Knivpaket med set av köksknivar

Ett bra sätt att köpa nya knivar på om man behöver flera är att köpa ett knivset. Dels får man knivarna man behöver för olika saker, men också att de går i samma stil. Här har vi samlat knivset i allt från 2 till 6 olika sorters köksknivar i ett paket.

Paket med olika typer av köksknivar

Knivpaketen ger dig komplett uppsättning med knivar i olika storlekar och med olika funktion. Vissa får du till och med levererade tillsammans med ett fint etui eller ett knivblock.

Populära knivpaket

 • Global Knivset med 10 Knivar

  Global Knivset med 10 Knivar
  Detta är vårt mest kompletta knivset från Global. Speciellt om man letar efter ett användbart knivset för att få en ny uppsättning knivar som täcker alla områdena. Om man dessutom är ute efter välbeprövad kvalitet och snygg design så har man verkligen hittat till rätt knivar. Globals knivset håller alltid en hög kvalitet. Skärpan tillsammans med balansen i Globalknivarna är egenskaper som gjort de japanska knivarna så omåttligt populära och respekterade.  Innehåller: (från vänster på bilden) 1. Global GS-38 Skalkniv 9 cm.2. Global GS-11 Allkniv 15 cm.3. Global GS-5 Grönsakskniv 14 cm.4. Global G-2 Kockkniv 20 cm.5. Global G-9 Brödkniv 22 cm.6. Global G-17 Kockkniv 27 cm.7. Global G-30 Filékniv 21 cm flexibel.8. Global G-81 Grönsakskniv olivslipad 18 cm.9. Global GS-61 Bröd/salladskniv tandad 16 cm.10. Global G-79 Kockkniv olivslipad 16 cm. Globals knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna. GS står för Global Small och dessa är de mindre knivarna i Globals sortiment, de har ett något mindre handtag. GF står för Global Forged, knivarna i denna serie är smidda i ett stycke stål, från knivspets till handtagets slut. GSF står således för Global Small Forged det vill säga de mindre smidda knivarna. 
 • Morakniv Classic 1891 Knivset Kockkniv BrödknivSkalkniv Röda

  Morakniv Classic 1891 Knivset Kockkniv BrödknivSkalkniv Röda
  Det dalainspirerade knivsetet i tre delar innehåller en kockkniv, brödkniv och skalkniv från den populära köksserien Classic 1891. Med sina rejäla blad, vassa egg och stadiga grepp kommer du snabbt upptäcka precis hur roligt det är att laga mat när förutsättningarna är de rätta. Knivsetet finns även med svarta trähandtag. Innehåller: Morakniv Classic 1891 Kockkniv 22 cm Röd  Morakniv Classic 1891 Brödkniv 24 cm Röd Morakniv Classic 1891 Skalkniv 8 cm Röd 
 • Victorinox Knivset Kockkniv Brödkniv Skalkniv Filékniv

  Victorinox Knivset Kockkniv Brödkniv Skalkniv Filékniv
  Ett mycket prisvärt knivset med kvalitetsknivar från välkända Victorinox. I detta set får du 4 st knivar, allt du behöver för att briljera i köket!  Victorinox Kockkniv 22 cm Rosenträ Kockkniv med skaft av Rosenträ, bladlängd 22 cm. Detta är en mindre kniv i Victorinox Wood serie av kockknivar med traditionella handtag i Rosenträ. Kockkniven är av mindre storlek och har ett behagligt grepp i trä med ett balanserat blad.Kockknivar är användbara och väldigt allround speciellt när de något mindre som den här. Man hackar och skär allt utan några problem. En bra kockkniv, som den här, gör matlagningen till ett rent nöje. Victorinox Brödkniv 26 cm Rosenträ Brödkniv sågtandad med skaft i Rosenträ, bladlängd 26 cm. En bröd- och bagarkniv från Victorinox med ett bekvämt handtag av Rosenträ, den professionella benämningen är konditorkniv.Knivens egenskaper gör den idealisk för att skära både mjukt och frasigt bröd utan att det trasas sönder. Den ligger mycket smidigt i handen, är lätthanterad och med ett klassiskt handtag i rosenträ så passar den in i nästan alla miljöer och stilar på kök. Victorinox Skalkniv 8 cm Rosenträhandtag Skalkniv med spets i rostfritt stål och skaft i rosenträ, totalt 18,2 cm lång, bladlängd 8 cm och och bladbredd 19 mm.Skalkniven är en av de mest användbara knivarna i köket, denna är en praktisk spetsig skalkniv med ett behagligt handtag i rosenträ som gör den lättanvänd. Den är obetydligt större än skalkniven med artikelnr 5.0600 och ingår i matlagningens ABC där den väl fyller en mängd olika användningsområden. Victorinox Flexibel Filékniv 18 cm Rosenträ Filékniv med flexibelt blad och skaft i Rosenträ, bladlängd 18 cm. Filéknivar kännetecknas av sina smala, långa, spetsiga och lätt böjliga klingor. Likt kirurgens skalpell är filékniven ett precisionsverktyg och med kniven avlägsnas fiskfilén med lätthet från ryggbenet. Det flexibla bladet gör det enkelt att följa benens rundning och ger fina filéer.
 • Yaxell RAN Kockkniv 20cm & Allkniv 12cm

  Yaxell RAN Kockkniv 20cm & Allkniv 12cm
  2-delsset bestående av en kockkniv 20 cm och en allkniv 12 cm. Båda knivarna har ett vackert damaskusmönster och hand­tag i svart micarta.Material: VG10 cobolt-vanadium rostfritt stål (blad) Mikarta (skaft).

Fler tips på knivpaket

 • Mareld Knivset, 5 knivar

  Mareld Knivset, 5 knivar
  Set om fem högkvalitativa köksknivar från Mareld, designade enligt tysk knivtradition. I setet ingår en kockkniv, santoku-kniv, brödkniv, universalkniv och skalkniv.Knivarna i den här serien är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål med en hårdhet på 55-57 HRC. Det ger en slitstark egg som tål tuffa utmaningar i köket, samtidigt som den har en viss flexibilitet och enkelt slipas upp till full skärpa gång på gång. Knivarnas handtag är tillverkade av pakkaträ, ett hårt och kompakt material som både är vattenavvisande och hämmar bakterietillväxt. Tack den stilrena formen ihop med det vackra ljusa träslaget kan du låta knivarna stå framme i knivblocket eller hänga på en knivlist. Dels som ett estetiskt element i köket, men även som inspiration för att laga mat och prova nya härliga rätter i köket.Kockkniv, bladlängd 21 cm. En bra kockkniv är kökets stora allt-i-allo och gör matlagningen både enklare och roligare. Marelds kockkniv har ett lite bredare blad, något som gör den mycket solid och stabil. Eftersom handtaget buktar ut i mitten och smalnar av mot bolstret, får du enkelt ett säkert grepp oavsett om du håller ovanför eller bakom bolstret.Santoku, bladlängd 18 cm. Santoku-kniven är en klassisk japansk knivtyp med hög precision, här tillverkad med europeisk stålhårdhet. Santoku betyder direktöversatt tre uppgifter, vilket antingen kan tolkas som att den passar till kött, fågel och fisk, eller till att skära, strimla och tärna. Oavsett hur du väljer att tolka det så är santokun ett bra val i köket när du förbereder både vardagsmat och mer avancerade rätter.Brödkniv, bladlängd 23 cm. Den här brödkniven från Mareld har en vass, tandad egg som låter dig skära perfekta skivor av de flesta sorters bröd. Den har ett bra grepp och är framtagen för att ge dig ett bra grepp. På så vis får du full kontroll över tjockleken på brödskivorna, oavsett om du skär mjukt och fluffigt formbröd eller surdegsbröd med segt inre och krispig skorpa.Universalkniv, bladlängd 13 cm. Universalkniven är lite som ett mellanting av en skalkniv och en mindre kockkniv. Tack vare det relativt smala bladet kommer den väl till pass när du vill hacka, skiva eller skära mindre grönsaker som vitlök och schalottenlök. Den är även ett bra alternativ om du är mer bekväm med en mindre kniv i köket. Skalkniv, bladlängd 9 cm. Skalkniven är ofta både kökets minsta och kökets mest använda kniv. Den kommer väl till pass för mycket, till exempel att rensa svamp, hacka örter och chili, skala potatis eller öppna förpackningar. Skalkniven är skarp, liten och flexibel, vilket ger dig stor kontroll när du hackar och skär.För att bibehålla skicket på dina knivar rekommenderar vi att du diskar dem för hand och torkar av dem direkt efteråt med en kökshandduk. Förvara gärna knivarna på knivlist eller i knivställ för att de ska hålla skärpan så länge som möjligt. Vi rekommenderar även att du underhåller eggen med ett slipstål eller bryne då och då. Nedan kan du läsa fler skötselråd.
 • Satake Houcho Knivset 3 delar i Balsabox

  Satake Houcho Knivset 3 delar i Balsabox
  Detta stilfulla japanska knivset från Satake är en perfekt presentidé för alla som älskar att laga mat. Knivarna är producerade i carbonstål med handtag i vackert magnoliaträ. Setet består av en Santoku, en Skalkniv samt en brödkniv, som båda är otroligt passande till många och varierande skäruppgifter. Knivarna kommer i en fin balsalåda som både skyddar knivarna och pyntar i köket.
 • Global G-2538 Knivset 3 Knivar

  Global G-2538 Knivset 3 Knivar
  Ett riktigt bra knivset från Global med tre populära knivar. Alla Globalknivar är tillverkade i det hårda och rostfria stålet Cromova 18. Globals design har varit den samma sedan köksknivarna började tillverkas i mitten på 80-talet. Globalknivarna är kända världen över och det är inte så konstigt.Kockkniven G-2 som är den mest sålda och populäraste Globalkniven, en 20 centimeter lång kockkniv som kan användas till det mesta i köket.Grönsakskniven GS-5 som är perfekt när man ska hacka grönsaker.Skalkniven GS-38 som är en liten smidig skalkniv för att tex skala potatis.Knivarna håller skärpan, är estetiskt tilltalande, slitstarka, behändiga och arbetsbesparande och det finns en speciell kniv för varje tillfälle i köket. Det är sådant man gillar om man älskar att laga mat. Matlagningen blir helt enkelt roligare om man har redskap som fungerar. Man blir, ursäkta ordvalet, eggad till gastronomiska stordåd. Enligt vår mening kan man inte få ett bättre omdöme.
 • Brusletto Knivset 3 delar, svart

  Brusletto Knivset 3 delar, svart
  Set om tre knivar från norska Brusletto. I setet ingår en kockkniv, en filékniv och en skalkniv. Kockkniven är en riktigt mångsidig kniv som är en oumbärlighet i köket. Den här varianten har en bladlängd på 20 centimeter och kan användas till såväl grönsaker som benfritt kött och fisk. Den smidiga filékniven i setet har ett smalt och vasst blad, 23 centimeter långt, som är perfekt för att skära upp tunna skivor av kött och fisk eller för att bena ur kött. Setets skalkniv är en utmärkt universalkniv som låter dig skala, skiva och skära med enkelhet. Den har ett kort och spetsigt rakt blad, 19 centimeter långt, som är utmärkt för frukt och grönsaker.Samtliga knivar i setet har ett blad av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell. Handtagen har en ergonomisk design som ligger bra i handen och tillverkas av högkvalitativ komposit. Du får med andra ord stabila knivar som håller länge och kommer till nytta i köket i många år framöver. Slipa knivarna vid behov med en vinkel på 15° med slipstål. Skölj av dem direkt efter användning, då salt och syra påverkar eggen. Knivarna tål maskindisk, men för bästa möjliga hållbarhet rekommenderar vi att du diskar dem för hand och sedan torkar dem torra med en trasa.
 • WMF Spitzenklasse Plus Knivset 3 delar

  WMF Spitzenklasse Plus Knivset 3 delar
  Oavsett hur mycket mat du lagar så behöver man bra knivar av högkvalitet i köket. Detta Spitzenklasse Plus knivset från WMF är prefekt till dig som precis har flyttat hemifrån, eller dig som önskar att byta ut sina gamla och slitna knivar. Setet innefattar 3 delar: 1 kockkniv 20 cm., 1 universalkniv 14 cm. och 1 grönsakskniv 8 cm.Knivarna är perfekt balanserade med ett ergonomiskt handtag av plast och det vassa bladet är tillverkat av rostfritt stål. Preformance Cut-teknologin ser tull att du får en kniv med exceptionellt långvarig skärpa tack vare en kombination av traditionella smidesprocesser och avanseda precisionsteknologi. Knivarna är hållbara och av hög kvalitet.
 • Zwilling Pro Knivset 2 delar, Skal+Santoku

  Zwilling Pro Knivset 2 delar, Skal+Santoku
  Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Pro är ett gäng knivar från Zwilling med en riktigt proffsig prestanda. Knivarna är specialslipade för att uppnå en så hög skärpa som möjligt. Stålet har en hårdhet på 57 HRC. Skaften är gjorde ABS och är speciellt utformade för att ligga rätt i handen.   
 • Satake Ame knivset, 3 delar

  Satake Ame knivset, 3 delar
  Knivar från Satake är vida kända för en otrolig skärpa och hög kvalitet. Det är en knivproducent i absoluta toppklass med knivar för de mest ambitiösa kockarna. I det här knivsetet får du tre knivar från Ame-kollektionen: Petty-, Santoku- samt Kiritsukekniven. Ame är japanska och betyder regn och visst kan du se inspirationen i designen av knivbladen? Petty-kniven (en örtkniv) är den minsta av de tre och den mäter 12 cm. Utformad för finliret i köket som att skala grönsaker och att hacka mindre råvaror som vitlök och ingefära.Santokukniven har en lätt rundad rygg och är 18 cm lång. Santokukniven är enkelt uttryckt den japanska motsvarigheten till den västerländska kockkniven och är med andra ord en allsidig kniv i köket som kan användas till det mesta. Den största av knivarna är Kiritsuke-kniven som är 23 cm lång. Den har ett vasst blad med ett spetsigt avslut och är designad för att skära långa och precisa drag. Alla knivarna har unika handtag av japanskt lärkträ. För att på bästa sätt ta hand om ditt knivset rekommenderar vi att de slipas med jämna mellanrum och att de diskas för hand.
 • MAC Superior Knivset 6 delar

  MAC Superior Knivset 6 delar
  MAC Presentförpackning, 6 delarPresentförpackning med följande produkter: SR-65 keramiskt bryne BS-90 brödsåg SA-80 Kock-/allkniv SF-85 filékniv SD-65 tranchérkniv SP-50 skalkniv Set med 5 knivar och ett bryne
 • Global Knivset med G-2, GS-1, GSF-15

  Global Knivset med G-2, GS-1, GSF-15
  Med knivar från Global får du slitstarka knivar som både håller skärpan, är estetiskt tilltalande och underlättar ditt arbete i köket. Det här setet innehåller tre knivar: en G-2 kockkniv, en GS-1 kökskniv och en SDF-15 skalkniv. Alla knivarna i setet är tillverkade av Cromova 18, en unik rostfri stålblandning som är otroligt hård och tålig. Knivarna är otroligt vassa och välbalanserade, allt för att din upplevelse i köket ska bli så enkel och smidig som möjligt.Kockkniven G-2 är baskniven i Globals sortiment, den kniv som många köper allra först. Med sin bladlängd på 20 centimeter klarar den många olika uppgifter, och hjälper dig att enkelt skära och hacka till exempel grönsaker eller köttdetaljer. Även kökskniven GS-1 kommer väl till pass för ett brett utbud av sysslor i köket, men har ett kortare blad på 11 centimeter som gör den utmärkt för att hantera mindre råvaror. Till sist ingår även en GSF-15 skalkniv med ett blad på 8 centimeter. Den passar utmärkt för allt man gör utanför skärbrädan, till exempel att rensa eller skala frukt och grönt.
 • Global Knivset med G-46 och GS-36

  Global Knivset med G-46 och GS-36
  Ett bra knivset med två mycket användbara knivar.G-46 Santokukniv är ett mellanting mellan en kockkniv och en grönsakskniv. En kniv som går att använda till det mesta i köket GS-36 är en liten allkniv/skalkniv för att skala och dela frukt och grönsaker.
 • Tamahagane SAN Knivset 3 delar SN-1105 & SN-1108& SN-1118

  Tamahagane SAN Knivset 3 delar SN-1105 & SN-1108& SN-1118
  Knivset om 3 knivar från Tamahagane. SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood.
 • Chroma type 301 design by F.A. Porsche Knivset Kockkniv P18 och Skalkniv P9

  Chroma type 301 design by F.A. Porsche Knivset Kockkniv P18 och Skalkniv P9
  Chroma type 301 design by F.A. Porsche blev bäst i test när Testfakta provade kockknivar. I detta knivset ingår en kockkniv och en skalkniv. Knivarna kommer samlat i en snygg MDF-box. Chroma Type 301 KockknivType 301-serien blev bäst i test när Testfakta provade kockknivar. Detta är bästsäljaren i hela type 301-serien, med perfekt balans och en bladlängd på 20 cm. Eller som Englands mest prestigefyllda branchtidning Restaurant Magazine skrev: ”Just the right grip, just the right balance, just the right price.”* Japanskt 301-stål i bladet.* 18/10-stål i handtaget.* 15 graders slipvinkel.* Slipas med keramiskt bryne och sten.* Levereras i presentförpackning.* Design: F.A. Porsche.* Fabrikat: Chroma. Chroma Type 301 SkalkknivMinsta kniven i type 301-serien. Perfekt för finliret när du vill jobba med ett riktigt kort blad.* Japanskt 301-stål i bladet.* 18/10-stål i handtaget.* 15 graders slipvinkel.* Slipas med keramiskt bryne och sten.* Levereras i presentförpackning.* Design: F.A. Porsche.* Fabrikat: Chroma.
 • Global Bagarens val, knivset med 5 knivar

  Global Bagarens val, knivset med 5 knivar
  En uppsättning av de mest användbara köksknivarna från Global. De är tillverkade i Japan och är kända för att behålla sin skärpa under lång tid. De är estetiskt tilltalande, hållbara, arbetsbesparande och är därför ofta professionella kockars favoriter. Det här är Bagarens bästa val, men också ett suveränt val för hemkocken, grillmästaren, sushimakaren och den konstnärliga matskaparen.Knivarna från Global är tillverkade av det särskilt hårda och rostfria stålet Cromova 18. Även om de är anpassade för olika ändamål består de flesta Global-knivar av två smidda, hamrade handtagshalvor och ett rullat eller smidd blad. Delarna svetsas sedan ihop och handtaget fylls med lite sand, vilket är ett traditionellt japanskt sätt att skapa exakta och hållbara knivar med perfekt balans i handen. De mindre knivarna är ofta gjorda av bara ett stycke stål, vilket gör att de känns som en förlängning av handen.Handtaget på alla Global knivar är ergonomiskt anpassat för ett säkert grepp, vilket ger optimal prestanda och full kontroll över eggen. De små prickarna är inte bara Globals karaktäristiska design, utan har en funktion. De är egentligen små konkava paraboler, som är avsedda att låta värmestrålningen som utvecklas i handen spridas och skapa en isolerande luftficka mellan handtaget och handen. Det gör att handtaget inte känns så kallt och inte blir så svettigt att kniven glider ur handen. Här har varje detalj noga övervägts för en optimal, lätt och lyxig matlagningsupplevelse.Setet består av fem knivar:G-2 Kockkniv, bladlängd 20 cmGS-5 Grönsakskniv, bladlängd 14 cmG-9R Brödkniv, bladlängd 22 cm - tandadG-21 Filékniv, bladlängd 16 cm - flexibelGSF-46 Global skalkniv, bladlängd 8 cmKnivarna från Global är indelade i serier, där G står för de största knivarna, GS för Global Small, medan GF står för Global Forged, vilket innebär att de är smidda av ett stycke stål, från bladets spets till änden av handtaget. GSF står för Global Small Forged. Läs nedan för specifikationer för varje enskild kniv.De håller längst när du diskar dem för hand efter användning och torkar dem torr. Diskmaskinen kommer att göra stålet matt och förstöra dem med tiden även om de är gjorda av ett mycket hållbart material.
 • Miyabi 5000MCD BIRCH 2-dels knivset

  Miyabi 5000MCD BIRCH 2-dels knivset
  Upplev en otroliga skärpa med japanska knivar från Miyabi!Med Miyabi Birch 2-delsset klarar du uppgifterna i köket galant. När du skär, hackar eller filéar gör du det helt utan problem. Knivsetet innehåller en Gyutoh 20 cm kockkniv och en Shoroh 13 cm ört- eller universalkniv. Skaftet på Birch-knivarna är tillverkat i Masur-björk och format i en klassisk japansk D-form, vilket gör att knivarna ligger bekvämt och stabilt i handen.
 • Miyabi 5000FCD RAW knivset, Gyutoh 20 cm & Shotoh 11 cm

  Miyabi 5000FCD RAW knivset, Gyutoh 20 cm & Shotoh 11 cm
  Miyabi är kända för deras japanska knivar i toppkvalité. Med 5000FCD Shotoh örtkniv får du en 11 cm lång kniv som med lätthet hjälper dig hacka dina örter med precision. Gyutoh kockkniv är 20 cm lång och ger dig en kniv med otrolig hårdhet och hållbarhet.Knivarna från Miyabi har ett stort, vackert skaft i pakkaträ och kniven är inspirerad av det vackra japanska konstverket vågen, vilket tydligt syns i utformningen. En elegant design som går hand i hand med knivens prestanda. Raw har en kärna av hårt FC61 Micro Carbide pulverstål. Täckt med 48 lager rostfritt stål i vacker och tydlig damaskdesign. Här får du ett set som gör det möjligt att klara av alla uppgifter i köket utan besvär eller problem.
 • Wüsthof Classic Knivset 2 delar, Santoku + Skalkniv

  Wüsthof Classic Knivset 2 delar, Santoku + Skalkniv
  Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.Knivset- Santoku 17 cm- Skalkniv 8 cm.
 • Global Knivset med G-2 och G-22

  Global Knivset med G-2 och G-22
  Detta är ett mycket bra knivset med två knivar som är bra att starta med.G-2 kockkniv är den mest sålda Globalkniven, kniven som de flesta börjar med att köpa.G-22 tandad brödkniv kan användas till mycket mer än att skära bröd, en tandad kniv är alltid bra att ha i köket till t.ex tomater eller fisk.  Innehåller: Global G-2, kockkniv 20 cm  Global G-22, brödkniv
 • Global NI Knivset GN-007, GNS-04

  Global NI Knivset GN-007, GNS-04
  GN-007GN-007 är en rejäl 18 cm lång santokukniv i orientalisk stil. En santokukniv kombinerar det bästa av en kockkniv med en grönsakskniv vilket resulterar i en mångsidig kniv som alltid ger det perfekta snittet.Längd blad: 18 cm.GNS-04GNS-04 är en praktisk 11 cm lång allkniv i orientalisk stil. En allkniv är bra för olika uppgifter i köket dä en kockkniv eller en santokukniv är för klumpiga. Längd blad: 11 cm.NI är Globals nya heta serie med knivar för alla uppgifter som man kan tänkas stöta på i köket. Global NI är designad av Komin Yamada som har en gedigen historia av att ta fram kvalitetsknivar för Global och har med sin känsla för perfektion och noggrannhet satt Global på världskartan.Global Nis sortiment består av 18 högklassiga knivar och två knivset. Knivbladen är tillverkade av Cromova 18-stål och är något tjockare än den klassiska Globalkniven. Global NI-knivarna har fått en extrem skärpa och slipas för hand av en slipmästare. Handtaget har lite större form än de klassiska Globalknivarna men med en mer avsmalnade design för perfekt ergonomiskt grepp. De välkända ”Globalprickarna” har fått en ny form och präglas nu av en ljus och elegant design.
 • Victorinox Swiss Modern santoku- och brödkniv

  Victorinox Swiss Modern santoku- och brödkniv
  Uppdatera ditt kök med de smarta knivarna från Victorinox som har en hög kvalitet. Här får du ett set som innefattar en brödkniv 22 cm och en santokukniv 17 cm. Brödkniven har ett rosa handtag och är utöver gjord för bröd, även utmärkt till andra matvaror. Santokukniven passar till allt från kött och fisk till grönsaker och rotfrukter.Båda knivarna har vassa blad som är tillverkade av rostfritt stål, medan de ergonomiska handtaget i färgen sage är av plast och lätta. Båda knivarna tål även diskmaskin vid rengöring.
 • Mareld Knivset, 3 delar

  Mareld Knivset, 3 delar
  Set om tre högkvalitativa knivar från Mareld, tillverkade enligt tysk knivtradition. I setet ingår en medelstor kockkniv, en brödkniv och en skalkniv. De är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål med en hårdhet på 55-57 HRC. Det ger en slitstark egg med viss flexibilitet som klarar tuffa utmaningar i köket, samtidigt som den enkelt slipas upp till full skärpa gång på gång. Handtagen är gjorda av pakkaträ, ett lätt, hårt och kompakt material som passar perfekt i köket på grund av sina vattenavvisande och bakteriehämmande egenskaper.Kockkniv, bladlängd 21 cm. En stabil kockkniv är kökets allt-i-allo och gör matlagningen både enklare och roligare. Marelds kockkniv har ett lite bredare blad, vilket gör att den smidigt klarar även större uppgifter i köket. Handtaget buktar ut i mitten och smalnar av mot bolstret, så att du får ett säkert grepp oavsett om du håller ovanför eller bakom bolstret.Brödkniv, bladlängd 23 cm. Marelds brödkniv har en vass, tandad egg som låter dig skära perfekta skivor av många sorters bröd. Den är framtagen för att ge dig ett bra grepp, så att du får full kontroll över tjockleken på brödskivorna. Perfekt såväl för lyxigt surdegsbröd från bageriet och för ångande färskt bröd direkt från din egen ugn.Skalkniv, bladlängd 9 cm. Kökets mest använda kniv – skalkniven är liten men naggande god. Den kan användas för att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna förpackningar, skala potatis och mycket mer. Den är skarp, liten och flexibel, vilket ger dig stor kontroll medan du hackar och skär.Vi rekommenderar att du diskar knivarna för hand och torkar av dem med en kökshandduk efter användning. Förvara gärna på knivlist eller i knivställ för att bibehålla skärpan. Vi rekommenderar även att du skärper eggen då och då med ett slipstål eller ett bryne. Du hittar fler underhållsråd nedan.
 • Sabatier Trompette 3 delars knivset

  Sabatier Trompette 3 delars knivset
  Kockkniv 20 cmkockkniv 15 cmSkalkniv 12 cm  Från Sabatier Trompette.Kniv i rostfritt högkolhaltigt stål.Handtag i konstmaterial med tre nitar.Kan diskas i diskmaskin men handdisk rekommenderas
 • Kasumi Knivset 3 delar

  Kasumi Knivset 3 delar
  Uppdatera köket med de skarpa knivarna i högsta kvalité från japanska Kasumi. I detta set får du de tre mest användbara knivarna, perfekt när dina äldre exemplar börjat bli för slitna och oskarpa. I setet hittar du 1x stor kockkniv 24 cm, 1x grönsakskniv 17 cm och 1x örtkniv 8 cm.Använd den stora kockkniven när du ska hacka, skära och snitta kött och grönsaker, medan grönsakskniven är perfekt till grönt och fisk. Örtkniven från Kasumi är din bästa vän när du behöver skala eller skära upp riktigt små bitar av t.ex. morot, gurka, frukt och liknande. Alla knivar håller hög kvalité och ligger bekvämt i handen. Designen är både elegant och stilren.
 • Opinel Nomad Matlagningsset

  Opinel Nomad Matlagningsset
  Med denna uppsättning, från kvalitetsmärket Opinel, kan du lösa alla klipp- eller skäruppgifter på din camping- eller cykeltur. Knivarnas blade är gjorda av rostfritt stål, vilket är extremt slitstarkt. Handtaget är av trä, vilket ger ett extremt bekvämt och stabilt grepp.
 • Wüsthof Classic Ikon Knivset 3 delar Vitt

  Wüsthof Classic Ikon Knivset 3 delar Vitt
  Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. Knivset- Kockkniv 20 cm- Trancherkniv 20 cm- Skalkniv 9 cm.
 • Mareld Akio knivset, 6 delar

  Mareld Akio knivset, 6 delar
  Set om 6 japanska knivar serien Akio från Mareld. I setet ingår två santoku-knivar (13 och 18 cm), en stor kockkniv (21 cm), en liten skalkniv (9 cm), en japansk brödkniv (20 cm) och en smal universalkniv (13 cm). Du får ett gediget set knivar av hög kvalitet, noga utvalda för att kunna täcka alla behov i köket när det kommer till att skära, hacka, finhacka och tärna.Knivarna är tillverkade med Damaskus-teknik i 67 lager rostfritt stål, vilket ger varje blad ett unikt vackert mönster. De har en hårdhet på 60-62 HRC, högre än traditionella europeiska knivar, vilket gör att de håller sig skarpa längre. Handtagen är tillverkade av pakkaträ, ett kompakt och slitstarkt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt.Med en riktigt vass kockkniv blir matlagningen både roligare och enklare. Mareld Akio kockkniv är den största i setet och har en bladlängd på 21 centimeter. Det är en stabil, vacker och välbalanserad kniv med solid design – perfekt för många av de stora uppgifterna i köket. Knivens handtag buktar ut något i midjan och smalnar av mot bolstret, vilket gör att du får ett säkert grepp oavsett om du håller i den ovanför eller bakom bolstret.Brödkniven i setet har en bladlängd på 20 centimeter, vilket är mer än nog för de flesta typer av bröd. En skarpa, tandade eggen ger dig perfekta skivor av såväl formbröd som surdegsbröd med hård skorpa och segt luftigt inre. Perfekt både för frasigt bröd från bageriet och för rykande färskt bröd direkt från din egen ugn.Santoku-kniven är kanske den allra mest populära japanska kockkniven. I setet ingår två santokus, med bladlängd på 13 respektive 18 centimeter. Det japanska ordet san betyder tre, medan toku betyder uppgifter. Översatt direkt betyder det tre uppgifter, något som vissa menar att santoku-kniven kan användas till kött, fågel och fisk, medan andra menar att det betyder att kniven klarar både att skära, hacka och strimla. Oavsett får du två snygga och funktionella santoku-knivar, lämpliga både för vardagsmat och för mer avancerade rätter.Skalkniven är ofta den minsta och billigaste kniven i köket, men även en av de mest frekvent använda. Mareld Akio skalkniv har en bladlängd på 9 centimeter, vilket passar perfekt för att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna förpackningar eller skala potatis. På grund av sin nätta storlek är den mycket enkel att använda, eftersom du har bra kontroll över bladet när du skär.Universalkniven har en smalare design och en bladlängd på 13 centimeter. Den kan därför ses som ett mellanting mellan en mindre kockkniv och en skalkniv. Ett bra alternativ för yngre kockar eller för dig som är mer bekväm med att använda en mindre kniv i köket. Med Mareld Akio universalkniv får du en nätt men kraftfull kniv med stora många möjligheter – perfekt för att skära, hacka eller tärna mindre grönsaker som vitlök eller schalottenlök.
 • Miyabi 5000MCD BLACK 2-dels knivset

  Miyabi 5000MCD BLACK 2-dels knivset
  Med 5000MCD setet får du unika knivarna tillverkade i hållbart damaskus-stål. Skaftet är tillverkat i svart ask och har en traditionell D-form som ger dig ett behagligt och ergonomiskt grepp. Setet innehåller en Gyutoh 20 cm kniv och en Shotoh 13 cm kniv. Detta är ett set som ger dig allt som behövs för vardagens uppgifter. De otroligt skarpa, hållbara och eleganta knivbladen skär och filéar med precision. Ett set du utan tvivel kommer att älska.
 • Mareld Akio knivset, 3 delar

  Mareld Akio knivset, 3 delar
  I det här setet från Mareld ingår de tre viktigaste köksknivarna – japansk kockkniv, japansk universalkniv och japansk skalkniv. Knivarna är en del av Marelds Akio-serie, med blad med Damaskus-teknik i 67 lager rostfritt stål, vilket ger varje blad ett unikt mönster. De japanska knivarna har en hårdhet på 60-62 HRC, högre än traditionella europeiska knivar, vilket gör att de håller sig vassa exceptionellt länge. Handtagen är tillverkade av pakkaträ, ett kompakt och slitstarkt material som både är vattenavvisande och hämmar bakterietillväxt. Det ljusa träslaget är dessutom vackert så att du med fördel kan låta knivarna hänga framme på en knivlist, nästan som dekoration. Du får tre knivar av hög kvalitet som täcker de allra flesta behoven i köket när det kommer till att skiva, hacka och tärna.En bra kockkniv är kökets allt-i-allo och gör matlagningen både enklare och roligare. Mareld Akio kockkniv har en bladlängd på 21 centimeter. Den har en gedigen design som är både vacker och välbalanserad – perfekt för de flesta stora uppgifterna i köket. Knivens handtag buktar ut något i midjan och smalnar sedan av mot bolstret, vilket ger dig ett säkert grepp oavsett om du håller den ovanför eller bakom bolstret.Skalkniven är ofta den minsta och billigaste av köksknivarna, men är ofta en av kökets mest använda. Mareld Akio skalkniv har en bladlängd på 9 centimeter, vilket passar perfekt för att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna förpackningar eller skala potatis. På grund av sin nätta storlek är den mycket enkel att använda, eftersom du har bra kontroll över bladet när du skär.Universalkniven är ett mellanting mellan en mindre kockkniv och en skalkniv. Med Mareld Akio universalkniv får du en kraftfull kniv med stora möjligheter – utmärkt för att hacka, skiva eller skära mindre grönsaker som vitlök, schalottenlök och annat du vill ha i småbitar. Univeralkniven har en bladlängd på 13 centimeter. Den är därför ett bra val för yngre matlagare eller för den som är mer bekväm med att använda en mindre kniv i köket.De japanska knivarna i Akio-serien håller sig vassa länge, men genom att ta lite extra hand om dem kan du se till att de håller sig vassa i många framöver. Till det rekommenderar vi att du använder Mareld Slipsten 1000/3000 grit för underhållsslipning. Om du vill kan du komplettera med Mareld Slipsten 4000/8000 grit för avslutande polering för att få eggen riktigt vass igen. Vi rekommenderar även att du diskar dina knivar för hand för att bibehålla skärpan på bästa sätt.
 • Mareld Akio knivset, 4 delar

  Mareld Akio knivset, 4 delar
  Set om fyra suveräna japanska köksknivar från Marelds Akio-serie. I setet ingår en kockkniv (21 cm), en skalkniv (9 cm) och två santoku-knivar (13 och 18 cm). Knivarna är tillverkade med Damaskus-teknik i 67 lager rostfritt stål, vilket ger bladen ett vackert mönster som är unikt för varje kniv. Handtagen är tillverkade av pakkaträ, ett tåligt och kompakt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt. Tack vare det vackra Damaskus-bladen ihop med det ljusa träslaget kan du med fördel låta knivarna hänga framme på en knivlist, nästan som dekoration. Du får fyra knivar av hög kvalitet, noga utvalda för att täcka alla behov i köket när det kommer till att skära, hacka och tärna.Santoku-kniven är kanske den allra mest populära typen av japanska kockknivar. I setet ingår två santokus, med bladlängd på 13 och 18 centimeter. Det japanska ordet san betyder tre, medan toku betyder uppgifter. Översatt direkt betyder det tre uppgifter, något som vissa menar att santoku-kniven kan användas till kött, fågel och fisk, medan andra menar att det betyder att kniven klarar både att skära, hacka och strimla. Oavsett får du två funktionella och vackra santoku-knivar, lämpliga både för vardagsmat och för mer avancerade rätter.Med en riktigt vass kockkniv blir matlagningen både enklare och roligare. Mareld Akio kockkniv är den största i setet och har en bladlängd på 21 centimeter. Det är en vacker och välbalanserad kniv med solid design – perfekt för många av de stora uppgifterna i köket. Knivens handtag buktar ut något i midjan och smalnar av mot bolstret, vilket gör att du får ett säkert grepp oavsett om du håller i den ovanför eller bakom bolstret.Skalkniven är ofta kökets minsta och billigaste kniv, men även en av de mest använda. Mareld Akio skalkniv har en bladlängd på 9 centimeter, vilket passar perfekt för att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna förpackningar eller skala potatis. På grund av sin nätta storlek är den mycket enkel att använda, eftersom du har bra kontroll över bladet när du skär.Knivarna i setet har en hårdhet på 60-62 HRC, vilket är högre än traditionella europeiska knivar. Det gör att de håller sig skarpa längre, men i gengäld kräver lite mer underhåll. Vi rekommenderar att du använder Mareld Slipsten 1000/3000 grit för regelbunden underhållsslipning och avslutar med att polera med Mareld Slipsten 4000/8000 grit för ett riktigt sylvasst resultat.
 • Samura Harakiri Super-set, 8 delar

  Samura Harakiri Super-set, 8 delar
  Ett praktiskt set från Samura som täcker de flesta behov i köket – inklusive underhåll av knivegg! Detta set består av fem knivar, en magnetisk hållare, sax och skärpstål. De fem knivarna är:Skalkniv (9,9 cm)Allkniv ( 15 cm)Skärkniv (19,6 cm)Dubbelsidig brödkniv (18 cm)Kockkniv (20,8 cm)Med den magnetiska hållaren kan du enkelt fästa och komma åt knivarna och saxen i ditt kök. Eftersom vassa egg är ett måste i köket ingår ett skärpstål att vässa eggen regelbundet med. Alla ergonomiska handtag är gjorda av ABS-plast och kniveggen består av japansk AUS-8 rostfritt stål som är mycket tåligt och används därför bland annat för köksknivar.
 • Global Knivset med 7 Knivar

  Global Knivset med 7 Knivar
  Ett komplett knivset från Global! Speciellt om man letar efter ett användbart knivset för att få en ny uppsättning knivar som täcker alla områdena. Är du ute efter välbeprövad kvalitet och snygg design så har du hittat till rätt knivset. Globalknivarna håller en hög kvalitet och en vass skärpa, tillsammans med en väl balanserad tillverkning. Detta gör att de japanska globalknivarna är omåttligt populära och respekterade.  Innehåller: (från vänster på bilden) 1. Global GS-38 Skalkniv 9 cm.2. Global GS-11 Allkniv 15 cm.3. Global GS-5 Grönsakskniv 14 cm.4. Global G-2 Kockkniv 20 cm.5. Global G-9 Brödkniv 22 cm.6. Global G-30 Filékniv 21 cm flexibel.7. Global G-79 Kockkniv olivslipad 16 cm. Globals knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna. GS står för Global Small och dessa är de mindre knivarna i Globals sortiment, de har ett något mindre handtag. GF står för Global Forged, knivarna i denna serie är smidda i ett stycke stål, från knivspets till handtagets slut. GSF står således för Global Small Forged det vill säga de mindre smidda knivarna. 
 • Tamahagane SAN Knivset 2 delar SN-1106 & SN-1109

  Tamahagane SAN Knivset 2 delar SN-1106 & SN-1109
  Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood.Specifikationer:- SN-1106 kockkniv 18 cm- SN-1109 skalkniv
 • Zwilling Pro Knivset 2 delar, Skal+Kockkniv

  Zwilling Pro Knivset 2 delar, Skal+Kockkniv
  Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Pro är ett gäng knivar från Zwilling med en riktigt proffsig prestanda. Knivarna är specialslipade för att uppnå en så hög skärpa som möjligt. Stålet har en hårdhet på 57 HRC. Skaften är gjorde ABS och är speciellt utformade för att ligga rätt i handen.Setet innehåller: 1 x örtkniv 10 cm, 1 x kockkniv 20 cm.
 • Satake Kuro knivset, 2 delar

  Satake Kuro knivset, 2 delar
  Knivset i två delar från serien Satake Kuro. Du får dels en Kuro Nakiri grönsakskniv och en Kuro Petty skalkniv, som bägge är mycket praktiska och fyller sin funktion i det moderna köket. Knivarnas vassa egg gör din mat både godare och nyttigare, eftersom en vass egg ger en fin snittyta som hjälper råvarorna att bibehålla sin färg, saft, spänst och smak. De håller dessutom längre, och tar inte smak av annat i kylskåpet. Du får med andra ord en otrolig knivupplevelse, med knivar som är välbalanserade, vassa och framtagna för kraft och precision. Bägge knivarna är smidda för hand och levereras i en vacker trälåda.Knivarna i serien Satake Kuro har blad av VG-10-damaskusstål i 67 lager som processats hela åtta gånger, vilket ger dem extra skärpa och en hårdhet på cirka 58 HRC. Kuro-knivarna har dessutom ett långt handtag av bränt trä, förstärkt av bolster och skaftände av 18/8-stål. Du får balans, stabilitet och ett optimalt grepp – tre kriterier som gör dem oumbärliga i det moderna köket.Mått:Kuro Nakiri grönsakskniv – bladlängd 18 centimeter, totallängd 32 centimeter.Kuro Petty skalkniv – bladlängd 11 centimeter, totallängd 25 centimeter.
 • Brusletto Knivset 2 knivar + slipstål

  Brusletto Knivset 2 knivar + slipstål
  Knivset i tre delar från norska Brusletto. I setet ingår en kockkniv, en brödkniv och ett slipstål som hjälper dig att hålla dina knivar i toppskick. Den mångsidiga kockkniven har en bladlängd på 20 centimeter och kan användas till allt från grönsaker till benfritt kött och fisk. Brödknivens blad är 23 centimeter långt och har en vass tandad egg som gör det enkelt att skära upp alla typer av bröd, även när det är rykande färskt från ugnen. Slipstålet är tillverkat av krombelagt kolstål som är värmebehandlat för att skapa en yta som är starkt och tålig mot korrosion och slitage. Knivarnas blad är gjorda av tyskt 1.4116-stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell. Alla setets delar har ergonomiska handtag av komposit som ligger bra i handen.Användningsguide slipstål: Håll bladet mot stålet i 15-20° slipvinkel. Håll stålet i vänster hand och kniven med höger. Håll stålet stilla och slipa kniven genom att röra den över stålet. Dra bladet från botten till spets längs stålet, så att hela bladet slipas. Upprepa processen på bägge sidor av kniven 5-10 gånger tills kniven är slipad till önskad skärpa.
 • Victorinox Swiss Classic knivset 4 delar

  Victorinox Swiss Classic knivset 4 delar
  Här får du ett knivset från Victorinox som ser till att du alltid är väl förbered för alla kökets uppgifter. Setet innehåller fyra delar: en universalsax 20 cm., en tandad tomatkniv 11 cm., en santokukniv 17 cm. och en potatisskalare.Alla delar är tillverkade av rostfritt stål och håller hög kvalitet och plast (PPC). De solida och ergonomiska handtaget ser till att alla olika delar ligger skönt i handen vid användning. Dessutom tål alla delar diskmaskin för enkel rengöring.
 • Mareld Akio Santoku-set, 2 delar, 13 & 18 cm

  Mareld Akio Santoku-set, 2 delar, 13 & 18 cm
  Santoku-kniven är kanske den allra mest populära japanska kockkniven. I det här setet från Mareld ingår två av de mest använda varianterna, med bladlängd på 13 respektive 18 centimeter. Knivarna ingår i Marelds Akio-serie, tillverkad med Damaskus-teknik i 67 lager rostfritt stål som ger varje blad ett unikt vackert mönster. Bladen har en hårdhet på 60-62 HRC, vilket gör att de håller sig vassa exceptionellt länge. Knivarna är noga utvalda för att kunna täcka alla behov i köket, så du kan skiva, hacka och tärna med lätthet.Knivarnas handtag är tillverkade av pakkaträ, ett kompakt och slitstarkt material som både är vattenavvisande och hämmar bakterietillväxt. Handtaget är rundat i midjan och smalnar av mot bolstret, vilket ger dig ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du använder. Tack vare den snygga designen i ljust trä kan du dessutom låta knivarna hänga synliga på en knivlist, nästan som dekoration. Vi rekommenderar att du diskar knivarna för hand.På japanska betyder san siffran tre, medan toku betyder uppgifter. Direktöversatt betyder det tre uppgifter, något som tolkas på lite olika sätt. Vissa menar att santoku-kniven därför ska användas till kött, fågel och fisk, medan andra hävdar att det betyder att den ska användas för att skiva, tärna och strimla. Oavsett får du knivar med funktionell och vacker design, utmärkta till både vardagsmat och till mer avancerade rätter. Vassa och tåliga knivar är en bra investering, eftersom en sned och sliten kniv lättare slinter och orsakar skärsår. En hård, skarp och välgjord kniv är enkel att skära med eftersom den snabbt och exakt gör precis vad handen ber om, med mycket mindre risk för att slinta.Eftersom japanska knivar har en högre hårdhet än europeiska knivar så kräver de lite extra arbete när du slipar dem. Om du vill kan du dra ett par drag med ett diamantslipstål före varje användning. Genom att ta väl hand om dina knivar säkerställer du att de håller sig vassa i många år framöver. Till det kan du använda Mareld Slipsten 1000/3000 grit för underhållsslipning. Om du vill kan du avsluta med Mareld Slipsten 4000/8000 grit för att polera eggen till knivskarp perfektion.
 • Robert Welch Signature Knivset Kock- & Brödkniv

  Robert Welch Signature Knivset Kock- & Brödkniv
  Ett praktiskt knivpaket innehållande en 20 cm kockkniv och en 22 cm brödkniv från Robert Welch och deras prisbelönta serie. Alla knivar i serien Signature är tillverkade i samarbete med professionella kockar för att skapa en välbalanserad kniv som klarar av alla uppgifter i köket. Knivarna är slipade i en 15° vinkel. Handtagen är tillverkade av DuPont och är ergonomiskt utformade för att ge ett välbalanserat grepp i handen.Längd Kockkniv: 20 cmLängd Brödkniv: 22 cm
 • Victorinox Skalknivsset 3 delar

  Victorinox Skalknivsset 3 delar
  Det perfekta skalknivssetet från Victorinox som är perfekt till alla sorters skal- och skäruppgifter, när det kommer till frukt och grönt. Setet innehåller tre knivar: en skalkniv med rakt blad 8 cm, en skalkniv med tandat blad 8 cm och en tomatkniv med rundad spets och tandat blad 11 cm.Kniven är tillverkad i Schweiz av rostfritt stål och plast. Dessutom tål alla tre diskmaskin för enkel rengöring.
 • MAC Superior Knivset 2 st

  MAC Superior Knivset 2 st
  Knivset från MAC, perfekt till när du ska laga sushi och andra läckra rätter. Det ingår två knivar i setet: SK-65 Superior Santokukniv 16,5 cm och SK-40 grönsakskniv 10 cm. Knivarna är en del av Superior-serien som innehåller knivar vars bladrygg är tunn, vilket bidrar till en otrolig skarphet. Därtill är de glasblästrade för enkel slip-effekt. Knivarna är utrustade med ett ergonomiskt handtag, tillverkat av mörkt pakkaträ.
 • Fiskars Hard Edge knivset, 2 delar

  Fiskars Hard Edge knivset, 2 delar
  Med det här knivsetet i två delar från Fiskars-serien Hard Edge får du allt du behöver för att klara de flesta typer av matlagning. I setet ingår en stor kockkniv som klara många olika uppgifter och fungerar som den perfekta allroundkniven. Du får även en mindre grönsakskniv som är utmärkt för att hantera frukt och grönt. Knivarnas blad är tillverkade av tjockt rostfritt stål, och eggen är behandlad med revolutionerande LZR-EDGE™-teknik som gör att knivarna håller skärpan upp till fyra gånger så länge som en standardkniv. Kan diskas i diskmaskin.Det som främst kännetecknar knivarna i Hard Edge-serien är att de är otroligt vassa och exceptionellt tåliga. Knivarna tillverkads av japanskt rostfritt stål av hög kvalitet, och har ett ergonomiskt plasthandtag med unikt 3D-mönster som ger dig ett optimalt grepp. Bladen är dessutom enkla att slipa, så att du enkelt kan fortsätta få den perfekta knivupplevelsen. För bästa resultat rekommenderas att du slipar knivarna med Fiskars Roll-Sharp™ knivslip. Serien levereras i en ny mer hållbar förpackning med minimalt plastinnehåll, som du enkelt återvinner som pappersförpackning.Mått:Kockkniv – bladlängd 20 centimeter, totallängd 33,1 centimeter.Grönsakskniv – bladlängd 10,9 centimeter, totallängd 22,8 centimeter.
 • Mareld Knivset, 2 delar

  Mareld Knivset, 2 delar
  Set om två högkvalitativa knivar från Mareld – en filékniv och en hackkniv. Knivarna är tillverkade enligt tysk knivtradition, tillverkade av slitstarkt 1.4116 rostfritt stål. De har en hårdhet på 55-57 HRC, vilket ger en hållbar egg som klarar tuffa utmaningar i köket samtidigt som den enkelt kan slipas upp till full skärpa gång på gång. Handtagen är tillverkade av pakkaträ, ett lätt, hårt och kompakt material som passar bra i köket tack vare sina vattenavvisande och bakteriehämmande egenskaper.En bra filékniv gör det mycket enklare att utföra uppgifter som annars kan vara tuffa, till exempel att filea en laxsida eller skära upp en hel kyckling. Marelds filékniv har medelmjuk flex, vilket ger dig god precision i köket. Tack vare knivens profil med smalt blad passar den även bra för att skära skinka eller kött i tunna skivor.En hackkniv klarar både stora och små uppgifter i köket. Tack vare det höga bladet får du stor stabilitet, samtidigt som den tunna eggen ger dig extrem precision. Vill du klyva ett kålhuvud, eller kanske hacka en bit ingefära i små, små bitar? Marelds hackkniv klarar båda uppgifterna galant. Knivens blad är plant, vilket gör den optimal för att hacka istället för att använda den klassiska gungande rörelsen. Ett roligt, praktiskt och användbart komplement till de andra knivarna du har i köket.För att bevara knivarnas skärpa på bästa sätt rekommenderar vi att du efter användning diskar knivarna för hand, torkar av dem med kökshandduk och förvarar dem på knivlist eller i knivställ. Du bör regelbundet underhålla dem med ett slipstål samt slipa dem med våtslipsten för att bibehålla finessen i skärpan. För normal underhållsslipning rekommenderar vi Mareld Slipsten 1000/3000 grit. För mer avancerad slipning rekommenderar vi att du kombinerar en grövre slipsten och en finare slipsten. Till exempel Mareld Slipsten 300/1500 grit och Mareld Slipsten 4000/8000 grit. Du börjar då med den grövre stenen med låg grit för att skapa en ny egg, och använder sedan den finare stenen med högre grit för att polera upp eggen till perfektion.
 • Satake Houcho Knivset i Balsabox, sex knivar

  Satake Houcho Knivset i Balsabox, sex knivar
  Det här knivsetet från Satakes Houcho-serie är ett måste för dig som inte vill dra ner på köksredskapen. Knivarna levereras i en läcker balsabox som är klädsam för hela köket, och det finns dessutom hela sex knivar i setet. Det här garanterar dig en mångsidighet i köket. Handtagen är tillverkade i magnoliaträ, vilket ger knivarna en rustik design. Knivarna är även bekväma och ergonomiska att hålla i.
 • Wüsthof Classic Knivset 3 delar, Kockkniv + Allkniv + Skalkniv

  Wüsthof Classic Knivset 3 delar, Kockkniv + Allkniv + Skalkniv
  Ett knivset i tre delar ur serien Classic från Wüsthof. Setet fungerar för såväl proffs som hemmakocken och innehåller en kockkniv 20 cm, en universalkniv 16 cm samt en skalkniv på 9 cm. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en hög uthållighet och mycket god skärpa. Skaften är svarta och ergonomiskt utformade för att ligga bra i handen.Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.
 • Victorinox Knivset 2 Delar

  Victorinox Knivset 2 Delar
  Knivset från Victorinox. Setet består av en brödkniv 21 cm och en kockkniv 19 cm. Knivarna har maple wood handtag och handdisk rekommenderas.
 • MAC Chef Knivset 2-delar HB-85 och HB-55

  MAC Chef Knivset 2-delar HB-85 och HB-55
  I detta set från du både kockkniven HB-85 med en bladlängd på 21 cm. och universalkniven HB-55 har en bladlängd på 12,5 cm. Båda knivarna har blad av högkvalitets stål och behagliga skaft av laminerad björk. Med dessa två knivar kan upp klara av i stort sett alla dina hack-, snitt- och skäruppgifter så det är inte konstigt att det är bland seriens bäst sålda knivar.MAC blir smidda i byn Sakai, Japan. MAC har en lång tradition för hantverk som härstammar från smidandet av de gamla samurajsvärden. Varje kniv blir handslipad och kvalitetskontrollerad innan de lämnar produktionen. MAC-knivarna har ett högt kolinnehåll som håller skärpan och är samtidigt rostfria.
 • Brusletto Knivset 6 delar

  Brusletto Knivset 6 delar
  Knivset om sex delar från norska Brusletto får du knivar som klarar alla möjliga uppgifter i köket. Du får en smal och vass filékniv, en stabil brödkniv med tandad egg, en chopper med hög precision, en skalkniv för frukt och grönt samt två kockknivar i olika storlek som klarar det mesta i köket. Samtliga knivar i setet har blad av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell och ergonomiska handtag av högkvalitativ komposit som ligger bra i handen. Du får knivar som snabbt blir oumbärliga hjälpredor i köket och som kommer till nytta i många år framöver.Skötselråd: Skölj knivarna direkt efter användning då salt och syra kan påverka eggens skärpa. Knivarna tål maskindisk, men för bästa möjliga hållbarhet rekommenderar vi att du diskar dem för hand. Se även till att torka dem torra efter avslutad diskning.Setet innehåller:1 x Filékniv, bladlängd 23 centimeter.1 x Brödkniv, bladlängd 23 centimeter.1 x Kockkniv, bladlängd 20 centimeter.1 x Kockkniv, bladlängd 15 centimeter. 1 x Chopper/Grönsakskniv, bladlängd 16 centimeter.1 x Skalkniv, bladlängd 9 centimeter.
 • Global NI Startset GN-009, GNM-07, GNFS-01

  Global NI Startset GN-009, GNM-07, GNFS-01
  GN-009GN-009 är en mångsidig kockkniv i orientalisk stil. Bladet är 20 cm långt och är tillverkat i Cromova 18-stål vilket ger en otroligt vass skärpa.Längd blad: 20 cm.GNM-07GNM-07 är en behändig grönsakskniv i orientalisk stil. En grönsakskniv är självklart perfekt att hacka grönsaker med, men den fungerar även utmärkt till mindre köttstycken där den stora kockkniven blir för klumpig. Längd blad: 15 cm.GNFS-01GNFS-01 är en praktisk liten allkniv i orientalisk stil. Kniven har en olivslipning som gör att maten inte fastnar så lätt på bladet, då det inte bildas något vakuum.Längd blad: 9 cm.NI är Globals nya heta serie med knivar för alla uppgifter som man kan tänkas stöta på i köket. Global NI är designad av Komin Yamada som har en gedigen historia av att ta fram kvalitetsknivar för Global och har med sin känsla för perfektion och noggrannhet satt Global på världskartan. Global Nis sortiment består av 18 högklassiga knivar och två knivset. Knivbladen är tillverkade av Cromova 18-stål och är något tjockare än den klassiska Globalkniven. Global NI-knivarna har fått en extrem skärpa och slipas för hand av en slipmästare. Handtaget har lite större form än de klassiska Globalknivarna men med en mer avsmalnade design för perfekt ergonomiskt grepp. De välkända ”Globalprickarna” har fått en ny form och präglas nu av en ljus och elegant design.
 • Miyabi Artisan 6000 MCT Knivset 3 delar

  Miyabi Artisan 6000 MCT Knivset 3 delar
  Det perfekta knivsetet till dig som är på jakt efter hög kvalitet och skärpa i toppklass. De stilrena knivarna från Miyabi Artisan 6000 MCT-serien har en kärna av raffinerat SG2 hårt MC63 pulverstål, medan CRYODUR®-bladet är härdat och bidrar till riktigt god skärpa, korrosionsbeständighet och optimal bladflexibilitet. Bladet har dessutom en hårdhet på 63 HRC täckt med två lager hamrat rostfritt stål, vilket ger knivarna ett elegant och stilfullt utseende.Utöver detta är det ergonomiska handtaget tillverkat i pakkaträ som ligger bekvämt i handen. Med detta knivset får du livstidsgaranti på material och produktionsfel. Knivarna tillverkas i Seki i Japan och setet innehåller en Gyutoh kockkniv 20 cm, en Shotoh grönsakskniv 13 cm och en Shotoh grönsakskniv 9 cm.

Kökskniv som bör ingå i ett knivset

Det finns många moment i matlagningen som blir så mycket bättre med en bra kökskniv. Olika ingredienser kräver olika sätt på hur man skär och hackar. Att dela och skiva en stor melon kräver en kökskniv med stort blad medan en laxbit som du vill skära i filéer går lättare om du har en filékniv.

De fyra typerna av köksknivar som tycker bör finnas i alla kök är en riktigt bra kockkniv, en brödkniv, en grönsakskniv och en skalkniv. Specialknivar som svampknivar, ostknivar och köttyxor är inte något man absolut måste ha hemma i köket. Det tycker vi är för entusiasten som vill laga mat med ännu mer precision och detalj.

Kompletta knivpaket och bra skärbräda

Med ett komplett knivpaket och en bra skärbräda kan du laga massor av god mat hemma. Om du satsar på ett lite exklusivare set med knivar, glöm inte att du då även bör välja en skärbräda som håller samma klass. Dåliga brädor sliter på kniven men också det motsatta att supervassa knivar sliter på skärbrädan. Bästa typen du kan satsa på är skärbrädor i ändträ.

Om du köper ett fint köksknivset och har lagt mycket pengar på det bör du inte snåla på skärbrädan. Ge dina knivar den bästa förutsättningen att få leva länge. Det innefattar också att du har de rätta verktygen för att skärpa och slipa dina kockknivar.