Verktyg för att slipa knivar

En slö kniv kan förstöra matlagningen på ett sätt som är svårt att reparera. Se därför till att dina verktyg är vassa och kan göra det jobb de ska. Här har vi samlat ihop slipverktyg som finns att köpa för knivslipning hemma.

Kategorier: Knivslipar | Våtslipstenar | Brynen | Elektriska knivslipar

Populärt inom slipning

 • Anders Petter - Backaryd Knivslip

  Anders Petter - Backaryd Knivslip
  Lätt och smidig knivslip med två olika brynen, ett keramiskt bryne och ett diamantbryne. Det keramiska brynet kan användas efter varje gång du skurit något med kniven, för att underhålla knivens skärpa. Diamantbrynen används enbart när kniven blivit slö, då den slipar kniven på djupet.Backaryd är serien för dig som vill ha stilren, modern design utan att behöva göra avkall på funktion. Redskapen är effektiva, pålitliga och slitstarka. Lika trevliga att se på som att använda, oavsett om det är vardag eller fest.
 • Vulkanus VG2 Professional Knivslip

  Vulkanus VG2 Professional Knivslip
  VG2 Professional knivslip från Vulkanus ersätter den tidigare Professional-modellen och kan automatiskt justera slipvinkel. Vulkanus är kända för deras knivslipar och deras innovativa utveckling. Den nya VG2 Professional har dessutom en slipvinkel mellan 11-21 grader. Detta ger bättre slipresultat och gör dina knivar så gott som nya, utan repor och hack. Knivslipen är enkel att använda och med rätt vinkel blir dina knivar bättre och effektivare än någonsin förr. Du är snart redo att hacka grönsaker och skära fin fick och kött utan problem.VG2 Professional har en helt unik och patenterad fjäderteknologi. Den är tillverkad i rostfritt stål och håller hög kvalité som garanterar lång livslängd. Den är också lätt att underhålla och tål maskindisk.
 • Våtslipsten med Ställning 1000/6000 Grit

  Våtslipsten med Ställning 1000/6000 Grit
 • Yaxell Ran Sharp Knivslip Svart

  Yaxell Ran Sharp Knivslip Svart
  RANSharp knivslip för damaskusknivar med VG-10 stål (ran och Zen) Två sliphjul med Grit 400 Både för våt och torr slipning Både symetriska och osymetriska knivar kan slipas Man kan slipa upp till 5000 gånger innan hjulen är utslitna Slipvinkeln är 35 grader Den breda öppningen skadar inte knivens yta

Fler tips på slipning

 • Våtsten kombo 1000/3000 grit

  Våtsten kombo 1000/3000 grit
 • Global G-38 Diamantskärpstav längd 26 cm

  Global G-38 Diamantskärpstav längd 26 cm
  För att kniven ska få en ny slipyta snabbt så används diamantbryne. Det räcker med några få drag för att man ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö. Med en keramisk skärpstav så skärper du upp den egg som redan finns, det vill säga du håller den vass, medan du med en sten slipar upp en ny egg.
 • Slipsten - MasterClass

  Slipsten - MasterClass
  En slipsten från MasterClass används för att göra dina knivar vassa. Slipstenen släpper kontinuerligt ifrån sig små partiklar under slipningen som i kombination med vatten gör knivbladet riktigt&hellip:
 • Satake Keramiskt Bryne 24 cm

  Satake Keramiskt Bryne 24 cm
  Behåll dina knivars skärpa med det keramiska brynet från Satake. Brynet är utrustat med ett ergonomiskt handtag tillverkat i trä. Därför ligger brynet stabilt och skönt i handen under slipningen av dina knivar. Det keramiska brynet finns i två olika storlekar: 13 cm och 24 cm.Det keramiska materialet ser till så att dina knivar förblir vassa så att de alltid känns som nya. Det är ingen som vill använda en slö kniv och med det användarvänliga brynet från du bevara knivens skärpa längre så att kniven skär bättre. Designen är dessutom stilren och enkelt, så att du kan använda den till köksinredningen.
 • Våtsten Kombo, 1000/3000 grit - Satake

  Våtsten Kombo, 1000/3000 grit - Satake
  Slipsten med kombinationen 1000 och 3000 grit.
 • Wüsthof - Classic Knivslip 2 hjul

  Wüsthof - Classic Knivslip 2 hjul
  Knivslip från Wüsthof. En 2-stegs knivslipare med en grov (stål) och en fin (keramisk) del. Den grova delen rätar upp eggen medan den fina delen polerar och slutför slipningen. Rengörs lätt med en fuktig trasa efter användning.
 • Slipstål Runt Medelfin Trähandtag 27 cm

  Slipstål Runt Medelfin Trähandtag 27 cm
 • Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip Diamant 3 steg

  Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip Diamant 3 steg
  En slitstark och effektiv knivslip från det kända slipföretaget Chef´sChoice. Denna knivslipsmodell är en trestegsmodell. Det första steget skapar och underhåller grundeggen på kniven. Steg 2 förfinar grundeggen. Steg 3 polerar grundeggen. Steg 2 och 3 är de steg som används mest, steg 1 används endast när grundeggen blivit förstörd. Steg 1Skapar och underhåller grundeggen. Steg 2Förfinar grundeggen.Steg 3Polerar grundeggen.
 • Zwilling - Stålbryne 26 cm

  Zwilling - Stålbryne 26 cm
  Stålbryne av högklass. Matlagningen blir mycket mer njutbar om du har nyslipade knivar.
 • Våtslip med 2 hjul Svart/Rostfritt Stål

  Våtslip med 2 hjul Svart/Rostfritt Stål
 • Sharp Reservhjul till knivslip MinoSharp MC-550

  Sharp Reservhjul till knivslip MinoSharp MC-550
  Reservhjul till MinoSharp knivslip MC-550
 • Global - Global Utbytesstav till G-38

  Global - Global Utbytesstav till G-38
  Utbytesstav till Global G-38 diamantskärpstav. Diamantbrynet används regelbundet för att skärpa upp en egg som blivit något slö.
 • Masterclass Brynstål Contoro

  Masterclass Brynstål Contoro
  Masterclass Contoro brynstål är tillverkat av rostfritt stål och har ett bekvämt soft-grip handtag.
 • Vulkanus - Vulkanus VG2 Professional Knivslip

  Vulkanus - Vulkanus VG2 Professional Knivslip
  Vulkanus Professional har fört hantverket knivskärpning till en nivå av perfektion – en perfekt knivslip för både raka och tandade knivblad. Med en patenterad fjäderteknik och hög kvalitet av rostfria stålkomponenter säkerställs både lång livslängd och säkra livsmedel. Dessa funktioner, tillsammans med den robusta konstruktionen, gör denna knivslip till den perfekta slipen för kommersiella köksmiljöer såväl som i den glade amatörkockens kök.Vulkanus VG2 Professional egenskaper:- Slipa och bryn stålknivar på en och samma gång - Ger vassa blad, även för tandade knivar - Slipvinkeln anpassas efter kniven - Kan diskas i diskmaskin.
 • Classic Knivslip VG2

  Classic Knivslip VG2
 • Fiskars Functional Form Roll-Sharp Knivslip 16,5cm

  Fiskars Functional Form Roll-Sharp Knivslip 16,5cm
  Fiskars knivserie Functional Form är som namnet antyder, funktion och form i ett smakfullt samspel. De svarta skaften är utformade för att ligga mjukt men ändå stadigt i handen.  Bladen är gjorda i rostfritt stål som ger en bra uthållighet till knivarna. Det finns en kniv som är skräddarsydd för varje ändamål inom Functional Form-serien för att göra tiden som spenderas i köket både roligare och effektivare. Knivarna är även enkla att rengöra då de tål maskindisk. KnivslipHjälper till att hålla knivarna vassa.
 • Smith - Knivslip 2-steg justerbar vinkel 14-24 grader

  Smith - Knivslip 2-steg justerbar vinkel 14-24 grader
  Med denna lilla smarta knivslip från Smith är slöa knivar ett minne blott. Diamantklingor (i öppningen märkt COARSE) tar bort hack och ojämnheter från bladet, och de keramiska stängerna (i öppningen märkt FINE) används för den sista eggslipningen. Allt med några få drag. För köksknivar med slätt blad. Med halkskydd i botten. - Justerbara skärpningsvinklar på 15, 20 och 25 grader- Patenterad kantgreppsfunktion möjliggör att slipa kniven på kanten av bordet eller bänkskivan - förhindrar spetsen på större knivar att repa ytan- Justerbara diamantslipstänger- Justerbara keramiska skärpstänger- Liten och kompakt för enkel förvaring
 • Vulkanus VG2 Wood Knivslip

  Vulkanus VG2 Wood Knivslip
  Vulkanus knivslip har länge varit marknadsledande. Nu kommer version 2 av den hyllade knivslipen. Vulkanus VG2 Wood är det allra senaste tillskottet.Nya Vulkanus anpassar slipvinkeln automatiskt mellan 11 - 21 graders vinkel. Den ger ett förbättrat slipresultat, bättre grepp för öppning av de vinklade slipstålen, kraftigare fjädring och kraftigare slipstavar. Från sushiknivar till jakt- och fickknivar – VULKANUS® Classic är gjord av österrikiskt valnötsträ. Designen gör det lätt att vässa dina favoritknivar. Allt som krävs är lite koncentration och några enhetliga drag med bladet och din kniv återfår en extremt vass egg utan hack eller repor. Fisk, fågel, kött och grönsaker kommer att leverera bevisen.
 • Knivslip Diamant 3 steg EdgeSelect 120 Vit

  Knivslip Diamant 3 steg EdgeSelect 120 Vit
 • Stenplanare för slipstenar

  Stenplanare för slipstenar
 • Fiskars - Edge Knivslip Roll Sharp 16,5 cm

  Fiskars - Edge Knivslip Roll Sharp 16,5 cm
  Roll Sharp är en liten keramisk knivslip från Fiskars som är enkel att använda för både högerhänta och vänsterhänta. Slipen har en halkfri undersida som gör att den står stadigt på bänken när du använder den.
 • Exxent Knivslip, Diamant

  Exxent Knivslip, Diamant
 • Essential skärpstål 20 cm

  Essential skärpstål 20 cm
 • Satake Keramiskt Bryne 13 cm

  Satake Keramiskt Bryne 13 cm
  Behåll dina knivars skärpa med det keramiska brynet från Satake. Brynet är utrustat med ett ergonomiskt handtag tillverkat i trä. Därför ligger brynet stabilt och skönt i handen under slipningen av dina knivar. Det keramiska brynet finns i två olika storlekar: 13 cm och 24 cm.Det keramiska materialet ser till så att dina knivar förblir vassa så att de alltid känns som nya. Det är ingen som vill använda en slö kniv och med det användarvänliga brynet från du bevara knivens skärpa längre så att kniven skär bättre. Designen är dessutom stilren och enkelt, så att du kan använda den till köksinredningen.
 • Knivslipningsset Komplett

  Knivslipningsset Komplett
 • Knivslip Vulkanus VG2

  Knivslip Vulkanus VG2
  Knivslipen Vulkanus VG2 får dina kockknivar att bli vassa på nytt. Brynet ger dem en vass egg och den unika konstruktionen gör att du även kan slipa dina tandade brödknivar i knivslipen.Knivslipen är enkel att använda och både slipar och bryner eggen på dina knivar. Med bara några få drag genom brynplattorna blir din kockkniv, brödkniv, fiskekniv eller morakniv ny igen. Knivslipens bryne anpassar slipvinkeln efter din kniv du får en extremt vass egg utan att skada kniven.Vulkanus är en perfekt knivslip för både hemmabruk och i professionella arbetsmiljöer.
 • Knivslip, elektrisk

  Knivslip, elektrisk
  • Kompakt elektrisk knivslip från KAI.• Knivslipen har två par keramiska slipstenar monterade bakom varandra så att båda kan arbeta simultant.• Det första paret av grova slipstenar återupprättar den trubbiga kniveggen.• Det andra paret av fina slipstenar polerar eggen till en fin och ren yta.• Strömkabeln kan förvaras i höljet; ett lock skyddar slipenheten mot smuts.• Halkfria fötter säkerställer ett säkert grepp.• Knivslipen fungerar bra till t ex Wasabi Black och Pure Komachi 2.• Bör ej användas till damasksmidda knivar, för detta rekommenderar vi KAI:s elektriska våtslip eller KAI:s våtslipstenar.• Slipstavarna är utbytbara (art. nr APF-118).• 60 Watt.• Vikt 875 g.
 • Våtslipsten Combo 3000/8000 Grit

  Våtslipsten Combo 3000/8000 Grit
 • Våtslip PLUS 3 MC-550

  Våtslip PLUS 3 MC-550
 • Exxent - Kasumi Knivslip

  Exxent - Kasumi Knivslip
  Kasumi knivslip med diamant och skärpstål, från Exxent. Den har två sliphjul; ett diamantbelagt hjul som formar eggen och ett keramiskt hjul som ger kniven en riktig skärpa. Ett måste i köket är vassa knivar och med denna knivslip är du hemma.
 • Fiskars Essential Roll-Sharp knivslip

  Fiskars Essential Roll-Sharp knivslip
  En praktisk knivslip från Fiskars och deras serie Essential.Du kan slipa alla sorters knivar med otandat blad i den. Essential är en serie innefattande knivar, saxar, redskap och kokkärl. Varje objekt är specifikt designade för att vara så funktionella och praktiska som möjligt för ett så rimligt pris som möjligt. Essential är alltså optimal för dig som letar efter de mest nödvändigaste redskapen, utan att behöva spendera en förmögenhet.
 • Chefs Choice manuell knivslip Svart & Grå

  Chefs Choice manuell knivslip Svart & Grå
 • Zwilling Sharp Pro knivslip keramisk

  Zwilling Sharp Pro knivslip keramisk
 • Fiskars - Essential Skärpstål 20 cm Svart

  Fiskars - Essential Skärpstål 20 cm Svart
  Fiskars serie Essential innehåller förstås även ett skärpstål. Tobias Wandrup har designat ett stilrent skärpstål som du men enkelhet använder för att ta hand om dina knivar. Tillverkat i rostfritt stål och med en hårdhet på HRC 53.Fiskars serie Essential är en serie köksredskap med både funktion och form. Praktiska och stilrena redskap för alla tänkbara uppgifter i ditt kök.
 • Mannerströms Knivslip Carbon 20 cm

  Mannerströms Knivslip Carbon 20 cm
  Vacker och stilren design med ett handtag gjort i borstat stål och med Leif Mannerströms signatur på bladet. Svart ABS i handtaget för bästa greppvänlighet. Diamant pläterad överdrag 2,5 mm.   Längd: 20 cm.Levereras i en exklusiv presentkartong. 
 • Exxent Skärpstål 26 cm, ovalt

  Exxent Skärpstål 26 cm, ovalt
 • Edge Roll-Sharp Knivslip Svart

  Edge Roll-Sharp Knivslip Svart
 • Global - Global G-45 Skärpstav keramisk 24 cm

  Global - Global G-45 Skärpstav keramisk 24 cm
  Keramiskt bryne som används regelbundet för att skärpa upp en egg som blivit något slö.
 • Kniv med knivslip 12 cm - MasterClass

  Kniv med knivslip 12 cm - MasterClass
  En kniv, 12 cm, med fodral som har inbyggd knivslip.
 • Yaxell - Yaxell Skärpstav Keramisk 27 cm

  Yaxell - Yaxell Skärpstav Keramisk 27 cm
  Ta hand om din knivs skärpa och se till att den bibehålls med denna skärpstav i keramik från Yaxell. Dra kniven över denna med jämna mellanrum för att behålla en vass egg och därmed laga mat på ett nyttigare och enklare sätt. En vass egg och snittyta ger bättre förutsättningar i köket då den ser till att råvaran inte tappar sina egenskaper, som bland annat färg och smak. Skärpstaven är 27 cm lång och ligger bekvämt i handen under tiden du arbetar med den. En skärpstav är ett viktigt redskap att ha i köket för ökad livslängd på dina knivar!
 • Liten kniv med knivslip - MasterClass

  Liten kniv med knivslip - MasterClass
  En liten kniv med fodral som har inbyggd knivslip. Kniven passar utmärkt till frukt och grönsaker.
 • Morakniv - Classic 1891 Skärpstål Svart

  Morakniv - Classic 1891 Skärpstål Svart
  Ta hand om dina knivar med ett riktigt bra skärpstål! Skärpstålet från Mora Kniv ger knivseggen maximal skärpa genom att rikta upp kanten. På stålen finns även en grövre sida som används för slipning när eggen är mer sliten. Avsluta alltid skärpningen med den polerade sidan.
 • Våtslipsten set komplett 5 delar

  Våtslipsten set komplett 5 delar
 • Saga knivslip Svart

  Saga knivslip Svart
 • Fiskars - Functional Form Knivslip Roll Sharp 8 cm Vit

  Fiskars - Functional Form Knivslip Roll Sharp 8 cm Vit
  Roll Sharp är en liten keramisk knivslip från Fiskars som är enkel att använda för både högerhänta och vänsterhänta. Slipen har en halkfri undersida som gör att den står stadigt på bänken när du använder den.
 • Victorinox Brynstål, diamantbelagd 27 cm

  Victorinox Brynstål, diamantbelagd 27 cm
  Ovalt brynstål från Victorinox med diamantbelagd slipyta för bästa resultat.
 • Kockkniv med knivslip - MasterClass

  Kockkniv med knivslip - MasterClass
  En kockkniv med fodral som har inbyggd knivslip.
 • Wüsthof - Ikon Stålbryne 26 cm

  Wüsthof - Ikon Stålbryne 26 cm
  Stålbryne ur serien Ikon från Wüsthof som ser till att dina knivar som används regelbundet får en fin skärpa och vass egg. Alla knivar tappar så småningom sin skärpa, speciellt dem man använder regelbundet och detta stålbryne kan användas så ofta som det behövs. Använd brynstålet genom att dra kniven mot det några gånger per sida, och voilá kniven är skarp och redo att användas. Stålbrynet kompletteras av det läckra handtaget i afrikansk blackwood med ikoniska stålnitar.

 

 

ilead