Märken på specialknivar

Specialknivar

En del knivar är speciellt bra för vissa specifika ändamål. Vi tänker på knivar för att skala runda grönsaker och rotfrukter - tournierknivar. I den här kategorin finns även pizzaskärare och trancherknivar.

Knivtyper: Tournierknivar | Pizzaskärare | Trancherknivar | Julienneskärare

Populärt inom specialknivar

  • Satake Strimlis Strimlare Julienne Röd

    Strimlis strimlar citronskal, gurka, morötter, choklad, ingefära, squash, parmesan och mycket annat.Strimar åt bägge hållen. Enkelt att strimla rakt ner i salladen. Ergonomiskt handtag. Tål maskindisk.
  • Westmark Julienne-skalare Gallant

    Westmark Julienne-skalare Gallant håller tysk kvalitet Den här julienne-skalaren är tillverkad i Tyskland och kommer från välkända Westmark. Dess skärblad har en relativt grov sågtandning så att&hellip:
  • Kyocera Set Mandolin, Julienne och Rivare

    Det praktiska 6-delars setet från Kyocera är allt du behöver för att klara av en rad olika riv- och skivuppgifter. Placera enkelt redskapen över en bunke, tallrik eller den medföljande behållaren för att snabbt och effektivt riva eller skiva utan att stöka ner. Redskapen passar perfekt till allt ifrån gurka och tomat till hårdost.Medföljer:- Mandolin (Svart).- Julienne (Röd).- Rivare (Grön)- 2 st Behållare (Liten och Stor).- Fingerskydd.
  • Robert Welch Signature Trancherkniv Flexibel 30 cm

    En slitstark tranchérkniv med en bladlängd på hela 30 cm från Robert Welch och deras prisbelönta serie Signature. Alla knivar i serien Signature är tillverkade i samarbete med professionella kockar för att skapa en välbalanserad kniv som klarar av alla uppgifter i köket. Knivarna är slipade i en 15° vinkel. Handtagen är tillverkade av DuPont och är ergonomiskt utformade för att ge ett välbalanserat grepp i handen.Bladlängd: 30 cm

Fler tips på specialknivar

  • Global SAI Tournierkniv 6,5cm

    Global SAI Tournierkniv 6,5cm från Global
  • Lion Sabatier Edonist Trancherkniv 33 cm

    Knivserien Edonist från franska Lion Sabaiter är tillverkade i Their, Frankrike. Knivarna är helsmidda i rostfritt stål med hög kolhalt vilket gör bladen vassa, skarpa och med en fin egg. Handtaget är i konstmaterial med två små nitar och ger ett skönt grepp. Lion Sabatiers symbol ”djungelns konung” associeras ofta med styrka, smidighet och överlägsenhet, vilket är precis den känslan Lion Sabatiers knivar ger dig. Serien består av många olika typer av knivar för olika tillfällen och ändamål. Denna trancherkniv är 33 cm lång och helt slät i sitt blad.
  • Yaxell ZEN Trancherkniv 18 cm Rostfritt Stål

    Kniven har ett längre blad som ofta är önskat vid tranchering. Fungerar jättebra till alla typer av kött, både rått och tillagat. Det häftiga utseendet på bladet kommer ifrån när stålet hamras och det unika bladet gör kniven extra snygg på vägglisten i köket. Zen betyder de mest hälsosamma måltiderna.
  • Kyocera Mandolin Julienne med Keramiskt Blad Svart

    Med den här mandolinen från Kyocera får du fina strimlor av dina grönsaker som gurka, potatis eller morötter på 10-20 sekunder. Mandolinen är i plast med keramiskt blad och tål maskindisk. Lägg upp snyggt på tallriken eller varför inte imponera med egen tzatsiki. Den har en skarp skärpa som håller år efter år, Mandolinen har en längd 30 cm och en bredd på 9 cm.
  • Fiskars Essential Pizzaskärare 20 cm

    En smidig rullskärare för pizzor och bröd. Tack vare att skärarens blad är tillverkat i nylon är den särskilt lämplig att använda på non-stickytor. Essential är en serie innefattande knivar, saxar, redskap och kokkärl. Varje objekt är specifikt designade för att vara så funktionella och praktiska som möjligt för ett så rimligt pris som möjligt. Essential är alltså optimal för dig som letar efter de mest nödvändigaste redskapen, utan att behöva spendera en förmögenhet. Pizzaskäraren går att diskas i maskin. Material: Nylonblad.Bladlängd: 20 cm.
  • Gefu Julienneskalare

    Gefu Julienneskalare från Gefu
  • Kyocera Julienne Keramisk

    En liten, smidig och lättdiskad mandolin för vardagsbruk. Det keramiskt bladet har fantastisk skärpa och kvalité som håller länge. Perfekta redskapet för tunna morot och gurkstrimlor till salladen.
  • Tournierkniv 6cm KAI Shun Classic

    Tournierkniv med en bladlängd på 6 cm från KAIs serie Shun Classic. Blad i 65 lager Damaskusstål med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i SUS-430- och SUS-431-stål. Stålets HRC ligger på 60-62. Handtag i svart Pakkaträ. En liten följsam skalkniv, med dess svängda blad är den perfekt till att skala rundade frukter och grönsaker med. Den speciella tillverkningsmetoden i KAI Shun Classic där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager runt en kärna av mycket hårt VG-10-stål gör knivarna närmast overkligt skarpa och tåliga. Knivbladets uppbyggnad gör också att kniven inte går av vid hård belastning. Knivarna är tillverkade för hand, inklusive stålarbetet, vilket ger varje kniv ett unikt mönster i stålet. Handtagen av Pakkawood, tunna lager ädelträ som varvas med plast under hårt tryck, är D-formade och ligger skönt i handen.
  • Kai Shun Premier Trancherkniv 24 cm

    En trancherkniv har nästan samma form som en kockkniv fast med något smalare blad, vilket gör att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött. Blad i 33 lager, hårt VG10-stål i kärnan och sidor i mjukare stål. Handtag i Pakkawood med valnötskaraktär. 
  • Trancherkniv 23 cm - KAI Wasabi Black

    Klassisk trancherkniv från japanska KAI med ett långt och smalt blad som gör att kniven passar utmärkt för att skära rått eller tillagat kött, fisk eller som långsmal kockkniv. Knivbladet är av det rostfria 1k6-stålet som har hög kolhalt och som gör att eggen kan slipas väldigt vass och håller skärpan fint. Handtaget är en kombination av bambupulver och polypropen. Trancherkniv 23 cm - KAI Wasabi Black Hårdhet: 58 HRC +/- 1 Bladlängd: 23 cm Mått handtag: 12,6 cm WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter.
  • Jupiter Tillbehör till Grönsakshackare- Juliennecylinder

    Jupiter Tillbehör till Grönsakshackare- Juliennecylinder från Jupiter
  • SAI-02 Trancherkniv 21 cm

    Sai betyder ”iögonfallande” på japanska och är Globals mest exklusiva serie. Sai-02 från Global är en exklusiv trancherkniv som har ett långt och smalt blad, vilket medför att den mer specifikt används för hantering och tranchering av kött. Perfekt kniv för att skära tunna skivor av fisk och kött såväl rått som tillagat. Bladet är utrustat med tre lager stål som gör kniven stabil och rosttålig - de två yttersta lagren stål i bladet samt en mjukare stållegering. Stålet i eggen är tillverkaren Yoshikin och Globals egna legering Cromova 18 – en rostfri stållegering med 18 procent krom samt hemlig procentandel molybdenum och vanadium. Kniven har ett ergonomiskt tumgrepp för bästa komfort och tack vare att det är av samma stålsort som eggen blir svetsen mellan blad och handtag starkare. Det yttre bladet är individuellt hamrat och ger varje kniv en unik personlighet. Sai har en spegelpolerad egg med Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Liksom de klassiska Globalknivarna är skaftet i Global Sai fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!
  • San Trancherkniv olivslipad 24 cm

    SN-1213 från Tamahaganes serie San är en kockkniv med något lägre och smalare blad. Används för att skära upp tunna skivor, tranchera, kött, såväl rått som tillagat. Olivslipningen gör att livsmedlet lättare släpper knivens blad. Kniven har ett vackert handtag i rödbrun Pakkawood, ett material som sammanfogas med ett plastmaterial under högt tryck. Det har samma oslagbara känsla som trä men med plastens hygieniska egenskaper. Inne i handtaget finns en vikt som hjälper kniven att hålla dess perfekta balans, oavsett storlek på bladet. Du kan se vikten som en knapp på handtagets slut. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • Pizzaskärare Mason och Cash

    18 cm Svart /rostfritt stål Mason Cash's design har blivit en tidlös klassiker. Originalet har använts i både hemmakök och bland proffs ända sedan starten 1901.
  • Global GSF-17 Tournierkniv 6 cm

    Global helsmidd Tournierkniv 6 cm.Tourniering är förövrigt ett speciellt sätt att skära potatis!Bladets längd: 6 cm
  • Trancherkniv Olivslipad 27cm - Tamahagane San

    Trancherkniv med olivslipning och en bladlängd på 27 cm från Tamahaganes serie SAN. Blad i 3 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och mjukare SUS-410-stål i sidorna. Handtag i brunt pakkawood. Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Den vackra gropslipningen gör dessutom att livsmedlet lättare släpper knivens blad.
  • GLOBAL NI Trancherkniv Olivslipad 21 cm Oriental

    En lång och slitstark trancherkniv från Globals nya serie NI. Knivens olivslipning bidrar till att maten inte fastnar så lätt på bladet då det inte skapas något vakuum.NI är Globals nya heta serie med knivar för alla uppgifter som man kan tänkas stöta på i köket. Global NI är designad av Komin Yamada som har en gedigen historia av att ta fram kvalitetsknivar för Global och har med sin känsla för perfektion och noggrannhet satt Global på världskartan. Global Nis sortiment består av 18 högklassiga knivar och två knivset. Knivbladen är tillverkade av Cromova 18-stål och är något tjockare än den klassiska Globalkniven. Global NI-knivarna har fått en extrem skärpa och slipas för hand av en slipmästare. Handtaget har lite större form än de klassiska Globalknivarna men med en mer avsmalnade design för perfekt ergonomiskt grepp. De välkända ”Globalprickarna” har fått en ny form och präglas nu av en ljus och elegant design.    Material: Cromova 18-stål.Längd blad: 21 cm.
  • Normann Copenhagen Pizzaskärare Grå

    Normann Copenhagen Pizzaskärare Grå från Normann Copenhagen
  • Trancherkniv 21 cm - Tamahagane San Tsubame

    En klassisk trancherkniv från Tamahaganes serie San Tsubame. Det långsmala bladet på 21 cm gör att kniven passar utmärkt för arbeten med både rått och tillagat kött, men också som en klassisk kockkniv. Knivbladet har en kärna av hårt VG-5-stål, som på vardera sida omges av ett lager mjukare SUS410-stål. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. HRC: 61
  • Lion Sabatier Ideal Trancherkniv 20 cm

    Franska märket Lion Sabatier har passande lejonet som symbol. ”Djurets konung” sammanlänkas ofta med styrka, smidighet och överlägsenhet, vilket är precis den känslan Lion Sabatiers knivar ger dig. Den helsmidda kniven av rostfritt stål med hög kolhalt gör bladet mycket vasst, skarpt och en fin egg. Handtaget i konstmaterial med tre nitar ligger bekvämt i handen och dess utformning ger dig både mer perfektion och styrka. Den här trancherkniven är en del av serien Ideal och assisterar dig vid skärandet av lövtunna laxskivor eller tonfisk. Komplettera den gärna med en kockkniv, brödkniv eller någon annan användbar kniv från samma serie. Ett kök är helt enkelt inte komplett utan den här professionella, traditionella och fantastiska kniven!
  • Funktion Pizzaskärare svart/creme

    Funktion Pizzaskärare svart/creme från Funktion
  • Satake strimlis julienne rosa

    Satake strimlis julienne rosa är en härlig grönsaksskalare Perfekt för dig som både vill strimla råvarorna och dekorera den färdiga maten. Du fixar enkelt vackra strimlor av parmesan, ingefära,&hellip:
  • Trancherkniv 27 cm - Tamahagane

    Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Kniv med långsmalt blad som därmed passar perfekt för exempelvis hantering av rått eller tillagat kött, eller som en riktigt rejäl kockkniv. Knivbladet är tillverkat i tre lager med ett hård VG-5-stål i kärnan, som på vardera sida omges av ett mjukare SUS-410-stål. Handtaget är tillverkat av rostfritt stål. Bladlängd: 27 cm Nämn ordet ”tamahagane” för en japan, och han eller hon får något drömskt i blicken. Det är nämligen namnet på det sägenomspunna stål som används för att smida japanska samurajsvärd. Samma teknik som användes för samurajsvärden används nu av Tamahagane. Tre lager stål (mjukt-hårt-mjukt) valsas ut till knivämnen. Centrumstålet är hårt VG5-stål, sidostålet består av mjukare SUS410-stål. Tekniken ger en fantastisk egg kombinerad med extremt bra styrka och rosttålighet. Det mycket greppvänliga handtaget är tillverkat i rostfritt 18/10-stål, och har en design inspirerad av bambu.
  • Zwilling Twin Pure Black Pizzaskärare Rostfritt Stål 21 cm Svart

    Med den här pizzadelaren delar du lätt din pizza i önskad storlek. Pizzadelaren kan diskas i diskmaskin.
  • GLOBAL Extra Blad Till Skalaren GS-94 Julienne

    Extrabladet som hjälper dig att imponera på gästerna med snygga stavar, som även kallas julienne.
  • Stenfors Pizzaskärare

    Stenfors är serien för dig som ställer höga krav på materialval, hållbarhet och prestanda. Helt enkelt köksserien med en känsla för detaljer.
  • San Trancherkniv 27 cm

    SN-1112 från Tamahaganes serie San är en kockkniv med något lägre och smalare blad. Används för att skära upp tunna skivor, tranchera, kött, såväl rått som tillagat. Kniven har ett vackert handtag i rödbrun Pakkawood, ett material som sammanfogas med ett plastmaterial under högt tryck. Det har samma oslagbara känsla som trä men med plastens hygieniska egenskaper. Inne i handtaget finns en vikt som hjälper kniven att hålla dess perfekta balans, oavsett storlek på bladet. Du kan se vikten som en knapp på handtagets slut. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • Trancherkniv 25,5 cm - Yaxell Super Gou

    Yaxell Super Gou 161, trancherkniv 25,5 cm, med handtag i rödsvart Canvas Micarta. En trancherkniv har nästan samma form som en kockkniv fast med något smalare blad, vilket gör att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Knivarna i Yaxells Super GOU 161-serie är tillverkade i hela 161 (!) lager stål. Kärnan och den extremt vassa eggen är av det japanska, rostfria pulverstålet SG2 Micro Carbide och omges på vardera sida av 80 lager mjukare stål. Det pulveriserade stålet är rikt på kol och stålet har en hårdhet på ungefär 63 HRC. Pulverstålet används eftersom det garanterar en hög grad av renhet och styrka vilket ger en ovanligt vass egg. Bladet imponerar med ett fascinerande Damaskusdesignmönster – vilket symboliserar en kniv av högsta kvalitet.
  • Kyocera Julienne strimlare med keramiskt blad

    Det här redskapet ligger stand by i kökslådan. På 20 sekunder har du fixat till exempel gurka eller morötter i tunna fina strimlor. Snyggt upplagt på tallriken, eller varför inte impa med egen tzatziki? Håller skärpan år efter år.Julienne-mandolin i plast med keramiskt blad. 30 x 9 cm. Tål maskindisk.
  • Joseph Joseph Julienne Skalare Multi-Peel Grå/Orange

    För att göra proffsiga julienne-skivor som du kan imponera med när det är dags för middagsbjudning. Det mångfunktionella skalningsverktyget har ergonomiskt handtag som gör de enkla att greppa och passar både till de vardagliga skalningssysslorna eller när du ska förbereda efterrätter till fest.
  • Rösle Pizzaskärare med upphängningsring

    Skär upp din pizza i lagom stora slices, enkelt och skonsamt. Total längd: 19,5 cm. Handtagets längd: 10 cm.Ø: 7 cm.  Rösle har sedan 1888 arbetat med professionella och funktionella redskap för köket. Företaget ägs fortfarande av familjen Rösle och har sitt säte i Bayern som ligger i södra Tyskland. Rösles produkter hör hemma hos den professionelle kocken såväl, som hos den matlagningsintresserade amatören. Därför arbetar Rösle efter följande produktpolicy: Funktion – verktyg som fungerar och är roliga att arbeta med. Kvalitet – bästa materialet (18/10 rostfritt stål) & yrkesskicklighet. Design – vacker tidlös design, som går igen i alla produktgrupper. Utveckling – att utveckla nya produkter, efterfrågade & även nyskapande.
  • Trancherkniv 24 cm - Tamahagane San Tsubame

    En klassisk trancherkniv från Tamahaganes serie San Tsubame som fungerar till det mesta i köket. Bladlängden på 24 cm gör att kniven passar utmärkt för hantering av rått eller tillagat kött, fisk eller när du vill ha en lite större kockkniv i köket. Knivbladet har en kärna av hårt VG-5-stål, som på vardera sida omges av ett lager mjukare SUS410-stål. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. HRC: 61
  • Yaxell ZEN Trancherkniv 25,5 cm Rostfritt Stål

    Kniven har ett längre blad som ofta är önskat vid tranchering. Fungerar jättebra till alla typer av kött, både rått och tillagat. Det häftiga utseendet på bladet kommer ifrån när stålet hamras och det unika bladet gör kniven extra snygg på vägglisten i köket. Zen betyder de mest hälsosamma måltiderna.
  • Global SAI-F03 Tournierkniv 6,5 cm Helsmidd Enkelstål

    Global SAI F03 Helsmidd tournierkniv 6,5 cmBladets längd: 6,5 cmDenna kniv är av ett lager stål till skillnad mot övriga knivar i SAIserien. Den hamrade ytan på bladet ger kniven en spännande karaktär.Handtaget är ergonomiskt utformat med ett skönt grepp och de klassiska Globalprickarna finns naturligtvis med om än i lite mer diskret utförande.Varje Global SAIkniv är numrerad. Genom att registrera kniven erhåller man en fri första omslipning av kniven. Dessutom blir man medlem i SAI-klubben när man registrerar sin kniv. Som medlem i SAI-klubben får man förutom ett förmånligt välkomsterbjudande även exklusiva erbjudanden och chansen att vinna matlagningstävlingar med kändiskockar. Registrera din SAI-kniv >>
  • Wüsthof Classic Trancherkniv 20 cm

    Bladets längd: 20 cmÄnda sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Nuance Julienne-skalare

    Nuance Julienne-skalare från Nuance
  • Wasabi Black Förskärare 23 cm

    Japansk förskärare/trancherkniv från KAI med långt och lågt blad som passar utmärkt till att tranchera rått och tillagat kött. Med en förskärare får du möjlighet att skära tunna jämna skivor. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper.
  • Uptown Tournierkniv 8 cm

    Tournierkniv i molybdenum vanadium-stål
  • Pizzaskärare - Martellato

  • Tournierkniv

    Tournierkniv i rostfritt stål med plasthandtag
  • Yaxell Ran Trancherkniv 18 cm

    Bladets längd: 18 cmDen mycket vassa eggen på Ran damaskusknivar har uppnåtts genom att kombinera det bästa av avancerad teknik med hantverkarens oöverträffade kunskap och expertis. Deras kompetens har utvecklats genom den traditionella japanska svärdsmedstekniken. Tekniken har förts vidare från svärdens och knivarnas huvudstad Seki i Japan från generation till generation under sju århundraden. Ran består av 69 lager damaskerat stål där 68 lager mjukt stål omgärdar en kärna av hårt VG10-kobolt/vanadium rostfritt stål för ett blad med oslagbar styrka och tålighet. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med nitar. Mikarta är ett mycket vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö
  • Tournierkniv 7 cm - Tamahagane San Kyoto

    Tournierkniv från Tamahaganes serie San Kyoto med en bladlängd på 7 cm. Blad i 63 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och sidor i mjukare SUS-410-stål. Handtag i Mikarta. En liten följsam skalkniv, som med dess svängda blad är perfekt till att skala rundade frukter och grönsaker med. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull.
  • Brabantia Profile Pizzaskärare

    Brabantia Profile Pizzaskärare från Brabantia
  • GF-24 Stekgaffel rak

    GF-24 från Global Classic är en lång och smäcker gaffer, smidd ur ett enda stycke. perfekt till tranchering av kött. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas gaffeln av Globals egen stålblandning Cromova 18 och har Globals karakteristiska prickar på handtaget.
  • Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 21 cm

    Tamahagane San Tsubame Trancherkniv 21 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Global G-3 Tranchérkniv 21 cm

    Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt används för hantering och tranchering av kött, såväl rått som tillagat.
  • Rösle pizzaskärare rostfritt

    För en lyckas pizzakväll  Rösle pizzaskärare rostfritt Idag kan alla göra hemmagjord pizza och då är det viktigt att ha de rätta verktygen. Ja, utöver de rätta ingredienserna förstås. Och&hellip:
  • OXO Pizzahjul 10 cm

    OXO Pizzahjul 10 cm skär igenom allt på pizzan Skär igenom svampar, pepperoni och extra ost utan problem med det här pizzahjulet från amerikanska OXO. Dess vassa rostfria skärhjul skär genom frasig&hellip: