Märken på slipning

Verktyg för att slipa knivar

En slö kniv kan förstöra matlagningen på ett sätt som är svårt att reparera. Se därför till att dina verktyg är vassa och kan göra det jobb de ska. Här har vi samlat ihop slipverktyg som finns att köpa för knivslipning hemma.

Kategorier: Elektriska knivslipar | Våtslipstenar | Brynen

Populärt inom slipning

Fler tips på slipning

  • Vulkanus Classic Knivslip Svart

    En smidig och enkel knivslip från Vulkanus i diskmaskinstålig plast, Den har en enkel funktion som gör det lätt för dig att slipa dina knivar. Allt som behövs är lite koncentration och några enhetliga drag med bladet och din kniv återfår en extremt vass egg utan hack eller repor. Slipen skadar inte bladet och den är enkel att använda till både tandade och vanliga blad. Slipen tål maskindisk.
  • G-74 Skärpstål keramiskt 22 cm

    Keramiskt bryne som används regelbundet för att skärpa upp en egg som blivit något slö.
  • Fiskars Essential Skärpstål 20 cm

    Ett praktiskt skärpstål från Fiskars.Essential är en serie innefattande knivar, saxar, redskap och kokkärl. Varje objekt är specifikt designade för att vara så funktionella och praktiska som möjligt för ett så rimligt pris som möjligt. Essential är alltså optimal för dig som letar efter de mest nödvändigaste redskapen, utan att behöva spendera en förmögenhet. Skärpstålet går ej att diska i maskin.  Material: Rostfritt Stål.Bladlängd: 20 cm.
  • Diamantbryne, Taglio - Carl Mertens

    Diamantbryne i rostfritt stål med handtag i rostfritt stål med satinyta
  • Diamantbryne med stöd

  • Våtsten 240 grit, Satake

    En sten för reparation av skador i knivens egg. Ger en grundslipning men inte en vass egg. Används för: Grundslipning och reparation Satakes slipstenar är färgkodade, för att tydliggöra vilken grit stenen har. Förpackningen har samma färg som stenen och det framgår tydligt på förpackningen vilken grit stenen har. Slipstenar kan liknas vid sandpapper. De graderas i olika finhetsgrader, s.k. grit. Syftet med slipningen avgör vilken slipsten som skall användas. Ladda ner instruktion och slipguide här.
  • Chefs Choice Knivslip M1520 2 Steg 220V Vit

    Med denna lättanvända knivslip kan du skapa en perfekt slipning av dina knivar. Slipen är elektrisk och bygger en stabilare egg genom dess 2-stegsslipning. Steg 1 Skapar och underhåller grundeggen för asiatiska knivar. Steg 2 Skapar och underhåller grundeggen för europeiska knivar. Steg 3 Grundeggen poleras. Slipskivorna använder en optimal rotationshastighet för att få fram den bästa skärpan på eggen. Du kan använda denna slip för både asiatiska och europeiska knivar. Denna slip kan användas 2000-3000 gånger innan bladen ska bytas, det ger en låg kostnad per slipning. Tål ej maskindisk.
  • Global G-38 Diamantskärpstav längd 26 cm

    För att kniven ska få en ny slipyta snabbt så används diamantbryne. Det räcker med några få drag för att man ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö. Med en keramisk skärpstav så skärper du upp den egg som redan finns, det vill säga du håller den vass, medan du med en sten slipar upp en ny egg.
  • Skärpstål EdgeCrafter’ Diamond hone oval, 12'

  • Våtsten kombo 1000/3000 grit - Satake

    Slipsten som ger kniven skärpa. En kombinationssten som behövs för den perfekta knivslipningen. Stenen är 1000 grit på ena sidan och 3000 grit på den andra. Slipstenar graderas i olika grit, d.v.s. finhetsgrader. Syftet med slipningen avgör vilken grit du bör välja. Satakes slipstenar är färgkodade för att tydliggöra vilken grit stenen har. Slipsten / Våtsten Finhetsgrad: 1000 / 3000 grit Instruktioner och manualer
  • Fiskars Functional Form Skärpstål

    Fiskars knivserie Functional Form är som namnet antyder, funktion och form i ett smakfullt samspel. De svarta skaften är utformade för att ligga mjukt men ändå stadigt i handen.Bladen är gjorda i rostfritt stål som ger en bra uthållighet till knivarna. Det finns en kniv som är skräddarsydd för varje ändamål inom Functional Form-serien för att göra tiden som spenderas i köket både roligare och effektivare. Knivarna är även enkla att rengöra då de tål maskindisk.SkärpstålKnivarna ska helst slipas en gång varje månad för att hålla sig ordentligt vassa.
  • Slipstål slaktare, 30 cm, runt medelfin, svart plasthandtag

  • Utbytesstav till Skärpstav G-39

    Utbytesstav till Global G-39 diamantskärpstav. Diamantbrynet används regelbundet för att skärpa upp en egg som blivit något slö.
  • Våtslip med 2 hjul Svart/Rostfritt Stål

  • Satake våtsten 10 000 grit

  • Fiskars Knivslip Rollsharp Functional Form Svart

    Utan en knivslip kommer man inte långt i köket. Oavsett hur proffsiga knivar du har så kommer de bli slöa förr eller senare om du inte använder en knivslip. Med denna kan du enkelt hålla alla dina knivar vassa hur länge som helst. Dra knivarna fram och tillbaka genom slipen för få skarpa knivar som är enkla att arbeta med. Knivslipen funkar lika bra för höger- som väntsterhänta.
  • Wüsthof Classic Ikon Skärpstål Svart 26 cm

    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.  Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Våtsten dubbelsidig, 1000/3000 grit - Naniwa

    Dubbelsidig våtsten från japanska Naniwa med en halvfin sida med 1000 grit och en ännu finare sida med 3000 grit. Passar perfekt när du behöver vill få till en extra vass och beständig skärpa. Blöt stenen innan användning.
  • Kyocera Elektrisk Knivslip

    Kyocera Elektrisk Knivslip ger ett perfekt resultat Den batteridrivna knivslipen är den bästa lösningen för att slipa dina stålknivar och keramiska knivar. Den är särskilt idealisk för Kyoceras&hellip:
  • Morakniv Classic 1891 Skärpstål 24 cm Svart

    Med en slipstav får du vassare och längre hållbarhet på dina knivar. Skärpstål Classic är 24 cm lång och är ett smidigt polerstål som ger knivseggen maximal skärpa genom att rikta upp kanten. Med sin grövre sida på stålet används för slipning när eggen är mer slitet. Tänk på att avsluta skärpningen med den finare polerade sidan.   Längd: 24 cm.Färg på trähandtaget: Svart.
  • Mighty Keramiskt bryne 21 cm

    Keramiskt bryne ur serien Mighty från Mac. Använd för att skärpa upp din kniv som blivit slö.
  • MAC Chef Keramiskt Bryne 21 cm

    Ett bryne av god kvalitet som funkar utmärkt till att underhålla de flesta knivar. För att bibehålla en vass egg, använd brynet med jämna mellanrum.
  • Keramiskt Bryne 12 cm

  • Våtsten 220 grit - Naniwa

    Våtsten från japanska Naniwa med gritvärde på 220, vilket innebär att det här är en grov sten som framförallt ska användas när kniven behöver en ny råegg eller när eggen har fått ett hack eller annan skada. Blöt stenen innan användning.
  • Skärpstål diamant 26cm, ovalt

  • Morakniv Classic 1891 Skärpstål 24 cm Röd

    Vårt 24 cm långa Skärpstål Classic är ett smidigt polerstål som ger knivseggen maximal skärpa genom att rikta upp kanten. Det finns en grövre sida på stålet som används för slipning när eggen är mer sliten. Kom ihåg att avsluta skärpningen med den finare, polerade sidan. Att återskärpa dina knivar så att de alltid är vassa ger bättre förutsättningar i köket. Inte minst för att det är säkrare och enklare att arbeta med en vass kniv.  Dessutom kan du använda knivarna längre, vilket hjälper såväl ekonomi som miljö. Längd: 24 cmFärg på trähandtaget: Röd 
  • Våtslipsten 1000 grit - Tamahagane

    Hur får man en kniv att bli riktigt vass? Jo, genom att slipa kniven på våtsten! Den här slipstenen från japanska Tamahagane har ett gritvärde på 1000, vilket innebär att det är en relativt grovkornig sten. Perfekt när du vill fina upp eggen lite, eller att använda efter att ha slipat kniven mot en grövre sten innan. Vi rekommenderar att du slipar kniven mot en finare sten efter att du slipat mot denna sten.
  • Keramiskt Bryne 23 cm

    Även den bästa kniven kommer att förlora skärpan med tiden. Med slipningsverktyg från Zwilling och rätt teknik är detta inte ett problem. Få din kniv att kännas som ny igen med ett bryne av kvalitet.
  • Fiskars Edge Roll-sharp Knivslip 16.5 cm Svart

    Om du använder Fiskars Roll-Sharp knivslip minst en gång i månaden hålls knivarna vassa länge. Fungerar utan el, lämpar sig för både vänster och högerhänta.
  • Kyocera Knivslip för Stålknivar Svart

    Utan en knivslip kommer man inte långt i köket. Oavsett hur proffsiga knivar du har så kommer de bli slöa förr eller senare om du inte tar hand om dem och använder en knivslip. Denna knivslip från Kyocera är enkel att använda. Du drar din kniv genom skåran och på bara några sekunder så är din kniv som ny igen. En viktig investering för hållbara knivar.
  • Keramiskt bryne, 13 cm - Satake

    Keramiskt bryne med magnoliahandtag. För dig som vill hålla dina knivar i trim. Om du har en skäregg på kniven så bryner det keramiska brynet fram en bättre skärpa.
  • Chefs Choice Knivslip 4643 2 Steg Svart

    Denna manuella och lättanvända knivslip med sliphjul ger ett snabbt och perfekt resultat. Slipen har två skåror för olika steg i slipningen. Steg 1 asiatisk vinkel som skapar och underhåller grundeggen. Steg 2 europeisk vinkel som skapar och underhåller grundeggen. Steg 3 För vågtandade knivar samt polering av grundeggen. Knivslipen är anpassad för att slipa knivar med asiatisk och europeisk vinkel samt vågtandade knivar. Denna slip kan användas mer än 1000 gånger innan bladen ska bytas, vilket ger en låg kostnad per slipning. Tål ej maskindisk.
  • Vulkanus Professional Knivslip Stål

    Knivslip för dina raka och tandade köksknivar, Vulkanus erbjuder både slipning och bryning i en och samma enhet med en patenterad fjäderteknik av hög kvalit. Den perfekta slipen för kommersiella köksmiljöer såväl som i den glade amatörkockens kök. Den är enkel att använda och skadar inte knivens blad och kan diskas i diskmaskin. Materialet är Stainless steel.
  • Tamahagane Keramisk Skärpstav 26 cm

    Detta brynstål för knivar är tillverkat i Japan och kommer med livstids garanti. Den hjälper dig att slipa eggen på kniven till perfektion. Tamahagane är referensen till själva kärnan i Samuraj-svärden som inte bara är väldigt vassa utan även otroligt solida. De finaste materialen har använts från Hitachi/ Takefu Stålverk och standarden på Tamahaganes produkter är världskänd.
  • Våtslipsten 2000 grit - Tamahagane

    Hur får man en kniv att bli riktigt vass? Jo, genom att slipa kniven på våtsten! Den här slipstenen från japanska Tamahagane har ett gritvärde på 2000, vilket innebär att det är en mediumkornig sten. Perfekt när du vill fina upp eggen lite, eller att använda efter att ha slipat kniven mot en grövre sten innan.
  • Kitchen IQ Knivslip 2-steg Elite Diamant både Europeiska och Japanska knivar

    Knivslip från Kitchen IQ som slipar alla dina olika knivar med rak egg.
  • Satake våtsten 13 000 grit

  • Slipkurs med våtsten, Steg 1

    Lär dig slipa knivar som ett proffs - av ett riktigt proffs! Gå kurs hos Pigge Knivgeek Hall och lär dig hur du ska göra för att få dina knivar riktigt, riktigt vassa. Pigge blev, som den andra västerlänningen någonsin, certifierad slipare på våtsten i Knivmekkat Seki i Japan 2012 och slipar knivar till kockar, restauranger och privatpersoner (exempelvis åt våra kunder på KitchenLab). Kursen är två-tre timmar lång och äger rum på Upplandsgatan 57 hos Japanese Knife Company. Efter köpet får du ett presentkort, där det också finns kontaktuppgifter för att boka datum för kursen.
  • Zyliss Knivslip Vit

    Den 20 cm långa vita knivslipen från Zyliss hjälper dig att alltid ha vassa knivar till matlagningen. Knivslipen har keramiska hjul som slipar kniveggen smidigt med endast tre eller fyra drag genom slipen. Slipen polerar även knivbladet så det blir blankt och snyggt. En vass och bra kniv gör matlagningen roligare och ger ett proffsigare resultat med skarpa och snygga kanter när du skär maten.
  • Slipstål hushåll, 20 cm, oval medelfin, ljust trähandtag

  • Functional Form Skärpstål

  • Våtsten 13000 grit - Satake

    Slipsten som ger extrem finish. Kan användas för att polera och underhålla redan vassa knivar. Bör användas i kombination med grövre slipsten på minst 3000 grit. Slipstenar graderas i olika grit, d.v.s. finhetsgrader. Syftet med slipningen avgör vilken grit du bör välja. Satakes slipstenar är färgkodade för att tydliggöra vilken grit stenen har. För att göra det ännu enklare har förpackningen samma färg som stenen. Finhetsgrad: 13000 grit
  • Våtslipsten 400/2000 grit - Tamahagane

    Hur får man en kniv att bli riktigt vass? Jo, genom att slipa kniven på våtsten! Den här kombinationsslipstenen från japanska Tamahagane har gritvärden på 400 och 2000, vilket innebär att den har en lite grövre och en lite finare sida. Slipa först mot den grövre sidan och sedan mot den fina sidan för bästa resultat.
  • Chroma Type 301 Våtsten Kombination 1000/3500 Grit

    Det här är en kombinerad slipsten med finhetsgraden 1000 och 3500 grit. Du lägger stenen i blöt under ca 15 minuter innan du börjar slipa knivarna. Sen drar du knivseggen fram och tillbaka med mest tryck när du drar kniven framåt på stenen. Håll kniven med en vinkel på ca 10-20 grader mot stenen. Du ska känna att stenen tar”. Det ska bli lite kladdigt när du slipar, det är nämligen det som är själva sllipningen. Det är inte svårt att slipa sina knivar själv, prova dig fram och gör det regelbundet, så slipper du lämna in dom för slipning!
  • Keramiskt Bryne 24 cm

  • Wüsthof Classic Ikon Knivslip Svart

    En mycket praktisk och lättanvänd knivslip som fungerar lika bra att använda med höger som vänster hand. Den har två nivåer av slipning beroende på hur mycket av skärpan som har försvunnit. Handtaget är liksom alla knivar från Wüsthof utformade på ett ergonomiskt sett så att de ligger skönt i handen och du får maximalt utnyttjande av produkten. Just den här slipen har även ett halkskydd så att den blir säkrare att använda. Knivslipen från Wüsthof Classic Ikon är det perfekta hjälpmedlet när du vill få nytt liv i dina älsklings knivar.
  • Våtslipsten 6000 grit - Tamahagane

    Hur får man en kniv att bli riktigt vass? Jo, genom att slipa kniven på våtsten! Den här slipstenen från japanska Tamahagane har ett gritvärde på 6000, vilket innebär att det är en väldigt finkornig sten. Perfekt när du vill fina upp eggen lite, eller att använda efter att ha slipat kniven mot en grövre sten innan.
  • Wüsthof Diamantbryne 23 cm

    Vårda dina favoritknivar regelbundet genom slipning med en diamantbryne. Den här är täckt av små industriella diamanter som ger en fantastisk skärpa på alla dina knivar.