Märken på slipning

Verktyg för att slipa knivar

En slö kniv kan förstöra matlagningen på ett sätt som är svårt att reparera. Se därför till att dina verktyg är vassa och kan göra det jobb de ska. Här har vi samlat ihop slipverktyg som finns att köpa för knivslipning hemma.

Kategorier: Elektriska knivslipar | Våtstenar | Brynen

  • Zyliss Knivslip Vit

    Den 20 cm långa vita knivslipen från Zyliss hjälper dig att alltid ha vassa knivar till matlagningen. Knivslipen har keramiska hjul som slipar kniveggen smidigt med endast tre eller fyra drag genom slipen. Slipen polerar även knivbladet så det blir blankt och snyggt. En vass och bra kniv gör matlagningen roligare och ger ett proffsigare resultat med skarpa och snygga kanter när du skär maten.
  • Chef's Choice knivslip Pronto

    Chefs Choice knivslip Pronto passar till din europeiska köksknivarVässa dina köksknivar till perfektion med denna extremt snabba och manuella knivslip från Chefs Choice Pronto. Den har två stadier av slipning för att möjliggöra perfekt precision. Knivslipen har diamantslipmedel och en svart exteriör samt är tyst och lätt att använda. Perfekt för att vässa kök- och hushållsknivar, fickknivar och sportknivar. Slipen är utrustad med ett bra handtag för ett enkelt och säkert grepp.Chefs Choice är ett amerikanskt företag som tillverkar avancerade och tekniska kökstillbehör. Bland annat har de världens största urval av elektriska och manuella knivbrynen, elektriska skärmaskiner, våffeljärn med mer. 
  • Chefs Choice Knivslip 2 Steg Krom

    Med denna lättanvända knivslip kan du skapa en perfekt slipning av dina knivar. Slipen är en 2-stegsmodell där steg 1 skapar och underhåller grundeggen och steg 2 polerar grundeggen. Du kan använda denna slip för både europeiska samt vågtandade knivar. Denna slip kan användas mer än 1000 gånger innan bladen ska bytas, vilket ger en låg kostnad per slipning. Tål ej maskindisk.
  • Houcho Knivset 3-delar

    Exklusivt knivset med 3 knivar i en vacker förvaringsbox. I träboxen ligger även en japansk Yen som enligt tradition ska återlämnas till den man får knivarna av eftersom det enligt tradition betyder otur att ge bort knivar annars. Den japanska kockkniven, en s k Santokukniv, hackar och skivar med precision. Den fungerar även som allroundkniv. Det höga bladet gör att dina knogar aldrig stöter emot skärbrädan. Material: Hi Carbon Steel Bladlängd: 17 cm Slipvinkel 15 grader Handtag i magnoliaträ Slipas med sten eller keramiskt bryne I setet ingår även en liten behändig skalkniv med japansk skärpa. Idealisk när du vill arbeta med ett kortare blad.  Material: Hi Carbon Steel Bladlängd: 12 cm Slipvinkel 15 grader Handtag i magnoliaträ Slipas med sten eller keramiskt  Samt en vacker brödkniv i japansk stil med handtag i vattentåligt och slitstarkt magnoliaträ. Handtag av tåligt magnoliaträ med svart bolster i plast Material: Hi Carbon Steel 20 cm bladlängd Slipvinkel 15 grader
  • Zwilling Twin 1731 Skärpstål 23 cm

    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. 1731 är namnet på en av Zwillings lite mer högkvalitativa knivserier. Det är också det årtal som Zwilling grundades och knivarna knyter an till företagets långa historia av kvalitet och hantverk i världsklass. Varje kniv i 1731-serien har en hårdhet på 60 HRC och en skärpa som är extraordinär. Skaften är gjorda i ebenholts som ger knivarna det där klassiskt värdiga utseendet.    
  • Fiskars Knivslip Roll-Sharp Functional Form Vit

    Oavsett vilken kvalité du har på din kniv så kommer den bli slö förr eller senare utan en knivslip och därför är det en perfekt investering i ditt kök. Denna knivslip är säker och användarvänlig, och genom några drag så har din kniv helt ny skärpa.
  • Victorinox Slipstål 18 cm rund medelfin

    Victorinox Slipstål 18 cm rund medelfin från Victorinox
  • Våtslipsten 300/1000 grit - KAI Shun

    Hur får man en kniv att bli riktigt vass? Jo, genom att slipa kniven på våtsten! Den här kombinationsslipstenen från japanska KAI har gritvärden på 300 och 1000, vilket innebär att den har en grov och en finare sida. Slipa först mot den grövre sidan och sedan mot den fina sidan för bästa resultat.
  • Våtsten 1200 grit - Satake

    Våtsten som hjälper dig att ge kniven skärpa. Stenen har 1200 grit, vilket är medelgrovt, och bör kombineras med en sten med 3000 grit för att ge eggen en fin finish i skärpan. Slipstenar graderas i olika grit, d.v.s. finhetsgrader. Syftet med slipningen avgör vilken grit du bör välja. Satakes slipstenar är färgkodade för att tydliggöra vilken grit stenen har. För att göra det ännu enklare har förpackningen samma färg som stenen. Finhetsgrad: 1200 grit Fabrikat: Satake
  • Wüsthof Diamantbryne 23 cm

    Vårda dina favoritknivar regelbundet genom slipning med en diamantbryne. Den här är täckt av små industriella diamanter som ger en fantastisk skärpa på alla dina knivar.
  • Wüsthof Classic Skärpstål 26 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Våtslipsten 6000 grit - Tamahagane

    Hur får man en kniv att bli riktigt vass? Jo, genom att slipa kniven på våtsten! Den här slipstenen från japanska Tamahagane har ett gritvärde på 6000, vilket innebär att det är en väldigt finkornig sten. Perfekt när du vill fina upp eggen lite, eller att använda efter att ha slipat kniven mot en grövre sten innan.
  • SATAKE Satake våtsten 120 grit

    SATAKE Satake våtsten 120 grit från SATAKE
  • MINOSHARP Knivslip Plus 3 Svart

    Det spelar ingen roll hur många professionella knivar du har i ditt kök. Om du inte tar hand om dem så kommer de bli slöa tillslut. Med en knivslip blir dina knivar som nya. De tre olika hjulen skärper dina knivar genom några enkla drag. Ett grovt-, ett medium och ett fint keramiskt hjul.
  • Fiskars Knivslip Rollsharp Functional Form Svart

    Utan en knivslip kommer man inte långt i köket. Oavsett hur proffsiga knivar du har så kommer de bli slöa förr eller senare om du inte använder en knivslip. Med denna kan du enkelt hålla alla dina knivar vassa hur länge som helst. Dra knivarna fram och tillbaka genom slipen för få skarpa knivar som är enkla att arbeta med. Knivslipen funkar lika bra för höger- som väntsterhänta.
  • Knivslip, diamant - de Buyer

    Ett enkelt och effektivt verktyg för att återfå skräpan i din kniv. Dra kniven fram och tillbaka tills den är vass.
  • Skärpstav 24 cm Keramisk + Skydd

    Keramiskt bryne används regelbundet för att skärpa upp en egg som blivit något slö. Med endast några få drag blir din kniv så gott som ny!
  • Global G-39 Diamantskärpstav längd 30 cm

    Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny slipyta. Fåtalet drag räcker för att man ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö.  Material: Rostfritt stål med diamantpulver. Handtag i rostfritt stål. Förutom Globals fantastiska knivar så ingår även en mängd andra produkter i Globals breda sortiment, i detta finner vi bland annat en hel del slipverktyg. Det finns många olika sätt att slipa och skärpa sina knivar, du kan antingen använda en keramisk skärpstav, en diamatskärpstav eller varför inte slipa knivarna traditionellt mot en sten? Med en keramisk skärpstav så skärper du upp den egg som redan finns, det vill säga du håller den vass, medan du med en sten slipar upp en ny egg. 
  • Chef´s Choice Knivslip 2-steg Kompakt

    En liten och väldigt smidig knivslip som passar bra till alla typer av hushållsknivar med en europeisk vinkel. Eftersom slipen är så liten och smidig är den ett perfekt redskap att ha med i båten eller ha liggandes i sommarstugan.
  • Twin 1731 Skärpstål tungsten 23 cm

    Denna serie är Zwillings allra mest exklusiva och har fått sitt namn från när Zwilling startade sin knivproduktion 1731 i Tyskland. Är designad av den internationellt kände arkitekten och designern Matteo Thun. Knivarna är smidda förhand med precision ur ett enda stycke stål för att uppnå optimal geometri. Handtaget är eleganta, ergonomiskt utformade och gjorda av exklusivt obehandlat endast inoljat Ebenholtsträ. Knivarna har en högkvalitativt Cronidur 30® knivstål, är FRIODUR® is- härdade till en hårdhet på 60 HRC. Denna härdning ger flexibilitet i stålet, gör bladen motståndskraftig mot rostangrepp. och håller kniven skarp längre. Slipvinkeln är 20° och skärpan kontrolleras med laserprecision. Zwilling lämnar livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas i Solingen, Tyskland. Detta bryne/skärpstål är tillverkat av - Tungsten, som är en hård metall med keramiska beståndsdelar i. Det ergonomiska handtaget är av obehandlat endast inoljat exklusivt Ebenholtsträ, mattborstad rostfri infästning med ingraverad ZWILLING logo.
  • Nordkök Porslinsbryne KOBE II

    Nordkök Porslinsbryne KOBE II från Nordkök
  • OBH Nordica Knivslip SharpXtreme

    OBH Nordica Knivslip SharpXtreme är oslagbar!Den här slipen för köksknivar är något alldeles extra. Den är kapabel till att slipa både keramiska knivblad och sådana i rostfritt stål tack vare det patenterade sliphjulet i diamant. Knivslipen jobbar i två steg. Det första steget med, sliphjulet med keramiska stavar ser till att bryna och underhålla eggen på dina köksknivar. Det andra steget, det med diamantbeläggning, slipar fram en ny egg på dina stålknivar. De båda sliphjulen är fjädrande och justeras automatiskt och därmed kan du slipa köksknivar med alla typer av vinklar på eggen. Den fungerar dock inte på sågtandade eggar. Knivslipen är elektriskt och därmed mycket effektiv.Knivslip i två stegKeramiskt sliphjul samt ett med diamantbeläggning230 volt40 wHastighet: 330 varv/minSladdlängd: 1,1 meter
  • Knivslip 2 steg mini rak

    Mångsidig manuell knivslip som håller din knivar i trim med några få drag. Slipen har två etapper, grov och fin och fungerar utmärkt till både europeiska och asiatiska knivar samt knivar med vågtandad egg. Den grova slipningen har förinställda diamantstavar som snabbt slipar kniven i rätt vinkel varje gång. Den fina slipningen har keramiska stenar som ger kniven en riktig skärpa med en perfekt knivegg som slutresultat.
  • SATAKE Satake våtsten 13 000 grit

    SATAKE Satake våtsten 13 000 grit från SATAKE
  • Slipkurs med våtsten, Steg 1

    Lär dig slipa knivar som ett proffs - av ett riktigt proffs! Gå kurs hos Pigge Knivgeek Hall och lär dig hur du ska göra för att få dina knivar riktigt, riktigt vassa. Pigge blev, som den andra västerlänningen någonsin, certifierad slipare på våtsten i Knivmekkat Seki i Japan 2012 och slipar knivar till kockar, restauranger och privatpersoner (exempelvis åt våra kunder på KitchenLab). Kursen är två-tre timmar lång och äger rum på Upplandsgatan 57 hos Japanese Knife Company. Efter köpet får du ett presentkort, där det också finns kontaktuppgifter för att boka datum för kursen.
  • Våtsten 240 grit, Satake

    En sten för reparation av skador i knivens egg. Ger en grundslipning men inte en vass egg. Används för: Grundslipning och reparation   Satakes slipstenar är färgkodade, för att tydliggöra vilken grit stenen har. Förpackningen har samma färg som stenen och det framgår tydligt på förpackningen vilken grit stenen har. Slipstenar kan liknas vid sandpapper. De graderas i olika finhetsgrader, s.k. grit. Syftet med slipningen avgör vilken slipsten som skall användas. Ladda ner instruktion och slipguide här.
  • Våtslip med 2 hjul för Global

  • Keramiskt bryne, 24 cm - Satake

    Satake   Ett keramiskt bryne från Satake. Handtaget är gjort av greppvänligt magnoliaträ och brynstaven är 24 centimeter lång. Ett plastskydd medföljer.
  • Global G-38 Diamantskärpstav längd 26 cm

    För att kniven ska få en ny slipyta snabbt så används diamantbryne. Det räcker med några få drag för att man ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö. Med en keramisk skärpstav så skärper du upp den egg som redan finns, det vill säga du håller den vass, medan du med en sten slipar upp en ny egg.
  • Zwilling Twin Twinsharp Knivslip Europeisk Keramisk Svart

    Även din bästa kniv förlorar sin skärpa med tiden. Med en här knivslipen Twinsharp från Zwilling (35-40 grader) tar du hand om dina knivar på bästa sätt. Knivslipen har två keramiska skivor som vässar kniveggen och den har ett handtag för att du enkelt ska kunna använda den. Den fungerar lika bra för vänster som högerhänta och den har anti-slip fötter som gör att den står stadigt när du slipar din kniv. Den här knivslipen är perfekt för dig som gillar att arbeta med vassa knivar!
  • Morakniv Classic 1891 Skärpstål 24 cm Svart

    Med en slipstav får du vassare och längre hållbarhet på dina knivar. Skärpstål Classic är 24 cm lång och är ett smidigt polerstål som ger knivseggen maximal skärpa genom att rikta upp kanten. Med sin grövre sida på stålet används för slipning när eggen är mer slitet. Tänk på att avsluta skärpningen med den finare polerade sidan.   Längd: 24 cm.Färg på trähandtaget: Svart.
  • Exxent Skärpstål diamant 26cm, ovalt

    Exxent Skärpstål diamant 26cm, ovalt från Exxent
  • Victorinox Skärpstål slaktknivar 30 cm

    Victorinox Skärpstål slaktknivar 30 cm från Victorinox
  • Kyocera Elektrisk Knivslip

    Kyocera Elektrisk Knivslip ger ett perfekt resultat Den batteridrivna knivslipen är den bästa lösningen för att slipa dina stålknivar och keramiska knivar. Den är särskilt idealisk för Kyoceras keramiska knivar. Slipstenen i diamant slipar knivarna riktigt vassa och skapar en slipvinkel på 35 grader. Du placerar bara kniven i hållaren och tack vare spår och rullar så får du en mycket användarvänlig och kontrollerad slipning av kökskniven. Den är enkel att rengöra då du enkelt kan plocka bort både skydd och slipsten.Batteridriven, drivs med 4 st AA-batterierSlipstenen i diamant har 600 grit. Kan slipa av så mycket som 0,5 mmTack vare det guidade spåret så hålls kniven i en fixerad vinkelKnivslipen har också en funktion som hindrar dig från att lägga för mycket tryck på knivenPlastskydd så inte slipdamm flyger omkringErsättningssten medföljer
  • Tamahagane Våtlispsten komb. Medium/grov #2000/400

    Tamahagane Våtlispsten komb. Medium/grov #2000/400 från Tamahagane
  • Våtslip med 2 hjul - Global

    Våtslip med två keramiska hjul från Global. Sliphjulen består av ett grövre och ett lite finare, som tillsammans ger en snabb och effektiv slipning av din kniv – några enkla drag över hjulen och kniven är som i nyskick!
  • Sabatier Trompette Skärpstål

    Sabatier Trompette Skärpstål från Sabatier Trompette
  • MAC Keramiskt bryne 21 cm

    MAC Keramiskt bryne 21 cm från MAC
  • Tamahagane Diamantskärpstav 30 cm

    Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny egg. Fåtalet drag räcker för att man ska kunna slipa upp en kniv som blivit slö. Handtag i greppvänligt gummi. Material: Rostfritt stål med diamantsand. Handtag i gummi.
  • Wüsthof Knivslip Svart

    Wüsthofs keramiska/ stål knivslip är enkel att använda och du behöver bara dra igenom dina knivar några gånger så kommer de snart kännas som nya. Slipningen sker i två steg: Börja med att placera knivslipen på en plan yta. Håll knivslipen med en hand och knivskaftet med den andra. Sätt in knivbladet helt i skåran i 90 graders vinkel. Börja med den del av bladet närmast knivskaftet. Dra kniven sedan mot dig i lagom takt, repetera men dra aldrig kniven fram och tillbaka.När slipen är färdiganvänd går det bra att göra rent den med en fuktig trasa eller mjuk borste. Skölj den aldrig med vatten. Ett enkelt sätt att få nytt liv i dina bästa knivar.
  • Twinsharp keramisk knivslip, svart - Zwilling

    Keramisk knivslip från Zwilling. Slipvinkeln är 35 grader.
  • Utbytesstav till Skärpstav G-25 + G-45

    Utbytesstav till Global G-25 och G-45 keramiska skärpstavar. Keramiska brynen används regelbundet för att skärpa upp en egg som blivit något slö.
  • Keramiskt bryne, 21 cm - MAC

    Keramiskt bryne, 21 cm - MAC - är ett bryne som passar utmärkt till att underhålla flera olika knivar.
  • Skärpstav Diamant Ovalt 30 cm

    En skärpstav med diamantbeläggning för alla typer av knivar.Längd på staven: 30 cmTotal längd 45 cmErgonomiskt handtag med ögla för att hänga slipstaven.  
  • Skärpstav Keramiskt Runt 25 cm

    En keramisk skärpstav för alla typer av knivar.Längd på staven 25 cm.Total längd 37 cm.Ergonomiskt handtag med ett hål för att kunna hänga upp staven. 
  • Ronneby Bruk Skärpstål 20 cm

    Ronneby Bruk Skärpstål 20 cm från Ronneby Bruk
  • Kyocera Batteridriven knivslip

    Kyocera Batteridriven knivslip från Kyocera
  • Chroma Type 301 Våtsten Kombination 1000/3500 Grit

    Det här är en kombinerad slipsten med finhetsgraden 1000 och 3500 grit. Du lägger stenen i blöt under ca 15 minuter innan du börjar slipa knivarna. Sen drar du knivseggen fram och tillbaka med mest tryck när du drar kniven framåt på stenen. Håll kniven med en vinkel på ca 10-20 grader mot stenen. Du ska känna att stenen tar”. Det ska bli lite kladdigt när du slipar, det är nämligen det som är själva sllipningen. Det är inte svårt att slipa sina knivar själv, prova dig fram och gör det regelbundet, så slipper du lämna in dom för slipning!
  • Våtslipsten Super Fin

    Våtslipsten Super Fin
  • Chefs Choice Knivslip Diamond Hone 3 Steg 220V Vit

    Med denna lättanvända knivslip kan du skapa en perfekt slipning av dina knivar. Slipen är elektrisk och bygger en stabilare egg genom dess 3-stegsslipning. Steg 1 Kniven får en grundegg. Steg 2 Grundeggen förfinas. Steg 3 Grundeggen poleras. Slipskivorna är av diamant och använder en optimal rotationshastighet för att få fram den bästa skärpan på eggen. Du kan använda denna slip för alla sorters köksknivar med stål egg, även japansk och europeisk slipvinkel samt vågtandade knivar. Tål ej maskindisk.
  • Keramiskt bryne, 23 cm - Déglon

    Klassiskt skärpstål, även kallat brynstål eller bryne, i keramik från franska Déglon som hjälper dig att hålla skärpan i knivarna längre. Längd: 23 cm
  • Morakniv Classic 1891 Skärpstål 24 cm Röd

    Vårt 24 cm långa Skärpstål Classic är ett smidigt polerstål som ger knivseggen maximal skärpa genom att rikta upp kanten. Det finns en grövre sida på stålet som används för slipning när eggen är mer sliten. Kom ihåg att avsluta skärpningen med den finare, polerade sidan. Att återskärpa dina knivar så att de alltid är vassa ger bättre förutsättningar i köket. Inte minst för att det är säkrare och enklare att arbeta med en vass kniv.  Dessutom kan du använda knivarna längre, vilket hjälper såväl ekonomi som miljö. Längd: 24 cmFärg på trähandtaget: Röd