Knivpaket med set av köksknivar
Ett bra sätt att köpa nya knivar på om man behöver flera är att köpa ett knivset. Dels får man knivarna man behöver för olika saker, men också att de går i samma stil. Här har vi samlat knivset i allt från 2 till 6 olika sorters köksknivar i ett paket.
Paket med olika typer av köksknivar
Knivpaketen ger dig komplett uppsättning med knivar i olika storlekar och med olika funktion. Vissa får du till och med levererade tillsammans med ett fint etui eller ett knivblock.
Populära knivpaket
-
Knivset med 10 Knivar
10999 kr
Läs mer härDetta är vårt mest kompletta knivset från Global. Speciellt om man letar efter ett användbart knivset för att få en ny uppsättning knivar som täcker alla områdena. Om man dessutom är ute efter välbeprövad kvalitet och snygg design så har man verkligen hittat till rätt knivar. Globals knivset håller alltid en hög kvalitet. Skärpan tillsammans med balansen i Globalknivarna är egenskaper som gjort de japanska knivarna så omåttligt populära och respekterade. Innehåller: (från vänster på bilden) 1. Global GS-38 Skalkniv 9 cm.2. Global GS-11 Allkniv 15 cm.3. Global GS-5 Grönsakskniv 14 cm.4. Global G-2 Kockkniv 20 cm.5. Global G-9 Brödkniv 22 cm.6. Global G-17 Kockkniv 27 cm.7. Global G-30 Filékniv 21 cm flexibel.8. Global G-81 Grönsakskniv olivslipad 18 cm.9. Global GS-61 Bröd/salladskniv tandad 16 cm.10. Global G-79 Kockkniv olivslipad 16 cm. Globals knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna. GS står för Global Small och dessa är de mindre knivarna i Globals sortiment, de har ett något mindre handtag. GF står för Global Forged, knivarna i denna serie är smidda i ett stycke stål, från knivspets till handtagets slut. GSF står således för Global Small Forged det vill säga de mindre smidda knivarna. -
Knivset Kockkniv Brödkniv Skalkniv Filékniv
2499 kr
Läs mer härEtt mycket prisvärt knivset med kvalitetsknivar från välkända Victorinox. I detta set får du 4 st knivar, allt du behöver för att briljera i köket! Victorinox Kockkniv 22 cm Rosenträ Kockkniv med skaft av Rosenträ, bladlängd 22 cm. Detta är en mindre kniv i Victorinox Wood serie av kockknivar med traditionella handtag i Rosenträ. Kockkniven är av mindre storlek och har ett behagligt grepp i trä med ett balanserat blad.Kockknivar är användbara och väldigt allround speciellt när de något mindre som den här. Man hackar och skär allt utan några problem. En bra kockkniv, som den här, gör matlagningen till ett rent nöje. Victorinox Brödkniv 26 cm Rosenträ Brödkniv sågtandad med skaft i Rosenträ, bladlängd 26 cm. En bröd- och bagarkniv från Victorinox med ett bekvämt handtag av Rosenträ, den professionella benämningen är konditorkniv.Knivens egenskaper gör den idealisk för att skära både mjukt och frasigt bröd utan att det trasas sönder. Den ligger mycket smidigt i handen, är lätthanterad och med ett klassiskt handtag i rosenträ så passar den in i nästan alla miljöer och stilar på kök. Victorinox Skalkniv 8 cm Rosenträhandtag Skalkniv med spets i rostfritt stål och skaft i rosenträ, totalt 18,2 cm lång, bladlängd 8 cm och och bladbredd 19 mm.Skalkniven är en av de mest användbara knivarna i köket, denna är en praktisk spetsig skalkniv med ett behagligt handtag i rosenträ som gör den lättanvänd. Den är obetydligt större än skalkniven med artikelnr 5.0600 och ingår i matlagningens ABC där den väl fyller en mängd olika användningsområden. Victorinox Flexibel Filékniv 18 cm Rosenträ Filékniv med flexibelt blad och skaft i Rosenträ, bladlängd 18 cm. Filéknivar kännetecknas av sina smala, långa, spetsiga och lätt böjliga klingor. Likt kirurgens skalpell är filékniven ett precisionsverktyg och med kniven avlägsnas fiskfilén med lätthet från ryggbenet. Det flexibla bladet gör det enkelt att följa benens rundning och ger fina filéer. -
RAN Kockkniv 20cm & Allkniv 12cm
4498 kr
Läs mer här2-delsset bestående av en kockkniv 20 cm och en allkniv 12 cm. Båda knivarna har ett vackert damaskusmönster och handtag i svart micarta.Material: VG10 cobolt-vanadium rostfritt stål (blad) Mikarta (skaft). -
Kuro knivset i två delar, Santoku-kniv (18cm) och Petty-kniv (15 cm)
2243 kr
Läs mer härKnivsetet i 2 delar från Satake är en utmärkt gåva till dig själv eller kompisen. Setet innehåller en santokukniv med bladlängd på 18 cm och en universalkniv med bladlängd på 15 cm. Båda knivarna tillhör Kuro-serien från Satake och setet blir därför en perfekt start på din egen knivkollektion, eller en utmärkt förlängning.Knivbladen är tillverkade i VG10-stål som behandlats 8 gångar. Detta ger en otroligt skärpa och hållbarhet som gör att knivarna håller absolut högsta kvalité. Knivarna är handgjorda och samtliga detaljer är noggrant utformade och designade. Skaften är formad i bränt, polerat rosenträ som ger ett perfekt grepp, stabilitet och balans. Knivarna är perfekta i köket och kan användas till det mesta.
Fler tips på knivpaket
-
Knivset Kockkniv Brödkniv Skalkniv
1999 kr
Läs mer härEtt mycket prisvärt knivset med kvalitetsknivar från välkända Victorinox. I detta set får du 3 st knivar, allt du behöver för att briljera i köket! Victorinox Kockkniv 19 cm Rosenträ Kockkniv med skaft av Rosenträ, bladlängd 19 cm. Detta är en mindre kniv i Victorinox Wood serie av kockknivar med traditionella handtag i Rosenträ. Kockkniven är av mindre storlek och har ett behagligt grepp i trä med ett balanserat blad.Kockknivar är användbara och väldigt allround speciellt när de något mindre som den här. Man hackar och skär allt utan några problem. En bra kockkniv, som den här, gör matlagningen till ett rent nöje. Victorinox Brödkniv 26 cm Rosenträ Brödkniv sågtandad med skaft i Rosenträ, bladlängd 26 cm. En bröd- och bagarkniv från Victorinox med ett bekvämt handtag av Rosenträ, den professionella benämningen är konditorkniv.Knivens egenskaper gör den idealisk för att skära både mjukt och frasigt bröd utan att det trasas sönder. Den ligger mycket smidigt i handen, är lätthanterad och med ett klassiskt handtag i rosenträ så passar den in i nästan alla miljöer och stilar på kök. Victorinox Skalkniv 8 cm Rosenträhandtag Skalkniv med spets i rostfritt stål och skaft i rosenträ, totalt 18,2 cm lång, bladlängd 8 cm och bladbredd 19 mm.Skalkniven är en av de mest användbara knivarna i köket, denna är en praktisk spetsig skalkniv med ett behagligt handtag i rosenträ som gör den lättanvänd. Den är obetydligt större än skalkniven med artikelnr 5.0600 och ingår i matlagningens ABC där den väl fyller en mängd olika användningsområden. -
Fiskars Knivset All Steel 3-Delar
2449 kr
Läs mer härFiskars All Steel knivset är ett genomtänkt och stilrent set med tre oumbärliga köksknivar – designade för precision, balans och långvarig prestanda. Setet innehåller en kockkniv, en santokukniv och en skalkniv – var och en noggrant utformad för olika uppgifter i köket.Kockkniven har ett robust, mångsidigt blad som lämpar sig för att hacka, skära och filea. Santokukniven, med sitt bredare blad inspirerat av asiatisk design, ger rena snitt genom kött, fisk och grönsaker. Skalkniven är kompakt och exakt – perfekt för att skala, ansa och bearbeta mindre råvaror.Knivarna är tillverkade av högkvalitativt japanskt rostfritt stål med hög kolhalt, vilket ger dem utmärkt skärpa och slitstyrka. Den helgjutna konstruktionen i ett enda stycke stål ger både styrka och ett sömlöst, tidlöst uttryck. Varje kniv är noggrant balanserad för att ligga bekvämt och naturligt i handen – oavsett skärteknik.Med sitt rena formspråk och fokus på funktionalitet kombinerar detta knivset hög kvalitet med användarvänlig design – utvecklat för att göra matlagningen både enklare och mer inspirerande. Handdisk rekommenderas för att bevara knivarnas prestanda och finish. -
Artisan 6000 MCT Knivset 3 delar
7609 kr
Läs mer härDet perfekta knivsetet till dig som är på jakt efter hög kvalitet och skärpa i toppklass. De stilrena knivarna från Miyabi Artisan 6000 MCT-serien har en kärna av raffinerat SG2 hårt MC63 pulverstål, medan CRYODUR®-bladet är härdat och bidrar till riktigt god skärpa, korrosionsbeständighet och optimal bladflexibilitet. Bladet har dessutom en hårdhet på 63 HRC täckt med två lager hamrat rostfritt stål, vilket ger knivarna ett elegant och stilfullt utseende.Utöver detta är det ergonomiska handtaget tillverkat i pakkaträ som ligger bekvämt i handen. Med detta knivset får du livstidsgaranti på material och produktionsfel. Knivarna tillverkas i Seki i Japan och setet innehåller en Gyutoh kockkniv 20 cm, en Shotoh grönsakskniv 13 cm och en Shotoh grönsakskniv 9 cm. -
Kaizen knivset, 2 delar
2495 kr
Läs mer härKnivset i serien Kaizen från Satake. I setet ingår två knivar: en kockkniv av modellen Gyoto och en skalkniv av modellen Petty. Knivarna har skaft i åldrat olivträ, vilket både är snyggt och bekvämt att hålla i. Båda knivarna är dessutom utrustade med varsitt tunt och elegant damaskusblad i 67 lager – 66 lager supportstål och en kärna av högkvalitativt MVS10Cob-stål.Med knivar från Satake Kaizen får du knivar av premiumkvalitet från knivarnas huvudstad, Seki City i Japan. Ordet Kaizen symboliserar en ständig strävan mot förbättring, och knivarna lever verkligen upp till sitt namn. Du får ett bekvämt grepp, en estetisk form och blad av högsta kvalitet.Mått:Gyuto santokukniv– bladlängd 18 centimeterPetty skalkniv – bladlängd 12 centimeter -
Essential knivset 3 delar
299 kr
Läs mer härSet om tre stabila knivar i serien Essential från Fiskars – perfekt när du behöver ett stabilt startset i köket. Knivarna har handtag i tålig PP-plast och är utrustade med fingerstopp för säkrare användning. I Essential-serien hittar du många olika varianter, så att du kan skaffa knivar för varje tillfälle. Tål maskindisk. -
3-delar knivset (G-46, GS-3, GS-38)
3299 kr
Läs mer härGlobal har satt ihop ett knivset med tre noggrant utvalda knivar som ger både precision och mångsidighet i köket. Setet innehåller en santokukniv, en kockkniv och en skalkniv, vilket gör att du har rätt verktyg för både stora och små uppgifter. Santokukniven G-46 är perfekt för att hacka, skära och strimla grönsaker, kött och fisk tack vare sin breda klinga och välbalanserade design. Kockkniven GS-3 är utmärkt för precisionsarbeten som att hacka lök, örter och mindre frukter, medan skalkniven GS-38 är oumbärlig för att skala frukt eller trimma grönsaker.Knivarna är tillverkade av högkvalitativt rostfritt stål, vilket säkerställer lång hållbarhet och en skärpa som håller över tid. Det ergonomiska handtaget ger ett bekvämt grepp, vilket gör att du kan arbeta både effektivt och säkert. För att bibehålla knivarnas skärpa bör du använda en skonsam skärbräda av trä eller plast och undvika att skära i frysta råvaror eller ben. Handdisk rekommenderas med ljummet vatten och mild tvål, eftersom diskmaskinens höga temperaturer kan skada knivseggen. För säker och skonsam förvaring är en knivblock eller magnetlist att föredra.Knivsetet innehåller:Santokukniv G-46Kockkniv GS-3Skalkniv GS-38 -
Knivset 5 delar
1061 kr
Läs mer härDetta eleganta knivset från Laguiole By Haws kombinerar utsökt hantverk med praktisk funktionalitet. Setet innehåller fem oumbärliga köksknivar i rostfritt stål, designade för precision och hållbarhet. Handtagen i olivträ ger inte bara en varm och naturlig känsla, utan säkerställer även ett bekvämt grepp som gör matlagningen mer intuitiv.Laguiole-designen har sina rötter i 1800-talets Frankrike och har blivit en symbol för kvalitet och tidlös elegans. Med detta set får du knivar som är lika vackra som effektiva – perfekta för både hemmakockar och proffs.Setet innehåller:Santokukniv (17 cm blad, 31 cm total längd) – Idealisk för precisionsskärning av grönsaker, kött och fisk.Kockkniv (19 cm blad, 34 cm total längd) – En mångsidig kniv för hackning, skärning och tärning.Brödkniv (19 cm blad, 34 cm total längd) – Sågtandat blad som skär igenom alla typer av bröd och bakverk.Urbeningskniv (19 cm blad, 34 cm total längd) – Perfekt för att skära kött med precision.Skalkniv (8 cm blad, 20 cm total längd) – En liten, skarp kniv för detaljerade skäruppgifter.Knivarna är tillverkade av 420 rostfritt stål och levereras i en elegant presentask i trä – en perfekt gåva till varje matentusiast. För att bevara knivarnas skärpa och finish rekommenderas handdisk. -
Knivset, 7 delar
2990 kr
Läs mer härSet om hela sju högkvalitativa knivar från Mareld. I setet ingår: skalkniv, univeralkniv, filékniv, brödkniv, santoku-kniv, hackkniv och kockkniv.Den här serien av Marelds köksknivar är designade enligt tysk knivtradition, tillverkade 1.4116 rostfritt stål med en hårdhet på 55-57 HRC. Det ger en hållbar egg som klarar tuffa utmaningar i köket, samtidigt som den har en viss flexibilitet och enkelt kan slipas tillbaka till full skärpa. Handtaget är tillverkat av lätt pakkaträ, ett hårt och kompakt material som både är vattenavvisande och hämmar bakterietillväxt.Skalkniv, bladlängd 9 cm. Skalkniven är ofta både kökets minsta och kökets mest använda kniv. Den kommer väl till pass för till exempel att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna förpackningar, skala potatis och mycket mer. Den är skarp, flexibel och liten, vilket ger dig stor kontroll när du hackar och skär.Universalkniv, bladlängd 13 cm. Universalkniven är som ett mellanting av en skalkniv och en mindre kockkniv. Tack vare sitt relativt smala blad kommer den väl till pass när du vill hacka, skiva eller skära mindre grönsaker som vitlök och schalottenlök. Den är även ett bra alternativ om du är mer bekväm med en mindre kniv i köket. Filékniv, bladlängd 16 cm. Med en bra filékniv blir det mycket lättare att klara köksuppgifter som annars kan vara tuffa, till exempel att filea en laxsida eller skära upp en hel kyckling. Skalkniven från Mareld har en medelmjuk flexibilitet, vilket ger dig god precision. Tack vare knivens profil med smalt blad passar den också bra för att skära kött eller skinka i tunna skivor.Brödkniv, bladlängd 23 cm. Marelds brödkniv har en vass, tandad egg som låter dig skära perfekta skivor av de flesta sorters bröd. Den är framtagen för att ge dig ett bra grepp, så att du får full kontroll över tjockleken på brödskivorna.Santoku, bladlängd 18 cm. Santoku-kniven är en japansk knivtyp med hög precision, här tillverkad med europeisk stålhårdhet. Santoku betyder direktöversatt tre uppgifter, vilket kan tolkas både som att den passar till kött, fågel och fisk – eller till att skära, strimla och tärna. Oavsett tolkning är santokun ett bra val i förberedelserna inför både vardagsmat och mer avancerade rätter.Kockkniv, bladlängd 21 cm. En bra kockkniv är kökets allt-i-allo och gör matlagningen både roligare och enklare. Marelds kockkniv har ett lite bredare blad, vilket gör att den är mycket solid och stabil. Handtaget buktar ut något i mitten och smalnar sedan av mot bolstret, vilket ger dig ett säkert grepp oavsett om du greppar den ovanför eller bakom bolstret.Hackkniv, bladlängd 18 cm. Hackkniven har ett blad som är nästintill plant, så att du kan hugga istället för att skära med den klassiska gungande rörelsen. Det höga bladet ger dig stor stabilitet, samtidigt som den tunna eggen ger extrem precision – bra både när du vill klyva ett kålhuvud och när du vill hacka ingefära i minimala bitar. Ett roligt, praktiskt och användsbart komplement till de andra knivarna i köket.För att bibehålla skicket på dina knivar rekommenderar vi att du diskar dem för hand och torkar av dem direkt med en kökshandduk. Förvara gärna på knivlist eller i knivställ för att knivarna ska hålla skärpan så länge som möjligt. Vi rekommenderar även att du underhåller eggen med ett slipstål eller bryne då och då. Nedan kan du läsa fler skötselråd. -
Knivset 4 delar Rosewood
1038 kr
Läs mer härGe matlagningen ett lyft med detta eleganta knivset från Laguiole By Haws. Setet innehåller fyra noggrant designade knivar i rostfritt stål, skapade för att förena funktionalitet med tidlös estetik. De vackra handtagen i rosenträ ger en exklusiv känsla samtidigt som de ligger bekvämt i handen och ger ett säkert grepp.Namnet Laguiole refererar till den klassiska knivdesignen med rötter i 1800-talets Frankrike. Dessa knivar tillverkas med samma hantverksmässiga precision och stolthet, vilket gör dem till en pålitlig följeslagare i köket under många år framöver.Setet innehåller:Kockkniv (19 cm blad, 34 cm total längd) – En mångsidig kniv för skärning, hackning och tärning.Brödkniv (19 cm blad, 34 cm total längd) – Perfekt för att skära igenom alla typer av bröd och bakverk.Santokukniv (17 cm blad, 31 cm total längd) – Idealisk för finhackning av grönsaker och kött.Skalkniv (8 cm blad, 20 cm total längd) – En liten, precisionskniv för detaljerade köksuppgifter.Knivarna är tillverkade av 420 rostfritt stål och levereras i en stilren svart presentask i trä – en perfekt gåva till varje matentusiast. För att bevara knivarnas livslängd och skärpa rekommenderas handdisk. -
Ryda Knives A-30 Knivset 3 knivar
5759 kr
Läs mer härUpptäck mångsidigheten och hantverket i Ryda Knives A-30 Startset – ett knivset som kombinerar funktion, estetik och material av högsta kvalitet. Setet innehåller en kockkniv, en universalkniv och en skalkniv – samtliga tillverkade för krävande användare med fokus på precision och komfort. Knivarna i A-30-serien är designade för att ge maximal kontroll vid skärarbete, särskilt för dig som föredrar ett så kallat ”pinch”-grepp. Den välbalanserade konstruktionen och den låga vikten gör dem utmärkta för långvarig användning utan trötthet i handen – oavsett om du arbetar professionellt eller i hemmaköket.Kockkniven är idealisk för större uppgifter som att skiva grönsaker, stycka kött och hacka örter. Universalkniven hanterar enkelt mellanstora uppgifter som att skära frukt, ost eller korv. Skalkniven är perfekt för precisionsarbete som att skala lök, ta bort kärnor eller skala frukt. Alla knivar är smidda i 3-lagers damaskusstål med en kärna av Aus-10-stål. Genom vakuumbehandling och en hårdhet på 60 HRC säkerställs både skärpa och lång livslängd. Handtagen i stabiliserat valnötsträ ger knivarna ett robust och exklusivt uttryck – och förblir stabila över tid.Setet innehåller:A-30 KockknivSlipvinkel: 2x15°Bladlängd: 20,5 cmHandtagslängd: 13 cmTotal längd: 34,5 cmBladbredd: 5,2 cmTjocklek: 2 mmVikt: 188 gA-30 UniversalknivSlipvinkel: 2x15°Bladlängd: 12,7 cmHandtagslängd: 11 cmTotal längd: 25,2 cmBladbredd: 2,7 cmTjocklek: 2 mmVikt: 75 gA-30 SkalknivSlipvinkel: 2x15°Bladlängd: 9 cmHandtagslängd: 10,5 cmTotal längd: 21 cmBladbredd: 2,2 cmTjocklek: 2 mmVikt: 62 g -
Kuro knivset, 2 delar
1999 kr
Läs mer härKnivset i två delar från serien Satake Kuro. Du får dels en Kuro Nakiri grönsakskniv och en Kuro Petty skalkniv, som bägge är mycket praktiska och fyller sin funktion i det moderna köket. Knivarnas vassa egg gör din mat både godare och nyttigare, eftersom en vass egg ger en fin snittyta som hjälper råvarorna att bibehålla sin färg, saft, spänst och smak. De håller dessutom längre, och tar inte smak av annat i kylskåpet. Du får med andra ord en otrolig knivupplevelse, med knivar som är välbalanserade, vassa och framtagna för kraft och precision. Bägge knivarna är smidda för hand och levereras i en vacker trälåda.Knivarna i serien Satake Kuro har blad av VG-10-damaskusstål i 67 lager som processats hela åtta gånger, vilket ger dem extra skärpa och en hårdhet på cirka 58 HRC. Kuro-knivarna har dessutom ett långt handtag av bränt trä, förstärkt av bolster och skaftände av 18/8-stål. Du får balans, stabilitet och ett optimalt grepp – tre kriterier som gör dem oumbärliga i det moderna köket.Mått:Kuro Nakiri grönsakskniv – bladlängd 18 centimeter, totallängd 32 centimeter.Kuro Petty skalkniv – bladlängd 11 centimeter, totallängd 25 centimeter. -
Akio knivset, 3 delar
2195 kr
Läs mer härI det här setet från Mareld ingår de tre viktigaste köksknivarna – japansk kockkniv, japansk universalkniv och japansk skalkniv. Knivarna är en del av Marelds Akio-serie, med blad med Damaskus-teknik i 67 lager rostfritt stål, vilket ger varje blad ett unikt mönster. De japanska knivarna har en hårdhet på 60-62 HRC, högre än traditionella europeiska knivar, vilket gör att de håller sig vassa exceptionellt länge. Handtagen är tillverkade av pakkaträ, ett kompakt och slitstarkt material som både är vattenavvisande och hämmar bakterietillväxt. Det ljusa träslaget är dessutom vackert så att du med fördel kan låta knivarna hänga framme på en knivlist, nästan som dekoration. Du får tre knivar av hög kvalitet som täcker de allra flesta behoven i köket när det kommer till att skiva, hacka och tärna.En bra kockkniv är kökets allt-i-allo och gör matlagningen både enklare och roligare. Mareld Akio kockkniv har en bladlängd på 21 centimeter. Den har en gedigen design som är både vacker och välbalanserad – perfekt för de flesta stora uppgifterna i köket. Knivens handtag buktar ut något i midjan och smalnar sedan av mot bolstret, vilket ger dig ett säkert grepp oavsett om du håller den ovanför eller bakom bolstret.Skalkniven är ofta den minsta och billigaste av köksknivarna, men är ofta en av kökets mest använda. Mareld Akio skalkniv har en bladlängd på 9 centimeter, vilket passar perfekt för att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna förpackningar eller skala potatis. På grund av sin nätta storlek är den mycket enkel att använda, eftersom du har bra kontroll över bladet när du skär.Universalkniven är ett mellanting mellan en mindre kockkniv och en skalkniv. Med Mareld Akio universalkniv får du en kraftfull kniv med stora möjligheter – utmärkt för att hacka, skiva eller skära mindre grönsaker som vitlök, schalottenlök och annat du vill ha i småbitar. Univeralkniven har en bladlängd på 13 centimeter. Den är därför ett bra val för yngre matlagare eller för den som är mer bekväm med att använda en mindre kniv i köket.Knivarna i Akio-serien håller sig vassa länge, men genom att ta lite extra hand om dem kan du se till att de håller sig vassa i många framöver. Till det rekommenderar vi att du använder Mareld Slipsten 1000/3000 grit för underhållsslipning. Om du vill kan du komplettera med Mareld Slipsten 4000/8000 grit för avslutande polering för att få eggen riktigt vass igen. Vi rekommenderar även att du diskar dina knivar för hand för att bibehålla skärpan på bästa sätt. -
Houcho Knivset i Balsabox 2-set Santoku Skalkniv
669 kr
Läs mer härSantoku Allroundkniv 17 cm + Petty Skalkniv 12 cmPresentset med skalkniv/Petty och japansk kockkniv som både hackar och skivar med japansk precision. Det höga bladet gör att dina knogar aldrig stöter mot skärbrädan.Hi Carbon steelBladlängd: 12 + 17 cmSlipvinkel: 15 graderSlipas med sten eller keramiskt bryneHandtag i magnoliaträ -
Akio Knivset, 4 knivar, svart
3490 kr
Läs mer härDetta exklusiva Mareld Akio-knivset ger dig fyra oumbärliga knivar: en 21 cm kockkniv, två Santokuknivar på 18 cm och 13 cm samt en 9 cm skalkniv. Med denna samling har du det kompletta verktygsetet för alla typer av matlagning, oavsett uppgiftens omfattning.Den 21 cm långa kockkniven är idealisk för stora skäruppgifter som att skära kött, fisk och större grönsaker. Denna kraftfulla kniv är det perfekta valet för dagliga köksuppgifter där både precision och styrka behövs. De två Santokuknivarna ger dig mångsidighet. Den 18 cm långa Santokukniven är lämplig för att hacka, skära och snitta större ingredienser, medan den 13 cm långa Santokukniven erbjuder precision för finare detaljer som örter och mindre grönsaker. Slutligen kompletterar den 9 cm långa skalkniven setet med sin kompakta storlek, perfekt för uppgifter som att skala och trimma små ingredienser. Det lilla bladet ger exakt kontroll för de mest delikata arbetsuppgifterna.Alla knivar är tillverkade av högkvalitativt rostfritt stål och har ett ergonomiskt grepp med svart finish, vilket garanterar både hållbarhet och komfort vid användning. -
SAI Knivset Kockkniv + Brödkniv
3249 kr
Läs mer härGlobal SAI knivset med kockkniv SAI01 19 cm som är den populäraste kockkniven och en utmärkt baskniv i köket samt brödkniven SAI05 som är en 23 cm lång tandad kniv som kan användas till mycket mer än att bara skiva bröd.Bladets längd SAI-01: 19 cmBLadets längd SAI-05: 23 cmGlobal Sai är uppbygd av tre lager stål med ett hårdt härdat rostfritt stål i kärnan samt ett mjukare stål som omsluter detta. Den hamrade ytan på bladet ger kniven en spännade karaktär.Handtaget är ergonomiskt utformat med ett skönt grepp och de klassiska Globalprickarna finns naturligtvis med om än i lite mer diskret utförande. Varje Global SAIkniv är numrerad. Genom att registrera kniven erhåller man en fri första omslipning av kniven. Dessutom blir man medlem i SAI-klubben när man registrerar sin kniv. Som medlem i SAI-klubben får man förutom ett förmånligt välkomsterbjudande även exklusiva erbjudanden och chansen att vinna matlagningstävlingar med kändiskockar. Registrera din SAI-kniv >> -
Knivset med G-2 och G-22
1999 kr
Läs mer härDetta är ett mycket bra knivset med två knivar som är bra att starta med.G-2 kockkniv är den mest sålda Globalkniven, kniven som de flesta börjar med att köpa.G-22 tandad brödkniv kan användas till mycket mer än att skära bröd, en tandad kniv är alltid bra att ha i köket till t.ex tomater eller fisk. Innehåller: Global G-2, kockkniv 20 cm Global G-22, brödkniv -
Four Star Knivset 3 delar
1508 kr
Läs mer härDet tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och samtliga är av hög kvalitet.Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast. Innehåller: Kockkniv 20 cm, köttkniv 16 cm och skalkniv 10 cm. -
Piemont Pizza/Stek knivset 6 delar
632 kr
Läs mer härFullända grillkvällen med stekknivarna från Villeroy & Boch. Dessa knivar är tillverkade av rostfritt stål av hög kvalitet och har en simpel och elegant design som dekorerar alla dukningar. Knivarna är enkla att rengöra och tål diskmaskin. Skaftet har ett behagligt grepp så att du lätt och bekvämt kan hålla i kniven när du skär din stek. Piemont serien kan enkelt kombineras med andra serier för att få en unik stil.Steak/Pizza knivsetet består av 6 knivar och kan tack vare sin enkla design kombineras med ett annat bestickset och därför kunna användas till grillningen. -
Akio knivset, 4 delar
3490 kr
Läs mer härSet om fyra suveräna köksknivar från Marelds Akio-serie. I setet ingår en kockkniv (21 cm), en skalkniv (9 cm) och två santoku-knivar (13 och 18 cm). Knivarna är tillverkade med Damaskus-teknik i 67 lager rostfritt stål, vilket ger bladen ett vackert mönster som är unikt för varje kniv. Handtagen är tillverkade av pakkaträ, ett tåligt och kompakt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt. Tack vare det vackra Damaskus-bladen ihop med det ljusa träslaget kan du med fördel låta knivarna hänga framme på en knivlist, nästan som dekoration. Du får fyra knivar av hög kvalitet, noga utvalda för att täcka alla behov i köket när det kommer till att skära, hacka och tärna.Santoku-kniven är kanske den allra mest populära typen av japanska kockknivar. I setet ingår två santokus, med bladlängd på 13 och 18 centimeter. Det japanska ordet san betyder tre, medan toku betyder uppgifter. Översatt direkt betyder det tre uppgifter, något som vissa menar att santoku-kniven kan användas till kött, fågel och fisk, medan andra menar att det betyder att kniven klarar både att skära, hacka och strimla. Oavsett får du två funktionella och vackra santoku-knivar, lämpliga både för vardagsmat och för mer avancerade rätter.Med en riktigt vass kockkniv blir matlagningen både enklare och roligare. Mareld Akio kockkniv är den största i setet och har en bladlängd på 21 centimeter. Det är en vacker och välbalanserad kniv med solid design – perfekt för många av de stora uppgifterna i köket. Knivens handtag buktar ut något i midjan och smalnar av mot bolstret, vilket gör att du får ett säkert grepp oavsett om du håller i den ovanför eller bakom bolstret.Skalkniven är ofta kökets minsta och billigaste kniv, men även en av de mest använda. Mareld Akio skalkniv har en bladlängd på 9 centimeter, vilket passar perfekt för att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna förpackningar eller skala potatis. På grund av sin nätta storlek är den mycket enkel att använda, eftersom du har bra kontroll över bladet när du skär.Köksknivar tillverkade enligt japansk smidestradition har en högre hårdhet än europeiska och den ligger på 60-62 HRC. Det gör att de håller sig skarpa längre, men i gengäld kräver lite mer underhåll. Vi rekommenderar att du använder Mareld Slipsten 1000/3000 grit för regelbunden underhållsslipning och avslutar med att polera med Mareld Slipsten 4000/8000 grit för ett riktigt sylvasst resultat. -
Knivset, 7 knivar, svart
2990 kr
Läs mer härUpptäck Marelds knivserie i elegant svart design, skapad för att kombinera funktionalitet, kvalitet och stil. Varje kniv är tillverkad av högkvalitativt rostfritt stål, vilket säkerställer enastående skärpa och hållbarhet. Oavsett om du skalar, filéerar, hackar eller skär bröd, erbjuder dessa knivar precision och kontroll i varje moment.Knivarna är utrustade med ergonomiskt utformade handtag som ligger bekvämt i handen, vilket gör dem lätta att arbeta med under längre tid. Med allt från skalkniven på 9 cm för finarbeten, till brödkniven på 23 cm för att skära genom hårda skorpor, täcker Marelds knivserie alla köksbehov. Den japanskinspirerade santokukniven på 18 cm är dessutom perfekt för snabb och effektiv hackning och tärning.Denna knivserie är utmärkt för både den professionella kocken och hemmakocken som uppskattar precision, mångsidighet och ett stilrent uttryck. Mareld erbjuder allt från universalknivar till kockknivar och filéknivar, vilket gör denna serie till ett självklart val för alla kök. -
5 knivar, Knivset
1990 kr
Läs mer härSet om fem högkvalitativa köksknivar från Mareld, designade enligt tysk knivtradition. I setet ingår en kockkniv, santoku-kniv, filékniv, universalkniv och skalkniv.Knivarna i den här serien är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål med en hårdhet på 55-57 HRC. Det ger en slitstark egg som tål tuffa utmaningar i köket, samtidigt som den har en viss flexibilitet och enkelt slipas upp till full skärpa gång på gång. Knivarnas handtag är tillverkade av pakkaträ, ett hårt och kompakt material som både är vattenavvisande och hämmar bakterietillväxt. Tack den stilrena formen ihop med det vackra ljusa träslaget kan du låta knivarna stå framme i knivblocket eller hänga på en knivlist. Dels som ett estetiskt element i köket, men även som inspiration för att laga mat och prova nya härliga rätter i köket.Kockkniv, bladlängd 21 cm. En bra kockkniv är kökets stora allt-i-allo och gör matlagningen både enklare och roligare. Marelds kockkniv har ett lite bredare blad, något som gör den mycket solid och stabil. Eftersom handtaget buktar ut i mitten och smalnar av mot bolstret, får du enkelt ett säkert grepp oavsett om du håller ovanför eller bakom bolstret.Santoku, bladlängd 18 cm. Santoku-kniven är en klassisk japansk knivtyp med hög precision, här tillverkad med europeisk stålhårdhet. Santoku betyder direktöversatt tre uppgifter, vilket antingen kan tolkas som att den passar till kött, fågel och fisk, eller till att skära, strimla och tärna. Oavsett hur du väljer att tolka det så är santokun ett bra val i köket när du förbereder både vardagsmat och mer avancerade rätter.Filékniv, bladlängd 16 cm. Med en bra filékniv blir det betydligt enklare att klara uppgifter som annars kan vara tuffa, till exempel att filea en laxsida eller stycka kyckling. Den här filékniven från Mareld har medelmjuk flex, vilket ger dig god precision under användning. Knivens låga profil med smalt blad gör dessutom att den lämpar sig väl även för att skiva skinka eller tranchera kött. Du får med andra ord en kniv som enkelt låter dig ta nästa steg i köket och bli en ännu vassare hemmakock.Universalkniv, bladlängd 13 cm. Universalkniven är lite som ett mellanting av en skalkniv och en mindre kockkniv. Tack vare det relativt smala bladet kommer den väl till pass när du vill hacka, skiva eller skära mindre grönsaker som vitlök och schalottenlök. Den är även ett bra alternativ om du är mer bekväm med en mindre kniv i köket. Skalkniv, bladlängd 9 cm. Skalkniven är ofta både kökets minsta och kökets mest använda kniv. Den kommer väl till pass för mycket, till exempel att rensa svamp, hacka örter och chili, skala potatis eller öppna förpackningar. Skalkniven är skarp, liten och flexibel, vilket ger dig stor kontroll när du hackar och skär.För att bibehålla skicket på dina knivar rekommenderar vi att du diskar dem för hand och torkar av dem direkt efteråt med en kökshandduk. Förvara gärna knivarna på knivlist eller i knivställ för att de ska hålla skärpan så länge som möjligt. Vi rekommenderar även att du underhåller eggen med ett slipstål eller bryne då och då. Nedan kan du läsa fler skötselråd. -
Knivset 6 delar
3145 kr
Läs mer härKnivset om sex delar från norska Brusletto får du knivar som klarar alla möjliga uppgifter i köket. Du får en smal och vass filékniv, en stabil brödkniv med tandad egg, en chopper med hög precision, en skalkniv för frukt och grönt samt två kockknivar i olika storlek som klarar det mesta i köket. Samtliga knivar i setet har blad av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell och ergonomiska handtag av högkvalitativ komposit som ligger bra i handen. Du får knivar som snabbt blir oumbärliga hjälpredor i köket och som kommer till nytta i många år framöver.Skötselråd: Skölj knivarna direkt efter användning då salt och syra kan påverka eggens skärpa. Knivarna tål maskindisk, men för bästa möjliga hållbarhet rekommenderar vi att du diskar dem för hand. Se även till att torka dem torra efter avslutad diskning.Setet innehåller:1 x Filékniv, bladlängd 23 centimeter.1 x Brödkniv, bladlängd 23 centimeter.1 x Kockkniv, bladlängd 20 centimeter.1 x Kockkniv, bladlängd 15 centimeter. 1 x Chopper/Grönsakskniv, bladlängd 16 centimeter.1 x Skalkniv, bladlängd 9 centimeter. -
Classic Knivset 2 delar, Santoku + Skalkniv
1599 kr
Läs mer härÄnda sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.Knivset- Santoku 17 cm- Skalkniv 8 cm. -
Classic Knivset 2 delar, Kockkniv + Skalkniv
1799 kr
Läs mer härÄnda sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. Knivset- Kockkniv 20 cm- Skalkniv 9 cm. -
Akio Knivset, 3 knivar, svart
2195 kr
Läs mer härDetta exklusiva set med Mareld Akio-knivar består av tre noggrant utvalda knivar: en 21 cm kockkniv, en 13 cm universalkniv och en 9 cm skalkniv. Tillsammans täcker de alla behov i köket och ger dig det perfekta verktyget för att hantera allt från precisionsarbete till större skäruppgifter.Den 21 cm långa Akio kockkniven är en mångsidig kniv som är designad för effektiv hantering av kött, fisk och grönsaker. Det stora bladet ger dig kraften att skära igenom även de mest krävande ingredienserna med precision. Den 13 cm långa universalkniven är idealisk för lite mindre skäruppgifter.Dess smala och lätta blad gör det enkelt att arbeta med både frukt och grönsaker där mer kontroll krävs. För de riktigt små och detaljerade uppgifterna som skalning eller putsning är den 9 cm långa skalkniven oumbärlig. Dess kompakta storlek ger dig maximal kontroll och precision, så att du kan utföra de finaste arbetena utan svårighet.Alla knivarna har en ergonomisk design med en svart finish, vilket säkerställer ett bekvämt och stabilt grepp under användning. De är tillverkade av kvalitetsstål som håller skärpan över tid. -
Classic Ikon Knivset 2 delar Svart, Kockkniv + Skalkniv
1985 kr
Läs mer härÄnda sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.Knivset- Skalkniv 9 cm- Kockkniv 20 cm. -
Classic Ikon Knivset 3 delar Vitt
3729 kr
Läs mer härÄnda sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. Knivset- Kockkniv 20 cm- Trancherkniv 20 cm- Skalkniv 9 cm. -
Shun Classic knivset, 3 delar
3999 kr
Läs mer härEleganta knivar till hemmakocken som enbart nöjer sig med det bästa av det bästa. Och att kalla Kai Shuns Classic-knivar för "bra" är en underdrift. Knivarna är handgjorda i Japan av skickliga specialister och deras vassa blad är tillverkade i VG-Max-stål med 34 lager av japanskt Damaskusstål. Knivarna är slipade i en exakt vinkel på 16° och skär enkelt genom hårda råvaror som smör. I setet får du en kockkniv med blad på 20 cm, en universalkniv med blad på 15 cm, samt en skalkniv med ett blad på 8,5 cm. Knivarna levereras i ett elegant etui som gör setet till en perfekt present till den köksintresserade vännen. -
Knivset i balsabox, 3 delar
968 kr
Läs mer härDetta knivset från Satakes Houcho-produktserie innehåller seriens grönsakskniv, universalkniv och filékniv med bladlängder på 17 cm, 17 cm och 21 cm. Knivarna är som de andra produkterna i serien tillverkade av högkvalitets rostfritt stål med högt kolinnehåll och har behagliga handtag av magnoliaträ. Knivsetet är den perfekta gåvan till en kvalitetsmedveten kock. -
Ame knivset, 3 delar
3219 kr
Läs mer härKnivar från Satake är vida kända för en otrolig skärpa och hög kvalitet. Det är en knivproducent i absoluta toppklass med knivar för de mest ambitiösa kockarna. I det här knivsetet får du tre knivar från Ame-kollektionen: Petty-, Santoku- samt Kiritsukekniven. Ame är japanska och betyder regn och visst kan du se inspirationen i designen av knivbladen? Petty-kniven (en örtkniv) är den minsta av de tre och den mäter 12 cm. Utformad för finliret i köket som att skala grönsaker och att hacka mindre råvaror som vitlök och ingefära.Santokukniven har en lätt rundad rygg och är 18 cm lång. Santokukniven är enkelt uttryckt den japanska motsvarigheten till den västerländska kockkniven och är med andra ord en allsidig kniv i köket som kan användas till det mesta. Den största av knivarna är Kiritsuke-kniven som är 23 cm lång. Den har ett vasst blad med ett spetsigt avslut och är designad för att skära långa och precisa drag. Alla knivarna har unika handtag av japanskt lärkträ. För att på bästa sätt ta hand om ditt knivset rekommenderar vi att de slipas med jämna mellanrum och att de diskas för hand. -
40-årsjubileum knivset 3 delar G-4, GS-58, GS-110
2299 kr
Läs mer härNär den lanserades slog Globalkniven en hel värld med häpnad – nu fyller den 40 år och är vassare än någonsin. Det här knivsetet är speciellt framtaget för att fira Globals 40-årsjubileum och finns endast i en begränsad upplaga. I setet ingår en kiritsuke på 15 centimeter, en kockkniv på 18 centimeter och en allkniv på 11 centimeter. Kiritsuken säljs även som enskild kniv, om du redan har många av dina favoriter från Global.En klassisk kiritsuke har vanligtvis en lång och enkelslipad design, och används traditionellt av japanska kökschefer eftersom den anses vara svår att bemästra. Den specialframtagna kiritsuken i setet är istället en dubbelslipad variant i en mindre storlek, vilket gör den betydligt enklare att hantera, och kan användas till de flesta råvaror och uppgifter i köket. -
Mizu 5000MCT Knivset 2 delar
2799 kr
Läs mer härDetta perfekta knivset från Miyabi, som består av 2 delar: en Gyutoh kockkniv 20 cm. som är perfekt för att hacka, snitta och skära, och en Shotoh örtkniv 9 cm, som är särskilt anpassad till mindre frukt och grönsaker. Båda knivarna har ett ergonomiskt handtag av micarta som ligger stabilt i handen när du skär.Knivbladen har en kärna av hårt MC63 mikrokarbid pulverstål, som är CRYODUR® härdat till en hårdhet på cirka 63 HRC omgivet av 2 lager Tsuchime hamrat rostfritt stål. Detta resulterar i en kniv som har ett elegant utseende, är hållbar och du slipper att råvarorna fastnar på bladet. Knivarna från Miyabi är av högsta kvalitet och tillverkas i Seki, Japan. Dessutom kommer det med livstidsgaranti på material och produktionsfel. -
Master Knivset 2 delar
3299 kr
Läs mer härSekiryu Master Knivset 2 delar ger dig två oumbärliga köksknivar i ett och samma set – en pettykniv (12 cm) och en kockkniv (21 cm). Perfekt för allt från precisionsskärning av grönsaker till effektiv styckning av kött och fågel.Setet innehåller:Pettykniv 12 cmPettykniven, även kallad grönsakskniv, är idealisk för små och detaljerade uppgifter som att skala, trimma och skära frukt och grönsaker. Med sitt vassa blad och balanserade design ger den maximal kontroll och precision.Kockkniv 21 cmKockkniven är kökets ultimata allroundverktyg – om du bara ska ha en kniv, är det denna. Med sitt breda blad och svagt böjda egg är den perfekt för hackning, finstrimling och skärning av allt från kött och fågel till grönsaker och örter. En kockkniv är ett måste för varje kock!Båda knivarna ingår i Sekiryus Master-serie, känd för sin överlägsna kvalitet och skärpa. Bladen är tillverkade av 8A japanskt molybdenstål, som är slitstarkt, rostbeständigt och håller sig vasst länge. Handtagen är gjorda av svart POM-termoplast, ett tåligt material som ger ett stabilt och bekvämt grepp under användning.För att bevara knivarnas skärpa och kvalitet bör de diskas för hand och slipas regelbundet. Med detta knivset får du precision och kvalitet som tar din matlagning till nästa nivå! -
NI Knivset GN-007, GNS-04
1599 kr
Läs mer härGN-007GN-007 är en rejäl 18 cm lång santokukniv i orientalisk stil. En santokukniv kombinerar det bästa av en kockkniv med en grönsakskniv vilket resulterar i en mångsidig kniv som alltid ger det perfekta snittet.Längd blad: 18 cm.GNS-04GNS-04 är en praktisk 11 cm lång allkniv i orientalisk stil. En allkniv är bra för olika uppgifter i köket dä en kockkniv eller en santokukniv är för klumpiga. Längd blad: 11 cm.NI är Globals nya heta serie med knivar för alla uppgifter som man kan tänkas stöta på i köket. Global NI är designad av Komin Yamada som har en gedigen historia av att ta fram kvalitetsknivar för Global och har med sin känsla för perfektion och noggrannhet satt Global på världskartan.Global Nis sortiment består av 18 högklassiga knivar och två knivset. Knivbladen är tillverkade av Cromova 18-stål och är något tjockare än den klassiska Globalkniven. Global NI-knivarna har fått en extrem skärpa och slipas för hand av en slipmästare. Handtaget har lite större form än de klassiska Globalknivarna men med en mer avsmalnade design för perfekt ergonomiskt grepp. De välkända ”Globalprickarna” har fått en ny form och präglas nu av en ljus och elegant design. -
Chef knivset non-stick 2 delar
1999 kr
Läs mer härKnivset om två knivar i Chef-serien från MAC, bestående av en grönsakskniv och en gyoto-/sushikniv. Precis som övriga delar i serien är knivarna utrustade med en specialutvecklad teflonbeläggning på bladen, vilket gör det enklare att hantera ingredienser som annars har en tendens att fastna på bladet. Det låter dig arbeta med effektivt och med större precision, utan avbrott för att rengöra bladet under skärningen.Sushikniven har en bladlängd på 21,5 centimeter, medan grösaksknivens blad mäter 13,5 centimeter. Båda knivarna är tillverkade av extra hårt stål, som innehåller molybden, volfram och vanadin. Det robusta kompositionen gör att eggen bibehåller sin skärförmåga väl över tid och ger även enastående motståndskraft mot rost. Knivarnas skaft är tillverkade av gediget trä, som är ergonomiskt utformat gör att ge ett säkert och bekvämt grepp under skärningen.Sammanfattningsvis får du två robusta, praktiska och användarvänliga knivar, som är balanserade för att ge dig både precision och bekvämlighet i köket, även när du arbetar med känsliga råvaror. -
Knivset, 5 knivar
1990 kr
Läs mer härSet om fem högkvalitativa köksknivar från Mareld, designade enligt tysk knivtradition. I setet ingår en kockkniv, santoku-kniv, brödkniv, universalkniv och skalkniv.Knivarna i den här serien är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål med en hårdhet på 55-57 HRC. Det ger en slitstark egg som tål tuffa utmaningar i köket, samtidigt som den har en viss flexibilitet och enkelt slipas upp till full skärpa gång på gång. Knivarnas handtag är tillverkade av pakkaträ, ett hårt och kompakt material som både är vattenavvisande och hämmar bakterietillväxt. Tack den stilrena formen ihop med det vackra ljusa träslaget kan du låta knivarna stå framme i knivblocket eller hänga på en knivlist. Dels som ett estetiskt element i köket, men även som inspiration för att laga mat och prova nya härliga rätter i köket.Kockkniv, bladlängd 21 cm. En bra kockkniv är kökets stora allt-i-allo och gör matlagningen både enklare och roligare. Marelds kockkniv har ett lite bredare blad, något som gör den mycket solid och stabil. Eftersom handtaget buktar ut i mitten och smalnar av mot bolstret, får du enkelt ett säkert grepp oavsett om du håller ovanför eller bakom bolstret.Santoku, bladlängd 18 cm. Santoku-kniven är en klassisk japansk knivtyp med hög precision, här tillverkad med europeisk stålhårdhet. Santoku betyder direktöversatt tre uppgifter, vilket antingen kan tolkas som att den passar till kött, fågel och fisk, eller till att skära, strimla och tärna. Oavsett hur du väljer att tolka det så är santokun ett bra val i köket när du förbereder både vardagsmat och mer avancerade rätter.Brödkniv, bladlängd 23 cm. Den här brödkniven från Mareld har en vass, tandad egg som låter dig skära perfekta skivor av de flesta sorters bröd. Den har ett bra grepp och är framtagen för att ge dig ett bra grepp. På så vis får du full kontroll över tjockleken på brödskivorna, oavsett om du skär mjukt och fluffigt formbröd eller surdegsbröd med segt inre och krispig skorpa.Universalkniv, bladlängd 13 cm. Universalkniven är lite som ett mellanting av en skalkniv och en mindre kockkniv. Tack vare det relativt smala bladet kommer den väl till pass när du vill hacka, skiva eller skära mindre grönsaker som vitlök och schalottenlök. Den är även ett bra alternativ om du är mer bekväm med en mindre kniv i köket. Skalkniv, bladlängd 9 cm. Skalkniven är ofta både kökets minsta och kökets mest använda kniv. Den kommer väl till pass för mycket, till exempel att rensa svamp, hacka örter och chili, skala potatis eller öppna förpackningar. Skalkniven är skarp, liten och flexibel, vilket ger dig stor kontroll när du hackar och skär.För att bibehålla skicket på dina knivar rekommenderar vi att du diskar dem för hand och torkar av dem direkt efteråt med en kökshandduk. Förvara gärna knivarna på knivlist eller i knivställ för att de ska hålla skärpan så länge som möjligt. Vi rekommenderar även att du underhåller eggen med ett slipstål eller bryne då och då. Nedan kan du läsa fler skötselråd. -
3 delar, Knivset
990 kr
Läs mer härSet om tre högkvalitativa knivar från Mareld, tillverkade enligt tysk knivtradition. I setet ingår en medelstor kockkniv, en filékniv och en skalkniv. De är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål med en hårdhet på 55-57 HRC. Det ger en slitstark egg med viss flexibilitet som klarar tuffa utmaningar i köket, samtidigt som den enkelt slipas upp till full skärpa gång på gång. Handtagen är gjorda av pakkaträ, ett lätt, hårt och kompakt material som passar perfekt i köket på grund av sina vattenavvisande och bakteriehämmande egenskaper.Kockkniv, bladlängd 21 cm. En stabil kockkniv är kökets allt-i-allo och gör matlagningen både enklare och roligare. Marelds kockkniv har ett lite bredare blad, vilket gör att den smidigt klarar även större uppgifter i köket. Handtaget buktar ut i mitten och smalnar av mot bolstret, så att du får ett säkert grepp oavsett om du håller ovanför eller bakom bolstret.Filékniv, bladlängd 16 cm. Med en bra filékniv blir det betydligt enklare att klara uppgifter som annars kan vara tuffa, till exempel att filea en laxsida eller stycka kyckling. Den här filékniven från Mareld har medelmjuk flex, vilket ger dig god precision under användning. Knivens låga profil med smalt blad gör dessutom att den lämpar sig väl även för att skiva skinka eller tranchera kött. Du får med andra ord en kniv som enkelt låter dig ta nästa steg i köket och bli en ännu vassare hemmakock.Skalkniv, bladlängd 9 cm. Kökets mest använda kniv – skalkniven är liten men naggande god. Den kan användas för att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna förpackningar, skala potatis och mycket mer. Den är skarp, liten och flexibel, vilket ger dig stor kontroll medan du hackar och skär.Vi rekommenderar att du diskar knivarna för hand och torkar av dem med en kökshandduk efter användning. Förvara gärna på knivlist eller i knivställ för att bibehålla skärpan. Vi rekommenderar även att du skärper eggen då och då med ett slipstål eller ett bryne. Du hittar fler underhållsråd nedan. -
Knivset 2 knivar + slipstål
1499 kr
Läs mer härKnivset i tre delar från norska Brusletto. I setet ingår en kockkniv, en brödkniv och ett slipstål som hjälper dig att hålla dina knivar i toppskick. Den mångsidiga kockkniven har en bladlängd på 20 centimeter och kan användas till allt från grönsaker till benfritt kött och fisk. Brödknivens blad är 23 centimeter långt och har en vass tandad egg som gör det enkelt att skära upp alla typer av bröd, även när det är rykande färskt från ugnen. Slipstålet är tillverkat av krombelagt kolstål som är värmebehandlat för att skapa en yta som är starkt och tålig mot korrosion och slitage. Knivarnas blad är gjorda av tyskt 1.4116-stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell. Alla setets delar har ergonomiska handtag av komposit som ligger bra i handen.Användningsguide slipstål: Håll bladet mot stålet i 15-20° slipvinkel. Håll stålet i vänster hand och kniven med höger. Håll stålet stilla och slipa kniven genom att röra den över stålet. Dra bladet från botten till spets längs stålet, så att hela bladet slipas. Upprepa processen på bägge sidor av kniven 5-10 gånger tills kniven är slipad till önskad skärpa. -
6000MCT 2-dels knivset
3490 kr
Läs mer här6000MCT-knivarna påvisar elegans, kvalité och effektivitet. De japanska knivarna från Miyabi är utvecklade för att ge dig full kontroll när du ska skära upp och hacka olika ingredienser. Setet innehåller en Shotoh 13 cm örtkniv som är ett nöje att arbeta med. Örtkniven har en otrolig skärpa och hårdhet, vilket gör att bladet kan skära med precision och lätthet. Gyutoh 20 cm kockkniv passar utmärkt när du ska skära upp kött, fisk och grönsaker med samma goda kvalité, skärpa och hårdhet. Med dessa knivar är du alltid förberedd i köket.Skaftet är tillverkat i pakkaträ och designat med en unik D-form, vilket ger ett enastående bra och stabilt grepp. -
Akio knivset, 6 delar
4990 kr
Läs mer härSet om 6 köksknivar av hög kvalitet ur serien Akio från Mareld. I setet ingår två santoku-knivar (13 och 18 cm), en stor kockkniv (21 cm), en liten skalkniv (9 cm), en brödkniv (20 cm) och en smal universalkniv (13 cm). Du får ett gediget set knivar av hög kvalitet, noga utvalda för att kunna täcka alla behov i köket när det kommer till att skära, hacka, finhacka och tärna.Knivarna är tillverkade med Damaskus-teknik i 67 lager rostfritt stål, vilket ger varje blad ett unikt vackert mönster. De har en hårdhet på 60-62 HRC, högre än traditionella europeiska knivar, vilket gör att de håller sig skarpa längre. Handtagen är tillverkade av pakkaträ, ett kompakt och slitstarkt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt.Med en riktigt vass kockkniv blir matlagningen både roligare och enklare. Mareld Akio kockkniv är den största i setet och har en bladlängd på 21 centimeter. Det är en stabil, vacker och välbalanserad kniv med solid design – perfekt för många av de stora uppgifterna i köket. Knivens handtag buktar ut något i midjan och smalnar av mot bolstret, vilket gör att du får ett säkert grepp oavsett om du håller i den ovanför eller bakom bolstret.Brödkniven i setet har en bladlängd på 20 centimeter, vilket är mer än nog för de flesta typer av bröd. En skarpa, tandade eggen ger dig perfekta skivor av såväl formbröd som surdegsbröd med hård skorpa och segt luftigt inre. Perfekt både för frasigt bröd från bageriet och för rykande färskt bröd direkt från din egen ugn.Santoku-kniven är kanske den allra mest populära japanska kockkniven. I setet ingår två santokus, med bladlängd på 13 respektive 18 centimeter. Det japanska ordet san betyder tre, medan toku betyder uppgifter. Översatt direkt betyder det tre uppgifter, något som vissa menar att santoku-kniven kan användas till kött, fågel och fisk, medan andra menar att det betyder att kniven klarar både att skära, hacka och strimla. Oavsett får du två snygga och funktionella santoku-knivar, lämpliga både för vardagsmat och för mer avancerade rätter.Skalkniven är ofta den minsta och billigaste kniven i köket, men även en av de mest frekvent använda. Mareld Akio skalkniv har en bladlängd på 9 centimeter, vilket passar perfekt för att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna förpackningar eller skala potatis. På grund av sin nätta storlek är den mycket enkel att använda, eftersom du har bra kontroll över bladet när du skär.Universalkniven har en smalare design och en bladlängd på 13 centimeter. Den kan därför ses som ett mellanting mellan en mindre kockkniv och en skalkniv. Ett bra alternativ för yngre kockar eller för dig som är mer bekväm med att använda en mindre kniv i köket. Med Mareld Akio universalkniv får du en nätt men kraftfull kniv med stora många möjligheter – perfekt för att skära, hacka eller tärna mindre grönsaker som vitlök eller schalottenlök. -
Traditionella Köksknivar i set om 3 tygfodral, 9, 13, 16 cm
1889 kr
Läs mer härEtt set köksknivar från Cook’n Bloom. Knivserien Pallarès grundades 1917 av bröderna Lluis och Carles Pallarés Canal i norra Spanien. Knivarna har slipats för hand för att få den bästa kvalitén på skäreggen. En tradition som har gått i arv i 100 år. Knivarna är handgjorda i kolstål med ett träskaft av buxbom. Knivbladen har formen av ett lagerblad och kommer över tiden att oxidera och utveckla en vacker patina. Materialet är i kolstål och måtten på knivbladen är 9, 13 och 16 cm och de kommer 3 storlekar i varje förpackning. Kolstål rostar, låt aldrig kniven ligga i blöt. Torka noga mellan varje användning. Tål ej att diskas i maskin. Behöver skärpas ofta, men lätt att få vass igen. Pallarès ledord är Tradition Passion och Stolthet. -
Classic Knivset 3 delar, Kockkniv + Allkniv + Skalkniv
2123 kr
Läs mer härEtt knivset i tre delar ur serien Classic från Wüsthof. Setet fungerar för såväl proffs som hemmakocken och innehåller en kockkniv 20 cm, en universalkniv 16 cm samt en skalkniv på 9 cm. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en hög uthållighet och mycket god skärpa. Skaften är svarta och ergonomiskt utformade för att ligga bra i handen.Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. -
Essential skalset 3 delar
249 kr
Läs mer härSet om tre knivar i serien Fiskars Essential, perfekt när du behöver redskap för att skala och skära olika frukter och grönsaker. Essential-knivarna är utrustade med stabila handtag i PP-plast och har fingerstopp för säkrare användning. I serien hittar du en uppsjö av olika varianter, så att du kan välja knivar som passar till varje matlagningstillfälle. Tål maskindisk. -
Hard Edge knivset, 2 delar
526 kr
Läs mer härMed det här knivsetet i två delar från Fiskars-serien Hard Edge får du allt du behöver för att klara de flesta typer av matlagning. I setet ingår en stor kockkniv som klara många olika uppgifter och fungerar som den perfekta allroundkniven. Du får även en mindre grönsakskniv som är utmärkt för att hantera frukt och grönt. Knivarnas blad är tillverkade av tjockt rostfritt stål, och eggen är behandlad med revolutionerande LZR-EDGE™-teknik som gör att knivarna håller skärpan upp till fyra gånger så länge som en standardkniv. Kan diskas i diskmaskin.Det som främst kännetecknar knivarna i Hard Edge-serien är att de är otroligt vassa och exceptionellt tåliga. Knivarna tillverkads av japanskt rostfritt stål av hög kvalitet, och har ett ergonomiskt plasthandtag med unikt 3D-mönster som ger dig ett optimalt grepp. Bladen är dessutom enkla att slipa, så att du enkelt kan fortsätta få den perfekta knivupplevelsen. För bästa resultat rekommenderas att du slipar knivarna med Fiskars Roll-Sharp™ knivslip. Serien levereras i en ny mer hållbar förpackning med minimalt plastinnehåll, som du enkelt återvinner som pappersförpackning.Mått:Kockkniv – bladlängd 20 centimeter, totallängd 33,1 centimeter.Grönsakskniv – bladlängd 10,9 centimeter, totallängd 22,8 centimeter. -
Swiss Classic knivset 4 delar
1116 kr
Läs mer härHär får du ett knivset från Victorinox som ser till att du alltid är väl förbered för alla kökets uppgifter. Setet innehåller fyra delar: en universalsax 20 cm., en tandad tomatkniv 11 cm., en santokukniv 17 cm. och en potatisskalare.Alla delar är tillverkade av rostfritt stål och håller hög kvalitet och plast (PPC). De solida och ergonomiska handtaget ser till att alla olika delar ligger skönt i handen vid användning. Dessutom tål alla delar diskmaskin för enkel rengöring. -
Houcho knivset i balsabox, två delar med grönsakshacka
794 kr
Läs mer härSantoku Allroundkniv 17 cm + Grönsakshacka 17 cmPresentset med grönsakshacka och japansk kockkniv som både hackar och skivar med japansk precision. Det höga bladet gör att dina knogar aldrig stöter mot skärbrädan. Levereras i exklusiv balsabox.Hi Carbon steelBladlängd: 17 cm (båda knivarna)Slipvinkel: 15 graderSlipas med sten eller keramiskt bryneHandtag i magnoliaträ -
Ryda Knives A-73 Gåvoset
2916 kr
Läs mer härGåvosetet från Ryda Knives kombinerar två knivar från deras mest exklusiva serie, A-73: kockkniven med en bladlängd på 20,5 centimeter och universalkniven med en bladlängd på 12,7 centimeter. Ryda Knives har utvecklat A-73-serien för både professionella kockar och ambitiösa hemmakockar, där varje kniv är noggrant designad för ett specifikt syfte. Kockkniven har en tyngdpunkt högre upp på bladet, vilket gör den väl lämpad för ett precist och kontrollerat grepp – perfekt för att hacka örter, skära grönsaker och stycka kött. Universalkniven erbjuder stor flexibilitet och är idealisk för mindre uppgifter som att skära frukt, trimma grönsaker eller förbereda mindre köttbitar.Knivbladen är tillverkade av det specialutvecklade ST650-stålet, som har uppnått en imponerande poäng på över 840 i CATRA-testet för skärpa och slitstyrka. Handtagen är gjorda av slätt franskt olivträ, vilket ger både komfort och ett säkert grepp. A-73-serien har utvecklats med anledning av företagets 10-årsjubileum och kännetecknas av genomtänkt funktionalitet och utsökt hantverk.Kockkniven i serien har vunnit Red Dot Award 2024, ett internationellt erkännande för enastående design. Gåvosetet är en elegant och praktisk present till matentusiasten som vill ha knivar med både skärpa och karaktär.Setet innehåller:A-73 KockknivSlipvinkel: 2x15°Bladlängd: 20,5 cmHandtagslängd: 12,5 cmTotal längd: 34 cmBladbredd: 5,2 cmTjocklek: 2 mmVikt: 198 gA-73 UniversalknivSlipvinkel: 2x15°Bladlängd: 12,7 cmHandtagslängd: 11 cmTotal längd: 25,2 cmBladbredd: 2,7 cmTjocklek: 2 mmVikt: 78 g -
Akio knivset, 5 delar
3990 kr
Läs mer härSet om fem högkvalitativa köksknivar från Marelds Akio-serie. I setet ingår två santoku-knivar (13 och 18 cm), en stor kockkniv (21 cm), en liten skalkniv (9 cm) och en smal universalkniv (13 cm).Knivarna är tillverkade med Damaskus-teknik i 67 lager rostfritt stål, vilket ger vackert mönster som är unikt för varje kniv. Handtagen är tillverkade av pakkaträ, ett kompakt och slitstarkt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt. Knivarna är noga utvalda för att kunna täcka alla behov i köket när det kommer till att skära, hacka och tärna. Tack vare den vackra designen kan du dessutom låta dem hänga framme på en knivlist, nästan som dekoration.Santoku-kniven är kanske en mest populära japanska kockkniven. I setet får du två av de mest använda storlekarna, med bladlängd på 13 och 18 centimeter. Det japanska ordet san betyder tre, medan toku betyder uppgifter. Direktöversatt betyder det tre uppgifter. Vissa menar därför att santoku-kniven kan användas till både kött, fågel och fisk, menar andra tänker att det innebär att kniven klarar både att skära, hacka och strimla. Oavsett tolkning får du här två funktionella och vackra santoku-knivar, lämpliga både för vardagsmat och för mer avancerade rätter.En riktigt vass kockkniv gör matlagningen både enklare och roligare. Mareld Akio kockkniv är den största i setet och har en bladlängd på 21 centimeter. Det är en vacker och välbalanserad kniv med solid design – perfekt för många av de stora uppgifterna i köket. Knivens handtag buktar ut något i midjan och smalnar av mot bolstret, vilket gör att du får ett säkert grepp oavsett om du håller i den ovanför eller bakom bolstret.Skalkniven är ofta den minsta och billigaste i köket, men även en av de allra mest använda. Mareld Akio skalkniv har en bladlängd på 9 centimeter, vilket passar perfekt för att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna förpackningar eller skala potatis. På grund av sin nätta storlek är den mycket enkel att använda, eftersom du har bra kontroll över bladet när du skär.Universalkniven har en smalare utformning och hamnar därför någonstans mittemellan en mindre kockkniv och en skalkniv. Ett bra alternativ för yngre kockar eller för dig som är mer bekväm med att använda en mindre kniv i köket. Med Mareld Ako universalkniv får du en nätt men kraftfull kniv med stora många möjligheter – perfekt för att skära, hacka eller tärna mindre grönsaker som vitlök eller schalottenlök. Köksknivar tillverkade enligt japansk smidestradition har en högre hårdhet än europeiska och den ligger på 60-62 HRC. Det gör att de håller sig vassare längre, men i gengäld kräver lite mer underhåll. För underhållsslipning rekommenderar vi att du använder Mareld Slipsten 1000/3000 grit. För avslutande polering av eggen kan du sedan komplettera med Mareld Slipsten 4000/8000 grit för ett riktigt sylvasst resultat.
Kökskniv som bör ingå i ett knivset
Det finns många moment i matlagningen som blir så mycket bättre med en bra kökskniv. Olika ingredienser kräver olika sätt på hur man skär och hackar. Att dela och skiva en stor melon kräver en kökskniv med stort blad medan en laxbit som du vill skära i filéer går lättare om du har en filékniv.
De fyra typerna av köksknivar som tycker bör finnas i alla kök är en riktigt bra kockkniv, en brödkniv, en grönsakskniv och en skalkniv. Specialknivar som svampknivar, ostknivar och köttyxor är inte något man absolut måste ha hemma i köket. Det tycker vi är för entusiasten som vill laga mat med ännu mer precision och detalj.
Kompletta knivpaket och bra skärbräda
Med ett komplett knivpaket och en bra skärbräda kan du laga massor av god mat hemma. Om du satsar på ett lite exklusivare set med knivar, glöm inte att du då även bör välja en skärbräda som håller samma klass. Dåliga brädor sliter på kniven men också det motsatta att supervassa knivar sliter på skärbrädan. Bästa typen du kan satsa på är skärbrädor i ändträ.
Om du köper ett fint köksknivset och har lagt mycket pengar på det bör du inte snåla på skärbrädan. Ge dina knivar den bästa förutsättningen att få leva länge. Det innefattar också att du har de rätta verktygen för att skärpa och slipa dina kockknivar.