Köttyxa

Med köttyxa kan du klyva de segaste köttbitarna med lätthet. Köttyxan är en typ av kockkniv med ett riktigt grovt knivblad och mycket tyngd. Den är bäst på att ta sig genom brosk och senor i sega köttbitar.

En del kallar köttyxor för kinesisk hacka, vilket beror på att dessa knivar är vanligare i det asiatiska köket än det nordiska. Här listar vi några utvalda modeller som du kan beställa på nätet.

Populärt inom köttyxa

 • Zwilling Four Star Köttyxa 15 cm

  Zwilling Four Star Köttyxa 15 cm
  Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast.  
 • Pallarés Köttyxa

  Pallarés Köttyxa
  En vacker huggkniv från Pallarès, som grundades 1917 av bröderna Lluis och Carles Pallarés Canal i norra Spanien. Huggkniven är bäst lämpad för att separera brosk eller leder mellan köttstycken. Du kan också hacka stora köttbitar till grytbitar.De strävar efter högsta kvalitén på materialval för att få den bästa kvalitén på knivbladet. En tradition som har gått i arv i 100 år.Kniven har ett välarbetat träskaft i buxbom. Bladet är 16 cm och i rostfritt stål.  
 • Global G-12 Köttyxa 16 cm

  Global G-12 Köttyxa 16 cm
  Köttyxan är ditt bästa val när du skall separera brosk eller leder mellan köttstycken. Yxan passar även perfekt för att hacka kött till grytbitar. Detta är den enda kniven från Global som vi rekommenderar för den här typen av arbeten.Bladets längd: 16 cm.
 • Westmark Köttyxa

  Westmark Köttyxa
  Med en bra köttyxa i köksarsenalen håller dina vanliga knivar längre eftersom du kan använda yxan för de tuffare utmaningarna i köket. Den här robusta köttyxan från Westmark har ett nitat handtag och ligger bekvämt och säkert i handen. Ett utmärkt val för bearbetning av kött, till exempel när du vill separera brosk eller leder.

Fler tips på köttyxa

 • Kamado Sumo BBQ köttyxa

  Kamado Sumo BBQ köttyxa
  Köttyxa från Kamado Sumo som utan bekymmer skär genom det grillade köttet. Kniven är tillverkad i tyskt stål med otroligt skarphet. Stålet är värme- och kallbehandlat för flexibilitet och rostskydd. Köttyxan från Kamado Sumo är slipad för hand på vardera sida och du är därför garanterad en knivskarp egg. Handtaget är tillverkat i högkvalitativt pakkaträ, ett otroligt vackert och hållbart material som ligger bekvämt och säkert i handen.
 • Köttyxa, rostfritt stål - Kitchen Craft

  Köttyxa, rostfritt stål - Kitchen Craft
  Orientalisk köttyxa från Kitchen Craft's serie World of Flavours. Tillverkad av rostfritt stål med nitat handtag.
 • Köttyxa - Westmark

  Köttyxa - Westmark
 • Satake Outdoor Yxa Med Skydd Large - Köttyxor Stål Brun

  Satake Outdoor Yxa Med Skydd Large - Köttyxor Stål Brun
  Yxan från Satake har ett högkvalitativt, slitstarkt material i rostfritt stål med ett ergonomiskt handtag perfekt för skogen och för camping. Den har en hammare med ett kraftigt skaft på sidan. Om yxan från Satake- Ergonomiskt handtag.- Kraftigt skaft.- Högkvalitativt material.- Tillverkad av rostfritt stål.- Hamrat blad.- Skydd ingår.- Djup: 25 mm.- Bredd: 130 mm.- Längd: 370 mm.- Vikt: 675 g.- Yxan kommer i olika storlekar.- Den här yxan är en del av Satakes kollektion Satake Outdoor.- Perfekt för skogen. Shoppa Köttyxor och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Outdoor Yxa Med Skydd Small - Köttyxor Stål Brun

  Satake Outdoor Yxa Med Skydd Small - Köttyxor Stål Brun
  Yxan från Satake har ett högkvalitativt, slitstarkt material i rostfritt stål med ett ergonomiskt handtag perfekt för skogen och för camping. Den har en hammare med ett kraftigt skaft på sidan. Om yxan från Satake- Ergonomiskt handtag.- Kraftigt skaft.- Högkvalitativt material.- Tillverkad av rostfritt stål.- Hamrat blad.- Skydd ingår.- Djup: 25 mm.- Bredd: 130 mm.- Längd: 270 mm.- Vikt: 425 g.- Yxan kommer i olika storlekar.- Den här yxan är en del av Satakes kollektion Satake Outdoor.- Perfekt för skogen. Shoppa Köttyxor och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Kötthammare i metall - Kitchen Craft

  Kötthammare i metall - Kitchen Craft
  Kötthammare från Kitchen Craft som du använder till att banka ut biff, kyckling eller kalkonfilé till önskad tjocklek.
 • Köttyxa 600gr Rosenträ 18 cm

  Köttyxa 600gr Rosenträ 18 cm
 • Dexam - School Of Wok Köttyxa 18 cm Rostfri

  Dexam - School Of Wok Köttyxa 18 cm Rostfri
  School Of Wok Cleaver. Det perfekta redskapet när du strimla eller skära kött och grönt. Välbalanserad kniv som ligger bekvämt i handen tack vare det ergonomiskt utformade handtaget.Kniven är tillverkad i rostfritt stål med en hårdhetsgrad på HRC-55. Kniven har ett riktigt vasst blad på 18 cm, som på sin tjockaste punkt är 3 mm och som tunnast 1 mm.Uppskattad present till den matintresserade hemmakocken.
 • Köttklubba i bokträ - KitchenCraft

  Köttklubba i bokträ - KitchenCraft
  Köttklubba i bokträ med en krusig sida i metall som du mörar köttet med.
 • Zwilling Gourmet Köttyxa 15 Cm - Köttyxor Plast Svart

  Zwilling Gourmet Köttyxa 15 Cm - Köttyxor Plast Svart
  Knivblad av Friodur rostfritt stål som härdats med is i en unik process Zwillings logotyp inpräntad. Ergonomiskt handtag i klassisk design med nitar. Utan bolster. Handdisk rekommenderas för optimal kvalitet. Tål maskindisk. Shoppa Köttyxor och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Köttyxa med Hamrat blad 17 cm

  Köttyxa med Hamrat blad 17 cm
 • Fiskars All Steel Köttyxa 16 Cm - Köttyxor Rostfritt Stål

  Fiskars All Steel Köttyxa 16 Cm - Köttyxor Rostfritt Stål
  Köttyxan från Fiskars är tillverkad av rent rostfritt stål med en hög kvalitet med en lång livslängd perfekt för fisk, kött och grönt. Den har en gjuten design med en tidlös, stilren känsla. Köttyxan har ett slitstarkt knivblad med ett handtag med en optimal prestanda för säker användning. Om köttyxan från Fiskars- Gjord av rostfritt stål.- Slitstarkt knivblad.- Finsk design.- Lång livslängd.- Optimal balans.- Återvinningsbar förpackning.- Från serien All Steel.- 25 års garanti. Skötselråd för köttyxan- Handdisk rekommenderas för att vidhålla produktens livslängd. Shoppa Köttyxor och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Tramontina - Black Collection Churrasco Köttyxa 21 cm

  Tramontina - Black Collection Churrasco Köttyxa 21 cm
  En rejäl och snyggt designad köttyxa från Tramontina.Tramontina Black Collection Churrasco Köttyxa är en klassik köttyxa med en modern och häftig design tillverkad i rostfritt stål med ett handtag i trä för ett bra grepp.Köksyxan är 21 cm lång och har många användningsområden förutom att dela stora bitar kött. Antingen genom att skära eller skilja ben från köttet eller att användas till att hacka eller skära upp pumpa eller andra hårdare grönsaker. Tramontina Black Collection Churrasco Köttyxa 21 cm kan med fördel kombineras med Tramontinas övriga sortiment av matchande vackra bestick och grillutrustning som också finns att köpa på Cervera!Tramontina är ett brasilianskt företag som grundades redan 1911 och idag är världsledande inom all sorts grillutrustning, från grillar och grillutrustning till bestick av olika slag. Alla tillverkade med samma höga kvalitet och skapade speciellt för att användas vid tillredning av mat för grillning, själva grillningen och givetvis även för när du sen ska njuta av att äta det du grillat!
 • Platteringsjärn, Biffbankare - Exxent

  Platteringsjärn, Biffbankare - Exxent
 • Zwilling - Pro Köttyxa 16 cm

  Zwilling - Pro Köttyxa 16 cm
  Köttyxan ur serien Pro från Zwilling klarar galant arbeten där kockkniven inte räcker till. Med köttyxan kan du skära igenom ben och grönsaker med hårdare skal. En stadig och kraftig kniv som garanterat kommer underlätta matlagningen. Det skarpa bladet är tillverkat i en krom och kolhalt blandning av hög kvalité och sedan härdat genom en FRIODUR® process vilket ger bladet sin hårdhet. Handtaget är skuret för att passa handen och är mycket bekväm att arbeta med. Tillverkad i Solingen, Tyskland.
 • Victorinox Köttyxa Klyvkniv, 320 gram

  Victorinox Köttyxa Klyvkniv, 320 gram
  Köttyxa från Victorinox med blad i rostfritt stål och handtag i svart plast.
 • Global Köttyxa G-12 16 Cm - Köttyxor Rostfritt Stål

  Global Köttyxa G-12 16 Cm - Köttyxor Rostfritt Stål
  Om du ska dela upp stora köttstycken som innehåller ben och brosk så är den här kniven det bästa valet för jobbet! Köttyxan är den enda kniven som är rekommenderad att använda för den typ av arbeten, samtidigt som den också passar för att hacka upp kött till mindre grytbitar.Kniven är tillverkad i Japan och består av CROMOVA 18 rostfritt stål, vilket är ett väldigt hårt och slitstarkt material med utmärkt skärpa som varar länge. Skaftet är även det tillverkat av rostfritt stål, men har en ihålighet som är fylld med sand för att kniven ska få rätt balans.Kniven bör ej diskas i diskmaskin. Det är rekommenderat att diska för hand med varmt vatten och vanligt diskmedel för att sedan torka av med en torr kökshandduk. Bladlängd 16 cm CROMOVA 18 rostfritt stål Shoppa Köttyxor och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.

Använda köttyxan även till grönsaker

Bara för att den här knivformen brukar kallas för köttyxa behöver man nödvändigtvis inte utesluta användning på grönsaker. Ett alternativt namn som används är köksyxa.

Det som gör kötthackaren så effektiv på brosk och ben är ju dess tyngd och kraftfullhet. Den kommer också väl till pass när man hackar hårdare grönsaker som morot, palsternacka med mera.

Välja köttyxa som passar dig bäst

Olika knivtillverkare har konstruerat sina köttyxor på lite olika sätt. En del har handtag i trä medan andra låtit hela kniven vara i rostfritt stål.

I produktvisningen här ovanför ser du våra förslag. Vill du leta på egen hand kan vi rekommendera följande nätbutiker inom kök och matlagning.

» Cervera

» Bagaren & Kocken

» Kökets Favoriter