Märken på slipning

Verktyg för att slipa knivar

En slö kniv kan förstöra matlagningen på ett sätt som är svårt att reparera. Se därför till att dina verktyg är vassa och kan göra det jobb de ska. Här har vi samlat ihop slipverktyg som finns att köpa för knivslipning hemma.

Kategorier: Elektriska knivslipar | Våtslipstenar | Brynen

Populärt inom slipning

  • SATAKE Våtsten kombo 1000/3000 grit

    SATAKE Våtsten kombo 1000/3000 grit från SATAKE
  • CHROMA type 301 Slipstöd till våtsten CHROMA

    CHROMA type 301 Slipstöd till våtsten CHROMA från CHROMA type 301
  • Kai Shun Våtslip Professional, elektrisk

    Nu kan du få samma fantastiska skarpa egg och vackra polering på dina knivar hemma i köket som hos en professionell slipare. Kai Shuns elektriska våtslip är konstruerad för att kunna slipa japanska knivar i slipvinkel på ca 16 grader och europeiska i ca 22 grader, både enkelt och dubbelsidigt.
  • Chroma type 301 Design by F. A Porsche Slipstöd till våtsten 2 st

    Ett paket med två stycken slipstöd - en för knivar med en bladlängd upp till 15 cm och en för över 15 cm. Slipstödet hjälper dig att hålla rätt vinkel mellan knivbladet och slipstenen och säkerställer att eggen hålls rätt. Specifikationer:- 2 st slipstöd för olika bladlängder.- Hjälper dig att få korrekt slipvinkel på 10-15°. 

Fler tips på slipning

  • SATAKE Satake våtsten 13 000 grit

    SATAKE Satake våtsten 13 000 grit från SATAKE
  • TAIDEA Skärpstav Keramiskt Runt 25 cm

    En keramisk skärpstav för alla typer av knivar.Längd på staven 25 cm.Total längd 37 cm.Ergonomiskt handtag med ett hål för att kunna hänga upp staven. 
  • Vulkanus Classic Knivslip Svart

    En smidig och enkel knivslip från Vulkanus i diskmaskinstålig plast, Den har en enkel funktion som gör det lätt för dig att slipa dina knivar. Allt som behövs är lite koncentration och några enhetliga drag med bladet och din kniv återfår en extremt vass egg utan hack eller repor. Slipen skadar inte bladet och den är enkel att använda till både tandade och vanliga blad. Slipen tål maskindisk.
  • Kyocera Elektrisk Knivslip

    Kyocera Elektrisk Knivslip ger ett perfekt resultat Den batteridrivna knivslipen är den bästa lösningen för att slipa dina stålknivar och keramiska knivar. Den är särskilt idealisk för Kyoceras&hellip:
  • Exxent Skärpstål 31 cm, runt

    Exxent Skärpstål 31 cm, runt från Exxent
  • Wüsthof Diamantbryne Fint 23 cm

    Vårda dina favoritknivar regelbundet genom slipning med en diamantbryne. Den här är täckt av små industriella diamanter som ger en fantastisk skärpa på alla dina knivar.
  • Chef's Choice Skärpstål EdgeCrafter’ Diamond hone oval, 12

    Chef's Choice Skärpstål EdgeCrafter’ Diamond hone oval, 12 från Chef's Choice
  • Ulf Wagner, Diamantbryne 23cm

    Gör din kniv skärpt på bara några få drag med detta diamantbryne från Ulf Wagner. En 23 cm lång diamantbrynstav för att bibehålla skarphet på dina knivar. Diamantbrynet ger dina knivar en ny slipyta och gör eggen skarp, samtidigt som den är en snygg designdetalj i ditt kök med sitt vackra mikartahandtag och stilrena stav. Skärpstaven består av en kärna av rostfritt stål med diamantpulver. Tack vare det hårda diamantpulvret både slipar den bättre samt håller längre än motsvarande keramiska bryne.   Material: Rostfritt stål, mikarta.  Längd: 23 cm  
  • Tamahagane Diamantskärpstav 26 cm

    Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny egg. Fåtalet drag räcker för att man ska kunna slipa upp en kniv som blivit slö. Handtag i greppvänligt gummi. Material: Rostfritt stål med diamantsand. 
  • Våtslipsten 1000 grit - Tamahagane

    Hur får man en kniv att bli riktigt vass? Jo, genom att slipa kniven på våtsten! Den här slipstenen från japanska Tamahagane har ett gritvärde på 1000, vilket innebär att det är en relativt grovkornig sten. Perfekt när du vill fina upp eggen lite, eller att använda efter att ha slipat kniven mot en grövre sten innan. Vi rekommenderar att du slipar kniven mot en finare sten efter att du slipat mot denna sten.
  • Chef´sChoice Skärpstål EdgeCrafter Diamant

    Den fantastiska M416 EdgeCrafter från Chef'sChoice är det mest avancerade skärpstålet i världen! Detta ovalformade stål, bestruken med de högkvalitativa Chef'sChoice diamantstavarna, slipar din knivs egg till perfektion. Den ovala formen låter en större yta av kniven slipas samtidigt. Skärpstålet ligger bekvämt och välbalanserat i handen tack vare sitt non-slip handtag. Stålet går att användas av både höger- och vänsterhänta.Längd: 30,5 cm
  • Mighty Keramiskt bryne 21 cm

    Keramiskt bryne ur serien Mighty från Mac. Använd för att skärpa upp din kniv som blivit slö.
  • Våtsten 240 grit, Satake

    En sten för reparation av skador i knivens egg. Ger en grundslipning men inte en vass egg. Används för: Grundslipning och reparation   Satakes slipstenar är färgkodade, för att tydliggöra vilken grit stenen har. Förpackningen har samma färg som stenen och det framgår tydligt på förpackningen vilken grit stenen har. Slipstenar kan liknas vid sandpapper. De graderas i olika finhetsgrader, s.k. grit. Syftet med slipningen avgör vilken slipsten som skall användas. Ladda ner instruktion och slipguide här.
  • Våtsten dubbelsidig, 120/1000 grit - Naniwa

    Dubbelsidig våtsten från japanska Naniwa med en grov sida med 120 grit och en finare sida med 1000 grit. Passar perfekt när du behöver slipa upp en kniv med grundligt. Blöt stenen innan användning.
  • Global G-38 Diamantskärpstav längd 26 cm

    För att kniven ska få en ny slipyta snabbt så används diamantbryne. Det räcker med några få drag för att man ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö. Med en keramisk skärpstav så skärper du upp den egg som redan finns, det vill säga du håller den vass, medan du med en sten slipar upp en ny egg.
  • Chefs Choice Knivslip Pronto Rött Handtag

    Med denna manuella och lättanvända knivslip kan du skapa en perfekt slipning av dina asiatiska knivar. Slipen har två skåror för olika steg i slipningen. Steg 1 skapar och underhåller grundeggen och steg 2 polerar grundeggen. Denna slip kan användas 3000-4000 gånger innan bladen ska bytas, vilket ger en låg kostnad per slipning. Tål ej maskindisk.
  • Tamahagane Våtslip med 3 hjul

    Tamahagane Våtslip med 3 hjul från Tamahagane
  • Backaryd Knivslip

    Lätt och smidig knivslip med två olika brynen, ett keramiskt bryne och ett diamantbryne. Det keramiska brynet kan användas efter varje gång du skurit något med kniven, för att underhålla knivens skärpa. Diamantbrynen används enbart när kniven blivit slö, då den slipar kniven på djupet. Backaryd är serien för dig som vill ha stilren, modern design utan att behöva göra avkall på funktion. Redskapen är effektiva, pålitliga och slitstarka. Lika trevliga att se på som att använda, oavsett om det är vardag eller fest.
  • Våtsten 3000 grit - Satake

    Våtsten från Satake som hjälper dig att ge knivarna en fin skärpa. Gritvärde på 3000, vilket innebär att den passar bra när du vill underhålla knivar som redan är vassa eller avsluta en slipning som gjorts med grövre sten. Slipstenar graderas i olika grit, d.v.s. finhetsgrader. Syftet med slipningen avgör vilken grit du bör välja. Satakes slipstenar är färgkodade för att tydliggöra vilken grit stenen har. För att göra det ännu enklare har förpackningen samma färg som stenen. Finhetsgrad: 3000 grit
  • Våtslip PLUS 3 med tre hjul - MinoSharp

    Prisbelönt knivslip som genom sin enkla funktion skärper dina knivar i ett nafs! Några enkla drag igenom de olika hjulen och din kniv är som ny igen. Ett grovt, ett medium och ett fint hjul.
  • Morakniv Classic 1891 Skärpstål 24 cm Röd

    Vårt 24 cm långa Skärpstål Classic är ett smidigt polerstål som ger knivseggen maximal skärpa genom att rikta upp kanten. Det finns en grövre sida på stålet som används för slipning när eggen är mer sliten. Kom ihåg att avsluta skärpningen med den finare, polerade sidan. Att återskärpa dina knivar så att de alltid är vassa ger bättre förutsättningar i köket. Inte minst för att det är säkrare och enklare att arbeta med en vass kniv.  Dessutom kan du använda knivarna längre, vilket hjälper såväl ekonomi som miljö. Längd: 24 cmFärg på trähandtaget: Röd 
  • Våtsten dubbelsidig, 1000/3000 grit - Naniwa

    Dubbelsidig våtsten från japanska Naniwa med en halvfin sida med 1000 grit och en ännu finare sida med 3000 grit. Passar perfekt när du behöver vill få till en extra vass och beständig skärpa. Blöt stenen innan användning.
  • Tamahagane Keramisk Skärpstav 26 cm

    Detta brynstål för knivar är tillverkat i Japan och kommer med livstids garanti. Den hjälper dig att slipa eggen på kniven till perfektion. Tamahagane är referensen till själva kärnan i Samuraj-svärden som inte bara är väldigt vassa utan även otroligt solida. De finaste materialen har använts från Hitachi/ Takefu Stålverk och standarden på Tamahaganes produkter är världskänd.
  • SATAKE Keramiskt Bryne 12 cm

    SATAKE Keramiskt Bryne 12 cm från SATAKE
  • GLOBAL Våtslip Med 2 Hjul Svart

    Oavsett om du är proffs eller hemmakock så vill ingen ha slöa knivar i köket. Det spelar ingen roll hur dyra knivar du har, har du ingen knivslip så kommer de bli slöa efter mycket användning. Denna slip har två keramiska hjul, ett fint och ett lite grövre, som med bara några drag gör dina knivar som nya.
  • Diamantbryne 5 cm - MAC

    Mac har bästa knivkvalitet och använder därför bästa knivbryne. Diamant är det hårdaste materialet som finns att slipa knivar med och ger därför den bästa skärpan utan att göra slut på knivseggen Bryne, diamant, 5 cm.
  • Keramiskt bryne, 24 cm - Satake

    Satake   Ett keramiskt bryne från Satake. Handtaget är gjort av greppvänligt magnoliaträ och brynstaven är 24 centimeter lång. Ett plastskydd medföljer.
  • Sabatier Trompette Skärpstål

    Sabatier Trompette Skärpstål från Sabatier Trompette
  • Exxent Skärpstål diamant 26cm, ovalt

    Exxent Skärpstål diamant 26cm, ovalt från Exxent
  • Twin 1731 Skärpstål tungsten 23 cm

    Bryne/skärpstål tillverkat av tungsten, en hård metall med keramiska beståndsdelar. Det ergonomiska handtaget är av obehandlat endast inoljat ebenholtsträ, mattborstad rostfri infästning med ingraverad Zwilling-logo. Twin 1731 är Zwillings allra mest exklusiva serie, och har fått sitt namn från när Zwilling startade sin knivproduktion 1731 i Tyskland. Serien är framtagen av den internationellt kände arkitekten och designern Matteo Thun. Knivarna är smidda för hand med precision ur ett enda stycke stål för att uppnå optimal geometri. Handtagen är eleganta, ergonomiskt utformade och gjorda av exklusivt obehandlat endast inoljat ebenholtsträ. Knivarna har en högkvalitativt Cronidur-30®-knivstål, och är FRIODUR®-is-härdade till en hårdhet på 60 HRC. Denna härdning ger flexibilitet i stålet, och gör bladen motståndskraftiga mot rostangrepp, samt håller kniven skarp längre. Slipvinkeln är 20° och skärpan kontrolleras med laserprecision. Zwilling lämnar livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas i Solingen, Tyskland.
  • Tamahagane Våtslipsten medium #2000

    Tamahagane Våtslipsten medium #2000 från Tamahagane
  • MAC Keramiskt bryne

    MAC Keramiskt bryne passar de allra flesta knivar Det här brynet från japanska MAC är tillverkad i ett keramiskt material och används för det dagliga underhållet av dina köksknivars eggar. Brynet&hellip:
  • Gastromax Knivslip 16.5 cm Svart

    Det här är en lättanvänd knivslip med keramisk hjul och diamantsten. Knivslipen slipar snabbt och enkelt dina slöa slöa knivar och saxar.En perfekt investering i ditt kök.
  • Mac Keramisk Bryne 21 cm

    Ett bryne av god kvalitet som funkar utmärkt till att underhålla de flesta knivar. Keramiskt bryne.Längd: 21 cm.
  • Slipkurs med våtsten, Steg 1

    Lär dig slipa knivar som ett proffs - av ett riktigt proffs! Gå kurs hos Pigge Knivgeek Hall och lär dig hur du ska göra för att få dina knivar riktigt, riktigt vassa. Pigge blev, som den andra västerlänningen någonsin, certifierad slipare på våtsten i Knivmekkat Seki i Japan 2012 och slipar knivar till kockar, restauranger och privatpersoner (exempelvis åt våra kunder på KitchenLab). Kursen är två-tre timmar lång och äger rum på Upplandsgatan 57 hos Japanese Knife Company. Efter köpet får du ett presentkort, där det också finns kontaktuppgifter för att boka datum för kursen.
  • Chefs Choice Knivslip 4643 2 Steg Svart

    Denna manuella och lättanvända knivslip med sliphjul ger ett snabbt och perfekt resultat. Slipen har två skåror för olika steg i slipningen. Steg 1 asiatisk vinkel som skapar och underhåller grundeggen. Steg 2 europeisk vinkel som skapar och underhåller grundeggen. Steg 3 För vågtandade knivar samt polering av grundeggen. Knivslipen är anpassad för att slipa knivar med asiatisk och europeisk vinkel samt vågtandade knivar. Denna slip kan användas mer än 1000 gånger innan bladen ska bytas, vilket ger en låg kostnad per slipning. Tål ej maskindisk.
  • Satake Diamantbryne

    Satake diamantbryne är ett enkelt diamantbryne som ger kniven sin ursprungliga skärpa. Brynet fungerar på alla knivar gjorda av stål, keramik och titan. På förpackningen finns en tydlig användningsinstruktion. Knivhållare ingår i förpackningen, som passar för alla knivblad som är bredare än 3 cm. Om du ska slipa ett smalare knivblad är det bra att använda en handduk som stöd. Vi rekommenderar en slipvinkel på 10-15 grader. 
  • Zyliss Knivslip Vit

    Den 20 cm långa vita knivslipen från Zyliss hjälper dig att alltid ha vassa knivar till matlagningen. Knivslipen har keramiska hjul som slipar kniveggen smidigt med endast tre eller fyra drag genom slipen. Slipen polerar även knivbladet så det blir blankt och snyggt. En vass och bra kniv gör matlagningen roligare och ger ett proffsigare resultat med skarpa och snygga kanter när du skär maten.
  • Wüsthof Classic Ikon Knivslip Svart

    En mycket praktisk och lättanvänd knivslip som fungerar lika bra att använda med höger som vänster hand. Den har två nivåer av slipning beroende på hur mycket av skärpan som har försvunnit. Handtaget är liksom alla knivar från Wüsthof utformade på ett ergonomiskt sett så att de ligger skönt i handen och du får maximalt utnyttjande av produkten. Just den här slipen har även ett halkskydd så att den blir säkrare att använda. Knivslipen från Wüsthof Classic Ikon är det perfekta hjälpmedlet när du vill få nytt liv i dina älsklings knivar.
  • Global Våtslip med 2 hjul Svart/Rostfritt Stål

    Global Våtslip med 2 hjul Svart/Rostfritt Stål från Global
  • Wüsthof Knivslip Svart

    Wüsthofs keramiska/ stål knivslip är enkel att använda och du behöver bara dra igenom dina knivar några gånger så kommer de snart kännas som nya. Slipningen sker i två steg: Börja med att placera knivslipen på en plan yta. Håll knivslipen med en hand och knivskaftet med den andra. Sätt in knivbladet helt i skåran i 90 graders vinkel. Börja med den del av bladet närmast knivskaftet. Dra kniven sedan mot dig i lagom takt, repetera men dra aldrig kniven fram och tillbaka.När slipen är färdiganvänd går det bra att göra rent den med en fuktig trasa eller mjuk borste. Skölj den aldrig med vatten. Ett enkelt sätt att få nytt liv i dina bästa knivar.
  • Våtsten 13000 grit - Satake

    Slipsten som ger extrem finish. Kan användas för att polera och underhålla redan vassa knivar. Bör användas i kombination med grövre slipsten på minst 3000 grit. Slipstenar graderas i olika grit, d.v.s. finhetsgrader. Syftet med slipningen avgör vilken grit du bör välja. Satakes slipstenar är färgkodade för att tydliggöra vilken grit stenen har. För att göra det ännu enklare har förpackningen samma färg som stenen. Finhetsgrad: 13000 grit
  • Våtslipsten 6000 grit - Tamahagane

    Hur får man en kniv att bli riktigt vass? Jo, genom att slipa kniven på våtsten! Den här slipstenen från japanska Tamahagane har ett gritvärde på 6000, vilket innebär att det är en väldigt finkornig sten. Perfekt när du vill fina upp eggen lite, eller att använda efter att ha slipat kniven mot en grövre sten innan.
  • Kai Våtslipsten 1000/6000

    Kai Våtslipsten 1000/6000 från Kai
  • Wüsthof Classic Ikon Skärpstål Svart 26 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.  Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • MINOSHARP Knivslip Plus 3 Svart

    Det spelar ingen roll hur många professionella knivar du har i ditt kök. Om du inte tar hand om dem så kommer de bli slöa tillslut. Med en knivslip blir dina knivar som nya. De tre olika hjulen skärper dina knivar genom några enkla drag. Ett grovt-, ett medium och ett fint keramiskt hjul.
  • Keramiskt bryne, 21 cm - MAC

    Keramiskt bryne, 21 cm - MAC - är ett bryne som passar utmärkt till att underhålla flera olika knivar.
  • Kyocera Knivslip för Stålknivar Svart

    Utan en knivslip kommer man inte långt i köket. Oavsett hur proffsiga knivar du har så kommer de bli slöa förr eller senare om du inte tar hand om dem och använder en knivslip. Denna knivslip från Kyocera är enkel att använda. Du drar din kniv genom skåran och på bara några sekunder så är din kniv som ny igen. En viktig investering för hållbara knivar.