Märken på kockknivar

Kockknivar

Kockkniven är en allround kniv med ett långt och högt blad. Det ska vara så pass högt att knogarna inte slår ner i skärbrädan när du snabbt hackar grönsaker eller skär en filé. Längden på en kockkniv brukar man säga ska vara minst 18 cm. Höjden kan variera och bladets tjocklek likaså. En tumregel är dock att ju tunnare blad, desto lättare kan man skära igenom hårdare grönsaker som potatis. Om kniven har ett blad som är tunnt på ena sidan och tjockt på den andra blir det lite som en kil som fastnar på vägen.

 • Global SAI-M01 Kockkniv 14 cm

  Global SAI M01 Kockkniv 14 cm.Bladets längd: 14 cmGlobal Sai är uppbygd av tre lager stål med ett hårdt härdat rostfritt stål i kärnan samt ett mjukare stål som omsluter detta. Den hamrade ytan på bladet ger kniven en spännade karaktär.Handtaget är ergonomiskt utformat med ett skönt grepp och de klassiska Globalprickarna finns naturligtvis med om än i lite mer diskret utförande. Varje Global SAIkniv är numrerad. Genom att registrera kniven erhåller man en fri första omslipning av kniven. Dessutom blir man medlem i SAI-klubben när man registrerar sin kniv. Som medlem i SAI-klubben får man förutom ett förmånligt välkomsterbjudande även exklusiva erbjudanden och chansen att vinna matlagningstävlingar med kändiskockar. Registrera din SAI-kniv >>
 • Global Kockkniv olivslipad 16cm

  Global Kockkniv olivslipad 16cm från Global
 • Yaxell Super Gou Ypsilon Kockkniv 20 cm

  Yaxell Super Gou Ypsilon Kockkniv 20 cm från Yaxell
 • Le Creuset Kockkniv m/stålhandtag 15

  Le Creuset Kockkniv m/stålhandtag 15 från Le Creuset
 • GN-009 Kockkniv 20 cm oriental

  Kockkniv, 20 cm, i orientalisk design som kan användas till att hacka, tärna och skära allt från fisk, fågel, kött till frukt och grönt.
 • Rosenträ Kockkniv 15 cm

  Denna lilla smidiga kökskniv med 15 cm långt blad är mångsidig i köket! Den är lätt att skärpa och har låg vikt vilket uppskattas av många. Det mjuka och fina handtaget av rosenträ gör varje kniv unik. Handdisk rekommenderas. Låt inte kniven ligga blött för länge, trä är ett organiskt material som kan påverkas negativt av för mycket fukt.
 • Stelton Kockkniv Stor Pure Black

  De prisbelönta knivarna i den nya och eleganta svarta knivserien från Stelton är smidda i ett stycke av rostfritt stål och har en särskild beläggning, vilket gör att knivarna är mycket hygieniska och lätt att rengöra. Den svarta, matta beläggningen ger ett perfekt grepp. En perfekt present till alla som tycker om vacker och elegant design i köket! Utmärkt funktionalitet och rena, eleganta linjer! Längd: 34,3 cm
 • Kyocera Keramisk kockkniv 16 cm

  Kyocera Keramisk kockkniv 16 cm från Kyocera
 • Global SAI Kockkniv 25cm

  Global SAI Kockkniv 25cm från Global
 • Porsche 301 hammered Kockkniv 20 cm

  Type 301 Hammered kockkniv 20 cm från Chroma, designad av F.A Porsche. Unik design och ergonomisk utformning som utvecklats i samarbete med välkända kockar. Handtaget är av 18/10 rostfritt stål och bladet är av japanskt 301-stål.
 • IKON Kockkniv 23 cm

  IKON kockkniv från varumärket Wüsthof. Skiva, hacka, tärna - detta gör du med fördel med kockkniven. På Ikon har du ett 3/4-dels bolster, vilket innebär att du har ingen vass kant mot fingrarna och du har hela bladet fritt ända ut till handtaget. Det exklusiva trähandtaget, ligger varmt och mjukt i handen. Diskas för hand, inte i diskmaskin. Kockkniven finns med flera bladlängder för att du skall hitta den längd du känner dig bekväm med och som passar det ändamål du använder den för.
 • Satake Kockkniv 18 cm pakkaträ

  Satake Kockkniv 18 cm pakkaträ är en kökskniv vi verkligen gillarKockkniv med 18 cm med snyggt svart blad ? en perfekt kökskniv när du trancherar kött, lax och vid andra tillfällen då du vill ha ett längre blad. Detta blir också din nya brödkniv ? den är så vass att det inte behövs någon tandning. Med varje kökskniv medföljer en plastslida för säker förvaring.Vid tillverkningen pressas Hi Tech-keramiken ihop med ett tryck av flera tusen ton per kvadratmeter. Samma slitstarka material används bl.a. till bottenplattorna i NASA:s rymdskyttlar och till Ferraris bromsbelägg. Handtaget är av polerat pakkaträ som är ett av de mer vattentåliga träslagen. Tips: Undvik att skära med keramiska knivar i extra hårda varor som skaldjur, ben, djupfryst etc.
 • Victorinox Kockkniv 22 cm

  Victorinox Kockkniv 22 cm från Victorinox
 • Zwilling TWIN® Pollux Santoku Japansk kockkniv 14 cm

  Zwilling TWIN® Pollux Santoku Japansk kockkniv 14 cm från Zwilling
 • Wüsthof Ikon Kockkniv 20 cm

  Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 20 cmWüsthofs serie Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Ikon är lite av ett flaggskepp bland Wüsthofs knivserier. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är gjorda av grenadilleträ som är ett av världens hårdaste träslag. De är utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. Knivarna i Ikon-serien går inte att diska i maskin.
 • Victorinox Grand Mâitre Kockkniv 20 cm Svart

  Kockkniv med svart handtag, bladlängd 20 cm, levereras i presentbox.Bladets längd: 20 cmDen klassiska och vassa kockkniven i en lyxigare tappning.Kockkniven kallades ursprungligen för - fransk kniv - eftersom den från början användes av franska kockar främst för att stycka nötkött. Nuförtiden är - kockkniv - ett samlingsnamn för en mängd olika knivar i varierande storlekar som används i samband med matlagning.Victorinox Grand Maïtre en serie klassiskt designade, helsmidda knivar av tysk typ. Knivarna är smidda ur ett stycke och man får då en sömlös övergång mellan bladet och det ergonomiska handtaget.Detta skapar perfekt balanserade knivar som också är ögongodis. Eggen på knivarna har den traditionella europeiska slipningen.Redskapen är lätta att rengöra och tål undantagsvis att diskas i maskin, men rekommendationen är ändå att de skall handdiskas för en längre livslängd.Victorinox är kända för sina schweiziska arméknivar med multifunktion och har sedan starten berikat världen med sina högkvalitativa knivar, nuförtiden gjorda i rostfritt stål.Knivtillverkaren grundades 1884 men bytte 1909 namn till Victoria efter grundarens mamma som gick bort det året, samma år började man använda sitt välkända emblem, korset i skölden. När man 1921 började använda rostfritt stål i produktlinjen byttes namnet till Victorinox, en sammansättning av Victoria och inox som är synonymt med rostfritt stål, på franska "acier inoxydable".
 • Exxent Lissabon Kockkniv 15 cm

  Exxent Lissabon Kockkniv 15 cm från Exxent
 • Kockkniv 31 cm Ultimate MAC

  Kungen av alla köksknivar ? ett gediget handarbete med tyngd och hundraprocentig balans för den kräsne. Nybörjare i köket göre sig icke besvär. Kockknivens blad har en legering av extra hårt stål med bl.a. molybden, volfram och vanadin, vilket gör eggen rostfri och extra slitstark.
 • Yaxell Zen Kockkniv 25,5 cm

  Bladets längd: 25,5 cmYaxell ZEN består av 37 lager rostfritt stål. 18 lager hårt och mjukt stål varvat på var sida om kärnan av VG-10 stål. Det är dessa lager som bildar det otroligt vackra damaskus-mönstret. Den övre delen av bladet bankas för att få ett karaktäristiskt utseende. Dessutom poleras hela bladet för att ge en yta som är så blank att det går att spegla sig i den. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med dubbla högblanka nitar.
 • Zwilling Pro Kockkniv 16 cm

  Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Bladets längd: 16 cmPro är ett gäng knivar från Zwilling med en riktigt proffsig prestanda. Knivarna är specialslipade för att uppnå en så hög skärpa som möjligt. Stålet har en hårdhet på 57 HRC. Skaften är gjorde ABS och är speciellt utformade för att ligga rätt i handen.   
 • Victorinox Kockkniv 25 cm

  Victorinox Kockkniv 25 cm från Victorinox
 • Kockkniv 20 cm Olivträhandtag

  Le Creusets kockkniv är en allsidig kniv som med sitt rundade knivblad passar bra till att skära, strimla och hacka med då man rör kniven i en vaggande rörelse. Kniven ligger förpackad i en snygg låda vilket gör den till en perfekt present. Knivar från Le Creuset är helsmidda och har en hård kärna av VG 10-stål. Klingan består av 64 skikt damaskerat stål vilket inte bara garanterar styrka och skärpa utan även ger ett unikt utseende i form av det dekorativa mönstret. Kniven har ett elegant skaft i olivträ som är både säkert och behagligt att hålla i.
 • Zwilling Pro Wood Kockkniv 16 cm

  Zwilling Pro Wood Kockkniv 16 cm från Zwilling
 • 7000D Japansk kockkniv 18 cm Santoku

  Santoku är ett knivblad med lätt rundad form som passar utmärkt för både grönsaker, fisk och kött. Miyabi 7000D har en kärna av hårt CMV60 pulverstål (60 HRC) täckt med 65 lager is-härdat rostfritt stål, CRYODUR®, i vacker damask design. Traditionellt japanskt D-format handtag av Micarta och rostfritt stål. Tillverkas i Seki, Japan.
 • Stenfors Kockkniv 20 cm

  Stenfors knivar är tillverkade i ett hårt och hållbart rosfritt stål. Knivarna har ett ergonomiskt utformat handtag och ett semibolster som ger ett behagligt grepp samt möjliggör en optimal slipning.
 • Tamahagane San Kyoto Kockkniv 24 cm

  Detta är en klassisk kockkniv som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller till exempel rotsaker. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull.Bladets längd: 24 cmTamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkrav
 • Le Creuset Kockkniv m/olivträhandtag 15

  Le Creuset Kockkniv m/olivträhandtag 15 från Le Creuset
 • Yaxell Super GOU Kockkniv 20 cm

  Yaxell Super GOU Kockkniv 20 cm från Yaxell
 • Global GF-33 Kockkniv 21 cm smidd

  Global Kockkniv 21 cm smidd.Bladets längd: 21 cm
 • Zwilling Professional S Kockkniv 26 cm

  Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Bladets längd: 26 cmProfessional "S" är Zwillings ess i rockärmen. Det här handlar om en riktigt klassisk serie knivar med ett tidlöst utseende. Knivarna är omsorgsfullt precisionssmidda och slipade. Stålet har en hårdhet på 57 HRC vilket gör knivarna smidiga och enkla att skära med. Skaften är gjorda i ABS och är ergonomiskt optimerade för en så trevlig skärupplevelse som möjligt.    
 • MAC Pro Kockkniv 23 cm

  MAC Pro Kockkniv 23 cm är proffsens valEn klassisk kockkniv ur MAC Pro-serien, även känd som Mighty-serien, med den omtyckta bladlängden 23,5 cm. Knivbladet har en legering av extra hårt stål med bl.a. molybden, volfram och vanadin, vilket gör eggen rostfri och extra slitstark. Den här kockkniven utseenden påminner mycket om den typiska franska kockkniven vilken har en aningens svängd egg med en typisk avsmalning mot spetsen. Detta i jämförelse med en japanska kockkniven som en en mer gradvis avsmalning. Bladlängden är som nämnts 23 cm vilket är brukar vara den typiska längden professionella kockar jobbar med. Om du skulle uppleva den som för lång finns även samma kökskniv med 21 cm bladlängd (klicka här).Professional-serien, ur vilken den här kockkniven kommer, vänder sig dem som ställer mycket höga krav på sin utrustning och som använder den dagligen. Det är en serie knivar som vänder sig till de professionella kockarna bland annat. De har den klassiska utformningen och har rejäla bolster för bra balans och tyngd.Knivlängd: 370 mmBladlängd: 238 mmBladhöjd: 49 mmBladtjocklek: 2,5 mmVikt: 220 g
 • SATAKE Satake Pro, Kockkniv, 21 cm

  SATAKE Satake Pro, Kockkniv, 21 cm från SATAKE
 • Kockkniv 21 Cm

  Kockkniv 21 Cm
 • Kasumi Kockkniv 24 cm

  En 24 cm lång Kockkniv i rostfri Molybdenum Vanadium stål med damaskusmönster.Kasumiknivarna produceras av en av japans äldsta samurajsvärdsfabriker. I tillverkningsprocessen sammanfogas ett flertal lager av högkvalitativt rostfritt stål. Endast det mittersta lagret fungerar som skäryta, och detta är tillverkad av V-Gold stål som är ett specialframtaget kvalitetstål för saxar och knivar.  V-Gold innehåller en hög mängd kol samt kobolt, mangan, molybden och vanadin för extra hållbarhet och enkel slipning.Kasumiknivarna används av professioneller kockar världen över.Handdisk rekommenderas för att behålla skärpa och finish.Ingår i knivkollektionen Kasumi
 • Tamahagane 3-PLY Steel Kockkniv 21 cm

  Tamahagane är en kniv med treskiktsstål. Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka.Bladets längd: 21 cm
 • Opinel Kockkniv No 118, 20cm - Parallele

  Opinel Kockkniv No 118, 20cm - Parallele från Opinel
 • Ideal Kockkniv 25 cm Stål/svart

  En stor kockkniv i serien Ideal. Den genomgående vinkeln i hela skaftets längd ger den en utomordentlig balans och skäregenskaper till det mesta i köket. Tillverkad i hårt rostfritt stål (kromstål) vilket gör att kniven håller skärpan länge och lätt att underhålla.
 • G-17 Kockkniv 27 cm

  Kockkniv modell större som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller exempelvis rotsaker.
 • Stenfors Kockkniv 21 cm kolstål

  Stenfors kockkniv från Anders Petter. En kniv som i ett gediget hantverk smitts för hand i kolstål från Japan.
 • Global Kockkniv 13cm rundad

  Global Kockkniv 13cm rundad från Global
 • Tamahagane San Kyoto Kockkniv 27 cm

  Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Bladets längd: 27 cmCentrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkravDetta är en klassisk kockkniv som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller till exempel rotsaker. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull.
 • Fiskars Functional Form Plus Kockkniv 17 cm

  Fiskars Functional Form Plus kockkniv är en perfekt balanserad kniv som ger dig ett perfekt snitt. Knivarna är utformade för att vara enkla att arbeta med, det stabila handtaget gör att den är mycket skön att hålla i. Kockkniven har ett medelstort blad som gör att den även klarar de svåraste uppgifterna. En kockkniv är ett måste i köket! - 17 cm- Rostfritt stål- Tål maskindisk 
 • Wüsthof Classic Ikon Kockkniv Svart 26 cm

  Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 26 cmWüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
 • Morberg Kockkniv 21 cm

  Kniv från Morberg tillverkad i Japan. Kockkniven är i rostfritt stål, har handtag av obehandlad ek och detaljer i mässing. Stålet mäter en hårdhet på 54 HRC och är slipad med 16 graders vinkel.
 • Exxent Kockkniv Professional 24 cm

  Exxent Kockkniv Professional 24 cm från Exxent
 • 6000MCT Kockkniv 24 cm Gyutoh

  Gyutoh är japansk svar på västvärldens kockkniv och kökets vanligaste kniv. Kockknivar finns i många format, typer och modeller. En kockkniv är oftast den första kniven du behöver när det kommer till köksknivar eftersom den är så väldigt mångsidig. Du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött, fisk och mycket mer med denna modell, en riktig allround kniv. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka saker utan att knogarna slår i skärbrädan. Denna modell är en större rejäl modell på 24 cm och hackar/skär mer och större råvaror åt gången. Serien 6000MCT har en kärna av hårt Micro Carbide pulverstål täckt med 2 lager av is-härdat rostfritt stål och en fint hamrat blank blad som ger kniven ett elegant utseende. Det förhindrar även att råvaran fastnar vid användning. Har ett ergonomiskt handtag i mörkbrunt Pakka trä och hela kniven är tillverkad i Seki, Japan. Den Japanska Honbazuke slipningen dvs raka slipvinklar ger det symmetriska bladet den skalpell-liknande skärpa som är kännetecknet för alla Miyabi knivar.
 • Edonist Kockkniv 20 cm Stål/svart

  En kockkniv i serien Edonist tillverkad i Thiers, som är centrum för knivproduktionen i Frankrike. Utmärkt till att skära, dela och hacka kött och grönsaker. Tillverkad i kvalitetsstål förstärkt med kväve 4116 NITRO+ för förstklassig hållbarhet och hårdhet. Kniven är individuellt handpolerad och passar till hemma kockar som professionella kockar.
 • Kai Shun Classic DM-0723 Kockkniv 15 cm

  Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.Bladets längd: 15 cm
 • Global Kockkniv Oriental GLOBAL NI 20cm

  Global Kockkniv Oriental GLOBAL NI 20cm från Global
 • Victorinox Kockkniv, smidd, smal, nylon, Tysk modell

  Victorinox Kockkniv, smidd, smal, nylon, Tysk modell från Victorinox
 • Le Creuset Kockkniv med Stålhandtag 15 cm

  En mångsidig och smidig kockkniv med stålhandtag från Le Creuset. Alla Le Creusets köksknivar är tillverkade i knivdistriktet Sollingen i Tyskland. Den 15 cm långa kockkniven har en hårdhet på 61 HRC som ger kniven möjligheter till en fantastisk skärpa. En sådan där skärpa där kniven bara smälter genom det som ligger på skärbrädan. Kniven har ett så kallat damsakusmönster vilket innebär att 64 lager stål har varvats och givit kniven ett unikt utseende. Stålhandtaget är smitt och ergonomiskt gångbart. Tillsammans med det vassa bladet får kniven en härlig balans.
 • Global Kockkniv smidd 30cm

  Global Kockkniv smidd 30cm från Global