Kockknivar

Kockkniven är en allround kniv med ett långt och högt blad. Det ska vara så pass högt att knogarna inte slår ner i skärbrädan när du snabbt hackar grönsaker eller skär en filé.

Längden på en kockkniv brukar man säga ska vara minst 18 cm. Höjden kan variera och bladets tjocklek likaså. En tumregel är dock att ju tunnare blad, desto lättare kan man skära igenom hårdare grönsaker som potatis.

Om kniven har ett blad som är tunnt på ena sidan och tjockt på den andra blir det lite som en kil som fastnar på vägen. En speciell typ av kockkniv med riktigt högt och grovt knivblad är köttyxa.

Populära kockknivar

  • Subarashii Keramisk kniv 15 cm

    Subarashii Keramisk kniv 15 cm
    Den keramiska kockkniven från Subarashii är lika vass som den är snygg! Kniven håller sig vass längre tack vare materialet den är gjord av då keramik är hårdare än stål och kan slipas vassare. Den keramiska kockkniven från Subarashii har ett lent handtag med fin form som ligger skönt i handen. Knivbladet på 15 cm gör kniven mycket användbar - helt enkelt ett måste i ditt kök!
  • Nesmuk EXKLUSIV C150 Kockkniv

    Nesmuk EXKLUSIV C150 Kockkniv
    Denna otroligt snygga EXKLUSIV C150 kockkniv från Nesmuk är en fantastisk allround kniv i varje kök. Bladet har 401 lager Damaskusstål, som skapar dess vackra mönster. Det har ett kolinnehåll på 1,5% och den exklusiva beläggningen Nesmuk Protective Coating, som reducerar underhållsarbetet markant och ger kniven en lång livslängd. Kockkniven är en del av EXKLUSIV-serien, som består av handgjorda knivar som alla avspeglar ett enastående och konsistent hantverk. Vid utarbetningen av varje kniv ingår över 50 olika steg, varav endast de som tillslut klarar den slutliga inspektionen för felfri perfektion får lov att bära Nesmuks fladdermussymbol.EXKLUSIV-serien framställs i tre varianter: C90, C100 och C150, skiljer sig åt i antalet av lager Damaskusstål samt kolinnehåll i stålet. Kolinnehållet i stålet gör dessutom att knivarna uppnår en otrolig skärpa och får en bra hållbarhet.
  • Kockkniv Damaskus 67 lager Gul

    Kockkniv Damaskus 67 lager Gul
  • Ballarini - Tevere Kockkniv 20 cm Trä

    Ballarini - Tevere Kockkniv 20 cm Trä
    Klassisk kockkniv, perfekt till det mesta i köket.Tevere är en knivserie i klassisk nordisk design. Knivbladet är tillverkat av tyskt rostfritt stål och har en hårdhet på 57 HRC. Det ljusa handtaget i pakkawood är ergonomiskt snidat med ett skyddande bolster vid knivbladets slut. Varje kniv är handpolerad för bästa resultat och livslängd.

Fler tips på kockknivar

  • Morakniv Classic 1891 Kockkniv 22 cm Röd

    Morakniv Classic 1891 Kockkniv 22 cm Röd
    Med ett 22 cm långt blad av svenskt rostfritt stål är kockkniven en pålitlig hjälpreda i köket. Knivbladet har ett integrerat fingerstopp, som hindrar fingrarna från att glida fram över det vassa bladet. Designen är noga genomtänkt och kniven har en utmärkt balans. Den avfasade spetsen bidrar dessutom ytterligare till säkerhetsaspekten, i och med att den förhindrar stickskador.  Att kniven är tillverkad för hand, med ett genuint trähandtag och vackra detaljer - som dalavapnet i holken - gör bara upplevelsen i köket ännu trevligare. Bladlängd: 22 cmFärg på trähandtaget: Röd  
  • Kinesisk Kockkniv 67 lager Damaskusstål 18 cm

    Kinesisk Kockkniv 67 lager Damaskusstål 18 cm
  • Wood kockkniv 15 cm Rostfritt stål-lönn

    Wood kockkniv 15 cm Rostfritt stål-lönn
  • Japansk Kockkniv Damascusmönster

    Japansk Kockkniv Damascusmönster
    Japansk Kockkniv Damascusmönster En vass och praktisk japansk kockkniv med det ikoniska damascusmönstret från Daomachen. Designad med ett elegant handtag i träd som gör kniven lätt att hålla i och&hellip:
  • Victorinox kockkniv 22 cm, handtag i rosenträ

    Victorinox kockkniv 22 cm, handtag i rosenträ
    Användbar kockkniv som passar till kött, fisk, fågel och grönsaker.
  • Kockkniv Ideal 20 cm Stål/Svart

    Kockkniv Ideal 20 cm Stål/Svart
  • Gin'Iro Gyuto Kockkniv 20 cm

    Gin'Iro Gyuto Kockkniv 20 cm
  • Exxent Kockkniv Kasumi, 24 cm

    Exxent Kockkniv Kasumi, 24 cm
  • Joseph Elevate Slim Block Kökskniv

    Joseph Elevate Slim Block Kökskniv
    Integrerad knivstöd förbättrar hygien och minskar röran. Slimline-knivblock med lättåtkomliga knivspår. Avtagbar 2-stegs keramisk slipare i botten. Knivar har japanska rostfritt stålblad och ergonomiska handtag. Skalkniv 9 cm, Tandad kniv 11cm, Santou-kniv 14cm, Kockkniv 16,5cm, Brödkniv 20 cm
  • Global GN-001 Kockkniv Oriental olivslipad 16 cm rostfritt stål

    Global GN-001 Kockkniv Oriental olivslipad 16 cm rostfritt stål
  • Fiskars - Essential Kockkniv 21 cm

    Fiskars - Essential Kockkniv 21 cm
    En traditionell kökskniv ur Fiskars Essential serie med brett blad som lämpar sig för att hacka grönsaker och stycka kött. Tillverkad i rostfritt stål och med en bladlängd på 21 cm
  • Global NI Kockkniv 20 cm Oriental

    Global NI Kockkniv 20 cm Oriental
    En slitstark 20 cm kockkniv i orientalisk stil från Globals nya serie NI. NI är Globals nya heta serie med knivar för alla uppgifter som man kan tänkas stöta på i köket. Global NI är designad av Komin Yamada som har en gedigen historia av att ta fram kvalitetsknivar för Global och har med sin känsla för perfektion och noggrannhet satt Global på världskartan. Global Nis sortiment består av 18 högklassiga knivar och två knivset. Knivbladen är tillverkade av Cromova 18-stål och är något tjockare än den klassiska Globalkniven. Global NI-knivarna har fått en extrem skärpa och slipas för hand av en slipmästare. Handtaget har lite större form än de klassiska Globalknivarna men med en mer avsmalnade design för perfekt ergonomiskt grepp. De välkända ”Globalprickarna” har fått en ny form och präglas nu av en ljus och elegant design.
  • Yaxell YO-U Kockkniv 20 cm

    Yaxell YO-U Kockkniv 20 cm
    En måste-kniv även för hemmakocken!En bra kockkniv är verkligen A och O när det kommer till hackande. Japanska Yaxell vet om detta och presenterar nu sin vackra serie YO-U. Tillverkad i Seki City, det traditionella hjärtat av japansk kniv- och svärdstillverkning, vittnar kniven om högsta möjliga kvalité och en härlig design. Bladet består av 3 lager stål och har en hård kärna av hårt VG10-stål, övriga lager är mjukare. Denna kombination ger kniven är rosttålig yta och en extremt skarp egg som håller länge!Det läckra handtaget är tillverkat i pakkaträ, ett tåligt material som alltid ligger skönt i handen. Pakkaträ är även hygieniskt och utvecklat för att passa i just köksarbete. Du rengör enkelt kniven i ljummet vatten direkt efter användning. Denna kockkniv passar utmärkt till både proffset och den glada amatören. Du kommer snart märka att arbetet går lättare, att det blir roligare och smidigare. En väl värd investering från Japan!  Specifikationer:- Färg: Natur.- Material: Rostfritt stål & pakkaträ.- Längd: 20 cm.- Handdiska i ljummet vatten direkt efter användning!
  • Sushi- och kockkniv Chef 21 cm

    Sushi- och kockkniv Chef 21 cm
    Sushi-/Kockkniv, 21 cm. Materialet är japanskt stål av högsta kvalitet. Som om inte det skulle vara nog har kniven även en legering av extra hårt stål, bland annat molybden, volfram och vanadin vilket gör att eggen är extra slitstark och rostfri.
  • Kai - Shun Classic Kockkniv 25 cm

    Kai - Shun Classic Kockkniv 25 cm
    Extra lång japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt för att skära stora grönsaker och kött. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.
  • Chroma - Type 301 Kockkniv med hål japansk 18 cm

    Chroma - Type 301 Kockkniv med hål japansk 18 cm
    Type 301-serien blev bäst i test när Testfakta provade kockknivar. Den här kniven har en luftspalt som gör den mer följsam och får skivorna att släppa lättare från bladet.
  • Orrefors Jernverk Kockkniv Premium Stål

    Orrefors Jernverk Kockkniv Premium Stål
    Redo för storverk i köket" I denna kockkniv har vi blandat det bästa från Sverige. Bladet är av svenskt stål och designen står Jon Eliason för. Tyngden i bladet gör att kniven ligger tryggt och&hellip:
  • Tramontina - Verttice Kockkniv 40 cm

    Tramontina - Verttice Kockkniv 40 cm
    Mångsidig och funktionell kockkniv från Tramontina.Om du vill ha en mångsidig och funktionell kniv för att komplettera din knivsamling i köket är på Tramontinas Verttice kockkniv ett mycket bra val!Kniven är hela 40 cm lång och har ett vasst blad i rostfritt stål som skär igenom det mesta i köket och ett handtag i naturligt trä som gör att multifunktionskniven även känns väldigt skön att använda. Och använda den kommer du garanterat göra, för denna oumbärliga kniv gör din dagliga matlagning enklare och roligare!Kniven är lika snygg som effektiv. Bladet på kniven är som sagt tillverkat av tåligt rostfritt stål och det har en skarpt tandat egg som gör att brödkniven lätt skär igenom allt ifrån surdegslimpor och andra bröd, men även kan användas till att skära upp grönsaker, göra perfekta potatisklyftor eller när du ska dela på köttbitar.Handtaget är tillverkat av naturligt trä så att kniven ligger skönt i handen när du använder den.Kockkniven Verttice 40 cm kan med fördel kombineras med Tramontinas övriga sortiment av vackra bestick som också finns att köpa på Cervera!Tramontina är ett brasilianskt företag som grundades redan 1911 och idag är världsledande inom all sorts grillutrustning, från grillar och grillutrustning till bestick av olika slag. Alla tillverkade med samma höga kvalitet och skapade speciellt för att användas vid grillning och när du njuter av att äta det du grillat!
  • Miyabi 6000MCT Santoku japansk kockkniv 18 cm

    Miyabi 6000MCT Santoku japansk kockkniv 18 cm
  • Japansk Kockkniv Rostfritt Stål

    Japansk Kockkniv Rostfritt Stål
    Japansk Kockkniv Rostfritt Stål En vass och praktiskt kockkniv i rostfritt stål från Daomachen. Skär enkelt och behändigt upp bitar av kött, frukt eller grönsaker precis så som du önskar. Kniven&hellip:
  • Kyocera - Gen Kockkniv 18 cm

    Kyocera - Gen Kockkniv 18 cm
    Keramisk kockkniv från Kyocera, en mycket bra allroundkniv för matlagningen. Kniven är rakbladsvass och håller skärpan tack vare att keramik är mycket hårdare än stål. Bara diamant är hårdare. Men när den behöver skärpas går det enkelt med ett diamantbryne. Knivbladet väger bara hälften så mycket som ett metallblad och rostar inte eller påverkas av syror.
  • Kockkniv Damaskus 67 lager Gul

    Kockkniv Damaskus 67 lager Gul
  • Kockkniv Chef 20 cm

    Kockkniv Chef 20 cm
  • Wüsthof - Classic Kockniv 18 cm

    Wüsthof - Classic Kockniv 18 cm
    Classic kockkniv från tyska varumärket Wüsthof. Kockkniven kan vara den viktigaste kniven i köket. Skiva, hacka, tärna - detta gör du med fördel med kockkniven. På Classic har du ett helt bolster för extra bra säkerhet. Kockkniven finns med flera bladlängder för att du skall hitta den längd du känner dig bekväm med och som passar det ändamål du använder den för.
  • Norden Kockkniv 20 cm

    Norden Kockkniv 20 cm
  • Wüsthof Classic vit kockkniv 20 cm

    Wüsthof Classic vit kockkniv 20 cm
    Modern och enkel kniv med ett elegant vitt handtag. Du får en tidlös design med perfekt balans, och som dessutom ligger riktigt bra i handen. Kockkniven förenklar din hela processen och du kan därefter njuta mer av matlagningen.
  • Robert Welch - Radford Ostkniv hålad blank

    Robert Welch - Radford Ostkniv hålad blank
    Ostkniv i rostfritt stål med spegelblank yta ur serien Radford Bright från Robert Welch. Denna ostkniv passar utmärkt till mjukare ostar då hålen ser till att det inte klibbar fast. En elegant ostkniv som ger ett klassiskt uttryck till ostbrickan och den perfekta gåva till ostälskaren! Radford Bright förgyller bordet med dess klassiska design och fulländar alla dukningar. De mångsidiga besticken passar perfekt till den mer intima middagen som till den mer storslagna tillsammans med vänner och familj. Alla bestick i serien är tillverkade i rostfritt stål av hög kvalité och knivarna har ett extra hårt blad för fin skärpa. Besticken tål maskindisk.
  • Fiskars Edge Fransk Kockkniv Stor 19 cm

    Fiskars Edge Fransk Kockkniv Stor 19 cm
    Edge är en serie helsvarta knivar från Fiskars. Bladen är gjorda i japanskt rostfritt stål och Edge kombinerar en sylvass design med lika sylvassa knivar. Sköna att använda och lätta att rengöra.  Stor fransk kockknivBra att stycka kött och hacka grönsaker med 19 cmTål maskindisk 
  • Tamahagane SAN Kockkniv 27 cm

    Tamahagane SAN Kockkniv 27 cm
    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt PakkawoodBladets längd: 27 cm
  • Wüsthof Classic V1 Kockkniv 20 cm

    Wüsthof Classic V1 Kockkniv 20 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 20 cmWüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Zwilling - Bob Kramer Damask Euro Stainless Gyutoh Kockkniv 16 cm Stainless

    Zwilling - Bob Kramer Damask Euro Stainless Gyutoh Kockkniv 16 cm Stainless
    Vacker och högkvalitativ kökskniv från Zwilling designad av knivsmeden Bob Kramer. Zwilling Bob Kramer Damask Euro Stainless Gyutoh Kockkniv 16 cm är en unik kökskniv som kombinerar en vacker estetik med material och utformning av högsta kvalitet. Vad står då det långa namnet på kniven för?Zwilling Varumärket Zwilling startade sin verksamhet 1731 i tyska Solingen och är idag världsledande när det gäller köksknivar och andra köksprodukter. Kvaliteten och designen håller yttersta världsklass. Zwilling har dessutom som mål att hela tiden skapa nya innovativa lösningar när det gäller produkter för matlagning. Bob Kramer Bob Kramer är en amerikansk mästerknivmakare som anses göra några av världens bästa köksknivar. I sin verkstad skapar han lika vackra som högpresterande knivar som har blivit så populära att knivarna numera säljs via auktion när han tillverkat nya knivar.För att flera matlagningsentusiaster ska kunna använda hans knivar har han samarbetat med Zwilling och skapat denna serie vid namn Bob Kramer Euro Stainless eftersom Zwilling delar hans kärlek för att tillverka produkter med kvalitet, design och innovation som ledord.Damask Damask är för att kniven är tillverkad med en speciell tillverkningsteknik som kallas Chevron damask som gör att bladet på varje kniv får sitt eget unika distinkta mönster/ådring.Denna tillverkning går till så att bladet görs först med en kärna av ultrahårt SG2 pulverstål som sedan täckts med 100 lager av två ytterligare rostfria sorters stål med olika hårdhet som ger en otrolig skärpa/hårdhet i bladet. Efter detta får bladet sitt karaktäristiska och unika damask utseende. Bladet is-härdas sedan med en CRYODUR® process vilket medför exceptionell hållbar skärpa, långvarigt motstånd mot rostangrepp och flexibilitet i stålet.Detta hjälper Zwilling Kramer Kockkniv att behålla sin skärpa under lång tid och ger den en utmärkt balans för precision och noggrannhet.Euro Stainless Euro Stainless är för att kökskniven är influerad av traditionell europeisk design och tillverkat i ett rostfritt material.Gyutoh Gyutoh är japanska för kockkniv och en Gyutoh-kniv är en mångsidig kniv. Den är fantastisk att använda i köket, då kniven skär, hackar och skivar alla sorters råvaror snabbt och enkelt.16 cm 16 cm betyder att knivens blad är 16 cm, vilket gör att kniven är väldigt allround och användbar inom många områden, allt ifrån att skära kött och fisk till mer finhackning av grönsaker och örter. Hela kniven med handtag är 27,8 cm. Det ergonomiska handtaget är av svart Micarta med en klassisk 3-nits design. Den har non-slipegenskaper och är helt sömlös och är fuktavvisande. Varje handtag har en karakteristisk Bob Kramer dekor-nit som är handgjord i Bob Kramers verkstad. Slipvinkeln är ca: 20°.Zwilling Bob Kramer Damask Euro Stainless Gyutoh Kockkniv 16 cm är med andra ord en multifunktionell kniv som kommer vara både amatörskockens såväl som köksproffsets bästa verktyg i köket under många år framöver med sin vackra design och fantastiskt vassa och slitstarka utförande.Med Zwillings och Bob Kramers gemensamma kockkniv har du alltid ett unikt köksverktyg nära till hands som kombinerar vacker estetik och material av hög kvalitet.
  • Fiskars Hard Edge kockkniv, 13,5 cm

    Fiskars Hard Edge kockkniv, 13,5 cm
    Med en kockkniv från Fiskars-serien Hard Edge får du en praktisk universalkniv med perfekt grepp som passar för många olika typer av matlagning. Kniven har ett blad som är tillverkat av tjockt rostfritt stål, med en egg som behåller skärpan upp till fyra gånger så länge som en standardkniv tack vare den revolutionerande LZR-EDGE™-tekniken. Kniven finns i tre olika storlekar, där knivbladet är antingen 13,5, 17 eller 20 centimeter långt. Kan diskas i diskmaskin.Det som kännetecknar knivarna i serien Hard Edge är att de är otroligt vassa, exceptionellt tåliga och tillverkade av japanskt rostfritt stål av hög kvalitet. Det ergonomiska handtaget med unikt 3D-mönster ger dig ett optimalt grepp, och knivarna är dessutom enkla att slipa så att du alltid kan få en perfekt knivupplevelse. För bästa möjliga resultat rekommenderas att du slipar knivarna med Fiskars Roll-Sharp™ knivslip. Knivarna i Hard Edge-serien levereras i en smart förpackning med minimalt plastinnehåll, som enkelt återvinns som pappersförpackning.
  • Classic Kockkniv 18 cm Svart

    Classic Kockkniv 18 cm Svart
  • Zwilling Gourmet santoku japansk kockkniv 18 cm

    Zwilling Gourmet santoku japansk kockkniv 18 cm
  • Scandinavia Kockkniv 16 cm

    Scandinavia Kockkniv 16 cm
    Kockkniv i rostfritt stål.
  • Miyabi - Birch 5000MCD Kiritsuke Kockkniv 24 cm

    Miyabi - Birch 5000MCD Kiritsuke Kockkniv 24 cm
    Miyabi Birch-5000MCD Kiritsuke Kockkniv är en fantastisk kniv av hög kvalité och svårslagen skärpa. Denna modell på kniv använder man inom japansk matlagning till en mängd olika råvaror då den är så pass mångsidig. Kiritsuke kniven är en korsning mellan en grönsaks- och fiskkniv som tillåter dig att med elegans skära kött, filéa fisk och skiva eller hacka grönsaker. Kniven är tillverkad i Seki, Japan enligt traditionella metoder och är ett enastående hantverk. Den har en kärna av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål som täcks av 100 lager rostfritt stål. Bladet är sedan handslipat enligt Honbuzake metoden, vilket innebär att den slipas i tre steg och ger kniven dess sylvassa klinga. Kniven fulländas med det vackra mönstret på bladet och med ett handtag i Masuribjörk från finska Lappland. -Japansk kockkniv- Knivblad på 24 cmTa hand om din värdefulla kniv på bästa sätt genom att diska den för hand och sedan torka av direkt med torr trasa eller handduk.
  • Fiskars - Norden Kockkniv liten 12 cm

    Fiskars - Norden Kockkniv liten 12 cm
    Norden Liten kockkniv är en praktisk allroundkniv för alla skäruppgifter. Det högkvalitativa bladet är tillverkat av högpresterande, tyskt stål med hög kolhalt, vilket ger överlägsen prestanda och långvarig skärpa. Optimal 26-graders slipvinkel. Knivhandtaget är tillverkat av finsk värmebehandlad björk. Bladhårdhet HRC 56. Handdisk rekommenderas. Tillverkad i Finland.
  • Kockkniv, 19 cm, trähandtag i ask

    Kockkniv, 19 cm, trähandtag i ask
  • Wüsthof Classic Ikon Kockkniv Vit 16 cm

    Wüsthof Classic Ikon Kockkniv Vit 16 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 16 cmWüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • GN-009 Kockkniv Oriental 20cm

    GN-009 Kockkniv Oriental 20cm
  • Wüsthof - Crafter Kockkniv 16 cm

    Wüsthof - Crafter Kockkniv 16 cm
    Smidig kockkniv ur Wüsthofs serie Crafter. Knivens breda blad är idealisk för att skära och hacka alla typer av råvaror med och garanterar att kniven enkelt glider igenom dem. Kniven har ett vackert skaft i rökt ekträ med nitar som ger den längre hållbarhet, och gör att den ligger bekvämt i handen. Tillverkad Tyskland.
  • Le Creuset - Kockkniv 15 cm Olivträhandtag

    Le Creuset - Kockkniv 15 cm Olivträhandtag
    Le Creusets kockkniv är en allsidig kniv som med sitt rundade knivblad passar bra till att skära, strimla och hacka med då man rör kniven i en vaggande rörelse. Kniven ligger förpackad i en snygg låda vilket gör den till en perfekt present.Knivar från Le Creuset är helsmidda och har en hård kärna av VG 10-stål. Klingan består av 64 skikt damaskerat stål vilket inte bara garanterar styrka och skärpa utan även ger ett unikt utseende i form av det dekorativa mönstret. Kniven har ett elegant skaft i olivträ som är både säkert och behagligt att hålla i.
  • Miyabi - Mizu 5000MCT Shotoh Skalkniv 13 cm

    Miyabi - Mizu 5000MCT Shotoh Skalkniv 13 cm
    Mizu5000MCT Shotoh kniv från Miyabi är en mindre variant av en kockkniv men som låter dig arbeta mer nogrant och preciserat. Skär, hacka och skala allt från frukt till örter med denna kniv av hög kvalité och otrolig skärpa. Kniven har en kärna av förädlat SG-2 stål och stenhårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål som är omgett av två lager hamrat Tsuchime rostfritt stål, vilket ger bladet sitt läckra mönster. Bladet är sedan handslipat enligt Honbuzake metoden, vilket innebär att den slipas i tre steg och ger kniven dess sylvassa klinga. Kniven fulländas av det klassiska D-formade handtaget i Micarta och balanseras upp av metallocket på dess ände. En fantastik kniv som ligger bekvämt i handen när du skapar magi i köket.Kniven diskas för hand och torkas direkt av med en torr handduk.
  • Kockkniv 19 cm

    Kockkniv 19 cm
  • SAN Kockkniv 21 cm

    SAN Kockkniv 21 cm
  • Norden kockkniv 20 cm

    Norden kockkniv 20 cm
  • Wüsthof - Classic Ikon Kockniv 20 cm Svart

    Wüsthof - Classic Ikon Kockniv 20 cm Svart
    Classic Ikon kockkniv från Wüsthof, tillverkad i Tyskland. Kockkniven kan vara den viktigaste kniven i köket. Skiva, hacka, tärna - detta gör du med fördel med kockkniven. På Classic Ikon har du ett 3/4-dels bolster, vilket innebär att du har ingen vass kant mot fingrarna och du har hela bladet fritt ända ut till handtaget. Kockkniven finns med flera bladlängder för att du skall hitta den längd du känner dig bekväm med och som passar det ändamål du använder den för.
  • Yaxell Kockkniv Super Gou 25,5 cm

    Yaxell Kockkniv Super Gou 25,5 cm
    Klassisk kockkniv som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller till exempel rotsaker. Bladlängd: 25,5 cm.När man inte trodde det kunde bli fler lager stål i en kniv kommer Yaxell med Super Gou med inte mindre än 161 lager. Bladet har en extremt vass egg som är tillverkat av det japanska rostfria pulverstålet SG2 Micro Carbide, vilket är omslutet av 160 lager mjukare stål. Det pulveriserade stålet innehåller mycket kol och har en hårdhet på ca 63 HRC. Pulverstålet används eftersom det garanterar en hög grad av renhet och styrka vilket ger en ovanligt vass egg. Bladet imponerar med ett fascinerande Damaskusdesignmönster – vilket symboliserar en kniv av högsta kvalitet. Handtaget är tillverkat av FDA-godkänt rödsvart Canvas- Micarta, vilket är ett enormt slitstarkt material tillverkat av harts och linne.

Köp flera kockknivar och spara pengar

Om du är i behov av att förnya eller skaffa flera kockknivar på en gång kan vi rekommendera att du köper ett knivset med köksknivar. Då får du kockknivarna för olika moment till ett lägre pris än om du skulle köpa styckvis.

ilead