd: 23 cmDen japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.  Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.  Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig.  Brödknivar är bland de mer specialiserade knivarna i köket. Få knivar har en så specifik uppgift som en brödkniv har. Få uppgifter är dock så tillfredsställande att ha en riktigt bra kniv att utföra dem med som att skära upp ett fint bröd. En riktigt fin, vass, rejält tandad japansk brödkniv är en fröjd att använda. Det kan vara värt att betala det där lilla extra för, särskilt om den dessutom håller längre och har en helt unik fantastisk design. 
  • Royal Brödkniv 23 cm

    Royal Brödkniv 23 cm
  • Ulf Wagner Brödkniv 23 cm

    Ulf Wagner Brödkniv 23 cm
    En mycket funktionell och snygg brödkniv från den kända krögaren Ulf Wagners serie. Den vackra ytan uppkommer tack vare 67 lager av damaskusstål. Kärnan består av ett rostresistent VG-10 stål, som sedan omgärdas av 33 lager stål på vardera sida. Det är denna typen av tillverkningsmetod, där två sorters mjukt stål varvas runt den mycket hårda kärnan av VG-10 stål, som gör kniven ofattbart skarp och tålig.Handtaget i mikarta ligger mycket bekvämt i handen oavsett om du är höger- eller vänsterhänt. Bladets längd: 23 cm Kniven bör aldrig diskas i maskin utan endast för hand.  
  • Brödkniv 25 cm

    Brödkniv 25 cm
  • Kai Shun Nagare Brödkniv 23 cm

    Kai Shun Nagare Brödkniv 23 cm
    Otroligt vacker japansk brödkniv med vågtandad egg. Bladet är tillverkat av två sorters stål som varvats till ett 72-lagers Damaskus stål. Det ger en otrolig hållbarhet och är ett rent nöje att arbeta med. Det ergonomiska handtaget gör att kniven ligger precis rätt i handen. Knivbladet är 23 cm och skaftet 14 cm. Specifikationer:- Vågtandad egg- 72-lagers Damaskus stål- Ergonomiskt handtag- Hårdhet på 61 HRC +/- 1 
  • Shun Classic Brödkniv 23 cm

    Shun Classic Brödkniv 23 cm
  • Tamahagane Shokunin Brödkniv 26 cm.

    Tamahagane Shokunin Brödkniv 26 cm.
    Tamahagane, japanska för den bästa hantverkaren, kombinerar japanskt hantverk med europeisk knivdesign. Shokunin-serien består av eleganta knivar med svart skaft i pakkaträ och vassa knivblad av japanskt Molybden-Vanadium-stål. Denna brödkniv är som en del av serien naturligtvis utrustad med samtliga delar, den har dessutom en unik design som gör den optimal för att skära riktigt tunna brödskivor. Designen med det långa, böjda bladet gör också kniven otroligt flexibel och enkel att jobba med.Vi rekommenderar att du diskar kniven för hand då maskindisk kan skada både knivblad och träskaft.
  • Brödkniv 25 cm

    Brödkniv 25 cm
  • Konditor-/brödkniv 26 cm

    Konditor-/brödkniv 26 cm
  • Comfort Brödkniv 20cm

    Comfort Brödkniv 20cm
  • Mareld Brödkniv 20 cm

    Mareld Brödkniv 20 cm
    För ditt vardagliga bröd. Den här brödkniven är tillverkad i ett slitstarkt stål som verkligen tål att användas varje dag. Kniven kan således användas längre med bibehållen skräpa. Marelds främsta inspirationskälla är naturen på den svenska västkusten. Designen präglas i varje detalj av en strävan mot perfektion tillsammans med naturliga material. Precis som hos det oerhört vackra handtaget i sandelträ.Rätt kniv för jobbet. Finns det någonting bättre än att skiva upp ett nybakt bröd med en riktigt vass tandad kniv? Antagligen finns det inte det, och Marelds brödkniv förfinar verkligen konsten att skiva upp bröd.
  • Saint Maquis Green Brödkniv 23 cm Grön

    Saint Maquis Green Brödkniv 23 cm Grön
    Det här är den enda kniven du behöver för att skiva upp bröd, smörgåsar eller croissanter. Lika perfekt att använda i köket som den är att ta med ut till middagsbordet som en funktionell och dekorativ detalj. De karakteristiska stora sågtänderna gör att kniven med förvånansvärd lätthet tar sig igenom hårda brödytor samt mjukare bakverk. Det högkvalitativa stålet är optimalt härdat till 56 HRC vilket säkerställer att bladet får en hållbar prestanda och en mycket vacker finish. Det vackra rundade handtaget är tillverkat av högkvalitativ PMMA och polerad mässing. Kniven kommer i en elegant förpackning och varje kniv är numrerad. Bon Centuri står för elegant design, kvalitet och långvarig prestanda. De framställer knivar som är byggda för att vara lika fina att jobba med som de är dekorativa inredningsdetaljer. Alla knivar från Bon Centuri tillverkas av femte generationens knivmakare i den lilla byn Thiers i Franktike, landet där den moderna kökskniven uppfanns. Endast de främsta materialen används för att säkerställa att knivarna håller över tid.
  • Zwilling Meiji Brödkniv 26 cm

    Zwilling Meiji Brödkniv 26 cm
    Det ska vara enkelt att skära upp brödet, oavsett om det är morgon eller kväll. Med denna unika och vackra brödkniv från Zwilling får du både hög kvalité och bekväm användning. Kniven är designad av den världsberömda Bob Kramer och tillverkad i Japan, ett land med en gammal tradition av äkta högkvalitativt hantverk. Bladet är tillverkat i damaskusstål och handtaget format i vackert pakkaträ. Kniven kommer att tjäna dig länge och bladet hårdhet på 61 HRC garanterar knivens kvalité. En perfekt kombination mellan design, estetik och kvalité.
  • Artisan 6000 MCT Brödkniv 23 cm

    Artisan 6000 MCT Brödkniv 23 cm
  • Ideal Brödkniv 20 cm Stål/svart

    Ideal Brödkniv 20 cm Stål/svart
    En brödkniv i serien Ideal. Passar utmärkt till att dela bröd eller andra mjuka råvaror. Enkel att rengöra och underhålla tack vare den höga kvalitén på stålet.
  • Functional Form+ Brödkniv Tandad 24 cm

    Functional Form+ Brödkniv Tandad 24 cm
  • Wüsthof Crafter Dubbeltandad Brödkniv Smoked Oak

    Wüsthof Crafter Dubbeltandad Brödkniv Smoked Oak
    En bra brödkniv är ett måste i varje kök. Denna dubbeltandade Crafter brödkniv från Wüsthof är ett utmärkt exempel på just detta. Den moderna designen i läckra material utstrålar hög kvalité. Kniven är en del av Crafter-serien som inspirerats av talangfulla konstnärer och duktiga konstnärer. Kniven har ett vackert skaft i rökt ekträ med nitar som bidrar med längre hållbarhet, att kniven ligger bra i handen och att den är behaglig att arbeta med. Kniven är tillverkad i Tyskland.
  • Sabatier Edonist Brödkniv 20 cm

    Sabatier Edonist Brödkniv 20 cm
    Sabatier Edonist är en knivserie från den kända Franska knivtillverkaren Sabatier Lion. Bladet är tillverkat av rostfritt stål av hög kvalitet och handtaget är av hårt syntetmaterial. Kniven är helsmidd vilket ger den perfekt balans och styvhet.   
  • Wüsthof Classic Ikon Brödkniv Vit 20 cm

    Wüsthof Classic Ikon Brödkniv Vit 20 cm
    Bladets längd: 20 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.  Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Kasumi Brödkniv 25 cm

    Kasumi Brödkniv 25 cm
    Traditionell brödkniv från Kasumi. Kniven är tillverkad i den japanska staden Seki. Kniven har 32 lager rostfritt stål och en 15 graders vinkel som gör att kanten är väldigt vass.  Specifikationer: Mått: Knivlängd: 39 cm. Bladlängd: 25 cm. Vikt: 235 gram.  
  • Brödkniv Chef 23 cm

    Brödkniv Chef 23 cm
  • Shun Nagare Brödkniv 23 cm

    Shun Nagare Brödkniv 23 cm
  • Wasabi Brödkniv 23 cm

    Wasabi Brödkniv 23 cm
  • DAMASCUS Brödkniv 23cm

    DAMASCUS Brödkniv 23cm
  • Zwilling Pro Allround/Brödkniv 26 cm tandad

    Zwilling Pro Allround/Brödkniv 26 cm tandad
    Extra lång tandad kniv för att du enkelt skall kunna skära genom brödets skorpa utan att behöva trycka eller pressa ihop ditt bröd. Kan även användas till andra lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa t ex meloner m.m. En professionell helsmidd kniv för alla matintresserade. Tillverkad av Friodur® stål, dubbel is-härdat knivstål av högsta kvalitet, patenterat av Zwilling J.A. Henckels. Elegant design med skuret bolster för ett säkert och bekvämt grepp. Tillverkas i Solingen, Tyskland.
  • Global SAI-M04 Brödkniv 17 cm.

    Global SAI-M04 Brödkniv 17 cm.
    Brödkniv i hög kvalitet från klassiska Global. 17 cm.
  • Backaryd Brödkniv 20 cm

    Backaryd Brödkniv 20 cm
    Tandad brödkniv som med lätthet tar sig igenom både frallor och limpor. Backaryd knivar är tillverkade i ett hållbart och lättslipat rostfritt stål. Knivarna har ergonomiskt utformade handtag som ger bra stabilitet. Används med fördel tillsammans med andra knivar från Anders Petters serie Backaryd. Backaryd är serien för dig som vill ha stilren, modern design utan att behöva göra avkall på funktion. Redskapen är effektiva, pålitliga och slitstarka. Lika trevliga att se på som att använda, oavsett om det är vardag eller fest.
  • Les Forgés 1890 Brödkniv 21 cm

    Les Forgés 1890 Brödkniv 21 cm
    Njut av skivor av färskt bröd varje morgon med denna tandade brödkniv. Lika perfekt att använda för att skära vattenmelon och ananas. Serien Les Forgés 1890 moderna design i kombination med tradition av fint hantverk kommer imponera även den mest kräsna kocken. Knivarna har överlägsen kvalitet, smidda helt från en enda stång av X50CrMoV15 rostfritt stål, som ger en anmärkningsvärd styrka, balans och utmärk skärförmåga. Handtaget av bokträ känns har en ergonomisk design och ligger bekvämt i handen. Serien lanserades 2019 och tillverkas i Opinels fabrik i Franska alperna.
  • Mannerströms Brödkniv 20 cm

    Mannerströms Brödkniv 20 cm
    Kniv från Mannerström i stilren design som ligger bra i handen. Satinpolerat knivblad av högsta kvalité och mycket vackert teakhandtag. Kommer i en exklusiv presentask. 
  • Gin'iro Brödkniv 22 cm

    Gin'iro Brödkniv 22 cm
    Japansk brödkniv ur serien Gin'iro från Senzo. Den här kniven skär igenom allt från mjuka baguetter till hårda brödskorpor. Gin’iro betyder silvrig, och det återspeglas i det dubbelslipade hårda Molybdenum Vanadium-stålet som gör kniven sylvass. Kniven har ett vackert handtag i mörk pakkaträ, ett material som sammanfogas med ett plastmaterial under högt tryck. Det har samma oslagbara känsla som trä men med plastens hygieniska egenskaper. Knivarna tillverkas i den japanska staden Seki, eller ”Knife City”. Här tillverkas 47% av alla japanska knivar och staden är känd för knivtillverkningens höga kvalitet.
  • Classic Brökniv 23 cm

    Classic Brökniv 23 cm
    Classic brödkniv från tyska varumärket Wüsthof. Med den nya dubbla tandningen behövs mindre tryck för att skära med kniven. En tandad kniv håller skärpan mycket längre.
  • Fiskars Edge Brödkniv 23 cm

    Fiskars Edge Brödkniv 23 cm
    Edge är en serie helsvarta knivar från Fiskars. Bladen är gjorda i japanskt rostfritt stål och Edge kombinerar en sylvass design med lika sylvassa knivar. Sköna att använda och lätta att rengöra. BrödknivTandat blad. 23 cm.Tål maskindisk.
  • Kai Shun Classic DM-0705 Brödkniv 23 cm

    Kai Shun Classic DM-0705 Brödkniv 23 cm
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.

 

 

ileadilead