Kockknivar

Kockkniven är en allround kniv med ett långt och högt blad. Det ska vara så pass högt att knogarna inte slår ner i skärbrädan när du snabbt hackar grönsaker eller skär en filé.

Längden på en kockkniv brukar man säga ska vara minst 18 cm. Höjden kan variera och bladets tjocklek likaså. En tumregel är dock att ju tunnare blad, desto lättare kan man skära igenom hårdare grönsaker som potatis.

Om kniven har ett blad som är tunnt på ena sidan och tjockt på den andra blir det lite som en kil som fastnar på vägen. En speciell typ av kockkniv med riktigt högt och grovt knivblad är köttyxa.

Populära kockknivar

  • Stenfors Kockkniv 21 cm kolstål

    Stenfors Kockkniv 21 cm kolstål
    Stenfors kockkniv från Anders Petter. En kniv som i ett gediget hantverk smitts för hand i kolstål från Japan.
  • Tevere Kockkniv 20 cm Trä

    Tevere Kockkniv 20 cm Trä
    Klassisk kockkniv, perfekt till det mesta i köket. Tevere är en knivserie i klassisk nordisk design. Knivbladet är tillverkat av tyskt rostfritt stål och har en hårdhet på 57 HRC. Det ljusa handtaget i pakkawood är ergonomiskt snidat med ett skyddande bolster vid knivbladets slut. Varje kniv är handpolerad för bästa resultat och livslängd.
  • San Kyoto Kockkniv 27 cm

    San Kyoto Kockkniv 27 cm
    SNK-1103 från Tamahaganes exklusiva knivserie San Kyoto är en stor kockkniv som kan användas till allt från att hacka grönsaker till att skära kött. Knivbladet är extremt hårt, och uppbyggt av 63 lager stål som hamras för att uppnå det skiftande mönster som pryder bladen. Varje kniv får därmed en individuell mönstring. Det svarta handtaget är tillverkat av micarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Micarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. I handtaget finns även en vikt monterad, som du kan se som en knapp på handtagets slut. Denna hjälper kniven hålla dess perfekta balans oavsett storlek på bladet. Alla Tamahagane San Kyoto-knivar levereras i ett vackert bambuschatull. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • Nesmuk EXKLUSIV C150 Kockkniv

    Nesmuk EXKLUSIV C150 Kockkniv
    Denna otroligt snygga EXKLUSIV C150 kockkniv från Nesmuk är en fantastisk allround kniv i varje kök. Bladet har 401 lager Damaskusstål, som skapar dess vackra mönster. Det har ett kolinnehåll på 1,5% och den exklusiva beläggningen Nesmuk Protective Coating, som reducerar underhållsarbetet markant och ger kniven en lång livslängd. Kockkniven är en del av EXKLUSIV-serien, som består av handgjorda knivar som alla avspeglar ett enastående och konsistent hantverk. Vid utarbetningen av varje kniv ingår över 50 olika steg, varav endast de som tillslut klarar den slutliga inspektionen för felfri perfektion får lov att bära Nesmuks fladdermussymbol.EXKLUSIV-serien framställs i tre varianter: C90, C100 och C150, skiljer sig åt i antalet av lager Damaskusstål samt kolinnehåll i stålet. Kolinnehållet i stålet gör dessutom att knivarna uppnår en otrolig skärpa och får en bra hållbarhet.

Fler tips på kockknivar

  • Robert Welch Signature Kockkniv 18cm

    Robert Welch Signature Kockkniv 18cm
    En slitstark kockkniv från Robert Welch och deras prisbelönta serie Signature. Alla knivar i serien Signature är tillverkade i samarbete med professionella kockar för att skapa en välbalanserad kniv som klarar av alla uppgifter i köket. Knivarna är slipade i en 15° vinkel. Handtagen är tillverkade av DuPont och är ergonomiskt utformade för att ge ett välbalanserat grepp i handen.Längd: 18 cm
  • Victorinox Grand Mâitre Kockkniv 20 cm Svart

    Victorinox Grand Mâitre Kockkniv 20 cm Svart
    Kockkniv med svart handtag, bladlängd 20 cm, levereras i presentbox.Bladets längd: 20 cmDen klassiska och vassa kockkniven i en lyxigare tappning.Kockkniven kallades ursprungligen för - fransk kniv - eftersom den från början användes av franska kockar främst för att stycka nötkött. Nuförtiden är - kockkniv - ett samlingsnamn för en mängd olika knivar i varierande storlekar som används i samband med matlagning.Victorinox Grand Maïtre en serie klassiskt designade, helsmidda knivar av tysk typ. Knivarna är smidda ur ett stycke och man får då en sömlös övergång mellan bladet och det ergonomiska handtaget.Detta skapar perfekt balanserade knivar som också är ögongodis. Eggen på knivarna har den traditionella europeiska slipningen.Redskapen är lätta att rengöra och tål undantagsvis att diskas i maskin, men rekommendationen är ändå att de skall handdiskas för en längre livslängd.Victorinox är kända för sina schweiziska arméknivar med multifunktion och har sedan starten berikat världen med sina högkvalitativa knivar, nuförtiden gjorda i rostfritt stål.Knivtillverkaren grundades 1884 men bytte 1909 namn till Victoria efter grundarens mamma som gick bort det året, samma år började man använda sitt välkända emblem, korset i skölden. När man 1921 började använda rostfritt stål i produktlinjen byttes namnet till Victorinox, en sammansättning av Victoria och inox som är synonymt med rostfritt stål, på franska acier inoxydable.
  • Kockkniv Vågtandad Trähandtag 25 cm

    Kockkniv Vågtandad Trähandtag 25 cm
  • CLASSIC IKON Kockkniv 16 cm

    CLASSIC IKON Kockkniv 16 cm
  • Fiskars Functional Form Fransk Kockkniv 20 cm med Bladskydd

    Fiskars Functional Form Fransk Kockkniv 20 cm med Bladskydd
    Fiskars knivserie Functional Form är som namnet antyder, funktion och form i ett smakfullt samspel. De svarta skaften är utformade för att ligga mjukt men ändå stadigt i handen. Bladen är gjorda i rostfritt stål som ger en bra uthållighet till knivarna.Det finns en kniv som är skräddarsydd för varje ändamål inom Functional Form-serien för att göra tiden som spenderas i köket både roligare och effektivare. Knivarna är även enkla att rengöra då de tål maskindisk.Fransk kockknivAllround kockknivSkydd för bladet vid förvaring och disk20 cm Softgrip-handtag.
  • MAC Chef Kockkniv 25 cm

    MAC Chef Kockkniv 25 cm
    Med denna BK-100 kockkniv från MAC är du garanterad både skärpa och kvalité i toppklass. Kniven är en del av Chef-serien från MAC som innehåller mångsidiga och praktiska knivar. Denna har en bladlängd på 25 cm och passar utmärkt till både stora och små uppgifter.Det skarpa bladet är tillverkat i stål av högsta kvalité. Dessutom är stålet både rostfritt och håller skärpan länge och väl. Det ergonomiska handtaget i svart laminerad björk ligger säkert och stabilt i handen under användning.
  • Kai Shun Classic DM-0707 Kockkniv 25,5 cm

    Kai Shun Classic DM-0707 Kockkniv 25,5 cm
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.Bladets längd: 25,5 cm
  • Global NI Kockkniv Olivslipad 20 cm Oriental

    Global NI Kockkniv Olivslipad 20 cm Oriental
    En rejäl 20 cm kockkniv i orientalisk stil från Globals nya serie NI. Kniven har en praktisk olivslipning, vilket gör att maten släpper lättare från bladet då inget vakuum skapas.  NI är Globals nya heta serie med knivar för alla uppgifter som man kan tänkas stöta på i köket. Global NI är designad av Komin Yamada som har en gedigen historia av att ta fram kvalitetsknivar för Global och har med sin känsla för perfektion och noggrannhet satt Global på världskartan. Global Nis sortiment består av 18 högklassiga knivar och två knivset. Knivbladen är tillverkade av Cromova 18-stål och är något tjockare än den klassiska Globalkniven. Global NI-knivarna har fått en extrem skärpa och slipas för hand av en slipmästare. Handtaget har lite större form än de klassiska Globalknivarna men med en mer avsmalnade design för perfekt ergonomiskt grepp. De välkända ”Globalprickarna” har fått en ny form och präglas nu av en ljus och elegant design.   Material: Cromova 18-stål.Längd blad: 20 cm.
  • Miyabi RAW 5000FCD Gyutoh Kockkniv 16 cm

    Miyabi RAW 5000FCD Gyutoh Kockkniv 16 cm
    Denna Gyutoh-kniv från Miyabi är den mest använda kniven i det japanska köket och är perfelt som generell kökskniv eller kockkniv. Det 16 cm långa bladet är tillverkad av hårt carbid-stål, vilket ger kniven en fantastisk skärpa och bra skäregenskaper. De 48 stållagren som omsluter kärnan ger kniven sitt vackra damaskus-utseende. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, den mest berömda japanska Iron Chef. Miyabi knivar är gjorda med gamla japanska traditioner och modern tysk ingejörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. 
  • Kockkniv Chef 20 cm

    Kockkniv Chef 20 cm
  • Lissabon Kockkniv 20 cm

    Lissabon Kockkniv 20 cm
    Kockkniv 20 cm i rostfritt stål. Handtag i vitt POM-material och blad av tåligt X50CrMoV15-stål.
  • Kockkniv GF-33 Classic, 21 cm

    Kockkniv GF-33 Classic, 21 cm
    Klassisk kockkniv i hög kvalité från Global.Blad: 21 cmGreppvänligt handtag
  • Functional Form+ Kockkniv 17 cm

    Functional Form+ Kockkniv 17 cm
    Knivarna i Fiskars serie Functional Form+ är perfekt balanserade för exakt snitt och enkel hantering. Bladet av rostfritt stål är hållbart och alla material tål maskindisk. Den här mellanstora kockkniven har ett kraftigt, medelstort blad som gör att den klarar de flesta uppgifter med glans. - Rostfritt stål av hög kvalitet - Korrosionsskydd - Bekvämt PP-handtag - Tål maskindisk
  • Kockkniv Titanium, 20 cm

    Kockkniv Titanium, 20 cm
    Allroundkniv för alla skäruppgifter. Knivbladet är tillverkat av titan, vilket gör den otroligt lätt samt ger extrem kontroll vid användning. Revolutionerande LZR-EDGE ™ -tekniken håller bladet vasst upp till 4 gånger längre än vanliga knivar.Modernt design och med ett tredimensionellt mönstrat handtaget möjliggör bekvämt grepp. Handtvätt rekommenderas.
  • Global G-61 Spets Kockkniv

    Global G-61 Spets Kockkniv
    Denna kniv är speciellt bra till att skära kött och fisk i tunna skivor. Global G-61 Kockkniv har ett granton-skär, även kallat luft-skär. Mönstret är utformat så att råvarorna som har en tendens att fastna lättare släpper kniven.Knivens höga blad ger plats till att stötta med knogarna, så att du får bättre kontroll över kniven. Global fokuserar på ergonomisk design, så att du får den bästa upplevelsen med redskapet. Det gör också att både professionella och amatörkockar väljer Global-knivarna.
  • CLASSIC IKON Kockkniv Creme 16 cm

    CLASSIC IKON Kockkniv Creme 16 cm
  • GN-009 Kockkniv oriental 20 cm

    GN-009 Kockkniv oriental 20 cm
    GN-009 från Globals orientaliska serie Ni är en kockkniv i den klassiska storleken. Med den här modellen tar du dig an det mesta som ska hackas och skäras i köket. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge perfekt balans, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!
  • Edsviken Japansk Kockkniv 17 cm

    Edsviken Japansk Kockkniv 17 cm
    En 17 cm lång Japansk Kockkniv tillverkad av Damaskusstål
  • Zwilling Pro Kockkniv 12 cm

    Zwilling Pro Kockkniv 12 cm
    Zwilling Pro kockkniv 12 cm. Med sitt breda blad är kniven perfekt för att hacka och skära grönsaker och andra råvaror utan att du slår i knogarna. Pro är en professionell helsmidd kniv för alla matintresserade, och kniven har ett klassiskt ergonomiskt utformat handtag. Knivbladet är tillverkat i en optimal balans mellan krom och kolhalt av högsta kvalitet, patenterat av Zwilling J.A. Henckels. Materialet, Friodur®-stål, är härdat till en hårdhet av 57 HRC. Bladet har en elegant design med skuret bolster för ett säkert grepp och handtag av hygienisk svart ABS-plast med det klassiska 3-nitsutseendet. Smidda knivar är stabilare, har lite tyngd och lättare att slipa/bryna. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas i Solingen, Tyskland.
  • Global NI Kockkniv 26 cm Oriental

    Global NI Kockkniv 26 cm Oriental
    En rejäl 26 cm kockkniv i orientalisk stil från Globals nya serie NI. NI är Globals nya heta serie med knivar för alla uppgifter som man kan tänkas stöta på i köket. Global NI är designad av Komin Yamada som har en gedigen historia av att ta fram kvalitetsknivar för Global och har med sin känsla för perfektion och noggrannhet satt Global på världskartan. Global Nis sortiment består av 18 högklassiga knivar och två knivset. Knivbladen är tillverkade av Cromova 18-stål och är något tjockare än den klassiska Globalkniven. Global NI-knivarna har fått en extrem skärpa och slipas för hand av en slipmästare. Handtaget har lite större form än de klassiska Globalknivarna men med en mer avsmalnade design för perfekt ergonomiskt grepp. De välkända ”Globalprickarna” har fått en ny form och präglas nu av en ljus och elegant design.  Material: Cromova 18-stål.Längd blad: 26 cm.
  • Kockkniv 14 cm

    Kockkniv 14 cm
    Knivar med ett unikt handtag som skonar pekfingrar under långa arbetsdagar. Tillverkad i svenskt kvalitetsstål från Sandvik med optimal hårdhet. Professional Secrets knivar har ett handtag som formgivits för proffsens sätt att hantera en kniv: ”kockgreppet”. Detta grepp skonar pekfingret. Den avsmalnande designen är inte bara estetiskt tilltalande och skonsam mot handen utan eliminerar även potentiella smutsfällor. Mjukare knivstål är mer förlåtande om man skulle skära i ben eller böja bladet och hårdare stål kan slipas till en vassare egg, därför är stålet i knivarna mellanhårt. Kniven kommer i ett kanvasfodral som skyddar både kniven och föremål runt omkring vid transport.
  • Pro Kockkniv Traditionell 20 cm Rostfritt Stål Svart

    Pro Kockkniv Traditionell 20 cm Rostfritt Stål Svart
  • Global Smidd Kockkniv GF-34

    Global Smidd Kockkniv GF-34
    Globals knivar är till för alla som älskar att laga mat och inte tummar på utrustning och kvalitet. Den här kockkniven har ett långt blad på 27 cm, som dessutom är högt för att ge plats för att stödja knogarna mot bladet när du hackar och skär. Kockkniven är smidd i ett stycke utan fogar, vilket gör den hygienisk och lätt att rengöra. Knivens handtag är smyckat med Globals klassiska prickade design, som både gör den vacker och säkerställer ett fast och säkert grepp om kniven för optimal ergonomi. Kniven är tillverkad i Japan av högkvalitativt rostfritt Cromova 18-stål. För att behålla knivens skärpa rekommenderas alltid att du diskar kniven för hand.
  • Zwilling Pro Kinesisk Kockkniv 18 cm

    Zwilling Pro Kinesisk Kockkniv 18 cm
    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Bladets längd: 18 cmPro är ett gäng knivar från Zwilling med en riktigt proffsig prestanda. Knivarna är specialslipade för att uppnå en så hög skärpa som möjligt. Stålet har en hårdhet på 57 HRC. Skaften är gjorde ABS och är speciellt utformade för att ligga rätt i handen.   
  • Zwilling Pro Kockkniv 20 cm

    Zwilling Pro Kockkniv 20 cm
    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Bladets längd: 20 cmPro är ett gäng knivar från Zwilling med en riktigt proffsig prestanda. Knivarna är specialslipade för att uppnå en så hög skärpa som möjligt. Stålet har en hårdhet på 57 HRC. Skaften är gjorde ABS och är speciellt utformade för att ligga rätt i handen.   
  • Royal Kockkniv 21 cm

    Royal Kockkniv 21 cm
  • Shun Classic Kockkniv 20 cm Olivslipad

    Shun Classic Kockkniv 20 cm Olivslipad
  • Zen Kockkniv 20 cm

    Zen Kockkniv 20 cm
    Prisbelönt kockkniv ur Yaxells serie Zen. Detta är en klassisk kockkniv som passar till de flesta uppgifter i köket. Tyngden i bladet underlättar vid arbete med stora köttstycken eller till exempel rotsaker. Knivens blad består av 37 lager stål, varav kärnan är tillverkad i VG10-stål och övriga stållager i ett mjukare, mer rosttåligt stål. Den hamrade ytan ger kniven ett unikt utseende. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Handtaget är tillverkat i det hygieniska materialet micarta och fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.
  • Wüsthof Classic Ikon Kockkniv Vit 16 cm

    Wüsthof Classic Ikon Kockkniv Vit 16 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 16 cmWüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Japansk Kockkniv P2 -18 cm

    Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Japansk Kockkniv P2 -18 cm
    Japansk kockkniv sk Santoku. Av många ansedd som inte bara den bästa utan även den snyggaste Santokun. Det höga bladet gör den även perfekt till allt som har med grönsaker att göra.Japanskt 301 stål i bladet.18/10 stål i handtaget.15 graders slipvinkel.Slipas med keramiskt bryne och sten.Levereras i presentförpackning.
  • Victorinox Kockkniv 19 cm Rosenträ

    Victorinox Kockkniv 19 cm Rosenträ
    Kockkniv med skaft av Rosenträ, bladlängd 19 cm.Detta är en mindre kniv i Victorinox Wood serie av kockknivar med traditionella handtag i Rosenträ. Kockkniven är av mindre storlek och har ett behagligt grepp i trä med ett balanserat blad.Kockknivar är användbara och väldigt allround speciellt när de något mindre som den här. Man hackar och skär allt utan några problem.En bra kockkniv, som den här, gör matlagningen till ett rent nöje.Victorinox  Wood, en serie knivar och tillbehör som har en tidlös design med sköna handtag i vackert polerat rosenträ. Träet odlas i Indien och är FSC-certifierat. Rosenträ är ett hårt träslag med hög oljehalt och lågt krympningstal.Rosenträ ger tåliga handtag med en hög lyster som också står emot fukt och väta bra. Knivarna och redskapen är lätta att rengöra och är i rostfritt stål med god skärpa.Knivar och redskap med handtag av rosenträ tål undantagsvis att maskindiskas men de skall i huvudsak handdiskas för att få en lång livslängd. Sedan starten 1884,  har Victorinox berikat världen med knivar av rostfritt stål.  De är mycket populära i restaurangkök för sin höga kvalitet och prisvärdhet,  knivarna tillverkas i den lilla Schweiziska staden Ibach-Schwyz.
  • Wasabi Kockkniv 23,5 cm

    Wasabi Kockkniv 23,5 cm
  • Pro Kockkniv 24 cm

    Pro Kockkniv 24 cm
  • Edge Kockkniv Fransk Liten Svart 15 cm

    Edge Kockkniv Fransk Liten Svart 15 cm
  • Gourmet Kockkniv 20 cm

    Gourmet Kockkniv 20 cm
    En av dem viktigaste redskapen i köket: en kockkniv för att skära, dela och hacka. Kniven gör sig utmärkt för att skära stora bitar kött och även frukt och grönsaker. Alla knivar i serien Gourmet har ett högkvalitativt stål, med en optimal balans mellan krom och kolhalt för högsta kvalité. FRIODUR®-is-härdningen ger flexibilitet i stålet, och gör bladen motståndskraftiga mot rostangrepp, samt håller kniven skarp längre. Tack vare en tvåstegsprocess har knivarna en fin symmetrisk kant med knivvinkeln cirka 15 grader per sida. Matlagningen blir enkel och behaglig tack vare dessa vassa knivar med sitt ergonomiska handtag. Tillverkas i Solingen, Tyskland.
  • Four Star Jubileumskniv Kockkniv Tandad 14 cm Rostfritt Stål Svart

    Four Star Jubileumskniv Kockkniv Tandad 14 cm Rostfritt Stål Svart
  • Kockkniv Oriental NI 16cm

    Kockkniv Oriental NI 16cm
  • Victorinox Grand Mâitre Kockkniv 25 cm Svart

    Victorinox Grand Mâitre Kockkniv 25 cm Svart
    Kockkniv med svart handtag, bladlängd 25 cm, levereras i presentbox.Bladets längd: 25 cmEn rejäl kockkniv som ger dig mycket kraft när du skär, det är en skarpt klassisk kniv i en lyxigare tappning.Kockkniven kallades ursprungligen för - fransk kniv - eftersom den från början användes av franska kockar, främst för att stycka nötkött. Nuförtiden är - kockkniv - ett samlingsnamn för en mängd olika knivar i varierande storlekar som används i samband med matlagning.Victorinox Grand Maïtre en serie klassiskt designade, helsmidda knivar av tysk typ. Knivarna är smidda ur ett stycke och man får då en sömlös övergång mellan bladet och det ergonomiska handtaget.Detta skapar perfekt balanserade knivar som också är ögongodis. Eggen på knivarna har den traditionella europeiska slipningen.Redskapen är lätta att rengöra och tål undantagsvis att diskas i maskin, men rekommendationen är ändå att de skall handdiskas för en längre livslängd.Victorinox är kända för sina schweiziska arméknivar med multifunktion och har sedan starten berikat världen med sina högkvalitativa knivar, nuförtiden gjorda i rostfritt stål.Knivtillverkaren grundades 1884 men bytte 1909 namn till Victoria efter grundarens mamma som gick bort det året, samma år började man använda sitt välkända emblem, korset i skölden. När man 1921 började använda rostfritt stål i produktlinjen byttes namnet till Victorinox, en sammansättning av Victoria och inox som är synonymt med rostfritt stål, på franska acier inoxydable. 
  • Pro Wood Santuko Japansk kockkniv 14 cm, olivslipning Trä

    Pro Wood Santuko Japansk kockkniv 14 cm, olivslipning Trä
  • Keramisk kockkniv 15,5 cm vit

    Keramisk kockkniv 15,5 cm vit
  • Fiskars Functional Form Fransk Kockkniv Stor 20 cm

    Fiskars Functional Form Fransk Kockkniv Stor 20 cm
    Fiskars knivserie Functional Form är som namnet antyder, funktion och form i ett smakfullt samspel. De svarta skaften är utformade för att ligga mjukt men ändå stadigt i handen. Bladen är gjorda i rostfritt stål som ger en bra uthållighet till knivarna.  Det finns en kniv som är skräddarsydd för varje ändamål inom Functional Form-serien för att göra tiden som spenderas i köket både roligare och effektivare. Knivarna är även enkla att rengöra då de tål maskindisk. Fransk kockknivFungerar bra till att både skära kött och hacka grönsaker.20 cm.Softgrip-handtag.
  • Global G-12 Köttyxa 16 cm

    Global G-12 Köttyxa 16 cm
    Köttyxan är ditt bästa val när du skall separera brosk eller leder mellan köttstycken. Yxan passar även perfekt för att hacka kött till grytbitar. Detta är den enda kniven från Global som vi rekommenderar för den här typen av arbeten.Bladets längd: 16 cm.
  • Wasabi Kockkniv 20 cm

    Wasabi Kockkniv 20 cm
  • Kockkniv Wasabi black, 20 cm

    Kockkniv Wasabi black, 20 cm
    Wasabi Black är en serie knivar med polerade blad i rostfritt stål och svart, greppvänligt handtag. Stålet i bladet har en hårdhet på 58 ± 1 HRC. I motsats till ett traditionellt trähandtag så omsluter det svarta handtaget bladet helt och hållet och släpper därmed inte in smuts och väta.Blad: 20 cmHandtag: 12,6 cm
  • Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Japansk Kockkniv med Lufthål P21 -18 cm

    Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Japansk Kockkniv med Lufthål P21 -18 cm
    P21ans luftspalt gör kniven mer följsam och att skivorna lättare släppar från bladet. Japanskt 301 stål i bladet. 18/10 stål i handtaget. 15 graders slipvinkel. Slipas med keramiskt bryne och sten. Levereras i presentförpackning.
  • Metz Kockkniv 23 cm

    Metz Kockkniv 23 cm
  • Grand Mâitre Kockkniv i Presentask 15 cm

    Grand Mâitre Kockkniv i Presentask 15 cm
  • Kockkniv Mcusta / Zanmai Revolution Kiritsuke 23 cm

    Kockkniv Mcusta / Zanmai Revolution Kiritsuke 23 cm
    Mcusta / Zanmai Revolution är en serie fantastiska knivar med ett mycket tunt blad av tre lager stål med ett kärnstål av SPG2, ett japanskt pulverstål känt för utmärkt motståndskraft mot slitage och korrosion. Hårdhetsnivån är 61HRC med en fantastisk hållbar skärpa.Den mjuka linjen mellan sidornas supportstål och kärnstålet ger ett otroligt vackert blad med design som påminner om japanska svärd.Revolution har ett ergonomiskt mjukt, böjt handtag till skillnad mot många andra modeller från japanska Zanmai. Det vackert designade handtaget ligger perfekt i handen och ger ett fast och stadigt grepp. Kiritsuke / Hybrid Kockkniv/SlicerHandtag av rött pakkaträBladlängd 23 cmFull längd 39 cmVikt 183 gr

 

 

ileadilead