Sabreringssabel

Öppna din champagne eller bubbel med stil! Skaffa en bra sabreringssabel i rostfritt stål, med bästa tyngden som balanserats för att du ska kunna öppna champagneflaskan snyggt på första sabreringen.

Populärt inom sabreringssabel

 • Lion Sabatier Champagnesabel

  Lion Sabatier Champagnesabel
  Gör en festkväll lite festligare med franska Lion Sabatiers eleganta champagnesabel. Sabeln är framställd i rostfritt stål och trä och har en enkel och vass design. När sabelns blad träffat flaskhalsens kant, åker korken av en smäll.
 • Georg Jensen Indulgence Champagnesabel

  Georg Jensen Indulgence Champagnesabel
  Champagnesabel från Georg Jensen. Håll champagneflaskan i 20 graders vinkel och låt sabelns baksida glida längs flaskan mot flaskhalsen. När bladet når kanten skär dess kraft av glaset och skiljer hals och kork från resten av flaskan. När man skärt av korken råder vi dig att hälla av en liten mängd efteråt för att skölja bort eventuella glasrester från flaskhalsen. Dubbelkolla det första glaset när du häller upp extra noga för glasrester. Bladet är inte vasst, det är sabelns kraft som öppnar flaskan. OBS: Förvara sabeln och avhuggna flaskor och korkar utom räckhåll för barn och djur. Var försiktig när du hanterar flaskan och glasrester och drick inte direkt ur flaskan.
 • Pulltex Champagnesabel, 50,5 cm, rostfritt stål/ek

  Pulltex Champagnesabel, 50,5 cm, rostfritt stål/ek
  Finns det något festligare än en snygg sabrering? Med en champagnesabel från Pulltex blir det lätt att imponera på dina gäster och servera bubblorna med stil.Pulltex champagnesabel är totalt 50,5 centimeter lång och levereras i en snygg trälåda. Handtaget är tillverkat av ek som omger båda sidorna av skaftet och fortsätter från bladet, vilket gör designen så tålig att den kan användas i generationer. Sabeln är tillverkad i Italien och ekträet kommer från Europa. Efter användning bör du torka av sabeln med en trasa och förvara den i den medföljande lådan.Det är ingen tillfällighet att många sommelierer använder just produkter från Pulltex när de letar efter vinöppnare och andra tillbehör. Det är nämligen ett av världens mest uppskattade varumärken när det kommer till utrustning som hjälper dig att njuta av druvornas nektar på bästa sätt.
 • Pulltex Hussard champagnesabel, 50,5 cm, rostfritt stål/ek

  Pulltex Hussard champagnesabel, 50,5 cm, rostfritt stål/ek
  Finns det något festligare än en riktigt snygg sabrering? Med Hussard champagnesabel från Pulltex blir det enkelt att imponera på gästerna och servera bubblor med stil.Hussard champagnesabel har en något rundad design och är totalt 50,5 centimeter lång. Den är helt tillverkad i Italien, av högkvalitativt rostfritt stål och europeisk ek. Handtaget i ek sträcker sig på båda sidor av skaftet som fortsätter från bladet, en design som gör sabeln så tålig att den kan användas i generationer. Efter användning bör sabeln torkas av med en trasa och förvaras i den lyxiga trälådan som medföljer.Pulltex är ett av världens mest uppskattade varumärken när det kommer till utrustning för att njuta av vin. Det är alltså ingen slump att många vinkännare och sommelierer använder vinöppnare och andra vintillbehör från Pulltex.

Fler tips på sabreringssabel

 • Jean Dubost Champagnesabel, ek

  Jean Dubost Champagnesabel, ek
  En vacker champagnesabel som du använder för att sabrera champagne. Ett traditionell sätt att öppna en champagneflaska sedan 1800-talet som kommer imponera på dina gäster! Champagnesabeln passar även att ge bort som en present till någon som är en champagne-konnässören.Blad i rostfritt stålSkaft i ekträJean Dubost har tillverkat professionella knivverktyg sedan 1920 genom fyra generationer av knivmakare som fortfarande fokuserar på hög kvalité. Det speciella med Jean Dubost är att de är certifierade 100% made in Thiers -France. Det innebär att de både designar och tillverkar sina bestick, köksknivar mm. i Thiers, och därmed bidrar de också till att bevara lokal sysselsättning med välbevarat traditionellt franskt kunnande och ett lågt CO₂-avtryck.
 • Mareld Champagnesabel

  Mareld Champagnesabel
  Mareld Champagnesabel är en elegant och stilren sabel som är perfekt för att öppna champagne på ett imponerande sätt. Sabeln är tillverkad i rostfritt stål med ett handtag i ljust pakkaträ. Den har en bladlängd på 27 cm och en totallängd på 42 cm.Sabel är ett traditionellt sätt att öppna champagne på, och det är ett bra sätt att göra ett intryck på dina gäster. Med lite träning kan du få till en perfekt sabrering, där halsen på champagneflaskan går av med en snygg smäll.Mareld Champagnesabel är en perfekt present till den som älskar champagne. Den kommer i en elegant presentförpackning av hård FSC-märkt kartong.
 • Pulltex - PWC Champagnesabel Handtag i Ek

  Pulltex - PWC Champagnesabel Handtag i Ek
  PWC Champagnesabel Handtag i Ek från Pulltex är en fin gåva till den sanne Champagneentusiasten eller till den som redan har allt. Att sabrera är ett perfekt sätt att imponera på dina gäster eller förhöja ett speciellt tillfälle. Champagnesabeln komm ri en fin låda för förvaring men är också smakfull som display.Det finns många teorier om hur konsten att sabrera en gång startade. Vissa menar att det var Napoleos officierare som sabrerade med sina sablar efter ett lyckat slag. En annan teori är att Napleons mannar fick betalt i Champagne av Madame Clicquot, och att soldaterna red i väg och sabrerade flaskorna i farten. Där om tvistar de lärda. Men en sak är säker – få saker signalerar festligheter som en snygg sabrering! Pulltex lanserar nu denna vackra champagnesabel som garanterat kommer imponera på festdeltagarna.
 • Laguiole - Champagnesabel Olivträ 40,7 cm

  Laguiole - Champagnesabel Olivträ 40,7 cm
  En klassisk champagnesabel från Laguiole en Aubrac. En Champangesabel är den perfekta presenten till hen som har allt eller varför inte sätt guldkant på nyårsafton genom att imponera på dina gäster vid 12-slaget?Den vackra sabeln tillverkas helt för hand i Laguiole, Frankrike, och ryggen på handtaget pryds av ett mönster, unikt för hantverkaren som står bakom verket, samt Laguiole en Aubracs ikoniska bi. Den levereras i en elegant låda i ekträ med magnetiskt lås.Laguioles redskap håller otroligt hög kvalitet och Laguiole lämnar därför livstidsgaranti på alla sina produkter. Eftersom olivträ är ett levande material kan skiftningar i färg förekomma.
 • Georg Jensen - Indulgence Champagnesabel 44 cm

  Georg Jensen - Indulgence Champagnesabel 44 cm
  En champagnesabel med elegans. Håll champagneflaskan i 20 graders vinkel och låt sabelns baksida glida längs flaskan mot flaskhalsen. När bladet når kanten så skär kraften av glaset. Där och då skiljs hals och kork. En kul sätt att börja festen på!
 • Lion Sabatier - Champagnesabel 27 cm

  Lion Sabatier - Champagnesabel 27 cm
  Exklusiv champagne-sabel från Lion Sabatier, som öppnar din champagneflaska med stil. Skarp, perfekt balans och klassisk design. Den ultimata detaljen som gör festen extra lyckad! Tillverkad av stål och trä.
 • Dorre - Charlie Champagnesabel 41 cm

  Dorre - Charlie Champagnesabel 41 cm
  Vill du skapa en minnesvärd och elegant stämning på dina festliga tillfällen? Då är Dorres Charlie Champagnesabel på 41 cm det perfekta valet för dig! Med dess stilrena silverfärg och eleganta trähandtag blir varje champagnesabering en spektakulär upplevelse. Låt varje skål bli ett minnesvärt och sofistikerat ögonblick med denna vackra champagnesabel som garanterat kommer att imponera på dina gäster. Beställ din egen Charlie Champagnesabel idag och låt festligheterna börja!
 • Pulltex - PWC Champagnesabel Hussard Handtag i Olivträ

  Pulltex - PWC Champagnesabel Hussard Handtag i Olivträ
  PWC Champagnesabel Hussard Handtag i Olivträ från Pulltex - att sabrera är ett perfekt sätt att imponera på dina gäster eller förhöja ett speciellt tillfälle. Champagnesabeln är en fin gåva till den sanne Champagneentusiasten eller till den som redan har allt.Champagnesabeln kommer i en fin låda för förvaring men är också smakfull som display. Det finns många teorier om hur konsten att sabrera en gång startade. Vissa menar att det var Napoleos officierare som sabrerade med sina sablar efter ett lyckat slag. En annan teori är att Napleons mannar fick betalt i Champagne av Madame Clicquot, och att soldaterna red i väg och sabrerade flaskorna i farten. Där om tvistar de lärda. Men en sak är säker – få saker signalerar festligheter som en snygg sabrering! Pulltex lanserar nu denna vackra champagnesabel som garanterat kommer imponera på festdeltagarna.
 • Dorre - Champagnesabel 42 cm

  Dorre - Champagnesabel 42 cm
  Med Dorres champagnesabel Salut öppnar du champagneflaskan snabbt och stilfullt, så kallat sabrera. Rätt utfört går flaskans hals av och tack vare trycket i flaskan når inget glassplitter ner i drycken.Det franska ordet för sabel är sabre, varifrån ordet sabrera kommer ifrån. Sabreringssabeln kommer i en fin presentask och är en perfekt gåva till den som tycker om bubbel.

Varifrån kommer traditionen sabrering?

Sabrering innebär att du skär av flaskhalsens kant med en svingande rörelse för att frigöra korken, och det anses vara en elegant och traditionell metod för att öppna champagne. Sabrering är ofta associerat med festliga tillställningar och har sitt ursprung från Napoleontiden.

Traditionen att sabrera champagne kommer från det franska arméofficerskåren som tjänstgjorde under Napoleon. Legenden säger att de skar av flaskhalsarna med sina svärd efter segrar, för att fira och skåla i triumfen.

Traditionen spreds snabbt och blev en viktig del av det franska samhällets festliga kultur, och har sedan spridits till andra delar av världen. Att kunna sabla en champagne är fortfarande en eftertraktad och beundrad konstform, och används ofta för att fira speciella tillfällen och högtider. För att du ska kunna göra det bra, skaffa en bra sabel.

Lär dig sabrera champagne