Märken på slipning

Verktyg för att slipa knivar

En slö kniv kan förstöra matlagningen på ett sätt som är svårt att reparera. Se därför till att dina verktyg är vassa och kan göra det jobb de ska. Här har vi samlat ihop slipverktyg som finns att köpa för knivslipning hemma.

Kategorier: Elektriska knivslipar | Våtslipstenar | Brynen

  • Kai Shun Våtslip Professional, elektrisk

    Nu kan du få samma fantastiska skarpa egg och vackra polering på dina knivar hemma i köket som hos en professionell slipare. Kai Shuns elektriska våtslip är konstruerad för att kunna slipa japanska knivar i slipvinkel på ca 16 grader och europeiska i ca 22 grader, både enkelt och dubbelsidigt.
  • Kitchen IQ Knivslip 2-steg Elite

    Mångsidig manuell knivslip från Kitchen IQ. Håll dina knivar i trim med några få drag i knivslipen. Slipen erbjuder två etapper, grov och fin, för slipning av både rak- & vågtandade knivar samt två etapper för Santoku-knivar med tunnare egg, där ingår bl .a. många asiatiska och japanska knivar. Den grova slipningen har förinställda diamantstavar som snabbt slipar kniven i rätt vinkel varje gång. Den fina slipningen har keramiska stenar som ger kniven en riktig skärpa med en perfekt knivegg som slutresultat. Knivslipen fungerar utmärkt till både europeiska och asiatiska knivar samt knivar med vågtandad egg.
  • Våtsten 3000 grit - Satake

    Våtsten från Satake som hjälper dig att ge knivarna en fin skärpa. Gritvärde på 3000, vilket innebär att den passar bra när du vill underhålla knivar som redan är vassa eller avsluta en slipning som gjorts med grövre sten. Slipstenar graderas i olika grit, d.v.s. finhetsgrader. Syftet med slipningen avgör vilken grit du bör välja. Satakes slipstenar är färgkodade för att tydliggöra vilken grit stenen har. För att göra det ännu enklare har förpackningen samma färg som stenen. Finhetsgrad: 3000 grit
  • Skärpstål/Bryne i stål, 30 cm - Déglon

    Klassiskt skärpstål, även kallat brynstål eller bryne, i stål från franska Déglon som hjälper dig att hålla skärpan i knivarna längre. Längd: 30 cm
  • Knivslip 2 steg mini rak

    Mångsidig manuell knivslip som håller din knivar i trim med några få drag. Slipen har två etapper, grov och fin och fungerar utmärkt till både europeiska och asiatiska knivar samt knivar med vågtandad egg. Den grova slipningen har förinställda diamantstavar som snabbt slipar kniven i rätt vinkel varje gång. Den fina slipningen har keramiska stenar som ger kniven en riktig skärpa med en perfekt knivegg som slutresultat.
  • Vulkanus Professional Knivslip Stål

    Knivslip för dina raka och tandade köksknivar, Vulkanus erbjuder både slipning och bryning i en och samma enhet med en patenterad fjäderteknik av hög kvalit. Den perfekta slipen för kommersiella köksmiljöer såväl som i den glade amatörkockens kök. Den är enkel att använda och skadar inte knivens blad och kan diskas i diskmaskin. Materialet är Stainless steel.
  • Keramiskt bryne, 21 cm - MAC

    Keramiskt bryne, 21 cm - MAC - är ett bryne som passar utmärkt till att underhålla flera olika knivar.
  • Wüsthof Ikon Skärpstål 26 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Ikon är lite av ett flaggskepp bland Wüsthofs knivserier. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är gjorda av grenadilleträ som är ett av världens hårdaste träslag. De är utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. Knivarna i Ikon-serien går inte att diska i maskin.
  • Victorinox Slipstål, kök, 25 cm, runt medelfin, svart plasthandtag

    Victorinox Slipstål, kök, 25 cm, runt medelfin, svart plasthandtag från Victorinox
  • Utbytesstav till Skärpstav G-39

    Utbytesstav till Global G-39 diamantskärpstav. Diamantbrynet används regelbundet för att skärpa upp en egg som blivit något slö.
  • MAC Keramiskt bryne 21 cm

    MAC Keramiskt bryne 21 cm från MAC
  • Victorinox Slipstål diamant oval 26 cm, medelfin svart plast

    Victorinox Slipstål diamant oval 26 cm, medelfin svart plast från Victorinox
  • Global Keramisk utbytesstav till G-45

    Utbytesstav till Global G-45 keramisk slipstav.
  • Mighty Keramiskt bryne 21 cm

    Keramiskt bryne ur serien Mighty från Mac. Använd för att skärpa upp din kniv som blivit slö.
  • TAIDEA Skärpstav Keramiskt Runt 25 cm

    En keramisk skärpstav för alla typer av knivar.Längd på staven 25 cm.Total längd 37 cm.Ergonomiskt handtag med ett hål för att kunna hänga upp staven. 
  • SATAKE Våtsten kombo 1000/3000 grit

    SATAKE Våtsten kombo 1000/3000 grit från SATAKE
  • Våtsten 120 grit, Satake

    Det här är en sten för reparation av kraftiga skador i knivens egg, samt utplaning av ojämna slipstenar.  Satakes slipstenar är färgkodade, för att tydliggöra vilken grit stenen har. Förpackningen har samma färg som stenen och det framgår tydligt på förpackningen vilken grit stenen har. Slipstenar kan liknas vid sandpapper. De graderas i olika finhetsgrader, s.k. grit. Syftet med slipningen avgör vilken slipsten som skall användas. Ladda ner instruktion och slipguide här.
  • Tamahagane Våtslipsten fin #6000

    Tamahagane Våtslipsten fin #6000 från Tamahagane
  • Skärpstav Diamant Ovalt 30 cm

    En skärpstav med diamantbeläggning för alla typer av knivar.Längd på staven: 30 cmTotal längd 45 cmErgonomiskt handtag med ögla för att hänga slipstaven.  
  • Tamahagane Diamantskärpstav 26 cm

    Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny egg. Fåtalet drag räcker för att man ska kunna slipa upp en kniv som blivit slö. Handtag i greppvänligt gummi. Material: Rostfritt stål med diamantsand. 
  • G-39 Skärpstav diamant 30 cm

    Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny slipyta. Fåtalet drag räcker för att du ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö.
  • Morakniv Classic 1891 Skärpstål 24 cm Svart

    Med en slipstav får du vassare och längre hållbarhet på dina knivar. Skärpstål Classic är 24 cm lång och är ett smidigt polerstål som ger knivseggen maximal skärpa genom att rikta upp kanten. Med sin grövre sida på stålet används för slipning när eggen är mer slitet. Tänk på att avsluta skärpningen med den finare polerade sidan.   Längd: 24 cm.Färg på trähandtaget: Svart.
  • Kai Våtslipsten 300/1000

    Kai Våtslipsten 300/1000 från Kai
  • Våtslipsten 1000 grit - Tamahagane

    Hur får man en kniv att bli riktigt vass? Jo, genom att slipa kniven på våtsten! Den här slipstenen från japanska Tamahagane har ett gritvärde på 1000, vilket innebär att det är en relativt grovkornig sten. Perfekt när du vill fina upp eggen lite, eller att använda efter att ha slipat kniven mot en grövre sten innan. Vi rekommenderar att du slipar kniven mot en finare sten efter att du slipat mot denna sten.
  • Tormek T2 Elektrisk knivslipningsmaskin

    Elektrisk knivslip från svenska Tormek - speciellt anpassad för det professionella kökets krav på resultat och enkelhet, eller för dig som helt enkelt vill kunna slipa dina knivar riktigt vassa på ett enkelt sätt. Konceptet i T2 är en vidareutveckling av diamantbryne. Den rullande diamantstenen, i kombination med en patenterad styrning av eggvinkeln gör det möjligt att få en professionell slipning snabbt, när du än behöver det. Diamantskiva optimerad för knivslipning Kompositskiva för slutpolering av eggen Ingen risk för överhettning av stålet Avverkar inte mer stål än nödvändigt Snabb slipning, någon minut räcker Justerbar eggvinkel efter behov Tystgående
  • Morakniv Classic 1891 Skärpstål 24 cm Röd

    Vårt 24 cm långa Skärpstål Classic är ett smidigt polerstål som ger knivseggen maximal skärpa genom att rikta upp kanten. Det finns en grövre sida på stålet som används för slipning när eggen är mer sliten. Kom ihåg att avsluta skärpningen med den finare, polerade sidan. Att återskärpa dina knivar så att de alltid är vassa ger bättre förutsättningar i köket. Inte minst för att det är säkrare och enklare att arbeta med en vass kniv.  Dessutom kan du använda knivarna längre, vilket hjälper såväl ekonomi som miljö. Längd: 24 cmFärg på trähandtaget: Röd 
  • Tamahagane Våtslipsten medium #2000

    Tamahagane Våtslipsten medium #2000 från Tamahagane
  • Victorinox Slipstål hushåll, 20 cm, oval medelfin, ljust trähandtag

    Victorinox Slipstål hushåll, 20 cm, oval medelfin, ljust trähandtag från Victorinox
  • Satake Våtsten 240 Grit

    Denna våtsten är avsedd för reparation av skador i knivens egg. Stenen ger en din kniv en bra grundslipning. Slipstenens finhetsgrad är 240 grit.
  • Wüsthof Diamantbryne Fint 23 cm

    Vårda dina favoritknivar regelbundet genom slipning med en diamantbryne. Den här är täckt av små industriella diamanter som ger en fantastisk skärpa på alla dina knivar.
  • GLOBAL Våtslip Med 2 Hjul Svart

    Oavsett om du är proffs eller hemmakock så vill ingen ha slöa knivar i köket. Det spelar ingen roll hur dyra knivar du har, har du ingen knivslip så kommer de bli slöa efter mycket användning. Denna slip har två keramiska hjul, ett fint och ett lite grövre, som med bara några drag gör dina knivar som nya.
  • Knivslip, diamant - de Buyer

    Ett enkelt och effektivt verktyg för att återfå skräpan i din kniv. Dra kniven fram och tillbaka tills den är vass.
  • MAC Keramiskt bryne

    MAC Keramiskt bryne passar de allra flesta knivarDet här brynet från japanska MAC är tillverkad i ett keramiskt material och används för det dagliga underhållet av dina köksknivars eggar. Brynet har en längd på 21 cm och har utrustat med ett snyggt trähandtag där det också finns en ögla för upphängning. Till skillnad från ett stålbryne som bara kammar till kniveggen så slipar detta keramiska bryne eggen. Dock är det mycket lite material som försvinner. Om du underhåll din kökskniv regelbundet så behöver du inte göra den stora slipningen av eggen lika ofta. En sådan göras med hjälp av riktiga slipstenar och syftar till att bygga upp eggen på nytt. MAC keramiskt bryne kan med fördel användas till att knivar med stålblad. För knivar med keramiskt blad så bör man använda ett bryne i diamant.
  • Chroma Type 301 Våtsten Kombination 1000/3500 Grit

    Det här är en kombinerad slipsten med finhetsgraden 1000 och 3500 grit. Du lägger stenen i blöt under ca 15 minuter innan du börjar slipa knivarna. Sen drar du knivseggen fram och tillbaka med mest tryck när du drar kniven framåt på stenen. Håll kniven med en vinkel på ca 10-20 grader mot stenen. Du ska känna att stenen tar”. Det ska bli lite kladdigt när du slipar, det är nämligen det som är själva sllipningen. Det är inte svårt att slipa sina knivar själv, prova dig fram och gör det regelbundet, så slipper du lämna in dom för slipning!
  • Chef's Choice Knivslip Chef'sChoice™, 2 steg, elektrisk/manuell

    Chef's Choice Knivslip Chef'sChoice™, 2 steg, elektrisk/manuell från Chef's Choice
  • Fiskars Essential Skärpstål 20 cm

    Ett praktiskt skärpstål från Fiskars.Essential är en serie innefattande knivar, saxar, redskap och kokkärl. Varje objekt är specifikt designade för att vara så funktionella och praktiska som möjligt för ett så rimligt pris som möjligt. Essential är alltså optimal för dig som letar efter de mest nödvändigaste redskapen, utan att behöva spendera en förmögenhet. Skärpstålet går ej att diska i maskin.  Material: Rostfritt Stål.Bladlängd: 20 cm.
  • Våtslipsten 6000 grit - Tamahagane

    Hur får man en kniv att bli riktigt vass? Jo, genom att slipa kniven på våtsten! Den här slipstenen från japanska Tamahagane har ett gritvärde på 6000, vilket innebär att det är en väldigt finkornig sten. Perfekt när du vill fina upp eggen lite, eller att använda efter att ha slipat kniven mot en grövre sten innan.
  • Victorinox Slipstål diamant oval 23 cm, medelfin svart plast

    Victorinox Slipstål diamant oval 23 cm, medelfin svart plast från Victorinox
  • Keramiskt bryne, 13 cm - Satake

    Keramiskt bryne med magnoliahandtag. För dig som vill hålla dina knivar i trim. Om du har en skäregg på kniven så bryner det keramiska brynet fram en bättre skärpa.
  • Wüsthof Classic Ikon Knivslip Svart

    En mycket praktisk och lättanvänd knivslip som fungerar lika bra att använda med höger som vänster hand. Den har två nivåer av slipning beroende på hur mycket av skärpan som har försvunnit. Handtaget är liksom alla knivar från Wüsthof utformade på ett ergonomiskt sett så att de ligger skönt i handen och du får maximalt utnyttjande av produkten. Just den här slipen har även ett halkskydd så att den blir säkrare att använda. Knivslipen från Wüsthof Classic Ikon är det perfekta hjälpmedlet när du vill få nytt liv i dina älsklings knivar.
  • Kyocera Batteridriven knivslip

    Kyocera Batteridriven knivslip från Kyocera
  • Gastromax Knivslip 16.5 cm Svart

    Det här är en lättanvänd knivslip med keramisk hjul och diamantsten. Knivslipen slipar snabbt och enkelt dina slöa slöa knivar och saxar.En perfekt investering i ditt kök.
  • Wüsthof Knivslip Svart

    Wüsthofs keramiska/ stål knivslip är enkel att använda och du behöver bara dra igenom dina knivar några gånger så kommer de snart kännas som nya. Slipningen sker i två steg: Börja med att placera knivslipen på en plan yta. Håll knivslipen med en hand och knivskaftet med den andra. Sätt in knivbladet helt i skåran i 90 graders vinkel. Börja med den del av bladet närmast knivskaftet. Dra kniven sedan mot dig i lagom takt, repetera men dra aldrig kniven fram och tillbaka.När slipen är färdiganvänd går det bra att göra rent den med en fuktig trasa eller mjuk borste. Skölj den aldrig med vatten. Ett enkelt sätt att få nytt liv i dina bästa knivar.
  • Våtslipsten 300/1000 grit - KAI Shun

    Hur får man en kniv att bli riktigt vass? Jo, genom att slipa kniven på våtsten! Den här kombinationsslipstenen från japanska KAI har gritvärden på 300 och 1000, vilket innebär att den har en grov och en finare sida. Slipa först mot den grövre sidan och sedan mot den fina sidan för bästa resultat.
  • Wüsthof Classic Ikon Skärpstål Svart 26 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.  Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • G-38 Skärpstav diamant 26 cm

    Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny slipyta. Fåtalet drag räcker för att du ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö.
  • Vulkanus Classic Knivslip Svart

    En smidig och enkel knivslip från Vulkanus i diskmaskinstålig plast, Den har en enkel funktion som gör det lätt för dig att slipa dina knivar. Allt som behövs är lite koncentration och några enhetliga drag med bladet och din kniv återfår en extremt vass egg utan hack eller repor. Slipen skadar inte bladet och den är enkel att använda till både tandade och vanliga blad. Slipen tål maskindisk.
  • Edgeware Skärpstål

    Edgeware Skärpstål från Edgeware
  • Chef's Choice knivslip Pronto asian

    Chefs Choice knivslip Pronto asian är en testvinnare!Vässa dina köksknivar till perfektion med denna manuella knivslip från Chef?s Choice Pronto Asian. Det är den snabbaste manuella 15 graders knivslip som finns tillgänglig, designad för santoku och andra asiatiska köksknivar. Fungerar med raka och vågtandade kanter och har två stadier av slipning för att möjliggöra perfekt precision. Snygg svart exteriör med rött handtag. Använder 100% diamantslipmedel. Kan användas av både vänster- och högerhänta. I amerikanska Americas Test Kitchen så valdes denna till bästa manuella knivslip. Den blev bäst i test tack vare att den är snabb och effektiv och såg till att slipvinkeln blev korrekt. Handtaget hjälpte till att ge ett rejält och stadigt grepp.Chefs Choice är ett amerikanskt företag som tillverkar avancerade och tekniska kökstillbehör. Bland annat har de världens största urval av elektriska och manuella knivbrynen, elektriska skärmaskiner, våffeljärn med mer. 
  • Diamantbryne 5 cm

    Mac har bästa knivkvalitet och använder därför bästa knivbryne. Diamant är det hårdaste materialet som finns att slipa knivar med och ger därför den bästa skärpan utan att göra slut på knivseggen Bryne, diamant, 5 cm.
  • Keramiskt bryne, 24 cm - Satake

    Satake   Ett keramiskt bryne från Satake. Handtaget är gjort av greppvänligt magnoliaträ och brynstaven är 24 centimeter lång. Ett plastskydd medföljer.
  • Keramisktbryne 23 cm

    Även den bästa kniven kommer att förlora skärpan med tiden. Med slipningsverktyg från Zwilling och rätt teknik är detta inte ett problem. Få din kniv att kännas som ny igen med ett bryne av kvalité.