3 bästa svampknivarna enligt oss

En bra svampkniv är viktigt för alla oss som gillar att plocka svamp. Svampplockningen går enklare om du har en av de bästa svampknivarna för att ta upp svampen och rensa den snabbt på plats. Kriterierna för vad som gör en vinnare bland svampknivar är:

 • tunt knivblad (gärna böjt)
 • svampborste i andra änden
 • ergonomiskt handtag och
 • ögla eller hölster för snabbt åtkomst

3 bästa svampknivarna

Vi har frågat runt bland en del svampkännare i vår närhet och även testat några svampknivar själv. Det här är vår lista med de topp 3 bästa svampknivarna just nu.

1. Opinel Svampkniv No 8

Opinel 8 cm är en liten och smidig kniv med skaft av bokträ och vildsvinsborst i änden. Opinel No 8 knivblad är lätt böjt och har tandad baksida för grovrensning av svampen redan ute i skogen. Svampkniven är tillverkad i Sandvik 12C27 stål.

Jämför priser på Opinel 8 cm

 • Opinel Svampkniv 8 cm Bok

  Opinel Svampkniv 8 cm Bok
  Opinel SvampknivEn oerhört bra svampkniv som har ett böjt blad för att lätt kunna skära av stjälken utan att skada det känsliga mycelet som är svampens fortplantningsdel. Baksidan av bladet är tandat för grovrensing och på det lätt böjda handtaget finns borste av vildsvinshår för att putsa svampen med. Fällbart blad med viroblock låsmekanism. Material: Bladet är av Sandvik 12C27 stål och skaftet är tillverkat i bok med vildsvinsborst.År 1890, i hjärtat av de franska Alperna, skapades den första Opinelkniven av Joseph Opinel. Kniven blev snabbt populär bland lokala bönder och vinodlare och har sedan dess varit en trogen följeslagare för såväl naturälskare, kockar, trädgårdsmästare, bergsklättrare och sjömän.Det miljömedvetna företaget, nu baserat i Chambéry Frankrike, har bevarats inom familjen och drivs idag av Joseph Opinels ättlingar. Företaget har miljöfokus och är hängivna till att producera knivar med hänsyn till naturliga resurser. Opinel är en symbol för fransk kultur och livsstil. Företagets legendariska fällknivar har prytt fickorna på världens största äventyrare. Alpguiden Roger Frison-Roche och bergsbestigaren Savoyard, gjorde aldrig en uppstigning utan att ha en Opinelkniv med sig och det var just en Opinelkniv som Picasso använde för att skapa sina skulpturer med.Numera tillverkar Opinel även köksknivar och stekknivar i Opinels karaktäriska färgskala. De har dessutom producerat knivar till speciella evenemang såsom 1998 FIFA World Cup i Frankrike och till Tour de France.Opinel vill att deras knivar ska kännas som en naturlig förlängning av den mänskliga handen.
 • Opinel No. 8 svampkniv och hölster

  Opinel No. 8 svampkniv och hölster
  Bege dig ut i naturen för att hitta läckra svampar att använda i din matlagning. Den här svampkniven från Opinel är oumbärlig under svampplockningen, eftersom du kan rengöra dina fynd direkt med hjälp av borsten på skaftets ände.Kniven har ett vasst och slitstarkt blad av rostfritt stål, 8 centimeter långt. Det ergonomiska skaftet mäter 11 centimeter och är tillverkat av ek, ett träslag som ger kniven ett klassiskt och stilrent uttryck. Kniven levereras i en dekorativ presentask i trä. Där medföljer även ett hölster till kniven, tillverkat av brunt läder.
 • Opinel Svampkniv

  Opinel Svampkniv
  Opinel Svampkniv 8 cm BokMycket fin och trevlig svampkniv från Franska Optinel.Handtag i bokträ med infällbart blad i rostrfitt stålDen böjda utformningen passar perfekt att skära av och rensa&hellip:

2. Legnoart Porcino

Legnoart Porcino lägger genuint hantverk bakom varje kniv och även denna svampkniv har handtag i bokträ. Svampknivens blad har fågelnäbbsform som gör det lätt för dig att skära och skrapa på svampen lätt redan när du plockar den.

Köp Legnoart Porcino online

3. Sagaform Outdoor

Sagaform Outdoor är något billigare än de andra svampknivarna på topplistan men håller ändå hög kvalitet och design. Den har en borste på ena sidan och en linjal märkt från 0-4 cm tryckt på sidan av träskaftet.