Kockknivar

Kockkniven är en allround kniv med ett långt och högt blad. Det ska vara så pass högt att knogarna inte slår ner i skärbrädan när du snabbt hackar grönsaker eller skär en filé. Längden på en kockkniv brukar man säga ska vara minst 18 cm. Höjden kan variera och bladets tjocklek likaså. En tumregel är dock att ju tunnare blad, desto lättare kan man skära igenom hårdare grönsaker som potatis. Om kniven har ett blad som är tunnt på ena sidan och tjockt på den andra blir det lite som en kil som fastnar på vägen. En speciell typ av kockkniv med riktigt högt och grovt knivblad är köttyxa.

Populärt inom kockknivar

  • Stenfors Kockkniv 21 cm kolstål

    Stenfors Kockkniv 21 cm kolstål
    Stenfors kockkniv från Anders Petter. En kniv som i ett gediget hantverk smitts för hand i kolstål från Japan.
  • Tevere Kockkniv 20 cm Trä

    Tevere Kockkniv 20 cm Trä
    Klassisk kockkniv, perfekt till det mesta i köket. Tevere är en knivserie i klassisk nordisk design. Knivbladet är tillverkat av tyskt rostfritt stål och har en hårdhet på 57 HRC. Det ljusa handtaget i pakkawood är ergonomiskt snidat med ett skyddande bolster vid knivbladets slut. Varje kniv är handpolerad för bästa resultat och livslängd.
  • Mareld Kockkniv 20 cm.

    Mareld Kockkniv 20 cm.
    En trogen vän. Mareld strävar alltid efter att tillverka så slitstarka produkter som möjligt. Det tänket genomsyrar deras kockkniv i allt från stålets hårdhet till träslaget i skaftet, allt valt med en stor omsorg och med dina behov i åtanke.Med inspiration från naturen. Marelds design präglas av den svenska västkusten med sin naturligt vackra men lite råa natur. Precis som det mörkgråa och kalla havet möter de varma granitklipporna på sommaren, möter det varma olivträet det kalla stålbladet. Kockkniven är antagligen den kniv som används mest i köket. Antagligen för att den är så lagom på alla sätt. Den är lagom lång, lagom tung och lagom bred.
  • G-2 Kockkniv 20 cm

    G-2 Kockkniv 20 cm
    G-2 från Global Classic är den klassiska kockkniven, och har haft samma design sedan lanseringen 1985. Perfekt till det mesta i köket. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.

Fler tips på kockknivar

  • Fiskars Functional Form Plus Liten Kockkniv 12 cm

    Fiskars Functional Form Plus Liten Kockkniv 12 cm
    Fiskars Functional Form Plus lilla kockkniv är en perfekt balanserad kniv som ger dig ett perfekt snitt. Knivarna är utformade för att vara enkla att arbeta med, det stabila handtaget gör att den är mycket skön att hålla i. Denna lilla Kockkniv har ett litet men kraftigt blad som är perfekt för precisionsarbete.- 12 cm- Rostfritt stål- Tål maskindisk
  • Kockkniv Houcho Gyuto 21 cm

    Kockkniv Houcho Gyuto 21 cm
    Den här japanska kockkniven, en s.k. Gyuto-modell, fungerar till det mesta i köket. Den skär, hackar och skivar med precision. Den är en utmärkt allroundkniv. Det höga bladet gör att dina knogar inte stöter emot skärbrädan.Material: Hi Carbon SteelBladlängd: 21 cmSlipvinkel 15 graderHandtag i magnoliaträSlipas med sten eller keramiskt bryne
  • Uptown Kockkniv 20 cm

    Uptown Kockkniv 20 cm
    Kockkniv i molybdenum vanadium-stål
  • Royal Kockkniv 21 cm

    Royal Kockkniv 21 cm
  • ZEN Kockkniv 20 cm

    ZEN Kockkniv 20 cm
  • Chroma Type 301 Kockkniv 20 cm

    Chroma Type 301 Kockkniv 20 cm
    Kockkniven från Chroma är specialdesignad av F.A. Porsche genom samarbete med professionella kockar och resulterat i Bäst i test enligt Testfakta. Den 20 cm långa kockkniven är tillverkad i rostfritt stål där blad och skaft är integrerade med varandra och endast en metallpärla visar vart skaftet slutar och bladet börjar. Serien består av knivar för alla typer av tillagning där denna kockkniv är en användbar kniv som kan användas till mycket och utgör en bra grund som gör det lätt och roligt att laga mat.
  • Yaxell Kockkniv Super Gou 161 20 cm

    Yaxell Kockkniv Super Gou 161 20 cm
    Dessa exklusiva knivarna från Japanska Yaxell är en superkniv i äkta Japanskt kvalitetsstål, som har inte mindre än 161 lager. Bladet har en extremt vass knivsegg som är framställt av den japanska rostfria pulverstålet SG2 Micro Carbide som är omslutet av 160 lager mjukare stål. Det pulvriserade stålet innehållet mycket kol och har en hårdhet på 63 HRC.
  • Wüsthof Crafter Kockkniv Smoked Oak 20 cm

    Wüsthof Crafter Kockkniv Smoked Oak 20 cm
    Bra kockknivar är ovärderligt i köket och denna eleganta Crafter kockkniv från Wüsthof är inget undantag. Knivens breda blad är  idealisk för att skära och hacka alla typer av råvaror med och garanterar att kniven enkelt glider igenom dem. Kniven är designad på ett sätt som gör det möjligt att slipa hela bladet och är en del av Crafter-serien som inspirerats av talangfulla konstnärer och duktiga hantverkare. Kniven har ett vackert skaft i rökt ekträ med nitar som ger den längre hållbarhet, gör att den ligger bekvämt i handen och blir behaglig att arbeta med. Kniven är tillverkad Tyskland och finns i flera storlekar.
  • SwissClassic Kockkniv i Presentask

    SwissClassic Kockkniv i Presentask
  • Victorinox Kockkniv med Fibroxhandtag 31 cm

    Victorinox Kockkniv med Fibroxhandtag 31 cm
    En liten kockkniv är din bästa vän i köket och det här är en mycket smidig och populär kniv från Victorinox.  Bladlängden är 12 cm och kniven har ett härligt ergonomiskt handtag i Fibrox som ger ett gott grepp.Knivar i den här storleken är mycket användbara och går ofta under benämningen allkniv eftersom de kan användas till allt från att skala lök, dela potatis i lämplig kokstorlek till allt annat finlir med kniv i köket.Den är populär och uppskattad av många kockar, köp den och du får en ny kompis vid skärbrädan.Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.
  • Kockkniv Rosenträ

    Kockkniv Rosenträ
  • Design by F. A. Porsche Kockkniv 20 cm

    Design by F. A. Porsche Kockkniv 20 cm
  • Spitzenklasse Plus Kockkniv 20 cm Stål/Svart

    Spitzenklasse Plus Kockkniv 20 cm Stål/Svart
    En kockkniv i serien Spitzenklasse Plus. Knivbladet är tillverkat i härdat specialstål och kniven är med sitt ergonomiska handtag perfekt till att skära, dela eller hacka de allra flesta råvaror. Genomgående tysk kvalitet och design.
  • Fiskars Kockkniv Royal 21 cm Svart

    Fiskars Kockkniv Royal 21 cm Svart
    Detta är en traditionell kökskniv med brett blad som lämpar sig för uppskärning av kött och grönsaker. Det enda du behöver för en enkel och lyckad måltid, helt enkelt. Alla knivarna från serien är lätta att använda och har ett stadigt och balanserat grepp.
  • Tamahagane SAN Kockkniv 21 cm Olivslipad

    Tamahagane SAN Kockkniv 21 cm Olivslipad
    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt PakkawoodBladets längd: 21 cm
  • Wüsthof Classic Ikon Kockkniv Vit 23 cm

    Wüsthof Classic Ikon Kockkniv Vit 23 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 23 cmWüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Zwilling Twin Pollux Santoku Japansk Kockkniv 14 cm Rostfritt Stål Svart

    Zwilling Twin Pollux Santoku Japansk Kockkniv 14 cm Rostfritt Stål Svart
    Ett måste i varje kök är en bra kniv! Den här Japanska kockkniven, kallad Santoku från Zwilling är ett perfekt redskap när du vill skära kött, kyckling, grönsaker eller andra råvaror. Kockkniven är en del i knivserien TWIN Pollux som med sin lätta och eleganta design och sin välkända skärpa kommer underlätta ditt arbete i köket. Handtaget är ergonomiskt utformat så att den är skön för dig att hålla i och eggen är tillverkat av ett special stål, Friodor som gör kniven skarp och lätt att vässa. Den här knivserien passar lika bra för dig som är proffesionell kock som om du är en kräsen hemmakock som bara vill använda det bästa. Knivarna är designade just för att förvandla den ambitiösa hobby kocken till en passionerad kökschef.Det Tyska företaget Zwilling har 280 års erfarenhet av knivar och i serien Twin Pollux har du livstidsgaranti för material- och produktionsfel.
  • Fiskars Functional Form Kockkniv 24 cm

    Fiskars Functional Form Kockkniv 24 cm
    Fiskars knivserie Functional Form är som namnet antyder, funktion och form i ett smakfullt samspel. De svarta skaften är utformade för att ligga mjukt men ändå stadigt i handen.Bladen är gjorda i rostfritt stål som ger en bra uthållighet till knivarna. Det finns en kniv som är skräddarsydd för varje ändamål inom Functional Form-serien för att göra tiden som spenderas i köket både roligare och effektivare. Knivarna är även enkla att rengöra då de tål maskindisk.KockknivPerfekt till alla typer av kött.24 cm.Softgrip-handtag.
  • Global G-58 Kockkniv 16 cm

    Global G-58 Kockkniv 16 cm
    En liten gullig kockkniv, 16 cm.Kniven följer det klassiska draget av en kockkniv och får därför också alla dess fördelar men i en liten och mycket lättarbetad kniv.Bladets längd: 16 cm
  • Miyabi BIRCH 5000MCD Gyutoh Kockkniv 16 cm

    Miyabi BIRCH 5000MCD Gyutoh Kockkniv 16 cm
    Den härliga Gyutoh kockkniven har ett fint björkhandtag som leder in till ett 101-lagers stålblad vilket ger knivbladet ett fantastiskt damaskus-mönster. Denna allround-kökskniv används lika mycket av amatörkockar som av professionella kockar och kommer i olika storlekar. Denna kniv har ett 16 cm långt blad. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. 
  • 7000D Gyotoh Kockkniv 20 cm

    7000D Gyotoh Kockkniv 20 cm
    Rejäl kockkniv ur Miyabis exklusiva serie 7000D. Gyotoh betyder kockkniv på japanska, och detta är en mångsidig kniv, perfekt för att hacka, skala, skiva och putsa kött med. Knivbladet har en kärna av hårt CMV60 pulverstål (60 HRC) täckt med 65 lager is-härdat rostfritt stål, CRYODUR®, i vacker damask-design. Det svarta D-formade handtaget är tillverkat av Mikarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Mikarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. Tillverkas i Seki, Japan.
  • SwissClassic Kockkniv Svart 22 cm

    SwissClassic Kockkniv Svart 22 cm
  • Japansk Kockkniv Damascus Mönster

    Japansk Kockkniv Damascus Mönster
    Daomachen Japansk Kockkniv Damascus Mönster En vass och praktisk japansk kockkniv med det ikoniska damascus mönstret från Daomachen. Designad med ett&hellip:
  • Victorinox Tandad Kockkniv med Fibroxhandtag 22 cm

    Victorinox Tandad Kockkniv med Fibroxhandtag 22 cm
    Tandad kockkniv med hygieniskt och ergonomiskt handtag i fibroxplast, bladlängd 22 cm.Kockkniven är ett ypperligt komplement till övriga knivar i köket eller så låter man den vara ensam herre på täppan, en ensam härskare som hackar och skär i princip allt utan urskillning.Tandade knivar är perfekta för att skära genom något där ytan är hårdare än vad insidan är. Alltså får man en kockkniv som är mer allround än vanligt med den tandade eggen. Bröd, grönsaker, lök, tomat, kött, fisk och fågel ingenting är omöjligt för denna kniv.Den perfekta gåvan för studenten eller den som flyttar hemifrån och sätter nytt bo. Varför inte ha den på landet i stugan eller husvagnen där utrymmet är begränsat.Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.Victorinox är kända för sina schweiziska arméknivar med multifunktion och har sedan 1884 berikat världen med sina högkvalitativa knivar gjorda i rostfritt stål.
  • Kockkniv Räfflad Plasthandtag Svart 20cm

    Kockkniv Räfflad Plasthandtag Svart 20cm
  • Kockkniv, 17 cm

    Kockkniv, 17 cm
    Functional Form+-knivarna är perfekt balanserade för exakt snitt och enkel hantering. Bladet av rostfritt stål är hållbart och alla material tål maskindisk. Kockkniven på 17 cm har ett kraftigt, medelstort blad som gör att den klarar de flesta uppgifter med glans.
  • Barbry Kockkniv Rostfritt Stål Hållare Ek

    Barbry Kockkniv Rostfritt Stål Hållare Ek
  • Global NI Kockkniv 20 cm

    Global NI Kockkniv 20 cm
    Praktisk, smidig 20 centimeter lång kockkniv i orientalisk stil. Som en del av Globals NI-serie är kniven tillverkad i Cromova 18-stål och något tjockare än en klassisk Globalkniv, och knivarna i serien får en extraordinär skärpa då de handslipas innan försäljning. Handtaget är lite större än på tidigare Globalknivar men har en avsmalnad form för skapa ett ergonomiskt grepp och se till att kniven ligger extra stadigt i handen.
  • Satake Satake Ame Kiritsuke Kockkniv 23 cm

    Satake Satake Ame Kiritsuke Kockkniv 23 cm
    Högkvalitativ kockkniv från japanska Satake. Kiritsuke är en japansk knivmodell med brant spets. Det rejäla bladet tillsammans med den skarpa spetsen gör den till en mångsidig kniv som fungerar lika bra till att skära grönsaker som fisk. Den skarpa spetsen är mycket användbar för skärning som kräver noggrannhet. I Japan är kiritsuke en symbol för expertis och status och får bara användas av chefskocken.Kniven är tillverkad i fem lager stål och mäter 23 centimeter. Handtaget är tillverkat i kanadalärk. Kniven är inte bara en högkvalitativ kockkniv, den är också en fröjd för ögat.
  • WMF Spitzenklasse Plus Kockkniv Rostfritt Stål Svart 15 cm

    WMF Spitzenklasse Plus Kockkniv Rostfritt Stål Svart 15 cm
    I serien Spitzenklassen från WMF kan du vara säker på att hitta en kniv för varje tillfälle med perfekt resultat. Serie har varit grundpelaren hos WMF i över 30 år och samtliga knivar i serien är smidda med en speciell teknik, Performance Cut som garanterar vassa blad med snygga och traditionella handtag med nitar i rostfritt stål. Alla knivar är tillverkade i härdat specialstål som gör att de håller skärpan länge. Med den här kockkniven kan du skära och hacka de flesta råvarorna i köket som grönsaker, örter och kött. Kniven är 29 cm lång och har ett blad på 15 cm.
  • Wüsthof Classic V1 Kockkniv 14 cm

    Wüsthof Classic V1 Kockkniv 14 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 14 cmWüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Y-OU Santokukniv 16,5 cm

    Y-OU Santokukniv 16,5 cm
    Santokukniv ur Yaxells serie Y-OU, som är en smidig och lite nättare japansk kockkniv för de mindre sysslorna i matlagningen. Med dess höga blad och rundade spets är den mycket väl lämpad för såväl grönsaker som kött och fågel. Santoku betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Kniven har ett blad som består av tre lager stål. Kärnan är gjord av hårt VG10-stål och övriga stållager är av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Denna uppbyggnad ger knivbladet en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg. Handtaget är tillverkat i pakkawood, ett material som framställs genom att trä och plast sammanfogas under högt tryck. Materialet blir både tåligt och hygieniskt och har samma oslagbara känsla som trä. I detta fall har materialet även specialbehandlats för att få en bländande, ljus finish.
  • Zwilling Pro Wood Kockkniv 14 cm Kompakt

    Zwilling Pro Wood Kockkniv 14 cm Kompakt
    Matteo Thun och Antonio Rodriguez är de stolta designerna bakom denna fantastiska kockkniv som gör sig behövd i nästan alla typer av kök. Kombinationen av trä och stål gör kniven till ett riktigt blickfång, och tack vare sitt skarpa blad gör den även sitt jobb med perfektion. Specifikationer:-Ergonomiskt handtag tillverkat av stenek.-SIGMAFORCE® kniv.-FRIODUR® härdad kniv.-Diskas för hand.
  • Tasty Kockkniv 41,5 cm

    Tasty Kockkniv 41,5 cm
  • Carl Kockkniv

    Carl Kockkniv
  • Carl Kinesisk kockkniv

    Carl Kinesisk kockkniv
  • San Tsubame Kockkniv 24 cm

    San Tsubame Kockkniv 24 cm
    SNMH-1104 från Tamahaganes knivserie San Tsubame är en klassisk kockkniv som fungerar till det mesta i köket, med sitt längre blad underlättar den arbeten med större köttstycken eller till exempel rotsaker. Knivbladet är tillverkat av en kärna av VG5-stål som omgärdas av två lager SUS410-stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det svarta handtaget är tillverkat av micarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Micarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. I handtaget finns även en vikt monterad, som du kan se som en knapp på handtagets slut. Denna hjälper kniven hålla dess perfekta balans oavsett storlek på bladet. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • Zwilling Artis Santoku Japansk Kockkniv 18 cm

    Zwilling Artis Santoku Japansk Kockkniv 18 cm
    Med sin asiatiska bladform med ett brett och riktigt skarpt blad blir detta en perfekt all-round kniv att ha redo i köket. Med denna kan du klara av alla utmaningar som handlar om kött, fisk och grönsaker.  Specifikationer: -Tillverkad i rostfritt stål. -Ergonomiskt handtag.
  • Kockkniv 20 cm

    Kockkniv 20 cm
    Prisbelönt allroundkniv ur serien Grand Gourmet från tyska WMF. Kockkniven är med sitt ergonomiska handtag perfekt till att skära, dela eller hacka de allra flesta råvaror. Knivbladet är tillverkat i härdat specialstål och är behandlat för att stå emot rost och övrigt slitage. Genomgående tysk kvalitet och design.
  • Fiskars Functional Form Plus Asiatisk Kockkniv 17 cm

    Fiskars Functional Form Plus Asiatisk Kockkniv 17 cm
    Denna asiatiska kockkniv är tillverkad av rostfritt stål med hög kvalité. Den asiatiska kockkniven har ett brett blad som gör att den är perfekt att skära stora bitar kött och grönsaker med. Fiskars Functional Form Plus knivar är tillverkade för att ge ett perfekt snitt och göra det enkla för dig att hantera. Tack vare ett stabilt handtag ligger denna kockkniv mycket skönt i handen.- 17 cm-  Tål maskindisk-  Bladet är av rostfritt stål
  • Fiskars Norden kockkniv 20 cm

    Fiskars Norden kockkniv 20 cm
    Fiskars Kockkniv är en robust allroundkniv för alla skäruppgifter. Det högkvalitativa bladet är tillverkat av högpresterande, tyskt stål med hög kolhalt, vilket ger överlägsen prestanda och långvarig skärpa. Optimal 26-graders slipvinkel. Knivhandtaget är tillverkat av finsk värmebehandlad björk. Bladhårdhet HRC 56. Handdisk rekommenderas. Tillverkad i Finland.
  • Tamahagane SAN Tsubame Kockkniv 15 cm

    Tamahagane SAN Tsubame Kockkniv 15 cm
    Tamahagane San Tsubame Kockkniv 15 cmBladets längd: 15 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Miyabi 6000 MCT Gyutoh Kockkniv 20 cm

    Miyabi 6000 MCT Gyutoh Kockkniv 20 cm
    Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk. Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig.Gyutoh är japanska för kockkniv. Kockknivar i allmänhet är bra på mycket tuffa uppgifter i köket. 6000 MCT Gyutoh är inget undantag. Kött, fisk fågel, grönsaker, denna kniven fixar allt. Med bravur dessutom. Ska man satsa på en riktigt bra, vass kniv till knivsamlingen är denna att rekommendera.
  • Super Gou Kockkniv 25,5 cm

    Super Gou Kockkniv 25,5 cm
    Stor och rejäl klassisk kockkniv ur Yaxells mest exklusiva serie Super Gou, som passar till de flesta livsmedel och som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller till exempel rotsaker. Gou betyder ”den enastående” på japanska, vilket verkligen beskriver den här kniven som snabbt lär bli en favorit i köket! Knivens blad består av imponerande 161 lager damaskerat stål i knivbladet. Kärnan är tillverkad i det japanska pulverstålet SG2 Micro Carbide och är omsluten av 160 lager mjukare stål. Pulverstålet innehåller en hög andel kol och används eftersom det är rent och hårt, vilket i sin tur gör att eggen kan slipas sylvass. Det rödsvarta handtaget är tillverkat av slitstark canvas-micarta. Materialet påminner om trä i strukturen, men består av en blandning av linneduk och specialplast. Det är ett mycket hygieniskt material, som till skillnad från trä lämpar sig mycket väl i köksmiljö.
  • Victorinox Kockkniv Vågtandad 22 cm Rosenträ Handtag

    Victorinox Kockkniv Vågtandad 22 cm Rosenträ Handtag
    Denna kockkniv med vågtandat blad och handtag av vackert rosenträ passar utmärkt i köket. Kniven är greppvänlig tack vare det rundade handtaget och ligger stadigt i handen.
  • Zwilling Pro Wood Kockkniv 20 cm

    Zwilling Pro Wood Kockkniv 20 cm
    Denna underbara kniv kommer i en stor storlek med ett riktigt vasst blad som tillåter dig att med enkelhet hacka kryddor och skära grönsaker och kött. Aldrig har tillberedning av mat varit så enkelt som när Zwilling hjälper till.Specifikationer:-Ergonomiskt handtag tillverkat av stenek.-SIGMAFORCE® kniv.-FRIODUR® härdad kniv.-Diskas för hand.
  • Yaxell Kockkniv Super GOU Ypsilon 193 20 cm

    Yaxell Kockkniv Super GOU Ypsilon 193 20 cm
    Kockkniv från Yaxells serie Super GOU Ypsilon. Kniven har 193 lager stål, 96 på vardera sida med en kärna tillverkad i det japanska pulverstålet SG2 Micro Carbide. Pulverstålet är extremt starkt, vilket gör att kniven egg kan slippas väldigt vass.  Kniven har ett vackert damaskusmönster och bladen är graverade med fyra japanska tecken som betyder Super GOU Samurai Spirit. Yaxell har en lång tradition av smideskonst som gör sig tydligt påmind i Super GOU Ypsilon. Knivserien har snygg design och funktion som möts i perfektion.
  • Global GS-89 Kockkniv 13 cm

    Global GS-89 Kockkniv 13 cm
    För 30 år sedan klev Globalkniven in i våra kök, den kom för att stanna!Detta är en mycket populär kockkniv från Global. Kniven klarar nästan allt och har Globals höga kvalitet. Ett av det största plusen med kniven är hur behagligt den ligger i handen samt den otroligt vassa slipningen som gör att motståndet blir minimalt. Kockkniven blir snabbt din bästa vän i köket!Kniven har det sköna kurviga handtaget och ett lite längre blad på 13 cm. 

 

 

ileadileadilead