Märken på kockknivar

Kockknivar

Kockkniven är en allround kniv med ett långt och högt blad. Det ska vara så pass högt att knogarna inte slår ner i skärbrädan när du snabbt hackar grönsaker eller skär en filé. Längden på en kockkniv brukar man säga ska vara minst 18 cm. Höjden kan variera och bladets tjocklek likaså. En tumregel är dock att ju tunnare blad, desto lättare kan man skära igenom hårdare grönsaker som potatis. Om kniven har ett blad som är tunnt på ena sidan och tjockt på den andra blir det lite som en kil som fastnar på vägen. En speciell typ av kockkniv med riktigt högt och grovt knivblad är köttyxa.

  • Yaxell Kockkniv Super Gou 25,5 cm

    Klassisk kockkniv som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller till exempel rotsaker. Bladlängd: 25,5 cm.När man inte trodde det kunde bli fler lager stål i en kniv kommer Yaxell med Super Gou med inte mindre än 161 lager. Bladet har en extremt vass egg som är tillverkat av det japanska rostfria pulverstålet SG2 Micro Carbide, vilket är omslutet av 160 lager mjukare stål. Det pulveriserade stålet innehåller mycket kol och har en hårdhet på ca 63 HRC. Pulverstålet används eftersom det garanterar en hög grad av renhet och styrka vilket ger en ovanligt vass egg. Bladet imponerar med ett fascinerande Damaskusdesignmönster – vilket symboliserar en kniv av högsta kvalitet. Handtaget är tillverkat av FDA-godkänt rödsvart Canvas- Micarta, vilket är ett enormt slitstarkt material tillverkat av harts och linne.
  • Sabatier Trompette Kockkniv 15 cm

    Sabatier Trompette Kockkniv 15 cm är en mindre och mer lätthanterlig variantIbland kan det vara bra eller enklare med en lite kortare kockkniv och då kan den här från Sabatier Trompette med en bladlängd på 15 cm vara ett tänkbart alternativ. Särskilt om du har begränsad budget så är dessa knivar mycket prisvärda. Kockknivar är annars den kökskniv som ger mest valuta för pengarna då den kan användas till så många olika uppgifter i köket. Hårdeheten på bladet ligger på 50-54 grader på Rockwellskalan med andra ord ett lite mjukare stål som är relativt enkelt att slipa själv. Bladets tjocklek är 3 mm vilket banar för en hållbar egg.Tusentals kockar världen över har de senaste årtionden använt Sabatier knivar när de lagat mat. Även du kan uppleva skillnaden med Sabatier Trompette, ett märke som garanterat håller hög kvalitet till ett rimligt pris. Knivbladen innehåller ett stål som gör att eggen behåller skärpan länge. Sabatier Trompette är ett riktigt prisvärt alternativ. Deras produktlinje innehåller de flesta köksknivar du kan tänkas behöva i köket.
  • Tamahagane SAN Kockkniv 24 cm

    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt PakkawoodBladets längd: 24 cm
  • Stelton Pure Black kockkniv

    Stelton Pure Black kockkniv från Stelton
  • Yaxell Kockkniv Super GOU Ypsilon 193, 20 cm

    Kockkniv från Yaxells serie Super GOU Ypsilon. Kniven har 193 lager stål, 96 på vardera sida med en kärna tillverkad i det japanska pulverstålet SG2 Micro Carbide. Pulverstålet är extremt starkt, vilket gör att kniven egg kan slippas väldigt vass.  Kniven har ett vackert damaskusmönster och bladen är graverade med fyra japanska tecken som betyder "Super GOU Samurai Spirit". Yaxell har en lång tradition av smideskonst som gör sig tydligt påmind i Super GOU Ypsilon. Knivserien har snygg design och funktion som möts i perfektion.   
  • Global G-2 Kockkniv 20 cm

    G-2 är baskniven i Globalsortimentet och den kniv som de flesta köper först. Knivarna från Global är alla gjorda i det hårda och rostfria stålet Cromova 18. Knivarna är kända för att hålla skärpan, de är estetiskt tilltalande, slitstarka, behändiga och arbetsbesparande. Global erbjuder en speciell kniv för varje tillfälle i köket! Globalknivarna består av två utstansade handtagshalvor och ett valsat eller smitt blad. Delarna svetsas ihop och sedan fylls handtaget med sand. Knivarna är indelade i serier med olika serienummer som börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de lite större knivarna, GS står för Global Small och är de mindre knivarna i sortimentet med ett något mindre handtag. GF står för Global Forged och är knivar smidda i ett stycke stål, från knivspets till handtagets slut. GSF står för Global Small Forged, det vill säga smidda knivar i något mindre storlek.    
  • Global Kockkniv 18cm rundad

    Global Kockkniv 18cm rundad från Global
  • MAC Kockkniv, 26 cm

    MAC Kockkniv, 26 cm från MAC
  • Mannerströms Kockkniv 16 cm

    Vacker och stilren design med ett handtag gjort i borstat stål och med Leif Mannerströms signatur på bladet. Svart ABS i handtaget för bästa greppvänlighet. Satinpolerat knivblad av högsta kvalitet och slipade för bästa skärpa.  Längd: 16 cm.Levereras i en exklusiv presentkartong. 
  • Fiskars Functional Form Kockkniv 24 cm

    Fiskars knivserie Functional Form är som namnet antyder, funktion och form i ett smakfullt samspel. De svarta skaften är utformade för att ligga mjukt men ändå stadigt i handen.  Bladen är gjorda i rostfritt stål som ger en bra uthållighet till knivarna. Det finns en kniv som är skräddarsydd för varje ändamål inom Functional Form-serien för att göra tiden som spenderas i köket både roligare och effektivare. Knivarna är även enkla att rengöra då de tål maskindisk. KockknivPerfekt till alla typer av kött.24 cm.Softgrip-handtag.
  • Jamie Oliver Kockkniv 19 cm

    Jamie Oliver Kockkniv 19 cm är ett utmärkt komplementKockkniven från populära Jamie Oliver är tillverkad med ett blad i japanskt molybden och vanadium-stål. Bladet är genomgående och rostfritt förstås. Balansen är enastående bra tack vara en kraftiga bolstret, som är delen mellan handtaget och bladet. Att använda kökskniven blir därför enkelt och smidigt. Handtaget är svart och snyggt. Det är format för att ge maximal komfort. Om du placerar kökskniven i ett knivblock så är den lätt att hitta tack vare namnet som syns i änden på handtaget. Köksknivarna från Jamie Oliver kommer snabbt att bli favoriterna.Bladlängd: 19 cmMolybden och vanadiumstål25 års garanti
  • Global Kockkniv smidd 30cm

    Global Kockkniv smidd 30cm från Global
  • Miyabi KOH 4000FC Santoku Japansk kockkniv 18 cm

    Denna Santoku kockkniv från Miyabi har ett blad på 18 cm. Det ultrafina bladet är tillverkat av carbid 61-stål för att kniven ska bli hård och stark. Kniven har en hårdhet på 61 Rockwell och är utformad i Katana-stil med Miyabi logon ingraverad på bladet. Kniven är tillverkad i Japan. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, den mest berömda japanska Iron Chef. Miyabi knivar är gjorda med gamla japanska traditioner och modern tysk ingejörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. 
  • Kasumi Japansk Kockkniv 18 cm

    Originalet... tillverkad i Japan. En 18 cm lång Japansk Kockkniv i rostfri Molybdenum Vanadium stål med damaskusmönster.
  • Wüsthof Kockkniv Classic 12 cm

    Perfekt allroundkniv från Wüsthof Classic med de tre klassiska rostfria nitarna på det robusta skaftet. Kitchen Surfer no 4 är en lättviktare med god balans som passar lika bra både i köket och vid matbordet.
  • Zen Kockkniv 20 cm

    Detta är en klassisk kockkniv som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller till exempel rotsaker.
  • Anarchy Kockkniv 21 cm

    En kockkniv från Anarchy med mikarta-handtag och ett rejält blad. Anarchy-knivarna har tagits fram av den erfarne kocken Christian Campogiani i syfte att skapa något som inte såg ut precis som alla andra vanliga knivar. Anarchys knivar är verkligen stenhårda, både i utseende och prestanda. Kockkniven har anarkistiskt A längst ut på handtaget och texten Anarchy is the only slight glimmer of hope är graverat på knivens rygg. Varje kniv har ett unikt nummer.Bladets längd: 21 cm
  • Kyocera Set med Kockkniv & skalare, rött handtag

    Kyocera Set med Kockkniv & skalare, rött handtag från Kyocera
  • SAI-M01 Kockkniv 14 cm

    En liten lättarbetad kniv som är utmärkt till att hacka allt från grönsaker till kött.
  • WMF Grand Class Kockkniv stål/svart 20 cm

    WMF Grand Class Kockkniv stål/svart 20 cm från WMF
  • Master Class Acero Kockkniv 15cm Rostfritt Stål

    Master Class Acero Kockkniv 15cm Rostfritt Stål från Master Class
  • Kyocera FK180WH Keramisk Kockkniv 18 cm Vit

    Med Kyoceras keramiska kockkniv har du en kniv som skivar kött, fisk och grönsaker. År efter år utan att bli slö Det enda du behöver tänka på är att inte skära i djupfryst eller dela krabbor och annat med hårda skal eller ben. Keramiskt blad 18 cm. Handtag i plast. Tål maskindisk. Tillverkad i Japan.
  • Robert Welch Signature Kockkniv 18cm

    En slitstark kockkniv från Robert Welch och deras prisbelönta serie Signature. Alla knivar i serien Signature är tillverkade i samarbete med professionella kockar för att skapa en välbalanserad kniv som klarar av alla uppgifter i köket. Knivarna är slipade i en 15° vinkel. Handtagen är tillverkade av DuPont och är ergonomiskt utformade för att ge ett välbalanserat grepp i handen.Längd: 18 cm
  • SATAKE Houcho Kockkniv 17 cm

    SATAKE Houcho Kockkniv 17 cm från SATAKE
  • Zwilling Diplôme Santoku Japansk kockkniv 18 cm

    Med just denna kniv får du en känsla som tar dig genom en kulinarisk resa hela vägen till Japan under tiden du använder den. Oavsett om det är fisk, kött eller grönsaker kan denna traditionella kniven ta sig an utmaningen.  Specifikationer: -Bladet är tillverkat av ett professionellt specialstål FC61 som är härdat till ca 61 Rockwell.-Dubbelsidigt blad. -Ergonomiskt plasthandtag.
  • Zwilling Four Star Jubileum Kockkniv 18 cm

    Med denna kniv som är tillverkad av högkvalitativt stål kan du ta dig an många läckra rätter utan minsta problem eller motstånd. Det ergonomiska handtaget gör den riktigt bekväm att använda.   Specifikationer: -FRIODUR® ishärdad kniv för extra lång livslängd och korrosionsbeständighet.-Tillverkad i ett speciellt rostfritt stål.-SIGMAFORGE® knivar.-Ergonomiskt plasthandtag.
  • Wüsthof Classic Tung Kockkniv 36 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 36 cmWüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • 7000D Japansk kockkniv 18 cm Santoku

    Santoku är ett knivblad med lätt rundad form som passar utmärkt för både grönsaker, fisk och kött. Miyabi 7000D har en kärna av hårt CMV60 pulverstål (60 HRC) täckt med 65 lager is-härdat rostfritt stål, CRYODUR®, i vacker damask design. Traditionellt japanskt D-format handtag av Micarta och rostfritt stål. Tillverkas i Seki, Japan.
  • Mannerströms Kockkniv 23 cm

    Vacker och stilren design med ett handtag gjort i borstat stål och med Leif Mannerströms signatur på bladet. Svart ABS i handtaget för bästa greppvänlighet. Satinpolerat knivblad av högsta kvalitet och slipade för bästa skärpa.  Längd: 23 cm. Levereras i en exklusiv presentkartong. 
  • Exxent Kockkniv, Space

    Exxent Kockkniv, Space från Exxent
  • Morberg Kockkniv Premium 21 cm

    Stilren kockkniv från Morberg tillverkad i Japan av kolstål med handtag av obehandlad ek och mässingdetaljer. Kolstålet mäter en hårdhet på 61 HRC och är slipad i 16 graders vinkel. Stålet är dessutom oxiderat för att motverka den naturliga rosten i kolstålet. Kniven har Per Morbergs signatur i guld.
  • Kyocera Delux Kockkniv, 14 cm

    Kyocera Delux Kockkniv, 14 cm från Kyocera
  • Global Kockkniv Olivslipad 20 cm

    Kockkniv olivslipad 20 cm.Kniven följer det klassiska draget av en kockkniv och får därför också alla dess fördelar. Olivslipningen i bladet gör att livsmedlet du skär inte fastnar lika lätt på bladet.Bladets längd: 20 cm
  • SAI-06 Kockkniv 25 cm

    En klassisk kockkniv för alla tillfällen. Bladet är utrustat med tre lager stål som gör kniven stark och stabil. Ergonomiskt och bekvämt handtag för bättre grepp. Det yttre bladet är individuellt hamrad och ger varje kniv en unik personlighet.
  • GLOBAL NI Kockkniv 20 cm Oriental

    En slitstark 20 cm kockkniv i orientalisk stil från Globals nya serie NI.NI är Globals nya heta serie med knivar för alla uppgifter som man kan tänkas stöta på i köket. Global NI är designad av Komin Yamada som har en gedigen historia av att ta fram kvalitetsknivar för Global och har med sin känsla för perfektion och noggrannhet satt Global på världskartan. Global Nis sortiment består av 18 högklassiga knivar och två knivset. Knivbladen är tillverkade av Cromova 18-stål och är något tjockare än den klassiska Globalkniven. Global NI-knivarna har fått en extrem skärpa och slipas för hand av en slipmästare. Handtaget har lite större form än de klassiska Globalknivarna men med en mer avsmalnade design för perfekt ergonomiskt grepp. De välkända ”Globalprickarna” har fått en ny form och präglas nu av en ljus och elegant design.  Material: Cromova 18-stål.Längd blad: 20 cm.
  • Wüsthof Classic Kockkniv 14 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 14 cmWüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Zwilling Pro Kockkniv 14 cm kompakt tandad

    En större skalkniv, även kallad kompakt kockkniv. Med ett bredare blad kan man både hacka och skära det flesta råvaror. Lättare och smidigare att hantera än större kockknivar. En professionell helsmidd kniv för alla matintresserade. Tillverkad av Friodur® stål, dubbel is-härdat knivstål av högsta kvalitet, patenterat av Zwilling J.A. Henckels. Elegant design med skuret bolster för ett säkert och bekvämt grepp. Tillverkas i Solingen, Tyskland.
  • Chroma Type 301 Kockkniv 20 cm

    Type 301-serien blev bäst i test när Testfakta provade kockknivar. Detta är bästsäljaren i hela type 301-serien, med perfekt balans och en bladlängd på 20 cm. Eller som Englands mest presigefyllda branchtidning Restaurant Magazine skrev ”Just the right grip, just the right balance, just the right price.”
  • CHROMA type 301 Design by F. A. Porsche Japansk kockkniv 18 cm

    CHROMA type 301 Design by F. A. Porsche Japansk kockkniv 18 cm från CHROMA type 301
  • Tamahagane SAN Tsubame Kockkniv 21 cm

    Tamahagane San Tsubame Kockkniv 21 cmBladets längd: 21 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Tamahagane SAN Kockkniv 240 mm

    Tamahagane SAN Kockkniv 240 mm från Tamahagane
  • Satake Hi-Tech Keramisk kockkniv 18 cm svart

    Satake Hi-Tech Keramisk kockkniv 18 cm svart från Satake Hi-Tech
  • Zwilling Four Star Köttyxa 15 cm

    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast.  
  • Wasabi Black Kockkniv 15 cm

    Japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt som allroundkniv till både kött och grönsaker. En kockkniv är en universalkniv som är idealistisk för en mängd olika uppgifter - skiva, skära och hacka i princip allt i köket. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper.
  • Fiskars Functional Form Fransk kockkniv 20cm med bladskydd

    Fiskars Functional Form Fransk kockkniv 20cm med bladskydd från Fiskars
  • Kyocera Kockkniv 18 cm

    Kyocera Kockkniv 18 cm från Kyocera
  • Opinel Parallele Kockkniv No 118, 20 cm

    En kockkniv som fungerar utmärkt till det mesta. Har ett skaft av bok och blad av tyskt kvalitetsstål. Vass i ordets alla bemärkelser. 20 cm. 
  • MAC Kockkniv, 23,5 cm

    MAC Kockkniv, 23,5 cm från MAC
  • Victorinox Tandad Kockkniv 25 cm Rosenträ

    Tandad kockkniv med ergonomiskt handtag i rosenträ, bladlängd 25 cm.En stor tandad kockkniv som även kan användas som brödkniv, kniven gör det enklare att skära genom hårda frasiga ytor. Den perfekta gåvan för den som flyttar hemifrån och sätter nytt bo eller varför inte ha den på landet i stugan eller husvagnen där utrymmet är begränsat.Kockkniven är ett ypperligt komplement till övriga knivar i köket eller så låter man den vara ensam herre på täppan, en ensam härskare som hackar och skär i princip allt utan urskillning.Tandade knivar är perfekta för att skära genom något där ytan är hårdare än vad insidan är. Alltså får man en kockkniv som är mer allround än vanligt med den tandade eggen. Bröd, grönsaker, lök, tomat, kött, fisk och fågel ingenting är omöjligt för denna kniv.Victorinox  Wood, en serie knivar och tillbehör med tidlös design och sköna  handtag i vackert polerat rosenträ.Träet odlas i Indien och är FSC-certifierat, rosenträ är ett hårt träslag med hög oljehalt och lågt krympningstal.Dessa egenskaperna ger tåliga handtag med en hög lyster som också står emot fukt och väta bra. Knivarna och redskapen är i rostfritt stål som som har god skärpa och är lätta att rengöra.kniven tål ej att diskas i maskin utan endast för hand. Victorinox knivar tillverkas sedan 1884 i den lilla Schweiziska staden  Ibach-Schwyz. Victorinox har blivit mycket populära i restaurangkök världen över på grund av sin höga kvalitet och prisvärdhet. 
  • MAC Kockkniv, 25 cm

    MAC Kockkniv, 25 cm från MAC
  • KOH 4000FC Kockkniv 20 cm

    Koh seriens blad är tillverkat av ett professionellt FC61 Micro Carbide pulverstål. Bladet FRIODUR® is-härdas till en hårdhet av ca. 61 HRC. Denna härdning ger flexibilitet i stålet, gör bladen motståndskraftig mot rostangrepp. och gör så att kniven behåller långvarig skärpa. Bladen har en vacker spegelslipning och graverad logotype. Slipvinkel 19°. Alla knivar är slipade enligt Honbazuke metoden och har traditionellt oktagonalt Japanskt handtag av mörkbrunt/svart Pakkawood. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas i Seki, Japan. Gyutoh är japans svar på västvärldens kockkniv och kökets vanligaste kniv. Kockknivar finns i många storlekar och modeller. En kockkniv är oftast den första kniven du behöver när det kommer till köksknivar eftersom den är så väldigt mångsidig. Du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött, fisk och mycket mer med denna modell, en allround kniv. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka saker utan att knogarna slår i skärbrädan.
  • Morberg Kockkniv 21 cm

    Kniv från Morberg tillverkad i Japan. Kockkniven är i rostfritt stål, har handtag av obehandlad ek och detaljer i mässing. Stålet mäter en hårdhet på 54 HRC och är slipad med 16 graders vinkel.