Kockknivar

Kockkniven är en allround kniv med ett långt och högt blad. Det ska vara så pass högt att knogarna inte slår ner i skärbrädan när du snabbt hackar grönsaker eller skär en filé. Längden på en kockkniv brukar man säga ska vara minst 18 cm. Höjden kan variera och bladets tjocklek likaså. En tumregel är dock att ju tunnare blad, desto lättare kan man skära igenom hårdare grönsaker som potatis. Om kniven har ett blad som är tunnt på ena sidan och tjockt på den andra blir det lite som en kil som fastnar på vägen. En speciell typ av kockkniv med riktigt högt och grovt knivblad är köttyxa.

Populärt inom kockknivar

  • Stenfors Kockkniv 21 cm kolstål

    Stenfors Kockkniv 21 cm kolstål
    Stenfors kockkniv från Anders Petter. En kniv som i ett gediget hantverk smitts för hand i kolstål från Japan.
  • Tevere Kockkniv 20 cm Trä

    Tevere Kockkniv 20 cm Trä
    Klassisk kockkniv, perfekt till det mesta i köket. Tevere är en knivserie i klassisk nordisk design. Knivbladet är tillverkat av tyskt rostfritt stål och har en hårdhet på 57 HRC. Det ljusa handtaget i pakkawood är ergonomiskt snidat med ett skyddande bolster vid knivbladets slut. Varje kniv är handpolerad för bästa resultat och livslängd.
  • G-2 Kockkniv 20 cm

    G-2 Kockkniv 20 cm
    G-2 från Global Classic är den klassiska kockkniven, och har haft samma design sedan lanseringen 1985. Perfekt till det mesta i köket. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.
  • GN-010 Kockkniv oriental 26 cm

    GN-010 Kockkniv oriental 26 cm
    GN-010 från Globals orientaliska serie Ni är en stor och rejäl kockkniv som snabbt blir en trotjänare i köket. Det här den största modellen på kockkniv och den är perfekt att använda till de större grönsakerna och köttstyckena. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge perfekt balans, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!

Fler tips på kockknivar

  • Zwilling Pro Wood Kockkniv 16 cm

    Zwilling Pro Wood Kockkniv 16 cm
    Detta är en kniv av högsta kvalitet som är lika uppskattad i handen på en nybörjare som en mästerkock. Med sina vackra och kvalitativa material hjälper den till med tillberedning av mat både smidigt och perfekt samtidigt som dess design drar till sig mycket uppmärksamhet.Specifikationer:-Ergonomiskt handtag tillverkat av stenek.-SIGMAFORCE® kniv.-FRIODUR® härdad kniv.-Diskas för hand.
  • Classic Ikon Kockniv 18 cm Svart

    Classic Ikon Kockniv 18 cm Svart
    Classic Ikon kockkniv från Wüsthof, tillverkad i Tyskland. Kockkniven kan vara den viktigaste kniven i köket. Skiva, hacka, tärna - detta gör du med fördel med kockkniven. På Classic Ikon har du ett 3/4-dels bolster, vilket innebär att du har ingen vass kant mot fingrarna och du har hela bladet fritt ända ut till handtaget. Kockkniven finns med flera bladlängder för att du skall hitta den längd du känner dig bekväm med och som passar det ändamål du använder den för.
  • Kockkniv, 20cm - Zwilling Pro

    Kockkniv, 20cm - Zwilling Pro
    En allsidig kockkniv från Zwillings serie Pro, som är en serie med riktigt professionella knivar. Stålet har en hårdhet på 57 HRC och är specialslipade för att få fram en riktigt vass skärpa. Skaftet är av ABS-plast och ligger både bra i handen och ger ett stabilt grepp. Längd: 20cm
  • Kockkniv, 26cm - Zwilling Pro

    Kockkniv, 26cm - Zwilling Pro
    En allsidig kockkniv från Zwillings serie Pro, som är en serie med riktigt professionella knivar. Stålet har en hårdhet på 57 HRC och är specialslipade för att få fram en riktigt vass skärpa. Skaftet är av ABS-plast och ligger både bra i handen och ger ett stabilt grepp. Längd: 26cm
  • Kockkniv Oriental NI 16cm

    Kockkniv Oriental NI 16cm
  • 5000 MCD Gyutoh, Kockkniv 20cm

    5000 MCD Gyutoh, Kockkniv 20cm
    Gyutoh kockkniv från Miyabi är en kniv av högsta kvalitet med många användningsområden i köket. 5000 MCD är Miyabis allra finaste serie knivar, som kombinerar estetik med funktion på allra bästa sätt. Bladet i kniven är gjort av 101 lager MC63-stål som man har låtit ishärda i -196°C – vilket ger bladet en hårdhet på hela 63 HRC. Kniven är slipad enligt den japanska Honbazuketekniken, vilket ger en extraordinär skärpa. Längd: 20cm
  • Global NI Kockkniv 20 cm Oriental

    Global NI Kockkniv 20 cm Oriental
    En slitstark 20 cm kockkniv i orientalisk stil från Globals nya serie NI.NI är Globals nya heta serie med knivar för alla uppgifter som man kan tänkas stöta på i köket. Global NI är designad av Komin Yamada som har en gedigen historia av att ta fram kvalitetsknivar för Global och har med sin känsla för perfektion och noggrannhet satt Global på världskartan. Global Nis sortiment består av 18 högklassiga knivar och två knivset. Knivbladen är tillverkade av Cromova 18-stål och är något tjockare än den klassiska Globalkniven. Global NI-knivarna har fått en extrem skärpa och slipas för hand av en slipmästare. Handtaget har lite större form än de klassiska Globalknivarna men med en mer avsmalnade design för perfekt ergonomiskt grepp. De välkända ”Globalprickarna” har fått en ny form och präglas nu av en ljus och elegant design.  Material: Cromova 18-stål.Längd blad: 20 cm.
  • Kockkniv Keramisk Vitt blad 14 cm

    Kockkniv Keramisk Vitt blad 14 cm
  • Stor kockkniv - Professional Secrets

    Stor kockkniv - Professional Secrets
    PROVA KOCKGREPPET Syna en kock i knivhanden och du kommer att upptäcka en förhårdnad vid pekfingrets rot. Det beror på kockgreppet, på att proffsen fattar sin kniv så att pekfingret ligger och skaver mot ovansidan på bladet. Utifrån den hemligheten skapade vi Professional Secrets knivar, med ett unikt handtag som skonar pekfingrar under långa arbetsdagar. Det avrundade knivbladet ger en effektiv och skön arbetsrörelse. Vid varje upprepat snitt så slipper du det “dunk” som är vanligt med sämre knivar. ÄNDAMÅLSENLIG DESIGN Handtaget har en lätt midja för bättre grepp. Materialet är greppvänligt glasfiber som tål höga temperaturer. Den avsmalnande designen är inte bara estetiskt tilltalande och skonsam mot handen, den eliminerar även potentiella smutsfällor. MELLANHÅRT STÅL Mjukare knivstål är mer förlåtande om man skulle skära i ben eller böja bladet. Hårdare stål kan slipas till en vassare egg. Stålet i PS kockkniv är mellanhårt, 56-58 HRC. PROFFSENS TIPS MEDFÖLJER: • Låt knivens egen tyngd och form göra det mesta av jobbet när du skär. • Gör det till en vana att ofta ta ett tag med brynet. • Ett proffs skulle aldrig ens komma på tanken att arbeta med en slö kniv. PS KNIVAR • Ett unikt handtag som formgivits för proffsens sätt att hantera en kniv, kockgreppet. • Svenskt kvalitetsstål från Sandvik. Optimal hårdhet. • Kanvasfodralet skyddar både kniven och föremål runt omkring vid transport. Läs mer om knivar. SPECIFIKATIONER Kockkniv stor - 32 cm Material blad - Sandvik ® SanEdge™ Steel, 56-58 HRC Material handtag - Glasfiber Material fodral - Kanvas
  • Mannerströms Japansk Kockkniv 18 cm

    Mannerströms Japansk Kockkniv 18 cm
    Vacker och stilren design med ett handtag gjort i teak och med Leif Mannerströms signatur på bladet. Satinpolerat knivblad av högsta kvalitet och slipad för bästa skärpa. Levereras i en exklusiv presentkartong. 
  • Miyabi BLACK 5000MCD Santoku Japansk Kockkniv 14 cm

    Miyabi BLACK 5000MCD Santoku Japansk Kockkniv 14 cm
    Denna japanska Santoku-kniv har en otroligt hård kärna av mirko-karbid pulverstål vilket ger en fantastisk och oslagbar skärpa. Santoku är den bäst-säljande japanska kniven och Santoku betyder tre dygder. Det betyder att man lika gärna kan använda den på kött som på fisk och grönsaker. Knivbladet är täckt av 132 stållager som ger kniven dess unika Damaskus-design. Handtaget är i svart ask. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. 
  • Uptown Japansk kockkniv 17 cm

    Uptown Japansk kockkniv 17 cm
    Japansk kockkniv i molybdenum vanadium-stål
  • Chroma Type 301 Hammered Santoku. Japansk kockkniv, 18 cm

    Chroma Type 301 Hammered Santoku. Japansk kockkniv, 18 cm
    Japansk kockkriv från Chroma är specialdesignad av F.A Porsche genom samarbete med professionella kockar. Det platta handtaget är greppvänligt och skaftet är integrerade i kniven. På båda sidorna om kniven sitter en metallpärla som markerar var skaftet slutar och ger dig ett perfekt tumme pekfinger grepp.
  • Fiskars Norden kockkniv 20 cm

    Fiskars Norden kockkniv 20 cm
    Fiskars Kockkniv är en robust allroundkniv för alla skäruppgifter. Det högkvalitativa bladet är tillverkat av högpresterande, tyskt stål med hög kolhalt, vilket ger överlägsen prestanda och långvarig skärpa. Optimal 26-graders slipvinkel. Knivhandtaget är tillverkat av finsk värmebehandlad björk. Bladhårdhet HRC 56. Handdisk rekommenderas. Tillverkad i Finland.
  • Mighty Kockkniv 21 cm

    Mighty Kockkniv 21 cm
    Klassisk kockkniv för alla tillfällen. Passar både för att skära kött som grönsaker.
  • Raadvad Norr Fransk Kockkniv 20 cm

    Raadvad Norr Fransk Kockkniv 20 cm
    En fransk kockkniv från Norr-serien som kombinerar skandinavisk design med toppkvalité. Stor, allsidig kockkniv med kraftigt blad. Den klarar det mesta som ska skäras i köket. Tyskt, rostfritt stål av högsta kvalitet. Handtag av norskt kebony-trä. FSC-märkt. Längd: 20 cm
  • Zwilling Pro Kockkniv Traditionell 20 cm Rostfritt Stål Svart

    Zwilling Pro Kockkniv Traditionell 20 cm Rostfritt Stål Svart
    Den här kockkniven i serien Four Star från Zwillinger är en kockkniv som du kan använda till att hacka, skiva och skära de flesta råvaror. Kockkniven är en klassiker med balans och en skärpa som håller i sig och ett handtag som ger dig ett stadigt grepp. Kniven passar dig som är ambitiös hemmakock eller om du bara vill ha en riktigt bra kniv. Kniven kommer ifrån det tyska företaget Zwilling som kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket., allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en bra kvalitet. Knivarna i serien Pro har en riktigt proffsig prestanda med en specialslipning för att du ska uppnå en så hög skärpa som möjligt när du använder den.
  • Stelton Kockkniv Stor Pure Black

    Stelton Kockkniv Stor Pure Black
    De prisbelönta knivarna i den nya och eleganta svarta knivserien från Stelton är smidda i ett stycke av rostfritt stål och har en särskild beläggning, vilket gör att knivarna är mycket hygieniska och lätt att rengöra. Den svarta, matta beläggningen ger ett perfekt grepp. En perfekt present till alla som tycker om vacker och elegant design i köket! Utmärkt funktionalitet och rena, eleganta linjer! Längd: 34,3 cm
  • Zwilling Pro Wood Kockkniv 26 cm Trä

    Zwilling Pro Wood Kockkniv 26 cm Trä
    Praktisk kockkniv från Zwilling med ett greppvänligt handtag i ek. Den tillverkas i Tyskland och kniven har Friodur® stål- dubbel is-härdat knivstål av högsta kvalitet, patenterat av Zwilling J.A. Henckels
  • Wüsthof Classic Ikon Kockkniv Svart 20 cm

    Wüsthof Classic Ikon Kockkniv Svart 20 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 20 cmWüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Kockkniv Räfflad Plasthandtag Svart 25 cm

    Kockkniv Räfflad Plasthandtag Svart 25 cm
  • Wüsthof Classic Ikon Kockkniv Svart 26 cm

    Wüsthof Classic Ikon Kockkniv Svart 26 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 26 cmWüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Olivslipad Kockkniv 20cm KAI Shun Classic

    Olivslipad Kockkniv 20cm KAI Shun Classic
    Olivslipad kockkniv med en bladlängd på 20 cm från KAIs serie Shun Classic. Blad i 65 lager Damaskusstål med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i SUS-430- och SUS-431-stål. Stålets HRC ligger på 60-62. Handtag i svart Pakkaträ. Klassisk kockkniv som är lämplig för mycket i köket! Köttstycken, grönsaker, rotsaker etc. Den vackra olivslipningen gör att livsmedlet släpper lätt från knivens blad. Den speciella tillverkningsmetoden i KAI Shun Classic där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager runt en kärna av mycket hårt VG-10-stål gör knivarna närmast overkligt skarpa och tåliga. Knivbladets uppbyggnad gör också att kniven inte går av vid hård belastning. Knivarna är tillverkade för hand, inklusive stålarbetet, vilket ger varje kniv ett unikt mönster i stålet. Handtagen av Pakkawood, tunna lager ädelträ som varvas med plast under hårt tryck, är D-formade och ligger skönt i handen.
  • Kockkniv, 25,5 cm - Yaxell GOU

    Kockkniv, 25,5 cm - Yaxell GOU
    Kockkniv, 25,5 cm - Yaxell GOU 101 - med handtag i svart Mikarta PLUS. Kockkniv, 25,5 cm, Yaxell GOU 101, är en japansk kniv med otroliga 101 lager stål i Damaskus- design från YAXELL. Kärnan av SG-2 cobolt-vanadium rostfritt stål bildar egg. Bladet är laminerat tillsammans med 100 lager av växelvis hårt och mjukt stål som ger kniven extremt bra styrka.
  • Kockkniv 20 cm

    Kockkniv 20 cm
  • Kockkniv, Generation Y - Déglon - 20 cm

    Kockkniv, Generation Y - Déglon - 20 cm
    Kockkniv från Déglon i rostfritt stål med handtag i rosenträ. Gjord i Frankrike.
  • MAC Superior Japansk Kockkniv/Santoku 17 cm

    MAC Superior Japansk Kockkniv/Santoku 17 cm
    17 cm kockkniv i santokumodell. Passar för all sorts fisk, kött och grönsaker som ska skivas, hackas samt tärnas. En typisk MAC-kniv med balans och skärpa i toppklass! Handtag med genomarbetat bolster mellan handtag och knivblad. Kockkniv i santokumodell17 cm bladHandtag i trä
  • Kockkniv Olivslipad 21cm - Tamahagane San

    Kockkniv Olivslipad 21cm - Tamahagane San
    Kockkniv med olivslipning och en bladlängd på 21 cm från Tamahaganes serie SAN. Blad i 3 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och mjukare SUS-410-stål i sidorna. Handtag i brunt pakkawood. Detta är en klassisk kockkniv som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller exempelvis rotsaker. Den vackra gropslipningen gör dessutom att livsmedlet lättare släpper knivens blad.
  • Ulf Wagner Kockkniv 20 cm

    Ulf Wagner Kockkniv 20 cm
    En välbalanserad kockkniv från Ulf Wagners serie som passar utmärkt för såväl putsa kött som att att skära med.Den vackra ytan uppkommer tack vare de 67 lagerna av damaskerat stål. Kärnan består av ett rostresistent VG-10 stål, som sedan omgärdas av 33 lager stål på vardera sida. Det är denna typen av tillverkningsmetod, där två sorters mjukt stål varvas runt den mycket hårda kärnan av VG-10 stål, som gör kniven ofattbart skarp och tålig.Handtaget i mikarta ligger mycket bekvämt i handen oavsett om du är höger- eller vänsterhänt. Bladets längd: 20 cmKniven bör inte diskas i maskin utan endast för hand. 
  • 5000 MCD Santoku, Japansk Kockkniv 18cm

    5000 MCD Santoku, Japansk Kockkniv 18cm
    Kockkniv av santokutyp från Miyabi är en kniv av högsta kvalitet med många användningsområden i köket. Santoku betyder ungefär tre uppgifter, vilket är vad kniven kan användas till: skära, tärna och strimla. Kniven fungerar utmärkt till allt ifrån kött, fisk och fågel till grönsaker och frukt. 5000 MCD är Miyabis allra finaste serie knivar, som kombinerar estetik med funktion på allra bästa sätt. Bladet i kniven är gjort av 101 lager MC63-stål som man har låtit ishärda i -196°C – vilket ger bladet en hårdhet på hela 63 HRC. Kniven är slipad enligt den japanska Honbazuketekniken, vilket ger en extraordinär skärpa. Längd: 18cm
  • WMF Spitzenklasse Plus Kockkniv Rostfritt Stål Svart 15 cm

    WMF Spitzenklasse Plus Kockkniv Rostfritt Stål Svart 15 cm
    I serien Spitzenklassen från WMF kan du vara säker på att hitta en kniv för varje tillfälle med perfekt resultat. Serie har varit grundpelaren hos WMF i över 30 år och samtliga knivar i serien är smidda med en speciell teknik, Performance Cut som garanterar vassa blad med snygga och traditionella handtag med nitar i rostfritt stål. Alla knivar är tillverkade i härdat specialstål som gör att de håller skärpan länge. Med den här kockkniven kan du skära och hacka de flesta råvarorna i köket som grönsaker, örter och kött. Kniven är 29 cm lång och har ett blad på 15 cm.
  • Victorinox Grand Mâitre Kockkniv 20 cm Svart

    Victorinox Grand Mâitre Kockkniv 20 cm Svart
    Kockkniv med svart handtag, bladlängd 20 cm, levereras i presentbox.Bladets längd: 20 cmDen klassiska och vassa kockkniven i en lyxigare tappning.Kockkniven kallades ursprungligen för - fransk kniv - eftersom den från början användes av franska kockar främst för att stycka nötkött. Nuförtiden är - kockkniv - ett samlingsnamn för en mängd olika knivar i varierande storlekar som används i samband med matlagning.Victorinox Grand Maïtre en serie klassiskt designade, helsmidda knivar av tysk typ. Knivarna är smidda ur ett stycke och man får då en sömlös övergång mellan bladet och det ergonomiska handtaget.Detta skapar perfekt balanserade knivar som också är ögongodis. Eggen på knivarna har den traditionella europeiska slipningen.Redskapen är lätta att rengöra och tål undantagsvis att diskas i maskin, men rekommendationen är ändå att de skall handdiskas för en längre livslängd.Victorinox är kända för sina schweiziska arméknivar med multifunktion och har sedan starten berikat världen med sina högkvalitativa knivar, nuförtiden gjorda i rostfritt stål.Knivtillverkaren grundades 1884 men bytte 1909 namn till Victoria efter grundarens mamma som gick bort det året, samma år började man använda sitt välkända emblem, korset i skölden. När man 1921 började använda rostfritt stål i produktlinjen byttes namnet till Victorinox, en sammansättning av Victoria och inox som är synonymt med rostfritt stål, på franska acier inoxydable.
  • Kockkniv 27cm - Tamahagane San Kyoto

    Kockkniv 27cm - Tamahagane San Kyoto
    Kockkniv SAN KYOTO Tamahagane med en bladlängd på 27 cm. Levereras med bambuschatull. Blad i 63 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och sidor i mjukare SUS-410-stål. Handtag i Mikarta.
  • Kockkniv 18 cm Oliv

    Kockkniv 18 cm Oliv
    Nesmuk SOUL kockkniv är tillverkad i en unik stålblandning som möjliggör extrem skärpa och enastående skärprestanda som är svårt att uppnå men andra ståltyper som är vanliga i knivindustrin. Detta symboliserar tanken bakom Nesmuk och den standarden som krävs för det viktigaste köksredskapet av dem alla! Kockkniven har ett ensidigt, ihåligt slipat blad som är den perfekta allround kniven i varje kök. Handtaget är tillverkat i olivträ som är ett av det vackraste träslag. Nesmuk använder sig av handplockade bitar från vilda olivträd från en viss region i Spanien, träet kännetecknas utifrån dess spektakulära korn, ljusbrun till gyllengula färg med inslag av mörka ränder. För att behålla olivträets behagliga och mjuka känsla är handtaget inte polerat.
  • Grand Maitre Kockkniv 20 cm smidd med rosenträhandtag

    Grand Maitre Kockkniv 20 cm smidd med rosenträhandtag
    Denna fantastiska smidda kockkniv med vackert rosenträhandtag och 20 cm långt knivblad hör till Grand Maître serien. Detta är en mycket välbalanserad kniv som passar att skära vad som helst med (kött, fisk, fågel och grönsaker). Handtaget är format för handen med mjuka handskydd som ger säkrare användning och bättre grepp. En bra instegsmodell som går att använda till mycket, denna storlek bör finnas i varje kök. Handdisk rekommenderas och kniven bör inte bli liggandes i fuktiga eller våta förhållanden för länge då trähandtaget kan påverkas negativt av det.
  • Premium Cut Kockkniv 20 cm Red diamond

    Premium Cut Kockkniv 20 cm Red diamond
    Chefs No. 1 påminner om den klassiskt västerländska kockkniven och kan användas universellt i köket eller vid grillen. Den knivförande handen är alltid korrekt positionerad och kraften överförs därmed optimalt till bladet vid snitt i bägge riktningar. Detta är inte bara tidseffektivt utan skyddar även bladet. Knivbladen är tillverkade i ett särskilt höglegerat specialstål (1,4110) där en hårdhet på 57 HRC uppnås i den moderna vakuumhärdningsprocessen. Bladen är fint polerade och slutligen slipade av en professionell slipare för att säkerställa utmärkta skäregenskaper och överlägsen skärpevaraktighet. Handtagen är tillverkade i akrylplast, noggrant utvalda och bearbetade av erfaren personal vilket gör varje kniv till ett särskilt värdefullt mästerverk. Alla knivar levereras i en exklusiv trälåda med särskilt bladskydd för extra säkerhet. PremiumCut är således en perfekt gåva där unik design möter genomgående kvalité.
  • Ideal Provence Kockkniv 20 cm Stål/olivträ

    Ideal Provence Kockkniv 20 cm Stål/olivträ
    En klassisk kockkniv i serien Ideal Provence. Den genomgående vinkeln i hela skaftets längd ger den en utomordentlig balans och skäregenskaper till det mesta i köket. Tillverkad i hårt rostfritt stål (kromstål) som håller skärpan länge och gör kniven lätt att underhålla. Handtag i olivträ.
  • Global G-4 Kockkniv 18 cm Oriental

    Global G-4 Kockkniv 18 cm Oriental
    Medelstor orientalisk kockkniv med olivslipning, gör att livsmedlet du skär inte fastnar lika lätt på bladet. Globals kockkniv 18 cm är en lättarbetad och utmärkt allroundkniv. Bladets längd: 18 cm.
  • Wüsthof Classic V1 Kockkniv 20 cm

    Wüsthof Classic V1 Kockkniv 20 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 20 cmWüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Zwilling Four Star Jubileumskniv Kockkniv Tandad 14 cm Rostfritt Stål Svart

    Zwilling Four Star Jubileumskniv Kockkniv Tandad 14 cm Rostfritt Stål Svart
    Den här tandade kockkniven,14 cm från Zwilling är ett perfekt redskap när du vill skära grönsaker, kött, fisk eller andra livsmedel. Kockkniven är en jubileumskniv i knivserien Four Star som med sin lätta och eleganta design och sin välkända skärpa kommer underlätta ditt arbete i köket. Handtaget är ergonomiskt utformat så att den är skön för dig att hålla i och eggen är tillverkat av ett special stål, Friodor som gör kniven skarp och lätt att vässa. Den här knivserien passar lika bra för dig som är proffesionell kock som om du är en kräsen hemmakock som bara vill använda det bästa. Det Tyska företaget Zwilling har 280 års erfarenhet av knivar och i serien Four Star har du livstidsgaranti för material- och produktionsfel.
  • Victorinox Kockkniv med Fibroxhandtag 12 cm

    Victorinox Kockkniv med Fibroxhandtag 12 cm
    En liten kockkniv är din bästa vän i köket och det här är en mycket smidig och populär kniv från Victorinox.  Bladlängden är 12 cm och kniven har ett härligt ergonomiskt handtag i Fibrox som ger ett gott grepp.Knivar i den här storleken är mycket användbara och går ofta under benämningen allkniv eftersom de kan användas till allt från att skala lök, dela potatis i lämplig kokstorlek till allt annat finlir med kniv i köket.Den är populär och uppskattad av många kockar, köp den och du får en ny kompis vid skärbrädan.Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.
  • Victorinox Kockkniv extra bred med Fibroxhandtag 20 cm

    Victorinox Kockkniv extra bred med Fibroxhandtag 20 cm
    En extra bred kockkniv från Victorinox, den passar både proffskocken och hemmakocken.  Bladets längd är 20 cm och handtaget är ergonomiskt utformat av Fibrox som ger ett bra grepp. En kockkniv som trots det breda bladet är mycket smidig att arbeta med.Kniven hackar, tärnar och skär allt från fisk, fågel, kött till frukt och grönt. Kockkniven är ett måste och med den i köket blir det inga knivigheter.Vi tycker att en kockkniv som denna är obligatorisk att ha i hemmet. Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.
  • Walnut Wood Kockkniv 20 cm Valnöt

    Walnut Wood Kockkniv 20 cm Valnöt
    Denna multifunktionella kockkniv är perfekt balanserad för en unik upplevelse i köket. Kniven är designad att vara en all-round kniv och kan användas till alla tänkbara uppgifter, som till exempel att skära upp kött, skiva grönsaker eller finhacka örter. Bladets höga profil i kombination med det exklusiva skaftet skapar ett gott utrymme mellan hand och skärbräda och mässingsövergången mellan blad och handtag ger utmärkt stöd när man håller kniven i ett så kallat pinch grip. XC75 kolstålet är optimalt härdat till 58 HRC, lätt att slipa och har en extremt vass egg som håller sig vass över tid. Det vackra rundade handtaget är tillverkat av valnöt och polerad mässing. Kniven kommer i en elegant förpackning och varje kniv är numrerad. Bon Centuri står för elegant design, kvalitet och långvarig prestanda. De framställer knivar som är byggda för att vara lika fina att jobba med som de är dekorativa inredningsdetaljer. Alla knivar från Bon Centuri tillverkas av femte generationens knivmakare i den lilla byn Thiers i Franktike, landet där den moderna kökskniven uppfanns. Endast de främsta materialen används för att säkerställa att knivarna håller över tid.
  • Chroma Type 301 Kock/grönsakskniv 15 cm japansk

    Chroma Type 301 Kock/grönsakskniv 15 cm japansk
    En av de mest omtyckta knivarna i type 301-serien. Bladet är tillräckligt högt för att du ska kunna skiva och hacka utan besvär. En suverän allkniv helt enkelt.
  • G-79 Kockkniv olivslipad 16 cm

    G-79 Kockkniv olivslipad 16 cm
    G-79 från Global Classic är en smidig och lätthanterad kockkniv med olivslipning, vilket gör att råvaran släpper lättare från bladet. Passar till såväl att hacka grönsaker som till att skära köttråvaror. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.
  • Kai Shun Nagare Kockkniv 20 cm

    Kai Shun Nagare Kockkniv 20 cm
    En japansk kockkniv som är optimal för kött och grönsaker. Kniven är tillverkad av hårt VG10-stål och flexibelt VG2-stål som varvats till ett 72-lagers Damaskus stål. Det är unikt och väldigt hållbart. Kniven har ett snyggt handtag i Pakka-trä och är en ren fröjd att både se på och arbeta med. Specifikationer:- 72-lagers Damaskusstål- Handtag i Pakka-trä- Eggen är 20 cm och handtaget 14 cm- Hårdhet: 61 HRC +/- 1
  • Global GF-33 Kockkniv 21 cm smidd

    Global GF-33 Kockkniv 21 cm smidd
    Global Kockkniv 21 cm smidd.Bladets längd: 21 cm
  • Zwilling Four Star Kockkniv 26 cm

    Zwilling Four Star Kockkniv 26 cm
    Bladets längd: 26 cmDet tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast.  

 

 

ileadileadilead