Slipa knivar hemma

En slö kniv kan förstöra matlagningen på ett sätt som är svårt att reparera. Se därför till att dina verktyg är vassa och kan göra det jobb de ska. Här har vi samlat ihop slipverktyg som finns att köpa för knivslipning hemma.

Kategorier: Knivslipar | Våtslipstenar | Brynen | Elektriska knivslipar | Strigel

Populära verktyg för knivslipning

  • Vulkanus VG2 Professional Knivslip

    Vulkanus VG2 Professional Knivslip
    VG2 Professional knivslip från Vulkanus ersätter den tidigare Professional-modellen och kan automatiskt justera slipvinkel. Vulkanus är kända för deras knivslipar och deras innovativa utveckling. Den nya VG2 Professional har dessutom en slipvinkel mellan 11-21 grader. Detta ger bättre slipresultat och gör dina knivar så gott som nya, utan repor och hack. Knivslipen är enkel att använda och med rätt vinkel blir dina knivar bättre och effektivare än någonsin förr. Du är snart redo att hacka grönsaker och skära fin fick och kött utan problem.VG2 Professional har en helt unik och patenterad fjäderteknologi. Den är tillverkad i rostfritt stål och håller hög kvalité som garanterar lång livslängd. Den är också lätt att underhålla och tål maskindisk.
  • Yaxell Ran Sharp Knivslip Svart

    Yaxell Ran Sharp Knivslip Svart
    RANSharp knivslip för damaskusknivar med VG-10 stål (ran och Zen) Två sliphjul med Grit 400 Både för våt och torr slipning Både symetriska och osymetriska knivar kan slipas Man kan slipa upp till 5000 gånger innan hjulen är utslitna Slipvinkeln är 35 grader Den breda öppningen skadar inte knivens yta
  • Vulkanus VG2 Classic Knivslip

    Vulkanus VG2 Classic Knivslip
    Denna knivslip från Vulkanus gör det mycket lättare och bekvämare att underhålla knivarnas skarphet och prestanda. Vulkanus har med VG2 Classic knivslipen uppgraderat den äldre Classic-modellen och tillfört nya möjligheter. En av dessa är automatisk justering av slipvinkeln, från 11 till 21 grader, vilket ger optimal effekt och bästa resultat såväl som ett bättre grepp. Utöver detta har den nya Classic också starkare upphängning och slipstänger.Vulkanus VG2 Classic knivslip gör med sin praktiska design slipningen av knivar både lättare och smidigare. Med en smula koncentration blir dina gamla knivar bättre än någonsin och du är snabbt igång med att skära fin fisk, kött och grönsaker utan problem.
  • Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip Diamant 3 steg

    Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip Diamant 3 steg
    En slitstark och effektiv knivslip från det kända slipföretaget Chef´sChoice. Denna knivslipsmodell är en trestegsmodell. Det första steget skapar och underhåller grundeggen på kniven. Steg 2 förfinar grundeggen. Steg 3 polerar grundeggen. Steg 2 och 3 är de steg som används mest, steg 1 används endast när grundeggen blivit förstörd. Steg 1Skapar och underhåller grundeggen. Steg 2Förfinar grundeggen.Steg 3Polerar grundeggen.

Fler tips på slipning

  • Satake 1000/3000 grit Våtslipsten

    Satake 1000/3000 grit Våtslipsten
    Denna praktiska 1000/3000 grit våtslipsten från Satake är perfekt till att uppnå både en bra grundslipning och en bra skarphet. En slipsten är den bästa slipmetoden om du vill göra en stålkniv extra skarp - och denna våtslipsten från Satake är inget undantag. Våtslipstenen har en sida med 1000 grits, eller korn, och en med 3000, vilket betyder att den är en kombinationsslipsten. Grova slipstenar ger en bra grundslipning, medan en finkornig slipsten gör kniven skarpare.
  • Global G-91/SB Våtslip med 2 Hjul

    Global G-91/SB Våtslip med 2 Hjul
    Våtslip från Global med 2 hjul. Ett fint och ett lite grövre för snabb och effektiv slipning. Fyll behållaren med vatten och stäng locket, sen är det bara att börja slipa. Dra några enkla drag med kniven i det båda hjulen och ens kniv blir som ny. Material: Keramiska sliphjul med axlar i stål. Handtaget är av plast och har inlägg av rostfritt stål.
  • Mino Sharp Slipsten #1000/8000 med två fixturer

    Mino Sharp Slipsten #1000/8000 med två fixturer
    En dubbelsidig slipsten fin och superfin, inklusive två slipfixturer som hjälper dig att hålla vinkeln.Sandsten med plasthållare.Dina knivar kan du ha glädje av i massor av år, förutsatt att du sköter och underhåller dem. I MinoSharps sortiment hittar du allt ifrån enkla sliphjälpmedel till några av de bästa slipstenarna på marknaden. Att slipa med slipsten är inte så komplicerat som många tror.Kika gärna på denna instruktionsfilmen!B 7 x L 21 x H 2 cm
  • Zwilling Bambuhållare till slipsten

    Zwilling Bambuhållare till slipsten
    Förr eller senare blir det nödvändigt att slipa knivarna, och att använda en slipsten är det bästa sättet att göra detta. Men processen kan vara svår och det finns alltid risk att du förlorar kontrollen och att stenen glider iväg. Men inte med denna slipstenshållare i Bambu från Zwilling. Hållaren är en del av Bob Kramer-serien och håller absolut högsta kvalité, samtidigt som den härligt, ljusa träfärgen bidrar med en naturlig estetik i köket. Du fäster smidigt slipstenen på hållaren och placerar den antingen över vasken eller på köksbänken. Den står otroligt stabilt på sina non-slipfötter och garanterar en säker slipning.Torka av hållaren efter användning om du slipat under vatten.
  • NaNiwa Traditional slipsten, 8000 grit

    NaNiwa Traditional slipsten, 8000 grit
    Ta väl hand om dina knivar med den högkvalitativa slipstenen från Niwa. Ju mer du använder dina knivar, desto mer slits de och förlorar sin skärpa. Det är lätt åtgärdat med en eller flera slipstenar, beroende på vilken kniv du ska slipa. I NaNiwas serie Traditional hittar du fem olika typer slipstenar med grovheten; 220, 1000, 1500, 6000 och 8000 grit. Slipstenar graderas efter en så kallad gritskala, som enklast förklaras med ”slipkorn per given yta”. Det här betyder att ett lågt tal är grövre än ett högt tal. En komplett uppsättning av slipstenar innebär således att man har: grov, medium och fin. De grova stenarna har en förmåga att avverka stål snabbt och används när man grundslipar knivens blad. Därefter kommer mediumstenen som polerar knivbladet och sist avslutas processen med den fina stenen som ger kniven den slutgiltiga skärpan och finishen. Stenarna i Traditional-serien klarar upp till HRC 62 problemfritt och finns i färgerna rosa, brun, gul och vit.
  • Brusletto Knivsliper, knivslip

    Brusletto Knivsliper, knivslip
    Praktisk, liten och lätt knivslip från norska Brusletto som är nätt och enkel att ha med sig under friluftsturen. Slipen har en sida i karbidmaterial, och en sida med keramiska stavar som du med fördel använder för finslipning. Kan användas på de flesta typer av knivar.
  • Global Diamant Utbytesstav till G-39

    Global Diamant Utbytesstav till G-39
    Utbytesstav till Global G-39 diamantslipstav.
  • Surudoi Strigel i läder

    Surudoi Strigel i läder
    Få vassa knivar på ett enkelt sätt tack vare denna läderrem från Surudoi. Lädret sitter på ett stycke trä som du kan slipa dina knivar på - detta kallas stropping. Utöver att göra dina knivar vassare så kommer redskapet också jämna till kanter eller skrapa bort stålpartiklar.Dessutom är denna metod ett mycket skonsamt sätt att underhålla dina knivar på. Samtidigt behöver du varken brynjärn eller slipsten - den smarta läderremen gör jobbet åt dig. Redskapet mäter 2,5 x 37 x21 cm. och är naturligtvis gjord av trä och läder. Rengör med en fuktig trasa.
  • Global G-74 Keramisk Skärpstav 22 cm

    Global G-74 Keramisk Skärpstav 22 cm
    Global keramisk skärpstav G-74 22 cm. Håll eggen skarp genom att med jämna mellanrum använda skärpstav. Har kniven blivit slö, så används slipsten.
  • Mareld Slipsten 4000/8000 grit, dual stone

    Mareld Slipsten 4000/8000 grit, dual stone
    Vill du kunna hålla dina köksknivar i toppskick? Med en Dual Stone våtslipsten från Mareld är det enkelt att hålla knivarna vassa på ett effektivt sätt. Slipstenen är tillverkad av vit korund och har två sidor med olika grit, så att du får både en grövre och en finare sida. Ju lägre grit stenen har, desto grövre är den. Du kan välja mellan tre olika varianter utifrån dina egna behov. Samtliga varianter passar både japanska och europeiska knivar.Om du bara vill ha en sten rekommenderar vi att du satsar på White/Green 1000/3000 grit. Det är en bra allround-sten, som låter dig avlägsna mindre hack med den grövre sidan och polera eggen med den finare sidan. Om du vill ha ett mer komplett paket kan du grovslipa dina knivar med White/Blue 300/1500 grit. Den låter dig skapa en helt ny egg med den grova sidan och underhålla din kniv med den medelgrova sidan. Du kan sedan komplettera stenen med White/Red 4000/8000 grit, som låter dig finslipa och polera upp eggen till ett rakbladsvasst resultat. Slipstenen 100/200 är en särskilt grov combistone som är idealisk för att reparera en svårt skadad kniv som behöver en ny egg. Den grövre sidan har kornstorlek 100 och den finare sidan har kornstorlek 200. Du kan också använda stenen för att plana ut finare stenar. Den finaste combistone från Mareld 10.000/13.000 har förmågan att polera spegelblanka och rakbladsvassa eggar på dina knivar. För att använda stenen behöver du en redan förberedd och vass egg. Ena sidan har kornstorlek 13 000 och den andra 10 000.Du kan komplettera din Dual Stone med en slipstenshållare i bambu från Mareld, som finns i flera varianter. Du behöver då även säkra din sten med en silikonpad. Om du vill kan du använda dig av ett slipstöd för att säkra en optimal vinkel medan du slipar.
  • NOD Elektrisk knivslip

    NOD Elektrisk knivslip
    Med den här elektriska knivslipen från NOD ger du enkelt en ny egg till en gammal sliten kniv på bara ett par minuter. Tack vare de tre stegen slipper du enkelt slöa knivar, utan att behöva göra hela jobbet med att slipa upp eggen manuellt. All matlagning är roligare och faktiskt även säkrare med en vass kniv, eftersom det gör det enklare att skära och minskar risken för att slinta.NOD elektrisk knivslip har tre olika steg, som du kan välja mellan eller kombinera för att uppnå ett optimalt resultat:Grovslipning 120# grit (diamant) – perfekt för trubbiga knivar som behöver en ny egg.Finslipning 600# grit (diamant) – bra för regelbunden underhållsslipning.Polering 1000# grit (resin) – idealisk för att ge bladet en fin finish efter finslipning.Använd knivslipen genom att första placera kniven i önskad slipskåra. Dra sedan kniven genom skåran från häl till spets med konstant hastighet, det bör ta 4-10 sekunder beroende på knivens storlek. Upprepa tills du är nöjd med skärpan. Kom ihåg att slipa på både vänster och höger sida av kniven.
  • Sharp MinoSharp Slipsten #6000 med Två Fixturer

    Sharp MinoSharp Slipsten #6000 med Två Fixturer
    En högkvalitativ slipsten med grit 6000. Det medföljer 2 stycken fixturer för stora respektive små knivar. Dina knivar kan du ha glädje av i många år, förutsatt att du sköter och underhåller dem.Grovheten på slipstenar mäts i Grit, som är ett mått på hur grov eller fin stenen är, ju högre värde desto finare sten.En grov sten med upp till 700 grit används normalt för att slipa bort små jack i knivens egg, eller för att profilera om bladet. Den lämnar en sträv yta efter sig som du behöver efterslipa med en finare sten för att få upp en bra skärpa.En medelfin sten sköter det vardagliga slipandet (800 grit-2000 grit). Denna yta behöver inte efterslipas men det blir allra bäst resultat om man polerar ytan med en fin sten efteråt.En fin slipsten med mer än 3000 grit används främst för att polera eggen och tar bort alla repor från tidigare moment. Med en polerad egg får man ett perfekt resultat och eggen glider genom råvarorna.
  • Zwilling Slipsten Twin Stone Pro Finkornig3000/8000

    Zwilling Slipsten Twin Stone Pro Finkornig3000/8000
    Dubbelsidig finkornig slipsten från Zwilling J.A Henkels med en fin (#3000) slipsida och en superfin (#8000) slipsida.  Den fina slipsidan med mer än 3000 grit används främst för att polera eggen och tar bort alla repor från tidigare moment. Den superfina slipsidan polerar eggen och ger ett perfekt resultat. Knivbladet glider därefter genom råvarorna.  Slipstenen fungerar för alla olika typer av knivar, inte bara Zwilling-knivar. Mått: 20cm x 8,5cm x 4cm
  • Kasumi Dubbelsidig Slipsten 3000/8000

    Kasumi Dubbelsidig Slipsten 3000/8000
    Slipsten från Kasumi som hjälper dig att underhålla dina knivar på bästa sätt. Slipstenen har en kombination av två slipstenar med olika grovheter av mycket god kvalitet som ger din knivar den slutliga finishen. #8000 vit superfin grit som används för att polera eggen efter slipning. #3000 gul fin grit, används för att underhålla vassa knivar. Med en polerat knivsegg får man perfekt resultat varje gång och kniven glider fint igenom råvaran.  
  • Zwilling Slipstål Keramiskt 23 cm

    Zwilling Slipstål Keramiskt 23 cm
    Ett mycket praktiskt keramiskt bryne som passar både till den professionella kocken och hemmakocken. Detta slipstål ger din knivsamling ett helt nytt liv. Storlek 23 cm.
  • Mareld Kockkniv 20 cm med slipkit

    Mareld Kockkniv 20 cm med slipkit
    Strävar du efter att alltid ha köksknivar i toppskick? Det här setet från Mareld kan hjälpa dig på traven. Du får nämligen inte bara en högkvalitativ kockkniv utan även en praktiskt slipsten med tillbehör, så att du enkelt kan bibehålla knivens skärpa. Ett praktiskt och stilrent tillskott i köket, men även en fin present till en hemmakock du tycker om.Marelds design är tydligt präglad av den svenska västkustens vackra och råa natur, vilket avspeglas tydligt i knivens stilrena design. Den är utvecklad med omsorg om dina behov i köket, med ett slitstarkt blad och ett ergonomiskt skaft i olivträ. Du får en trogen vän i köket, som kan hjälpa dig med många olika uppgifter när du lagar mat.Våtslipstenen Dual Stone 1000/3000 gör det enkelt att hålla köksknivarna vassa. Den är tillverkad av vit korund, med en grövre och en finare sida (1000 respektive 3000 grit). Den är en bra allround-sten, så att du kan avlägsna hack med den grövre sidan och sedan polera eggen med den finare sidan.Ihop med slipstenshållaren står din slipsten tryggt och säkert på bänken medan du slipar.  Hållaren har en stilren design i bambu, med en gummiklädd undersida som ser till att den stannar på plats. Den medföljande slipfixturen underlättar processen ytterligare, genom att hjälpa dig att få till rätt vinkel. Du fäster den enkelt på ryggen av kniven och får därigenom en slipvinkel på 15 grader.
  • Brusletto Bryne, 23 cm, kolstål, svart

    Brusletto Bryne, 23 cm, kolstål, svart
    Med skärpstålet från Brusletto kan du vässa alla dina knivar på nolltid. Slipstålet är tillverkat av krombelagt kolstål med ett ergonomiskt handtag av komposit som ligger bra i handen. Stålet är värmebehandlat för att göra ytan stark och motståndskraftig. På så vis blir stålet hårdare än knivbladet, vilket ger bästa effekt vid slipning. Rengör för hand med varmt vatten och torka noggrant efteråt.Användningsguide: Håll bladet mot stålet i 15-20° vinkel. Håll stålet stilla och slipa kniven genom att röra den över stålet. Det gör du genom att dra bladet från botten till spets längs stålet, så att hela bladet slipas. Upprepa processen på båda sidor av kniven 5-10 gånger tills du har slipat kniven till önskad skärpa.
  • Mino Sharp Slipsten #1000 med två fixturer

    Mino Sharp Slipsten #1000 med två fixturer
    En medelgrov slipsten (1000 i kornstorlek) är det naturliga valet när du slipat klart med den grova stenen eller om eggen är i bra skick men behöver förbättras. Stenen levereras med två olika slipfixturer som hjälper dig att slipa i rätt vinkel.Slipstenen från Mino Sharp måste blötläggas varje gång den används, även kallad en soaking-sten. Det vill säga den är bara klar för användning efter en halvtimme.Material: Sandsten med plasthållare.
  • Essentials Knivslip med grov- & finslipning samt polering

    Essentials Knivslip med grov- & finslipning samt polering
    Med den här knivslipen från Essentials får du en smidig och lättanvänd slip som låter dig kombinera både grovslipning, finslipning och polering. Den har ett greppvänligt handtag och en halkfri gummibas, så att slipen är säker och bekväm att använda. Slipens tre olika grovlekar gör att du enkelt kan använda den både för att slipa upp slöa knivar och att underhålla knivar som redan är vassa.För säker användning, placera kniven på ett fast underlag medan du slipar. Använd slipen genom att först arbeta upp en råegg med diamantspåret. Skärp sedan eggen på spåret i tungsten och avsluta genom att polera eggen med hjälp av det keramiska spåret. Torka av knivslipen med en fuktig trasa efter användning. Bör ej blötläggas eller diskas i diskmaskin.Knivslipen kan användas till de allra flesta knivarna i köket. Den ska ej användas för keramiska knivar, sågtandade knivar och japanska knivar.
  • Mino Sharp Slipsten #220/1000 med två fixturer

    Mino Sharp Slipsten #220/1000 med två fixturer
    En dubbelsidig slipsten grov och medium, inklusive två slipfixturer som hjälper dig att hålla vinkeln.Material:Sandsten med plasthållare. Dina knivar kan du ha glädje av i massor av år, förutsatt att du sköter och underhåller dem. I MinoSharps sortiment hittar du allt ifrån enkla sliphjälpmedel till några av de bästa slipstenarna på marknaden. Att slipa med slipsten är inte så komplicerat som många tror. Kika gärna på denna instruktionsfilmen!
  • Miyabi Toishi Pro Slipsten 210x70x24 #400 grit

    Miyabi Toishi Pro Slipsten 210x70x24 #400 grit
    Praktisk slipsten från Zwillings serie Miyabi som tillverkas i Japan. Slipstenen har en storlek på 21x7x2,5 cm.  Stenen är gjord i syntetisk sten med vit aluminiumoxid och magnesium. Slipstenen ska användas med vatten när du slipar dina knivar. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. 
  • Mareld Slipstenar Professionellt kit

    Mareld Slipstenar Professionellt kit
    Vill du kunna hålla dina köksknivar i toppskick? Med det här kitet från Mareld blir det otroligt enkelt att slipa och underhålla dina knivar. Setet innehåller två dubbelsidiga slipstenar, en slipstenshållare i stål och en slipfixtur som hjälper dig att slipa dina knivar i 15 graders vinkel.Med Mareld dubbelsidig slipsten 300/1500 kan du slipa upp en helt ny egg med den grova 300-sidan och underhålla din kniv med den medelgrova 1500-sidan.Mareld dubbelsidig slipsten 4000/8000 låter dig sedan finslipa eggen på din kniv med 4000-sidan och slutligen polera upp den till perfektion med den ännu finare 8000-sidan.Mareld slipstenshållare har goda antiglid-egenskaper tack vare basen i gummi, som står stadigt på de flesta underlag. Du anpassar enkelt passformen för att passa just din sten genom att justera muttrarna på kortsidan.Slipfixturen hjälper dig att hålla en konstant vinkel på 15 grader under slipningen. Allt du behöver göra är att fästa stödet över ryggen på kniven du vill slipa, lägga kniven platt mot slipstenen och låta stödet vila mot stenen medan du slipar. 15 graders vinkel passar de flesta knivar och är standard till exempel för japanska knivar.Med Mareld Korrektionssten på 320 grit håller du dina slipstenar släta i längden. Efter en tids användning blir slipstenar ojämna i ytan, något du enkelt kan slipa ner och jämna ut med hjälp av korrektionsstenen. Du kan även använda stenen för att arbeta upp en så kallad slurry, det vill säga stenmjöl och vatten, för att kunna polera eggen snabbare. Slurry-metoden ger ett ännu lite jämnare resultat och fungerar särskilt när du använder en sten med 3000 grit eller högre.
  • Mareld Slipsten 1000/3000 grit, dual stone

    Mareld Slipsten 1000/3000 grit, dual stone
    Vill du kunna hålla dina köksknivar i toppskick? Med en Dual Stone våtslipsten från Mareld är det enkelt att hålla knivarna vassa på ett effektivt sätt. Slipstenen är tillverkad av vit korund och har två sidor med olika grit, så att du får både en grövre och en finare sida. Ju lägre grit stenen har, desto grövre är den. Du kan välja mellan tre olika varianter utifrån dina egna behov. Samtliga varianter passar både japanska och europeiska knivar.Om du bara vill ha en sten rekommenderar vi att du satsar på White/Green 1000/3000 grit. Det är en bra allround-sten, som låter dig avlägsna mindre hack med den grövre sidan och polera eggen med den finare sidan. Om du vill ha ett mer komplett paket kan du grovslipa dina knivar med White/Blue 300/1500 grit. Den låter dig skapa en helt ny egg med den grova sidan och underhålla din kniv med den medelgrova sidan. Du kan sedan komplettera stenen med White/Red 4000/8000 grit, som låter dig finslipa och polera upp eggen till ett rakbladsvasst resultat. Slipstenen 100/200 är en särskilt grov combistone som är idealisk för att reparera en svårt skadad kniv som behöver en ny egg. Den grövre sidan har kornstorlek 100 och den finare sidan har kornstorlek 200. Du kan också använda stenen för att plana ut finare stenar. Den finaste combistone från Mareld 10.000/13.000 har förmågan att polera spegelblanka och rakbladsvassa eggar på dina knivar. För att använda stenen behöver du en redan förberedd och vass egg. Ena sidan har kornstorlek 13 000 och den andra 10 000.Du kan komplettera din Dual Stone med en slipstenshållare i bambu från Mareld, som finns i flera varianter. Du behöver då även säkra din sten med en silikonpad. Om du vill kan du använda dig av ett slipstöd för att säkra en optimal vinkel medan du slipar.
  • Mareld Slipstenshållare, metall/gummi

    Mareld Slipstenshållare, metall/gummi
    Vill du enkelt kunna hålla dina knivar vassa? Den mest effektiva metoden för att hålla köksknivarna i skick är att använda sig av en slipsten, men att hålla stenen på plats under slipningen kan vara lite knivigt. Med den här professionella slipstenshållaren från Mareld blir processen både enklare och mer säker. Tack vare basen i silikon står hållaren stadigt på de flesta underlag, så att din våtslipsten ligger stadigt medan du slipar.Hållaren har en stilren design i metall och gummi som passar i de flesta kök. Längden är justerbar, så att du kan använda den ihop med slipstenar som är upp till 21,5 centimeter långa. Du kan med fördel använda den ihop med Marelds egna Dual Stone-slipstenar, som finns i flera olika utföranden. Allt du behöver göra är att lägga din blötlagda sten i hållaren, anpassa till rätt längd och sedan börja slipa.
  • Satake 240 grit Våtslipsten

    Satake 240 grit Våtslipsten
    Denna praktiska våtslipsten från Satake är perfekt för att uppnå en bra grundslipning som reparerar skador i knivens blad. Den gör inte bladet ordentligt skarpt och kan därför med fördel kombineras med en finare slipsten som t.ex. 1200 och 3000 grit för att uppnå en bra skarphet. Våtslipstenen har 240 grits, eller korn, vilket betyder att den är en grov slipsten. Grova slipstenar ger en bra grundslipning, medan en finkornig slipsten gör kniven skarpare.
  • Wüsthof Easyedge elektrisk knivslip

    Wüsthof Easyedge elektrisk knivslip
    Praktisk och nödvändig elektrisk knivslip från Wüsthof. Denna knivslip håller högsta kvalitet och har tre förprogrammerade steg. Du kan välja mellan; shape, sharpen och refine. Shape används för skadade kanter, sharpen gör kniven skarpare och refine genomför en lättare slipning. Sammantaget kan du underhålla dina knivar enkelt så att du utan problem kan fokusera mer på matlagningen.
  • Wüsthof Diamantslipstål Fint 26 cm

    Wüsthof Diamantslipstål Fint 26 cm
    Underhåll dina knivars skarphet med detta diamantstål från tyska Wüsthof. Det populära slipstålet är enkelt att använda och rengöra, allt som krävs är att du torkar av det med en lätt fuktig trasa. Stålet finns i längderna 23 cm och 26 cm.Du underhåller dina knivar bäst genom regelbunden slipning med diamantstålet. Stålet är belagt med industriella diamanter och slipar enkelt upp slöa knivar tills de blir som nya igen. Diamantbeläggningen gör också stålet perfekt till hårdare typer av stål, samtidigt som livslängd och hållbarhet förlängs.
  • Zwilling Slipstål Diamant 26 cm Oval

    Zwilling Slipstål Diamant 26 cm Oval
    Ett mycket smidigt ovalt diamantbryne som ger din knivsamling en ny egg. Det räcker att endast dra några gånger för att slipa upp en kniv som har blivit slö. Storlek 26 cm.
  • Fiskars Functional Form Roll-sharp

    Fiskars Functional Form Roll-sharp
    Fiskars knivserie Functional Form är som namnet antyder, funktion och form i ett smakfullt samspel. De svarta skaften är utformade för att ligga mjukt men ändå stadigt i handen.  Bladen är gjorda i rostfritt stål som ger en bra uthållighet till knivarna. Det finns en kniv som är skräddarsydd för varje ändamål inom Functional Form-serien för att göra tiden som spenderas i köket både roligare och effektivare. Knivarna är även enkla att rengöra då de tål maskindisk. KnivslipHjälper till att hålla knivarna vassa.
  • Global G-38 Diamantskärpstav längd 26 cm

    Global G-38 Diamantskärpstav längd 26 cm
    För att kniven ska få en ny slipyta snabbt så används diamantbryne. Det räcker med några få drag för att man ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö. Med en keramisk skärpstav så skärper du upp den egg som redan finns, det vill säga du håller den vass, medan du med en sten slipar upp en ny egg.
  • Zwilling Pro ställbar slipvinkel 20-35°

    Zwilling Pro ställbar slipvinkel 20-35°
    En mycket smidig slipvinkel från Zwilling. Lättanvänd och ger dina knivar ett helt nytt liv. Du kommer att få en ny glädje för dina fina knivar efter att ha använt denna slipvinkel.
  • Miyabi Toishi Pro Knivslip med Två Sliphjul - Keramisk och Diamant

    Miyabi Toishi Pro Knivslip med Två Sliphjul - Keramisk och Diamant
    Med denna knivslip med keramiska blad kan knivarna slipas lättare och bättre. Slipbladen är förhandsinställda i en speciell vinkel så att kniven alltid har rätt vinkel när du slipar den. Den diamantbelagda slipen hjälper till att få en perfekt egg på kniven så att den förblir sylvass och det keramiska bladet anslutar processen. Skaftet har ett bra silikongrepp så att du enkelt och stabilt kan slipa dina knivar. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. 
  • NaNiwa Traditional slipsten, 1500 grit

    NaNiwa Traditional slipsten, 1500 grit
    Ta väl hand om dina knivar med den högkvalitativa slipstenen från Niwa. Ju mer du använder dina knivar, desto mer slits de och förlorar sin skärpa. Det är lätt åtgärdat med en eller flera slipstenar, beroende på vilken kniv du ska slipa. I NaNiwas serie Traditional hittar du fem olika typer slipstenar med grovheten; 220, 1000, 1500, 6000 och 8000 grit. Slipstenar graderas efter en så kallad gritskala, som enklast förklaras med ”slipkorn per given yta”. Det här betyder att ett lågt tal är grövre än ett högt tal. En komplett uppsättning av slipstenar innebär således att man har: grov, medium och fin. De grova stenarna har en förmåga att avverka stål snabbt och används när man grundslipar knivens blad. Därefter kommer mediumstenen som polerar knivbladet och sist avslutas processen med den fina stenen som ger kniven den slutgiltiga skärpan och finishen. Stenarna i Traditional-serien klarar upp till HRC 62 problemfritt och finns i färgerna rosa, brun, gul och vit.
  • Global G-39 Diamantskärpstav längd 30 cm

    Global G-39 Diamantskärpstav längd 30 cm
    Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny slipyta. Fåtalet drag räcker för att man ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö. Material:Rostfritt stål med diamantpulver. Handtag i rostfritt stål. Förutom Globals fantastiska knivar så ingår även en mängd andra produkter i Globals breda sortiment, i detta finner vi bland annat en hel del slipverktyg. Det finns många olika sätt att slipa och skärpa sina knivar, du kan antingen använda en keramisk skärpstav, en diamatskärpstav eller varför inte slipa knivarna traditionellt mot en sten? Med en keramisk skärpstav så skärper du upp den egg som redan finns, det vill säga du håller den vass, medan du med en sten slipar upp en ny egg.
  • Anysharp XBlade knivslip

    Anysharp XBlade knivslip
    Få dina knivar vassare än någonsin med Anysharp Xblade knivslip. Med sin användarvänliga design och mångsidighet är den det perfekta valet för att hålla dina knivar i vass toppform.XBlade lämpar sig för olika grader av slipning och justerar själv vinkeln utifrån din kniv. Den passar för alla typer av stålknivar, särskilt hårda stålknivar som Global, Sabatier, japanska kockknivar med mera. Med sina två funktioner erbjuder XBlade både skärpning och finslipning av bladet – du får samma effekt som med ett bryne, men utan att behöva öva upp din bryningsförmåga.För att frigöra knivbladet, placera knivspetsen ovanpå de två vassa tungstens-slipbladen och dra lätt över dem, tre till fyra drag brukar räcka. Slipbladen anpassar sig automatiskt till knivens vinkel, från 12,5 till 22,5 grader, vilket gör det enkelt att uppnå perfekt skärpa varje gång.XBlade imponerar inte bara med sin funktionalitet utan även med sin eleganta design, som faktiskt belönat med Red Dot designpris. Förutom att den är väldigt praktiskt kommer den alltså även att vara ett snyggt tillskott i köket.
  • Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener

    Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener
    Knivslipen från Tormek låter dig grundslipa dina knivar till en professionell nivå. Hemma i ditt eget kök. Tack vare sin patenterade styrningsmetod för slipvinkeln, samt att du har en separat bryning, får dina knivar en extraordinär och hållbar skärpa. Du slipar bara en sida av knivbladet åt gången, vilket gör att du kan sätta olika vinkel på slipfaserna om du önskar. Knivslipen är både tystgående och håller nere temperaturen för att knivens härdning inte ska förloras. Maskinen har en snygg industriell design. Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener klarar av blad som är 12-60 millimeter höga och upp till 5 millimeter tjocka och diamantslipskivan klarar av alla typer av stål. Den kan även slipa keramiska knivar.Använd brynskivan för att ta bort råegg som uppstår när du slipar kniven, samtidigt som eggen poleras. Mellan grundslipningarna är det lätt att underhålla eggen genom att bara använda brynskivan. När kniven inte uppnår samma skärpa på bara brynskivan längre ger du den en ny grundslipning på diamantslipskivan.En bra knivslip är en väl värd investering då du ökar livslängden på dina knivar samt att du får nöjet att alltid åtnjuta nyslipade knivar i ditt kök. Registera din knivslip hos Tormek för att erhålla 8 års garanti.
  • Satake Slipstenshållare gummi

    Satake Slipstenshållare gummi
    Det är en bra idé att slipa sina knivar för att de ska behålla sin skärpa, vilket enklast görs med hjälp av en slipsten. Slipstenar kan dock vara svåra att hantera utan hjälpmedel. Därför kan du skaffa en slipstenshållare från Satake som är tillverkad i gummi och passar till de allra flesta slipstenar på marknaden. Hållaren kan nämligen enkelt justeras med skruvar så att du får den perfekta storleken.Den justerbara slipstenshållaren finns för att göra det lättare för dig att slipa dina knivar med en slipsten. På så sätt kan du alltid hålla knivarna så vassa som möjligt så att de håller längre.
  • NaNiwa Whetstone hållare

    NaNiwa Whetstone hållare
    Det finns olika lösningar på att fixera din slipsten mot underlaget. Hållaren från Naniwa har fötter av gummi och står stabilt även på blanka ytor som exempelvis rostfritt stål. Whetstone-hållaren garanterar ett fast grepp genom en bra mix av gummi och ger dig en hållare som är smidig att använda. Med slipstenshållaren får du även en bekväm och lättarbetad arbetshöjd mot underlaget.Passar slipstenar med längd från 140 till 210 millimeter.
  • Global Keramisk utbytesstav till G-45

    Global Keramisk utbytesstav till G-45
    Utbytesstav till Global G-45 keramisk slipstav.
  • Yaxell Slipsten #400

    Yaxell Slipsten #400
    En mycket grovkornig slipsten som används för att slipa riktigt slöa knivar och för att ta bort eventuella skador i eggen. Grovleken gör att man snabbt arbetar fram en ny egg. Stenen kommer med en fot i gummi som ger ett bra grepp och gör att stenen ligger still när du slipar din kniv. En korrigeringssten att hålla slipstenen jämn med inkluderas i paketet. Vinkelstöd i plast med glidytor i keramik för ökad livslängd. Material: Keramisk slipsten.
  • Wüsthof Slipsten J3000/8000

    Wüsthof Slipsten J3000/8000
    Slipa dina knivar regelbundet med våtslipstenen från tyska Wüsthof och utrusta köket med högkvalitativa knivar. Slipstenen har två sidor: en med fina korn (3000) och en med superfina korn (8000). Detta gör att stenen passar utmärkt till slipning av knivens egg och polering av bladets sidor.Slipstenen blötläggs i vatten före användning och bör torkas av när du är klar. Stenen mäter 20 cm på längden, 6 cm på bredden och 3 cm på höjden. Den levereras med livstidsgaranti och säkrar optimala resultat. Slipstenen från Wüsthof är verkligen något för dig som alltid vill ha skarpa knivar nära till hands i köket.
  • Satake Keramiskt Bryne 24 cm

    Satake Keramiskt Bryne 24 cm
    Behåll dina knivars skärpa med det keramiska brynet från Satake. Brynet är utrustat med ett ergonomiskt handtag tillverkat i trä. Därför ligger brynet stabilt och skönt i handen under slipningen av dina knivar. Det keramiska brynet finns i två olika storlekar: 13 cm och 24 cm.Det keramiska materialet ser till så att dina knivar förblir vassa så att de alltid känns som nya. Det är ingen som vill använda en slö kniv och med det användarvänliga brynet från du bevara knivens skärpa längre så att kniven skär bättre. Designen är dessutom stilren och enkelt, så att du kan använda den till köksinredningen.
  • Wüsthof Diamantslipstål Grovt 26 cm

    Wüsthof Diamantslipstål Grovt 26 cm
    Det är en bra idé att underhålla din knivar skarphet genom regelbunden slipning. Slipstålet från Wüsthof har en otroligt slitstark och hållbar diamantbeläggning, som garanterar fina resultat. Denna variant är lite grövre, vilket passar extra bra till riktigt slöa knivar. Stålet äter 26 cm på längden. Diamantstålet är enkelt att använda och rengöra, torka bara av det med en lätt fuktig rasa efter användning. Slipstålet är tillverkat i de bästa material och beläggningen av industriella diamanter klarar de hårdaste stål-typerna. Slipstålet slits heller inte ut, vilket ger det lång livslängd.
  • Mareld Korrektionssten, 320 grit

    Mareld Korrektionssten, 320 grit
    Med den här praktiska korrektionsstenen med 320 grit kan du snabbt jämna ut ytan på din slipsten vid behov. Du kan även använda stenen för att arbeta upp en så kallad slurry, det vill säga stenmjöl och vatten, för att kunna polera eggen snabbare. Den här metoden ger ett ännu lite jämnare resultat och fungerar särskilt bra på stenar med 3000 grit eller högre. Innan du använder korrektionsstenen är det viktigt att du blötlägger din slipsten enligt instruktion. Tillverkad av vit kordun.
  • Mareld Slipsten Startkit

    Mareld Slipsten Startkit
    Vill du kunna hålla dina köksknivar i toppskick? Med det här slipkitet från Mareld blir det otroligt enkelt. I setet ingår en Mareld slipsten 1000/3000 grit, en slipstenshållare i bambu samt en slipfixtur som hjälper dig att slipa dina knivar i 15 graders vinkel. Marelds dubbelsidiga slipsten 1000/3000 är tillverkad av vit korund och har två sidor med olika grit, så att du får både en grövre och en finare sida. Med 1000-sidan kan du avlägsna mindre hack från eggen så den blir som ny igen. Med 3000-sidan polerar du sedan upp eggen och ökar skärpan ytterligare. Det ska vara kul att laga mat och med en vass kniv blir det just det!Slipstenshållaren i bambu fixerar din sten under slipningen, tack vare den gummiklädda undersidan som står stadigt på många typer av underlag. Glöm inte att använda en av de två medföljande gummihållarna under stenen när du placerar den i hållaren. Slipfixturen hjälper dig att hålla en konstant vinkel på 15 grader under slipningen. 15 grader lämpar sig för de flesta knivar och är standard för till exempel japanska knivar. Allt du behöver göra är att fästa stödet över ryggen på kniven du vill slipa, lägga kniven platt mot slipstenen och låta stödet vila mot stenen medan du slipar.
  • Yaxell Slipsten #1000

    Yaxell Slipsten #1000
    Mediumstenen är det naturliga valet när slipningen på den grova stenen är klar eller om eggen är i bra skick men behöver förbättras. Stenen kommer med en fot i gummi som ger ett bra grepp och gör att stenen ligger still när du slipar din kniv. En korrigeringssten att hålla slipstenen jämn med inkluderas i paketet. Vinkelstöd i plast med glidytor i keramik för ökad livslängd. Material: Keramisk slipsten.
  • Wüsthof Diamantslipstål Fint 23 cm

    Wüsthof Diamantslipstål Fint 23 cm
    Underhåll dina knivars skarphet med detta diamantstål från tyska Wüsthof. Det populära slipstålet är enkelt att använda och rengöra, allt som krävs är att du torkar av det med en lätt fuktig trasa. Stålet finns i längderna 23 cm och 26 cm.Du underhåller dina knivar bäst genom regelbunden slipning med diamantstålet. Stålet är belagt med industriella diamanter och slipar enkelt upp slöa knivar tills de blir som nya igen. Diamantbeläggningen gör också stålet perfekt till hårdare typer av stål, samtidigt som livslängd och hållbarhet förlängs.
  • Steba Utbytbar slipenhet till STKS1 knivslipare

    Steba Utbytbar slipenhet till STKS1 knivslipare
    STE29001-001 är en praktisk slipenhet till din Steba STKS1 knivslip, som du enkelt kan byta ut för att hålla din knivslip i bästa möjliga skick. STE29001-001 är den del av slipen som har diamantslipskiva och 2-fasslipning och är märkt med 1 och 2 och rengörs enkelt med lite vatten. Den är otroligt enkel att byta ut, så att du alltid har möjlighet att slipa dina knivar till perfektion.

TV-kockar visar knivslipning

Vi har letat fram några enkla och beskrivande filmklipp där kända TV-kockar visar olika metoder för knivslipning hemma i köket. Vi börjar med Leif Mannerström som visar slipsten, 3-stegs knivslip och brynstål av porslin.

I filmen ser vi en knivslip med tre hjul och ett oranget handtag. Det är en som liknar mycket modellen MC-550 från Minosharp. Fördelen med en sådan är att man får rätt vinkel på slipningen. Med brynstål och våtsten måste man hålla vinkeln själv, vilket kan vara svårt. Det ser faktiskt ut som att det är en sådan som Tareq Taylor har liggandes på bordet längst ut på kanten i detta klipp ur SVT Plus.