Nakiri

Japansk grönsakshackare

Den stora japanska grönsakshackare Nakiri är ett ovärderligt redskap i det asiatiska köket. Med denna kniv kan man hacka hårda grönsaker med kraft och stil.

En Nakiri-kniv har ett rakt och högt blad för att du ska kunna skära genom hela grönsaken ner i skärbrädan. Du behöver alltså inte såga, skjuta eller dra kniven för att komma igenom.

Populärt inom nakiri

  • BLACKSMITH Nakirikniv 17cm

    BLACKSMITH Nakirikniv 17cm
  • Yaxell Zen Nakiri-/Grönsakskniv 18 cm

    Yaxell Zen Nakiri-/Grönsakskniv 18 cm
    Nakiri är namnet på en japansk grönsakshacka och kännetecknas av dess näst intill helt rektangulär bladform utan spets. Med sitt raka blad lämpar den sig väl för intensivt hackande och tillåter dig att skära hela vägen ner i skärbrädan utan att skjuta eller dra kniven.Att köpa en japansk kökskniv från Yaxell är mer än att bara köpa en kniv. Det är lika mycket ett stycke hantverkskonst med en lång historia och tradition. Yaxells knivar är knivar med berättelser i sig. Material: VG10 Cobalt-Molybdenum-Vanadium rostfritt stål (blad) Mikarta (skaft).
  • Kai - Wasabi Black Grönsakskniv 16,5 cm Nakiri

    Kai - Wasabi Black Grönsakskniv 16,5 cm Nakiri
    Japansk grönsakshacka från KAI med högt blad som passar utmärkt till att hacka grönsaker.Om Nakiri:Nakiri är en japansk grönsakskniv och den passar för alla typer av grönsaker. Allt från att strimla sallad till att förbereda grönsaker för en snabb wokning – du kommer att gilla Nakiris snabba precision. Den distinkta och trubbiga spetsen gör Nakiri extra säker att använda. Den något böjda kniveggen gör att livsmedlen släpper snabbare från bladet och gör hackande, skivande och skärande till ett rent nöje.
  • Miyabi - Raw 5000 FCD Nakiri 17 cm

    Miyabi - Raw 5000 FCD Nakiri 17 cm
    Rejäl grönsakskniv i serien Raw 5000 FCD från Miyabi. Nakiri är en väldigt populär modell av orientalisk grönsakskniv. Den skall inte förväxlas med en yxa utan är till för att hacka, inte hugga. Denna modell är anpassad för vertikala rörelser och med sin raka profil får du en stor träffbild på skärbrädan.Knivbladet är uppbyggt av 49 lager FC61-stål som ger en riktigt vass egg. Handtag av pakkaträ.

Fler tips på nakiri

  • Suncraft Senzo Nakiri kniv

    Suncraft Senzo Nakiri kniv
    Suncraft Senzo Nakiri kniv som är en perfekt kombination mellan design och klassiskt japanskt hantverk. Kniven har ett handtag av pakkaträ och bladets finish har tydliga damasucs. Dessutom har handtaget en liten röd stötabsorberande ring. Kniven har en hårdhet på 60-62 HRC och har hela 33 lager. Kärnstålet är VG10 och du för en lätt och balanserad kniv, vilket är ett måste i köket.
  • Zanmai Classic Damaskus Nakiri 16,5 cm

    Zanmai Classic Damaskus Nakiri 16,5 cm
    En kraftfull grönsakshack och kockkniv som slår allt motstånd!Med denna Nakiri/grönsakshack från Japan förbereder du salladen på nolltid! Det kraftiga bladet är tillverkat i bästa möjliga material och består av 33 lager stål, samt en kärna av VG-10. Handtaget är snyggt designat och får kniven att sticka ännu mer. Materialet i handtaget heter Corian och består av naturliga mineraler och bidrar till ett fast grepp och ergonomisk användning.Japan är känt för sin kniv- och svärdskonst, där de alltid sätter kvalité först. Bakom produktionen av denna grönsakshack står Mcusta, ett världsberömt knivmärke vars popularitet skjutit i höjden under de senaste 20 åren. Vill du ha en av världens absolut bästa knivar i ditt kök är denna Zanmai Nakiri definitivt något för dig! Specifikationer:- Material: Vit Corian, stål.- Längd: 33 cm.- Bladlängd: 16,5 cm.- Vikt: 0,3 kg.- Rengöring: Handdiskas.  
  • Nakiri Classic 16,5 cm

    Nakiri Classic 16,5 cm
    Nakiri / grönsakshack på 16,5 cm är en riktigt rejäl kockkniv med vitt handtag i Corian. En kniv för både proffs och hemmakockar. Knivbladet är belagt med hela 33 lager av Damaskusstål och har en kärna av VG-10. Handtagen är tillverkade i Corian, ett kompositmaterial som består av 2/3 naturliga mineraler och 1/3 akryl, samt pigment.Nakiri / grönsakshack är dubbelslipade knivar utformade speciellt för att arbeta med grönsaker. Nakiris kännetecknas av sina plana profiler och rektangulära former. Den här profilen gör att dessa knivar är perfekta för att skära och hacka med. Nakiris är ofta tunna för att optimera prestanda.
  • Nakiri kniv rostfritt stål 14 cm

    Nakiri kniv rostfritt stål 14 cm
  • Miyabi - Mizu 5000MCT Nakiri Grönsakskniv 17 cm

    Miyabi - Mizu 5000MCT Nakiri Grönsakskniv 17 cm
    Hacka grönsaker som aldrig förr med den här fantastiska Nakiri kniven från Miyabi serien Mizu5000MCT. Kniven låter dig arbeta med lätthet i köket och tillaga ljuvliga rätter. Nakiri är en grönsakskniv som är utmärkt att hacka alla sorters grönsaker med och är speciellt utformad för just lodräta rörelser. Kniven är tillverkad i Seki, Japan som med stor skicklighet skapar enastående hantverk. Knivens kärna består av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål som är täckt av två lager hamrat rostfritt stål vilket ger bladet dess unika och vackra mönster. Bladet har sedan slipats enligt den traditionella tre-stegs metoden Honbuzake. För hand slipas bladet tre gånger för ökad skärpa vilket resulterar i en sylvass egg. Handtaget är tillverkat i Micarta, ett material som är både slitstarkt och bekvämt att hålla i. Metallocket på handtagets ände balanserar ut kniven och fulländar dess eleganta utseende. En välbalanserad och enastående kniv du kommer ha användning för under många år framöver. Diska kniven för hand och torka av den direkt med en torr handduk.
  • FF Nakiri-kniv 16 cm

    FF Nakiri-kniv 16 cm
    Universalkniv i asiatisk stil med brett knivblad som passar perfekt för att hacka större grönsaker. Knivbladet är tillverkat av beständigt, japanskt rostfritt stål. Det ergonomiskt utformade handtaget har ett väl tilltaget fingerskydd. Alla knivar i Fiskars Functional Form-serie tål maskindisk.
  • Zwilling Pro Nakiri 17 cm

    Zwilling Pro Nakiri 17 cm
  • Suncraft Sakamoto Nakiri kniv

    Suncraft Sakamoto Nakiri kniv
    Sakamoto Nakiri kniv med en unik skärpa. Kniven är smidd i tre lager och har en hårdhet på 58-60 HRC. Sakamoto kniven har en hållbar och basal design, därför kan du enkelt klara av matlagningens hack- och skäruppgifter. Dessutom får du ett ergonomiskt och komfortabelt handtag, vilket ger dig möjlighet att lägga fokus på matlagningen.För att maximera knivens livslängd och få det bästa resultatet krävs en varsam behandling. Kniven är gjord i kolstål, vilket gör den riktigt vass men också känslig för hårda ytor som exempelvis avokadokärnor eller hummerskal. Den bör heller inte användas för att skrapa av skärbrädan eftersom eggen då kan ta skada.Tack vare materialet är kniven väldigt enkel att slipa upp om den blir slö och du kan fortsätta njuta av den otroliga skärpan.
  • Veggie Shadow Grönsakskniv Nakiri 17cm

    Veggie Shadow Grönsakskniv Nakiri 17cm
  • Zwilling - Twin Fin II Kniv Nakiri 16,5 cm

    Zwilling - Twin Fin II Kniv Nakiri 16,5 cm
    Nakiri kniven ur serien Twin Fin II från Zwilling låter dig arbeta med smidig hand i köket. Nakiri är en grönsakskniv du kan hacka och skära alla sorters grönsaker med och gör matlagningen enklare då kniven är speciellt anpassad för lodräta rörelser. En otroligt skarp och högkvalitativ kniv du kommer ha stor nytta av. Alla knivar i serien Twin Fin II har ett blad tillverkat i Nitro 60 stål som håller hög kvalité och har härdats genom FRIODUR® metoden vilket motverkar rostangrepp och gör att knivens skärpa bibehålls under lång tid. Bladet slipas för hand enligt den traditionella Honbuzake metoden, en tre-stegs metod i vilken varje steg ökar knivens skärpa och resulterar i en sylvass egg. Med dessa knivar blir matlagningen ett nöje och underlättar allt hackande och skärande. Handgjorda och tillverkade i Seki, Japan och tål diskmaskin.
  • Zwilling - Zwilling Pro Nakirikniv 17 cm

    Zwilling - Zwilling Pro Nakirikniv 17 cm
    Denna modell av rektangulär grönsakskniv har fått sitt namn från Japan och kallas nakiri. Modellen har blivit väldigt populär och tillverkas nu även som smidda knivar i Europa. Det är en kniv som är rektangulär i sin form och har riktigt bra egenskaper vid grönsaks- och frukthantering. Pro är en professionell helsmidd kniv för alla matintresserade, och kniven har ett klassiskt ergonomiskt utformat handtag.Knivbladet är tillverkat i en optimal balans mellan krom och kolhalt av högsta kvalitet, patenterat av Zwilling J.A. Henckels. Materialet, Friodur®-stål, är härdat till en hårdhet av 57 HRC. Bladet har en elegant design med skuret bolster för ett säkert grepp och handtag av hygienisk svart ABS-plast med det klassiska 3-nitsutseendet.Smidda knivar är stabilare, har lite tyngd och lättare att slipa/bryna. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas i Solingen, Tyskland.
  • BLACKSMITH Nakirikniv 17cm

    BLACKSMITH Nakirikniv 17cm
  • Nakiri kniv rostfritt stål 18 cm

    Nakiri kniv rostfritt stål 18 cm
  • Zanmai Flame Classic Damascus Pro-Nakiri 15,5 cm

    Zanmai Flame Classic Damascus Pro-Nakiri 15,5 cm
    Det perfekta redskapet för dina grönsaker!Älskar du också en stor sallad eller en varm och härlig grönsaksgryta? I så fall kommer denna japanska grönsakshack verkligen att hjälpa dig på traven. Det kraftiga bladet är gjort av 33 lager Damascusstål och har en kärna av VG-10-stål, speciellt utvecklat för köksredskap. Kniven är perfekt när du behöver hacka mycket grönsaker på kort tid och bladet är tillverkat för att hålla skärpan länge och väl. Handtaget i rött pakkaträ är inte bara vackert att titta på utan ser också till att ditt grepp blir både stabilt och bekvämt.Samtliga knivar från Zanmai är tillverkade i den japanska staden Seki City som också kallas för hjärtat av den japanska svärdtillverkningen. Det innebär att knivarna är så nära traditionellt japanskt hantverk man kan komma och att kvalitén slår det mesta.    Specifikationer:- Material: Pakkaträ, stål.- Längd: 33 cm.- Bladlängd: 15,5 cm.- Vikt: 0,4 kg.- Rengöring: Handdiskas.         
  • Miyabi 5000MCD Nakiri grönsaks/ fruktkniv 17 cm

    Miyabi 5000MCD Nakiri grönsaks/ fruktkniv 17 cm
  • Zwilling - Gourmet Nakiri 17 cm

    Zwilling - Gourmet Nakiri 17 cm
    En japansk grönssakskniv som är perfekt att hacka och skära frukt och grönsaker. Kniven har ett tunt blad med en extra tyngd som gör att den skär igenom råvarorna enklare när du hackar. Kniven gör jobbet för dig! Alla knivar i serien Gourmet har ett högkvalitativt stål, med en optimal balans mellan krom och kolhalt för högsta kvalité. FRIODUR®-is-härdningen ger flexibilitet i stålet, och gör bladen motståndskraftiga mot rostangrepp, samt håller kniven skarp längre. Tack vare en tvåstegsprocess har knivarna en fin symmetrisk kant med knivvinkeln cirka 15 grader per sida. Matlagningen blir enkel och behaglig tack vare dessa vassa knivar med sitt ergonomiska handtag. Tillverkas i Solingen, Tyskland.
  • Satake Houcho knivset santoku & nakiri 2 delar

    Satake Houcho knivset santoku & nakiri 2 delar
  • Veggie Shadow Grönsakskniv Nakiri 17cm

    Veggie Shadow Grönsakskniv Nakiri 17cm
  • Fiskars - Functional Form Nakirikniv 16 cm

    Fiskars - Functional Form Nakirikniv 16 cm
    Nakirikniv ur Functional Form från Fiskars är den perfekta kniven att hacka större grönsaker och andra råvaror med. Nakirikniven har ett knivblad i rostfritt stål och en bladlängd på 16 cm.Fiskars serie Functional Form ger dig praktiska lösningar för vardagligt bruk i köket. Produkterna är tillverkade för att vara lätta att använda, enkla att rengöra och smidiga att förvara. I Functional Form sortimentet hittar du ett brett utbud av knivar, saxar, bestick och köksredskap.
  • Japansk Nakirikniv ? Bright Series

    Japansk Nakirikniv ? Bright Series
  • Functional Form nakirikniv 16 cm

    Functional Form nakirikniv 16 cm
  • Zanmai Supreme Twisted Nakiri 16,5 cm

    Zanmai Supreme Twisted Nakiri 16,5 cm
    En rakbladsvass grönsakshack för proffset och hemmakocken!Med en låg vikt och en perfekt balans passar denna grönsakshack utmärkt till matlagningens gröna hinder. Använd den när du förbereder höstens stora grönsaksgryta. Eller varför inte när det är dags för rotfrukter i ugn? Hårda rotfrukter som potatis och palsternacka kan i vilket fall som helst hälsa hem.Det kraftiga bladet är tillverkat i VG-10-stål. Ett lyxigt material som man låtit slipas för hand, allt för bästa möjliga resultat. Handtaget i rött pakkaträ är både vackert och extremt skickligt utformat. Det ser till att kniven ligger perfekt i handen och bidrar till stabilitet och bekvämlighet. Specifikationer:- Material: Pakkaträ, VG-10-Stål.- Längd: 33 cm.- Bladlängd: 16,5 cm.- Vikt: 0,4 kg.- Rengöring: Handdiskas.           
  • Kai Wasabi Black nakirikniv 16,5 cm

    Kai Wasabi Black nakirikniv 16,5 cm
  • Wasabi Grönsakshacka Nakiri 16,5 cm

    Wasabi Grönsakshacka Nakiri 16,5 cm
  • Kyocera Delux keramisk grönsakshacka nakiri 16 cm

    Kyocera Delux keramisk grönsakshacka nakiri 16 cm
  • Kniv Nakiri Shun Classic, 16,5 cm

    Kniv Nakiri Shun Classic, 16,5 cm
    Kockknivarna I serien Shun uppskattas av högklassiga profs såväl som av ambitiösa hobbykockar. Knivarna är tillverkade av damaststål, ett rostfritt stål med 32 lager. Kärnskiktet är tillverkat av VG MAX-stål, en extremt slittålig stål som håller knivarna vassa länge och kan skära genom det tuffaste av material. Denna skärpa tillsammans med knivens välbalanserade vikt leder till outtröttligt arbete.Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förädla damaskens naturliga skönhet. På så sätt är varje Shun kniv oföränderlig och unik - ett konstverk, förenat med hantverk, teknik och design. Inspirerat av den mästerliga konsten av Samurai-svärd gör tekniken för tillverkning av de finaste kockknivarna Shun-serien till och med att leverera knivar med västerländska bladformer.Blad: 16,5 cmSkaft: 12,2 cm
  • Wüsthof Classic Nakirikniv 17 cm

    Wüsthof Classic Nakirikniv 17 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.Bladets längd: 17 cm
  • Nakiri kniv trä 18 cm

    Nakiri kniv trä 18 cm
  • Zanmai Modern Molydenum Nakiri 16,5 cm

    Zanmai Modern Molydenum Nakiri 16,5 cm
    Grönsakshacken för dig som älskar grytor och sallader!Det finns nästan ingenting som slår en ordentlig grönsaksgryta under hösten, eller en stor färsk sallad under sommaren! Med denna nakiri-kniv kommer hackandet gå som en dans! Det stora bladet är tillverkat i Vanadium 8A och har en hamaguriform, vilket innebär att bladet får en sann skärpa och bladstyrka. Handtaget är gjort i svart pakkaträ, som förutom sin stilrena design även bidrar till ett stabilt och bekvämt grepp.Samtliga knivar från Zanmai är tillverkade i den japanska staden Seki City, hjärtat av den japanska svärd- och knivtillverkningen. Lanseringen av Zanmai kan inte kallas för någonting annat än en succé och förtjänar en plats i varje modernt kök! Specifikationer:- Material: Pakkaträ, Vanadium 8A.- Längd: 33 cm.- Bladlängd: 16,5 cm.- Vikt: 0,4 kg.- Rengöring: Handdiskas.     
  • Zanmai Splash Hybrid Damaskus Nakiri 16,5 cm

    Zanmai Splash Hybrid Damaskus Nakiri 16,5 cm
    En ostoppbar grönsakshack!Med ett starkt blad i stål kommer man långt. Men denna nakiri, eller grönsakshack, kommer du kommer hårda rotfrukter som palsternacka och fast potatis inte längre att ha en chans. Det stora bladet är tillverkat i 33 lager rostfritt damascusstål och har en kärna av VG-10-stål. Handslipad i bästa tänkbara material håller den skärpan länge samtidigt som den kommer vara en trogen vän i köket.Zanmai tillverkar alla sina produkter i den nästan heliga japanska staden Seki City. Staden kallas även för det traditionella hjärtat av japansk svärdtillverkning, vilket gjort att dessa knivar blivit otroligt populära. Och de förtjänar det! Definitivt en kniv för dig som älskar matlagning!  Specifikationer:- Material: Pakkaträ, Damascusstål.- Längd: 33 cm.- Bladlängd: 16,5 cm.- Vikt: 0,3 kg.- Rengöring: Handdiskas.       
  • Miyabi - Birch-5000MCD Nakiri Grönsaks-/Fruktkniv 17 cm

    Miyabi - Birch-5000MCD Nakiri Grönsaks-/Fruktkniv 17 cm
    Rejäl grönsakskniv i serien Birch-5000MCD från Miyabi. Nakiri är en väldigt populär modell av orientalisk grönsakskniv. Den skall inte förväxlas med en yxa utan är till för att hacka, inte hugga. Denna modell är anpassad för vertikala rörelser och med sin raka profil får du en stor träffbild på skärbrädan.Knivbladet är uppbyggt av en kärna av stenhårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 100 lager ishärdat rostfritt stål, vilket ger kniven sitt vackra damaskusmönster och en sylvass egg. Handtaget är av masurbjörk.
  • Japansk Nakirikniv - Örtkniv - Original Series

    Japansk Nakirikniv - Örtkniv - Original Series
  • Kai Shun Classic DM-0728 Grönsakskniv Nakiri 16,5 cm

    Kai Shun Classic DM-0728 Grönsakskniv Nakiri 16,5 cm
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Bladets längd: 16,5 cmDamaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
  • Wasabi Grönsakshacka Nakiri 16,5 cm

    Wasabi Grönsakshacka Nakiri 16,5 cm
  • Kai Shun Classic grönsakshacka, -nakirikniv 15 cm

    Kai Shun Classic grönsakshacka, -nakirikniv 15 cm
  • Zwilling Gourmet nakiri grönsakskniv 17 cm

    Zwilling Gourmet nakiri grönsakskniv 17 cm

Så använder man en Nakiri kniv

I det här videoklippet kan man se Chris Cosentino förklara och visa hur man använder en Nakiri. Han klyver och skär bland annat en aubergine och en röd lök. Just det knivbladet som han använder har urgröpningar som gör att grönsakshacket släpper direkt från knivbladet.

ilead