Knivset » Special » Tournierknivar

Märken på tournierknivar:

Tournierknivar

En tournierkniv är en specialkniv som används för att arbeta med garnityr. Det är också en praktisk skalkniv som kan användas för att tornera potatis eller andra runda grönsaker och frukter. Det är det svängda knivbladet som ger funktionaliteten till tournerknivarna. Vissa säger att tournering särskiljer proffsen från amatörer. En teknik som kräver mycket träning och färdighet. Men du behöver en tournierkniv för att utföra processen.

 • Kai Shun Classic DM-0715 Tournierkniv 6 cm

  Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shun-knivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker - i Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre!
 • Global GSF-34 Tournierkniv 6 cm Tyngre

  Helsmidd tournierkniv längd 6 cm. Tyngre än GSF-17.Bladets längd: 6 cm
 • Global GS-8 Tournierkniv 7 cm

  Global tournierkniv 7 cm.Bladets längd: 7 cm
 • Victorinox Tournierkniv, stort handtag rosenträ

  Victorinox Tournierkniv, stort handtag rosenträ från Victorinox
 • Victorinox Tournierkniv 6 cm Fibrox Svart

  Tournierkniv med svart nylonhandtag, bladets längd 6 cm.En enkel  tournierkniv eller formkniv med ett greppvänligt skaft i ett hygieniskt material som fyller sin funktion väl. Bladets spetsiga och lätt böjda utformning påminner vagt om en fågelnäbb därav kallas den också för fågelnäbbskniv. Bladets kurvning gör det enklare att skapa snygga dekorationer och att ta bort skal och ojämnheter från frukt och grönsaker.Som namnet säger är den specialiserad på att tornera, formskära eller om man så vill tälja figurformer av livsmedel. Mest frekvent i restaurangköket är väl att tornera potatis och grönsaker. Men som med så mycket annat här i livet, är det bara fantasin som sätter stopp för användningsområden.Victorinox Standard är en serie knivar och köksredskap av god vardagskvalité. Knivbladen i rostfritt stål håller hög kvalité, har god skärpa och är lättslipade. Handtagen som är ergonomiska med nylonskaft i optimal kvalitet, ger en bra vardagskniv som är prisvärd och tillgänglig för alla kök.Tål maskindisk men handdisk rekommenderas. Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.Victorinox är kända för sina schweiziska arméknivar med multifunktion och har sedan 1884 berikat världen med sina högkvalitativa knivar gjorda i rostfritt stål.  
 • Global GSF-17 Tournierkniv 6 cm

  Global helsmidd Tournierkniv 6 cm.Tourniering är förövrigt ett speciellt sätt att skära potatis!Bladets längd: 6 cm
 • Tamahagane 3-PLY Steel Tournierkniv 7 cm

  Denna tourneirkniv från Tamahagane är en kniv med treskiktsstål. Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka.
 • Tamahagane San Kyoto Tournierkniv 7 cm

  Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Bladets längd: 7 cmCentrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkrav En liten följsam skalkniv, som med dess svängda blad är perfekt till att skala rundade frukter och grönsaker med. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull. 
 • Tamahagane SAN Tournierkniv 7 cm

  Tamahagane SAN tournierkniv är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
 • Tamahagane Kyoto Tournierkniv 7 cm

  Tamahagane Kyotos tournierkniv har 63 lager stål i Damaskusdesign. Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Tamahagane Kyoto levereras i exklusivt Bambuschatull
 • Global SAI-S04 Tournierkniv 6,5 cm

  Global SAI S04 Tournierkniv 6,5 cmBladets längd: 6,5 cmGlobal Sai är uppbygd av tre lager stål med ett hårdt härdat rostfritt stål i kärnan samt ett mjukare stål som omsluter detta. Den hamrade ytan på bladet ger kniven en spännade karaktär.Handtaget är ergonomiskt utformat med ett skönt grepp och de klassiska Globalprickarna finns naturligtvis med om än i lite mer diskret utförande.Varje Global SAIkniv är numrerad. Genom att registrera kniven erhåller man en fri första omslipning av kniven. Dessutom blir man medlem i SAI-klubben när man registrerar sin kniv. Som medlem i SAI-klubben får man förutom ett förmånligt välkomsterbjudande även exklusiva erbjudanden och chansen att vinna matlagningstävlingar med kändiskockar. Registrera din SAI-kniv >>
 • Global SAI-F03 Tournierkniv 6,5 cm Helsmidd Enkelstål

  Global SAI F03 Helsmidd tournierkniv 6,5 cmBladets längd: 6,5 cmDenna kniv är av ett lager stål till skillnad mot övriga knivar i SAIserien. Den hamrade ytan på bladet ger kniven en spännande karaktär.Handtaget är ergonomiskt utformat med ett skönt grepp och de klassiska Globalprickarna finns naturligtvis med om än i lite mer diskret utförande.Varje Global SAIkniv är numrerad. Genom att registrera kniven erhåller man en fri första omslipning av kniven. Dessutom blir man medlem i SAI-klubben när man registrerar sin kniv. Som medlem i SAI-klubben får man förutom ett förmånligt välkomsterbjudande även exklusiva erbjudanden och chansen att vinna matlagningstävlingar med kändiskockar. Registrera din SAI-kniv >>
 • Victorinox Grand Mâitre Tournierkniv 8 cm Svart

  Tournierkniv med svart skaft, bladlängd 8 cm, kommer i en presentask.Bladets längd: 8 cmEn liten smidig formkniv som även kallas för fågelnäbbskniv efter sitt utseende. Kniven är speciellt framtagen för att vara smidig när du gör dekorationer.  Victorinox Grand Maïtre en serie klassiskt designade, helsmidda knivar av tysk typ. Knivarna är smidda ur ett stycke och man får då en sömlös övergång mellan bladet och det ergonomiska handtaget.Detta skapar perfekt balanserade knivar som också är ögongodis. Eggen på knivarna har den traditionella europeiska slipningen.Redskapen är lätta att rengöra och tål undantagsvis att diskas i maskin, men rekommendationen är ändå att de skall handdiskas för en längre livslängd.Victorinox är kända för sina schweiziska arméknivar med multifunktion och har sedan starten berikat världen med sina högkvalitativa knivar, nuförtiden gjorda i rostfritt stål.Knivtillverkaren grundades 1884 men bytte 1909 namn till Victoria efter grundarens mamma som gick bort det året, samma år började man använda sitt välkända emblem, korset i skölden. När man 1921 började använda rostfritt stål i produktlinjen byttes namnet till Victorinox, en sammansättning av Victoria och inox som är synonymt med rostfritt stål, på franska "acier inoxydable".
 • G-69 Skinkkniv 27 cm

  Lång, flexibel filékniv. Fungerar utmärkt till såväl skinka och lax som till de hemmagjorda tårtbottnarna.
 • GSF-17 Tournierkniv 6 cm

  En liten smidd kniv som är följsam och lättanvänd. Dess svängda blad gör att den är perfekt till att skala rundade frukter och grönsaker med.
 • SAI-S04 Tournierkniv 6,5 cm

  En liten följsam skalkniv, dess svängda blad gör att den är perfekt till att skala rundade frukter och grönsaker med.
 • San Kyoto Fisk/köttkniv 17cm

  Denna kniv är med dess höga blad mycket väl lämpad för både grönsaker och fågel. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull.
 • Tamahagane Tournierkniv 70 mm

  Tamahagane Tournierkniv 70 mm från Tamahagane
 • Kai Classic Tournierkniv 6 cm

  Kai Classic Tournierkniv 6 cm från Kai
 • Global SAI Tournierkniv 6,5cm, helsmidd, enkelstål

  Global SAI Tournierkniv 6,5cm, helsmidd, enkelstål från Global
 • Xantia Tournierkniv 6cm

  Xantia Tournierkniv 6cm från Xantia
 • Tamahagane SAN Kyoto Tournierkniv 7 cm

  Tamahagane SAN Kyoto Tournierkniv 7 cm från Tamahagane
 • Tamahagane Kyoto Tournierkniv 7 cm

  Tamahagane Kyoto Tournierkniv 7 cm från Tamahagane
 • Global Tournierkniv 6cm tyngre

  Global Tournierkniv 6cm tyngre från Global
 • Global SAI Tournierkniv 6,5cm

  Global SAI Tournierkniv 6,5cm från Global
 • Victorinox Tournierkniv 6 cm, svart nylonhandtag

  Victorinox Tournierkniv 6 cm, svart nylonhandtag från Victorinox
 • Global Tournierkniv 7cm

  Global Tournierkniv 7cm från Global
 • Tournierkniv

  Tournierkniv i rostfritt stål med plasthandtag
 • Uptown Tournierkniv 8 cm

  Tournierkniv i molybdenum vanadium-stål
 • GLOBAL Tournierkniv Tyngre 6 cm Rostfritt Stål

  GLOBAL levererar knivar av hög kvalité som passar både hemmakocken som de professionella. Detta är en tournierkniv och det svängda bladet är perfekt för att skala frukt och grönsaker till salladen, efterrätten eller kanske fikastunden. Kniven är lättanvänd och har lite extra tyngd i sig för bättre resultat.
 • MAC Chef Tournerkniv 6 cm Rostfritt Stål

  Tournerkniven från MAC i serien Chef är en proffskniv tillverkad i Chrome Molybdenm Vanadium stål och handtag i laminerat björkträ. Det hårda stålet gör eggen extra slitstark och lätt att vässa. Den lilla och behändiga tournerkniven kan användas för både skalning, dekorering eller för att gröpa ur melonen. Tack vare knivens formade topp kan du även lätt ta bort jordgubb- och tomatskaft. Kniven är ett perfekt precisionsredskap som är lätt att kontrollera och använda för ett proffsigt och snyggt resultat.
 • Victorinox Tournierkniv

  Victorinox Tournierkniv från Victorinox
 • Tournierkniv, 6 cm - Exxent Professional

  Tournierkniv, 6 cm - Exxent Professional
 • Tournierkniv 6cm

  L 6 cm Pris per st
 • Global GS-8 Tournierkniv 7cm

 • Global GSF-17 Tournierkniv 6cm

 • Global GSF-34 Tournierkniv 6cm tyngre

 • Tournierkniv Helsmidd 6,5cm - Global Sai

  En liten, smidd, följsam skalkniv, dess svängda blad gör att den är perfekt till att skala rundade frukter och grönsaker med.Enkelstål, Cromova 18
 • Tournierkniv 6,5cm - Global Sai

  En liten följsam skalkniv, dess svängda blad gör att den är perfekt till att skala rundade frukter och grönsaker med.Blad i 3 lager, Cromova 18-stål i kärnan och mjukare SUS-410-stål i sidorna.
 • Tournierkniv 6cm KAI Shun Classic

  Tournierkniv med en bladlängd på 6 cm från KAIs serie Shun Classic. Blad i 65 lager Damaskusstål med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i SUS-430- och SUS-431-stål. Stålets HRC ligger på 60-62. Handtag i svart Pakkaträ. En liten följsam skalkniv, med dess svängda blad är den perfekt till att skala rundade frukter och grönsaker med. Den speciella tillverkningsmetoden i KAI Shun Classic där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager runt en kärna av mycket hårt VG-10-stål gör knivarna närmast overkligt skarpa och tåliga. Knivbladets uppbyggnad gör också att kniven inte går av vid hård belastning. Knivarna är tillverkade för hand, inklusive stålarbetet, vilket ger varje kniv ett unikt mönster i stålet. Handtagen av Pakkawood, tunna lager ädelträ som varvas med plast under hårt tryck, är D-formade och ligger skönt i handen.
 • Tournierkniv 7 cm - Tamahagane

  En liten följsam skalkniv, som med dess svängda blad är perfekt till att skala rundade frukter och grönsaker med. Knivbladet är tillverkat i tre lager med ett hård VG-5-stål i kärnan, som på vardera sida omges av ett mjukare SUS-410-stål. Handtaget är tillverkat av rostfritt stål. Bladlängd: 7 cm Nämn ordet ”tamahagane” för en japan, och han eller hon får något drömskt i blicken. Det är nämligen namnet på det sägenomspunna stål som används för att smida japanska samurajsvärd. Samma teknik som användes för samurajsvärden används nu av Tamahagane. Tre lager stål (mjukt-hårt-mjukt) valsas ut till knivämnen. Centrumstålet är hårt VG5-stål, sidostålet består av mjukare SUS410-stål. Tekniken ger en fantastisk egg kombinerad med extremt bra styrka och rosttålighet. Det mycket greppvänliga handtaget är tillverkat i rostfritt 18/10-stål, och har en design inspirerad av bambu.
 • Tournierkniv 7 cm - Tamahagane Kyoto

  En liten följsam skalkniv, dess svängda blad gör att den är perfekt till att skala rundade frukter och grönsaker med. Alla Tamahagane Kyoto levereras i vackra bambuschatull. Knivbladet är tillverkat i 63 lager med ett hårt VG-5-stål i kärnan, som på vardera sida omges av 31 lager mjukare SUS-410-stål. Handtaget är tillverkat av mattblästrat, rostfritt stål. Bladlängd: 7 cm Nämn ordet ”tamahagane” för en japan, och han eller hon får något drömskt i blicken. Det är nämligen namnet på det sägenomspunna stål som används för att smida japanska samurajsvärd. Samma teknik som användes för samurajsvärden används nu av Tamahagane. Tamahagane Kyoto är en kniv med 63 lager stål i damaskusdesign, en hård kärna varvat med mjukare stål ger en mycket stark och följsam kniv. Bladet hamras för att uppnå det vackra mönster som pryder bladet. Varje kniv får därmed en unik mönstring. Det rostfria stålhandtaget är mattblästrat vilket ger både en fin kontrast till bladet och en behaglig känsla. Kyotoknivarna levereras i ett exklusivt knivschatull av bambu.
 • Tournierkniv 7 cm - Tamahagane San

  Tournierkniv med en bladlängd på 7 cm från Tamahaganes serie SAN. Blad i 3 lager, med hårt VG-5-stål i kärnan och mjukare SUS-410-stål i sidorna. Handtag i brunt pakkawood. En mycket användbar skalkniv som fungerar bra till att skala, rensa svamp eller att hacka smågrönsaker på skärbrädan.
 • Tournierkniv 7 cm - Tamahagane San Kyoto

  Tournierkniv från Tamahaganes serie San Kyoto med en bladlängd på 7 cm. Blad i 63 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och sidor i mjukare SUS-410-stål. Handtag i Mikarta. En liten följsam skalkniv, som med dess svängda blad är perfekt till att skala rundade frukter och grönsaker med. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull.
 • Tournierkniv 6 cm, träskaft

  En brukskniv med Victorinox' fina stål till ett fantastiskt pris!   Tournierkniven är ett självklart val för att skala potatisen.  
 • Victorinox Tournierkniv, 6 cm, träskaft

  Tournierkniv för att bland annat få snygga och jämna rotfrukter. Victorinox knivar tillverkas sedan 1884 i den lilla schweiziska staden Ibach. Victorinox har blivit mycket populära i restaurangkök världen över på grund av sin höga kvalitet och prisvärdhet.