Knivpaket med set av köksknivar

Ett bra sätt att köpa nya knivar på om man behöver flera är att köpa ett knivset. Dels får man knivarna man behöver för olika saker, men också att de går i samma stil. Här har vi samlat knivset i allt från 2 till 6 olika sorters köksknivar i ett paket.

Paket med olika typer av köksknivar

Knivpaketen ger dig komplett uppsättning med knivar i olika storlekar och med olika funktion. Vissa får du till och med levererade tillsammans med ett fint etui eller ett knivblock.

Populära knivpaket

 • Global Knivset med 10 Knivar

  Global Knivset med 10 Knivar
  Detta är vårt mest kompletta knivset från Global. Speciellt om man letar efter ett användbart knivset för att få en ny uppsättning knivar som täcker alla områdena. Om man dessutom är ute efter välbeprövad kvalitet och snygg design så har man verkligen hittat till rätt knivar. Globals knivset håller alltid en hög kvalitet. Skärpan tillsammans med balansen i Globalknivarna är egenskaper som gjort de japanska knivarna så omåttligt populära och respekterade.  Innehåller: (från vänster på bilden) 1. Global GS-38 Skalkniv 9 cm.2. Global GS-11 Allkniv 15 cm.3. Global GS-5 Grönsakskniv 14 cm.4. Global G-2 Kockkniv 20 cm.5. Global G-9 Brödkniv 22 cm.6. Global G-17 Kockkniv 27 cm.7. Global G-30 Filékniv 21 cm flexibel.8. Global G-81 Grönsakskniv olivslipad 18 cm.9. Global GS-61 Bröd/salladskniv tandad 16 cm.10. Global G-79 Kockkniv olivslipad 16 cm. Globals knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna. GS står för Global Small och dessa är de mindre knivarna i Globals sortiment, de har ett något mindre handtag. GF står för Global Forged, knivarna i denna serie är smidda i ett stycke stål, från knivspets till handtagets slut. GSF står således för Global Small Forged det vill säga de mindre smidda knivarna. 
 • Victorinox Knivset Kockkniv Brödkniv Skalkniv Filékniv

  Victorinox Knivset Kockkniv Brödkniv Skalkniv Filékniv
  Ett mycket prisvärt knivset med kvalitetsknivar från välkända Victorinox. I detta set får du 4 st knivar, allt du behöver för att briljera i köket!  Victorinox Kockkniv 22 cm Rosenträ Kockkniv med skaft av Rosenträ, bladlängd 22 cm. Detta är en mindre kniv i Victorinox Wood serie av kockknivar med traditionella handtag i Rosenträ. Kockkniven är av mindre storlek och har ett behagligt grepp i trä med ett balanserat blad.Kockknivar är användbara och väldigt allround speciellt när de något mindre som den här. Man hackar och skär allt utan några problem. En bra kockkniv, som den här, gör matlagningen till ett rent nöje. Victorinox Brödkniv 26 cm Rosenträ Brödkniv sågtandad med skaft i Rosenträ, bladlängd 26 cm. En bröd- och bagarkniv från Victorinox med ett bekvämt handtag av Rosenträ, den professionella benämningen är konditorkniv.Knivens egenskaper gör den idealisk för att skära både mjukt och frasigt bröd utan att det trasas sönder. Den ligger mycket smidigt i handen, är lätthanterad och med ett klassiskt handtag i rosenträ så passar den in i nästan alla miljöer och stilar på kök. Victorinox Skalkniv 8 cm Rosenträhandtag Skalkniv med spets i rostfritt stål och skaft i rosenträ, totalt 18,2 cm lång, bladlängd 8 cm och och bladbredd 19 mm.Skalkniven är en av de mest användbara knivarna i köket, denna är en praktisk spetsig skalkniv med ett behagligt handtag i rosenträ som gör den lättanvänd. Den är obetydligt större än skalkniven med artikelnr 5.0600 och ingår i matlagningens ABC där den väl fyller en mängd olika användningsområden. Victorinox Flexibel Filékniv 18 cm Rosenträ Filékniv med flexibelt blad och skaft i Rosenträ, bladlängd 18 cm. Filéknivar kännetecknas av sina smala, långa, spetsiga och lätt böjliga klingor. Likt kirurgens skalpell är filékniven ett precisionsverktyg och med kniven avlägsnas fiskfilén med lätthet från ryggbenet. Det flexibla bladet gör det enkelt att följa benens rundning och ger fina filéer.
 • Yaxell RAN Kockkniv 20cm & Allkniv 12cm

  Yaxell RAN Kockkniv 20cm & Allkniv 12cm
  2-delsset bestående av en kockkniv 20 cm och en allkniv 12 cm. Båda knivarna har ett vackert damaskusmönster och hand­tag i svart micarta.Material: VG10 cobolt-vanadium rostfritt stål (blad) Mikarta (skaft).
 • Victorinox Knivset Kockkniv Brödkniv Skalkniv

  Victorinox Knivset Kockkniv Brödkniv Skalkniv
  Ett mycket prisvärt knivset med kvalitetsknivar från välkända Victorinox. I detta set får du 3 st knivar, allt du behöver för att briljera i köket!  Victorinox Kockkniv 19 cm Rosenträ Kockkniv med skaft av Rosenträ, bladlängd 19 cm. Detta är en mindre kniv i Victorinox Wood serie av kockknivar med traditionella handtag i Rosenträ. Kockkniven är av mindre storlek och har ett behagligt grepp i trä med ett balanserat blad.Kockknivar är användbara och väldigt allround speciellt när de något mindre som den här. Man hackar och skär allt utan några problem. En bra kockkniv, som den här, gör matlagningen till ett rent nöje. Victorinox Brödkniv 26 cm Rosenträ Brödkniv sågtandad med skaft i Rosenträ, bladlängd 26 cm. En bröd- och bagarkniv från Victorinox med ett bekvämt handtag av Rosenträ, den professionella benämningen är konditorkniv.Knivens egenskaper gör den idealisk för att skära både mjukt och frasigt bröd utan att det trasas sönder. Den ligger mycket smidigt i handen, är lätthanterad och med ett klassiskt handtag i rosenträ så passar den in i nästan alla miljöer och stilar på kök. Victorinox Skalkniv 8 cm Rosenträhandtag Skalkniv med spets i rostfritt stål och skaft i rosenträ, totalt 18,2 cm lång, bladlängd 8 cm och bladbredd 19 mm.Skalkniven är en av de mest användbara knivarna i köket, denna är en praktisk spetsig skalkniv med ett behagligt handtag i rosenträ som gör den lättanvänd. Den är obetydligt större än skalkniven med artikelnr 5.0600 och ingår i matlagningens ABC där den väl fyller en mängd olika användningsområden.

Fler tips på knivpaket

 • Robert Welch Signature Knivset Kock- & Brödkniv

  Robert Welch Signature Knivset Kock- & Brödkniv
  Ett praktiskt knivpaket innehållande en 20 cm kockkniv och en 22 cm brödkniv från Robert Welch och deras prisbelönta serie. Alla knivar i serien Signature är tillverkade i samarbete med professionella kockar för att skapa en välbalanserad kniv som klarar av alla uppgifter i köket. Knivarna är slipade i en 15° vinkel. Handtagen är tillverkade av DuPont och är ergonomiskt utformade för att ge ett välbalanserat grepp i handen.Längd Kockkniv: 20 cmLängd Brödkniv: 22 cm
 • Satake Kuro knivset, 2 delar

  Satake Kuro knivset, 2 delar
  Knivset i två delar från serien Satake Kuro. Du får dels en Kuro Nakiri grönsakskniv och en Kuro Petty skalkniv, som bägge är mycket praktiska och fyller sin funktion i det moderna köket. Knivarnas vassa egg gör din mat både godare och nyttigare, eftersom en vass egg ger en fin snittyta som hjälper råvarorna att bibehålla sin färg, saft, spänst och smak. De håller dessutom längre, och tar inte smak av annat i kylskåpet. Du får med andra ord en otrolig knivupplevelse, med knivar som är välbalanserade, vassa och framtagna för kraft och precision. Bägge knivarna är smidda för hand och levereras i en vacker trälåda.Knivarna i serien Satake Kuro har blad av VG-10-damaskusstål i 67 lager som processats hela åtta gånger, vilket ger dem extra skärpa och en hårdhet på cirka 58 HRC. Kuro-knivarna har dessutom ett långt handtag av bränt trä, förstärkt av bolster och skaftände av 18/8-stål. Du får balans, stabilitet och ett optimalt grepp – tre kriterier som gör dem oumbärliga i det moderna köket.Mått:Kuro Nakiri grönsakskniv – bladlängd 18 centimeter, totallängd 32 centimeter.Kuro Petty skalkniv – bladlängd 11 centimeter, totallängd 25 centimeter.
 • Global Knivset med G-55, GS-38 samt G-46

  Global Knivset med G-55, GS-38 samt G-46
  Global knivset bestående av: Skalkniven GS-38. Kockniven G-55. Santokukniven G-46. Ett knivset till ett oslagbart pris!
 • Tamahagane SAN Knivset 2 delar SN-1106 & SN-1109

  Tamahagane SAN Knivset 2 delar SN-1106 & SN-1109
  Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood.Specifikationer:- SN-1106 kockkniv 18 cm- SN-1109 skalkniv
 • Fiskars Essential skalset 3 delar

  Fiskars Essential skalset 3 delar
  Set om tre knivar i serien Fiskars Essential, perfekt när du behöver redskap för att skala och skära olika frukter och grönsaker. Essential-knivarna är utrustade med stabila handtag i PP-plast och har fingerstopp för säkrare användning. I serien hittar du en uppsjö av olika varianter, så att du kan välja knivar som passar till varje matlagningstillfälle. Tål maskindisk.
 • Miyabi 5000MCD BIRCH 2-dels knivset

  Miyabi 5000MCD BIRCH 2-dels knivset
  Upplev en otroliga skärpa med japanska knivar från Miyabi!Med Miyabi Birch 2-delsset klarar du uppgifterna i köket galant. När du skär, hackar eller filéar gör du det helt utan problem. Knivsetet innehåller en Gyutoh 20 cm kockkniv och en Shoroh 13 cm ört- eller universalkniv. Skaftet på Birch-knivarna är tillverkat i Masur-björk och format i en klassisk japansk D-form, vilket gör att knivarna ligger bekvämt och stabilt i handen.
 • Zwilling Pro Knivset 2 delar, Skal+Santoku

  Zwilling Pro Knivset 2 delar, Skal+Santoku
  Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Pro är ett gäng knivar från Zwilling med en riktigt proffsig prestanda. Knivarna är specialslipade för att uppnå en så hög skärpa som möjligt. Stålet har en hårdhet på 57 HRC. Skaften är gjorde ABS och är speciellt utformade för att ligga rätt i handen.   
 • Victorinox Swiss Classic knivset 5 delar

  Victorinox Swiss Classic knivset 5 delar
  Knivset från Victorinox som ser till att du är förberedd i köket. Setet innehåller fem olika knivar: en tandad skalkniv 8 cm, en tandad tomatkniv 11 cm, en skalkniv 8 cm, en brödkniv 21 cm och en kockkniv 19 cm.Knivsetet är en del av Swiss Classic-serien, vilket innebär att de ger en mångsidig design och hög kvalitet. Alla fem knivar har ergonomiska handtag som är tillverkad av svart plast. Dessutom tål knivarna diskmaskin.
 • Brusletto Knivset 2 delar, svart

  Brusletto Knivset 2 delar, svart
  Set om kockkniv och brödkniv från norska Brusletto. En bra kockkniv är ett måste i köket. Kockkniven som ingår i setet har en bladlängd på 20 centimeter och kan användas till såväl grönsaker som benfritt kött och fisk. Brödkniven har en bladlängd på 23 centimeter och har en tandad egg som gör det enkelt att skära alla typer av bröd, även när det är rykande färskt. Bägge knivarna är tillverkad av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell. Handtagen är tillverkade av högkvalitativ komposit och har en ergonomisk design som ligger bra i handen. Du får två stabila knivar som gör matlagningen enklare och som håller i många år.Skötselråd: Slipa knivarna vid behov, på 15° med knivstål. Skölj knivarna direkt efter användning för att bevara skärpan, eftersom syra och salt sliper på eggen. Knivarna tål maskindisk, men för optimal hållbarhet rekommenderar vi att du diskar dem för hand och torkar av dem efteråt med en torr trasa.
 • Wüsthof Classic Ikon Knivset 2 delar Svart, Kockkniv + Skalkniv

  Wüsthof Classic Ikon Knivset 2 delar Svart, Kockkniv + Skalkniv
  Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.Knivset- Skalkniv 9 cm- Kockkniv 20 cm.
 • Essentials Knivset 6 delar 1.4116-stål, klassisk design

  Essentials Knivset 6 delar 1.4116-stål, klassisk design
  Med det här knivsetet i sex delar från Essentials är du förberedd för allehanda behov i köket. De fem knivarna låter dig hacka, skala och skära med enkelhet – perfekt såväl för enkla vardagsrätter som för mer avancerade recept till fester och middagsbjudningar. Med det medföljande brynstålet är det dessutom lätt att hålla dina knivar i gott skick. Ett bra val för dig som vill ha prisvärda och slitstarka knivar av hög kvalitet som håller länge.Knivarna är tillverkade av rostfritt 1.4116-stål med en hårdhet på 55-57 HRC, vilket gör dem enkla att skärpa och hålla vassa. Det rejäla och greppvänliga handtaget är tillverkat av slitstark hårdplast med bolster, vilket ger dig en bekväm och säker användarupplevelse.I knivsetet ingår:1 x kockkniv, bladlängd 20 cm1 x santoku-kniv, bladlängd 18 cm1 x brödkniv, bladlängd 20 cm1 x allkniv, bladlängd 12 cm.1 x skalkniv, bladlängd 9 cm1 x slipstål, 20 cmSkötselråd:Handdiska och torka av knivarna direkt efter användning, låt dem aldrig ligga i blöt. För att förlänga knivarnas livslängd och bibehålla skärpan rekommenderar vi att du slipar dem regelbundet. Du kan med fördel använda Essentials knivslip.
 • Satake Houcho Knivset i Balsabox 2-set Santoku Skalkniv

  Satake Houcho Knivset i Balsabox 2-set Santoku Skalkniv
  Santoku Allroundkniv 17 cm + Petty Skalkniv 12 cmPresentset med skalkniv/Petty och japansk kockkniv som både hackar och skivar med japansk precision. Det höga bladet gör att dina knogar aldrig stöter mot skärbrädan.Hi Carbon steelBladlängd: 12 + 17 cmSlipvinkel: 15 graderSlipas med sten eller keramiskt bryneHandtag i magnoliaträ
 • Victorinox Swiss Classic knivset 4 delar

  Victorinox Swiss Classic knivset 4 delar
  Här får du ett knivset från Victorinox som ser till att du alltid är väl förbered för alla kökets uppgifter. Setet innehåller fyra delar: en universalsax 20 cm., en tandad tomatkniv 11 cm., en santokukniv 17 cm. och en potatisskalare.Alla delar är tillverkade av rostfritt stål och håller hög kvalitet och plast (PPC). De solida och ergonomiska handtaget ser till att alla olika delar ligger skönt i handen vid användning. Dessutom tål alla delar diskmaskin för enkel rengöring.
 • Jamie Oliver Knivset 2 delar

  Jamie Oliver Knivset 2 delar
  Med det här knivsetet i två delar från Jamie Oliver får du en kombo som är otroligt användbar i köket. Du får dels en mångsidig kockkniv som är perfekt för att skära upp det mesta, till exempel högkvalitativt kött eller färska örter. Du får även en liten och vass skalkniv, som är fenomenal när du ska skära frukt eller grönsaker. De välbalanserade knivarna är ishärdade för överlägsen prestanda, vilket gör att de är slitstarka och håller länge. De ger dig dessutom ett bekvämt grepp, så att du kan hacka och skära på bästa sätt. Det är bara att sätta igång – med de här knivarna kommer du garanterat ha lust att laga mat ofta.Tillsammans utgör Jamie Oliver och det franska märket Tefal det perfekta matlagningsteamet. De har tagit fram produkter ihop i nästan två decennier, där Jamie bidrar med sina kunskaper och sin passion för mat och Tefal står för teknik och  förstklassig prestanda. Resultatet är högkvalitativa och pålitliga produkter som gör det till en riktig fröjd att laga mat från grunden.Bladlängd:Kockkniv – 15 centimeter.Skalkniv – 9 centimeter.
 • Wüsthof Classic Knivset 6 delar

  Wüsthof Classic Knivset 6 delar
  Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.Knivset- Skärpstål 23 cm- Trancherkniv 23 cm- Kockkniv 20 cm- Brödkniv 20 cm- Urbeningskniv 14 cm- Skalkniv 10 cm.
 • Global G-9211 Startset med G-9, G-2, GS-11

  Global G-9211 Startset med G-9, G-2, GS-11
  Global knivset bestående av G-2, G-9 och GS-11.Detta är ett av våra populäraste set från Global med tre mycket användbara knivar. Speciellt om man letar efter ett användbart knivset för att få en ny uppsättning knivar som täcker de flesta områdena. Om man dessutom är ute efter välbeprövad kvalitet och snygg design så har man verkligen hittat till rätt produkt. Globals knivar och således deras knivset håller alltid en hög kvalitet. Skärpan tillsammans med balansen i Globalknivarna är egenskaper som gjort de japanska knivarna så omåttligt populära. G-2En perfekt kockkniv som är väldigt populär. G-2 är 20 cm lång vilket är det vanligaste hos kockknivar. Den ligger väldigt skönt i handen och är vassare än de flesta knivarna. G-2 kan användas till att hacka grönsaker, skära kött, fisk eller fågel. Mångsidigheten hos G-2 är det som gör den så populär.G-9 Brödkniv på 22 cm. Bröd ska skäras upp med en riktig brödkniv. G-9 är en riktig brödkniv med en lång och vältandad egg som smidigt skär genom brödet. GS-11En 15 cm lång allkniv kompletterar detta mångsidiga knivset. Allkniven GS-11 täcker de flesta små pilliga uppgifterna på skärbrädan. Den är flexibel och lite utav en korsning mellan skalkniv och filékniv.
 • Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Knivset 3 Knivar

  Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Knivset 3 Knivar
  Type 301 serien har uttökats med ytterligare ett knivset. I setet ingår en japansk kockkniv P2 en tranchérkniv P5 och en skalkniv P9. Knivarna kommer samlat i en snygg MDF-box. Japanskt 301 stål i bladet. 18/10 stål i handtaget. 15 graders slipvinkel.
 • Miyabi 6000MCT 2-dels knivset

  Miyabi 6000MCT 2-dels knivset
  6000MCT-knivarna påvisar elegans, kvalité och effektivitet. De japanska knivarna från Miyabi är utvecklade för att ge dig full kontroll när du ska skära upp och hacka olika ingredienser. Setet innehåller en Shotoh 13 cm örtkniv som är ett nöje att arbeta med. Örtkniven har en otrolig skärpa och hårdhet, vilket gör att bladet kan skära med precision och lätthet. Gyutoh 20 cm kockkniv passar utmärkt när du ska skära upp kött, fisk och grönsaker med samma goda kvalité, skärpa och hårdhet. Med dessa knivar är du alltid förberedd i köket.Skaftet är tillverkat i pakkaträ och designat med en unik D-form, vilket ger ett enastående bra och stabilt grepp.
 • Global Bagarens val, knivset med 5 knivar

  Global Bagarens val, knivset med 5 knivar
  En uppsättning av de mest användbara köksknivarna från Global. De är tillverkade i Japan och är kända för att behålla sin skärpa under lång tid. De är estetiskt tilltalande, hållbara, arbetsbesparande och är därför ofta professionella kockars favoriter. Det här är Bagarens bästa val, men också ett suveränt val för hemkocken, grillmästaren, sushimakaren och den konstnärliga matskaparen.Knivarna från Global är tillverkade av det särskilt hårda och rostfria stålet Cromova 18. Även om de är anpassade för olika ändamål består de flesta Global-knivar av två smidda, hamrade handtagshalvor och ett rullat eller smidd blad. Delarna svetsas sedan ihop och handtaget fylls med lite sand, vilket är ett traditionellt japanskt sätt att skapa exakta och hållbara knivar med perfekt balans i handen. De mindre knivarna är ofta gjorda av bara ett stycke stål, vilket gör att de känns som en förlängning av handen.Handtaget på alla Global knivar är ergonomiskt anpassat för ett säkert grepp, vilket ger optimal prestanda och full kontroll över eggen. De små prickarna är inte bara Globals karaktäristiska design, utan har en funktion. De är egentligen små konkava paraboler, som är avsedda att låta värmestrålningen som utvecklas i handen spridas och skapa en isolerande luftficka mellan handtaget och handen. Det gör att handtaget inte känns så kallt och inte blir så svettigt att kniven glider ur handen. Här har varje detalj noga övervägts för en optimal, lätt och lyxig matlagningsupplevelse.Setet består av fem knivar:G-2 Kockkniv, bladlängd 20 cmGS-5 Grönsakskniv, bladlängd 14 cmG-9R Brödkniv, bladlängd 22 cm - tandadG-21 Filékniv, bladlängd 16 cm - flexibelGSF-46 Global skalkniv, bladlängd 8 cmKnivarna från Global är indelade i serier, där G står för de största knivarna, GS för Global Small, medan GF står för Global Forged, vilket innebär att de är smidda av ett stycke stål, från bladets spets till änden av handtaget. GSF står för Global Small Forged. Läs nedan för specifikationer för varje enskild kniv.De håller längst när du diskar dem för hand efter användning och torkar dem torr. Diskmaskinen kommer att göra stålet matt och förstöra dem med tiden även om de är gjorda av ett mycket hållbart material.
 • Mareld Akio knivset, 4 delar

  Mareld Akio knivset, 4 delar
  Set om fyra suveräna köksknivar från Marelds Akio-serie. I setet ingår en kockkniv (21 cm), en skalkniv (9 cm) och två santoku-knivar (13 och 18 cm). Knivarna är tillverkade med Damaskus-teknik i 67 lager rostfritt stål, vilket ger bladen ett vackert mönster som är unikt för varje kniv. Handtagen är tillverkade av pakkaträ, ett tåligt och kompakt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt. Tack vare det vackra Damaskus-bladen ihop med det ljusa träslaget kan du med fördel låta knivarna hänga framme på en knivlist, nästan som dekoration. Du får fyra knivar av hög kvalitet, noga utvalda för att täcka alla behov i köket när det kommer till att skära, hacka och tärna.Santoku-kniven är kanske den allra mest populära typen av japanska kockknivar. I setet ingår två santokus, med bladlängd på 13 och 18 centimeter. Det japanska ordet san betyder tre, medan toku betyder uppgifter. Översatt direkt betyder det tre uppgifter, något som vissa menar att santoku-kniven kan användas till kött, fågel och fisk, medan andra menar att det betyder att kniven klarar både att skära, hacka och strimla. Oavsett får du två funktionella och vackra santoku-knivar, lämpliga både för vardagsmat och för mer avancerade rätter.Med en riktigt vass kockkniv blir matlagningen både enklare och roligare. Mareld Akio kockkniv är den största i setet och har en bladlängd på 21 centimeter. Det är en vacker och välbalanserad kniv med solid design – perfekt för många av de stora uppgifterna i köket. Knivens handtag buktar ut något i midjan och smalnar av mot bolstret, vilket gör att du får ett säkert grepp oavsett om du håller i den ovanför eller bakom bolstret.Skalkniven är ofta kökets minsta och billigaste kniv, men även en av de mest använda. Mareld Akio skalkniv har en bladlängd på 9 centimeter, vilket passar perfekt för att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna förpackningar eller skala potatis. På grund av sin nätta storlek är den mycket enkel att använda, eftersom du har bra kontroll över bladet när du skär.Köksknivar tillverkade enligt japansk smidestradition har en högre hårdhet än europeiska och den ligger på 60-62 HRC. Det gör att de håller sig skarpa längre, men i gengäld kräver lite mer underhåll. Vi rekommenderar att du använder Mareld Slipsten 1000/3000 grit för regelbunden underhållsslipning och avslutar med att polera med Mareld Slipsten 4000/8000 grit för ett riktigt sylvasst resultat.
 • Mareld 3 delar, Knivset

  Mareld 3 delar, Knivset
  Set om tre högkvalitativa knivar från Mareld, tillverkade enligt tysk knivtradition. I setet ingår en medelstor kockkniv, en filékniv och en skalkniv. De är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål med en hårdhet på 55-57 HRC. Det ger en slitstark egg med viss flexibilitet som klarar tuffa utmaningar i köket, samtidigt som den enkelt slipas upp till full skärpa gång på gång. Handtagen är gjorda av pakkaträ, ett lätt, hårt och kompakt material som passar perfekt i köket på grund av sina vattenavvisande och bakteriehämmande egenskaper.Kockkniv, bladlängd 21 cm. En stabil kockkniv är kökets allt-i-allo och gör matlagningen både enklare och roligare. Marelds kockkniv har ett lite bredare blad, vilket gör att den smidigt klarar även större uppgifter i köket. Handtaget buktar ut i mitten och smalnar av mot bolstret, så att du får ett säkert grepp oavsett om du håller ovanför eller bakom bolstret.Filékniv, bladlängd 16 cm. Med en bra filékniv blir det betydligt enklare att klara uppgifter som annars kan vara tuffa, till exempel att filea en laxsida eller stycka kyckling. Den här filékniven från Mareld har medelmjuk flex, vilket ger dig god precision under användning. Knivens låga profil med smalt blad gör dessutom att den lämpar sig väl även för att skiva skinka eller tranchera kött. Du får med andra ord en kniv som enkelt låter dig ta nästa steg i köket och bli en ännu vassare hemmakock.Skalkniv, bladlängd 9 cm. Kökets mest använda kniv – skalkniven är liten men naggande god. Den kan användas för att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna förpackningar, skala potatis och mycket mer. Den är skarp, liten och flexibel, vilket ger dig stor kontroll medan du hackar och skär.Vi rekommenderar att du diskar knivarna för hand och torkar av dem med en kökshandduk efter användning. Förvara gärna på knivlist eller i knivställ för att bibehålla skärpan. Vi rekommenderar även att du skärper eggen då och då med ett slipstål eller ett bryne. Du hittar fler underhållsråd nedan.
 • Wüsthof Classic Knivset 2 delar, Kockkniv + Skalkniv

  Wüsthof Classic Knivset 2 delar, Kockkniv + Skalkniv
  Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. Knivset- Kockkniv 20 cm- Skalkniv 9 cm.
 • Mareld Akio knivset, 6 delar

  Mareld Akio knivset, 6 delar
  Set om 6 köksknivar av hög kvalitet ur serien Akio från Mareld. I setet ingår två santoku-knivar (13 och 18 cm), en stor kockkniv (21 cm), en liten skalkniv (9 cm), en brödkniv (20 cm) och en smal universalkniv (13 cm). Du får ett gediget set knivar av hög kvalitet, noga utvalda för att kunna täcka alla behov i köket när det kommer till att skära, hacka, finhacka och tärna.Knivarna är tillverkade med Damaskus-teknik i 67 lager rostfritt stål, vilket ger varje blad ett unikt vackert mönster. De har en hårdhet på 60-62 HRC, högre än traditionella europeiska knivar, vilket gör att de håller sig skarpa längre. Handtagen är tillverkade av pakkaträ, ett kompakt och slitstarkt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt.Med en riktigt vass kockkniv blir matlagningen både roligare och enklare. Mareld Akio kockkniv är den största i setet och har en bladlängd på 21 centimeter. Det är en stabil, vacker och välbalanserad kniv med solid design – perfekt för många av de stora uppgifterna i köket. Knivens handtag buktar ut något i midjan och smalnar av mot bolstret, vilket gör att du får ett säkert grepp oavsett om du håller i den ovanför eller bakom bolstret.Brödkniven i setet har en bladlängd på 20 centimeter, vilket är mer än nog för de flesta typer av bröd. En skarpa, tandade eggen ger dig perfekta skivor av såväl formbröd som surdegsbröd med hård skorpa och segt luftigt inre. Perfekt både för frasigt bröd från bageriet och för rykande färskt bröd direkt från din egen ugn.Santoku-kniven är kanske den allra mest populära japanska kockkniven. I setet ingår två santokus, med bladlängd på 13 respektive 18 centimeter. Det japanska ordet san betyder tre, medan toku betyder uppgifter. Översatt direkt betyder det tre uppgifter, något som vissa menar att santoku-kniven kan användas till kött, fågel och fisk, medan andra menar att det betyder att kniven klarar både att skära, hacka och strimla. Oavsett får du två snygga och funktionella santoku-knivar, lämpliga både för vardagsmat och för mer avancerade rätter.Skalkniven är ofta den minsta och billigaste kniven i köket, men även en av de mest frekvent använda. Mareld Akio skalkniv har en bladlängd på 9 centimeter, vilket passar perfekt för att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna förpackningar eller skala potatis. På grund av sin nätta storlek är den mycket enkel att använda, eftersom du har bra kontroll över bladet när du skär.Universalkniven har en smalare design och en bladlängd på 13 centimeter. Den kan därför ses som ett mellanting mellan en mindre kockkniv och en skalkniv. Ett bra alternativ för yngre kockar eller för dig som är mer bekväm med att använda en mindre kniv i köket. Med Mareld Akio universalkniv får du en nätt men kraftfull kniv med stora många möjligheter – perfekt för att skära, hacka eller tärna mindre grönsaker som vitlök eller schalottenlök.
 • Global Knivset Med G-2 G-9 GS-11 samt Knivlist G-42/31

  Global Knivset Med G-2 G-9 GS-11 samt Knivlist G-42/31
  Global knivset med tre mycket användbara knivar samt en knivlist. G-2 - 20 cm kockkniv som är Globals mest sålda kniv.G-9 Brödkniv.GS-11 Flexibel allkniv perfekt för filea och rensa kött och fisk.G-42/31 Knivlist.
 • Satake Kuro knivset i två delar, Santoku-kniv (18cm) och Petty-kniv (15 cm)

  Satake Kuro knivset i två delar, Santoku-kniv (18cm) och Petty-kniv (15 cm)
  Knivsetet i 2 delar från Satake är en utmärkt gåva till dig själv eller kompisen. Setet innehåller en santokukniv med bladlängd på 18 cm och en universalkniv med bladlängd på 15 cm. Båda knivarna tillhör Kuro-serien från Satake och setet blir därför en perfekt start på din egen knivkollektion, eller en utmärkt förlängning.Knivbladen är tillverkade i VG10-stål som behandlats 8 gångar. Detta ger en otroligt skärpa och hållbarhet som gör att knivarna håller absolut högsta kvalité. Knivarna är handgjorda och samtliga detaljer är noggrant utformade och designade. Skaften är formad i bränt, polerat rosenträ som ger ett perfekt grepp, stabilitet och balans. Knivarna är perfekta i köket och kan användas till det mesta.
 • Mareld Akio Santoku knivset, 3 knivar

  Mareld Akio Santoku knivset, 3 knivar
  Mareld Akio är en väl avvägd mix av form och funktion som hjälper dig lyckas med allt som ska hackas, skivas eller skäras i köket.Santokukniven, som betyder kniv för tre uppgifter, är känd för sin mångsidighet. Med en bladlängd på 18 cm är den här kniven perfekt för att skära, hacka och strimla. En rejäl kniv som inte låter dig begränsas i köket.Kockkniven, kökets allt-i-ett, gör matlagningen både enklare och roligare. Med en imponerande längd på 21 cm är den här kockkniven från Akio-serien välbalanserad och stabil. Handtaget ger ett säkert grepp oavsett hur du håller kniven. Från att skiva till att skära - är oumbärliga i köket.Skalkniven är ofta den minsta kniven i köket men också den mest använda. Mareld Akio skalkniv har en bladlängd på 9 centimeter, vilket passar perfekt för att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna förpackningar eller skala potatis. På grund av sin nätta storlek är den mycket enkel att använda, eftersom du har bra kontroll över bladet när du skär.
 • Global Knivset G-21, GS-29 (filékniv + fiskbenspincett)

  Global Knivset G-21, GS-29 (filékniv + fiskbenspincett)
  Global knivset G-21 + GS-29 är ett set av två knivar från Global, en japansk knivtillverkare med hög kvalitet och design. Setet består av en filékniv och en fiskbenspincett, som är två av de mest användbara redskapen när du vill filéa och servera fisk. Filékniven har ett flexibelt och relativt smalt blad, vilket underlättar när du filéar fisk. Du kan även använda filékniven till att putsa kött och fågel. Filékniven är 16 cm lång och har en hårdhet på ca 56-58 HRC, vilket innebär att den behåller sin skärpa länge. Fiskbenspincetten har två långa och vassa tänder som hjälper till att hålla fiskbenen på plats när du skär eller serverar. Fiskbenspincetten är 16 cm lång och har ett ergonomiskt handtag. Båda knivarna är tillverkade av ett lager stål, från knivspets till handtagets slut, vilket ger dem en extrem styrka och rosttålighet. Knivarna har också handtag med svarta prickar, som ger dem ett bra grepp och balans.Knivarna levereras i en snygg presentförpackning som skyddar dem från damm och repor. Global Knivset G-21 + GS-29 är ett set av knivar som kombinerar traditionellt japanskt hantverk med modern design, och som passar perfekt för dig som vill ha en högpresterande och stilfull kniv i ditt kök.
 • Global NI Startset GN-009, GNM-07, GNFS-01

  Global NI Startset GN-009, GNM-07, GNFS-01
  GN-009GN-009 är en mångsidig kockkniv i orientalisk stil. Bladet är 20 cm långt och är tillverkat i Cromova 18-stål vilket ger en otroligt vass skärpa.Längd blad: 20 cm.GNM-07GNM-07 är en behändig grönsakskniv i orientalisk stil. En grönsakskniv är självklart perfekt att hacka grönsaker med, men den fungerar även utmärkt till mindre köttstycken där den stora kockkniven blir för klumpig. Längd blad: 15 cm.GNFS-01GNFS-01 är en praktisk liten allkniv i orientalisk stil. Kniven har en olivslipning som gör att maten inte fastnar så lätt på bladet, då det inte bildas något vakuum.Längd blad: 9 cm.NI är Globals nya heta serie med knivar för alla uppgifter som man kan tänkas stöta på i köket. Global NI är designad av Komin Yamada som har en gedigen historia av att ta fram kvalitetsknivar för Global och har med sin känsla för perfektion och noggrannhet satt Global på världskartan. Global Nis sortiment består av 18 högklassiga knivar och två knivset. Knivbladen är tillverkade av Cromova 18-stål och är något tjockare än den klassiska Globalkniven. Global NI-knivarna har fått en extrem skärpa och slipas för hand av en slipmästare. Handtaget har lite större form än de klassiska Globalknivarna men med en mer avsmalnade design för perfekt ergonomiskt grepp. De välkända ”Globalprickarna” har fått en ny form och präglas nu av en ljus och elegant design.
 • Suncraft Sakamoto knivset

  Suncraft Sakamoto knivset
  Knivset som innehåller två kolstålsknivar med en unik skärpa. Knivarna är smidda i tre lager och har en hårdhet på 58-60 HRC. Sakamotokniven har en hållbar och basal design så du kan enkelt klara av matlagningens hack- och skäruppgifter. Setet innefattar en Santoku- och en Nakirikniv som har en längd på 30,7 cm respektive 31 cm.För att maximera knivens livslängd och få det bästa resultatet krävs en varsam behandling. Kniven är gjord i kolstål, vilket gör den riktigt vass men också känslig för hårda ytor som exempelvis avokadokärnor eller hummerskal. Den bör heller inte användas för att skrapa av skärbrädan eftersom eggen då kan ta skada.Tack vare materialet är kniven väldigt enkel att slipa upp om den blir slö och du kan fortsätta njuta av den otroliga skärpan.
 • Satake Houcho Knivset i Balsabox, sex knivar

  Satake Houcho Knivset i Balsabox, sex knivar
  Det här knivsetet från Satakes Houcho-serie är ett måste för dig som inte vill dra ner på köksredskapen. Knivarna levereras i en läcker balsabox som är klädsam för hela köket, och det finns dessutom hela sex knivar i setet. Det här garanterar dig en mångsidighet i köket. Handtagen är tillverkade i magnoliaträ, vilket ger knivarna en rustik design. Knivarna är även bekväma och ergonomiska att hålla i.Santoku/Kockkniv 17 cm Grönsakshacka 17 cm Sashimikniv 21 cm Gyoto/Köttkniv 17 cm Brödkniv 20 cm Skalkniv 12 cm
 • Fiskars Norden Knivset 2 Delar

  Fiskars Norden Knivset 2 Delar
  Varje kök är i behov av ett par bra knivar! Fiskars serie Norden innehåller ett knivset med två av de mest använda knivarna - kockkniven och grönsakskniven. De stilrena knivarna är tillverkade av högkvalitativt tyskt stål med hög kolhalt. Detta gör att du får uppleva en överlägsen prestanda och långvarig skärpa. Det snygga handtaget är gjort av värmebehandlad björk. Här behöver du inte välja mellan funktion och stil - du kan få båda!  Specifikationer:- Innehåller en kockkniv (20 cm) och en grönsakskniv.- Material: Tyskt högkvalitativt stål, finskt värmebehandlad björk- Bladhårdhet HRC 56- Tillverkad i Finland.- Optimal 26-graders slipvinkel.- Handdisk rekommenderas.
 • Global Knivset med G-2 och G-22

  Global Knivset med G-2 och G-22
  Detta är ett mycket bra knivset med två knivar som är bra att starta med.G-2 kockkniv är den mest sålda Globalkniven, kniven som de flesta börjar med att köpa.G-22 tandad brödkniv kan användas till mycket mer än att skära bröd, en tandad kniv är alltid bra att ha i köket till t.ex tomater eller fisk.  Innehåller: Global G-2, kockkniv 20 cm  Global G-22, brödkniv
 • Zwilling Pro Knivset 3 delar

  Zwilling Pro Knivset 3 delar
  Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. Pro är ett gäng knivar från Zwilling med en riktigt proffsig prestanda. Knivarna är specialslipade för att uppnå en så hög skärpa som möjligt. Stålet har en hårdhet på 57 HRC. Skaften är gjorde ABS och är speciellt utformade för att ligga rätt i handen.   KnivsetSkalknivTrancherknivKockkniv
 • Wüsthof Classic Ikon Knivset 3 delar Svart

  Wüsthof Classic Ikon Knivset 3 delar Svart
  Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. Knivset- Kockkniv 20 cm- Trancherkniv 20 cm- Skalkniv 9 cm.
 • Victorinox Knivset 2 Delar

  Victorinox Knivset 2 Delar
  Knivset från Victorinox. Setet består av en brödkniv 21 cm och en kockkniv 19 cm. Knivarna har maple wood handtag och handdisk rekommenderas.
 • Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Knivset 2 Knivar

  Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Knivset 2 Knivar
  Knivset innehållande japansk kockkniv P2 samt skalkniv P9. Knivarna ligger i en exklusiv presentask i trä. Japanskt 301 stål i bladet. 18/10 stål i handtaget. 15 graders slipvinkel.
 • Satake Houcho knivset i balsabox, två delar med grönsakshacka

  Satake Houcho knivset i balsabox, två delar med grönsakshacka
  Santoku Allroundkniv 17 cm + Grönsakshacka 17 cmPresentset med grönsakshacka och japansk kockkniv som både hackar och skivar med japansk precision. Det höga bladet gör att dina knogar aldrig stöter mot skärbrädan. Levereras i exklusiv balsabox.Hi Carbon steelBladlängd: 17 cm (båda knivarna)Slipvinkel: 15 graderSlipas med sten eller keramiskt bryneHandtag i magnoliaträ
 • Brusletto Knivset 6 delar

  Brusletto Knivset 6 delar
  Knivset om sex delar från norska Brusletto får du knivar som klarar alla möjliga uppgifter i köket. Du får en smal och vass filékniv, en stabil brödkniv med tandad egg, en chopper med hög precision, en skalkniv för frukt och grönt samt två kockknivar i olika storlek som klarar det mesta i köket. Samtliga knivar i setet har blad av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell och ergonomiska handtag av högkvalitativ komposit som ligger bra i handen. Du får knivar som snabbt blir oumbärliga hjälpredor i köket och som kommer till nytta i många år framöver.Skötselråd: Skölj knivarna direkt efter användning då salt och syra kan påverka eggens skärpa. Knivarna tål maskindisk, men för bästa möjliga hållbarhet rekommenderar vi att du diskar dem för hand. Se även till att torka dem torra efter avslutad diskning.Setet innehåller:1 x Filékniv, bladlängd 23 centimeter.1 x Brödkniv, bladlängd 23 centimeter.1 x Kockkniv, bladlängd 20 centimeter.1 x Kockkniv, bladlängd 15 centimeter. 1 x Chopper/Grönsakskniv, bladlängd 16 centimeter.1 x Skalkniv, bladlängd 9 centimeter.
 • Zwilling Four Star Knivset 2 delar Urtekniv + Santokukniv

  Zwilling Four Star Knivset 2 delar Urtekniv + Santokukniv
  Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast.  KnivsetKockknivSkalkniv.
 • Samura Super 5 knivset, 3 knivar

  Samura Super 5 knivset, 3 knivar
  Tack vare fem lager högkolhaltigt stål och konvex egg håller dessa knivar eggen vass, precis som alla andra knivar i SUPER 5-serien, dubbelt så lång tid som andra knivar. Att knivarna dessutom är handsmidda med Damascusstål innebär att dessa knivar är några av de mest tåliga på marknaden. Handtagen består av tålig kompositmaterial kallat Micarta som motstår dålig lukt och fukt. Dessutom är handtagen ergonomiskt anpassade. Knivarna levereras i en presentbox i japansk stil som har en skyddande duk.Knivarna som ingår är:SantokuknivGrönsaksknivAllkniv
 • Global Knivset, 5 knivar

  Global Knivset, 5 knivar
  Knivset i toppklass från Global som innehåller de knivtyper du behöver för att lyckas med sysslorna i köket. Perfekt för dig som är på jakt efter ett prisvärt knivset som håller hög kvalité.Globals 5-delars knivset innehåller:Global G-2 Kockkniv 20 cm, Global G-9 Brödkniv 22 cm Tandad, Global GS-5 Grönsakskniv 14 cm, Global GS-11 Allkniv 15 cm Flexibel samt Global GS-38 Skalkniv 9 cm.Knivsetet levereras i en snygg presentförpackning. Läs mer om de olika knivtyperna som ingår längre ned.
 • Satake Ame knivset (kinesisk kockkniv + bunka)

  Satake Ame knivset (kinesisk kockkniv + bunka)
  Satake Ame Knivset är ett exklusivt knivset som består av två knivar: en kinesisk kockkniv och en bunkakniv. Dessa knivar är idealiska för dig som vill ha professionella knivar som kan hantera alla typer av matlagning. Den kinesiska kockkniven har ett brett och tungt blad som är perfekt för att hacka och skära stora mängder grönsaker, kött och fisk. Bunkakniven har ett smalare och lättare blad som är perfekt för att tärna och skära mindre bitar av grönsaker, kött, fisk och fågel. Båda knivarna har handbankade blad av fem lager AUS10-stål med en hårdhet på 60-61 HRC. Bladen har ett vackert rain pattern-mönster som är inspirerat av regnet på japanska och som gör att maten inte fastnar på knivarna. Handtagen är tillverkade av vril, ett hårt och vackert träslag som består av bland annat lärk, persikoträ, kemfer och lönn. Varje handtag är unikt och ger knivarna en personlig karaktär. Satake Ame Knivset är ett knivset som kombinerar kvalitet, funktion och estetik i en lyxig förpackning.
 • Opinel Nomad Matlagningsset

  Opinel Nomad Matlagningsset
  Med denna uppsättning, från kvalitetsmärket Opinel, kan du lösa alla klipp- eller skäruppgifter på din camping- eller cykeltur. Knivarnas blade är gjorda av rostfritt stål, vilket är extremt slitstarkt. Handtaget är av trä, vilket ger ett extremt bekvämt och stabilt grepp.
 • Essentials Knivset 3 delar, 1.4116-stål

  Essentials Knivset 3 delar, 1.4116-stål
  Med det här knivsetet i tre delar från Essentials täcker du effektivt basbehoven i köket. Knivarna låter dig hacka, skära och skala med enkelhet – perfekt för att underlätta förberedelserna för matlagning i vardagen. Ett bra val för dig som letar ett prisvärt och lättskött knivset som håller hög kvalitet.Knivarna är tillverkade av 1.4116 rostfritt japanskt stål, med en hårdhet på 55-57 HRC. Det gör knivarna enkla att skärpa och hålla vassa. Tack vare den greppvänliga designen ligger knivarna dessutom bra i handen även om handtaget är blött.I knivsetet ingår:1 x kockkniv, bladlängd 20 cm.1 x brödkniv, bladlängd 20 cm.1 x skalkniv, bladlängd 9 cm.Skötselråd:Handdiska och torka av knivarna direkt efter användning, låt dem aldrig ligga i blöt. För att bibehålla knivarnas skärpa och förlänga livstiden rekommenderar vi att du slipar dem regelbundet, till exempel med Essentials knivslip.
 • Wüsthof Classic Knivset 5 delar

  Wüsthof Classic Knivset 5 delar
  Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. Knivset- Skärpstål 23 cm- Kockkniv 20 cm- Trancherkniv 23 cm- Brödkniv 20 cm- Skalkniv 10 cm.
 • Global G-2538 Knivset 3 Knivar

  Global G-2538 Knivset 3 Knivar
  Ett riktigt bra knivset från Global med tre populära knivar. Alla Globalknivar är tillverkade i det hårda och rostfria stålet Cromova 18. Globals design har varit den samma sedan köksknivarna började tillverkas i mitten på 80-talet. Globalknivarna är kända världen över och det är inte så konstigt.Kockkniven G-2 som är den mest sålda och populäraste Globalkniven, en 20 centimeter lång kockkniv som kan användas till det mesta i köket.Grönsakskniven GS-5 som är perfekt när man ska hacka grönsaker.Skalkniven GS-38 som är en liten smidig skalkniv för att tex skala potatis.Knivarna håller skärpan, är estetiskt tilltalande, slitstarka, behändiga och arbetsbesparande och det finns en speciell kniv för varje tillfälle i köket. Det är sådant man gillar om man älskar att laga mat. Matlagningen blir helt enkelt roligare om man har redskap som fungerar. Man blir, ursäkta ordvalet, eggad till gastronomiska stordåd. Enligt vår mening kan man inte få ett bättre omdöme.
 • Wüsthof Epicure Set 2-delar v1

  Wüsthof Epicure Set 2-delar v1
  Knivarna från Wüsthof Epicure Collection kan inte kallas för något annan än: otroliga. The Epicure Collection kombinerar precision, erfarenhet och teknik i en serie prisvärda knivar.Detta set består av 2 knivar, Wüsthof kockkniv 16 cm (3982-16) och Wüsthof Epicure Grönsakskniv 9 cm (3966-06). Knivsetet är designat av Björn Berger, en välkänd tysk industridesigner som har designat hela Epicure-serien från Wüsthof.
 • Miyabi Mizu Knivset 3-delar

  Miyabi Mizu Knivset 3-delar
  Setet från Miyabi innehåller en Gyutoh 20 cm, en Shotoh 13 cm och en Shotoh 9 cm. Knivbladet är tillverkat av ett Micro Carbide-pulverstål pressade i ytterligare två lager av stål. Varje blad i Miyabi Mizu-serien går igenom en rad olika processer för att säkerställa kvaliteten på produkterna. Till exempel en ishärdningsprocess där temperaturen sänks till -196 C° för att den slutliga hårdheten ska uppnå ungefär 63 Rockwell. I processen ingår även en speciell trestegsslipning kallad Honbazuke, som polerar och ger knivarna dess otroliga skärpa. Själva knivskaftet är tillverkat av Micarta, som har ett subtilt mönster och ger dig både den perfekta balansen och hög komfort, vilket gör att du kan arbeta bekvämt och ledigt i köket.

Kökskniv som bör ingå i ett knivset

Det finns många moment i matlagningen som blir så mycket bättre med en bra kökskniv. Olika ingredienser kräver olika sätt på hur man skär och hackar. Att dela och skiva en stor melon kräver en kökskniv med stort blad medan en laxbit som du vill skära i filéer går lättare om du har en filékniv.

De fyra typerna av köksknivar som tycker bör finnas i alla kök är en riktigt bra kockkniv, en brödkniv, en grönsakskniv och en skalkniv. Specialknivar som svampknivar, ostknivar och köttyxor är inte något man absolut måste ha hemma i köket. Det tycker vi är för entusiasten som vill laga mat med ännu mer precision och detalj.

Kompletta knivpaket och bra skärbräda

Med ett komplett knivpaket och en bra skärbräda kan du laga massor av god mat hemma. Om du satsar på ett lite exklusivare set med knivar, glöm inte att du då även bör välja en skärbräda som håller samma klass. Dåliga brädor sliter på kniven men också det motsatta att supervassa knivar sliter på skärbrädan. Bästa typen du kan satsa på är skärbrädor i ändträ.

Om du köper ett fint köksknivset och har lagt mycket pengar på det bör du inte snåla på skärbrädan. Ge dina knivar den bästa förutsättningen att få leva länge. Det innefattar också att du har de rätta verktygen för att skärpa och slipa dina kockknivar.