Tournierknivar

En tournierkniv är en specialkniv som används för att arbeta med garnityr. Det är också en praktisk skalkniv som kan användas för att tornera potatis eller andra runda grönsaker och frukter. Det är det svängda knivbladet som ger funktionaliteten till tournerknivarna. Vissa säger att tournering särskiljer proffsen från amatörer. En teknik som kräver mycket träning och färdighet. Men du behöver en tournierkniv för att utföra processen.

Populärt inom tournierknivar

 • Global GSF-17 Tournierkniv 6 cm

  Global GSF-17 Tournierkniv 6 cm
  Global helsmidd Tournierkniv 6 cm.Tourniering är förövrigt ett speciellt sätt att skära potatis!Bladets längd: 6 cm
 • Victorinox Grand Mâitre Tournierkniv 8 cm Svart

  Victorinox Grand Mâitre Tournierkniv 8 cm Svart
  Tournierkniv med svart skaft, bladlängd 8 cm, kommer i en presentask.Bladets längd: 8 cmEn liten smidig formkniv som även kallas för fågelnäbbskniv efter sitt utseende. Kniven är speciellt framtagen för att vara smidig när du gör dekorationer.  Victorinox Grand Maïtre en serie klassiskt designade, helsmidda knivar av tysk typ. Knivarna är smidda ur ett stycke och man får då en sömlös övergång mellan bladet och det ergonomiska handtaget.Detta skapar perfekt balanserade knivar som också är ögongodis. Eggen på knivarna har den traditionella europeiska slipningen.Redskapen är lätta att rengöra och tål undantagsvis att diskas i maskin, men rekommendationen är ändå att de skall handdiskas för en längre livslängd.Victorinox är kända för sina schweiziska arméknivar med multifunktion och har sedan starten berikat världen med sina högkvalitativa knivar, nuförtiden gjorda i rostfritt stål.Knivtillverkaren grundades 1884 men bytte 1909 namn till Victoria efter grundarens mamma som gick bort det året, samma år började man använda sitt välkända emblem, korset i skölden. När man 1921 började använda rostfritt stål i produktlinjen byttes namnet till Victorinox, en sammansättning av Victoria och inox som är synonymt med rostfritt stål, på franska acier inoxydable.
 • Kai Shun Classic DM-0715 Tournierkniv 6 cm

  Kai Shun Classic DM-0715 Tournierkniv 6 cm
  Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shun-knivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker - i Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre!
 • Global GSF-34 Tournierkniv 6 cm Tyngre

  Global GSF-34 Tournierkniv 6 cm Tyngre
  Helsmidd tournierkniv längd 6 cm. Tyngre än GSF-17.Bladets längd: 6 cm

Fler tips på tournierknivar

 • Jamie Oliver Tournierkniv 7 cm

  Jamie Oliver Tournierkniv 7 cm
  Med den här tournierkniven från Jamie Oliver får du ett smart verktyg med ett kort böjd blad som passar perfekt för att skala eller forma frukt och grönsaker. Kniven är tillverkad av rostfritt stål och är ishärdad för extra slitstyrka och maximal prestanda. Den är dessutom otroligt välbalanserad, så att du får ett grepp som är både bekvämt och säkert. Knivbladet är 7 centimeter långt och knivens totallängd är 18,3 centimeter. Använd den med fördel för att göra vackra pocherade päron, eller för att skära upp de färska kronärtskockorna från trädgårdgårdslandet – med rätt redskap är det bara fantasin som sätter gränserna i köket.Man kan säga att Jamie Oliver och det franska märket Tefal utgör ett helt perfekt matlagningsteam. De har tagit fram produkter ihop i närmare två decennier, ett samarbete där Jamie bidrar med sin stora kunskap och passion för mat medan Tefal står för innovativ teknik och förstklassig prestanda. Resultatet är riktigt högkvalitativa produkter som du kan lita på, och som gör matlagning från grunden till en riktig fröjd.
 • Uptown Tournierkniv 8 cm

  Uptown Tournierkniv 8 cm
  Tournierkniv i molybdenum vanadium-stål?
 • Tournierkniv

  Tournierkniv
  Tournierkniv i rostfritt stål med plasthandtag
 • Jamie Oliver Tournierkniv 7 cm

  Jamie Oliver Tournierkniv 7 cm

Så tornerar man potatis enligt LeCordon Bleu

I det här klippet visar kocken Jon-Paul Hutchins från Le Cordon Bleu College of Culinary Arts hur man rent tekniskt tornerar potatisar. Han visar hur man håller tornerkniven och hur man jobbar med knivbladet under torneringen.