Märken på specialknivar

Specialknivar

En del knivar är speciellt bra för vissa specifika ändamål. Vi tänker på knivar för att skala runda grönsaker och rotfrukter - tournierknivar. I den här kategorin finns även pizzaskärare och trancherknivar.

Knivtyper: Tournierknivar | Pizzaskärare | Trancherknivar | Julienneskärare

Populärt inom specialknivar

  • Satake Strimlis Strimlare Julienne Röd

    Strimlis strimlar citronskal, gurka, morötter, choklad, ingefära, squash, parmesan och mycket annat.Strimar åt bägge hållen. Enkelt att strimla rakt ner i salladen. Ergonomiskt handtag. Tål maskindisk.
  • Westmark Julienne-skalare Gallant

    Westmark Julienne-skalare Gallant håller tysk kvalitet Den här julienne-skalaren är tillverkad i Tyskland och kommer från välkända Westmark. Dess skärblad har en relativt grov sågtandning så att&hellip:
  • Kyocera Set Mandolin, Julienne och Rivare

    Det praktiska 6-delars setet från Kyocera är allt du behöver för att klara av en rad olika riv- och skivuppgifter. Placera enkelt redskapen över en bunke, tallrik eller den medföljande behållaren för att snabbt och effektivt riva eller skiva utan att stöka ner. Redskapen passar perfekt till allt ifrån gurka och tomat till hårdost.Medföljer:- Mandolin (Svart).- Julienne (Röd).- Rivare (Grön)- 2 st Behållare (Liten och Stor).- Fingerskydd.
  • Robert Welch Signature Trancherkniv Flexibel 30 cm

    En slitstark tranchérkniv med en bladlängd på hela 30 cm från Robert Welch och deras prisbelönta serie Signature. Alla knivar i serien Signature är tillverkade i samarbete med professionella kockar för att skapa en välbalanserad kniv som klarar av alla uppgifter i köket. Knivarna är slipade i en 15° vinkel. Handtagen är tillverkade av DuPont och är ergonomiskt utformade för att ge ett välbalanserat grepp i handen.Bladlängd: 30 cm

Fler tips på specialknivar

  • Brabantia Pizzaskärare Vit

    Brabantia Pizzaskärare Vit från Brabantia
  • Victorinox Julienneskalare REX Rostfritt stål

    Julienneskalare i rostfritt stål, längd 14 cm och bredd 7 cm.REX, en kungligt designad strimlare från Schweiz.Skalaren har ett grepp som passar högerhänt såväl som vänsterhänt. Julienneskalarens rörliga blad är följsamt och gör strimlingen noggrann och effektiv.En julienneskalare är ett utmärkt hjälpmedel att göra snygga grönsaksstrimlor med. Haka på hälsotrenden och gör zucchinispaghetti, gör vackra grönsaksnystan till salladen eller som dekorativt inslag på tallriken.Kitchen Utensils är en serie köksredskap från Victorinox, här samla allt som inte direkt är knivar men som ändå behövs vid matlagning. Redskapen kan undantagsvis maskindiskas men de bör ändå handdiskas.Victorinox är kända för sina schweiziska arméknivar med multifunktion och har sedan starten berikat världen med sina högkvalitativa knivar, nuförtiden gjorda i rostfritt stål.Knivtillverkaren grundades 1884 men bytte 1909 namn till Victoria efter grundarens mamma som gick bort det året, samma år började man använda sitt välkända emblem, korset i skölden. När man 1921 började använda rostfritt stål i produktlinjen byttes namnet till Victorinox, en sammansättning av Victoria och inox som är synonymt med rostfritt stål, på franska "acier inoxydable". 
  • Victorinox tranchergaffel rosenträ

    Victorinox tranchergaffel rosenträ håller steken på plats Tranchering kräver mer än bara en rejäl kniv  det behövs också en tranchergaffel. Den här prisvärda stekgaffeln i fint rosenträ&hellip:
  • Eppicotispai Örthackare Dubbelblad

    Eppicotispai Örthackare Dubbelblad från Eppicotispai
  • Kai Shun Premier Trancherkniv 24 cm

    En trancherkniv har nästan samma form som en kockkniv fast med något smalare blad, vilket gör att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött. Blad i 33 lager, hårt VG10-stål i kärnan och sidor i mjukare stål. Handtag i Pakkawood med valnötskaraktär. 
  • Global GS-8 Tournierkniv 7cm

  • Gefu Julienne Skalare Svart

    Med hjälp av en Julienne-skalare finskalar och strimlar du grönsaker på ett enkelt sätt. Denna Julienne är i rostfritt stål med greppvänligt handtag i svart plast. Tål maskindisk.
  • Trancherkniv 24cm - Tamahagane San

    Trancherkniv med en bladlängd på 24 cm från Tamahaganes serie SAN. Blad i 3 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och mjukare SUS-410-stål i sidorna. Handtag i brunt pakkawood. Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat.
  • Big Green Egg Pizzaskärare

    En traditionell pizzaskärare med greppvänligt handtag från Big Green Egg. Det praktiska handtagsskyddet låter dig använda mycket kraft utan att oroa dig för att slinta och skära dig. För bästa möjliga resultat rekommenderar vi att du lägger pizzan på en skärbräda först innan du skär den. Skär aldrig pizzan direkt på pizzastenen. OBS. Bladet är otroligt skarpt och bör därav hanteras som en kniv. Diska aldrig skäraren i diskmaskin utan endast för hand. 
  • Trancherkniv 27cm - Tamahagane San Kyoto

    Trancherkniv SAN KYOTO Tamahagane med en bladlängd på 27 cm. Blad i 63 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och sidor i mjukare SUS-410-stål. Handtag i Mikarta. Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull.
  • Bloomingville Pizzaskärare Shiny

    Bloomingville Pizzaskärare Shiny från Bloomingville
  • MAC Chef Tournerkniv 6 cm Rostfritt Stål

    Tournerkniven från MAC i serien Chef är en proffskniv tillverkad i Chrome Molybdenm Vanadium stål och handtag i laminerat björkträ. Det hårda stålet gör eggen extra slitstark och lätt att vässa. Den lilla och behändiga tournerkniven kan användas för både skalning, dekorering eller för att gröpa ur melonen. Tack vare knivens formade topp kan du även lätt ta bort jordgubb- och tomatskaft. Kniven är ett perfekt precisionsredskap som är lätt att kontrollera och använda för ett proffsigt och snyggt resultat.
  • Global GSF-17 Tournierkniv 6cm

  • Big Green Egg Pizza- och Tårtspade

    En praktisk spade för pizzor och pajer. Bladet är extra brett för att göra det lättare att hantera pizza-slices, desserter och pajer. Spadens extra stora handtag ger ett säkert och bekvämt grepp i handen. Tål ej att diskas i maskin utan endast för hand.
  • Trancherkniv Olivslipad 24cm - Tamahagane San

    Trancherkniv med olivslipning och en bladlängd på 24 cm från Tamahaganes serie SAN. Blad i 3 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och mjukare SUS-410-stål i sidorna. Handtag i brunt pakkawood. Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Den vackra gropslipningen gör dessutom att livsmedlet lättare släpper knivens blad.
  • Classic 1891 Tranchergaffel Svart

    En tranchergaffel för att hålla fast steken när den ska skäras upp eller som hjälpreda för att vända vid tillagning.
  • Weber Original Pizzaskärare

    Smart och gediget pizzahjul från Weber Original™ som delar din pizza häpnadsväckande enkelt, så att du kan servera snygga bitar till familj och vänner.
  • Westmark Julienneskalare

    En Julienneskalare som gör fina strimlor av grönsakerna.Westmark har en tradition sedan många år tillbaka på produktion av robusta och tålig köksredskap i aluminium, produkterna tillverkas i Tyskland och har kvalitetskontroller på all produktion.För att uppmärksamma sina storsäljare har de tagit fram de 30 bästa storsäljarna genom åren och gett dem en retro inspirerad jubileumsförpackning. Mått: 12x7,5 cm 
  • GNM-11 Trancherkniv olivslipad oriental 21 cm

    GNM-07 från Globals orientaliska serie Ni är en trancherkniv som med fördel används för hantering och tranchering av kött, så väl rått som tillagat. Det långa smala bladet gör att kniven kan skära tunna, jämna skivor av både kött och fisk. Olivslipningen gör att livsmedlet du skär lättare släpper eggen. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge perfekt balans, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!
  • Cuisinart Element Pizzaskärare

    Klassisk pizzaskärare från Cuisinart. Handtag i rostfritt stål och nylon som gör att den ligger mycket skönt i handen.  Mått:H24 x B10 cm Element Collection är en serie från Cuisinart innehållande köksredskap av hög kvalité. Redskapen har handtag av rostfritt stål och nylon vilket gör dem väldigt greppvänliga. Serien har 'Cuisinart' skrivet på handtagen som en snygg designdetalj.Går att diska i maskin.  
  • Global GS-8 Tournierkniv 7 cm

    Global tournierkniv 7 cm.Bladets längd: 7 cm
  • Nuance Julienne-skalare

    Nuance Julienne-skalare från Nuance
  • Zwilling Twin Pure steel Pizzaskärare 21 cm

    Ett måste till pizzan. Detta är en mycket smakfull pizzaskärare från Zwillings serie Twin Pure Steel. Mycket bekvämt grepp som gör den enkel att arbeta med. Pizzaskäraren har en smidig upphängningsring. Storlek 21 cm.
  • Classic Trancherkniv 18cm

    Classic trancherkniv från tyska varumärket Wüsthof. Trancherkniv även kallad en smal kockkniv. Används för att skiva kött, frukt och grönsaker. Det smala bladet underlättar att få tunna smala skivor.
  • Kai Shun Classic DM-0720 Trancherkniv Olivslipad 23 cm

    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Bladets längd: 23 cmDamaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
  • Trancherkniv 24 cm - Tamahagane

    Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Kniv med långsmalt blad som därmed passar perfekt för exempelvis hantering av rått eller tillagat kött, eller som en riktigt rejäl kockkniv. Knivbladet är tillverkat i tre lager med ett hård VG-5-stål i kärnan, som på vardera sida omges av ett mjukare SUS-410-stål. Handtaget är tillverkat av rostfritt stål. Bladlängd: 24 cm Nämn ordet ”tamahagane” för en japan, och han eller hon får något drömskt i blicken. Det är nämligen namnet på det sägenomspunna stål som används för att smida japanska samurajsvärd. Samma teknik som användes för samurajsvärden används nu av Tamahagane. Tre lager stål (mjukt-hårt-mjukt) valsas ut till knivämnen. Centrumstålet är hårt VG5-stål, sidostålet består av mjukare SUS410-stål. Tekniken ger en fantastisk egg kombinerad med extremt bra styrka och rosttålighet. Det mycket greppvänliga handtaget är tillverkat i rostfritt 18/10-stål, och har en design inspirerad av bambu.
  • Tamahagane 3-PLY Steel Tournierkniv 7 cm

    Denna tourneirkniv från Tamahagane är en kniv med treskiktsstål. Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka.
  • Mandolin/julienne

    Mandolin från Microplane. Med detta verktyg kan du båda strimla och skiva. Tjockleken kan justeras med hjälp av tre inställningar - 0,8 mm, 1,5 mm och 3,1 mm. Bladet är i rostfritt stål och är supervass. Handskydd följer med för att skydda händerna från knivarna.
  • Yaxell ZEN Trancherkniv 18 cm Rostfritt Stål

    Kniven har ett längre blad som ofta är önskat vid tranchering. Fungerar jättebra till alla typer av kött, både rått och tillagat. Det häftiga utseendet på bladet kommer ifrån när stålet hamras och det unika bladet gör kniven extra snygg på vägglisten i köket. Zen betyder de mest hälsosamma måltiderna.
  • Rösle Pizzaskärare med upphängningsring

    Skär upp din pizza i lagom stora slices, enkelt och skonsamt. Total längd: 19,5 cm. Handtagets längd: 10 cm.Ø: 7 cm.  Rösle har sedan 1888 arbetat med professionella och funktionella redskap för köket. Företaget ägs fortfarande av familjen Rösle och har sitt säte i Bayern som ligger i södra Tyskland. Rösles produkter hör hemma hos den professionelle kocken såväl, som hos den matlagningsintresserade amatören. Därför arbetar Rösle efter följande produktpolicy: Funktion – verktyg som fungerar och är roliga att arbeta med. Kvalitet – bästa materialet (18/10 rostfritt stål) & yrkesskicklighet. Design – vacker tidlös design, som går igen i alla produktgrupper. Utveckling – att utveckla nya produkter, efterfrågade & även nyskapande.
  • Kyocera Julienne med keramiskt blad, röd

    Kyocera Julienne med keramiskt blad, röd från Kyocera
  • Rösle Julienneskalare Y-formad med upphängningsring

    Det sågtandade svängbara bladet i Julienneskalaren skär fina strimlor. Total längd: 17 cmHandtagets längd: 10 cmTål maskindisk. Rösle har sedan 1888 arbetat med proffessionella och funktionella redskap för köket. Företaget ägs fortfarande av familjen Rösle och har sitt säte i Bayern som ligger i södra Tyskland. Rösles produkter hör hemma hos den professionelle kocken såväl, som hos den matlagningsintresserade amatören. Därför arbetar Rösle efter följande produktpolicy:  Funktion – verktyg som fungerar och är roliga att arbeta med.Kvalitet – bästa materialet (18/10 rostfritt stål) & yrkesskicklighet.Design – vacker tidlös design, som går igen i alla produktgrupper. Utveckling – att utveckla nya produkter, efterfrågade & även nyskapande.
  • Trancherkniv 24cm - Tamahagane San Kyoto

    Trancherkniv SAN KYOTO Tamahagane med en bladlängd på 24 cm. Blad i 63 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och sidor i mjukare SUS-410-stål. Handtag i Mikarta. Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull.
  • Zwilling Four Star Trancherkniv med hål 26 cm

    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast.  
  • San Kyoto Fisk/köttkniv 17 cm

    SNK-1117 från Tamahaganes exklusiva knivserie San Kyoto är en s k debakniv som med sitt höga blad lämpar sig väl att skära både grönsaker och fågel. Knivbladet är extremt hårt, och uppbyggt av 63 lager stål som hamras för att uppnå det skiftande mönster som pryder bladen. Varje kniv får därmed en individuell mönstring. Det svarta handtaget är tillverkat av micarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Micarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. I handtaget finns även en vikt monterad, som du kan se som en knapp på handtagets slut. Denna hjälper kniven hålla dess perfekta balans oavsett storlek på bladet. Alla Tamahagane San Kyoto-knivar levereras i ett vackert bambuschatull. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • Global SAI Tournierkniv 6,5cm

    Global SAI Tournierkniv 6,5cm från Global
  • Julienneskalare - Rösle

    Julienneskärare i rostfritt stål från Rösle. Total längd - 17 cm Handtagets längd - 10 cm
  • Tamahagane SAN Trancherkniv 27 cm Olivslipad

    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Bladets längd: 27 cmCentrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
  • Trancherkniv 20cm KAI Shun Classic

    Trancherkniv med en bladlängd på 20 cm från KAIs serie Shun Classic. Blad i 65 lager Damaskusstål med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i SUS-430- och SUS-431-stål. Stålets HRC ligger på 60-62. Handtag i svart Pakkaträ. En trancherkniv har nästan samma form som en kockkniv fast med något smalare blad, vilket gör att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Den speciella tillverkningsmetoden i KAI Shun Classic där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager runt en kärna av mycket hårt VG-10-stål gör knivarna närmast overkligt skarpa och tåliga. Knivbladets uppbyggnad gör också att kniven inte går av vid hård belastning. Knivarna är tillverkade för hand, inklusive stålarbetet, vilket ger varje kniv ett unikt mönster i stålet. Handtagen av Pakkawood, tunna lager ädelträ som varvas med plast under hårt tryck, är D-formade och ligger skönt i handen.
  • Stelton Slice & Serve - pizzaslicer

    Skär och servera pizzan med denna snygga pizzaslicer i rostfritt stål från Stelton, designad av Klaus Rath. Den smarta designen gör det möjligt att skära upp pizzan eller brödet och sedan servera på slicern. tål maskindisk.  Material: Rostfritt stål  Längd: 23 cm  Bredd: 8,5 cm  Designer: Klaus Rath  
  • Trancherkniv 25,5 cm - Yaxell RAN

    RAN 69 med handtag i svart MikartaRAN är en japansk kniv med 69 lager stål i Damaskusdesign från YAXELL. Kärnan av VG-10 cobolt-vanadium rostfritt stål bildar egg. Bladet är laminerat tillsammans med 68 lager av växelvis hårt och mjukt stål som ger kniven extremt bra styrka.
  • Wüsthof Classic Ikon Trancherkniv 20 cm Svart

    Wüsthofs serie Classic Ikon är gedigna knivar av en mycket god kvalité med ett klassiskt och stilrent utseende. Bladen på knivarna i den här serien är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfitt stål vilket ger en väldigt bra styrka. Den här kniven är perfekt för att tranchera kött men även för att skära grönsaker och andra läckerheter för dig som vill vara kreativ i ditt kök.
  • Big Green Egg Rockin' Pizza Cutter

    En praktisk pizzaskärare i rostfritt stål från Big Green Egg. Du skär enkelt med skäraren genom att gunga den fram och tillbaka över pizzan. För bästa möjliga resultat rekommenderar vi att du placerar pizzan på en skärbräda innan du skär den. Skär den aldrig direkt på pizzastenen. Skäraren tål ej att diskas i maskin utan endast för hand (bladet är skarpt så hantera skäraren som en kniv).
  • Tamahagane SAN Tournierkniv 7 cm

    Tamahagane SAN tournierkniv är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
  • KitchenAid Pizzahjul/Skärare

    Pizzaskärare från KitchenAid som är enkel och smidig att använda. Skär upp perfekta pizzaslices och paj bitar. Tål maskindisk och är i rostfritt stål.  
  • Zwilling Pro Pizzaskärare 20 cm

    Med Zwilling Pro pizzaskärare kan du skära upp pizzor snabbt och smidigt. Handtaget är ergonomiskt format för att inte glida ur handen när du skär. Skäraren är dessutom utrustad med ett fingerskydd för maximal säkerhet. Det runda skärhjulet är extremt skarpt för att kunna skära genom alla typer av pizzor som pescatore, vesuvio, la bussola, eller liknande.Tillverkad i rostfritt stål som ger en stabil och hållbar produkt. Kan diskas i diskmaskin.Längd: 20 cm
  • Tamahagane SAN Trancherkniv 27 cm

    Tamahagane SAN trancherkniv är en japansk kniv med treskiktsstål. Bladets längd: 27 cmCentrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
  • Global GSF-34 Tournierkniv 6cm tyngre