Märken på specialknivar

Specialknivar

En del knivar är speciellt bra för vissa specifika ändamål. Vi tänker på knivar för att skala runda grönsaker och rotfrukter - tournierknivar. I den här kategorin finns även pizzaskärare och trancherknivar.

Knivtyper: Tournierknivar | Pizzaskärare | Trancherknivar | Julienneskärare

  • Global SAI-F03 Tournierkniv 6,5 cm Helsmidd Enkelstål

    Global SAI F03 Helsmidd tournierkniv 6,5 cmBladets längd: 6,5 cmDenna kniv är av ett lager stål till skillnad mot övriga knivar i SAIserien. Den hamrade ytan på bladet ger kniven en spännande karaktär.Handtaget är ergonomiskt utformat med ett skönt grepp och de klassiska Globalprickarna finns naturligtvis med om än i lite mer diskret utförande.Varje Global SAIkniv är numrerad. Genom att registrera kniven erhåller man en fri första omslipning av kniven. Dessutom blir man medlem i SAI-klubben när man registrerar sin kniv. Som medlem i SAI-klubben får man förutom ett förmånligt välkomsterbjudande även exklusiva erbjudanden och chansen att vinna matlagningstävlingar med kändiskockar. Registrera din SAI-kniv >>
  • Miyabi 600D Sujihiki Trancherkniv 24 cm

    Bladets längd: 24 cmDen japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.Miyabis serie japanska knivar 600D, fokuserar på perfektion och precision. Bladen är smidda i ett hårt rostfritt stål i 64 lager som härdats i -196°C för optimal hårdhet.  Knivarna är slipade på traditionellt japanskt Honbazuke-vis som ger en extrem skärpa hos varje kniv. Skaften är av mer västerländsk ergonomisk modell, gjorda i Duracon. En Sujihiki är en japansk trancherkniv som lämpar sig bäst till att skära och skiva tunnt i kött och fisk. Bladet på kniven är långt och smidigt för optimal räckvidd och smidighet. Kniven är också oerhört vass för att kunna skiva så tunnt och precist som möjligt.   
  • Satake Strimlis Strimlare Julienne Röd

    Strimlis strimlar citronskal, gurka, morötter, choklad, ingefära, squash, parmesan och mycket annat.Strimar åt bägge hållen. Enkelt att strimla rakt ner i salladen. Ergonomiskt handtag. Tål maskindisk.
  • Trancherkniv 25,5 cm - Yaxell Super Gou 161

    Yaxell Super Gou 161, trancherkniv 25,5 cm, med handtag i rödsvart Canvas Micarta. En trancherkniv har nästan samma form som en kockkniv fast med något smalare blad, vilket gör att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Knivarna i Yaxells Super GOU 161-serie är tillverkade i hela 161 (!) lager stål. Kärnan och den extremt vassa eggen är av det japanska, rostfria pulverstålet SG2 Micro Carbide och omges på vardera sida av 80 lager mjukare stål. Det pulveriserade stålet är rikt på kol och stålet har en hårdhet på ungefär 63 HRC. Pulverstålet används eftersom det garanterar en hög grad av renhet och styrka vilket ger en ovanligt vass egg. Bladet imponerar med ett fascinerande Damaskusdesignmönster – vilket symboliserar en kniv av högsta kvalitet.
  • Victorinox Trancherkniv, smidd, 20 cm i presentask, Grand Mâitre

    Victorinox Trancherkniv, smidd, 20 cm i presentask, Grand Mâitre från Victorinox
  • Yaxell Zen Trancherkniv 18 cm

    Bladets längd: 18 cmYaxell ZEN består av 37 lager rostfritt stål. 18 lager hårt och mjukt stål varvat på var sida om kärnan av VG-10 stål. Det är dessa lager som bildar det otroligt vackra damaskus-mönstret. Den övre delen av bladet bankas för att få ett karaktäristiskt utseende. Dessutom poleras hela bladet för att ge en yta som är så blank att det går att spegla sig i den. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med dubbla högblanka nitar.
  • Trancherkniv Nuovo Milano

    Längd: 30,5 cm, Högblankt 18/10-stål. Design: Ettore Sottsass
  • Chroma Type 301 Hammered Trancherkniv 19 cm

    Proffsig Trancherkniv som är något grövre i hamrade serien från Chroma. Design by F. A. Porsche som kännetecknas av unik design genom samarbete med professionella kockar. Handtaget och bladet är intregerade i varandra och endast en metallpärla visar vart skaftet slutaroch bladet börjar. Men en bra kvniv som denna blir matlagningen rolig santidigt som du får ett bra resultat.
  • Global GF-37 Smidd tranchérkniv, 22cm

  • Tamahagane SAN Trancherkniv 24 cm

    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Bladets längd: 24 cmCentrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
  • GLOBAL Extra Blad Till Skalaren GS-94 Julienne

    Extrabladet som hjälper dig att imponera på gästerna med snygga stavar, som även kallas julienne.
  • Victorinox Trancherkniv smalt blad Fibrox

    Victorinox Trancherkniv smalt blad Fibrox från Victorinox
  • Kyocera Mandolin Julienne med Keramiskt Blad Svart

    Med den här mandolinen från Kyocera får du fina strimlor av dina grönsaker som gurka, potatis eller morötter på 10-20 sekunder. Mandolinen är i plast med keramiskt blad och tål maskindisk. Lägg upp snyggt på tallriken eller varför inte imponera med egen tzatsiki. Den har en skarp skärpa som håller år efter år, Mandolinen har en längd 30 cm och en bredd på 9 cm.
  • Satake Strimlis Strimlare Julienne Silver

    Strimlis silver. Strimlis strimlar citronskal, gurka , morötter, choklad, ingefära, squash, parmesan och mycket annat.Strimar åt bägge hållen. Enkelt att strimla rakt ner i salladen. Ergonomiskt handtag. Tål maskindisk.
  • Robert Welch Signature Trancherkniv Flexibel 30 cm

    En slitstark tranchérkniv med en bladlängd på hela 30 cm från Robert Welch och deras prisbelönta serie Signature. Alla knivar i serien Signature är tillverkade i samarbete med professionella kockar för att skapa en välbalanserad kniv som klarar av alla uppgifter i köket. Knivarna är slipade i en 15° vinkel. Handtagen är tillverkade av DuPont och är ergonomiskt utformade för att ge ett välbalanserat grepp i handen.Bladlängd: 30 cm
  • KitchenAid Pizzahjul/Skärare

    Pizzaskärare från KitchenAid som är enkel och smidig att använda. Skär upp perfekta pizzaslices och paj bitar. Tål maskindisk och är i rostfritt stål.  
  • Trancherkniv 25,5 cm - Yaxell ZEN

    ZEN 37 med handtag i svart MikartaZEN är en ny japansk kniv med 37 lager stål i Damaskusdesign. Kärnan av VG-10 cobolt-vanadium rostfritt stål bildar egg. Bladet är laminerat tillsammans med 36 lager av växelvis hårt och mjukt stål som ger kniven extremt bra styrka.
  • Brabantia Pizzaskärare Vit

    Brabantia Pizzaskärare Vit från Brabantia
  • Pizzahjul - Microplane

    Om Pizzahjul från Microplane Praktiskt pizzahjul och pizzaskärare från Microplanes Easy Prep serie. Med den här blir det kalasenkelt att skära upp dina pizzor. Att kniven har en brukshöjd på 3,5 cm gör det lätt att ta sig an även riktigt rejäla panpizzor. Vasst blad och en lite annorlunda design som gör den lättanvänd. Om Microplane Det amerikanska företaget Microplane sätter standarden när det kommer till premiumrivjärn. Av många kockar och konditorer världen över är det sett som det givna valet. Vi på KitchenLab använder våra varje gång det är något som behöver rivas, zestas eller hyvlas. Med ett järn från Microplane river du det mesta och bladen håller skärpan fantastiskt länge. Rivjärnen består av små rakbladsvassa kanter som är etsade, snarare än stansade som traditionella rivjärn är. Att etsade blad fungerar så bra i köket upptäckte en kanadensisk kvinna 1994, när hon när hon skulle baka apelsinpaj. I frustration över hur dåligt det gick med rivjärnet snodde åt sig makens rasp från dåvarande byggvarumärket Microplane. Som ni förstår sadlade de snabbt om och är nu ett älskat redskap i kök världen över. Skärpan gör att deras skärresistenta handske fortsätter att vara en poplärar produkt hos oss. Du hittar den här.   [embed]https://youtu.be/PuuQfG4PETU[/embed]
  • Profi Plus Stekgaffel 32 cm Rostfri

    Serien Profi Plus från WMF levererar köksredskap som fulländar hemmet. Tillverkat i Cromargan® rostfritt stål av hög kvalitet och har en elegant och tidlös design.
  • Global SAI Tournierkniv 6,5cm, helsmidd, enkelstål

    Global SAI Tournierkniv 6,5cm, helsmidd, enkelstål från Global
  • Kai Shun Classic DM-0720 Trancherkniv Olivslipad 23 cm

    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Bladets längd: 23 cmDamaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
  • Swiss Diamond Prestige Trancherkniv 20 cm

    Kniv tillverkad i tyskt kvalitetsstål för lång hållbarhet och skärpa. Perfekt till fågel och fisk. Det tunna bladet gör att du kan skära tunna skivor kött. Det rundande bladet och handtaget gör att du får hög kontroll för perfekta snitt.Kniven är gjuten i ett stycke, i tillverkad av tyskt stål med högsta kvalitet, handtagen är ergonomiska i bakelit, bladets tjocklek är 2,5 mm
  • Rivjärn + Julienne

    Rivjärn och Julienne i ett från Alligator. Bladen är tillverkade av rostfritt stål. Ett dubbelsidigt rivjärn med en fin och en grov yta. Den fina ytan passar för att riva citronskal, parmesan, vitlök, kanel och muskot. Den grova ytan passar för grönsaker och ost. Handtag i båda ändar gör det lätt att hålla och skjutlocket skyddar händerna.
  • Satake pro Trancherkniv 27 cm

    En tranchérkniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Knivarna i serien är tillverkade i AUS8-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning. Tranchérkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ ? ett träslag som tål väta och tuffa tag.
  • Global Tournierkniv 6cm tyngre

    Global Tournierkniv 6cm tyngre från Global
  • Fiskars Functional Form Pizzaskärare

    Fiskars Functional Form Pizzaskärare från Fiskars
  • San Trancherkniv olivslipad 24 cm

    SN-1213 från Tamahaganes serie San är en kockkniv med något lägre och smalare blad. Används för att skära upp tunna skivor, tranchera, kött, såväl rått som tillagat. Olivslipningen gör att livsmedlet lättare släpper knivens blad. Kniven har ett vackert handtag i rödbrun Pakkawood, ett material som sammanfogas med ett plastmaterial under högt tryck. Det har samma oslagbara känsla som trä men med plastens hygieniska egenskaper. Inne i handtaget finns en vikt som hjälper kniven att hålla dess perfekta balans, oavsett storlek på bladet. Du kan se vikten som en knapp på handtagets slut. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • Yaxell Super GOU Trancherkniv 18 cm

    Kockkniven i serien Super Gou 161 har ett lägre blad vilket gör att den passar perfekt för hantering och tranchering av kött, såväl rått som tillagat. Material:SG2 Micro Carbide stål som är omslutet av 160 lager mjukare stål.Handtag i FDA-godkänt rödsvart Canvas- Micarta.
  • GLOBAL Tournierkniv Tyngre 6 cm Rostfritt Stål

    GLOBAL levererar knivar av hög kvalité som passar både hemmakocken som de professionella. Detta är en tournierkniv och det svängda bladet är perfekt för att skala frukt och grönsaker till salladen, efterrätten eller kanske fikastunden. Kniven är lättanvänd och har lite extra tyngd i sig för bättre resultat.
  • KitchenAid Pizzahjul/Skärare

    Smidig pizzaskärare i rostfritt stål från KitchenAid som ser till att man alltid får perfekta pizzaslices. Går även att använda till att skära pajer. Tål maskindisk.  
  • Trancherkniv 24 cm - Tamahagane Kyoto

    Kockkniv med långsmalt blad som gör att den, förutom att passa bra som lång kockkniv, även passar bra vid hantering av kött, både rått och tillagat. Precis som alla knivar i Tamahaganes Kyotoserie levereras denna kniv i ett vackert bambuschatull. Knivbladet är tillverkat i 63 lager med ett hårt VG-5-stål i kärnan, som på vardera sida omges av 31 lager mjukare SUS-410-stål. Handtaget är tillverkat av mattblästrat, rostfritt stål. Bladlängd: 24 cm Nämn ordet ”tamahagane” för en japan, och han eller hon får något drömskt i blicken. Det är nämligen namnet på det sägenomspunna stål som används för att smida japanska samurajsvärd. Samma teknik som användes för samurajsvärden används nu av Tamahagane. Tamahagane Kyoto är en kniv med 63 lager stål i damaskusdesign, en hård kärna varvat med mjukare stål ger en mycket stark och följsam kniv. Bladet hamras för att uppnå det vackra mönster som pryder bladet. Varje kniv får därmed en unik mönstring. Det rostfria stålhandtaget är mattblästrat vilket ger både en fin kontrast till bladet och en behaglig känsla. Kyotoknivarna levereras i ett exklusivt knivschatull av bambu.
  • Zwilling Four Star Trancherkniv med hål 26 cm

    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast.  
  • Funktion Pizzaskärare Soft touch handtag

    Funktion Pizzaskärare Soft touch handtag från Funktion
  • Julienneskalare - Rösle

    Julienneskärare i rostfritt stål från Rösle. Total längd - 17 cm Handtagets längd - 10 cm
  • Global GS-8 Tournierkniv 7 cm

    Global tournierkniv 7 cm.Bladets längd: 7 cm
  • Wüsthof Classic Trancherkniv 20 cm

    Bladets längd: 20 cmÄnda sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • GLOBAL NI Trancherkniv Olivslipad 21 cm Oriental

    En lång och slitstark trancherkniv från Globals nya serie NI. Knivens olivslipning bidrar till att maten inte fastnar så lätt på bladet då det inte skapas något vakuum.NI är Globals nya heta serie med knivar för alla uppgifter som man kan tänkas stöta på i köket. Global NI är designad av Komin Yamada som har en gedigen historia av att ta fram kvalitetsknivar för Global och har med sin känsla för perfektion och noggrannhet satt Global på världskartan. Global Nis sortiment består av 18 högklassiga knivar och två knivset. Knivbladen är tillverkade av Cromova 18-stål och är något tjockare än den klassiska Globalkniven. Global NI-knivarna har fått en extrem skärpa och slipas för hand av en slipmästare. Handtaget har lite större form än de klassiska Globalknivarna men med en mer avsmalnade design för perfekt ergonomiskt grepp. De välkända ”Globalprickarna” har fått en ny form och präglas nu av en ljus och elegant design.    Material: Cromova 18-stål.Längd blad: 21 cm.
  • Trancherkniv, 26 cm - de Buyer

    Trancherkniv från de Buyer. 26 cm lång.
  • Wusthof CLASSIC IKON CRÉME Tranchergaffel 16 cm

    Wusthof CLASSIC IKON CRÉME Tranchergaffel 16 cm från Wusthof
  • Global G-3 Tranchérkniv 21 cm

    Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt används för hantering och tranchering av kött, såväl rått som tillagat.
  • Alessi Caccia Trancherkniv

    Alessi Caccia Trancherkniv från Alessi
  • Trancherkniv 24 cm - Tamahagane

    Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Kniv med långsmalt blad som därmed passar perfekt för exempelvis hantering av rått eller tillagat kött, eller som en riktigt rejäl kockkniv. Knivbladet är tillverkat i tre lager med ett hård VG-5-stål i kärnan, som på vardera sida omges av ett mjukare SUS-410-stål. Handtaget är tillverkat av rostfritt stål. Bladlängd: 24 cm Nämn ordet ”tamahagane” för en japan, och han eller hon får något drömskt i blicken. Det är nämligen namnet på det sägenomspunna stål som används för att smida japanska samurajsvärd. Samma teknik som användes för samurajsvärden används nu av Tamahagane. Tre lager stål (mjukt-hårt-mjukt) valsas ut till knivämnen. Centrumstålet är hårt VG5-stål, sidostålet består av mjukare SUS410-stål. Tekniken ger en fantastisk egg kombinerad med extremt bra styrka och rosttålighet. Det mycket greppvänliga handtaget är tillverkat i rostfritt 18/10-stål, och har en design inspirerad av bambu.
  • Olivslipad Trancherkniv 23cm KAI Shun Classic

    Olivslipad trancherkniv med en bladlängd på 23 cm från KAIs serie Shun Classic. Blad i 65 lager Damaskusstål med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i SUS-430- och SUS-431-stål. Stålets HRC ligger på 60-62. Handtag i svart Pakkaträ. En trancherkniv har nästan samma form som en kockkniv fast med något smalare blad, vilket gör att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Den vackra olivslipningen gör att livsmedlet släpper lätt från kniven blad. Den speciella tillverkningsmetoden i KAI Shun Classic där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager runt en kärna av mycket hårt VG-10-stål gör knivarna närmast overkligt skarpa och tåliga. Knivbladets uppbyggnad gör också att kniven inte går av vid hård belastning. Knivarna är tillverkade för hand, inklusive stålarbetet, vilket ger varje kniv ett unikt mönster i stålet. Handtagen av Pakkawood, tunna lager ädelträ som varvas med plast under hårt tryck, är D-formade och ligger skönt i handen.
  • Lion Sabatier Edonist Trancherkniv 33 cm

    Knivserien Edonist från franska Lion Sabaiter är tillverkade i Their, Frankrike. Knivarna är helsmidda i rostfritt stål med hög kolhalt vilket gör bladen vassa, skarpa och med en fin egg. Handtaget är i konstmaterial med två små nitar och ger ett skönt grepp. Lion Sabatiers symbol ”djungelns konung” associeras ofta med styrka, smidighet och överlägsenhet, vilket är precis den känslan Lion Sabatiers knivar ger dig. Serien består av många olika typer av knivar för olika tillfällen och ändamål. Denna trancherkniv är 33 cm lång och helt slät i sitt blad.
  • Westmark Julienne-skalare Gallant

    Westmark Julienne-skalare Gallant håller tysk kvalitetDen här julienne-skalaren är tillverkad i Tyskland och kommer från välkända Westmark. Dess skärblad har en relativt grov sågtandning så att du får en fina julienne-stripps. Handtaget är som med alla andra köksredskap i Gallant-serien bekvämt och lagom mjukt.Mått: 15cm x 7cm x 2 cmMaterial: plast och rostfritt stålKan diskas i diskmaskin5 års garantiTillverkad i Tyskland
  • Tamahagane SAN Trancherkniv 27 cm

    Tamahagane SAN trancherkniv är en japansk kniv med treskiktsstål. Bladets längd: 27 cmCentrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
  • Yaxell RAN Trancherkniv 25,5 cm

    Yaxell RAN Trancherkniv 25,5 cm från Yaxell
  • Tamahagane Trancherkniv 270 mm

    Tamahagane Trancherkniv 270 mm från Tamahagane
  • Yaxell RAN Trancherkniv 18 cm Rostfritt Stål

    Kniven har ett längre blad som ofta är önskat vid tranchering. Fungerar jättebra till alla typer av kött, både rått och tillagat. Stålet slipas och poleras för att uppnå de fina karaktäristiska ådringarna som finns på hela RAN-serien. På japanska betyder RAN den utmärkta.
  • Rig-Tig by Stelton SLICE-IT Pizzaslicer

    Rig-Tig har revolutionerat det traditionella pizzahjulet med SLICE-IT pizzaslicer. Med SLICE-IT kan du hålla med båda händerna vilket leder till att du alltid skär pizzan perfekt. Hjulet är tillverkat i slitstarkt rostfritt stål vilket gör skärningen till en ren barnlek. SLICE-IT är, tack vare sin praktiska storlek, enkel att förvara i kökslådan utan att ta för stor plats.Längd: 23,5 cmBredd: 8 cm
  • Big Green Egg Pizza- och Tårtspade

    En praktisk spade för pizzor och pajer. Bladet är extra brett för att göra det lättare att hantera pizza-slices, desserter och pajer. Spadens extra stora handtag ger ett säkert och bekvämt grepp i handen. Tål ej att diskas i maskin utan endast för hand.