Märken på slipning

Verktyg för att slipa knivar

En slö kniv kan förstöra matlagningen på ett sätt som är svårt att reparera. Se därför till att dina verktyg är vassa och kan göra det jobb de ska. Här har vi samlat ihop slipverktyg som finns att köpa för knivslipning hemma.

Kategorier: Elektriska knivslipar | Våtslipstenar | Brynen

Populärt inom slipning

Fler tips på slipning

  • Våtslip med 2 hjul Svart/Rostfritt Stål

  • Skärpstål bra grepp 23 Cm

  • Tamahagane Diamantskärpstav 30 cm

    Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny egg. Fåtalet drag räcker för att man ska kunna slipa upp en kniv som blivit slö. Handtag i greppvänligt gummi. Material: Rostfritt stål med diamantsand. Handtag i gummi.
  • Zwilling Twin Twinsharp Knivslip Europeisk Keramisk Svart

    Även din bästa kniv förlorar sin skärpa med tiden. Med en här knivslipen Twinsharp från Zwilling (35-40 grader) tar du hand om dina knivar på bästa sätt. Knivslipen har två keramiska skivor som vässar kniveggen och den har ett handtag för att du enkelt ska kunna använda den. Den fungerar lika bra för vänster som högerhänta och den har anti-slip fötter som gör att den står stadigt när du slipar din kniv. Den här knivslipen är perfekt för dig som gillar att arbeta med vassa knivar!
  • Våtsten 240 Grit

  • Kitchen IQ Knivslip 2-steg Elite

    Mångsidig manuell knivslip från Kitchen IQ. Håll dina knivar i trim med några få drag i knivslipen. Slipen erbjuder två etapper, grov och fin, för slipning av både rak- & vågtandade knivar samt två etapper för Santoku-knivar med tunnare egg, där ingår bl .a. många asiatiska och japanska knivar. Den grova slipningen har förinställda diamantstavar som snabbt slipar kniven i rätt vinkel varje gång. Den fina slipningen har keramiska stenar som ger kniven en riktig skärpa med en perfekt knivegg som slutresultat. Knivslipen fungerar utmärkt till både europeiska och asiatiska knivar samt knivar med vågtandad egg.
  • Slipstål Runt Medelfin Trähandtag 27 cm

  • Vulkanus Classic Knivslip Svart

    En smidig och enkel knivslip från Vulkanus i diskmaskinstålig plast, Den har en enkel funktion som gör det lätt för dig att slipa dina knivar. Allt som behövs är lite koncentration och några enhetliga drag med bladet och din kniv återfår en extremt vass egg utan hack eller repor. Slipen skadar inte bladet och den är enkel att använda till både tandade och vanliga blad. Slipen tål maskindisk.
  • Morakniv Classic 1891 Skärpstål 24 cm Röd

    Vårt 24 cm långa Skärpstål Classic är ett smidigt polerstål som ger knivseggen maximal skärpa genom att rikta upp kanten. Det finns en grövre sida på stålet som används för slipning när eggen är mer sliten. Kom ihåg att avsluta skärpningen med den finare, polerade sidan. Att återskärpa dina knivar så att de alltid är vassa ger bättre förutsättningar i köket. Inte minst för att det är säkrare och enklare att arbeta med en vass kniv.  Dessutom kan du använda knivarna längre, vilket hjälper såväl ekonomi som miljö. Längd: 24 cmFärg på trähandtaget: Röd 
  • MAC Keramisk Bryne 21 cm

    Ett bryne av god kvalitet som funkar utmärkt till att underhålla de flesta knivar. Keramiskt bryne.Längd: 21 cm.
  • Våtslipsten medium #2000

  • Tamahagane Diamantskärpstav 26 cm

    Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny egg. Fåtalet drag räcker för att man ska kunna slipa upp en kniv som blivit slö. Handtag i greppvänligt gummi. Material: Rostfritt stål med diamantsand. 
  • Global G-45 Keramisk Skärpstav

    Global keramisk skärpstav G-45 Keramisk skärpstav 24 cm. Håll eggen skarp genom att med jämna mellanrum använda skärpstav. Har kniven blivit slö, så används slipsten.  
  • Chefs Choice Knivslip Pronto Rött Handtag

    Med denna manuella och lättanvända knivslip kan du skapa en perfekt slipning av dina asiatiska knivar. Slipen har två skåror för olika steg i slipningen. Steg 1 skapar och underhåller grundeggen och steg 2 polerar grundeggen. Denna slip kan användas 3000-4000 gånger innan bladen ska bytas, vilket ger en låg kostnad per slipning. Tål ej maskindisk.
  • Chef's Choice #2100 Professionell elektrisk knivslip

    Detta är den största modellen från Chef's Choice. #2100 har utbytbara moduler av sliphuvuden som tål maskindisk. Det är hittills den enda knivslipen som tål detta. Det betyder även att du inte behöver rengöra dina knivar innan du slipar dem. Det rekommenderas dock ändå att du diskar dem först.Chef's Choice #2100 klivslipens moduler ger alla en tre-stegs slipning - alltså grovlispning, finslipning och polering/ slipning av brödknivar. Det medföljer en modul till västliga knivar (30°). Vill du använda slipen till andra sorters knivar så kan dessa köpas till: asiatiska/ japanska knivar (15°) och ett till keramiska knivar.
  • Wüsthof Classic Ikon Skärpstål Svart 26 cm

    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.  Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Fiskars Knivslip Rollsharp Functional Form Svart

    Utan en knivslip kommer man inte långt i köket. Oavsett hur proffsiga knivar du har så kommer de bli slöa förr eller senare om du inte använder en knivslip. Med denna kan du enkelt hålla alla dina knivar vassa hur länge som helst. Dra knivarna fram och tillbaka genom slipen för få skarpa knivar som är enkla att arbeta med. Knivslipen funkar lika bra för höger- som väntsterhänta.
  • Global våtslip med 2 hjul

  • Essential skärpstål 20 cm

  • Våtslip med 3 hjul - Tamahagane

    En keramisk vattenslip är ett snabbt och säkert sätt att slipa dina knivar på. Fyll med vatten och dra några drag i slipspringorna så blir din knivegg så gott som ny. Har tre sliphjul, grovt, medium och fint. Med en keramisk vattenslip slipar du snabbt och enkelt upp eggen på dina favoritknivar. Lyft plastluckan, fyll på med ljummet vatten och dra några gånger fram och tillbaka över de tre hjulen för att väcka liv i en slö kniv. Hjulen är av keramik - det hårdaste materialet som finns efter diamant, vilket garanterat ett vasst resultat för dina stålknivar. Hjulen är i tre grovlekar, med det grövsta närmast handtaget. Material: Plast med keramiska hjul
  • Våtsten 10000 grit, Satake

    En sten som ger extra bra skärpa. Kan användas för att underhålla redan vassa knivar. Bör användas i kombination med > 1200 grit. Satakes slipstenar är färgkodade, för att tydliggöra vilken grit stenen har. Förpackningen har samma färg som stenen och det framgår tydligt på förpackningen vilken grit stenen har. Slipstenar kan liknas vid sandpapper. De graderas i olika finhetsgrader, s.k. grit. Syftet med slipningen avgör vilken slipsten som skall användas. Ladda ner instruktion och slipguide här.
  • Wüsthof Classic Ikon Skärpstål Vitt 26 cm

    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Steba KS 1 Elektrisk knivslipare

    Skär grönsaker, kött m.m. enkelt och utan besvär med hjälp av den elektroniska knivsliparen från tyska Steba. Med skarpa knivar i köket blir matlagningen en lek, och de skarpaste knivarna uppnår du smidigt med denna knivslipare. Knivsliparen från Steba är elektronisk och passar till alla typer av knivar, oavsett om det rör sig om metall, stål eller keramik. Den är dessutom enkel och säker att hantera.Pricken över i:et är sliphjulet i diamant och tekniken som går ut på att kniven slipas i två faser. Sliparen håller hög precision och den levererar alltid optimala resultat. Det här är en högkvalitativ och säker produkt som kommer att hålla i många år framöver. Den står också stabilt på gummifötter.
  • Fiskars Essential Skärpstål 20 cm

    Ett praktiskt skärpstål från Fiskars.Essential är en serie innefattande knivar, saxar, redskap och kokkärl. Varje objekt är specifikt designade för att vara så funktionella och praktiska som möjligt för ett så rimligt pris som möjligt. Essential är alltså optimal för dig som letar efter de mest nödvändigaste redskapen, utan att behöva spendera en förmögenhet. Skärpstålet går ej att diska i maskin.  Material: Rostfritt Stål.Bladlängd: 20 cm.
  • Twin 1731 Skärpstål tungsten 23 cm

    Bryne/skärpstål tillverkat av tungsten, en hård metall med keramiska beståndsdelar. Det ergonomiska handtaget är av obehandlat endast inoljat ebenholtsträ, mattborstad rostfri infästning med ingraverad Zwilling-logo. Twin 1731 är Zwillings allra mest exklusiva serie, och har fått sitt namn från när Zwilling startade sin knivproduktion 1731 i Tyskland. Serien är framtagen av den internationellt kände arkitekten och designern Matteo Thun. Knivarna är smidda för hand med precision ur ett enda stycke stål för att uppnå optimal geometri. Handtagen är eleganta, ergonomiskt utformade och gjorda av exklusivt obehandlat endast inoljat ebenholtsträ. Knivarna har en högkvalitativt Cronidur-30®-knivstål, och är FRIODUR®-is-härdade till en hårdhet på 60 HRC. Denna härdning ger flexibilitet i stålet, och gör bladen motståndskraftiga mot rostangrepp, samt håller kniven skarp längre. Slipvinkeln är 20° och skärpan kontrolleras med laserprecision. Zwilling lämnar livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas i Solingen, Tyskland.
  • Vulkanus Pocket Basic Knivslip

    Vulkanus är en kvalitativ knivslip trots sin storlek. Knivslipen har samma egenskaper som de större modellerna men materialet är i plats. Slipningen går till på samma sätt som med de större modellerna, på slipen finns en tydlig instuktion. Perfekt att ha med vid jakt, fiske, i båten, vid campingen eller i sommarstugan. En knivslip med många användningstillfällen.
  • Bryne Keramiskt 13 cm

    Ett keramiskt bryne från Satake. Handtaget är gjort av greppvänligt magnoliaträ och brynstaven är 24 centimeter lång. Ett plastskydd medföljer. En vass egg ger godare och nyttigare mat. Med en skärpstav får du finare snittyta, vilket hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
  • Gastromax Knivslip 16.5 cm Svart

    Det här är en lättanvänd knivslip med keramisk hjul och diamantsten. Knivslipen slipar snabbt och enkelt dina slöa slöa knivar och saxar.En perfekt investering i ditt kök.
  • Våtslip med 2 hjul för Global

  • Global Diamant Utbytesstav till G-38

    Utbytesstav till Global G-38 diamantslipstav.
  • Våtslipsten 1000 grit - Tamahagane

    Hur får man en kniv att bli riktigt vass? Jo, genom att slipa kniven på våtsten! Den här slipstenen från japanska Tamahagane har ett gritvärde på 1000, vilket innebär att det är en relativt grovkornig sten. Perfekt när du vill fina upp eggen lite, eller att använda efter att ha slipat kniven mot en grövre sten innan. Vi rekommenderar att du slipar kniven mot en finare sten efter att du slipat mot denna sten.
  • Profile Slipstål 33,5 cm

  • Våtsten 13 000 grit

  • Våtsten 3000 Grit

  • Mannerströms Knivslip Carbon 20 cm

    Med vacker och stilren design får du här en knivslip med ett handtag gjort i borstat stål, med Leif Mannerströms signatur på bladet. Diamantplaterat överdrag 2,5 mm. Levereras i en exklusiv presentkartong
  • Dressing stone för våtsten - Naniwa

    Slipstenar har en förmåga att få en ojämn, inte helt plan yta efter att man slipat på dem ett tag. Med Naniwas dressing stone kan du polera upp ytan på våtstenen så att den blir som ny! Mått: 67 x 50 x 32 Bör kompletteras med Naniwas flattening stone för bäst resultat.
  • Satake Diamantbryne

    Satake diamantbryne är ett enkelt diamantbryne som ger kniven sin ursprungliga skärpa. Brynet fungerar på alla knivar gjorda av stål, keramik och titan. På förpackningen finns en tydlig användningsinstruktion. Knivhållare ingår i förpackningen, som passar för alla knivblad som är bredare än 3 cm. Om du ska slipa ett smalare knivblad är det bra att använda en handduk som stöd. Vi rekommenderar en slipvinkel på 10-15 grader. 
  • Diamatbryne med ställ för kniv

  • Våtslipsten 400/2000 grit - Tamahagane

    Hur får man en kniv att bli riktigt vass? Jo, genom att slipa kniven på våtsten! Den här kombinationsslipstenen från japanska Tamahagane har gritvärden på 400 och 2000, vilket innebär att den har en lite grövre och en lite finare sida. Slipa först mot den grövre sidan och sedan mot den fina sidan för bästa resultat.
  • Global Keramisk utbytesstav till G-45

    Utbytesstav till Global G-45 keramisk slipstav.
  • MINOSHARP Våtslip 2 Svart

    Med knivslipen blir dina knivar som nya. De två olika hjulen skärper dina knivar genom några enkla drag. Det är ett grovt och ett finare keramiskt hjul.1. Fyll slipen med vatten2. Dra sedan knivbladet fram och tillbaks 15-20 gånger per sliphjul, börja med det grövsta sliphjulet3. Diska av kniven. Nu har du en härligt vass kniv.
  • Våtslip PLUS 3 med tre hjul - MinoSharp

    Prisbelönt knivslip som genom sin enkla funktion skärper dina knivar i ett nafs! Några enkla drag igenom de olika hjulen och din kniv är som ny igen. Ett grovt, ett medium och ett fint hjul.
  • Diamantbryne med stöd Vit

  • Våtslip MC-220 med 2 hjul

  • Keramiskt bryne, 23 cm - Déglon

    Klassiskt skärpstål, även kallat brynstål eller bryne, i keramik från franska Déglon som hjälper dig att hålla skärpan i knivarna längre. Längd: 23 cm
  • Keramiskt bryne, 21 cm - MAC

    Keramiskt bryne, 21 cm - MAC - är ett bryne som passar utmärkt till att underhålla flera olika knivar.
  • Global G-39 Diamantskärpstav längd 30 cm

    Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny slipyta. Fåtalet drag räcker för att man ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö.Material:Rostfritt stål med diamantpulver. Handtag i rostfritt stål.Förutom Globals fantastiska knivar så ingår även en mängd andra produkter i Globals breda sortiment, i detta finner vi bland annat en hel del slipverktyg. Det finns många olika sätt att slipa och skärpa sina knivar, du kan antingen använda en keramisk skärpstav, en diamatskärpstav eller varför inte slipa knivarna traditionellt mot en sten? Med en keramisk skärpstav så skärper du upp den egg som redan finns, det vill säga du håller den vass, medan du med en sten slipar upp en ny egg.
  • Zyliss Knivslip Vit

    Den 20 cm långa vita knivslipen från Zyliss hjälper dig att alltid ha vassa knivar till matlagningen. Knivslipen har keramiska hjul som slipar kniveggen smidigt med endast tre eller fyra drag genom slipen. Slipen polerar även knivbladet så det blir blankt och snyggt. En vass och bra kniv gör matlagningen roligare och ger ett proffsigare resultat med skarpa och snygga kanter när du skär maten.