Märken på slipning

Verktyg för att slipa knivar

En slö kniv kan förstöra matlagningen på ett sätt som är svårt att reparera. Se därför till att dina verktyg är vassa och kan göra det jobb de ska. Här har vi samlat ihop slipverktyg som finns att köpa för knivslipning hemma.

Kategorier: Elektriska knivslipar | Våtstenar | Brynen

  • MAC Keramiskt bryne

    MAC Keramiskt bryne passar de allra flesta knivarDet här brynet från japanska MAC är tillverkad i ett keramiskt material och används för det dagliga underhållet av dina köksknivars eggar. Brynet har en längd på 21 cm och har utrustat med ett snyggt trähandtag där det också finns en ögla för upphängning. Till skillnad från ett stålbryne som bara kammar till kniveggen så slipar detta keramiska bryne eggen. Dock är det mycket lite material som försvinner. Om du underhåll din kökskniv regelbundet så behöver du inte göra den stora slipningen av eggen lika ofta. En sådan göras med hjälp av riktiga slipstenar och syftar till att bygga upp eggen på nytt. MAC keramiskt bryne kan med fördel användas till att knivar med stålblad. För knivar med keramiskt blad så bör man använda ett bryne i diamant.
  • Diamantbryne 5 cm

    Mac har bästa knivkvalitet och använder därför bästa knivbryne. Diamant är det hårdaste materialet som finns att slipa knivar med och ger därför den bästa skärpan utan att göra slut på knivseggen Bryne, diamant, 5 cm.
  • Diamantbryne med stöd

    Ett enkelt diamantbryne som ger kniven sin ursprungliga skärpa. Brynet fungerar på alla knivar gjorda av stål, keramik och titan. På förpackningen finns en tydlig användningsinstruktion. Knivhållare ingår i förpackningen, som passar för alla knivblad som är bredare än 3 cm. Om du ska slipa ett smalare knivblad är det bra att använda en handduk som stöd. Vi rekommenderar en slipvinkel på 10-15 grader. Bryner alla knivar Stöd ingår
  • Våtslip PLUS 3 med tre hjul - MinoSharp

    Prisbelönt knivslip som genom sin enkla funktion skärper dina knivar i ett nafs! Några enkla drag igenom de olika hjulen och din kniv är som ny igen. Ett grovt, ett medium och ett fint hjul.
  • Tamahagane Våtlispsten komb. Medium/grov #2000/400

    Tamahagane Våtlispsten komb. Medium/grov #2000/400 från Tamahagane
  • Chef's Choice knivslip för alla eggar

    Chefs Choice knivslip för alla eggar är en riktig allroundslipVässa dina köksknivar till perfektion med den manuella knivslipen 460 från Chefs Choice. Den har två stadier av slipning för att möjliggöra perfekt precision. En tvåstegsmodell där steg 1 skapar och underhåller grundeggen och steg 2 polerar grundeggen. Har grundeggen blivit förstörd kör man kniven extra länge i steg 1 så bygger man upp en grundegg igen. I denna modell får man endast köra rena knivar. Slipar köksknivar med europeisk slipvinkel samt även vågtandade dito. Slipen fungerar för både höger- och vänsterhänta. Utrustad med gummifötter för att skydda ytor och förhindra glidning.Chefs Choice är ett amerikanskt företag som tillverkar avancerade och tekniska kökstillbehör. Bland annat har de världens största urval av elektriska och manuella knivbrynen, elektriska skärmaskiner, våffeljärn med mer. 
  • Victorinox Slipstål, kök, 27 cm, runt medelfin, svart plasthandtag

    Victorinox Slipstål, kök, 27 cm, runt medelfin, svart plasthandtag från Victorinox
  • Exxent diamantbryne

    Exxent diamantbryne när du vill bryna dina köksknivarDet här är ett brynstål som snabbt och effektivt ser till att dina köksknivar återfår sin skärpa. Ett diamantbryne är en av de hårdaste brynen du kan hitta. Det här från Exxent är framtagen till proffs men fungerar självklart fint i alla köksmiljöer. Oavsett om du har hårda japanska knivar eller de lite mjukare knivarna från Europa fungerar ett diamantbryne utmärkt när du ska vässa dina köksknivar. Keramiska knivar ska däremot inte slipas med diamantbrynen. Kom ihåg att ett bryne bryner din egg dvs underhåller den och det är något du bör göra varje gång du ska använda kniven. När knivens egg inte längre gå att få tillräckligt vass så är det dags att slipa kniven och det göra man med en slipsten.Exxents produktsortiment är synonymt med stilren, funktionell, svensk design och kvalitet. De är rejäla och tåliga för att klara det höga tempot och den tuffa vardagen i ett professionellt kök. Något som gjort Exxent till en favorit hos många kockar.
  • Våtslipsten 6000 grit - Tamahagane

    Hur får man en kniv att bli riktigt vass? Jo, genom att slipa kniven på våtsten! Den här slipstenen från japanska Tamahagane har ett gritvärde på 6000, vilket innebär att det är en väldigt finkornig sten. Perfekt när du vill fina upp eggen lite, eller att använda efter att ha slipat kniven mot en grövre sten innan.
  • Våtslipsten Fin

    Våtslipsten Fin
  • Knivslip 2 steg justerbar

    Justerbar knivslip där du enkelt med ratten kan ställa in den slipvinkel som du önskar. Välj mellan 14-24 graders slipvinkel. Kan användas till alla typer av knivar både europeiska och japanska knivar samt till både raka och vågtandade knivar. Slipen vann The Red Dot Design-Award 2013 för Bästa produktdesign 2013. Den grova slipningen har förinställda diamantstavar som snabbt slipar kniven i rätt vinkel varje gång. Den fina slipningen har keramiska stenar som ger kniven en riktig skärpa med en perfekt knivegg som slutresultat.
  • Master Class Skärpstål 2 steg 20 cm

    Master Class Skärpstål 2 steg 20 cm från Master Class
  • Chef's Choice Diamond Hone Hybrid CC220 Knivslip 2 steg elektrisk/manuell

    Chef's Choice Diamond Hone Hybrid CC220 Knivslip 2 steg elektrisk/manuell från Chef's Choice
  • Våtsten 120 grit, Satake

    Det här är en sten för reparation av kraftiga skador i knivens egg, samt utplaning av ojämna slipstenar.  Satakes slipstenar är färgkodade, för att tydliggöra vilken grit stenen har. Förpackningen har samma färg som stenen och det framgår tydligt på förpackningen vilken grit stenen har. Slipstenar kan liknas vid sandpapper. De graderas i olika finhetsgrader, s.k. grit. Syftet med slipningen avgör vilken slipsten som skall användas. Ladda ner instruktion och slipguide här.
  • Exxent Skärpstål diamant 26cm, ovalt

    Exxent Skärpstål diamant 26cm, ovalt från Exxent
  • Våtslipsten 1000 grit - Tamahagane

    Hur får man en kniv att bli riktigt vass? Jo, genom att slipa kniven på våtsten! Den här slipstenen från japanska Tamahagane har ett gritvärde på 1000, vilket innebär att det är en relativt grovkornig sten. Perfekt när du vill fina upp eggen lite, eller att använda efter att ha slipat kniven mot en grövre sten innan. Vi rekommenderar att du slipar kniven mot en finare sten efter att du slipat mot denna sten.
  • Twinsharp keramisk knivslip, svart - Zwilling

    Keramisk knivslip från Zwilling. Slipvinkeln är 35 grader.
  • Fiskars Essential skärpstål 20 cm

    Fiskars Essential skärpstål 20 cm från Fiskars
  • Victorinox diamantbryne 146 mm

    Victorinox diamantbryne 146 mm bryner med schweizisk precisionDet här diamantbrynet från Victorinox ser snabbt och effektivt till att dina knivar återfår sin skärpa. Ett diamantbryne är en av de hårdaste brynen du kan hitta. Oavsett om du har hårda japanska knivar eller de lite mjukare knivarna från Europa fungerar ett diamantbryne utmärkt när du ska vässa dina köksknivar. Storlek 146 mm med slipyta 88 mm.Att bryna sin knivar är bra eftersom det både gör din kökskniv mer effektiv och den bli säkrare eftersom det minskar risken att slinta. Ska man vara petig så ska kökskniven brynas varje gång du ska använda den men om du gör det en gång i veckan så har du vunnit mycket.Victorinox är mest känd för den klassiska schweiziska armékniven som tillverkades redan i slutet av 1800-talet. Idag är företaget globalt och verkar inom sex olika produktområden, där armékniven förblir kärnprodukten. Victorinox fokuserar på tradition, kvalitet och innovation.
  • SATAKE Keramiskt Bryne 12 cm

    SATAKE Keramiskt Bryne 12 cm från SATAKE
  • Tamahagane Diamantskärpstav 30 cm

    Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny egg. Fåtalet drag räcker för att man ska kunna slipa upp en kniv som blivit slö. Handtag i greppvänligt gummi. Material: Rostfritt stål med diamantsand. Handtag i gummi.
  • Tamahagane Diamantskärpstav 26 cm

    Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny egg. Fåtalet drag räcker för att man ska kunna slipa upp en kniv som blivit slö. Handtag i greppvänligt gummi. Material: Rostfritt stål med diamantsand. 
  • Global Keramisk utbytesstav till G-45

    Utbytesstav till Global G-45 keramisk slipstav.
  • Minosharp MC-550 Våtslip PLUS 3

    Minosharp MC-550 Våtslip PLUS 3 från Minosharp
  • Skärpstål/Bryne i stål, 30 cm - Déglon

    Klassiskt skärpstål, även kallat brynstål eller bryne, i stål från franska Déglon som hjälper dig att hålla skärpan i knivarna längre. Längd: 30 cm
  • CHROMA type 301 Design by F. A. Porsche Slipsten P11

    CHROMA type 301 Design by F. A. Porsche Slipsten P11 från CHROMA type 301
  • Keramiskt bryne, 13 cm - Satake

    Keramiskt bryne med magnoliahandtag. För dig som vill hålla dina knivar i trim. Om du har en skäregg på kniven så bryner det keramiska brynet fram en bättre skärpa.
  • Utbytesstav till G-25/G-45

    Utbytesstav till dina keramiska brynen.
  • Maku Knivslip Rostfritt Stål

    Knivslip i rostfritt stål. Tre olika funktioner: grov-, medium- och finslipning. Passar de flesta knivtyperna. Kan diskas i diskmaskin.
  • Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Våtsten/Kombinationssten 1000/3500 grit

    Dubbelsidig slipsten med finhetsgrad 1000 resp. 3500 grit. Lägg först stenen i blöt under ca 15 minuter. För sedan knivseggen fram och åter, med lite mer tryck på kniven när du för den framåt. Vinkeln ska vara ca 10-20 grader. Det känns när stenen ”tar”. Ju mer geggamoja desto bättre – det är den som slipar. När du använder slipsten regelbundet behöver du aldrig lämna in dina knivar för slipning av ny skäregg. Dubbelsidig slipstenFinhetsgrad 1000 och 3500Tydlig instruktion på förpackningen
  • Våtsten 220 grit - Naniwa

    Våtsten från japanska Naniwa med gritvärde på 220, vilket innebär att det här är en grov sten som framförallt ska användas när kniven behöver en ny råegg eller när eggen har fått ett hack eller annan skada. Blöt stenen innan användning.
  • Global G-45 Keramisk Skärpstav

    Global keramisk skärpstav G-45 Keramisk skärpstav 24 cm. Håll eggen skarp genom att med jämna mellanrum använda skärpstav. Har kniven blivit slö, så används slipsten.  
  • Backaryd Knivslip

    Lätt och smidig knivslip med två olika brynen, ett keramiskt bryne och ett diamantbryne. Det keramiska brynet kan användas efter varje gång du skurit något med kniven, för att underhålla knivens skärpa. Diamantbrynen används enbart när kniven blivit slö, då den slipar kniven på djupet.
  • Keramiskt bryne, 23 cm - Déglon

    Klassiskt skärpstål, även kallat brynstål eller bryne, i keramik från franska Déglon som hjälper dig att hålla skärpan i knivarna längre. Längd: 23 cm
  • Zwilling Twin 1731 Skärpstål 23 cm

    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. 1731 är namnet på en av Zwillings lite mer högkvalitativa knivserier. Det är också det årtal som Zwilling grundades och knivarna knyter an till företagets långa historia av kvalitet och hantverk i världsklass. Varje kniv i 1731-serien har en hårdhet på 60 HRC och en skärpa som är extraordinär. Skaften är gjorda i ebenholts som ger knivarna det där klassiskt värdiga utseendet.    
  • Fiskars Functional Form Skärpstål

    Fiskars knivserie Functional Form är som namnet antyder, funktion och form i ett smakfullt samspel. De svarta skaften är utformade för att ligga mjukt men ändå stadigt i handen.  Bladen är gjorda i rostfritt stål som ger en bra uthållighet till knivarna. Det finns en kniv som är skräddarsydd för varje ändamål inom Functional Form-serien för att göra tiden som spenderas i köket både roligare och effektivare. Knivarna är även enkla att rengöra då de tål maskindisk. SkärpstålKnivarna ska helst slipas en gång varje månad för att hålla sig ordentligt vassa. 
  • MINOSHARP Våtslip 2 Svart

    Med knivslipen blir dina knivar som nya. De två olika hjulen skärper dina knivar genom några enkla drag. Det är ett grovt och ett finare keramiskt hjul.1. Fyll slipen med vatten2. Dra sedan knivbladet fram och tillbaks 15-20 gånger per sliphjul, börja med det grövsta sliphjulet3. Diska av kniven. Nu har du en härligt vass kniv.
  • Våtslip med 3 hjul - Tamahagane

    En keramisk vattenslip är ett snabbt och säkert sätt att slipa dina knivar på. Fyll med vatten och dra några drag i slipspringorna så blir din knivegg så gott som ny. Har tre sliphjul, grovt, medium och fint. Med en keramisk vattenslip slipar du snabbt och enkelt upp eggen på dina favoritknivar. Lyft plastluckan, fyll på med ljummet vatten och dra några gånger fram och tillbaka över de tre hjulen för att väcka liv i en slö kniv. Hjulen är av keramik - det hårdaste materialet som finns efter diamant, vilket garanterat ett vasst resultat för dina stålknivar. Hjulen är i tre grovlekar, med det grövsta närmast handtaget. Material: Plast med keramiska hjul
  • SATAKE Våtsten kombo 1000/3000 grit

    SATAKE Våtsten kombo 1000/3000 grit från SATAKE
  • Våtsten 1200 grit - Satake

    Våtsten som hjälper dig att ge kniven skärpa. Stenen har 1200 grit, vilket är medelgrovt, och bör kombineras med en sten med 3000 grit för att ge eggen en fin finish i skärpan. Slipstenar graderas i olika grit, d.v.s. finhetsgrader. Syftet med slipningen avgör vilken grit du bör välja. Satakes slipstenar är färgkodade för att tydliggöra vilken grit stenen har. För att göra det ännu enklare har förpackningen samma färg som stenen. Finhetsgrad: 1200 grit Fabrikat: Satake
  • Victorinox Slipstål hushåll, 20 cm, oval medelfin, ljust trähandtag

    Victorinox Slipstål hushåll, 20 cm, oval medelfin, ljust trähandtag från Victorinox
  • Brabantia Profile Slipstål 33,5 cm

    Brabantia Profile Slipstål 33,5 cm från Brabantia
  • Chefs Choice Knivslip Pronto Rött Handtag

    Med denna manuella och lättanvända knivslip kan du skapa en perfekt slipning av dina asiatiska knivar. Slipen har två skåror för olika steg i slipningen. Steg 1 skapar och underhåller grundeggen och steg 2 polerar grundeggen. Denna slip kan användas 3000-4000 gånger innan bladen ska bytas, vilket ger en låg kostnad per slipning. Tål ej maskindisk.
  • Våtsten dubbelsidig, 120/1000 grit - Naniwa

    Dubbelsidig våtsten från japanska Naniwa med en grov sida med 120 grit och en finare sida med 1000 grit. Passar perfekt när du behöver slipa upp en kniv med grundligt. Blöt stenen innan användning.
  • Skärpstav Diamant Ovalt 30 cm

    En skärpstav med diamantbeläggning för alla typer av knivar.Längd på staven: 30 cmTotal längd 45 cmErgonomiskt handtag med ögla för att hänga slipstaven.  
  • Edgeware Skärpstål

    Edgeware Skärpstål från Edgeware
  • MAC Keramiskt bryne 21 cm

    MAC Keramiskt bryne 21 cm från MAC
  • Satake Våtsten 240 Grit

    Denna våtsten är avsedd för reparation av skador i knivens egg. Stenen ger en din kniv en bra grundslipning. Slipstenens finhetsgrad är 240 grit.
  • Chefs Choice Knivslip Diamond Hone 3 Steg 220V Vit

    Med denna lättanvända knivslip kan du skapa en perfekt slipning av dina knivar. Slipen är elektrisk och bygger en stabilare egg genom dess 3-stegsslipning. Steg 1 Kniven får en grundegg. Steg 2 Grundeggen förfinas. Steg 3 Grundeggen poleras. Slipskivorna är av diamant och använder en optimal rotationshastighet för att få fram den bästa skärpan på eggen. Du kan använda denna slip för alla sorters köksknivar med stål egg, även japansk och europeisk slipvinkel samt vågtandade knivar. Tål ej maskindisk.
  • Mac Keramisk Bryne 21 cm

    Ett bryne av god kvalitet som funkar utmärkt till att underhålla de flesta knivar. Keramiskt bryne.Längd: 21 cm.
  • Tamahagane Våtslipsten fin #6000

    Tamahagane Våtslipsten fin #6000 från Tamahagane
  • Nordkök Porslinsbryne KOBE II

    Nordkök Porslinsbryne KOBE II från Nordkök