Köttyxa

En del bearbetning av kött kräver lite tuffare tag. En köttyxa är en typ av kockkniv med ett riktigt grovt knivblad. Med köttyxan kan du klyva de segaste köttbitarna med lätthet.

Populärt inom köttyxa

  • G-12 Köttyxa 16 cm

    G-12 Köttyxa 16 cm
    G-12 från Global Classic är en rejäl köttyxa som är bäst lämpad för att separera brosk eller leder mellan köttstycken, men även hacka kött till grytbitar. En riktig slitvarg! Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.
  • Hammered Köttyxa 16 cm

    Hammered Köttyxa 16 cm
    Hammered köttyxa från G.R.Y.M. Kniven har ett vackert hamrat blad i blankpolerat stål och ett handtag av pakkawood. Förvara med fördel på en magnetlist i köket. På så sätt blir det en fin inredningsdetalj i ditt kök samtidigt som den håller sig vass längre.
  • GLOBAL Köttyxa 16 cm Rostfritt Stål

    GLOBAL Köttyxa 16 cm Rostfritt Stål
    GLOBAL levererar knivar av hög kvalité som passar både hemmakocken som de professionella. Den rejäla köttyxan är bäst lämpad för att separera brosk eller leder mellan köttstycken. Men självklart kan du också använda den till att hacka kött till grytan.
  • Kinesisk hacka/yxa, 18cm - Zwilling Pro

    Kinesisk hacka/yxa, 18cm - Zwilling Pro
    En kinesisk hacka eller köttyxa med rejält blad från tyska Zwillings serie Pro, som är en serie väldigt prisvärda knivar - perfekt för dig som vill ha något som verkligen håller länge. Stålet har en hårdhet på 57 HRC och är specialslipat för att få fram en riktigt vass skärpa. Skaftet är av ABS-plast som ligger bra i handen, ger ett stabilt grepp och som framförallt inte går sönder i första taget! Bladlängd: 18 cm

Fler tips på köttyxa

  • Global G-12 Köttyxa 16 cm

    Global G-12 Köttyxa 16 cm
    Köttyxan är ditt bästa val när du skall separera brosk eller leder mellan köttstycken. Yxan passar även perfekt för att hacka kött till grytbitar. Detta är den enda kniven från Global som vi rekommenderar för den här typen av arbeten.Bladets längd: 16 cm.
  • Köttyxa 600gr Rosenträ 18 cm

    Köttyxa 600gr Rosenträ 18 cm
  • Zwilling Four Star Köttyxa 15 cm

    Zwilling Four Star Köttyxa 15 cm
    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast.  
  • Köttyxa - Pallarés

    Köttyxa - Pallarés
    En vacker köttyxa med välarbetat handtag i ett helt stycke buxbom. Kniven har ett blad i rostfritt stål som är genomgående i handtaget. Bladet är 16 cm.
  • Pallarés Köttyxa

    Pallarés Köttyxa
    En vacker huggkniv från Pallarès, som grundades 1917 av bröderna Lluis och Carles Pallarés Canal i norra Spanien. Huggkniven är bäst lämpad för att separera brosk eller leder mellan köttstycken. Du kan också hacka stora köttbitar till grytbitar.De strävar efter högsta kvalitén på materialval för att få den bästa kvalitén på knivbladet. En tradition som har gått i arv i 100 år.Kniven har ett välarbetat träskaft i buxbom. Bladet är 16 cm och i rostfritt stål.  
  • Global G-12 Köttyxa, 16cm

    Global G-12 Köttyxa, 16cm
    Brödkniv - Exxent Space Längd: 21 cm
ileadileadilead