Knivbutiker

Hos en knivbutik får du hjälp med att välja bra knivar till olika ändamål. Utbudet kan variera mellan olika knivbutiker i Sverige, bäst utbud hittar du online. Du som bor i en större stad kan hitta specialistbutiker med exklusiva knivsortiment men bor du på en mindre ort är det enklare att läsa på och beställa hem knivarna.

Butiksnamn Plats
» Bagaren & Kocken Göteborg
Cleancut Hornsgatan 42, Stockholm
Cervera » Se alla orter i Sverige
Japanese Knife Co Upplandsgatan 57, Stockholm
The Kitchen Lab Birger Jarlsgatan 106, Stockholm
Storgatan 24, Malmö

Fördelar med att handla i knivbutik

Att köpa dig nya knivar i en knivaffär har vissa fördelar. Dels kan du prata direkt med experter men du kan också känna och testa knivarna. Det kan vara svårt att på en bild eller i en produkttext avgöra om en kniv är bra eller dålig.

En del köksbutiker som har knivsortiment kan ibland också erbjuda teststationer. Du kan få testskära knivarna i nån matprodukt och vi tycker det bästa knivtestet är hur bra den kan skära en tomat utan att behöva trycka så hårt. Det kan ju bli lite slabbigt i butiken, så tomaterna kanske inte används där.

Nackdelar med att köpa kniv i butik

Att hålla lager är en stor kostnad för många butiker. Det brukar bara vara en bråkdel av alla knivar som säljer bra och att då erbjuda ett brett sortiment blir kostsamt. Butikerna vill inte binda kapital och chansa på en massa knivar som de kanske inte kan sälja. Varje kniv kräver ju dessutom hyllmeter, som kanske kunde användas till bättre säljande produkter.

Av den anledningen kan knivutbudet i fysiska butiker vara begränsat. De väljer oftast ut några varumärken som de bygger bra relation till.

Knivaffärer på nätet växer

För e-handeln är lagerhållning inte ett lika uttalat problem. Hyllmeter i en lagerlokal kostar inte så mycket då man kan välja lokaler långt utanför centrum. Knivaffärer online kan dessutom jobba med så kallad drop-shipping där leverantören skickar kniven från sitt eget lager. Då behöver e-butiken inte ens köpa in kniven till sig själv först.

E-handeln växer så det knakar och därför ökar även utbudet online för oss som vill förnya vårt knivbibliotek i köket. Det här är knivbutikerna online som vi rekommenderar:

Butik
» Bagaren & Kocken
» KitchenTime
» Cervera
» Kökets Favoriter