Kockknivar

Kockkniven är en allround kniv med ett långt och högt blad. Det ska vara så pass högt att knogarna inte slår ner i skärbrädan när du snabbt hackar grönsaker eller skär en filé.

Längden på en kockkniv brukar man säga ska vara minst 18 cm. Höjden kan variera och bladets tjocklek likaså. En tumregel är dock att ju tunnare blad, desto lättare kan man skära igenom hårdare grönsaker som potatis.

Om kniven har ett blad som är tunnt på ena sidan och tjockt på den andra blir det lite som en kil som fastnar på vägen. En speciell typ av kockkniv med riktigt högt och grovt knivblad är köttyxa.

Populära kockknivar

  • Ballarini - Tevere Kockkniv 20 cm Trä

    Ballarini - Tevere Kockkniv 20 cm Trä
    Klassisk kockkniv, perfekt till det mesta i köket. Tevere är en knivserie i klassisk nordisk design. Knivbladet är tillverkat av tyskt rostfritt stål och har en hårdhet på 57 HRC. Det ljusa handtaget i pakkawood är ergonomiskt snidat med ett skyddande bolster vid knivbladets slut. Varje kniv är handpolerad för bästa resultat och livslängd.
  • Nesmuk EXKLUSIV C150 Kockkniv

    Nesmuk EXKLUSIV C150 Kockkniv
    Denna otroligt snygga EXKLUSIV C150 kockkniv från Nesmuk är en fantastisk allround kniv i varje kök. Bladet har 401 lager Damaskusstål, som skapar dess vackra mönster. Det har ett kolinnehåll på 1,5% och den exklusiva beläggningen Nesmuk Protective Coating, som reducerar underhållsarbetet markant och ger kniven en lång livslängd. Kockkniven är en del av EXKLUSIV-serien, som består av handgjorda knivar som alla avspeglar ett enastående och konsistent hantverk. Vid utarbetningen av varje kniv ingår över 50 olika steg, varav endast de som tillslut klarar den slutliga inspektionen för felfri perfektion får lov att bära Nesmuks fladdermussymbol.EXKLUSIV-serien framställs i tre varianter: C90, C100 och C150, skiljer sig åt i antalet av lager Damaskusstål samt kolinnehåll i stålet. Kolinnehållet i stålet gör dessutom att knivarna uppnår en otrolig skärpa och får en bra hållbarhet.
  • Subarashii Keramisk kniv 15 cm

    Subarashii Keramisk kniv 15 cm
    Den keramiska kockkniven från Subarashii är lika vass som den är snygg! Kniven håller sig vass längre tack vare materialet den är gjord av då keramik är hårdare än stål och kan slipas vassare. Den keramiska kockkniven från Subarashii har ett lent handtag med fin form som ligger skönt i handen. Knivbladet på 15 cm gör kniven mycket användbar - helt enkelt ett måste i ditt kök!
  • Anders Petter - Backaryd Santoku kockkniv 18 cm

    Anders Petter - Backaryd Santoku kockkniv 18 cm
    Bli din egen stjärnkock med denna kockkniv från Anders Petter. Santoku betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Backaryd är serien för dig som vill ha stilren, modern design utan att behöva göra avkall på funktion. Redskapen är effektiva, pålitliga och slitstarka. Lika trevliga att se på som att använda, oavsett om det är vardag eller fest.

Fler tips på kockknivar

  • Kockkniv, 15 cm, trähandtag

    Kockkniv, 15 cm, trähandtag
  • WMF - Filékniv 15,5 cm

    WMF - Filékniv  15,5 cm
    Smidig filékniv ur serien Spitzenklasse Plus från tyska WMF. Kniven är med sitt ergonomiska handtag och flexibla knivblad perfekt till att filea fisk. Knivbladet är tillverkat i härdat specialstål och är behandlat för att stå emot rost och övrigt slitage. Genomgående tysk kvalitet och design.
  • SAN Kyoto Kockkniv 21 cm

    SAN Kyoto Kockkniv 21 cm
  • Kineo Kockkniv 20 cm

    Kineo Kockkniv 20 cm
  • Space Japansk Kockkniv

    Space Japansk Kockkniv
    Japansk kockkniv i rostfritt stål.
  • Weber Kockkniv Deluxe

    Weber Kockkniv Deluxe
    Inget kök är komplett utan en riktigt bra kockkniv som alltid är nära till hands. Med Webers Deluxe-kniv i rostfritt stål erbjuds du här funktionalitet, säkerhet och väldigt hög prestanda. Det ergonomiska greppet och skarpa bladet gör det lätt skära upp grillat kött som oxfilé eller kyckling. Kniven bör diskas för hand.
  • Kai - Shun Classic Kockkniv 15 cm

    Kai - Shun Classic Kockkniv 15 cm
    Liten japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt för att skära grönsaker och kött. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.
  • Chroma - Chroma Type 301 Kock/grönsakskniv 15 cm japansk

    Chroma - Chroma Type 301 Kock/grönsakskniv 15 cm japansk
    En av de mest omtyckta knivarna i type 301-serien. Bladet är tillräckligt högt för att du ska kunna skiva och hacka utan besvär. En suverän allkniv helt enkelt.
  • Japansk kockkniv - Bright Series

    Japansk kockkniv - Bright Series
  • Fiskars - Hard Edge Kockkniv 17 cm

    Fiskars - Hard Edge Kockkniv 17 cm
    Den medelstora kockkniven i Hard Edge-serien är en praktisk universalkniv för all matlagning. Knivbladet är tillverkat av tjockt rostfritt stål och har en egg som är behandlad med den revolutionerande LZR-EDGE-tekniken. Det gör att dessa knivar behåller skärpan upp till fyra gånger längre än standardknivar. Handtagets ergonomiska design och unika 3D-mönster ger dessutom ett perfekt grepp. Håller skärpan i köket – varje dag En kniv som känns både vass och tålig Högkvalitativt japanskt rostfritt stål Handtag i plast med Softgrip LZR-EDGE-teknik ger en skärpa som håller fyra gånger längre Minimalt med plast i förpackningen gör att den kan återvinnas som pappersförpackning Slipning med Fiskars Roll-Sharp rekommenderas Tål maskindisk Bladlängd: 17,2 cm HRC 52
  • Jamie Oliver Kockkniv 19 cm, svart handtag

    Jamie Oliver Kockkniv 19 cm, svart handtag
  • Global - G-2 Kockkniv 20 cm

    Global - G-2 Kockkniv 20 cm
    G-2 från Global Classic är den klassiska kockkniven, och har haft samma design sedan lanseringen 1985. Perfekt till det mesta i köket. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.
  • Miyabi - BIRCH - 5000MCD Kiritsuke 24 cm

    Miyabi - BIRCH - 5000MCD Kiritsuke 24 cm
  • Tamahagane - Tamahagane San Tsubame Kockkniv 15 cm

    Tamahagane - Tamahagane San Tsubame Kockkniv 15 cm
    Tamahagane San Tsubame Kockkniv är en kniv i serien San Tsubame från Tamahagane. Denna kockkniv- kockens bästa vän- är en mångsidig modell som kan användas till de allra flesta råvaror. Med San Kockkniv går det lekande lätt att skära, hacka och tärna vad det än må vara. Tyngden i knivbladet underlättar dessutom att arbeta med stora köttstycken och rotsaker. Likt alla knivar från Tamahagane håller den en hög standard med extrem skärpa och hållbarhet som härstammar från den unika ståltillverkningen för traditionella japanska samurajsvärd. Knivbladet är, precis som de traditionella samurajsvärden, uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål. San Tsubame knivserie Knivserien San Tsubame från Tamahagane utgörs av knivar som alla har tre lager stål. Knivbladet är uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål, precis som det traditionella samurajsvärdet- katanasvärdet. Kärnan består av VG5-stål som innehåller en hög andel kol vilket gör det mycket hårt. Tack vare detta kan eggen slipas sylvass. Ett mjukare och mer rosttåligt stål bygger upp de två yttre lagren. Knivarna får med denna uppbyggnad en otrolig egg och extrem styrka och rosttålighet. Knivbladet på San Tsubame serien är hamrat, men endast slipat i nederkant vilket ger en fin design inspirerad av de vackert dekorerade katanasvärden. Hårdhetsgraden är 61 HRC. Handtaget är tillverkat av svart micarta, med en härlig träkänsla, och ligger skönt i handen. Det vattentåliga och hygieniska materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Micarta lämpar sig väl i köksmiljö och i handtaget sitter en vikt som ser till att kniven är perfekt balanserad.Översikt - Kockkniv i tre lager stål. - Längd: 15 cm. - Passar de flesta råvaror. - Kärna i mycket hårt VG5-stål. - Hårdhetsgrad: 61 HRC. - Handtag i svart Micarta.
  • Miyabi 5000MCT Gyutoh kockkniv 20 cm

    Miyabi 5000MCT Gyutoh kockkniv 20 cm
  • Global G-55 Kockkniv 18 cm

    Global G-55 Kockkniv 18 cm
    Global Kockkniv 18 cm.Kockkniv i medelstorlek, lättarbetad och en utmärkt allroundkniv. Många tjejers favorit eftersom den passar för lite mindre händer.Bladets längd: 18 cm
  • Wüsthof Classic liten kockkniv 16 cm

    Wüsthof Classic liten kockkniv 16 cm
    Klassisk, modern mindre kockkniv med ett elegant och härligt handtag. Den tidlösa designen har en perfekt balans och knivens bekväma handtag gör att den ligger stabilt i handen. Detta är en kniv som verkligen kommer underlätta matlagningen.
  • Le Creuset - Kockkniv 20 cm Olivträhandtag

    Le Creuset - Kockkniv 20 cm Olivträhandtag
    Le Creusets kockkniv är en allsidig kniv som med sitt rundade knivblad passar bra till att skära, strimla och hacka med då man rör kniven i en vaggande rörelse. Kniven ligger förpackad i en snygg låda vilket gör den till en perfekt present. Knivar från Le Creuset är helsmidda och har en hård kärna av VG 10-stål. Klingan består av 64 skikt damaskerat stål vilket inte bara garanterar styrka och skärpa utan även ger ett unikt utseende i form av det dekorativa mönstret. Kniven har ett elegant skaft i olivträ som är både säkert och behagligt att hålla i.
  • Kockkniv, 22 cm, trähandtag

    Kockkniv, 22 cm, trähandtag
  • Wüsthof - Classic Ikon Kockniv 18 cm Svart

    Wüsthof - Classic Ikon Kockniv 18 cm Svart
    Classic Ikon kockkniv från Wüsthof, tillverkad i Tyskland. Kockkniven kan vara den viktigaste kniven i köket. Skiva, hacka, tärna - detta gör du med fördel med kockkniven. På Classic Ikon har du ett 3/4-dels bolster, vilket innebär att du har ingen vass kant mot fingrarna och du har hela bladet fritt ända ut till handtaget. Kockkniven finns med flera bladlängder för att du skall hitta den längd du känner dig bekväm med och som passar det ändamål du använder den för.
  • Exxent - Roma Kockkniv 20 cm

    Exxent - Roma Kockkniv 20 cm
    Från Exxent och deras serie Roma kommer denna kockkniv. Bladet är 20 cm långt och gjort av X50CrMoV15 - ett stål som är tåligt, står emot rost och har bra skäregenskaper. Handtaget är tillverkat i svart plast (POM), vilket är slitstarkt, hållbart och beständigt. En riktigt bra kockkniv är ett måste i varje kök och denna är mycket allsidig och smidig att arbeta med. Med den kan du skära, hacka och tärna allt från kött och fågel till grönsaker och rotfrukter.
  • G-2 Kockkniv Rostfritt Stål 20 cm

    G-2 Kockkniv Rostfritt Stål 20 cm
  • MAC Chef Kockkniv 25 cm

    MAC Chef Kockkniv 25 cm
    Med denna BK-100 kockkniv från MAC är du garanterad både skärpa och kvalité i toppklass. Kniven är en del av Chef-serien från MAC som innehåller mångsidiga och praktiska knivar. Denna har en bladlängd på 25 cm och passar utmärkt till både stora och små uppgifter.Det skarpa bladet är tillverkat i stål av högsta kvalité. Dessutom är stålet både rostfritt och håller skärpan länge och väl. Det ergonomiska handtaget i svart laminerad björk ligger säkert och stabilt i handen under användning.
  • Miyabi BIRCH 5000MCD Gyutoh Kockkniv 16 cm

    Miyabi BIRCH 5000MCD Gyutoh Kockkniv 16 cm
    Den härliga Gyutoh kockkniven har ett fint björkhandtag som leder in till ett 101-lagers stålblad vilket ger knivbladet ett fantastiskt damaskus-mönster. Denna allround-kökskniv används lika mycket av amatörkockar som av professionella kockar och kommer i olika storlekar. Denna kniv har ett 16 cm långt blad. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen.
  • Satake - Satake Houcho Kockkniv Hakata 17 cm

    Satake - Satake Houcho Kockkniv Hakata 17 cm
    Houcho är det japanska ordet för kniv och har fått namnge Satakes mest populära serie av knivar. Kockkniven har en snygg design som på ett harmoniskt sätt kombinerar de japanska och skandinaviska stilspråken. Kockknivens blad är gjord av mycket högkvalitativt stål, knivens handtag är tillverkat i slitstarkt och vattentåligt magnoliaträ och det skyddande bolstret är gjort i svart plast vilket ger en vacker kontrast till det ljusa handtaget. Tack vare magnoliaträets motståndskraft mot vatten kan du enkelt skölja av kniven efter användning och om du följer skötselråden kommer du kunna använda din kockkniv i många år framöver.
  • Kockkniv / Zanmai Revolution Kosantoku, 15 cm, 15 CM

    Kockkniv / Zanmai Revolution Kosantoku, 15 cm, 15 CM
    Mcusta / Zanmai Revolution är en serie fantastiska knivar med ett mycket tunt blad av tre lager stål med ett kärnstål av SPG2, ett japanskt pulverstål känt för utmärkt motståndskraft mot slitage och korrosion. Hårdhetsnivån är 61HRC med en fantastisk hållbar skärpa.Den mjuka linjen mellan sidornas supportstål och kärnstålet ger ett otroligt vackert blad med design som påminner om japanska svärd.Revolution har ett ergonomiskt mjukt, böjt handtag till skillnad mot många andra modeller från japanska Zanmai. Det vackert designade handtaget ligger perfekt i handen och ger ett fast och stadigt grepp. Kosantuko / liten japansk kockknivHandtag av rött pakkaträBladlängd 15 cmFull längd 30 cmVikt 146 gr
  • Yaxell Kockkniv Super Gou 25,5 cm

    Yaxell Kockkniv Super Gou 25,5 cm
    Klassisk kockkniv som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller till exempel rotsaker. Bladlängd: 25,5 cm.När man inte trodde det kunde bli fler lager stål i en kniv kommer Yaxell med Super Gou med inte mindre än 161 lager. Bladet har en extremt vass egg som är tillverkat av det japanska rostfria pulverstålet SG2 Micro Carbide, vilket är omslutet av 160 lager mjukare stål. Det pulveriserade stålet innehåller mycket kol och har en hårdhet på ca 63 HRC. Pulverstålet används eftersom det garanterar en hög grad av renhet och styrka vilket ger en ovanligt vass egg. Bladet imponerar med ett fascinerande Damaskusdesignmönster – vilket symboliserar en kniv av högsta kvalitet. Handtaget är tillverkat av FDA-godkänt rödsvart Canvas- Micarta, vilket är ett enormt slitstarkt material tillverkat av harts och linne.
  • Royal kockkniv 15 cm

    Royal kockkniv 15 cm
  • Exxent Allroundkniv Future, 25 cm

    Exxent Allroundkniv Future, 25 cm
  • SATAKE Houcho kockkniv 21 cm

    SATAKE Houcho kockkniv 21 cm
    Denna japanska kockkniv är perfekt för att skära och hacka kött, grönsaker och andra råvaror. Satake Houcho ligger stadigt i handen och har ett 21 cm långt blad av kvalitativt kolstål. Handtaget är tillverkat av magnoliaträ som tål vatten.Kniven ska diskas och torkas för hand direkt efter användning. Kniven ska slipas så att eggen har en vinkel på 15°.
  • Wasabi Kockkniv 20 cm

    Wasabi Kockkniv 20 cm
  • Exxent Kockkniv Uptown, 20 cm

    Exxent Kockkniv Uptown, 20 cm
  • Zwilling Pro Kockkniv 23 cm

    Zwilling Pro Kockkniv 23 cm
    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Bladets längd: 23 cmPro är ett gäng knivar från Zwilling med en riktigt proffsig prestanda. Knivarna är specialslipade för att uppnå en så hög skärpa som möjligt. Stålet har en hårdhet på 57 HRC. Skaften är gjorde ABS och är speciellt utformade för att ligga rätt i handen.   
  • Wüsthof - Classic White Kockkniv 20 cm

    Wüsthof - Classic White Kockkniv 20 cm
    Denna klassiska kockkniv från Wüsthof med ett modernt vitt handtag har en perfekt balans som gör matlagningen till ett riktigt nöje. En kockkniv passar de flesta uppgifter och är en självklar del i varje kök. Den är utmärkt för att skära fisk, kött och större saker som ett kålhuvud men även för att hacka örter och andra mindre grönsaker. Kniven har ett helt bolster för extra säkerhet. Serien Classic White från Wüsthof finns i flera bladlängder och varianter för matlagningens alla delar. Bladlängd 20 cm.
  • Kockkniv, Norden, 12 cm

    Kockkniv, Norden, 12 cm
    Behändig, liten och smidig allroundkniv.
  • Global G-78 Kockkniv Olivslipad 18 cm

    Global G-78 Kockkniv Olivslipad 18 cm
    Olivslipad kockkniv 18 cm.Kniven följer det klassiska draget av en kockkniv och får därför också alla dess fördelar. Olivslipningen i bladet gör att livsmedlet du skär inte fastnar lika lätt på bladet.Bladets längd: 18 cm
  • Kockkniv i keramik, 18 cm, 18 CM

    Kockkniv i keramik, 18 cm, 18 CM
    Klassisk keramisk kockkniv med högt blad som ger plats för knogarna. Hackar och skivar kött, fisk och grönsaker som en dröm – år efter år. När du väl behöver skärpa kniven går det enkelt med ett diamantbryne. Keramiska knivar väger bara hälften så mycket som ett metallblad, rostar inte och påverkas inte av syror. Dessutom kan de maskindiskas. Kom bara ihåg att inte använda kockknivar till frysta råvaror, hårda ben eller skaldjur. Kom bara ihåg att inte använda kockknivar till frysta råvaror, hårda ben eller skaldjur.
  • Kasumi Kockkniv 24 cm

    Kasumi Kockkniv 24 cm
    En 24 cm lång Kockkniv i rostfri Molybdenum Vanadium stål med damaskusmönster.
  • Shun Classic Kockkniv 20 cm

    Shun Classic Kockkniv 20 cm
  • Yaxell Gou Kockkniv 20 cm

    Yaxell Gou Kockkniv 20 cm
    GOU är en ny japansk kniv med 101 lager stål i Damaskusdesign från YAXELL.Bladets längd: 20 cmKärnan av SG-2 cobolt-vanadium rostfritt pulver stål bildar egg. Bladet är laminerat tillsammans med 100 lager av växelvis hårt och mjukt stål som ger kniven extremt bra styrka. Handtaget av Mikarta Plus med nitar ger kniven en bra balans och avslutas med ett GOU-emblem på knappen.
  • Wasabi Kockkniv 23,5 cm

    Wasabi Kockkniv 23,5 cm
  • Norden kockkniv 20 cm

    Norden kockkniv 20 cm
  • Yaxell - Gou Kockkniv 25,5 cm

    Yaxell - Gou Kockkniv 25,5 cm
    Klassisk kockkniv ur Yaxells mycket exklusiva serie Gou, som passar till de flesta livsmedel och som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller till exempel rotsaker. Gou betyder ”den enastående” på japanska, vilket verkligen beskriver den här kniven som snabbt lär bli en favorit i köket! Knivens blad består av 101 lager damaskerat stål. Kärnan är gjord av slitstarkt SG2-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Denna uppbyggnad ger knivbladet en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg. Det svarta handtaget är tillverkat i canvas-micarta. Materialet framställs av linneduk och specialplast, som pressas samman under högt tryck och hög temperatur. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är ihopsatt med hjälp av tre kraftiga nitar och har en avslutande knapp som ger kniven en skön balans i handen. Knappen pryds av ett emblem med det japanska tecknet för Gou.
  • Kockkniv G2, 20 cm

    Kockkniv G2, 20 cm
    Kockkniven, G-2, är Globals absoluta storsäljare. Det är inte så förvånande eftersom den går att använda till det mesta i köket och är med sin tidlösa design ett uppskattat redskapbåde hos hemmakocken såväl som hos proffsen.Alla knivar från Global är tillverkade i Cromova 18 Rostfritt stål och är kända för att hålla skärpan.Kniven ligger skönt i handen och tack vare att handtaget är fyllt med sand får kniven en perfekt balans.Komplettera med ett knivblock och en knivslip för att skydda och underhålla knivens skarphet.En fin gåva till någon som gillar att laga mat eller en bra investering till dig själv.
  • Tamahagane - Tamahagane San Tsubame Kockkniv 18 cm

    Tamahagane - Tamahagane San Tsubame Kockkniv 18 cm
    Tamahagane San Tsubame Kockkniv är en kniv i serien San Tsubame från Tamahagane. Denna kockkniv- kockens bästa vän- är en mångsidig modell som kan användas till de allra flesta råvaror. Med San Kockkniv går det lekande lätt att skära, hacka och tärna vad det än må vara. Tyngden i knivbladet underlättar dessutom att arbeta med stora köttstycken och rotsaker. Likt alla knivar från Tamahagane håller den en hög standard med extrem skärpa och hållbarhet som härstammar från den unika ståltillverkningen för traditionella japanska samurajsvärd. Knivbladet är, precis som de traditionella samurajsvärden, uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål. San Tsubame knivserie Knivserien San Tsubame från Tamahagane utgörs av knivar som alla har tre lager stål. Knivbladet är uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål, precis som det traditionella samurajsvärdet- katanasvärdet. Kärnan består av VG5-stål som innehåller en hög andel kol vilket gör det mycket hårt. Tack vare detta kan eggen slipas sylvass. Ett mjukare och mer rosttåligt stål bygger upp de två yttre lagren. Knivarna får med denna uppbyggnad en otrolig egg och extrem styrka och rosttålighet. Knivbladet på San Tsubame serien är hamrat, men endast slipat i nederkant vilket ger en fin design inspirerad av de vackert dekorerade katanasvärden. Hårdhetsgraden är 61 HRC. Handtaget är tillverkat av svart micarta, med en härlig träkänsla, och ligger skönt i handen. Det vattentåliga och hygieniska materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Micarta lämpar sig väl i köksmiljö och i handtaget sitter en vikt som ser till att kniven är perfekt balanserad. Översikt - Kockkniv i tre lager stål. - Längd: 18 cm. - Passar de flesta råvaror. - Kärna i mycket hårt VG5-stål. - Hårdhetsgrad: 61 HRC. - Handtag i pakkawood med antibakteriella egenskaper.
  • Satake Pro Kockkniv 21 cm

    Satake Pro Kockkniv 21 cm
  • Miyabi 5000 MCD Gyutoh Kockkniv 20 cm

    Miyabi 5000 MCD Gyutoh Kockkniv 20 cm
    Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk. Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa. Gyutoh är japanska för kockkniv, vilket är en kniv som skall användas till lite tuffare arbeten i köket. En bra kockkniv ska vara otroligt vass och ha ett rejält blad. Det är en kniv som fungerar till att hacka eller skära både kött, fisk och grönsaker. En kockkniv är inte fast i en uppgift eller råvara utan ska röra sig fritt i köket. Det är då den trivs bäst.
  • Ran kockkniv 20 cm + allkniv 12 cm 2 delar

    Ran kockkniv 20 cm + allkniv 12 cm 2 delar

Köp flera kockknivar och spara pengar

Om du är i behov av att förnya eller skaffa flera kockknivar på en gång kan vi rekommendera att du köper ett knivset med köksknivar. Då får du kockknivarna för olika moment till ett lägre pris än om du skulle köpa styckvis.

ilead