Märken på kockknivar

Kockknivar

Kockkniven är en allround kniv med ett långt och högt blad. Det ska vara så pass högt att knogarna inte slår ner i skärbrädan när du snabbt hackar grönsaker eller skär en filé. Längden på en kockkniv brukar man säga ska vara minst 18 cm. Höjden kan variera och bladets tjocklek likaså. En tumregel är dock att ju tunnare blad, desto lättare kan man skära igenom hårdare grönsaker som potatis. Om kniven har ett blad som är tunnt på ena sidan och tjockt på den andra blir det lite som en kil som fastnar på vägen. En speciell typ av kockkniv med riktigt högt och grovt knivblad är köttyxa.

 • Yaxell Zen Kockkniv 25,5 cm

  Bladets längd: 25,5 cmYaxell ZEN består av 37 lager rostfritt stål. 18 lager hårt och mjukt stål varvat på var sida om kärnan av VG-10 stål. Det är dessa lager som bildar det otroligt vackra damaskus-mönstret. Den övre delen av bladet bankas för att få ett karaktäristiskt utseende. Dessutom poleras hela bladet för att ge en yta som är så blank att det går att spegla sig i den. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med dubbla högblanka nitar.
 • Space Kockkniv 24 cm

  Kockkniv i rostfritt stål
 • Victorinox kockkniv 12 cm rosenträ

  Lätt, balanserad och med en bra känsla i handen och förstås supervassa! Det är några av de kännetecken knivarna från välkända Victorinox har. Det här är en liten behändig kockkniv som tack vare den lilla storleken, bladet är 12 cm, är lätt att jobba med och mycket mångsidig. Handtaget är i rosenträ och ger ett behagligt och bra grepp. Tål ej maskindisk.Victorinox är mest känd för den klassiska schweiziska armékniven som tillverkades redan i slutet av 1800-talet. Idag är företaget globalt och verkar inom sex olika produktområden, där armékniven förblir kärnprodukten. Victorinox fokuserar på tradition, kvalitet och innovation.
 • Satake Hi-Tech Keramisk kockkniv 18 cm svart

  Satake Hi-Tech Keramisk kockkniv 18 cm svart från Satake Hi-Tech
 • Global G-6 Kockkniv 18cm rundad

 • Fiskars Edge Fransk Kockkniv Liten 15 cm

  Edge är en serie helsvarta knivar från Fiskars. Bladen är gjorda i japanskt rostfritt stål och Edge kombinerar en sylvass design med lika sylvassa knivar. Sköna att använda och lätta att rengöra.  Liten fransk kockknivBra att skära grönsaker och kött med15 cmTål maskindisk 
 • Premium Cut Kockkniv 20 cm Micarta

  Chefs No. 1 påminner om den klassiskt västerländska kockkniven och kan användas universellt i köket eller vid grillen. Den knivförande handen är alltid korrekt positionerad och kraften överförs därmed optimalt till bladet vid snitt i bägge riktningar. Detta är inte bara tidseffektivt utan skyddar även bladet. Knivbladen är tillverkade i ett särskilt höglegerat specialstål (1,4110) där en hårdhet på 57 HRC uppnås i den moderna vakuumhärdningsprocessen. Bladen är fint polerade och slutligen slipade av en professionell slipare för att säkerställa utmärkta skäregenskaper och överlägsen skärpevaraktighet. Handtagen är tillverkade i micarta (ett kompositmaterial), noggrant utvalda och bearbetade av erfaren personal vilket gör varje kniv till ett särskilt värdefullt mästerverk. Alla knivar levereras i en exklusiv trälåda med särskilt bladskydd för extra säkerhet. PremiumCut är således en perfekt gåva där unik design möter genomgående kvalité.
 • Global G-55 Kockkniv 18 cm

  Global G-55 Kockkniv 18 cm från Global
 • Tamahagane SAN Tsubame Kockkniv 24 cm

  Tamahagane SAN Tsubame Kockkniv 24 cm Bladets längd: 24 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
 • Mac Chef Kockkniv 20 cm

  En suverän kockkniv på 20 cm från MAC. MAC introducerades i Sverige på 80-talet och blev genast en stor succé. Av olika anledningar var det svårt att få tag på knivarna till många kockars förtvivlan. Nu har vi lyckats övertyga det japanska företaget om att ta in knivarna i Sverige igen! Vi är mycket stolta. MAC har en kvalitet som inte finns hos många knivar. Den japanska slipvinkeln är mellan 10-15 grader — de är därför sylvassa! Det märks att det är experter som har tagit fram de här knivarna. Vi hyser stor respekt för tillverkarna.Materialet är japanskt stål av högsta kvalitetKniven har även en legering av extra hårt stål, bland annat molybden, volfram och vanadin vilket gör att eggen är extra slitstark och rostfriHandtaget är av trä
 • GLOBAL Köttyxa 16 cm Rostfritt Stål

  GLOBAL levererar knivar av hög kvalité som passar både hemmakocken som de professionella. Den rejäla köttyxan är bäst lämpad för att separera brosk eller leder mellan köttstycken. Men självklart kan du också använda den till att hacka kött till grytan.
 • Fiskars Norden kockkniv 20 cm

  Om du letar efter en optimal och mångfunktionell kniv kan du sluta leta! Den finns i Fiskars Norden-serie. En kockkniv är det bästa alternativet om du vill ha en kniv som fungerar för alla uppgifter. Denna kniv har ett robust och hållbart knivblad som imponerar. Bladet är 19,8 cm långt och tillverkat av tyskt stål med hög kolhalt. Knivens material garanterar överlägsen funktionalitet och långvarig skärpa. Det stilfulla och vackra handtaget är tillverkat i värmebehandlat finskt björkträ och blir en fin detalj. Dessutom är handtaget skönt att hålla i.När Fiskars utformat Norden-serien har de jobbat efter ledord som tidlöshet och nordisk matlagningstradition. Resultatet blev produkter som förgyller ditt kök och gör din vardag enklare.  Specifikationer:- All-aroundkniv för alla uppgifter.- Material: Tyskt stål med hög kolhalt, handtag i finskt värmebehandlat björkträ. - Bladlängd: 19,8 cm.- Överlägsen funktionalitet och långvarig skärpa.- Bladhårdhet HRC 56.- Optimal 26-graders slipvinkel.  - Tillverkad i Finland.- Handdisk rekommenderas. 
 • Kockkniv 18 cm Vit

  Denna kockkniv är ett utmärkt val när du ska tranchera kött, skära lax och vid andra tillfällen du vill ha ett längre blad. Det blir också din nya brödkniv – den är så vass att någon tandning inte behövs. Vid tillverkningen pressas Hi Tech-keramiken ihop med ett tryck av flera tusen ton per kvadratmeter. Samma slitstarka material används bl.a. till bottenplattorna i NASA:s rymdskyttlar och till Ferraris bromsbelägg. Undvik att skära med keramiska knivar i extra hårda varor som skaldjur, ben, djupfryst etc.
 • Kockkniv 15 cm - Tamahagane San Tsubame

  En klassisk kockkniv från Tamahaganes serie San Tsubame som fungerar till det mesta i köket. Bladlängden på 15 cm gör kniven liten och smidigt - den passar utmärkt för såväl hantering av kött, fisk och fågel som för att skära grönsaker och hacka lök. Knivbladet har en kärna av hårt VG-5-stål, som på vardera sida omges av ett lager mjukare SUS410-stål. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. HRC: 61
 • Sandqvist Knivrulle för Kockknivar Skeriol Black

  Elegant förvaring av knivar!Med en knivrulle ser du till att dina knivar förvaras säkert och undviker att de utsätts för onödigt slitage. Sandqvist och Morakniv har samarbetat och här tagit fram en praktisk och samtidigt estetiskt utstrålande rulle som passar perfekt till kockknivar, stora som små. Kroppen är tillverkad i bomullscanvas, vilket håller hög kvalité och är enkelt att ta hand om. Läderdetaljerna är alla gjorda i Top Grain-läder för extra hållbarhet och design!Både Sandqvist och Morakniv har en tradition inom det klassiska hantverket och har alltid strävat efter att tillverka produkter som håller hög kvalité och tål daglig användning. Denna knivrulle kommer garanterat göra alla nöjda. Den är anpassad för Morakniv Classic 1891 samt Morakniv Skärpstål 1891. Upphängningsremmen är avtagbar för lättare ihoprullning.  Specifikationer:- Färg: Svart.- Material: Ekologisk bomullscanvas.- Höjd: 43 cm.- Bredd: 43 cm.     
 • Kai Shun Classic DM-0723 Kockkniv 15 cm

  Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.Bladets längd: 15 cm
 • Global Set G-2210 Kockkniv 20 cm & Sax 21 cm

  Global Set G-2210 Kockkniv 20 cm & Sax 21 cm från Global
 • Victorinox kockkniv 12 cm svart

  Victorinox kockkniv 12 cm svart är lätt, balanserad och med en bra känsla i handen!Det är några av de kännetecken köksknivarna från välkända Victorinox har. Det här är en mindre kockkniv från Victorinox i mycket hög kvalitet. Tack vare den lilla storleken är den lätt att jobba med. Många gånger kan en vanlig förskärare kännas otymplig när du ska skära till kycklingfiléer men den här underlättar uppgiften betydligt med sin bladlängd på bara 12 cm. Deras patenterade Fibroxhandtag ger dig ett bra och säkert grepp för balans och komfort.Victorinox är mest känd för den klassiska schweiziska armékniven som tillverkades redan i slutet av 1800-talet. Idag är företaget globalt och verkar inom sex olika produktområden, där armékniven förblir kärnprodukten. Victorinox fokuserar på tradition, kvalitet och innovation.
 • Victorinox Kockkniv, smidd, 25 cm i presentask, Grand Mâitre

  Victorinox Kockkniv, smidd, 25 cm i presentask, Grand Mâitre från Victorinox
 • Tamahagane SAN Kyoto Kockkniv 24 cm

  Tamahagane SAN Kyoto Kockkniv 24 cm från Tamahagane
 • GN-008 Kockkniv 16 cm oriental

  Kockkniv, 16 cm, i orientalisk design som kan användas till att skära och hacka det mesta med.
 • Kockkniv, 24 cm - Exxent Kasumi

  Kockkniv, 24 cm - Exxent Kasumi.
 • Kyocera Set med Kockkniv & skalare, rött handtag

  Kyocera Set med Kockkniv & skalare, rött handtag från Kyocera
 • Kockkniv, 20 cm - Exxent Space

  Kockkniv, 20 cm - Exxent Space
 • Global GF-35 Kockkniv 30cm Smidd

  Global Kockkniv 30 cm smidd. Globals största kniv.Bladets längd: 30 cm
 • Fiskars Functional Form+ Liten kockkniv

  Fiskars Functional Form+ Liten kockkniv från Fiskars
 • Kai Magoroku Kockkniv 20 cm

  Kai Magoroku Kockkniv 20 cm från Kai
 • SANELLI Kockkniv - 24 cm

  SANELLI Kockkniv - 24 cm från SANELLI
 • Swiss Diamond Prestige Köttyxa 18 cm

  Swiss Diamond Prestige Köttyxan är tillverkad av tyskt stål med högsta kvalitet. Designad av professionella kockar, vilket innebär att det ergonomiska handtaget och bladformen har en överlägsen kontroll och användarvänlighet i köket.  Swiss Diamond Prestige breda sortiment omfattar knivar för alla ändamål. Köttyxan är perfekt för att hugga stora delar kött och är en tungviktare bland knivarna från Swiss Diamond Prestige. Kniven levereras i en fin presentask.Längd: 18 cm. 
 • Keramisk kockkniv 14cm, vitt blad

  Efter diamant är keramik det vassaste skärmaterial som finns. Därför kan vi nu erbjuda er Sveriges vassaste knivar - keramiska knivar från Kyocera. Det innebär att de keramiska knivarna och köksredskapen har en slipvinkel som inte går att jämföra med stålknivar. Dessutom behåller knivarna skärpan betydligt längre än andra knivar. Keramik har även en mycket jämn yta vilket gör att knivarna är betydligt mer hygieniska än stålknivar och passar därför mycket bra i kombination med mat. Garanterat rostfri! En modell på kniv som används till det mesta av många. Kniven är rakbladsvass och den håller skärpan tack vare att keramik är mycket hårdare än stål. Allkniv 14 cm blad. Ergonomiskt plasthandtag. Keramiskt blad i High Tech keramik
 • Fiskars Royal Kockkniv 21 cm

  Royal-knivarna ger dig det absolut bästa skärresultatet. Prisbelönt design med keramiskt slipat blad. Royal-kockkniven har ett stort, kraftigt och allsidigt blad. Den klarar det mesta som ska skäras i köket.Tyskt, rostfritt stål av högsta kvalitet. Keramisk slipning minskar knivbladets friktion. Ergonomiskt handtag av rostfritt stål med rejält fingerstopp. Yta av POM-plast ger bra grepp.Design: Fiskars Material: Tyskt Rostfritt stål Hårdhet: HRC 53
 • KAI Seki Magoroku Kockkniv Composite 21 cm

  Klassisk kockkniv i serien Seki Magoroku som är lämplig för mycket i köket! Köttstycken, grönsaker, rotsaker etc.De två stålsorterna är förenade med en speciell kopparlödning vilket ger en extra elegant och smäcker effekt.  Bladet består av VG-10 stål, hårdhetsgrad av 61 HRC, med ett yttre lager satängpolerat stål av SUS42012. Det tunna avsmalnande handtaget är tillverkat i ljus Pakkawood . 
 • Kockkniv, 20 cm - Yaxell Gou

  Kockkniv, 20 cm - Yaxell Gou - med handtag i svart Mikarta Plus. Gou är en japansk kniv med otroliga 101 lager stål i Damaskus- design från Yaxell. Kärnan av SG-2 cobolt-vanadium rostfritt stål bildar egg. Bladet är laminerat tillsammans med 100 lager av växelvis hårt och mjukt stål som ger Kockkniv, 20 cm - Yaxell Gou - extremt bra styrka. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=hWDVGMcvW-o[/embed]
 • Carl Mertens Metz Finn Kinesisk kockkniv

  Carl Mertens Metz Finn Kinesisk kockkniv från Carl Mertens
 • Wüsthof Ikon Kockkniv 23 cm

  Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 23 cmWüsthofs serie Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Ikon är lite av ett flaggskepp bland Wüsthofs knivserier. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är gjorda av grenadilleträ som är ett av världens hårdaste träslag. De är utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. Knivarna i Ikon-serien går inte att diska i maskin.
 • Zwilling Four Star Kockkniv 26 cm

  Bladets längd: 26 cmDet tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast.  
 • Global NI Kockkniv 16 cm

  Praktisk, smidig 16 centimeter lång kockkniv i orientalisk stil. Som en del av Globals NI-serie är kniven tillverkad i Cromova 18-stål och något tjockare än en klassisk Globalkniv, och knivarna i serien får en extraordinär skärpa då de handslipas innan försäljning. Handtaget är lite större än på tidigare Globalknivar men har en avsmalnad form för skapa ett ergonomiskt grepp och se till att kniven ligger extra stadigt i handen.
 • G-4 Kockkniv 18 cm oriental

  Orientalisk kockkniv i medelstorlek som är lättarbetad och en utmärkt allroundkniv. Olivslipningen i bladet gör att livsmedlet du skär inte fastnar lika lätt på bladet.
 • Victorinox kinesisk kockkniv

  Victorinox kinesisk kockkniv är en riktigt mångsidig knivDen kinesiska kockkniven från Victorinox imponerar mycket bara genom sitt utseende. Trots sin storlek är kniven relativt lätt och enkel att jobba med. I många asiatiska kök är detta den enda kniven som används då du kan hacka, skiva och tärna med den. Deras patenterade Fibroxhandtag ger dig ett bra och säkert grepp för balans och komfort. Bladet är 18 cm långt. Även om kniven ser ut som en köttklyvare så är det mer en grönsakshackare tack vare sin vassa egg och sitt lätta blad. Mångsidigheten hos denna kniv är vad som sticker ur du kan hacka, skiva och tärna med den precis som med vilken kockkniv som helst.Victorinox är mest känd för den klassiska schweiziska armékniven som tillverkades redan i slutet av 1800-talet. Idag är företaget globalt och verkar inom sex olika produktområden, där armékniven förblir kärnprodukten. Victorinox fokuserar på tradition, kvalitet och innovation.
 • Zwilling Twin Cermax Kockkniv 20 cm

  Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Bladets längd: 20 cmI knivserien TWIN Cermax från Zwilling möter tyskt hantverk den japanska knivtraditionen. Stålet är smitt i 3 lager och har en extrem hårdhet på 66 HRC i äkta japansk knivanda. Knivarna har blivit slipade på traditionellt japanskt honbazuke-vis vilket ger dem en otrolig skärpa. Skaften är tillverkade i Micarta och är ergonomiskt optimerade.   
 • Morberg Kockkniv Premium 21 cm

  Stilren kockkniv från Morberg tillverkad i Japan av kolstål med handtag av obehandlad ek och mässingdetaljer. Kolstålet mäter en hårdhet på 61 HRC och är slipad i 16 graders vinkel. Stålet är dessutom oxiderat för att motverka den naturliga rosten i kolstålet. Kniven har Per Morbergs signatur i guld.
 • KAI Kockkniv 20 cm Shun Kaji

  Kockkniv 20 cm från KAIs serie Shun Kaji. Allround kockkniv i klassisk storlek som passar utmärkt till att skära kött, fisk, fågel och grönsaker. Kaji är japanska och betyder svärdssmed. Endast den allra skickligaste smeden kan bli Kaji. Knivarna i KAIs Kajiserie består av 65 lager blankpolerat stål i Damaskusdesign. Den hårda kärnan i SG-2-stål omgärdas på vardera sida av 32 lager mjukare stål – allt tillsammans ger kniven dess unika egenskaper och fantastiska skärpa. Stålet har HRC på 63-65. Det nitade handtaget är av svart Pakkaträ och är utformat så att kniven passar både för höger- och vänsterhänta.
 • Wüsthof Pro Kockkniv 23 cm Svart

  Wüsthof pro kockkniv är en högklassig kniv som du kan använda till att skära, tärna och strimla. Den är perkekt för dig som älskar att laga mat och eftersom den är väldigt allsidig kommer den att bli en nära vän när du är aktiv i ditt kök. Hela Pro serien är designad av proffskockar och framtagna för dig som tycker om att ha god kvalitet på dina redskap vid matlagningen. Handtaget är ergonomiskt utformat för att passa perfekt i handen när du arbetar med den och knivens blad är gjort av hållbart rostfritt stål för att tåla det dagliga slitaget under många år.
 • Zwilling Artis Santoku Japansk Kockkniv 18 cm

  Med sin asiatiska bladform med ett brett och riktigt skarpt blad blir detta en perfekt all-round kniv att ha redo i köket. Med denna kan du klara av alla utmaningar som handlar om kött, fisk och grönsaker.  Specifikationer: -Tillverkad i rostfritt stål. -Ergonomiskt handtag.
 • Zwilling Four Star Jubileum Kockkniv 18 cm

  Med denna kniv som är tillverkad av högkvalitativt stål kan du ta dig an många läckra rätter utan minsta problem eller motstånd. Det ergonomiska handtaget gör den riktigt bekväm att använda.   Specifikationer: -FRIODUR® ishärdad kniv för extra lång livslängd och korrosionsbeständighet.-Tillverkad i ett speciellt rostfritt stål.-SIGMAFORGE® knivar.-Ergonomiskt plasthandtag.
 • Tamahagane SAN Kockkniv 24 cm

  Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt PakkawoodBladets längd: 24 cm
 • Fiskars Royal Kockkniv 21 cm

  Fiskars Royal Kockkniv 21 cm från Fiskars
 • Mac Mighty Kockkniv 21 cm

  Du får genast respekt när du visar upp denna kniv för en knivkännare! En klassiker ur MAC Pro-serien (i folkmun känd som Mighty-serien) med den mycket uppskattade längden 21 cm.Knivbladet har en legering av extra hårt stål med bland annat molybden, volfram och vanadin vilket gör att eggen är extra slitstark och utan fläckar vid god skötsel. Handtaget är av trä
 • Global GF-33 Kockkniv 21 cm smidd

  Global Kockkniv 21 cm smidd.Bladets längd: 21 cm
 • Master Class Acero Kockkniv 15cm Rostfritt Stål

  Master Class Acero Kockkniv 15cm Rostfritt Stål från Master Class
 • Exxent Kockkniv Professional 14 cm

  Exxent Kockkniv Professional 14 cm från Exxent
 • Kockkniv, 24 cm - Exxent Professional

  Kockkniv, 24 cm - Exxent Professional