Märken på kockknivar

Kockknivar

Kockkniven är en allround kniv med ett långt och högt blad. Det ska vara så pass högt att knogarna inte slår ner i skärbrädan när du snabbt hackar grönsaker eller skär en filé. Längden på en kockkniv brukar man säga ska vara minst 18 cm. Höjden kan variera och bladets tjocklek likaså. En tumregel är dock att ju tunnare blad, desto lättare kan man skära igenom hårdare grönsaker som potatis. Om kniven har ett blad som är tunnt på ena sidan och tjockt på den andra blir det lite som en kil som fastnar på vägen. En speciell typ av kockkniv med riktigt högt och grovt knivblad är köttyxa.

Populärt inom kockknivar

  • Stenfors Kockkniv 21 cm kolstål

    Stenfors kockkniv från Anders Petter. En kniv som i ett gediget hantverk smitts för hand i kolstål från Japan.
  • SAN Kockkniv 27 cm

  • Mighty Kockkniv 23,5 cm

    Klassisk kockkniv för alla tillfällen. Passar både för att skära kött som grönsaker.
  • G-2 Kockkniv 20 cm

    G-2 från Global Classic är den klassiska kockkniven, och har haft samma design sedan lanseringen 1985. Perfekt till det mesta i köket. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.

Fler tips på kockknivar

  • Functional Form Fransk kockkniv 20 cm

  • Global Kockkniv G-2

    Denna G-2 kockkniv är tillverkad i rostfritt Cromova 18-stål av hög kvalitet i Globals hemland, Japan. Kniven har kockknivens alla mångsidiga egenskaper och kan användas för att skära allt från grönsaker till kött. Kniven har en praktisk spetsig häl som till exempel gör det enkelt att skära tomater utan att mosa dem. Kockkniven är designad med Globals klassiska handtag med svarta prickar, vilket ger dig ett fast och säkert grepp om kniven samtidigt som det ger kniven dess lättigenkännliga utseende som gjort den till en designklassiker. För att behålla knivens skärpa rekommenderas att alltid diska kniven för hand.
  • Tamahagane SAN Kockkniv 21 cm Olivslipad

    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt PakkawoodBladets längd: 21 cm
  • 600D Gyutoh Kockkniv 24 cm - Miyabi

    Kockkniv av klassisk, japansk gyutohtyp från Miyabis serie 600D. Bladet är tillverkat enligt damaskusmetoden med ett hårt CMV 60-stål i kärnan som omges av 32 lager mjukare stål på vardera sida och har slipats i en riktigt brant vinkel med Honbazukemetoden. Handtaget är tillverkat av tålig duracon med nitar och detaljer i rostfritt stål. Längd: 24 cm HRC: 60
  • Victorinox Grand Mâitre Kockkniv 25 cm Svart

    Kockkniv med svart handtag, bladlängd 25 cm, levereras i presentbox.Bladets längd: 25 cmEn rejäl kockkniv som ger dig mycket kraft när du skär, det är en skarpt klassisk kniv i en lyxigare tappning.Kockkniven kallades ursprungligen för - fransk kniv - eftersom den från början användes av franska kockar, främst för att stycka nötkött. Nuförtiden är - kockkniv - ett samlingsnamn för en mängd olika knivar i varierande storlekar som används i samband med matlagning.Victorinox Grand Maïtre en serie klassiskt designade, helsmidda knivar av tysk typ. Knivarna är smidda ur ett stycke och man får då en sömlös övergång mellan bladet och det ergonomiska handtaget.Detta skapar perfekt balanserade knivar som också är ögongodis. Eggen på knivarna har den traditionella europeiska slipningen.Redskapen är lätta att rengöra och tål undantagsvis att diskas i maskin, men rekommendationen är ändå att de skall handdiskas för en längre livslängd.Victorinox är kända för sina schweiziska arméknivar med multifunktion och har sedan starten berikat världen med sina högkvalitativa knivar, nuförtiden gjorda i rostfritt stål.Knivtillverkaren grundades 1884 men bytte 1909 namn till Victoria efter grundarens mamma som gick bort det året, samma år började man använda sitt välkända emblem, korset i skölden. När man 1921 började använda rostfritt stål i produktlinjen byttes namnet till Victorinox, en sammansättning av Victoria och inox som är synonymt med rostfritt stål, på franska acier inoxydable. 
  • SAN Kyoto Kockkniv 21 cm

  • G-55 Kockkniv 18 cm

    G-55 från Global Classic är en något mindre kockkniv än den klassiska G-2. Kniven är smidig och lättarbetad och en perfekt allroundkniv. Passar till både grönsaker och kött. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.
  • Lion Sabatier Ideal Kockkniv 15 cm

    Franska märket Lion Sabatier har passande lejonet som symbol. ”Djurets konung” sammanlänkas ofta med styrka, smidighet och överlägsenhet, vilket är precis den känslan Lion Sabatiers knivar ger dig. Den helsmidda kniven av rostfritt stål med hög kolhalt gör bladet mycket vasst, skarpt och en fin egg. Handtaget i konstmaterial med tre nitar ligger bekvämt i handen och dess utformning ger dig både mer perfektion och styrka. Den här kockknivens skärpa från serien Ideal håller länge och kan med fördel underhållas med ett brynstål. Ett kök är helt enkelt inte komplett utan den här professionella, traditionella och fantastiska kniven!
  • Tamahagane San Kyoto Kockkniv 24 cm

    Detta är en klassisk kockkniv som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller till exempel rotsaker. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull.Bladets längd: 24 cmTamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkrav
  • WMF Spitzenklasse Plus Kockkniv Rostfritt Stål Svart 15 cm

    I serien Spitzenklassen från WMF kan du vara säker på att hitta en kniv för varje tillfälle med perfekt resultat. Serie har varit grundpelaren hos WMF i över 30 år och samtliga knivar i serien är smidda med en speciell teknik, Performance Cut som garanterar vassa blad med snygga och traditionella handtag med nitar i rostfritt stål. Alla knivar är tillverkade i härdat specialstål som gör att de håller skärpan länge. Med den här kockkniven kan du skära och hacka de flesta råvarorna i köket som grönsaker, örter och kött. Kniven är 29 cm lång och har ett blad på 15 cm.
  • Wüsthof Classic V1 Kockkniv 23 cm

    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 23 cmWüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Kockkniv Plasthandtag Svart 20 cm

  • Kockkniv 18 cm - Tamahagane San Tsubame

    En klassisk kockkniv från Tamahaganes serie San Tsubame som fungerar till det mesta i köket. Bladlängden på 18 cm gör att kniven är väldigt flexibel - den passar utmärkt för såväl hantering av kött, fisk och fågel som för att skära grönsaker och hacka lök. Knivbladet har en kärna av hårt VG-5-stål, som på vardera sida omges av ett lager mjukare SUS410-stål. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. HRC: 61
  • Kockkniv, Generation Y - Déglon - 25 cm

    Kockkniv från Déglon i rostfritt stål med handtag i rosenträ. Gjord i Frankrike.
  • 5000FCD Kockkniv 16 cm Gyutoh

    Gyutoh är japansk svar på västvärldens kockkniv och kökets vanligaste kniv. Kockknivar finns i många format, typer och modeller. En kockkniv är oftast den första kniven du behöver när det kommer till köksknivar eftersom den är så väldigt mångsidig. Du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött & fisk och mycket mer med denna modell, en allround kniv. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka saker utan att knogarna slår i skärbrädan. Denna modell på 16 cm är lättare, smidigare än de större kockknivarna men har samma egenskaper.
  • Satake Houcho Santoku/Kockkniv Magnoliahandtag 17 cm

    Den här japanska kockkniven, en s.k. Santoku-modell, hackar och skivar med precision. Den fungerar även som allroundkniv. Det höga bladet gör att dina knogar aldrig stöter emot skärbrädan. Material: Hi Carbon SteelBladlängd: 17 cmSlipvinkel 15 graderHandtag i magnoliaträSlipas med sten eller keramiskt bryne
  • Global NI Kockkniv 20 cm

    Praktisk, smidig 20 centimeter lång kockkniv i orientalisk stil. Som en del av Globals NI-serie är kniven tillverkad i Cromova 18-stål och något tjockare än en klassisk Globalkniv, och knivarna i serien får en extraordinär skärpa då de handslipas innan försäljning. Handtaget är lite större än på tidigare Globalknivar men har en avsmalnad form för skapa ett ergonomiskt grepp och se till att kniven ligger extra stadigt i handen.
  • Chroma Type 301 Kock/grönsakskniv 15 cm japansk

    En av de mest omtyckta knivarna i type 301-serien. Bladet är tillräckligt högt för att du ska kunna skiva och hacka utan besvär. En suverän allkniv helt enkelt.
  • Lion Sabatier Edonist Kockkniv 29 cm

    Knivserien Edonist från franska Lion Sabaiter är tillverkade i Their, Frankrike. Knivarna är helsmidda i rostfritt stål med hög kolhalt vilket gör bladen vassa, skarpa och med en fin egg. Handtaget är i konstmaterial med två små nitar och ger ett skönt grepp. Lion Sabatiers symbol ”djungelns konung” associeras ofta med styrka, smidighet och överlägsenhet, vilket är precis den känslan Lion Sabatiers knivar ger dig. Serien består av många olika typer av knivar för olika tillfällen och ändamål. Denna kockkniv är 29 cm lång och helt slät i sitt blad.
  • Morakniv Classic 1891 Kockkniv 22 cm Röd

    Med ett 22 cm långt blad av svenskt rostfritt stål är kockkniven en pålitlig hjälpreda i köket. Knivbladet har ett integrerat fingerstopp, som hindrar fingrarna från att glida fram över det vassa bladet. Designen är noga genomtänkt och kniven har en utmärkt balans. Den avfasade spetsen bidrar dessutom ytterligare till säkerhetsaspekten, i och med att den förhindrar stickskador.  Att kniven är tillverkad för hand, med ett genuint trähandtag och vackra detaljer - som dalavapnet i holken - gör bara upplevelsen i köket ännu trevligare. Bladlängd: 22 cmFärg på trähandtaget: Röd  
  • Global NI Kockkniv Olivslipad 26 cm Oriental

    En rejäl 26 cm kockkniv i orientalisk stil från Globals nya serie NI. Kniven har en praktisk olivslipning, vilket gör att maten släpper lättare från bladet då inget vakuum skapas.  NI är Globals nya heta serie med knivar för alla uppgifter som man kan tänkas stöta på i köket. Global NI är designad av Komin Yamada som har en gedigen historia av att ta fram kvalitetsknivar för Global och har med sin känsla för perfektion och noggrannhet satt Global på världskartan. Global Nis sortiment består av 18 högklassiga knivar och två knivset. Knivbladen är tillverkade av Cromova 18-stål och är något tjockare än den klassiska Globalkniven. Global NI-knivarna har fått en extrem skärpa och slipas för hand av en slipmästare. Handtaget har lite större form än de klassiska Globalknivarna men med en mer avsmalnade design för perfekt ergonomiskt grepp. De välkända ”Globalprickarna” har fått en ny form och präglas nu av en ljus och elegant design.    Material: Cromova 18-stål.Längd blad: 26 cm.
  • Fiskars Edge Fransk Kockkniv Stor 19 cm

    Edge är en serie helsvarta knivar från Fiskars. Bladen är gjorda i japanskt rostfritt stål och Edge kombinerar en sylvass design med lika sylvassa knivar. Sköna att använda och lätta att rengöra.  Stor fransk kockknivBra att stycka kött och hacka grönsaker med 19 cmTål maskindisk 
  • Global GS-2 Kockkniv 13cm, rundad spets

    GS-1 Kökskniv 11 cm
  • Global NI Kockkniv 16 cm

    Praktisk, smidig 16 centimeter lång kockkniv i orientalisk stil. Som en del av Globals NI-serie är kniven tillverkad i Cromova 18-stål och något tjockare än en klassisk Globalkniv, och knivarna i serien får en extraordinär skärpa då de handslipas innan försäljning. Handtaget är lite större än på tidigare Globalknivar men har en avsmalnad form för skapa ett ergonomiskt grepp och se till att kniven ligger extra stadigt i handen.
  • Zwilling Cuisine Kockkniv 20 cm Rostfritt Stål Svart

    Den här kockkniven i serien TWIN Cuisine från Zwillinger är ett utmärkt när du vill skära eller hacka grönsaker, örter, kött, fisk eller andra produkter. Varje kniv i serien Twin Cuisine har en fin balans mellan modern systetiskt anti-glid handtag och ett traditionellt synligt stål. Stålet är tillverkat i special stål Friodor vilket ger dem en mycket hög skärpa. Knivarna är också enkla att slipa och bryna. Tyska företaget Zwilling har 280 års erfarenhet av knivar och i sortimentet finns en kniv för dig oavsett om du är amatör eller professionell kock.
  • Pro Kockkniv Trähandtag Svart 21 cm

  • MAC Chef Kockkniv 21.5 cm Rostfritt Stål

    Kockkniven från MAC i serien Chef är en proffskniv tillverkad i Chrome Molybdenm Vanadium stål och handtag i laminerat björkträ. Det hårda stålet gör eggen slitstark och lätt att vässa. Den användbara kockkniven är den lättaste kockkniven från MAC och har samma stil som en äkta japansk kockkniv för perfekt skärning av allt från frukt och grönsaker till kött. Den prisvärda och användbara kockkniven är lätt att kontrollera och använda och passar den som har stora krav på redskapen. En riktigt bra kniv i köket gör matlagningen både roligare och lättare samtidigt som du får ett snyggt och proffsigt resultat.
  • Satake No Vac SCP0007 Kockkniv 21 cm Trähandtag

    Satake's allroundkniv som blivit Bäst i Test i Råd & Rön, Ica Provkök och Expressen/GP. Prova den och du förstår varför. Hålen gör att det som skivas och hackas inte suger fast på bladet. Den trubbiga spetsen gör att du kan karva längs benet utan att spetsen hugger. Japansk smartness! Hi Carbon steel 15 cm slipvinkel 21 cm blad Slipas med sten eller keramiskt bryne Handtag i rosenträ Art nr SCP0007
  • Kockkniv 18 cm - Tamahagane Kyoto

    Detta är en klassisk kockkniv som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller exempelvis rotsaker. Alla Tamahagane Kyoto levereras i vackra bambuschatull. Knivbladet är tillverkat i 63 lager med ett hårt VG-5-stål i kärnan, som på vardera sida omges av 31 lager mjukare SUS-410-stål. Handtaget är tillverkat av mattblästrat, rostfritt stål. Bladlängd: 18 cm Nämn ordet ”tamahagane” för en japan, och han eller hon får något drömskt i blicken. Det är nämligen namnet på det sägenomspunna stål som används för att smida japanska samurajsvärd. Samma teknik som användes för samurajsvärden används nu av Tamahagane. Tamahagane Kyoto är en kniv med 63 lager stål i damaskusdesign, en hård kärna varvat med mjukare stål ger en mycket stark och följsam kniv. Bladet hamras för att uppnå det vackra mönster som pryder bladet. Varje kniv får därmed en unik mönstring. Det rostfria stålhandtaget är mattblästrat vilket ger både en fin kontrast till bladet och en behaglig känsla. Kyotoknivarna levereras i ett exklusivt knivschatull av bambu.
  • Kockkniv 20cm Shun Premier

    Kockkniv med enbladlängd på 20 cm från KAIs serie Shun Premier. Blad i 33 lager med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i mjukare stål. HRC på 61. Handtag i Pakkawood med valnötskaraktär. Klassisk kockkniv som är lämplig för mycket i köket! Köttstycken, grönsaker, rotsaker etc. Shun Premier är, precis som alla andra knivar från KAI, ett hantverk. Knivarnas blad har en kärna i det hårda stålet VG10 som härdats till en extrem skärpa, därav varningstexten på förpackningen, ”Use at your own risk”. Kärnan omgärdas sedan av 16 lager av ett mjukare stål på varje sida, detta ger en serie knivar med 33 lager stål. Unikt med Shun Premier-serien (och många andra serier från KAI) är att all hamring och bearbetning av bladen fortfarande sker för hand. De knivar som lämnar KAI’s fabriker och som bearbetas med dessa tekniker är helt unika. Du får alltid en kniv som inte är den andra lik.
  • Kockkniv V, 20 cm, rosenträ

    Kockkniv med rundad spets. Handtaget är tillverkat i Victorinox' tåliga rosenträ. Victorinox knivar tillverkas sedan 1884 i den lilla Schweiziska staden Ibach. Victorinox har blivit mycket populära i restaurangkök världen över på grund av sin höga kvalitet och prisvärdhet.
  • Wüsthof Classic Ikon Kockkniv Vit 20 cm

    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 20 cmWüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Wasabi Kockkniv 23,5 cm

  • Sabatier Kockkniv 25 cm Svart

    Redan år 1812 registrerades varumärket LION Sabatier som det första Sabatier - varumärket, och det är det enda märke som får använda lejonet som symbol. Lejonet är djurens konung och står för styrka, smidighet samt överlägsenhet - och är en kvalitetsgaranti för användaren. Kniven är helsmidd och tillverkad av rostfritt stål med en hög kolhalt. Tillsammans med smidningsprocessen gör den höga kolhalten stålet så hårt att man kan slipa en mycket skarp och fin egg. Skärpan håller länge - och kan underhållas med ett brynstål. Knivarnas balans är optimal - vilket gör dem till fantastiska, professionella arbetsredskap.
  • Kockkniv 27 cm

  • Wüsthof Ikon Kockkniv 16 cm

    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 16 cmWüsthofs serie Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Ikon är lite av ett flaggskepp bland Wüsthofs knivserier. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är gjorda av grenadilleträ som är ett av världens hårdaste träslag. De är utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. Knivarna i Ikon-serien går inte att diska i maskin.
  • Fiskars Functional Form Fransk Kockkniv Liten 16 cm

    Fiskars knivserie Functional Form är som namnet antyder, funktion och form i ett smakfullt samspel. De svarta skaften är utformade för att ligga mjukt men ändå stadigt i handen. Bladen är gjorda i rostfritt stål som ger en bra uthållighet till knivarna.Det finns en kniv som är skräddarsydd för varje ändamål inom Functional Form-serien för att göra tiden som spenderas i köket både roligare och effektivare. Knivarna är även enkla att rengöra då de tål maskindisk.Fransk kockknivFungerar bra till att både skära kött och hacka grönsaker.16 cm.Softgrip-handtag.
  • Tasty Kockkniv 41,5 cm

  • Chroma Type 301 Japansk Kockkniv med Lufthål 18 cm

    Den japanska kockkniven från Chroma är specialdesignad av F.A. Porsche genom samarbete med professionella kockar. Den 18 cm långa japanska kockkniven har lufthål och är tillverkad i rostfritt stål där blad och skaft är integrerade med varandra och endast en metallpärla visar vart skaftet slutar och bladet börjar. Den japanska kockkniven kallas även för Santoku och dess olivslipade lufthål gör att ingredienserna lättare kan släppa från knivens blad vilket gör den perfekt att använda till olika grönsaker. Serien består av knivar för alla typer av tillagning och gör både matlagningen lättare och roligare samtidigt som du får ett snyggt resultat.
  • Damascus Kockkniv 20 cm

    Kockkniv tillverkad av rostfritt damascusstål med totalt 67 skikt. Den inre kärnan är tillverkad av MOV CARBOCHROME stål, som är hård, hållbar och motståndskraftig mot korrosion. Kombinationen av kärnan och 33 lager av damask stål på varje sida skapar en skarp och tålig 13-15 ° kant som inte kräver frekvent skärpning. Handtag är gjorda av ebenholts trä, vilket gör varje kniv unik och välbalanserad.
  • Nesmuk EXKLUSIV C90 Kockkniv

    Denna otroligt snygga EXKLUSIV C90 Kockkniv från Nesmuk är en utmärkt allround kniv i köket. Bladet har 210 lager Damaskusstål, som skapar dess vackra mönster. Det har ett kolinnehåll på 0,9% och den exklusiva beläggningen Nesmuk Protective Coating (NPC), som reducerar underhållsarbetet markant och ger kniven en lång livslängd. Kockkniven är en del av EXKLUSIV-serien, som består av handgjorda knivar som alla avspeglar ett enastående och konsistent hantverk. Vid utarbetningen av varje kniv ingår över 50 olika steg, varav endast de som tillslut klarar den slutliga inspektionen för felfri perfektion får lov att bära Nesmuks fladdermussymbol.EXKLUSIV-serien framställs i tre varianter: C90, C100 och C150, skiljer sig åt i antalet av lager Damaskusstål samt kolinnehåll i stålet. Kolinnehållet i stålet gör dessutom att knivarna uppnår en otrolig skärpa och får en bra hållbarhet.
  • Zwilling Life kockkniv 20 cm

    Klassisk kockkniv 20 cm och den mest användbara modellen i köket. En mycket prisvärd kniv producerad i Tyskland. Bladet är tillverkat i en optimal balans mellan krom och kolhalt av högsta kvalitet, patenterat av Zwilling J.A. Henckels. FRIODUR® härdat till en hårdhet av ca. 57 HRC. Stansad kniv med ett ergonomiskt handtag av syntetiskt material som ger ett säkert grepp. Livstidsgaranti på material- och produktionsfel. Tillverkas i Solingen, Tyskland.
  • Super GOU Kockkniv 20 cm

  • Morakniv Classic 1891 Kockkniv 22 cm Svart

    Med ett 22 cm långt blad av svenskt rostfritt stål är kockkniven en pålitlig hjälpreda i köket. Knivbladet har ett integrerat fingerstopp, som hindrar fingrarna från att glida fram över det vassa bladet. Designen är noga genomtänkt och kniven har en utmärkt balans. Den avfasade spetsen bidrar dessutom ytterligare till säkerhetsaspekten, i och med att den förhindrar stickskador.  Att kniven är tillverkad för hand, med ett genuint trähandtag och vackra detaljer - som dalavapnet i holken - gör bara upplevelsen i köket ännu trevligare. Bladlängd: 22 cmFärg på trähandtaget: Svart 
  • Zwilling Pro Kockkniv 14 cm kompakt

    En större skalkniv, även kallad kompakt kockkniv. Med ett bredare blad kan man både hacka och skära det flesta råvaror. Lättare och smidigare att hantera än större kockknivar. En professionell helsmidd kniv för alla matintresserade. Tillverkad av Friodur® stål, dubbel is-härdat knivstål av högsta kvalitet, patenterat av Zwilling J.A. Henckels. Elegant design med skuret bolster för ett säkert och bekvämt grepp. Tillverkas i Solingen, Tyskland.
  • G-62 Kockkniv olivslipad 18cm

    Knivset i två delar från Yaxells serie ZEN (som betyder ungefär den hälsosamma måltiden på japanska). Setet består av en kockkniv, 20 cm, samt en allkniv, 12 cm. Både knivarna har handtag av svart mikarta samt vackert, damaskusmönstrade knivblad som består av 37 lager stål - ett hårt, rostfritt VG10-stål i kärnan som omges av 18 lager mjukare stål på sidorna.
  • 6000 MCT Santoku, Japansk Kockkniv 18cm

    Kockkniv av santokutyp från Miyabis 6000 MCT-serie är en kniv av högsta kvalitet med många användningsområden i köket. Santoku betyder ungefär tre uppgifter, vilket är vad kniven kan användas till: skära, tärna och strimla. Kniven fungerar utmärkt till allt ifrån kött, fisk och fågel till grönsaker och frukt. 6000 MCT är en serie knivar för både proffs och hemmakocken med lite högre ambitioner. Skaftet är tillverkat av vackert pakkaträ och stålet består av en hård kärna, omgärdad av två yttre, hamrade lager. Kniven är slipad enligt den japanska Honbazuketekniken, vilket ger en fantastisk skärpa. Längd: 18cm
  • SAI-06 Kockkniv 25 cm

    Sai betyder ”iögonfallande” på japanska och är Globals mest exklusiva serie. Sai-06 från Global är en större kockkniv är perfekt till store köttstycken och grönsaker. Kockknivens speciella modell med extra hög kropp gör det möjligt att hacka utan att handen slår i skärbrädan. Bladet är utrustat med tre lager stål som gör kniven stabil och rosttålig - de två yttersta lagren stål i bladet samt en mjukare stållegering. Stålet i eggen är tillverkaren Yoshikin och Globals egna legering Cromova 18 – en rostfri stållegering med 18 procent krom samt hemlig procentandel molybdenum och vanadium. Kniven har ett ergonomiskt tumgrepp för bästa komfort och tack vare att det är av samma stålsort som eggen blir svetsen mellan blad och handtag starkare. Det yttre bladet är individuellt hamrat och ger varje kniv en unik personlighet. Sai har en spegelpolerad egg med Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Liksom de klassiska Globalknivarna är skaftet i Global Sai fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv. Med sin exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!