Märken på kockknivar

Kockknivar

Kockkniven är en allround kniv med ett långt och högt blad. Det ska vara så pass högt att knogarna inte slår ner i skärbrädan när du snabbt hackar grönsaker eller skär en filé. Längden på en kockkniv brukar man säga ska vara minst 18 cm. Höjden kan variera och bladets tjocklek likaså. En tumregel är dock att ju tunnare blad, desto lättare kan man skära igenom hårdare grönsaker som potatis. Om kniven har ett blad som är tunnt på ena sidan och tjockt på den andra blir det lite som en kil som fastnar på vägen. En speciell typ av kockkniv med riktigt högt och grovt knivblad är köttyxa.

  • Wüsthof Epicure Kockkniv 20 cm

    Knivarna från Würsthof Epicure Collection kan inte kallas för något annan än: otroliga. The Epicure Collection kombinerar precision, erfarenhet och teknik i en serie prisvärda knivar. Denna kockkniv från Würsthof Epicure är med sitt 20 cm långa knivblad allt du behöver i köket för att enkelt kunna skära grönsaker, kött och fisk. Men den kan även enkelt användas till att hacka örter. Kockkniven har ett högt blad så att du enkelt och tryggt kan använda dina fingrar till att guida kniven när du arbetar med den. Kniven är designad av Björn Berger. Specifikationer:- Längd: 34,5 cm- Blad längd: 20 cm- Tjocklek: 2,8 mm- Vikt: 240 gram- Stål: X50CrMoV15 
  • IKON Kockkniv 23 cm

    IKON kockkniv från varumärket Wüsthof. Skiva, hacka, tärna - detta gör du med fördel med kockkniven. På Ikon har du ett 3/4-dels bolster, vilket innebär att du har ingen vass kant mot fingrarna och du har hela bladet fritt ända ut till handtaget. Det exklusiva trähandtaget, ligger varmt och mjukt i handen. Diskas för hand, inte i diskmaskin. Kockkniven finns med flera bladlängder för att du skall hitta den längd du känner dig bekväm med och som passar det ändamål du använder den för.
  • Victorinox Kinesisk kockkniv, 18 cm med Fibrox handtag

    Victorinox Kinesisk kockkniv, 18 cm med Fibrox handtag från Victorinox
  • San Kyoto Kockkniv 24 cm

    SNK-1104 från Tamahaganes exklusiva knivserie San Kyoto är en vacker kockkniv som kan användas till allt från att hacka grönsaker till att skära kött. Knivbladet är extremt hårt, och uppbyggt av 63 lager stål som hamras för att uppnå det skiftande mönster som pryder bladen. Varje kniv får därmed en individuell mönstring. Det svarta handtaget är tillverkat av Mikarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Mikarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. I handtaget finns även en vikt monterad, som du kan se som en knapp på handtagets slut. Denna hjälper kniven hålla dess perfekta balans oavsett storlek på bladet. Alla Tamahagane San Kyoto-knivar levereras i ett vackert bambuschatull. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • Victorinox Tandad Kockkniv med Fibroxhandtag 22 cm

    Tandad kockkniv med hygieniskt och ergonomiskt handtag i fibroxplast, bladlängd 22 cm.Kockkniven är ett ypperligt komplement till övriga knivar i köket eller så låter man den vara ensam herre på täppan, en ensam härskare som hackar och skär i princip allt utan urskillning.Tandade knivar är perfekta för att skära genom något där ytan är hårdare än vad insidan är. Alltså får man en kockkniv som är mer allround än vanligt med den tandade eggen. Bröd, grönsaker, lök, tomat, kött, fisk och fågel ingenting är omöjligt för denna kniv.Den perfekta gåvan för studenten eller den som flyttar hemifrån och sätter nytt bo. Varför inte ha den på landet i stugan eller husvagnen där utrymmet är begränsat.Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.Victorinox är kända för sina schweiziska arméknivar med multifunktion och har sedan 1884 berikat världen med sina högkvalitativa knivar gjorda i rostfritt stål.
  • Exxent Kockkniv Professional 24 cm

    Exxent Kockkniv Professional 24 cm från Exxent
  • Victorinox Kockkniv, 25 cm, trähandtag

    Victorinox Kockkniv, 25 cm, trähandtag från Victorinox
  • Kai Shun Classic DM-0723 Kockkniv 15 cm

    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.Bladets längd: 15 cm
  • Fiskars Kockkniv Royal 21 cm Svart

    Detta är en traditionell kökskniv med brett blad som lämpar sig för uppskärning av kött och grönsaker. Det enda du behöver för en enkel och lyckad måltid, helt enkelt. Alla knivarna från serien är lätta att använda och har ett stadigt och balanserat grepp.
  • Zwilling Pro Kockkniv 20 cm traditionell

    Klassisk kockkniv från Zwilling. En professionell helsmidd kniv för alla matintresserade. Tillverkad av Friodur® stål, dubbel is-härdat knivstål av högsta kvalitet, patenterat av Zwilling J.A. Henckels. Elegant design med skuret bolster för ett säkert och bekvämt grepp. Tillverkas i Solingen, Tyskland.
  • Zwilling Pro Wood Santuko Japansk kockkniv 14 cm, olivslipning Trä

    Men den här Japanska kockniven lyckas du med allt i köket. Kniven har Friodur® stål- dubbel is-härdat knivstål av högsta kvalitet, patenterat av Zwilling J.A. Henckels och tillverkas i Tyskland.
  • Fiskars Essential Kockkniv 21 cm

    Fiskars Essential Kockkniv 21 cm från Fiskars
  • Wüsthof Classic Kockkniv 20 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 20 cmWüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Napoleon Kockkniv 34 cm

    Använd denna professionella kockkniv från Napoleon och du har otroligt goda förutsättningar att göra ett bra jobb i köket eller vid grillen. Dessa tyska stålblad skär lätt genom vilken mat du än arbetar med. Napoleons kockkniv är balanserad från spetsen och hela vägen genom handtaget.Specifikationer:- Tyska stålblad- Rostfritt stål
  • KAI Kockkniv 20 cm Shun Kaji

    Kockkniv 20 cm från KAIs serie Shun Kaji. Allround kockkniv i klassisk storlek som passar utmärkt till att skära kött, fisk, fågel och grönsaker. Kaji är japanska och betyder svärdssmed. Endast den allra skickligaste smeden kan bli Kaji. Knivarna i KAIs Kajiserie består av 65 lager blankpolerat stål i Damaskusdesign. Den hårda kärnan i SG-2-stål omgärdas på vardera sida av 32 lager mjukare stål – allt tillsammans ger kniven dess unika egenskaper och fantastiska skärpa. Stålet har HRC på 63-65. Det nitade handtaget är av svart Pakkaträ och är utformat så att kniven passar både för höger- och vänsterhänta.
  • Stor Kockkniv 18cm, vitt blad

    Med Kyoceras klassiska kockkniv har du en kniv som skivar kött, fisk och grönsaker. År efter år. Det enda du behöver tänka på är att inte skära i djupfryst eller dela krabbor och annat med hårda skal eller ben. Keramiskt blad 18 cm. Handtag i plast. Tål maskindisk. Tillverkad i Japan.
  • Premium Cut Kockkniv 20 cm Red diamond

    Chefs No. 1 påminner om den klassiskt västerländska kockkniven och kan användas universellt i köket eller vid grillen. Den knivförande handen är alltid korrekt positionerad och kraften överförs därmed optimalt till bladet vid snitt i bägge riktningar. Detta är inte bara tidseffektivt utan skyddar även bladet. Knivbladen är tillverkade i ett särskilt höglegerat specialstål (1,4110) där en hårdhet på 57 HRC uppnås i den moderna vakuumhärdningsprocessen. Bladen är fint polerade och slutligen slipade av en professionell slipare för att säkerställa utmärkta skäregenskaper och överlägsen skärpevaraktighet. Handtagen är tillverkade i akrylplast, noggrant utvalda och bearbetade av erfaren personal vilket gör varje kniv till ett särskilt värdefullt mästerverk. Alla knivar levereras i en exklusiv trälåda med särskilt bladskydd för extra säkerhet. PremiumCut är således en perfekt gåva där unik design möter genomgående kvalité.
  • Classic Ikon Kockniv 18 cm Svart

    Classic Ikon kockkniv från Wüsthof, tillverkad i Tyskland. Kockkniven kan vara den viktigaste kniven i köket. Skiva, hacka, tärna - detta gör du med fördel med kockkniven. På Classic Ikon har du ett 3/4-dels bolster, vilket innebär att du har ingen vass kant mot fingrarna och du har hela bladet fritt ända ut till handtaget. Kockkniven finns med flera bladlängder för att du skall hitta den längd du känner dig bekväm med och som passar det ändamål du använder den för.
  • Fiskars Functional Form Fransk Kockkniv 20 cm med Bladskydd

    Fiskars knivserie Functional Form är som namnet antyder, funktion och form i ett smakfullt samspel. De svarta skaften är utformade för att ligga mjukt men ändå stadigt i handen. Bladen är gjorda i rostfritt stål som ger en bra uthållighet till knivarna.  Det finns en kniv som är skräddarsydd för varje ändamål inom Functional Form-serien för att göra tiden som spenderas i köket både roligare och effektivare. Knivarna är även enkla att rengöra då de tål maskindisk. Fransk kockknivAllround kockknivSkydd för bladet vid förvaring och disk20 cm Softgrip-handtag. 
  • Eva Solo Kockkniv 20 cm Nordic Kitchen

    p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545; min-height: 14.0px} Kockkniven Nordic Kitchen från Eva Solo är är utformad efter en tusenårig japansk hantverkstradition och har tillverkats med samma teknik som använts för att tillverka samurajsvärd. Resultatet är en kvalitetskniv som passar utmärkt till kökets alla uppgifter, för oavsett om du behöver skära, hacka eller snitta hjälper Nordic Kitchen dig att göra det med precision. Det skarpa bladet är tillverkat i 67 lager av damaskusstål, vilket inte bara ger en snygg yta utan också en välbalanserad kniv. Tekniken ger nämligen bladet en smal, skarp och stabil design som med sin höga flexibilitet gör det enklare för dig att arbeta i köket. Att filéa kyckling eller skära upp en sallad blir plötsligt ett riktigt nöje!Knivens handtag är ergonomiskt utformat och är helt anpassat efter din hands anatomi, vilket ger ett stadigt och säkert grepp. En oerhört viktigt detalj vid användning av knivar! Dessutom har handtaget designats med en stålände som passar perfekt när du vill krossa exempelvis vitlöksklyftor. Specifikationer:Färg: Stål och träMaterial: Japanskt damaskusstål (AUS 10) och pakkaträ. Längd: 33,3 cmBladlängd: 20 cm
  • Zwilling Pro Wood Kockkniv 20 cm

    Denna underbara kniv kommer i en stor storlek med ett riktigt vasst blad som tillåter dig att med enkelhet hacka kryddor och skära grönsaker och kött. Aldrig har tillberedning av mat varit så enkelt som när Zwilling hjälper till.Specifikationer:-Ergonomiskt handtag tillverkat av stenek.-SIGMAFORCE® kniv.-FRIODUR® härdad kniv.-Diskas för hand.
  • Kyocera Delux Kockkniv, 18 cm

    Kyocera Delux Kockkniv, 18 cm från Kyocera
  • Kai Shun Classic DM-0706 Kockkniv 20,5 cm

    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker -  I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.Bladets längd: 20,5 cm
  • Fransk kockkniv, 26 cm - de Buyer

    Traditionell kockkniv från de Buyer 26 cm lång
  • Morakniv Classic 1891 Kockkniv 22 cm Röd

    Med ett 22 cm långt blad av svenskt rostfritt stål är kockkniven en pålitlig hjälpreda i köket. Knivbladet har ett integrerat fingerstopp, som hindrar fingrarna från att glida fram över det vassa bladet. Designen är noga genomtänkt och kniven har en utmärkt balans. Den avfasade spetsen bidrar dessutom ytterligare till säkerhetsaspekten, i och med att den förhindrar stickskador.  Att kniven är tillverkad för hand, med ett genuint trähandtag och vackra detaljer - som dalavapnet i holken - gör bara upplevelsen i köket ännu trevligare. Bladlängd: 22 cmFärg på trähandtaget: Röd  
  • Miyabi 600S Gyutoh Kockkniv 24 cm

    Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk. Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.  Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabis knivserie 600S presenterar en samling riktigt högkvalitativa japanska knivar till ett resonligt pris. Bladen lyckas kombinera både en enorm skärpa med en flexibilitet som kan vara svårt att göra i vanliga fall. Skaften på knivarna är av traditionell västerländsk modell med mer ergonomiskt utformade handtag än de traditionella japanska handtagen. Knivarna är gjorda i rostfritt stål och tål maskindisk även om det inte rekommenderas.  Gyutoh är det japanska ordet för kockkniv. Kockknivar är bra på det mesta i köket och fungerar utmärkt till att både skära grönsaker eller stycka kött med. Det här är en rejäl kniv för tuffa uppgifter i köket.  
  • Pallarès Kockkniv Rostfritt Stål 20 cm

    En rejäl kockkniv i rostfritt stål från det anrika kvalitetsmärket Pallarès i Solsona, Spanien.Det knappa 100 år gamla företaget är det sista kvarvarande arvet av de berömda knivmakarna i Solsona med en tradition daterat bak så långt som till 1600-talet. Med en kontinuerlig strävan efter högkvalitativa material och att de slipar varje kniv för hand, gör Pallarès till ett helt unikt företag med passion och kärlek i varje producerad produkt. Längd: 20 cmMaterial: Rostfritt Stål
  • Opinel Kockkniv No 118, 20cm - Parallele

    Opinel Kockkniv No 118, 20cm - Parallele från Opinel
  • Global SAI Kockkniv 14cm

    Global SAI Kockkniv 14cm från Global
  • Kockkniv med pakkaträhandtag, 15.5 cm - Satake

    Kockkniv med pakkaträhandtag, 15.5 cm - Satake - rymdtekniken har nu kommit in i köket och nu är det din tur att ha glädje av den senaste forskningen. Med varje Kockkniv med pakkaträhandtag, 15.5 cm - Satake - medföljer en plastslida för säker förvaring. Santoku betyder kockkniv i Japan och står för kött, fisk och grönsaker. En allroundkniv med andra ord. Med ett blad på 15,5 cm som är så högt att du kan hacka utan att knogarna stöter i skärbrädan. Det här skönheten med svart blad och Pakkaträhandtag är vad japaner kallar en ”Master Piece”. Japansk kockkniv 15.5 cm blad Handtag i tåligt pakkaträ Förpackad i exklusiv knivlåda Vikt 118 gram Hi Tech-keramik pressas ihop under flera 1.000 ton/kvadratmeter Används till bottenplattorna i Nasas rymdskyttlar och Ferraris bromsbelägg för att det är så tåligt Skär aldrig i extremt hårda varor som skaldjur, djupfryst, ben muskotnöt eller liknande
  • Kai Wasabi Kockkniv 20 cm

    Kai Wasabi Kockkniv 20 cm från Kai
  • Premium Cut Kockkniv 30 cm Red diamond

    Bladets form på Barbeque No. 1 påminner om en machete och är idealisk för att skära stora bitar av kött, fisk eller grönsaker. Handtaget är ergonomiskt fulländat där den knivförande handen automatiskt finner sin säkra position i ett starkt grepp vilket garanterar ett precist och energibesparande användande av kniven. Knivbladen är tillverkade i ett särskilt höglegerat specialstål (1,4110) där en hårdhet på 57 HRC uppnås i den moderna vakuumhärdningsprocessen. Bladen är fint polerade och slutligen slipade av en professionell slipare för att säkerställa utmärkta skäregenskaper och överlägsen skärpevaraktighet. Handtagen är tillverkade i akrylplast, noggrant utvalda och bearbetade av erfaren personal vilket gör varje kniv till ett särskilt värdefullt mästerverk. Alla knivar levereras i en exklusiv trälåda med särskilt bladskydd för extra säkerhet. PremiumCut är således en perfekt gåva där unik design möter genomgående kvalité.
  • Sabatier Lion Kockkniv 25 cm Svart

    Redan år 1812 registrerades varumärket LION Sabatier som det första Sabatier - varumärket, och det är det enda märke som får använda lejonet som symbol. Lejonet är djurens konung och står för styrka, smidighet samt överlägsenhet - och är en kvalitetsgaranti för användaren. Kniven är helsmidd och tillverkad av rostfritt stål med en hög kolhalt. Tillsammans med smidningsprocessen gör den höga kolhalten stålet så hårt att man kan slipa en mycket skarp och fin egg. Skärpan håller länge - och kan underhållas med ett brynstål. Knivarnas balans är optimal - vilket gör dem till fantastiska, professionella arbetsredskap.
  • Stelton Pure Black kockkniv

    Stelton Pure Black kockkniv från Stelton
  • Kai Shun Classic Kockkniv 25,5 cm

    Kai Shun Classic Kockkniv 25,5 cm från Kai
  • Tamahagane SAN Kockkniv 270 mm

    Tamahagane SAN Kockkniv 270 mm från Tamahagane
  • Anarchy A Kockkniv 21 cm

    Den professionella kocken Christian Campogiani är grundaren av det nya märket Anarchy knives. En serie knivar med attityd som kännetecknar den moderna världsvana kocken. Knivbladet är tillverkade i 3,5 mm tjockt rostfritt stål i ett stycke. Handtaget är tillverkat av exklusiv svartbrunt Mikarta, ett material som påminner om trä. Mikarta tas fram genom att, under högt tryck och en mycket hög temperatur, pressa samman linne och plast till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material. Varje kniv har ett designat mässingssmycke med ett tillhörande citat, vilket gör att den säregna och unika designen av knivarna sträcker sig långt ifrån vad vi är vana att se i dagens kök.
  • Global NI Kockkniv 20 cm

    Praktisk, smidig 20 centimeter lång kockkniv i orientalisk stil. Som en del av Globals NI-serie är kniven tillverkad i Cromova 18-stål och något tjockare än en klassisk Globalkniv, och knivarna i serien får en extraordinär skärpa då de handslipas innan försäljning. Handtaget är lite större än på tidigare Globalknivar men har en avsmalnad form för skapa ett ergonomiskt grepp och se till att kniven ligger extra stadigt i handen.
  • Global GF-33 Smidd kockkniv, 21cm

  • KAI Shun Classic Kockkniv 25 cm Stål

    En riktig kockkniv 25 cm av hög kvalitet med ett åldrat utseende och ett bekvämt handtag av Pakkawood. Knivarna från KAI är helt tillverkade för hand vilket inte bara är extremt häftigt utan också ger dem ett mönster i stålet som är helt unikt. Kniven tillverkas enligt en metod där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager om VG-stål som är hårt stål. Detta gör att kniven består av totalt 65 lager stål, tål hög belastning och har ett riktigt vasst blad. Denna kockkniv passar för allt från grönsaker till kött och gör matlagningen till ett nöje.
  • GLOBAL Kockkniv 18 cm Rostfritt Stål

    GLOBAL levererar knivar av hög kvalité som passar både hemmakocken som de professionella. En utmärkt allroundkniv i medelstorlek som du kan använda till det mesta i köket.
  • Victorinox Kockkniv V, 19 cm, rosenträ

    Victorinox Kockkniv V, 19 cm, rosenträ är en allroundmodell som klarar det mesta i köket. Handtaget är tillverkat i Victorinox' tåliga rosenträ. Victorinox knivar tillverkas sedan 1884 i den lilla Schweiziska staden Ibach. Victorinox har blivit mycket populära i restaurangkök världen över på grund av sin höga kvalitet och prisvärdhet.
  • GLOBAL Kockkniv Oriental 18 cm Rostfritt Stål

    GLOBAL levererar knivar av hög kvalité som passar både hemmakocken som de professionella. Kockkniv i rostfritt stål som har ett blad på 20 cm. Handtaget ligger bekvämt i handen. Perfekt till det mesta i köket!
  • Zwilling Four Star Jubileum Santoku Japansk kockkniv 16 cm

    Den japanska kockkniven påminner om den europeiska men utmärker sig med sin speciella bladform. Med sitt breda blad tillåter den dig att arbeta säkert på skärbrädan. Kniven är även väldigt lätt och tillåter dig att ta dig an råvaror som fisk, kött och grönsaker.  Specifikationer: -FRIODUR® härdad kniv för extra lång livslängd och korrosionsbeständighet. -Tillverkad i ett speciellt rostfritt stål.
  • Miyabi Santoku Kockkniv 5000FCD 18 cm

    Fantastisk japansk Santoku-kniv med en längd på 18 cm och en hård karbon-stål kärna. Santoku direkt översatt betyder "tre dygder" och de tre dygderna betyder att man lika gärna kan använda kniven till kött, fisk eller grönsaker. Bladet har 48 stållager runt kärnan vilket ger den välkända damaskus-designen på bladet. Hårdheten ligger på 61 Rockwell och kniven har en symmetrisk kant. Tillverkad i Japan. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. 
  • Kockkniv 23,5 cm - MAC Mighty

    Kockkniv från MAC-serien Mighty, även kallad Pro-serien, som med sin bladlängd på 21 cm passar för de flesta uppgifter i köket. Att MAC:s Mightyknivar är populära bland många kockar är lätt att förstå: Knivbladet är av riktigt hårt rostfritt stål och har lagerats med molyben, volfram och vanadin, vilket gör det till en väldigt slitstark kniv som håller skärpan länge. Kniven har slipats för hand i Knivmekkat Seki i Japan med en slipvinkel på 15 grader, vilket är extremt skarpt. Bladlängd: 23,5 cm Handtag av trä
  • 6000MCT Kockkniv 20 cm Gyutoh

    Gyutoh är Japans svar på västvärldens kockkniv och kökets vanligaste kniv. Kockknivar finns i många format, typer och modeller. En kockkniv är oftast den första kniven du behöver när det kommer till köksknivar eftersom den är så mångsidig. Du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött, fisk och mycket mer med denna modell, helt enkelt en allroundkniv. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka saker utan att knogarna slår i skärbrädan. Denna modell på 20 cm är den vanligaste storleken. Serien 6000MCT har en kärna av hårt Micro Carbide pulverstål täckt med 2 lager av is-härdat rostfritt stål och ett fint hamrat blank blad som ger kniven ett elegant utseende. Det förhindrar även att råvaran fastnar vid användning. Kniven har ett ergonomiskt handtag i mörkbrunt Pakka-trä och hela kniven är tillverkad i Seki, Japan. Den japanska Honbazuke-slipningen, dvs raka slipvinklar, ger det symmetriska bladet den skalpell-liknande skärpa som är kännetecknet för alla Miyabiknivar.
  • Kockkniv 21 cm - MAC Chef

    Kockkniv från MAC-serien Chef, som med sin bladlängd på 21 cm är ett allsidigt hjälpmedel i matlagningen. Att MAC:s knivar är populära bland många kockar är lätt att förstå: Knivbladet är ett riktigt hårt rostfritt stål och har lagerats med molyben, volfram och vanadin, vilket gör det till en riktigt slitstark kniv som håller skärpan länge. Slipvinkeln ligger på 10-15 grader, vilket gör kniven otroligt vass. Bladlängd: 21 cm Handtag av trä
  • Victorinox Kockkniv, 20 cm, extra högt knivblad med stort handtag

    Victorinox Kockkniv, 20 cm, extra högt knivblad med stort handtag från Victorinox
  • Miyabi BLACK 5000MCD Gyutoh Kockkniv 20 cm

    Denna japanska Gyutoh, eller kockkniv som man kan översätta det till, har en Mikro-karbin pulverstål kärna vilket ger kniven en otrolig skärpa. Kniven har 132 yttre stållager vilket ger bladet det unika Damaskus-mönstret. Kniven har ett handtag i svart ask och ett symmetriskt blad. Kniven tillverkas i Japan. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. 
  • Lion Sabatier Edonist Kockkniv 33 cm

    Knivserien Edonist från franska Lion Sabaiter är tillverkade i Their, Frankrike. Knivarna är helsmidda i rostfritt stål med hög kolhalt vilket gör bladen vassa, skarpa och med en fin egg. Handtaget är i konstmaterial med två små nitar och ger ett skönt grepp. Lion Sabatiers symbol ”djungelns konung” associeras ofta med styrka, smidighet och överlägsenhet, vilket är precis den känslan Lion Sabatiers knivar ger dig. Serien består av många olika typer av knivar för olika tillfällen och ändamål. Denna kockkniv är 33 cm lång och helt slät i sitt blad.
  • Norden Kockkniv liten 12 cm

    Norden Liten kockkniv är en praktisk allroundkniv för alla skäruppgifter. Det högkvalitativa bladet är tillverkat av högpresterande, tyskt stål med hög kolhalt, vilket ger överlägsen prestanda och långvarig skärpa. Optimal 26-graders slipvinkel. Knivhandtaget är tillverkat av finsk värmebehandlad björk. Bladhårdhet HRC 56. Handdisk rekommenderas. Tillverkad i Finland.