Märken på kockknivar

Kockknivar

Kockkniven är en allround kniv med ett långt och högt blad. Det ska vara så pass högt att knogarna inte slår ner i skärbrädan när du snabbt hackar grönsaker eller skär en filé. Längden på en kockkniv brukar man säga ska vara minst 18 cm. Höjden kan variera och bladets tjocklek likaså. En tumregel är dock att ju tunnare blad, desto lättare kan man skära igenom hårdare grönsaker som potatis. Om kniven har ett blad som är tunnt på ena sidan och tjockt på den andra blir det lite som en kil som fastnar på vägen. En speciell typ av kockkniv med riktigt högt och grovt knivblad är köttyxa.

 • 6000MCT Kockkniv 24 cm Gyutoh

  Gyutoh är japansk svar på västvärldens kockkniv och kökets vanligaste kniv. Kockknivar finns i många format, typer och modeller. En kockkniv är oftast den första kniven du behöver när det kommer till köksknivar eftersom den är så väldigt mångsidig. Du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött, fisk och mycket mer med denna modell, en riktig allround kniv. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka saker utan att knogarna slår i skärbrädan. Denna modell är en större rejäl modell på 24 cm och hackar/skär mer och större råvaror åt gången. Serien 6000MCT har en kärna av hårt Micro Carbide pulverstål täckt med 2 lager av is-härdat rostfritt stål och en fint hamrat blank blad som ger kniven ett elegant utseende. Det förhindrar även att råvaran fastnar vid användning. Har ett ergonomiskt handtag i mörkbrunt Pakka trä och hela kniven är tillverkad i Seki, Japan. Den Japanska Honbazuke slipningen dvs raka slipvinklar ger det symmetriska bladet den skalpell-liknande skärpa som är kännetecknet för alla Miyabi knivar.
 • San Kockkniv 21 cm

  Detta är en klassisk kockkniv som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller exempelvis rotsaker.
 • GN-001 Kockkniv 16 cm olivslipad oriental

  Kockkniv, 16 cm, i orientalisk design med olivslipning, vilket gör att livsmedlet släpper lättare från bladet.
 • Zwilling Twin Pollux Santoku Japansk kockkniv 14 cm

  Zwilling Twin Pollux Santoku Japansk kockkniv 14 cm från Zwilling
 • Classic Kockniv 20 cm

  Classic kockkniv från tyska varumärket Wüsthof. Kockkniven kan vara den viktigaste kniven i köket. Skiva, hacka, tärna - detta gör du med fördel med kockkniven. På Classic har du ett helt bolster för extra bra säkerhet. Kockkniven finns med flera bladlängder för att du skall hitta den längd du känner dig bekväm med och som passar det ändamål du använder den för.
 • Yaxell Kockkniv Super Gou 161 20 cm

  Dessa exklusiva knivarna från Japanska Yaxell är en superkniv i äkta Japanskt kvalitetsstål, som har inte mindre än 161 lager. Bladet har en extremt vass knivsegg som är framställt av den japanska rostfria pulverstålet SG2 Micro Carbide som är omslutet av 160 lager mjukare stål. Det pulvriserade stålet innehållet mycket kol och har en hårdhet på 63 HRC.
 • Scandinavia Kockkniv 19 cm

  Klassisk kockkniv från serien Scandinavia. Knivarna i serien har ett vackert handtag av rosenträ. Knivarna innehåller inget nickel och är där med allergivänliga.
 • Premium Cut Kockkniv 30 cm Spicy orange

  Bladets form på Barbeque No. 1 påminner om en machete och är idealisk för att skära stora bitar av kött, fisk eller grönsaker. Handtaget är ergonomiskt fulländat där den knivförande handen automatiskt finner sin säkra position i ett starkt grepp vilket garanterar ett precist och energibesparande användande av kniven. Knivbladen är tillverkade i ett särskilt höglegerat specialstål (1,4110) där en hårdhet på 57 HRC uppnås i den moderna vakuumhärdningsprocessen. Bladen är fint polerade och slutligen slipade av en professionell slipare för att säkerställa utmärkta skäregenskaper och överlägsen skärpevaraktighet. Handtagen är tillverkade i akrylplast, noggrant utvalda och bearbetade av erfaren personal vilket gör varje kniv till ett särskilt värdefullt mästerverk. Alla knivar levereras i en exklusiv trälåda med särskilt bladskydd för extra säkerhet. PremiumCut är således en perfekt gåva där unik design möter genomgående kvalité.
 • MAC Kockkniv Damaskus 24 cm

  MAC Kockkniv Damaskus 24 cm från MAC
 • Zwilling Pro Kockkniv Traditionell Tandad 20 cm

  En traditionell tandad kockkniv som passar till kökets alla uppgifter.Bladets längd: 20 cm Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. Pro är ett gäng knivar från Zwilling med en riktigt proffsig prestanda. Knivarna är specialslipade för att uppnå en så hög skärpa som möjligt. Stålet har en hårdhet på 57 HRC. Skaften är speciellt utformade för att ligga rätt i handen.    
 • Morberg Kockkniv 21 cm Ek/Mässing

  Morberg Kockkniv 21 cm Ek/Mässing från Morberg
 • Wasabi Black Kockkniv 15 cm

  Japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt som allroundkniv till både kött och grönsaker. En kockkniv är en universalkniv som är idealistisk för en mängd olika uppgifter - skiva, skära och hacka i princip allt i köket. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper.
 • Opinel Kockkniv No 118, 20cm - Parallele

  Opinel Kockkniv No 118, 20cm - Parallele från Opinel
 • Miyabi KOH 4000FC Santoku Japansk kockkniv 18 cm

  Denna Santoku kockkniv från Miyabi har ett blad på 18 cm. Det ultrafina bladet är tillverkat av carbid 61-stål för att kniven ska bli hård och stark. Kniven har en hårdhet på 61 Rockwell och är utformad i Katana-stil med Miyabi logon ingraverad på bladet. Kniven är tillverkad i Japan. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, den mest berömda japanska Iron Chef. Miyabi knivar är gjorda med gamla japanska traditioner och modern tysk ingejörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. 
 • Kyocera Kockkniv, 16 cm, svart handtag

  Kyocera Kockkniv, 16 cm, svart handtag från Kyocera
 • Zwilling Twin Cermax Kockkniv 20 cm

  Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Bladets längd: 20 cmI knivserien TWIN Cermax från Zwilling möter tyskt hantverk den japanska knivtraditionen. Stålet är smitt i 3 lager och har en extrem hårdhet på 66 HRC i äkta japansk knivanda. Knivarna har blivit slipade på traditionellt japanskt honbazuke-vis vilket ger dem en otrolig skärpa. Skaften är tillverkade i Micarta och är ergonomiskt optimerade.   
 • Fiskars Functional Form+ Liten kockkniv

  Fiskars Functional Form+ Liten kockkniv från Fiskars
 • Victorinox Kockkniv 19 cm Rosenträ

  Kockkniv med skaft av Rosenträ, bladlängd 19 cm.Detta är en mindre kniv i Victorinox Wood serie av kockknivar med traditionella handtag i Rosenträ. Kockkniven är av mindre storlek och har ett behagligt grepp i trä med ett balanserat blad.Kockknivar är användbara och väldigt allround speciellt när de något mindre som den här. Man hackar och skär allt utan några problem.En bra kockkniv, som den här, gör matlagningen till ett rent nöje.Victorinox  Wood, en serie knivar och tillbehör som har en tidlös design med sköna handtag i vackert polerat rosenträ. Träet odlas i Indien och är FSC-certifierat. Rosenträ är ett hårt träslag med hög oljehalt och lågt krympningstal.Rosenträ ger tåliga handtag med en hög lyster som också står emot fukt och väta bra. Knivarna och redskapen är lätta att rengöra och är i rostfritt stål med god skärpa.Knivar och redskap med handtag av rosenträ tål undantagsvis att maskindiskas men de skall i huvudsak handdiskas för att få en lång livslängd. Sedan starten 1884,  har Victorinox berikat världen med knivar av rostfritt stål.  De är mycket populära i restaurangkök för sin höga kvalitet och prisvärdhet,  knivarna tillverkas i den lilla Schweiziska staden Ibach-Schwyz.
 • Tamahagane SAN Kockkniv 210 mm

  Tamahagane SAN Kockkniv 210 mm från Tamahagane
 • Robert Welch Signature Kockkniv 20cm

  En rejäl kockkniv från Robert Welch och deras prisbelönta serie Signature. Alla knivar i serien Signature är tillverkade i samarbete med professionella kockar för att skapa en välbalanserad kniv som klarar av alla uppgifter i köket. Knivarna är slipade i en 15° vinkel. Handtagen är tillverkade av DuPont och är ergonomiskt utformade för att ge ett välbalanserat grepp i handen.Längd: 20 cm
 • Zwilling Pollux Kockkniv 20 cm

  Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Bladets längd: 20 cmPollux är en serie prisvärda knivar från Zwilling. Knivarna lyckas kombinera en snygg design med en hög prestanda. Varje kniv har en hårdhet på 57 HRC och en sylvass egg.  
 • Fiskars Solid Kockkniv 23 cm

  Solid är en serie knivar från finska Fiskars i hög kvalitet. Knivarna är ergonomiskt optimerade med ett skönt handtag i material som gör att du inte riskerar att tappa greppet. Bladet är gjort av hårt tyskt kvalitetsstål som avser att förhöja skärupplevelsen. Alla Solid-knivar är lätta att rengöra och tål maskindisk. KockknivBra till att skära kött och hacka grönsaker23 cmNon-slip handtag 
 • Yaxell Zen Kockkniv 25,5 cm

  Bladets längd: 25,5 cmYaxell ZEN består av 37 lager rostfritt stål. 18 lager hårt och mjukt stål varvat på var sida om kärnan av VG-10 stål. Det är dessa lager som bildar det otroligt vackra damaskus-mönstret. Den övre delen av bladet bankas för att få ett karaktäristiskt utseende. Dessutom poleras hela bladet för att ge en yta som är så blank att det går att spegla sig i den. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med dubbla högblanka nitar.
 • Kyocera Set med kockkniv & mandolin, svart handtag

  Kyocera Set med kockkniv & mandolin, svart handtag från Kyocera
 • Kockkniv 21 Cm

  Kockkniv 21 Cm
 • Victorinox Kockkniv 22 cm

  Victorinox Kockkniv 22 cm från Victorinox
 • SATAKE Satake Pro, Kockkniv, 24 cm

  SATAKE Satake Pro, Kockkniv, 24 cm från SATAKE
 • Global Kockkniv 20cm

  Global Kockkniv 20cm från Global
 • MAC Pro Kockkniv 23 cm

  MAC Pro Kockkniv 23 cm är proffsens valEn klassisk kockkniv ur MAC Pro-serien, även känd som Mighty-serien, med den omtyckta bladlängden 23,5 cm. Knivbladet har en legering av extra hårt stål med bl.a. molybden, volfram och vanadin, vilket gör eggen rostfri och extra slitstark. Den här kockkniven utseenden påminner mycket om den typiska franska kockkniven vilken har en aningens svängd egg med en typisk avsmalning mot spetsen. Detta i jämförelse med en japanska kockkniven som en en mer gradvis avsmalning. Bladlängden är som nämnts 23 cm vilket är brukar vara den typiska längden professionella kockar jobbar med. Om du skulle uppleva den som för lång finns även samma kökskniv med 21 cm bladlängd (klicka här).Professional-serien, ur vilken den här kockkniven kommer, vänder sig dem som ställer mycket höga krav på sin utrustning och som använder den dagligen. Det är en serie knivar som vänder sig till de professionella kockarna bland annat. De har den klassiska utformningen och har rejäla bolster för bra balans och tyngd.Knivlängd: 370 mmBladlängd: 238 mmBladhöjd: 49 mmBladtjocklek: 2,5 mmVikt: 220 g
 • Kyocera Kockkniv 18 cm

  Kyocera Kockkniv 18 cm från Kyocera
 • Fiskars Functional Form Plus Liten Kockkniv 12 cm

  Fiskars Functional Form Plus lilla kockkniv är en perfekt balanserad kniv som ger dig ett perfekt snitt. Knivarna är utformade för att vara enkla att arbeta med, det stabila handtaget gör att den är mycket skön att hålla i. Denna lilla Kockkniv har ett litet men kraftigt blad som är perfekt för precisionsarbete. - 12 cm- Rostfritt stål- Tål maskindisk
 • Miyabi ARTISAN 6000MCT Santoku Rocking Japansk kockkniv 18 cm

  Denna santokukniv från Miyabi är annorlunda än de vanliga santoku-knivarna. Spetsen på bladet går upp i en svag böj medans en vanlig santokukniv är rak. Den smala spetsen gör det möjligt att göra den vaggande hackningen som vi europeer ofta använder när vi hackar stora mängder grönt. Bladet mäter 18 och är tillverkat i MicroCarbide MC63 pulverstål, inneslutet i två stållager. Hårdheten är 63 Rockwell. Cryodur ishärdning av bladet och ett dimensionellt skaft i pakkaträ ger en perfekt balans, enastående komfort och en otrolig skärförmåga oavsett hur du använder den. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. 
 • Miyabi 6000 MCT Gyutoh Kockkniv 24 cm

  Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.  Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.  Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig.  Gyutoh är japanska för kockkniv. Kockknivar i allmänhet är bra på mycket tuffa uppgifter i köket. 6000 MCT Gyutoh är inget undantag. Kött, fisk fågel, grönsaker, denna kniven fixar allt. Med bravur dessutom. Ska man satsa på en riktigt bra, vass kniv till knivsamlingen är denna att rekommendera.  
 • Tamahagane SAN Kockkniv 210 mm

  Tamahagane SAN Kockkniv 210 mm från Tamahagane
 • Global SAI Kockkniv 19cm

  Global SAI Kockkniv 19cm från Global
 • Global Kockkniv 13cm rundad

  Global Kockkniv 13cm rundad från Global
 • Wüsthof Classic Ikon Kockkniv Svart 16 cm

  Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 16 cmWüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
 • Parallele Kockkniv 20 cm NO118

  Klassisk kockkniv med trähandtag av lackad bok. Den vanligaste storleken på köksknivar som passar för att hacka de flesta råvaror.
 • Stelton Kockkniv Liten Pure Black

  De prisbelönta knivarna i den nya och eleganta svarta knivserien från Stelton är smidda i ett stycke av rostfritt stål och har en särskild beläggning, vilket gör att knivarna är mycket hygieniska och lätt att rengöra. Den svarta, matta beläggningen ger ett perfekt grepp. En perfekt present till alla som tycker om vacker och elegant design i köket! Utmärkt funktionalitet och rena, eleganta linjer! Längd: 23,7 cm
 • Stenfors Kockkniv 20 cm

  Stenfors knivar är tillverkade i ett hårt och hållbart rosfritt stål. Knivarna har ett ergonomiskt utformat handtag och ett semibolster som ger ett behagligt grepp samt möjliggör en optimal slipning.
 • Zwilling Artis Kockkniv Kompakt 14 cm

  Med denna kniv i handen blir dina kulinariska utmaningar mycket enklare. För det första är kniven väldigt robust och hållbar, sedan har den även ett slätt och vasst blad som sköter jobbet galant.   Specifikationer: -Tillverkad i rostfritt stål.-Ergonomiskt handtag.
 • SANELLI Kockkniv - 24 cm

  SANELLI Kockkniv - 24 cm från SANELLI
 • Mac Chef Kockkniv Olivslipad 20 cm

  En klassiker i MAC-sortimentet. Olivslipningen gör kniven extra följsam och det som skivas suger inte fast på bladet.20 cm bladHandtag i trä
 • Global G-79 Kockkniv Olivslipad 16 cm

  Kockkniv olivslipad, 16 cm.Kniven följer det klassiska draget av en kockkniv och får därför också alla dess fördelar. Olivslipningen i bladet gör att livsmedlet du skär inte fastnar lika lätt på bladet.Bladets längd: 16 cm
 • GF-34 Kockkniv 27 cm smidd

  Klassisk smidd kockkniv som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller exempelvis rotsaker.
 • Exxent kockkniv Scandinavia

  Exxent kockkniv Scandinavia är vår mest prisvärda köksknivDet här är den största kockkniven från Exxent och deras serie köksknivar Scandinavia. Kockkniven har en bladlängd på hela 25 cm vilket gör den till en relativt stor kökskniv och något som du bör tänka på. Det fina med serien Scandinavia är att den inte innehåller något nickel. Kockknivar brukar ses som en av de tre typer av köksknivar du bör ha hemma då den har en ganska flexibel funktion. Det stora fördelen med en kockkniv är förstås det höga bladet som hindrar att dina knogar slår i skärbrädan när du hackar eller skivar.Exxents produktsortiment är synonymt med stilren, funktionell, svensk design och kvalitet. De är rejäla och tåliga för att klara det höga tempot och den tuffa vardagen i ett professionellt kök. Något som gjort Exxent till en favorit hos många kockar.
 • Shun Classic Kockkniv 15 cm

  Liten japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt för att skära grönsaker och kött. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.
 • Kyocera Liten japansk kockkniv 11,5 cm

  Kyocera Liten japansk kockkniv 11,5 cm från Kyocera
 • Global GF-34 Kockkniv 27 cm Smidd

  Global kockkniv 27 cm smidd.Bladets längd: 27 cm 
 • WMF Grand Class kockkniv stål/svart 20 cm

  WMF Grand Class kockkniv stål/svart 20 cm från WMF
 • Gou kockkniv 25,5 cm

 • Ronneby Bruk Santoku Japansk Kockkniv, 17,5 cm

  Ronneby Bruk Santoku Japansk Kockkniv, 17,5 cm från Ronneby Bruk