Märken på slipning

Verktyg för att slipa knivar

En slö kniv kan förstöra matlagningen på ett sätt som är svårt att reparera. Se därför till att dina verktyg är vassa och kan göra det jobb de ska. Här har vi samlat ihop slipverktyg som finns att köpa för knivslipning hemma.

Kategorier: Elektriska knivslipar | Våtslipstenar | Brynen

Populärt inom slipning

  • SATAKE Våtsten kombo 1000/3000 grit

    SATAKE Våtsten kombo 1000/3000 grit från SATAKE
  • Kai Shun Våtslip Professional, elektrisk

    Nu kan du få samma fantastiska skarpa egg och vackra polering på dina knivar hemma i köket som hos en professionell slipare. Kai Shuns elektriska våtslip är konstruerad för att kunna slipa japanska knivar i slipvinkel på ca 16 grader och europeiska i ca 22 grader, både enkelt och dubbelsidigt.
  • Chroma type 301 Design by F. A Porsche Slipstöd till våtsten 2 st

    Ett paket med två stycken slipstöd - en för knivar med en bladlängd upp till 15 cm och en för över 15 cm. Slipstödet hjälper dig att hålla rätt vinkel mellan knivbladet och slipstenen och säkerställer att eggen hålls rätt. Specifikationer:- 2 st slipstöd för olika bladlängder.- Hjälper dig att få korrekt slipvinkel på 10-15°. 
  • Global G-74 Keramisk Skärpstav 22 cm

    Global keramisk skärpstav G-74 22 cm. Håll eggen skarp genom att med jämna mellanrum använda skärpstav. Har kniven blivit slö, så används slipsten.

Fler tips på slipning

  • Dressing stone för våtsten - Naniwa

    Slipstenar har en förmåga att få en ojämn, inte helt plan yta efter att man slipat på dem ett tag. Med Naniwas dressing stone kan du polera upp ytan på våtstenen så att den blir som ny! Mått: 67 x 50 x 32 Bör kompletteras med Naniwas flattening stone för bäst resultat.
  • Mannerströms Knivslip Carbon 20 cm

    Med vacker och stilren design får du här en knivslip med ett handtag gjort i borstat stål, med Leif Mannerströms signatur på bladet. Diamantplaterat överdrag 2,5 mm. Levereras i en exklusiv presentkartong
  • Chroma Type 301 Våtsten Kombination 1000/3500 Grit

    Det här är en kombinerad slipsten med finhetsgraden 1000 och 3500 grit. Du lägger stenen i blöt under ca 15 minuter innan du börjar slipa knivarna. Sen drar du knivseggen fram och tillbaka med mest tryck när du drar kniven framåt på stenen. Håll kniven med en vinkel på ca 10-20 grader mot stenen. Du ska känna att stenen tar”. Det ska bli lite kladdigt när du slipar, det är nämligen det som är själva sllipningen. Det är inte svårt att slipa sina knivar själv, prova dig fram och gör det regelbundet, så slipper du lämna in dom för slipning!
  • Fiskars Knivslip Rollsharp Functional Form Svart

    Utan en knivslip kommer man inte långt i köket. Oavsett hur proffsiga knivar du har så kommer de bli slöa förr eller senare om du inte använder en knivslip. Med denna kan du enkelt hålla alla dina knivar vassa hur länge som helst. Dra knivarna fram och tillbaka genom slipen för få skarpa knivar som är enkla att arbeta med. Knivslipen funkar lika bra för höger- som väntsterhänta.
  • Kyocera Knivslip för Stålknivar Svart

    Utan en knivslip kommer man inte långt i köket. Oavsett hur proffsiga knivar du har så kommer de bli slöa förr eller senare om du inte tar hand om dem och använder en knivslip. Denna knivslip från Kyocera är enkel att använda. Du drar din kniv genom skåran och på bara några sekunder så är din kniv som ny igen. En viktig investering för hållbara knivar.
  • SATAKE Diamantbryne med stöd

    SATAKE Diamantbryne med stöd från SATAKE
  • Twinsharp keramisk knivslip, svart - Zwilling

    Keramisk knivslip från Zwilling. Slipvinkeln är 35 grader.
  • G-45 Skärpstav keramisk 24 cm

    Keramiskt bryne som används regelbundet för att skärpa upp en egg som blivit något slö.
  • Keramiskt bryne, 13 cm - Satake

    Keramiskt bryne med magnoliahandtag. För dig som vill hålla dina knivar i trim. Om du har en skäregg på kniven så bryner det keramiska brynet fram en bättre skärpa.
  • Våtsten 13000 grit - Satake

    Slipsten som ger extrem finish. Kan användas för att polera och underhålla redan vassa knivar. Bör användas i kombination med grövre slipsten på minst 3000 grit. Slipstenar graderas i olika grit, d.v.s. finhetsgrader. Syftet med slipningen avgör vilken grit du bör välja. Satakes slipstenar är färgkodade för att tydliggöra vilken grit stenen har. För att göra det ännu enklare har förpackningen samma färg som stenen. Finhetsgrad: 13000 grit
  • Victorinox diamantbryne 146 mm

    Victorinox diamantbryne 146 mm bryner med schweizisk precision Det här diamantbrynet från Victorinox ser snabbt och effektivt till att dina knivar återfår sin skärpa. Ett diamantbryne är en av&hellip:
  • Våtsten 1200 grit - Satake

    Våtsten som hjälper dig att ge kniven skärpa. Stenen har 1200 grit, vilket är medelgrovt, och bör kombineras med en sten med 3000 grit för att ge eggen en fin finish i skärpan. Slipstenar graderas i olika grit, d.v.s. finhetsgrader. Syftet med slipningen avgör vilken grit du bör välja. Satakes slipstenar är färgkodade för att tydliggöra vilken grit stenen har. För att göra det ännu enklare har förpackningen samma färg som stenen. Finhetsgrad: 1200 grit Fabrikat: Satake
  • Slipstöd till våtsten, 2 st för olika bladlängder

    I förpackningen ingår 2 st slipstöd, en för bladlängder kortare än 15 cm och en annan för bladlängder längre än 15 cm. Slipstödet hjälper dig att hålla rätt vinkel mellan knivblad och slipsten. Dessutom är det en hjälp för att bibehålla eggen rak. 2 st slipstöd, för olika bladlängder Hjälper till att få en rät slipvinkel på 10°-15°
  • Victorinox Slipstål, kök, 27 cm, runt medelfin, trähandtag

    Victorinox Slipstål, kök, 27 cm, runt medelfin, trähandtag från Victorinox
  • Wüsthof Classic Ikon Knivslip Svart

    En mycket praktisk och lättanvänd knivslip som fungerar lika bra att använda med höger som vänster hand. Den har två nivåer av slipning beroende på hur mycket av skärpan som har försvunnit. Handtaget är liksom alla knivar från Wüsthof utformade på ett ergonomiskt sett så att de ligger skönt i handen och du får maximalt utnyttjande av produkten. Just den här slipen har även ett halkskydd så att den blir säkrare att använda. Knivslipen från Wüsthof Classic Ikon är det perfekta hjälpmedlet när du vill få nytt liv i dina älsklings knivar.
  • Våtslipsten 300/1000 grit - KAI Shun

    Hur får man en kniv att bli riktigt vass? Jo, genom att slipa kniven på våtsten! Den här kombinationsslipstenen från japanska KAI har gritvärden på 300 och 1000, vilket innebär att den har en grov och en finare sida. Slipa först mot den grövre sidan och sedan mot den fina sidan för bästa resultat.
  • MAC Keramiskt bryne

    MAC Keramiskt bryne passar de allra flesta knivar Det här brynet från japanska MAC är tillverkad i ett keramiskt material och används för det dagliga underhållet av dina köksknivars eggar. Brynet&hellip:
  • Keramiskt bryne, 24 cm - Satake

    Satake   Ett keramiskt bryne från Satake. Handtaget är gjort av greppvänligt magnoliaträ och brynstaven är 24 centimeter lång. Ett plastskydd medföljer.
  • Wüsthof Classic Ikon Skärpstål Svart 26 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.  Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Maku Knivslip Rostfritt Stål

    Knivslip i rostfritt stål. Tre olika funktioner: grov-, medium- och finslipning. Passar de flesta knivtyperna. Kan diskas i diskmaskin.
  • Tamahagane Våtslip med 3 hjul

    Tamahagane Våtslip med 3 hjul från Tamahagane
  • Victorinox Slipstål, kök, 27 cm, runt medelfin, svart plasthandtag

    Victorinox Slipstål, kök, 27 cm, runt medelfin, svart plasthandtag från Victorinox
  • MAC Chef Keramiskt Bryne 21 cm

    Ett bryne av god kvalitet som funkar utmärkt till att underhålla de flesta knivar. För att bibehålla en vass egg, använd brynet med jämna mellanrum.
  • Diamantbryne med stöd

    Ett enkelt diamantbryne som ger kniven sin ursprungliga skärpa. Brynet fungerar på alla knivar gjorda av stål, keramik och titan. På förpackningen finns en tydlig användningsinstruktion. Knivhållare ingår i förpackningen, som passar för alla knivblad som är bredare än 3 cm. Om du ska slipa ett smalare knivblad är det bra att använda en handduk som stöd. Vi rekommenderar en slipvinkel på 10-15 grader. Bryner alla knivar Stöd ingår
  • Chefs Choice Knivslip Diamond Hone 3 Steg 220V Vit

    Med denna lättanvända knivslip kan du skapa en perfekt slipning av dina knivar. Slipen är elektrisk och bygger en stabilare egg genom dess 3-stegsslipning. Steg 1 Kniven får en grundegg. Steg 2 Grundeggen förfinas. Steg 3 Grundeggen poleras. Slipskivorna är av diamant och använder en optimal rotationshastighet för att få fram den bästa skärpan på eggen. Du kan använda denna slip för alla sorters köksknivar med stål egg, även japansk och europeisk slipvinkel samt vågtandade knivar. Tål ej maskindisk.
  • Vulkanus Professional Knivslip Stål

    Knivslip för dina raka och tandade köksknivar, Vulkanus erbjuder både slipning och bryning i en och samma enhet med en patenterad fjäderteknik av hög kvalit. Den perfekta slipen för kommersiella köksmiljöer såväl som i den glade amatörkockens kök. Den är enkel att använda och skadar inte knivens blad och kan diskas i diskmaskin. Materialet är Stainless steel.
  • Wüsthof Ikon Skärpstål 26 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Ikon är lite av ett flaggskepp bland Wüsthofs knivserier. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är gjorda av grenadilleträ som är ett av världens hårdaste träslag. De är utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. Knivarna i Ikon-serien går inte att diska i maskin.
  • Chefs Choice Knivslip Pronto Svart Handtag

    Med denna manuella och lättanvända knivslip kan du skapa en perfekt slipning av dina asiatiska knivar. Slipen har två skåror för olika steg i slipningen. Steg 1 skapar och underhåller grundeggen och steg 2 polerar grundeggen. Denna slip kan användas 3000-4000 gånger innan bladen ska bytas, vilket ger en låg kostnad per slipning. Tål ej maskindisk.
  • Våtslipsten 2000 grit - Tamahagane

    Hur får man en kniv att bli riktigt vass? Jo, genom att slipa kniven på våtsten! Den här slipstenen från japanska Tamahagane har ett gritvärde på 2000, vilket innebär att det är en mediumkornig sten. Perfekt när du vill fina upp eggen lite, eller att använda efter att ha slipat kniven mot en grövre sten innan.
  • Kitchen IQ Knivslip 2-steg Elite Diamant både Europeiska och Japanska knivar

    Knivslip från Kitchen IQ som slipar alla dina olika knivar med rak egg.
  • Exxent Skärpstål diamant 26cm, ovalt

    Exxent Skärpstål diamant 26cm, ovalt från Exxent
  • Chef´s Choice Knivslip 2-steg Kompakt

    En liten och väldigt smidig knivslip som passar bra till alla typer av hushållsknivar med en europeisk vinkel. Eftersom slipen är så liten och smidig är den ett perfekt redskap att ha med i båten eller ha liggandes i sommarstugan.
  • Våtsten kombo 1000/3000 grit - Satake

    Slipsten som ger kniven skärpa. En kombinationssten som behövs för den perfekta knivslipningen. Stenen är 1000 grit på ena sidan och 3000 grit på den andra. Slipstenar graderas i olika grit, d.v.s. finhetsgrader. Syftet med slipningen avgör vilken grit du bör välja. Satakes slipstenar är färgkodade för att tydliggöra vilken grit stenen har. Slipsten / Våtsten Finhetsgrad: 1000 / 3000 grit Instruktioner och manualer  
  • Global Våtslip med 2 hjul Svart/Rostfritt Stål

    Global Våtslip med 2 hjul Svart/Rostfritt Stål från Global
  • Global G-39 Diamantskärpstav längd 30 cm

    Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny slipyta. Fåtalet drag räcker för att man ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö.  Material: Rostfritt stål med diamantpulver. Handtag i rostfritt stål. Förutom Globals fantastiska knivar så ingår även en mängd andra produkter i Globals breda sortiment, i detta finner vi bland annat en hel del slipverktyg. Det finns många olika sätt att slipa och skärpa sina knivar, du kan antingen använda en keramisk skärpstav, en diamatskärpstav eller varför inte slipa knivarna traditionellt mot en sten? Med en keramisk skärpstav så skärper du upp den egg som redan finns, det vill säga du håller den vass, medan du med en sten slipar upp en ny egg. 
  • Mighty Keramiskt bryne 21 cm

    Keramiskt bryne ur serien Mighty från Mac. Använd för att skärpa upp din kniv som blivit slö.
  • Global G-38 Diamantskärpstav längd 26 cm

    För att kniven ska få en ny slipyta snabbt så används diamantbryne. Det räcker med några få drag för att man ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö. Med en keramisk skärpstav så skärper du upp den egg som redan finns, det vill säga du håller den vass, medan du med en sten slipar upp en ny egg.
  • Våtslip med 2 hjul - Global

    Våtslip med två keramiska hjul från Global. Sliphjulen består av ett grövre och ett lite finare, som tillsammans ger en snabb och effektiv slipning av din kniv – några enkla drag över hjulen och kniven är som i nyskick!
  • Diamantbryne 26 cm

    Även den bästa kniven kommer att förlora skärpan med tiden. Med slipningsverktyg från Zwilling och rätt teknik är detta inte ett problem. Få din kniv att kännas som ny igen med ett bryne av kvalitet.
  • Houcho Knivset 3-delar

    Exklusivt knivset med 3 knivar i en vacker förvaringsbox. I träboxen ligger även en japansk Yen som enligt tradition ska återlämnas till den man får knivarna av eftersom det enligt tradition betyder otur att ge bort knivar annars. Den japanska kockkniven, en s k Santokukniv, hackar och skivar med precision. Den fungerar även som allroundkniv. Det höga bladet gör att dina knogar aldrig stöter emot skärbrädan. Material: Hi Carbon Steel Bladlängd: 17 cm Slipvinkel 15 grader Handtag i magnoliaträ Slipas med sten eller keramiskt bryne I setet ingår även en liten behändig skalkniv med japansk skärpa. Idealisk när du vill arbeta med ett kortare blad.  Material: Hi Carbon Steel Bladlängd: 12 cm Slipvinkel 15 grader Handtag i magnoliaträ Slipas med sten eller keramiskt  Samt en vacker brödkniv i japansk stil med handtag i vattentåligt och slitstarkt magnoliaträ. Handtag av tåligt magnoliaträ med svart bolster i plast Material: Hi Carbon Steel 20 cm bladlängd Slipvinkel 15 grader
  • Utbytesstav till Skärpstav G-25 + G-45

    Utbytesstav till Global G-25 och G-45 keramiska skärpstavar. Keramiska brynen används regelbundet för att skärpa upp en egg som blivit något slö.
  • Twin 1731 Skärpstål tungsten 23 cm

    Bryne/skärpstål tillverkat av tungsten, en hård metall med keramiska beståndsdelar. Det ergonomiska handtaget är av obehandlat endast inoljat ebenholtsträ, mattborstad rostfri infästning med ingraverad Zwilling-logo. Twin 1731 är Zwillings allra mest exklusiva serie, och har fått sitt namn från när Zwilling startade sin knivproduktion 1731 i Tyskland. Serien är framtagen av den internationellt kände arkitekten och designern Matteo Thun. Knivarna är smidda för hand med precision ur ett enda stycke stål för att uppnå optimal geometri. Handtagen är eleganta, ergonomiskt utformade och gjorda av exklusivt obehandlat endast inoljat ebenholtsträ. Knivarna har en högkvalitativt Cronidur-30®-knivstål, och är FRIODUR®-is-härdade till en hårdhet på 60 HRC. Denna härdning ger flexibilitet i stålet, och gör bladen motståndskraftiga mot rostangrepp, samt håller kniven skarp längre. Slipvinkeln är 20° och skärpan kontrolleras med laserprecision. Zwilling lämnar livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas i Solingen, Tyskland.
  • Ulf Wagner, Diamantbryne 23cm

    Gör din kniv skärpt på bara några få drag med detta diamantbryne från Ulf Wagner. En 23 cm lång diamantbrynstav för att bibehålla skarphet på dina knivar. Diamantbrynet ger dina knivar en ny slipyta och gör eggen skarp, samtidigt som den är en snygg designdetalj i ditt kök med sitt vackra mikartahandtag och stilrena stav. Skärpstaven består av en kärna av rostfritt stål med diamantpulver. Tack vare det hårda diamantpulvret både slipar den bättre samt håller längre än motsvarande keramiska bryne.   Material: Rostfritt stål, mikarta.  Längd: 23 cm  
  • Morakniv Classic 1891 Skärpstål 24 cm Svart

    Med en slipstav får du vassare och längre hållbarhet på dina knivar. Skärpstål Classic är 24 cm lång och är ett smidigt polerstål som ger knivseggen maximal skärpa genom att rikta upp kanten. Med sin grövre sida på stålet används för slipning när eggen är mer slitet. Tänk på att avsluta skärpningen med den finare polerade sidan.   Längd: 24 cm.Färg på trähandtaget: Svart.
  • Våtsten dubbelsidig, 120/1000 grit - Naniwa

    Dubbelsidig våtsten från japanska Naniwa med en grov sida med 120 grit och en finare sida med 1000 grit. Passar perfekt när du behöver slipa upp en kniv med grundligt. Blöt stenen innan användning.
  • Chefs Choice Knivslip Pronto Rött Handtag

    Med denna manuella och lättanvända knivslip kan du skapa en perfekt slipning av dina asiatiska knivar. Slipen har två skåror för olika steg i slipningen. Steg 1 skapar och underhåller grundeggen och steg 2 polerar grundeggen. Denna slip kan användas 3000-4000 gånger innan bladen ska bytas, vilket ger en låg kostnad per slipning. Tål ej maskindisk.
  • Tamahagane Keramisk Skärpstav 26 cm

    Detta brynstål för knivar är tillverkat i Japan och kommer med livstids garanti. Den hjälper dig att slipa eggen på kniven till perfektion. Tamahagane är referensen till själva kärnan i Samuraj-svärden som inte bara är väldigt vassa utan även otroligt solida. De finaste materialen har använts från Hitachi/ Takefu Stålverk och standarden på Tamahaganes produkter är världskänd.
  • Våtslipsten 1000 grit - Tamahagane

    Hur får man en kniv att bli riktigt vass? Jo, genom att slipa kniven på våtsten! Den här slipstenen från japanska Tamahagane har ett gritvärde på 1000, vilket innebär att det är en relativt grovkornig sten. Perfekt när du vill fina upp eggen lite, eller att använda efter att ha slipat kniven mot en grövre sten innan. Vi rekommenderar att du slipar kniven mot en finare sten efter att du slipat mot denna sten.