Kockknivar

Kockkniven är en allround kniv med ett långt och högt blad. Det ska vara så pass högt att knogarna inte slår ner i skärbrädan när du snabbt hackar grönsaker eller skär en filé.

Längden på en kockkniv brukar man säga ska vara minst 18 cm. Höjden kan variera och bladets tjocklek likaså. En tumregel är dock att ju tunnare blad, desto lättare kan man skära igenom hårdare grönsaker som potatis.

Om kniven har ett blad som är tunnt på ena sidan och tjockt på den andra blir det lite som en kil som fastnar på vägen. En speciell typ av kockkniv med riktigt högt och grovt knivblad är köttyxa.

Populära kockknivar

  • Subarashii Keramisk kniv 15 cm

    Subarashii Keramisk kniv 15 cm
    Den keramiska kockkniven från Subarashii är lika vass som den är snygg! Kniven håller sig vass längre tack vare materialet den är gjord av då keramik är hårdare än stål och kan slipas vassare. Den keramiska kockkniven från Subarashii har ett lent handtag med fin form som ligger skönt i handen. Knivbladet på 15 cm gör kniven mycket användbar - helt enkelt ett måste i ditt kök!
  • Nesmuk EXKLUSIV C150 Kockkniv

    Nesmuk EXKLUSIV C150 Kockkniv
    Denna otroligt snygga EXKLUSIV C150 kockkniv från Nesmuk är en fantastisk allround kniv i varje kök. Bladet har 401 lager Damaskusstål, som skapar dess vackra mönster. Det har ett kolinnehåll på 1,5% och den exklusiva beläggningen Nesmuk Protective Coating, som reducerar underhållsarbetet markant och ger kniven en lång livslängd. Kockkniven är en del av EXKLUSIV-serien, som består av handgjorda knivar som alla avspeglar ett enastående och konsistent hantverk. Vid utarbetningen av varje kniv ingår över 50 olika steg, varav endast de som tillslut klarar den slutliga inspektionen för felfri perfektion får lov att bära Nesmuks fladdermussymbol.EXKLUSIV-serien framställs i tre varianter: C90, C100 och C150, skiljer sig åt i antalet av lager Damaskusstål samt kolinnehåll i stålet. Kolinnehållet i stålet gör dessutom att knivarna uppnår en otrolig skärpa och får en bra hållbarhet.
  • Ballarini - Tevere Kockkniv 20 cm Trä

    Ballarini - Tevere Kockkniv 20 cm Trä
    Klassisk kockkniv, perfekt till det mesta i köket.Tevere är en knivserie i klassisk nordisk design. Knivbladet är tillverkat av tyskt rostfritt stål och har en hårdhet på 57 HRC. Det ljusa handtaget i pakkawood är ergonomiskt snidat med ett skyddande bolster vid knivbladets slut. Varje kniv är handpolerad för bästa resultat och livslängd.
  • Kockkniv Damaskus 67 lager Gul

    Kockkniv Damaskus 67 lager Gul

Fler tips på kockknivar

  • Army - 'Get To Da Chopper!' - Kinesisk kockkniv 20cm

    Army - 'Get To Da Chopper!' - Kinesisk kockkniv 20cm
  • Miyabi - Miyabi Birch 5000 MCD Gyutoh Kockkniv 20 cm

    Miyabi - Miyabi Birch 5000 MCD Gyutoh Kockkniv 20 cm
    Gyutoh är Miyabis svar på västvärldens kockkniv och kökets mest användbara kniv. Kockknivar finns i många format, typer och modeller. En kockkniv är så väldigt mångsidig och är oftast den första kniven du behöver när det kommer till din samling av bra köksknivar. Det är en riktigt allroundkniv då du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött och fisk och mycket mer med denna modell. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka råvaror utan att knogarna slår i skärbrädan. Denna modell har en generös längd på 20 cm och kan hacka eller skära en stor mängd råvaror åt gången.Miyabi Birch serien har en kärna av MC63 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR®, som i själva verket är förädlat SG2 stål härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker floristisk damaskdesign. Slipvinkel är 19°, eggen är slipad enligt Honbazuke metoden och handtaget är traditionellt D-format och gjort av masurbjörk från finska Lappland. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan, med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét som dessutom lämnar en livstidgaranti på material och produktionsfel.Miyabi Birch 5000 MCD blev utsedd till Bäst i test bland kockknivar av Aftonbladet dec 2021, och fick 5+ av samtliga jurykockar.
  • Yaxell Kockkniv Super Gou 25,5 cm

    Yaxell Kockkniv Super Gou 25,5 cm
    Klassisk kockkniv som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller till exempel rotsaker. Bladlängd: 25,5 cm.När man inte trodde det kunde bli fler lager stål i en kniv kommer Yaxell med Super Gou med inte mindre än 161 lager. Bladet har en extremt vass egg som är tillverkat av det japanska rostfria pulverstålet SG2 Micro Carbide, vilket är omslutet av 160 lager mjukare stål. Det pulveriserade stålet innehåller mycket kol och har en hårdhet på ca 63 HRC. Pulverstålet används eftersom det garanterar en hög grad av renhet och styrka vilket ger en ovanligt vass egg. Bladet imponerar med ett fascinerande Damaskusdesignmönster – vilket symboliserar en kniv av högsta kvalitet. Handtaget är tillverkat av FDA-godkänt rödsvart Canvas- Micarta, vilket är ett enormt slitstarkt material tillverkat av harts och linne.
  • Mad Bull - Serbisk kockkniv 18cm svart handtag

    Mad Bull - Serbisk kockkniv 18cm svart handtag
  • Victorinox Köttyxa Klyvkniv, 320 gram

    Victorinox Köttyxa Klyvkniv, 320 gram
    Köttyxa från Victorinox med blad i rostfritt stål och handtag i svart plast.
  • Exxent Kniv Skinner, Kasumi, 14 cm

    Exxent Kniv Skinner, Kasumi, 14 cm
  • Miyabi 6000MCT Gyutoh kockkniv 16 cm

    Miyabi 6000MCT Gyutoh kockkniv 16 cm
  • Köttklubba i bokträ - Kitchen Craft

    Köttklubba i bokträ - Kitchen Craft
    Köttklubba i bokträ med en krusig sida i metall som du mörar köttet med.
  • Lion Sabatier Ideal Kockkniv stål/svart, l: 15 cm

    Lion Sabatier Ideal Kockkniv stål/svart, l: 15 cm
    Redan år 1812 registrerades varumärket LION Sabatier som det första Sabatier - varumärket, och det är det enda märke som får använda lejonet som symbol. Lejonet är djurens konung och står för styrka, smidighet samt överlägsenhet - och är en kvalitetsgaranti för användaren.Kniven är helsmidd och tillverkad av rostfritt stål med en hög kolhalt. Tillsammans med smidningsprocessen gör den höga kolhalten stålet så hårt att man kan slipa en mycket skarp och fin egg. Skärpan håller länge - och kan underhållas med ett brynstål. Knivarnas balans är optimal - vilket gör dem till fantastiska, professionella arbetsredskap.
  • Zwilling Kockkniv Twin Pollux, 13 cm

    Zwilling Kockkniv Twin Pollux, 13 cm
    Liten kockkniv som du kan använda till mycket i köket, bl.a. skala och hacka grönsaker.
  • Kockkniv, 19 cm, trähandtag i ask

    Kockkniv, 19 cm, trähandtag i ask
  • Euroline Stainless Damask Santoku. Japansk kockkniv 18 cm

    Euroline Stainless Damask Santoku. Japansk kockkniv 18 cm
  • Kai Shun Classic kockkniv 20 cm

    Kai Shun Classic kockkniv 20 cm
  • Kockkniv 15cm, Seki Magoroku Redwood

    Kockkniv 15cm, Seki Magoroku Redwood
    • Japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt som allroundkniv till att skära både kött och grönsaker.• Kniven är tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6.• Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish.• Hårdhet 56 HRC +/- 1• Mått blad 15 cm• Mått handtag 13,4 cm• Kan användas både i hemmet och i professionella kök.Seki Magoroku Redwood är en knivserie med robust rostfri stålkvalitet i kombination med typiskt japanska funktioner. En serie med högpolerade blad som innehåller både enkelslipade och dubbelslipade eggar och vars gemensamma nämnare är stabil och välbalanserad funktionalitet samt skärpa. Designen kombinerar en minimalistisk grundform med traditionell japansk estetik. Namnet kommer från användningen av rött pakkaträ, från vilken handtaget är tillverkat. Pakkaträ-handtaget är särskilt tåligt och fuktbeständigt. Vad är en Kockkniv? Vissa kockar föredrar en längre kockkniv. Det längre bladet ger ytterligare kraft och är särskilt praktiskt när det gäller större livsmedel. Det är en universalkniv som är idealisk för en mängd olika uppgifter – skiva, skära och hacka i princip allt i köket. Det längre bladet gör också att du kan skära mer med färre drag, t ex kan du skära flera morötter på en gång istället för bara en. Detta är särskilt viktigt för produktiviteten i kommersiella kök.
  • Global G-12 Köttyxa 16 cm

    Global G-12 Köttyxa 16 cm
    Köttyxan är ditt bästa val när du skall separera brosk eller leder mellan köttstycken. Yxan passar även perfekt för att hacka kött till grytbitar. Detta är den enda kniven från Global som vi rekommenderar för den här typen av arbeten.Bladets längd: 16 cm.
  • Morakniv Classic 1891 Kockkniv 22 cm Svart

    Morakniv Classic 1891 Kockkniv 22 cm Svart
    Med ett 22 cm långt blad av svenskt rostfritt stål är kockkniven en pålitlig hjälpreda i köket. Knivbladet har ett integrerat fingerstopp, som hindrar fingrarna från att glida fram över det vassa bladet. Designen är noga genomtänkt och kniven har en utmärkt balans. Den avfasade spetsen bidrar dessutom ytterligare till säkerhetsaspekten, i och med att den förhindrar stickskador.  Att kniven är tillverkad för hand, med ett genuint trähandtag och vackra detaljer - som dalavapnet i holken - gör bara upplevelsen i köket ännu trevligare. Bladlängd: 22 cmFärg på trähandtaget: Svart 
  • Kockkniv 12 cm, trähandtag

    Kockkniv 12 cm, trähandtag
  • G.R.Y.M - Damascus Kockkniv 20 cm

    G.R.Y.M - Damascus Kockkniv 20 cm
    Kockkniv tillverkad av rostfritt damascusstål med totalt 67 skikt. Den inre kärnan är tillverkad av MOV CARBOCHROME stål, som är hård, hållbar och motståndskraftig mot korrosion. Kombinationen av kärnan och 33 lager av damask stål på varje sida skapar en skarp och tålig 13-15 ° kant som inte kräver frekvent skärpning. Handtag är gjorda av ebenholts trä, vilket gör varje kniv unik och välbalanserad.
  • Signature kockkniv 12 cm

    Signature kockkniv 12 cm
  • Exxent Kockkniv Professional, 14 cm

    Exxent Kockkniv Professional, 14 cm
  • Wood kockkniv 19 cm Rostfritt stål-lönn

    Wood kockkniv 19 cm Rostfritt stål-lönn
  • Fiskars - Edge Kockkniv 15 cm Svart

    Fiskars - Edge Kockkniv 15 cm Svart
    En liten traditionell kockkniv ur Fiskars Edgeserie. Perfekt att skära både grönsaker och kött med. Men en bladlängd på 15 cm.Edge, knivarna från Fiskars med den enkla och stilrena svarta designen. Tillverkade i japanskt rostfritt stål av högsta kvalitet för att garantera skärpa och med ergonomiska handtag, kommer de lätt bli en snygg favorit i köket. Gillar du Edgeknivarna finns det många olika modeller att komplettera med.
  • Fiskars - Hard Edge Kockkniv 13,5 cm

    Fiskars - Hard Edge Kockkniv 13,5 cm
    Den lilla kockkniven i Hard Edge-serien är en praktisk universalkniv för all matlagning. Knivbladet är tillverkat av tjockt rostfritt stål och har en egg som är behandlad med den revolutionerande LZR-EDGE™-tekniken. Det gör att dessa knivar behåller skärpan upp till fyra gånger längre än standardknivar. Handtagets ergonomiska design och unika 3D-mönster ger dessutom ett perfekt grepp.Håller skärpan i köket – varje dagEn kniv som känns både vass och tåligHögkvalitativt japanskt rostfritt stålHandtag i plast med SoftgripLZR-EDGE-teknik ger en skärpa som håller fyra gånger längreMinimalt med plast i förpackningen gör att den kan återvinnas som pappersförpackningSlipning med Fiskars Roll-Sharp rekommenderasTål maskindiskBladlängd: 13,5 cmHRC 52
  • Funktion Kötthammare Nylon

    Funktion Kötthammare Nylon
  • Zwilling - Twin Fin II Kniv Kiritsuke 23 cm

    Zwilling - Twin Fin II Kniv Kiritsuke 23 cm
    Kiritsukekniv ur serien Twin Fin II från Zwilling är en underbar kniv och en kombination av en grönsaks- och fiskkniv. En kniv du kan använda till att skära fina bitar av fisk eller grönsaker med och gör arbetet i köket till ett nöje. I Japan har Kiritsuke främst använts som en kockkniv av kökschefen, ett tecken på status då kniven bedöms svårare att bemästra än många andra. När tekniken är din kan denna kniv bli din allround-kniv och användas till alla sorters av maträtter och råvaror. Alla knivar i serien Twin Fin II har ett blad tillverkat i Nitro 60 stål som håller hög kvalité och har härdats genom FRIODUR® metoden vilket motverkar rostangrepp och gör att knivens skärpa bibehålls under lång tid. Bladet slipas för hand enligt den traditionella Honbuzake metoden, en tre-stegs metod i vilken varje steg ökar knivens skärpa och resulterar i en sylvass egg. Med dessa knivar blir matlagningen ett nöje och underlättar allt hackande och skärande. Handgjorda och tillverkade i Seki, Japan och tål diskmaskin.
  • Kockkniv Damaskus 67 lager 20 cm Grön

    Kockkniv Damaskus 67 lager 20 cm Grön
  • Victorinox - Fibrox Kockkniv 28 cm

    Victorinox - Fibrox Kockkniv 28 cm
  • Global - Global GF-33 Kockkniv smidd 21 cm

    Global - Global GF-33 Kockkniv smidd 21 cm
    GF-33 från Global Classic är en rejäl kockkniv smidd ur ett enda stycke. Kniven har trots sin tyngd perfekt balans. Användningsområdet är framförallt stora köttråvaror samt grova grönsaker där knivens tyngd kommer till sin fördel i skär- och hackmomenten.Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. GF står för Global Forged; knivarna i denna serie är smidda i ett stycke stål, från knivspets till handtagets slut.Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!
  • Miyabi - Miyabi Black 5000 MCD Gyutoh Kockkniv 24 cm

    Miyabi - Miyabi Black 5000 MCD Gyutoh Kockkniv 24 cm
    Gyutoh är Miyabis svar på västvärldens kockkniv och kökets mest användbara kniv. Kockknivar finns i många format, typer och modeller. En kockkniv är så väldigt mångsidig och är oftast den första kniven du behöver när det kommer till din samling av bra köksknivar. Det är en riktigt allroundkniv då du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött och fisk och mycket mer med denna modell. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka råvaror utan att knogarna slår i skärbrädan. Denna modell har en generös längd på 24 cm och kan hacka eller skära en stor mängd råvaror åt gången.Miyabi Black serien har en kärna av senaste teknologin MC66 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR®, härdat till en hårdhet av ca. 66 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker matt damaskdesign. Slipvinkel är 19°, handtaget är traditionellt D-format och gjort av svart lönn och eggen är slipat enligt Honbazuke metoden. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan, med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét och dessutom lämnar dom en livstidgaranti på material och produktionsfel.
  • Zwilling Gourmet kinesisk kockkniv 18 cm

    Zwilling Gourmet kinesisk kockkniv 18 cm
  • Le Creuset - Le Creuset Kockkniv 20 cm Olivträhandtag

    Le Creuset - Le Creuset Kockkniv 20 cm Olivträhandtag
    Le Creusets kockkniv är en allsidig kniv som med sitt rundade knivblad passar bra till att skära, strimla och hacka med då man rör kniven i en vaggande rörelse. Kniven ligger förpackad i en snygg låda vilket gör den till en perfekt present.Knivar från Le Creuset är helsmidda och har en hård kärna av VG 10-stål. Klingan består av 64 skikt damaskerat stål vilket inte bara garanterar styrka och skärpa utan även ger ett unikt utseende i form av det dekorativa mönstret. Kniven har ett elegant skaft i olivträ som är både säkert och behagligt att hålla i.
  • Miyabi - Miyabi Mizu 5000MCT Santoku Japansk Kockkniv 18 cm

    Miyabi - Miyabi Mizu 5000MCT Santoku Japansk Kockkniv 18 cm
    Santoku Mizu5000MCT från Miyabi är den originella japanska kockkniven. Den här kniven används i Japan som allroundkniv då den galant klarar av alla möjliga sorters råvaror. Du kan filea, skära kött, hacka och skiva grönsaker med denna högkvalitativa och vassa kniv. Bladets kniv är cirkelformat framtill och har ett högt blad som är idealiskt för egentligen alla uppgifter i köket. En blandning mellan en kockkniv och en grönsakshacka. Ett riktigt hantverk som tillverkas i Seki, Japan. Knivens kärna består av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål som är täckt av två lager hamrat rostfritt stål vilket ger bladet dess unika och vackra mönster. Bladet har sedan slipats enligt den traditionella tre-stegs metoden Honbuzake. För hand slipas bladet tre gånger för ökad skärpa vilket resulterar i en sylvass egg. Handtaget är tillverkat i Micarta, ett material som är både slitstarkt och bekvämt att hålla i. Metallocket på handtagets ände balanserar ut kniven och fulländar dess eleganta utseende. En klar favorit i köket. Diskas för hand och torkas direkt av med handduk eller trasa.
  • Victorinox Swiss Modern Kockkniv 22 cm Walnut Wood

    Victorinox Swiss Modern Kockkniv 22 cm Walnut Wood
    Elegant schweizisk kockkniv med handtag i valnöt.22 cm långt blad i rostfritt slitstarkt stål. Det ultimata verktyget för kökets större skärningsuppdrag. Skär enkelt genom alla typer av mat, oavsett om du skivar stora köttstycken, grönsaker eller frukt. Liksom alla knivar i den schweiziska moderna kollektionen har den en speciell ergonomisk form med ett trähandtag i valnöt. Skall inte diskas i diskmaskin.Längd på blad: 22 cm.Handtag: Valnöt.Vikt: 296 g. 
  • Miyabi 6000 MCT Gyutoh Kockkniv 24 cm

    Miyabi 6000 MCT Gyutoh Kockkniv 24 cm
    Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk. Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig.Gyutoh är japanska för kockkniv. Kockknivar i allmänhet är bra på mycket tuffa uppgifter i köket. 6000 MCT Gyutoh är inget undantag. Kött, fisk fågel, grönsaker, denna kniven fixar allt. Med bravur dessutom. Ska man satsa på en riktigt bra, vass kniv till knivsamlingen är denna att rekommendera.
  • Joseph Elevate Slim Block Kökskniv

    Joseph Elevate Slim Block Kökskniv
    Integrerad knivstöd förbättrar hygien och minskar röran. Slimline-knivblock med lättåtkomliga knivspår. Avtagbar 2-stegs keramisk slipare i botten. Knivar har japanska rostfritt stålblad och ergonomiska handtag. Skalkniv 9 cm, Tandad kniv 11cm, Santou-kniv 14cm, Kockkniv 16,5cm, Brödkniv 20 cm
  • Mad Bull - Serbisk kockkniv 18cm Rött handtag

    Mad Bull - Serbisk kockkniv 18cm Rött handtag
  • GN-009 Kockkniv Oriental 20cm

    GN-009 Kockkniv Oriental 20cm
  • Zwilling - Pro Rocking Santoku Olivslipad 18 cm

    Zwilling - Pro Rocking Santoku Olivslipad 18 cm
    Pro rocking santuko kniven från Zwilling är en variant med rundare form och går ibland under namnet bunka. Den här varianten av santukokniven är exakt lika underbar att använda i köket till alla sorters råvaror som den ursprungliga. Perfekt att använda till att hacka grönsaker eller skiva kött. Kniven har en olivslipning vilket gör att råvarorna inte fastnar på bladet och underlättar arbetet ännu lite mer. Det skarpa bladet är tillverkat i en krom och kolhalt blandning av hög kvalité och sedan härdat genom en FRIODUR® process vilket ger bladet sin hårdhet. Handtaget är skuret för att passa handen och är mycket bekväm att arbeta med. Tillverkad i Solingen, Tyskland.
  • Global Kockkniv

    Global Kockkniv
    En klassisk kockkniv från välkända Global.Knivbladets längd: 25 cm.
  • Swiss Modern Kockkniv 22cm Presentask

    Swiss Modern Kockkniv 22cm Presentask
  • SAN Tsubame Kockkniv 21 cm

    SAN Tsubame Kockkniv 21 cm
  • Kockkniv, 15 cm, trähandtag

    Kockkniv, 15 cm, trähandtag
  • Superior Sabtoku/Japansk Kockkniv 17 cm

    Superior Sabtoku/Japansk Kockkniv 17 cm
  • Lion Sabatier - Ideal Provence Kockkniv 20 cm Stål/olivträ

    Lion Sabatier - Ideal Provence Kockkniv 20 cm Stål/olivträ
    En klassisk kockkniv i serien Ideal Provence. Den genomgående vinkeln i hela skaftets längd ger den en utomordentlig balans och skäregenskaper till det mesta i köket. Tillverkad i hårt rostfritt stål (kromstål) som håller skärpan länge och gör kniven lätt att underhålla. Handtag i olivträ.
  • Mareld Kockkniv 20 cm. Sandelträ

    Mareld Kockkniv 20 cm. Sandelträ
  • Satake No vac Köttkniv, trähandtag

    Satake No vac Köttkniv, trähandtag
  • GN-003 Kockkniv Oriental NI Olivslipad 26cm

    GN-003 Kockkniv Oriental NI Olivslipad 26cm
  • Zwilling - Kramer Skalkniv Shotoh 10 cm

    Zwilling - Kramer Skalkniv Shotoh 10 cm
    Shotohkniven från serien Kramer by Zwilling är en liten, skarp skalkniv. Perfekt att använda när du ska skala eller skära mindre grönsaker och frukter. En kniv du använder med lätta händer och tillåter stor precision i köket. Kniven har en kärna av stenhårt SG-2 stål som sedan har omgärdats av 100 lager två sorters rostfria ståltyper vilket ger bladet sin vassa egg och hårdhet. Den hållbara skärpan och flexibiliteten är ett resultat av CRYODUR® metoden i vilken bladet is-härdas. Det vackra bladmönstret, vilket kan liknas vid ett träds ådringar, kommer från framställningsmetoden Chevron Damask. Handtaget är tillverkat i svart Micarta, ett hållbart och bekvämt material att ha i sin hand. Diska kniven för hand för att ta hand om ditt hantverk på bästa sätt och torka direkt av den med torr handduk.

Köp flera kockknivar och spara pengar

Om du är i behov av att förnya eller skaffa flera kockknivar på en gång kan vi rekommendera att du köper ett knivset med köksknivar. Då får du kockknivarna för olika moment till ett lägre pris än om du skulle köpa styckvis.

ilead