Specialknivar
En del knivar är speciellt bra för vissa specifika ändamål. Vi tänker på knivar för att skala runda grönsaker och rotfrukter - tournierknivar. I den här kategorin finns även pizzaskärare och trancherknivar.
Knivtyper:
Tournierknivar | Pizzaskärare | Trancherknivar | Julienneskärare | Örthackare | Nakiri | Äppeldelare | Svampkniv | Friluftskniv | Jaktknivar | Sabreringssabel
Populärt inom specialknivar
-
Big Green Egg Pizzaskärare
305 kr
Läs mer härNu kan du imponera på vänner och familj genom att servera perfekt skurna bitar under en trevlig pizzakväll. Här har du den ultimata pizzaskäraren från Big Green Egg. Det vassa bladet i rostfritt stål skär precist och hjälper dig att få perfekta pizzabitar. Tack vare non-slip handtaget får du ett bra grepp hela vägen och det kan enkelt tas isär för en smidig rengöring. Det finns ett integrerat bladskydd som skyddar bladet när det inte används samt ser till så att du inte skär dig. Specifikationer:- Hjul i rostfritt stål- Lätt att ta isär- Tål maskindisk- Bladskydd -
Kamado Sumo Pizzaskärare
149 kr
Läs mer härSkär din hemlagade pizza i helt perfekta bitar med denna stora pizzaskärare från Kamado SUMO. Pizzaskäraren ligger skönt i handen och gör det lätt att skära din sprödbakade pizza direkt när den kommer från grillen. Det vassa, runda knivbladet är av rostfritt stål och pizzaskäraren har en praktisk krok så att du kan hänga den på sidan av din Kamado SUMO så den alltid finns nära till hands. Handdisk rekommenderas för att knivbladet ska behålla sin skärpa. -
Kyocera Set Mandolin, Julienne och Rivare
499 kr
Läs mer härDet praktiska 5-delars setet från Kyocera är allt du behöver för att klara av en rad olika riv- och skivuppgifter. Placera enkelt redskapen över en bunke, tallrik eller den medföljande behållaren för att snabbt och effektivt riva eller skiva utan att stöka ner. Redskapen passar perfekt till allt ifrån gurka och tomat till hårdost.Medföljer:- Mandolin (Svart).- Julienne (Röd).- Rivare (Grön)- 1 st Behållare- Fingerskydd. -
GEFU GEFU Julienne strimlare
299 kr
Läs mer härGör delikata och eleganta grönsaksstrimlor, kniven är tillverkad av japanskt 18/10 rostfritt stål som är känt för att vara ett mycket robust stål av hög kvalitet. Det gör att den kan strimla morötter, gurka, röbetor m.m. Med det ergonomiska handtaget är det säkert att använda. Strimlorna passar perfekt i en liten sallad eller i en wok. Ett elegant garnityr till de flesta rätterna.
Fler tips på specialknivar
-
Jamie Oliver Tournierkniv 7 cm
329 kr
Läs mer härMed den här tournierkniven från Jamie Oliver får du ett smart verktyg med ett kort böjd blad som passar perfekt för att skala eller forma frukt och grönsaker. Kniven är tillverkad av rostfritt stål och är ishärdad för extra slitstyrka och maximal prestanda. Den är dessutom otroligt välbalanserad, så att du får ett grepp som är både bekvämt och säkert. Knivbladet är 7 centimeter långt och knivens totallängd är 18,3 centimeter. Använd den med fördel för att göra vackra pocherade päron, eller för att skära upp de färska kronärtskockorna från trädgårdgårdslandet – med rätt redskap är det bara fantasin som sätter gränserna i köket.Man kan säga att Jamie Oliver och det franska märket Tefal utgör ett helt perfekt matlagningsteam. De har tagit fram produkter ihop i närmare två decennier, ett samarbete där Jamie bidrar med sin stora kunskap och passion för mat medan Tefal står för innovativ teknik och förstklassig prestanda. Resultatet är riktigt högkvalitativa produkter som du kan lita på, och som gör matlagning från grunden till en riktig fröjd. -
Wüsthof Classic Trancherset
1784 kr
Läs mer härÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.Knivset- Trancherkniv 20 cm- Stekgaffel 16 cm. -
Zwilling Four Star Trancherkniv med hål 26 cm
1058 kr
Läs mer härDet tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast. -
Weber Trancherset Deluxe
1169 kr
Läs mer härMed Tranchersetet från Weber skär du upp det grillade köttet som ett proffs. Både kniv och gaffel är tillverkade i rostfritt stål och håller högsta kvalité. Greppen är ergonomiska och stabila, vilket bidrar till både säker och väldigt smidig användning. De är också utformade för att ge bästa möjliga och vassa snitt - så att du kan skära allt kött i jämna, snygga skivor. Handdisk rekommenderas. -
Zanmai Splash Hybrid Damaskus Nakiri 16,5 cm
1945 kr
Läs mer härEn ostoppbar grönsakshack!Med ett starkt blad i stål kommer man långt. Men denna nakiri, eller grönsakshack, kommer du kommer hårda rotfrukter som palsternacka och fast potatis inte längre att ha en chans. Det stora bladet är tillverkat i 33 lager rostfritt damascusstål och har en kärna av VG-10-stål. Handslipad i bästa tänkbara material håller den skärpan länge samtidigt som den kommer vara en trogen vän i köket.Zanmai tillverkar alla sina produkter i den nästan heliga japanska staden Seki City. Staden kallas även för det traditionella hjärtat av japansk svärdtillverkning, vilket gjort att dessa knivar blivit otroligt populära. Och de förtjänar det! Definitivt en kniv för dig som älskar matlagning! Specifikationer:- Material: Pakkaträ, Damascusstål.- Längd: 33 cm.- Bladlängd: 16,5 cm.- Vikt: 0,3 kg.- Rengöring: Handdiskas. -
Miyabi 6000 MCT Sujihiki Trancherkniv 24 cm
1995 kr
Läs mer härBladets längd: 24 cmDen japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig. Sujihiki är en japansk trancherkniv som är perfekt när det gäller att skära, speciellt i tunna skivor. Varken kött eller fisk är några problem för denna kniv. Bladet är på 24 cm vilket ger kniven den smidighet och räckvidd som behövs hos en riktigt bra trancherkniv. För den som gillar tunna skivor, av förslagsvis lax eller skinka, har här en helt perfekt kniv. -
Global GSF-17 Tournierkniv 6 cm
399 kr
Läs mer härGlobal helsmidd Tournierkniv 6 cm.Tourniering är förövrigt ett speciellt sätt att skära potatis!Bladets längd: 6 cm -
Victorinox Butcher's Knives Fibrox bred slaktkniv 18 cm.
579 kr
Läs mer härDenna klassiska slaktkniv från Victorinox är perfekt för att dela och skära rått kött. Knivbladet är vasst nog att skära genom brosk och småben, och tack vare den böjda designen är kniven enkel och effektiv att använda. Dessutom är det breda bladet gjort av rostfritt högkvalitets stål och är 18 cm. långt. Kniven är en del av Butcher's Knives Fibrox-serien, vilket innebär att den har ett handtag av plast med en grov yta. Detta gör att du lätt och säkert hålla i kniven även om händerna skulle vara blöta. -
Westmark Äpple och Pärondelare
369 kr
Läs mer härÄpple- och pärondelare i specialbehandlad aluminium. Knivar av rostfritt stål.Kärnar ur och delar frukten i ti lika stora klyftor. Diameter 9 cm. if(!document.all) { window.addEventListener(load, function(event) { document.getElementById('text[1]').style.width = (document.getElementById('text[1]_test').offsetWidth-8)+'px';document.getElementById('text[1]_test').style.display = 'none'; }, false); } else { document.getElementById('text[1]').style.display = none; } -
Zanmai Modern Molydenum Nakiri 16,5 cm
1099 kr
Läs mer härGrönsakshacken för dig som älskar grytor och sallader!Det finns nästan ingenting som slår en ordentlig grönsaksgryta under hösten, eller en stor färsk sallad under sommaren! Med denna nakiri-kniv kommer hackandet gå som en dans! Det stora bladet är tillverkat i Vanadium 8A och har en hamaguriform, vilket innebär att bladet får en sann skärpa och bladstyrka. Handtaget är gjort i svart pakkaträ, som förutom sin stilrena design även bidrar till ett stabilt och bekvämt grepp.Samtliga knivar från Zanmai är tillverkade i den japanska staden Seki City, hjärtat av den japanska svärd- och knivtillverkningen. Lanseringen av Zanmai kan inte kallas för någonting annat än en succé och förtjänar en plats i varje modernt kök! Specifikationer:- Material: Pakkaträ, Vanadium 8A.- Längd: 33 cm.- Bladlängd: 16,5 cm.- Vikt: 0,4 kg.- Rengöring: Handdiskas. -
Kyocera Julienne strimlare med keramiskt blad
305 kr
Läs mer härDet här redskapet ligger stand by i kökslådan. På 20 sekunder har du fixat till exempel gurka eller morötter i tunna fina strimlor. Snyggt upplagt på tallriken, eller varför inte impa med egen tzatziki? Håller skärpan år efter år.Julienne-mandolin i plast med keramiskt blad. 30 x 9 cm. Tål maskindisk. -
Kai Classic DM-0703 Trancherkniv 20 cm
1850 kr
Läs mer härSkaparen av dessa superknivar är den japanske knivmästaren Kai. Alla Shunknivar är gjorda för hand, till och med stålarbetet. Detta gör att varje kniv har ett eget karaktäristiskt mönster i stålet. Handtaget i Pakka-wood är designat i D-form på traditionellt japanskt vis. Eftersom att kniven är tillverkad i damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål är Shun-knivarna nästan overkligt skarpa och tåliga. Fågel, fisk, kött eller grönsaker, denna kniv fungerar lika bra till allt. Bladets längd: 20 cm -
Zwilling Four Star Urbeningskniv 14 cm
690 kr
Läs mer härDet tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast. -
Rösle Äppeldelare
447 kr
Läs mer härDet får gärna vara snabbt och enkelt att skära frukt. Med Rösels äppeldelare kan du enkelt skära upp din frukt och samtidigt undvika att äta något av kärnhuset. Delaren delar din frukt i lika stora delar och den är idealisk till äpplen och päron, men kan även användas till grönsaker som t.ex. potatis. -
Witt pizzaskärare
339 kr
Läs mer härPizzaskäraren från danska Witt har ett lutande blad och ett ergonomiskt handtag i plast. Tack vare det långa bladet som lutar kan du skära igenom en pizza i familjestorlek snabbt och enkelt från kant till kant! Efteråt går det bra att diska den i diskmaskinen. -
Tamahagane SAN Urbeningskniv 16 cm
1525 kr
Läs mer härTamahagane SANs urbeningskniv är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood -
Wüsthof Classic Urbeningskniv 16 cm
1150 kr
Läs mer härÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. -
Kasumi Universalkniv 14 cm
699 kr
Läs mer härRobust universalkniv från Kasumi som kan användas till det mesta i köket. Knivens storlek gör den perfekt att använda när man skall bena ut kött och för att komma åt på ställen där en vanlig kockkniv inte når. Högre klack men med spetsigare udd.32 lager rostfritt stål och 15 grader vinkel gör att kniven är vass. Handtaget är tillverkat i trä med impregnerat hårdplast. Kniven är tillverkad i Seki i Japan. Specifikationer: Knivlängd: 25 cm. Bladlängd: 14 cm. Vikt: 100 gram. -
Nesmuk Soul Grenadilla Trancherkniv, 16 cm.
3606 kr
Läs mer härDenna eleganta SOUL trancherkniv från Nesmuk är utmärkt till precisa utskärningar och när du ska göra filé tack vare tack vare dess lätthet och flexibilitet. Trancherkniven är en del av SOUL-serien som har en enastående skärpa och lång livslängd. Knivarna i denna serie har en unik legering: det patenterade Nesmuk stålet som innehåller det sällsynta niobium, som säkerställer den bästa stålkonstruktionen. Knivarna har alla en hög mekanisk styrka. Bladet blir både hårdare och starkare och har en testad stålhårdhet på 60 HRC. Detta ger knivarna både en fantastisk prestanda och lång hållbarhet. -
Victorinox Butcher's Knives Fibrox urbeningskniv 15 cm.
400 kr
Läs mer härDen flexibla urbeningskniven från Victorinox gör livet i köket lite enklare när kött ska benas ur. Det böjda bladet är 15 cm. och är tillverkat av högkvalitets rostfritt stål, så du kan vara säker på att det är en utmärkt produkt.Dessutom är kniven en del av Butcher's Knives Fibrox-serien, vilket innebär att särskilt slaktaren kommer ha nytta av kniven. Handtaget är gjort av ett praktiskt plastmaterial som har en grov yta, vilket gör att kniven ligger säkert i handen vid användning - oavsett om dina fingrar är blöta eller torra. -
OXO Pizzahjul, rostfritt stål
374 kr
Läs mer härSnabbt och smidigt skär du pizzan i bitar med hjälp av pizzahjulet från OXO. Den praktiska pizzaskäraren är försedd med ett stort hjul, med en diameter på 10 cm, som skär genom såväl tunna krispiga bottnar som tjocka pannpizzor. Pizzahjulet är tillverkat i rostfritt stål och har en robust konstruktion.Pizzaskäraren ligger bra i handen under användning tack vare det ergonomiska och halksäkra handtaget. Pizzahjulet är enkelt att rengöra och tål att diskas i maskin. -
Nicolas Vahé Pizzahjul
82 kr
Läs mer härEtt praktiskt pizzahjul från Nicolas Vahé i rostfritt stål med skaft i akacia. När din pizza är färdiggräddad och serverad på bordet kan dina gäster enkelt skära i pizzan. Eller varför inte också använda pizzahjulet när du vill dela din deg i mindre degbitar? Nicolas Vahé är ett märke och namnet på grundaren som gick från jobbet som kock på en restaurang med 3 Michelin-stjärnor till att sälja mat men också köksprodukter under sitt namn. Hans produkter har genomgående hög kvalité med en stilren design som håller länge. -
Ooni Pizzaskärare
397 kr
Läs mer härMed en stor pizzaskärare som denna kan du ta i ordentligt när du skär upp pizzan. Dess design gör att den passar särskilt bra till deep pan-pizzor, som i vanliga fall kan vara svåra att skära upp med en slicer. Det skarpa bladet är tillverkat i rostfritt stål och handtaget är av glasförstärkt nylon. Pizzaskäraren har en lätt rund design som gör den behaglig att arbeta med och den kan diskas i maskin efter användning. -
Witt snurrspade till pizzaugn
705 kr
Läs mer härDanska Witt har tillverkat denna praktiska snurrspade som är ett måste när man gräddar en pizza i en het pizzaugn. Eftersom en gräddning oftast tar bara någon minut gäller det att kunna snurra på pizzan utan problem. Tack vare det smidiga formatet kan du snabbt och enkelt snurra på pizzan inuti ugnen för att säkerställa att pizzan får en jämn gräddning. Det långa handtaget gör att dina händer håller sig utanför den heta ugnen. -
Zanmai Flame Classic Damascus Pro-Nakiri 15,5 cm
2399 kr
Läs mer härDet perfekta redskapet för dina grönsaker!Älskar du också en stor sallad eller en varm och härlig grönsaksgryta? I så fall kommer denna japanska grönsakshack verkligen att hjälpa dig på traven. Det kraftiga bladet är gjort av 33 lager Damascusstål och har en kärna av VG-10-stål, speciellt utvecklat för köksredskap. Kniven är perfekt när du behöver hacka mycket grönsaker på kort tid och bladet är tillverkat för att hålla skärpan länge och väl. Handtaget i rött pakkaträ är inte bara vackert att titta på utan ser också till att ditt grepp blir både stabilt och bekvämt.Samtliga knivar från Zanmai är tillverkade i den japanska staden Seki City som också kallas för hjärtat av den japanska svärdtillverkningen. Det innebär att knivarna är så nära traditionellt japanskt hantverk man kan komma och att kvalitén slår det mesta. Specifikationer:- Material: Pakkaträ, stål.- Längd: 33 cm.- Bladlängd: 15,5 cm.- Vikt: 0,4 kg.- Rengöring: Handdiskas. -
Pallarès Urbeningskniv 15 cm
490 kr
Läs mer härPraktisk kniv från Pallarès som passar extra bra när du ska bena ur stekar, en hel kyckling och mycket mer. Urbeningskniven har ett skarp blad i kolstål som mäter 15 cm. Bladet är väldigt skarpt och lätt att underhålla med hjälp av ett vanligt strykstål. Det rekommenderas att du diskar kniven för hand och att du torkar av den direkt efteråt, gärna med en handduk eller liknande.Kniven ligger bekvämt i handen tack vare det ergonomiska handtaget som är tillverkat i buxbomträ. Dessutom mäter handtaget 13 cm. Förvara kniven torrt för att garantera längre livslängd. -
Wüsthof Classic trancherkniv olivslipad, 20 cm
1030 kr
Läs mer härÄnnu en vinnare från världsberömda Wüsthof. En bra trancherkniv kännetecknas av förmågan att skära väldigt tunna skivor, till exempel rostbiff eller skinka, vilket denna kniv låter dig göra på nolltid.Här får du en olivslipad kniv som gör det lättare för köttet att släppa från knivbladet eftersom det inte bildas något vakuum tack vare fickorna på det tunna knivbladet. Bladet mäter 3 cm i bredd, har en hårdhet på 58 HRC. Skaftet är syntetiskt, fästs med rejäla nitar och är utformat så att kniven ligger bekvämt och säkert i handen. -
Samura Damascus nakirikniv, 16,7 cm
1030 kr
Läs mer härSamura har tillverkat denna nakiri-kniv i Kina enligt en japansk metod med Damaskusstål. Nakiri-kniven som lämpar sig väl för att hacka och skära grönsaker. Knivbladet består av 67 lager Damaskusstål som är en teknik där man sammanfogar flera lager av järn och stål vilket ökar bladets skärpa och tålighet. När bladet sedan etsas fram träder de olika lagerna fram i ett unikt mönster.Knivbladet är 16,7 centimeter långt och har en hårdhetsgrad på 61 (HCR) och en tyngd som gör det enklare att både skära och hacka. Det ergonomiska skaftet består av materialet G-10 som är ett härdat och starkt kompositmaterial som står emot fukt. Mellan bladet och skaftet finns antibakteriellt stål vilket är en klar fördel vid matlagning. -
Kai Shun Premier Trancherkniv 24 cm
2695 kr
Läs mer härEn trancherkniv har nästan samma form som en kockkniv fast med något smalare blad, vilket gör att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött. Blad i 33 lager, hårt VG10-stål i kärnan och sidor i mjukare stål. Handtag i Pakkawood med valnötskaraktär. -
Samura Okimawa nakirikniv, 17 cm
621 kr
Läs mer härSkär grönsaker enkelt med stor precision eller förbered dina favoriträtter inom japansk mat med Okinawa-knivar - knivserien som kombinerar modern tillverkning med japansk kulturellt arv. Varje knivblad består av japansk AUS-8 rostfritt stål som har formats utefter klassiska japanska knivstilar som paras ihop med ett handtag gjort av vackert rosenträ. -
Pulltex Champagnesabel, 50,5 cm, rostfritt stål/ek
1499 kr
Läs mer härFinns det något festligare än en snygg sabrering? Med en champagnesabel från Pulltex blir det lätt att imponera på dina gäster och servera bubblorna med stil.Pulltex champagnesabel är totalt 50,5 centimeter lång och levereras i en snygg trälåda. Handtaget är tillverkat av ek som omger båda sidorna av skaftet och fortsätter från bladet, vilket gör designen så tålig att den kan användas i generationer. Sabeln är tillverkad i Italien och ekträet kommer från Europa. Efter användning bör du torka av sabeln med en trasa och förvara den i den medföljande lådan.Det är ingen tillfällighet att många sommelierer använder just produkter från Pulltex när de letar efter vinöppnare och andra tillbehör. Det är nämligen ett av världens mest uppskattade varumärken när det kommer till utrustning som hjälper dig att njuta av druvornas nektar på bästa sätt. -
Rösle Julienneskalare Y-formad med upphängningsring
414 kr
Läs mer härDet sågtandade svängbara bladet i Julienneskalaren skär fina strimlor. Total längd: 17 cmHandtagets längd: 10 cmTål maskindisk. Rösle har sedan 1888 arbetat med proffessionella och funktionella redskap för köket. Företaget ägs fortfarande av familjen Rösle och har sitt säte i Bayern som ligger i södra Tyskland. Rösles produkter hör hemma hos den professionelle kocken såväl, som hos den matlagningsintresserade amatören. Därför arbetar Rösle efter följande produktpolicy: Funktion – verktyg som fungerar och är roliga att arbeta med.Kvalitet – bästa materialet (18/10 rostfritt stål) & yrkesskicklighet.Design – vacker tidlös design, som går igen i alla produktgrupper. Utveckling – att utveckla nya produkter, efterfrågade & även nyskapande. -
Georg Jensen Indulgence Champagnesabel
1446 kr
Läs mer härChampagnesabel från Georg Jensen. Håll champagneflaskan i 20 graders vinkel och låt sabelns baksida glida längs flaskan mot flaskhalsen. När bladet når kanten skär dess kraft av glaset och skiljer hals och kork från resten av flaskan. När man skärt av korken råder vi dig att hälla av en liten mängd efteråt för att skölja bort eventuella glasrester från flaskhalsen. Dubbelkolla det första glaset när du häller upp extra noga för glasrester. Bladet är inte vasst, det är sabelns kraft som öppnar flaskan. OBS: Förvara sabeln och avhuggna flaskor och korkar utom räckhåll för barn och djur. Var försiktig när du hanterar flaskan och glasrester och drick inte direkt ur flaskan. -
Tamahagane SAN Tournierkniv 7 cm
1072 kr
Läs mer härTamahagane SAN tournierkniv är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood -
Fiskars FF Pizzaskärare
119 kr
Läs mer härPerfekt för att dela pizza. Plast hjul passar även för icke-stick ytor. -
Zwilling Pro Urbeningskniv 14 cm
999 kr
Läs mer härDet tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. Pro är ett gäng knivar från Zwilling med en riktigt proffsig prestanda. Knivarna är specialslipade för att uppnå en så hög skärpa som möjligt. Stålet har en hårdhet på 57 HRC. Skaften är gjorde ABS och är speciellt utformade för att ligga rätt i handen. -
Wüsthof Classic trancherkniv, 20 cm
1023 kr
Läs mer härWüsthof har specialiserat sig på knivar sedan 1814 och tack vare sin passion har de lyckats skapa en perfekt trancherkniv. Bladet mäter 3 cm i bredd, har en längd på 20 cm och en hårdhetsgrad på 58 HRC. Det syntetiska handtaget är fäst med kraftiga nitar, vilket ger dig ett fast grepp under användning. Tack vare knivens praktiska storlek kan den också användas som kockkniv, om du är i behov av en lättare kniv. Passar även bra till uppskärning av frukt och grönt. -
Tamahagane San Kyoto Urbeningskniv 16 cm
2729 kr
Läs mer härTamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkrav. En kniv som med fördel används för skinning och filéande av fisk, men även är bra vid urbening av kött. -
Victorinox Butcher's Knives Fibrox bred urbeningskniv 15 cm.
232 kr
Läs mer härPraktisk urbeningskniv från Victorinox som är den perfekta kniven för dig som önskar en pålitlig kniv som är både enkel och skön att använda. Fibrox-handtaget ligger skönt i handen - även under lång tid - tack vare plastmaterialet. Den grova ytan gör att du säkert kan använda kniven säkert med både blöta och oljiga fingrar.Kniven är en del av Butcher's Knives Fibrox-serien och har ett vasst blad av rostfritt stål som är 15 cm. långt. Kniven tål även diskmaskin. -
Stelton Sixtus Trancherkniv
661 kr
Läs mer härMed denna kniv kan du skära upp alla stekar under sommarens härliga grillkvällar. Det vassa designen från Sixtus-serien är designad av Søren Refsgaard och tillverkad i hållbart rostfritt stål. Serien är skapad för grillen och är ett måste för dig som älskar att grilla under sommaren. Materialet är resistent mot rost och otroligt lätt att rengöra. -
Victorinox Butcher's Knives Fibrox slaktkniv med näsa 18 cm.
438 kr
Läs mer härSlaktkniv med näsa från Victorinox som är designad specifikt för professionella användare. Det böjda, hårda bladet är tillverkat av rostfritt stål av hög kvalitet och är utmärkt för att skära hinnor och senor i köttet, motsatsen till ett tunt och flexibelt blad. Dessutom är bladet 18 cm. långt.Den praktiska slaktkniven är en del av Butcher's Knives Fibrox-serien. Det innebär att du får en kniv med Fibrox-handtag, vilket är ett plastmaterial med en grov yta som ligger skönt och säkert i handen vid användning - även med oljiga och blöta händer. Kniven tål även att köras i diskmaskinen. -
Wüsthof Classic Urbeningskniv 14 cm
1018 kr
Läs mer härÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. -
Victorinox Butcher's Knives slaktkniv tunt blad 15 cm.
449 kr
Läs mer härSlaktkniv från Victorinox som är designad för användning i professionella kök eller slakterier. Tack vare det värmetåliga bladet får du en kniv med optimal skärpa som enkelt skär genom hinner och senor i kött, samtidigt som kniven har ett tunt och flexibelt blad. Bladet är gjort av rostfritt stål av hög kvalitet och kniven kommer i två olika storlekar.Kniven har även ett ergonomiskt Fibrox-handtag som är ett plastmaterial som har en grov yta. Detta gör att kniven ligger säkert och skönt i handen. -
Kasumi Trancherkniv 24 cm
891 kr
Läs mer härTrancherkniv från Kasumi som är perfekt att använda när man t.ex. ska filea fisk eller skära tunna fina skivor. Kniven är tillverkad i den japanska staden Seki. Med 32 lager rostfritt stål och handtaget är tillverkat i trä. Kniven har en 15 graders vinkel vilket gör att knivseggen är väldigt vass. Specifikationer: Mått: Knivlängd: 37 cm. Bladlängd: 24 cm. Vikt: 284 gram. -
Jean Dubost Champagnesabel, ek
1789 kr
Läs mer härEn vacker champagnesabel som du använder för att sabrera champagne. Ett traditionell sätt att öppna en champagneflaska sedan 1800-talet som kommer imponera på dina gäster! Champagnesabeln passar även att ge bort som en present till någon som är en champagne-konnässören.Blad i rostfritt stålSkaft i ekträJean Dubost har tillverkat professionella knivverktyg sedan 1920 genom fyra generationer av knivmakare som fortfarande fokuserar på hög kvalité. Det speciella med Jean Dubost är att de är certifierade 100% made in Thiers -France. Det innebär att de både designar och tillverkar sina bestick, köksknivar mm. i Thiers, och därmed bidrar de också till att bevara lokal sysselsättning med välbevarat traditionellt franskt kunnande och ett lågt CO₂-avtryck. -
Miyabi 5000 MCD Birch Nakiri grönsakskniv, 17 cm
3109 kr
Läs mer härNakiri grönsakskniv i serien 5000 MCD från Miyabi. Kniven har en rak utformning som ger dig en stor träffbild på skärbrädan, och är perfekt för att skära frukt och grönsaker. Du får både ett högkvalitativt blad, och ett vackert skaft i ljus masurbjörk med ett unikt utseende.Precis som övriga knivar i 5000 MCS-serien har kniven en kärna av MC63-pulverstål, omgiven av ytterligare 100 lager rostfritt stål. Stålet är ishärdat i -196°C, vilket ger kniven ett vackert damaskusmönster och en extraordinär hårdhet. Eftersom kniven är slipad enligt den traditionell japanska Honbazuke-tekniken får du dessutom en otrolig skärpa. -
Wüsthof Epicure Trancherkniv/Smal Kockkniv 23 cm
1296 kr
Läs mer härKnivarna från Wüsthof Epicure Collection kan inte kallas för annat än: otroliga. The Epicure Collection kombinerar precision, erfarenhet och teknik i en serie prisvärda knivar.Denna praktiska Wüsthof Epicure Trancher-kniv på 23 cm har ett långt, tunt blad. Den är perfekt när du ska skära upp söndagssteken, kött, fisk etc. Kniven är dock så bra att du enkelt kan använda den till att skära upp carpaccio. -
Pallarès Slaktarkniv 18 cm
590 kr
Läs mer härDen perfekta kniven till när du ska skära stora stycken kött. Slaktarkniven från Pallarés är praktisk och ligger bekvämt i handen tack vare det ergonomiska handtaget i buxbom i trä. Bladet är tillverkat i kolstål vilket innebär att du har en skarp kniv att arbeta med. Skarpheten bibehålls på ett enkelt sätt genom några drag med strykstål. Knivbladet mäter 18 cm och är särskilt ägnat till att skära biffar eller andra stora köttbitar. Det är en god idé att ge din kniv massa kärlek och se till att alltid hålla den skarp. Den bör diskas för hand och ska torkas av strax efteråt, så låt den inte ligga blöt för länge. Förvara den på en torr plats.
Specialknivarna som du ser här ovanför är absolut enklast att handla online. Många fysiska knivbutiker har inte det utbud som kan mäta sig med näthandeln.