Knivpaket med set av köksknivar

Ett bra sätt att köpa nya knivar på om man behöver flera är att köpa ett knivset. Dels får man knivarna man behöver för olika saker, men också att de går i samma stil. Här har vi samlat knivset i allt från 2 till 6 olika sorters köksknivar i ett paket.

Paket med olika typer av köksknivar

Knivpaketen ger dig komplett uppsättning med knivar i olika storlekar och med olika funktion. Vissa får du till och med levererade tillsammans med ett fint etui eller ett knivblock.

Populära knivpaket

 • Global Knivset med 10 Knivar

  Global Knivset med 10 Knivar
  Detta är vårt mest kompletta knivset från Global. Speciellt om man letar efter ett användbart knivset för att få en ny uppsättning knivar som täcker alla områdena. Om man dessutom är ute efter välbeprövad kvalitet och snygg design så har man verkligen hittat till rätt knivar. Globals knivset håller alltid en hög kvalitet. Skärpan tillsammans med balansen i Globalknivarna är egenskaper som gjort de japanska knivarna så omåttligt populära och respekterade.  Innehåller: (från vänster på bilden) 1. Global GS-38 Skalkniv 9 cm.2. Global GS-11 Allkniv 15 cm.3. Global GS-5 Grönsakskniv 14 cm.4. Global G-2 Kockkniv 20 cm.5. Global G-9 Brödkniv 22 cm.6. Global G-17 Kockkniv 27 cm.7. Global G-30 Filékniv 21 cm flexibel.8. Global G-81 Grönsakskniv olivslipad 18 cm.9. Global GS-61 Bröd/salladskniv tandad 16 cm.10. Global G-79 Kockkniv olivslipad 16 cm. Globals knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna. GS står för Global Small och dessa är de mindre knivarna i Globals sortiment, de har ett något mindre handtag. GF står för Global Forged, knivarna i denna serie är smidda i ett stycke stål, från knivspets till handtagets slut. GSF står således för Global Small Forged det vill säga de mindre smidda knivarna.
 • Victorinox Knivset Kockkniv Brödkniv Skalkniv Filékniv

  Victorinox Knivset Kockkniv Brödkniv Skalkniv Filékniv
  Ett mycket prisvärt knivset med kvalitetsknivar från välkända Victorinox. I detta set får du 4 st knivar, allt du behöver för att briljera i köket!  Victorinox Kockkniv 22 cm Rosenträ Kockkniv med skaft av Rosenträ, bladlängd 22 cm. Detta är en mindre kniv i Victorinox Wood serie av kockknivar med traditionella handtag i Rosenträ. Kockkniven är av mindre storlek och har ett behagligt grepp i trä med ett balanserat blad.Kockknivar är användbara och väldigt allround speciellt när de något mindre som den här. Man hackar och skär allt utan några problem. En bra kockkniv, som den här, gör matlagningen till ett rent nöje. Victorinox Brödkniv 26 cm Rosenträ Brödkniv sågtandad med skaft i Rosenträ, bladlängd 26 cm. En bröd- och bagarkniv från Victorinox med ett bekvämt handtag av Rosenträ, den professionella benämningen är konditorkniv.Knivens egenskaper gör den idealisk för att skära både mjukt och frasigt bröd utan att det trasas sönder. Den ligger mycket smidigt i handen, är lätthanterad och med ett klassiskt handtag i rosenträ så passar den in i nästan alla miljöer och stilar på kök. Victorinox Skalkniv 8 cm Rosenträhandtag Skalkniv med spets i rostfritt stål och skaft i rosenträ, totalt 18,2 cm lång, bladlängd 8 cm och och bladbredd 19 mm.Skalkniven är en av de mest användbara knivarna i köket, denna är en praktisk spetsig skalkniv med ett behagligt handtag i rosenträ som gör den lättanvänd. Den är obetydligt större än skalkniven med artikelnr 5.0600 och ingår i matlagningens ABC där den väl fyller en mängd olika användningsområden. Victorinox Flexibel Filékniv 18 cm Rosenträ Filékniv med flexibelt blad och skaft i Rosenträ, bladlängd 18 cm. Filéknivar kännetecknas av sina smala, långa, spetsiga och lätt böjliga klingor. Likt kirurgens skalpell är filékniven ett precisionsverktyg och med kniven avlägsnas fiskfilén med lätthet från ryggbenet. Det flexibla bladet gör det enkelt att följa benens rundning och ger fina filéer.
 • Yaxell RAN Kockkniv 20cm & Allkniv 12cm

  Yaxell RAN Kockkniv 20cm & Allkniv 12cm
  2-delsset bestående av en kockkniv 20 cm och en allkniv 12 cm. Båda knivarna har ett vackert damaskusmönster och hand­tag i svart micarta.Material: VG10 cobolt-vanadium rostfritt stål (blad) Mikarta (skaft).
 • Satake Kuro knivset i två delar, Santoku-kniv (18cm) och Petty-kniv (15 cm)

  Satake Kuro knivset i två delar, Santoku-kniv (18cm) och Petty-kniv (15 cm)
  Knivsetet i 2 delar från Satake är en utmärkt gåva till dig själv eller kompisen. Setet innehåller en santokukniv med bladlängd på 18 cm och en universalkniv med bladlängd på 15 cm. Båda knivarna tillhör Kuro-serien från Satake och setet blir därför en perfekt start på din egen knivkollektion, eller en utmärkt förlängning.Knivbladen är tillverkade i VG10-stål som behandlats 8 gångar. Detta ger en otroligt skärpa och hållbarhet som gör att knivarna håller absolut högsta kvalité. Knivarna är handgjorda och samtliga detaljer är noggrant utformade och designade. Skaften är formad i bränt, polerat rosenträ som ger ett perfekt grepp, stabilitet och balans. Knivarna är perfekta i köket och kan användas till det mesta.

Fler tips på knivpaket

 • Fiskars Essential skalset 3 delar

  Fiskars Essential skalset 3 delar
  Set om tre knivar i serien Fiskars Essential, perfekt när du behöver redskap för att skala och skära olika frukter och grönsaker. Essential-knivarna är utrustade med stabila handtag i PP-plast och har fingerstopp för säkrare användning. I serien hittar du en uppsjö av olika varianter, så att du kan välja knivar som passar till varje matlagningstillfälle. Tål maskindisk.
 • Robert Welch Hemmakocken Knivset 3 knivar

  Robert Welch Hemmakocken Knivset 3 knivar
  Uppgradera ditt kök med Robert Welch Signature Home Chef knivset bestående av 3 knivar. Setet innehåller en 11 cm Santoku-kniv i japansk stil och med brett blad, en 12 cm allround-kniv och en 18 cm kockkniv. Santoku-kniven passar särskilt bra till precision och tärning av grönsaker. Bladets fördjupningar reducerar friktion och gör det lättare att skära. Signature Allround på 12 cm är en mycket användbar kniv med smalt blad och en smal spets för extra precision som gör den perfekt till allt från bär och frukt till fisk och fågel. Den 18 cm långa kockkniven passar även den som allround-kniv men har ett böjt blad som gör det möjligt att hacka med en gungande rörelse. Knivarna är tillverkade i tyskt rostfritt stål och har ett ergonomiskt DuPont-handtag. Samtliga knivar från Robert Welch Signature levereras i en vacker låda, kan diskas i maskin och har 25 års garanti.
 • Fiskars Hard Edge knivset, 2 delar

  Fiskars Hard Edge knivset, 2 delar
  Med det här knivsetet i två delar från Fiskars-serien Hard Edge får du allt du behöver för att klara de flesta typer av matlagning. I setet ingår en stor kockkniv som klara många olika uppgifter och fungerar som den perfekta allroundkniven. Du får även en mindre grönsakskniv som är utmärkt för att hantera frukt och grönt. Knivarnas blad är tillverkade av tjockt rostfritt stål, och eggen är behandlad med revolutionerande LZR-EDGE™-teknik som gör att knivarna håller skärpan upp till fyra gånger så länge som en standardkniv. Kan diskas i diskmaskin.Det som främst kännetecknar knivarna i Hard Edge-serien är att de är otroligt vassa och exceptionellt tåliga. Knivarna tillverkads av japanskt rostfritt stål av hög kvalitet, och har ett ergonomiskt plasthandtag med unikt 3D-mönster som ger dig ett optimalt grepp. Bladen är dessutom enkla att slipa, så att du enkelt kan fortsätta få den perfekta knivupplevelsen. För bästa resultat rekommenderas att du slipar knivarna med Fiskars Roll-Sharp™ knivslip. Serien levereras i en ny mer hållbar förpackning med minimalt plastinnehåll, som du enkelt återvinner som pappersförpackning.Mått:Kockkniv – bladlängd 20 centimeter, totallängd 33,1 centimeter.Grönsakskniv – bladlängd 10,9 centimeter, totallängd 22,8 centimeter.
 • Miyabi Mizu 5000MCT Knivset 2 delar

  Miyabi Mizu 5000MCT Knivset 2 delar
  Detta perfekta knivset från Miyabi, som består av 2 delar: en Gyutoh kockkniv 20 cm. som är perfekt för att hacka, snitta och skära, och en Shotoh örtkniv 9 cm, som är särskilt anpassad till mindre frukt och grönsaker. Båda knivarna har ett ergonomiskt handtag av micarta som ligger stabilt i handen när du skär.Knivbladen har en kärna av hårt MC63 mikrokarbid pulverstål, som är CRYODUR® härdat till en hårdhet på cirka 63 HRC omgivet av 2 lager Tsuchime hamrat rostfritt stål. Detta resulterar i en kniv som har ett elegant utseende, är hållbar och du slipper att råvarorna fastnar på bladet. Knivarna från Miyabi är av högsta kvalitet och tillverkas i Seki, Japan. Dessutom kommer det med livstidsgaranti på material och produktionsfel.
 • Robert Welch Signature Knivset Kock- & Brödkniv

  Robert Welch Signature Knivset Kock- & Brödkniv
  Ett praktiskt knivpaket innehållande en 20 cm kockkniv och en 22 cm brödkniv från Robert Welch och deras prisbelönta serie. Alla knivar i serien Signature är tillverkade i samarbete med professionella kockar för att skapa en välbalanserad kniv som klarar av alla uppgifter i köket. Knivarna är slipade i en 15° vinkel. Handtagen är tillverkade av DuPont och är ergonomiskt utformade för att ge ett välbalanserat grepp i handen.Längd Kockkniv: 20 cmLängd Brödkniv: 22 cm
 • Global Knivset med G-2, GS-11 samt GS-38

  Global Knivset med G-2, GS-11 samt GS-38
  Global Kockkniv G-2 20 cmDetta är baskniven i globalsortimentet. Den kniv som de flesta köper först. Kockkniven är tillverkad i det hårda och rostfria stålet Cromova 18. Globals design har varit den samma sedan köksknivarna började tillverkas i mitten på 80-talet. Globalknivarna är kända världen över och det är inte så konstigt med tanke på knivarnas höga kvalitet och vassa blad. Global GS-11 Allkniv 15 cm FlexibelEn allkniv från Global. Utmärkt för att hacka eller skiva grönsaker, fisk eller lite mindre köttbitar. Allkniven håller skärpan, är estetiskt tilltalande, slitstark, behändig och arbetsbesparande och passar varje tillfälle i köket. Det är sådant man gillar om man älskar att laga mat!   Global GS-38 Skalkniv 9 cm En liten och smidig skalkniv med greppvänligt ergonomiskt handtag. Storleken lämpar sig mycket bra för frukt och grönsaker. Skalkniven är en av de mest användbara knivarna i köket. Globals knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna. GS står för Global Small och dessa är de mindre knivarna i Globals sortiment, de har ett något mindre handtag. GF står för Global Forged, knivarna i denna serie är smidda i ett stycke stål från knivspets till handtagets slut. GSF står således för Global Small Forged det vill säga de mindre smidda knivarna.
 • Satake Houcho Knivset i Balsabox 2-set Santoku Skalkniv

  Satake Houcho Knivset i Balsabox 2-set Santoku Skalkniv
  Santoku Allroundkniv 17 cm + Petty Skalkniv 12 cmPresentset med skalkniv/Petty och japansk kockkniv som både hackar och skivar med japansk precision. Det höga bladet gör att dina knogar aldrig stöter mot skärbrädan.Hi Carbon steelBladlängd: 12 + 17 cmSlipvinkel: 15 graderSlipas med sten eller keramiskt bryneHandtag i magnoliaträ
 • Wüsthof Ikon Knivset 3 delar

  Wüsthof Ikon Knivset 3 delar
  Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Ikon är lite av ett flaggskepp bland Wüsthofs knivserier. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är gjorda av grenadilleträ som är ett av världens hårdaste träslag. De är utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. Knivarna i Ikon-serien går inte att diska i maskin.
 • Miyabi Artisan 6000 MCT Knivset 3 delar

  Miyabi Artisan 6000 MCT Knivset 3 delar
  Det perfekta knivsetet till dig som är på jakt efter hög kvalitet och skärpa i toppklass. De stilrena knivarna från Miyabi Artisan 6000 MCT-serien har en kärna av raffinerat SG2 hårt MC63 pulverstål, medan CRYODUR®-bladet är härdat och bidrar till riktigt god skärpa, korrosionsbeständighet och optimal bladflexibilitet. Bladet har dessutom en hårdhet på 63 HRC täckt med två lager hamrat rostfritt stål, vilket ger knivarna ett elegant och stilfullt utseende.Utöver detta är det ergonomiska handtaget tillverkat i pakkaträ som ligger bekvämt i handen. Med detta knivset får du livstidsgaranti på material och produktionsfel. Knivarna tillverkas i Seki i Japan och setet innehåller en Gyutoh kockkniv 20 cm, en Shotoh grönsakskniv 13 cm och en Shotoh grönsakskniv 9 cm.
 • Brusletto Knivset 2 knivar + slipstål

  Brusletto Knivset 2 knivar + slipstål
  Knivset i tre delar från norska Brusletto. I setet ingår en kockkniv, en brödkniv och ett slipstål som hjälper dig att hålla dina knivar i toppskick. Den mångsidiga kockkniven har en bladlängd på 20 centimeter och kan användas till allt från grönsaker till benfritt kött och fisk. Brödknivens blad är 23 centimeter långt och har en vass tandad egg som gör det enkelt att skära upp alla typer av bröd, även när det är rykande färskt från ugnen. Slipstålet är tillverkat av krombelagt kolstål som är värmebehandlat för att skapa en yta som är starkt och tålig mot korrosion och slitage. Knivarnas blad är gjorda av tyskt 1.4116-stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell. Alla setets delar har ergonomiska handtag av komposit som ligger bra i handen.Användningsguide slipstål: Håll bladet mot stålet i 15-20° slipvinkel. Håll stålet i vänster hand och kniven med höger. Håll stålet stilla och slipa kniven genom att röra den över stålet. Dra bladet från botten till spets längs stålet, så att hela bladet slipas. Upprepa processen på bägge sidor av kniven 5-10 gånger tills kniven är slipad till önskad skärpa.
 • Essentials Knivset 3 delar, 1.4116-stål

  Essentials Knivset 3 delar, 1.4116-stål
  Med det här knivsetet i tre delar från Essentials täcker du effektivt basbehoven i köket. Knivarna låter dig hacka, skära och skala med enkelhet – perfekt för att underlätta förberedelserna för matlagning i vardagen. Ett bra val för dig som letar ett prisvärt och lättskött knivset som håller hög kvalitet.Knivarna är tillverkade av 1.4116 rostfritt japanskt stål, med en hårdhet på 55-57 HRC. Det gör knivarna enkla att skärpa och hålla vassa. Tack vare den greppvänliga designen ligger knivarna dessutom bra i handen även om handtaget är blött.I knivsetet ingår:1 x kockkniv, bladlängd 20 cm.1 x brödkniv, bladlängd 20 cm.1 x skalkniv, bladlängd 9 cm.Skötselråd:Handdiska och torka av knivarna direkt efter användning, låt dem aldrig ligga i blöt. För att bibehålla knivarnas skärpa och förlänga livstiden rekommenderar vi att du slipar dem regelbundet, till exempel med Essentials knivslip.
 • Miyabi 5000MCD BIRCH 2-dels knivset

  Miyabi 5000MCD BIRCH 2-dels knivset
  Upplev en otroliga skärpa med japanska knivar från Miyabi!Med Miyabi Birch 2-delsset klarar du uppgifterna i köket galant. När du skär, hackar eller filéar gör du det helt utan problem. Knivsetet innehåller en Gyutoh 20 cm kockkniv och en Shoroh 13 cm ört- eller universalkniv. Skaftet på Birch-knivarna är tillverkat i Masur-björk och format i en klassisk japansk D-form, vilket gör att knivarna ligger bekvämt och stabilt i handen.
 • WMF Spitzenklasse Plus Knivset 3 delar

  WMF Spitzenklasse Plus Knivset 3 delar
  Oavsett hur mycket mat du lagar så behöver man bra knivar av högkvalitet i köket. Detta Spitzenklasse Plus knivset från WMF är prefekt till dig som precis har flyttat hemifrån, eller dig som önskar att byta ut sina gamla och slitna knivar. Setet innefattar 3 delar: 1 kockkniv 20 cm., 1 universalkniv 14 cm. och 1 grönsakskniv 8 cm.Knivarna är perfekt balanserade med ett ergonomiskt handtag av plast och det vassa bladet är tillverkat av rostfritt stål. Preformance Cut-teknologin ser tull att du får en kniv med exceptionellt långvarig skärpa tack vare en kombination av traditionella smidesprocesser och avanseda precisionsteknologi. Knivarna är hållbara och av hög kvalitet.
 • Satake Kuro knivset, 2 delar

  Satake Kuro knivset, 2 delar
  Knivset i två delar från serien Satake Kuro. Du får dels en Kuro Nakiri grönsakskniv och en Kuro Petty skalkniv, som bägge är mycket praktiska och fyller sin funktion i det moderna köket. Knivarnas vassa egg gör din mat både godare och nyttigare, eftersom en vass egg ger en fin snittyta som hjälper råvarorna att bibehålla sin färg, saft, spänst och smak. De håller dessutom längre, och tar inte smak av annat i kylskåpet. Du får med andra ord en otrolig knivupplevelse, med knivar som är välbalanserade, vassa och framtagna för kraft och precision. Bägge knivarna är smidda för hand och levereras i en vacker trälåda.Knivarna i serien Satake Kuro har blad av VG-10-damaskusstål i 67 lager som processats hela åtta gånger, vilket ger dem extra skärpa och en hårdhet på cirka 58 HRC. Kuro-knivarna har dessutom ett långt handtag av bränt trä, förstärkt av bolster och skaftände av 18/8-stål. Du får balans, stabilitet och ett optimalt grepp – tre kriterier som gör dem oumbärliga i det moderna köket.Mått:Kuro Nakiri grönsakskniv – bladlängd 18 centimeter, totallängd 32 centimeter.Kuro Petty skalkniv – bladlängd 11 centimeter, totallängd 25 centimeter.
 • MAC Chef Knivset 2-delar HB-85 och HB-55

  MAC Chef Knivset 2-delar HB-85 och HB-55
  I detta set från du både kockkniven HB-85 med en bladlängd på 21 cm. och universalkniven HB-55 har en bladlängd på 12,5 cm. Båda knivarna har blad av högkvalitets stål och behagliga skaft av laminerad björk. Med dessa två knivar kan upp klara av i stort sett alla dina hack-, snitt- och skäruppgifter så det är inte konstigt att det är bland seriens bäst sålda knivar.MAC blir smidda i byn Sakai, Japan. MAC har en lång tradition för hantverk som härstammar från smidandet av de gamla samurajsvärden. Varje kniv blir handslipad och kvalitetskontrollerad innan de lämnar produktionen. MAC-knivarna har ett högt kolinnehåll som håller skärpan och är samtidigt rostfria.
 • Global Knivset med 7 Knivar

  Global Knivset med 7 Knivar
  Ett komplett knivset från Global! Speciellt om man letar efter ett användbart knivset för att få en ny uppsättning knivar som täcker alla områdena. Är du ute efter välbeprövad kvalitet och snygg design så har du hittat till rätt knivset. Globalknivarna håller en hög kvalitet och en vass skärpa, tillsammans med en väl balanserad tillverkning. Detta gör att de japanska globalknivarna är omåttligt populära och respekterade.  Innehåller: (från vänster på bilden) 1. Global GS-38 Skalkniv 9 cm.2. Global GS-11 Allkniv 15 cm.3. Global GS-5 Grönsakskniv 14 cm.4. Global G-2 Kockkniv 20 cm.5. Global G-9 Brödkniv 22 cm.6. Global G-30 Filékniv 21 cm flexibel.7. Global G-79 Kockkniv olivslipad 16 cm. Globals knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna. GS står för Global Small och dessa är de mindre knivarna i Globals sortiment, de har ett något mindre handtag. GF står för Global Forged, knivarna i denna serie är smidda i ett stycke stål, från knivspets till handtagets slut. GSF står således för Global Small Forged det vill säga de mindre smidda knivarna. 
 • Victorinox Knivset 2 Delar

  Victorinox Knivset 2 Delar
  Knivset från Victorinox. Setet består av en brödkniv 21 cm och en kockkniv 19 cm. Knivarna har maple wood handtag och handdisk rekommenderas.
 • Samura Harakiri Super-set, 8 delar

  Samura Harakiri Super-set, 8 delar
  Ett praktiskt set från Samura som täcker de flesta behov i köket – inklusive underhåll av knivegg! Detta set består av fem knivar, en magnetisk hållare, sax och skärpstål. De fem knivarna är:Skalkniv (9,9 cm)Allkniv ( 15 cm)Skärkniv (19,6 cm)Dubbelsidig brödkniv (18 cm)Kockkniv (20,8 cm)Med den magnetiska hållaren kan du enkelt fästa och komma åt knivarna och saxen i ditt kök. Eftersom vassa egg är ett måste i köket ingår ett skärpstål att vässa eggen regelbundet med. Alla ergonomiska handtag är gjorda av ABS-plast och kniveggen består av japansk AUS-8 rostfritt stål som är mycket tåligt och används därför bland annat för köksknivar.
 • Satake Houcho Knivset i Balsabox, sex knivar

  Satake Houcho Knivset i Balsabox, sex knivar
  Det här knivsetet från Satakes Houcho-serie är ett måste för dig som inte vill dra ner på köksredskapen. Knivarna levereras i en läcker balsabox som är klädsam för hela köket, och det finns dessutom hela sex knivar i setet. Det här garanterar dig en mångsidighet i köket. Handtagen är tillverkade i magnoliaträ, vilket ger knivarna en rustik design. Knivarna är även bekväma och ergonomiska att hålla i.Santoku/Kockkniv 17 cm Grönsakshacka 17 cm Sashimikniv 21 cm Gyoto/Köttkniv 17 cm Brödkniv 20 cm Skalkniv 12 cm
 • Mareld Akio knivset, 5 delar

  Mareld Akio knivset, 5 delar
  Set om fem högkvalitativa köksknivar från Marelds Akio-serie. I setet ingår två santoku-knivar (13 och 18 cm), en stor kockkniv (21 cm), en liten skalkniv (9 cm) och en smal universalkniv (13 cm).Knivarna är tillverkade med Damaskus-teknik i 67 lager rostfritt stål, vilket ger vackert mönster som är unikt för varje kniv. Handtagen är tillverkade av pakkaträ, ett kompakt och slitstarkt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt. Knivarna är noga utvalda för att kunna täcka alla behov i köket när det kommer till att skära, hacka och tärna. Tack vare den vackra designen kan du dessutom låta dem hänga framme på en knivlist, nästan som dekoration.Santoku-kniven är kanske en mest populära japanska kockkniven. I setet får du två av de mest använda storlekarna, med bladlängd på 13 och 18 centimeter. Det japanska ordet san betyder tre, medan toku betyder uppgifter. Direktöversatt betyder det tre uppgifter. Vissa menar därför att santoku-kniven kan användas till både kött, fågel och fisk, menar andra tänker att det innebär att kniven klarar både att skära, hacka och strimla. Oavsett tolkning får du här två funktionella och vackra santoku-knivar, lämpliga både för vardagsmat och för mer avancerade rätter.En riktigt vass kockkniv gör matlagningen både enklare och roligare. Mareld Akio kockkniv är den största i setet och har en bladlängd på 21 centimeter. Det är en vacker och välbalanserad kniv med solid design – perfekt för många av de stora uppgifterna i köket. Knivens handtag buktar ut något i midjan och smalnar av mot bolstret, vilket gör att du får ett säkert grepp oavsett om du håller i den ovanför eller bakom bolstret.Skalkniven är ofta den minsta och billigaste i köket, men även en av de allra mest använda. Mareld Akio skalkniv har en bladlängd på 9 centimeter, vilket passar perfekt för att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna förpackningar eller skala potatis. På grund av sin nätta storlek är den mycket enkel att använda, eftersom du har bra kontroll över bladet när du skär.Universalkniven har en smalare utformning och hamnar därför någonstans mittemellan en mindre kockkniv och en skalkniv. Ett bra alternativ för yngre kockar eller för dig som är mer bekväm med att använda en mindre kniv i köket. Med Mareld Ako universalkniv får du en nätt men kraftfull kniv med stora många möjligheter – perfekt för att skära, hacka eller tärna mindre grönsaker som vitlök eller schalottenlök. Köksknivar tillverkade enligt japansk smidestradition har en högre hårdhet än europeiska och den ligger på 60-62 HRC. Det gör att de håller sig vassare längre, men i gengäld kräver lite mer underhåll. För underhållsslipning rekommenderar vi att du använder Mareld Slipsten 1000/3000 grit. För avslutande polering av eggen kan du sedan komplettera med Mareld Slipsten 4000/8000 grit för ett riktigt sylvasst resultat.
 • MAC Knivset 4 st

  MAC Knivset 4 st
  Ett knivset från MAC som passar perfekt till dig som är på väg att flytta hemifrån, eller dig som är behov av en uppgradering. Setet innehåller knivar med extra hårt skarpt stål. I setet får du 4 knivar: Pk-40, Uk-60, Fk-70 och Ck-90.Samtliga knivar är en del av Original-serien från MAC och täcker alla olika behov i köket. Grönsakskniven till grönsaker, filékniven till fisk och två kockknivar i olika storlek för övriga uppgifter. Alla knivar är utrustade med ett ergonomiskt handtag i svartlaminerad björk.
 • Satake Knivset i balsabox, 3 delar

  Satake Knivset i balsabox, 3 delar
  Detta knivset från Satakes Houcho-produktserie innehåller seriens grönsakskniv, universalkniv och filékniv med bladlängder på 17 cm, 17 cm och 21 cm. Knivarna är som de andra produkterna i serien tillverkade av högkvalitets rostfritt stål med högt kolinnehåll och har behagliga handtag av magnoliaträ. Knivsetet är den perfekta gåvan till en kvalitetsmedveten kock.
 • Zwilling Pro Le Blanc knivset 3 delar

  Zwilling Pro Le Blanc knivset 3 delar
  Set om tre knivar i serien Pro Le Blanc från Zwilling, med kockkniv (20 centimeter), skalkniv (10 centimeter) och förskärarkniv (20 centimeter). Knivarna har ett böjt skaft som låter dig få ett optimalt grepp och skära med säkerhet och precision. Perfekt för att hjälpa dig med allehanda förberedelser och uppgifter i köket.Pro Le Blanc-serien är formgiven i Milano av designduon Matteo Thun och Antonio Rodriguez. Den kombinerar alla de egenskaper som ambitiösa kockar förväntar sig av knivar i världsklass – kompromisslös kvalitet, stilren design och skärpa. Knivarna är tillverkade i Tyskland av FRIODUR-härdat specialstål med ishärdade blad, vilket gör att knivarna är exceptionellt flexibla, korrosionsbeständiga och vassa. Det mattvita handtaget är både stilrent och modernt, samt det som skiljer Pro Le Blanc-serien från den klassiska Pro-serien.
 • Zwilling Pro Knivset 2 delar, Skal+Santoku

  Zwilling Pro Knivset 2 delar, Skal+Santoku
  Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Pro är ett gäng knivar från Zwilling med en riktigt proffsig prestanda. Knivarna är specialslipade för att uppnå en så hög skärpa som möjligt. Stålet har en hårdhet på 57 HRC. Skaften är gjorde ABS och är speciellt utformade för att ligga rätt i handen.   
 • Essentials Knivset 6 delar 1.4116-stål, klassisk design

  Essentials Knivset 6 delar 1.4116-stål, klassisk design
  Med det här knivsetet i sex delar från Essentials är du förberedd för allehanda behov i köket. De fem knivarna låter dig hacka, skala och skära med enkelhet – perfekt såväl för enkla vardagsrätter som för mer avancerade recept till fester och middagsbjudningar. Med det medföljande brynstålet är det dessutom lätt att hålla dina knivar i gott skick. Ett bra val för dig som vill ha prisvärda och slitstarka knivar av hög kvalitet som håller länge.Knivarna är tillverkade av rostfritt 1.4116-stål med en hårdhet på 55-57 HRC, vilket gör dem enkla att skärpa och hålla vassa. Det rejäla och greppvänliga handtaget är tillverkat av slitstark hårdplast med bolster, vilket ger dig en bekväm och säker användarupplevelse.I knivsetet ingår:1 x kockkniv, bladlängd 20 cm1 x santoku-kniv, bladlängd 18 cm1 x brödkniv, bladlängd 20 cm1 x allkniv, bladlängd 12 cm.1 x skalkniv, bladlängd 9 cm1 x slipstål, 20 cmSkötselråd:Handdiska och torka av knivarna direkt efter användning, låt dem aldrig ligga i blöt. För att förlänga knivarnas livslängd och bibehålla skärpan rekommenderar vi att du slipar dem regelbundet. Du kan med fördel använda Essentials knivslip.
 • Zwilling Pro Knivset 2 delar, Skal+Kockkniv

  Zwilling Pro Knivset 2 delar, Skal+Kockkniv
  Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Pro är ett gäng knivar från Zwilling med en riktigt proffsig prestanda. Knivarna är specialslipade för att uppnå en så hög skärpa som möjligt. Stålet har en hårdhet på 57 HRC. Skaften är gjorde ABS och är speciellt utformade för att ligga rätt i handen.Setet innehåller: 1 x örtkniv 10 cm, 1 x kockkniv 20 cm.
 • Yaxell Knivset (kock, allkniv, skalkniv)

  Yaxell Knivset (kock, allkniv, skalkniv)
  Yaxell knivset (kock, allkniv, skalkniv) är ett komplett och elegant knivset som består av tre knivar från Yaxells Zen serie, som har vunnit Aftonbladets stora knivtest tre år i rad. Dessa knivar är tillverkade av högkvalitativt VG-10-stål med 37 lager stål, vilket ger dem en unik och slitstark yta med ett vackert damaskusmönster. Knivarna har också handtag av svart micarta, ett material som består av harts och tyg, vilket ger dem ett rustikt och modernt utseende. Knivarna är ergonomiskt utformade för att ge ett bra grepp och balans, och har en handstansad logotyp som en extra finish. Knivarna levereras i en elegant trälåda som skyddar dem från damm och repor. I detta knivset ingår följande knivar:Kockkniv 20 cm: En mångsidig och kraftfull kniv som är perfekt för att hacka, skära och tärna kött, fisk, grönsaker och frukt. Kockkniven har ett brett och böjt blad som gör det lätt att gunga kniven fram och tillbaka över skärbrädan.Allkniv 15 cm: En mindre och smidigare kniv som är idealisk för att skära mindre ingredienser som vitlök, chili, örter och nötter. Allkniven har ett smalt och spetsigt blad som gör det möjligt att utföra fina snitt med precision.Skalkniv 8 cm: En liten och vass kniv som är utmärkt för att skala, rensa och dekorera frukt och grönsaker. Skalkniven har ett kort och böjt blad som gör det enkelt att följa formen på råvaran.Yaxell knivset (kock, allkniv, skalkniv) är ett knivset som kombinerar traditionellt japanskt hantverk med modern design, och som passar perfekt för dig som vill ha en högpresterande och stilfull kniv i ditt kök.
 • Wüsthof Classic Knivset 3 delar, Kockkniv + Allkniv + Skalkniv

  Wüsthof Classic Knivset 3 delar, Kockkniv + Allkniv + Skalkniv
  Ett knivset i tre delar ur serien Classic från Wüsthof. Setet fungerar för såväl proffs som hemmakocken och innehåller en kockkniv 20 cm, en universalkniv 16 cm samt en skalkniv på 9 cm. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en hög uthållighet och mycket god skärpa. Skaften är svarta och ergonomiskt utformade för att ligga bra i handen.Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.
 • Satake Kaizen knivset, 2 delar

  Satake Kaizen knivset, 2 delar
  Knivset i serien Kaizen från Satake. I setet ingår två knivar: en kockkniv av modellen Gyoto och en skalkniv av modellen Petty. Knivarna har skaft i åldrat olivträ, vilket både är snyggt och bekvämt att hålla i. Båda knivarna är dessutom utrustade med varsitt tunt och elegant damaskusblad i 67 lager – 66 lager supportstål och en kärna av högkvalitativt MVS10Cob-stål.Med knivar från Satake Kaizen får du knivar av premiumkvalitet från knivarnas huvudstad, Seki City i Japan. Ordet Kaizen symboliserar en ständig strävan mot förbättring, och knivarna lever verkligen upp till sitt namn. Du får ett bekvämt grepp, en estetisk form och blad av högsta kvalitet.Mått:Gyuto santokukniv– bladlängd 18 centimeterPetty skalkniv – bladlängd 12 centimeter
 • Global Knivset, 5 knivar

  Global Knivset, 5 knivar
  Knivset i toppklass från Global som innehåller de knivtyper du behöver för att lyckas med sysslorna i köket. Perfekt för dig som är på jakt efter ett prisvärt knivset som håller hög kvalité.Globals 5-delars knivset innehåller:Global G-2 Kockkniv 20 cm, Global G-9 Brödkniv 22 cm Tandad, Global GS-5 Grönsakskniv 14 cm, Global GS-11 Allkniv 15 cm Flexibel samt Global GS-38 Skalkniv 9 cm.Knivsetet levereras i en snygg presentförpackning. Läs mer om de olika knivtyperna som ingår längre ned.
 • Global Knivset med G-55, GS-38 samt G-46

  Global Knivset med G-55, GS-38 samt G-46
  Global knivset bestående av: Skalkniven GS-38. Kockniven G-55. Santokukniven G-46. Ett knivset till ett oslagbart pris!
 • Zwilling Pro Knivset 3 delar

  Zwilling Pro Knivset 3 delar
  Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. Pro är ett gäng knivar från Zwilling med en riktigt proffsig prestanda. Knivarna är specialslipade för att uppnå en så hög skärpa som möjligt. Stålet har en hårdhet på 57 HRC. Skaften är gjorde ABS och är speciellt utformade för att ligga rätt i handen.   KnivsetSkalknivTrancherknivKockkniv
 • Kasumi Knivset 3 delar

  Kasumi Knivset 3 delar
  Uppdatera köket med de skarpa knivarna i högsta kvalité från japanska Kasumi. I detta set får du de tre mest användbara knivarna, perfekt när dina äldre exemplar börjat bli för slitna och oskarpa. I setet hittar du 1x stor kockkniv 24 cm, 1x grönsakskniv 17 cm och 1x örtkniv 8 cm.Använd den stora kockkniven när du ska hacka, skära och snitta kött och grönsaker, medan grönsakskniven är perfekt till grönt och fisk. Örtkniven från Kasumi är din bästa vän när du behöver skala eller skära upp riktigt små bitar av t.ex. morot, gurka, frukt och liknande. Alla knivar håller hög kvalité och ligger bekvämt i handen. Designen är både elegant och stilren.
 • Mareld Akio knivset, 3 delar

  Mareld Akio knivset, 3 delar
  I det här setet från Mareld ingår de tre viktigaste köksknivarna – japansk kockkniv, japansk universalkniv och japansk skalkniv. Knivarna är en del av Marelds Akio-serie, med blad med Damaskus-teknik i 67 lager rostfritt stål, vilket ger varje blad ett unikt mönster. De japanska knivarna har en hårdhet på 60-62 HRC, högre än traditionella europeiska knivar, vilket gör att de håller sig vassa exceptionellt länge. Handtagen är tillverkade av pakkaträ, ett kompakt och slitstarkt material som både är vattenavvisande och hämmar bakterietillväxt. Det ljusa träslaget är dessutom vackert så att du med fördel kan låta knivarna hänga framme på en knivlist, nästan som dekoration. Du får tre knivar av hög kvalitet som täcker de allra flesta behoven i köket när det kommer till att skiva, hacka och tärna.En bra kockkniv är kökets allt-i-allo och gör matlagningen både enklare och roligare. Mareld Akio kockkniv har en bladlängd på 21 centimeter. Den har en gedigen design som är både vacker och välbalanserad – perfekt för de flesta stora uppgifterna i köket. Knivens handtag buktar ut något i midjan och smalnar sedan av mot bolstret, vilket ger dig ett säkert grepp oavsett om du håller den ovanför eller bakom bolstret.Skalkniven är ofta den minsta och billigaste av köksknivarna, men är ofta en av kökets mest använda. Mareld Akio skalkniv har en bladlängd på 9 centimeter, vilket passar perfekt för att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna förpackningar eller skala potatis. På grund av sin nätta storlek är den mycket enkel att använda, eftersom du har bra kontroll över bladet när du skär.Universalkniven är ett mellanting mellan en mindre kockkniv och en skalkniv. Med Mareld Akio universalkniv får du en kraftfull kniv med stora möjligheter – utmärkt för att hacka, skiva eller skära mindre grönsaker som vitlök, schalottenlök och annat du vill ha i småbitar. Univeralkniven har en bladlängd på 13 centimeter. Den är därför ett bra val för yngre matlagare eller för den som är mer bekväm med att använda en mindre kniv i köket.Knivarna i Akio-serien håller sig vassa länge, men genom att ta lite extra hand om dem kan du se till att de håller sig vassa i många framöver. Till det rekommenderar vi att du använder Mareld Slipsten 1000/3000 grit för underhållsslipning. Om du vill kan du komplettera med Mareld Slipsten 4000/8000 grit för avslutande polering för att få eggen riktigt vass igen. Vi rekommenderar även att du diskar dina knivar för hand för att bibehålla skärpan på bästa sätt.
 • Satake Houcho Knivset 3 delar i Balsabox

  Satake Houcho Knivset 3 delar i Balsabox
  Detta stilfulla japanska knivset från Satake är en perfekt presentidé för alla som älskar att laga mat. Knivarna är producerade i carbonstål med handtag i vackert magnoliaträ. Setet består av en Santoku, en Skalkniv samt en brödkniv, som båda är otroligt passande till många och varierande skäruppgifter. Knivarna kommer i en fin balsalåda som både skyddar knivarna och pyntar i köket.
 • Kasumi Paketerbjudande: Kasumi knivset

  Kasumi Paketerbjudande: Kasumi knivset
  Det blir inte bättra än så här - det ultimata knivsetet till dig som bara nöjer dig med det bästa. Ett komplett set från Kasumi som tillverkats i Seki, Japan, efter gamla principer och metoder. Knivarna används av flera professionella kockar och kommer garanterat glädja alla med en känsla av högsta kvalité.
 • Miyabi 6000MCT 2-dels knivset

  Miyabi 6000MCT 2-dels knivset
  6000MCT-knivarna påvisar elegans, kvalité och effektivitet. De japanska knivarna från Miyabi är utvecklade för att ge dig full kontroll när du ska skära upp och hacka olika ingredienser. Setet innehåller en Shotoh 13 cm örtkniv som är ett nöje att arbeta med. Örtkniven har en otrolig skärpa och hårdhet, vilket gör att bladet kan skära med precision och lätthet. Gyutoh 20 cm kockkniv passar utmärkt när du ska skära upp kött, fisk och grönsaker med samma goda kvalité, skärpa och hårdhet. Med dessa knivar är du alltid förberedd i köket.Skaftet är tillverkat i pakkaträ och designat med en unik D-form, vilket ger ett enastående bra och stabilt grepp.
 • Brusletto Knivset 6 delar

  Brusletto Knivset 6 delar
  Knivset om sex delar från norska Brusletto får du knivar som klarar alla möjliga uppgifter i köket. Du får en smal och vass filékniv, en stabil brödkniv med tandad egg, en chopper med hög precision, en skalkniv för frukt och grönt samt två kockknivar i olika storlek som klarar det mesta i köket. Samtliga knivar i setet har blad av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell och ergonomiska handtag av högkvalitativ komposit som ligger bra i handen. Du får knivar som snabbt blir oumbärliga hjälpredor i köket och som kommer till nytta i många år framöver.Skötselråd: Skölj knivarna direkt efter användning då salt och syra kan påverka eggens skärpa. Knivarna tål maskindisk, men för bästa möjliga hållbarhet rekommenderar vi att du diskar dem för hand. Se även till att torka dem torra efter avslutad diskning.Setet innehåller:1 x Filékniv, bladlängd 23 centimeter.1 x Brödkniv, bladlängd 23 centimeter.1 x Kockkniv, bladlängd 20 centimeter.1 x Kockkniv, bladlängd 15 centimeter. 1 x Chopper/Grönsakskniv, bladlängd 16 centimeter.1 x Skalkniv, bladlängd 9 centimeter.
 • Wüsthof Classic Ikon Knivset 2 delar Svart, Santoku + Skalkniv

  Wüsthof Classic Ikon Knivset 2 delar Svart, Santoku + Skalkniv
  Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.Knivset- Santoku 17 cm- Skalkniv 8 cm.
 • Brusletto Knivset 3 delar, svart

  Brusletto Knivset 3 delar, svart
  Set om tre knivar från norska Brusletto. I setet ingår en kockkniv, en filékniv och en skalkniv. Kockkniven är en riktigt mångsidig kniv som är en oumbärlighet i köket. Den här varianten har en bladlängd på 20 centimeter och kan användas till såväl grönsaker som benfritt kött och fisk. Den smidiga filékniven i setet har ett smalt och vasst blad, 23 centimeter långt, som är perfekt för att skära upp tunna skivor av kött och fisk eller för att bena ur kött. Setets skalkniv är en utmärkt universalkniv som låter dig skala, skiva och skära med enkelhet. Den har ett kort och spetsigt rakt blad, 19 centimeter långt, som är utmärkt för frukt och grönsaker.Samtliga knivar i setet har ett blad av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell. Handtagen har en ergonomisk design som ligger bra i handen och tillverkas av högkvalitativ komposit. Du får med andra ord stabila knivar som håller länge och kommer till nytta i köket i många år framöver. Slipa knivarna vid behov med en vinkel på 15° med slipstål. Skölj av dem direkt efter användning, då salt och syra påverkar eggen. Knivarna tål maskindisk, men för bästa möjliga hållbarhet rekommenderar vi att du diskar dem för hand och sedan torkar dem torra med en trasa.
 • Victorinox Knivset 3 Delar

  Victorinox Knivset 3 Delar
  Med Victorinox knivset i 3 delar, skär du enkelt genom alla typer av mat. Var och en av de tre köksknivarna har ett elegant, robust handtag av lönnträ, vars mönstrade yta har polerats manuellt för ett smidigt och bekvämt grepp. Just, lönnträ ger slittåliga handtag med hög lyster. Den minsta kniven, med bladlängd 12 cm, är verktyget att sträcka sig efter när du skala eller skära små frukter och grönsaker. Bägge köksknivarna på 19- respektive 22 cm ger jämna snitt i tillagat och grillat kött. Dessutom är de utmärkta för att skära och hacka större frukter och grönsaker som meloner och kål. Knivar och redskap med handtag av lönnträ tål undantagsvis att maskindiskas men de skall i huvudsak handdiskas för att få en lång livslängd.Sedan starten 1884, har Victorinox berikat världen med knivar av rostfritt stål. De är mycket populära i restaurangkök för sin höga kvalitet och prisvärdhet, knivarna tillverkas i den lilla Schweiziska staden Ibach-Schwyz.
 • Wüsthof Classic Knivset 2 delar, Kockkniv + Skalkniv

  Wüsthof Classic Knivset 2 delar, Kockkniv + Skalkniv
  Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. Knivset- Kockkniv 20 cm- Skalkniv 9 cm.
 • Zwilling Four Star Knivset 3 delar

  Zwilling Four Star Knivset 3 delar
  Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och samtliga är av hög kvalitet.Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast. Innehåller: Kockkniv 20 cm, köttkniv 16 cm och skalkniv 10 cm.
 • Victorinox Knivset Kockkniv Brödkniv Skalkniv

  Victorinox Knivset Kockkniv Brödkniv Skalkniv
  Ett mycket prisvärt knivset med kvalitetsknivar från välkända Victorinox. I detta set får du 3 st knivar, allt du behöver för att briljera i köket!  Victorinox Kockkniv 19 cm Rosenträ Kockkniv med skaft av Rosenträ, bladlängd 19 cm. Detta är en mindre kniv i Victorinox Wood serie av kockknivar med traditionella handtag i Rosenträ. Kockkniven är av mindre storlek och har ett behagligt grepp i trä med ett balanserat blad.Kockknivar är användbara och väldigt allround speciellt när de något mindre som den här. Man hackar och skär allt utan några problem. En bra kockkniv, som den här, gör matlagningen till ett rent nöje. Victorinox Brödkniv 26 cm Rosenträ Brödkniv sågtandad med skaft i Rosenträ, bladlängd 26 cm. En bröd- och bagarkniv från Victorinox med ett bekvämt handtag av Rosenträ, den professionella benämningen är konditorkniv.Knivens egenskaper gör den idealisk för att skära både mjukt och frasigt bröd utan att det trasas sönder. Den ligger mycket smidigt i handen, är lätthanterad och med ett klassiskt handtag i rosenträ så passar den in i nästan alla miljöer och stilar på kök. Victorinox Skalkniv 8 cm Rosenträhandtag Skalkniv med spets i rostfritt stål och skaft i rosenträ, totalt 18,2 cm lång, bladlängd 8 cm och bladbredd 19 mm.Skalkniven är en av de mest användbara knivarna i köket, denna är en praktisk spetsig skalkniv med ett behagligt handtag i rosenträ som gör den lättanvänd. Den är obetydligt större än skalkniven med artikelnr 5.0600 och ingår i matlagningens ABC där den väl fyller en mängd olika användningsområden.
 • Jamie Oliver Knivset 2 delar

  Jamie Oliver Knivset 2 delar
  Med det här knivsetet i två delar från Jamie Oliver får du en kombo som är otroligt användbar i köket. Du får dels en mångsidig kockkniv som är perfekt för att skära upp det mesta, till exempel högkvalitativt kött eller färska örter. Du får även en liten och vass skalkniv, som är fenomenal när du ska skära frukt eller grönsaker. De välbalanserade knivarna är ishärdade för överlägsen prestanda, vilket gör att de är slitstarka och håller länge. De ger dig dessutom ett bekvämt grepp, så att du kan hacka och skära på bästa sätt. Det är bara att sätta igång – med de här knivarna kommer du garanterat ha lust att laga mat ofta.Tillsammans utgör Jamie Oliver och det franska märket Tefal det perfekta matlagningsteamet. De har tagit fram produkter ihop i nästan två decennier, där Jamie bidrar med sina kunskaper och sin passion för mat och Tefal står för teknik och  förstklassig prestanda. Resultatet är högkvalitativa och pålitliga produkter som gör det till en riktig fröjd att laga mat från grunden.Bladlängd:Kockkniv – 15 centimeter.Skalkniv – 9 centimeter.
 • Zwilling Pro Set med Knivar Stekgaffel ochTrancher

  Zwilling Pro Set med Knivar Stekgaffel ochTrancher
  Ett praktiskt set med en stekgaffel och en trancherkniv från Zwilling.  Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. Pro är ett gäng knivar från Zwilling med en riktigt proffsig prestanda. Knivarna är specialslipade för att uppnå en så hög skärpa som möjligt. Stålet har en hårdhet på 57 HRC. Skaften är speciellt utformade för att ligga rätt i handen.    Tål maskindisk, men bör diskas för hand.  
 • Mareld Akio Santoku-set, 2 delar, 13 & 18 cm

  Mareld Akio Santoku-set, 2 delar, 13 & 18 cm
  Santoku-kniven är kanske den allra mest populära japanska kockkniven. I det här setet från Mareld ingår två av de mest använda varianterna, med bladlängd på 13 respektive 18 centimeter. Knivarna ingår i Marelds Akio-serie, tillverkad med Damaskus-teknik i 67 lager rostfritt stål som ger varje blad ett unikt vackert mönster. Bladen har en hårdhet på 60-62 HRC, vilket gör att de håller sig vassa exceptionellt länge. Knivarna är noga utvalda för att kunna täcka alla behov i köket, så du kan skiva, hacka och tärna med lätthet.Knivarnas handtag är tillverkade av pakkaträ, ett kompakt och slitstarkt material som både är vattenavvisande och hämmar bakterietillväxt. Handtaget är rundat i midjan och smalnar av mot bolstret, vilket ger dig ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du använder. Tack vare den snygga designen i ljust trä kan du dessutom låta knivarna hänga synliga på en knivlist, nästan som dekoration. Vi rekommenderar att du diskar knivarna för hand.På japanska betyder san siffran tre, medan toku betyder uppgifter. Direktöversatt betyder det tre uppgifter, något som tolkas på lite olika sätt. Vissa menar att santoku-kniven därför ska användas till kött, fågel och fisk, medan andra hävdar att det betyder att den ska användas för att skiva, tärna och strimla. Oavsett får du knivar med funktionell och vacker design, utmärkta till både vardagsmat och till mer avancerade rätter. Vassa och tåliga knivar är en bra investering, eftersom en sned och sliten kniv lättare slinter och orsakar skärsår. En hård, skarp och välgjord kniv är enkel att skära med eftersom den snabbt och exakt gör precis vad handen ber om, med mycket mindre risk för att slinta.Eftersom knivar tillverkade enligt japansk smidestradition har en högre hårdhet än europeiska knivar så kräver de lite extra arbete när du slipar dem. Om du vill kan du dra ett par drag med ett diamantslipstål före varje användning. Genom att ta väl hand om dina knivar säkerställer du att de håller sig vassa i många år framöver. Till det kan du använda Mareld Slipsten 1000/3000 grit för underhållsslipning. Om du vill kan du avsluta med Mareld Slipsten 4000/8000 grit för att polera eggen till knivskarp perfektion.
 • Victorinox Swiss Classic knivset 5 delar

  Victorinox Swiss Classic knivset 5 delar
  Knivset från Victorinox som ser till att du är förberedd i köket. Setet innehåller fem olika knivar: en tandad skalkniv 8 cm, en tandad tomatkniv 11 cm, en skalkniv 8 cm, en brödkniv 21 cm och en kockkniv 19 cm.Knivsetet är en del av Swiss Classic-serien, vilket innebär att de ger en mångsidig design och hög kvalitet. Alla fem knivar har ergonomiska handtag som är tillverkad av svart plast. Dessutom tål knivarna diskmaskin.

Kökskniv som bör ingå i ett knivset

Det finns många moment i matlagningen som blir så mycket bättre med en bra kökskniv. Olika ingredienser kräver olika sätt på hur man skär och hackar. Att dela och skiva en stor melon kräver en kökskniv med stort blad medan en laxbit som du vill skära i filéer går lättare om du har en filékniv.

De fyra typerna av köksknivar som tycker bör finnas i alla kök är en riktigt bra kockkniv, en brödkniv, en grönsakskniv och en skalkniv. Specialknivar som svampknivar, ostknivar och köttyxor är inte något man absolut måste ha hemma i köket. Det tycker vi är för entusiasten som vill laga mat med ännu mer precision och detalj.

Kompletta knivpaket och bra skärbräda

Med ett komplett knivpaket och en bra skärbräda kan du laga massor av god mat hemma. Om du satsar på ett lite exklusivare set med knivar, glöm inte att du då även bör välja en skärbräda som håller samma klass. Dåliga brädor sliter på kniven men också det motsatta att supervassa knivar sliter på skärbrädan. Bästa typen du kan satsa på är skärbrädor i ändträ.

Om du köper ett fint köksknivset och har lagt mycket pengar på det bör du inte snåla på skärbrädan. Ge dina knivar den bästa förutsättningen att få leva länge. Det innefattar också att du har de rätta verktygen för att skärpa och slipa dina kockknivar.