Märken på specialknivar

Specialknivar

En del knivar är speciellt bra för vissa specifika ändamål. Vi tänker på knivar för att skala runda grönsaker och rotfrukter - tournierknivar. I den här kategorin finns även pizzaskärare och trancherknivar.

Knivtyper: Tournierknivar | Pizzaskärare | Trancherknivar | Julienneskärare

  • Yaxell Zen Trancherkniv 18 cm

    Bladets längd: 18 cmYaxell ZEN består av 37 lager rostfritt stål. 18 lager hårt och mjukt stål varvat på var sida om kärnan av VG-10 stål. Det är dessa lager som bildar det otroligt vackra damaskus-mönstret. Den övre delen av bladet bankas för att få ett karaktäristiskt utseende. Dessutom poleras hela bladet för att ge en yta som är så blank att det går att spegla sig i den. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med dubbla högblanka nitar.
  • Vacu vin pizzaskärare vit

    Vacu vin pizzaskärare vit för en smidig hantering av pizzanSnygg och smidig pizzaskärare som skär perfekta slajsar. När du är klar med den viker du ihop den för enklare förvaring. Givetvis går det att skriva grönsaker och kryddor också.Färg: vit
  • Victorinox Trancherkniv, vågig, rosenträ

    Victorinox Trancherkniv, vågig, rosenträ från Victorinox
  • Rösle pizzaskärare rostfritt

    För en lyckas pizzakväll  Rösle pizzaskärare rostfrittIdag kan alla göra hemmagjord pizza och då är det viktigt att ha de rätta verktygen. Ja, utöver de rätta ingredienserna förstås. Och ett verktyg som du bara måste ha är en pizzaskärare eller pizzaslicer som det också kan kallas. Den här från Rösle är tillverkad helt i rostfritt stål och och har ett bra handtag så du får ett rejält grepp. Hjulet är skarpt och skär med lätthet genom både tunna och tjocka bottnar såväl som tjocka lager med ost utan att skada toppingen. Rösle pizzaskärare rostfritt har en längd på 19 cm. Matlagning är en konst men också ett hantverk, och till varje hantverk behövs riktiga verktyg. Rösle har arbetat med detta sedan 1888 och köksprodukterna passar såväl för restaurangkocken som för den matintresserade amatören
  • Victorinox trancherkniv rosenträ

    Victorinox trancherkniv rosenträ skivar upp skinkan på nolltidMed rätt verktyg blir både arbetet i köket och servering av maten mer njutbart. Med den här trancherkniven från schweiziska Victorinox blir det ett rent nöje att skära upp steken. Kniven har ett vackert handtag i rosenträ och ett vågigt blad på 30 cm. Med den här trancherkniven tar du du hand om julskinkan på bästa sätt. Med lätthet skär du tunna och raka skivor tack vara bladlängden och det lätt sågtandade eggenVictorinox är mest känd för den klassiska schweiziska armékniven som tillverkades redan i slutet av 1800-talet. Idag är företaget globalt och verkar inom sex olika produktområden, där armékniven förblir kärnprodukten. Victorinox fokuserar på tradition, kvalitet och innovation.
  • San Trancherkniv 27 cm

    SN-1112 från Tamahaganes serie San är en kockkniv med något lägre och smalare blad. Används för att skära upp tunna skivor, tranchera, kött, såväl rått som tillagat. Kniven har ett vackert handtag i rödbrun Pakkawood, ett material som sammanfogas med ett plastmaterial under högt tryck. Det har samma oslagbara känsla som trä men med plastens hygieniska egenskaper. Inne i handtaget finns en vikt som hjälper kniven att hålla dess perfekta balans, oavsett storlek på bladet. Du kan se vikten som en knapp på handtagets slut. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • Trancherkniv 20cm KAI Shun Classic

    Trancherkniv med en bladlängd på 20 cm från KAIs serie Shun Classic. Blad i 65 lager Damaskusstål med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i SUS-430- och SUS-431-stål. Stålets HRC ligger på 60-62. Handtag i svart Pakkaträ. En trancherkniv har nästan samma form som en kockkniv fast med något smalare blad, vilket gör att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Den speciella tillverkningsmetoden i KAI Shun Classic där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager runt en kärna av mycket hårt VG-10-stål gör knivarna närmast overkligt skarpa och tåliga. Knivbladets uppbyggnad gör också att kniven inte går av vid hård belastning. Knivarna är tillverkade för hand, inklusive stålarbetet, vilket ger varje kniv ett unikt mönster i stålet. Handtagen av Pakkawood, tunna lager ädelträ som varvas med plast under hårt tryck, är D-formade och ligger skönt i handen.
  • Global G-76 Örthacka 18 cm

    En örthacka är perfekt till kryddor, örter och annat som ska finhackas. Örterna blir finare ju vassare kniv de skärs med och Globals snygga örthacka har samma skärpa som knivarna.  Ett bladskydd medföljer för att skydda både dig och örthackan. Handtaget har de karakteristiska Globalprickarna och är stabilt vilket ger ett bra grepp. Den rundade formen på bladet gör att du med ett enkelt vaggande kan skära/hacka ingredienserna på en vanlig skärbräda.
  • Rivjärn + Julienne

    Rivjärn och Julienne i ett från Alligator. Bladen är tillverkade av rostfritt stål. Ett dubbelsidigt rivjärn med en fin och en grov yta. Den fina ytan passar för att riva citronskal, parmesan, vitlök, kanel och muskot. Den grova ytan passar för grönsaker och ost. Handtag i båda ändar gör det lätt att hålla och skjutlocket skyddar händerna.
  • Victorinox Trancherkniv, rosenträhandtag, vågigt blad

    Victorinox Trancherkniv, rosenträhandtag, vågigt blad från Victorinox
  • Fiskars Pizzaskärare 26 cm Svart

    Pizzaskärare som passar perfekt när du ska skära upp din pizza.
  • Trancherkniv 23 cm - KAI Wasabi Black

    Klassisk trancherkniv från japanska KAI med ett långt och smalt blad som gör att kniven passar utmärkt för att skära rått eller tillagat kött, fisk eller som långsmal kockkniv. Knivbladet är av det rostfria 1k6-stålet som har hög kolhalt och som gör att eggen kan slipas väldigt vass och håller skärpan fint. Handtaget är en kombination av bambupulver och polypropen. Trancherkniv 23 cm - KAI Wasabi Black Hårdhet: 58 HRC +/- 1 Bladlängd: 23 cm Mått handtag: 12,6 cm WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter.
  • Trancherkniv 25,5 cm - Yaxell ZEN

    ZEN 37 med handtag i svart MikartaZEN är en ny japansk kniv med 37 lager stål i Damaskusdesign. Kärnan av VG-10 cobolt-vanadium rostfritt stål bildar egg. Bladet är laminerat tillsammans med 36 lager av växelvis hårt och mjukt stål som ger kniven extremt bra styrka.
  • Kasumi Trancherkniv 24 cm

    Trancherkniv från Kasumi som är perfekt att använda när man t.ex. ska filea fisk eller skära tunna fina skivor. Kniven är tillverkad i den japanska staden Seki. Med 32 lager rostfritt stål och handtaget är tillverkat i trä. Kniven har en 15 graders vinkel vilket gör att knivseggen är väldigt vass.  Specifikationer: Mått: Knivlängd: 37 cm. Bladlängd: 24 cm. Vikt: 284 gram.  
  • Bloomingville Pizzaskärare Shiny

    Bloomingville Pizzaskärare Shiny från Bloomingville
  • NEM Persiljekvarn Aluminium

    NEM Persiljekvarn Aluminium från NEM
  • Victorinox Grand Mâitre Tournierkniv 8 cm Svart

    Tournierkniv med svart skaft, bladlängd 8 cm, kommer i en presentask.Bladets längd: 8 cmEn liten smidig formkniv som även kallas för fågelnäbbskniv efter sitt utseende. Kniven är speciellt framtagen för att vara smidig när du gör dekorationer.  Victorinox Grand Maïtre en serie klassiskt designade, helsmidda knivar av tysk typ. Knivarna är smidda ur ett stycke och man får då en sömlös övergång mellan bladet och det ergonomiska handtaget.Detta skapar perfekt balanserade knivar som också är ögongodis. Eggen på knivarna har den traditionella europeiska slipningen.Redskapen är lätta att rengöra och tål undantagsvis att diskas i maskin, men rekommendationen är ändå att de skall handdiskas för en längre livslängd.Victorinox är kända för sina schweiziska arméknivar med multifunktion och har sedan starten berikat världen med sina högkvalitativa knivar, nuförtiden gjorda i rostfritt stål.Knivtillverkaren grundades 1884 men bytte 1909 namn till Victoria efter grundarens mamma som gick bort det året, samma år började man använda sitt välkända emblem, korset i skölden. När man 1921 började använda rostfritt stål i produktlinjen byttes namnet till Victorinox, en sammansättning av Victoria och inox som är synonymt med rostfritt stål, på franska "acier inoxydable".
  • Victorinox Trancherkniv, 20 cm, Swibo, gult handtag

    Victorinox Trancherkniv, 20 cm, Swibo, gult handtag från Victorinox
  • Tranchérkniv, 24 cm - MAC Damaskus

    Ska du tranchera något, gör du det allra bäst med en Tranchérkniv, 24 cm - MAC Damaskus. MAC Damaskus är en serie lyxiga välbalanserade knivar med bekväma Micartahandtag. De vackra bladen består av 64 lager av damaskusstål. I mitten finns en kärna av rostresistent MAC-stål. Tranchérkniv, 24 cm - MAC Damaskus - handtag har mjukt rundade kanter som ligger bekvämt i din hand. Det symmetriska skaftets form passar både vänster- och högerhänta. De tunna knivbladen glider enkelt och med total precision genom varje skär. När du får uppleva känslan av en MAC-kniv, kommer du att vara bortskämd för resten av livet. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=s-dptGzdc5w[/embed]
  • Satake Strimlis Strimlare Julienne Rosa

    Strimlis Rosa. Strimlis strimlar citronskal, gurka, morötter, choklad, ingefära, squash, parmesan och mycket annat.Strimar åt bägge hållen. Enkelt att strimla rakt ner i salladen. Ergonomiskt handtag. Tål maskindisk.
  • MAC Chef Tournerkniv 6 cm Rostfritt Stål

    Tournerkniven från MAC i serien Chef är en proffskniv tillverkad i Chrome Molybdenm Vanadium stål och handtag i laminerat björkträ. Det hårda stålet gör eggen extra slitstark och lätt att vässa. Den lilla och behändiga tournerkniven kan användas för både skalning, dekorering eller för att gröpa ur melonen. Tack vare knivens formade topp kan du även lätt ta bort jordgubb- och tomatskaft. Kniven är ett perfekt precisionsredskap som är lätt att kontrollera och använda för ett proffsigt och snyggt resultat.
  • Satake Strimlis Strimlare Julienne Silver

    Strimlis silver. Strimlis strimlar citronskal, gurka , morötter, choklad, ingefära, squash, parmesan och mycket annat.Strimar åt bägge hållen. Enkelt att strimla rakt ner i salladen. Ergonomiskt handtag. Tål maskindisk.
  • Oxo Good Grips Pizzaskärare

    Oxo Good Grips Pizzaskärare från Oxo Good Grips
  • MAC Trancherkniv, 26 cm

    MAC Trancherkniv, 26 cm från MAC
  • Tamahagane Tournierkniv 70 mm

    Tamahagane Tournierkniv 70 mm från Tamahagane
  • Victorinox Trancherkniv, rosenträhandtag, vågigt blad

    Victorinox Trancherkniv, rosenträhandtag, vågigt blad från Victorinox
  • Mannerströms Trancherkniv 20 cm

    Vacker och stilren design med ett handtag gjort i borstat stål och med Leif Mannerströms signatur på bladet. Svart ABS i handtaget för bästa greppvänlighet. Satinpolerat knivblad av högsta kvalitet och slipade för bästa skärpa.  Längd: 20 cm. Levereras i en exklusiv presentkartong. 
  • KitchenAid Pizzahjul/Skärare

    Pizzaskärare från KitchenAid som är enkel och smidig att använda. Skär upp perfekta pizzaslices och paj bitar. Tål maskindisk och är i rostfritt stål.  
  • Yaxell RAN Trancherkniv 18 cm Rostfritt Stål

    Kniven har ett längre blad som ofta är önskat vid tranchering. Fungerar jättebra till alla typer av kött, både rått och tillagat. Stålet slipas och poleras för att uppnå de fina karaktäristiska ådringarna som finns på hela RAN-serien. På japanska betyder RAN den utmärkta.
  • Satake Strimlis Strimlare Julienne Röd

    Strimlis strimlar citronskal, gurka, morötter, choklad, ingefära, squash, parmesan och mycket annat.Strimar åt bägge hållen. Enkelt att strimla rakt ner i salladen. Ergonomiskt handtag. Tål maskindisk.
  • Julienneskalare Rostfri

    Enjulienneskalare med ergonomiskt handtag som säkerställer god kontroll oavsett om du är höger- eller vänsterhänt. Med denna kan du göra eleganta grönsaksstrimlor. Strimla exempelvis morötter, rödbetor och gurka. Själva skäret är tillverkad i rostfritt japanskt knivstål.
  • Big Green Egg Pizzaskärare

    En traditionell pizzaskärare med greppvänligt handtag från Big Green Egg. Det praktiska handtagsskyddet låter dig använda mycket kraft utan att oroa dig för att slinta och skära dig. För bästa möjliga resultat rekommenderar vi att du lägger pizzan på en skärbräda först innan du skär den. Skär aldrig pizzan direkt på pizzastenen. OBS. Bladet är otroligt skarpt och bör därav hanteras som en kniv. Diska aldrig skäraren i diskmaskin utan endast för hand. 
  • Zen Trancherkniv 25,5 cm

    Trancherkniv ur Yaxells serie Zen med bladlängd 25,5 cm. Kniven påminner om en kockkniv men har ett längre, smalare och spetsigt blad vilket gör det enklare att skära kött i tunna skivor, så kallat tranchera. Den fungerar bra till alla typer av kött, både rått och tillagat. Knivens blad består av 37 lager stål, varav kärnan är tillverkad i VG10-stål och övriga stållager i ett mjukare, mer rosttåligt stål. Den hamrade ytan ger kniven ett unikt utseende. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Handtaget är tillverkat i det hygeniska materialet micarta och fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.
  • Victorinox Tournierkniv, 6 cm, träskaft

    Tournierkniv för att bland annat få snygga och jämna rotfrukter. Victorinox knivar tillverkas sedan 1884 i den lilla schweiziska staden Ibach. Victorinox har blivit mycket populära i restaurangkök världen över på grund av sin höga kvalitet och prisvärdhet.
  • Xantia Tournierkniv 6cm

    Xantia Tournierkniv 6cm från Xantia
  • Rösle Julienneskalare Y-formad med upphängningsring

    Det sågtandade svängbara bladet i Julienneskalaren skär fina strimlor. Total längd: 17 cmHandtagets längd: 10 cmTål maskindisk. Rösle har sedan 1888 arbetat med proffessionella och funktionella redskap för köket. Företaget ägs fortfarande av familjen Rösle och har sitt säte i Bayern som ligger i södra Tyskland. Rösles produkter hör hemma hos den professionelle kocken såväl, som hos den matlagningsintresserade amatören. Därför arbetar Rösle efter följande produktpolicy:  Funktion – verktyg som fungerar och är roliga att arbeta med.Kvalitet – bästa materialet (18/10 rostfritt stål) & yrkesskicklighet.Design – vacker tidlös design, som går igen i alla produktgrupper. Utveckling – att utveckla nya produkter, efterfrågade & även nyskapande.
  • GLOBAL Tournierkniv Tyngre 6 cm Rostfritt Stål

    GLOBAL levererar knivar av hög kvalité som passar både hemmakocken som de professionella. Detta är en tournierkniv och det svängda bladet är perfekt för att skala frukt och grönsaker till salladen, efterrätten eller kanske fikastunden. Kniven är lättanvänd och har lite extra tyngd i sig för bättre resultat.
  • GF-24 Stekgaffel rak

    GF-24 från Global Classic är en lång och smäcker gaffer, smidd ur ett enda stycke. perfekt till tranchering av kött. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas gaffeln av Globals egen stålblandning Cromova 18 och har Globals karakteristiska prickar på handtaget.
  • G-76 Örthacka 18 cm

    En örthacka är perfekt till kryddor, örter och annat som ska finhackas. Örterna blir finare ju vassare kniv de skärs med och Globals stilfulla örthacka har samma skärpa som i sina knivar. Ett bladskydd medföljer för att skydda både dig och örthackan. Handtaget har de karakteristiska Globalprickarna och är stabilt vilket ger ett bra grepp. Den rundade formen på bladet gör att du med ett enkelt vaggande kan skära/hacka ingredienserna på en vanlig skärbräda.
  • Kai Shun Premier Trancherkniv 24 cm

    En trancherkniv har nästan samma form som en kockkniv fast med något smalare blad, vilket gör att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött. Blad i 33 lager, hårt VG10-stål i kärnan och sidor i mjukare stål. Handtag i Pakkawood med valnötskaraktär. 
  • Kai Shun Classic DM-0720 Trancherkniv Olivslipad 23 cm

    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Bladets längd: 23 cmDamaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
  • Wüsthof Classic Trancherkniv 23 cm

    Bladets längd: 23 cmÄnda sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Kyocera Mandolin Julienne med Keramiskt Blad Svart

    Med den här mandolinen från Kyocera får du fina strimlor av dina grönsaker som gurka, potatis eller morötter på 10-20 sekunder. Mandolinen är i plast med keramiskt blad och tål maskindisk. Lägg upp snyggt på tallriken eller varför inte imponera med egen tzatsiki. Den har en skarp skärpa som håller år efter år, Mandolinen har en längd 30 cm och en bredd på 9 cm.
  • Kyocera Julienne strimlare med keramiskt blad

    Det här redskapet ligger stand by i kökslådan. På 20 sekunder har du fixat till exempel gurka eller morötter i tunna fina strimlor. Snyggt upplagt på tallriken, eller varför inte impa med egen tzatziki? Håller skärpan år efter år.Julienne-mandolin i plast med keramiskt blad. 30 x 9 cm. Tål maskindisk.
  • Trancherkniv och -gaffel Mami

    Tvådelars set med trancherkniv (längd 35 cm) och -gaffel (30 cm) i 1.4116-stål med handtag i TPE. Design: Stefano Giovannoni
  • Victorinox Trancherkniv 18cm smalt blad Fibrox

    Victorinox Trancherkniv 18cm smalt blad Fibrox från Victorinox
  • GLOBAL NI Trancherkniv Olivslipad 21 cm Oriental

    En lång och slitstark trancherkniv från Globals nya serie NI. Knivens olivslipning bidrar till att maten inte fastnar så lätt på bladet då det inte skapas något vakuum.NI är Globals nya heta serie med knivar för alla uppgifter som man kan tänkas stöta på i köket. Global NI är designad av Komin Yamada som har en gedigen historia av att ta fram kvalitetsknivar för Global och har med sin känsla för perfektion och noggrannhet satt Global på världskartan. Global Nis sortiment består av 18 högklassiga knivar och två knivset. Knivbladen är tillverkade av Cromova 18-stål och är något tjockare än den klassiska Globalkniven. Global NI-knivarna har fått en extrem skärpa och slipas för hand av en slipmästare. Handtaget har lite större form än de klassiska Globalknivarna men med en mer avsmalnade design för perfekt ergonomiskt grepp. De välkända ”Globalprickarna” har fått en ny form och präglas nu av en ljus och elegant design.    Material: Cromova 18-stål.Längd blad: 21 cm.
  • SAI-02 Trancherkniv 21 cm

    Sai betyder ”iögonfallande” på japanska och är Globals mest exklusiva serie. Sai-02 från Global är en exklusiv trancherkniv som har ett långt och smalt blad, vilket medför att den mer specifikt används för hantering och tranchering av kött. Perfekt kniv för att skära tunna skivor av fisk och kött såväl rått som tillagat. Bladet är utrustat med tre lager stål som gör kniven stabil och rosttålig - de två yttersta lagren stål i bladet samt en mjukare stållegering. Stålet i eggen är tillverkaren Yoshikin och Globals egna legering Cromova 18 – en rostfri stållegering med 18 procent krom samt hemlig procentandel molybdenum och vanadium. Kniven har ett ergonomiskt tumgrepp för bästa komfort och tack vare att det är av samma stålsort som eggen blir svetsen mellan blad och handtag starkare. Det yttre bladet är individuellt hamrat och ger varje kniv en unik personlighet. Sai har en spegelpolerad egg med Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Liksom de klassiska Globalknivarna är skaftet i Global Sai fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!
  • Yaxell RAN Trancherkniv 25,5 cm

    Yaxell RAN Trancherkniv 25,5 cm från Yaxell
  • Swiss Diamond Prestige Trancherkniv 20 cm

    Swiss Diamond Prestige Köttkniv är tillverkad av tyskt stål med högsta kvalitet. Designad av professionella kockar, vilket innebär att det ergonomiska handtaget och bladformen har en överlägsen kontroll och användarvänlighet i köket.  Swiss Diamond Prestige breda sortiment omfattar knivar för alla ändamål. Köttkniven har ett långt och tunt blad, exemplariskt för att skära kött eller fisk i fina och jämna bitar. Kniven levereras i en fin presentask.Längd: 20 cm. 
  • Joseph Joseph Julienne Skalare Multi-Peel Grå/Orange

    För att göra proffsiga julienne-skivor som du kan imponera med när det är dags för middagsbjudning. Det mångfunktionella skalningsverktyget har ergonomiskt handtag som gör de enkla att greppa och passar både till de vardagliga skalningssysslorna eller när du ska förbereda efterrätter till fest.
  • Wüsthof Classic Ikon Trancherkniv 20 cm Svart

    Wüsthofs serie Classic Ikon är gedigna knivar av en mycket god kvalité med ett klassiskt och stilrent utseende. Bladen på knivarna i den här serien är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfitt stål vilket ger en väldigt bra styrka. Den här kniven är perfekt för att tranchera kött men även för att skära grönsaker och andra läckerheter för dig som vill vara kreativ i ditt kök.