Slipa knivar hemma

En slö kniv kan förstöra matlagningen på ett sätt som är svårt att reparera. Se därför till att dina verktyg är vassa och kan göra det jobb de ska. Här har vi samlat ihop slipverktyg som finns att köpa för knivslipning hemma.

Kategorier: Knivslipar | Våtslipstenar | Brynen | Elektriska knivslipar | Strigel

Populära verktyg för knivslipning

  • Vulkanus VG2 Professional Knivslip

    Vulkanus VG2 Professional Knivslip
    VG2 Professional knivslip från Vulkanus ersätter den tidigare Professional-modellen och kan automatiskt justera slipvinkel. Vulkanus är kända för deras knivslipar och deras innovativa utveckling. Den nya VG2 Professional har dessutom en slipvinkel mellan 11-21 grader. Detta ger bättre slipresultat och gör dina knivar så gott som nya, utan repor och hack. Knivslipen är enkel att använda och med rätt vinkel blir dina knivar bättre och effektivare än någonsin förr. Du är snart redo att hacka grönsaker och skära fin fick och kött utan problem.VG2 Professional har en helt unik och patenterad fjäderteknologi. Den är tillverkad i rostfritt stål och håller hög kvalité som garanterar lång livslängd. Den är också lätt att underhålla och tål maskindisk.
  • Yaxell Ran Sharp Knivslip Svart

    Yaxell Ran Sharp Knivslip Svart
    RANSharp knivslip för damaskusknivar med VG-10 stål (ran och Zen) Två sliphjul med Grit 400 Både för våt och torr slipning Både symetriska och osymetriska knivar kan slipas Man kan slipa upp till 5000 gånger innan hjulen är utslitna Slipvinkeln är 35 grader Den breda öppningen skadar inte knivens yta
  • Vulkanus VG2 Classic Knivslip

    Vulkanus VG2 Classic Knivslip
    Denna knivslip från Vulkanus gör det mycket lättare och bekvämare att underhålla knivarnas skarphet och prestanda. Vulkanus har med VG2 Classic knivslipen uppgraderat den äldre Classic-modellen och tillfört nya möjligheter. En av dessa är automatisk justering av slipvinkeln, från 11 till 21 grader, vilket ger optimal effekt och bästa resultat såväl som ett bättre grepp. Utöver detta har den nya Classic också starkare upphängning och slipstänger.Vulkanus VG2 Classic knivslip gör med sin praktiska design slipningen av knivar både lättare och smidigare. Med en smula koncentration blir dina gamla knivar bättre än någonsin och du är snabbt igång med att skära fin fisk, kött och grönsaker utan problem.
  • Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip Diamant 3 steg

    Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip Diamant 3 steg
    En slitstark och effektiv knivslip från det kända slipföretaget Chef´sChoice. Denna knivslipsmodell är en trestegsmodell. Det första steget skapar och underhåller grundeggen på kniven. Steg 2 förfinar grundeggen. Steg 3 polerar grundeggen. Steg 2 och 3 är de steg som används mest, steg 1 används endast när grundeggen blivit förstörd. Steg 1Skapar och underhåller grundeggen. Steg 2Förfinar grundeggen.Steg 3Polerar grundeggen.

Fler tips på slipning

  • Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip Pronto 2 steg Europeisk Slipvinkel

    Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip Pronto 2 steg Europeisk Slipvinkel
    Knivslipen M464 från Chef'sChoice ger dina 20° knivar (europeiska) en fantastiskt hållbar och vass egg på nolltid. M463 är den snabbaste manuella knivslipen för europeiska knivar på marknaden. Slipen är en tvåstegsmodell där det första steget skapar och underhåller grundeggen och det andra steget polerar och förfinar grundeggen. Slipvinkel: 20° för europeiska knivarSteg 1Skapar och underhåller grundeggen. Steg 2Polerar och förfinar grundeggen. Om inte knivens grundegg är helt förstörd behöver du endast använda steg 2.
  • Satake 1000/3000 grit Våtslipsten

    Satake 1000/3000 grit Våtslipsten
    Denna praktiska 1000/3000 grit våtslipsten från Satake är perfekt till att uppnå både en bra grundslipning och en bra skarphet. En slipsten är den bästa slipmetoden om du vill göra en stålkniv extra skarp - och denna våtslipsten från Satake är inget undantag. Våtslipstenen har en sida med 1000 grits, eller korn, och en med 3000, vilket betyder att den är en kombinationsslipsten. Grova slipstenar ger en bra grundslipning, medan en finkornig slipsten gör kniven skarpare.
  • Global G-2 Kockkniv 20cm + Mareld slipsten 1000/3000 Grit

    Global G-2 Kockkniv 20cm + Mareld slipsten 1000/3000 Grit
    Globals kockkniv G-2 löser de flesta uppgifter du tar dig an med kniv i köket. Alla Globalknivar är tillverkade i det hårda rostfria stålet Cromova 18 och knivarna är kända för att hålla skärpan länge.Bladet på kniven är 20cm långt och med handtaget inräknat är den 32cm. Alla Globalknivar i serien har det ikoniska och halkfria handtaget som ger ett bra grepp även med blöta händer.I detta set följer även en dubbelsidig slipsten från Mareld med 1000/3000 grit med. Du kan enkelt underhållslipa dina knivar och avlägsna mindre skador på eggen. Det perfekta setet till den entusiastiska hemmakocken!
  • Fiskars Functional Form Roll-sharp

    Fiskars Functional Form Roll-sharp
    Fiskars knivserie Functional Form är som namnet antyder, funktion och form i ett smakfullt samspel. De svarta skaften är utformade för att ligga mjukt men ändå stadigt i handen.  Bladen är gjorda i rostfritt stål som ger en bra uthållighet till knivarna. Det finns en kniv som är skräddarsydd för varje ändamål inom Functional Form-serien för att göra tiden som spenderas i köket både roligare och effektivare. Knivarna är även enkla att rengöra då de tål maskindisk. KnivslipHjälper till att hålla knivarna vassa.
  • Yaxell Slipsten #1000

    Yaxell Slipsten #1000
    Mediumstenen är det naturliga valet när slipningen på den grova stenen är klar eller om eggen är i bra skick men behöver förbättras. Stenen kommer med en fot i gummi som ger ett bra grepp och gör att stenen ligger still när du slipar din kniv. En korrigeringssten att hålla slipstenen jämn med inkluderas i paketet. Vinkelstöd i plast med glidytor i keramik för ökad livslängd. Material: Keramisk slipsten.
  • Satake Slipstenshållare gummi

    Satake Slipstenshållare gummi
    Det är en bra idé att slipa sina knivar för att de ska behålla sin skärpa, vilket enklast görs med hjälp av en slipsten. Slipstenar kan dock vara svåra att hantera utan hjälpmedel. Därför kan du skaffa en slipstenshållare från Satake som är tillverkad i gummi och passar till de allra flesta slipstenar på marknaden. Hållaren kan nämligen enkelt justeras med skruvar så att du får den perfekta storleken.Den justerbara slipstenshållaren finns för att göra det lättare för dig att slipa dina knivar med en slipsten. På så sätt kan du alltid hålla knivarna så vassa som möjligt så att de håller längre.
  • Fiskars Brynstensset

    Fiskars Brynstensset
    Men detta brynstål från Fiskars håller du dina knivar i toppform samtidigt som du underlättar köksarbetet. Köksknivar ska egentligen aldrig ligga för länge utan att slipas, det tär inte bara på deras skärpa utan även deras kvalitet. Just därför är detta set enkelt att använda och inkluderar detaljerade instruktioner för säker och bekväm knivslipning. Du får med en slipsten, en halksäker hållare för stenen samt en slipvinkelguide, allt paketerat på ett smart och praktiskt sätt. Stålet passar till alla möjliga knivar, speciellt Fiskars® Titanium som bara bör slipas med ett stål som detta. Ett enkelt och viktigt redskap att ha nära till hands i köket.
  • Mareld Slipsten 300/1500 grit, dual stone

    Mareld Slipsten 300/1500 grit, dual stone
    Vill du kunna hålla dina köksknivar i toppskick? Med en Dual Stone våtslipsten från Mareld är det enkelt att hålla knivarna vassa på ett effektivt sätt. Slipstenen är tillverkad av vit korund och har två sidor med olika grit, så att du får både en grövre och en finare sida. Ju lägre grit stenen har, desto grövre är den. Du kan välja mellan tre olika varianter utifrån dina egna behov. Samtliga varianter passar både japanska och europeiska knivar.Om du bara vill ha en sten rekommenderar vi att du satsar på White/Green 1000/3000 grit. Det är en bra allround-sten, som låter dig avlägsna mindre hack med den grövre sidan och polera eggen med den finare sidan. Om du vill ha ett mer komplett paket kan du grovslipa dina knivar med White/Blue 300/1500 grit. Den låter dig skapa en helt ny egg med den grova sidan och underhålla din kniv med den medelgrova sidan. Du kan sedan komplettera stenen med White/Red 4000/8000 grit, som låter dig finslipa och polera upp eggen till ett rakbladsvasst resultat. Slipstenen 100/200 är en särskilt grov combistone som är idealisk för att reparera en svårt skadad kniv som behöver en ny egg. Den grövre sidan har kornstorlek 100 och den finare sidan har kornstorlek 200. Du kan också använda stenen för att plana ut finare stenar. Den finaste combistone från Mareld 10.000/13.000 har förmågan att polera spegelblanka och rakbladsvassa eggar på dina knivar. För att använda stenen behöver du en redan förberedd och vass egg. Ena sidan har kornstorlek 13 000 och den andra 10 000.Du kan komplettera din Dual Stone med en slipstenshållare i bambu från Mareld, som finns i flera varianter. Du behöver då även säkra din sten med en silikonpad. Om du vill kan du använda dig av ett slipstöd för att säkra en optimal vinkel medan du slipar.
  • Mareld Slipstenar Expertkit

    Mareld Slipstenar Expertkit
    Vill du kunna hålla dina köksknivar i toppskick? Det här kitet med två dubbelsidiga Mareld-slipstenar låter dig slipa dina knivar i fyra steg, en metod som ger en perfekt skärpa. Medföljer gör även en vinklad slisptenshållare i bambu samt en slipfixtur som hjälper dig slipa knivarna i 15 graders vinkel.Mareld dubbelsidig slipsten 300/1500 låter dig slipa upp en helt ny egg med den grova 300-sidan och underhålla din kniv med den medelgrova 1500-sidan.Med Mareld dubbelsidig slipsten 4000/8000 kan du sedan finslipa eggen på din kniv med 4000-sidan och slutligen polera upp den till perfektion med den extremt fina 8000-sidan.Mareld vinklad slipstenshållare i bambu fixerar din sten under slipningen, tack vare den gummiklädda undersidan som står stadigt på underlaget. Den uppvinklade designen ger dig dessutom en bekväm arbetsvinkel på bordet eller bänken. Glöm inte att använda en av de två medföljande gummihållarna under stenen när du placerar den i hållaren.Slipfixturen hjälper dig att hålla en konstant vinkel på 15 grader under slipningen. 15 grader lämpar sig för de flesta knivar och är standard för till exempel japanska knivar. Allt du behöver göra är att fästa stödet över ryggen på kniven du vill slipa, lägga kniven platt mot slipstenen och låta stödet vila mot stenen medan du slipar.Mareld Korrektionssten på 320 grit hjälper dig att hålla dina slipstenar släta. Efter en tids användning blir slipstenar ojämna i ytan, något som enkelt åtgärdas genom att slipa ner och jämna ut ytan med korrektionsstenen. Du kan även använda stenen för att arbeta upp en så kallad slurry, det vill säga stenmjöl och vatten, för att kunna polera eggen snabbare. Slurry-metoden ger ett ännu lite jämnare resultat och fungerar särskilt bra med stenar som har 3000 grit eller högre.
  • Mareld Slipstenar Premiumkit

    Mareld Slipstenar Premiumkit
    Mareld Grinding Stones Premium är en högkvalitativ uppsättning med tre kombinationsstenar som täcker ett brett spektrum av kornstorlekar, från 300 till 13000. Dessa slipstenar är oumbärliga för att uppnå en perfekt egg på dina knivar.Det första steget är stenen med kornstorlek 300/1500. Den här stenen används för att reparera en skadad egg eller skapa en helt ny egg från grunden. Den tar bort ojämnheter och ger kniven en grundläggande skärpa.Nästa steg är slipstenen med kornstorlek 4000/8000. Denna sten är utformad för att ge en riktigt bra repa på knivens egg. Stenens finare korn hjälper till att ta bort små repor och ger kniven en mycket vass och hållbar egg.Det sista steget i processen är slipstenen med kornstorlek 10000/13000. Denna sten är utformad för att polera upp eggen och göra den rakbladsvass. Den finaste kornstorleken på denna sten ger en otroligt vass egg som är perfekt för exakta snitt och skärningar.För att underlätta slipningen levereras Mareld Grinding Stones Premium med en vinklad slipstenshållare tillverkad av bambu. Hållaren ger en bättre arbetsvinkel och gör det lättare att hålla kniven i rätt position under slipningen.
  • Robert Welch Signature Knivslip med Handtag

    Robert Welch Signature Knivslip med Handtag
    En smart knivslip med keramiskt hjul och plasthandtag från Robert Welch. Använd knivslipen kontinuerligt för att återuppliva knivens spets till sin ursprungliga glans. Plastskyddet skyddar det utbytbara sliphjulet, som är placerat i den optimala 15° slipvinkeln för alla knivarna i Signature. Trots att knivslipen är specifikt designad för slipning av knivarna i Signature serien kan man självklart slipa knivar från andra märken också. Notera dock att man ej kan slipa knivar med tandat blad. Placera sliparen på plan mark och dra kniven som ska slipas 10-12 gånger från häl till spets samtidigt som du ger ett lätt tryck. Diska och torka kniven efter du slipat den innan du använder den igen. Vi rekommenderar att du efter 12-24 månader, beroende på hur mycket du använder den, byter ut sliphjulet för att få optimalt resultat varje slipning. Längd: 19 cmHöjd: 6,5 cm
  • Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip Diamant Vit 2 steg

    Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip Diamant Vit 2 steg
    Skäm bort dina knivar med denna fantastiska knivslip från Chef'sChoice. Slipen är en tvåstegsmodell där det första steget skapar och underhåller grundeggen och det andra steget förfinar och polerar grundeggen. Slipen slipar i en 20 graders vinkel, vilket är vinkeln som europeiska knivar har. Den första skåran har små diamantstavar som garanterar att kniven alltid slipas till perfektion. Slipvinkel: Europeisk (20°)Steg 1Skapar och underhåller grundeggen. Steg 2Förfinar och polerar grundeggen. 
  • Wüsthof Easyedge elektrisk knivslip

    Wüsthof Easyedge elektrisk knivslip
    Praktisk och nödvändig elektrisk knivslip från Wüsthof. Denna knivslip håller högsta kvalitet och har tre förprogrammerade steg. Du kan välja mellan; shape, sharpen och refine. Shape används för skadade kanter, sharpen gör kniven skarpare och refine genomför en lättare slipning. Sammantaget kan du underhålla dina knivar enkelt så att du utan problem kan fokusera mer på matlagningen.
  • Mareld Kockkniv + Slipsten startkit

    Mareld Kockkniv + Slipsten startkit
    I det setet från Mareld får du både en utmärkt kockkniv från Akio-serien och ett praktiskt startkit för slipning. Innehållandes slipsten, slipstenshållare och slipfixtur – användbara tillbehör som gör det lätt att hålla kniven vass i många år framöver. Utrustad med en riktigt bra kniv och rätt slipredskap blir det enkelt att ta hemmamatlagningen till nästa nivå.En kockkniv är kökets allt-i-allo och kommer väl till pass för de allra flesta sysslorna. Mareld Akio kockkniv är en stabil, vacker och välbalanserad kniv med solid design. Bladet är 21 centimeter långd och tillverkat av 67 lager rostfritt Damaskus-stål, vilket ger varje kniv ett unikt vackert mönster. Handtaget är tillverkat av pakkaträ, ett kompakt och tåligt material som både är vattenavvisande och hämmar bakterietillväxt. Handtagets form är rundat i midjan och smalnar av vid bolstret, vilket ger dig ett säkert grepp oavsett var på handtaget du väljer att hålla.Mareld Akio kockkniv har en hårdhet på 60-62 HRC, vilket gör att den håller sig vass längre men behöver lite extra kärlek när den väl ska slipas. Om du vill vara extra ambitiös kan du dra ett par drag med ett diamantslipstål innan varje användning, men det är inte en nödvändighet eftersom kniven kommer att hålla sig vass oavsett. På så vis kan du njuta av att snabbt och enkelt kunna skära igenom dina råvaror, något som gör matlagningen både enklare och roligare.Slipstenen som ingår i setet är Mareld slipsten 1000/3000 grit. Den är tillverkad av vit korund och har två sidor med olika grit, så att du får både en grövre och en finare sida. Med den grövre 1000-sidan avlägsnar du mindre hack från eggen, så att den blir som ny igen. Du kan använda den finare 3000-sidan för att polera upp eggen och öka skärpan ytterligare.Slipfixturen hjälper dig att hålla en konstant vinkel på 15 medan du slipar – en bra vinkel för många knivar, perfekt för kockkniven som är smidd enligt japansk knivtradition. Allt du behöver göra är att fästa stödet över ryggen på kniven du vill slipa, lägga kniven platt mot slipstenen och låta stödet vila mot stenen medan du slipar. Slipstenshållaren i bambu har en gummiklädd undersida som står stadigt på de flesta underlag, så att din sten håller sig på plats medan du slipar. Glöm inte att använda en av de två medföljande gummihållarna under slipstenen när du placerar den i hållaren.
  • Wüsthof Diamantslipstål Fint 26 cm

    Wüsthof Diamantslipstål Fint 26 cm
    Underhåll dina knivars skarphet med detta diamantstål från tyska Wüsthof. Det populära slipstålet är enkelt att använda och rengöra, allt som krävs är att du torkar av det med en lätt fuktig trasa. Stålet finns i längderna 23 cm och 26 cm.Du underhåller dina knivar bäst genom regelbunden slipning med diamantstålet. Stålet är belagt med industriella diamanter och slipar enkelt upp slöa knivar tills de blir som nya igen. Diamantbeläggningen gör också stålet perfekt till hårdare typer av stål, samtidigt som livslängd och hållbarhet förlängs.
  • Essentials Knivslip med grov- & finslipning samt polering

    Essentials Knivslip med grov- & finslipning samt polering
    Med den här knivslipen från Essentials får du en smidig och lättanvänd slip som låter dig kombinera både grovslipning, finslipning och polering. Den har ett greppvänligt handtag och en halkfri gummibas, så att slipen är säker och bekväm att använda. Slipens tre olika grovlekar gör att du enkelt kan använda den både för att slipa upp slöa knivar och att underhålla knivar som redan är vassa.För säker användning, placera kniven på ett fast underlag medan du slipar. Använd slipen genom att först arbeta upp en råegg med diamantspåret. Skärp sedan eggen på spåret i tungsten och avsluta genom att polera eggen med hjälp av det keramiska spåret. Torka av knivslipen med en fuktig trasa efter användning. Bör ej blötläggas eller diskas i diskmaskin.Knivslipen kan användas till de allra flesta knivarna i köket. Den ska ej användas för keramiska knivar, sågtandade knivar och japanska knivar.
  • Wüsthof Diamantslipstål Grovt 26 cm

    Wüsthof Diamantslipstål Grovt 26 cm
    Det är en bra idé att underhålla din knivar skarphet genom regelbunden slipning. Slipstålet från Wüsthof har en otroligt slitstark och hållbar diamantbeläggning, som garanterar fina resultat. Denna variant är lite grövre, vilket passar extra bra till riktigt slöa knivar. Stålet äter 26 cm på längden. Diamantstålet är enkelt att använda och rengöra, torka bara av det med en lätt fuktig rasa efter användning. Slipstålet är tillverkat i de bästa material och beläggningen av industriella diamanter klarar de hårdaste stål-typerna. Slipstålet slits heller inte ut, vilket ger det lång livslängd.
  • NaNiwa Whetstone hållare

    NaNiwa Whetstone hållare
    Det finns olika lösningar på att fixera din slipsten mot underlaget. Hållaren från Naniwa har fötter av gummi och står stabilt även på blanka ytor som exempelvis rostfritt stål. Whetstone-hållaren garanterar ett fast grepp genom en bra mix av gummi och ger dig en hållare som är smidig att använda. Med slipstenshållaren får du även en bekväm och lättarbetad arbetshöjd mot underlaget.Passar slipstenar med längd från 140 till 210 millimeter.
  • Anysharp Pro Silver knivslip

    Anysharp Pro Silver knivslip
    Anysharp Pro Silver knivslip är utrustad med en kraftig, praktisk sugkopp som bidrar till hög säkerhet och möjliggör enhandshantering. Slipbladen är tillverkade av tungsten och du behöver bara dra kniven genom slipen 3-4 gånger för ett riktigt bra resultat.Slipbladen har en vinkel på 20 grader, vilket anses vara den optimala vinkeln. Du kan dessutom slipa såväl vågiga knivar som raka i denna slip, som snart blir din nya bästa vän i köket. Ytterligare en fördel är den stilrena designen som passar in i både moderna och klassiska kök.
  • Zwilling Pro ställbar slipvinkel 20-35°

    Zwilling Pro ställbar slipvinkel 20-35°
    En mycket smidig slipvinkel från Zwilling. Lättanvänd och ger dina knivar ett helt nytt liv. Du kommer att få en ny glädje för dina fina knivar efter att ha använt denna slipvinkel.
  • Steba Utbytbar slipenhet till STKS1 knivslipare

    Steba Utbytbar slipenhet till STKS1 knivslipare
    STE29001-001 är en praktisk slipenhet till din Steba STKS1 knivslip, som du enkelt kan byta ut för att hålla din knivslip i bästa möjliga skick. STE29001-001 är den del av slipen som har diamantslipskiva och 2-fasslipning och är märkt med 1 och 2 och rengörs enkelt med lite vatten. Den är otroligt enkel att byta ut, så att du alltid har möjlighet att slipa dina knivar till perfektion.
  • Yaxell Keramisk skärpstav, 27 cm

    Yaxell Keramisk skärpstav, 27 cm
    Yaxell är ett japansk familjeföretag som grundades 1932 och är idag en av Japans ledande knivtillverkare. För att hålla dina knivar vassa – och dessutom öka livslängden – är det rekommenderat att med jämna mellanrum dra kniven över skärpstaven. Med ett bekvämt grepp och en 27 centimeter lång skärpstav är det lätt att få till en vass egg. Resultatet kommer att underlätta dina förutsättningar att kunna skära dina råvaror enkelt och minskar risken att slinta med kniven.
  • Zone Singles knivslip, svart

    Zone Singles knivslip, svart
    Är du perfektionistiskt lagd? Eller vill du bara ha vassa, praktiska knivar för alla tillfällen? Då är den här knivslipen från Zone Denmark ett bra val för dig. Knivslipen står stadigt på bordet och kan användas av både höger- och vänsterhänta.Knivslipen låter dig slipa både knivar och saxar i alla storlekar. I spåret med en prick hittar du grovslipning, medan spåret med två prickar står för finslipningen. Knivslipens design gör att den både är enkel att använda, lätt att rengöra och den även tar liten plats i lådan. Den mäter 3,5 x 19 x 3 centimeter och diskas bäst för hand.
  • Vulkanus Pocket Basic Knivslip

    Vulkanus Pocket Basic Knivslip
    Knivslip från Vulkanus i pocketformat som ger dina knivar sylvass egg.Tack vare det nätta pocketformatet tar knivslipen minimalt med plats, men ger ändå ett enastående resultat. På slipen, som är tillverkad i plast, finns tydliga instruktioner för hur du slipar kniven för bästa resultat. - Enkel att använda.Färg: SvartMaterial: Plast 
  • Mareld Slipsten Startkit

    Mareld Slipsten Startkit
    Vill du kunna hålla dina köksknivar i toppskick? Med det här slipkitet från Mareld blir det otroligt enkelt. I setet ingår en Mareld slipsten 1000/3000 grit, en slipstenshållare i bambu samt en slipfixtur som hjälper dig att slipa dina knivar i 15 graders vinkel. Marelds dubbelsidiga slipsten 1000/3000 är tillverkad av vit korund och har två sidor med olika grit, så att du får både en grövre och en finare sida. Med 1000-sidan kan du avlägsna mindre hack från eggen så den blir som ny igen. Med 3000-sidan polerar du sedan upp eggen och ökar skärpan ytterligare. Det ska vara kul att laga mat och med en vass kniv blir det just det!Slipstenshållaren i bambu fixerar din sten under slipningen, tack vare den gummiklädda undersidan som står stadigt på många typer av underlag. Glöm inte att använda en av de två medföljande gummihållarna under stenen när du placerar den i hållaren. Slipfixturen hjälper dig att hålla en konstant vinkel på 15 grader under slipningen. 15 grader lämpar sig för de flesta knivar och är standard för till exempel japanska knivar. Allt du behöver göra är att fästa stödet över ryggen på kniven du vill slipa, lägga kniven platt mot slipstenen och låta stödet vila mot stenen medan du slipar.
  • Mareld Slipsten 4000/8000 grit, dual stone

    Mareld Slipsten 4000/8000 grit, dual stone
    Vill du kunna hålla dina köksknivar i toppskick? Med en Dual Stone våtslipsten från Mareld är det enkelt att hålla knivarna vassa på ett effektivt sätt. Slipstenen är tillverkad av vit korund och har två sidor med olika grit, så att du får både en grövre och en finare sida. Ju lägre grit stenen har, desto grövre är den. Du kan välja mellan tre olika varianter utifrån dina egna behov. Samtliga varianter passar både japanska och europeiska knivar.Om du bara vill ha en sten rekommenderar vi att du satsar på White/Green 1000/3000 grit. Det är en bra allround-sten, som låter dig avlägsna mindre hack med den grövre sidan och polera eggen med den finare sidan. Om du vill ha ett mer komplett paket kan du grovslipa dina knivar med White/Blue 300/1500 grit. Den låter dig skapa en helt ny egg med den grova sidan och underhålla din kniv med den medelgrova sidan. Du kan sedan komplettera stenen med White/Red 4000/8000 grit, som låter dig finslipa och polera upp eggen till ett rakbladsvasst resultat. Slipstenen 100/200 är en särskilt grov combistone som är idealisk för att reparera en svårt skadad kniv som behöver en ny egg. Den grövre sidan har kornstorlek 100 och den finare sidan har kornstorlek 200. Du kan också använda stenen för att plana ut finare stenar. Den finaste combistone från Mareld 10.000/13.000 har förmågan att polera spegelblanka och rakbladsvassa eggar på dina knivar. För att använda stenen behöver du en redan förberedd och vass egg. Ena sidan har kornstorlek 13 000 och den andra 10 000.Du kan komplettera din Dual Stone med en slipstenshållare i bambu från Mareld, som finns i flera varianter. Du behöver då även säkra din sten med en silikonpad. Om du vill kan du använda dig av ett slipstöd för att säkra en optimal vinkel medan du slipar.
  • Satake Keramiskt Bryne 24 cm

    Satake Keramiskt Bryne 24 cm
    Behåll dina knivars skärpa med det keramiska brynet från Satake. Brynet är utrustat med ett ergonomiskt handtag tillverkat i trä. Därför ligger brynet stabilt och skönt i handen under slipningen av dina knivar. Det keramiska brynet finns i två olika storlekar: 13 cm och 24 cm.Det keramiska materialet ser till så att dina knivar förblir vassa så att de alltid känns som nya. Det är ingen som vill använda en slö kniv och med det användarvänliga brynet från du bevara knivens skärpa längre så att kniven skär bättre. Designen är dessutom stilren och enkelt, så att du kan använda den till köksinredningen.
  • Miyabi Toishi Pro Knivslip med Två Sliphjul - Keramisk och Diamant

    Miyabi Toishi Pro Knivslip med Två Sliphjul - Keramisk och Diamant
    Med denna knivslip med keramiska blad kan knivarna slipas lättare och bättre. Slipbladen är förhandsinställda i en speciell vinkel så att kniven alltid har rätt vinkel när du slipar den. Den diamantbelagda slipen hjälper till att få en perfekt egg på kniven så att den förblir sylvass och det keramiska bladet anslutar processen. Skaftet har ett bra silikongrepp så att du enkelt och stabilt kan slipa dina knivar. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. 
  • Satake 240 grit Våtslipsten

    Satake 240 grit Våtslipsten
    Denna praktiska våtslipsten från Satake är perfekt för att uppnå en bra grundslipning som reparerar skador i knivens blad. Den gör inte bladet ordentligt skarpt och kan därför med fördel kombineras med en finare slipsten som t.ex. 1200 och 3000 grit för att uppnå en bra skarphet. Våtslipstenen har 240 grits, eller korn, vilket betyder att den är en grov slipsten. Grova slipstenar ger en bra grundslipning, medan en finkornig slipsten gör kniven skarpare.
  • Global G-45 Keramiskt Strykstål

    Global G-45 Keramiskt Strykstål
    Det är viktigt att du tar hand om dina knivar. Med Global G-45 keramiska strykstål kan du underhålla dina knivar och bevara den professionella standarden som Global står för. Strykstålet använder du för att slipa upp knivens egg. Slipningen bör även föregås av en slipsten. Du bör se till att alltid hålla knivarna i samma vinkel när du slipar. Den rekommenderade vinkeln när du slipar Globalknivar är ca 10-15 grader. Bara några få slag kommer göra stor skillnad.
  • Satake Keramiskt bryne 25 cm

    Satake Keramiskt bryne 25 cm
    Om du vill hålla dina knivar vassa och fina, så behöver du ett bra bryne som kan slipa dem regelbundet. Ett keramiskt bryne är ett utmärkt val, eftersom det är hårt, slätt och slitstarkt. Det kan ta bort små ojämnheter på knivens egg och ge den en fin glans.Satake keramiskt bryne är ett högkvalitativt bryne som är tillverkat i Japan. Det har ett ergonomiskt handtag i trä, som ger dig ett bra grepp och en bekväm känsla när du bryner dina knivar. Det har också en ögla i änden, så att du kan hänga upp det på en krok när du inte använder det.Satake keramiskt bryne passar för alla typer av knivar, oavsett om de är japanska eller västerländska. Det har en grit på 240, vilket innebär att det är ett grovt bryne som kan användas för att bygga om knivens egg. Det kan också användas för att underhålla knivens skärpa, men då bör du vara försiktig och inte trycka för hårt.För att använda Satake keramiskt bryne, behöver du bara fukta det med lite vatten och sedan dra kniven längs brynet med en vinkel på cirka 15-20 grader. Du bör göra samma antal drag på båda sidor av kniven, och kontrollera att kniven är vass nog genom att skära i ett papper eller en tomat. Om du vill ha en ännu vassare egg, kan du använda ett finare bryne efter det grova.Satake keramiskt bryne är ett prisvärt och praktiskt bryne som kan hjälpa dig att förlänga livslängden på dina knivar. Det är också ett snyggt och stilrent tillbehör som passar i alla kök. Beställ det idag och upplev skillnaden i din matlagning!
  • Mareld Silikonpads för slipsten, 2-pack

    Mareld Silikonpads för slipsten, 2-pack
    Värnar du om din slipsten? De här praktiska silikonpadsen använder du för att fixera slipstenen i bambuhållare från Mareld. Du kan även använda dem för att skydda din Mareld Dual Stone mot kantstötar under förflyttning eller förvaring. Tillverkade av 100% silikon. Passar slipstenar med måtten 18 x 6 centimeter.
  • Wüsthof Keramisk brynstål J800 26 cm

    Wüsthof Keramisk brynstål J800 26 cm
    Se till att alltid ha skarpa knivar redo för användning tack vare detta keramiska brynstål från tyska Wüsthof. Den hårda keramiska stången passar särskilt bra till slipning av knivens egg, och du säkrar en ytterst skarp kniv. Hitta bara rätt vinkel för att snabbt och smidigt slipa dina knivar. Det keramiska brynstålet har en europeisk grovhet på 360 och en japansk grovhet  på 800. Förutom att göra knivarna skarpare kan stålet även polera knivbladets kanter. Brynstålet har också ett ergonomiskt handtag med ett praktiskt hål för upphängning, och ligger stabilt i handen. Livstidsgaranti ingår.
  • Steba KS 1 Elektrisk knivslipare

    Steba KS 1 Elektrisk knivslipare
    Skär grönsaker, kött m.m. enkelt och utan besvär med hjälp av den elektroniska knivsliparen från tyska Steba. Med skarpa knivar i köket blir matlagningen en lek, och de skarpaste knivarna uppnår du smidigt med denna knivslipare. Knivsliparen från Steba är elektronisk och passar till alla typer av knivar, oavsett om det rör sig om metall, stål eller keramik. Den är dessutom enkel och säker att hantera.Pricken över i:et är sliphjulet i diamant och tekniken som går ut på att kniven slipas i två faser. Sliparen håller hög precision och den levererar alltid optimala resultat. Det här är en högkvalitativ och säker produkt som kommer att hålla i många år framöver. Den står också stabilt på gummifötter.
  • Wüsthof Slipsten J3000/8000

    Wüsthof Slipsten J3000/8000
    Slipa dina knivar regelbundet med våtslipstenen från tyska Wüsthof och utrusta köket med högkvalitativa knivar. Slipstenen har två sidor: en med fina korn (3000) och en med superfina korn (8000). Detta gör att stenen passar utmärkt till slipning av knivens egg och polering av bladets sidor.Slipstenen blötläggs i vatten före användning och bör torkas av när du är klar. Stenen mäter 20 cm på längden, 6 cm på bredden och 3 cm på höjden. Den levereras med livstidsgaranti och säkrar optimala resultat. Slipstenen från Wüsthof är verkligen något för dig som alltid vill ha skarpa knivar nära till hands i köket.
  • Global Keramisk utbytesstav till G-45

    Global Keramisk utbytesstav till G-45
    Utbytesstav till Global G-45 keramisk slipstav.
  • Satake Diamantbryne med trähandtag

    Satake Diamantbryne med trähandtag
    Se till att alltid ha vassa knivar till hands med detta diamantbryne från japanska Satake. Det konformade diamantbrynet har ett ergonomisk handtag i hållbart trä. Skärpan uppnås tack vara industridiamanter som ger ett perfekt resultat på kort tid.Produkten är enkel att använda då det ingår tydliga instruktioner för korrekt användning på förpackningen som brynet levereras i. Den är 23 cm lång. Den stilrena designen gör att produkten gärna får ligga framme i köket.
  • Global Diamant Utbytesstav till G-38

    Global Diamant Utbytesstav till G-38
    Utbytesstav till Global G-38 diamantslipstav.
  • Yaxell Slipsten #5000

    Yaxell Slipsten #5000
    En relativt finkornig slipsten som används när slipningen på medium-stenen är klar eller om eggen är i behov av mindre korrigeringar för att återfå bästa skärpan. Stenen kommer med en fot i gummi som ger ett bra grepp och gör att stenen ligger still när du slipar din kniv. En korrigeringssten att hålla slipstenen jämn med inkluderas i paketet. Vinkelstöd i plast med glidytor i keramik för ökad livslängd. Material: Keramisk slipsten.
  • Mareld Slipstenshållare, bambu

    Mareld Slipstenshållare, bambu
    Vill du enkelt kunna hålla dina knivar i toppskick? Den bästa metoden för att slipa köksknivarna är att använda slipsten, men att hålla stenen på plats under slipningen kan vara lite klurigt. Med den här praktiska slipstenshållaren från Mareld blir processen både enklare och säkrare. Tack vare sin gummiklädda undersida står hållaren stadigt på bänken, så att slipstenen ligger tryggt och säkert medan du slipar.Hållaren har en stilren och enkel design i ljust bambuträ som gör sig vackert i köket. Den passar perfekt ihop med någon av Marelds egna Dual Stones, men kan användas ihop med alla slipstenar i storleken 18 x 6 centimeter. Allt du behöver göra är att lägga din blötlagda sten i hållaren, fixera den med en silikonpad och sedan börja slipa.
  • Global G-38 Diamantskärpstav längd 26 cm

    Global G-38 Diamantskärpstav längd 26 cm
    För att kniven ska få en ny slipyta snabbt så används diamantbryne. Det räcker med några få drag för att man ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö. Med en keramisk skärpstav så skärper du upp den egg som redan finns, det vill säga du håller den vass, medan du med en sten slipar upp en ny egg.
  • Chef's Choice #2100 Professionell elektrisk knivslip

    Chef's Choice #2100 Professionell elektrisk knivslip
    Detta är den största modellen från Chef's Choice. #2100 har utbytbara moduler av sliphuvuden som tål maskindisk. Det är hittills den enda knivslipen som tål detta. Det betyder även att du inte behöver rengöra dina knivar innan du slipar dem. Det rekommenderas dock ändå att du diskar dem först.Chef's Choice #2100 klivslipens moduler ger alla en tre-stegs slipning - alltså grovlispning, finslipning och polering/ slipning av brödknivar. Det medföljer en modul till västliga knivar (30°). Vill du använda slipen till andra sorters knivar så kan dessa köpas till: asiatiska/ japanska knivar (15°) och ett till keramiska knivar.
  • Lion Sabatier Strykstål, runt

    Lion Sabatier Strykstål, runt
    Gör som kockarna på tv, och stryk dina knivar till vänster och höger över det runda strykstålet från franska Lion Sabatier. Stålet kan användas till att jämna ut några av de hack och skillnader som knivarna får med tiden - och så har det en otroligt fin design, som passar bra in i köket.
  • Zwilling Slipstål Keramiskt 23 cm

    Zwilling Slipstål Keramiskt 23 cm
    Ett mycket praktiskt keramiskt bryne som passar både till den professionella kocken och hemmakocken. Detta slipstål ger din knivsamling ett helt nytt liv. Storlek 23 cm.
  • Yaxell Slipsten #8000

    Yaxell Slipsten #8000
    En mycket finkorning slipsten för det sista steget i den manuella slipningen så eggen får den perfekta spegelblanka finishen. Stenen kommer med en fot i gummi som ger ett bra grepp och gör att stenen ligger still när du slipar din kniv. En korrigeringssten att hålla slipstenen jämn med inkluderas i paketet. Vinkelstöd i plast med glidytor i keramik för ökad livslängd. Material: Keramisk slipsten.
  • Sharp Reservhjul till Knivslip MinoSharp MC-220

    Sharp Reservhjul till Knivslip MinoSharp MC-220
    Reservhjul till Minosharp MC-220
  • NaNiwa Traditional slipsten, 6000 grit

    NaNiwa Traditional slipsten, 6000 grit
    Ta väl hand om dina knivar med den högkvalitativa slipstenen från Niwa. Ju mer du använder dina knivar, desto mer slits de och förlorar sin skärpa. Det är lätt åtgärdat med en eller flera slipstenar, beroende på vilken kniv du ska slipa. I NaNiwas serie Traditional hittar du fem olika typer slipstenar med grovheten; 220, 1000, 1500, 6000 och 8000 grit. Slipstenar graderas efter en så kallad gritskala, som enklast förklaras med ”slipkorn per given yta”. Det här betyder att ett lågt tal är grövre än ett högt tal. En komplett uppsättning av slipstenar innebär således att man har: grov, medium och fin. De grova stenarna har en förmåga att avverka stål snabbt och används när man grundslipar knivens blad. Därefter kommer mediumstenen som polerar knivbladet och sist avslutas processen med den fina stenen som ger kniven den slutgiltiga skärpan och finishen. Stenarna i Traditional-serien klarar upp till HRC 62 problemfritt och finns i färgerna rosa, brun, gul och vit.
  • Mareld Fixtur / slipstöd med vinkel

    Mareld Fixtur / slipstöd med vinkel
    Uppskattar du vassa knivar i köket? Med det här slipstödet från Mareld blir det otroligt enkelt att slipa dina knivar på rätt sätt. Allt du behöver göra är att fästa stödet över ryggen på kniven du vill slipa, lägger kniven platt mot slipstenen och låter stödet vila mot stenen medan du slipar. På så sätt säkerställer du att kniven har samma position under varje drag, vilket gör det mycket lättare att få till den perfekta vinkeln.Stödet ger en vinkel på 15 grader, vilket lämpar sig mycket bra till exempel för japanska kockknivar. Du kan med fördel använda det ihop med slipstenar och slipstenshållare från Mareld. Bör diskas för hand, tål ej maskindisk.

TV-kockar visar knivslipning

Vi har letat fram några enkla och beskrivande filmklipp där kända TV-kockar visar olika metoder för knivslipning hemma i köket. Vi börjar med Leif Mannerström som visar slipsten, 3-stegs knivslip och brynstål av porslin.

I filmen ser vi en knivslip med tre hjul och ett oranget handtag. Det är en som liknar mycket modellen MC-550 från Minosharp. Fördelen med en sådan är att man får rätt vinkel på slipningen. Med brynstål och våtsten måste man hålla vinkeln själv, vilket kan vara svårt. Det ser faktiskt ut som att det är en sådan som Tareq Taylor har liggandes på bordet längst ut på kanten i detta klipp ur SVT Plus.