Sabreringssabel

Öppna din champagne eller bubbel med stil! Skaffa en bra sabreringssabel i rostfritt stål som balanserats perfekt för att klara öppna flaskan snyggt på första sabreringen.

Populärt inom sabreringssabel

 • Georg Jensen Indulgence Champagnesabel

  Georg Jensen Indulgence Champagnesabel
  Champagnesabel från Georg Jensen. Håll champagneflaskan i 20 graders vinkel och låt sabelns baksida glida längs flaskan mot flaskhalsen. När bladet når kanten skär dess kraft av glaset och skiljer hals och kork från resten av flaskan. När man skärt av korken råder vi dig att hälla av en liten mängd efteråt för att skölja bort eventuella glasrester från flaskhalsen. Dubbelkolla det första glaset när du häller upp extra noga för glasrester. Bladet är inte vasst, det är sabelns kraft som öppnar flaskan. OBS: Förvara sabeln och avhuggna flaskor och korkar utom räckhåll för barn och djur. Var försiktig när du hanterar flaskan och glasrester och drick inte direkt ur flaskan.
 • Lion Sabatier Champagnesabel

  Lion Sabatier Champagnesabel
  Gör en festkväll lite festligare med franska Lion Sabatiers eleganta champagnesabel. Sabeln är framställd i rostfritt stål och trä och har en enkel och vass design. När sabelns blad träffat flaskhalsens kant, åker korken av en smäll.
 • Jean Dubost Champagnesabel, ek

  Jean Dubost Champagnesabel, ek
  En vacker champagnesabel som du använder för att sabrera champagne. Ett traditionell sätt att öppna en champagneflaska sedan 1800-talet som kommer imponera på dina gäster! Champagnesabeln passar även att ge bort som en present till någon som är en champagne-konnässören.Blad i rostfritt stålSkaft i ekträJean Dubost har tillverkat professionella knivverktyg sedan 1920 genom fyra generationer av knivmakare som fortfarande fokuserar på hög kvalité. Det speciella med Jean Dubost är att de är certifierade 100% made in Thiers -France. Det innebär att de både designar och tillverkar sina bestick, köksknivar mm. i Thiers, och därmed bidrar de också till att bevara lokal sysselsättning med välbevarat traditionellt franskt kunnande och ett lågt CO₂-avtryck.
 • Dorre - Champagnesabel 42 cm

  Dorre - Champagnesabel 42 cm
  Med Dorres champagnesabel Salut öppnar du champagneflaskan snabbt och stilfullt, så kallat sabrera. Rätt utfört går flaskans hals av och tack vare trycket i flaskan når inget glassplitter ner i drycken.Det franska ordet för sabel är sabre, varifrån ordet sabrera kommer ifrån. Sabreringssabeln kommer i en fin presentask och är en perfekt gåva till den som tycker om bubbel.

Fler tips på sabreringssabel

 • Viski - Belmont Champagnesabel

  Viski - Belmont Champagnesabel
  Viski är ett märke som satsar på moderna tillbehör för vin och baren med klassiska funktioner och exceptionell design. Med produkter i hög kvalité erbjuder dom allt du behöver till baren och lite till.En champagnesabel med rostfritt rundat blad, trähandtag och medföljande tunn träförvaringsbox. Ca 42 cm lång.
 • Laguiole - SÅLD Champagnesabel

  Laguiole - SÅLD Champagnesabel
  LaGuiole champagnesabel med horn handtag.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Georg Jensen - Indulgence Champagnesabel 44 cm

  Georg Jensen - Indulgence Champagnesabel 44 cm
  En champagnesabel med elegans. Håll champagneflaskan i 20 graders vinkel och låt sabelns baksida glida längs flaskan mot flaskhalsen. När bladet når kanten så skär kraften av glaset. Där och då skiljs hals och kork. En kul sätt att börja festen på!
 • Lion Sabatier - Champagnesabel 27 cm

  Lion Sabatier - Champagnesabel 27 cm
  Exklusiv champagne-sabel från Lion Sabatier, som öppnar din champagneflaska med stil. Skarp, perfekt balans och klassisk design. Den ultimata detaljen som gör festen extra lyckad! Tillverkad av stål och trä.
 • Renoir - Champagnesabel Sommelier Svart

  Renoir - Champagnesabel Sommelier Svart
  Med Renoirs exklusiva champagnesabel Sommelier öppnar du champagneflaskan snabbt och stilfullt, så kallat sabrera. Rätt utfört går flaskans hals av och tack vare trycket i flaskan når inget glassplitter ner i drycken. Sabeln kommer i en tjusigt träetui.Det franska ordet för sabel är sabre, varifrån ordet sabrera kommer ifrån. Sabreringssabeln kommer i en fin presentask och är en perfekt gåva till den som tycker om bubbel.
 • Laguiole - Champagnesabel Olivträ 40,7 cm

  Laguiole - Champagnesabel Olivträ 40,7 cm
  En klassisk champagnesabel från Laguiole en Aubrac. En Champangesabel är den perfekta presenten till hen som har allt eller varför inte sätt guldkant på nyårsafton genom att imponera på dina gäster vid 12-slaget?Den vackra sabeln tillverkas helt för hand i Laguiole, Frankrike, och ryggen på handtaget pryds av ett mönster, unikt för hantverkaren som står bakom verket, samt Laguiole en Aubracs ikoniska bi. Den levereras i en elegant låda i ekträ med magnetiskt lås.Laguioles redskap håller otroligt hög kvalitet och Laguiole lämnar därför livstidsgaranti på alla sina produkter. Eftersom olivträ är ett levande material kan skiftningar i färg förekomma.

Varifrån kommer traditionen sabrering?

Sabrering innebär att man skär av flaskhalsens kant med en svingande rörelse för att frigöra korken, och det anses vara en elegant och traditionell metod för att öppna champagne. Sabrering är ofta associerat med festliga tillställningar och har sitt ursprung från Napoleontiden.

Traditionen att sabrera champagne kommer från det franska arméofficerskåren under Napoleonstiden. Legenden säger att de skar av flaskhalsarna med sina svärd efter segrar i slag för att fira och skåla i triumfen. Traditionen spreds snabbt och blev en viktig del av det franska samhällets festliga kultur, och har sedan spridits till andra delar av världen. Idag är sabrering fortfarande en eftertraktad och beundrad konstform, och används ofta för att fira speciella tillfällen och högtider.

Lär dig sabrera champagne