Märken på specialknivar

Specialknivar

En del knivar är speciellt bra för vissa specifika ändamål. Vi tänker på knivar för att skala runda grönsaker och rotfrukter - tournierknivar. I den här kategorin finns även pizzaskärare och trancherknivar.

Knivtyper: Tournierknivar | Pizzaskärare | Trancherknivar | Julienneskärare

  • Victorinox Trancherkniv, svart plasthandtag

    Victorinox Trancherkniv, svart plasthandtag från Victorinox
  • OXO Good Grips Julienne Skalare Svart

    Med denna julienne skalare från OXO kan du snabbt och enkelt skala och strimla både frukt och grönsaker till perfektion. Verktyget är perfekt när du vill göra asiatiska sallader, garnetyr, riva citronskal och mycket annat. Du kan använda den det vassa bladet i rostfritt stål för att skära frukt, grönsaker som zuchini, morötter, potatis eller äpplen till fina julienne-strimlor. Handtaget är mjukt att hålla och har en non-slip funktion som gör att du får ett kontrollerat fast grepp. Du kan även diska skalaren i diskmaskinen.
  • G-3 Trancherkniv 21 cm

    Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt används för hantering och tranchering av kött, såväl rått som tillagat.
  • Trancherkniv 27cm - Tamahagane San Kyoto

    Trancherkniv SAN KYOTO Tamahagane med en bladlängd på 27 cm. Blad i 63 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och sidor i mjukare SUS-410-stål. Handtag i Mikarta. Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull.
  • Stelton Slice & Serve - pizzaslicer

    Skär och servera pizzan med denna snygga pizzaslicer i rostfritt stål från Stelton, designad av Klaus Rath. Den smarta designen gör det möjligt att skära upp pizzan eller brödet och sedan servera på slicern. tål maskindisk.  Material: Rostfritt stål  Längd: 23 cm  Bredd: 8,5 cm  Designer: Klaus Rath  
  • Trancherkniv 27 cm - Tamahagane Kyoto

    Kockkniv med långsmalt blad som gör att den, förutom att passa bra som lång kockkniv, även passar bra vid hantering av kött, både rått och tillagat. Precis som alla knivar i Tamahaganes Kyotoserie levereras denna kniv i ett vackert bambuschatull. Knivbladet är tillverkat i 63 lager med ett hårt VG-5-stål i kärnan, som på vardera sida omges av 31 lager mjukare SUS-410-stål. Handtaget är tillverkat av mattblästrat, rostfritt stål. Bladlängd: 27 cm Nämn ordet ”tamahagane” för en japan, och han eller hon får något drömskt i blicken. Det är nämligen namnet på det sägenomspunna stål som används för att smida japanska samurajsvärd. Samma teknik som användes för samurajsvärden används nu av Tamahagane. Tamahagane Kyoto är en kniv med 63 lager stål i damaskusdesign, en hård kärna varvat med mjukare stål ger en mycket stark och följsam kniv. Bladet hamras för att uppnå det vackra mönster som pryder bladet. Varje kniv får därmed en unik mönstring. Det rostfria stålhandtaget är mattblästrat vilket ger både en fin kontrast till bladet och en behaglig känsla. Kyotoknivarna levereras i ett exklusivt knivschatull av bambu.
  • Wüsthof Ikon Trancherkniv 20 cm Trä

    Wüsthof serie Ikon består av gedigna knivar för alla matlagande fantaster, såväl proffs som hemmakockar. Blandet på alla knivar i Wüsthofs serier är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål, vilket gör att knivarna är extremt hållbara under en längre tid. Handtagen på knivarna i Ikon serien är gjorda av grenadillträ som är ett av världens hårdaste träslag, de är utformade för att ligga skönt i handen när du arbetar med kniven. Den här trancherkniven är perfekt för att tranchera kött men även till att skära upp dina favorit frukter och grönsaker.
  • Kai Shun Classic DM-0703 Trancherkniv 20 cm

    Skaparen av dessa superknivar är den japanske knivmästaren Kai. Alla Shunknivar är gjorda för hand, till och med stålarbetet. Detta gör att varje kniv har ett eget karaktäristiskt mönster i stålet. Handtaget i Pakka-wood är designat i D-form på traditionellt japanskt vis. Eftersom att kniven är tillverkad i damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål är Shun-knivarna nästan overkligt skarpa och tåliga.  Fågel, fisk, kött eller grönsaker, denna kniv fungerar lika bra till allt. Bladets längd: 20 cm
  • Wüsthof Classic Ikon Trancherkniv Svart 20 cm

    Bladets längd: 20 cmÄnda sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Victorinox Julienneskalare Rostfritt Stål

    Julienneskalare i klassisk design av rostfritt stål. Brett och greppvänligt handtag som gör det lätt att göra snygga strimlor av fruktskal till dekoration av till ex cocktails. Lätt att rengöra. Tål maskindisk.
  • Pizzaskärare

    Proffsig pizzaskärare i form av en halvmåne. När man rullar bladet genom pizzan så ligger fyllningen kvar på plats och det jämna trycket gör att varje skär blir rent.
  • Global NI Trancherkniv Olivslipad 21 cm

    En trancherkniv (som även kallas förskärare) som kan användas på så väl rått som tillagat kött och är särskilt lämpat för tranchering. Det 21 cm långa bladet är olivslipat, vilket gör att köttet lättare släpper från bladet då det förhindrar att ett vakuum skapas. Som en del av Globals NI-serie är kniven tillverkad i Cromova 18-stål och något tjockare än en klassisk Globalkniv, och knivarna i serien får en extraordinär skärpa då de handslipas innan försäljning. Handtaget är lite större än på tidigare Globalknivar men har en avsmalnad form för skapa ett ergonomiskt grepp och se till att kniven ligger extra stadigt i handen.
  • Tamahagane SAN Trancherkniv 27 cm

    Tamahagane SAN trancherkniv är en japansk kniv med treskiktsstål. Bladets längd: 27 cmCentrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
  • Trancherkniv, 21cm - Global Sai

    Trancherkniv, 21cm - Global Sai - med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt används för hantering och tranchering av kött, såväl rått som tillagat. Blad i 3 lager, Cromova 18-stål i kärnan och mjukare SUS-410-stål i sidorna.
  • Trancherkniv 24 cm - Tamahagane Kyoto

    Kockkniv med långsmalt blad som gör att den, förutom att passa bra som lång kockkniv, även passar bra vid hantering av kött, både rått och tillagat. Precis som alla knivar i Tamahaganes Kyotoserie levereras denna kniv i ett vackert bambuschatull. Knivbladet är tillverkat i 63 lager med ett hårt VG-5-stål i kärnan, som på vardera sida omges av 31 lager mjukare SUS-410-stål. Handtaget är tillverkat av mattblästrat, rostfritt stål. Bladlängd: 24 cm Nämn ordet ”tamahagane” för en japan, och han eller hon får något drömskt i blicken. Det är nämligen namnet på det sägenomspunna stål som används för att smida japanska samurajsvärd. Samma teknik som användes för samurajsvärden används nu av Tamahagane. Tamahagane Kyoto är en kniv med 63 lager stål i damaskusdesign, en hård kärna varvat med mjukare stål ger en mycket stark och följsam kniv. Bladet hamras för att uppnå det vackra mönster som pryder bladet. Varje kniv får därmed en unik mönstring. Det rostfria stålhandtaget är mattblästrat vilket ger både en fin kontrast till bladet och en behaglig känsla. Kyotoknivarna levereras i ett exklusivt knivschatull av bambu.
  • Yaxell Super Gou 161 Trancherkniv 18 cm

    Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt används för hantering och tranchering av kött, såväl rått som tillagat. Att köpa en japansk kökskniv från Yaxell är mer än att bara köpa en kniv. Det är lika mycket ett stycke hantverkskonst med en lång historia och tradition. Yaxells knivar är knivar med berättelser i sig.  Material: SG2 Micro Carbide stål, vilket är omslutet av 160 lager mjukare stål. Handtag i FDA-godkänt rödsvart Canvas- Micarta. Längd: 18 cm.
  • Weber Original Pizzaskärare

    Smart och gediget pizzahjul från Weber Original™ som delar din pizza häpnadsväckande enkelt, så att du kan servera snygga bitar till familj och vänner.
  • Tamahagane Trancherkniv 240 mm

    Tamahagane Trancherkniv 240 mm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Trancherkniv 27 cm Olivslipad

    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Bladets längd: 27 cmCentrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
  • Trancherkniv 21 cm - Tamahagane San Tsubame

    En klassisk trancherkniv från Tamahaganes serie San Tsubame. Det långsmala bladet på 21 cm gör att kniven passar utmärkt för arbeten med både rått och tillagat kött, men också som en klassisk kockkniv. Knivbladet har en kärna av hårt VG-5-stål, som på vardera sida omges av ett lager mjukare SUS410-stål. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. HRC: 61
  • Pizzahjul rostfritt Quality Concept

    Pizzahjul rostfritt Quality Concept är tillverkat i rostfritt stål.  Handtaget säkerställer ett bra arbetsgrepp.  Tål diskmaskin
  • Wüsthof Classic Ikon Trancherkniv Vit 20 cm

    Bladets längd: 20 cmÄnda sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Victorinox Trancherkniv, rosenträhandtag, vågigt blad

    Victorinox Trancherkniv, rosenträhandtag, vågigt blad från Victorinox
  • Victorinox Tournierkniv, 6 cm, träskaft

    Tournierkniv för att bland annat få snygga och jämna rotfrukter. Victorinox knivar tillverkas sedan 1884 i den lilla schweiziska staden Ibach. Victorinox har blivit mycket populära i restaurangkök världen över på grund av sin höga kvalitet och prisvärdhet.
  • Kitchen Craft Deluxe Pizzaskärare Rostfritt stål

    Redskapsserien för elegant matlagning och servering. Master Class deluxe pizzaskärare i rostfritt stål med en vackert spegelblankt finish. Redskapen har ergonomiska handtag för maximal komfort. Längd: 18 cm D: 8 cm 10 års garantiMaskindisk
  • KitchenAid Pizzahjul/Skärare

    Pizzaskärare från KitchenAid som är enkel och smidig att använda. Skär upp perfekta pizzaslices och paj bitar. Tål maskindisk och är i rostfritt stål.  
  • Tournierkniv

    Tournierkniv i rostfritt stål med plasthandtag
  • Trancherkniv 27 cm - Tamahagane

    Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Kniv med långsmalt blad som därmed passar perfekt för exempelvis hantering av rått eller tillagat kött, eller som en riktigt rejäl kockkniv. Knivbladet är tillverkat i tre lager med ett hård VG-5-stål i kärnan, som på vardera sida omges av ett mjukare SUS-410-stål. Handtaget är tillverkat av rostfritt stål. Bladlängd: 27 cm Nämn ordet ”tamahagane” för en japan, och han eller hon får något drömskt i blicken. Det är nämligen namnet på det sägenomspunna stål som används för att smida japanska samurajsvärd. Samma teknik som användes för samurajsvärden används nu av Tamahagane. Tre lager stål (mjukt-hårt-mjukt) valsas ut till knivämnen. Centrumstålet är hårt VG5-stål, sidostålet består av mjukare SUS410-stål. Tekniken ger en fantastisk egg kombinerad med extremt bra styrka och rosttålighet. Det mycket greppvänliga handtaget är tillverkat i rostfritt 18/10-stål, och har en design inspirerad av bambu.
  • Tamahagane SAN Trancherkniv 210mm

    Tamahagane SAN Trancherkniv 210mm från Tamahagane
  • Victorinox Trancherkniv, 20 cm, Swibo, gult handtag

    Victorinox Trancherkniv, 20 cm, Swibo, gult handtag från Victorinox
  • Global Trancherkniv Oriental GLOBAL NI olivslipad 21cm

    Global Trancherkniv Oriental GLOBAL NI olivslipad 21cm från Global
  • Joseph Joseph Julienne Skalare Multi-Peel Grå/Orange

    För att göra proffsiga julienne-skivor som du kan imponera med när det är dags för middagsbjudning. Det mångfunktionella skalningsverktyget har ergonomiskt handtag som gör de enkla att greppa och passar både till de vardagliga skalningssysslorna eller när du ska förbereda efterrätter till fest.
  • Global Extra blad till GS-94 Julienne

    Global Extra blad till GS-94 Julienne från Global
  • Trancherkniv 21cm - Tamahagane San

    Trancherkniv med en bladlängd på 21 cm från Tamahaganes serie SAN. Blad i 3 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och mjukare SUS-410-stål i sidorna. Handtag i brunt pakkawood. Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat.
  • Julienne med keramiskt blad, röd

    Det här redskapet ligger stand by i kökslådan. På 20 sekunder har du fixat till exempel gurka eller morötter i tunna fina strimlor. Skivar grönsaker i stavar 2,5 x 2,5 mm. Bladet håller sig sylvasst i många år. Akta fingrarna! Bladet håller sig sylvasst i många år. Akta fingrarna! Snyggt snyyg på tallriken eller varför inte impa med egen tzatsiki? Håller skärpan år efter år. Julienne i plast med keramiskt blad. 30 x 9 cm. Tål maskindisk
  • Wusthof CLASSIC IKON Tranchergaffel 16 cm

    Wusthof CLASSIC IKON Tranchergaffel 16 cm från Wusthof
  • Global SAI-S04 Tournierkniv 6,5 cm

    Global SAI S04 Tournierkniv 6,5 cmBladets längd: 6,5 cmGlobal Sai är uppbygd av tre lager stål med ett hårdt härdat rostfritt stål i kärnan samt ett mjukare stål som omsluter detta. Den hamrade ytan på bladet ger kniven en spännade karaktär.Handtaget är ergonomiskt utformat med ett skönt grepp och de klassiska Globalprickarna finns naturligtvis med om än i lite mer diskret utförande.Varje Global SAIkniv är numrerad. Genom att registrera kniven erhåller man en fri första omslipning av kniven. Dessutom blir man medlem i SAI-klubben när man registrerar sin kniv. Som medlem i SAI-klubben får man förutom ett förmånligt välkomsterbjudande även exklusiva erbjudanden och chansen att vinna matlagningstävlingar med kändiskockar. Registrera din SAI-kniv >>
  • Tournierkniv 7 cm - Tamahagane San

    Tournierkniv med en bladlängd på 7 cm från Tamahaganes serie SAN. Blad i 3 lager, med hårt VG-5-stål i kärnan och mjukare SUS-410-stål i sidorna. Handtag i brunt pakkawood. En mycket användbar skalkniv som fungerar bra till att skala, rensa svamp eller att hacka smågrönsaker på skärbrädan.
  • Kai Classic Trancherkniv 20 cm

    Kai Classic Trancherkniv 20 cm från Kai
  • Classic Ikon Trancherkniv 20 cm Svart

    Classic Ikon trancherkniv från Wüsthof, tillverkad i Tyskland. Trancherkniv är även kallad för smal kockkniv. Kniven används för att skiva kött, frukt och grönsaker. Det smala bladet underlättar att få tunna smala skivor. Utmärkt för till exempel söndagssteken eller julskinkan.
  • Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Trancherkniv P5 -19 cm

    Tranchérkniv som skär fina skivar av steken. Japanskt 301 stål i bladet. 18/10 stål i handtaget. 15 graders slipvinkel. Slipas med keramiskt bryne och sten. Levereras i presentförpackning.
  • Victorinox Trancherkniv, vågig, rosenträ

    Victorinox Trancherkniv, vågig, rosenträ från Victorinox
  • Lion Sabatier Ideal Trancherkniv 20 cm

    Franska märket Lion Sabatier har passande lejonet som symbol. ”Djurets konung” sammanlänkas ofta med styrka, smidighet och överlägsenhet, vilket är precis den känslan Lion Sabatiers knivar ger dig. Den helsmidda kniven av rostfritt stål med hög kolhalt gör bladet mycket vasst, skarpt och en fin egg. Handtaget i konstmaterial med tre nitar ligger bekvämt i handen och dess utformning ger dig både mer perfektion och styrka. Den här trancherkniven är en del av serien Ideal och assisterar dig vid skärandet av lövtunna laxskivor eller tonfisk. Komplettera den gärna med en kockkniv, brödkniv eller någon annan användbar kniv från samma serie. Ett kök är helt enkelt inte komplett utan den här professionella, traditionella och fantastiska kniven!
  • No. 120 Parallele Trancherkniv, 16 cm - Opinel

    En gedigen trancherkniv från franska Opinel med handtag av lackat bokträ. Bladet är av X50CrMoV15-stål och passar för hantering och tranchering av rått eller tillagat kött. Bladlängd: 17 cm
  • Satake Strimlis Strimlare Julienne Rosa

    Strimlis Rosa. Strimlis strimlar citronskal, gurka, morötter, choklad, ingefära, squash, parmesan och mycket annat.Strimar åt bägge hållen. Enkelt att strimla rakt ner i salladen. Ergonomiskt handtag. Tål maskindisk.
  • Fiskars Essential Pizzaskärare 20 cm

    En smidig rullskärare för pizzor och bröd. Tack vare att skärarens blad är tillverkat i nylon är den särskilt lämplig att använda på non-stickytor. Essential är en serie innefattande knivar, saxar, redskap och kokkärl. Varje objekt är specifikt designade för att vara så funktionella och praktiska som möjligt för ett så rimligt pris som möjligt. Essential är alltså optimal för dig som letar efter de mest nödvändigaste redskapen, utan att behöva spendera en förmögenhet. Pizzaskäraren går att diskas i maskin. Material: Nylonblad.Bladlängd: 20 cm.
  • Kyocera Julienne med keramiskt blad, röd

    Kyocera Julienne med keramiskt blad, röd från Kyocera
  • Global GSF-34 Tournierkniv 6cm tyngre

  • Stort pizzahjul, World of Flavours - Kitchen Craft

    Stort pizzahjul från Kitchen Craft. Hjulet har en diameter på 9 cm
  • Chroma Type 301 Hammered Trancherkniv 19 cm

    Proffsig Trancherkniv som är något grövre i hamrade serien från Chroma. Design by F. A. Porsche som kännetecknas av unik design genom samarbete med professionella kockar. Handtaget och bladet är intregerade i varandra och endast en metallpärla visar vart skaftet slutaroch bladet börjar. Men en bra kvniv som denna blir matlagningen rolig santidigt som du får ett bra resultat.
  • Satake pro Trancherkniv 27 cm

    En tranchérkniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Knivarna i serien är tillverkade i AUS8-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning. Tranchérkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ ? ett träslag som tål väta och tuffa tag.
  • Trancherkniv 23 cm - KAI Wasabi Black

    Klassisk trancherkniv från japanska KAI med ett långt och smalt blad som gör att kniven passar utmärkt för att skära rått eller tillagat kött, fisk eller som långsmal kockkniv. Knivbladet är av det rostfria 1k6-stålet som har hög kolhalt och som gör att eggen kan slipas väldigt vass och håller skärpan fint. Handtaget är en kombination av bambupulver och polypropen. Trancherkniv 23 cm - KAI Wasabi Black Hårdhet: 58 HRC +/- 1 Bladlängd: 23 cm Mått handtag: 12,6 cm WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter.