Opinel svampknivar

Definitivt en av våra favoriter av svampknivar. Franska märket Opinel har tagit fram en svampkniv med fint handtag i bokträ. På ena sidan sitter ett vasst knivblad som är något böjt. Det för att skona svampens viktiga mycel.

Andra sidan har försetts med en pensel med vildsvinsborst som du kan putsa på svampen med. Se bild och pris på Opinels svampknivar här.

Populärt inom Opinel svampknivar

  • Opinel Svampkniv 8 cm Bok

    Opinel Svampkniv 8 cm Bok
    Opinel SvampknivEn oerhört bra svampkniv som har ett böjt blad för att lätt kunna skära av stjälken utan att skada det känsliga mycelet som är svampens fortplantningsdel. Baksidan av bladet är tandat för grovrensing och på det lätt böjda handtaget finns borste av vildsvinshår för att putsa svampen med. Fällbart blad med viroblock låsmekanism. Material: Bladet är av Sandvik 12C27 stål och skaftet är tillverkat i bok med vildsvinsborst.År 1890, i hjärtat av de franska Alperna, skapades den första Opinelkniven av Joseph Opinel. Kniven blev snabbt populär bland lokala bönder och vinodlare och har sedan dess varit en trogen följeslagare för såväl naturälskare, kockar, trädgårdsmästare, bergsklättrare och sjömän.Det miljömedvetna företaget, nu baserat i Chambéry Frankrike, har bevarats inom familjen och drivs idag av Joseph Opinels ättlingar. Företaget har miljöfokus och är hängivna till att producera knivar med hänsyn till naturliga resurser. Opinel är en symbol för fransk kultur och livsstil. Företagets legendariska fällknivar har prytt fickorna på världens största äventyrare. Alpguiden Roger Frison-Roche och bergsbestigaren Savoyard, gjorde aldrig en uppstigning utan att ha en Opinelkniv med sig och det var just en Opinelkniv som Picasso använde för att skapa sina skulpturer med.Numera tillverkar Opinel även köksknivar och stekknivar i Opinels karaktäriska färgskala. De har dessutom producerat knivar till speciella evenemang såsom 1998 FIFA World Cup i Frankrike och till Tour de France.Opinel vill att deras knivar ska kännas som en naturlig förlängning av den mänskliga handen.
  • Opinel No. 8 svampkniv och hölster

    Opinel No. 8 svampkniv och hölster
    Bege dig ut i naturen för att hitta läckra svampar att använda i din matlagning. Den här svampkniven från Opinel är oumbärlig under svampplockningen, eftersom du kan rengöra dina fynd direkt med hjälp av borsten på skaftets ände.Kniven har ett vasst och slitstarkt blad av rostfritt stål, 8 centimeter långt. Det ergonomiska skaftet mäter 11 centimeter och är tillverkat av ek, ett träslag som ger kniven ett klassiskt och stilrent uttryck. Kniven levereras i en dekorativ presentask i trä. Där medföljer även ett hölster till kniven, tillverkat av brunt läder.

Opinel väljer svenskt stål

Varumärket Opinel är franskt men stålet i deras svampkniv är svenskt Sandvik 12C27 stål. Stålet har en bra hårdhet och är motståndskraftigt mot korrosion, vilket är bra när man skär i fuktiga svampar. Det finns många andra franska märken som också valt Sandvik som till exempel Laguiole i sin serie En Aubrac.