Specialknivar

En del knivar är speciellt bra för vissa specifika ändamål. Vi tänker på knivar för att skala runda grönsaker och rotfrukter - tournierknivar. I den här kategorin finns även pizzaskärare och trancherknivar.

Knivtyper:
Tournierknivar | Pizzaskärare | Trancherknivar | Julienneskärare | Örthackare | Nakiri | Äppeldelare | Svampkniv | Friluftskniv | Jaktknivar

Populärt inom specialknivar

  • Big Green Egg Pizzaskärare

    Big Green Egg Pizzaskärare
    Nu kan du imponera på vänner och familj genom att servera perfekt skurna bitar under en trevlig pizzakväll. Här har du den ultimata pizzaskäraren från Big Green Egg. Det vassa bladet i rostfritt stål skär precist och hjälper dig att få perfekta pizzabitar. Tack vare non-slip handtaget får du ett bra grepp hela vägen och det kan enkelt tas isär för en smidig rengöring. Det finns ett integrerat bladskydd som skyddar bladet när det inte används samt ser till så att du inte skär dig. Specifikationer:- Hjul i rostfritt stål- Lätt att ta isär- Tål maskindisk- Bladskydd 
  • Kamado Sumo Pizzaskärare

    Kamado Sumo Pizzaskärare
    Skär din hemlagade pizza i helt perfekta bitar med denna stora pizzaskärare från Kamado SUMO. Pizzaskäraren ligger skönt i handen och gör det lätt att skära din sprödbakade pizza direkt när den kommer från grillen. Det vassa, runda knivbladet är av rostfritt stål och pizzaskäraren har en praktisk krok så att du kan hänga den på sidan av din Kamado SUMO så den alltid finns nära till hands. Handdisk rekommenderas för att knivbladet ska behålla sin skärpa.
  • Yaxell Zen Nakiri-/Grönsakskniv 18 cm

    Yaxell Zen Nakiri-/Grönsakskniv 18 cm
    Nakiri är namnet på en japansk grönsakshacka och kännetecknas av dess näst intill helt rektangulär bladform utan spets. Med sitt raka blad lämpar den sig väl för intensivt hackande och tillåter dig att skära hela vägen ner i skärbrädan utan att skjuta eller dra kniven.Att köpa en japansk kökskniv från Yaxell är mer än att bara köpa en kniv. Det är lika mycket ett stycke hantverkskonst med en lång historia och tradition. Yaxells knivar är knivar med berättelser i sig. Material: VG10 Cobalt-Molybdenum-Vanadium rostfritt stål (blad) Mikarta (skaft).
  • Kamado Sumo Stor pizzaskärare

    Kamado Sumo Stor pizzaskärare
    Stor pizzaskärare med skarpt knivblad som lätt skär genom en tjock pizzabotten. Handtaget är tillverkat i akaciaträ, vilket ger ett bekvämt och stabilt grepp. Om du t.ex. bakar läckra pizzor på din SUMO-grill är en pizzaskärare ett måste, dessutom gör redskapet serveringen mycket roligare och autentisk.

Fler tips på specialknivar

  • Satake Kuro Nakiri grönsakskniv, 18 cm

    Satake Kuro Nakiri grönsakskniv, 18 cm
    Med kniven Kuro Nakiri från Satake får du en vacker och välbalanserad nakirikniv, med en form som är optimal för att hacka frukt och grönsaker. Kniven har en bladlängd på 18 centimeter och en totallängd på 32 centimeter. Tack vare den vassa eggen kan kniven hjälpa dig att få din mat ännu godare och nyttigare, eftersom den ger en fin snittyta som hjälper dina råvaror att bibehålla sin färg, saft, smak och spänst. Med en fin snittyta håller råvarorna dessutom längre, och tar inte smak av andra saker i kylskåpet. Den välbalanserade kniven är handsmidd för extra kraft, precision och skärpa. Levereras i vacker trälåda.Knivarna i serien Satake Kuro har blad av grovt hamrat VG-10-damaskusstål i 67 lager som processats hela åtta gånger, vilket gör dem extra vassa och ger en hårdhet på cirka 58 HRC. Kuro-knivarna har dessutom ett långt handtag av bränt trä, förstärkt av bolster och skaftände gjort av 18/8-stål. Du får balans, stabilitet och ett optimalt grepp – tre kriterier som gör knivarna till ett utmärkt val för det moderna köket.
  • Wüsthof Classic Trancherkniv V2 23 cm

    Wüsthof Classic Trancherkniv V2 23 cm
    Bladets längd: 23 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Suncraft Sakamoto Nakiri kniv

    Suncraft Sakamoto Nakiri kniv
    Sakamoto Nakiri kniv med en unik skärpa. Kniven är smidd i tre lager och har en hårdhet på 58-60 HRC. Sakamoto kniven har en hållbar och basal design, därför kan du enkelt klara av matlagningens hack- och skäruppgifter. Dessutom får du ett ergonomiskt och komfortabelt handtag, vilket ger dig möjlighet att lägga fokus på matlagningen.För att maximera knivens livslängd och få det bästa resultatet krävs en varsam behandling. Kniven är gjord i kolstål, vilket gör den riktigt vass men också känslig för hårda ytor som exempelvis avokadokärnor eller hummerskal. Den bör heller inte användas för att skrapa av skärbrädan eftersom eggen då kan ta skada.Tack vare materialet är kniven väldigt enkel att slipa upp om den blir slö och du kan fortsätta njuta av den otroliga skärpan.
  • Kai Classic DM-0710 Urbeningskniv 15,5 cm

    Kai Classic DM-0710 Urbeningskniv 15,5 cm
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
  • Samura Damascus nakirikniv, 16,7 cm

    Samura Damascus nakirikniv, 16,7 cm
    Samura har tillverkat denna nakiri-kniv i Kina enligt en japansk metod med Damaskusstål. Nakiri-kniven som lämpar sig väl för att hacka och skära grönsaker. Knivbladet består av 67 lager Damaskusstål som är en teknik där man sammanfogar flera lager av järn och stål vilket ökar bladets skärpa och tålighet. När bladet sedan etsas fram träder de olika lagerna fram i ett unikt mönster.Knivbladet är 16,7 centimeter långt och har en hårdhetsgrad på 61 (HCR) och en tyngd som gör det enklare att både skära och hacka. Det ergonomiska skaftet består av materialet G-10 som är ett härdat och starkt kompositmaterial som står emot fukt. Mellan bladet och skaftet finns antibakteriellt stål vilket är en klar fördel vid matlagning.
  • Wüsthof Classic trancherkniv olivslipad, 20 cm

    Wüsthof Classic trancherkniv olivslipad, 20 cm
    Ännu en vinnare från världsberömda Wüsthof. En bra trancherkniv kännetecknas av förmågan att skära väldigt tunna skivor, till exempel rostbiff eller skinka, vilket denna kniv låter dig göra på nolltid.Här får du en olivslipad kniv som gör det lättare för köttet att släppa från knivbladet eftersom det inte bildas något vakuum tack vare fickorna på det tunna knivbladet. Bladet mäter 3 cm i bredd, har en hårdhet på 58 HRC. Skaftet är syntetiskt, fästs med rejäla nitar och är utformat så att kniven ligger bekvämt och säkert i handen.
  • Samura Blacksmith nakirikniv, 17 cm

    Samura Blacksmith nakirikniv, 17 cm
    Ta din matlagning till en ny nivå med Samuras nakiri-kniv! Denna grönsakskniv är tillverkad i Kina enligt japansk metod med hög kvalité.Knivbladet består av japanskt AUS-8 rostfritt stol som är handsmidd och vässad med brynsten. Det hamrade stålet ger en unik prägel också. Skaftet består av det tåliga materialet Micarta® i en stilren svart färg som står emot dåligt lukt och fukt.
  • Zanmai Flame Classic Damascus Pro-Nakiri 15,5 cm

    Zanmai Flame Classic Damascus Pro-Nakiri 15,5 cm
    Det perfekta redskapet för dina grönsaker!Älskar du också en stor sallad eller en varm och härlig grönsaksgryta? I så fall kommer denna japanska grönsakshack verkligen att hjälpa dig på traven. Det kraftiga bladet är gjort av 33 lager Damascusstål och har en kärna av VG-10-stål, speciellt utvecklat för köksredskap. Kniven är perfekt när du behöver hacka mycket grönsaker på kort tid och bladet är tillverkat för att hålla skärpan länge och väl. Handtaget i rött pakkaträ är inte bara vackert att titta på utan ser också till att ditt grepp blir både stabilt och bekvämt.Samtliga knivar från Zanmai är tillverkade i den japanska staden Seki City som också kallas för hjärtat av den japanska svärdtillverkningen. Det innebär att knivarna är så nära traditionellt japanskt hantverk man kan komma och att kvalitén slår det mesta.    Specifikationer:- Material: Pakkaträ, stål.- Längd: 33 cm.- Bladlängd: 15,5 cm.- Vikt: 0,4 kg.- Rengöring: Handdiskas.         
  • Gense Old Farmer Trancherset

    Gense Old Farmer Trancherset
    Trancherset i rostfritt stål med handtag i rosenträ. Levereras i en trevlig presentlåda av trä Mått:Kniv 36 cmGaffel 29 cm
  • Pallarès Slaktarkniv 18 cm

    Pallarès Slaktarkniv 18 cm
    Den perfekta kniven till när du ska skära stora stycken kött. Slaktarkniven från Pallarés är praktisk och ligger bekvämt i handen tack vare det ergonomiska handtaget i buxbom i trä. Bladet är tillverkat i kolstål vilket innebär att du har en skarp kniv att arbeta med. Skarpheten bibehålls på ett enkelt sätt genom några drag med strykstål. Knivbladet mäter 18 cm och är särskilt ägnat till att skära biffar eller andra stora köttbitar. Det är en god idé att ge din kniv massa kärlek och se till att alltid hålla den skarp. Den bör diskas för hand och ska torkas av strax efteråt, så låt den inte ligga blöt för länge. Förvara den på en torr plats.
  • Victorinox Butcher's Knives Fibrox slaktkniv med näsa 18 cm.

    Victorinox Butcher's Knives Fibrox slaktkniv med näsa 18 cm.
    Slaktkniv med näsa från Victorinox som är designad specifikt för professionella användare. Det böjda, hårda bladet är tillverkat av rostfritt stål av hög kvalitet och är utmärkt för att skära hinnor och senor i köttet, motsatsen till ett tunt och flexibelt blad. Dessutom är bladet 18 cm. långt.Den praktiska slaktkniven är en del av Butcher's Knives Fibrox-serien. Det innebär att du får en kniv med Fibrox-handtag, vilket är ett plastmaterial med en grov yta som ligger skönt och säkert i handen vid användning - även med oljiga och blöta händer. Kniven tål även att köras i diskmaskinen.
  • Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Urbeningskniv P8-14 cm

    Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Urbeningskniv P8-14 cm
    Urbeningskniv med 14 cm blad gör att du kommer åt när du ska bena ur en stek. Japanskt 301 stål i bladet. 18/10 stål i handtaget. 15 graders slipvinkel. Slipas med keramiskt bryne och sten. Levereras i presentförpackning.
  • Tamahagane SAN Urbeningskniv 16 cm

    Tamahagane SAN Urbeningskniv 16 cm
    Tamahagane SANs urbeningskniv är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
  • Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 21 cm

    Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 21 cm
    Tamahagane San Tsubame Trancherkniv 21 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Zwilling Pro Pizzaskärare 20 cm

    Zwilling Pro Pizzaskärare 20 cm
    Med Zwilling Pro pizzaskärare kan du skära upp pizzor snabbt och smidigt. Handtaget är ergonomiskt format för att inte glida ur handen när du skär. Skäraren är dessutom utrustad med ett fingerskydd för maximal säkerhet. Det runda skärhjulet är extremt skarpt för att kunna skära genom alla typer av pizzor som pescatore, vesuvio, la bussola, eller liknande.Tillverkad i rostfritt stål som ger en stabil och hållbar produkt. Kan diskas i diskmaskin.Längd: 20 cm
  • Prepara Äppledelare Grön

    Prepara Äppledelare Grön
    En grön äppledelare som snabbt och enkelt ger jämna och fina skivor av ett äpple. Perfekt när man snabbt vill ha några äppleskivor till gröten, yoghurten eller pajen. Att göra äppelbåtar kommer aldrig bli enklare än med denna!
  • Wüsthof Classic Ikon Trancherkniv Svart 20 cm

    Wüsthof Classic Ikon Trancherkniv Svart 20 cm
    Bladets längd: 20 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Victorinox Butcher's Knives Fibrox bred urbeningskniv 15 cm.

    Victorinox Butcher's Knives Fibrox bred urbeningskniv 15 cm.
    Praktisk urbeningskniv från Victorinox som är den perfekta kniven för dig som önskar en pålitlig kniv som är både enkel och skön att använda. Fibrox-handtaget ligger skönt i handen - även under lång tid - tack vare plastmaterialet. Den grova ytan gör att du säkert kan använda kniven säkert med både blöta och oljiga fingrar.Kniven är en del av Butcher's Knives Fibrox-serien och har ett vasst blad av rostfritt stål som är 15 cm. långt. Kniven tål även diskmaskin.
  • Global NI Trancherkniv Olivslipad 21 cm Oriental

    Global NI Trancherkniv Olivslipad 21 cm Oriental
    En lång och slitstark trancherkniv från Globals nya serie NI. Knivens olivslipning bidrar till att maten inte fastnar så lätt på bladet då det inte skapas något vakuum.NI är Globals nya heta serie med knivar för alla uppgifter som man kan tänkas stöta på i köket. Global NI är designad av Komin Yamada som har en gedigen historia av att ta fram kvalitetsknivar för Global och har med sin känsla för perfektion och noggrannhet satt Global på världskartan. Global Nis sortiment består av 18 högklassiga knivar och två knivset. Knivbladen är tillverkade av Cromova 18-stål och är något tjockare än den klassiska Globalkniven. Global NI-knivarna har fått en extrem skärpa och slipas för hand av en slipmästare. Handtaget har lite större form än de klassiska Globalknivarna men med en mer avsmalnade design för perfekt ergonomiskt grepp. De välkända ”Globalprickarna” har fått en ny form och präglas nu av en ljus och elegant design.    Material: Cromova 18-stål.Längd blad: 21 cm.
  • Stelton Sixtus Trancherkniv

    Stelton Sixtus Trancherkniv
    Med denna kniv kan du skära upp alla stekar under sommarens härliga grillkvällar. Det vassa designen från Sixtus-serien är designad av Søren Refsgaard och tillverkad i hållbart rostfritt stål. Serien är skapad för grillen och är ett måste för dig som älskar att grilla under sommaren. Materialet är resistent mot rost och otroligt lätt att rengöra.
  • Miyabi 6000 MCT Sujihiki Trancherkniv 24 cm

    Miyabi 6000 MCT Sujihiki Trancherkniv 24 cm
    Bladets längd: 24 cmDen japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig. Sujihiki är en japansk trancherkniv som är perfekt när det gäller att skära, speciellt i tunna skivor. Varken kött eller fisk är några problem för denna kniv. Bladet är på 24 cm vilket ger kniven den smidighet och räckvidd som behövs hos en riktigt bra trancherkniv. För den som gillar tunna skivor, av förslagsvis lax eller skinka, har här en helt perfekt kniv.  
  • Kyocera Set Mandolin, Julienne och Rivare

    Kyocera Set Mandolin, Julienne och Rivare
    Det praktiska 5-delars setet från Kyocera är allt du behöver för att klara av en rad olika riv- och skivuppgifter. Placera enkelt redskapen över en bunke, tallrik eller den medföljande behållaren för att snabbt och effektivt riva eller skiva utan att stöka ner. Redskapen passar perfekt till allt ifrån gurka och tomat till hårdost.Medföljer:- Mandolin (Svart).- Julienne (Röd).- Rivare (Grön)- 1 st Behållare- Fingerskydd.
  • Zanmai Flame Classic Damascus Pro-Boning 16,5 cm

    Zanmai Flame Classic Damascus Pro-Boning 16,5 cm
    En vacker urbeningskniv med rött handtag i pakkaträ!Det röda handtaget i pakkaträ får verkligen denna Zanmai-kniv att lysa! Fixerat med tre nitar, varav en av dem är mosaikklädd, sitter det stadigt och ger ett stabilt grepp under användningen. Bottendelen på handtaget är platt och passar utmärkt för att krossa vitlök eller liknande uppgifter.Alla knivar från Zanmai är tillverkade i den japanska staden Seki City, också kallat hjärtat av den traditionella japanska svärdtillverkningen. Närmare än så här kommer man inte japanskt hantverk och modern cutting edge-teknik! Kniven är givetvis handslipad i bästa möjliga material och bladet är belagt med 33 lager stål. Sammantaget får den konkurrensen att blekna. Ett perfekt verktyg för hemmakocken och proffset!  Specifikationer:- Material: Pakkaträ, stål.- Längd: 34 cm.- Bladlängd: 16,5 cm.- Vikt: 0,3 kg.- Rengöring: Handdiskas.      
  • Global Global SAI-02 Trancherkniv (21 cm)

    Global Global SAI-02 Trancherkniv (21 cm)
    Trancherkniv från Global.
  • Victorinox Butcher's Knives Fibrox bred slaktkniv 18 cm.

    Victorinox Butcher's Knives Fibrox bred slaktkniv 18 cm.
    Denna klassiska slaktkniv från Victorinox är perfekt för att dela och skära rått kött. Knivbladet är vasst nog att skära genom brosk och småben, och tack vare den böjda designen är kniven enkel och effektiv att använda. Dessutom är det breda bladet gjort av rostfritt högkvalitets stål och är 18 cm. långt. Kniven är en del av Butcher's Knives Fibrox-serien, vilket innebär att den har ett handtag av plast med en grov yta. Detta gör att du lätt och säkert hålla i kniven även om händerna skulle vara blöta.
  • OXO Good Grips Julienne Skalare

    OXO Good Grips Julienne Skalare
    Gör läcker salladstopping, garnering av citrusskal och mycket annat med denna smarta Good Grips Julienne skalare från OXO. Skalaren är lätt och säker att använda. Den är utrustad med ett klart säkerhetsskydd som åker ur vägen när den används och sedan åker tillbaka på plats och låses som ett skydd vid förvaring. Skalarens mjuka non-slip handtag är behagligt samtidigt som det absorberar skakningar vilket skonar handlederna och gör den skön att arbeta med.
  • OXO Pizzahjul, rostfritt stål

    OXO Pizzahjul, rostfritt stål
    Snabbt och smidigt skär du pizzan i bitar med hjälp av pizzahjulet från OXO. Den praktiska pizzaskäraren är försedd med ett stort hjul, med en diameter på 10 cm, som skär genom såväl tunna krispiga bottnar som tjocka pannpizzor. Pizzahjulet är tillverkat i rostfritt stål och har en robust konstruktion.Pizzaskäraren ligger bra i handen under användning tack vare det ergonomiska och halksäkra handtaget. Pizzahjulet är enkelt att rengöra och tål att diskas i maskin.
  • Westmark Äpple och Pärondelare

    Westmark Äpple och Pärondelare
    Äpple- och pärondelare i specialbehandlad aluminium. Knivar av rostfritt stål.Kärnar ur och delar frukten i ti lika stora klyftor. Diameter 9 cm.   if(!document.all) { window.addEventListener(load, function(event) { document.getElementById('text[1]').style.width = (document.getElementById('text[1]_test').offsetWidth-8)+'px';document.getElementById('text[1]_test').style.display = 'none'; }, false); } else { document.getElementById('text[1]').style.display = none; }
  • Victorinox Butcher's Knives slaktkniv tunt blad 15 cm.

    Victorinox Butcher's Knives slaktkniv tunt blad 15 cm.
    Slaktkniv från Victorinox som är designad för användning i professionella kök eller slakterier. Tack vare det värmetåliga bladet får du en kniv med optimal skärpa som enkelt skär genom hinner och senor i kött, samtidigt som kniven har ett tunt och flexibelt blad. Bladet är gjort av rostfritt stål av hög kvalitet och kniven kommer i två olika storlekar.Kniven har även ett ergonomiskt Fibrox-handtag som är ett plastmaterial som har en grov yta. Detta gör att kniven ligger säkert och skönt i handen.
  • Victorinox Grand Mâitre Tournierkniv 8 cm Svart

    Victorinox Grand Mâitre Tournierkniv 8 cm Svart
    Tournierkniv med svart skaft, bladlängd 8 cm, kommer i en presentask.Bladets längd: 8 cmEn liten smidig formkniv som även kallas för fågelnäbbskniv efter sitt utseende. Kniven är speciellt framtagen för att vara smidig när du gör dekorationer.  Victorinox Grand Maïtre en serie klassiskt designade, helsmidda knivar av tysk typ. Knivarna är smidda ur ett stycke och man får då en sömlös övergång mellan bladet och det ergonomiska handtaget.Detta skapar perfekt balanserade knivar som också är ögongodis. Eggen på knivarna har den traditionella europeiska slipningen.Redskapen är lätta att rengöra och tål undantagsvis att diskas i maskin, men rekommendationen är ändå att de skall handdiskas för en längre livslängd.Victorinox är kända för sina schweiziska arméknivar med multifunktion och har sedan starten berikat världen med sina högkvalitativa knivar, nuförtiden gjorda i rostfritt stål.Knivtillverkaren grundades 1884 men bytte 1909 namn till Victoria efter grundarens mamma som gick bort det året, samma år började man använda sitt välkända emblem, korset i skölden. När man 1921 började använda rostfritt stål i produktlinjen byttes namnet till Victorinox, en sammansättning av Victoria och inox som är synonymt med rostfritt stål, på franska acier inoxydable.
  • Zwilling Pro Urbeningskniv 14 cm

    Zwilling Pro Urbeningskniv 14 cm
    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. Pro är ett gäng knivar från Zwilling med en riktigt proffsig prestanda. Knivarna är specialslipade för att uppnå en så hög skärpa som möjligt. Stålet har en hårdhet på 57 HRC. Skaften är gjorde ABS och är speciellt utformade för att ligga rätt i handen.   
  • Tamahagane San Kyoto Urbeningskniv 16 cm

    Tamahagane San Kyoto Urbeningskniv 16 cm
    Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkrav. En kniv som med fördel används för skinning och filéande av fisk, men även är bra vid urbening av kött.
  • Kai Shun Premier Trancherkniv 24 cm

    Kai Shun Premier Trancherkniv 24 cm
    En trancherkniv har nästan samma form som en kockkniv fast med något smalare blad, vilket gör att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött. Blad i 33 lager, hårt VG10-stål i kärnan och sidor i mjukare stål. Handtag i Pakkawood med valnötskaraktär.
  • Wüsthof Classic Urbeningskniv 14 cm

    Wüsthof Classic Urbeningskniv 14 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.  Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Wüsthof Epicure Trancherkniv/Smal Kockkniv 23 cm v1

    Wüsthof Epicure Trancherkniv/Smal Kockkniv 23 cm v1
    Knivarna från Wüsthof Epicure Collection kan inte kallas för annat än: otroliga. The Epicure Collection kombinerar precision, erfarenhet och teknik i en serie prisvärda knivar.Denna praktiska Wüsthof Epicure Trancher-kniv på 23 cm har ett långt, tunt blad. Den är perfekt när du ska skära upp söndagssteken, kött, fisk etc. Kniven är dock så bra att du enkelt kan använda den till att skära upp carpaccio.
  • Zanmai Modern Molydenum Nakiri 16,5 cm

    Zanmai Modern Molydenum Nakiri 16,5 cm
    Grönsakshacken för dig som älskar grytor och sallader!Det finns nästan ingenting som slår en ordentlig grönsaksgryta under hösten, eller en stor färsk sallad under sommaren! Med denna nakiri-kniv kommer hackandet gå som en dans! Det stora bladet är tillverkat i Vanadium 8A och har en hamaguriform, vilket innebär att bladet får en sann skärpa och bladstyrka. Handtaget är gjort i svart pakkaträ, som förutom sin stilrena design även bidrar till ett stabilt och bekvämt grepp.Samtliga knivar från Zanmai är tillverkade i den japanska staden Seki City, hjärtat av den japanska svärd- och knivtillverkningen. Lanseringen av Zanmai kan inte kallas för någonting annat än en succé och förtjänar en plats i varje modernt kök! Specifikationer:- Material: Pakkaträ, Vanadium 8A.- Längd: 33 cm.- Bladlängd: 16,5 cm.- Vikt: 0,4 kg.- Rengöring: Handdiskas.     
  • Pallarès Urbeningskniv 15 cm

    Pallarès Urbeningskniv 15 cm
    Praktisk kniv från Pallarès som passar extra bra när du ska bena ur stekar, en hel kyckling och mycket mer. Urbeningskniven har ett skarp blad i kolstål som mäter 15 cm. Bladet är väldigt skarpt och lätt att underhålla med hjälp av ett vanligt strykstål. Det rekommenderas att du diskar kniven för hand och att du torkar av den direkt efteråt, gärna med en handduk eller liknande.Kniven ligger bekvämt i handen tack vare det ergonomiska handtaget som är tillverkat i buxbomträ. Dessutom mäter handtaget 13 cm. Förvara kniven torrt för att garantera längre livslängd.
  • Tamahagane SAN Trancherkniv, brun 27 cm

    Tamahagane SAN Trancherkniv, brun 27 cm
    Tamahagane SAN trancherkniv är en japansk kniv med treskiktsstål. Bladets längd: 27 cmCentrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
  • Gourmetstål Klassiskt pizzahjul

    Gourmetstål Klassiskt pizzahjul
    En spröd pizzabotten med fräsande varm ost är verkligen fantastiskt, oavsett om den kommer från grillen, ugnen eller restaurangen. En god pizza kan vara mycket, medan ett bra pizzahjul alltid består av samma tre grundbultar. Bladet ska vara skarpt, skaftet ska vara bekvämt och tillåta enkel användning, och hjulet ska vara enkelt att skölja av eller diska. Det klassiska pizzahjulet från Gourmetstål kan kryssa av samtliga egenskaper. Och vad mer kan man önska sig? Det skulle väl vara bra, svenskt hantverk och en vinklad design som underlättar arbetet ännu mer. Det var visst 5 grunder som gjorde Gourmetståls pizzahjul till något alldeles extra.
  • Yaxell Zen Urbeningskniv 15 cm

    Yaxell Zen Urbeningskniv 15 cm
    Yaxell ZEN består av 37 lager rostfritt stål. 18 lager hårt och mjukt stål varvat på var sida om kärnan av VG-10 stål. Det är dessa lager som bildar det otroligt vackra damaskus-mönstret. Den övre delen av bladet bankas för att få ett karaktäristiskt utseende. Dessutom poleras hela bladet för att ge en yta som är så blank att det går att spegla sig i den. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med dubbla högblanka nitar.
  • WMF Profi Plus juliennejärn

    WMF Profi Plus juliennejärn
    När du ska göra långa, tunna grönsaksstrimlor till soppa, sallad, wok eller liknande, så är detta juliennejärn otroligt bra. Det är lätt att använda och ser till att både frukt och grönt blir perfekt skuret så att strimlorna kan användas som garnityr.Juliennejärnet kommer från den tyska köksgiganten WMF som är en av Europas största inom bestick, kokkärl och mycket mer. I deras serie Profi Plus finns över 100 olika redskap till både små och stora kök. Juliennejärnet är lätt att rengöra och tål maskindisk.
  • Global GSF-34 Tournierkniv 6 cm Tyngre

    Global GSF-34 Tournierkniv 6 cm Tyngre
    Helsmidd tournierkniv längd 6 cm. Tyngre än GSF-17.Bladets längd: 6 cm
  • Nicolas Vahé Pizzahjul

    Nicolas Vahé Pizzahjul
    Ett praktiskt pizzahjul från Nicolas Vahé i rostfritt stål med skaft i akacia. När din pizza är färdiggräddad och serverad på bordet kan dina gäster enkelt skära i pizzan. Eller varför inte också använda pizzahjulet när du vill dela din deg i mindre degbitar? Nicolas Vahé är ett märke och namnet på grundaren som gick från jobbet som kock på en restaurang med 3 Michelin-stjärnor till att sälja mat men också köksprodukter under sitt namn. Hans produkter har genomgående hög kvalité med en stilren design som håller länge.
  • Global Extra blad till GS-94 Julienne

    Global Extra blad till GS-94 Julienne
    Utbytesblad till Global GS-94 Julienne T-Modellskalare.
  • Kai Shun Classic DM-0715 Tournierkniv 6 cm

    Kai Shun Classic DM-0715 Tournierkniv 6 cm
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shun-knivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker - i Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre!
  • Kasumi Trancherkniv 24 cm

    Kasumi Trancherkniv 24 cm
    Trancherkniv från Kasumi som är perfekt att använda när man t.ex. ska filea fisk eller skära tunna fina skivor. Kniven är tillverkad i den japanska staden Seki. Med 32 lager rostfritt stål och handtaget är tillverkat i trä. Kniven har en 15 graders vinkel vilket gör att knivseggen är väldigt vass.  Specifikationer: Mått: Knivlängd: 37 cm. Bladlängd: 24 cm. Vikt: 284 gram.  
  • Wüsthof Classic Trancherkniv 23 cm V1

    Wüsthof Classic Trancherkniv 23 cm V1
    Bladets längd: 23 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • MAC Ultimate Trancherkniv 26 cm

    MAC Ultimate Trancherkniv 26 cm
    Utrusta köket med denna trancherkniv från MAC och förse dig själv med ett högkvalitativt redskap. Kniven är utmärkt till uppskärning av skinka, stek eller annat kött när du är i behov av perfekta skivor. Trancherkniven är en del av Ultimate-serien, vilket garanterar dig  en kniv med klassisk och praktisk design. Knivens blad är tillverkat av MACs speciella stål, som är extremt hållbart, slitstarkt och skarpt. Det är också enkelt att sköta om. Bladet mäter 26 cm. Det ergonomiska handtaget är tillverkat i svartlaminerad björk och har en klassisk form som ligger bekvämt i handen.

Specialknivarna som du ser här ovanför är absolut enklast att handla online. Många fysiska knivbutiker har inte det utbud som kan mäta sig med näthandeln.