Märken på specialknivar

Specialknivar

En del knivar är speciellt bra för vissa specifika ändamål. Vi tänker på knivar för att skala runda grönsaker och rotfrukter - tournierknivar. I den här kategorin finns även pizzaskärare och trancherknivar.

Knivtyper: Tournierknivar | Pizzaskärare | Trancherknivar | Julienneskärare

Populärt inom specialknivar

  • Westmark Julienne-skalare Gallant

    Westmark Julienne-skalare Gallant håller tysk kvalitet Den här julienne-skalaren är tillverkad i Tyskland och kommer från välkända Westmark. Dess skärblad har en relativt grov sågtandning så att&hellip:
  • Julienne med keramiskt blad

  • Tournierkniv, stort handtagträ

  • Mandolin/julienne

    Mandolin från Microplane. Med detta verktyg kan du båda strimla och skiva. Tjockleken kan justeras med hjälp av tre inställningar - 0,8 mm, 1,5 mm och 3,1 mm. Bladet är i rostfritt stål och är supervass. Handskydd följer med för att skydda händerna från knivarna.

Fler tips på specialknivar

  • Trancherkniv Oriental GLOBAL NI olivslipad 21cm

  • Tournierkniv Helsmidd 6,5cm - Global Sai

    En liten, smidd, följsam skalkniv, dess svängda blad gör att den är perfekt till att skala rundade frukter och grönsaker med.Enkelstål, Cromova 18
  • SAN Kyoto Tournierkniv 7 cm

  • Zwilling Pro Pizzaskärare 20 cm

    Pizzaskärare ur Zwillings serie Pro, som enkelt delar de tjockaste pizzabottnar! Kniven har ett ergonomiskt handtag och är lätt att rengöra. Den har även en ögla så att du kan hänga upp den då den inte används. I Pro-serien finns alla redskap du behöver för köket, samtliga med en tidlös design och tillverkade av polerat högkvalitativt rostfritt stål som tål diskmaskin.
  • Wüsthof Classic Trancherkniv V2 23 cm

    Bladets längd: 23 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Tamahagane SAN Tournierkniv 7 cm

    Tamahagane SAN tournierkniv är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
  • Yaxell Super GOU Trancherkniv 18 cm

    Kockkniven i serien Super Gou 161 har ett lägre blad vilket gör att den passar perfekt för hantering och tranchering av kött, såväl rått som tillagat. Material:SG2 Micro Carbide stål som är omslutet av 160 lager mjukare stål.Handtag i FDA-godkänt rödsvart Canvas- Micarta.
  • RAN Trancherkniv 18 cm

  • SAN Kyoto Trancherkniv 24 cm

  • Cuisinart Element Pizzaskärare

    Klassisk pizzaskärare från Cuisinart. Handtag i rostfritt stål och nylon som gör att den ligger mycket skönt i handen.  Mått:H24 x B10 cm Element Collection är en serie från Cuisinart innehållande köksredskap av hög kvalité. Redskapen har handtag av rostfritt stål och nylon vilket gör dem väldigt greppvänliga. Serien har 'Cuisinart' skrivet på handtagen som en snygg designdetalj.Går att diska i maskin.  
  • Rösle Julienneskalare Y-formad med upphängningsring

    Det sågtandade svängbara bladet i Julienneskalaren skär fina strimlor. Total längd: 17 cmHandtagets längd: 10 cmTål maskindisk. Rösle har sedan 1888 arbetat med proffessionella och funktionella redskap för köket. Företaget ägs fortfarande av familjen Rösle och har sitt säte i Bayern som ligger i södra Tyskland. Rösles produkter hör hemma hos den professionelle kocken såväl, som hos den matlagningsintresserade amatören. Därför arbetar Rösle efter följande produktpolicy:  Funktion – verktyg som fungerar och är roliga att arbeta med.Kvalitet – bästa materialet (18/10 rostfritt stål) & yrkesskicklighet.Design – vacker tidlös design, som går igen i alla produktgrupper. Utveckling – att utveckla nya produkter, efterfrågade & även nyskapande.
  • Julienne med keramiskt blad, röd

  • Victorinox Tournierkniv 6 cm Fibrox Svart

    Tournierkniv med svart nylonhandtag, bladets längd 6 cm.En enkel  tournierkniv eller formkniv med ett greppvänligt skaft i ett hygieniskt material som fyller sin funktion väl. Bladets spetsiga och lätt böjda utformning påminner vagt om en fågelnäbb därav kallas den också för fågelnäbbskniv. Bladets kurvning gör det enklare att skapa snygga dekorationer och att ta bort skal och ojämnheter från frukt och grönsaker.Som namnet säger är den specialiserad på att tornera, formskära eller om man så vill tälja figurformer av livsmedel. Mest frekvent i restaurangköket är väl att tornera potatis och grönsaker. Men som med så mycket annat här i livet, är det bara fantasin som sätter stopp för användningsområden.Victorinox Standard är en serie knivar och köksredskap av god vardagskvalité. Knivbladen i rostfritt stål håller hög kvalité, har god skärpa och är lättslipade. Handtagen som är ergonomiska med nylonskaft i optimal kvalitet, ger en bra vardagskniv som är prisvärd och tillgänglig för alla kök.Tål maskindisk men handdisk rekommenderas. Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.Victorinox är kända för sina schweiziska arméknivar med multifunktion och har sedan 1884 berikat världen med sina högkvalitativa knivar gjorda i rostfritt stål.  
  • GF-24 Stekgaffel rak

    GF-24 från Global Classic är en lång och smäcker gaffer, smidd ur ett enda stycke. perfekt till tranchering av kött. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas gaffeln av Globals egen stålblandning Cromova 18 och har Globals karakteristiska prickar på handtaget.
  • Victorinox tranchergaffel rosenträ

    Victorinox tranchergaffel rosenträ håller steken på plats Tranchering kräver mer än bara en rejäl kniv  det behövs också en tranchergaffel. Den här prisvärda stekgaffeln i fint rosenträ&hellip:
  • Global GNM-11 Trancherkniv, 21 cm - Global

    En trancherkniv i orientalisk design används med fördel för hantering och tranchering av kött, såväl rått som tillagat. Bladlängd: 21 cm Material: Cromova 18-stål.
  • Fiskars FF Pizzaskärare

    Perfekt för att dela pizza. Plast hjul passar även för icke-stick ytor.
  • Heirol Steely Pizzaskärare Rostfritt Stål

    Med Heirols steely pizzaskärare skär du upp pizzan på nolltid. Längd 21,8 cm med en hjuldiameter på 8,7 cm. Alla redskap i Heirols Steely serie att utformade för att vara mycket hållbara och hygieniska. Handtaget och redskapet är tillverkat i rostfritt stål och handtaget är fyllt med plast för att ingen smuts eller vatten ska kunna tränga in. Tål maskindisk.
  • Yaxell Zen Trancherkniv 25,5 cm

    Bladets längd: 25,5 cmYaxell ZEN består av 37 lager rostfritt stål. 18 lager hårt och mjukt stål varvat på var sida om kärnan av VG-10 stål. Det är dessa lager som bildar det otroligt vackra damaskus-mönstret. Den övre delen av bladet bankas för att få ett karaktäristiskt utseende. Dessutom poleras hela bladet för att ge en yta som är så blank att det går att spegla sig i den. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med dubbla högblanka nitar.
  • Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 24 cm

    Tamahagane San Tsubame Trancherkniv 24 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Julienne med keramiskt blad, svart

    Det här redskapet ligger stand by i kökslådan. På 20 sekunder har du fixat till exempel gurka eller morötter i tunna fina strimlor. Skivar grönsaker i stavar 2,5 x 2,5 mm. Bladet håller sig sylvasst i många år. Akta fingrarna! Bladet håller sig sylvasst i många år. Akta fingrarna! Snyggt snyyg på tallriken eller varför inte impa med egen tzatsiki? Håller skärpan år efter år. Julienne i plast med keramiskt blad. 30 x 9 cm. Tål maskindisk
  • Steely Liten pizzaskärare

  • Victorinox Grand Mâitre Tournierkniv 8 cm Svart

    Tournierkniv med svart skaft, bladlängd 8 cm, kommer i en presentask.Bladets längd: 8 cmEn liten smidig formkniv som även kallas för fågelnäbbskniv efter sitt utseende. Kniven är speciellt framtagen för att vara smidig när du gör dekorationer.  Victorinox Grand Maïtre en serie klassiskt designade, helsmidda knivar av tysk typ. Knivarna är smidda ur ett stycke och man får då en sömlös övergång mellan bladet och det ergonomiska handtaget.Detta skapar perfekt balanserade knivar som också är ögongodis. Eggen på knivarna har den traditionella europeiska slipningen.Redskapen är lätta att rengöra och tål undantagsvis att diskas i maskin, men rekommendationen är ändå att de skall handdiskas för en längre livslängd.Victorinox är kända för sina schweiziska arméknivar med multifunktion och har sedan starten berikat världen med sina högkvalitativa knivar, nuförtiden gjorda i rostfritt stål.Knivtillverkaren grundades 1884 men bytte 1909 namn till Victoria efter grundarens mamma som gick bort det året, samma år började man använda sitt välkända emblem, korset i skölden. När man 1921 började använda rostfritt stål i produktlinjen byttes namnet till Victorinox, en sammansättning av Victoria och inox som är synonymt med rostfritt stål, på franska acier inoxydable.
  • OXO Good Grips Julienne Skalare

    Gör läcker salladstopping, garnering av citrusskal och mycket annat med denna smarta Good Grips Julienne skalare från OXO. Skalaren är lätt och säker att använda. Den är utrustad med ett klart säkerhetsskydd som åker ur vägen när den används och sedan åker tillbaka på plats och låses som ett skydd vid förvaring. Skalarens mjuka non-slip handtag är behagligt samtidigt som det absorberar skakningar vilket skonar handlederna och gör den skön att arbeta med.
  • Kyocera Julienne Keramisk

    En liten, smidig och lättdiskad mandolin för vardagsbruk. Det keramiskt bladet har fantastisk skärpa och kvalité som håller länge. Perfekta redskapet för tunna morot och gurkstrimlor till salladen.
  • Stenfors Pizzaskärare

    Pizzaskärare i rostfritt stål som enkelt skivar de tjockaste av pizzor! Stenfors är serien för dig som ställer höga krav på materialval, hållbarhet och prestanda. Helt enkelt köksserien med en känsla för detaljer.
  • Trancherkniv, trähandtag

  • Tournierkniv 7 cm - Tamahagane San Kyoto

    Tournierkniv från Tamahaganes serie San Kyoto med en bladlängd på 7 cm. Blad i 63 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och sidor i mjukare SUS-410-stål. Handtag i Mikarta. En liten följsam skalkniv, som med dess svängda blad är perfekt till att skala rundade frukter och grönsaker med. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull.
  • Trancherkniv 27 cm - Tamahagane San Tsubame

    En klassisk trancherkniv från Tamahaganes serie San Tsubame som fungerar till det mesta i köket. Bladlängden på 27 cm gör att kniven passar utmärkt för hantering av rått eller tillagat kött, fisk eller när du vill ha en lite större kockkniv i köket. Knivbladet har en kärna av hårt VG-5-stål, som på vardera sida omges av ett lager mjukare SUS410-stål. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. HRC: 61
  • Trancherset, Kniv och stekgaffel - Victorinox

    Läckert knivset från Victorinox bestående av en trancherkniv, 20 cm, samt en stekgaffel, 15 cm.
  • Fiskars Pizzaskärare 26 cm Svart

    Pizzaskärare som passar perfekt när du ska skära upp din pizza.
  • Global GS-8 Tournierkniv 7 cm

    Global tournierkniv 7 cm.Bladets längd: 7 cm
  • Global G-3 Tranchérkniv 21 cm

    Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt används för hantering och tranchering av kött, såväl rått som tillagat.
  • Tournierkniv 6,5cm - Global Sai

    En liten följsam skalkniv, dess svängda blad gör att den är perfekt till att skala rundade frukter och grönsaker med.Blad i 3 lager, Cromova 18-stål i kärnan och mjukare SUS-410-stål i sidorna.
  • Tranchérkniv, 24 cm - MAC Damaskus

    Ska du tranchera något, gör du det allra bäst med en Tranchérkniv, 24 cm - MAC Damaskus. MAC Damaskus är en serie lyxiga välbalanserade knivar med bekväma Micartahandtag. De vackra bladen består av 64 lager av damaskusstål. I mitten finns en kärna av rostresistent MAC-stål. Tranchérkniv, 24 cm - MAC Damaskus - handtag har mjukt rundade kanter som ligger bekvämt i din hand. Det symmetriska skaftets form passar både vänster- och högerhänta. De tunna knivbladen glider enkelt och med total precision genom varje skär. När du får uppleva känslan av en MAC-kniv, kommer du att vara bortskämd för resten av livet.
  • G-69 Skinkkniv flexibel 27 cm

    G-69 från Global Classic är en lång, flexibel filékniv. Den fungerar utmärkt till såväl skinka och lax som till de hemmagjorda tårtbottnarna. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.
  • SAN Trancherkniv 240 mm

  • Tamahagane San Kyoto Trancherkniv, svart 24 cm

    Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Bladets längd: 24 cmCentrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkravKockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull.
  • Kyocera Set Mandolin, Julienne och Rivare

    Det praktiska 6-delars setet från Kyocera är allt du behöver för att klara av en rad olika riv- och skivuppgifter. Placera enkelt redskapen över en bunke, tallrik eller den medföljande behållaren för att snabbt och effektivt riva eller skiva utan att stöka ner. Redskapen passar perfekt till allt ifrån gurka och tomat till hårdost.Medföljer:- Mandolin (Svart).- Julienne (Röd).- Rivare (Grön)- 2 st Behållare (Liten och Stor).- Fingerskydd.
  • ZEN Trancherkniv 18 cm

  • Trancherkniv 27 cm - Tamahagane

    Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Kniv med långsmalt blad som därmed passar perfekt för exempelvis hantering av rått eller tillagat kött, eller som en riktigt rejäl kockkniv. Knivbladet är tillverkat i tre lager med ett hård VG-5-stål i kärnan, som på vardera sida omges av ett mjukare SUS-410-stål. Handtaget är tillverkat av rostfritt stål. Bladlängd: 27 cm Nämn ordet ”tamahagane” för en japan, och han eller hon får något drömskt i blicken. Det är nämligen namnet på det sägenomspunna stål som används för att smida japanska samurajsvärd. Samma teknik som användes för samurajsvärden används nu av Tamahagane. Tre lager stål (mjukt-hårt-mjukt) valsas ut till knivämnen. Centrumstålet är hårt VG5-stål, sidostålet består av mjukare SUS410-stål. Tekniken ger en fantastisk egg kombinerad med extremt bra styrka och rosttålighet. Det mycket greppvänliga handtaget är tillverkat i rostfritt 18/10-stål, och har en design inspirerad av bambu.
  • Trancherkniv, svart plasthandtag

  • GSF-34 Tournierkniv smidd 6 cm

    GSF-34 från Global Classic är en liten följsam skalkniv smidd i ett enda stycke. Dess svängda blad gör att den är perfekt till att skala rundade frukter och grönsaker med. Denna modell är något tyngre än Globals andra tournierknivar vilket är fördelaktigt vid hårdare skal på grönsaker och frukter som ska tournieras. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. GSF står för Global Small Forged och är de mindre smidda knivarna.
  • Tillbehör till Grönsakshackare- Juliennecylinder

  • Yaxell RAN Trancherkniv 18 cm Rostfritt Stål

    Kniven har ett längre blad som ofta är önskat vid tranchering. Fungerar jättebra till alla typer av kött, både rått och tillagat. Stålet slipas och poleras för att uppnå de fina karaktäristiska ådringarna som finns på hela RAN-serien. På japanska betyder RAN den utmärkta.
  • Pizzaskärare - Martellato

  • Trancherkniv 240 mm

  • Wüsthof Classic Ikon Trancherkniv Svart 20 cm

    Bladets längd: 20 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.