Kockknivar

Kockkniven är en allround kniv med ett långt och högt blad. Det ska vara så pass högt att knogarna inte slår ner i skärbrädan när du snabbt hackar grönsaker eller skär en filé.

Längden på en kockkniv brukar man säga ska vara minst 18 cm. Höjden kan variera och bladets tjocklek likaså. En tumregel är dock att ju tunnare blad, desto lättare kan man skära igenom hårdare grönsaker som potatis.

Om kniven har ett blad som är tunnt på ena sidan och tjockt på den andra blir det lite som en kil som fastnar på vägen. En speciell typ av kockkniv med riktigt högt och grovt knivblad är köttyxa.

Populära kockknivar

  • Nesmuk EXKLUSIV C150 Kockkniv

    Nesmuk EXKLUSIV C150 Kockkniv
    Denna otroligt snygga EXKLUSIV C150 kockkniv från Nesmuk är en fantastisk allround kniv i varje kök. Bladet har 401 lager Damaskusstål, som skapar dess vackra mönster. Det har ett kolinnehåll på 1,5% och den exklusiva beläggningen Nesmuk Protective Coating, som reducerar underhållsarbetet markant och ger kniven en lång livslängd. Kockkniven är en del av EXKLUSIV-serien, som består av handgjorda knivar som alla avspeglar ett enastående och konsistent hantverk. Vid utarbetningen av varje kniv ingår över 50 olika steg, varav endast de som tillslut klarar den slutliga inspektionen för felfri perfektion får lov att bära Nesmuks fladdermussymbol.EXKLUSIV-serien framställs i tre varianter: C90, C100 och C150, skiljer sig åt i antalet av lager Damaskusstål samt kolinnehåll i stålet. Kolinnehållet i stålet gör dessutom att knivarna uppnår en otrolig skärpa och får en bra hållbarhet.
  • Morakniv Classic 1891 Kockkniv 22 cm Röd

    Morakniv Classic 1891 Kockkniv 22 cm Röd
    Med ett 22 cm långt blad av svenskt rostfritt stål är kockkniven en pålitlig hjälpreda i köket. Knivbladet har ett integrerat fingerstopp, som hindrar fingrarna från att glida fram över det vassa bladet. Designen är noga genomtänkt och kniven har en utmärkt balans. Den avfasade spetsen bidrar dessutom ytterligare till säkerhetsaspekten, i och med att den förhindrar stickskador.  Att kniven är tillverkad för hand, med ett genuint trähandtag och vackra detaljer - som dalavapnet i holken - gör bara upplevelsen i köket ännu trevligare. Bladlängd: 22 cmFärg på trähandtaget: Röd  
  • Mareld Kockkniv 20 cm. Olivträ

    Mareld Kockkniv 20 cm. Olivträ
    En trogen vän. Mareld strävar alltid efter att tillverka så slitstarka produkter som möjligt. Det tänket genomsyrar deras kockkniv i allt från stålets hårdhet till träslaget i skaftet, allt valt med en stor omsorg och med dina behov i åtanke.Med inspiration från naturen. Marelds design präglas av den svenska västkusten med sin naturligt vackra men lite råa natur. Precis som det mörkgråa och kalla havet möter de varma granitklipporna på sommaren, möter det varma olivträet det kalla stålbladet. Kockkniven är antagligen den kniv som används mest i köket. Antagligen för att den är så lagom på alla sätt. Den är lagom lång, lagom tung och lagom bred.
  • Yaxell Kockkniv Super Gou 161 20 cm

    Yaxell Kockkniv Super Gou 161 20 cm
    Dessa exklusiva knivarna från Japanska Yaxell är en superkniv i äkta Japanskt kvalitetsstål, som har inte mindre än 161 lager. Bladet har en extremt vass knivsegg som är framställt av den japanska rostfria pulverstålet SG2 Micro Carbide som är omslutet av 160 lager mjukare stål. Det pulvriserade stålet innehållet mycket kol och har en hårdhet på 63 HRC.

Fler tips på kockknivar

  • MAC Chef Kockkniv Olivslipad 20 cm

    MAC Chef Kockkniv Olivslipad 20 cm
    En klassiker i MAC-sortimentet. Olivslipningen gör TH-80 kniven extra följsam och det som skivas suger inte fast på bladet.20 cm bladHandtag i trä
  • Nesmuk EXKLUSIV C90 Kockkniv

    Nesmuk EXKLUSIV C90 Kockkniv
    Denna otroligt snygga EXKLUSIV C90 Kockkniv från Nesmuk är en utmärkt allround kniv i köket. Bladet har 210 lager Damaskusstål, som skapar dess vackra mönster. Det har ett kolinnehåll på 0,9% och den exklusiva beläggningen Nesmuk Protective Coating (NPC), som reducerar underhållsarbetet markant och ger kniven en lång livslängd. Kockkniven är en del av EXKLUSIV-serien, som består av handgjorda knivar som alla avspeglar ett enastående och konsistent hantverk. Vid utarbetningen av varje kniv ingår över 50 olika steg, varav endast de som tillslut klarar den slutliga inspektionen för felfri perfektion får lov att bära Nesmuks fladdermussymbol.EXKLUSIV-serien framställs i tre varianter: C90, C100 och C150, skiljer sig åt i antalet av lager Damaskusstål samt kolinnehåll i stålet. Kolinnehållet i stålet gör dessutom att knivarna uppnår en otrolig skärpa och får en bra hållbarhet.
  • Global SAI 01 Kockkniv 19 cm

    Global SAI 01 Kockkniv 19 cm
    Global SAI 01 Kockkniv.Bladets längd: 19 cmGlobal Sai är uppbygd av tre lager stål med ett hårdt härdat rostfritt stål i kärnan samt ett mjukare stål som omsluter detta. Den hamrade ytan på bladet ger kniven en spännade karaktär.Handtaget är ergonomiskt utformat med ett skönt grepp och de klassiska Globalprickarna finns naturligtvis med om än i lite mer diskret utförande.Varje Global SAIkniv är numrerad. Genom att registrera kniven erhåller man en fri första omslipning av kniven. Dessutom blir man medlem i SAI-klubben när man registrerar sin kniv. Som medlem i SAI-klubben får man förutom ett förmånligt välkomsterbjudande även exklusiva erbjudanden och chansen att vinna matlagningstävlingar med kändiskockar. Registrera din SAI-kniv >>
  • Zwilling Four Star Kockkniv 16 cm

    Zwilling Four Star Kockkniv 16 cm
    Bladets längd: 16 cmDet tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast. 
  • Global NI Kockkniv Olivslipad 20 cm Oriental

    Global NI Kockkniv Olivslipad 20 cm Oriental
    En rejäl 20 cm kockkniv i orientalisk stil från Globals nya serie NI. Kniven har en praktisk olivslipning, vilket gör att maten släpper lättare från bladet då inget vakuum skapas.  NI är Globals nya heta serie med knivar för alla uppgifter som man kan tänkas stöta på i köket. Global NI är designad av Komin Yamada som har en gedigen historia av att ta fram kvalitetsknivar för Global och har med sin känsla för perfektion och noggrannhet satt Global på världskartan. Global Nis sortiment består av 18 högklassiga knivar och två knivset. Knivbladen är tillverkade av Cromova 18-stål och är något tjockare än den klassiska Globalkniven. Global NI-knivarna har fått en extrem skärpa och slipas för hand av en slipmästare. Handtaget har lite större form än de klassiska Globalknivarna men med en mer avsmalnade design för perfekt ergonomiskt grepp. De välkända ”Globalprickarna” har fått en ny form och präglas nu av en ljus och elegant design.   Material: Cromova 18-stål.Längd blad: 20 cm.
  • Global NI Kockkniv 20 cm Oriental

    Global NI Kockkniv 20 cm Oriental
    En slitstark 20 cm kockkniv i orientalisk stil från Globals nya serie NI. NI är Globals nya heta serie med knivar för alla uppgifter som man kan tänkas stöta på i köket. Global NI är designad av Komin Yamada som har en gedigen historia av att ta fram kvalitetsknivar för Global och har med sin känsla för perfektion och noggrannhet satt Global på världskartan. Global Nis sortiment består av 18 högklassiga knivar och två knivset. Knivbladen är tillverkade av Cromova 18-stål och är något tjockare än den klassiska Globalkniven. Global NI-knivarna har fått en extrem skärpa och slipas för hand av en slipmästare. Handtaget har lite större form än de klassiska Globalknivarna men med en mer avsmalnade design för perfekt ergonomiskt grepp. De välkända ”Globalprickarna” har fått en ny form och präglas nu av en ljus och elegant design.
  • Zwilling Twin Fin ll Kockkniv 20 cm.

    Zwilling Twin Fin ll Kockkniv 20 cm.
    Är du på jakt efter den ultimata kockkniven med stor allsidighet? I så fall har du kommit helt rätt. Twin Fin II Kockkniv från Zwilling är japanskt hantverk när det är som bäst. När du investerar i en Twin Fin II Kockkniv får du en pålitlig kockkniv med ett ergonomiskt skaft, vilket ger ett bra grepp och därmed hög säkerhet. Den är tillverkad av rostfritt stål av högsta kvalitet, samt har en sofistikerad design. Bladet mäter 20 cm och är därför i en bra storlek som allround kökskniv. Den tål dessutom maskindisk för en enkel rengöring efter användning.
  • Robert Welch Signature Kockkniv 18cm

    Robert Welch Signature Kockkniv 18cm
    En slitstark kockkniv från Robert Welch och deras prisbelönta serie Signature. Alla knivar i serien Signature är tillverkade i samarbete med professionella kockar för att skapa en välbalanserad kniv som klarar av alla uppgifter i köket. Knivarna är slipade i en 15° vinkel. Handtagen är tillverkade av DuPont och är ergonomiskt utformade för att ge ett välbalanserat grepp i handen.Längd: 18 cm
  • Satake Ame Kiritsuke Kockkniv 23 cm

    Satake Ame Kiritsuke Kockkniv 23 cm
    Högkvalitativ kockkniv från japanska Satake. Kiritsuke är en japansk knivmodell med brant spets. Det rejäla bladet tillsammans med den skarpa spetsen gör den till en mångsidig kniv som fungerar lika bra till att skära grönsaker som fisk. Den skarpa spetsen är mycket användbar för skärning som kräver noggrannhet. I Japan är kiritsuke en symbol för expertis och status och får bara användas av chefskocken.Kniven är tillverkad i fem lager stål och mäter 23 centimeter. Handtaget är tillverkat i kanadalärk. Kniven är inte bara en högkvalitativ kockkniv, den är också en fröjd för ögat.
  • MAC Chef Kockkniv 20 cm

    MAC Chef Kockkniv 20 cm
    En suverän BK-80 kockkniv på 20 cm från MAC. MAC introducerades i Sverige på 80-talet och blev genast en stor succé. Av olika anledningar var det svårt att få tag på knivarna till många kockars förtvivlan. Nu har vi lyckats övertyga det japanska företaget om att ta in knivarna i Sverige igen! Vi är mycket stolta. MAC har en kvalitet som inte finns hos många knivar. Den japanska slipvinkeln är mellan 10-15 grader — de är därför sylvassa! Det märks att det är experter som har tagit fram de här knivarna. Vi hyser stor respekt för tillverkarna. Materialet är japanskt stål av högsta kvalitet. Kniven har även en legering av extra hårt stål, bland annat molybden, volfram och vanadin vilket gör att eggen är extra slitstark och rostfri. Handtaget är av trä.
  • Victorinox Kockkniv extra bred 20 cm, wood

    Victorinox Kockkniv extra bred 20 cm, wood
    Kockkniv med extra brett blad och skaft av maple wood.Bladlängd 20 cm. En kockkniv med extra brett blad, den är som en blandning mellan ordinär kockkniv och santokukniv och passar både proffskocken och hemmakocken. Kockkniven är trots det breda bladet mycket smidig att arbeta med.Kniven hackar, tärnar och skär allt från fisk, fågel, kött till frukt och grönt. Kockkniven är ett måste och med den i köket blir det inga knivigheter.Kockkniven är en av minst tre knivar som behövs i varje hem.Victorinox  Wood, en serie knivar och tillbehör som har en tidlös design med sköna handtag i vackert polerat maple wood. Träet odlas i Indien och är FSC-certifierat. Maple wood är ett hårt träslag med hög oljehalt och lågt krympningstal.Maple wood ger tåliga handtag med en hög lyster som också står emot fukt och väta bra. Knivarna och redskapen är lätta att rengöra och är i rostfritt stål med god skärpa.Knivar och redskap med handtag av maple wood tål undantagsvis att maskindiskas men de skall i huvudsak handdiskas för att få en lång livslängd.Sedan starten 1884,  har Victorinox berikat välden med knivar av rostfritt stål.  De är mycket populära i restaurangkök för sin höga kvalitet och prisvärdhet,  knivarna tillverkas i den lilla Schweiziska staden Ibach-Schwyz.
  • Victorinox Tandad Kockkniv med Fibroxhandtag 19 cm

    Victorinox Tandad Kockkniv med Fibroxhandtag 19 cm
    Tandad kockkniv med hygieniskt och ergonomiskt handtag i fibroxplast, bladlängd 19 cm.Tandade knivar är perfekta för att skära genom något där ytan är hårdare än vad insidan är. Alltså har man fått en kockkniv som är mer allround än vanligt med den tandade eggen. Kockkniven blir därför ett ypperligt komplement till övriga knivar i köket och den hackar och skär i princip allt utan urskillning.Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.Victorinox är kända för sina schweiziska arméknivar med multifunktion och har sedan 1884 berikat världen med sina högkvalitativa knivar gjorda i rostfritt stål.
  • Tamahagane San Kyoto Kockkniv 21 cm

    Tamahagane San Kyoto Kockkniv 21 cm
    Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Bladets längd: 21 cmCentrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkravDetta är en klassisk kockkniv som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller till exempel rotsaker.
  • Mareld Japansk kockkniv + Slipsten startkit

    Mareld Japansk kockkniv + Slipsten startkit
    I det setet från Mareld får du både en utmärkt japansk kockkniv från Akio-serien och ett startkit med slipsten, slipstenshållare och slipfixtur – praktiska tillbehör som gör det lätt att hålla kniven vass i många år framöver. Utrustad med en riktigt bra kniv och rätt slipredskap blir det enkelt att ta hemmamatlagningen till nästa nivå.En kockkniv är kökets allt-i-allo och kommer väl till pass för de allra flesta sysslorna. Mareld Akio kockkniv är en stabil, vacker och välbalanserad kniv med solid design. Bladet är 21 centimeter långd och tillverkat av 67 lager rostfritt Damaskus-stål, vilket ger varje kniv ett unikt vackert mönster. Handtaget är tillverkat av pakkaträ, ett kompakt och tåligt material som både är vattenavvisande och hämmar bakterietillväxt. Handtagets form är rundat i midjan och smalnar av vid bolstret, vilket ger dig ett säkert grepp oavsett var på handtaget du väljer att hålla.Mareld Akio kockkniv har en hårdhet på 60-62 HRC, vilket gör att den håller sig vass längre men behöver lite extra kärlek när den väl ska slipas. Om du vill vara extra ambitiös kan du dra ett par drag med ett diamantslipstål innan varje användning, men det är inte en nödvändighet eftersom kniven kommer att hålla sig vass oavsett. På så vis kan du njuta av att snabbt och enkelt kunna skära igenom dina råvaror, något som gör matlagningen både enklare och roligare.Slipstenen som ingår i setet är Mareld slipsten 1000/3000 grit. Den är tillverkad av vit korund och har två sidor med olika grit, så att du får både en grövre och en finare sida. Med den grövre 1000-sidan avlägsnar du mindre hack från eggen, så att den blir som ny igen. Du kan använda den finare 3000-sidan för att polera upp eggen och öka skärpan ytterligare.Slipfixturen hjälper dig att hålla en konstant vinkel på 15 medan du slipar – en bra vinkel för många knivar, perfekt för den japanska kockkniven. Allt du behöver göra är att fästa stödet över ryggen på kniven du vill slipa, lägga kniven platt mot slipstenen och låta stödet vila mot stenen medan du slipar. Slipstenshållaren i bambu har en gummiklädd undersida som står stadigt på de flesta underlag, så att din sten håller sig på plats medan du slipar. Glöm inte att använda en av de två medföljande gummihållarna under slipstenen när du placerar den i hållaren.
  • Fiskars Norden Kockkniv 20 cm

    Fiskars Norden Kockkniv 20 cm
    Om du letar efter en optimal och mångfunktionell kniv kan du sluta leta! Den finns i Fiskars Norden-serie. En kockkniv är det bästa alternativet om du vill ha en kniv som fungerar för alla uppgifter. Denna kniv har ett robust och hållbart knivblad som imponerar. Bladet är 19,8 cm långt och tillverkat av tyskt stål med hög kolhalt. Knivens material garanterar överlägsen funktionalitet och långvarig skärpa. Det stilfulla och vackra handtaget är tillverkat i värmebehandlat finskt björkträ och blir en fin detalj. Dessutom är handtaget skönt att hålla i.När Fiskars utformat Norden-serien har de jobbat efter ledord som tidlöshet och nordisk matlagningstradition. Resultatet blev produkter som förgyller ditt kök och gör din vardag enklare.  Specifikationer:- All-aroundkniv för alla uppgifter.- Material: Tyskt stål med hög kolhalt, handtag i finskt värmebehandlat björkträ. - Bladlängd: 19,8 cm.- Överlägsen funktionalitet och långvarig skärpa.- Bladhårdhet HRC 56.- Optimal 26-graders slipvinkel.  - Tillverkad i Finland.- Handdisk rekommenderas. 
  • Miyabi BLACK 5000MCD 67 Santoku Japansk Kockkniv 18 cm

    Miyabi BLACK 5000MCD 67 Santoku Japansk Kockkniv 18 cm
    Denna japanska Santoku-kniv från Miyabi har ett blad på 18 cm. Kniven har en otroligt stark mikro-karbid kärna vilket ger en fantastisk skärpa. Santoku är den mest sålda japanska kniven och Santoku betyder Tre dygder. Det betyder att man lika gärna kan använda kniven till fisk som till kött och grönsaker. Den raka eggen består av 132 stållager vilket ger kniven den unika damaskus-designen. Knivens handtag är i svart ask och har en hårdet på 66 Rockwell. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen.
  • Victorinox Swiss Modern Kockkniv 15 cm Walnut Wood

    Victorinox Swiss Modern Kockkniv 15 cm Walnut Wood
    Schweizisk modern kökskniv med rak precisionskant. Handtaget tillverkat i valnöt.Inget jobb är för tufft för den här kompakta kökshjälpen. Den schweiziska moderna kökskniven skär rent och enkelt genom alla typer av mat. Med sitt smala och precisionsspetsiga blad är den särskilt väl anpassad till mindre uppgifter som skalning och för att ta bort stjälkar och kärnhus.Skall inte diskas i diskmaskin. Längd på blad: 15 cm.Handtag: Valnöt.Vikt: 236 g.
  • Fiskars Edge Fransk Kockkniv Stor 19 cm

    Fiskars Edge Fransk Kockkniv Stor 19 cm
    Edge är en serie helsvarta knivar från Fiskars. Bladen är gjorda i japanskt rostfritt stål och Edge kombinerar en sylvass design med lika sylvassa knivar. Sköna att använda och lätta att rengöra.  Stor fransk kockknivBra att stycka kött och hacka grönsaker med 19 cmTål maskindisk 
  • Wüsthof Classic Ikon Kockkniv Svart 20 cm

    Wüsthof Classic Ikon Kockkniv Svart 20 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Zwilling Four Star Kockkniv 20 cm

    Zwilling Four Star Kockkniv 20 cm
    Bladets längd: 20 cmDet tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast.  
  • Miyabi BLACK 5000MCD Rocking Santoku Japansk Kockkniv 18 cm

    Miyabi BLACK 5000MCD Rocking Santoku Japansk Kockkniv 18 cm
    Den 18 cm långt gung-kniven från Miyabis BLACK-serie är tillverkad av det starkaste stål. Kniven har en lätt böj så att den kan användas till att gunga när du skär med den, i motsats till en rak kniv. Kniven är tillverkad av det finaste karbide-stålet, vilket gör kniven väldigt tålig och får en otroligt skärpa. Bladets kärna har 128 lager stål över sig vilket ger kniven det unika Damaskus-mönstret. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen.
  • Zwilling Twinny kockkniv, 10 cm, blå

    Zwilling Twinny kockkniv, 10 cm, blå
    Twinny-serien från Zwilling har knivar som är utformade för att hjälpa barnen att lära sig rätt sätt att använda en kniv, på ett sätt som passar deras ålder. Barnkniven kan användas från tre års ålder, men alltid under uppsikt av vuxna. Kökskniven har ett hand- och fingerskydd som är tillverkat av robust plast. Kniven för småbarn kommer i en förpackning som också inkluderar ett minirecepthäfte med barnvänliga recept att prova. Sätt igång med rolig matlagning!Lämplig för barn 3 år och äldre
  • Kai Shun Premier Kockkniv 15,5 cm

    Kai Shun Premier Kockkniv 15,5 cm
    Denna kockkniv i två olika storlekar, så att du klarar av alla kökets uppgifter. Den mindre kniven på 15,5 cm. är perfekt för att hacka och snitta mindre grönsaker, som paprika, tomater och lök. Den större kniven på 20 cm. är gjord för att både skära kött samt hacka större grönsaker. Kniven är en del av Premier-serien från Kai Shun, som är en mer exklusiv utgåva från samma kniv som serien Classic. Knivens blad är tillverkat av 32 lager rostfritt stål och har en hård stålkärna av VG-MAX, som är en vidareutveckling av VG-10. Dessutom har knivarna i Premier serien en tsuchime-yta, vilket ger kniven en hamrad yta efter smidning med hammarslag. Skaftet är tillverkad av amerikanskt valnötsträ och är gjord så att det passar till både höger- och vänsterhänta.
  • Global G-1 Kockkniv 21 cm Rundad

    Global G-1 Kockkniv 21 cm Rundad
    Global Kockkniv 21 cm med något rundad spets, utmärkt storlek när du arbetar med kött. Bladets längd: 21 cm.
  • Global GF-35 Kockkniv 30cm Smidd

    Global GF-35 Kockkniv 30cm Smidd
    Global Kockkniv 30 cm smidd.Globals största kniv.Bladets längd: 30 cm
  • Wüsthof Classic V1 Kockkniv 14 cm

    Wüsthof Classic V1 Kockkniv 14 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 14 cmWüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Miyabi ARTISAN 6000MCT Santoku Japansk kockkniv 14 cm

    Miyabi ARTISAN 6000MCT Santoku Japansk kockkniv 14 cm
    Miyabi är en produkt från Zwilling Group och är synonymt med äkta japanska knivar. Miyabi-knivar är autentiska, de försöker inte vara japanska, de ÄR japanska. Miyabi knivar tillverkas på samma sätt och med samma traditioner som de gamla kniv-mästarna. Knivarna tillverkas på Zwillings egna fabriker i Japan. Specifikationer:- 14 cm- 6000 MCT- Santokukniv
  • Miyabi 6000 MCT Gyutoh Kockkniv 24 cm

    Miyabi 6000 MCT Gyutoh Kockkniv 24 cm
    Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk. Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig.Gyutoh är japanska för kockkniv. Kockknivar i allmänhet är bra på mycket tuffa uppgifter i köket. 6000 MCT Gyutoh är inget undantag. Kött, fisk fågel, grönsaker, denna kniven fixar allt. Med bravur dessutom. Ska man satsa på en riktigt bra, vass kniv till knivsamlingen är denna att rekommendera.
  • Global Kockkniv Olivslipad 20 cm

    Global Kockkniv Olivslipad 20 cm
    Kockkniv olivslipad 20 cm.Kniven följer det klassiska draget av en kockkniv och får därför också alla dess fördelar. Olivslipningen i bladet gör att livsmedlet du skär inte fastnar lika lätt på bladet.Bladets längd: 20 cm
  • WMF Spitzenklasse Plus kockkniv, 20 cm

    WMF Spitzenklasse Plus kockkniv, 20 cm
    Kockkniven är kanske den viktigaste spelaren bland knivarna: Dess breda, robusta blad glider enkelt och elegant genom fisk och kött och man kan hacka även de hårdaste grönsaker. Kockkniven gör det också enkelt att hacka örter och nötter: placera bara knivspetsen på skärbrädan och för bladet upp och ner. Och det är faktiskt inte allt den kan – knivens bredsida kan användas för att möra kött för att se till att det är jämnt och platt, t.ex. när en schnitzel ska skapas. Det är inte utan anledning denna mångsidiga kniv är ett måste både för professionella- och amatörkockar. Knivens blad mäter 20 centimeter, vilket ger dig utmärkt kontroll och ergonomisk användning.Knivens blad är tillverkat i rostfritt och syrabeständigt stål som ger en otroligt god och långvarig skärpa. Du får även ett ergonomiskt utformat och sömlöst handtag. Kniven kommer ligga bekvämt i handen och hjälpa dig i både vardag och under helg. Diska kniven för hand, inte i diskmaskin.
  • Kai Shun Classic DM-0723 Kockkniv 15 cm

    Kai Shun Classic DM-0723 Kockkniv 15 cm
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.Bladets längd: 15 cm
  • Kyocera FK140WH Keramisk Kockkniv 14 cm Vit

    Kyocera FK140WH Keramisk Kockkniv 14 cm Vit
    Den ultimata kniven i FK-serien för dig som vill ha en lite kortare kockkniv med högt blad som ger plats för knogarna. Hackar och skivar som en dröm. År efter år! Kockkniv 14 cm Vit keramiskt blad Ergonomiskt handtag i plast.
  • Global G-16 Kockkniv 24 cm

    Global G-16 Kockkniv 24 cm
    Globals kockkniv med ett lite längre blad passar till de flesta sysslor i köket. Bladets längd: 24 cm.
  • Senzo Gin'Iro Santoku kockkniv, 17 cm

    Senzo Gin'Iro Santoku kockkniv, 17 cm
    Från japanska Senzo får du här deras klassiska kockkniv i japanskstål på 20 centimeter från den exklusiva serien Gin'Iro Gyuto. Namnet på serien betyder silver och är inspirerat av det vackra, polerade bladet med en så kallad Mirror Finish. Bladet är tillverkat av rostfritt stål av sorten Molybdenum Vanadium (1K6M), som har en hårdhet på HRC58. Bladet är slipat i två riktningar, vilket är en metod som ger ett tunnare avslut, vilket ökar skärpan ytterligare. Detta ger även knivbladet en vacker profil.Den japanska designen fortsätter i handtaget som är utformat på ett traditionellt, japanskt sätt och kallas för ett Oktagon handtag. Handtaget är gjort av tre lager pakkaträ (japansk björk), ett hållbart material som är slittåligt. Kniven tål inte diskmaskin.
  • Miyabi ARTISAN 6000MCT Santoku Rocking Japansk kockkniv 18 cm

    Miyabi ARTISAN 6000MCT Santoku Rocking Japansk kockkniv 18 cm
    Denna santokukniv från Miyabi är annorlunda än de vanliga santoku-knivarna. Spetsen på bladet går upp i en svag böj medans en vanlig santokukniv är rak. Den smala spetsen gör det möjligt att göra den vaggande hackningen som vi europeer ofta använder när vi hackar stora mängder grönt. Bladet mäter 18 och är tillverkat i MicroCarbide MC63 pulverstål, inneslutet i två stållager. Hårdheten är 63 Rockwell. Cryodur ishärdning av bladet och ett dimensionellt skaft i pakkaträ ger en perfekt balans, enastående komfort och en otrolig skärförmåga oavsett hur du använder den. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. 
  • Zwilling Bob Kramer Damask Kockkniv 26 cm

    Zwilling Bob Kramer Damask Kockkniv 26 cm
    Denna välgjorda Bob Kramer santokukniv från Zwilling är idealisk till att köra kött och större grönsaker eller hacka örter med. Det stabila skaftet i Micarta är ergonomiskt utformat, vilket gör kniven till ett rent nöje att arbeta med. Komforten gör att du kan arbeta med kniven länge utan att bli trött i handen. Knivbladet har en otroligt hård kärna av SG2 pulverstål, som är ingjutet i 100 lager av två olika sorters stål, med var sin hårdhetsgrad. Resultatet av detta är ett hållbart blad med otrolig skärpa och enastående skärförmåga. CRYODUR® bladet, som är ishärdat vid -196 °C, har en hårdhet på ca. 63 Rockwell och är otroligt slitstarkt men samtidigt flexibelt.Varje kniv är unik med sitt individuella damaskmönster, tack vare en speciell behandling som ändrar ytstrukturen på varje lager. Kockkniven kan fås i flera storlekar.
  • Kamado Sumo BBQ kockkniv

    Kamado Sumo BBQ kockkniv
    En kockkniv är ett måste både till grillmästaren men också den allmänna hemmakocken. Denna kniv klarar de flesta uppgifterna, mycket tack vare dess ergonomiska design. Kniven är tillverkad i tyskt stål, vilket bidrar till en otrolig skärpa. Bladet är slipat för hand och säkrar därmed en knivskarp egg. Handtaget är tillverkat i pakkaträ i hög kvalitet vilket gör att den ligger bekvämt och stabilt i handen och att matlagningen blir säker.
  • Nesmuk Janus Grenadilla kockkniv, 18 cm.

    Nesmuk Janus Grenadilla kockkniv, 18 cm.
    Denna snygga JANUS Kockkniv från Nesmuk är en otroligt bra universalkniv som är perfekt till att skära och hacka grönsaker. Kockkniven är en del av JANUS-serien, som speciellt kännetecknas av knivens svarta blad. Knivbladet är gjord av stål som innehåller niobium och har en diamantliknande carbon beläggning (DLC) av högsta kvalitet, vilket förbättrar bladets funktionalitet. Även om beläggningen endast är mikrometer tjock, gör den bladet ogenomträngligt för syror, baser och extrema temperaturer samt ger minimal friktion och gör det mer reptåligt. Niobium ger den bästa stållegeringen och bladet blir resistent mot fläckar och möjliggör både bladets extrema skärpa och en lång hållbarhet.
  • Victorinox Grand Mâitre Kockkniv 20 cm Svart

    Victorinox Grand Mâitre Kockkniv 20 cm Svart
    Kockkniv med svart handtag, bladlängd 20 cm, levereras i presentbox.Bladets längd: 20 cmDen klassiska och vassa kockkniven i en lyxigare tappning.Kockkniven kallades ursprungligen för - fransk kniv - eftersom den från början användes av franska kockar främst för att stycka nötkött. Nuförtiden är - kockkniv - ett samlingsnamn för en mängd olika knivar i varierande storlekar som används i samband med matlagning.Victorinox Grand Maïtre en serie klassiskt designade, helsmidda knivar av tysk typ. Knivarna är smidda ur ett stycke och man får då en sömlös övergång mellan bladet och det ergonomiska handtaget.Detta skapar perfekt balanserade knivar som också är ögongodis. Eggen på knivarna har den traditionella europeiska slipningen.Redskapen är lätta att rengöra och tål undantagsvis att diskas i maskin, men rekommendationen är ändå att de skall handdiskas för en längre livslängd.Victorinox är kända för sina schweiziska arméknivar med multifunktion och har sedan starten berikat världen med sina högkvalitativa knivar, nuförtiden gjorda i rostfritt stål.Knivtillverkaren grundades 1884 men bytte 1909 namn till Victoria efter grundarens mamma som gick bort det året, samma år började man använda sitt välkända emblem, korset i skölden. När man 1921 började använda rostfritt stål i produktlinjen byttes namnet till Victorinox, en sammansättning av Victoria och inox som är synonymt med rostfritt stål, på franska acier inoxydable.
  • Zwilling Pro Kockkniv 20 cm

    Zwilling Pro Kockkniv 20 cm
    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Bladets längd: 20 cmPro är ett gäng knivar från Zwilling med en riktigt proffsig prestanda. Knivarna är specialslipade för att uppnå en så hög skärpa som möjligt. Stålet har en hårdhet på 57 HRC. Skaften är gjorde ABS och är speciellt utformade för att ligga rätt i handen.   
  • Wüsthof Performer kockkniv

    Wüsthof Performer kockkniv
    Skarp och hållbar Performer-kniv från Wüsthof. Kniven har en 104 Rockwell-beläggning på bladet och ett glidsäkert handtag med sexkantat mönster. Mönstret garanterar perfekt hantering och kontroll över kniven. En enkel och klassisk kniv som gör matlagningen lättare.
  • Wüsthof Classic Ikon Kockkniv Vit 16 cm

    Wüsthof Classic Ikon Kockkniv Vit 16 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 16 cmWüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Wüsthof Ikon Kockkniv 16 cm

    Wüsthof Ikon Kockkniv 16 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 16 cmWüsthofs serie Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Ikon är lite av ett flaggskepp bland Wüsthofs knivserier. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är gjorda av grenadilleträ som är ett av världens hårdaste träslag. De är utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. Knivarna i Ikon-serien går inte att diska i maskin.
  • MAC Ultimate Kockkniv 31 cm

    MAC Ultimate Kockkniv 31 cm
    Utrusta köket med Ultimate knivserie från MAC som bidrar med både design och funktionalitet i högsta klass. Seriens kockkniv finns i tre storlekar: 23,5 cm, 26 cm och 31 cm.Seriens fokus ligger på stålet och kvalité. Därför är designen både klassisk och enkel, medan det speciella stålet är unikt tillverkat av MACs skickliga team. Detta unika stål är otroligt hållbart och förblir skarpt mycket länge. Det ergonomiska handtaget i laminerad björk har en praktisk form som ligger bra i handen. Denna kniv är den perfekta kockkniven till många olika uppgifter.
  • Samura Damascus kockkniv, 7,9/200 mm

    Samura Damascus kockkniv, 7,9/200 mm
    Denna kockkniv i Damascus-serien från Samura är tillverkad i Kina enligt japansk metod. Samuras kockkniv är mångsidig vid matlagning oavsett om det handlar om att skära eller hacka kött, fisk, grönsaker, frukt eller annat. Knivbladet består av 67 lager damaskusstål som är en teknik där man sammanfogar flera lager av järn och stål vilket ökar bladets skärpa och tålighet. När bladet sedan etsas fram träder de olika lagerna fram i ett unikt mönster. Knivbladet är 20 centimeter långt och har en hårdhetsgrad på 61 (HCR) och en tyngd som gör det enklare att både skära och hacka. Det ergonomiska skaftet består av materialet G-10 som är ett härdat och starkt kompositmaterial som står emot fukt. Mellan bladet och skaftet finns antibakteriellt stål vilket är en klar fördel vid matlagning.
  • Victorinox Grand Mâitre Kockkniv 25 cm Svart

    Victorinox Grand Mâitre Kockkniv 25 cm Svart
    Kockkniv med svart handtag, bladlängd 25 cm, levereras i presentbox.Bladets längd: 25 cmEn rejäl kockkniv som ger dig mycket kraft när du skär, det är en skarpt klassisk kniv i en lyxigare tappning.Kockkniven kallades ursprungligen för - fransk kniv - eftersom den från början användes av franska kockar, främst för att stycka nötkött. Nuförtiden är - kockkniv - ett samlingsnamn för en mängd olika knivar i varierande storlekar som används i samband med matlagning.Victorinox Grand Maïtre en serie klassiskt designade, helsmidda knivar av tysk typ. Knivarna är smidda ur ett stycke och man får då en sömlös övergång mellan bladet och det ergonomiska handtaget.Detta skapar perfekt balanserade knivar som också är ögongodis. Eggen på knivarna har den traditionella europeiska slipningen.Redskapen är lätta att rengöra och tål undantagsvis att diskas i maskin, men rekommendationen är ändå att de skall handdiskas för en längre livslängd.Victorinox är kända för sina schweiziska arméknivar med multifunktion och har sedan starten berikat världen med sina högkvalitativa knivar, nuförtiden gjorda i rostfritt stål.Knivtillverkaren grundades 1884 men bytte 1909 namn till Victoria efter grundarens mamma som gick bort det året, samma år började man använda sitt välkända emblem, korset i skölden. När man 1921 började använda rostfritt stål i produktlinjen byttes namnet till Victorinox, en sammansättning av Victoria och inox som är synonymt med rostfritt stål, på franska acier inoxydable. 
  • Victorinox Grand Mâitre Kockkniv 15 cm Svart

    Victorinox Grand Mâitre Kockkniv 15 cm Svart
    Kockkniv med svart skaft, bladlängd 15 cm. Kniven levereras i presentask.Bladets längd: 15 cmEn liten smidig kockkniv perfekt för grönsaker men även till allt annat precisionsarbete vid matlagning. Kockkniven kallades ursprungligen för - fransk kniv - eftersom den från början användes av franska kockar främst för att stycka nötkött. Nuförtiden är - kockkniv - ett samlingsnamn för en mängd olika knivar i varierande storlekar som används i samband med matlagning.Victorinox Grand Maïtre en serie klassiskt designade, helsmidda knivar av tysk typ. Knivarna är smidda ur ett stycke och man får då en sömlös övergång mellan bladet och det ergonomiska handtaget.Detta skapar perfekt balanserade knivar som också är ögongodis. Eggen på knivarna har den traditionella europeiska slipningen.Redskapen är lätta att rengöra och tål undantagsvis att diskas i maskin, men rekommendationen är ändå att de skall handdiskas för en längre livslängd.Victorinox är kända för sina schweiziska arméknivar med multifunktion och har sedan starten berikat världen med sina högkvalitativa knivar, nuförtiden gjorda i rostfritt stål.Knivtillverkaren grundades 1884 men bytte 1909 namn till Victoria efter grundarens mamma som gick bort det året, samma år började man använda sitt välkända emblem, korset i skölden. När man 1921 började använda rostfritt stål i produktlinjen byttes namnet till Victorinox, en sammansättning av Victoria och inox som är synonymt med rostfritt stål, på franska acier inoxydable.
  • Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Kockkniv P18 -20 cm

    Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Kockkniv P18 -20 cm
    Bästsäljaren av alla Porscheknivarna. Perfekt balans och bladlängden 20 cm gör detta till en kniv som bör finnas i alla kök. Japanskt 301 stål i bladet. 18/10 stål i handtaget. 15 graders slipvinkel. Slipas med keramiskt bryne och sten. Levereras i presentförpackning.

Köp flera kockknivar och spara pengar

Om du är i behov av att förnya eller skaffa flera kockknivar på en gång kan vi rekommendera att du köper ett knivset med köksknivar. Då får du kockknivarna för olika moment till ett lägre pris än om du skulle köpa styckvis.

Tips! Har du barn hemma, som gärna vill vara med och laga mat? Kolla då in de speciella kockknivarna för barn här.