Kockknivar

Kockkniven är en allround kniv med ett långt och högt blad. Det ska vara så pass högt att knogarna inte slår ner i skärbrädan när du snabbt hackar grönsaker eller skär en filé.

Längden på en kockkniv brukar man säga ska vara minst 18 cm. Höjden kan variera och bladets tjocklek likaså. En tumregel är dock att ju tunnare blad, desto lättare kan man skära igenom hårdare grönsaker som potatis.

Om kniven har ett blad som är tunnt på ena sidan och tjockt på den andra blir det lite som en kil som fastnar på vägen. En speciell typ av kockkniv med riktigt högt och grovt knivblad är köttyxa.

Populära kockknivar

  • Stenfors Kockkniv 21 cm kolstål

    Stenfors Kockkniv 21 cm kolstål
    Stenfors kockkniv från Anders Petter. En kniv som i ett gediget hantverk smitts för hand i kolstål från Japan.
  • Tevere Kockkniv 20 cm Trä

    Tevere Kockkniv 20 cm Trä
    Klassisk kockkniv, perfekt till det mesta i köket. Tevere är en knivserie i klassisk nordisk design. Knivbladet är tillverkat av tyskt rostfritt stål och har en hårdhet på 57 HRC. Det ljusa handtaget i pakkawood är ergonomiskt snidat med ett skyddande bolster vid knivbladets slut. Varje kniv är handpolerad för bästa resultat och livslängd.
  • San Kyoto Kockkniv 27 cm

    San Kyoto Kockkniv 27 cm
    SNK-1103 från Tamahaganes exklusiva knivserie San Kyoto är en stor kockkniv som kan användas till allt från att hacka grönsaker till att skära kött. Knivbladet är extremt hårt, och uppbyggt av 63 lager stål som hamras för att uppnå det skiftande mönster som pryder bladen. Varje kniv får därmed en individuell mönstring. Det svarta handtaget är tillverkat av micarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Micarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. I handtaget finns även en vikt monterad, som du kan se som en knapp på handtagets slut. Denna hjälper kniven hålla dess perfekta balans oavsett storlek på bladet. Alla Tamahagane San Kyoto-knivar levereras i ett vackert bambuschatull. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • Mareld Kockkniv 20 cm.

    Mareld Kockkniv 20 cm.
    En trogen vän. Mareld strävar alltid efter att tillverka så slitstarka produkter som möjligt. Det tänket genomsyrar deras kockkniv i allt från stålets hårdhet till träslaget i skaftet, allt valt med en stor omsorg och med dina behov i åtanke.Med inspiration från naturen. Marelds design präglas av den svenska västkusten med sin naturligt vackra men lite råa natur. Precis som det mörkgråa och kalla havet möter de varma granitklipporna på sommaren, möter det varma olivträet det kalla stålbladet. Kockkniven är antagligen den kniv som används mest i köket. Antagligen för att den är så lagom på alla sätt. Den är lagom lång, lagom tung och lagom bred.

Fler tips på kockknivar

  • Titanium kockkniv 20 cm

    Titanium kockkniv 20 cm
  • Wüsthof Classic Ikon Kockkniv Svart 23 cm

    Wüsthof Classic Ikon Kockkniv Svart 23 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 23 cmWüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Superior Sabtoku/Japansk Kockkniv 17 cm

    Superior Sabtoku/Japansk Kockkniv 17 cm
  • Kockkniv Vågtandad Trähandtag 22 cm

    Kockkniv Vågtandad Trähandtag 22 cm
  • Le Creuset Kockkniv med Stålhandtag 20 cm

    Le Creuset Kockkniv med Stålhandtag 20 cm
    En lång och rejäl kockkniv från Le Creuset. Bladet på kniven är 20 cm och har en hårdhet på 61 HRC. Det gör det möjligt att slipa det damaskerade bladet till en oerhörd skärpa. Damaskusstål innebär att man har varvat flera lager av stål, i detta fall 64 lager, för att få ett stabilare stål och ett helt unikt utseende. Handtaget är gjort av helsmitt stål utan skarvar och är ergonomiskt utformat. Tillsammans med det vassa bladet ger stålhandtaget kockkniven en väldig fin balans.Kniven är tillsammans med resten av Le Creusets knivsortiment tillverkade i tyska Sollingen som är berömt för sin knivtillverkning. 
  • Victorinox Tandad Kockkniv 22 cm Rosenträ

    Victorinox Tandad Kockkniv 22 cm Rosenträ
    Tandad kockkniv med ergonomiskt handtag i rosenträ, bladlängd 22 cm.En tandad kockkniv som även kan användas som brödkniv, kniven gör det enklare att skära genom hårda frasiga ytor. Den perfekta gåvan för den som flyttar hemifrån och sätter nytt bo eller varför inte ha den på landet i stugan eller husvagnen där utrymmet är begränsat.Kockkniven är ett ypperligt komplement till övriga knivar i köket eller så låter man den vara ensam herre på täppan, en ensam härskare som hackar och skär i princip allt utan urskillning.Tandade knivar är perfekta för att skära genom något där ytan är hårdare än vad insidan är. Alltså får man en kockkniv som är mer allround än vanligt med den tandade eggen. Bröd, grönsaker, lök, tomat, kött, fisk och fågel ingenting är omöjligt för denna kniv.Victorinox  Wood, en serie knivar och tillbehör med tidlös design och sköna  handtag i vackert polerat rosenträ. Träet odlas i Indien och är FSC-certifierat, rosenträ är ett hårt träslag med hög oljehalt och lågt krympningstal.Dessa egenskaperna ger tåliga handtag med en hög lyster som också står emot fukt och väta bra. Knivarna och redskapen är i rostfritt stål som som har god skärpa och är lätta att rengöra.Kniven tål ej att diskas i maskin utan endast för hand. Victorinox knivar tillverkas sedan 1884 i den lilla Schweiziska staden  Ibach-Schwyz. Victorinox har blivit mycket populära i restaurangkök världen över på grund av sin höga kvalitet och prisvärdhet.
  • SAI-01 Kockkniv 19 cm

    SAI-01 Kockkniv 19 cm
    Sai betyder ”iögonfallande” på japanska och är Globals mest exklusiva serie. Sai-01 från Global är en exklusiv kockkniv för alla tillfällen. Kockknivens speciella modell med extra hög kropp gör det möjligt att hacka utan att handen slår i skärbrädan. Bladet är utrustat med tre lager stål som gör kniven stabil och rosttålig - de två yttersta lagren stål i bladet samt en mjukare stållegering. Stålet i eggen är tillverkaren Yoshikin och Globals egna legering Cromova 18 – en rostfri stållegering med 18% krom samt hemlig procentandel molybdenum och vanadium. Kniven har ett ergonomiskt tumgrepp för bästa komfort och tack vare att det är av samma stålsort som eggen blir svetsen mellan blad och handtag starkare. Det yttre bladet är individuellt hamrat och ger varje kniv en unik personlighet. Sai har en spegelpolerad egg med Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Liksom de klassiska Globalknivarna är skaftet i Global Sai fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!
  • Norden kockkniv 20 cm

    Norden kockkniv 20 cm
  • Twin Pollux Santoku Japansk kockkniv 14 cm

    Twin Pollux Santoku Japansk kockkniv 14 cm
  • Kockkniv 14 cm

    Kockkniv 14 cm
  • Kockkniv, 28 cm, trähandtag

    Kockkniv, 28 cm, trähandtag
  • Pro Wood Santuko Japansk kockkniv 14 cm, olivslipning Trä

    Pro Wood Santuko Japansk kockkniv 14 cm, olivslipning Trä
  • Design by F. A. Porsche Japansk kockkniv 18 cm

    Design by F. A. Porsche Japansk kockkniv 18 cm
  • Design by F. A. Porsche Japansk kockkniv 18 cm

    Design by F. A. Porsche Japansk kockkniv 18 cm
  • Twin Pollux Santoku Japansk kockkniv 18 cm

    Twin Pollux Santoku Japansk kockkniv 18 cm
  • Kockkniv 33Cm

    Kockkniv 33Cm
  • Pro Japansk Kockkniv Santoku Olivslipning 18 cm Rostfritt Stål Svart

    Pro Japansk Kockkniv Santoku Olivslipning 18 cm Rostfritt Stål Svart
  • Zwilling Pro Wood Santoku Japansk kockkniv Olivslipad 18 cm

    Zwilling Pro Wood Santoku Japansk kockkniv Olivslipad 18 cm
    En mångsidig kniv som har gjort stor succé i köket. Tack vare sin mångsidighet kommer den ofta till nytta och hjälper dig med mängder av olika rätter och ingredienser. Här har Zwilling verkligen lyckats med att kombinera funktionalitet med design. Specifikationer:-Ergonomiskt handtag tillverkat av stenek.-SIGMAFORCE® kniv.-FRIODUR® härdad kniv.-Diskas för hand.
  • Kai Shun Premier Kockkniv 15,5 cm

    Kai Shun Premier Kockkniv 15,5 cm
    En lite mindre kockkniv i serien premier från Kai. Blad i 33 lager, hårt VG10-stål i kärnan och sidor i mjukare stål. Handtag i Pakkawood med valnötskaraktär. 
  • Kockkniv, Norden, 20 cm

    Kockkniv, Norden, 20 cm
  • Shokunin Kockkniv 21 cm

    Shokunin Kockkniv 21 cm
    Kockkniven är kockens bästa vän. Det är en mångsidig knivmodell som du kan använda till att skära, hacka och tärna de allra flesta råvaror. Tyngden i knivbladet underlättar när du arbetar med stora köttstycken och rotsaker. Serien Shokunin från knivjätten Tamahagane kombinerar traditionellt japanskt hantverk med europeisk knivdesign. Shokunin betyder ”den bästa hantverkaren” på japanska. Knivbladet är tillverkat av högkvalitativt japanskt stål av typen Molybden-Vanadium. Hårdhetsgraden är 58 HRC. Knivhandtaget är tillverkat av exklusiv, svart pakkawood. Pakkawood består av fanér och specialplast som sammanfogas under högt tryck. Materialet har antibakteriella egenskaper samtidigt som det behåller strukturen från träet, något som ger handtaget en svårslagen känsla. Formen på handtaget är mer europeisk i stilen än handtagen på Tamahaganes andra knivserier.
  • MAC Chef Kockkniv 25 cm

    MAC Chef Kockkniv 25 cm
    Med denna kockkniv från MAC är du garanterad både skärpa och kvalité i toppklass. Kniven är en del av Chef-serien från MAC som innehåller mångsidiga och praktiska knivar. Denna har en bladlängd på 25 cm och passar utmärkt till både stora och små uppgifter.Det skarpa bladet är tillverkat i stål av högsta kvalité. Dessutom är stålet både rostfritt och håller skärpan länge och väl. Det ergonomiska handtaget i svart laminerad björk ligger säkert och stabilt i handen under användning.
  • Four Star Jubileumskniv Kockkniv 14 cm Rostfritt Stål Svart

    Four Star Jubileumskniv Kockkniv 14 cm Rostfritt Stål Svart
  • Zwilling Pro Wood Kockkniv 20 cm

    Zwilling Pro Wood Kockkniv 20 cm
    Denna underbara kniv kommer i en stor storlek med ett riktigt vasst blad som tillåter dig att med enkelhet hacka kryddor och skära grönsaker och kött. Aldrig har tillberedning av mat varit så enkelt som när Zwilling hjälper till.Specifikationer:-Ergonomiskt handtag tillverkat av stenek.-SIGMAFORCE® kniv.-FRIODUR® härdad kniv.-Diskas för hand.
  • Norden Kockkniv liten 12 cm

    Norden Kockkniv liten 12 cm
    Norden Liten kockkniv är en praktisk allroundkniv för alla skäruppgifter. Det högkvalitativa bladet är tillverkat av högpresterande, tyskt stål med hög kolhalt, vilket ger överlägsen prestanda och långvarig skärpa. Optimal 26-graders slipvinkel. Knivhandtaget är tillverkat av finsk värmebehandlad björk. Bladhårdhet HRC 56. Handdisk rekommenderas. Tillverkad i Finland.
  • San Tsubame Kockkniv 24 cm

    San Tsubame Kockkniv 24 cm
    SNMH-1104 från Tamahaganes knivserie San Tsubame är en klassisk kockkniv som fungerar till det mesta i köket, med sitt längre blad underlättar den arbeten med större köttstycken eller till exempel rotsaker. Knivbladet är tillverkat av en kärna av VG5-stål som omgärdas av två lager SUS410-stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det svarta handtaget är tillverkat av micarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Micarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. I handtaget finns även en vikt monterad, som du kan se som en knapp på handtagets slut. Denna hjälper kniven hålla dess perfekta balans oavsett storlek på bladet. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • Bordeaux Cab Franc Kockkniv 20 cm Röd

    Bordeaux Cab Franc Kockkniv 20 cm Röd
    Denna multifunktionella kockkniv är perfekt balanserad för en unik upplevelse i köket. Kniven är designad att vara en all-round kniv och kan användas till alla tänkbara uppgifter, som till exempel att skära upp kött, skiva grönsaker eller finhacka örter. Bladets höga profil i kombination med det exklusiva skaftet skapar ett gott utrymme mellan hand och skärbräda och mässingsövergången mellan blad och handtag ger utmärkt stöd när man håller kniven i ett så kallat pinch grip. Det högkvalitativa rostfria stålet är optimalt härdat till 58 HRC och säkerställer en rakbladsvass egg som också håller skärpan över tid. Det vackra rundade handtaget är tillverkat av högkvalitativ PMMA och polerad mässing. Kniven kommer i en elegant förpackning och varje kniv är numrerad. Bon Centuri står för elegant design, kvalitet och långvarig prestanda. De framställer knivar som är byggda för att vara lika fina att jobba med som de är dekorativa inredningsdetaljer. Alla knivar från Bon Centuri tillverkas av femte generationens knivmakare i den lilla byn Thiers i Franktike, landet där den moderna kökskniven uppfanns. Endast de främsta materialen används för att säkerställa att knivarna håller över tid.
  • Kockkniv Rosenträ

    Kockkniv Rosenträ
  • Japansk Kockkniv Damascus Mönster

    Japansk Kockkniv Damascus Mönster
    Japansk Kockkniv Damascus Mönster En vass och praktisk japansk ko...
  • IKON Kockkniv 16 cm

    IKON Kockkniv 16 cm
  • Kockkniv Sabatier Origin - 15 cm

    Kockkniv Sabatier Origin - 15 cm
    Material: Rostfritt stål Tvättad: Lämplig för diskmaskin. För opt...
  • Nesmuk Janus Grenadilla kockkniv, 14 cm.

    Nesmuk Janus Grenadilla kockkniv, 14 cm.
    Denna snygga JANUS Kockkniv från Nesmuk är en otroligt bra universalkniv som är perfekt till att skära och hacka grönsaker. Kockkniven är en del av JANUS-serien, som speciellt kännetecknas av knivens svarta blad. Knivbladet är gjord av stål som innehåller niobium och har en diamantliknande carbon beläggning (DLC) av högsta kvalitet, vilket förbättrar bladets funktionalitet. Även om beläggningen endast är mikrometer tjock, gör den bladet ogenomträngligt för syror, baser och extrema temperaturer samt ger minimal friktion och gör det mer reptåligt. Niobium ger den bästa stållegeringen och bladet blir resistent mot fläckar och möjliggör både bladets extrema skärpa och en lång hållbarhet.
  • Wüsthof Classic Tung Kockkniv 36 cm

    Wüsthof Classic Tung Kockkniv 36 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 36 cmWüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Kockkniv Houcho Gyuto 21 cm

    Kockkniv Houcho Gyuto 21 cm
    Den här japanska kockkniven, en s.k. Gyuto-modell, fungerar till det mesta i köket. Den skär, hackar och skivar med precision. Den är en utmärkt allroundkniv. Det höga bladet gör att dina knogar inte stöter emot skärbrädan.Material: Hi Carbon SteelBladlängd: 21 cmSlipvinkel 15 graderHandtag i magnoliaträSlipas med sten eller keramiskt bryne
  • Global G-2 Kockkniv 20 cm

    Global G-2 Kockkniv 20 cm
    G-2 är baskniven i Globalsortimentet och den kniv som de flesta köper först. Knivarna från Global är alla gjorda i det hårda och rostfria stålet Cromova 18. Knivarna är kända för att hålla skärpan, de är estetiskt tilltalande, slitstarka, behändiga och arbetsbesparande. Global erbjuder en speciell kniv för varje tillfälle i köket! Globalknivarna består av två utstansade handtagshalvor och ett valsat eller smitt blad. Delarna svetsas ihop och sedan fylls handtaget med sand. Knivarna är indelade i serier med olika serienummer som börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de lite större knivarna, GS står för Global Small och är de mindre knivarna i sortimentet med ett något mindre handtag. GF står för Global Forged och är knivar smidda i ett stycke stål, från knivspets till handtagets slut. GSF står för Global Small Forged, det vill säga smidda knivar i något mindre storlek.    
  • San Kockkniv 18 cm

    San Kockkniv 18 cm
    SN-1106 från Tamahaganes serie San är en klassisk kockkniv som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller exempelvis rotsaker. Kniven har ett vackert handtag i rödbrun Pakkawood, ett material som sammanfogas med ett plastmaterial under högt tryck. Det har samma oslagbara känsla som trä men med plastens hygieniska egenskaper. Inne i handtaget finns en vikt som hjälper kniven att hålla dess perfekta balans, oavsett storlek på bladet. Du kan se vikten som en knapp på handtagets slut. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • Gin'iro Kockkniv 20 cm

    Gin'iro Kockkniv 20 cm
    Japansk kockkniv ur serien Gin'iro från Senzo. Med den här allroundkniven skär, delar och hackar du de allra flesta råvaror i köket. Gin’iro betyder silvrig, och det återspeglas i det dubbelslipade hårda Molybdenum Vanadium-stålet som gör kniven sylvass. Kniven har ett vackert handtag i mörk pakkaträ, ett material som sammanfogas med ett plastmaterial under högt tryck. Det har samma oslagbara känsla som trä men med plastens hygieniska egenskaper. Knivarna tillverkas i den japanska staden Seki, eller ”Knife City”. Här tillverkas 47% av alla japanska knivar och staden är känd för knivtillverkningens höga kvalitet.
  • Functional Form Fransk kockkniv 16 cm

    Functional Form Fransk kockkniv 16 cm
  • Kockkniv Damascusmönster Svart

    Kockkniv Damascusmönster Svart
    En 8 tums kockkniv i ikoniskt svartfärgat damascusmönster och trä...
  • Ideal Kockkniv 25 cm Stål/svart

    Ideal Kockkniv 25 cm Stål/svart
    En stor kockkniv i serien Ideal. Den genomgående vinkeln i hela skaftets längd ger den en utomordentlig balans och skäregenskaper till det mesta i köket. Tillverkad i hårt rostfritt stål (kromstål) vilket gör att kniven håller skärpan länge och lätt att underhålla.
  • Chroma Type 301 Kockkniv 24 cm

    Chroma Type 301 Kockkniv 24 cm
    Type 301-serien blev bäst i test när Testfakta provade kockknivar. Detta är den längsta kniven i serien – en välbalanserad favorit för alla som gillar traditionella kockknivar med långa blad. Uppskattas inte minst av den lite mer rutinerade kocken.
  • Zwilling Pro Kockkniv 20 cm traditionell tandad

    Zwilling Pro Kockkniv 20 cm traditionell tandad
    En tandad kockkniv, speciellt utformad för att underlätta och minska belastningen av handled/arm vid användning såsom att hacka och skära. Tandningen gör så att det krävs mindre kraft att bearbeta råvarorna. En professionell helsmidd kniv för alla matintresserade. Tillverkad av Friodur® stål, dubbel is-härdat knivstål av högsta kvalitet, patenterat av Zwilling J.A. Henckels. Elegant design med skuret bolster för ett säkert och bekvämt grepp. Tillverkas i Solingen, Tyskland.
  • TWIN® Pollux Santoku Japansk kockkniv 14 cm

    TWIN® Pollux Santoku Japansk kockkniv 14 cm
  • Magoroku Kockkniv 20 cm

    Magoroku Kockkniv 20 cm
  • Victorinox Kockkniv med Fibroxhandtag 12 cm

    Victorinox Kockkniv med Fibroxhandtag 12 cm
    En liten kockkniv är din bästa vän i köket och det här är en mycket smidig och populär kniv från Victorinox.  Bladlängden är 12 cm och kniven har ett härligt ergonomiskt handtag i Fibrox som ger ett gott grepp.Knivar i den här storleken är mycket användbara och går ofta under benämningen allkniv eftersom de kan användas till allt från att skala lök, dela potatis i lämplig kokstorlek till allt annat finlir med kniv i köket.Den är populär och uppskattad av många kockar, köp den och du får en ny kompis vid skärbrädan.Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.
  • Pro Wood Kockkniv 14 cm kompakt

    Pro Wood Kockkniv 14 cm kompakt
  • Scandinavia Kockkniv 16 cm

    Scandinavia Kockkniv 16 cm
    Kockkniv i rostfritt stål.
  • G-16 Kockkniv 24 cm

    G-16 Kockkniv 24 cm
    G-16 från Global Classic är en stor kockkniv som med lätthet tar sig an allehanda skär- och hackmoment i köket. Det ergonomiska handtaget gör att du kan jobba länge i köket utan att bli trött i hand och handled. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.

 

 

ileadilead