Märken på specialknivar

Specialknivar

En del knivar är speciellt bra för vissa specifika ändamål. Vi tänker på knivar för att skala runda grönsaker och rotfrukter - tournierknivar. I den här kategorin finns även pizzaskärare och trancherknivar.

Knivtyper: Tournierknivar | Pizzaskärare | Trancherknivar | Julienneskärare

  • Wüsthof Classic Ikon Trancherkniv 20 cm Svart

    Wüsthofs serie Classic Ikon är gedigna knivar av en mycket god kvalité med ett klassiskt och stilrent utseende. Bladen på knivarna i den här serien är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfitt stål vilket ger en väldigt bra styrka. Den här kniven är perfekt för att tranchera kött men även för att skära grönsaker och andra läckerheter för dig som vill vara kreativ i ditt kök.
  • Global GF-37 Smidd tranchérkniv, 22cm

  • Big Green Egg Rockin' Pizza Cutter

    En praktisk pizzaskärare i rostfritt stål från Big Green Egg. Du skär enkelt med skäraren genom att gunga den fram och tillbaka över pizzan. För bästa möjliga resultat rekommenderar vi att du placerar pizzan på en skärbräda innan du skär den. Skär den aldrig direkt på pizzastenen. Skäraren tål ej att diskas i maskin utan endast för hand (bladet är skarpt så hantera skäraren som en kniv).
  • P5 Trancherkniv 19 cm - Chroma type 301

    Tranchérkniv som skär fina skivar av steken. Finns även i ett set tillsammans med en stekgaffel. art nr P517. Japanskt 301 stål i bladet. 18/10 stål i handtaget. 15 graders slipvinkel. Slipas med keramiskt bryne och sten. Levereras i presentförpackning.
  • Pizzaskärare Mason och Cash

    18 cmSvart /rostfritt stålMason Cash's design har blivit en tidlös klassiker. Originalet har använts i både hemmakök och bland proffs ända sedan starten 1901.
  • Tamahagane Kyoto Trancherkniv 27 cm

    Tamahagane Kyoto Trancherkniv 27 cm från Tamahagane
  • Trancherkniv, 26 cm - de Buyer

    Trancherkniv från de Buyer. 26 cm lång.
  • Trancherkniv 24 cm - Tamahagane Kyoto

    Kockkniv med långsmalt blad som gör att den, förutom att passa bra som lång kockkniv, även passar bra vid hantering av kött, både rått och tillagat. Precis som alla knivar i Tamahaganes Kyotoserie levereras denna kniv i ett vackert bambuschatull. Knivbladet är tillverkat i 63 lager med ett hårt VG-5-stål i kärnan, som på vardera sida omges av 31 lager mjukare SUS-410-stål. Handtaget är tillverkat av mattblästrat, rostfritt stål. Bladlängd: 24 cm Nämn ordet ”tamahagane” för en japan, och han eller hon får något drömskt i blicken. Det är nämligen namnet på det sägenomspunna stål som används för att smida japanska samurajsvärd. Samma teknik som användes för samurajsvärden används nu av Tamahagane. Tamahagane Kyoto är en kniv med 63 lager stål i damaskusdesign, en hård kärna varvat med mjukare stål ger en mycket stark och följsam kniv. Bladet hamras för att uppnå det vackra mönster som pryder bladet. Varje kniv får därmed en unik mönstring. Det rostfria stålhandtaget är mattblästrat vilket ger både en fin kontrast till bladet och en behaglig känsla. Kyotoknivarna levereras i ett exklusivt knivschatull av bambu.
  • Zwilling Twin Pure steel Pizzaskärare 21 cm

    Ett måste till pizzan. Detta är en mycket smakfull pizzaskärare från Zwillings serie Twin Pure Steel. Mycket bekvämt grepp som gör den enkel att arbeta med. Pizzaskäraren har en smidig upphängningsring. Storlek 21 cm.
  • Jupiter Tillbehör till Grönsakshackare- Juliennecylinder

    Jupiter Tillbehör till Grönsakshackare- Juliennecylinder från Jupiter
  • Tamahagane Kyoto Trancherkniv 24 cm

    Tamahagane Kyoto Trancherkniv 24 cm från Tamahagane
  • Pizzahjul - Microplane

    Om Pizzahjul från Microplane Praktiskt pizzahjul och pizzaskärare från Microplanes Easy Prep serie. Med den här blir det kalasenkelt att skära upp dina pizzor. Att kniven har en brukshöjd på 3,5 cm gör det lätt att ta sig an även riktigt rejäla panpizzor. Vasst blad och en lite annorlunda design som gör den lättanvänd. Om Microplane Det amerikanska företaget Microplane sätter standarden när det kommer till premiumrivjärn. Av många kockar och konditorer världen över är det sett som det givna valet. Vi på KitchenLab använder våra varje gång det är något som behöver rivas, zestas eller hyvlas. Med ett järn från Microplane river du det mesta och bladen håller skärpan fantastiskt länge. Rivjärnen består av små rakbladsvassa kanter som är etsade, snarare än stansade som traditionella rivjärn är. Att etsade blad fungerar så bra i köket upptäckte en kanadensisk kvinna 1994, när hon när hon skulle baka apelsinpaj. I frustration över hur dåligt det gick med rivjärnet snodde åt sig makens rasp från dåvarande byggvarumärket Microplane. Som ni förstår sadlade de snabbt om och är nu ett älskat redskap i kök världen över. Skärpan gör att deras skärresistenta handske fortsätter att vara en poplärar produkt hos oss. Du hittar den här.   [embed]https://youtu.be/PuuQfG4PETU[/embed]
  • Miyabi 6000 MCT Sujihiki Trancherkniv 24 cm

    Bladets längd: 24 cmDen japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig. Sujihiki är en japansk trancherkniv som är perfekt när det gäller att skära, speciellt i tunna skivor. Varken kött eller fisk är några problem för denna kniv. Bladet är på 24 cm vilket ger kniven den smidighet och räckvidd som behövs hos en riktigt bra trancherkniv. För den som gillar tunna skivor, av förslagsvis lax eller skinka, har här en helt perfekt kniv.  
  • Classic 1891 Tranchergaffel Röd

    En tranchergaffel för att hålla fast steken när den ska skäras upp eller som hjälpreda för att vända vid tillagning.
  • Tamahagane San Kyoto Tournierkniv 7 cm

    Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Bladets längd: 7 cmCentrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkrav En liten följsam skalkniv, som med dess svängda blad är perfekt till att skala rundade frukter och grönsaker med. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull. 
  • Profi Plus Stekgaffel 32 cm Rostfri

    Serien Profi Plus från WMF levererar köksredskap som fulländar hemmet. Tillverkat i Cromargan® rostfritt stål av hög kvalitet och har en elegant och tidlös design.
  • Wusthof CLASSIC IKON Tranchergaffel 16 cm

    Wusthof CLASSIC IKON Tranchergaffel 16 cm från Wusthof
  • Victorinox Tournierkniv, stort handtag rosenträ

    Victorinox Tournierkniv, stort handtag rosenträ från Victorinox
  • Pizzaskärare - Kitchen Craft

    Skär enkelt upp dina pizzor i schyssta slices med den här pizzaskäraren från Kitchen Craft. Handtaget är bekvämt och skäraren är i rostfritt stål.
  • Victorinox Trancherkniv, svart plasthandtag

    Victorinox Trancherkniv, svart plasthandtag från Victorinox
  • Wüsthof Classic Trancherkniv 23 cm

    Bladets längd: 23 cmÄnda sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Morotssvarv Julienne

    Med denna morotssvarven kan du på ett enkelt och roligt sett göra tunna smala strimlor av morötter. D: 7 cm.L: 7 cm.
  • Trancherkniv 24cm - Tamahagane San Kyoto

    Trancherkniv SAN KYOTO Tamahagane med en bladlängd på 24 cm. Blad i 63 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och sidor i mjukare SUS-410-stål. Handtag i Mikarta. Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull.
  • Zyliss pizzaskärare röd

    Zyliss pizzaskärare röd skär utan problem genom tjocka och välbakade fyllningar. Det här färgglada köksredskapet kan också användas till att skära bakverk eller varför inte göra till pasta skära tagliatelle till exempel. Det medföljer ett säkerhetsskydd som skydda skärhjulet vid förvaring.Innovativt skärhjul i rostfritt stålSkär enkelt igenom även pizzor med tjock botten, pajer med meraHandtaget är ergonomiskt utformatSäkerhetsskydd vid förvaringTål diskmaskinVinnare av Reddot-prisZyliss har mer än 60 års erfarenhet av att designa köksredskap och kökstillbehör med högsta kvalitet, så det är det lätt att förstå att de idag är ett erkänt varumärke världen över både blad glada amatörer och professionella kockar.
  • Nuance Julienne-skalare

    Nuance Julienne-skalare från Nuance
  • Brabantia Pizzaskärare Gul/ Rostfritt Stål

    Brabantia Pizzaskärare Gul/ Rostfritt Stål från Brabantia
  • Kasumi Trancherkniv 24 cm

    Trancherkniv från Kasumi som är perfekt att använda när man t.ex. ska filea fisk eller skära tunna fina skivor. Kniven är tillverkad i den japanska staden Seki. Med 32 lager rostfritt stål och handtaget är tillverkat i trä. Kniven har en 15 graders vinkel vilket gör att knivseggen är väldigt vass.  Specifikationer: Mått: Knivlängd: 37 cm. Bladlängd: 24 cm. Vikt: 284 gram.  
  • Claus Holm Pizzaskärare Stål/P

    Claus Holm Pizzaskärare Stål/P från Claus Holm
  • Global SAI-02 Trancherkniv 21 cm

    Global SAI 02 Trancherkniv.Bladets längd: 21 cmGlobal Sai är uppbygd av tre lager stål med ett hårdt härdat rostfritt stål i kärnan samt ett mjukare stål som omsluter detta. Den hamrade ytan på bladet ger kniven en spännade karaktär.Handtaget är ergonomiskt utformat med ett skönt grepp och de klassiska Globalprickarna finns naturligtvis med om än i lite mer diskret utförande.Varje Global SAIkniv är numrerad. Genom att registrera kniven erhåller man en fri första omslipning av kniven. Dessutom blir man medlem i SAI-klubben när man registrerar sin kniv. Som medlem i SAI-klubben får man förutom ett förmånligt välkomsterbjudande även exklusiva erbjudanden och chansen att vinna matlagningstävlingar med kändiskockar. Registrera din SAI-kniv >>
  • Global SAI-F03 Tournierkniv 6,5 cm Helsmidd Enkelstål

    Global SAI F03 Helsmidd tournierkniv 6,5 cmBladets längd: 6,5 cmDenna kniv är av ett lager stål till skillnad mot övriga knivar i SAIserien. Den hamrade ytan på bladet ger kniven en spännande karaktär.Handtaget är ergonomiskt utformat med ett skönt grepp och de klassiska Globalprickarna finns naturligtvis med om än i lite mer diskret utförande.Varje Global SAIkniv är numrerad. Genom att registrera kniven erhåller man en fri första omslipning av kniven. Dessutom blir man medlem i SAI-klubben när man registrerar sin kniv. Som medlem i SAI-klubben får man förutom ett förmånligt välkomsterbjudande även exklusiva erbjudanden och chansen att vinna matlagningstävlingar med kändiskockar. Registrera din SAI-kniv >>
  • Parallele Trancherkniv 17 cm NO120

    Trancherkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt används för hantering och tranchering av kött, såväl rått som tillagat.
  • Rig-Tig by Stelton SLICE-IT Pizzaslicer

    Rig-Tig har revolutionerat det traditionella pizzahjulet med SLICE-IT pizzaslicer. Med SLICE-IT kan du hålla med båda händerna vilket leder till att du alltid skär pizzan perfekt. Hjulet är tillverkat i slitstarkt rostfritt stål vilket gör skärningen till en ren barnlek. SLICE-IT är, tack vare sin praktiska storlek, enkel att förvara i kökslådan utan att ta för stor plats.Längd: 23,5 cmBredd: 8 cm
  • Tournierkniv Helsmidd 6,5cm - Global Sai

    En liten, smidd, följsam skalkniv, dess svängda blad gör att den är perfekt till att skala rundade frukter och grönsaker med.Enkelstål, Cromova 18
  • Fiskars Pizzaskärare 26 cm Svart

    Pizzaskärare som passar perfekt när du ska skära upp din pizza.
  • Kyocera Julienne strimlare med keramiskt blad

    Det här redskapet ligger stand by i kökslådan. På 20 sekunder har du fixat till exempel gurka eller morötter i tunna fina strimlor. Snyggt upplagt på tallriken, eller varför inte impa med egen tzatziki? Håller skärpan år efter år.Julienne-mandolin i plast med keramiskt blad. 30 x 9 cm. Tål maskindisk.
  • SAI-02 Trancherkniv 21 cm

    Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt används för hantering och tranchering av kött, såväl rått som tillagat.
  • Trancherkniv 20cm KAI Shun Classic

    Trancherkniv med en bladlängd på 20 cm från KAIs serie Shun Classic. Blad i 65 lager Damaskusstål med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i SUS-430- och SUS-431-stål. Stålets HRC ligger på 60-62. Handtag i svart Pakkaträ. En trancherkniv har nästan samma form som en kockkniv fast med något smalare blad, vilket gör att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Den speciella tillverkningsmetoden i KAI Shun Classic där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager runt en kärna av mycket hårt VG-10-stål gör knivarna närmast overkligt skarpa och tåliga. Knivbladets uppbyggnad gör också att kniven inte går av vid hård belastning. Knivarna är tillverkade för hand, inklusive stålarbetet, vilket ger varje kniv ett unikt mönster i stålet. Handtagen av Pakkawood, tunna lager ädelträ som varvas med plast under hårt tryck, är D-formade och ligger skönt i handen.
  • Global GSF-17 Tournierkniv 6cm

  • Trancherkniv Nuovo Milano

    Längd: 30,5 cm, Högblankt 18/10-stål. Design: Ettore Sottsass
  • Victorinox Trancherkniv, rosenträhandtag, vågigt blad

    Victorinox Trancherkniv, rosenträhandtag, vågigt blad från Victorinox
  • Oxo Good Grips Luxus Pizzaskärare

    Oxo Good Grips Luxus Pizzaskärare från Oxo Good Grips
  • Exxent pizzaslicer rostfritt

    En pizzaslicer är oumbärlig då du har gjort din frasiga fredagspizza med härlig fyllning och ska skära den i fina bitar som räcker till hela familjen. Pizzaskäraren fungerar också alldeles utmärkt till att jämna till kanterna på din bull- eller kakdeg. Exxent pizzaslicer är tillverkad av rostfritt material vilket gör den lätt att rengöra. Handtaget är av plast. Exxent pizzaslicer rostfritt har en längd på 18 cmExxents produktsortiment är synonymt med stilren, funktionell, svensk design och kvalitet. De är rejäla och tåliga för att klara det höga tempot och den tuffa vardagen i ett professionellt kök. Något som gjort Exxent till en favorit hos många kockar.
  • Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 24 cm

    Tamahagane San Tsubame Trancherkniv 24 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Funktion Persiljekvarn Stål

    Funktion Persiljekvarn Stål från Funktion
  • Trancherkniv 24 cm - Tamahagane

    Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Kniv med långsmalt blad som därmed passar perfekt för exempelvis hantering av rått eller tillagat kött, eller som en riktigt rejäl kockkniv. Knivbladet är tillverkat i tre lager med ett hård VG-5-stål i kärnan, som på vardera sida omges av ett mjukare SUS-410-stål. Handtaget är tillverkat av rostfritt stål. Bladlängd: 24 cm Nämn ordet ”tamahagane” för en japan, och han eller hon får något drömskt i blicken. Det är nämligen namnet på det sägenomspunna stål som används för att smida japanska samurajsvärd. Samma teknik som användes för samurajsvärden används nu av Tamahagane. Tre lager stål (mjukt-hårt-mjukt) valsas ut till knivämnen. Centrumstålet är hårt VG5-stål, sidostålet består av mjukare SUS410-stål. Tekniken ger en fantastisk egg kombinerad med extremt bra styrka och rosttålighet. Det mycket greppvänliga handtaget är tillverkat i rostfritt 18/10-stål, och har en design inspirerad av bambu.
  • Global GNM-11 Trancherkniv, 21 cm - Global

    En trancherkniv i orientalisk design används med fördel för hantering och tranchering av kött, såväl rått som tillagat. Bladlängd: 21 cm   Material: Cromova 18-stål.
  • Tournierkniv 6cm

    L 6 cm Pris per st
  • Tamahagane San Kyoto Trancherkniv 24 cm

    Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Bladets längd: 24 cmCentrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkravKockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull.
  • Kai Shun Premier Trancherkniv 24 cm

    En trancherkniv har nästan samma form som en kockkniv fast med något smalare blad, vilket gör att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött. Blad i 33 lager, hårt VG10-stål i kärnan och sidor i mjukare stål. Handtag i Pakkawood med valnötskaraktär. 
  • Tamahagane SAN Trancherkniv 24 cm

    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Bladets längd: 24 cmCentrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
  • Satake strimlis julienne rosa

    Satake strimlis julienne rosa är en härlig grönsaksskalarePerfekt för dig som både vill strimla råvarorna och dekorera den färdiga maten. Du fixar enkelt vackra strimlor av parmesan, ingefära, gurka, morötter etc ? elegant när du ska servera t.ex. salladen, såsen och marinaden. Eller varför inte dekorera bakverket med choklad eller citronskal som du finstrimlar med Strimlis?
  • Pizzaskärare - Martellato