Specialknivar
En del knivar är speciellt bra för vissa specifika ändamål. Vi tänker på knivar för att skala runda grönsaker och rotfrukter - tournierknivar. I den här kategorin finns även pizzaskärare och trancherknivar.
Knivtyper:
Tournierknivar | Pizzaskärare | Trancherknivar | Julienneskärare | Örthackare | Nakiri | Äppeldelare | Svampkniv | Friluftskniv | Jaktknivar | Sabreringssabel | Skärmaskiner
Populärt inom specialknivar
-
GEFU Julienne strimlare
249 kr (297 kr)
Läs mer härGör delikata och eleganta grönsaksstrimlor, kniven är tillverkad av japanskt 18/10 rostfritt stål som är känt för att vara ett mycket robust stål av hög kvalitet. Det gör att den kan strimla morötter, gurka, röbetor m.m. Med det ergonomiska handtaget är det säkert att använda. Strimlorna passar perfekt i en liten sallad eller i en wok. Ett elegant garnityr till de flesta rätterna. -
Julienne strimlare med keramiskt blad
345 kr
Läs mer härDet här redskapet ligger stand by i kökslådan. På 20 sekunder har du fixat till exempel gurka eller morötter i tunna fina strimlor. Snyggt upplagt på tallriken, eller varför inte impa med egen tzatziki? Håller skärpan år efter år.Julienne-mandolin i plast med keramiskt blad. 30 x 9 cm. Tål maskindisk. -
Good Grips Julienne Skalare
143 kr
Läs mer härGör läcker salladstopping, garnering av citrusskal och mycket annat med denna smarta Good Grips Julienne skalare från OXO. Skalaren är lätt och säker att använda. Den är utrustad med ett klart säkerhetsskydd som åker ur vägen när den används och sedan åker tillbaka på plats och låses som ett skydd vid förvaring. Skalarens mjuka non-slip handtag är behagligt samtidigt som det absorberar skakningar vilket skonar handlederna och gör den skön att arbeta med. -
Sakamoto Nakiri kniv
1529 kr
Läs mer härSakamoto Nakiri kniv med en unik skärpa. Kniven är smidd i tre lager och har en hårdhet på 58-60 HRC. Sakamoto kniven har en hållbar och basal design, därför kan du enkelt klara av matlagningens hack- och skäruppgifter. Dessutom får du ett ergonomiskt och komfortabelt handtag, vilket ger dig möjlighet att lägga fokus på matlagningen.För att maximera knivens livslängd och få det bästa resultatet krävs en varsam behandling. Kniven är gjord i kolstål, vilket gör den riktigt vass men också känslig för hårda ytor som exempelvis avokadokärnor eller hummerskal. Den bör heller inte användas för att skrapa av skärbrädan eftersom eggen då kan ta skada.Tack vare materialet är kniven väldigt enkel att slipa upp om den blir slö och du kan fortsätta njuta av den otroliga skärpan.
Fler tips på specialknivar
-
Mytiny skärmaskin hopfällbar, grå
4169 kr
Läs mer härMytiny är en praktisk hopfällbar skärmaskin från tyska Graef, ett företag som är ledande inom slicerproduktion. Den här modellen är en kompakt och praktisk slicer, som enkelt kan förvaras i en kökslåda när den inte används. Den eleganta designen gör att du även kan låta maskinen stå framme som en snygg detalj på bänken.Det som kanske är det mest imponerande med Mytiny skärmaskin är dess mobilitet, vilket ger dig möjlighet att flytta den fritt i köket. Den är även utrustad med högkvalitativa knivar, i noggrant utvalt och bearbetat rostfritt stål. Dessutom har den både quick action-funktion och kontinuerlig drift, som du styr enkelt via en vridknapp. Du kan ställa in tjockleken på skivorna från 0-15 millimeter.Skärmaskinen har en sparsam motor, med normal drift på 45 watt och maxkapacitet 170 watt. Samtidigt är den tystgående, så att du slipper dras med alltför höga ljud i köket. En unik och kompakt skärmaskin som tar minimal plats, skär allt och har en modern och snygg design. Med andra ord ett riktigt bra val för det moderna skandinaviska köket. -
Skärmaskin Amido 3 Aluminium
3287 kr
Läs mer härRitter Amido 3 är en premium skärmaskin tillverkad av slitstark aluminium, vilket gör den både hållbar och elegant. Den är perfekt för att skiva bröd, kött, ost och grönsaker med hög precision och jämna resultat. Med sin kraftfulla 65 W motor levererar Ritter Amido 3 jämn prestanda vid varje användning. Du kan enkelt justera skivtjockleken upp till 20 mm för att passa dina behov – oavsett om du vill ha tunna skivor av lufttorkad skinka eller tjockare skivor av rustikt bröd.Amido 3 är designad med säkerhet och användarvänlighet i fokus. Halksäkra fötter och en barnsäkerhetsknapp ger trygghet under användning, medan den lutande skärytan gör skärningen smidig och effektiv. Dessutom är det löstagbara skärbladet enkelt att rengöra, vilket sparar tid i köket. Trots sin robusta konstruktion är Amido 3 kompakt och tar minimalt med plats på köksbänken. Den eleganta aluminiumfinishen gör att maskinen smälter in i moderna kök och tillför en känsla av exklusivitet. -
Skärmaskin, vit
1174 kr
Läs mer härPraktisk skärmaskin från Westmark, utmärkt för att skiva allt från ost, bröd och korv till frukt och grönsaker. Du kan enkelt justera maskinen för att få önskad tjocklek på dina skivor, till en tjocklek upp till 26 millimeter. Handdisk rekommenderas. -
Julienne Wide Skärskiva
595 kr
Läs mer härMagimix Julienneskärskiva.Skär grönsaksstrimlor med din Magimix matberedare.Passar till Magimix CS 3200, CS3200XL, CS4200, CS4200XL, CS5200 och CS5200XL. -
SAN Urbeningskniv 16 cm
2299 kr
Läs mer härTamahagane SANs urbeningskniv är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood -
GSF-34 Tournierkniv 6 cm Tyngre
465 kr
Läs mer härHelsmidd tournierkniv längd 6 cm. Tyngre än GSF-17.Bladets längd: 6 cm -
Trancherkniv 24 cm
0 kr
Läs mer härTrancherkniv från Kasumi som är perfekt att använda när man t.ex. ska filea fisk eller skära tunna fina skivor. Kniven är tillverkad i den japanska staden Seki. Med 32 lager rostfritt stål och handtaget är tillverkat i trä. Kniven har en 15 graders vinkel vilket gör att knivseggen är väldigt vass. Specifikationer: Mått: Knivlängd: 37 cm. Bladlängd: 24 cm. Vikt: 284 gram. -
5000 FC-D Raw Nakiri grönsakskniv, 17 cm
2193 kr
Läs mer härNakiriknivi serien 5000 FC-D från japanska Miyabi. På japanska betyder na grönsak och kiri skära, vilket avslöjar knivens primära syfte. Tack vare den japanska Honbazuke-slipningen är kniven otroligt vass, och det 17 centimeter långa bladet passar utmärkt för att hacka eller skiva frukt och grönt.Knivens blad består av 49 lager stål och har en hårdhet på cirka 61 HR. Det svarta skaftet i vackert pakkaträ ger ett bekvämt grepp med optimal balans, och knivens blad har ett vacker damaskusmönster inspirerat av japansk konst. Diska för hand under ljummet vatten med milt diskmedel och en svamp som inte repar. -
Classic DM-0710 Urbeningskniv 15,5 cm
1699 kr
Läs mer härFrån den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre. -
A30 Nakiri-kniv 18 cm
2639 kr
Läs mer härEn Nakiri är en traditionell japansk kockkniv, som främst används för att hacka och skära grönsaker. Den kännetecknas av sin rektangulära form och sitt platta blad, som gör det enkelt att skära genom även hårda grönsaker. Ryda Knives Nakiri har en bladlängd på 18 centimeter och är en del av A30-serien, som är utformad för erfarna matlagare som värdesätter kvalitet och precision i köket. Genom år av noggrann utveckling har knivarna i A30-serien utformats med den högsta standarden för hantverket i åtanke. Ett bra val för dig som föredrar knivhandtag där tummen vilar på bladet, vilket ger maximal kontroll och precision vid skärning.Knivens blad är tillverkat av tre lager stål med en kärna av Aus-10-stål, en ståltyp som är vida känd för sin imponerande prestanda och hållbarhet. Med sin imponerande hårdhet på 60 HRC kan eggen enkelt slipas vid behov, samtidigt som den är robust nog för att klara även de mest krävande uppgifterna i köket. Stålet har även vakuumbehandlats, vilket förlänger livslängden och säkerställer att kniven behåller sin skärpa och styrka över tid. Knivens egg är slipad till en vinkel på 15° på varje sida, vilket ger enastående skärprestanda och gör det enkelt att återställa skärpan vid behov.Knivens handtag är tillverkat av stabiliserat valnötsträ, som är specialbehandlat för extra hårdhet och hållbarhet. Den ergonomiska formen säkerställer komfort och kontroll, även vid långvarig användning i köket. Med sin tidlösa design erbjuder kniven inte bara exceptionell prestanda, utan är även ett estetiskt tilltalande val som passar väl i såväl i hemmaköket som i det professionella köket. -
Sliced Kitchen Slicer 901, vit
10187 kr
Läs mer härSkär pålägg eller bröd precis som du vill ha det med denna slicer från den tyska tillverkaren Graef. Tjockleken ställer du enkelt in mellan 0-15 mm. Knivbladen är tillverkade i härdat stål och är både kraftfulla och slitstarka. Slicern är utrustad med en on/off-knapp, en avtagbar aluminiumsbricka och ett avtagbart knivskydd i rostfritt stål. Motorn är otroligt tyst och kommer inte att störa dig eller någon annan i hushållet. Produkten finns i flera olik färger. -
Classic Nakirikniv 17 cm
1462 kr
Läs mer härÄnda sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.Bladets längd: 17 cm -
GSF-17 Tournierkniv 6 cm
391 kr
Läs mer härGlobal helsmidd Tournierkniv 6 cm.Tourniering är förövrigt ett speciellt sätt att skära potatis!Bladets längd: 6 cm -
Äppeldelare
519 kr
Läs mer härDet får gärna vara snabbt och enkelt att skära frukt. Med Rösels äppeldelare kan du enkelt skära upp din frukt och samtidigt undvika att äta något av kärnhuset. Delaren delar din frukt i lika stora delar och den är idealisk till äpplen och päron, men kan även användas till grönsaker som t.ex. potatis. -
Universalkniv 14 cm
0 kr
Läs mer härRobust universalkniv från Kasumi som kan användas till det mesta i köket. Knivens storlek gör den perfekt att använda när man skall bena ut kött och för att komma åt på ställen där en vanlig kockkniv inte når. Högre "klack" men med spetsigare udd.32 lager rostfritt stål och 15 grader vinkel gör att kniven är vass. Handtaget är tillverkat i trä med impregnerat hårdplast. Kniven är tillverkad i Seki i Japan. Specifikationer: Knivlängd: 25 cm. Bladlängd: 14 cm. Vikt: 100 gram. -
Butcher's Knives Fibrox urbeningskniv 15 cm.
567 kr
Läs mer härDen flexibla urbeningskniven från Victorinox gör livet i köket lite enklare när kött ska benas ur. Det böjda bladet är 15 cm. och är tillverkat av högkvalitets rostfritt stål, så du kan vara säker på att det är en utmärkt produkt.Dessutom är kniven en del av Butcher's Knives Fibrox-serien, vilket innebär att särskilt slaktaren kommer ha nytta av kniven. Handtaget är gjort av ett praktiskt plastmaterial som har en grov yta, vilket gör att kniven ligger säkert i handen vid användning - oavsett om dina fingrar är blöta eller torra. -
ketu Trancherkniv 23 cm
2249 kr
Läs mer härYaxell trancherkniv 23 cm har en design som liknar en kockkniv, med skillnaden att trancherkniven har ett längre och smalare blad. Formen på kniven gör det enkelt att skära kött i tunna skivor, vilket gör att den passar utmärkt till att skära såväl rått som tillagat kött, samt för att laga sushi och sashimi. Handdisk rekommenderas. -
Green Tool julienneskalare 14,5 cm
127 kr
Läs mer härJulienneskalaren i serien Green Tool från Eva Solo kommer väl till pass när du vill njuta av frukt och grönsaker och skära fina strimlor för till exempel krispig wok, fräscha sallader eller härliga pastarätter. Skalaren är enkel att använda och har ett rundat handtag som ligger bekvämt i handen.Green Tool-serien är en kollektion av praktiska köksredskap i stilren design, framtagna för att underlätta enkel och nyttig matlagning. Seriens syfte är att lyfta fram matbordets gröna tillbehör för att få dem att smaka ännu godare – ett perfekt val för dig som gärna äter mycket frukt och grönt. -
Sujihiki trancherkniv 23 cm
1387 kr
Läs mer härSatake Trancherkniv Sujihiki 23 cm är en professionell och vacker kniv som är idealisk för att skära tunna skivor av kött, fisk eller grönsaker. Denna kniv har ett blad av VG-10-stål som är omgivet av 67 lager av damaskusstål, vilket ger den en unik och slitstark yta. Bladet är 23 cm långt och har en hårdhet på ca 58 HRC, vilket innebär att det behåller sin skärpa länge. Handtaget är gjort av bränt trä med detaljer av rostfritt stål, vilket ger kniven ett rustikt och modernt utseende. Handtaget är också ergonomiskt utformat för att ge ett bra grepp och balans. Kniven levereras i en elegant trälåda som skyddar den från damm och repor. Satake Trancherkniv Sujihiki 23 cm är en kniv som kombinerar traditionellt japanskt hantverk med modern design, och som passar perfekt för dig som vill ha en högpresterande och stilfull kniv i ditt kök. -
Sliced Kitchen Slicer 903, röd
9228 kr
Läs mer härSkär pålägg eller bröd precis som du vill ha det med denna slicer från den tyska tillverkaren Graef. Tjockleken ställer du enkelt in mellan 0-15 mm. Knivbladen är tillverkade i härdat stål och är både kraftfulla och slitstarka. Slicern är utrustad med en on/off-knapp, en avtagbar aluminiumsbricka och ett avtagbart knivskydd i rostfritt stål. Motorn är otroligt tyst och kommer inte att störa dig eller någon annan i hushållet. Produkten finns i flera olik färger. -
Pro Urbeningskniv 14 cm
741 kr
Läs mer härDet tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. Pro är ett gäng knivar från Zwilling med en riktigt proffsig prestanda. Knivarna är specialslipade för att uppnå en så hög skärpa som möjligt. Stålet har en hårdhet på 57 HRC. Skaften är gjorde ABS och är speciellt utformade för att ligga rätt i handen. -
Classic trancherkniv olivslipad, 20 cm
995 kr
Läs mer härÄnnu en vinnare från världsberömda Wüsthof. En bra trancherkniv kännetecknas av förmågan att skära väldigt tunna skivor, till exempel rostbiff eller skinka, vilket denna kniv låter dig göra på nolltid.Här får du en olivslipad kniv som gör det lättare för köttet att släppa från knivbladet eftersom det inte bildas något vakuum tack vare fickorna på det tunna knivbladet. Bladet mäter 3 cm i bredd, har en hårdhet på 58 HRC. Skaftet är syntetiskt, fästs med rejäla nitar och är utformat så att kniven ligger bekvämt och säkert i handen. -
Zen Trancherkniv 18 cm
1765 kr
Läs mer härBladets längd: 18 cmYaxell ZEN består av 37 lager rostfritt stål. 18 lager hårt och mjukt stål varvat på var sida om kärnan av VG-10 stål. Det är dessa lager som bildar det otroligt vackra damaskus-mönstret. Den övre delen av bladet bankas för att få ett karaktäristiskt utseende. Dessutom poleras hela bladet för att ge en yta som är så blank att det går att spegla sig i den. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med dubbla högblanka nitar. -
Classic Trancherset
1631 kr
Läs mer härÄnda sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.Knivset- Trancherkniv 20 cm- Stekgaffel 16 cm. -
Champagnesabel, 50,5 cm, rostfritt stål/ek
1259 kr
Läs mer härFinns det något festligare än en snygg sabrering? Med en champagnesabel från Pulltex blir det lätt att imponera på dina gäster och servera bubblorna med stil.Pulltex champagnesabel är totalt 50,5 centimeter lång och levereras i en snygg trälåda. Handtaget är tillverkat av ek som omger båda sidorna av skaftet och fortsätter från bladet, vilket gör designen så tålig att den kan användas i generationer. Sabeln är tillverkad i Italien och ekträet kommer från Europa. Efter användning bör du torka av sabeln med en trasa och förvara den i den medföljande lådan.Det är ingen tillfällighet att många sommelierer använder just produkter från Pulltex när de letar efter vinöppnare och andra tillbehör. Det är nämligen ett av världens mest uppskattade varumärken när det kommer till utrustning som hjälper dig att njuta av druvornas nektar på bästa sätt. -
V20 Vivo, Påläggsmaskin
2836 kr
Läs mer härFå ut en maximal upplevelse av ditt pålägg när du skär det själv. Graef påläggsmaskin ger dig möjlighet att själv ställa in tjockleken på din ost, skinka och mycket mer. Välj mellan 0-20 mm och garantera ett perfekt resultat till frukosten, precis som du önskar det. On/off-knappen är bra placerad och lätt att använda. Skulle du mot förmodan glömma maskinen på stänger den av sig automatiskt efter 10 minuter. Här finns också ett överbelastningsskydd, vilket garanterar en säker användning av påläggsmaskinen. Delarna diskas för hand och tål ej maskindisk. -
SAN Tournierkniv 7 cm
1599 kr
Läs mer härTamahagane SAN tournierkniv är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood -
Classic DM-0703 Trancherkniv 20 cm
2073 kr
Läs mer härSkaparen av dessa superknivar är den japanske knivmästaren Kai. Alla Shunknivar är gjorda för hand, till och med stålarbetet. Detta gör att varje kniv har ett eget karaktäristiskt mönster i stålet. Handtaget i Pakka-wood är designat i D-form på traditionellt japanskt vis. Eftersom att kniven är tillverkad i damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål är Shun-knivarna nästan overkligt skarpa och tåliga. Fågel, fisk, kött eller grönsaker, denna kniv fungerar lika bra till allt. Bladets längd: 20 cm -
Butcher's Knives Fibrox bred urbeningskniv 15 cm.
269 kr
Läs mer härPraktisk urbeningskniv från Victorinox som är den perfekta kniven för dig som önskar en pålitlig kniv som är både enkel och skön att använda. Fibrox-handtaget ligger skönt i handen - även under lång tid - tack vare plastmaterialet. Den grova ytan gör att du säkert kan använda kniven säkert med både blöta och oljiga fingrar.Kniven är en del av Butcher's Knives Fibrox-serien och har ett vasst blad av rostfritt stål som är 15 cm. långt. Kniven tål även diskmaskin. -
Four Star Urbeningskniv 14 cm
655 kr
Läs mer härDet tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast. -
800DP nakirikniv 17 cm
2497 kr
Läs mer härMiyabi 800DP nakiri ger dig en skärupplevelse utöver det vanliga – ett utmärkt verktyg för matlagaren som uppskattar kvalitet och precision i köket. Det korta, kraftfulla bladet på 17 centimeter ger dig det bästa av två världar. Dels kan du använda det för att enkelt skära täta grönsaker och rotfrukter med full kontroll, utan att påverka råvarornas smak och konsistens. Men den kan även användas för att skära sushi- och makirullar, eller för att göra enhetliga skivor av fisk, kött och grönsaker.Knivens blad i Damaskus-design består av 49 lager stål, vilket resulterar i ett knivskarpt och hållbart blad. Kniven är perfekt balanserad, vilket gör den bekväm att använda för både höger- och vänsterhänta kockar. Handtaget är ergonomiskt utformat av högkvalitativt stål, svart plast och rostfria nitar. Allt som allt en kniv som är ett utmärkt val för seriösa kockar. Handdisk rekommenderas för att bevara knivens egenskaper på bästa sätt. Livstidsgaranti för material- och tillverkningsfel.800DP-serien från Miyabi är en serie knivar i japansk stil, tillverkade för hand i den japanska staden Seki, som kombinerar traditionell japansk bladkonstruktion med ett mer västerländskt handtag. Knivarna har en äkta japansk bladprofil som är handslipad enligt Honbazuke-processen. -
Buther's Knives Fibrox buköppnarkniv 15 cm.
429 kr
Läs mer härDen perfekta kniven för jägaren eller slaktaren. Den avrundade kniven från Victorinox är en del av Butcher's Knives Fibrox-serien och är särskilt gjord för viltkött och magöppning. Den koniska formen av avrundade spetsen gör att den är mycket effektiv. Bladet är 15 cm. långt.Kniven har även ett ergonomiskt Fobrox-handtag som är ett hållbart plastmaterial med en grov yta som gör att kniven ligger skönt och säkert i handen även om du har feta eller fuktiga händer. Kan ångsterilisera om det behövs. -
Classic Urbeningskniv 14 cm
995 kr
Läs mer härÄnda sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. -
Vivo V21 påläggsmaskin
2804 kr
Läs mer härGör frukosten till något särskilt genom att skära ditt eget pålägg. Vivo V21 från Graef är perfekt för att skära serrano, hamburgare och mycket mer. Påläggsmaskinen har en slät klinga av rostfritt stål och skivtjockleken kan justeras mellan 0-20 mm. så att du lätt kan välja hur tjocka skivor ditt pålägg ska ha. Maskinen har en praktisk on/off-knapp, men den stänger även av sig automatiskt efter ca. 10 minuter.Vivo V21 är enkel och säker att använda, då den har barnsäkring, överbelastningssäkerhet och en täckplatta av plast som sätts på klingan när den inte används. Själva maskinen är tillverkad av metall och står på en robust bottenplatta av glas. Motorn är energisnål och det ingår en rostfri stålbricka samt mathållare med fingerskydd. -
SAN Trancherkniv, brun 24 cm
2249 kr
Läs mer härTamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Bladets längd: 24 cmCentrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood -
Julienne rivjärn
352 kr
Läs mer härMicroplanes Gourmet Julienne rivjärn är designat med ett ergonomiskt och bekvämt soft grip-skaft som ger dig ett stabilt grepp medan du arbetar. Rivjärnets skarpa blad är tillverkat av foto-etsat rostfritt stål, ett tåligt material som tål maskindisk. -
Äpple och Pärondelare
298 kr
Läs mer härÄpple- och pärondelare i specialbehandlad aluminium. Knivar av rostfritt stål.Kärnar ur och delar frukten i ti lika stora klyftor. Diameter 9 cm. -
Nakiri 18 cm
2879 kr
Läs mer härRyda Knives Nakiri är en högkvalitativ grönsakskniv som gör förberedelserna enklare i köket – rent hantverk från bladet till handtagets ände. Den är tillverkad för hackande, med en rak profil som är anpassad för vertikala rörelser och ger stor träffbild på skärbrädan.Kniven har en kärna av ST650 pulverstål med en hårdhet på 62-63 HRC. Den är omgiven av 72 lager av rostfritt damaskusstål 316/316L som är vakuumvärmebehandlade för att kniven ska hålla sig vass under längre tid. Handtaget är tillverkat av olivträ. Levereras i en exklusiv presentförpackning ihop med en folder av handgjort papper. -
Butcher's Knives Fibrox slaktkniv med näsa 18 cm.
507 kr
Läs mer härSlaktkniv med näsa från Victorinox som är designad specifikt för professionella användare. Det böjda, hårda bladet är tillverkat av rostfritt stål av hög kvalitet och är utmärkt för att skära hinnor och senor i köttet, motsatsen till ett tunt och flexibelt blad. Dessutom är bladet 18 cm. långt.Den praktiska slaktkniven är en del av Butcher's Knives Fibrox-serien. Det innebär att du får en kniv med Fibrox-handtag, vilket är ett plastmaterial med en grov yta som ligger skönt och säkert i handen vid användning - även med oljiga och blöta händer. Kniven tål även att köras i diskmaskinen. -
Julienneskalare
292 kr
Läs mer härEn Julienneskalare som gör fina strimlor av grönsakerna.Westmark har en tradition sedan många år tillbaka på produktion av robusta och tålig köksredskap i aluminium, produkterna tillverkas i Tyskland och har kvalitetskontroller på all produktion.För att uppmärksamma sina storsäljare har de tagit fram de 30 bästa storsäljarna genom åren och gett dem en retro inspirerad jubileumsförpackning. Mått: 12x7,5 cm -
Butcher's Knives slaktkniv tunt blad 15 cm.
458 kr
Läs mer härSlaktkniv från Victorinox som är designad för användning i professionella kök eller slakterier. Tack vare det värmetåliga bladet får du en kniv med optimal skärpa som enkelt skär genom hinner och senor i kött, samtidigt som kniven har ett tunt och flexibelt blad. Bladet är gjort av rostfritt stål av hög kvalitet och kniven kommer i två olika storlekar.Kniven har även ett ergonomiskt Fibrox-handtag som är ett plastmaterial som har en grov yta. Detta gör att kniven ligger säkert och skönt i handen. -
Laguiole Champagnesabel, olivträ
469 kr (719 kr)
Läs mer härMed den här champagnesabeln från Laguiole Style de Vie blir champagneöppningen till en riktig fest. Sabeln är tillverkad av härdat stål, med ett handtag av olivträ. Den levereras förpackad i ett lyxigt svart fodral, vilket gör den till en utmärkt present till en livsnjutare du håller kär. -
Ikon Trancherkniv 20 cm
2014 kr
Läs mer härÄnda sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Ikon är lite av ett flaggskepp bland Wüsthofs knivserier. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är gjorda av grenadilleträ som är ett av världens hårdaste träslag. De är utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.Knivarna i Ikon-serien går inte att diska i maskin.Bladets längd: 20 cm -
Pro Le Blanc trancherkniv 20 cm
839 kr
Läs mer härPro Le Blanc trancherkniv från Zwilling imponerar med sin tidlösa form och sitt klassiska handtag och är designad för att kunna möta krävande uppgifter i det moderna köket. Kniven har en smal design med ett stabilt blad och en slät egg och är ett användbart verktyg när du ska skära en stek och andra större köttbitar. Det vassa bladet skär igenom utan att förstöra köttets fibrer, så att saften stannar inne i maten och ger dig ett oslagbart resultat.Pro Le Blanc-serien är formgiven i Milano av designduon Matteo Thun och Antonio Rodriguez. Knivarna i serien levererar alla egenskaper som en ambitiös kock förväntar sig – kompromisslös kvalitet, design och skärpa. De är tillverkade i Tyskland av ishärdat FRIODUR-specialstål, vilket gör deras blad exceptionellt flexibla, korrosionsbeständiga och vassa. Knivarnas stilrena mattvita handtag ger uttrycket en modern touch, samtidigt som de skiljer dem åt från knivarna i den klassiska Pro-serien. -
UNA 90 Påläggsmaskin
4399 kr
Läs mer härDet här är en påläggsmaskin som kan användas till bra mycket mer än att skära upp skinka. Graef UNA 90 påläggsmaskin har ett 17 cm brett knivblad tillverkat i rostfritt stål. Du ställer själv in vilken tjocklek som ska skäras upp på mellan 0-15 mm, beroende på vilken matvara du hanterar och önskemål. Påläggsmaskinen är utrustad glidsäkra fötter så att den alltid står stabilt och säkert under användning. Det avtagbara knivskyddet är tillverkat i rostfritt stål och håller hög kvalité. Samtliga delar bör diskas för hand då de inte tål maskindisk. -
Shun Classic DMS-200 Trancherset
3512 kr
Läs mer härFrån den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre. -
SAN Tsubame Trancherkniv 27 cm
3059 kr
Läs mer härTamahagane San Tsubame trancherkniv 27 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. -
Akio Nakiri Grönsakskniv, 17 cm
1299 kr
Läs mer härMareld Akio Nakiri Grönsakskniv, 17 cm, är en idealisk kniv för att snabbt och precist hacka och skära grönsaker. Med sitt raka blad och platta spets är Nakiri-kniven utformad för att enkelt skära genom både hårda och mjuka grönsaker med minimal ansträngning. Kniven har en stilren design och är noggrant balanserad för att ge ett bekvämt grepp och maximal kontroll. Perfekt för både professionella kockar och hemmakockar som vill ta sin grönsakshantering till nästa nivå.Marelds knivserie Akio är tillverkad med damaskusteknik i 67 lager, vilket ger bladen ett vackert mönster som är unikt för varje kniv. Knivarna är noga utvalda för att kunna fylla alla behov du kan tänkas ha i köket när det kommer till att skiva, skära, hacka och tärna. De har en hårdhet på 60-62 HRC, vilket gör att de håller sig vassa länge men samtidigt kräver lite extra jobb när de väl ska skärpas. Vi rekommenderar att du drar ett par gånger med ett skärpstål i diamant innan varje användning.Knivarnas handtag är gjort av ljust pakkaträ, ett kompakt och tåligt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt. Handtagets form är rundat vid midjan och smalnar sedan av mot bolstret, vilket låter dig få ett ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du använder. Den snygga designen i ljust trä gör dessutom att du med fördel kan låta knivarna hänga framme på en knivlist.Genom att sköta om dina knivar på rätt sätt ser du till att de håller i många år framöver. Vi rekommenderar som sagt att du använder ett skärpstål, men även att du vid behov slipar eggen med slipsten. Vi rekommenderar Mareld Slipsten 1000/3000, som passar mycket bra för underhållsslipning. För en riktigt rakbladsvass egg rekommenderar vi att du avslutar slipningen med Mareld Slipsten 4000/8000.
Specialknivarna som du ser här ovanför är absolut enklast att handla online. Många fysiska knivbutiker har inte det utbud som kan mäta sig med näthandeln.