Slipa knivar hemma

En slö kniv kan förstöra matlagningen på ett sätt som är svårt att reparera. Se därför till att dina verktyg är vassa och kan göra det jobb de ska. Här har vi samlat ihop slipverktyg som finns att köpa för knivslipning hemma.

Kategorier: Knivslipar | Våtslipstenar | Brynen | Elektriska knivslipar | Strigel

Populära verktyg för knivslipning

  • Vulkanus VG2 Professional Knivslip

    Vulkanus VG2 Professional Knivslip
    VG2 Professional knivslip från Vulkanus ersätter den tidigare Professional-modellen och kan automatiskt justera slipvinkel. Vulkanus är kända för deras knivslipar och deras innovativa utveckling. Den nya VG2 Professional har dessutom en slipvinkel mellan 11-21 grader. Detta ger bättre slipresultat och gör dina knivar så gott som nya, utan repor och hack. Knivslipen är enkel att använda och med rätt vinkel blir dina knivar bättre och effektivare än någonsin förr. Du är snart redo att hacka grönsaker och skära fin fick och kött utan problem.VG2 Professional har en helt unik och patenterad fjäderteknologi. Den är tillverkad i rostfritt stål och håller hög kvalité som garanterar lång livslängd. Den är också lätt att underhålla och tål maskindisk.
  • Yaxell Ran Sharp Knivslip Svart

    Yaxell Ran Sharp Knivslip Svart
    RANSharp knivslip för damaskusknivar med VG-10 stål (ran och Zen) Två sliphjul med Grit 400 Både för våt och torr slipning Både symetriska och osymetriska knivar kan slipas Man kan slipa upp till 5000 gånger innan hjulen är utslitna Slipvinkeln är 35 grader Den breda öppningen skadar inte knivens yta
  • Vulkanus VG2 Classic Knivslip

    Vulkanus VG2 Classic Knivslip
    Denna knivslip från Vulkanus gör det mycket lättare och bekvämare att underhålla knivarnas skarphet och prestanda. Vulkanus har med VG2 Classic knivslipen uppgraderat den äldre Classic-modellen och tillfört nya möjligheter. En av dessa är automatisk justering av slipvinkeln, från 11 till 21 grader, vilket ger optimal effekt och bästa resultat såväl som ett bättre grepp. Utöver detta har den nya Classic också starkare upphängning och slipstänger.Vulkanus VG2 Classic knivslip gör med sin praktiska design slipningen av knivar både lättare och smidigare. Med en smula koncentration blir dina gamla knivar bättre än någonsin och du är snabbt igång med att skära fin fisk, kött och grönsaker utan problem.
  • Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip Diamant 3 steg

    Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip Diamant 3 steg
    En slitstark och effektiv knivslip från det kända slipföretaget Chef´sChoice. Denna knivslipsmodell är en trestegsmodell. Det första steget skapar och underhåller grundeggen på kniven. Steg 2 förfinar grundeggen. Steg 3 polerar grundeggen. Steg 2 och 3 är de steg som används mest, steg 1 används endast när grundeggen blivit förstörd. Steg 1Skapar och underhåller grundeggen. Steg 2Förfinar grundeggen.Steg 3Polerar grundeggen.

Fler tips på slipning

  • Robert Welch Signature Knivslip med Handtag

    Robert Welch Signature Knivslip med Handtag
    En smart knivslip med keramiskt hjul och plasthandtag från Robert Welch. Använd knivslipen kontinuerligt för att återuppliva knivens spets till sin ursprungliga glans. Plastskyddet skyddar det utbytbara sliphjulet, som är placerat i den optimala 15° slipvinkeln för alla knivarna i Signature. Trots att knivslipen är specifikt designad för slipning av knivarna i Signature serien kan man självklart slipa knivar från andra märken också. Notera dock att man ej kan slipa knivar med tandat blad. Placera sliparen på plan mark och dra kniven som ska slipas 10-12 gånger från häl till spets samtidigt som du ger ett lätt tryck. Diska och torka kniven efter du slipat den innan du använder den igen. Vi rekommenderar att du efter 12-24 månader, beroende på hur mycket du använder den, byter ut sliphjulet för att få optimalt resultat varje slipning. Längd: 19 cmHöjd: 6,5 cm
  • Tamahagane Diamantskärpstav 30 cm

    Tamahagane Diamantskärpstav 30 cm
    Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny egg. Fåtalet drag räcker för att man ska kunna slipa upp en kniv som blivit slö. Handtag i greppvänligt gummi. Material: Rostfritt stål med diamantsand. Handtag i gummi.
  • Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip Pronto 2 steg Europeisk Slipvinkel

    Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip Pronto 2 steg Europeisk Slipvinkel
    Knivslipen M464 från Chef'sChoice ger dina 20° knivar (europeiska) en fantastiskt hållbar och vass egg på nolltid. M463 är den snabbaste manuella knivslipen för europeiska knivar på marknaden. Slipen är en tvåstegsmodell där det första steget skapar och underhåller grundeggen och det andra steget polerar och förfinar grundeggen. Slipvinkel: 20° för europeiska knivarSteg 1Skapar och underhåller grundeggen. Steg 2Polerar och förfinar grundeggen. Om inte knivens grundegg är helt förstörd behöver du endast använda steg 2.
  • Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip 2 steg

    Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip 2 steg
    En praktisk knivslip från det pålitliga knivslipsföretaget ChefsChoice. Slipen har 2 steg där det första steget skapar och underhåller grundeggen, och det andra polerar grundeggen. Slipen slipar i en asiatisk slipvinkel. Steg 1Skapar och underhåller grundeggen.Steg 2 Polerar och förfinar grundeggen.
  • Satake Diamantbryne med trähandtag

    Satake Diamantbryne med trähandtag
    Se till att alltid ha vassa knivar till hands med detta diamantbryne från japanska Satake. Det konformade diamantbrynet har ett ergonomisk handtag i hållbart trä. Skärpan uppnås tack vara industridiamanter som ger ett perfekt resultat på kort tid.Produkten är enkel att använda då det ingår tydliga instruktioner för korrekt användning på förpackningen som brynet levereras i. Den är 23 cm lång. Den stilrena designen gör att produkten gärna får ligga framme i köket.
  • Global G-38 Diamantskärpstav längd 26 cm

    Global G-38 Diamantskärpstav längd 26 cm
    För att kniven ska få en ny slipyta snabbt så används diamantbryne. Det räcker med några få drag för att man ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö. Med en keramisk skärpstav så skärper du upp den egg som redan finns, det vill säga du håller den vass, medan du med en sten slipar upp en ny egg.
  • Fiskars Functional Form Roll-Sharp Knivslip 16,5cm

    Fiskars Functional Form Roll-Sharp Knivslip 16,5cm
    Fiskars knivserie Functional Form är som namnet antyder, funktion och form i ett smakfullt samspel. De svarta skaften är utformade för att ligga mjukt men ändå stadigt i handen.  Bladen är gjorda i rostfritt stål som ger en bra uthållighet till knivarna. Det finns en kniv som är skräddarsydd för varje ändamål inom Functional Form-serien för att göra tiden som spenderas i köket både roligare och effektivare. Knivarna är även enkla att rengöra då de tål maskindisk. KnivslipHjälper till att hålla knivarna vassa.
  • Chef's Choice #2100 Professionell elektrisk knivslip

    Chef's Choice #2100 Professionell elektrisk knivslip
    Detta är den största modellen från Chef's Choice. #2100 har utbytbara moduler av sliphuvuden som tål maskindisk. Det är hittills den enda knivslipen som tål detta. Det betyder även att du inte behöver rengöra dina knivar innan du slipar dem. Det rekommenderas dock ändå att du diskar dem först.Chef's Choice #2100 klivslipens moduler ger alla en tre-stegs slipning - alltså grovlispning, finslipning och polering/ slipning av brödknivar. Det medföljer en modul till västliga knivar (30°). Vill du använda slipen till andra sorters knivar så kan dessa köpas till: asiatiska/ japanska knivar (15°) och ett till keramiska knivar.
  • Wüsthof Ikon Skärpstål 26 cm

    Wüsthof Ikon Skärpstål 26 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Ikon är lite av ett flaggskepp bland Wüsthofs knivserier. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är gjorda av grenadilleträ som är ett av världens hårdaste träslag. De är utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. Knivarna i Ikon-serien går inte att diska i maskin.
  • Robert Welch Signature Introductory Startset med 2 Knivar och 1 Knivslip

    Robert Welch Signature Introductory Startset med 2 Knivar och 1 Knivslip
    Robert Welch Signature Introductory är 3-delat set som innehåller en 14 cm kockkniv, en 10 cm grönsakskniv och en knivslip som ser till att hålla dina knivar riktigt skarpa. De prisade Signature-knivarna är tillverkade i tyskt rostfritt stål med ett ergonomiskt DuPont-handtag. Signature Knife Sharpener är specialdesignad till att slipa knivbladet så att det upprätthåller en 15 graders-vinkel. Den har ett ergonomiskt designat plasthandtag med en glidsäker boten, vilket gör den både flexibel och säker när du slipar. Det genomskinliga plastskyddet skyddar slipskivorna.Det krävs bara ett par drag genom slipen för att återfå knivens ursprungliga skärpa. Slipskivorna kan bytas ut och köpas separat när de slitits ut för mycket. Vi rekommenderar att du byter ut slipskivorna efter 6-12 månader, beroende på hur ofta du slipar dina Robert Welch-knivar. En skarp kniv är både lättare och säkrare at använda, så se till att alltid ha dem så slipade som möjligt. Samtliga knivar från Robert Welch levereras i en elegant presentask och de kan diskas i maskin. Knivarna levereras med 25 års garanti.
  • Global Diamant Utbytesstav till G-39

    Global Diamant Utbytesstav till G-39
    Utbytesstav till Global G-39 diamantslipstav.
  • Wüsthof Classic Skärpstål 26 cm

    Wüsthof Classic Skärpstål 26 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Global Keramisk utbytesstav till G-45

    Global Keramisk utbytesstav till G-45
    Utbytesstav till Global G-45 keramisk slipstav.
  • Yaxell Keramisk skärpstav, 27 cm

    Yaxell Keramisk skärpstav, 27 cm
    Yaxell är ett japansk familjeföretag som grundades 1932 och är idag en av Japans ledande knivtillverkare. För att hålla dina knivar vassa – och dessutom öka livslängden – är det rekommenderat att med jämna mellanrum dra kniven över skärpstaven. Med ett bekvämt grepp och en 27 centimeter lång skärpstav är det lätt att få till en vass egg. Resultatet kommer att underlätta dina förutsättningar att kunna skära dina råvaror enkelt och minskar risken att slinta med kniven.
  • Sharp Reservhjul till Knivslip MinoSharp MC-220

    Sharp Reservhjul till Knivslip MinoSharp MC-220
    Reservhjul till Minosharp MC-220
  • Global Diamant Utbytesstav till G-38

    Global Diamant Utbytesstav till G-38
    Utbytesstav till Global G-38 diamantslipstav.
  • Satake Keramiskt Bryne 24 cm

    Satake Keramiskt Bryne 24 cm
    Behåll dina knivars skärpa med det keramiska brynet från Satake. Brynet är utrustat med ett ergonomiskt handtag tillverkat i trä. Därför ligger brynet stabilt och skönt i handen under slipningen av dina knivar. Det keramiska brynet finns i två olika storlekar: 13 cm och 24 cm.Det keramiska materialet ser till så att dina knivar förblir vassa så att de alltid känns som nya. Det är ingen som vill använda en slö kniv och med det användarvänliga brynet från du bevara knivens skärpa längre så att kniven skär bättre. Designen är dessutom stilren och enkelt, så att du kan använda den till köksinredningen.
  • Steba KS 1 Elektrisk knivslipare

    Steba KS 1 Elektrisk knivslipare
    Skär grönsaker, kött m.m. enkelt och utan besvär med hjälp av den elektroniska knivsliparen från tyska Steba. Med skarpa knivar i köket blir matlagningen en lek, och de skarpaste knivarna uppnår du smidigt med denna knivslipare. Knivsliparen från Steba är elektronisk och passar till alla typer av knivar, oavsett om det rör sig om metall, stål eller keramik. Den är dessutom enkel och säker att hantera.Pricken över i:et är sliphjulet i diamant och tekniken som går ut på att kniven slipas i två faser. Sliparen håller hög precision och den levererar alltid optimala resultat. Det här är en högkvalitativ och säker produkt som kommer att hålla i många år framöver. Den står också stabilt på gummifötter.
  • Tamahagane Keramisk Skärpstav 26 cm

    Tamahagane Keramisk Skärpstav 26 cm
    Detta brynstål för knivar är tillverkat i Japan och kommer med livstids garanti. Den hjälper dig att slipa eggen på kniven till perfektion. Tamahagane är referensen till själva kärnan i Samuraj-svärden som inte bara är väldigt vassa utan även otroligt solida. De finaste materialen har använts från Hitachi/ Takefu Stålverk och standarden på Tamahaganes produkter är världskänd.
  • Global G-39 Diamantskärpstav längd 30 cm

    Global G-39 Diamantskärpstav längd 30 cm
    Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny slipyta. Fåtalet drag räcker för att man ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö. Material:Rostfritt stål med diamantpulver. Handtag i rostfritt stål. Förutom Globals fantastiska knivar så ingår även en mängd andra produkter i Globals breda sortiment, i detta finner vi bland annat en hel del slipverktyg. Det finns många olika sätt att slipa och skärpa sina knivar, du kan antingen använda en keramisk skärpstav, en diamatskärpstav eller varför inte slipa knivarna traditionellt mot en sten? Med en keramisk skärpstav så skärper du upp den egg som redan finns, det vill säga du håller den vass, medan du med en sten slipar upp en ny egg.
  • Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip 3 steg Europeisk och Asiatisk Slipvinkel

    Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip 3 steg Europeisk och Asiatisk Slipvinkel
    En mycket effektiv handhållen knivslip från det kända slipföretaget Chef`sChoice. Slipen är en tvåstegsmodell som slipar med asiatisk och europeisk vinkel samt även vågtandade knivar. Steg 1Asiatisk vinkel, skapar och underhåller grundeggen.Steg 2Europeisk vinkel, skapar och underhåller grundeggen. Steg 3För tandade knivar (Brödkniv) samt polering av grundeggen. Om inte grundeggen blivit förstörd är det för det mesta endast steg 3 du behöver använda. 
  • Global G-74 Keramisk Skärpstav 22 cm

    Global G-74 Keramisk Skärpstav 22 cm
    Global keramisk skärpstav G-74 22 cm. Håll eggen skarp genom att med jämna mellanrum använda skärpstav. Har kniven blivit slö, så används slipsten.
  • Chef's Choice Chef´sChoice Skärpstål EdgeCrafter Diamant

    Chef's Choice Chef´sChoice Skärpstål EdgeCrafter Diamant
    Den fantastiska M416 EdgeCrafter från Chef'sChoice är det mest avancerade skärpstålet i världen! Detta ovalformade stål, bestruken med de högkvalitativa Chef'sChoice diamantstavarna, slipar din knivs egg till perfektion. Den ovala formen låter en större yta av kniven slipas samtidigt. Skärpstålet ligger bekvämt och välbalanserat i handen tack vare sitt non-slip handtag. Stålet går att användas av både höger- och vänsterhänta.Längd: 30,5 cm
  • Sharp Reservhjul till knivslip MinoSharp MC-550

    Sharp Reservhjul till knivslip MinoSharp MC-550
    Reservhjul till MinoSharp knivslip MC-550
  • Wüsthof Easyedge elektrisk knivslip

    Wüsthof Easyedge elektrisk knivslip
    Praktisk och nödvändig elektrisk knivslip från Wüsthof. Denna knivslip håller högsta kvalitet och har tre förprogrammerade steg. Du kan välja mellan; shape, sharpen och refine. Shape används för skadade kanter, sharpen gör kniven skarpare och refine genomför en lättare slipning. Sammantaget kan du underhålla dina knivar enkelt så att du utan problem kan fokusera mer på matlagningen.
  • Brusletto Knivsliper, knivslip

    Brusletto Knivsliper, knivslip
    Praktisk, liten och lätt knivslip från norska Brusletto som är nätt och enkel att ha med sig under friluftsturen. Slipen har en sida i karbidmaterial, och en sida med keramiska stavar som du med fördel använder för finslipning. Kan användas på de flesta typer av knivar.
  • Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip Pronto 2 steg Asiatisk Slipvinkel

    Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip Pronto 2 steg Asiatisk Slipvinkel
    Knivslipen M463 från Chef'sChoice ger dina 15° knivar (asiatiska) en fantastiskt hållbar och vass egg på nolltid. M463 är den snabbaste manuella knivslipen för asiatiska knivar på marknaden. Slipen är en tvåstegsmodell där det första steget skapar och underhåller grundeggen och det andra steget polerar och förfinar grundeggen. Slipvinkel: 15° för asiatiska knivarSteg 1Skapar och underhåller grundeggen. Steg 2Polerar och förfinar grundeggen. Om inte knivens grundegg är helt förstörd behöver du endast använda steg 2. 
  • Zwilling V-Edge Knivslip

    Zwilling V-Edge Knivslip
    Se till att alltid ha de skarpaste knivarna till matlagning med hjälp av V-Edge-knivslip från Zwilling. Den professionella knivslipen kan slipa både europeiska samt japanska knivar tack vare den utbytbara vinkeladaptern. Med V-Edge får du ett pålitligt och professionellt resultat varje gång. Den smarta och praktiska designen gör att kniven hålls i den rätta vinkeln under slipning, som därmed gör, att hela bladet blir slipat vid hjälp av en enkel pull-through-teknik. Dessutom är knivslipen enkel och säker att använda, och den har två sorters keramiska slipstänger till båda grov och fin slipning. V-Edge kan dock inte användas på kniver med vågskär, som brödknivar.
  • Tamahagane Diamantskärpstav 26 cm

    Tamahagane Diamantskärpstav 26 cm
    Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny egg. Fåtalet drag räcker för att man ska kunna slipa upp en kniv som blivit slö. Handtag i greppvänligt gummi. Material: Rostfritt stål med diamantsand. 
  • Anysharp Pro Silver knivslip

    Anysharp Pro Silver knivslip
    Anysharp Pro Silver knivslip är utrustad med en kraftig, praktisk sugkopp som bidrar till hög säkerhet och möjliggör enhandshantering. Slipbladen är tillverkade av tungsten och du behöver bara dra kniven genom slipen 3-4 gånger för ett riktigt bra resultat.Slipbladen har en vinkel på 20 grader, vilket anses vara den optimala vinkeln. Du kan dessutom slipa såväl vågiga knivar som raka i denna slip, som snart blir din nya bästa vän i köket. Ytterligare en fördel är den stilrena designen som passar in i både moderna och klassiska kök.
  • Essentials Knivslip med grov- & finslipning samt polering

    Essentials Knivslip med grov- & finslipning samt polering
    Med den här knivslipen från Essentials får du en smidig och lättanvänd slip som låter dig kombinera både grovslipning, finslipning och polering. Den har ett greppvänligt handtag och en halkfri gummibas, så att slipen är säker och bekväm att använda. Slipens tre olika grovlekar gör att du enkelt kan använda den både för att slipa upp slöa knivar och att underhålla knivar som redan är vassa.För säker användning, placera kniven på ett fast underlag medan du slipar. Använd slipen genom att först arbeta upp en råegg med diamantspåret. Skärp sedan eggen på spåret i tungsten och avsluta genom att polera eggen med hjälp av det keramiska spåret. Torka av knivslipen med en fuktig trasa efter användning. Bör ej blötläggas eller diskas i diskmaskin.Knivslipen kan användas till de allra flesta knivarna i köket. Den ska ej användas för keramiska knivar, sågtandade knivar och japanska knivar.
  • Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip M1520 3 steg

    Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip M1520 3 steg
    Chef'sChoice M1520 är världens mest mångsidiga knivslip, framtagen för att skapa en extraordinärt vass egg på alla dina europeiska och asiatiska knivar. Slipen är en trestegsmodell där de två första stegen skapar och underhåller grundeggen med en slipvinkel på 15° (Asiatisk) respektive 20° (Europeisk). Det tredje och sista steget förfinar och polerar grundeggen på alla dina knivar. I det tredje steget kan du även slipa dina brödknivar. Chef'sChoice M1520 kommer att ge dina knivar en bättre geometrisk grundegg än vad den hade när den kom från fabriken. Steg 1Underhåller och skapar grundeggen med 15° slipvinkel.Steg 2Underhåller och skapar grundeggen med 20° slipvinkel.Steg 3Förfinar och polerar grundeggen. Kan även användas för att slipa tandade knivar såsom brödknivar.
  • Anysharp XBlade knivslip

    Anysharp XBlade knivslip
    Få dina knivar vassare än någonsin med Anysharp Xblade knivslip. Med sin användarvänliga design och mångsidighet är den det perfekta valet för att hålla dina knivar i vass toppform.XBlade lämpar sig för olika grader av slipning och justerar själv vinkeln utifrån din kniv. Den passar för alla typer av stålknivar, särskilt hårda stålknivar som Global, Sabatier, japanska kockknivar med mera. Med sina två funktioner erbjuder XBlade både skärpning och finslipning av bladet – du får samma effekt som med ett bryne, men utan att behöva öva upp din bryningsförmåga.För att frigöra knivbladet, placera knivspetsen ovanpå de två vassa tungstens-slipbladen och dra lätt över dem, tre till fyra drag brukar räcka. Slipbladen anpassar sig automatiskt till knivens vinkel, från 12,5 till 22,5 grader, vilket gör det enkelt att uppnå perfekt skärpa varje gång.XBlade imponerar inte bara med sin funktionalitet utan även med sin eleganta design, som faktiskt belönat med Red Dot designpris. Förutom att den är väldigt praktiskt kommer den alltså även att vara ett snyggt tillskott i köket.
  • Miyabi Toishi Pro Knivslip med Två Sliphjul - Keramisk och Diamant

    Miyabi Toishi Pro Knivslip med Två Sliphjul - Keramisk och Diamant
    Med denna knivslip med keramiska blad kan knivarna slipas lättare och bättre. Slipbladen är förhandsinställda i en speciell vinkel så att kniven alltid har rätt vinkel när du slipar den. Den diamantbelagda slipen hjälper till att få en perfekt egg på kniven så att den förblir sylvass och det keramiska bladet anslutar processen. Skaftet har ett bra silikongrepp så att du enkelt och stabilt kan slipa dina knivar. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. 
  • Surudoi Strigel i läder

    Surudoi Strigel i läder
    Få vassa knivar på ett enkelt sätt tack vare denna läderrem från Surudoi. Lädret sitter på ett stycke trä som du kan slipa dina knivar på - detta kallas stropping. Utöver att göra dina knivar vassare så kommer redskapet också jämna till kanter eller skrapa bort stålpartiklar.Dessutom är denna metod ett mycket skonsamt sätt att underhålla dina knivar på. Samtidigt behöver du varken brynjärn eller slipsten - den smarta läderremen gör jobbet åt dig. Redskapet mäter 2,5 x 37 x21 cm. och är naturligtvis gjord av trä och läder. Rengör med en fuktig trasa.
  • MAC Keramisk Bryne 21 cm

    MAC Keramisk Bryne 21 cm
    Ett bryne av god kvalitet som funkar utmärkt till att underhålla de flesta knivar. Keramiskt bryne.Längd: 21 cm.
  • Zone Singles knivslip, svart

    Zone Singles knivslip, svart
    Är du perfektionistiskt lagd? Eller vill du bara ha vassa, praktiska knivar för alla tillfällen? Då är den här knivslipen från Zone Denmark ett bra val för dig. Knivslipen står stadigt på bordet och kan användas av både höger- och vänsterhänta.Knivslipen låter dig slipa både knivar och saxar i alla storlekar. I spåret med en prick hittar du grovslipning, medan spåret med två prickar står för finslipningen. Knivslipens design gör att den både är enkel att använda, lätt att rengöra och den även tar liten plats i lådan. Den mäter 3,5 x 19 x 3 centimeter och diskas bäst för hand.
  • Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip Diamant Vit 2 steg

    Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip Diamant Vit 2 steg
    Skäm bort dina knivar med denna fantastiska knivslip från Chef'sChoice. Slipen är en tvåstegsmodell där det första steget skapar och underhåller grundeggen och det andra steget förfinar och polerar grundeggen. Slipen slipar i en 20 graders vinkel, vilket är vinkeln som europeiska knivar har. Den första skåran har små diamantstavar som garanterar att kniven alltid slipas till perfektion. Slipvinkel: Europeisk (20°)Steg 1Skapar och underhåller grundeggen. Steg 2Förfinar och polerar grundeggen. 
  • Vulkanus Pocket Basic Knivslip

    Vulkanus Pocket Basic Knivslip
    Knivslip från Vulkanus i pocketformat som ger dina knivar sylvass egg.Tack vare det nätta pocketformatet tar knivslipen minimalt med plats, men ger ändå ett enastående resultat. På slipen, som är tillverkad i plast, finns tydliga instruktioner för hur du slipar kniven för bästa resultat. - Enkel att använda.Färg: SvartMaterial: Plast 
  • Victorinox Knivslip Handtag

    Victorinox Knivslip Handtag
    Smidig knivslip från Victorinox som är enkel att använda.
  • ZEN Kockkniv 20 cm + Skärpstål

    ZEN Kockkniv 20 cm + Skärpstål
  • Diamantbryne - Satake

    Diamantbryne - Satake
    Ett koniskt diamantbryne från Satake.
  • Slipstål Diamant Oval Medelfin Plasthandtag 26 cm Svart

    Slipstål Diamant Oval Medelfin Plasthandtag 26 cm Svart
  • Yaxell - Ran Knivslip

    Yaxell - Ran Knivslip
    Håll efter din kniv genom att då och då skärpa den med Yaxells knivslip. Allt du behöver göra är dra några drag med kniven igenom de olika hjulen, så blir skärpan som ny. Knivslipen har två sliphjul i olika grovlekar.
  • Slipstål Slaktare Ovalt Microfrin Kromad 30 cm

    Slipstål Slaktare Ovalt Microfrin Kromad 30 cm
  • Plus 3 MC-550 Våtslip Svart/Orange

    Plus 3 MC-550 Våtslip Svart/Orange
  • Zwilling - V-Edge Knivslip Svart

    Zwilling - V-Edge Knivslip Svart
    Med V-Edge knivslip från tyska Zwilling har du alltid vassa knivar hemma. V-Edge slipar hela bladet jämnt, utan att riskera att skada det, och ger knivarna en professionell skärpa. Knivslipen har två inställningar: 24° och 33° slipvinkel.
  • Exxent Skärpstål 31 cm, runt

    Exxent Skärpstål 31 cm, runt

TV-kockar visar knivslipning

Vi har letat fram några enkla och beskrivande filmklipp där kända TV-kockar visar olika metoder för knivslipning hemma i köket. Vi börjar med Leif Mannerström som visar slipsten, 3-stegs knivslip och brynstål av porslin.

I filmen ser vi en knivslip med tre hjul och ett oranget handtag. Det är en som liknar mycket modellen MC-550 från Minosharp. Fördelen med en sådan är att man får rätt vinkel på slipningen. Med brynstål och våtsten måste man hålla vinkeln själv, vilket kan vara svårt. Det ser faktiskt ut som att det är en sådan som Tareq Taylor har liggandes på bordet längst ut på kanten i detta klipp ur SVT Plus.