Elektriska knivslipar

Skaffa dig en bra elektrisk knivslip som gör det enklare att hålla dina kockknivar vid god skärpa. Vi har tips på elektriska knivsliparna som också har två steg - grundslipning för eggen och polering för superskärpan.

Populärt inom elektriska knivslipar

 • Steba KS 1 Elektrisk knivslipare

  Steba KS 1 Elektrisk knivslipare
  Skär grönsaker, kött m.m. enkelt och utan besvär med hjälp av den elektroniska knivsliparen från tyska Steba. Med skarpa knivar i köket blir matlagningen en lek, och de skarpaste knivarna uppnår du smidigt med denna knivslipare. Knivsliparen från Steba är elektronisk och passar till alla typer av knivar, oavsett om det rör sig om metall, stål eller keramik. Den är dessutom enkel och säker att hantera.Pricken över i:et är sliphjulet i diamant och tekniken som går ut på att kniven slipas i två faser. Sliparen håller hög precision och den levererar alltid optimala resultat. Det här är en högkvalitativ och säker produkt som kommer att hålla i många år framöver. Den står också stabilt på gummifötter.
 • Chef's Choice #2100 Professionell elektrisk knivslip

  Chef's Choice #2100 Professionell elektrisk knivslip
  Detta är den största modellen från Chef's Choice. #2100 har utbytbara moduler av sliphuvuden som tål maskindisk. Det är hittills den enda knivslipen som tål detta. Det betyder även att du inte behöver rengöra dina knivar innan du slipar dem. Det rekommenderas dock ändå att du diskar dem först.Chef's Choice #2100 klivslipens moduler ger alla en tre-stegs slipning - alltså grovlispning, finslipning och polering/ slipning av brödknivar. Det medföljer en modul till västliga knivar (30°). Vill du använda slipen till andra sorters knivar så kan dessa köpas till: asiatiska/ japanska knivar (15°) och ett till keramiska knivar.
 • Wüsthof Easyedge elektrisk knivslip

  Wüsthof Easyedge elektrisk knivslip
  Praktisk och nödvändig elektrisk knivslip från Wüsthof. Denna knivslip håller högsta kvalitet och har tre förprogrammerade steg. Du kan välja mellan; shape, sharpen och refine. Shape används för skadade kanter, sharpen gör kniven skarpare och refine genomför en lättare slipning. Sammantaget kan du underhålla dina knivar enkelt så att du utan problem kan fokusera mer på matlagningen.
 • NOD Elektrisk knivslip

  NOD Elektrisk knivslip
  Med den här elektriska knivslipen från NOD ger du enkelt en ny egg till en gammal sliten kniv på bara ett par minuter. Tack vare de tre stegen slipper du enkelt slöa knivar, utan att behöva göra hela jobbet med att slipa upp eggen manuellt. All matlagning är roligare och faktiskt även säkrare med en vass kniv, eftersom det gör det enklare att skära och minskar risken för att slinta.NOD elektrisk knivslip har tre olika steg, som du kan välja mellan eller kombinera för att uppnå ett optimalt resultat:Grovslipning 120# grit (diamant) – perfekt för trubbiga knivar som behöver en ny egg.Finslipning 600# grit (diamant) – bra för regelbunden underhållsslipning.Polering 1000# grit (resin) – idealisk för att ge bladet en fin finish efter finslipning.Använd knivslipen genom att första placera kniven i önskad slipskåra. Dra sedan kniven genom skåran från häl till spets med konstant hastighet, det bör ta 4-10 sekunder beroende på knivens storlek. Upprepa tills du är nöjd med skärpan. Kom ihåg att slipa på både vänster och höger sida av kniven.

Fler tips på elektriska knivslipar

 • Chef's Choice Model 120 Knivslip elektrisk diamant 3 steg Vit

  Chef's Choice Model 120 Knivslip elektrisk diamant 3 steg Vit
  Chef's Choice Model 120 Knivslip elektrisk diamant 3 steg Vit
 • Wüsthof - Knivslip elektrisk

  Wüsthof - Knivslip elektrisk
  Easy Edge är en elektrisk knivslip från Wüsthof som hjälper dig att behålla skärpan på knivarna, oavsett om du har tidigare erfarenhet från knivslipning eller inte.För knivbladet åt höger eller vänster förbi det flexibla slipbandet. Bladet slipas enkelt och slipresterna samlas upp av en integrerad sug och separat behållare. Knivslipen passar de flesta europeiska knivar med en slipvinkel på 15-16°.Knivslipen har tre automatiska program: - Shaping - hög hastighet som formar det skadade bladet- Sharpening - medelhastigheten som skärper det formade bladet- Pull - låg hastighet som finjusterar det skärpta bladetKnivslipen utbytbara slipytor, samt en gummerad antislip-bas som gör att den står stadigt på underlaget.
 • Chefs Choice - Elektrisk knivslip 2100 38 cm

  Chefs Choice - Elektrisk knivslip 2100 38 cm
 • Chefs Choice - Elektrisk knivslip 120 23 cm

  Chefs Choice - Elektrisk knivslip 120 23 cm

Skillnad i kvalité på elektriska slipar för knivar

Eldrivna knivslipar kan kosta väldigt olika där vissa är billiga och andra har betydlig högre prislappar. En del kostar några hundralappar medan professionella slipar från Chef's Choice kan kosta flera tusentals kronor. Så vad motiverar prisskillnaden mellan olika knivslipar på el?

En komplett knivslipning görs i flera steg där du grovslipar, finslipar och polerar knivbladet. Du kan göra vissa av dessa moment manuellt och något elektriskt. Den dyraste knivslipen klarar av ALLA slipmomenten genom att den har olika moduler för knivunderhåll. Köper du en sån har du alltså en slipmaskin som ger total kontroll.