Kockknivar

Kockkniven är en allround kniv med ett långt och högt blad. Det ska vara så pass högt att knogarna inte slår ner i skärbrädan när du snabbt hackar grönsaker eller skär en filé. Längden på en kockkniv brukar man säga ska vara minst 18 cm. Höjden kan variera och bladets tjocklek likaså. En tumregel är dock att ju tunnare blad, desto lättare kan man skära igenom hårdare grönsaker som potatis. Om kniven har ett blad som är tunnt på ena sidan och tjockt på den andra blir det lite som en kil som fastnar på vägen. En speciell typ av kockkniv med riktigt högt och grovt knivblad är köttyxa.

Populärt inom kockknivar

  • Stenfors Kockkniv 21 cm kolstål

    Stenfors Kockkniv 21 cm kolstål
    Stenfors kockkniv från Anders Petter. En kniv som i ett gediget hantverk smitts för hand i kolstål från Japan.
  • Tevere Kockkniv 20 cm Trä

    Tevere Kockkniv 20 cm Trä
    Klassisk kockkniv, perfekt till det mesta i köket. Tevere är en knivserie i klassisk nordisk design. Knivbladet är tillverkat av tyskt rostfritt stål och har en hårdhet på 57 HRC. Det ljusa handtaget i pakkawood är ergonomiskt snidat med ett skyddande bolster vid knivbladets slut. Varje kniv är handpolerad för bästa resultat och livslängd.
  • San Kyoto Kockkniv 27 cm

    San Kyoto Kockkniv 27 cm
    SNK-1103 från Tamahaganes exklusiva knivserie San Kyoto är en stor kockkniv som kan användas till allt från att hacka grönsaker till att skära kött. Knivbladet är extremt hårt, och uppbyggt av 63 lager stål som hamras för att uppnå det skiftande mönster som pryder bladen. Varje kniv får därmed en individuell mönstring. Det svarta handtaget är tillverkat av micarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Micarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. I handtaget finns även en vikt monterad, som du kan se som en knapp på handtagets slut. Denna hjälper kniven hålla dess perfekta balans oavsett storlek på bladet. Alla Tamahagane San Kyoto-knivar levereras i ett vackert bambuschatull. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • Mareld Kockkniv 20 cm.

    Mareld Kockkniv 20 cm.
    En trogen vän. Mareld strävar alltid efter att tillverka så slitstarka produkter som möjligt. Det tänket genomsyrar deras kockkniv i allt från stålets hårdhet till träslaget i skaftet, allt valt med en stor omsorg och med dina behov i åtanke.Med inspiration från naturen. Marelds design präglas av den svenska västkusten med sin naturligt vackra men lite råa natur. Precis som det mörkgråa och kalla havet möter de varma granitklipporna på sommaren, möter det varma olivträet det kalla stålbladet. Kockkniven är antagligen den kniv som används mest i köket. Antagligen för att den är så lagom på alla sätt. Den är lagom lång, lagom tung och lagom bred.

Fler tips på kockknivar

  • Zwilling Cuisine Japansk Kockkniv Santoku Olivslipning 18 cm Rostfritt Stål Svart

    Zwilling Cuisine Japansk Kockkniv Santoku Olivslipning 18 cm Rostfritt Stål Svart
    Den här Japansk kockkniven i serien TWIN Cuisine från Zwillinger är ett utmärkt val när du vill skära eller filéa fisk eller kött. Varje kniv i serien Twin Cuisine har en fin balans mellan modern systetiskt anti-glid handtag och ett traditionellt synligt stål. Kniven är också olivslipad vilket bidrar med att produkten inte fastar lika lätt mot bladet. Stålet är tillverkat i special stål Friodor vilket ger dem en mycket hög skärpa. Knivarna är också enkla att slipa och bryna. Tyska företaget Zwilling har 280 års erfarenhet av knivar och i sortimentet finns en kniv för dig oavsett om du är en amatör eller professionell kock.
  • Royal Kockkniv 15 cm

    Royal Kockkniv 15 cm
  • Wüsthof Classic Kockkniv Med Hål 20 cm Svart

    Wüsthof Classic Kockkniv Med Hål 20 cm Svart
    Wüsthof Classic serien är designad av proffskockar och framtagen för dig som tycker om att ha god kvalité på dina redskap i köket. Handtaget är ergonomiskt utformat för att passa perfekt i handen när du arbetar med den. Knivens blad är gjort av hållbart rostfritt stål för att tåla mycket över lång tid. Den här kockkniven är en kniv du inte kan vara utan i ditt kök, den är oerhört användbar när du ska hacka och tärna alla typer av livsmedel. Tack vare den hålade ytan på bladet skapas en anti vaccum effekt vilket gör att det du skär inte klistrar fast på bladet. Perfekt för dig som vill vara en extra effektiv Kock.
  • Wüsthof Classic Kockkniv 26 cm V2

    Wüsthof Classic Kockkniv 26 cm V2
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 26 cmWüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Asiatisk Kockkniv, 17 cm

    Asiatisk Kockkniv, 17 cm
    Functional Form+-knivarna är perfekt balanserade för exakt snitt och enkel hantering. Bladet av rostfritt stål är hållbart och alla material tål maskindisk. Den asiatiska kockkniven har ett brett blad som är perfekt för att skära stora grönsaker och stora bitar kött.
  • 5000FCD Kockkniv 20 cm Gyutoh

    5000FCD Kockkniv 20 cm Gyutoh
    Gyutoh är japansk svar på västvärldens kockkniv och kökets vanligaste kniv. Kockknivar finns i många format, typer och modeller. En kockkniv är oftast den första kniven du behöver när det kommer till köksknivar eftersom den är så väldigt mångsidig. Du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött & fisk och mycket mer med denna modell, en allround kniv. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka saker utan att knogarna slår i skärbrädan. Denna modell på 20 cm är den vanligaste storleken.
  • VG10 Kockkniv 20cm

    VG10 Kockkniv 20cm
  • Ideal Provence kockkniv stål

    Ideal Provence kockkniv stål
  • Wüsthof Classic V1 Kockkniv 23 cm

    Wüsthof Classic V1 Kockkniv 23 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 23 cmWüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Chroma Type 301 Kock/grönsakskniv 15 cm japansk

    Chroma Type 301 Kock/grönsakskniv 15 cm japansk
    En av de mest omtyckta knivarna i type 301-serien. Bladet är tillräckligt högt för att du ska kunna skiva och hacka utan besvär. En suverän allkniv helt enkelt.
  • Global G-4 Kockkniv 18 cm Oriental

    Global G-4 Kockkniv 18 cm Oriental
    Medelstor orientalisk kockkniv med olivslipning, gör att livsmedlet du skär inte fastnar lika lätt på bladet. Globals kockkniv 18 cm är en lättarbetad och utmärkt allroundkniv. Bladets längd: 18 cm.
  • Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Japansk Kockkniv med Lufthål P21 -18 cm

    Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Japansk Kockkniv med Lufthål P21 -18 cm
    P21ans luftspalt gör kniven mer följsam och att skivorna lättare släppar från bladet. Japanskt 301 stål i bladet. 18/10 stål i handtaget. 15 graders slipvinkel. Slipas med keramiskt bryne och sten. Levereras i presentförpackning.
  • Victorinox Kockkniv Vågtandad 22 cm Rosenträ Handtag

    Victorinox Kockkniv Vågtandad 22 cm Rosenträ Handtag
    Denna kockkniv med vågtandat blad och handtag av vackert rosenträ passar utmärkt i köket. Kniven är greppvänlig tack vare det rundade handtaget och ligger stadigt i handen.
  • Functional Form+ Asiatisk kockkniv 17 cm

    Functional Form+ Asiatisk kockkniv 17 cm
  • Kockkniv GF-33 Classic, 21 cm

    Kockkniv GF-33 Classic, 21 cm
    Klassisk kockkniv i hög kvalité från Global.Blad: 21 cmGreppvänligt handtag
  • Kockkniv Shun, 20 cm

    Kockkniv Shun, 20 cm
    Kockknivarna I serien Shun uppskattas av högklassiga profs såväl som av ambitiösa hobbykockar. Knivarna är tillverkade av damaststål, ett rostfritt stål med 32 lager. Kärnskiktet är tillverkat av VG MAX-stål, en extremt slittålig stål som håller knivarna vassa länge och kan skära genom det tuffaste av material. Denna skärpa tillsammans med knivens välbalanserade vikt leder till outtröttligt arbete.Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förädla damaskens naturliga skönhet. På så sätt är varje Shun kniv oföränderlig och unik - ett konstverk, förenat med hantverk, teknik och design. Inspirerat av den mästerliga konsten av Samurai-svärd gör tekniken för tillverkning av de finaste kockknivarna Shun-serien till och med att leverera knivar med västerländska bladformer.Blad: 20 cmSkaft: 12,2 cm
  • MAC Chef Kockkniv 20 cm Rostfritt Stål

    MAC Chef Kockkniv 20 cm Rostfritt Stål
    Kockkniven från MAC i serien Chef är en proffskniv tillverkad i Chrome Molybdenm Vanadium stål och handtag i laminerat björkträ. Det extra hårda stålet gör eggen riktig slitstark och lätt att vässa. Den användbara kockkniven är lite tyngre tack vare det tjockare bladet och det rejälare handtaget. Kniven är i stil med en äkta fransk kockkniv och passar perfekt för att skära allt från frukt och grönsaker till kött. Den prisvärda och användbara kockkniven är lätt att kontrollera och använda och passar den som har stora krav på redskapen. En riktigt stark kniv som gör matlagningen både roligare och lättare samtidigt som du får ett snyggt och proffsigt resultat.
  • Miyabi 7000D Santoku Japansk Kockkniv 18 cm Rostfritt Stål Svart

    Miyabi 7000D Santoku Japansk Kockkniv 18 cm Rostfritt Stål Svart
    Den här kockkniven i den japanska knivserien Miyabi från Zwilling är en kniv med hög kvalitet och enorm skärpa. Den fungerar utmärkt till att skära både grönsaker och kött. Kniven är tillverkad av 65 lager stål som sedan hamrats samman i ett stilfullt damaskusmönster. Handtaget har en traditionell form för att du ska få bästa kontroll, balans och grepp när du använder den. Varje kniv är slitstark och unik med sin exeptionella skärpa och den passar både den professionella gastronomen som amatörkocken. Miyabi betyder bl.a elegans på japanska och eleganta är precis vad knivarna i serien är.
  • Kockkniv Shun Classic, vänsterhänt, 20 cm

    Kockkniv Shun Classic, vänsterhänt, 20 cm
    Kockknivarna I serien Shun uppskattas av högklassiga profs såväl som av ambitiösa hobbykockar. Knivarna är tillverkade av damaststål, ett rostfritt stål med 32 lager. Kärnskiktet är tillverkat av VG MAX-stål, en extremt slittålig stål som håller knivarna vassa länge och kan skära genom det tuffaste av material. Denna skärpa tillsammans med knivens välbalanserade vikt leder till outtröttligt arbete.Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förädla damaskens naturliga skönhet. På så sätt är varje Shun kniv oföränderlig och unik - ett konstverk, förenat med hantverk, teknik och design. Inspirerat av den mästerliga konsten av Samurai-svärd gör tekniken för tillverkning av de finaste kockknivarna Shun-serien till och med att leverera knivar med västerländska bladformer.Blad: 20 cmSkaft: 12,2 cm
  • Kockkniv 19 cm

    Kockkniv 19 cm
    Knivar med ett unikt handtag som skonar pekfingrar under långa arbetsdagar. Tillverkad i svenskt kvalitetsstål från Sandvik med optimal hårdhet. Professional Secrets knivar har ett handtag som formgivits för proffsens sätt att hantera en kniv: ”kockgreppet”. Detta grepp skonar pekfingret. Den avsmalnande designen är inte bara estetiskt tilltalande och skonsam mot handen utan eliminerar även potentiella smutsfällor. Mjukare knivstål är mer förlåtande om man skulle skära i ben eller böja bladet och hårdare stål kan slipas till en vassare egg, därför är stålet i knivarna mellanhårt. Kniven kommer i ett kanvasfodral som skyddar både kniven och föremål runt omkring vid transport.
  • Victorinox Grand Mâitre Kockkniv 15 cm Svart

    Victorinox Grand Mâitre Kockkniv 15 cm Svart
    Kockkniv med svart skaft, bladlängd 15 cm. Kniven levereras i presentask.Bladets längd: 15 cmEn liten smidig kockkniv perfekt för grönsaker men även till allt annat precisionsarbete vid matlagning. Kockkniven kallades ursprungligen för - fransk kniv - eftersom den från början användes av franska kockar främst för att stycka nötkött. Nuförtiden är - kockkniv - ett samlingsnamn för en mängd olika knivar i varierande storlekar som används i samband med matlagning.Victorinox Grand Maïtre en serie klassiskt designade, helsmidda knivar av tysk typ. Knivarna är smidda ur ett stycke och man får då en sömlös övergång mellan bladet och det ergonomiska handtaget.Detta skapar perfekt balanserade knivar som också är ögongodis. Eggen på knivarna har den traditionella europeiska slipningen.Redskapen är lätta att rengöra och tål undantagsvis att diskas i maskin, men rekommendationen är ändå att de skall handdiskas för en längre livslängd.Victorinox är kända för sina schweiziska arméknivar med multifunktion och har sedan starten berikat världen med sina högkvalitativa knivar, nuförtiden gjorda i rostfritt stål.Knivtillverkaren grundades 1884 men bytte 1909 namn till Victoria efter grundarens mamma som gick bort det året, samma år började man använda sitt välkända emblem, korset i skölden. När man 1921 började använda rostfritt stål i produktlinjen byttes namnet till Victorinox, en sammansättning av Victoria och inox som är synonymt med rostfritt stål, på franska acier inoxydable.
  • Wüsthof Crafter Kockkniv Smoked Oak

    Wüsthof Crafter Kockkniv Smoked Oak
    Bra kockknivar är ovärderligt i köket och denna eleganta Crafter kockkniv från Wüsthof är inget undantag. Knivens breda blad är  idealisk för att skära och hacka alla typer av råvaror med och garanterar att kniven enkelt glider igenom dem. Kniven är designad på ett sätt som gör det möjligt att slipa hela bladet och är en del av Crafter-serien som inspirerats av talangfulla konstnärer och duktiga hantverkare. Kniven har ett vackert skaft i rökt ekträ med nitar som ger den längre hållbarhet, gör att den ligger bekvämt i handen och blir behaglig att arbeta med. Kniven är tillverkad Tyskland och finns i flera storlekar.
  • Zwilling Four Star Kockkniv 26 cm

    Zwilling Four Star Kockkniv 26 cm
    Bladets längd: 26 cmDet tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast.  
  • Global NI Kockkniv Olivslipad 20 cm Oriental

    Global NI Kockkniv Olivslipad 20 cm Oriental
    En rejäl 20 cm kockkniv i orientalisk stil från Globals nya serie NI. Kniven har en praktisk olivslipning, vilket gör att maten släpper lättare från bladet då inget vakuum skapas.  NI är Globals nya heta serie med knivar för alla uppgifter som man kan tänkas stöta på i köket. Global NI är designad av Komin Yamada som har en gedigen historia av att ta fram kvalitetsknivar för Global och har med sin känsla för perfektion och noggrannhet satt Global på världskartan. Global Nis sortiment består av 18 högklassiga knivar och två knivset. Knivbladen är tillverkade av Cromova 18-stål och är något tjockare än den klassiska Globalkniven. Global NI-knivarna har fått en extrem skärpa och slipas för hand av en slipmästare. Handtaget har lite större form än de klassiska Globalknivarna men med en mer avsmalnade design för perfekt ergonomiskt grepp. De välkända ”Globalprickarna” har fått en ny form och präglas nu av en ljus och elegant design.   Material: Cromova 18-stål.Längd blad: 20 cm.
  • Victorinox Kockkniv 28 cm Rosenträ Handtag

    Victorinox Kockkniv 28 cm Rosenträ Handtag
    Denna kockkniv med handtag av vackert rosenträ passar utmärkt i köket. Anpassad för att skära alla typer av kött och grönsaker. Kniven är greppvänlig och ligger stadigt i handen.
  • Kockkniv stål/svart, l: 15 cm

    Kockkniv stål/svart, l: 15 cm
  • G-55 Kockkniv Rostfritt Stål 18cm

    G-55 Kockkniv Rostfritt Stål 18cm
  • Spitzenklasse Plus Kockkniv 15/29cm

    Spitzenklasse Plus Kockkniv 15/29cm
  • Kockkniv Rosenträ

    Kockkniv Rosenträ
  • Global G-1 Kockkniv 21 cm Rundad

    Global G-1 Kockkniv 21 cm Rundad
    Global Kockkniv 21 cm med något rundad spets, utmärkt storlek när du arbetar med kött. Bladets längd: 21 cm.
  • G-12 Köttyxa 16 cm

    G-12 Köttyxa 16 cm
    G-12 från Global Classic är en rejäl köttyxa som är bäst lämpad för att separera brosk eller leder mellan köttstycken, men även hacka kött till grytbitar. En riktig slitvarg! Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.
  • Janus Kockkniv 18 cm Svart ek

    Janus Kockkniv 18 cm Svart ek
    Kockkniven har ett ensidigt, ihåligt slipat blad och är den perfekta allround kniven i varje kök! JANUS är en serie knivar som är tillverkat av ett högpresterande stål som innehåller niob och en yta av högkvalitativ diamantliknande kolbeläggning som förbättrar bladets funktionalitet. Nesmuk använder en extremt hård beläggningsvariant som ger hög repningsresistens. Den obelagda och polerade kanten ger kniven ett högt rostmotstånd och gör bladet tuffare och starkare. Resultatet gör att kniven håller skärpan vilket ger kniven en lång livslängd!
  • Chroma Type 301 Kockkniv med hål japansk 18 cm

    Chroma Type 301 Kockkniv med hål japansk 18 cm
    Type 301-serien blev bäst i test när Testfakta provade kockknivar. Den här kniven har en luftspalt som gör den mer följsam och får skivorna att släppa lättare från bladet.
  • Tamahagane SAN Kockkniv 21 cm

    Tamahagane SAN Kockkniv 21 cm
    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt PakkawoodBladets längd: 21 cm
  • MAC Superior Japansk Kockkniv/Santoku 17 cm

    MAC Superior Japansk Kockkniv/Santoku 17 cm
    17 cm kockkniv i santokumodell. Passar för all sorts fisk, kött och grönsaker som ska skivas, hackas samt tärnas. En typisk MAC-kniv med balans och skärpa i toppklass! Handtag med genomarbetat bolster mellan handtag och knivblad. Kockkniv i santokumodell17 cm bladHandtag i trä
  • Victorinox Tandad Kockkniv med Fibroxhandtag 19 cm

    Victorinox Tandad Kockkniv med Fibroxhandtag 19 cm
    Tandad kockkniv med hygieniskt och ergonomiskt handtag i fibroxplast, bladlängd 19 cm.Tandade knivar är perfekta för att skära genom något där ytan är hårdare än vad insidan är. Alltså har man fått en kockkniv som är mer allround än vanligt med den tandade eggen. Kockkniven blir därför ett ypperligt komplement till övriga knivar i köket och den hackar och skär i princip allt utan urskillning.Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.Victorinox är kända för sina schweiziska arméknivar med multifunktion och har sedan 1884 berikat världen med sina högkvalitativa knivar gjorda i rostfritt stål.
  • Chroma Type 301 Kockkniv 20 cm

    Chroma Type 301 Kockkniv 20 cm
    Type 301-serien blev bäst i test när Testfakta provade kockknivar. Detta är bästsäljaren i hela type 301-serien, med perfekt balans och en bladlängd på 20 cm. Eller som Englands mest presigefyllda branchtidning Restaurant Magazine skrev ”Just the right grip, just the right balance, just the right price.”
  • Scandinavia Kockkniv 22 cm

    Scandinavia Kockkniv 22 cm
    Kockkniv i rostfritt stål.
  • Tamahagane San Kyoto Kockkniv 27 cm

    Tamahagane San Kyoto Kockkniv 27 cm
    Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Bladets längd: 27 cmCentrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkravDetta är en klassisk kockkniv som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller till exempel rotsaker.
  • Premium Cut Kockkniv 20 cm Tree of life

    Premium Cut Kockkniv 20 cm Tree of life
    Chefs No. 1 påminner om den klassiskt västerländska kockkniven och kan användas universellt i köket eller vid grillen. Den knivförande handen är alltid korrekt positionerad och kraften överförs därmed optimalt till bladet vid snitt i bägge riktningar. Detta är inte bara tidseffektivt utan skyddar även bladet. Knivbladen är tillverkade i ett särskilt höglegerat specialstål (1,4110) där en hårdhet på 57 HRC uppnås i den moderna vakuumhärdningsprocessen. Bladen är fint polerade och slutligen slipade av en professionell slipare för att säkerställa utmärkta skäregenskaper och överlägsen skärpevaraktighet. Handtagen är tillverkade i tuja trä, noggrant utvalda och bearbetade av erfaren personal vilket gör varje kniv till ett särskilt värdefullt mästerverk. Tuja eller thuja (t ex Thuja occidentalis) är ett barrträd i familjen cypressväxter. Det växer inte vilt i Sverige men är mycket vanlig i parker och trädgårdar. Tuja kallas ibland livets träd. Alla knivar levereras i en exklusiv trälåda med särskilt bladskydd för extra säkerhet. PremiumCut är således en perfekt gåva där unik design möter genomgående kvalité.
  • Mannerströms Japanska Kockkniv 18 cm

    Mannerströms Japanska Kockkniv 18 cm
    En kockkniv med vacker och stilren design, med ett handtag gjort i borstat stål och där Leif Mannerströms signatur står skrivet på bladet. Svart ABS i handtaget för bästa greppvänlighet. Knivbladet är satinpolerat av högsta kvalitet och slipad för bästa skärpa. Levereras i en exklusiv presentkartong.
  • RIG-TIG RigTig by SHARP Kockkniv 34 cm

    RIG-TIG RigTig by SHARP Kockkniv 34 cm
    Ergonomisk och lätt kockkniv från Rigtig by Stelton. Man får en sublim skärupplevelse då kniven är tillverkad i japanskt stål. Du tar bäst hand om din kniv genom att förvara den i en knivhållare eller knivmagnet. Kniven bör slippas på en professionell knivslipmaskin eller med ett verktyg avsedd för slipning av knivar.   Specifikationer: Mått: B 1,8 x H 4,5 x L 34 cm. Tål ej maskindisk.  
  • Kockkniv Wasabi Black, 15 cm

    Kockkniv Wasabi Black, 15 cm
    Wasabi Black är en serie knivar med polerade blad i rostfritt stål och svart, greppvänligt handtag. Stålet i bladet har en hårdhet på 58 ± 1 HRC. I motsats till ett traditionellt trähandtag så omsluter det svarta handtaget bladet helt och hållet och släpper därmed inte in smuts och väta.Blad: 15 cmHandtag: 12,6 cm
  • Zwilling Pro Wood Kockkniv 26 cm Trä

    Zwilling Pro Wood Kockkniv 26 cm Trä
    Praktisk kockkniv från Zwilling med ett greppvänligt handtag i ek. Den tillverkas i Tyskland och kniven har Friodur® stål- dubbel is-härdat knivstål av högsta kvalitet, patenterat av Zwilling J.A. Henckels
  • Morberg kockkniv premium 21cm

    Morberg kockkniv premium 21cm
    Snygg och kraftfull kockkniv på 21 cm tillverkad i Japan av kolstål med handtag av obehandlad ek och detaljer i mässing. Kolstålet mäter en hårdhet på 61 HRC och är slipad i 16 graders vinkel. Stålet är dessutom oxiderat för att motverka den naturliga rosten i kolstålet och har Per Morbergs signatur i guld.
  • Y-OU Santokukniv 16,5 cm

    Y-OU Santokukniv 16,5 cm
    Santokukniv ur Yaxells serie Y-OU, som är en smidig och lite nättare japansk kockkniv för de mindre sysslorna i matlagningen. Med dess höga blad och rundade spets är den mycket väl lämpad för såväl grönsaker som kött och fågel. Santoku betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Kniven har ett blad som består av tre lager stål. Kärnan är gjord av hårt VG10-stål och övriga stållager är av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Denna uppbyggnad ger knivbladet en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg. Handtaget är tillverkat i pakkawood, ett material som framställs genom att trä och plast sammanfogas under högt tryck. Materialet blir både tåligt och hygieniskt och har samma oslagbara känsla som trä. I detta fall har materialet även specialbehandlats för att få en bländande, ljus finish.
  • Victorinox Swiss Modern Kockkniv 15 cm Walnut Wood

    Victorinox Swiss Modern Kockkniv 15 cm Walnut Wood
    Schweizisk modern kökskniv med rak precisionskant. Handtaget tillverkat i valnöt.Inget jobb är för tufft för den här kompakta kökshjälpen. Den schweiziska moderna kökskniven skär rent och enkelt genom alla typer av mat. Med sitt smala och precisionsspetsiga blad är den särskilt väl anpassad till mindre uppgifter som skalning och för att ta bort stjälkar och kärnhus.Skall inte diskas i diskmaskin. Längd på blad: 15 cm.Handtag: Valnöt.Vikt: 236 g. 
  • Edge Kockkniv Fransk Liten Svart 15 cm

    Edge Kockkniv Fransk Liten Svart 15 cm

 

 

ileadileadilead