Knivset » Kockknivar » Köttyxa

Märken på köttyxa:

Köttyxa

En del bearbetning av kött kräver lite tuffare tag. En köttyxa är en typ av kockkniv med ett riktigt grovt knivblad. Med köttyxan kan du klyva de segaste köttbitarna med lätthet.

Bra köttyxor från ledande märken

 • Global G-12 Köttyxa 16 cm

  Köttyxan är ditt bästa val när du skall separera brosk eller leder mellan köttstycken. Yxan passar även perfekt för att hacka kött till grytbitar. Detta är den enda kniven från Global som vi rekommenderar för den här typen av arbeten.Bladets längd: 16 cm.
 • Zwilling Four Star Köttyxa 15 cm

  Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast.  
 • Pallarès Köttyxa

  En vacker huggkniv från Pallarès, som grundades 1917 av bröderna Lluis och Carles Pallarés Canal i norra Spanien. Huggkniven är bäst lämpad för att separera brosk eller leder mellan köttstycken. Du kan också hacka stora köttbitar till grytbitar.De strävar efter högsta kvalitén på materialval för att få den bästa kvalitén på knivbladet. En tradition som har gått i arv i 100 år.Kniven har ett välarbetat träskaft i buxbom. Bladet är 16 cm och i rostfritt stål.  
 • Swiss Diamond Prestige Köttyxa 18 cm

  Swiss Diamond Prestige Köttyxan är tillverkad av tyskt stål med högsta kvalitet. Designad av professionella kockar, vilket innebär att det ergonomiska handtaget och bladformen har en överlägsen kontroll och användarvänlighet i köket.  Swiss Diamond Prestige breda sortiment omfattar knivar för alla ändamål. Köttyxan är perfekt för att hugga stora delar kött och är en tungviktare bland knivarna från Swiss Diamond Prestige. Kniven levereras i en fin presentask.Längd: 18 cm. 
 • Morberg Köttyxa 17 cm

  Köttyxa från Morberg tillverkad i Japan med rostfritt stål, handtag av obehandlad ek och detaljer i mässing. Stålet mäter en hårdhet på 54 HRC och kniven är slipad med samma metod som en yxa.
 • Zwilling Life Köttyxa 15 cm

  Här är redskapet som klarar av alla köttiga utmaningar på skärbrädan. Den har en kompakt och rektangulär form som är riktigt kraftfull och klarar av bearbetning av större kött och ben. Den har tagits fram med stor eftertanke på både material och bearbetning i kombination med en modern och tidlös design.   Specifikationer: -Tillverkad i ett specialstål. -Ergonomiskt handtag.
 • Morberg Köttyxa 17 cm

  Japansk köttyxa med handtag av ek och bolster och nitar av mässing.
 • G-12 Köttyxa 16 cm

  Köttyxan som är bäst lämpad för att separera brosk eller leder mellan köttstycken, men även hacka kött till grytbitar. Detta är den enda Globalkniven som vi rekommenderar för denna typ av arbeten.
 • Köttyxa 16 Cm

  Köttyxa 16 Cm
 • Köttyxa 18 Cm

  Köttyxa 18 Cm
 • Global Köttyxa 16cm

  Global Köttyxa 16cm från Global
 • MORBERG Köttyxa 17 cm Kolstål

  Japansk köttyxa av kolstål med greppvänligt handtag av ek. Bolster och nitar är av mässing. Tål inte maskindisk.Ingår i Per Morbergs exklusiva kökskollektion.
 • Morberg Köttyxa 18 cm Ek/Mässing

  Morberg Köttyxa 18 cm Ek/Mässing från Morberg
 • GLOBAL Köttyxa 16 cm Rostfritt Stål

  GLOBAL levererar knivar av hög kvalité som passar både hemmakocken som de professionella. Den rejäla köttyxan är bäst lämpad för att separera brosk eller leder mellan köttstycken. Men självklart kan du också använda den till att hacka kött till grytan.
 • Global G-12 Köttyxa, 16cm

 • Kinesisk hacka/yxa, 18cm - Zwilling Pro

  En kinesisk hacka eller köttyxa med rejält blad från tyska Zwillings serie Pro, som är en serie väldigt prisvärda knivar - perfekt för dig som vill ha något som verkligen håller länge. Stålet har en hårdhet på 57 HRC och är specialslipat för att få fram en riktigt vass skärpa. Skaftet är av ABS-plast som ligger bra i handen, ger ett stabilt grepp och som framförallt inte går sönder i första taget! Bladlängd: 18 cm
 • Köttyxa - Pallarés

  En vacker köttyxa med välarbetat handtag i ett helt stycke buxbom. Kniven har ett blad i rostfritt stål som är genomgående i handtaget. Bladet är 16 cm.