Laguiole knivprodukter

Det franska köket är berömt för sin matkonst och kanske har varumärket Laguiole ett finger med i spelet. Deras stilfulla stekknivar av hög kvalitet är fransk matkultur i redskapsform. Stålet till serien En Aubrac köper de faktiskt in från svenska Sandvik.

Varumärket är uppkallat efter regionen Laguiole som ligger i sydvästra Frankrike. Där har man i över 200 år tillverkat knivar, till en början åt bönderna men sedan åt många hushåll och kockar.

Pierre Dubost la grunden till varumärkets storhet när han 1920 tog fram den kniv som blev världsberömd som Laguiole-kniven.

Laguiole Domaine och Gabarret

Något av de mest populära knivseten är Laguiole Domaine och Gabarret. Båda de kan du beställa i en fin ask, som du kan förvara de snyggt i också. En box består av 6 st knivar.

 • Laguiole Domaine Stekknivar 6-pack

  Laguiole Domaine Stekknivar 6-pack
  Stekknivar i hög kvalité som levereras i en elegant ask. Det kraftiga rostfria stålet garanterar att du lätt och smidigt skär genom samtliga matvaror. Utöver detta säkrar det enkla trähandtaget att kniven ligger bekvämt i handen under användning.
 • Laguiole Gabarret Stekknivar 6-pack

  Laguiole Gabarret Stekknivar 6-pack
  Dessa exklusiva stekknivar från Laguiole passar perfekt till läckra biffar och andra kötträtter. Laguiole har tillverkat bestick och knivar i över 150 år och gjort sig kända för sin höga kvalité. Knivarna levereras i en elegant ask som också fungerar till smidig förvaring.
 • Laguiole Grillknivar 6-pack Valnötshandtag

  Laguiole Grillknivar 6-pack Valnötshandtag
  Klassiska grillknivar från Laguiole, med tandat knivblad och valnötshandtag samt den karakteristiska flugan. 
 • Laguiole Grillknivar 6-pack Brunt Trähandtag och Mässing

  Laguiole Grillknivar 6-pack Brunt Trähandtag och Mässing
  Tandade grillknivar från Laguiole. Knivarna är ergonomiskt formade, har elegant design med mässingsdetaljer och ett tandat knivblad samt högblankt stålblad. Knivarna kommer i en exklusive träbox.  
 • Laguiole Stekknivar med skaft av pakkaträ, 6 st

  Laguiole Stekknivar med skaft av pakkaträ, 6 st
  Duka upp både till vardags och till fest med de vackra stekknivarna med pakkaskaft från Laguiole. Laguiole tillverkar kvalitetsbestick och deras världskända knivar känns igen på det lilla biet, som även pryder skaften på knivarna i detta set. Knivarnas skaft är handpolerade, och det vassa knivbladet är tillverkat av 13/10-stål. Knivbladen är designade utan tänder vilket gör knivarna allsidiga och lämpade från grönsaker till stekar. Knivarna levereras i en fin Laguiole-ask vilket gör dem till en perfekt gåva.
 • Laguiole Stekkniv med skaft av olivträ, 4 st.

  Laguiole Stekkniv med skaft av olivträ, 4 st.
  Detta knivset från Laguiole innehåller fyra vackra kvalitetsknivar. Knivarna är designade med handpolerade skaft av naturfärgat olivträ som ligger behagligt i handen och blir ett elegant tillskott till bordet. Knivarna blad är tillverkade av vasst ädelstål med ganska fina tänder som ger knivarna en allsidighet som gör det möjligt att använda dem dagligen till alla måltider. Knivsetet levereras i en elegant Laguiole-ask som gör dem till den perfekta gåvan till honom eller henne, som förtjänar det lilla extra till köket.
 • Laguiole Stekknivar med skaft av ebenholts, 6 st.

  Laguiole Stekknivar med skaft av ebenholts, 6 st.
  I detta knivset från Laguiole får du hela sex funktionella och eleganta stekknivar med skaft av ebenholts. Knivarna är designade med skarpa blad som är lätt tandade för att enkelt kunna skära sig igenom alla stekar.
 • Laguiole Stekknivar med skaft av wenge, 6 st

  Laguiole Stekknivar med skaft av wenge, 6 st
  Knivproducenten Laguiole är kända världen över för sina kvalitetsprodukter, som du känner igen på det lilla biet, som även pryder knivskaften i detta set. Stekknivarna är tillverkade med robusta skaft av brunsvart trä av träsorten wenge som växer naturligt i flera afrikanska nationer. Knivarna skapa blad är tillverkade av rostfritt stål som är utformat med lätt rundande tänder som låter kniven glida lätt igenom varje typ av stek. Knivesetet levereras i en fin Laguiole-ask vilket gör dem till en perfekt gåva.Med hänsyn till knivskaften så tål knivarna endast rengöring för hand.
 • Laguiole Foissac Trancherset i träask

  Laguiole Foissac Trancherset i träask
  Elegant trancherset i en träaskMaterial: Pakkaträ
 • Laguiole Stekknivar med bambuskaft, 4 st.

  Laguiole Stekknivar med bambuskaft, 4 st.
  Laguioles knivar är världskända för sin höga kvalitet, som håller livet ut, och detta set med stekknivar är inget undantag. Knivarna är tillverkade av rostfritt stål med skaft av bambu, med fina utskurna detaljer som ger plats för pekfingret medan du skär. Det garanterar ett behagligt och säkert grepp om kniven som lätt glider igenom allt från rib-eye till grillad aubergine. Knivarna levereras i en fin ask som gör dem till en perfekt gåva.
 • Laguiole Stekknivar med metallskaft, 4 st.

  Laguiole Stekknivar med metallskaft, 4 st.
  Dessa eleganta knivar från Laguiole är tillverkade av rostfritt stål med helt unika skaft. Skaften är utformade med en hålighet i mitten som ger knivarna ett särskilt utseende som sticker ut och dekorerar vackert bordet. Knivarnas blad är tillverkade av starkt rostfritt stål med mycket fina tänder som gör knivarna lämpade till allt från kött till grönsaker. Det fina knivsetet levereras i en fin stålask från Laguiole med svart foder, som både som en fin inpackning om knivarna ges som en gåva, men också som förvaring till knivarna.
 • Laguiole - Stekkniv 6-pack Mixade träslag/Rostfri

  Laguiole - Stekkniv 6-pack Mixade träslag/Rostfri
  Exklusiva stekknivar med vackra handtag i akacia, enbär, olivträ, pistage, ebenholts och trädljung, utmärkta till framför allt kött. Varje kniv tillverkas helt för hand i Laguiole, Frankrike, och ryggen på handtaget pryds av ett mönster, unikt för hantverkaren som står bakom verket, samt Laguiole en Aubracs ikoniska bi. Eftersom trä är ett levande material kan skiftningar i färg förekomma. Sa¨ljs i 6-pack. Laguioles bestick håller otroligt hög kvalitet och Laguiole lämnar därför livstidsgaranti på alla sina produkter. Besticken kommer i en lyxig trälåda, vilket gör dem till en perfekt present.