Kockknivar

Kockkniven är en allround kniv med ett långt och högt blad. Det ska vara så pass högt att knogarna inte slår ner i skärbrädan när du snabbt hackar grönsaker eller skär en filé.

Längden på en kockkniv brukar man säga ska vara minst 18 cm. Höjden kan variera och bladets tjocklek likaså. En tumregel är dock att ju tunnare blad, desto lättare kan man skära igenom hårdare grönsaker som potatis.

Om kniven har ett blad som är tunnt på ena sidan och tjockt på den andra blir det lite som en kil som fastnar på vägen. En speciell typ av kockkniv med riktigt högt och grovt knivblad är köttyxa.

Populära kockknivar

  • Subarashii Keramisk kniv 15 cm

    Subarashii Keramisk kniv 15 cm
    Den keramiska kockkniven från Subarashii är lika vass som den är snygg! Kniven håller sig vass längre tack vare materialet den är gjord av då keramik är hårdare än stål och kan slipas vassare. Den keramiska kockkniven från Subarashii har ett lent handtag med fin form som ligger skönt i handen. Knivbladet på 15 cm gör kniven mycket användbar - helt enkelt ett måste i ditt kök!
  • Nesmuk EXKLUSIV C150 Kockkniv

    Nesmuk EXKLUSIV C150 Kockkniv
    Denna otroligt snygga EXKLUSIV C150 kockkniv från Nesmuk är en fantastisk allround kniv i varje kök. Bladet har 401 lager Damaskusstål, som skapar dess vackra mönster. Det har ett kolinnehåll på 1,5% och den exklusiva beläggningen Nesmuk Protective Coating, som reducerar underhållsarbetet markant och ger kniven en lång livslängd. Kockkniven är en del av EXKLUSIV-serien, som består av handgjorda knivar som alla avspeglar ett enastående och konsistent hantverk. Vid utarbetningen av varje kniv ingår över 50 olika steg, varav endast de som tillslut klarar den slutliga inspektionen för felfri perfektion får lov att bära Nesmuks fladdermussymbol.EXKLUSIV-serien framställs i tre varianter: C90, C100 och C150, skiljer sig åt i antalet av lager Damaskusstål samt kolinnehåll i stålet. Kolinnehållet i stålet gör dessutom att knivarna uppnår en otrolig skärpa och får en bra hållbarhet.
  • Kockkniv Damaskus 67 lager Gul

    Kockkniv Damaskus 67 lager Gul
  • Ballarini - Tevere Kockkniv 20 cm Trä

    Ballarini - Tevere Kockkniv 20 cm Trä
    Klassisk kockkniv, perfekt till det mesta i köket.Tevere är en knivserie i klassisk nordisk design. Knivbladet är tillverkat av tyskt rostfritt stål och har en hårdhet på 57 HRC. Det ljusa handtaget i pakkawood är ergonomiskt snidat med ett skyddande bolster vid knivbladets slut. Varje kniv är handpolerad för bästa resultat och livslängd.

Fler tips på kockknivar

  • Chroma - Type 301 Kock/grönsakskniv 15 cm japansk

    Chroma - Type 301 Kock/grönsakskniv 15 cm japansk
    En av de mest omtyckta knivarna i type 301-serien. Bladet är tillräckligt högt för att du ska kunna skiva och hacka utan besvär. En suverän allkniv helt enkelt.
  • Kockkniv Kasumi 24 cm

    Kockkniv Kasumi 24 cm
  • Miyabi - RAW 5000 FCD Kockkniv 20 cm Gyutoh

    Miyabi - RAW 5000 FCD Kockkniv 20 cm Gyutoh
    Gyutoh är japansk svar på västvärldens kockkniv och kökets vanligaste kniv. Kockknivar finns i många format, typer och modeller. En kockkniv är oftast den första kniven du behöver när det kommer till köksknivar eftersom den är så väldigt mångsidig. Du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött & fisk och mycket mer med denna modell, en allround kniv. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka saker utan att knogarna slår i skärbrädan. Denna modell på 20 cm är den vanligaste storleken.
  • Tamahagane - San Kockkniv 27 cm

    Tamahagane - San Kockkniv 27 cm
    Tamahagane San Kockkniv är en kniv i serien San från Tamahagane. Denna kockkniv- kockens bästa vän- är en mångsidig modell som kan användas till de allra flesta råvaror. Med San Kockkniv går det lekande lätt att skära, hacka och tärna vad det än må vara. Tyngden i knivbladet underlättar dessutom att arbeta med stora köttstycken och rotsaker.Likt alla knivar från Tamahagane håller kniven en hög standard med extrem skärpa och hållbarhet som härstammar från den unika ståltillverkningen för traditionella japanska samurajsvärd. Knivbladet är, precis som de traditionella samurajsvärden, uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål. San knivserie Knivserien San från Tamahagane utgörs av knivar som alla har tre lager stål. Knivbladet är uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål, precis som det traditionella samurajsvärdet- katanasvärdet. Kärnan består av VG5-stål som innehåller en hög andel kol vilket gör det mycket hårt. Tack vare detta kan eggen slipas sylvass. Ett mjukare och mer rosttåligt stål bygger upp de två yttre lagren. Knivarna får med denna uppbyggnad en otrolig egg och extrem styrka och rosttålighet. Hårdhetsgraden är 58–59 HRC.Handtaget på San-knivarna är tillverkat av vackert rödbrunt pakkawood. Materialet skapas genom att fanér och specialplast sammanfogas under högt tryck. Handtaget får en riktigt härlig känsla tack vare materialet som behåller strukturen från träet. Dessutom har det antibakteriella egenskaper. En vikt i handtaget ser även till att kniven är perfekt balanserad.Översikt - Kockkniv i tre lager stål - Längd: 27 cm. - Passar de flesta råvaror. - Kärna i mycket hårt VG5-stål - Hårdhetsgrad: 58-59 HRC - Handtag i pakkawood med antibakteriella egenskaper.
  • Kockkniv, 19 cm, svart, SwissClassic i presentask

    Kockkniv, 19 cm, svart, SwissClassic i presentask
  • Victorinox - Fibrox Kockkniv 22 cm

    Victorinox - Fibrox Kockkniv 22 cm
    Kockkniv med ett blad i rostfritt stål som mäter 22 cm och ett handtag i hållbar Fibrox från Victorinox.Utrusta ditt kök med en tillförlitlig kockkniv för alla tillfällen med denna hållbart designade kockkniv från den schweiziska knivgiganten Victorinox. Denna kockkniv har ett väl utformat brett blad med en längd på 22 cm, vilket gör att den kan ta sig an alla möjliga hack- och skärjobb – stora som små. Hacka både grönsaker och rotfrukter eller skär upp perfekta bitar kött och fisk; allt är möjligt med Victorinox allroundkockkniv. Kockknivens blad är tillverkat i rostfritt stål av högsta kvalité för hållbar användning i många år framåt, och knivens handtag är gjort av Fibrox, vilket är ett tåligt plastmaterial. Handtaget är ergonomiskt utformat för komfort och har både en yta som är matt för att förhindra glid samt ett inbyggt fingerskydd för säker användning. Handdisk rekommenderas.År 1884 slog Karl Elsener upp dörrarna till sin bestickverkstad i den lilla orten Ibach i centrala Schweiz. Han hade som mål att bekämpa fattigdom och arbetslöshet i, på den tiden, ett av Europas fattigaste länder genom att skapa arbete och på så sätt minska emigrationen västerut. År 1897 uppfann han den numera ikoniska Schweiziska Armékniven som skapade grunden till ett blomstrande företag som satte både Schweiz och Ibach på kartan. Idag är Victorinox ett globalt bolag som fortfarande har sin legendariska armékniv som kärnprodukt, och numera även är kända för sin tillverkning av hållbara knivar och hushållsredskap av allra högsta kvalitet. Schweiziskt hantverk när den är som bäst.
  • Lion Sabatier - Ideal Kockkniv 20 cm Stål/svart

    Lion Sabatier - Ideal Kockkniv 20 cm Stål/svart
    En kockkniv i serien Ideal. Den genomgående vinkeln i hela skaftets längd ger den en utomordentlig balans och skäregenskaper till det mesta i köket. Tillverkad i hårt rostfritt stål (kromstål) vilket gör att kniven håller skärpan länge och lätt att underhålla.
  • Chroma - Type 301 Kockkniv 24 cm

    Chroma - Type 301 Kockkniv 24 cm
    Type 301-serien blev bäst i test när Testfakta provade kockknivar. Detta är den längsta kniven i serien – en välbalanserad favorit för alla som gillar traditionella kockknivar med långa blad. Uppskattas inte minst av den lite mer rutinerade kocken.
  • Global G-12 Köttyxa 16 cm

    Global G-12 Köttyxa 16 cm
    Köttyxan är ditt bästa val när du skall separera brosk eller leder mellan köttstycken. Yxan passar även perfekt för att hacka kött till grytbitar. Detta är den enda kniven från Global som vi rekommenderar för den här typen av arbeten.Bladets längd: 16 cm.
  • Miyabi BLACK 5000MCD Rocking Santoku Japansk Kockkniv 18 cm

    Miyabi BLACK 5000MCD Rocking Santoku Japansk Kockkniv 18 cm
    Den 18 cm långt gung-kniven från Miyabis BLACK-serie är tillverkad av det starkaste stål. Kniven har en lätt böj så att den kan användas till att gunga när du skär med den, i motsats till en rak kniv. Kniven är tillverkad av det finaste karbide-stålet, vilket gör kniven väldigt tålig och får en otroligt skärpa. Bladets kärna har 128 lager stål över sig vilket ger kniven det unika Damaskus-mönstret. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen.
  • Miyabi BLACK 5000MCD Santoku Japansk Kockkniv 14 cm

    Miyabi BLACK 5000MCD Santoku Japansk Kockkniv 14 cm
    Denna japanska Santoku-kniv har en otroligt hård kärna av mirko-karbid pulverstål vilket ger en fantastisk och oslagbar skärpa. Santoku är den bäst-säljande japanska kniven och Santoku betyder tre dygder. Det betyder att man lika gärna kan använda den på kött som på fisk och grönsaker. Knivbladet är täckt av 132 stållager som ger kniven dess unika Damaskus-design. Handtaget är i svart ask. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. 
  • Mad Bull - Serbisk kockkniv 18cm Rött handtag

    Mad Bull - Serbisk kockkniv 18cm Rött handtag
  • Exxent - Kockkniv 20 cm Professional

    Exxent - Kockkniv 20 cm Professional
    Chromium Molybdenum Vanadium X50CRMOV15Framtagen för proffs och kräsna hemmakockar. Kockkniv professional av molybdenum vanadium stål och har ett 18/8 greppvänligt rostfritt handtag. En slitstark kockkniv som passar perfekt till att skära kött, kyckling eller grönsaker.
  • Miyabi BLACK 5000MCD Gyutoh Kockkniv 24 cm

    Miyabi BLACK 5000MCD Gyutoh Kockkniv 24 cm
    Denna Gyutoh-kniv från Miyabi är 24 cm. Kniven är tillverkad med en kärna i mikro-karbid pulverstål vilket ger kniven en fantatsiskt skärpa. Kniven har 132 yttre stållager som täcker kärnan och ger kniven den unika Damaskus-designen på bladet. Handtaget är i svart ask.Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen.
  • Fiskars Functional Form Kockkniv 2-pack - Kockknivar Plast Svart

    Fiskars Functional Form Kockkniv 2-pack - Kockknivar Plast Svart
    Kockkniven från Fiskars har ett starkt knivblad i japanskt rostfritt stål med ett ergonomiskt handtag. Kockkniven har en användarvänlig design för optimerad prestanda. Om kockkniven från Fiskars- Förpackningsantal: 2- Bekvämt, ergonomiskt handtag.- Användarvänlig design.- Starkt, vasst knivblad.- Från kollektionen Functional Form. Skötselråd för kockkniven- Kan diskas i maskin men handdisk rekommenderas. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
  • Miyabi 5000fcd Gyutoh Kockkniv 20 Cm - Kockknivar Stål Grå

    Miyabi 5000fcd Gyutoh Kockkniv 20 Cm - Kockknivar Stål Grå
    Knivserien Miyabi 5000FCD har en kärna av FC 61 stål som har en hårdhet på 61 HRC och är täckt med 49 lager av is-härdat rostfritt CRYODUR® stål, i en vacker damask design. Knivarna har en slipvinkel på 20° och ett traditionellt japanskt D- format handtag av grått Pakkawood. Knivarna har även en livstidsgaranti på material- och produktionsfel och tillverkas i Seki, Japan. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
  • Kineo Kockkniv 20 cm

    Kineo Kockkniv 20 cm
  • Funktion Kötthammare Nylon

    Funktion Kötthammare Nylon
  • Japanska Kockknivar Set - 2 knivar

    Japanska Kockknivar Set - 2 knivar
    Japanska Kockknivar Set - 2 knivar Två eleganta och exklusiva kockknivar med det ikoniska damascus mönstret. Knivarna är tillverkade av japanskt stål och hjälper dig att skära igenom vad du än behöver&hellip:
  • Design by F.A. Porsche P18 Kockkniv 20 cm

    Design by F.A. Porsche P18 Kockkniv 20 cm
    Den bästsäljande kockkniven Porsche P18 ur Type 301-serien från Chroma är designad av F. A. Porsche, barnbarn till bilmärket Porsches grundare. Kniven har fått många utmärkelser både för sin utformning och sin kvalitet. Balansen i kniven är unik och ger tillsammans med det ergonomiska handtaget fantastisk prestanda.
  • Victorinox Kockkniv extra bred med Fibroxhandtag 20 cm

    Victorinox Kockkniv extra bred med Fibroxhandtag 20 cm
    En extra bred kockkniv från Victorinox, den passar både proffskocken och hemmakocken.  Bladets längd är 20 cm och handtaget är ergonomiskt utformat av Fibrox som ger ett bra grepp. En kockkniv som trots det breda bladet är mycket smidig att arbeta med.Kniven hackar, tärnar och skär allt från fisk, fågel, kött till frukt och grönt. Kockkniven är ett måste och med den i köket blir det inga knivigheter.Vi tycker att en kockkniv som denna är obligatorisk att ha i hemmet. Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.
  • Miyabi BLACK 5000MCD 67 Santoku Japansk Kockkniv 18 cm

    Miyabi BLACK 5000MCD 67 Santoku Japansk Kockkniv 18 cm
    Denna japanska Santoku-kniv från Miyabi har ett blad på 18 cm. Kniven har en otroligt stark mikro-karbid kärna vilket ger en fantastisk skärpa. Santoku är den mest sålda japanska kniven och Santoku betyder Tre dygder. Det betyder att man lika gärna kan använda kniven till fisk som till kött och grönsaker. Den raka eggen består av 132 stållager vilket ger kniven den unika damaskus-designen. Knivens handtag är i svart ask och har en hårdet på 66 Rockwell. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen.
  • WMF - Hackkniv Kinesisk 18,5 cm

    WMF - Hackkniv Kinesisk 18,5 cm
    Rejäl hackkniv ur serien Spitzenklasse Plus från tyska WMF. Kniven är med sitt ergonomiska handtag perfekt till att skära, dela eller hacka de allra flesta råvaror. Knivbladet är tillverkat i härdat specialstål och är behandlat för att stå emot rost och övrigt slitage. Genomgående tysk kvalitet och design.
  • Kockkniv Plasthandtag Svart 20 cm

    Kockkniv Plasthandtag Svart 20 cm
  • Lion Sabatier Fuso Nitro+ kockkniv, L20cm

    Lion Sabatier Fuso Nitro+ kockkniv, L20cm
    Med sin enkla design, sin otroliga skärpa och det extremt starka stålet som den är gjord av, är kockkniven från Lion Sabatier perfekt till många saker i köket.Kockkniven är en del av Lion Sabatiers exklusiva knivserie Fuso Nitro+, som består av helsmidda knivar i högkvalitetsstål. Knivarna har en perfekt balans i handen och en enastående skärpa.
  • Ego Kockkniv 20 Cm - Kockknivar Rostfritt Stål

    Ego Kockkniv 20 Cm - Kockknivar Rostfritt Stål
    Mångsidig kockkniv från EGO skär enkelt igenom olik råvaror och passar att använda för de flesta köksutmaningar. Välbalanserad design och vinkel för optimal skärprestanda. Välbalanserad knivserie från norska EGO. Knivarna har utmärkt kantprestanda vilket ger otroligt skarp egg, utomordentlig styrka, hög hårdhet och hög tålighet mot korrosion. Knivarna är mycket enkla att slipa upp igen för att återfå sin otroliga skärpa. Egenskaper Kockkniv 20 cm HRC: 58±2 Handtag tillverkad av rostfritt stål och G10 15° slipvinkel Balanspunkt: Center Tillverkad i Norge av Wilfa Godkänd av professionell kockar Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
  • Wüsthof - Classic White Kockkniv 16 cm

    Wüsthof - Classic White Kockkniv 16 cm
    En klassisk kockkniv med ett modernt vitt handtag med perfekt balans som gör matlagningen till ett nöje. Kniven är en essentiell del av köket och passar för de flesta uppgifterna. Bra för att hacka och skiva fisk, frukt, örter, grönsaker och kött. Kniven har ett helt bolster för extra säkerhet. Serien Classic White från Wüsthof finns i flera bladlängder och varianter för matlagningens alla delar. Bladlängd 16 cm.
  • Global - Global GN-001 Kockkniv olivslipad oriental 16 cm

    Global - Global GN-001 Kockkniv olivslipad oriental 16 cm
    GN-001 från Globals orientaliska serie Ni är en mindre kockkniv med olivslipning, vilket gör att råvaran släpper lättare från bladet. Kniven passar till att skära grönsaker och mindre köttstycken.Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge perfekt balans, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!
  • Mac - Chef Kockkniv 21,5 cm

    Mac - Chef Kockkniv 21,5 cm
    Denna kockkniv från MAC har ett högt blad vilket gör att du slipper slå knogarna i skärbrädan när du hackar dina råvaror. Knivbladet har en längd på 21,5 cm och legering av extra hårt stål med bland annat molybden, volfram och vanadin, vilket gör eggen rostfri och extra slitstark. Handtaget är gjort i pakkaträ och är mycket bekväm att använda.
  • Kamado Sumo BBQ köttyxa

    Kamado Sumo BBQ köttyxa
    Köttyxa från Kamado Sumo som utan bekymmer skär genom det grillade köttet. Kniven är tillverkad i tyskt stål med otroligt skarphet. Stålet är värme- och kallbehandlat för flexibilitet och rostskydd. Köttyxan från Kamado Sumo är slipad för hand på vardera sida och du är därför garanterad en knivskarp egg. Handtaget är tillverkat i högkvalitativt pakkaträ, ett otroligt vackert och hållbart material som ligger bekvämt och säkert i handen.
  • Kockkniv 12 cm, trähandtag

    Kockkniv 12 cm, trähandtag
  • Svart kockkniv 20 cm

    Svart kockkniv 20 cm
    Svart kockkniv 20 cm från Funktion
  • Hard Edge kockkniv 17 cm

    Hard Edge kockkniv 17 cm
    Fiskars Hard Edge-knivar är designade för att göra vardagen enklare i köket. Knivbladen är tillverkade av tjockt rostfritt stål med revolutionerande LZR-EDGE ™ -teknologi som gör att bladen håller sig vassa 4 gånger längre än vanliga knivar. Handtagen har ergonomisk design med ett unikt 3D-mönster för att ge ett perfekt grepp.
  • Kockkniv, 19 cm, trähandtag i ask

    Kockkniv, 19 cm, trähandtag i ask
  • Miyabi - Birch 5000 MCD Gyutoh Kockkniv 24 cm

    Miyabi - Birch 5000 MCD Gyutoh Kockkniv 24 cm
    Gyutoh är Miyabis svar på västvärldens kockkniv och kökets mest användbara kniv. Kockknivar finns i många format, typer och modeller. En kockkniv är så väldigt mångsidig och är oftast den första kniven du behöver när det kommer till din samling av bra köksknivar. Det är en riktigt allroundkniv då du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött och fisk och mycket mer med denna modell. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka råvaror utan att knogarna slår i skärbrädan. Denna modell har en generös längd på 24 cm och kan hacka eller skära en stor mängd råvaror åt gången.Miyabi Birch serien har en kärna av MC63 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR®, som i själva verket är förädlat SG2 stål härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker floristisk damaskdesign. Slipvinkel är 19°, eggen är slipad enligt Honbazuke metoden och handtaget är traditionellt D-format och gjort av masurbjörk från finska Lappland. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan, med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét som dessutom lämnar en livstidgaranti på material och produktionsfel.
  • Satake Professional Kockkniv 21 cm

    Satake Professional Kockkniv 21 cm
    En kockkniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Knivarna i serien är tillverkade i AUS8-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning.  Kockkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Material: AUS8-stålBladlängd: 21 cmHandtag av svart pakkaträFabrikat: Satake
  • Victorinox - Kebony Kockkniv Vågig 22 cm

    Victorinox - Kebony Kockkniv Vågig 22 cm
    Victorinox Kockkniv med vågigt blad.Tillverkad i rostfritt stål men en bladlängd på 22 centimeter och med vågig egg. Knivbladet är tunt och skarpt vilket gör att du kan skära alla grönsaker, frukt och kött i perfekta bitar. Handtaget i trä är ergonomiskt format och polerad för hand för att ge bästa möjliga grepp.Victorinox produkter har livstidsgaranti mot material- och produktionsfel.Schweziska Victorinox är ett gammalt kvalitetsmärke som ursprungligen började med att tillverka de världsberömda multifunktionella Swiss Army Knives redan 1884. Idag står Victorinox för hög kvalitet och innovation när det gäller flera typer av knivar, främst köksknivar för både professionellt bruk och hobbykockar med höga krav på sina verktyg.
  • Tamahagane SAN Kockkniv 24 cm

    Tamahagane SAN Kockkniv 24 cm
    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt PakkawoodBladets längd: 24 cm
  • Zwilling - Kramer Gyutoh Kockkniv 20 cm

    Zwilling - Kramer Gyutoh Kockkniv 20 cm
    Kramer gyutoh kniv från Zwilling är Japans svar på den västerländska kockkniven. En allround kniv av hög kvalité och med fantastisk skärpa som är ett måste i varje kök då den är så pass mångsidig. Den här kniven tillåter dig skapa mindre underverk i köket och underlättar all matlagning. Kniven har en kärna av stenhårt SG-2 stål som sedan har omgärdats av 100 lager två sorters rostfria ståltyper vilket ger bladet sin vassa egg och hårdhet. Den hållbara skärpan och flexibiliteten är ett resultat av CRYODUR® metoden i vilken bladet is-härdas. Det vackra bladmönstret, vilket kan liknas vid ett träds ådringar, kommer från framställningsmetoden Chevron Damask. Handtaget är tillverkat i svart Micarta, ett hållbart och bekvämt material att ha i sin hand. Diska kniven för hand för att ta hand om ditt hantverk på bästa sätt och torka direkt av den med torr handduk.
  • Opinel - Les Forgés 1890 Kockkniv 17 cm

    Opinel - Les Forgés 1890 Kockkniv 17 cm
    En mindre kockkniv är ett måste i varje hem. Kniven passar lika fint till att skära kött, som att tärna grönsaker och frukt. Serien Les Forgés 1890 moderna design i kombination med tradition av fint hantverk kommer imponera även den mest kräsna kocken. Knivarna har överlägsen kvalitet, smidda helt från en enda stång av X50CrMoV15 rostfritt stål, som ger en anmärkningsvärd styrka, balans och utmärk skärförmåga. Handtaget av bokträ känns har en ergonomisk design och ligger bekvämt i handen. Serien lanserades 2019 och tillverkas i Opinels fabrik i Franska alperna.
  • Fiskars - Titanium Kockkniv 20 cm

    Fiskars - Titanium Kockkniv  20 cm
    Fiskars Titanium är den senaste innovationen inom knivar. Fiskars Titanium knivar kombinerar design med funktionalitet på ett innovativt sätt. Knivbladen är gjorda av titan, vilket gör knivarna extremt lätta, samt ger fantastisk kontroll vid användning. Revolutionerande LZR-EDGE-teknik håller bladen vassa upp till fyra gånger längre än vanliga knivar. Den moderna designen med ett tredimensionellt mönstrat handtag ger optimalt grepp och ergonomi. Handdisk rekommenderas. Titanium Kockkniv med 20 cm i bladlängd, är en bra allroundkniv i köket som passar för alla skäruppgifter.Titanblad för extrem lätthet, prestanda och kontrollRevolutionerande LZR-EDGE-teknik håller bladet vasst upp till fyra gånger längre än vanliga knivarUltimat korrosionsbeständighetErgonomiskt, tredimensionellt mönstrat handtag för perfekt greppBolster och ändlock av rostfritt stål ger kniven perfekt balans.
  • Bob Kramer Damask Gyutoh. Kockkniv 16 cm

    Bob Kramer Damask Gyutoh. Kockkniv 16 cm
  • Lion Sabatier Pluton Kockkniv 15cm - Kockknivar Svart

    Lion Sabatier Pluton Kockkniv 15cm - Kockknivar Svart
    Pluton Kockkniv 15cm från Lion Sabatier. Kockknivar Svart . Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
  • Wmf Kineo Allkniv 12 Cm - Kockknivar Stål Svart

    Wmf Kineo Allkniv 12 Cm - Kockknivar Stål Svart
    Allkniven från WMF har en kinesisk, ergonomisk design med ett vasst, sågtandat knivblad. Den har ett skönt handtag i rostfritt stål med en bra balans för optimal användarupplevelse. Ett nödvändigt redskap för ditt kök. Om allkniven från WMF- Från kollektionen Kineo.- Långvarig skärpa.- Kinesisk design.- Skönt handtag.- Tillverkad i Tyskland Skötselråd för allkniven- Handdisk rekommenderas. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
  • Miyabi - Artisan 6000MCT Gyutoh Kockkniv 24 cm

    Miyabi - Artisan 6000MCT Gyutoh Kockkniv 24 cm
    Gyutoh är japansk svar på västvärldens kockkniv och kökets vanligaste kniv. Kockknivar finns i många format, typer och modeller. En kockkniv är oftast den första kniven du behöver när det kommer till köksknivar eftersom den är så väldigt mångsidig. Du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött, fisk och mycket mer med denna modell, en riktig allround kniv. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka saker utan att knogarna slår i skärbrädan. Denna modell är en större rejäl modell på 24 cm och hackar/skär mer och större råvaror åt gången.Knivbladet är uppbyggt av en kärna av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 2 lager hamrat rostfritt stål, vilket ger kniven ett elegant utseende och förhindrar att råvaran fastnar vid användning. Slipvinkel 19°, slipat enligt Honbazukemetoden, dvs raka slipvinklar som ger det symmetriska bladet en skalpell-liknande skärpa, kännetecknet för alla Miyabis knivar. Handtag av pakkaträ. Livstidsgaranti på material- och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan.
  • Victorinox Kockkniv med Fibroxhandtag 12 cm

    Victorinox Kockkniv med Fibroxhandtag 12 cm
    En liten kockkniv är din bästa vän i köket och det här är en mycket smidig och populär kniv från Victorinox.  Bladlängden är 12 cm och kniven har ett härligt ergonomiskt handtag i Fibrox som ger ett gott grepp.Knivar i den här storleken är mycket användbara och går ofta under benämningen allkniv eftersom de kan användas till allt från att skala lök, dela potatis i lämplig kokstorlek till allt annat finlir med kniv i köket.Den är populär och uppskattad av många kockar, köp den och du får en ny kompis vid skärbrädan.Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.
  • Zwilling Gourmet Santoku Japansk Kockkniv 18 Cm - Kockknivar Plast Svart

    Zwilling Gourmet Santoku Japansk Kockkniv 18 Cm - Kockknivar Plast Svart
    Knivblad av Friodur rostfritt stål som härdats med is i en unik process Zwillings logotyp inpräntad. Ergonomiskt handtag i klassisk design med nitar. Utan bolster. Handdisk rekommenderas för optimal kvalitet. Tål maskindisk. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
  • Hard Edge Kockkniv 20 cm Svart

    Hard Edge Kockkniv 20 cm Svart

Köp flera kockknivar och spara pengar

Om du är i behov av att förnya eller skaffa flera kockknivar på en gång kan vi rekommendera att du köper ett knivset med köksknivar. Då får du kockknivarna för olika moment till ett lägre pris än om du skulle köpa styckvis.

ilead