Märken på kockknivar

Kockknivar

Kockkniven är en allround kniv med ett långt och högt blad. Det ska vara så pass högt att knogarna inte slår ner i skärbrädan när du snabbt hackar grönsaker eller skär en filé. Längden på en kockkniv brukar man säga ska vara minst 18 cm. Höjden kan variera och bladets tjocklek likaså. En tumregel är dock att ju tunnare blad, desto lättare kan man skära igenom hårdare grönsaker som potatis. Om kniven har ett blad som är tunnt på ena sidan och tjockt på den andra blir det lite som en kil som fastnar på vägen. En speciell typ av kockkniv med riktigt högt och grovt knivblad är köttyxa.

Populärt inom kockknivar

  • Stenfors Kockkniv 21 cm kolstål

    Stenfors kockkniv från Anders Petter. En kniv som i ett gediget hantverk smitts för hand i kolstål från Japan.
  • Mareld Kockkniv 20 cm Olivträ

    En trogen vänMareld strävar alltid efter att tillverka så slitstarka produkter som möjligt. Det tänket genomsyrar deras kockkniv i allt från stålets hårdhet till träslaget i skaftet, allt valt med en stor omsorg och med dina behov i åtanke.  Med inspiration från naturenMarelds design präglas av den svenska västkusten med sin naturligt vackra men lite råa natur. Precis som det mörkgråa och kalla havet möter de varma granitklipporna på sommaren, möter det varma olivträet det kalla stålbladet.Rätt kniv för jobbetKockkniven är antagligen den kniv som används mest i köket. Antagligen för att den är så lagom på alla sätt. Den är lagom lång, lagom tung och lagom bred. Specifikationer:- Material: Skaft i olivträ.- Längd: 20 cm. 
  • Edsbruk Kockkniv 21 cm Svart

    En kockkniv som fungerar till det mesta i köket. Knivbladsskydd medföljer.
  • Mareld Kockkniv 20 cm Sandelträ

    Genomtänkt i varje detaljVarje liten detalj hos den här kockkniven från Mareld har föregåtts av en noga genomtänkt urvalsprocess. Allt för att du ska kunna använda kniven varje dag med bibehållen skärpa och prestanda. Tack vare det rejäla och ergonomiska handtaget sitter kniven som gjuten i handen. Det hårda stålet ger kniven en slitstyrka och skön tyngd.Med inspiration från den nordiska naturenMareld inspireras i sin designprocess av den nordiska naturen vilket inte minst syns på den här kockkniven. Det mystiskt mörka skaftet i sandelträ skapar en gnista i krocken mellan dess värme och kylan i det hårda stålet, precis som när havet slår mot varma granitklippor. Marelds kockkniv är inte bara en oerhört användbar kniv, den ger ditt kök en till designmässig dimension. Rätt kniv för jobbetKockkniven är den mest populära modellen av knivar, mycket tack vare den perfekt avvägda storleken. Större knivar tenderar att bli klumpiga för vissa uppgifter, mindre knivar tenderar att bli för specialiserade eller klena för många uppgifter. Viktigt att tänka på när du väljer kockkniv är att den ligger skönt i handen och att tyngden känns rätt. Specifikationer:- Material: Skaft i sandelträ.- Längd: 20 cm. 

Fler tips på kockknivar

  • Fiskars Functional Form Fransk kockkniv 20 cm

    Fiskars Functional Form Fransk kockkniv 20 cm från Fiskars
  • Zwilling Pro Wood Kockkniv 16 cm

    Detta är en kniv av högsta kvalitet som är lika uppskattad i handen på en nybörjare som en mästerkock. Med sina vackra och kvalitativa material hjälper den till med tillberedning av mat både smidigt och perfekt samtidigt som dess design drar till sig mycket uppmärksamhet.Specifikationer:-Ergonomiskt handtag tillverkat av stenek.-SIGMAFORCE® kniv.-FRIODUR® härdad kniv.-Diskas för hand.
  • Kockkniv, 14 cm - Déglon

    Kockkniv i serien Essential från franska Déglon. 14 cm lång
  • Kockkniv 27 cm - Tamahagane

    En riktigt rejäl, klassisk kockkniv som med sin balans och tyngd passar ypperligt när du jobbar med lite större råvaror som stora köttstycken eller rejäla rotsaker. Knivbladet är tillverkat i tre lager med ett hård VG-5-stål i kärnan, som på vardera sida omges av ett mjukare SUS-410-stål. Handtaget är tillverkat av rostfritt stål. Bladlängd: 27 cm Nämn ordet ”tamahagane” för en japan, och han eller hon får något drömskt i blicken. Det är nämligen namnet på det sägenomspunna stål som används för att smida japanska samurajsvärd. Samma teknik som användes för samurajsvärden används nu av Tamahagane. Tre lager stål (mjukt-hårt-mjukt) valsas ut till knivämnen. Centrumstålet är hårt VG5-stål, sidostålet består av mjukare SUS410-stål. Tekniken ger en fantastisk egg kombinerad med extremt bra styrka och rosttålighet. Det mycket greppvänliga handtaget är tillverkat i rostfritt 18/10-stål, och har en design inspirerad av bambu.
  • Yaxell ZEN Kockkniv 25.5 cm Rostfritt Stål

    Den klassiska kockkniven passar med sin tyngd framförallt till kött eller till exempel rotsaker. Det häftiga utseendet på bladet kommer ifrån när stålet hamras och det unika bladet gör kniven extra snygg på vägglisten i köket. Zen betyder de mest hälsosamma måltiderna.
  • Victorinox Kockkniv 12 cm Rosenträ Handtag

    Denna kockkniv med handtag av vackert rosenträ passar utmärkt i köket. Anpassad för att skära alla typer av kött och grönsaker. Kniven är greppvänlig tack vare det rundade handtaget och ligger stadigt i handen.
  • Kockkniv tandad, 20 cm - Zwilling Pro

    En rejäl och mångsidig kockkniv från tyska Zwillings serie Pro, som är en serie väldigt prisvärda knivar - perfekt för dig som vill ha något som verkligen håller länge. Stålet har en hårdhet på 57 HRC och är specialslipat för att få fram en riktigt vass skärpa. Skaftet är av ABS-plast som ligger bra i handen, ger ett stabilt grepp och som framförallt inte går sönder i första taget! Tack vare bladlängden på 20 cm passar denna kniv till det mesta i köket - från att skära rått eller tillagat kött, kyckling och fågel, till att skära och hacka grönsaker, lök och rotfrukter. De växelvis långa och korta tänderna i eggen gör att du alltid får ett bra grepp i det du ska skära. Bladlängd: 20 cm
  • Wüsthof Classic Ikon Kockkniv Svart 23 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 23 cmWüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Zwilling Professional S Kockkniv 16 cm

    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Bladets längd: 16 cmProfessional "S" är Zwillings ess i rockärmen. Det här handlar om en riktigt klassisk serie knivar med ett tidlöst utseende. Knivarna är omsorgsfullt precisionssmidda och slipade. Stålet har en hårdhet på 57 HRC vilket gör knivarna smidiga och enkla att skära med. Skaften är gjorda i ABS och är ergonomiskt optimerade för en så trevlig skärupplevelse som möjligt.    
  • Global G-6 Kockkniv 18 cm Rundad

    Kockkniv från Global i medelstorlek som med sin något rundade spets är perfekt när man arbetar med kött.Bladets längd: 18 cm.
  • Y-OU Santokukniv 16,5 cm

    Santokukniv ur Yaxells serie Y-OU, som är en smidig och lite nättare japansk kockkniv för de mindre sysslorna i matlagningen. Med dess höga blad och rundade spets är den mycket väl lämpad för såväl grönsaker som kött och fågel. Santoku betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Kniven har ett blad som består av tre lager stål. Kärnan är gjord av hårt VG10-stål och övriga stållager är av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Denna uppbyggnad ger knivbladet en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg. Handtaget är tillverkat i pakkawood, ett material som framställs genom att trä och plast sammanfogas under högt tryck. Materialet blir både tåligt och hygieniskt och har samma oslagbara känsla som trä. I detta fall har materialet även specialbehandlats för att få en bländande, ljus finish.
  • Kockkniv 27 cm - Tamahagane San Tsubame

    En klassisk kockkniv från Tamahaganes serie San Tsubame som fungerar till det mesta i köket. Det långa bladet på 27 cm gör att kniven passar utmärkt när du ska arbeta med exempelvis lite större köttstycken eller rotsaker. Knivbladet har en kärna av hårt VG-5-stål, som på vardera sida omges av ett lager mjukare SUS410-stål. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. HRC: 61
  • MAC Kockkniv Chef Olivslipad 20 cm

    MAC Kockkniv Chef Olivslipad 20 cm från MAC
  • Zwilling Artis Kockkniv Kompakt 14 cm

    Med denna kniv i handen blir dina kulinariska utmaningar mycket enklare. För det första är kniven väldigt robust och hållbar, sedan har den även ett slätt och vasst blad som sköter jobbet galant.   Specifikationer: -Tillverkad i rostfritt stål.-Ergonomiskt handtag.
  • 7000D Kockkniv Gyotoh 24 cm

    Rejäl kockkniv ur Miyabis exklusiva serie 7000D. Gyotoh betyder kockkniv på japanska, och detta är en mångsidig kniv, perfekt för att hacka, skala, skiva och putsa kött med. Knivbladet har en kärna av hårt CMV60 pulverstål (60 HRC) täckt med 65 lager is-härdat rostfritt stål, CRYODUR®, i vacker damask-design. Det svarta D-formade handtaget är tillverkat av Mikarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Mikarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. Tillverkas i Seki, Japan.
  • CHROMA type 301 Design by F. A. Porsche Hamrad Kockkniv 20 cm

    CHROMA type 301 Design by F. A. Porsche Hamrad Kockkniv 20 cm från CHROMA type 301
  • Tamahagane Kockkniv 240 mm

    Tamahagane Kockkniv 240 mm från Tamahagane
  • Victorinox Kinesisk kockkniv, 18 cm med Fibrox handtag

    Victorinox Kinesisk kockkniv, 18 cm med Fibrox handtag från Victorinox
  • Fiskars Norden Kockkniv 12 cm

    Norden Liten kockkniv är en praktisk allroundkniv för alla skäruppgifter. Det högkvalitativa bladet är tillverkat av högpresterande, tyskt stål med hög kolhalt, vilket ger överlägsen prestanda och långvarig skärpa. Optimal 26-graders slipvinkel. Knivhandtaget är tillverkat av finsk värmebehandlad björk. Bladhårdhet HRC 56. Handdisk rekommenderas. Tillverkad i Finland.
  • Anarchy Kockkniv 21 cm

    En kockkniv från Anarchy med mikarta-handtag och ett rejält blad. Anarchy-knivarna har tagits fram av den erfarne kocken Christian Campogiani i syfte att skapa något som inte såg ut precis som alla andra vanliga knivar. Anarchys knivar är verkligen stenhårda, både i utseende och prestanda. Kockkniven har anarkistiskt A längst ut på handtaget och texten Anarchy is the only slight glimmer of hope är graverat på knivens rygg. Varje kniv har ett unikt nummer.Bladets längd: 21 cm
  • Victorinox Kockkniv Vågtandad 22 cm Rosenträ Handtag

    Denna kockkniv med vågtandat blad och handtag av vackert rosenträ passar utmärkt i köket. Kniven är greppvänlig tack vare det rundade handtaget och ligger stadigt i handen.
  • Yaxell Kockkniv Super Gou 25,5 cm

    Klassisk kockkniv som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller till exempel rotsaker. Bladlängd: 25,5 cm.När man inte trodde det kunde bli fler lager stål i en kniv kommer Yaxell med Super Gou med inte mindre än 161 lager. Bladet har en extremt vass egg som är tillverkat av det japanska rostfria pulverstålet SG2 Micro Carbide, vilket är omslutet av 160 lager mjukare stål. Det pulveriserade stålet innehåller mycket kol och har en hårdhet på ca 63 HRC. Pulverstålet används eftersom det garanterar en hög grad av renhet och styrka vilket ger en ovanligt vass egg. Bladet imponerar med ett fascinerande Damaskusdesignmönster – vilket symboliserar en kniv av högsta kvalitet. Handtaget är tillverkat av FDA-godkänt rödsvart Canvas- Micarta, vilket är ett enormt slitstarkt material tillverkat av harts och linne.
  • Norden Kockkniv liten 12 cm

    Norden Liten kockkniv är en praktisk allroundkniv för alla skäruppgifter. Det högkvalitativa bladet är tillverkat av högpresterande, tyskt stål med hög kolhalt, vilket ger överlägsen prestanda och långvarig skärpa. Optimal 26-graders slipvinkel. Knivhandtaget är tillverkat av finsk värmebehandlad björk. Bladhårdhet HRC 56. Handdisk rekommenderas. Tillverkad i Finland.
  • Sabatier Edonist Kockkniv 15 cm

    Sabatier Edonist är en knivserie från den kända Franska knivtillverkaren Sabatier Lion. Bladet är tillverkat av rostfritt stål av hög kvalitet och handtaget är av hårt syntetmaterial. Kniven är helsmidd vilket ger den perfekt balans och styvhet.   
  • 6000MCT Kockkniv 20 cm Gyutoh

    Gyutoh är Japans svar på västvärldens kockkniv och kökets vanligaste kniv. Kockknivar finns i många format, typer och modeller. En kockkniv är oftast den första kniven du behöver när det kommer till köksknivar eftersom den är så mångsidig. Du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött, fisk och mycket mer med denna modell, helt enkelt en allroundkniv. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka saker utan att knogarna slår i skärbrädan. Denna modell på 20 cm är den vanligaste storleken. Serien 6000MCT har en kärna av hårt Micro Carbide pulverstål täckt med 2 lager av is-härdat rostfritt stål och ett fint hamrat blank blad som ger kniven ett elegant utseende. Det förhindrar även att råvaran fastnar vid användning. Kniven har ett ergonomiskt handtag i mörkbrunt Pakka-trä och hela kniven är tillverkad i Seki, Japan. Den japanska Honbazuke-slipningen, dvs raka slipvinklar, ger det symmetriska bladet den skalpell-liknande skärpa som är kännetecknet för alla Miyabiknivar.
  • Japansk kockkniv med lufthål 18 cm - Chroma Type 301

    Nu har äntligen type 301 uttökat sitt sortiment med en efterlängtad knivmodell. P21:ans lufthål gör att skivorna lättare släpper från bladet. Japanskt 301 stål i bladet. 18/10 stål i handtaget. 15 graders slipvinkel. Slipas med keramiskt bryne och sten. Levereras i presentförpackning.
  • G-62 Kockkniv olivslipad 18cm

  • Global G-79 Olivslipad kockkniv, 16cm

    Kockkniv från Global som med sitt höga blad passar perfekt till grönsaker, kött och fågel - en perfekt, allround kockkniv, helt enkelt. Bladet är tillverkat av Globals rostfria Cromova 18-stål och är olivslipat, det vill säga det har små fördjupningar i bladet, som gör att maten du skär inte fastnar lika lätt. Bladlängd: 16 cm
  • Exxent Lissabon Kockkniv 25 cm

    Exxent Lissabon Kockkniv 25 cm från Exxent
  • Zwilling Life Kockkniv 20 cm

    Med en modern design, ergonomiskt handtag och ett vasst blad som klarar av det mesta i köket skulle vi vilja påstå att detta är en nödvändig detalj i knivlådan. Tillverkad av det professionella märket Zwilling blir detta en kniv som går att lita på.   Specifikationer: -Tillverkad i ett specialstål. -Ergonomiskt handtag.
  • Mighty Kockkniv 27 cm

    Klassisk kockkniv för alla tillfällen. Passar både för att skära kött som grönsaker.
  • Kockkniv, 22 cm - Exxent Scandinavia

    Kockkniv, 22 cm - Exxent Scandinavia
  • Victorinox Swiss Modern Kockkniv 15 cm Walnut Wood

    Schweizisk modern kökskniv med rak precisionskant. Handtaget tillverkat i valnöt.Inget jobb är för tufft för den här kompakta kökshjälpen. Den schweiziska moderna kökskniven skär rent och enkelt genom alla typer av mat. Med sitt smala och precisionsspetsiga blad är den särskilt väl anpassad till mindre uppgifter som skalning och för att ta bort stjälkar och kärnhus.Skall inte diskas i diskmaskin. Längd på blad: 15 cm.Handtag: Valnöt.Vikt: 236 g. 
  • Zwilling Twin Pollux Santoku Japansk Kockkniv 14 cm Rostfritt Stål Svart

    Ett måste i varje kök är en bra kniv! Den här Japanska kockkniven, kallad Santoku från Zwilling är ett perfekt redskap när du vill skära kött, kyckling, grönsaker eller andra råvaror. Kockkniven är en del i knivserien TWIN Pollux som med sin lätta och eleganta design och sin välkända skärpa kommer underlätta ditt arbete i köket. Handtaget är ergonomiskt utformat så att den är skön för dig att hålla i och eggen är tillverkat av ett special stål, Friodor som gör kniven skarp och lätt att vässa. Den här knivserien passar lika bra för dig som är proffesionell kock som om du är en kräsen hemmakock som bara vill använda det bästa. Knivarna är designade just för att förvandla den ambitiösa hobby kocken till en passionerad kökschef.Det Tyska företaget Zwilling har 280 års erfarenhet av knivar och i serien Twin Pollux har du livstidsgaranti för material- och produktionsfel.
  • San Tsubame Kockkniv 24 cm

    SNMH-1104 från Tamahaganes knivserie San Tsubame är en klassisk kockkniv som fungerar till det mesta i köket, med sitt längre blad underlättar den arbeten med större köttstycken eller till exempel rotsaker. Knivbladet är tillverkat av en kärna av VG5-stål som omgärdas av två lager SUS410-stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det svarta handtaget är tillverkat av micarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Micarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. I handtaget finns även en vikt monterad, som du kan se som en knapp på handtagets slut. Denna hjälper kniven hålla dess perfekta balans oavsett storlek på bladet. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • Zwilling Pro Kockkniv 14 cm kompakt tandad

    En större skalkniv, även kallad kompakt kockkniv. Med ett bredare blad kan man både hacka och skära det flesta råvaror. Lättare och smidigare att hantera än större kockknivar. En professionell helsmidd kniv för alla matintresserade. Tillverkad av Friodur® stål, dubbel is-härdat knivstål av högsta kvalitet, patenterat av Zwilling J.A. Henckels. Elegant design med skuret bolster för ett säkert och bekvämt grepp. Tillverkas i Solingen, Tyskland.
  • Fiskars Functional Form Asiatisk kockkniv 17 cm

    Fiskars Functional Form Asiatisk kockkniv 17 cm från Fiskars
  • Kai Shun Premier Kockkniv 20 cm

    Klassisk kockkniv i den vackra serien premier från Kai. Blad i 33 lager, hårt VG10-stål i kärnan och sidor i mjukare stål. Handtag i Pakkawood med valnötskaraktär. 
  • IKON Kockkniv 20 cm

    IKON kockkniv från varumärket Wüsthof. Skiva, hacka, tärna - detta gör du med fördel med kockkniven. På Ikon har du ett 3/4-dels bolster, vilket innebär att du har ingen vass kant mot fingrarna och du har hela bladet fritt ända ut till handtaget. Det exklusiva trähandtaget, ligger varmt och mjukt i handen. Diskas för hand, inte i diskmaskin. Kockkniven finns med flera bladlängder för att du skall hitta den längd du känner dig bekväm med och som passar det ändamål du använder den för.
  • Miyabi RAW 5000FCD Gyutoh Kockkniv 24 cm

    Denna praktiska och supervassa kockkniv från Japanska Miyabi har ett knivblad på 24 cm och är producerad i stål av FC61-kvalitet. Kärnan är täckt av 48 stållager vilket ger kniven sitt unika damaskus-mönster. Rockwell-hårdheten på kniven är ca. 61. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, den mest berömda japanska Iron Chef. Miyabi knivar är gjorda med gamla japanska traditioner och modern tysk ingejörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. 
  • Miyabi 6000 MCT Gyutoh Kockkniv 24 cm

    Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.  Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.  Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig.  Gyutoh är japanska för kockkniv. Kockknivar i allmänhet är bra på mycket tuffa uppgifter i köket. 6000 MCT Gyutoh är inget undantag. Kött, fisk fågel, grönsaker, denna kniven fixar allt. Med bravur dessutom. Ska man satsa på en riktigt bra, vass kniv till knivsamlingen är denna att rekommendera.  
  • Hammered Kockkniv 20 cm

    Hammered kockkniv från G.R.Y.M. Kniven har ett vackert hamrat blad i blankpolerat stål och ett handtag av Micarta. Förvara med fördel på en magnetlist i köket. På så sätt blir det en fin inredningsdetalj i ditt kök samtidigt som den håller sig vass längre.
  • Kai Wasabi Kockkniv 23,5 cm

    Kai Wasabi Kockkniv 23,5 cm från Kai
  • Kockkniv, 20 cm - Exxent Space

    Kockkniv, 20 cm - Exxent Space
  • Napoleon Kockkniv PRO 34 cm

    Använd denna professionella kockkniv från Napoleon och du har en klar konkurrens bland knivarna där hemma. Detta tyska stålblad skär lätt genom vilken mat du än arbetar med. Napoleons kockkniv PRO är balanserad från spetsen och hela vägen genom handtaget. Det dubbla nitade handtaget ger ergonomisk komfort medan du skivar, hugger, tärnar och hackar.  Specifikationer:- Tyska stålblad- Rostfritt stål- Nitat handtag 
  • Miyabi BLACK 5000MCD Santoku Japansk Kockkniv 14 cm

    Denna japanska Santoku-kniv har en otroligt hård kärna av mirko-karbid pulverstål vilket ger en fantastisk och oslagbar skärpa. Santoku är den bäst-säljande japanska kniven och Santoku betyder "tre dygder". Det betyder att man lika gärna kan använda den på kött som på fisk och grönsaker. Knivbladet är täckt av 132 stållager som ger kniven dess unika Damaskus-design. Handtaget är i svart ask. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. 
  • Yaxell Gou Kockkniv 25,5 cm

    GOU är en ny japansk kniv med 101 lager stål i Damaskusdesign från YAXELL.Bladets längd: 25,5 cmKärnan av SG-2 cobolt-vanadium rostfritt pulver stål bildar egg. Bladet är laminerat tillsammans med 100 lager av växelvis hårt och mjukt stål som ger kniven extremt bra styrka. Handtaget av Mikarta Plus med nitar ger kniven en bra balans och avslutas med ett GOU-emblem på knappen.
  • Victorinox Swiss Modern Kockkniv 22 cm Walnut Wood

    Elegant schweizisk kockkniv med handtag i valnöt.22 cm långt blad i rostfritt slitstarkt stål. Det ultimata verktyget för kökets större skärningsuppdrag. Skär enkelt genom alla typer av mat, oavsett om du skivar stora köttstycken, grönsaker eller frukt. Liksom alla knivar i den schweiziska moderna kollektionen har den en speciell ergonomisk form med ett trähandtag i valnöt. Skall inte diskas i diskmaskin.Längd på blad: 22 cm.Handtag: Valnöt.Vikt: 296 g.