Märken på kockknivar

Kockknivar

Kockkniven är en allround kniv med ett långt och högt blad. Det ska vara så pass högt att knogarna inte slår ner i skärbrädan när du snabbt hackar grönsaker eller skär en filé. Längden på en kockkniv brukar man säga ska vara minst 18 cm. Höjden kan variera och bladets tjocklek likaså. En tumregel är dock att ju tunnare blad, desto lättare kan man skära igenom hårdare grönsaker som potatis. Om kniven har ett blad som är tunnt på ena sidan och tjockt på den andra blir det lite som en kil som fastnar på vägen. En speciell typ av kockkniv med riktigt högt och grovt knivblad är köttyxa.

  • 7000D Kockkniv 20 cm Gyotoh

    7000D kockkniv från Miyabi. En mångsidig kniv, perfekt för att hacka, skala, skiva och putsa kött med. Miyabi 7000D har en kärna av hårt CMV60 pulverstål (60 HRC) täckt med 65 lager is-härdat rostfritt stål, CRYODUR®, i vacker damask design. Traditionellt japanskt D-format handtag av Micarta och rostfritt stål. Tillverkas i Seki, Japan.
  • Zwilling Pro Kinesisk Kockkniv 18 cm

    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Bladets längd: 18 cmPro är ett gäng knivar från Zwilling med en riktigt proffsig prestanda. Knivarna är specialslipade för att uppnå en så hög skärpa som möjligt. Stålet har en hårdhet på 57 HRC. Skaften är gjorde ABS och är speciellt utformade för att ligga rätt i handen.   
  • Global G-58 Kockkniv 16cm

  • GLOBAL NI Kockkniv Olivslipad 20 cm Oriental

    En rejäl 20 cm kockkniv i orientalisk stil från Globals nya serie NI. Kniven har en praktisk olivslipning, vilket gör att maten släpper lättare från bladet då inget vakuum skapas.  NI är Globals nya heta serie med knivar för alla uppgifter som man kan tänkas stöta på i köket. Global NI är designad av Komin Yamada som har en gedigen historia av att ta fram kvalitetsknivar för Global och har med sin känsla för perfektion och noggrannhet satt Global på världskartan. Global Nis sortiment består av 18 högklassiga knivar och två knivset. Knivbladen är tillverkade av Cromova 18-stål och är något tjockare än den klassiska Globalkniven. Global NI-knivarna har fått en extrem skärpa och slipas för hand av en slipmästare. Handtaget har lite större form än de klassiska Globalknivarna men med en mer avsmalnade design för perfekt ergonomiskt grepp. De välkända ”Globalprickarna” har fått en ny form och präglas nu av en ljus och elegant design.   Material: Cromova 18-stål.Längd blad: 20 cm.
  • Lion Sabatier Kockkniv stål/svart, l: 10 cm

    Lion Sabatier Kockkniv stål/svart, l: 10 cm från Lion Sabatier
  • Kockkniv, 20 cm - Exxent Professional

    Kockkniv, 20 cm - Exxent Professional
  • Wüsthof Ikon Kockkniv 16 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 16 cmWüsthofs serie Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Ikon är lite av ett flaggskepp bland Wüsthofs knivserier. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är gjorda av grenadilleträ som är ett av världens hårdaste träslag. De är utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. Knivarna i Ikon-serien går inte att diska i maskin.
  • Kockkniv med pakkaträhandtag, 15.5 cm - Satake

    Kockkniv med pakkaträhandtag, 15.5 cm - Satake - rymdtekniken har nu kommit in i köket och nu är det din tur att ha glädje av den senaste forskningen. Med varje Kockkniv med pakkaträhandtag, 15.5 cm - Satake - medföljer en plastslida för säker förvaring. Santoku betyder kockkniv i Japan och står för kött, fisk och grönsaker. En allroundkniv med andra ord. Med ett blad på 15,5 cm som är så högt att du kan hacka utan att knogarna stöter i skärbrädan. Det här skönheten med svart blad och Pakkaträhandtag är vad japaner kallar en ”Master Piece”. Japansk kockkniv 15.5 cm blad Handtag i tåligt pakkaträ Förpackad i exklusiv knivlåda Vikt 118 gram Hi Tech-keramik pressas ihop under flera 1.000 ton/kvadratmeter Används till bottenplattorna i Nasas rymdskyttlar och Ferraris bromsbelägg för att det är så tåligt Skär aldrig i extremt hårda varor som skaldjur, djupfryst, ben muskotnöt eller liknande
  • Kockkniv, 14 cm - Exxent Space

    Kockkniv, 14 cm - Exxent Space 
  • Scandinavia Kockkniv 19 cm

    Kockkniv i rostfritt stål.
  • Victorinox Kockkniv, smidd, 20 cm i presentask, Grand Mâitre

    Victorinox Kockkniv, smidd, 20 cm i presentask, Grand Mâitre från Victorinox
  • GF-34 Kockkniv smidd 27 cm

    GF-34 från Global Classic är en stor kockkniv smidd ur ett enda stycke. Kniven har trots sin tyngd perfekt balans. Användningsområdet är framförallt stora köttråvaror samt grova grönsaker där knivens tyngd kommer till sin fördel i skär- och hackmomenten. Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. GF står för Global Forged; knivarna i denna serie är smidda i ett stycke stål, från knivspets till handtagets slut. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!
  • Stelton Kockkniv Stor Pure Black

    De prisbelönta knivarna i den nya och eleganta svarta knivserien från Stelton är smidda i ett stycke av rostfritt stål och har en särskild beläggning, vilket gör att knivarna är mycket hygieniska och lätt att rengöra. Den svarta, matta beläggningen ger ett perfekt grepp. En perfekt present till alla som tycker om vacker och elegant design i köket! Utmärkt funktionalitet och rena, eleganta linjer! Längd: 34,3 cm
  • Zwilling Pro Kockkniv 14 cm kompakt tandad

    En större skalkniv, även kallad kompakt kockkniv. Med ett bredare blad kan man både hacka och skära det flesta råvaror. Lättare och smidigare att hantera än större kockknivar. En professionell helsmidd kniv för alla matintresserade. Tillverkad av Friodur® stål, dubbel is-härdat knivstål av högsta kvalitet, patenterat av Zwilling J.A. Henckels. Elegant design med skuret bolster för ett säkert och bekvämt grepp. Tillverkas i Solingen, Tyskland.
  • 6000MCT Kockkniv 20 cm Gyutoh

    Gyutoh är Japans svar på västvärldens kockkniv och kökets vanligaste kniv. Kockknivar finns i många format, typer och modeller. En kockkniv är oftast den första kniven du behöver när det kommer till köksknivar eftersom den är så mångsidig. Du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött, fisk och mycket mer med denna modell, helt enkelt en allroundkniv. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka saker utan att knogarna slår i skärbrädan. Denna modell på 20 cm är den vanligaste storleken. Serien 6000MCT har en kärna av hårt Micro Carbide pulverstål täckt med 2 lager av is-härdat rostfritt stål och ett fint hamrat blank blad som ger kniven ett elegant utseende. Det förhindrar även att råvaran fastnar vid användning. Kniven har ett ergonomiskt handtag i mörkbrunt Pakka-trä och hela kniven är tillverkad i Seki, Japan. Den japanska Honbazuke-slipningen, dvs raka slipvinklar, ger det symmetriska bladet den skalpell-liknande skärpa som är kännetecknet för alla Miyabiknivar.
  • Ran Kockkniv 25,5 cm

    Stor kockkniv ur Yaxells exklusiva serie Ran som passar till de flesta livsmedel och som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller till exempel rotsaker. Knivens blad består av 69 lager damaskerat stål. Kärnan är gjord av hårt VG10-stål och är omsluten av 68 lager mjukare stål, 34 lager på vardera sida. Denna uppbyggnad ger knivbladet en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg. Det svarta handtaget är tillverkat i canvas-micarta. Materialet påminner om trä i strukturen, men består av en blandning av linneduk och specialplast. Det är ett mycket hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är ihopsatt med hjälp av två kraftiga nitar och har en avslutande knapp som ger kniven en skön balans i handen.
  • Yaxell RAN Kockkniv 25,5 cm

    Yaxell RAN Kockkniv 25,5 cm från Yaxell
  • KAI Seki Magoroku Kockkniv Composite 21 cm

    Klassisk kockkniv i serien Seki Magoroku som är lämplig för mycket i köket! Köttstycken, grönsaker, rotsaker etc.De två stålsorterna är förenade med en speciell kopparlödning vilket ger en extra elegant och smäcker effekt.  Bladet består av VG-10 stål, hårdhetsgrad av 61 HRC, med ett yttre lager satängpolerat stål av SUS42012. Det tunna avsmalnande handtaget är tillverkat i ljus Pakkawood . 
  • Zwilling Pro Kockkniv 18 cm

    Detta är en kniv med stor mångsidighet. Denna vassa och praktiska vän passar lika bra till proffs som till nybörjare och hjälper dig att med precision skära upp diverse råvaror. Dessutom bjuder den även på en design som är riktigt elegant.   Specifikationer: -FRIODUR® härdad kniv.-Speciellt rostfritt stål.-SIGMAFORCE® knivar. -Ergonomiskt plasthandtag.
  • Victorinox Kockkniv 15 cm Rosenträ

    Kockkniv med skaft av Rosenträ, bladlängd 15 cm.Detta är en av de minsta knivarna i Victorinox Wood serie av kockknivar med traditionella handtag i Rosenträ. Kockkniven är av mindre storlek och har ett behagligt grepp i trä med ett balanserat blad.Kockknivar är användbara och väldigt allround speciellt när de är något mindre som den här. En hackkniv i mindre storlek blir nästan lite som en grönsakskniv, man hackar och skär allt utan några problem.En skarp kökskniv från Victorinox gör matlagningen till en dans.Victorinox  Wood, en serie knivar och tillbehör som har en tidlös design med sköna handtag i vackert polerat rosenträ. Träet odlas i Indien och är FSC-certifierat. Rosenträ är ett hårt träslag med hög oljehalt och lågt krympningstal.Rosenträ ger tåliga handtag med en hög lyster som också står emot fukt och väta bra. Knivarna och redskapen är lätta att rengöra och är i rostfritt stål med god skärpa.Knivar och redskap med handtag av rosenträ tål undantagsvis att maskindiskas men de skall i huvudsak handdiskas för att få en lång livslängd. Sedan starten 1884,  har Victorinox berikat världen med knivar av rostfritt stål.  De är mycket populära i restaurangkök för sin höga kvalitet och prisvärdhet,  knivarna tillverkas i den lilla Schweiziska staden Ibach-Schwyz.
  • Fransk kockkniv, 21 cm - de Buyer

    Traditionell kockkniv från de Buyer 21 cm lång
  • MAC Kockkniv, 26 cm

    MAC Kockkniv, 26 cm från MAC
  • Damascus Kockkniv 20 cm

    Kockkniv tillverkad av rostfritt damascusstål med totalt 67 skikt. Den inre kärnan är tillverkad av MOV CARBOCHROME stål, som är hård, hållbar och motståndskraftig mot korrosion. Kombinationen av kärnan och 33 lager av damask stål på varje sida skapar en skarp och tålig 13-15 ° kant som inte kräver frekvent skärpning. Handtag är gjorda av ebenholts trä, vilket gör varje kniv unik och välbalanserad.
  • Wüsthof Pro Kinesisk Kockkniv 20 cm Svart

    Wüsthof pro kinesiska kockkniv är en högklassig kniv som du kan använda till att skära, tärna och strimla. Den är perkekt för dig som älskar att laga mat och eftersom den är väldigt allsidig kommer den att bli en nära vän när du är aktiv i ditt kök. Hela Pro serien är designad av proffskockar och framtagna för dig som tycker om att ha god kvalitet på dina redskap vid matlagningen. Handtaget är ergonomiskt utformat för att passa perfekt i handen när du arbetar med den och knivens blad är gjort av hållbart rostfritt stål för att tåla det dagliga slitaget under många år.
  • Kyocera Kockkniv, 14 cm, rött handtag

    Kyocera Kockkniv, 14 cm, rött handtag från Kyocera
  • Zwilling Pro Knivset 2 delar, Skal+Kockkniv

    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. Pro är ett gäng knivar från Zwilling med en riktigt proffsig prestanda. Knivarna är specialslipade för att uppnå en så hög skärpa som möjligt. Stålet har en hårdhet på 57 HRC. Skaften är gjorde ABS och är speciellt utformade för att ligga rätt i handen.   
  • GLOBAL NI Kockkniv 26 cm Oriental

    En rejäl 26 cm kockkniv i orientalisk stil från Globals nya serie NI. NI är Globals nya heta serie med knivar för alla uppgifter som man kan tänkas stöta på i köket. Global NI är designad av Komin Yamada som har en gedigen historia av att ta fram kvalitetsknivar för Global och har med sin känsla för perfektion och noggrannhet satt Global på världskartan. Global Nis sortiment består av 18 högklassiga knivar och två knivset. Knivbladen är tillverkade av Cromova 18-stål och är något tjockare än den klassiska Globalkniven. Global NI-knivarna har fått en extrem skärpa och slipas för hand av en slipmästare. Handtaget har lite större form än de klassiska Globalknivarna men med en mer avsmalnade design för perfekt ergonomiskt grepp. De välkända ”Globalprickarna” har fått en ny form och präglas nu av en ljus och elegant design.  Material: Cromova 18-stål.Längd blad: 26 cm.
  • Kockkniv 21cm - Tamahagane San

    Kockkniv med en bladlängd på 21 cm från Tamahaganes serie SAN. Blad i 3 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och mjukare SUS-410-stål i sidorna. Handtag i brunt pakkawood. Detta är en klassisk kockkniv som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller exempelvis rotsaker.
  • Kai Shun Classic Kockkniv 25,5 cm

    Kai Shun Classic Kockkniv 25,5 cm från Kai
  • Kockkniv 27cm - Tamahagane San Kyoto

    Kockkniv SAN KYOTO Tamahagane med en bladlängd på 27 cm. Levereras med bambuschatull. Blad i 63 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och sidor i mjukare SUS-410-stål. Handtag i Mikarta.
  • Kyocera Kockkniv 16 cm vit

    Föredrar du lite mindre köksknivar i så fall är Kyocera Kockkniv 16 cm vit något för digKockkniv med högt blad som ger plats för knogarna. Hackar och skivar som en dröm. År efter år. När den väl behöver skärpas går det bra med ett diamantbryne. Keramiska knivar rostar inte och påverkas inte av syror. Dessutom kan de maskindiskas. Undvik att skära med keramiska knivar i extra hårda varor som skaldjur, ben, djupfryst etc detta eftersom de är brytkänsliga.Med en kockkniv på 16 cm som har man egenskaperna från en kockkniv men man har ett lite kortare blad än normalt. Vissa föredrar en mindre kniv för att det är enklare att jobba med det, medan andra kanske söker sig efter de större bladen för att de trivs bäst med det. Det hela är en smaksak och till viss del också vad man ska kökskniven till.Dessa keramiska knivar från japanska Kyocera är de perfekta skärverktygen och självklara I köket. De är perfekta för att skära frukt, grönsaker och benfritt kött. Det ergonomiska handtaget gör att de här köksknivarna är mycket bekväma att hålla.Knivbladet är tillverkat i tillverkat I zirconium keramikHandtaget är tillverakt I abs-plast, ergonomiskt designat och tillgängligt I olika färgerDet finns passande bladskydd
  • Funktion Kockkniv 18 cm

    Funktion Kockkniv 18 cm från Funktion
  • Wüsthof Classic Kockkniv 26 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 26 cmWüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Wüsthof Classic Ikon Kockkniv Svart 26 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 26 cmWüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Victorinox kockkniv 12 cm svart

    Victorinox kockkniv 12 cm svart är lätt, balanserad och med en bra känsla i handen!Det är några av de kännetecken köksknivarna från välkända Victorinox har. Det här är en mindre kockkniv från Victorinox i mycket hög kvalitet. Tack vare den lilla storleken är den lätt att jobba med. Många gånger kan en vanlig förskärare kännas otymplig när du ska skära till kycklingfiléer men den här underlättar uppgiften betydligt med sin bladlängd på bara 12 cm. Deras patenterade Fibroxhandtag ger dig ett bra och säkert grepp för balans och komfort.Victorinox är mest känd för den klassiska schweiziska armékniven som tillverkades redan i slutet av 1800-talet. Idag är företaget globalt och verkar inom sex olika produktområden, där armékniven förblir kärnprodukten. Victorinox fokuserar på tradition, kvalitet och innovation.
  • Kockkniv V, 15 cm, rosenträ

    En liten (15 cm) kockkniv av allroundmodell som klarar det mesta i köket. Handtaget är tillverkat i Victorinox' tåliga rosenträ. Victorinox knivar tillverkas sedan 1884 i den lilla Schweiziska staden Ibach. Victorinox har blivit mycket populära i restaurangkök världen över på grund av sin höga kvalitet och prisvärdhet.
  • G-12 Köttyxa 16 cm

    G-12 från Global Classic är en rejäl köttyxa som är bäst lämpad för att separera brosk eller leder mellan köttstycken, men även hacka kött till grytbitar. En riktig slitvarg! Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.
  • Global G-2 Kockkniv med Minosharp MC-220 på Köpet

    Specialerbjudande! Global G-2 kockkniv med Minosharp knivslip på köpet.Global G-2 är den mest sålda kniven av samtliga Globalknivar. Detta är baskniven i köket som kan användas till det mest.En 20 cm lång kockkniv.Mino Sharp MC-220 våtslip för Globalknivar Keramisk vattenslip som rekommenderas för Global men kan användas på alla symmetriska knivar.Ett snabbt och säkert sätt att slipa dina knivar på. Några drag i vardera springa så är din knivegg så gott som ny.MinoSharp består av två keramiska hjul.Ett för grovslipning och ett för mediumslipning.Då spåret i det keramiska hjulet inte är parallellt med spåret i kåpan skapas en vinkel, perfekt anpassad för japanska symmetriska knivar. Passar endast för Globals symmetriska knivar. 
  • KOCKKNIV 13CM

    KOCKKNIV 13CM
  • Kockkniv, 26cm - Zwilling Pro

    En allsidig kockkniv från Zwillings serie Pro, som är en serie med riktigt professionella knivar. Stålet har en hårdhet på 57 HRC och är specialslipade för att få fram en riktigt vass skärpa. Skaftet är av ABS-plast och ligger både bra i handen och ger ett stabilt grepp. Längd: 26cm
  • Exxent Kockkniv Scandinavia 22 cm

    Exxent Kockkniv Scandinavia 22 cm från Exxent
  • Chroma Type 301 Japansk Kockkniv med Lufthål 18 cm

    Den japanska kockkniven från Chroma är specialdesignad av F.A. Porsche genom samarbete med professionella kockar. Den 18 cm långa japanska kockkniven har lufthål och är tillverkad i rostfritt stål där blad och skaft är integrerade med varandra och endast en metallpärla visar vart skaftet slutar och bladet börjar. Den japanska kockkniven kallas även för Santoku och dess olivslipade lufthål gör att ingredienserna lättare kan släppa från knivens blad vilket gör den perfekt att använda till olika grönsaker. Serien består av knivar för alla typer av tillagning och gör både matlagningen lättare och roligare samtidigt som du får ett snyggt resultat.
  • Sabatier Lion Ideal Kockkniv stål/svart, l: 15 cm

    Redan år 1812 registrerades varumärket LION Sabatier som det första Sabatier - varumärket, och det är det enda märke som får använda lejonet som symbol. Lejonet är "djurens konung" och står för styrka, smidighet samt överlägsenhet - och är en kvalitetsgaranti för användaren.Kniven är helsmidd och tillverkad av rostfritt stål med en hög kolhalt. Tillsammans med smidningsprocessen gör den höga kolhalten stålet så hårt att man kan slipa en mycket skarp och fin egg. Skärpan håller länge - och kan underhållas med ett brynstål. Knivarnas balans är optimal - vilket gör dem till fantastiska, professionella arbetsredskap.
  • Mareld Kockkniv 20 cm Sandelträ

    Genomtänkt i varje detaljVarje liten detalj hos den här kockkniven från Mareld har föregåtts av en noga genomtänkt urvalsprocess. Allt för att du ska kunna använda kniven varje dag med bibehållen skärpa och prestanda. Tack vare det rejäla och ergonomiska handtaget sitter kniven som gjuten i handen. Det hårda stålet ger kniven en slitstyrka och skön tyngd.Med inspiration från den nordiska naturenMareld inspireras i sin designprocess av den nordiska naturen vilket inte minst syns på den här kockkniven. Det mystiskt mörka skaftet i sandelträ skapar en gnista i krocken mellan dess värme och kylan i det hårda stålet, precis som när havet slår mot varma granitklippor. Marelds kockkniv är inte bara en oerhört användbar kniv, den ger ditt kök en till designmässig dimension. Rätt kniv för jobbetKockkniven är den mest populära modellen av knivar, mycket tack vare den perfekt avvägda storleken. Större knivar tenderar att bli klumpiga för vissa uppgifter, mindre knivar tenderar att bli för specialiserade eller klena för många uppgifter. Viktigt att tänka på när du väljer kockkniv är att den ligger skönt i handen och att tyngden känns rätt. Specifikationer:- Material: Skaft i sandelträ.- Längd: 20 cm. 
  • KAI Kockkniv 15,5 cm Shun Kaji

    Kockkniv 15,5 cm från KAIs serie Shun Kaji. Denna mindre kniv följer det klassiska draget av en kockkniv och får därför också alla dess fördelar men i en liten och mycket lättarbetad kniv. Kaji är japanska och betyder svärdssmed. Endast den allra skickligaste smeden kan bli Kaji. Knivarna i KAIs Kajiserie består av 65 lager blankpolerat stål i Damaskusdesign. Den hårda kärnan i SG-2-stål omgärdas på vardera sida av 32 lager mjukare stål – allt tillsammans ger kniven dess unika egenskaper och fantastiska skärpa. Stålet har HRC på 63-65. Det nitade handtaget är av svart Pakkaträ och är utformat så att kniven passar både för höger- och vänsterhänta.
  • Wüsthof Classic Kockkniv 26 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 26 cmWüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • MORBERG Kockkniv 21 cm Rostfritt Stål

    Kockkniv tillverkad av japanskt rostfritt stål med greppvänligt handtag av ek. Bolster och nitar är av mässing. Eggen är slipad i 16 grader och hårdhetsgraden är HRC 54. Tål inte maskindisk.Ingår i Per Morbergs exklusiva kökskollektion.
  • Fiskars Functional Form+ Asiatisk kockkniv

    Fiskars Functional Form+ Asiatisk kockkniv från Fiskars
  • Victorinox Kockkniv 31 cm Rosenträ Handtag

    Denna kockkniv med handtag av vackert rosenträ passar utmärkt i köket. Anpassad för att skära alla typer av kött och grönsaker. Kniven är greppvänlig tack vare det rundade handtaget och ligger stadigt i handen.
  • Wüsthof Ikon Kockkniv 20 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 20 cmWüsthofs serie Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Ikon är lite av ett flaggskepp bland Wüsthofs knivserier. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är gjorda av grenadilleträ som är ett av världens hårdaste träslag. De är utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. Knivarna i Ikon-serien går inte att diska i maskin.
  • Global G-6 Kockkniv 18 cm Rundad

    Kockkniv från Global i medelstorlek som med sin något rundade spets är perfekt när man arbetar med kött.Bladets längd: 18 cm.
  • Anarchy Kockkniv 21 cm

    En kockkniv från Anarchy med mikarta-handtag och ett rejält blad. Anarchy-knivarna har tagits fram av den erfarne kocken Christian Campogiani i syfte att skapa något som inte såg ut precis som alla andra vanliga knivar. Anarchys knivar är verkligen stenhårda, både i utseende och prestanda. Kockkniven har anarkistiskt A längst ut på handtaget och texten Anarchy is the only slight glimmer of hope är graverat på knivens rygg. Varje kniv har ett unikt nummer.Bladets längd: 21 cm