Märken på slipning

Verktyg för att slipa knivar

En slö kniv kan förstöra matlagningen på ett sätt som är svårt att reparera. Se därför till att dina verktyg är vassa och kan göra det jobb de ska. Här har vi samlat ihop slipverktyg som finns att köpa för knivslipning hemma.

Kategorier: Elektriska knivslipar | Våtstenar | Brynen

  • Global Keramisk utbytesstav till G-45

    Utbytesstav till Global G-45 keramisk slipstav.
  • Våtsten 13000 grit - Satake

    Slipsten som ger extrem finish. Kan användas för att polera och underhålla redan vassa knivar. Bör användas i kombination med grövre slipsten på minst 3000 grit. Slipstenar graderas i olika grit, d.v.s. finhetsgrader. Syftet med slipningen avgör vilken grit du bör välja. Satakes slipstenar är färgkodade för att tydliggöra vilken grit stenen har. För att göra det ännu enklare har förpackningen samma färg som stenen. Finhetsgrad: 13000 grit
  • SKÄRPSTAV 26CM DIAMANT

  • Victorinox Slipstål 18 cm rund medelfin

    Victorinox Slipstål 18 cm rund medelfin från Victorinox
  • Chefs Choice Knivslip 4643 2 Steg Svart

    Denna manuella och lättanvända knivslip med sliphjul ger ett snabbt och perfekt resultat. Slipen har två skåror för olika steg i slipningen. Steg 1 asiatisk vinkel som skapar och underhåller grundeggen. Steg 2 europeisk vinkel som skapar och underhåller grundeggen. Steg 3 För vågtandade knivar samt polering av grundeggen. Knivslipen är anpassad för att slipa knivar med asiatisk och europeisk vinkel samt vågtandade knivar. Denna slip kan användas mer än 1000 gånger innan bladen ska bytas, vilket ger en låg kostnad per slipning. Tål ej maskindisk.
  • Knivslip 2 steg justerbar

    Justerbar knivslip där du enkelt med ratten kan ställa in den slipvinkel som du önskar. Välj mellan 14-24 graders slipvinkel. Kan användas till alla typer av knivar både europeiska och japanska knivar samt till både raka och vågtandade knivar. Slipen vann The Red Dot Design-Award 2013 för Bästa produktdesign 2013. Den grova slipningen har förinställda diamantstavar som snabbt slipar kniven i rätt vinkel varje gång. Den fina slipningen har keramiska stenar som ger kniven en riktig skärpa med en perfekt knivegg som slutresultat.
  • Wüsthof Classic Skärpstål 26 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Våtslip PLUS 3 med tre hjul - MinoSharp

    Prisbelönt knivslip som genom sin enkla funktion skärper dina knivar i ett nafs! Några enkla drag igenom de olika hjulen och din kniv är som ny igen. Ett grovt, ett medium och ett fint hjul.
  • Chef's Choice Diamond Hone Hybrid CC220 Knivslip 2 steg elektrisk/manuell

    Chef's Choice Diamond Hone Hybrid CC220 Knivslip 2 steg elektrisk/manuell från Chef's Choice
  • Tamahagane Keramisk Skärpstav 26 cm

    Detta brynstål för knivar är tillverkat i Japan och kommer med livstids garanti. Den hjälper dig att slipa eggen på kniven till perfektion. Tamahagane är referensen till själva kärnan i Samuraj-svärden som inte bara är väldigt vassa utan även otroligt solida. De finaste materialen har använts från Hitachi/ Takefu Stålverk och standarden på Tamahaganes produkter är världskänd.
  • Chefs Choice Knivslip M1520 2 Steg 220V Vit

    Med denna lättanvända knivslip kan du skapa en perfekt slipning av dina knivar. Slipen är elektrisk och bygger en stabilare egg genom dess 2-stegsslipning. Steg 1 Skapar och underhåller grundeggen för asiatiska knivar. Steg 2 Skapar och underhåller grundeggen för europeiska knivar. Steg 3 Grundeggen poleras. Slipskivorna använder en optimal rotationshastighet för att få fram den bästa skärpan på eggen. Du kan använda denna slip för både asiatiska och europeiska knivar. Denna slip kan användas 2000-3000 gånger innan bladen ska bytas, det ger en låg kostnad per slipning. Tål ej maskindisk.
  • Våtsten 1200 grit - Satake

    Våtsten som hjälper dig att ge kniven skärpa. Stenen har 1200 grit, vilket är medelgrovt, och bör kombineras med en sten med 3000 grit för att ge eggen en fin finish i skärpan. Slipstenar graderas i olika grit, d.v.s. finhetsgrader. Syftet med slipningen avgör vilken grit du bör välja. Satakes slipstenar är färgkodade för att tydliggöra vilken grit stenen har. För att göra det ännu enklare har förpackningen samma färg som stenen. Finhetsgrad: 1200 grit Fabrikat: Satake
  • SATAKE Våtsten 3000 Grit

    SATAKE Våtsten 3000 Grit från SATAKE
  • Knivslip, diamant - de Buyer

    Ett enkelt och effektivt verktyg för att återfå skräpan i din kniv. Dra kniven fram och tillbaka tills den är vass.
  • Dressing stone för våtsten - Naniwa

    Slipstenar har en förmåga att få en ojämn, inte helt plan yta efter att man slipat på dem ett tag. Med Naniwas dressing stone kan du polera upp ytan på våtstenen så att den blir som ny! Mått: 67 x 50 x 32 Bör kompletteras med Naniwas flattening stone för bäst resultat.
  • SATAKE Keramiskt Bryne 24 cm

    SATAKE Keramiskt Bryne 24 cm från SATAKE
  • Chefs Choice Knivslip 2 Steg Krom

    Med denna lättanvända knivslip kan du skapa en perfekt slipning av dina knivar. Slipen är en 2-stegsmodell där steg 1 skapar och underhåller grundeggen och steg 2 polerar grundeggen. Du kan använda denna slip för både europeiska samt vågtandade knivar. Denna slip kan användas mer än 1000 gånger innan bladen ska bytas, vilket ger en låg kostnad per slipning. Tål ej maskindisk.
  • Exxent Skärpstål diamant 26cm, ovalt

    Exxent Skärpstål diamant 26cm, ovalt från Exxent
  • SATAKE Diamantbryne med stöd

    SATAKE Diamantbryne med stöd från SATAKE
  • Ulf Wagner, Diamantbryne 23cm

    Gör din kniv skärpt på bara några få drag med detta diamantbryne från Ulf Wagner. En 23 cm lång diamantbrynstav för att bibehålla skarphet på dina knivar. Diamantbrynet ger dina knivar en ny slipyta och gör eggen skarp, samtidigt som den är en snygg designdetalj i ditt kök med sitt vackra mikartahandtag och stilrena stav. Skärpstaven består av en kärna av rostfritt stål med diamantpulver. Tack vare det hårda diamantpulvret både slipar den bättre samt håller längre än motsvarande keramiska bryne.   Material: Rostfritt stål, mikarta.  Längd: 23 cm  
  • Kyocera Knivslip för Stålknivar Svart

    Utan en knivslip kommer man inte långt i köket. Oavsett hur proffsiga knivar du har så kommer de bli slöa förr eller senare om du inte tar hand om dem och använder en knivslip. Denna knivslip från Kyocera är enkel att använda. Du drar din kniv genom skåran och på bara några sekunder så är din kniv som ny igen. En viktig investering för hållbara knivar.
  • CHROMA type 301 Slipstöd till våtsten CHROMA

    CHROMA type 301 Slipstöd till våtsten CHROMA från CHROMA type 301
  • Våtslipsten 6000 grit - Tamahagane

    Hur får man en kniv att bli riktigt vass? Jo, genom att slipa kniven på våtsten! Den här slipstenen från japanska Tamahagane har ett gritvärde på 6000, vilket innebär att det är en väldigt finkornig sten. Perfekt när du vill fina upp eggen lite, eller att använda efter att ha slipat kniven mot en grövre sten innan.
  • Exxent Skärpstål, Future

    Exxent Skärpstål, Future från Exxent
  • OBH Nordica Knivslip SharpXtreme

    OBH Nordica Knivslip SharpXtreme är oslagbar!Den här slipen för köksknivar är något alldeles extra. Den är kapabel till att slipa både keramiska knivblad och sådana i rostfritt stål tack vare det patenterade sliphjulet i diamant. Knivslipen jobbar i två steg. Det första steget med, sliphjulet med keramiska stavar ser till att bryna och underhålla eggen på dina köksknivar. Det andra steget, det med diamantbeläggning, slipar fram en ny egg på dina stålknivar. De båda sliphjulen är fjädrande och justeras automatiskt och därmed kan du slipa köksknivar med alla typer av vinklar på eggen. Den fungerar dock inte på sågtandade eggar. Knivslipen är elektriskt och därmed mycket effektiv.Knivslip i två stegKeramiskt sliphjul samt ett med diamantbeläggning230 volt40 wHastighet: 330 varv/minSladdlängd: 1,1 meter
  • Edgeware Skärpstål

    Edgeware Skärpstål från Edgeware
  • Gastromax Knivslip 16.5 cm Svart

    Det här är en lättanvänd knivslip med keramisk hjul och diamantsten. Knivslipen slipar snabbt och enkelt dina slöa slöa knivar och saxar.En perfekt investering i ditt kök.
  • Fiskars Knivslip Roll-Sharp Functional Form Vit

    Oavsett vilken kvalité du har på din kniv så kommer den bli slö förr eller senare utan en knivslip och därför är det en perfekt investering i ditt kök. Denna knivslip är säker och användarvänlig, och genom några drag så har din kniv helt ny skärpa.
  • Global G-45 Keramisk Skärpstav

    Global keramisk skärpstav G-45 Keramisk skärpstav 24 cm. Håll eggen skarp genom att med jämna mellanrum använda skärpstav. Har kniven blivit slö, så används slipsten.  
  • Chef's Choice EdgeCrafter Skärpstål oval

    Chef's Choice EdgeCrafter Skärpstål oval från Chef's Choice
  • G-74 Skärpstål 22cm keramiskt

    Keramiskt bryne som används regelbundet för att skärpa upp en egg som blivit något slö.
  • Våtslipsten 2000 grit - Tamahagane

    Hur får man en kniv att bli riktigt vass? Jo, genom att slipa kniven på våtsten! Den här slipstenen från japanska Tamahagane har ett gritvärde på 2000, vilket innebär att det är en mediumkornig sten. Perfekt när du vill fina upp eggen lite, eller att använda efter att ha slipat kniven mot en grövre sten innan.
  • Mighty Keramiskt bryne 21 cm

    Keramiskt bryne ur serien Mighty från Mac. Använd för att skärpa upp din kniv som blivit slö.
  • Backaryd Knivslip

    Lätt och smidig knivslip med två olika brynen, ett keramiskt bryne och ett diamantbryne. Det keramiska brynet kan användas efter varje gång du skurit något med kniven, för att underhålla knivens skärpa. Diamantbrynen används enbart när kniven blivit slö, då den slipar kniven på djupet.
  • Chef´sChoice Skärpstål EdgeCrafter Diamant

    Den fantastiska M416 EdgeCrafter från Chef'sChoice är det mest avancerade skärpstålet i världen! Detta ovalformade stål, bestruken med de högkvalitativa Chef'sChoice diamantstavarna, slipar din knivs egg till perfektion. Den ovala formen låter en större yta av kniven slipas samtidigt. Skärpstålet ligger bekvämt och välbalanserat i handen tack vare sitt non-slip handtag. Stålet går att användas av både höger- och vänsterhänta.Längd: 30,5 cm
  • Satake Våtsten 240 Grit

    Denna våtsten är avsedd för reparation av skador i knivens egg. Stenen ger en din kniv en bra grundslipning. Slipstenens finhetsgrad är 240 grit.
  • Våtsten 3000 grit - Satake

    Våtsten från Satake som hjälper dig att ge knivarna en fin skärpa. Gritvärde på 3000, vilket innebär att den passar bra när du vill underhålla knivar som redan är vassa eller avsluta en slipning som gjorts med grövre sten. Slipstenar graderas i olika grit, d.v.s. finhetsgrader. Syftet med slipningen avgör vilken grit du bör välja. Satakes slipstenar är färgkodade för att tydliggöra vilken grit stenen har. För att göra det ännu enklare har förpackningen samma färg som stenen. Finhetsgrad: 3000 grit
  • Keramiskt bryne, 24 cm - Satake

    Satake   Ett keramiskt bryne från Satake. Handtaget är gjort av greppvänligt magnoliaträ och brynstaven är 24 centimeter lång. Ett plastskydd medföljer.
  • Wüsthof Classic Ikon Knivslip Svart

    En mycket praktisk och lättanvänd knivslip som fungerar lika bra att använda med höger som vänster hand. Den har två nivåer av slipning beroende på hur mycket av skärpan som har försvunnit. Handtaget är liksom alla knivar från Wüsthof utformade på ett ergonomiskt sett så att de ligger skönt i handen och du får maximalt utnyttjande av produkten. Just den här slipen har även ett halkskydd så att den blir säkrare att använda. Knivslipen från Wüsthof Classic Ikon är det perfekta hjälpmedlet när du vill få nytt liv i dina älsklings knivar.
  • Carl Mertens Taglio Diamantbryne

    Carl Mertens Taglio Diamantbryne från Carl Mertens
  • Edgeware Skärpstål diamant 25cm

    Edgeware Skärpstål diamant 25cm från Edgeware
  • Kai Shun Våtslip Professional, elektrisk

    Nu kan du få samma fantastiska skarpa egg och vackra polering på dina knivar hemma i köket som hos en professionell slipare. Kai Shuns elektriska våtslip är konstruerad för att kunna slipa japanska knivar i slipvinkel på ca 16 grader och europeiska i ca 22 grader, både enkelt och dubbelsidigt.
  • Wüsthof Knivslip Svart

    Wüsthofs keramiska/ stål knivslip är enkel att använda och du behöver bara dra igenom dina knivar några gånger så kommer de snart kännas som nya. Slipningen sker i två steg: Börja med att placera knivslipen på en plan yta. Håll knivslipen med en hand och knivskaftet med den andra. Sätt in knivbladet helt i skåran i 90 graders vinkel. Börja med den del av bladet närmast knivskaftet. Dra kniven sedan mot dig i lagom takt, repetera men dra aldrig kniven fram och tillbaka.När slipen är färdiganvänd går det bra att göra rent den med en fuktig trasa eller mjuk borste. Skölj den aldrig med vatten. Ett enkelt sätt att få nytt liv i dina bästa knivar.
  • Chef's Choice knivslip för alla eggar

    Chefs Choice knivslip för alla eggar är en riktig allroundslipVässa dina köksknivar till perfektion med den manuella knivslipen 460 från Chefs Choice. Den har två stadier av slipning för att möjliggöra perfekt precision. En tvåstegsmodell där steg 1 skapar och underhåller grundeggen och steg 2 polerar grundeggen. Har grundeggen blivit förstörd kör man kniven extra länge i steg 1 så bygger man upp en grundegg igen. I denna modell får man endast köra rena knivar. Slipar köksknivar med europeisk slipvinkel samt även vågtandade dito. Slipen fungerar för både höger- och vänsterhänta. Utrustad med gummifötter för att skydda ytor och förhindra glidning.Chefs Choice är ett amerikanskt företag som tillverkar avancerade och tekniska kökstillbehör. Bland annat har de världens största urval av elektriska och manuella knivbrynen, elektriska skärmaskiner, våffeljärn med mer. 
  • Kitchen IQ Knivslip 2-steg Elite Diamant både Europeiska och Japanska knivar

    Knivslip från Kitchen IQ som slipar alla dina olika knivar med rak egg.
  • Våtslipsten Super Fin

    Våtslipsten Super Fin
  • Keramiskt bryne, 13 cm - Satake

    Keramiskt bryne med magnoliahandtag. För dig som vill hålla dina knivar i trim. Om du har en skäregg på kniven så bryner det keramiska brynet fram en bättre skärpa.
  • Kyocera Elektrisk Knivslip

    Kyocera Elektrisk Knivslip ger ett perfekt resultat Den batteridrivna knivslipen är den bästa lösningen för att slipa dina stålknivar och keramiska knivar. Den är särskilt idealisk för Kyoceras keramiska knivar. Slipstenen i diamant slipar knivarna riktigt vassa och skapar en slipvinkel på 35 grader. Du placerar bara kniven i hållaren och tack vare spår och rullar så får du en mycket användarvänlig och kontrollerad slipning av kökskniven. Den är enkel att rengöra då du enkelt kan plocka bort både skydd och slipsten.Batteridriven, drivs med 4 st AA-batterierSlipstenen i diamant har 600 grit. Kan slipa av så mycket som 0,5 mmTack vare det guidade spåret så hålls kniven i en fixerad vinkelKnivslipen har också en funktion som hindrar dig från att lägga för mycket tryck på knivenPlastskydd så inte slipdamm flyger omkringErsättningssten medföljer
  • Skärpstål/Bryne i stål, 30 cm - Déglon

    Klassiskt skärpstål, även kallat brynstål eller bryne, i stål från franska Déglon som hjälper dig att hålla skärpan i knivarna längre. Längd: 30 cm
  • Chefs Choice Knivslip Pronto Rött Handtag

    Med denna manuella och lättanvända knivslip kan du skapa en perfekt slipning av dina asiatiska knivar. Slipen har två skåror för olika steg i slipningen. Steg 1 skapar och underhåller grundeggen och steg 2 polerar grundeggen. Denna slip kan användas 3000-4000 gånger innan bladen ska bytas, vilket ger en låg kostnad per slipning. Tål ej maskindisk.
  • Våtsten dubbelsidig, 1000/3000 grit - Naniwa

    Dubbelsidig våtsten från japanska Naniwa med en halvfin sida med 1000 grit och en ännu finare sida med 3000 grit. Passar perfekt när du behöver vill få till en extra vass och beständig skärpa. Blöt stenen innan användning.
  • SATAKE Våtsten 240 Grit

    SATAKE Våtsten 240 Grit från SATAKE