Märken på kockknivar

Kockknivar

Kockkniven är en allround kniv med ett långt och högt blad. Det ska vara så pass högt att knogarna inte slår ner i skärbrädan när du snabbt hackar grönsaker eller skär en filé. Längden på en kockkniv brukar man säga ska vara minst 18 cm. Höjden kan variera och bladets tjocklek likaså. En tumregel är dock att ju tunnare blad, desto lättare kan man skära igenom hårdare grönsaker som potatis. Om kniven har ett blad som är tunnt på ena sidan och tjockt på den andra blir det lite som en kil som fastnar på vägen. En speciell typ av kockkniv med riktigt högt och grovt knivblad är köttyxa.

  • Global GS-2 Kockkniv 13cm, rundad spets

  • Satake Pro Kockkniv 21 cm Stål

    Denna japanska kockkniv är tillverkad i AUS8-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning. Kockkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Detta är en självklar kniv för den matintresserade i köket.
  • Wüsthof Classic Ikon Kockkniv Svart 26 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 26 cmWüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Sabatier Trompette Kockkniv 20,5 cm

    Sabatier Trompette Kockkniv 20,5 cm från Sabatier Trompette
  • Premium Cut Kockkniv 20 cm Tree of life

    Chefs No. 1 påminner om den klassiskt västerländska kockkniven och kan användas universellt i köket eller vid grillen. Den knivförande handen är alltid korrekt positionerad och kraften överförs därmed optimalt till bladet vid snitt i bägge riktningar. Detta är inte bara tidseffektivt utan skyddar även bladet. Knivbladen är tillverkade i ett särskilt höglegerat specialstål (1,4110) där en hårdhet på 57 HRC uppnås i den moderna vakuumhärdningsprocessen. Bladen är fint polerade och slutligen slipade av en professionell slipare för att säkerställa utmärkta skäregenskaper och överlägsen skärpevaraktighet. Handtagen är tillverkade i tuja trä, noggrant utvalda och bearbetade av erfaren personal vilket gör varje kniv till ett särskilt värdefullt mästerverk. Tuja eller thuja (t ex Thuja occidentalis) är ett barrträd i familjen cypressväxter. Det växer inte vilt i Sverige men är mycket vanlig i parker och trädgårdar. Tuja kallas ibland livets träd. Alla knivar levereras i en exklusiv trälåda med särskilt bladskydd för extra säkerhet. PremiumCut är således en perfekt gåva där unik design möter genomgående kvalité.
  • Global GS-3 Kockkniv 13 cm

    Global kockkniv 13 cm
  • G-2 Kockkniv 20 cm

    Den klassiska Globalkniven! G-2 har haft samma design sedan den började tillverkas 1985, detta vittnar enligt oss om en riktigt bra kniv. Perfekt till det mesta i köket så som att skära kycklingfiléer i lämpliga bitar, stycka fläskfiléen m.m.
  • Premium Cut Kockkniv 20 cm Micarta

    Chefs No. 1 påminner om den klassiskt västerländska kockkniven och kan användas universellt i köket eller vid grillen. Den knivförande handen är alltid korrekt positionerad och kraften överförs därmed optimalt till bladet vid snitt i bägge riktningar. Detta är inte bara tidseffektivt utan skyddar även bladet. Knivbladen är tillverkade i ett särskilt höglegerat specialstål (1,4110) där en hårdhet på 57 HRC uppnås i den moderna vakuumhärdningsprocessen. Bladen är fint polerade och slutligen slipade av en professionell slipare för att säkerställa utmärkta skäregenskaper och överlägsen skärpevaraktighet. Handtagen är tillverkade i micarta (ett kompositmaterial), noggrant utvalda och bearbetade av erfaren personal vilket gör varje kniv till ett särskilt värdefullt mästerverk. Alla knivar levereras i en exklusiv trälåda med särskilt bladskydd för extra säkerhet. PremiumCut är således en perfekt gåva där unik design möter genomgående kvalité.
  • Miyabi KOH 4000FC Gyutoh Kockkniv 24 cm

    Denna praktiska Gyutoh kockkniv är perfekt till professionella kök eller avancerade hemmakockar. Kniven har ett blad på 24 cm och bladet har en hårdhet på 61 Rockwell. Eggen är i Katana-stil som ger en otrolig skärpa. Kniven har Miyabi logon ingraverad på bladet och ett oktagonalt handtag för bästa grepp. Kniven är tillverkad i Japan och finns i flera storlekar. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. 
  • Space Kockkniv 14 cm

    Kockkniv i rostfritt stål
  • Miyabi RAW 5000 FCDGyutoh. Kockkniv 16 cm

    Miyabi RAW 5000 FCDGyutoh. Kockkniv 16 cm från Miyabi
  • Victorinox Kinesisk Kockkniv med Fibroxhandtag 18 cm

    En kinesisk kockkniv från Victorinox som håller högsta kvalité. Ett ordentligt och ergonomiskt fibroxhandtag ger ett välavägt grepp om hackarens handtag, bladlängden är 18 cm.Bladet är rakt och brett och utseendet påminner om en köttyxas. Trots sitt klumpiga yttre har tusentals år av användning i kinesisk asiatiska kök utvecklat ett smidigt precisionsverktyg med stor allsidighet. Att en kockkniven är så här stor kan verka lite avigt till en början, men efter lite användning blir den kinesiska kockkniven en mycket bra allround kniv.Tyngdkraften och eggens skärpa gör att hackaren är lättanvänd och den strimlar och finhackar benfritt kött, kyckling, fisk, skaldjur och grönsaker med enkelhet.Att knivhackaren är väl anpassad för det asiatiska köket är välkänt men nu har även västerlandets kockar insett, det som kineserna har vetat sen Mingdynastin, att den kinesiska kockkniven hör hemma i alla moderna kök. Nu kan hemmakocken hacka sig en pannbiff med lök eller yxa till sig en rejäl Tournedos av filén och strimla salladen med sin Kinesiska Kockkniv.Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.
  • MAC Kockkniv, 25 cm

    MAC Kockkniv, 25 cm från MAC
  • Y-OU Santokukniv 14,5 cm

    Santokukniv med blad som består av tre lager stål. Kärnan är gjord av hårt VG10-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rost-tåligt stål. Denna uppbyggnad ger knivbladet en rost-tålig yta i kombination med en extremt skarp egg. Handtaget är tillverkat i pakkawood, ett material som framställs genom att trä och plast sammanfogas under högt tryck. Materialet blir både tåligt och hygieniskt och har samma oslagbara känsla som trä. I detta fall har materialet även specialbehandlats för att få en bländande, ljus finish.
  • Zwilling Four Star Kockkniv 20 cm

    Bladets längd: 20 cmDet tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast.  
  • KAI Kockkniv 20 cm Shun Kaji

    Kockkniv 20 cm från KAIs serie Shun Kaji. Allround kockkniv i klassisk storlek som passar utmärkt till att skära kött, fisk, fågel och grönsaker. Kaji är japanska och betyder svärdssmed. Endast den allra skickligaste smeden kan bli Kaji. Knivarna i KAIs Kajiserie består av 65 lager blankpolerat stål i Damaskusdesign. Den hårda kärnan i SG-2-stål omgärdas på vardera sida av 32 lager mjukare stål – allt tillsammans ger kniven dess unika egenskaper och fantastiska skärpa. Stålet har HRC på 63-65. Det nitade handtaget är av svart Pakkaträ och är utformat så att kniven passar både för höger- och vänsterhänta.
  • Lion Sabatier Edonist Kockkniv 33 cm

    Knivserien Edonist från franska Lion Sabaiter är tillverkade i Their, Frankrike. Knivarna är helsmidda i rostfritt stål med hög kolhalt vilket gör bladen vassa, skarpa och med en fin egg. Handtaget är i konstmaterial med två små nitar och ger ett skönt grepp. Lion Sabatiers symbol ”djungelns konung” associeras ofta med styrka, smidighet och överlägsenhet, vilket är precis den känslan Lion Sabatiers knivar ger dig. Serien består av många olika typer av knivar för olika tillfällen och ändamål. Denna kockkniv är 33 cm lång och helt slät i sitt blad.
  • San Tsubame Kockkniv 24 cm

    Kockkniven fungerar utmärkt till det mesta i köket. Det längre knivbladet underlättar den arbeten med större köttstycken eller till exempel rotsaker. Tamhagane San Tsubame får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Knivbladet består av 3 lager stål, en hård kärna för skärpans skull och något mjukare yttre stål för seghet och tålighet. Det tunna bladet är lätt att slipa och håller skärpan längre än normalt. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material.
  • Victorinox Kockkniv med Fibroxhandtag 15 cm

    En mycket omtyckt kockkniv i mellanstorlek från Victorinox. Kniven har ett fibroxhandtag som gör att den ligger mycket bra i handen även om skaftet är blött och slipprigt, bladlängden är 15 cm. Kniven mottages väl av såväl professionella kockar som lekmän.Lite större allknivar som denna hittar alltid sin plats i knivblocket och gör sig snabbt oumbärliga för kökschefen i hemmet.Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd. 
  • Victorinox Kockkniv 22 cm

    Victorinox Kockkniv 22 cm från Victorinox
  • Kockkniv 21 cm - Tamahagane San Tsubame

    En klassisk kockkniv från Tamahaganes serie San Tsubame som fungerar till det mesta i köket. Det relativt långa bladet på 21 cm gör att kniven passar utmärkt både när du ska arbeta med exempelvis lite större köttstycken eller rotsaker, som när du ska hacka lök eller sköra grönsaker. Knivbladet har en kärna av hårt VG-5-stål, som på vardera sida omges av ett lager mjukare SUS410-stål. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. HRC: 61
  • Miyabi 6000 MCT Gyutoh Kockkniv 20 cm Rostfritt Stål Brun

    Varje kök behöver ha en bra kockkniv. Den här japanska kockkniven kan du gärna använda när du ska hacka och skära dina råvaror. Kniven är en del i serien Miyabi från Zwilling och den är tillverkad av 65 lager stål som sedan hamrats samman i ett stilfullt damaskusmönster. Handtaget har en traditionell form för att du ska få bästa kontroll, balans och grepp när du använder den. Varje kniv är slitstark och unik och den passar både den professionell gastronomen och amatörkocken. Miyabi betyder bl.a elegans på japanska och eleganta är precis vad knivarna i serien är.
  • Victorinox kinesisk kockkniv

    Victorinox kinesisk kockkniv är en riktigt mångsidig knivDen kinesiska kockkniven från Victorinox imponerar mycket bara genom sitt utseende. Trots sin storlek är kniven relativt lätt och enkel att jobba med. I många asiatiska kök är detta den enda kniven som används då du kan hacka, skiva och tärna med den. Deras patenterade Fibroxhandtag ger dig ett bra och säkert grepp för balans och komfort. Bladet är 18 cm långt. Även om kniven ser ut som en köttklyvare så är det mer en grönsakshackare tack vare sin vassa egg och sitt lätta blad. Mångsidigheten hos denna kniv är vad som sticker ur du kan hacka, skiva och tärna med den precis som med vilken kockkniv som helst.Victorinox är mest känd för den klassiska schweiziska armékniven som tillverkades redan i slutet av 1800-talet. Idag är företaget globalt och verkar inom sex olika produktområden, där armékniven förblir kärnprodukten. Victorinox fokuserar på tradition, kvalitet och innovation.
  • Kockkniv 21cm - Tamahagane San

    Kockkniv med en bladlängd på 21 cm från Tamahaganes serie SAN. Blad i 3 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och mjukare SUS-410-stål i sidorna. Handtag i brunt pakkawood. Detta är en klassisk kockkniv som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller exempelvis rotsaker.
  • Robert Welch Signature Kockkniv 14cm

    En smidig 14 cm kockkniv från Robert Welch och deras serie Signature. Alla knivar i serien Signature är tillverkade i samarbete med professionella kockar för att skapa en välbalanserad kniv som klarar av alla uppgifter i köket. Knivarna är slipade i en 15° vinkel. Handtagen är tillverkade av DuPont och är ergonomiskt utformade för att ge ett välbalanserat grepp i handen.Längd: 14 cm
  • Wüsthof Classic Kockkniv 20 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 20 cmWüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Zwilling Pro Wood Kockkniv 14 cm Kompakt

    Matteo Thun och Antonio Rodriguez är de stolta designerna bakom denna fantastiska kockkniv som gör sig behövd i nästan alla typer av kök. Kombinationen av trä och stål gör kniven till ett riktigt blickfång, och tack vare sitt skarpa blad gör den även sitt jobb med perfektion. Specifikationer:-Ergonomiskt handtag tillverkat av stenek.-SIGMAFORCE® kniv.-FRIODUR® härdad kniv.-Diskas för hand.
  • Kai Shun Classic DM-0706 Kockkniv 20,5 cm

    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker -  I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.Bladets längd: 20,5 cm
  • Lissabon Japansk Kockkniv 18 cm

    Japansk Kockkniv 18 cm i rostfritt stål. Handtag i vitt POM-material och blad av tåligt X50CrMoV15-stål.
  • MAC Japansk kockkniv Superior 16,5 cm

    MAC Japansk kockkniv Superior 16,5 cm från MAC
  • Edsviken Kockkniv 20 cm

    En 20 cm lång Kockkniv tillverkad av Damaskusstål
  • Global G-79 Olivslipad kockkniv, 16cm

    Kockkniv från Global som med sitt höga blad passar perfekt till grönsaker, kött och fågel - en perfekt, allround kockkniv, helt enkelt. Bladet är tillverkat av Globals rostfria Cromova 18-stål och är olivslipat, det vill säga det har små fördjupningar i bladet, som gör att maten du skär inte fastnar lika lätt. Bladlängd: 16 cm
  • Professional Secrets Kockkniv 19 cm

    Professional Secrets Kockkniv 19 cm från Professional Secrets
  • Wüsthof Classic Kockkniv 20 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 20 cmWüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Sabatier Lion Ideal Kockkniv stål/svart, l: 15 cm

    Redan år 1812 registrerades varumärket LION Sabatier som det första Sabatier - varumärket, och det är det enda märke som får använda lejonet som symbol. Lejonet är "djurens konung" och står för styrka, smidighet samt överlägsenhet - och är en kvalitetsgaranti för användaren.Kniven är helsmidd och tillverkad av rostfritt stål med en hög kolhalt. Tillsammans med smidningsprocessen gör den höga kolhalten stålet så hårt att man kan slipa en mycket skarp och fin egg. Skärpan håller länge - och kan underhållas med ett brynstål. Knivarnas balans är optimal - vilket gör dem till fantastiska, professionella arbetsredskap.
  • Kyocera Kockkniv 14 cm Keramisk

    En smidig Kockkniv för hemmakocken som passar för det mesta och ligger lätt i handen. Kniven är gjord i Japan och bladet är gjort av pressad keramik som är världens hårdaste material efter diamanter. Kniven håller sig rakbladsvass länge, men du skärper den enkelt med ett diamantbryne vid behov. Den praktiska keramiska kniven är både lätt att använda och rostar inte.
  • 5000 MCD Santoku, Japansk Kockkniv 18cm

    Kockkniv av santokutyp från Miyabi är en kniv av högsta kvalitet med många användningsområden i köket. Santoku betyder ungefär tre uppgifter, vilket är vad kniven kan användas till: skära, tärna och strimla. Kniven fungerar utmärkt till allt ifrån kött, fisk och fågel till grönsaker och frukt. 5000 MCD är Miyabis allra finaste serie knivar, som kombinerar estetik med funktion på allra bästa sätt. Bladet i kniven är gjort av 101 lager MC63-stål som man har låtit ishärda i -196°C – vilket ger bladet en hårdhet på hela 63 HRC. Kniven är slipad enligt den japanska Honbazuketekniken, vilket ger en extraordinär skärpa. Längd: 18cm
  • Kai Shun Classic Kockkniv 20 cm

    Kai Shun Classic Kockkniv 20 cm från Kai
  • Ideal Kockkniv 20 cm Stål/svart

    En kockkniv i serien Ideal. Den genomgående vinkeln i hela skaftets längd ger den en utomordentlig balans och skäregenskaper till det mesta i köket. Tillverkad i hårt rostfritt stål (kromstål) vilket gör att kniven håller skärpan länge och lätt att underhålla.
  • Kockkniv med svart stålblad - Kyocera

    Kockkniv med svart stålblad - Kyocera. Bladlängd: 16 cm. Handtag i svart pakkaträ. Lätt och perfekt balanserad. Med Kockkniv med svart stålblad - Kyocera - skivar du kött, fisk och grönsaker utan problem.
  • Wüsthof Classic Kockkniv 16 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 16 cmWüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Exxent Kockkniv Professional 14 cm

    Exxent Kockkniv Professional 14 cm från Exxent
  • Chroma Type 301 Kock/grönsakskniv 15 cm japansk

    En av de mest omtyckta knivarna i type 301-serien. Bladet är tillräckligt högt för att du ska kunna skiva och hacka utan besvär. En suverän allkniv helt enkelt.
  • Kyocera Keramisk kockkniv, 14 cm Svart Handtag

    Kyocera Keramisk kockkniv, 14 cm Svart Handtag från Kyocera
  • MAC Kockkniv, 26 cm

    MAC Kockkniv, 26 cm från MAC
  • Satake Hi-Tech Kockkniv Keramisk 15.5 cm Vit

    Denna japanska kockkniven är en allroundkniv som hjälper dig i köket med kött, fisk och grönsaker. Handtaget är stabilt och greppvänligt. Detta är en självklar kniv för den matintresserade i köket. Tål maskindisk.
  • Napoleon Kockkniv 34 cm

    Använd denna professionella kockkniv från Napoleon och du har otroligt goda förutsättningar att göra ett bra jobb i köket eller vid grillen. Dessa tyska stålblad skär lätt genom vilken mat du än arbetar med. Napoleons kockkniv är balanserad från spetsen och hela vägen genom handtaget.Specifikationer:- Tyska stålblad- Rostfritt stål
  • Space Kockkniv 24 cm

    Kockkniv i rostfritt stål
  • Global G-12 Köttyxa 16 cm

    Köttyxan är ditt bästa val när du skall separera brosk eller leder mellan köttstycken. Yxan passar även perfekt för att hacka kött till grytbitar. Detta är den enda kniven från Global som vi rekommenderar för den här typen av arbeten.Bladets längd: 16 cm.
  • Sabatier Trompette Kockkniv 20 cm

    Sabatier Trompette Kockkniv 20 cm är en riktigt bra basknivKungen av alla köksknivar kockkniven. Från Sabatier kommer denna högst normallånga kockkniv med en bladlängd på 20 cm. En kockkniv är av tre knivar som bör ingå i ditt basutbud av köksknivar. Om du känner dig osäker på vilket märke du vill ha eller om du helt enkelt inte vill lägga ut för stora summor på knivar så kan vi rekommendera denna Sabatier Trompette kockkniv. Tanken bakom en kockkniv är den lätt böjda eggen som underlättar hackandet genom att man gungar kniven över det som ska hackas. Vidare finns en tydlig spets för att komma åt överallt kökskniven och slutligen har du höjden på bladet som  hindrar att du slår knogarna i skärbrädan när du hackar eller skivar något.  En kockkniv kan variera i längd alltifrån blygsamma 13-14 cm upp emot 30 cm. Det viktiga är att du hittar en längd du trivs med.Tusentals kockar världen över har de senaste årtionden använt Sabatier knivar när de lagat mat. Även du kan uppleva skillnaden med Sabatier Trompette, ett märke som garanterat håller hög kvalitet till ett rimligt pris. Knivbladen innehåller ett stål som gör att eggen behåller skärpan länge. Sabaitier Trompette är ett riktigt prisvärt alternativ. Dereas produktlinje innehåller de flesta knivar du kan tänkas behöva i köket.
  • Wüsthof Epicure Kockkniv 24 cm

    Knivarna från Würsthof Epicure Collection kan inte kallas för något annan än: otroliga. The Epicure Collection kombinerar precision, erfarenhet och teknik i en serie prisvärda knivar. Denna kockkniv från Würsthof Epicure är med sitt 16 cm långa knivblad allt du behöver i köket för att enkelt kunna skära grönsaker, kött och fisk. Men den kan även enkelt användas till att hacka örter. Kockkniven har ett högt blad så att du enkelt och tryggt kan använda dina fingrar till att guida kniven när du arbetar med den. Kniven är designad av Björn Berger. Specifikationer:- Längd: 36,5 cm- Blad längd: 24 cm- Tjocklek: 2,8 mm- Vikt: 254 gram- Stål: X50CrMoV15
  • Brabantia Profile Kockkniv 33,5 cm

    Brabantia Profile Kockkniv 33,5 cm från Brabantia