Kockknivar

Kockkniven är en allround kniv med ett långt och högt blad. Det ska vara så pass högt att knogarna inte slår ner i skärbrädan när du snabbt hackar grönsaker eller skär en filé.

Längden på en kockkniv brukar man säga ska vara minst 18 cm. Höjden kan variera och bladets tjocklek likaså. En tumregel är dock att ju tunnare blad, desto lättare kan man skära igenom hårdare grönsaker som potatis.

Om kniven har ett blad som är tunnt på ena sidan och tjockt på den andra blir det lite som en kil som fastnar på vägen. En speciell typ av kockkniv med riktigt högt och grovt knivblad är köttyxa.

Populära kockknivar

  • Subarashii Keramisk kniv 15 cm

    Subarashii Keramisk kniv 15 cm
    Den keramiska kockkniven från Subarashii är lika vass som den är snygg! Kniven håller sig vass längre tack vare materialet den är gjord av då keramik är hårdare än stål och kan slipas vassare. Den keramiska kockkniven från Subarashii har ett lent handtag med fin form som ligger skönt i handen. Knivbladet på 15 cm gör kniven mycket användbar - helt enkelt ett måste i ditt kök!
  • Nesmuk EXKLUSIV C150 Kockkniv

    Nesmuk EXKLUSIV C150 Kockkniv
    Denna otroligt snygga EXKLUSIV C150 kockkniv från Nesmuk är en fantastisk allround kniv i varje kök. Bladet har 401 lager Damaskusstål, som skapar dess vackra mönster. Det har ett kolinnehåll på 1,5% och den exklusiva beläggningen Nesmuk Protective Coating, som reducerar underhållsarbetet markant och ger kniven en lång livslängd. Kockkniven är en del av EXKLUSIV-serien, som består av handgjorda knivar som alla avspeglar ett enastående och konsistent hantverk. Vid utarbetningen av varje kniv ingår över 50 olika steg, varav endast de som tillslut klarar den slutliga inspektionen för felfri perfektion får lov att bära Nesmuks fladdermussymbol.EXKLUSIV-serien framställs i tre varianter: C90, C100 och C150, skiljer sig åt i antalet av lager Damaskusstål samt kolinnehåll i stålet. Kolinnehållet i stålet gör dessutom att knivarna uppnår en otrolig skärpa och får en bra hållbarhet.
  • Ballarini - Tevere Kockkniv 20 cm Trä

    Ballarini - Tevere Kockkniv 20 cm Trä
    Klassisk kockkniv, perfekt till det mesta i köket.Tevere är en knivserie i klassisk nordisk design. Knivbladet är tillverkat av tyskt rostfritt stål och har en hårdhet på 57 HRC. Det ljusa handtaget i pakkawood är ergonomiskt snidat med ett skyddande bolster vid knivbladets slut. Varje kniv är handpolerad för bästa resultat och livslängd.
  • Anders Petter - Backaryd Santoku kockkniv 18 cm

    Anders Petter - Backaryd Santoku kockkniv 18 cm
    Bli din egen stjärnkock med denna kockkniv från Anders Petter. Santoku betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet.Backaryd är serien för dig som vill ha stilren, modern design utan att behöva göra avkall på funktion. Redskapen är effektiva, pålitliga och slitstarka. Lika trevliga att se på som att använda, oavsett om det är vardag eller fest.

Fler tips på kockknivar

  • Robert Welch Signature Kockkniv 18cm

    Robert Welch Signature Kockkniv 18cm
    En slitstark kockkniv från Robert Welch och deras prisbelönta serie Signature. Alla knivar i serien Signature är tillverkade i samarbete med professionella kockar för att skapa en välbalanserad kniv som klarar av alla uppgifter i köket. Knivarna är slipade i en 15° vinkel. Handtagen är tillverkade av DuPont och är ergonomiskt utformade för att ge ett välbalanserat grepp i handen.Längd: 18 cm
  • Kai Wasabi Black kockkniv 23,5 cm

    Kai Wasabi Black kockkniv 23,5 cm
  • Bon Centuri - Mirage Marine Kockkniv 20 cm Blå

    Bon Centuri - Mirage Marine Kockkniv 20 cm Blå
    Denna multifunktionella kockkniv är perfekt balanserad för en unik upplevelse i köket. Kniven är designad att vara en all-round kniv och kan användas till alla tänkbara uppgifter, som till exempel att skära upp kött, skiva grönsaker eller finhacka örter. Bladets höga profil i kombination med det exklusiva skaftet skapar ett gott utrymme mellan hand och skärbräda och mässingsövergången mellan blad och handtag ger utmärkt stöd när man håller kniven i ett så kallat pinch grip. Det högkvalitativa rostfria stålet är optimalt härdat till 58 HRC och säkerställer en rakbladsvass egg som också håller skärpan över tid. Det vackra rundade handtaget är tillverkat av högkvalitativ PMMA och polerad mässing. Kniven kommer i en elegant förpackning och varje kniv är numrerad. Bon Centuri står för elegant design, kvalitet och långvarig prestanda. De framställer knivar som är byggda för att vara lika fina att jobba med som de är dekorativa inredningsdetaljer. Alla knivar från Bon Centuri tillverkas av femte generationens knivmakare i den lilla byn Thiers i Franktike, landet där den moderna kökskniven uppfanns. Endast de främsta materialen används för att säkerställa att knivarna håller över tid.
  • Kockkniv Sabatier Origin - 15 cm

    Kockkniv Sabatier Origin - 15 cm
    Material: Rostfritt stål Tvättad: Lämplig för diskmaskin. För optimal och hållbar konservering rekommenderar vi handdisk följt av torkning Knivbladets längd: 15 cm
  • Euroline Stainless Damask Santoku. Japansk kockkniv 18 cm

    Euroline Stainless Damask Santoku. Japansk kockkniv 18 cm
  • Global - Global G-29 Köttkniv/fiskkniv 18 cm

    Global - Global G-29 Köttkniv/fiskkniv 18 cm
    G-29 från Global Classic är en allsidig kött- och fiskkniv. Med sitt kraftiga och höga blad är den utmärkt för hantering av både fisk och fågel.Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.
  • Jamie Oliver Kockkniv 19 cm, svart handtag

    Jamie Oliver Kockkniv 19 cm, svart handtag
  • Anders Petter - Backaryd Kockkniv 20 cm

    Anders Petter - Backaryd Kockkniv 20 cm
    Backaryd knivar är tillverkade i ett hållbart och lättslipat 4034 rostfritt stål. Knivarna har ergonomiskt utformade handtag som ger bra stabilitet. Används med fördel tillsammans med andra knivar från Anders Petters serie Backaryd.Backaryd är serien för dig som vill ha stilren, modern design utan att behöva göra avkall på funktion. Redskapen är effektiva, pålitliga och slitstarka. Lika trevliga att se på som att använda, oavsett om det är vardag eller fest.
  • Lissabon Kockkniv 15 cm

    Lissabon Kockkniv 15 cm
    Kockkniv 15 cm i rostfritt stål. Handtag i vitt POM-material och blad av tåligt X50CrMoV15-stål.
  • Tamahagane SAN Kockkniv 21 cm Olivslipad

    Tamahagane SAN Kockkniv 21 cm Olivslipad
    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt PakkawoodBladets längd: 21 cm
  • Miyabi - RAW 5000 FCD Kockkniv 24 cm Gyutoh

    Miyabi - RAW 5000 FCD Kockkniv 24 cm Gyutoh
    Gyutoh är japansk svar på västvärldens kockkniv och kökets vanligaste kniv. Kockknivar finns i många format, typer och modeller. En kockkniv är oftast den första kniven du behöver när det kommer till köksknivar eftersom den är så väldigt mångsidig. Du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött och fisk och mycket mer med denna modell, en riktig allround kniv. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka saker utan att knogarna slår i skärbrädan. Denna modell är en större rejäl modell på 24 cm och hackar/skär mer och större råvaror åt gången. Japanska serien RAW 5000 FCD har en kärna av is-härdat Cryodurstål i en vacker damask design. Handtaget är ergonomiskt utformat i grå/svart pakkaträ och kniven tillverkas i Seki, Japan. Kniven har lång hållbarhet, mycket hygienisk och lätt att hålla rent. Varje kniv får sin unika och individuella karaktär genom varje knivs damaskmönster. Den Japanska Honbazuke slipningen dvs raka slipvinklar ger det symmetriska bladet den skalpell-liknande skärpa som är kännetecknet för alla Miyabi-knivar.
  • Norr Kockkniv 20 cm

    Norr Kockkniv 20 cm
  • Wüsthof - Classic Ikon Kockniv 18 cm Svart

    Wüsthof - Classic Ikon Kockniv 18 cm Svart
    Classic Ikon kockkniv från Wüsthof, tillverkad i Tyskland. Kockkniven kan vara den viktigaste kniven i köket. Skiva, hacka, tärna - detta gör du med fördel med kockkniven. På Classic Ikon har du ett 3/4-dels bolster, vilket innebär att du har ingen vass kant mot fingrarna och du har hela bladet fritt ända ut till handtaget. Kockkniven finns med flera bladlängder för att du skall hitta den längd du känner dig bekväm med och som passar det ändamål du använder den för.
  • Köttyxa - Westmark

    Köttyxa - Westmark
  • Victorinox - Swiss Classic Kockkniv 19 cm Svart

    Victorinox - Swiss Classic Kockkniv 19 cm Svart
    Denna kockkniv med ett blad på 19 cm är mycket användbar och lätthanterlig i köket. Skär kött, frukt och grönsaker i alla former och storlekar - det tunna skarpa bladet ger dig precis det resultat du önskar. Det ergonomiska handtaget är tillverkat av TPE-plast (termoplastisk elastomer) vilket har lite gummiliknande egenskaper och ger dig ett riktigt bra grepp.Denna kniv ingår i Victorinox kollektion Swiss Classic. Alla dessa knivar är lätta, diskmaskinssäkra, 100% tillverkade i Schweiz och har färgglada handtag. En kollektion där funktionalitet möter lekfullhet, här finns en kniv för varje uppgift i köket.
  • Yaxell Kockkniv Super Gou 161 20 cm

    Yaxell Kockkniv Super Gou 161 20 cm
    Dessa exklusiva knivarna från Japanska Yaxell är en superkniv i äkta Japanskt kvalitetsstål, som har inte mindre än 161 lager. Bladet har en extremt vass knivsegg som är framställt av den japanska rostfria pulverstålet SG2 Micro Carbide som är omslutet av 160 lager mjukare stål. Det pulvriserade stålet innehållet mycket kol och har en hårdhet på 63 HRC.
  • Wüsthof Ikon Kockkniv 23 cm

    Wüsthof Ikon Kockkniv 23 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 23 cmWüsthofs serie Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Ikon är lite av ett flaggskepp bland Wüsthofs knivserier. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är gjorda av grenadilleträ som är ett av världens hårdaste träslag. De är utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. Knivarna i Ikon-serien går inte att diska i maskin.
  • Miyabi 5000 MCD Gyutoh Kockkniv 20 cm

    Miyabi 5000 MCD Gyutoh Kockkniv 20 cm
    Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk. Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa. Gyutoh är japanska för kockkniv, vilket är en kniv som skall användas till lite tuffare arbeten i köket. En bra kockkniv ska vara otroligt vass och ha ett rejält blad. Det är en kniv som fungerar till att hacka eller skära både kött, fisk och grönsaker. En kockkniv är inte fast i en uppgift eller råvara utan ska röra sig fritt i köket. Det är då den trivs bäst.
  • Wasabi Kockkniv 20 cm

    Wasabi Kockkniv 20 cm
  • CLASSIC Trancher kniv/Smal kockkniv 20 cm

    CLASSIC Trancher kniv/Smal kockkniv 20 cm
  • Kineo kinesisk kockkniv cromargan 15 cm

    Kineo kinesisk kockkniv cromargan 15 cm
  • Global - Global GN-003 Kockkniv olivslipad oriental 26 cm

    Global - Global GN-003 Kockkniv olivslipad oriental 26 cm
    GN-003 från Globals orientaliska serie Ni är en stor kockkniv med olivslipning som snabbt blir en favorit i köket. En kockkniv passar till allehanda skär- och hackningsuppdrag i köket, och olivslipningen bidrar till att råvaran lättare släpper från knivbladet.Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge perfekt balans, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!
  • Zwilling Gourmet kinesisk kockkniv 18 cm

    Zwilling Gourmet kinesisk kockkniv 18 cm
  • Yaxell - Super Gou Ypsilon Kockkniv 20 cm

    Yaxell - Super Gou Ypsilon Kockkniv 20 cm
    Fantastiskt vacker och supervass kniv Super Gou Ypsilon Kockkniv från Yaxell. Ingår i deras exklusiva serie Super Gou, där Gou betyder ”den enastående” på japanska, vilket verkligen beskriver den här kniven, som är helt i en klass för sig! Dess blad är 20 cm långt vilket passar till de flesta livsmedel och som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller till exempel rotgrönsaker.Knivens blad består av imponerande 193 lager stål i knivbladet, 96 på varje sida, som formats i ett vackert damaskusmönster. Kärnan är tillverkad i det japanska pulverstålet SG2 Micro Carbide. Pulverstålet innehåller en hög andel kol och används eftersom det är rent och hårt, vilket i sin tur gör att eggen kan slipas sylvass. Knivbladet är graverat med fyra japanska tecken som betyder ”Super Gou Samurai Spirit”. Handtaget är tillverkat av svart micarta. Materialet har antibakteriella egenskaper och framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Det är ett mycket hygieniskt material, som till skillnad från trä lämpar sig mycket väl i köksmiljö. Som dekoration syns en vacker krysantemum, vilket är en blomma som används som symbol för det japanska kejsardömet. Yaxell Super Gou Ypsilon kockkniv är ren och skär lyx. En fröjd att arbeta med.
  • Kyocera - Fuji Kockkniv 17 cm

    Kyocera - Fuji Kockkniv 17 cm
    Fuji kockkniv från japanska Kyocera. Kniven har ett 8-kantigt handtag av pakkaträ som ligger helt perfekt i handen. Det vita keramiska bladet på 17 cm kompletterar elegansen i pakkaträ-handtaget, vilket ger kniven en harmonisk blandning av traditionellt och modernt och gör matlagningen till en glädje. Bladet är tillverkat i vit Z206-keramik och håller sig därför rakbladsvasst länge. Mycket komplett och mångsidig kökskniv, som används till att hacka, skiva och tärna alla möjliga sorters råvaror. Kniven ingår i Kyoceras Fuji-serie som är utvecklad med Fujiberget i åtanke, som en av nationens skatter.
  • Titanium kockkniv 20 cm Svart

    Titanium kockkniv 20 cm Svart
  • Fiskars - Functional Form Kockkniv 20 cm

    Fiskars - Functional Form Kockkniv 20 cm
    En traditionell kökskniv eller även kallat Fransk kockkniv med brett blad som lämpar sig för att hacka grönsaker eller för att skära kött. Bladlängd 20 cm.Fiskars serie Functional Form ger dig praktiska lösningar för vardagligt bruk i köket. Produkterna är tillverkade för att vara lätta att använda, enkla att rengöra och smidiga att förvara. I Functional Form sortimentet hittar du ett brett utbud av knivar, saxar, bestick och köksredskap.
  • Global - Global G-1 Kockkniv rundad 21 cm

    Global - Global G-1 Kockkniv rundad 21 cm
    Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge perfekt balans, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!
  • Kamado Sumo BBQ köttyxa

    Kamado Sumo BBQ köttyxa
    Köttyxa från Kamado Sumo som utan bekymmer skär genom det grillade köttet. Kniven är tillverkad i tyskt stål med otroligt skarphet. Stålet är värme- och kallbehandlat för flexibilitet och rostskydd. Köttyxan från Kamado Sumo är slipad för hand på vardera sida och du är därför garanterad en knivskarp egg. Handtaget är tillverkat i högkvalitativt pakkaträ, ett otroligt vackert och hållbart material som ligger bekvämt och säkert i handen.
  • Global NI GN-009 kockkniv 20cm rostfritt stål

    Global NI GN-009 kockkniv 20cm rostfritt stål
  • G.R.Y.M - Hammered Köttyxa 16 cm

    G.R.Y.M - Hammered Köttyxa 16 cm
    Hammered köttyxa från G.R.Y.M. Kniven har ett vackert hamrat blad i blankpolerat stål och ett handtag av pakkawood. Förvara med fördel på en magnetlist i köket. På så sätt blir det en fin inredningsdetalj i ditt kök samtidigt som den håller sig vass längre.
  • Satake Professional Kockkniv 21 cm

    Satake Professional Kockkniv 21 cm
    En kockkniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Knivarna i serien är tillverkade i AUS8-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning.  Kockkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Material: AUS8-stålBladlängd: 21 cmHandtag av svart pakkaträFabrikat: Satake
  • Opinel Les Forgés Kockkniv, 20 cm.

    Opinel Les Forgés Kockkniv, 20 cm.
    Denna kockkniv från Opinel är tillverkad av hållbart rostfritt stål som ger en riktigt god skärpa och hållbarhet. Dessutom är handtaget gjort av kvalitetsträ, som ger ett bra grepp. Denna kniv är perfekt för att förbereda kött , fisk och grönsaker. Pröva denna praktiska kockkniv och upplev hur givande matlagning kan vara. Kniven kommer i två olika storlekar, 17 cm. respektive 20 cm.
  • Karimatto - Karimatto Kockkniv 20 cm

    Karimatto - Karimatto Kockkniv 20 cm
    Kockkniven från Karimatto by Culimat är en slitstark allroundkniv som täcker många av behoven i köket. Med den här kniven skär du kött, fisk och grönsaker utan ansträngning och kniven blir en perfekt present till hemmakocken. Knivens blad av 5Cr15Mov består av en kombination av molybden och vanadium. Med en hårdhet på 56 HRC håller kniven sin skärpa mycket länge och är dessutom lätt att slipa. Det ergonomiska handtaget i svart är bekvämt att använda och passar både höger- och vänsterhänta.
  • Victorinox Swiss Modern kockkniv 22 cm röd

    Victorinox Swiss Modern kockkniv 22 cm röd
    Gör köksarbetet enklare tack vare den sköna kockkniven från Victorinox. Kniven är en del av Swiss Modern-serien och har ett långt knivblad på 22 cm. Bladet är tillverkat av rostfritt stål av hög kvalitet och är mycket vasst så den klarar av det mesta.Dessutom får du en mycket välbalanserad kniv som inte väger så mycket. Det innebär att det inte är jobbigt att arbeta med kniven under lång tid. Det ergonomiska handtaget har en vacker rödaktig färg och ligger skönt i handen. Kockkniven tål diskmaskin.
  • Kai Shun Classic DM-0719 Kockkniv Olivslipad 20,5 cm

    Kai Shun Classic DM-0719 Kockkniv Olivslipad 20,5 cm
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.Bladets längd: 20,5 cm
  • Wüsthof Performer kockkniv 20 cm

    Wüsthof Performer kockkniv 20 cm
    Skarp och hållbar Performer-kniv från Wüsthof. Kniven har en 104 Rockwell-beläggning på bladet och ett glidsäkert handtag med sexkantat mönster. Mönstret garanterar perfekt hantering och kontroll över kniven. En enkel och klassisk kniv som gör matlagningen lättare.
  • Sabatier Santokukniv 17,5 cm

    Sabatier Santokukniv 17,5 cm
  • Zwilling - Zwilling Pro Kockkniv 20 cm traditionell

    Zwilling - Zwilling Pro Kockkniv 20 cm traditionell
    Klassisk kockkniv från Zwilling. En professionell helsmidd kniv för alla matintresserade. Tillverkad av Friodur® stål, dubbel is-härdat knivstål av högsta kvalitet, patenterat av Zwilling J.A. Henckels. Elegant design med skuret bolster för ett säkert och bekvämt grepp. Tillverkas i Solingen, Tyskland.
  • MAC Chef Kockkniv 25 cm

    MAC Chef Kockkniv 25 cm
    Med denna BK-100 kockkniv från MAC är du garanterad både skärpa och kvalité i toppklass. Kniven är en del av Chef-serien från MAC som innehåller mångsidiga och praktiska knivar. Denna har en bladlängd på 25 cm och passar utmärkt till både stora och små uppgifter.Det skarpa bladet är tillverkat i stål av högsta kvalité. Dessutom är stålet både rostfritt och håller skärpan länge och väl. Det ergonomiska handtaget i svart laminerad björk ligger säkert och stabilt i handen under användning.
  • Global - Global Ni Kockkniv Oriental med Våtslip 20 cm

    Global - Global Ni Kockkniv Oriental med Våtslip 20 cm
    I detta set från Globals serie Ni ingår en fantastisk kockkniv Oriental och en våtslip. Kockkniven Oriental är en underbar kniv som kan användas till alla de allra flesta råvaror, allt från att finhacka löken till att skära fina bitar kött. Den här kniven har lite mer tyngd i knivbladet än andra Global knivar vilket gör den utmärkt att använda även till större råvaror som exempelvis rotfrukter. Tack vare knivbladets rundade form skär du enkelt genom råvarorna och det är på grund av detta som just denna bladform är populär i Asien. Den är även olivslipad vilket motverkar att råvaran fastnar mot bladet. Knivens sylvassa egg kommer från den extra slipningen och ger en otrolig skärpa. Handtaget kompletterar denna eleganta kniv, det är utformat för att du ska få ett bekvämt och säkert grepp under tiden du använder den och fyllt med sjösand för en otroligt välbalanserad upplevelse. Kniven är tillverkad i Globals egen stålblandning Cromova 18, ett högkvalitativt rostfritt stål. Ta hand om dina knivar och dess skärpa med den medföljande våtslipen. En våtslip är det perfekta redskapet för dina knivar och ger en fantastisk skärpa efter användning. Använd den enkelt genom att fylla slipen med lite vatten och dra kniven genom de olika hjulen några gånger. Resultatet ger dig en skärpa som påminner om en helt ny kniv. Våtslipen har ett medelgrovt sliphjul med en kornstorlek på 240 och ett fint sliphjul med en kornstorlek på 600.
  • DAMASCUS Kockkniv 23 cm

    DAMASCUS Kockkniv 23 cm
  • Wüsthof Classic Ikon Kockkniv Svart 23 cm

    Wüsthof Classic Ikon Kockkniv Svart 23 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 23 cmWüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Nordic Kitchen kockkniv 20 cm

    Nordic Kitchen kockkniv 20 cm
  • Wüsthof Amici Kockkniv, 20 cm Olivträ

    Wüsthof Amici Kockkniv, 20 cm Olivträ
    I denna härliga kockkniv från Wüsthof får du en kombination av traditionellt och gediget hantverk samt äkta italiensk elegans. Knivbladet är aningen bredare än på många andra knivar och tillverkat av högkvalitativt KromMolybdenum Vanadium Stål (X50 CrMoV 15), vilket garanterar lång hållbarhet och att denna kniv kommer blir din nya bästa vän i köket. Det eleganta handtaget är skulpterat av olivträd från Kalabrien i Italien. Handtaget och dess design gör det väldigt enkelt för dig att låta kniven lämnas framme på köksbänken, förslagsvis i ett knivblock. Tack vare olivträdets olika ådring blir varje kniv unik och ger dig en elegant uppsättning om du väljer att köpa flera stycken. Kniven ska diskas för hand och torkas av direkt efteråt.
  • Wüsthof Crafter Kockkniv Smoked Oak 20 cm

    Wüsthof Crafter Kockkniv Smoked Oak 20 cm
    Bra kockknivar är ovärderligt i köket och denna eleganta Crafter kockkniv från Wüsthof är inget undantag. Knivens breda blad är  idealisk för att skära och hacka alla typer av råvaror med och garanterar att kniven enkelt glider igenom dem. Kniven är designad på ett sätt som gör det möjligt att slipa hela bladet och är en del av Crafter-serien som inspirerats av talangfulla konstnärer och duktiga hantverkare. Kniven har ett vackert skaft i rökt ekträ med nitar som ger den längre hållbarhet, gör att den ligger bekvämt i handen och blir behaglig att arbeta med. Kniven är tillverkad Tyskland och finns i flera storlekar.
  • Kasumi Kockkniv 24 cm

    Kasumi Kockkniv 24 cm
    En 24 cm lång Kockkniv i rostfri Molybdenum Vanadium stål med damaskusmönster.
  • Zwilling - Gourmet Kockkniv 20 cm

    Zwilling - Gourmet Kockkniv 20 cm
    En av dem viktigaste redskapen i köket: en kockkniv för att skära, dela och hacka. Kniven gör sig utmärkt för att skära stora bitar kött och även frukt och grönsaker. Alla knivar i serien Gourmet har ett högkvalitativt stål, med en optimal balans mellan krom och kolhalt för högsta kvalité. FRIODUR®-is-härdningen ger flexibilitet i stålet, och gör bladen motståndskraftiga mot rostangrepp, samt håller kniven skarp längre. Tack vare en tvåstegsprocess har knivarna en fin symmetrisk kant med knivvinkeln cirka 15 grader per sida. Matlagningen blir enkel och behaglig tack vare dessa vassa knivar med sitt ergonomiska handtag. Tillverkas i Solingen, Tyskland.

Köp flera kockknivar och spara pengar

Om du är i behov av att förnya eller skaffa flera kockknivar på en gång kan vi rekommendera att du köper ett knivset med köksknivar. Då får du kockknivarna för olika moment till ett lägre pris än om du skulle köpa styckvis.