Kockknivar

Kockkniven är en allround kniv med ett långt och högt blad. Det ska vara så pass högt att knogarna inte slår ner i skärbrädan när du snabbt hackar grönsaker eller skär en filé.

Längden på en kockkniv brukar man säga ska vara minst 18 cm. Höjden kan variera och bladets tjocklek likaså. En tumregel är dock att ju tunnare blad, desto lättare kan man skära igenom hårdare grönsaker som potatis.

Om kniven har ett blad som är tunnt på ena sidan och tjockt på den andra blir det lite som en kil som fastnar på vägen. En speciell typ av kockkniv med riktigt högt och grovt knivblad är köttyxa.

Populära kockknivar

  • Stenfors Kockkniv 21 cm kolstål

    Stenfors Kockkniv 21 cm kolstål
    Stenfors kockkniv från Anders Petter. En kniv som i ett gediget hantverk smitts för hand i kolstål från Japan.
  • Tevere Kockkniv 20 cm Trä

    Tevere Kockkniv 20 cm Trä
    Klassisk kockkniv, perfekt till det mesta i köket. Tevere är en knivserie i klassisk nordisk design. Knivbladet är tillverkat av tyskt rostfritt stål och har en hårdhet på 57 HRC. Det ljusa handtaget i pakkawood är ergonomiskt snidat med ett skyddande bolster vid knivbladets slut. Varje kniv är handpolerad för bästa resultat och livslängd.
  • Nesmuk EXKLUSIV C150 Kockkniv

    Nesmuk EXKLUSIV C150 Kockkniv
    Denna otroligt snygga EXKLUSIV C150 kockkniv från Nesmuk är en fantastisk allround kniv i varje kök. Bladet har 401 lager Damaskusstål, som skapar dess vackra mönster. Det har ett kolinnehåll på 1,5% och den exklusiva beläggningen Nesmuk Protective Coating, som reducerar underhållsarbetet markant och ger kniven en lång livslängd. Kockkniven är en del av EXKLUSIV-serien, som består av handgjorda knivar som alla avspeglar ett enastående och konsistent hantverk. Vid utarbetningen av varje kniv ingår över 50 olika steg, varav endast de som tillslut klarar den slutliga inspektionen för felfri perfektion får lov att bära Nesmuks fladdermussymbol.EXKLUSIV-serien framställs i tre varianter: C90, C100 och C150, skiljer sig åt i antalet av lager Damaskusstål samt kolinnehåll i stålet. Kolinnehållet i stålet gör dessutom att knivarna uppnår en otrolig skärpa och får en bra hållbarhet.
  • Backaryd Santoku kockkniv 18 cm

    Backaryd Santoku kockkniv 18 cm
    Bli din egen stjärnkock med denna kockkniv från Anders Petter. Santoku betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Backaryd är serien för dig som vill ha stilren, modern design utan att behöva göra avkall på funktion. Redskapen är effektiva, pålitliga och slitstarka. Lika trevliga att se på som att använda, oavsett om det är vardag eller fest.

Fler tips på kockknivar

  • Kai Shun Classic DM-0706 Kockkniv 20,5 cm

    Kai Shun Classic DM-0706 Kockkniv 20,5 cm
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker -  I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.Bladets längd: 20,5 cm
  • Stelton Kockkniv Stor Pure Black

    Stelton Kockkniv Stor Pure Black
    De prisbelönta knivarna i den nya och eleganta svarta knivserien från Stelton är smidda i ett stycke av rostfritt stål och har en särskild beläggning, vilket gör att knivarna är mycket hygieniska och lätt att rengöra. Den svarta, matta beläggningen ger ett perfekt grepp. En perfekt present till alla som tycker om vacker och elegant design i köket! Utmärkt funktionalitet och rena, eleganta linjer! Längd: 34,3 cm
  • Global NI Kockkniv Olivslipad 16 cm Oriental

    Global NI Kockkniv Olivslipad 16 cm Oriental
    En behändig 16 cm kockkniv i orientalisk stil från Globals nya serie NI. Kniven har en praktisk olivslipning, vilket gör att maten släpper lättare från bladet då inget vakuum skapas.  NI är Globals nya heta serie med knivar för alla uppgifter som man kan tänkas stöta på i köket. Global NI är designad av Komin Yamada som har en gedigen historia av att ta fram kvalitetsknivar för Global och har med sin känsla för perfektion och noggrannhet satt Global på världskartan. Global Nis sortiment består av 18 högklassiga knivar och två knivset. Knivbladen är tillverkade av Cromova 18-stål och är något tjockare än den klassiska Globalkniven. Global NI-knivarna har fått en extrem skärpa och slipas för hand av en slipmästare. Handtaget har lite större form än de klassiska Globalknivarna men med en mer avsmalnade design för perfekt ergonomiskt grepp. De välkända ”Globalprickarna” har fått en ny form och präglas nu av en ljus och elegant design.    Material: Cromova 18-stål.Längd blad: 16 cm.
  • Deluxe Kockkniv 16 cm

    Deluxe Kockkniv 16 cm
    Vacker och elegant kockkniv i svart keramik med handtag i pakkaträ och rostfritt stål, knivbladet är 16 cm långt. Designen är inspirerad av traditionellt japanskt hantverk och kniven är handgjord i Seki, Japan. Handtagets ergonomiska utformning ger inte bara komfort utan förbättrar också skärprestandan. En mycket fin kockkniv som passar för att skära alla typer av kött, grönsaker mm. Investera i en japansk kvalitetskniv och njut av livet och matlagningen. Från japanska Kyocera och dess serie Delux. Delux-serien är en serie svarta keramiska knivar med handtag i vackert och tåligt pakkaträ. Överlägsen i sin skärpa och förmåga att behålla den.
  • Kai Shun Nagare Kockkniv 20 cm

    Kai Shun Nagare Kockkniv 20 cm
    En japansk kockkniv som är optimal för kött och grönsaker. Kniven är tillverkad av hårt VG10-stål och flexibelt VG2-stål som varvats till ett 72-lagers Damaskus stål. Det är unikt och väldigt hållbart. Kniven har ett snyggt handtag i Pakka-trä och är en ren fröjd att både se på och arbeta med. Specifikationer:- 72-lagers Damaskusstål- Handtag i Pakka-trä- Eggen är 20 cm och handtaget 14 cm- Hårdhet: 61 HRC +/- 1
  • Global NI Kockkniv 16 cm Oriental

    Global NI Kockkniv 16 cm Oriental
    En behändig 16 cm kockkniv i orientalisk stil från Globals nya serie NI. NI är Globals nya heta serie med knivar för alla uppgifter som man kan tänkas stöta på i köket. Global NI är designad av Komin Yamada som har en gedigen historia av att ta fram kvalitetsknivar för Global och har med sin känsla för perfektion och noggrannhet satt Global på världskartan. Global Nis sortiment består av 18 högklassiga knivar och två knivset. Knivbladen är tillverkade av Cromova 18-stål och är något tjockare än den klassiska Globalkniven. Global NI-knivarna har fått en extrem skärpa och slipas för hand av en slipmästare. Handtaget har lite större form än de klassiska Globalknivarna men med en mer avsmalnade design för perfekt ergonomiskt grepp. De välkända ”Globalprickarna” har fått en ny form och präglas nu av en ljus och elegant design.  Material: Cromova 18-stål.Längd blad: 16 cm.
  • Kockkniv / Zanmai Revolution Kosantoku, 15 cm

    Kockkniv / Zanmai Revolution Kosantoku, 15 cm
    Mcusta / Zanmai Revolution är en serie fantastiska knivar med ett mycket tunt blad av tre lager stål med ett kärnstål av SPG2, ett japanskt pulverstål känt för utmärkt motståndskraft mot slitage och korrosion. Hårdhetsnivån är 61HRC med en fantastisk hållbar skärpa.Den mjuka linjen mellan sidornas supportstål och kärnstålet ger ett otroligt vackert blad med design som påminner om japanska svärd.Revolution har ett ergonomiskt mjukt, böjt handtag till skillnad mot många andra modeller från japanska Zanmai. Det vackert designade handtaget ligger perfekt i handen och ger ett fast och stadigt grepp. Kosantuko / liten japansk kockknivHandtag av rött pakkaträBladlängd 15 cmFull längd 30 cmVikt 146 gr
  • Houcho Kockkniv 21 cm

    Houcho Kockkniv 21 cm
  • Zwilling Pro Kockkniv 20 cm

    Zwilling Pro Kockkniv 20 cm
    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Bladets längd: 20 cmPro är ett gäng knivar från Zwilling med en riktigt proffsig prestanda. Knivarna är specialslipade för att uppnå en så hög skärpa som möjligt. Stålet har en hårdhet på 57 HRC. Skaften är gjorde ABS och är speciellt utformade för att ligga rätt i handen.   
  • Kockkniv, 20 cm

    Kockkniv, 20 cm
    Functional Form+-knivarna är perfekt balanserade för exakt snitt och enkel hantering. Bladet av rostfritt stål är hållbart och alla material tål maskindisk. Den stora kockkniven har ett stort, kraftigt blad som klarar de mest krävande uppgifter.
  • Wüsthof Classic V1 Kockkniv 32 cm

    Wüsthof Classic V1 Kockkniv 32 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 32 cmWüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Hard Edge Asiatisk Kockkniv 16 cm

    Hard Edge Asiatisk Kockkniv 16 cm
    Santokukniven i Hard Edge-serien är en asiatisk allroundkniv med ett brett blad som är idealiskt för att skära kött, fisk och grönsaker. Knivbladet är tillverkat av tjockt rostfritt stål och har en egg som är behandlad med den revolutionerande LZREDGE-tekniken. Det gör att dessa knivar behåller skärpan upp till fyra gånger längre än standardknivar. Handtagets ergonomiska design och unika 3D-mönster ger dessutom ett perfekt grepp. Håller skärpan i köket – varje dag En kniv som känns både vass och tålig Högkvalitativt japanskt rostfritt stål Handtag i plast med Softgrip LZR-EDGE-teknik ger en skärpa som håller fyra gånger längre Minimalt med plast i förpackningen gör att den kan återvinnas som pappersförpackning Slipning med Fiskars Roll-Sharp rekommenderas Tål maskindisk Bladlängd: 16,1 cm HRC 52
  • Design by F. A. Porsche Kockkniv 24 cm

    Design by F. A. Porsche Kockkniv 24 cm
  • Wüsthof Classic Ikon Kockkniv Svart 23 cm

    Wüsthof Classic Ikon Kockkniv Svart 23 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 23 cmWüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Deluxe Kockkniv 14 cm

    Deluxe Kockkniv 14 cm
    Vacker och elegant kockkniv i svart keramik med handtag i pakkaträ och rostfritt stål. Designen är inspirerad av traditionellt japanskt hantverk och kniven är handgjord i Seki, Japan. Handtagets ergonomiska utformning ger inte bara komfort utan förbättrar också skärprestandan. En keramisk kockkniv som denna är ett ovärderligt redskap i köket, med den skivar du kött, fisk och grönsaker utan problem. Den är något mindre i storlek än en ordinär kockkniv med sitt knivblad på 14 cm. Investera i en japansk kvalitetskniv och njut av livet och matlagningen. Från japanska Kyocera och dess serie Delux. Delux-serien är en serie svarta keramiska knivar med handtag i vackert och tåligt pakkaträ. Överlägsen i sin skärpa och förmåga att behålla den.
  • Japansk Kockkniv Damascusmönster

    Japansk Kockkniv Damascusmönster
    Japansk Kockkniv Damascusmönster En vass och praktisk japansk koc...
  • Edge Kockkniv Fransk Stor Svart 19 cm

    Edge Kockkniv Fransk Stor Svart 19 cm
  • Y-OU Kockkniv 20 cm

    Y-OU Kockkniv 20 cm
    Klassisk kockkniv ur Yaxells serie Y-OU, som passar till de flesta livsmedel och som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller till exempel rotsaker. Kniven har ett blad som består av tre lager stål. Kärnan är gjord av hårt VG10-stål och övriga stållager är av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Denna uppbyggnad ger knivbladet en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg. Handtaget är tillverkat i pakkawood, ett material som framställs genom att trä och plast sammanfogas under högt tryck. Materialet blir både tåligt och hygieniskt och har samma oslagbara känsla som trä. I detta fall har materialet även specialbehandlats för att få en bländande, ljus finish.
  • CLASSIC IKON Kockkniv Creme 20 cm

    CLASSIC IKON Kockkniv Creme 20 cm
  • Kockkniv Zen, 20 cm

    Kockkniv Zen, 20 cm
    Kockkniv från Serien Zen.Mått: 20 cm.Bladet är tillverkat av 37 lager av rostfritt stål. Genom att varva mjukt och hårt tunrVG-10 stålkärnan får kniven sitt fina mönster.
  • OKINAWA Kockkniv 17 cm

    OKINAWA Kockkniv 17 cm
  • Super Gou Kockkniv 20 cm

    Super Gou Kockkniv 20 cm
    Klassisk kockkniv ur Yaxells mest exklusiva serie Super Gou, som passar till de flesta livsmedel och som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller till exempel rotgrönsaker. Gou betyder ”den enastående” på japanska, vilket verkligen beskriver den här kniven som snabbt lär bli en favorit i köket! Knivens blad består av imponerande 161 lager damaskerat stål i knivbladet. Kärnan är tillverkad i det japanska pulverstålet SG2 Micro Carbide och är omsluten av 160 lager mjukare stål. Pulverstålet innehåller en hög andel kol och används eftersom det är rent och hårt, vilket i sin tur gör att eggen kan slipas sylvass. Det rödsvarta handtaget är tillverkat av slitstark canvas-micarta. Materialet påminner om trä i strukturen, men består av en blandning av linneduk och specialplast. Det är ett mycket hygieniskt material, som till skillnad från trä lämpar sig mycket väl i köksmiljö.
  • Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Japansk Kockkniv med Lufthål P21 -18 cm

    Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Japansk Kockkniv med Lufthål P21 -18 cm
    P21ans luftspalt gör kniven mer följsam och att skivorna lättare släppar från bladet. Japanskt 301 stål i bladet. 18/10 stål i handtaget. 15 graders slipvinkel. Slipas med keramiskt bryne och sten. Levereras i presentförpackning.
  • SAI-M01 Kockkniv 14 cm

    SAI-M01 Kockkniv 14 cm
    Sai betyder ”iögonfallande” på japanska och är Globals mest exklusiva serie. Sai-M01 från Global är en mindre kockkniv som passar till mindre köttstycken och grönsaker. Kniven följer det klassiska draget av en kockkniv och får därför också alla dess fördelar men i en liten och mycket lättarbetad kniv. Bladet är utrustat med tre lager stål som gör kniven stabil och rosttålig - de två yttersta lagren stål i bladet samt en mjukare stållegering. Stålet i eggen är tillverkaren Yoshikin och Globals egna legering Cromova 18 – en rostfri stållegering med 18% krom samt hemlig procentandel molybdenum och vanadium. Kniven har ett ergonomiskt tumgrepp för bästa komfort och tack vare att det är av samma stålsort som eggen blir svetsen mellan blad och handtag starkare. Det yttre bladet är individuellt hamrat och ger varje kniv en unik personlighet. Sai har en spegelpolerad egg med Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Liksom de klassiska Globalknivarna är skaftet i Global Sai fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv. Med sin exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket.
  • Royal Kockkniv 15 cm

    Royal Kockkniv 15 cm
  • GF-35 Kockkniv smidd 30 cm

    GF-35 Kockkniv smidd 30 cm
    GF-35 från Global Classic är Globals största smidda kockkniv. Kniven har trots sin tyngd perfekt balans. Användningsområdet är framförallt stora köttråvaror samt rotfrukter där knivens tyngd kommer till sin fördel i skär- och hackmomenten. Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. GF står för Global Forged; knivarna i denna serie är smidda i ett stycke stål, från knivspets till handtagets slut. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!
  • G-79 Kockkniv olivslipad 16 cm

    G-79 Kockkniv olivslipad 16 cm
    G-79 från Global Classic är en smidig och lätthanterad kockkniv med olivslipning, vilket gör att råvaran släpper lättare från bladet. Passar till såväl att hacka grönsaker som till att skära köttråvaror. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.
  • Norden kockkniv 12 cm

    Norden kockkniv 12 cm
  • Functional Form Kockkniv 20 cm

    Functional Form Kockkniv 20 cm
    En mångsidig kockkniv ur Fiskars Funtional Formserie. Men ett Softgrip-handtag som gör att kniven ligger bra i handen och med en bladlängd på 20 cm är detta en riktig allround kniv. Fiskars serie Functional Form ger dig praktiska lösningar för vardagligt bruk i köket. Produkterna är tillverkade för att vara lätta att använda, enkla att rengöra och smidiga att förvara. I Functional Form sortimentet hittar du ett brett utbud av knivar, saxar, bestick och köksredskap.
  • EGO Kockkniv 20cm

    EGO Kockkniv 20cm
  • Kockkniv 19 cm

    Kockkniv 19 cm
  • Kockkniv Titanium, 16 cm

    Kockkniv Titanium, 16 cm
    Allroundkniv för alla skäruppgifter. Knivbladet är tillverkat av titan, vilket gör den otroligt lätt samt ger extrem kontroll vid användning. Revolutionerande LZR-EDGE ™ -tekniken håller bladet vasst upp till 4 gånger längre än vanliga knivar.Modernt design och med ett tredimensionellt mönstrat handtaget möjliggör bekvämt grepp. Handtvätt rekommenderas.
  • Hard Edge asiatisk kockkniv 16 cm, 16 CM

    Hard Edge asiatisk kockkniv 16 cm, 16 CM
    Fiskars Hard Edge-knivar är designade för att göra vardagen enklare i köket. Knivbladen är tillverkade av tjockt rostfritt stål med revolutionerande LZR-EDGE ™ -teknologi som gör att bladen håller sig vassa 4 gånger längre än vanliga knivar. Handtagen har ergonomisk design med ett unikt 3D-mönster för att ge ett perfekt grepp.
  • Kockkniv Smidd 21 cm

    Kockkniv Smidd 21 cm
  • Functional Form Asiatisk kockkniv 17 cm

    Functional Form Asiatisk kockkniv 17 cm
  • Robert Welch Signature Kockkniv 16cm

    Robert Welch Signature Kockkniv 16cm
    En praktisk kockkniv från Robert Welch och deras serie Signature.Alla knivar i serien Signature är tillverkade i samarbete med professionella kockar för att skapa en välbalanserad kniv som klarar av alla uppgifter i köket. Knivarna är slipade i en 15° vinkel. Handtagen är tillverkade av DuPont och är ergonomiskt utformade för att ge ett välbalanserat grepp i handen.Längd: 16 cm
  • Set med Kockkniv & skalare Keramisk Vit

    Set med Kockkniv & skalare Keramisk Vit
  • Pro Kockkniv Trähandtag Svart 21 cm

    Pro Kockkniv Trähandtag Svart 21 cm
  • Gen Kockkniv 16 cm

    Gen Kockkniv 16 cm
    Keramisk kockkniv från Kyocera, en mycket bra allroundkniv för matlagningen. Kniven är rakbladsvass och håller skärpan tack vare att keramik är mycket hårdare än stål. Bara diamant är hårdare. Men när den behöver skärpas går det enkelt med ett diamantbryne. Knivbladet väger bara hälften så mycket som ett metallblad och rostar inte eller påverkas av syror.
  • GN-008 Kockkniv oriental 16 cm

    GN-008 Kockkniv oriental 16 cm
    GN-008 från Globals orientaliska serie Ni är en mindre kockkniv som med sin storlek och smidighet passar perfekt till att skära och hacka grönsaker samt mindre köttstycken. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge perfekt balans, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!
  • Kai Shun Premier Kockkniv 20 cm

    Kai Shun Premier Kockkniv 20 cm
    Denna kockkniv i två olika storlekar, så att du klarar av alla kökets uppgifter. Den mindre kniven på 15,5 cm. är perfekt för att hacka och snitta mindre grönsaker, som paprika, tomater och lök. Den större kniven på 20 cm. är gjord för att både skära kött samt hacka större grönsaker. Kniven är en del av Premier-serien från Kai Shun, som är en mer exklusiv utgåva från samma kniv som serien Classic. Knivens blad är tillverkat av 32 lager rostfritt stål och har en hård stålkärna av VG-MAX, som är en vidareutveckling av VG-10. Dessutom har knivarna i Premier serien en tsuchime-yta, vilket ger kniven en hamrad yta efter smidning med hammarslag. Skaftet är tillverkad av amerikanskt valnötsträ och är gjord så att det passar till både höger- och vänsterhänta.
  • Kinesisk Kockkniv 18 cm

    Kinesisk Kockkniv 18 cm
  • Artisan 6000MCT Gyutoh Kockkniv 16 cm

    Artisan 6000MCT Gyutoh Kockkniv 16 cm
    Gyutoh är japansk svar på västvärldens kockkniv och kökets vanligaste kniv. Kockknivar finns i många format, typer och modeller. En kockkniv är oftast den första kniven du behöver när det kommer till köksknivar eftersom den är så väldigt mångsidig. Du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött & fisk och mycket mer med denna modell, en allround kniv. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka saker utan att knogarna slår i skärbrädan. Denna modell på 16 cm är lättare, smidigare än de större kockknivarna men har samma egenskaper. Knivbladet är uppbyggt av en kärna av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 2 lager hamrat rostfritt stål, vilket ger kniven ett elegant utseende och förhindrar att råvaran fastnar vid användning. Slipvinkel 19°, slipat enligt Honbazukemetoden, dvs raka slipvinklar som ger det symmetriska bladet en skalpell-liknande skärpa, kännetecknet för alla Miyabis knivar. Handtag av pakkaträ. Livstidsgaranti på material- och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan.
  • GS-3 Kockkniv 13 cm

    GS-3 Kockkniv 13 cm
    GS-3 från Global Classic är en liten och lätthanterad kockkniv som passar till alla hacka och skära grönsaker och mindre köttstycken. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. GS står för Global Small och är de mindre knivarna i Globals sortiment; de har ett något mindre handtag.
  • Lion Sabatier Fuso Nitro+ kockkniv, L20cm

    Lion Sabatier Fuso Nitro+ kockkniv, L20cm
    Med sin enkla design, sin otroliga skärpa och det extremt starka stålet som den är gjord av, är kockkniven från Lion Sabatier perfekt till många saker i köket.Kockkniven är en del av Lion Sabatiers exklusiva knivserie Fuso Nitro+, som består av helsmidda knivar i högkvalitetsstål. Knivarna har en perfekt balans i handen och en enastående skärpa.
  • Wüsthof Epicure Kockkniv 16 cm

    Wüsthof Epicure Kockkniv 16 cm
    Knivarna från Würsthof Epicure Collection kan inte kallas för något annan än: otroliga. The Epicure Collection kombinerar precision, erfarenhet och teknik i en serie prisvärda knivar. Denna kockkniv från Würsthof Epicure är med sitt 16 cm långa knivblad allt du behöver i köket för att enkelt kunna skära grönsaker, kött och fisk. Men den kan även enkelt användas till att hacka örter. Kockkniven är gjord med ett högt blad så att du enkelt och tryggt kan använda dina fingrar till att guida kniven när du arbetar med den. Kniven är designad av Björn Berger. Specifikationer:- Längd: 29 cm- Blad längd: 16 cm- Tjocklek: 2,4 mm- Vikt: 210 gram- Stål: X50CrMoV15 
  • Swiss Modern Kockkniv 15 cm Presentask

    Swiss Modern Kockkniv 15 cm Presentask
  • MO-V Kockkniv 23cm

    MO-V Kockkniv 23cm

Köp flera kockknivar och spara pengar

Om du är i behov av att förnya eller skaffa flera kockknivar på en gång kan vi rekommendera att du köper ett knivset med köksknivar. Då får du kockknivarna för olika moment till ett lägre pris än om du skulle köpa styckvis.

ileadilead