Kockknivar

Kockkniven är en allround kniv med ett långt och högt blad. Det ska vara så pass högt att knogarna inte slår ner i skärbrädan när du snabbt hackar grönsaker eller skär en filé.

Längden på en kockkniv brukar man säga ska vara minst 18 cm. Höjden kan variera och bladets tjocklek likaså. En tumregel är dock att ju tunnare blad, desto lättare kan man skära igenom hårdare grönsaker som potatis.

Om kniven har ett blad som är tunnt på ena sidan och tjockt på den andra blir det lite som en kil som fastnar på vägen. En speciell typ av kockkniv med riktigt högt och grovt knivblad är köttyxa.

Populära kockknivar

 • Anders Petter - Stenfors Kockkniv Kolstål 21 cm

  Anders Petter - Stenfors Kockkniv Kolstål 21 cm
  Stenfors kockkniv från Anders Petter. En kniv som i ett gediget hantverk smitts för hand i kolstål från Japan.
 • Ballarini - Tevere Kockkniv 20 cm Trä

  Ballarini - Tevere Kockkniv 20 cm Trä
  Klassisk kockkniv, perfekt till det mesta i köket. Tevere är en knivserie i klassisk nordisk design. Knivbladet är tillverkat av tyskt rostfritt stål och har en hårdhet på 57 HRC. Det ljusa handtaget i pakkawood är ergonomiskt snidat med ett skyddande bolster vid knivbladets slut. Varje kniv är handpolerad för bästa resultat och livslängd.
 • Nesmuk EXKLUSIV C150 Kockkniv

  Nesmuk EXKLUSIV C150 Kockkniv
  Denna otroligt snygga EXKLUSIV C150 kockkniv från Nesmuk är en fantastisk allround kniv i varje kök. Bladet har 401 lager Damaskusstål, som skapar dess vackra mönster. Det har ett kolinnehåll på 1,5% och den exklusiva beläggningen Nesmuk Protective Coating, som reducerar underhållsarbetet markant och ger kniven en lång livslängd. Kockkniven är en del av EXKLUSIV-serien, som består av handgjorda knivar som alla avspeglar ett enastående och konsistent hantverk. Vid utarbetningen av varje kniv ingår över 50 olika steg, varav endast de som tillslut klarar den slutliga inspektionen för felfri perfektion får lov att bära Nesmuks fladdermussymbol.EXKLUSIV-serien framställs i tre varianter: C90, C100 och C150, skiljer sig åt i antalet av lager Damaskusstål samt kolinnehåll i stålet. Kolinnehållet i stålet gör dessutom att knivarna uppnår en otrolig skärpa och får en bra hållbarhet.
 • Anders Petter - Backaryd Santoku kockkniv 18 cm

  Anders Petter - Backaryd Santoku kockkniv 18 cm
  Bli din egen stjärnkock med denna kockkniv från Anders Petter. Santoku betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Backaryd är serien för dig som vill ha stilren, modern design utan att behöva göra avkall på funktion. Redskapen är effektiva, pålitliga och slitstarka. Lika trevliga att se på som att använda, oavsett om det är vardag eller fest.

Fler tips på kockknivar

 • Spitzenklasse Plus kockkniv 20 cm Rostfritt stål

  Spitzenklasse Plus kockkniv 20 cm Rostfritt stål
  Spitzenklasse Plus kockkniv 20 cm Rostfritt stål
 • Exxent Kockkniv Kasumi, 24 cm

  Exxent Kockkniv Kasumi, 24 cm
 • Tamahagane SAN Kockkniv 24 cm

  Tamahagane SAN Kockkniv 24 cm
  Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt PakkawoodBladets längd: 24 cm
 • Kockkniv / Zanmai Revolution Kosantoku, 15 cm

  Kockkniv / Zanmai Revolution Kosantoku, 15 cm
  Mcusta / Zanmai Revolution är en serie fantastiska knivar med ett mycket tunt blad av tre lager stål med ett kärnstål av SPG2, ett japanskt pulverstål känt för utmärkt motståndskraft mot slitage och korrosion. Hårdhetsnivån är 61HRC med en fantastisk hållbar skärpa.Den mjuka linjen mellan sidornas supportstål och kärnstålet ger ett otroligt vackert blad med design som påminner om japanska svärd.Revolution har ett ergonomiskt mjukt, böjt handtag till skillnad mot många andra modeller från japanska Zanmai. Det vackert designade handtaget ligger perfekt i handen och ger ett fast och stadigt grepp. Kosantuko / liten japansk kockknivHandtag av rött pakkaträBladlängd 15 cmFull längd 30 cmVikt 146 gr
 • Kai Shun Classic DM-0707 Kockkniv 25,5 cm

  Kai Shun Classic DM-0707 Kockkniv 25,5 cm
  Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.Bladets längd: 25,5 cm
 • Kai Seki Magoroku Kockkniv Composite 21 cm

  Kai Seki Magoroku Kockkniv Composite 21 cm
  Klassisk kockkniv i serien Seki Magoroku som är lämplig för mycket i köket! Köttstycken, grönsaker, rotsaker etc.De två stålsorterna är förenade med en speciell kopparlödning vilket ger en extra elegant och smäcker effekt.  Bladet består av VG-10 stål, hårdhetsgrad av 61 HRC, med ett yttre lager satängpolerat stål av SUS42012. Det tunna avsmalnande handtaget är tillverkat i ljus Pakkawood .
 • Kockkniv, Norden, 20 cm

  Kockkniv, Norden, 20 cm
 • Kockkniv 12 cm, trähandtag

  Kockkniv 12 cm, trähandtag
 • Global GS-3 Kockkniv 13 cm

  Global GS-3 Kockkniv 13 cm
  Global kockkniv 13 cm
 • Victorinox - Swiss Classic Kockkniv kinesisk 18 cm Röd

  Victorinox - Swiss Classic Kockkniv kinesisk 18 cm Röd
  Rejäl kinesisk kockkniv från schweiziska Victorinox. Kniven är med sitt ergonomiska handtag perfekt till att skära, dela eller hacka de allra flesta råvaror. Kniven kännetecknas av sin nästintill rektangulära bladform utan spets och påminner om en köttyxa, men denna har till skillnad från köttyxan ett mycket tunt knivblad som är sylvasst. Strimla och finhacka grönsaker eller skär lövtunna bitar av kött och fisk med lätthet. Det krävs lite övning för att bemästra denna kniv men när du väl gjort det undrar du hur du klarade dig utan den. Genomgående schweizisk kvalitet och design. Denna kniv ingår i Victorinox kollektion Swiss Classic. Alla dessa knivar är lätta, diskmaskinssäkra, 100% tillverkade i Schweiz och har färgglada handtag. En kollektion där funktionalitet möter lekfullhet, här finns en kniv för varje uppgift i köket.
 • Kasumi Kockkniv 20 cm

  Kasumi Kockkniv 20 cm
  En 20 cm lång Kockkniv i rostfri Molybdenum Vanadium stål med damaskusmönster.
 • Lion Sabatier - Ideal Kockkniv 20 cm Stål/svart

  Lion Sabatier - Ideal Kockkniv 20 cm Stål/svart
  En kockkniv i serien Ideal. Den genomgående vinkeln i hela skaftets längd ger den en utomordentlig balans och skäregenskaper till det mesta i köket. Tillverkad i hårt rostfritt stål (kromstål) vilket gör att kniven håller skärpan länge och lätt att underhålla.
 • Global SAI-M01 Kockkniv 14 cm.

  Global SAI-M01 Kockkniv 14 cm.
  Klassisk kockkniv från Global i modellen SAI-M01. Från kött och fisk till grönsaker och ost, med en kockkniv löser du det mesta i köket. Den här kommer i traditionellt utförande och ergonomiskt grepp. Ett riktigt kap till hemmet!
 • Fiskars Functional Form Kockkniv 24 cm

  Fiskars Functional Form Kockkniv 24 cm
  Fiskars knivserie Functional Form är som namnet antyder, funktion och form i ett smakfullt samspel. De svarta skaften är utformade för att ligga mjukt men ändå stadigt i handen. Bladen är gjorda i rostfritt stål som ger en bra uthållighet till knivarna. Det finns en kniv som är skräddarsydd för varje ändamål inom Functional Form-serien för att göra tiden som spenderas i köket både roligare och effektivare. Knivarna är även enkla att rengöra då de tål maskindisk. KockknivPerfekt till alla typer av kött.24 cm.Softgrip-handtag.
 • Fuso Nitro+ kockkniv stål L15c

  Fuso Nitro+ kockkniv stål L15c
 • Lissabon Kockkniv 20 cm

  Lissabon Kockkniv 20 cm
  Kockkniv 20 cm i rostfritt stål. Handtag i vitt POM-material och blad av tåligt X50CrMoV15-stål.
 • Kockkniv Sabatier Origin - 15 cm

  Kockkniv Sabatier Origin - 15 cm
  Material: Rostfritt stål Tvättad: Lämplig för diskmaskin. För opt...
 • Kockkniv, 28 cm, trähandtag

  Kockkniv, 28 cm, trähandtag
 • Chroma - Chroma Type 301 Kockkniv 20 cm

  Chroma - Chroma Type 301 Kockkniv 20 cm
  Type 301-serien blev bäst i test när Testfakta provade kockknivar. Detta är bästsäljaren i hela type 301-serien, med perfekt balans och en bladlängd på 20 cm. Eller som Englands mest presigefyllda branchtidning Restaurant Magazine skrev ”Just the right grip, just the right balance, just the right price.”
 • Wüsthof Epicure Kockkniv 16 cm

  Wüsthof Epicure Kockkniv 16 cm
  Knivarna från Würsthof Epicure Collection kan inte kallas för något annan än: otroliga. The Epicure Collection kombinerar precision, erfarenhet och teknik i en serie prisvärda knivar. Denna kockkniv från Würsthof Epicure är med sitt 16 cm långa knivblad allt du behöver i köket för att enkelt kunna skära grönsaker, kött och fisk. Men den kan även enkelt användas till att hacka örter. Kockkniven är gjord med ett högt blad så att du enkelt och tryggt kan använda dina fingrar till att guida kniven när du arbetar med den. Kniven är designad av Björn Berger. Specifikationer:- Längd: 29 cm- Blad längd: 16 cm- Tjocklek: 2,4 mm- Vikt: 210 gram- Stål: X50CrMoV15 
 • Kockkniv Mcusta / Zanmai Revolution Kiritsuke 23 cm

  Kockkniv Mcusta / Zanmai Revolution Kiritsuke 23 cm
  Mcusta / Zanmai Revolution är en serie fantastiska knivar med ett mycket tunt blad av tre lager stål med ett kärnstål av SPG2, ett japanskt pulverstål känt för utmärkt motståndskraft mot slitage och korrosion. Hårdhetsnivån är 61HRC med en fantastisk hållbar skärpa.Den mjuka linjen mellan sidornas supportstål och kärnstålet ger ett otroligt vackert blad med design som påminner om japanska svärd.Revolution har ett ergonomiskt mjukt, böjt handtag till skillnad mot många andra modeller från japanska Zanmai. Det vackert designade handtaget ligger perfekt i handen och ger ett fast och stadigt grepp. Kiritsuke / Hybrid Kockkniv/SlicerHandtag av rött pakkaträBladlängd 23 cmFull längd 39 cmVikt 183 gr
 • Kockkniv Olivslipad 18cm

  Kockkniv Olivslipad 18cm
 • G-4 Kockkniv Oriental Rostfritt Stål 18 cm

  G-4 Kockkniv Oriental Rostfritt Stål 18 cm
 • Zwilling Gourmet kinesisk kockkniv 18 cm

  Zwilling Gourmet kinesisk kockkniv 18 cm
  Zwilling Gourmet kinesisk kockkniv 18 cm
 • Jamie Oliver Multikniv, 15 cm, svart

  Jamie Oliver Multikniv, 15 cm, svart
 • Kai - Wasabi Black Kockkniv 23,5 cm

  Kai - Wasabi Black Kockkniv 23,5 cm
  Japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt som allroundkniv till både kött och grönsaker. En kockkniv är en universalkniv som är idealistisk för en mängd olika uppgifter - skiva, skära och hacka i princip allt i köket. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper.
 • Tamahagane SAN Kockkniv 21 cm Olivslipad

  Tamahagane SAN Kockkniv 21 cm Olivslipad
  Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt PakkawoodBladets längd: 21 cm
 • Shun Classic Kockkniv 20 cm

  Shun Classic Kockkniv 20 cm
 • Miyabi 5000MCD Gyutoh kockkniv 24 cm

  Miyabi 5000MCD Gyutoh kockkniv 24 cm
  Miyabi 5000MCD Gyutoh kockkniv 24 cm
 • Fiskars - Royal Kockkniv 21 cm

  Fiskars - Royal Kockkniv 21 cm
  Royal-knivarna ger dig det absolut bästa skärresultatet. Prisbelönt design med keramiskt slipat blad. Royal-kockkniven har ett stort, kraftigt och allsidigt blad med en längd på 21 cm. Den klarar det mesta som ska skäras i köket. Tyskt, rostfritt stål av högsta kvalitet. Keramisk slipning minskar knivbladets friktion. Ergonomiskt handtag av rostfritt stål med rejält fingerstopp. Yta av POM-plast ger bra grepp.
 • Kockkniv Keramisk Vitt blad 16 cm

  Kockkniv Keramisk Vitt blad 16 cm
 • Kockkniv Classic, 18 cm

  Kockkniv Classic, 18 cm
  En allroundkniv av hög kvalité från Global. 100% rostfritt stål.
 • Kockkniv Smidd 21 cm

  Kockkniv Smidd 21 cm
 • Lissabon Japansk Kockkniv 18 cm

  Lissabon Japansk Kockkniv 18 cm
  Japansk Kockkniv 18 cm i rostfritt stål. Handtag i vitt POM-material och blad av tåligt X50CrMoV15-stål.
 • Kockkniv 19 cm

  Kockkniv 19 cm
 • Satake Houcho Hakata kockkniv 17 cm

  Satake Houcho Hakata kockkniv 17 cm
  Satake Houcho Hakata kockkniv 17 cm
 • Opinel - Les Forgés 1890 Kockkniv 17 cm

  Opinel - Les Forgés 1890 Kockkniv 17 cm
  En mindre kockkniv är ett måste i varje hem. Kniven passar lika fint till att skära kött, som att tärna grönsaker och frukt. Serien Les Forgés 1890 moderna design i kombination med tradition av fint hantverk kommer imponera även den mest kräsna kocken. Knivarna har överlägsen kvalitet, smidda helt från en enda stång av X50CrMoV15 rostfritt stål, som ger en anmärkningsvärd styrka, balans och utmärk skärförmåga. Handtaget av bokträ känns har en ergonomisk design och ligger bekvämt i handen. Serien lanserades 2019 och tillverkas i Opinels fabrik i Franska alperna.
 • Professional Kockkniv 14 cm

  Professional Kockkniv 14 cm
  En 14 cm lång professionell Kockkniv
 • Royal Kockkniv 15 cm

  Royal Kockkniv 15 cm
 • Nesmuk Soul Grenadilla kockkniv, 14 cm.

  Nesmuk Soul Grenadilla kockkniv, 14 cm.
  Denna eleganta SOUL Kockkniv från Nesmuk är ett utmärkt bud på en oumbärlig klassiker i varje kök. Kockkniven är den idealiska allround kniven som klarar de flesta skäruppgifter med perfektion. Kniven är en del av SOUL-serien som har en enastående skärpa och lång livslängd. Knivarna i denna serie har en unik legering: det patenterade Nesmuk stålet som innehåller det sällsynta niobium, som säkerställer den bästa stålkonstruktionen. Knivarna har alla en hög mekanisk styrka. Bladet blir både hårdare och starkare och har en testad stålhårdhet på 60 HRC. Detta ger knivarna både en fantastisk prestanda och lång hållbarhet.
 • Exxent Kockkniv Professional, 20 cm

  Exxent Kockkniv Professional, 20 cm
 • Miyabi 5000MCD Rocking Santoku japansk kockkniv 18 cm

  Miyabi 5000MCD Rocking Santoku japansk kockkniv 18 cm
  Miyabi 5000MCD Rocking Santoku japansk kockkniv 18 cm
 • Kockkniv Scandinavia 25 cm

  Kockkniv Scandinavia 25 cm
 • Miyabi 5000MCD Gyutoh kockkniv 20 cm

  Miyabi 5000MCD Gyutoh kockkniv 20 cm
  Miyabi 5000MCD Gyutoh kockkniv 20 cm
 • Kockkniv med Stålhandtag 20 cm

  Kockkniv med Stålhandtag 20 cm
 • Chroma - Chroma Type 301 Kockkniv 24 cm

  Chroma - Chroma Type 301 Kockkniv 24 cm
  Type 301-serien blev bäst i test när Testfakta provade kockknivar. Detta är den längsta kniven i serien – en välbalanserad favorit för alla som gillar traditionella kockknivar med långa blad. Uppskattas inte minst av den lite mer rutinerade kocken.
 • Kockkniv, San, 21 cm

  Kockkniv, San, 21 cm
  En Japansk kockkniv som har en extra vass egg men är mjukare i resten av stålet, vilken gör den tålig och hållbar. Tamahagane hette det stål som samurajernas svärd tillverkades av.
 • Yaxell - Y-OU Kockkniv 20 cm

  Yaxell - Y-OU Kockkniv 20 cm
  Klassisk kockkniv ur Yaxells serie Y-OU, som passar till de flesta livsmedel och som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller till exempel rotsaker. Kniven har ett blad som består av tre lager stål. Kärnan är gjord av hårt VG10-stål och övriga stållager är av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Denna uppbyggnad ger knivbladet en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg. Handtaget är tillverkat i pakkawood, ett material som framställs genom att trä och plast sammanfogas under högt tryck. Materialet blir både tåligt och hygieniskt och har samma oslagbara känsla som trä. I detta fall har materialet även specialbehandlats för att få en bländande, ljus finish.

Köp flera kockknivar och spara pengar

Om du är i behov av att förnya eller skaffa flera kockknivar på en gång kan vi rekommendera att du köper ett knivset med köksknivar. Då får du kockknivarna för olika moment till ett lägre pris än om du skulle köpa styckvis.

ilead