Kockknivar

Kockkniven är en allround kniv med ett långt och högt blad. Det ska vara så pass högt att knogarna inte slår ner i skärbrädan när du snabbt hackar grönsaker eller skär en filé.

Längden på en kockkniv brukar man säga ska vara minst 18 cm. Höjden kan variera och bladets tjocklek likaså. En tumregel är dock att ju tunnare blad, desto lättare kan man skära igenom hårdare grönsaker som potatis.

Om kniven har ett blad som är tunnt på ena sidan och tjockt på den andra blir det lite som en kil som fastnar på vägen. En speciell typ av kockkniv med riktigt högt och grovt knivblad är köttyxa.

Populära kockknivar

  • Nesmuk EXKLUSIV C150 Kockkniv

    Nesmuk EXKLUSIV C150 Kockkniv
    Denna otroligt snygga EXKLUSIV C150 kockkniv från Nesmuk är en fantastisk allround kniv i varje kök. Bladet har 401 lager Damaskusstål, som skapar dess vackra mönster. Det har ett kolinnehåll på 1,5% och den exklusiva beläggningen Nesmuk Protective Coating, som reducerar underhållsarbetet markant och ger kniven en lång livslängd. Kockkniven är en del av EXKLUSIV-serien, som består av handgjorda knivar som alla avspeglar ett enastående och konsistent hantverk. Vid utarbetningen av varje kniv ingår över 50 olika steg, varav endast de som tillslut klarar den slutliga inspektionen för felfri perfektion får lov att bära Nesmuks fladdermussymbol.EXKLUSIV-serien framställs i tre varianter: C90, C100 och C150, skiljer sig åt i antalet av lager Damaskusstål samt kolinnehåll i stålet. Kolinnehållet i stålet gör dessutom att knivarna uppnår en otrolig skärpa och får en bra hållbarhet.
  • Morakniv Classic 1891 Kockkniv 22 cm Röd

    Morakniv Classic 1891 Kockkniv 22 cm Röd
    Med ett 22 cm långt blad av svenskt rostfritt stål är kockkniven en pålitlig hjälpreda i köket. Knivbladet har ett integrerat fingerstopp, som hindrar fingrarna från att glida fram över det vassa bladet. Designen är noga genomtänkt och kniven har en utmärkt balans. Den avfasade spetsen bidrar dessutom ytterligare till säkerhetsaspekten, i och med att den förhindrar stickskador.  Att kniven är tillverkad för hand, med ett genuint trähandtag och vackra detaljer - som dalavapnet i holken - gör bara upplevelsen i köket ännu trevligare. Bladlängd: 22 cmFärg på trähandtaget: Röd  
  • Mareld Kockkniv 20 cm. Olivträ

    Mareld Kockkniv 20 cm. Olivträ
    En trogen vän. Mareld strävar alltid efter att tillverka så slitstarka produkter som möjligt. Det tänket genomsyrar deras kockkniv i allt från stålets hårdhet till träslaget i skaftet, allt valt med en stor omsorg och med dina behov i åtanke.Med inspiration från naturen. Marelds design präglas av den svenska västkusten med sin naturligt vackra men lite råa natur. Precis som det mörkgråa och kalla havet möter de varma granitklipporna på sommaren, möter det varma olivträet det kalla stålbladet. Kockkniven är antagligen den kniv som används mest i köket. Antagligen för att den är så lagom på alla sätt. Den är lagom lång, lagom tung och lagom bred.
  • Zwilling Four Star Köttyxa 15 cm

    Zwilling Four Star Köttyxa 15 cm
    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast.  

Fler tips på kockknivar

  • Zwilling Bob Kramer Damask Kockkniv 16 cm

    Zwilling Bob Kramer Damask Kockkniv 16 cm
    Denna välgjorda Bob Kramer santokukniv från Zwilling är idealisk till att köra kött och större grönsaker eller hacka örter med. Det stabila skaftet i Micarta är ergonomiskt utformat, vilket gör kniven till ett rent nöje att arbeta med. Komforten gör att du kan arbeta med kniven länge utan att bli trött i handen. Knivbladet har en otroligt hård kärna av SG2 pulverstål, som är ingjutet i 100 lager av två olika sorters stål, med var sin hårdhetsgrad. Resultatet av detta är ett hållbart blad med otrolig skärpa och enastående skärförmåga. CRYODUR® bladet, som är ishärdat vid -196 °C, har en hårdhet på ca. 63 Rockwell och är otroligt slitstarkt men samtidigt flexibelt.Varje kniv är unik med sitt individuella damaskmönster, tack vare en speciell behandling som ändrar ytstrukturen på varje lager. Kockkniven kan fås i flera storlekar.
  • Kai Wasabi Black Kockkniv 20 cm

    Kai Wasabi Black Kockkniv 20 cm
    Sedan 1908 har Kai tillverkat knivar i Japan, och precis som många andra knivar så började deras tillverkning i Seki, knivarnas huvudstad. Tekniska innovationer, funktionalitet och en vass design bidrar till Kai-knivarnas härliga känsla och perfekta balans!Wasabi Black knivarna lämpar sig för både professionella kockar och hemmakockar. Bladet är tillverkat av rostfritt stål och handtaget är av pulveriserat bambu och plast vilket ger ett bekvämt grepp och ett hygieniskt material.Bladets längd: 20 cm
  • Fiskars Norden Kockkniv 20 cm

    Fiskars Norden Kockkniv 20 cm
    Om du letar efter en optimal och mångfunktionell kniv kan du sluta leta! Den finns i Fiskars Norden-serie. En kockkniv är det bästa alternativet om du vill ha en kniv som fungerar för alla uppgifter. Denna kniv har ett robust och hållbart knivblad som imponerar. Bladet är 19,8 cm långt och tillverkat av tyskt stål med hög kolhalt. Knivens material garanterar överlägsen funktionalitet och långvarig skärpa. Det stilfulla och vackra handtaget är tillverkat i värmebehandlat finskt björkträ och blir en fin detalj. Dessutom är handtaget skönt att hålla i.När Fiskars utformat Norden-serien har de jobbat efter ledord som tidlöshet och nordisk matlagningstradition. Resultatet blev produkter som förgyller ditt kök och gör din vardag enklare.  Specifikationer:- All-aroundkniv för alla uppgifter.- Material: Tyskt stål med hög kolhalt, handtag i finskt värmebehandlat björkträ. - Bladlängd: 19,8 cm.- Överlägsen funktionalitet och långvarig skärpa.- Bladhårdhet HRC 56.- Optimal 26-graders slipvinkel.  - Tillverkad i Finland.- Handdisk rekommenderas. 
  • Satake Houcho Santoku/Kockkniv Magnoliahandtag 17 cm

    Satake Houcho Santoku/Kockkniv Magnoliahandtag 17 cm
    Den här japanska kockkniven, en s.k. Santoku-modell, hackar och skivar med precision. Den fungerar även som allroundkniv. Det höga bladet gör att dina knogar aldrig stöter emot skärbrädan. Material: Hi Carbon SteelBladlängd: 17 cmSlipvinkel 15 graderHandtag i magnoliaträSlipas med sten eller keramiskt bryne
  • Yaxell YO-U Kockkniv 20 cm

    Yaxell YO-U Kockkniv 20 cm
    En måste-kniv även för hemmakocken!En bra kockkniv är verkligen A och O när det kommer till hackande. Japanska Yaxell vet om detta och presenterar nu sin vackra serie YO-U. Tillverkad i Seki City, det traditionella hjärtat av japansk kniv- och svärdstillverkning, vittnar kniven om högsta möjliga kvalité och en härlig design. Bladet består av 3 lager stål och har en hård kärna av hårt VG10-stål, övriga lager är mjukare. Denna kombination ger kniven är rosttålig yta och en extremt skarp egg som håller länge!Det läckra handtaget är tillverkat i pakkaträ, ett tåligt material som alltid ligger skönt i handen. Pakkaträ är även hygieniskt och utvecklat för att passa i just köksarbete. Du rengör enkelt kniven i ljummet vatten direkt efter användning. Denna kockkniv passar utmärkt till både proffset och den glada amatören. Du kommer snart märka att arbetet går lättare, att det blir roligare och smidigare. En väl värd investering från Japan!  Specifikationer:- Färg: Natur.- Material: Rostfritt stål & pakkaträ.- Längd: 20 cm.- Handdiska i ljummet vatten direkt efter användning!
  • Tamahagane SAN Kockkniv 21 cm

    Tamahagane SAN Kockkniv 21 cm
    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood.
  • Lion Sabatier Fuso Nitro+ kockkniv, L20cm

    Lion Sabatier Fuso Nitro+ kockkniv, L20cm
    Med sin enkla design, sin otroliga skärpa och det extremt starka stålet som den är gjord av, är kockkniven från Lion Sabatier perfekt till många saker i köket.Kockkniven är en del av Lion Sabatiers exklusiva knivserie Fuso Nitro+, som består av helsmidda knivar i högkvalitetsstål. Knivarna har en perfekt balans i handen och en enastående skärpa.
  • Yaxell Ran Kockkniv 20 cm

    Yaxell Ran Kockkniv 20 cm
    Bladets längd: 20 cmDen mycket vassa eggen på Ran damaskusknivar har uppnåtts genom att kombinera det bästa av avancerad teknik med hantverkarens oöverträffade kunskap och expertis. Deras kompetens har utvecklats genom den traditionella japanska svärdsmedstekniken. Tekniken har förts vidare från svärdens och knivarnas huvudstad Seki i Japan från generation till generation under sju århundraden. Ran består av 69 lager damaskerat stål där 68 lager mjukt stål omgärdar en kärna av hårt VG10-kobolt/vanadium rostfritt stål för ett blad med oslagbar styrka och tålighet. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med nitar. Mikarta är ett mycket vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö
  • Wüsthof Classic Ikon Kockkniv Svart 16 cm

    Wüsthof Classic Ikon Kockkniv Svart 16 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 16 cmWüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Fiskars Titanium Kockkniv 16 cm

    Fiskars Titanium Kockkniv 16 cm
    p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545; min-height: 14.0px} Med en ordentlig kniv blir matlagningen både enklare och roligare, och med Fiskars kockkniv Titanium blir du snabbt ett proffs på att hacka, tärna och strimla! Knivbladet är tillverkad i titan och kniven kommer därför kännas oerhört lätt i din hand. Dessutom får du en fantastisk kontroll vid användning och en otrolig precision. Bladet är immunt med rost och har även designats med den revolutionerande LZR-EDGE™-tekniken, vilket ser till att bladet håller sig vasst upp till 4 gånger längre mot vanliga knivar! För ytterligare komfort har handtaget ett ergonomiskt och säkert grepp, som med sitt tredimensionella mönster ligger extra bekvämt i din hand. I serien finns även santoku-, grönsaks- och en större kockkniv.SpecifikationerFärg: SvartMaterial: Titanblad med handtag av rostfritt stål och polypropenBladlängd: 16 cmRekommenderad handtvätt 25 års garanti!
  • Wüsthof Classic liten kockkniv 23 cm

    Wüsthof Classic liten kockkniv 23 cm
    Klassisk, modern mindre kockkniv med ett elegant och härligt handtag. Den tidlösa designen har en perfekt balans och knivens bekväma handtag gör att den ligger stabilt i handen. Detta är en kniv som verkligen kommer underlätta matlagningen.
  • Zwilling Four Star Kockkniv 26 cm

    Zwilling Four Star Kockkniv 26 cm
    Bladets längd: 26 cmDet tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast.  
  • Fiskars Edge Fransk Kockkniv Liten 15 cm

    Fiskars Edge Fransk Kockkniv Liten 15 cm
    Edge är en serie helsvarta knivar från Fiskars. Bladen är gjorda i japanskt rostfritt stål och Edge kombinerar en sylvass design med lika sylvassa knivar. Sköna att använda och lätta att rengöra.  Liten fransk kockknivBra att skära grönsaker och kött med15 cmTål maskindisk 
  • Miyabi RAW 5000FCD Gyutoh Kockkniv 24 cm

    Miyabi RAW 5000FCD Gyutoh Kockkniv 24 cm
    Denna praktiska och supervassa kockkniv från Japanska Miyabi har ett knivblad på 24 cm och är producerad i stål av FC61-kvalitet. Kärnan är täckt av 48 stållager vilket ger kniven sitt unika damaskus-mönster. Rockwell-hårdheten på kniven är ca. 61. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, den mest berömda japanska Iron Chef. Miyabi knivar är gjorda med gamla japanska traditioner och modern tysk ingejörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. 
  • Fiskars Essential Kockkniv 21 cm

    Fiskars Essential Kockkniv 21 cm
    En snygg och praktisk kockkniv från Fiskars och deras serie Essential. Essential är en serie innefattande knivar, saxar, redskap och kokkärl. Varje objekt är specifikt designade för att vara så funktionella och praktiska som möjligt för ett så rimligt pris som möjligt. Essential är alltså optimal för dig som letar efter de mest nödvändigaste redskapen, utan att behöva spendera en förmögenhet. Trots att kniven går att diska i maskin rekommenderar vi att du diskar den för hand för en så lång livslängd som möjligt. Material: Rostfritt Stål.Längd: 21 cm.
  • Opinel Les Forgés Kockkniv, 17 cm.

    Opinel Les Forgés Kockkniv, 17 cm.
    Denna kockkniv från Opinel är tillverkad av hållbart rostfritt stål som ger en riktigt god skärpa och hållbarhet. Dessutom är handtaget gjort av kvalitetsträ, som ger ett bra grepp. Denna kniv är perfekt för att förbereda kött , fisk och grönsaker. Pröva denna praktiska kockkniv och upplev hur givande matlagning kan vara. Kniven kommer i två olika storlekar, 17 cm. respektive 20 cm.
  • Fiskars Titanium Kockkniv 20 cm

    Fiskars Titanium Kockkniv 20 cm
    p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545} Fiskars serie Titanium erbjuder dig en smidig kollektion med knivar, där alla har designats med en lätt vikt och oerhörd prestanda. Nyckeln är det kraftfulla knivbladet som tillverkats i titan, som inte bara ger en låg vikt utan också en sylvass egg som står emot rost och slitage bättre än de flesta knivar. Knivarna har nämligen designats med en revolutionerande LZR-EDGE-teknik, vilket ökar både livslängden och hållbarheten. Med Fiskars Titanium får du inget mindre än extrem skärpa, lätthet och innovation! Denna kockkniv har en bladlängd på 20 cm och passar perfekt som en bas i vilket kök som helst. En riktigt allroundkniv som obehindrat hjälper dig framåt i matlagningen! Handtaget har en ergonomiskt formgivning som tack vare sitt tredimensionella mönster ger ett oerhört bekvämt och säkert grepp. Att hacka som ett proffs har aldrig varit enklare! I serien finns även en santoku-, grönsaks- och mindre kockkniv. Specifikationer Färg: Svart Material: Titanblad med handtag av rostfritt stål och polypropen Bladlängd: 20 cm Rekommenderad handtvätt 25 års garanti!
  • Zwilling Pro Kockkniv 16 cm

    Zwilling Pro Kockkniv 16 cm
    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Bladets längd: 16 cmPro är ett gäng knivar från Zwilling med en riktigt proffsig prestanda. Knivarna är specialslipade för att uppnå en så hög skärpa som möjligt. Stålet har en hårdhet på 57 HRC. Skaften är gjorde ABS och är speciellt utformade för att ligga rätt i handen.   
  • Zwilling Takumi japansk kockkniv, 18 cm

    Zwilling Takumi japansk kockkniv, 18 cm
    TAKUMI-serien från Zwilling är en unik kombination av japanskt hantverk och tysk teknik som imponerar när det gäller hårdhet och skärpa, samt dess unika damastmönster. Varje kniv är tillverkad i Japan. Tack vare damastmönstret har skalkniven imponerande 63 HRC – som står för en särskilt hög hårdhet, vilket sällan uppnås för köksknivar.100 lager premiumstål och en FC 63-kärna användes för att tillverka detta 180 mm långa, ultrahårda bladet utan att kompromissa med flexibiliteten. Den är färdig med ett trippelt nitat, rundat handtag i Micarta (syntetiskt harts). Alla knivar slipas av mästare i Japan för att uppnå den kvalitet du behöver i ditt kök.Kompakt kniv med en bladlängd på 180 mm100 lager av premiumstål och en FC 63-kärnaHandtag av Micarta
  • Kai Shun Classic DM-0707 Kockkniv 25,5 cm

    Kai Shun Classic DM-0707 Kockkniv 25,5 cm
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.Bladets längd: 25,5 cm
  • Tamahagane SAN Kockkniv 18 cm

    Tamahagane SAN Kockkniv 18 cm
    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt PakkawoodBladets längd: 18 cm
  • Kai Shun Nagare Kockkniv 20 cm

    Kai Shun Nagare Kockkniv 20 cm
    En japansk kockkniv som är optimal för kött och grönsaker. Kniven är tillverkad av hårt VG10-stål och flexibelt VG2-stål som varvats till ett 72-lagers Damaskus stål. Det är unikt och väldigt hållbart. Kniven har ett snyggt handtag i Pakka-trä och är en ren fröjd att både se på och arbeta med. Specifikationer:- 72-lagers Damaskusstål- Handtag i Pakka-trä- Eggen är 20 cm och handtaget 14 cm- Hårdhet: 61 HRC +/- 1
  • MAC Chef Kockkniv 20 cm

    MAC Chef Kockkniv 20 cm
    En suverän BK-80 kockkniv på 20 cm från MAC. MAC introducerades i Sverige på 80-talet och blev genast en stor succé. Av olika anledningar var det svårt att få tag på knivarna till många kockars förtvivlan. Nu har vi lyckats övertyga det japanska företaget om att ta in knivarna i Sverige igen! Vi är mycket stolta. MAC har en kvalitet som inte finns hos många knivar. Den japanska slipvinkeln är mellan 10-15 grader — de är därför sylvassa! Det märks att det är experter som har tagit fram de här knivarna. Vi hyser stor respekt för tillverkarna. Materialet är japanskt stål av högsta kvalitet. Kniven har även en legering av extra hårt stål, bland annat molybden, volfram och vanadin vilket gör att eggen är extra slitstark och rostfri. Handtaget är av trä.
  • Global G-78 Kockkniv Olivslipad 18 cm

    Global G-78 Kockkniv Olivslipad 18 cm
    Olivslipad kockkniv 18 cm.Kniven följer det klassiska draget av en kockkniv och får därför också alla dess fördelar. Olivslipningen i bladet gör att livsmedlet du skär inte fastnar lika lätt på bladet.Bladets längd: 18 cm
  • Fiskars Norr Fransk Kockkniv 20 cm

    Fiskars Norr Fransk Kockkniv 20 cm
    En fransk kockkniv från Norr-serien som kombinerar skandinavisk design med toppkvalité. Stor, allsidig kockkniv med kraftigt blad. Den klarar det mesta som ska skäras i köket. Tyskt, rostfritt stål av högsta kvalitet. Handtag av norskt kebony-trä.FSC-märkt. Längd: 20 cm
  • MAC Superior Japansk Kockkniv/Santoku 17 cm

    MAC Superior Japansk Kockkniv/Santoku 17 cm
    17 cm kockkniv i santokumodell. Passar för all sorts fisk, kött och grönsaker som ska skivas, hackas samt tärnas. En typisk MAC-kniv med balans och skärpa i toppklass! Handtag med genomarbetat bolster mellan handtag och knivblad. Kockkniv i santokumodell17 cm bladHandtag i trä
  • Victorinox Tandad Kockkniv 22 cm, wood

    Victorinox Tandad Kockkniv 22 cm, wood
    Tandad kockkniv med ergonomiskt handtag i maple wood, bladlängd 22 cm.En tandad kockkniv som även kan användas som brödkniv, kniven gör det enklare att skära genom hårda frasiga ytor. Den perfekta gåvan för den som flyttar hemifrån och sätter nytt bo eller varför inte ha den på landet i stugan eller husvagnen där utrymmet är begränsat.Kockkniven är ett ypperligt komplement till övriga knivar i köket eller så låter man den vara ensam herre på täppan, en ensam härskare som hackar och skär i princip allt utan urskillning.Tandade knivar är perfekta för att skära genom något där ytan är hårdare än vad insidan är. Alltså får man en kockkniv som är mer allround än vanligt med den tandade eggen. Bröd, grönsaker, lök, tomat, kött, fisk och fågel ingenting är omöjligt för denna kniv.Victorinox  Wood, en serie knivar och tillbehör med tidlös design och sköna  handtag i vackert polerat maple wood. Träet odlas i Indien och är FSC-certifierat, maple wood är ett hårt träslag med hög oljehalt och lågt krympningstal.Dessa egenskaperna ger tåliga handtag med en hög lyster som också står emot fukt och väta bra. Knivarna och redskapen är i rostfritt stål som som har god skärpa och är lätta att rengöra.Kniven tål ej att diskas i maskin utan endast för hand. Victorinox knivar tillverkas sedan 1884 i den lilla Schweiziska staden  Ibach-Schwyz. Victorinox har blivit mycket populära i restaurangkök världen över på grund av sin höga kvalitet och prisvärdhet.
  • Victorinox Swiss Modern kockkniv 25 cm, sage

    Victorinox Swiss Modern kockkniv 25 cm, sage
    Denna kniv gör skär- och hackuppgifterna i köket enkla för dig. Kniven är välbalanserad och väger ganska lite. Det innebär att det går att arbeta länge med kniven utan att bli trött. Det ergonomiska handtaget kommer i flera färger och ligger skönt i handen. Kockkniven tål diskmaskin.Kniven är en del av Swiss Modern-serien och har ett långt knivblad som mäter 25 cm. Bladet är tillverkat av rostfritt stål av hög kvalitet och är mycket vasst, så kniven klarar av det mesta.
  • MAC Ultimate Kockkniv 26 cm

    MAC Ultimate Kockkniv 26 cm
    Utrusta köket med Ultimate knivserie från MAC som bidrar med både design och funktionalitet i högsta klass. Seriens kockkniv finns i tre storlekar: 23,5 cm, 26 cm och 31 cm.Seriens fokus ligger på stålet och kvalité. Därför är designen både klassisk och enkel, medan det speciella stålet är unikt tillverkat av MACs skickliga team. Detta unika stål är otroligt hållbart och förblir skarpt mycket länge. Det ergonomiska handtaget i laminerad björk har en praktisk form som ligger bra i handen. Denna kniv är den perfekta kockkniven till många olika uppgifter.
  • Yaxell Kockkniv Super Gou 161 20 cm

    Yaxell Kockkniv Super Gou 161 20 cm
    Dessa exklusiva knivarna från Japanska Yaxell är en superkniv i äkta Japanskt kvalitetsstål, som har inte mindre än 161 lager. Bladet har en extremt vass knivsegg som är framställt av den japanska rostfria pulverstålet SG2 Micro Carbide som är omslutet av 160 lager mjukare stål. Det pulvriserade stålet innehållet mycket kol och har en hårdhet på 63 HRC.
  • Samura Damascus kockkniv, 7,9/200 mm

    Samura Damascus kockkniv, 7,9/200 mm
    Denna kockkniv i Damascus-serien från Samura är tillverkad i Kina enligt japansk metod. Samuras kockkniv är mångsidig vid matlagning oavsett om det handlar om att skära eller hacka kött, fisk, grönsaker, frukt eller annat. Knivbladet består av 67 lager damaskusstål som är en teknik där man sammanfogar flera lager av järn och stål vilket ökar bladets skärpa och tålighet. När bladet sedan etsas fram träder de olika lagerna fram i ett unikt mönster. Knivbladet är 20 centimeter långt och har en hårdhetsgrad på 61 (HCR) och en tyngd som gör det enklare att både skära och hacka. Det ergonomiska skaftet består av materialet G-10 som är ett härdat och starkt kompositmaterial som står emot fukt. Mellan bladet och skaftet finns antibakteriellt stål vilket är en klar fördel vid matlagning.
  • Global SAI 01 Kockkniv 19 cm

    Global SAI 01 Kockkniv 19 cm
    Global SAI 01 Kockkniv.Bladets längd: 19 cmGlobal Sai är uppbygd av tre lager stål med ett hårdt härdat rostfritt stål i kärnan samt ett mjukare stål som omsluter detta. Den hamrade ytan på bladet ger kniven en spännade karaktär.Handtaget är ergonomiskt utformat med ett skönt grepp och de klassiska Globalprickarna finns naturligtvis med om än i lite mer diskret utförande.Varje Global SAIkniv är numrerad. Genom att registrera kniven erhåller man en fri första omslipning av kniven. Dessutom blir man medlem i SAI-klubben när man registrerar sin kniv. Som medlem i SAI-klubben får man förutom ett förmånligt välkomsterbjudande även exklusiva erbjudanden och chansen att vinna matlagningstävlingar med kändiskockar. Registrera din SAI-kniv >>
  • Lion Sabatier Edonist Kockkniv 20 cm

    Lion Sabatier Edonist Kockkniv 20 cm
    Sabatier Edonist är en knivserie från den kända Franska knivtillverkaren Sabatier Lion. Bladet är tillverkat av rostfritt stål av hög kvalitet och handtaget är av hårt syntetmaterial. Kniven är helsmidd vilket ger den perfekt balans och styvhet   
  • Kai Shun Premier Kockkniv 15,5 cm

    Kai Shun Premier Kockkniv 15,5 cm
    Denna kockkniv i två olika storlekar, så att du klarar av alla kökets uppgifter. Den mindre kniven på 15,5 cm. är perfekt för att hacka och snitta mindre grönsaker, som paprika, tomater och lök. Den större kniven på 20 cm. är gjord för att både skära kött samt hacka större grönsaker. Kniven är en del av Premier-serien från Kai Shun, som är en mer exklusiv utgåva från samma kniv som serien Classic. Knivens blad är tillverkat av 32 lager rostfritt stål och har en hård stålkärna av VG-MAX, som är en vidareutveckling av VG-10. Dessutom har knivarna i Premier serien en tsuchime-yta, vilket ger kniven en hamrad yta efter smidning med hammarslag. Skaftet är tillverkad av amerikanskt valnötsträ och är gjord så att det passar till både höger- och vänsterhänta.
  • Zwilling Four Star Kockkniv 20 cm

    Zwilling Four Star Kockkniv 20 cm
    Bladets längd: 20 cmDet tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast.  
  • Senzo Gin'Iro Gyuto kockkniv, 20 cm

    Senzo Gin'Iro Gyuto kockkniv, 20 cm
    Från japanska Senzo från du en klassisk kockkniv i västerländsk stil på 20 centimeter från den exklusiva serien Gin'Iro Gyuto. Namnet på serien betyder silver och är inspirerat av det vackra, polerade bladet med en så kallad Mirror Finish. Bladet är tillverkat av rostfritt stål av sorten Molybdenum Vanadium (1K6M), som har en hårdhet på HRC58. Bladet är slipat i två riktningar, vilket är en metod som ger ett tunnare avslut, vilket ökar skärpan ytterligare. Detta ger även knivbladet en vacker profil.Den japanska designen fortsätter i handtaget som är utformat på ett traditionellt, japanskt sätt och kallas för ett Oktagon handtag. Handtaget är gjort av tre lager pakkaträ (japansk björk), ett hållbart material som är slittåligt. Kniven tål inte diskmaskin.
  • Wüsthof Ikon Kockkniv 23 cm

    Wüsthof Ikon Kockkniv 23 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 23 cmWüsthofs serie Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Ikon är lite av ett flaggskepp bland Wüsthofs knivserier. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är gjorda av grenadilleträ som är ett av världens hårdaste träslag. De är utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. Knivarna i Ikon-serien går inte att diska i maskin.
  • Wüsthof Ikon Kockkniv 16 cm

    Wüsthof Ikon Kockkniv 16 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 16 cmWüsthofs serie Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Ikon är lite av ett flaggskepp bland Wüsthofs knivserier. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är gjorda av grenadilleträ som är ett av världens hårdaste träslag. De är utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. Knivarna i Ikon-serien går inte att diska i maskin.
  • Wüsthof Classic Ikon Kockkniv Svart 20 cm

    Wüsthof Classic Ikon Kockkniv Svart 20 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • MAC Pro Kockkniv 27 cm

    MAC Pro Kockkniv 27 cm
    Utrusta köket med de skarpaste knivarna från MAC. Denna kockkniv är en del av Pro-serien och passar särskilt bra till både kött, frukt och grönt. Knivbladet är tillverkat i Molybdenum-stål som håller sig både skarpt och skinande länge. Kniven finns i två olika storlekar: 23,5 cm och 27 cm.Den mångsidiga kockkniven har dessutom ett ergonomiskt handtag i pakkaträ som ligger stabilt i handen. Designen är elegant och praktisk, detta tack vare den fantastiska finishen. Du tar enkelt hand om din MAC Pro-kniv genom vanlig standard-slipning.
  • Brusletto Hunter kockkniv Premium Chef Mini

    Brusletto Hunter kockkniv Premium Chef Mini
    En kockkniv är ett mångsidigt verktyg och blir lätt den mest använda kniven i köket. Den kan användas för både grönsaker, benfritt kött och fisk. Den handgjorda kockkniven från norska Brusletto är en exklusiv kniv som är designad, utvecklad och tillverkad i deras fabrik i Geilo, vilket betyder att den kommer med livstidsgaranti vid normal användning. Kockkniven kommer i två storlekar. Den större modellen mäter 31,5 centimeter med ett blad på 19 centimeter. Den mindre modellen är minst lika mångsidig som den större och kan användas till grönsaker eller frukt. Den mindre modellen mäter 25,5 centimeter med ett blad på 13,5 centimeter. Knivbladen är av stål och skaften är tillverkade av specialbehandlad, färgad och oljad masurbjörk. Hunter Premium-kockkniven kommer garanterat att bevisa sitt värde i köket.
  • Global NI Kockkniv Olivslipad 20 cm Oriental

    Global NI Kockkniv Olivslipad 20 cm Oriental
    En rejäl 20 cm kockkniv i orientalisk stil från Globals nya serie NI. Kniven har en praktisk olivslipning, vilket gör att maten släpper lättare från bladet då inget vakuum skapas.  NI är Globals nya heta serie med knivar för alla uppgifter som man kan tänkas stöta på i köket. Global NI är designad av Komin Yamada som har en gedigen historia av att ta fram kvalitetsknivar för Global och har med sin känsla för perfektion och noggrannhet satt Global på världskartan. Global Nis sortiment består av 18 högklassiga knivar och två knivset. Knivbladen är tillverkade av Cromova 18-stål och är något tjockare än den klassiska Globalkniven. Global NI-knivarna har fått en extrem skärpa och slipas för hand av en slipmästare. Handtaget har lite större form än de klassiska Globalknivarna men med en mer avsmalnade design för perfekt ergonomiskt grepp. De välkända ”Globalprickarna” har fått en ny form och präglas nu av en ljus och elegant design.   Material: Cromova 18-stål.Längd blad: 20 cm.
  • Global G-58 Kockkniv 16 cm

    Global G-58 Kockkniv 16 cm
    En liten gullig kockkniv, 16 cm.Kniven följer det klassiska draget av en kockkniv och får därför också alla dess fördelar men i en liten och mycket lättarbetad kniv.Bladets längd: 16 cm
  • Victorinox Kockkniv 15 cm, wood

    Victorinox Kockkniv 15 cm, wood
    Kockkniv med skaft av maple wood, bladlängd 15 cm.Detta är en av de minsta knivarna i Victorinox Wood serie av kockknivar med traditionella handtag i maple wood. Kockkniven är av mindre storlek och har ett behagligt grepp i trä med ett balanserat blad.Kockknivar är användbara och väldigt allround speciellt när de är något mindre som den här. En hackkniv i mindre storlek blir nästan lite som en grönsakskniv, man hackar och skär allt utan några problem.En skarp kökskniv från Victorinox gör matlagningen till en dans.Victorinox  Wood, en serie knivar och tillbehör som har en tidlös design med sköna handtag i vackert polerat maple wood. Träet odlas i Indien och är FSC-certifierat. Maple wood är ett hårt träslag med hög oljehalt och lågt krympningstal.Maple wood ger tåliga handtag med en hög lyster som också står emot fukt och väta bra. Knivarna och redskapen är lätta att rengöra och är i rostfritt stål med god skärpa.Knivar och redskap med handtag av maple wood tål undantagsvis att maskindiskas men de skall i huvudsak handdiskas för att få en lång livslängd. Sedan starten 1884,  har Victorinox berikat världen med knivar av rostfritt stål.  De är mycket populära i restaurangkök för sin höga kvalitet och prisvärdhet,  knivarna tillverkas i den lilla Schweiziska staden Ibach-Schwyz.
  • Wüsthof Classic vit kockkniv 20 cm

    Wüsthof Classic vit kockkniv 20 cm
    Modern och enkel kniv med ett elegant vitt handtag. Du får en tidlös design med perfekt balans, och som dessutom ligger riktigt bra i handen. Kockkniven förenklar din hela processen och du kan därefter njuta mer av matlagningen.
  • Yaxell Ran Kockkniv 25,5 cm

    Yaxell Ran Kockkniv 25,5 cm
    Bladets längd: 25,5 cmDen mycket vassa eggen på Ran damaskusknivar har uppnåtts genom att kombinera det bästa av avancerad teknik med hantverkarens oöverträffade kunskap och expertis. Deras kompetens har utvecklats genom den traditionella japanska svärdsmedstekniken. Tekniken har förts vidare från svärdens och knivarnas huvudstad Seki i Japan från generation till generation under sju århundraden. Ran består av 69 lager damaskerat stål där 68 lager mjukt stål omgärdar en kärna av hårt VG10-kobolt/vanadium rostfritt stål för ett blad med oslagbar styrka och tålighet. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med nitar. Mikarta är ett mycket vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö
  • Victorinox Tandad Kockkniv med Fibroxhandtag 22 cm

    Victorinox Tandad Kockkniv med Fibroxhandtag 22 cm
    Tandad kockkniv med hygieniskt och ergonomiskt handtag i fibroxplast, bladlängd 22 cm.Kockkniven är ett ypperligt komplement till övriga knivar i köket eller så låter man den vara ensam herre på täppan, en ensam härskare som hackar och skär i princip allt utan urskillning.Tandade knivar är perfekta för att skära genom något där ytan är hårdare än vad insidan är. Alltså får man en kockkniv som är mer allround än vanligt med den tandade eggen. Bröd, grönsaker, lök, tomat, kött, fisk och fågel ingenting är omöjligt för denna kniv.Den perfekta gåvan för studenten eller den som flyttar hemifrån och sätter nytt bo. Varför inte ha den på landet i stugan eller husvagnen där utrymmet är begränsat.Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.Victorinox är kända för sina schweiziska arméknivar med multifunktion och har sedan 1884 berikat världen med sina högkvalitativa knivar gjorda i rostfritt stål.
  • Wüsthof Epicure Kockkniv 24 cm

    Wüsthof Epicure Kockkniv 24 cm
    Knivarna från Würsthof Epicure Collection kan inte kallas för något annan än: otroliga. The Epicure Collection kombinerar precision, erfarenhet och teknik i en serie prisvärda knivar. Denna kockkniv från Würsthof Epicure är med sitt 16 cm långa knivblad allt du behöver i köket för att enkelt kunna skära grönsaker, kött och fisk. Men den kan även enkelt användas till att hacka örter. Kockkniven har ett högt blad så att du enkelt och tryggt kan använda dina fingrar till att guida kniven när du arbetar med den. Kniven är designad av Björn Berger. Specifikationer:- Längd: 36,5 cm- Blad längd: 24 cm- Tjocklek: 2,8 mm- Vikt: 254 gram- Stål: X50CrMoV15

Köp flera kockknivar och spara pengar

Om du är i behov av att förnya eller skaffa flera kockknivar på en gång kan vi rekommendera att du köper ett knivset med köksknivar. Då får du kockknivarna för olika moment till ett lägre pris än om du skulle köpa styckvis.