Knivpaket med set av köksknivar

Ett bra sätt att köpa nya knivar på om man behöver flera är att köpa ett knivset. Dels får man knivarna man behöver för olika saker, men också att de går i samma stil. Här har vi samlat knivset i allt från 2 till 6 olika sorters köksknivar i ett paket.

Paket med olika typer av köksknivar

Knivpaketen ger dig komplett uppsättning med knivar i olika storlekar och med olika funktion. Vissa får du till och med levererade tillsammans med ett fint etui eller ett knivblock.

Populära knivpaket

 • Anders Petter - Backaryd Knivset 5 delar

  Anders Petter - Backaryd Knivset 5 delar
  Backaryd knivar är tillverkade i ett hållbart och lättslipat rostfritt stål. Knivarna har ergonomiskt utformade handtag som ger bra stabilitet. Här får du ett komplett kniv-set att ge bort i inflyttningspresent eller till det nygifta paret.I setet ingår- Kockkniv 20 cm- Brödkniv 20 cm- Allkniv 15 cm- Filékniv 14 cm- Grönsakskniv 9 cmBackaryd är serien för dig som vill ha stilren, modern design utan att behöva göra avkall på funktion. Redskapen är effektiva, pålitliga och slitstarka. Lika trevliga att se på som att använda, oavsett om det är vardag eller fest.
 • Global - Global G-2951138 Knivset 5 delar

  Global - Global G-2951138 Knivset 5 delar
  Global knivset 5 delar ur Globals serie Classic har allt du behöver i köket. Knivsetet innehåller fem Globalknivar: brödkniv, kockkniv, grönsakskniv, allkniv och skalkniv. Alla knivar i det här setet börjar på G eller GS, vilket innebär att de tillhör Globals serie Classic. Globalknivar som börjar på G är de vanliga lite större knivarna medan GS står för Global Small och är de mindre knivarna i Globals sortiment som också har ett lite mindre handtag. Följande globalknivar ingår i knivsetet: Global brödkniv G-9 Globals populära tandade brödkniv klarar de tuffaste brödskorporna utan att förstöra brödets mjuka inkråm. Bladlängd 22 cm. Global kockkniv G-2 Det här är Globals klassiska kockkniv, som har haft samma älskade design sedan den lanserades. Kockkniven passar till det mesta i köket – en perfekt allroundkniv helt enkelt. Bladlängd 20 cm. Global grönsakskniv GS-5 GS-5 är en mindre grönsakskniv med ett rundat blad och ett högt och tvärt bladslut. De här egenskaperna gör kniven optimal att hacka och skära mindre grönsaker med, då det rundade bladet tillåter en mjuk rörelse. Bladlängd 14 cm. Global allkniv GS-11 Flexibel allkniv med vass spets, passar till mindre filéarbeten. Tack vare sin flexibilitet och mjukare blad är kniven följsam och ger precision. Bladlängd 14 cm. Global skalkniv GS-38 Liten och smidig skalkniv som med sin vassa spets lämpar sig väl för frukt och grönsaker. Trots sin mindre storlek har den ett ergonomiskt och greppvänligt handtag. Bladlängd 9 cm. Global har sedan starten 1985 använt sig av sin egen stålblandning Cromonova 18 för sina knivar. Skaften är fyllda med sjösand för att ge perfekt tyngd i handen, och eggen har den karakteristiskt snäva vinkeln på 12,5 grader. Globalknivar har hållbarhet, komfort och exceptionell skärpa och blir snabbt favoriter i köket, och detta knivset med 5 knivar är inget undantag!
 • Edge Knivset med Knivblock Svart

  Edge Knivset med Knivblock Svart
 • Knivset Akira i stål brunt handtag 3 delar

  Knivset Akira i stål brunt handtag 3 delar

Fler tips på knivpaket

 • SAN Knivset i 3 Delar

  SAN Knivset i 3 Delar
 • Now Knivset 7 delar ink. block Trä/grå

  Now Knivset 7 delar ink. block Trä/grå
 • Future Knivset

  Future Knivset
  Ett set innehållande brödkniv, kockkniv och skalkniv
 • Satake Ame knivset i 3 delar

  Satake Ame knivset i 3 delar
  Satakes knivar är kända för deras otroliga skärpa och höga kvalitet. Satake är en luxuös  knivproducent med produkter i särklass till ambitiösa kockar. I detta knivset så får du tre knivar från Ame-kollektionen: Pretty-, Santoku- och Kiritsuke-kniven. Ame är japanska och betyder regn och knivarnas vassa blad har design inspirerad utifrån sipprande regn. Petty-kniven är den minsta av de tre, och den mäter 12 cm. Den är särskilt anpassad som örtkniv och andar små uppgifter som att hacka vitlök och ingefära.Saantoku-kniven har en lätt rundad rygg och är 18 cm. lång. Santoku-kniven är enkelt uttryckt den japanska motsvarigheten till den västerländska kockkniven och är med andra ord en allsidig kniv med många egenskaper. Den största av knivarna är Kiritsuke-kniven som är 23 cm lång. Den har ett vasst blad med ett spetsigt avslut och är designad för att skära långa och precisa drag. Alla knivarna har unika handtag av japanskt lärkträ. Knivarna bör slipas med jämna mellanrum för att underhålla bladet. Det får endast diskas för hand.
 • Knivset om 2 st knivar Pro

  Knivset om 2 st knivar Pro
  Satake Pro Presentset. SP800037 Kockkniv, 21 cm och SP800075 Petty, 12 cm. Detta set innehåller två knivar ur Satake Professional-serien.Kockkniv - En kockkniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Knivarna i serien är tillverkade i AUS8-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning. Kockkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag.Skalkniv / Petty - En Petty-kniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Knivarna i serien är tillverkade i AUS8-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning. Pettyn är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag.
 • Satake Houcho Knivset i Balsabox 2-set Santoku Skalkniv

  Satake Houcho Knivset i Balsabox 2-set Santoku Skalkniv
  Santoku Allroundkniv 17 cm + Petty Skalkniv 12 cmPresentset med skalkniv/Petty och japansk kockkniv som både hackar och skivar med japansk precision. Det höga bladet gör att dina knogar aldrig stöter mot skärbrädan.Hi Carbon steelBladlängd: 12 + 17 cmSlipvinkel: 15 graderSlipas med sten eller keramiskt bryneHandtag i magnoliaträ
 • Robert Welch Signature Knivset Kockkniv + Brödkniv - Knivset Rostfritt Stål Svart

  Robert Welch Signature Knivset Kockkniv + Brödkniv - Knivset Rostfritt Stål Svart
  Knivset från Robert Welch som innehåller en kockkniv och brödkniv. Shoppa Knivset och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Pallarés Traditionella Köksknivar i set om 3 tygfodral, 9, 13, 16 cm

  Pallarés Traditionella Köksknivar i set om 3 tygfodral, 9, 13, 16 cm
  Ett set köksknivar från Cook’n Bloom. Knivserien Pallarès grundades 1917 av bröderna Lluis och Carles Pallarés Canal i norra Spanien. Knivarna har slipats för hand för att få den bästa kvalitén på skäreggen. En tradition som har gått i arv i 100 år. Knivarna är handgjorda i kolstål med ett träskaft av buxbom. Knivbladen har formen av ett lagerblad och kommer över tiden att oxidera och utveckla en vacker patina. Materialet är i kolstål och måtten på knivbladen är 9, 13 och 16 cm och de kommer 3 storlekar i varje förpackning. Kolstål rostar, låt aldrig kniven ligga i blöt. Torka noga mellan varje användning. Tål ej att diskas i maskin. Behöver skärpas ofta, men lätt att få vass igen. Pallarès ledord är Tradition Passion och Stolthet. 
 • Orrefors Jernverk, Knivset Askträ, 4-Pack

  Orrefors Jernverk, Knivset Askträ, 4-Pack
  Stiligare än så här blir det inte!De nya knivarna ifrån Orrefors Jernverk har en unik och exklusiv design med mörka knivblad perfekt kombinerat med ett mörkt trähandtag.Ett set med knivar i unik&hellip:
 • Global Knivset med 3 Knivar & Fiskbenspincett(Fiskset)

  Global Knivset med 3 Knivar & Fiskbenspincett(Fiskset)
  Ett komplett set knivar till fisk från Global! Speciellt om man letar efter ett användbart knivset för att enkelt och proffsigt få till en god fiskfilé. Är du ute efter välbeprövad kvalitet och snygg design så har du hittat till rätt knivar. Globalknivarna håller en hög kvalitet och en vass skärpa, tillsammans med en väl balanserad tillverkning. Detta gör att de japanska globalknivarna är omåttligt populära och respekterade. Knivsetet lämpar sig mycket bra till fisk men fungerar även till andra råvaror och ingredienser. Ett bra startset för köket! Innehåller: (från vänster på bilden) 1. Global G-47 Sashimikniv 25 cm.2. Global G-30 Filékniv 21 cm flexibel.3. Global GS-11 Allkniv flexibel 15 cm.4. Global GS-63 Fiskbenspincett böjd.Globals knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna. GS står för Global Small och dessa är de mindre knivarna i Globals sortiment, de har ett något mindre handtag. GF står för Global Forged, knivarna i denna serie är smidda i ett stycke stål, från knivspets till handtagets slut. GSF står således för Global Small Forged det vill säga de mindre smidda knivarna.
 • Jean Dubost Laguiole - Kniv 6-pack Rostfri

  Jean Dubost Laguiole - Kniv 6-pack Rostfri
  Knivset med 6 stekknivar i rostfritt stål och medföljande knivblock i svartmålat trä från franska Jean Dubost Laguiole.Detta set med 6 vackert handgjorda stekknivar är grädden på moset som kommer att göra din grillkväll absolut perfekt! Bladen i rostfritt stål är mikrotandade och skär upp alla typer av kött med lätthet, och handtagen - som också dem är i rostfritt stål - ger inte bara knivarna ett modernt strömlinjeformat utseende, men gör de också extremt bekväma att hålla i och använda. Varje kniv är omsorgsfullt tillverkad av Jean Dubosts hantverkare i Frankrike och går igenom en process på över 25 steg som inkluderar bland annat slipning, polering och bearbetning för att få fram ett optimalt resultat varje gång. Medföljer gör också ett stilrent knivblock i svartmålat trä för enkel och praktisk förvaring av dina knivar.Hantverkarbyn Laguiole i södra Frankrike har i över 200 år varit synonym med förstklassig kvalité när det kommer till tillverkning av knivar, och Jean Dubosts familj har sedan 1920 varit en av de främsta framställarna av dessa traditionella redskap som har sina ursprung i de franska bondesamhällena. På senare tid har Jean Dubost också utökat sin verksamhet till bestick, köksknivar och andra köksredskap, och även dessa tillverkas med en svårslagen omsorg som säkerställer en kvalité som gör att dina fransktillverkade Jean Dubost-produkter alltid kommer att finnas vid din sida för fröjdfull användning i många år framåt.
 • Satake Kuro knivset, 2 delar

  Satake Kuro knivset, 2 delar
  Knivset i två delar från serien Satake Kuro. Du får dels en Kuro Nakiri grönsakskniv och en Kuro Petty skalkniv, som bägge är mycket praktiska och fyller sin funktion i det moderna köket. Knivarnas vassa egg gör din mat både godare och nyttigare, eftersom en vass egg ger en fin snittyta som hjälper råvarorna att bibehålla sin färg, saft, spänst och smak. De håller dessutom längre, och tar inte smak av annat i kylskåpet. Du får med andra ord en otrolig knivupplevelse, med knivar som är välbalanserade, vassa och framtagna för kraft och precision. Bägge knivarna är smidda för hand och levereras i en vacker trälåda.Knivarna i serien Satake Kuro har blad av VG-10-damaskusstål i 67 lager som processats hela åtta gånger, vilket ger dem extra skärpa och en hårdhet på cirka 58 HRC. Kuro-knivarna har dessutom ett långt handtag av bränt trä, förstärkt av bolster och skaftände av 18/8-stål. Du får balans, stabilitet och ett optimalt grepp – tre kriterier som gör dem oumbärliga i det moderna köket.Mått:Kuro Nakiri grönsakskniv – bladlängd 18 centimeter, totallängd 32 centimeter.Kuro Petty skalkniv – bladlängd 11 centimeter, totallängd 25 centimeter.
 • Design by F. A. Porsche Knivset 3 knivar

  Design by F. A. Porsche Knivset 3 knivar
 • Design by F. A. Porsche Knivset 3 knivar

  Design by F. A. Porsche Knivset 3 knivar
 • Knivset, 2 delar

  Knivset, 2 delar
  • Japanskt knivset från KAI med en Kockkniv 20 cm och en Brödkniv 23 cm.• Kockkniven är perfekt som allroundkniv för att skära kött och stora grönsaker och brödkniven passar utmärkt till att skära bröd men även kött.• Handtagen ger en optimal hygien tack vare den speciella kombinationen av bambupulver och polypropen. Bambu har naturliga anti-bakteriella egenskaper.• Knivarna är tillverkade av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6.• Hårdhet 58 HRC /- 1• Mått handtag 12,6 cm• Kan användas både i hemmet och i professionella kök.WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Dessa japanska designade knivar har blad i rostfritt polerat stål med en hårdhet på 58 /- 1 och svarta handtag. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter.
 • Wüsthof Classic Ikon Knivset 2 delar Svart, Santoku + Skalkniv

  Wüsthof Classic Ikon Knivset 2 delar Svart, Santoku + Skalkniv
  Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.Knivset- Santoku 17 cm- Skalkniv 8 cm.
 • Knivset i stål svart handtag 3 delar

  Knivset i stål svart handtag 3 delar
 • Lion Sabatier Phenix Knivset 3-pack - Knivset Rostfritt Stål Trä

  Lion Sabatier Phenix Knivset 3-pack - Knivset Rostfritt Stål Trä
  Knivsetet från Lion Sabatier har tre knivar med exklusiva handtag i trä, vassa knivblad och en stark beläggning i titan. Det har en världsberömd kvalitet perfekt för att ta sig an olika utmaningar i köket. Om knivsetet från Lion Sabatier- Kockkniv: 20 cm.- Multikniv: 13 cm.- Örtkniv: 9 cm.- Världsberömd kvalitet.- Vassa knivblad.- Vackra handtag. Skötselråd för knivseten- Handtvätt rekommenderas för att bevara produktens livslängd. Shoppa Knivset och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Global Knivset med G-2, GS-11 samt GS-38

  Global Knivset med G-2, GS-11 samt GS-38
  Global Kockkniv G-2 20 cmDetta är baskniven i globalsortimentet. Den kniv som de flesta köper först. Kockkniven är tillverkad i det hårda och rostfria stålet Cromova 18. Globals design har varit den samma sedan köksknivarna började tillverkas i mitten på 80-talet. Globalknivarna är kända världen över och det är inte så konstigt med tanke på knivarnas höga kvalitet och vassa blad. Global GS-11 Allkniv 15 cm FlexibelEn allkniv från Global. Utmärkt för att hacka eller skiva grönsaker, fisk eller lite mindre köttbitar. Allkniven håller skärpan, är estetiskt tilltalande, slitstark, behändig och arbetsbesparande och passar varje tillfälle i köket. Det är sådant man gillar om man älskar att laga mat!   Global GS-38 Skalkniv 9 cm En liten och smidig skalkniv med greppvänligt ergonomiskt handtag. Storleken lämpar sig mycket bra för frukt och grönsaker. Skalkniven är en av de mest användbara knivarna i köket. Globals knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna. GS står för Global Small och dessa är de mindre knivarna i Globals sortiment, de har ett något mindre handtag. GF står för Global Forged, knivarna i denna serie är smidda i ett stycke stål från knivspets till handtagets slut. GSF står således för Global Small Forged det vill säga de mindre smidda knivarna.
 • Global Knivset med G-46 och GS-36

  Global Knivset med G-46 och GS-36
  Ett bra knivset med två mycket användbara knivar.G-46 Santokukniv är ett mellanting mellan en kockkniv och en grönsakskniv. En kniv som går att använda till det mesta i köket GS-36 är en liten allkniv/skalkniv för att skala och dela frukt och grönsaker.
 • Fiskars - Functional Form Favoritknivset 3 delar

  Fiskars - Functional Form Favoritknivset 3 delar
  Fiskars Functional Form Favoritknivset är en bra start om du ska köpa knivar. Tillverkade i rostfritt stål och med praktiska Softgriphandtag som är både bekväma och säkra. Favoritknivsetet är en bra början på din egna knivsamling eller en mycket uppskattad present.Innehåller;Kockkniv, bladlängd 12 cmTomatkniv, bladlängd 12 cmSkalkniv, bladlängd 8 cm Fiskars serie Functional Form ger dig praktiska lösningar för vardagligt bruk i köket. Produkterna är tillverkade för att vara lätta att använda, enkla att rengöra och smidiga att förvara. I Functional Form sortimentet hittar du ett brett utbud av knivar, saxar, bestick och köksredskap.
 • Knivset Amefa Baguette

  Knivset Amefa Baguette
  Om du tycker om att ta hand om minsta detalj i hemmet och ha koll på senaste nytt för att göra livet lättare, köp Knivset Amefa Baguette (12 pcs) Rostfritt stål till bästa pris. Material: Rostfritt&hellip:
 • Golf Knivset 4 delar Svart

  Golf Knivset 4 delar Svart
 • WASABI Knivset 2 Delar Svart

  WASABI Knivset 2 Delar Svart
 • Brusletto Knivset 2 knivar + slipstål

  Brusletto Knivset 2 knivar + slipstål
  Knivset i tre delar från norska Brusletto. I setet ingår en kockkniv, en brödkniv och ett slipstål som hjälper dig att hålla dina knivar i toppskick. Den mångsidiga kockkniven har en bladlängd på 20 centimeter och kan användas till allt från grönsaker till benfritt kött och fisk. Brödknivens blad är 23 centimeter långt och har en vass tandad egg som gör det enkelt att skära upp alla typer av bröd, även när det är rykande färskt från ugnen. Slipstålet är tillverkat av krombelagt kolstål som är värmebehandlat för att skapa en yta som är starkt och tålig mot korrosion och slitage. Knivarnas blad är gjorda av tyskt 1.4116-stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell. Alla setets delar har ergonomiska handtag av komposit som ligger bra i handen.Användningsguide slipstål: Håll bladet mot stålet i 15-20° slipvinkel. Håll stålet i vänster hand och kniven med höger. Håll stålet stilla och slipa kniven genom att röra den över stålet. Dra bladet från botten till spets längs stålet, så att hela bladet slipas. Upprepa processen på bägge sidor av kniven 5-10 gånger tills kniven är slipad till önskad skärpa.
 • MAC Knivset Presentförpackning

  MAC Knivset Presentförpackning
 • TWIN®Pollux Knivset 5-delar

  TWIN®Pollux Knivset 5-delar
 • Dorre Calgary Knivset 5-pack - Knivset Stål

  Dorre Calgary Knivset 5-pack - Knivset Stål
  Innehåller: Japansk kockkniv 28 cm, brödkniv 32 cm, kockkniv 32 cm, kniv 23 cm, skalkniv 20 cm. Shoppa Knivset och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • CLASSIC Knivset Start Set 3 delar

  CLASSIC Knivset Start Set 3 delar
 • Kyocera - Gen Knivset Kockkniv+Skalkniv

  Kyocera - Gen Knivset Kockkniv+Skalkniv
  Keramiskt knivset från japanska Kyocera. Den stora kockkniven har ett blad på 14 cm och tar sig lätt igenom kött, bröd och tomater, vilka ibland kan vara svåra att skära. Den mindre skalkniven är bra för finliret, t. ex. att skära grönsaker. Svarta handtag i plast med en ergonomisk utformning som ligger bra i handen. De fina keramiska bladen lämnar ingen metallsmak eller lukt och hjälper till att bibehålla färskheten hos frukt och grönsaker. Eftersom knivarna är keramiska är de också rostfria. För att rengöra, skölj bara och torka av. Ingen särskild behandling krävs. De tål maskindisk också.Kommer i en fin presentask, perfekt att de bort till den matroade.
 • TWIN®Pollux Knivset 5-delar

  TWIN®Pollux Knivset 5-delar
 • Imperial Collection 6 delars knivset, Svart

  Imperial Collection 6 delars knivset, Svart
  Är du trött på slöa knivar? Då kan det vara värt att investera i ett nytt knivset! Detta knivset levererar vassa knivar som med lätthet skär genom kött och grönsaker. Dessutom har det en non-stick&hellip:
 • Brusletto Knivset 6 delar

  Brusletto Knivset 6 delar
  Knivset om sex delar från norska Brusletto får du knivar som klarar alla möjliga uppgifter i köket. Du får en smal och vass filékniv, en stabil brödkniv med tandad egg, en chopper med hög precision, en skalkniv för frukt och grönt samt två kockknivar i olika storlek som klarar det mesta i köket. Samtliga knivar i setet har blad av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell och ergonomiska handtag av högkvalitativ komposit som ligger bra i handen. Du får knivar som snabbt blir oumbärliga hjälpredor i köket och som kommer till nytta i många år framöver.Skötselråd: Skölj knivarna direkt efter användning då salt och syra kan påverka eggens skärpa. Knivarna tål maskindisk, men för bästa möjliga hållbarhet rekommenderar vi att du diskar dem för hand. Se även till att torka dem torra efter avslutad diskning.Setet innehåller:1 x Filékniv, bladlängd 23 centimeter.1 x Brödkniv, bladlängd 23 centimeter.1 x Kockkniv, bladlängd 20 centimeter.1 x Kockkniv, bladlängd 15 centimeter. 1 x Chopper/Grönsakskniv, bladlängd 16 centimeter.1 x Skalkniv, bladlängd 9 centimeter.
 • INCA Keramiskt Knivset 3 Delar Vit

  INCA Keramiskt Knivset 3 Delar Vit
 • Pro-S Knivset 3 Delar Presentförpackning

  Pro-S Knivset 3 Delar Presentförpackning
 • Houcho Knivset 4 delar

  Houcho Knivset 4 delar
 • Yaxell Zen Knivset 3-delar - Kockkniv, Allkniv, Skalkniv

  Yaxell Zen Knivset 3-delar - Kockkniv, Allkniv, Skalkniv
  Detta knivset från Yaxells Zen kollektion är en kombination av bra hantverk, solida material och stor designförståelse. Knivarna är nämligen inte bara praktiska, utan även snygga och unika med knivbladens fina detaljer som talar för sig själv och blir ett fint inslag I köket. Setet innehåller en kockkniv på 20 cm, en örtkniv på 8 cm samt en universalkniv på 15 cm. Alla knivar är utrustade med ett blad av vasst, japanskt rostfritt stål och skaften I det hygieniska materialet micarta.Zen-kollektionen korades som bäst i test 2016, 2017 och 2018 av Aftonbladet.
 • Knivset Köksknivar & Hållare - 15 delar

  Knivset Köksknivar & Hållare - 15 delar
  Kvantitet: 15 delar Material: Rostfritt stål
 • Ernst Ostknivset Borstat Stål 3-pack - Knivset Rostfritt Stål

  Ernst Ostknivset Borstat Stål 3-pack - Knivset Rostfritt Stål
  Ostknivsetet från Ernst Kirchsteiger har en elegant stil i rostfritt stål med tre knivar för olika typer av ostar. Levereras i presentförpackning. Tillverkat i Indien. Om ostknivsetet från Ernst Kirchsteiger- Uppskattas för den eleganta designen.- Tillverkat i Indien.- Säljs i 3-pack.- Längd: 180, 180, 170 mm. Skötselråd för ostknivsetet- Tål diskmaskin. Shoppa Knivset och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Global Knivset 5 Delar - G2 G9 Gs5 Gs11 Gs38 - Knivset Rostfritt Stål

  Global Knivset 5 Delar - G2 G9 Gs5 Gs11 Gs38 - Knivset Rostfritt Stål
  Det här är ett knivset som har allt! Knivarna är tillverkade av Cromova 18 rostfritt stål, vilket gör knivarna väldigt tåliga och hållbara. Med det här setet har du oändliga möjligheter för att lyckas i köket, och det passar utmärkt att ge bort som present.Innehåller: Kockkniv G-2, 20 cm Brödkniv G-9, 22 cm Grönsakskniv GS-5, 14 cm Allkniv GS-11, 15 cm Skalkniv GS-38, 9 cm Shoppa Knivset och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Anders Petter - Stenfors Knivset 3 delar

  Anders Petter - Stenfors Knivset 3 delar
  Medlemserbjudande 699 kr (1597 kr). Logga in eller bli medlem för att ta del av rabattkoden för att få medlemspris. Erbjudandet gäller t.o.m. 17 oktober.Set med 3 köksknivar som täcker de flesta behoven i köket. I setet ingår 1 kockkniv 20 cm, 1 brödkniv 20 cm och 1 allkniv 15 cm. Stenfors knivar är tillverkade i ett hårt och hållbart rosfritt stål. Knivarna har ergonomiskt utformade handtag och ett semibolster som ger ett behagligt grepp samt möjliggör en optimal slipning.Stenfors är serien för dig som ställer höga krav på materialval, hållbarhet och prestanda. Helt enkelt köksserien med en känsla för detaljer.
 • Kai Shun Classic knivset, 3 delar

  Kai Shun Classic knivset, 3 delar
  Eleganta knivar till hemmakocken som enbart nöjer sig med det bästa av det bästa. Och att kalla Kai Shuns Classic-knivar för bra är en underdrift. Knivarna är handgjorda i Japan av skickliga specialister och deras vassa blad är tillverkade i VG-Max-stål med 34 lager av japanskt Damaskusstål. Knivarna är slipade i en exakt vinkel på 16° och skär enkelt genom hårda råvaror som smör. I setet får du en kockkniv med blad på 20 cm, en universalkniv med blad på 15 cm, samt en skalkniv med ett blad på 8,5 cm. Knivarna levereras i ett elegant etui som gör setet till en perfekt present till den köksintresserade vännen.
 • Pro-S Knivset 3 Delar Presentförpackning

  Pro-S Knivset 3 Delar Presentförpackning
 • Jamie Oliver Knivset 3 delar

  Jamie Oliver Knivset 3 delar
  Med det här knivsetet i tre delar från Jamie Oliver får du en trio som är otroligt användbar i köket. Dels får du en mångsidig kockkniv som är perfekt för för kött, grönsaker och örter. Du får även en liten och vass skalkniv för enkel hantering av frukt och grönt. Sist men inte minst får du en praktisk kökskniv, som du med fördel använder för att förbereda lunchsalladen eller slänga ihop en snabb vardagsmiddag.De slitstarka knivarna är tillverkade av högkvalitativt rostfritt stål, som är ishärdat för maximal prestanda och hållbarhet. Knivarna är dessutom välbalanserade, så att du får ett bekvämt och säkert grepp. Du  kommer att vilja sätta igång direkt – med den här vassa trion blir det både roligt och enkelt att laga mat.Tillsammans utgör Jamie Oliver och det franska märket Tefal ett perfekt matlagningsteam. I nästan två decennier har de utvecklat produkter ihop, där Jamie bidrar med sina kunskaper och sin passion för mat och Tefal står för teknik och förstklassig prestanda. Resultatet är pålitliga produkter av hög kvalitet, som gör det till en fröjd att laga mat från grunden.Bladlängd:Kockkniv – 15 centimeter.Kökskniv – 12 centimeter.Skalkniv – 9 centimeter.
 • Global Set G2 & Gks-210 - Knivset Rostfritt Stål

  Global Set G2 & Gks-210 - Knivset Rostfritt Stål
  Grunden i köket är en bra kökskniv. Genom att komplettera med en multifunktionell sax kommer man långt. I detta set har Global kombinerat den klassiska kockkniven G-2 med saxen GKS-210 Shoppa Knivset och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Dorre - Akira Knivset 3 delar Svart

  Dorre - Akira Knivset 3 delar Svart
  Akira knivset från Dorre med knivar för kökets vanligaste behov. Knivarna är tillverkade av rostfritt stål och plasthandtag med trämönster.Setet innehåller- 1 kockkniv 20 cm- 1 köttkniv 20 cm- 1 allkniv 13 cm
 • Pluton Knivset 3 delar Stål

  Pluton Knivset 3 delar Stål
 • Knivset 2 Knivar i Presentförpackning

  Knivset 2 Knivar i Presentförpackning

Kökskniv som bör ingå i ett knivset

Det finns många moment i matlagningen som blir så mycket bättre med en bra kökskniv. Olika ingredienser kräver olika sätt på hur man skär och hackar. Att dela och skiva en stor melon kräver en kökskniv med stort blad medan en laxbit som du vill skära i filéer går lättare om du har en filékniv.

De fyra typerna av köksknivar som tycker bör finnas i alla kök är en riktigt bra kockkniv, en brödkniv, en grönsakskniv och en skalkniv. Specialknivar som svampknivar, ostknivar och köttyxor är inte något man absolut måste ha hemma i köket. Det tycker vi är för entusiasten som vill laga mat med ännu mer precision och detalj.

Kompletta knivpaket och bra skärbräda

Med ett komplett knivpaket och en bra skärbräda kan du laga massor av god mat hemma. Om du satsar på ett lite exklusivare set med knivar, glöm inte att du då även bör välja en skärbräda som håller samma klass. Dåliga brädor sliter på kniven men också det motsatta att supervassa knivar sliter på skärbrädan. Bästa typen du kan satsa på är skärbrädor i ändträ.

Om du köper ett fint köksknivset och har lagt mycket pengar på det bör du inte snåla på skärbrädan. Ge dina knivar den bästa förutsättningen att få leva länge. Det innefattar också att du har de rätta verktygen för att skärpa och slipa dina kockknivar.

ilead