Märken på kockknivar

Kockknivar

Kockkniven är en allround kniv med ett långt och högt blad. Det ska vara så pass högt att knogarna inte slår ner i skärbrädan när du snabbt hackar grönsaker eller skär en filé. Längden på en kockkniv brukar man säga ska vara minst 18 cm. Höjden kan variera och bladets tjocklek likaså. En tumregel är dock att ju tunnare blad, desto lättare kan man skära igenom hårdare grönsaker som potatis. Om kniven har ett blad som är tunnt på ena sidan och tjockt på den andra blir det lite som en kil som fastnar på vägen. En speciell typ av kockkniv med riktigt högt och grovt knivblad är köttyxa.

Populärt inom kockknivar

  • Stenfors Kockkniv 21 cm kolstål

    Stenfors kockkniv från Anders Petter. En kniv som i ett gediget hantverk smitts för hand i kolstål från Japan.
  • Mighty Kockkniv 23,5 cm

    Klassisk kockkniv för alla tillfällen. Passar både för att skära kött som grönsaker.
  • SAN Kockkniv 270 mm

  • Backaryd Kockkniv 20 cm

    Backaryd knivar är tillverkade i ett hållbart och lättslipat rostfritt stål. Knivarna har ergonomiskt utformade handtag som ger bra stabilitet. Används med fördel tillsammans med andra knivar från Anders Petters serie Backaryd. Backaryd är serien för dig som vill ha stilren, modern design utan att behöva göra avkall på funktion. Redskapen är effektiva, pålitliga och slitstarka. Lika trevliga att se på som att använda, oavsett om det är vardag eller fest.

Fler tips på kockknivar

  • Kockkniv, 21 cm - Tamahagane Shokunin

    Kockkniv i Tamahaganes serie Shokunin med ett 21 cm långt blad. Om Shokunin Shokunin (職人) betyder hantverkare på japanska och är en serie som kombinerar traditionellt japanskt hantverk med europeisk knivdesign. Knivarna är välgjorda och bladet är tillverkat av högkvalitativt japanskt stål av typen Molybden-Vanadium. Hårdhetsgraden är 58 HRC. Knivhandtaget är tillverkat av exklusiv, svart pakkaträ. Pakkaträ är tillverkat av fanér och specialplast som sammanfogas under högt tryck. Materialet har antibakteriella egenskaper samtidigt som det behåller strukturen från träet, något som ger handtaget en bra känsla. Formen på handtaget är mer europeisk i stilen än handtagen på Tamahaganes andra knivserier.
  • 6000 MCT Santoku, Japansk Kockkniv 18cm

    Kockkniv av santokutyp från Miyabis 6000 MCT-serie är en kniv av högsta kvalitet med många användningsområden i köket. Santoku betyder ungefär tre uppgifter, vilket är vad kniven kan användas till: skära, tärna och strimla. Kniven fungerar utmärkt till allt ifrån kött, fisk och fågel till grönsaker och frukt. 6000 MCT är en serie knivar för både proffs och hemmakocken med lite högre ambitioner. Skaftet är tillverkat av vackert pakkaträ och stålet består av en hård kärna, omgärdad av två yttre, hamrade lager. Kniven är slipad enligt den japanska Honbazuketekniken, vilket ger en fantastisk skärpa. Längd: 18cm
  • Fame Kockbyxa - Toni Lee - 50

  • Zwilling Twin Pollux Santoku Japansk Kockkniv 14 cm Rostfritt Stål Svart

    Ett måste i varje kök är en bra kniv! Den här Japanska kockkniven, kallad Santoku från Zwilling är ett perfekt redskap när du vill skära kött, kyckling, grönsaker eller andra råvaror. Kockkniven är en del i knivserien TWIN Pollux som med sin lätta och eleganta design och sin välkända skärpa kommer underlätta ditt arbete i köket. Handtaget är ergonomiskt utformat så att den är skön för dig att hålla i och eggen är tillverkat av ett special stål, Friodor som gör kniven skarp och lätt att vässa. Den här knivserien passar lika bra för dig som är proffesionell kock som om du är en kräsen hemmakock som bara vill använda det bästa. Knivarna är designade just för att förvandla den ambitiösa hobby kocken till en passionerad kökschef.Det Tyska företaget Zwilling har 280 års erfarenhet av knivar och i serien Twin Pollux har du livstidsgaranti för material- och produktionsfel.
  • Global G-1 Kockkniv 21 cm, rundad spets

    21cm. Kniven är mycket väl balanserad och har en suverän skärpa. Bladspetsen är aningen rundad för att endast göra snitt med knivens undersida. Den lämpar sig särskilt väl till att skära fina skivor av kött, men fungerar bra som allroundkniv i köket. Slipvinkel på 10-15 grader garanterar optimal skärpa.
  • SAN Tsubame Kockkniv 21 cm

  • Edsviken Kockkniv 20 cm

    En 20 cm lång Kockkniv tillverkad av Damaskusstål
  • Fuso Nitro+ kockkniv stål L20c

  • Satake Pro, Kockkniv, 21 cm

  • Kockkniv 19 cm

  • San Kyoto Kockkniv 27 cm

    SNK-1103 från Tamahaganes exklusiva knivserie San Kyoto är en stor kockkniv som kan användas till allt från att hacka grönsaker till att skära kött. Knivbladet är extremt hårt, och uppbyggt av 63 lager stål som hamras för att uppnå det skiftande mönster som pryder bladen. Varje kniv får därmed en individuell mönstring. Det svarta handtaget är tillverkat av micarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Micarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. I handtaget finns även en vikt monterad, som du kan se som en knapp på handtagets slut. Denna hjälper kniven hålla dess perfekta balans oavsett storlek på bladet. Alla Tamahagane San Kyoto-knivar levereras i ett vackert bambuschatull. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • Kockkniv, 14 cm - Exxent Professional

    Kockkniv, 14 cm - Exxent Professional
  • Global G-79 Kockkniv Olivslipad 16 cm

    Kockkniv olivslipad, 16 cm.Kniven följer det klassiska draget av en kockkniv och får därför också alla dess fördelar. Olivslipningen i bladet gör att livsmedlet du skär inte fastnar lika lätt på bladet.Bladets längd: 16 cm
  • Global G-4 Orientalsk Kockkniv

    När du fpår god plats att stötta på knogarna skapar det god kontroll över kniven. Global G-4 kockkniv har ett högt blad som mäter 18 cm. Global har fokus på både ergonomi, optimala användningsmöjligheter och design. Detta kommer tydligt fram i denna serie av knivar. Dessutom hjälper det även till med att göra knivserien populär hos både professionella och amatörkockar.
  • GN-009 Kockkniv oriental 20 cm

    GN-009 från Globals orientaliska serie Ni är en kockkniv i den klassiska storleken. Med den här modellen tar du dig an det mesta som ska hackas och skäras i köket. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge perfekt balans, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!
  • Kockkniv,25cm,räfflad,svart plasthandtag

  • Zwilling Cuisine Kockkniv 20 cm Rostfritt Stål Svart

    Den här kockkniven i serien TWIN Cuisine från Zwillinger är ett utmärkt när du vill skära eller hacka grönsaker, örter, kött, fisk eller andra produkter. Varje kniv i serien Twin Cuisine har en fin balans mellan modern systetiskt anti-glid handtag och ett traditionellt synligt stål. Stålet är tillverkat i special stål Friodor vilket ger dem en mycket hög skärpa. Knivarna är också enkla att slipa och bryna. Tyska företaget Zwilling har 280 års erfarenhet av knivar och i sortimentet finns en kniv för dig oavsett om du är amatör eller professionell kock.
  • Mighty Kockkniv 27 cm

    Klassisk kockkniv för alla tillfällen. Passar både för att skära kött som grönsaker.
  • Zwilling Pro Wood Kockkniv 14 cm. Trä

    Snygg Kockkniv med greppvänligt handtag från Zwilling. Den tillverkas i Tyskland och kniven har Friodur® stål- dubbel is-härdat knivstål av högsta kvalitet, patenterat av Zwilling J.A. Henckels
  • Wüsthof Ikon Kockkniv 20 cm Trä

    Wüsthof serie Ikon består av gedigna knivar för alla matlagande fantaster, såväl proffs som hemmakockar. Blandet på alla knivar i Wüsthofs serier är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål, vilket gör att knivarna är extremt hållbara under en längre tid. Handtagen på knivarna i Ikon serien är gjorda av grenadillträ som är ett av världens hårdaste träslag, de är utformade för att ligga skönt i handen när du arbetar med kniven. Med Wüsthofs kockknivar kan även den mest ovana i köket utföra underverk. Det här är den perfekta kniven till att skiva och hacka alla typer av livsmedel.
  • Senzo Kockkniv, 24cm - Suncraft

    Riktigt rejäl kockkniv från Suncrafts Senzoserie som är tillverkad i 33 lager damaskusstål med en kärna i hårt VG10-stål, med 16 lager stål på vardera sida. Knivarna i serien är något tyngre än vanliga japanska knivar och har en fantastisk skärpa som är väldigt lätt att underhålla. Fördjupningarna i bladet hindrar råvaror som är feta, oljiga eller med mycket stärkelse från att fastna på kniven. Handtaget är av tåligt, svart pakkaträ och separeras från bladet med en röd ring, som gör att trät och stålet kan expandera i varmare miljöer utan att kniven går sönder. Tillverkad i Japan. Endast handdisk. Bladlängd: 24 cm HRC 60-62
  • Victorinox Tandad Kockkniv 22 cm Rosenträ

    Tandad kockkniv med ergonomiskt handtag i rosenträ, bladlängd 22 cm.En tandad kockkniv som även kan användas som brödkniv, kniven gör det enklare att skära genom hårda frasiga ytor. Den perfekta gåvan för den som flyttar hemifrån och sätter nytt bo eller varför inte ha den på landet i stugan eller husvagnen där utrymmet är begränsat.Kockkniven är ett ypperligt komplement till övriga knivar i köket eller så låter man den vara ensam herre på täppan, en ensam härskare som hackar och skär i princip allt utan urskillning.Tandade knivar är perfekta för att skära genom något där ytan är hårdare än vad insidan är. Alltså får man en kockkniv som är mer allround än vanligt med den tandade eggen. Bröd, grönsaker, lök, tomat, kött, fisk och fågel ingenting är omöjligt för denna kniv.Victorinox  Wood, en serie knivar och tillbehör med tidlös design och sköna  handtag i vackert polerat rosenträ. Träet odlas i Indien och är FSC-certifierat, rosenträ är ett hårt träslag med hög oljehalt och lågt krympningstal.Dessa egenskaperna ger tåliga handtag med en hög lyster som också står emot fukt och väta bra. Knivarna och redskapen är i rostfritt stål som som har god skärpa och är lätta att rengöra.Kniven tål ej att diskas i maskin utan endast för hand. Victorinox knivar tillverkas sedan 1884 i den lilla Schweiziska staden  Ibach-Schwyz. Victorinox har blivit mycket populära i restaurangkök världen över på grund av sin höga kvalitet och prisvärdhet.
  • Kockkniv smidd, 30 cm - Global GF-35

    Kockkniv smidd, 30 cm - Global GF-35
  • P1 Kockkniv 24 cm - Chroma type 301

    Den längsta kniven i serien och favorit för alla som gillar traditionella kockknivar med långa blad. Mycket välbalanserad och bästa vännen för den lite mer rutinerade kocken. Japanskt 301 stål i bladet. 18/10 stål i handtaget. 15 graders slipvinkel. Slipas med keramiskt bryne och sten. Levereras i presentförpackning.
  • Wüsthof Epicure Kockkniv Halvbolster 20 cm

    Knivarna från Wüsthof Epicure Collection kan inte kallas för något annan än: otroliga. The Epicure Collection kombinerar precision, erfarenhet och teknik i en serie prisvärda knivar. Denna kockkniv från Wüsthof Epicure är med sitt 20 cm långa knivblad allt du behöver i köket för att enkelt kunna skära grönsaker, kött och fisk. Men den kan även användas till att hacka örter. Kockkniven har ett högt blad så att du tryggt och enkelt kan använda fingrarna till att guida kniven när du arbetar med den. Kniven är designad av Björn Berger. Kniven har hälften så stort handtag för bättre hantering och lättare vikt. Specifikationer:- Längd: 33 cm- Blad längd: 20 cm- Tjocklek: 2,2 mm- Vikt: 196 gram- Stål: X50CrMoV15
  • KAI Kockkniv 20 cm Shun Kaji

    Kockkniv 20 cm från KAIs serie Shun Kaji. Allround kockkniv i klassisk storlek som passar utmärkt till att skära kött, fisk, fågel och grönsaker. Kaji är japanska och betyder svärdssmed. Endast den allra skickligaste smeden kan bli Kaji. Knivarna i KAIs Kajiserie består av 65 lager blankpolerat stål i Damaskusdesign. Den hårda kärnan i SG-2-stål omgärdas på vardera sida av 32 lager mjukare stål – allt tillsammans ger kniven dess unika egenskaper och fantastiska skärpa. Stålet har HRC på 63-65. Det nitade handtaget är av svart Pakkaträ och är utformat så att kniven passar både för höger- och vänsterhänta.
  • Kockkniv, PPN, 20 cm - Giesser - Gul

  • Kockkniv stål/svart, l: 10 cm

  • Kockkniv 16cm

  • Kockkniv, Generation Y - Déglon

    Kockkniv från Déglon i rostfritt stål med handtag i rosenträ. Gjord i Frankrike.
  • Fiskars Titanium Kockkniv 20 cm Silver

    Allroundkniv för alla skäruppgifter. Knivbladet är tillverkat av titan, vilket gör den otroligt lätt samt ger extrem kontroll vid användning. Revolutionerande LZR-EDGE ™ -tekniken håller bladet vasst upp till 4 gånger längre än vanliga knivar. Modernt design och med ett tredimensionellt mönstrat handtaget möjliggör bekvämt grepp. Handtvätt rekommenderas.
  • Zwilling Twin Santoku Japansk Kockkniv 18 cm Rostfritt Stål Svart

    Ett måste i varje kök är en bra kniv! Den här Japanska kockkniven, kallad Santoku från Zwilling är ett perfekt redskap när du vill skära fisk, kött, kyckling, grönsaker eller andra råvaror. Kockkniven är en del i knivserien TWIN Pollux som med sin lätta och eleganta design och sin välkända skärpa kommer underlätta ditt arbete i köket. Handtaget är ergonomiskt utformat så att den är skön för dig att hålla i och eggen är tillverkat av ett special stål, Friodor som gör kniven skarp och lätt att vässa. Den här knivserien passar lika bra för dig som är proffesionell kock som om du är en kräsen hemmakock som bara vill använda det bästa. Knivarna är designade just för att förvandla dig som är ambitiös hobbykock till en passionerad kökschef.Det Tyska företaget Zwilling har 280 års erfarenhet av knivar och i serien Twin Pollux har du livstidsgaranti för material- och produktionsfel.
  • Kockkniv, Japansk, 17.5 cm - Exxent Professional

    Kockkniv, Japansk, 17.5 cm - Exxent Professional
  • Zwilling Four Star Jubileum Kockkniv 14 cm

    Detta är en kniv utöver det vanliga. Med sitt 14 cm långa blad har den en låg vikt som gör den väldigt användarvänlig men samtidigt vass nog att hantera flertalet rätter och råvaror utan problem.   Specifikationer: -FRIODUR® ishärdad kniv för extra lång livslängd och korrosionsbeständighet.-Tillverkad i ett speciellt rostfritt stål.-SIGMAFORGE® knivar.-Ergonomiskt plasthandtag.
  • Global GF-33 Kockkniv 21 cm smidd

    Global Kockkniv 21 cm smidd.Bladets längd: 21 cm
  • SwissClassic Kockkniv i presentask

  • Miyabi 7000D Gyutoh Kockkniv 24 cm

    Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.  Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.  Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.  Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 7000D är en knivserie som erbjuder premiumknivar med mycket hög kvalitet. Bladen är gjorda i stål med 65 lager som bland annat har härdats i -196°C för optimal hårdhet. Knivarna är slipade på japanskt Honbazuke-vis av erfarna experter, vilket ger varje kniv en exceptionell skärpa.  Gyutoh betyder kockkniv på japanska. Denna kockkniven är som de flesta andra kockknivar bra på mycket. Till exempel när det kommer till att skära grönsaker eller stycka kött är den utmärkt. Just denna är 24 cm lång vilket ger den det lilla extra som behövs för att komma åt de knepigaste ställena på till exempel en fin köttbit.  
  • Design by F. A. Porsche Kockkniv med lufthål 18 cm

  • Global G-17 Kockkniv 27 cm

    En rejäl kockkniv från Global som med sin tyngd och storlek passar för arbeten med större köttstycken eller rotsaker t.ex. Alla knivar från Global är gjorda i det hårda och rostfria stålet Cromova 18. Bladets längd: 27 cm.
  • Zwilling Pro Wood Kockkniv 26 cm Trä

    Praktisk kockkniv från Zwilling med ett greppvänligt handtag i ek. Den tillverkas i Tyskland och kniven har Friodur® stål- dubbel is-härdat knivstål av högsta kvalitet, patenterat av Zwilling J.A. Henckels
  • Wüsthof Classic Ikon Kockkniv Vit 16 cm

    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 16 cmWüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Chroma Type 301 Hammered Santoku. Japansk kockkniv, 18 cm

    Japansk kockkriv från Chroma är specialdesignad av F.A Porsche genom samarbete med professionella kockar. Det platta handtaget är greppvänligt och skaftet är integrerade i kniven. På båda sidorna om kniven sitter en metallpärla som markerar var skaftet slutar och ger dig ett perfekt tumme pekfinger grepp.
  • Kasumi Liten Kockkniv 20 cm

    Knivarna från Kasumi är tillverkade i Seki Japan. Kockkniven är tillverkad av 32 lager rostfritt stål och passar perfekt till de flesta uppgifter i köket.Knivens vinkel är 15 grader vilket gör att kanten är vass. Handtaget är tillverkat av trä med impregnerat hårdplast.  Specifikationer: Mått: Knivlängd: 33 cm. Bladlängd: 20 cm. Vikt: 190 gram.  
  • Senzo Kockkniv mini, 10cm - Suncraft

    Liten kockkniv från Suncrafts Senzoserie som är tillverkad i 33 lager damaskusstål med en kärna i hårt VG10-stål, med 16 lager stål på vardera sida. Knivarna i serien är något tyngre än vanliga japanska knivar och har en fantastisk skärpa som är väldigt lätt att underhålla. Fördjupningarna i bladet hindrar råvaror som är feta, oljiga eller med mycket stärkelse från att fastna på kniven. Handtaget är av tåligt, svart pakkaträ och separeras från bladet med en röd ring, som gör att trät och stålet kan expandera i varmare miljöer utan att kniven går sönder. Tillverkad i Japan. Endast handdisk. Bladlängd: 10 cm HRC 60-62
  • Kockkniv med pakkaträhandtag, 15.5 cm - Satake

    Kockkniv med pakkaträhandtag, 15.5 cm - Satake - rymdtekniken har nu kommit in i köket och nu är det din tur att ha glädje av den senaste forskningen. Med varje Kockkniv med pakkaträhandtag, 15.5 cm - Satake - medföljer en plastslida för säker förvaring. Santoku betyder kockkniv i Japan och står för kött, fisk och grönsaker. En allroundkniv med andra ord. Med ett blad på 15,5 cm som är så högt att du kan hacka utan att knogarna stöter i skärbrädan. Det här skönheten med svart blad och Pakkaträhandtag är vad japaner kallar en ”Master Piece”. Japansk kockkniv 15.5 cm blad Handtag i tåligt pakkaträ Förpackad i exklusiv knivlåda Vikt 118 gram Hi Tech-keramik pressas ihop under flera 1.000 ton/kvadratmeter Används till bottenplattorna i Nasas rymdskyttlar och Ferraris bromsbelägg för att det är så tåligt Skär aldrig i extremt hårda varor som skaldjur, djupfryst, ben muskotnöt eller liknande
  • Miyabi 6000 MCT Gyutoh Kockkniv 20 cm Rostfritt Stål Brun

    Varje kök behöver ha en bra kockkniv. Den här japanska kockkniven kan du gärna använda när du ska hacka och skära dina råvaror. Kniven är en del i serien Miyabi från Zwilling och den är tillverkad av 65 lager stål som sedan hamrats samman i ett stilfullt damaskusmönster. Handtaget har en traditionell form för att du ska få bästa kontroll, balans och grepp när du använder den. Varje kniv är slitstark och unik och den passar både den professionell gastronomen och amatörkocken. Miyabi betyder bl.a elegans på japanska och eleganta är precis vad knivarna i serien är.
  • Professional Kockkniv 14 cm

    En 14 cm lång professionell Kockkniv
  • Global GF-33 Smidd kockkniv, 21cm

    Global Knivset/Knivlåda med G-2, G-9, G-21, GS-5, GS-11 är en bra grundkonfiguration - med dessa knivar täcker du 90 % av behovet i köket. Knivarna som ingår är G-2, G-9, G-21, GS-5 och GS-11.