Märken på kockknivar

Kockknivar

Kockkniven är en allround kniv med ett långt och högt blad. Det ska vara så pass högt att knogarna inte slår ner i skärbrädan när du snabbt hackar grönsaker eller skär en filé. Längden på en kockkniv brukar man säga ska vara minst 18 cm. Höjden kan variera och bladets tjocklek likaså. En tumregel är dock att ju tunnare blad, desto lättare kan man skära igenom hårdare grönsaker som potatis. Om kniven har ett blad som är tunnt på ena sidan och tjockt på den andra blir det lite som en kil som fastnar på vägen. En speciell typ av kockkniv med riktigt högt och grovt knivblad är köttyxa.

Populärt inom kockknivar

  • Stenfors Kockkniv 21 cm kolstål

    Stenfors kockkniv från Anders Petter. En kniv som i ett gediget hantverk smitts för hand i kolstål från Japan.
  • Mareld Kockkniv 20 cm Olivträ

    En trogen vänMareld strävar alltid efter att tillverka så slitstarka produkter som möjligt. Det tänket genomsyrar deras kockkniv i allt från stålets hårdhet till träslaget i skaftet, allt valt med en stor omsorg och med dina behov i åtanke.  Med inspiration från naturenMarelds design präglas av den svenska västkusten med sin naturligt vackra men lite råa natur. Precis som det mörkgråa och kalla havet möter de varma granitklipporna på sommaren, möter det varma olivträet det kalla stålbladet.Rätt kniv för jobbetKockkniven är antagligen den kniv som används mest i köket. Antagligen för att den är så lagom på alla sätt. Den är lagom lång, lagom tung och lagom bred. Specifikationer:- Material: Skaft i olivträ.- Längd: 20 cm. 
  • Mareld Kockkniv 20 cm Sandelträ

    Genomtänkt i varje detaljVarje liten detalj hos den här kockkniven från Mareld har föregåtts av en noga genomtänkt urvalsprocess. Allt för att du ska kunna använda kniven varje dag med bibehållen skärpa och prestanda. Tack vare det rejäla och ergonomiska handtaget sitter kniven som gjuten i handen. Det hårda stålet ger kniven en slitstyrka och skön tyngd.Med inspiration från den nordiska naturenMareld inspireras i sin designprocess av den nordiska naturen vilket inte minst syns på den här kockkniven. Det mystiskt mörka skaftet i sandelträ skapar en gnista i krocken mellan dess värme och kylan i det hårda stålet, precis som när havet slår mot varma granitklippor. Marelds kockkniv är inte bara en oerhört användbar kniv, den ger ditt kök en till designmässig dimension. Rätt kniv för jobbetKockkniven är den mest populära modellen av knivar, mycket tack vare den perfekt avvägda storleken. Större knivar tenderar att bli klumpiga för vissa uppgifter, mindre knivar tenderar att bli för specialiserade eller klena för många uppgifter. Viktigt att tänka på när du väljer kockkniv är att den ligger skönt i handen och att tyngden känns rätt. Specifikationer:- Material: Skaft i sandelträ.- Längd: 20 cm. 
  • Edsbruk Kockkniv 21 cm Svart

    En kockkniv som fungerar till det mesta i köket. Knivbladsskydd medföljer.

Fler tips på kockknivar

  • Sabatier Lion Kockkniv 25 cm Svart

    Redan år 1812 registrerades varumärket LION Sabatier som det första Sabatier - varumärket, och det är det enda märke som får använda lejonet som symbol. Lejonet är djurens konung och står för styrka, smidighet samt överlägsenhet - och är en kvalitetsgaranti för användaren. Kniven är helsmidd och tillverkad av rostfritt stål med en hög kolhalt. Tillsammans med smidningsprocessen gör den höga kolhalten stålet så hårt att man kan slipa en mycket skarp och fin egg. Skärpan håller länge - och kan underhållas med ett brynstål. Knivarnas balans är optimal - vilket gör dem till fantastiska, professionella arbetsredskap.
  • Tamahagane Kockkniv 210 mm

    Tamahagane Kockkniv 210 mm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Kockkniv 180 mm

    Tamahagane SAN Kockkniv 180 mm från Tamahagane
  • Filékniv 15,5 cm

    Smidig filékniv ur serien Spitzenklasse Plus från tyska WMF. Kniven är med sitt ergonomiska handtag och flexibla knivblad perfekt till att filea fisk. Knivbladet är tillverkat i härdat specialstål och är behandlat för att stå emot rost och övrigt slitage. Genomgående tysk kvalitet och design.
  • Kockkniv 15,5cm Shun Premier

    Kockkniv med en bladlängd på 15,5 cm från KAIs serie Shun Premier. Blad i 33 lager med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i mjukare stål. HRC på 61. Handtag i Pakkawood med valnötskaraktär. Klassisk lite mindre kockkniv som är lämplig för mycket i köket! Köttstycken, grönsaker, rotsaker etc. Shun Premier är, precis som alla andra knivar från KAI, ett hantverk. Knivarnas blad har en kärna i det hårda stålet VG10 som härdats till en extrem skärpa, därav varningstexten på förpackningen, ”Use at your own risk”. Kärnan omgärdas sedan av 16 lager av ett mjukare stål på varje sida, detta ger en serie knivar med 33 lager stål. Unikt med Shun Premier-serien (och många andra serier från KAI) är att all hamring och bearbetning av bladen fortfarande sker för hand. De knivar som lämnar KAI’s fabriker och som bearbetas med dessa tekniker är helt unika. Du får alltid en kniv som inte är den andra lik.
  • Kyocera Kockkniv, 14 cm, grönt handtag

    Kyocera Kockkniv, 14 cm, grönt handtag från Kyocera
  • Kockkniv Victorinox 20 cm / fibroxskaft

    Victorinox knivar tillverkas sedan 1884 i den lilla Schweiziska staden Ibach. Victorinox har blivit mycket populära i restaurangkök världen över på grund av sin höga kvalitet och prisvärdhet.
  • Wüsthof Epicure Kockkniv 16 cm

    Knivarna från Würsthof Epicure Collection kan inte kallas för något annan än: otroliga. The Epicure Collection kombinerar precision, erfarenhet och teknik i en serie prisvärda knivar. Denna kockkniv från Würsthof Epicure är med sitt 16 cm långa knivblad allt du behöver i köket för att enkelt kunna skära grönsaker, kött och fisk. Men den kan även enkelt användas till att hacka örter. Kockkniven är gjord med ett högt blad så att du enkelt och tryggt kan använda dina fingrar till att guida kniven när du arbetar med den. Kniven är designad av Björn Berger. Specifikationer:- Längd: 29 cm- Blad längd: 16 cm- Tjocklek: 2,4 mm- Vikt: 210 gram- Stål: X50CrMoV15 
  • 6000 MCT Gyutoh, Kockkniv 24cm

    Kockkniv i 6000 MCT-serien från Miyabi som är utmärkt om du vill ha en riktigt bra, mångsidig kockkniv. 6000 MCT är en serie knivar för både proffs och hemmakocken med lite högre ambitioner. Skaftet är tillverkat av vackert pakkaträ och stålet består av en hård kärna, omgärdad av två yttre, hamrade lager. Kniven är slipad enligt den japanska Honbazuketekniken, vilket ger en fantastisk skärpa. Längd: 24cm
  • Global Kockkniv olivslipad 18cm

    Global Kockkniv olivslipad 18cm från Global
  • Victorinox Kockkniv, 25 cm, svart, SwissClassic i presentask

    Victorinox Kockkniv, 25 cm, svart, SwissClassic i presentask från Victorinox
  • Le Creuset Kockkniv med Olivhandtag 15 cm

    En liten smidig kockkniv på 15 cm från Le Creuset. Kockkniven har ett handtag i olivträ vilket ger kniven ett väldigt klassiskt och trevligt utseende. Precis som det damaskerade bladet ger. Det innebär att 64 lager stål har varvats och dels skapat det karaktäristiska utseendet, men även givit stålet en bättre stabilitet. Hårdheten på stålet är 61 HRC vilket gör det möjligt att få en riktigt vass egg. Kockkniven är precis som alla Le Creusets knivar tillverkade i Sollingen i Tyskland. 
  • GN-003 Kockkniv olivslipad oriental 26 cm

    GN-003 från Globals orientaliska serie Ni är en stor kockkniv med olivslipning som snabbt blir en favorit i köket. En kockkniv passar till allehanda skär- och hackningsuppdrag i köket, och olivslipningen bidrar till att råvaran lättare släpper från knivbladet. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge perfekt balans, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!
  • RigTig by Stelton SHARP Kockkniv 34 cm

    Ergonomisk och lätt kockkniv från Rigtig by Stelton. Man får en sublim skärupplevelse då kniven är tillverkad i japanskt stål. Du tar bäst hand om din kniv genom att förvara den i en knivhållare eller knivmagnet. Kniven bör slippas på en professionell knivslipmaskin eller med ett verktyg avsedd för slipning av knivar.   Specifikationer: Mått: B 1,8 x H 4,5 x L 34 cm. Tål ej maskindisk.  
  • Wüsthof Classic Kockkniv 23 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 23 cmWüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Mighty Kockkniv 27 cm

    Klassisk kockkniv för alla tillfällen. Passar både för att skära kött som grönsaker.
  • Kai Shun Nagare Kockkniv 20 cm

    En japansk kockkniv som är optimal för kött och grönsaker. Kniven är tillverkad av hårt VG10-stål och flexibelt VG2-stål som varvats till ett 72-lagers Damaskus stål. Det är unikt och väldigt hållbart. Kniven har ett snyggt handtag i Pakka-trä och är en ren fröjd att både se på och arbeta med. Specifikationer:- 72-lagers Damaskusstål- Handtag i Pakka-trä- Eggen är 20 cm och handtaget 14 cm- Hårdhet: 61 HRC +/- 1
  • Kasumi Kockkniv 24 cm

    En 24 cm lång Kockkniv i rostfri Molybdenum Vanadium stål med damaskusmönster.
  • Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Kockkniv P1 -24 cm

    Den längsta kniven i serien och favorit för alla som gillar traditionella kockknivar med långa blad. Mycket välbalanserad och bästa vännen för den lite mer rutinerade kocken. Japanskt 301 stål i bladet. 18/10 stål i handtaget. 15 graders slipvinkel. Slipas med keramiskt bryne och sten. Levereras i presentförpackning.
  • Kockkniv, 19 cm - Exxent Scandinavia

    Kockkniv, 19 cm - Exxent Scandinavia
  • Yaxell ZEN Kockkniv 20 cm

    Yaxell ZEN Kockkniv 20 cm från Yaxell
  • Zwilling Professional S Kockkniv 16 cm

    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Bladets längd: 16 cmProfessional "S" är Zwillings ess i rockärmen. Det här handlar om en riktigt klassisk serie knivar med ett tidlöst utseende. Knivarna är omsorgsfullt precisionssmidda och slipade. Stålet har en hårdhet på 57 HRC vilket gör knivarna smidiga och enkla att skära med. Skaften är gjorda i ABS och är ergonomiskt optimerade för en så trevlig skärupplevelse som möjligt.    
  • Global Kockkniv Oriental GLOBAL NI olivslipad 20cm

    Global Kockkniv Oriental GLOBAL NI olivslipad 20cm från Global
  • MAC Japansk kockkniv/santuko Superior 17 cm

    MAC Japansk kockkniv/santuko Superior 17 cm från MAC
  • Zwilling Pollux Kinesisk Kockkniv 18,5 cm

    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Bladets längd: 18,5 cmPollux är en serie prisvärda knivar från Zwilling. Knivarna lyckas kombinera en snygg design med en hög prestanda. Varje kniv har en hårdhet på 57 HRC och en sylvass egg. 
  • Tamahagane SAN Kockkniv 21 cm

    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt PakkawoodBladets längd: 21 cm
  • Zwilling Four Star Kockkniv 23 cm

    Bladets längd: 23 cmDet tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast.  
  • Kockkniv 24cm - Tamahagane San Kyoto

    Kockkniv SAN KYOTO Tamahagane med en bladlängd på 24 cm. Levereras med bambuschatull. Blad i 63 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och sidor i mjukare SUS-410-stål. Handtag i Mikarta.
  • Kockkniv 25,5 cm - Yaxell RAN

    RAN 69 med handtag i svart MikartaRAN är en japansk kniv med 69 lager stål i Damaskusdesign från YAXELL. Kärnan av VG-10 cobolt-vanadium rostfritt stål bildar egg. Bladet är laminerat tillsammans med 68 lager av växelvis hårt och mjukt stål som ger kniven extremt bra styrka.
  • Zen Kockkniv 20 cm

    Prisbelönt kockkniv ur Yaxells serie Zen. Detta är en klassisk kockkniv som passar till de flesta uppgifter i köket. Tyngden i bladet underlättar vid arbete med stora köttstycken eller till exempel rotsaker. Knivens blad består av 37 lager stål, varav kärnan är tillverkad i VG10-stål och övriga stållager i ett mjukare, mer rosttåligt stål. Den hamrade ytan ger kniven ett unikt utseende. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Handtaget är tillverkat i det hygeniska materialet micarta och fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.
  • Pro wood oak Kockkniv 20 cm

    En klassisk kockkniv är lämplig till de flesta sysslor i köket såsom att hacka och skära olika råvarorna. Friodur® stål- dubbel is-härdat knivstål av högsta kvalitet, patenterat av Zwilling J.A. Henckels. Elegant design med skuret bolster för ett säkert och handtag av ek för ett bekvämt grepp. Tillverkas i Solingen, Tyskland.
  • Zwilling Twin Pollux Kockkniv 20 cm Rostfritt Stål Svart

    Ett måste i varje kök är en bra kniv! Den här kockkniven, 20 cm från Zwilling är ett perfekt redskap när du vill skära grönsaker, kött, fisk eller andra livsmedel. Kockkniven är en del i knivserien TWIN Pollux som med sin lätta och eleganta design och sin välkända skärpa kommer underlätta ditt arbete i köket. Handtaget är ergonomiskt utformat så att den är skön för dig att hålla i och eggen är tillverkat av ett special stål, Friodor som gör kniven skarp och lätt att vässa. Den här knivserien passar lika bra för dig som är proffesionell kock som om du är en kräsen hemmakock som bara vill använda det bästa. Knivarna är designade just för att förvandla den ambitiösa hobby kocken till en passionerad kökschef.Det Tyska företaget Zwilling har 280 års erfarenhet av knivar och i serien Twin Pollux har du livstidsgaranti för material- och produktionsfel.
  • G-62 Kockkniv olivslipad 18cm

  • Victorinox Kockkniv med Fibroxhandtag 12 cm

    En liten kockkniv är din bästa vän i köket och det här är en mycket smidig och populär kniv från Victorinox.  Bladlängden är 12 cm och kniven har ett härligt ergonomiskt handtag i Fibrox som ger ett gott grepp.Knivar i den här storleken är mycket användbara och går ofta under benämningen allkniv eftersom de kan användas till allt från att skala lök, dela potatis i lämplig kokstorlek till allt annat finlir med kniv i köket.Den är populär och uppskattad av många kockar, köp den och du får en ny kompis vid skärbrädan.Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.
  • Premium Cut Kockkniv 20 cm Red diamond

    Chefs No. 1 påminner om den klassiskt västerländska kockkniven och kan användas universellt i köket eller vid grillen. Den knivförande handen är alltid korrekt positionerad och kraften överförs därmed optimalt till bladet vid snitt i bägge riktningar. Detta är inte bara tidseffektivt utan skyddar även bladet. Knivbladen är tillverkade i ett särskilt höglegerat specialstål (1,4110) där en hårdhet på 57 HRC uppnås i den moderna vakuumhärdningsprocessen. Bladen är fint polerade och slutligen slipade av en professionell slipare för att säkerställa utmärkta skäregenskaper och överlägsen skärpevaraktighet. Handtagen är tillverkade i akrylplast, noggrant utvalda och bearbetade av erfaren personal vilket gör varje kniv till ett särskilt värdefullt mästerverk. Alla knivar levereras i en exklusiv trälåda med särskilt bladskydd för extra säkerhet. PremiumCut är således en perfekt gåva där unik design möter genomgående kvalité.
  • Kai Shun Classic Kockkniv 20 cm

    Kai Shun Classic Kockkniv 20 cm från Kai
  • WMF Spitzenklasse Plus Kockkniv Rostfritt Stål Svart 15 cm

    I serien Spitzenklassen från WMF kan du vara säker på att hitta en kniv för varje tillfälle med perfekt resultat. Serie har varit grundpelaren hos WMF i över 30 år och samtliga knivar i serien är smidda med en speciell teknik, Performance Cut som garanterar vassa blad med snygga och traditionella handtag med nitar i rostfritt stål. Alla knivar är tillverkade i härdat specialstål som gör att de håller skärpan länge. Med den här kockkniven kan du skära och hacka de flesta råvarorna i köket som grönsaker, örter och kött. Kniven är 29 cm lång och har ett blad på 15 cm.
  • Tojiro Kockkniv, Kolstål, 18 cm

    Handsmidd, japansk kniv med rejäl karaktär från Tojiro! Aogami #2-stål i kärnan som omges av flera lager stål och kolstål längsmed ryggen. Handtag i svart Mikarta. I och med att kniven är av kolstål bör den aldrig läggas i blöt och ska helst sköljas av och noggrant torkas av ofta. Bladlängd: 18 cm HRC: 62
  • Victorinox Kockkniv 22 cm Rosenträ Handtag

    Denna kockkniv med handtag av vackert rosenträ passar utmärkt i köket. Anpassad för att skära alla typer av kött och grönsaker. Kniven är greppvänlig och ligger stadigt i handen.
  • 6000MCT Kockkniv 24 cm Gyutoh

    Gyutoh är japansk svar på västvärldens kockkniv och kökets vanligaste kniv. Kockknivar finns i många format, typer och modeller. En kockkniv är oftast den första kniven du behöver när det kommer till köksknivar eftersom den är så väldigt mångsidig. Du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött, fisk och mycket mer med denna modell, en riktig allround kniv. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka saker utan att knogarna slår i skärbrädan. Denna modell är en större rejäl modell på 24 cm och hackar/skär mer och större råvaror åt gången. Serien 6000MCT har en kärna av hårt Micro Carbide pulverstål täckt med 2 lager av is-härdat rostfritt stål och en fint hamrat blank blad som ger kniven ett elegant utseende. Det förhindrar även att råvaran fastnar vid användning. Har ett ergonomiskt handtag i mörkbrunt Pakka trä och hela kniven är tillverkad i Seki, Japan. Den Japanska Honbazuke slipningen dvs raka slipvinklar ger det symmetriska bladet den skalpell-liknande skärpa som är kännetecknet för alla Miyabi knivar.
  • Satake Hi Tech Japansk kockkniv 15.5 cm, keramisk (vit)

    Rymdtekniken har nu kommit in i köket och nu är det din tur att ha glädje av den senaste forskningen. Med varje kniv medföljer en plastslida för säker förvaring. Santoku betyder kockkniv i Japan och står för kött, fisk och grönsaker. En allroundkniv med andra ord. Med ett blad på 15,5 cm som är så högt att du kan hacka utan att knogarna stöter i skärbrädan. Japansk kockkniv 15,5 cm blad Safe grip Vikt 108 gram Tål maskindisk Hi Tech keramik pressas ihop under flera 1000 ton/kvadratmeter Används till bottenplattorna i Nasas rymdskyttlar och Ferraris bromsbelägg för att det är så tåligt Skär aldrig i extremt hårda varor som skaldjur, djupfryst, ben muskotnöt eller liknande För skötselråd se knivskolan
  • Lion Sabatier Edonist Kockkniv 33 cm

    Knivserien Edonist från franska Lion Sabaiter är tillverkade i Their, Frankrike. Knivarna är helsmidda i rostfritt stål med hög kolhalt vilket gör bladen vassa, skarpa och med en fin egg. Handtaget är i konstmaterial med två små nitar och ger ett skönt grepp. Lion Sabatiers symbol ”djungelns konung” associeras ofta med styrka, smidighet och överlägsenhet, vilket är precis den känslan Lion Sabatiers knivar ger dig. Serien består av många olika typer av knivar för olika tillfällen och ändamål. Denna kockkniv är 33 cm lång och helt slät i sitt blad.
  • Zwilling Four Star Jubileum Kockkniv 18 cm

    Med denna kniv som är tillverkad av högkvalitativt stål kan du ta dig an många läckra rätter utan minsta problem eller motstånd. Det ergonomiska handtaget gör den riktigt bekväm att använda.   Specifikationer: -FRIODUR® ishärdad kniv för extra lång livslängd och korrosionsbeständighet.-Tillverkad i ett speciellt rostfritt stål.-SIGMAFORGE® knivar.-Ergonomiskt plasthandtag.
  • Zwilling Pro Kockkniv 20 cm traditionell

    Klassisk kockkniv från Zwilling. En professionell helsmidd kniv för alla matintresserade. Tillverkad av Friodur® stål, dubbel is-härdat knivstål av högsta kvalitet, patenterat av Zwilling J.A. Henckels. Elegant design med skuret bolster för ett säkert och bekvämt grepp. Tillverkas i Solingen, Tyskland.
  • IKON Kockkniv 20 cm

    IKON kockkniv från varumärket Wüsthof. Skiva, hacka, tärna - detta gör du med fördel med kockkniven. På Ikon har du ett 3/4-dels bolster, vilket innebär att du har ingen vass kant mot fingrarna och du har hela bladet fritt ända ut till handtaget. Det exklusiva trähandtaget, ligger varmt och mjukt i handen. Diskas för hand, inte i diskmaskin. Kockkniven finns med flera bladlängder för att du skall hitta den längd du känner dig bekväm med och som passar det ändamål du använder den för.
  • Classic 1891 Kockkniv 22 cm

    Knivar från Mora är kända för sin höga kvalitet och sitt långa arv. Den klassiska Morakniv med sitt röda spolformade skaft har agerat inspiration för den helt nya köksknivserien. Precis som alla knivar är serien tillverkad i Mora där design, material och metoder förfinas kontinuerligt för att uppnå absolut bästa resultat. Kockkniven har en bladlängd på 22 cm. Knivbladet har ett integrerat fingerstopp. Kniven har en utmärkt balans. Den avfasade spetsen ger en säker hantering och förhindrar stickskador.
  • GLOBAL NI Kockkniv 20 cm Oriental

    En slitstark 20 cm kockkniv i orientalisk stil från Globals nya serie NI.NI är Globals nya heta serie med knivar för alla uppgifter som man kan tänkas stöta på i köket. Global NI är designad av Komin Yamada som har en gedigen historia av att ta fram kvalitetsknivar för Global och har med sin känsla för perfektion och noggrannhet satt Global på världskartan. Global Nis sortiment består av 18 högklassiga knivar och två knivset. Knivbladen är tillverkade av Cromova 18-stål och är något tjockare än den klassiska Globalkniven. Global NI-knivarna har fått en extrem skärpa och slipas för hand av en slipmästare. Handtaget har lite större form än de klassiska Globalknivarna men med en mer avsmalnade design för perfekt ergonomiskt grepp. De välkända ”Globalprickarna” har fått en ny form och präglas nu av en ljus och elegant design.  Material: Cromova 18-stål.Längd blad: 20 cm.
  • 7000D Kött/Filékniv Chutoh 16 cm

    Rejäl köttkniv ur Miyabis exklusiva serie 7000D. Chutoh betyder köttkniv på japanska. Köttknivar i allmänhet är starka och tåliga för att kunna skära igenom tuffa köttstycken, kombinerat med en sylvass skärpa för att så smidigt som möjligt kunna stycka och skära kött. Knivbladet har en kärna av hårt CMV60 pulverstål (60 HRC) täckt med 65 lager is-härdat rostfritt stål, CRYODUR®, i vacker damask-design. Det svarta D-formade handtaget är tillverkat av Mikarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Mikarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. Tillverkas i Seki, Japan.