Märken på slipning

Verktyg för att slipa knivar

En slö kniv kan förstöra matlagningen på ett sätt som är svårt att reparera. Se därför till att dina verktyg är vassa och kan göra det jobb de ska. Här har vi samlat ihop slipverktyg som finns att köpa för knivslipning hemma.

Kategorier: Elektriska knivslipar | Våtstenar | Brynen

  • Mighty Keramiskt bryne 21 cm

    Keramiskt bryne ur serien Mighty från Mac. Använd för att skärpa upp din kniv som blivit slö.
  • Kai Våtslipsten 300/1000

    Kai Våtslipsten 300/1000 från Kai
  • Victorinox Skärpstål 25 cm rund

    Victorinox Skärpstål 25 cm rund från Victorinox
  • G-74 Skärpstål 22cm keramiskt

    Keramiskt bryne som används regelbundet för att skärpa upp en egg som blivit något slö.
  • Wüsthof Classic Skärpstål 26 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Tamahagane Våtlispsten komb. Medium/grov #2000/400

    Tamahagane Våtlispsten komb. Medium/grov #2000/400 från Tamahagane
  • Backaryd Knivslip

    Lätt och smidig knivslip med två olika brynen, ett keramiskt bryne och ett diamantbryne. Det keramiska brynet kan användas efter varje gång du skurit något med kniven, för att underhålla knivens skärpa. Diamantbrynen används enbart när kniven blivit slö, då den slipar kniven på djupet.
  • MAC Keramiskt bryne

    MAC Keramiskt bryne passar de allra flesta knivarDet här brynet från japanska MAC är tillverkad i ett keramiskt material och används för det dagliga underhållet av dina köksknivars eggar. Brynet har en längd på 21 cm och har utrustat med ett snyggt trähandtag där det också finns en ögla för upphängning. Till skillnad från ett stålbryne som bara kammar till kniveggen så slipar detta keramiska bryne eggen. Dock är det mycket lite material som försvinner. Om du underhåll din kökskniv regelbundet så behöver du inte göra den stora slipningen av eggen lika ofta. En sådan göras med hjälp av riktiga slipstenar och syftar till att bygga upp eggen på nytt. MAC keramiskt bryne kan med fördel användas till att knivar med stålblad. För knivar med keramiskt blad så bör man använda ett bryne i diamant.
  • Våtslipsten Super Fin

    Våtslipsten Super Fin
  • Exxent Skärpstål, Future

    Exxent Skärpstål, Future från Exxent
  • Fiskars Essential skärpstål 20 cm

    Fiskars Essential skärpstål 20 cm från Fiskars
  • SATAKE Keramiskt Bryne 12 cm

    SATAKE Keramiskt Bryne 12 cm från SATAKE
  • Ronneby Bruk Skärpstål 20 cm

    Ronneby Bruk Skärpstål 20 cm från Ronneby Bruk
  • Tamahagane Våtslipsten grov #1000

    Tamahagane Våtslipsten grov #1000 från Tamahagane
  • Tamahagane Våtslipsten fin #6000

    Tamahagane Våtslipsten fin #6000 från Tamahagane
  • Nordkök Diamantbryne KOBE II

    Nordkök Diamantbryne KOBE II från Nordkök
  • OBH Nordica Knivslip SharpXtreme

    OBH Nordica Knivslip SharpXtreme är oslagbar!Den här slipen för köksknivar är något alldeles extra. Den är kapabel till att slipa både keramiska knivblad och sådana i rostfritt stål tack vare det patenterade sliphjulet i diamant. Knivslipen jobbar i två steg. Det första steget med, sliphjulet med keramiska stavar ser till att bryna och underhålla eggen på dina köksknivar. Det andra steget, det med diamantbeläggning, slipar fram en ny egg på dina stålknivar. De båda sliphjulen är fjädrande och justeras automatiskt och därmed kan du slipa köksknivar med alla typer av vinklar på eggen. Den fungerar dock inte på sågtandade eggar. Knivslipen är elektriskt och därmed mycket effektiv.Knivslip i två stegKeramiskt sliphjul samt ett med diamantbeläggning230 volt40 wHastighet: 330 varv/minSladdlängd: 1,1 meter
  • Exxent diamantbryne

    Exxent diamantbryne när du vill bryna dina köksknivarDet här är ett brynstål som snabbt och effektivt ser till att dina köksknivar återfår sin skärpa. Ett diamantbryne är en av de hårdaste brynen du kan hitta. Det här från Exxent är framtagen till proffs men fungerar självklart fint i alla köksmiljöer. Oavsett om du har hårda japanska knivar eller de lite mjukare knivarna från Europa fungerar ett diamantbryne utmärkt när du ska vässa dina köksknivar. Keramiska knivar ska däremot inte slipas med diamantbrynen. Kom ihåg att ett bryne bryner din egg dvs underhåller den och det är något du bör göra varje gång du ska använda kniven. När knivens egg inte längre gå att få tillräckligt vass så är det dags att slipa kniven och det göra man med en slipsten.Exxents produktsortiment är synonymt med stilren, funktionell, svensk design och kvalitet. De är rejäla och tåliga för att klara det höga tempot och den tuffa vardagen i ett professionellt kök. Något som gjort Exxent till en favorit hos många kockar.
  • Victorinox Slipstål 18 cm rund medelfin

    Victorinox Slipstål 18 cm rund medelfin från Victorinox
  • Global G-38 Diamantskärpstav längd 26 cm

    För att kniven ska få en ny slipyta snabbt så används diamantbryne. Det räcker med några få drag för att man ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö. Med en keramisk skärpstav så skärper du upp den egg som redan finns, det vill säga du håller den vass, medan du med en sten slipar upp en ny egg.
  • G-45 Skärpstav 24 cm keramisk

    Keramiskt bryne som används regelbundet för att skärpa upp en egg som blivit något slö.
  • Tamahagane Keramisk Skärpstav 26 cm

    Detta brynstål för knivar är tillverkat i Japan och kommer med livstids garanti. Den hjälper dig att slipa eggen på kniven till perfektion. Tamahagane är referensen till själva kärnan i Samuraj-svärden som inte bara är väldigt vassa utan även otroligt solida. De finaste materialen har använts från Hitachi/ Takefu Stålverk och standarden på Tamahaganes produkter är världskänd.
  • Utbytesstav till G-25/G-45

    Utbytesstav till dina keramiska brynen.
  • SATAKE Satake våtsten 13 000 grit

    SATAKE Satake våtsten 13 000 grit från SATAKE
  • Kai Våtslipsten 1000/6000

    Kai Våtslipsten 1000/6000 från Kai
  • Global Våtslip med 2 hjul Svart/Rostfritt Stål

    Global Våtslip med 2 hjul Svart/Rostfritt Stål från Global
  • Chroma type 301 Design by F. A Porsche Slipstöd till våtsten 2 st

    Ett paket med två stycken slipstöd - en för knivar med en bladlängd upp till 15 cm och en för över 15 cm. Slipstödet hjälper dig att hålla rätt vinkel mellan knivbladet och slipstenen och säkerställer att eggen hålls rätt. Specifikationer:- 2 st slipstöd för olika bladlängder.- Hjälper dig att få korrekt slipvinkel på 10-15°. 
  • SATAKE Våtsten 240 Grit

    SATAKE Våtsten 240 Grit från SATAKE
  • Victorinox Slipstål hushåll, 20 cm, oval medelfin, ljust trähandtag

    Victorinox Slipstål hushåll, 20 cm, oval medelfin, ljust trähandtag från Victorinox
  • Diamantbryne 26cm

    Även den bästa kniven kommer att förlora skärpan med tiden. Med slipningsverktyg från Zwilling och rätt teknik är detta inte ett problem. Få din kniv att kännas som ny igen med ett bryne av kvalité.
  • Satake Diamantbryne

    Satake diamantbryne är ett enkelt diamantbryne som ger kniven sin ursprungliga skärpa. Brynet fungerar på alla knivar gjorda av stål, keramik och titan. På förpackningen finns en tydlig användningsinstruktion. Knivhållare ingår i förpackningen, som passar för alla knivblad som är bredare än 3 cm. Om du ska slipa ett smalare knivblad är det bra att använda en handduk som stöd. Vi rekommenderar en slipvinkel på 10-15 grader. 
  • Satake Diamantbryne med stöd

    Satake Diamantbryne med stöd är ett enkelt sätt att slipa dina köksknivar påLättanvänt diamantbryne som återger egger sin ursprungliga skärpa. Fungerar på alla köksknivar gjorda av stål, keramik och titan. Tydlig bruksanvisning medföljer. Knivhållare ingår i förpackningen ? passar för alla knivblad som är bredare än 3 cm. Om du ska slipa ett smalare knivblad är det bra att använda en handduk som stöd. Vi rekommenderar en slipvinkel på 10-15 grader.
  • Global Keramisk utbytesstav till G-45

    Utbytesstav till Global G-45 keramisk slipstav.
  • Global G-74 Keramisk Skärpstav 22 cm

    Global keramisk skärpstav G-74 22 cm. Håll eggen skarp genom att med jämna mellanrum använda skärpstav. Har kniven blivit slö, så används slipsten.
  • Victorinox Skärpstål diamant oval 23 cm

    Victorinox Skärpstål diamant oval 23 cm från Victorinox
  • Kai Shun Våtslip Professional, elektrisk

    Nu kan du få samma fantastiska skarpa egg och vackra polering på dina knivar hemma i köket som hos en professionell slipare. Kai Shuns elektriska våtslip är konstruerad för att kunna slipa japanska knivar i slipvinkel på ca 16 grader och europeiska i ca 22 grader, både enkelt och dubbelsidigt.
  • Skärpstav Diamant Ovalt 30 cm

    En skärpstav med diamantbeläggning för alla typer av knivar.Längd på staven: 30 cmTotal längd 45 cmErgonomiskt handtag med ögla för att hänga slipstaven.  
  • Nordkök Porslinsbryne KOBE II

    Nordkök Porslinsbryne KOBE II från Nordkök
  • Chef´sChoice Skärpstål EdgeCrafter Diamant

    Den fantastiska M416 EdgeCrafter från Chef'sChoice är det mest avancerade skärpstålet i världen! Detta ovalformade stål, bestruken med de högkvalitativa Chef'sChoice diamantstavarna, slipar din knivs egg till perfektion. Den ovala formen låter en större yta av kniven slipas samtidigt. Skärpstålet ligger bekvämt och välbalanserat i handen tack vare sitt non-slip handtag. Stålet går att användas av både höger- och vänsterhänta.Längd: 30,5 cm
  • Chef's Choice EdgeCrafter Skärpstål oval

    Chef's Choice EdgeCrafter Skärpstål oval från Chef's Choice
  • CHROMA type 301 Slipstöd till våtsten CHROMA

    CHROMA type 301 Slipstöd till våtsten CHROMA från CHROMA type 301
  • Chef's Choice knivslip för alla eggar

    Chefs Choice knivslip för alla eggar är en riktig allroundslipVässa dina köksknivar till perfektion med den manuella knivslipen 460 från Chefs Choice. Den har två stadier av slipning för att möjliggöra perfekt precision. En tvåstegsmodell där steg 1 skapar och underhåller grundeggen och steg 2 polerar grundeggen. Har grundeggen blivit förstörd kör man kniven extra länge i steg 1 så bygger man upp en grundegg igen. I denna modell får man endast köra rena knivar. Slipar köksknivar med europeisk slipvinkel samt även vågtandade dito. Slipen fungerar för både höger- och vänsterhänta. Utrustad med gummifötter för att skydda ytor och förhindra glidning.Chefs Choice är ett amerikanskt företag som tillverkar avancerade och tekniska kökstillbehör. Bland annat har de världens största urval av elektriska och manuella knivbrynen, elektriska skärmaskiner, våffeljärn med mer. 
  • Global G-45 Keramisk Skärpstav

    Global keramisk skärpstav G-45 Keramisk skärpstav 24 cm. Håll eggen skarp genom att med jämna mellanrum använda skärpstav. Har kniven blivit slö, så används slipsten.  
  • Victorinox Skärpstål 27 cm trähandtag

    Victorinox Skärpstål 27 cm trähandtag från Victorinox
  • G-39 Skärpstav 30cm diamant

    Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny slipyta. Fåtalet drag räcker för att man ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö.
  • SATAKE Våtsten kombo 1000/3000 grit

    SATAKE Våtsten kombo 1000/3000 grit från SATAKE
  • Knivslip 2 steg justerbar

    Justerbar knivslip där du enkelt med ratten kan ställa in den slipvinkel som du önskar. Välj mellan 14-24 graders slipvinkel. Kan användas till alla typer av knivar både europeiska och japanska knivar samt till både raka och vågtandade knivar. Slipen vann The Red Dot Design-Award 2013 för Bästa produktdesign 2013. Den grova slipningen har förinställda diamantstavar som snabbt slipar kniven i rätt vinkel varje gång. Den fina slipningen har keramiska stenar som ger kniven en riktig skärpa med en perfekt knivegg som slutresultat.
  • SATAKE Satake våtsten 120 grit

    SATAKE Satake våtsten 120 grit från SATAKE
  • Skärpstav Keramiskt Runt 25 cm

    En keramisk skärpstav för alla typer av knivar.Längd på staven 25 cm.Total längd 37 cm.Ergonomiskt handtag med ett hål för att kunna hänga upp staven. 
  • Tamahagane Våtslipsten medium #2000

    Tamahagane Våtslipsten medium #2000 från Tamahagane
  • Keramisktbryne 23 cm

    Även den bästa kniven kommer att förlora skärpan med tiden. Med slipningsverktyg från Zwilling och rätt teknik är detta inte ett problem. Få din kniv att kännas som ny igen med ett bryne av kvalité.
  • Global Diamant Utbytesstav till G-38

    Utbytesstav till Global G-38 diamantslipstav.