Knivset » Småknivar » Svampknivar

Märken på svampknivar:

Svampknivar

En svampkniv är ett kort verktyg med ett vasst skärblad på ena änden och en borste (pensel) på andra änden av ett handtag. Med bladet skär man i svampen vid dess fot och kan dela för att se innanmätet. Svampknivens borste används för att borsta bort barr, blad och smuts.

Köpa svampkniv på nätet

Här nedanför finns små, fina svampknivar du kan köpa för att rensa svamp. En del är fällknivar och vissa har även ett medföljande fodral. Vi har plockat ut knivar från flera olika tillverkare och butiker på nätet. Välj vilken kniv du vill läsa mer om och klicka dig vidare.

 • Legnoart Porcino Svampkniv med Handtag i Snidat Bokträ, Gåvoask

  Legnoart Porcino Svampkniv med Handtag i Snidat Bokträ, Gåvoask från Legnoart
 • Opinel Svampkniv 8 cm Bok

  Opinel SvampknivEn oerhört bra svampkniv som har ett böjt blad för att lätt kunna skära av stjälken utan att skada det känsliga mycelet som är svampens fortplantningsdel. Baksidan av bladet är tandat för grovrensing och på det lätt böjda handtaget finns borste av vildsvinshår för att putsa svampen med. Fällbart blad med viroblock låsmekanism. Material: Bladet är av Sandvik 12C27 stål och skaftet är tillverkat i bok med vildsvinsborst.År 1890, i hjärtat av de franska Alperna, skapades den första Opinelkniven av Joseph Opinel. Kniven blev snabbt populär bland lokala bönder och vinodlare och har sedan dess varit en trogen följeslagare för såväl naturälskare, kockar, trädgårdsmästare, bergsklättrare och sjömän.Det miljömedvetna företaget, nu baserat i Chambéry Frankrike, har bevarats inom familjen och drivs idag av Joseph Opinels ättlingar. Företaget har miljöfokus och är hängivna till att producera knivar med hänsyn till naturliga resurser. Opinel är en symbol för fransk kultur och livsstil. Företagets legendariska fällknivar har prytt fickorna på världens största äventyrare. Alpguiden Roger Frison-Roche och bergsbestigaren Savoyard, gjorde aldrig en uppstigning utan att ha en Opinelkniv med sig och det var just en Opinelkniv som Picasso använde för att skapa sina skulpturer med.Numera tillverkar Opinel även köksknivar och stekknivar i Opinels karaktäriska färgskala. De har dessutom producerat knivar till speciella evenemang såsom 1998 FIFA World Cup i Frankrike och till Tour de France.Opinel vill att deras knivar ska kännas som en naturlig förlängning av den mänskliga handen.
 • Muurikka Svampkniv

  En tålig hopfällbar svampkniv med rengöringsborste från Muurikka.   Knivens blad är gjord i rostfritt stål och det greppvänliga handtaget i trä. Handtaget har även vid sin ände en borste för rengöring av den nyplockade svampen. Kniven levereras i ett praktiskt fodral.   Material: rostfritt stål / trä
 • GastroMax Svampkniv Svart

  Svampkniv med naturborste.
 • Sagaform Svampkniv i fodral

  Sagaform Svampkniv i fodral från Sagaform
 • Muurikka Svampkniv

  Muurikka Svampkniv från Muurikka
 • Funktion Svampkniv 2 st

  Funktion Svampkniv 2 st från Funktion
 • Fiskars Essential Svampkniv med borste 21 cm

  En behändig svampkniv med en praktisk borste i ena änden från Fiskars.Essential är en serie innefattande knivar, saxar, redskap och kokkärl. Varje objekt är specifikt designade för att vara så funktionella och praktiska som möjligt för ett så rimligt pris som möjligt. Essential är alltså optimal för dig som letar efter de mest nödvändigaste redskapen, utan att behöva spendera en förmögenhet. Trots att kniven går att diska i maskin rekommenderar vi att du diskar den för hand för en så lång livslängd som möjligt. Material: Rostfritt Stål.Bladlängd: 7 cm.
 • Sagaform Svampkniv i fodral

  Skogens guld väntar på dig. Sagaforms svampkniv passar perfekt för att rensa, borsta och beskära dina svampar. Handdtaget är i trä och bladet i rostfritt stål. Har en borste i andra änden för att lätt kunna avlägsna smuts från svampen. Svampkniven är ihopfällbar och förvaras i ett fodral av canvas. Fodralet kan även fästas i byxlinningen.