Nakiri

Japansk grönsakshackare

Den stora japanska grönsakshackaren Nakiri är ett ovärderligt redskap i det asiatiska köket. Med denna kniv kan du hacka hårda grönsaker och skära frukt med kraft och stil.

En Nakiri-kniv har ett rakt och högt blad för att du ska kunna skära genom hela grönsaken ner i skärbrädan. Du behöver alltså inte såga, skjuta eller dra nakirikniven för att komma igenom.

Populärt inom nakiri

 • Suncraft Sakamoto Nakiri kniv

  Suncraft Sakamoto Nakiri kniv
  Sakamoto Nakiri kniv med en unik skärpa. Kniven är smidd i tre lager och har en hårdhet på 58-60 HRC. Sakamoto kniven har en hållbar och basal design, därför kan du enkelt klara av matlagningens hack- och skäruppgifter. Dessutom får du ett ergonomiskt och komfortabelt handtag, vilket ger dig möjlighet att lägga fokus på matlagningen.För att maximera knivens livslängd och få det bästa resultatet krävs en varsam behandling. Kniven är gjord i kolstål, vilket gör den riktigt vass men också känslig för hårda ytor som exempelvis avokadokärnor eller hummerskal. Den bör heller inte användas för att skrapa av skärbrädan eftersom eggen då kan ta skada.Tack vare materialet är kniven väldigt enkel att slipa upp om den blir slö och du kan fortsätta njuta av den otroliga skärpan.
 • Zanmai Classic Damaskus Nakiri 16,5 cm

  Zanmai Classic Damaskus Nakiri 16,5 cm
  En kraftfull grönsakshack och kockkniv som slår allt motstånd!Med denna Nakiri/grönsakshack från Japan förbereder du salladen på nolltid! Det kraftiga bladet är tillverkat i bästa möjliga material och består av 33 lager stål, samt en kärna av VG-10. Handtaget är snyggt designat och får kniven att sticka ännu mer. Materialet i handtaget heter Corian och består av naturliga mineraler och bidrar till ett fast grepp och ergonomisk användning.Japan är känt för sin kniv- och svärdskonst, där de alltid sätter kvalité först. Bakom produktionen av denna grönsakshack står Mcusta, ett världsberömt knivmärke vars popularitet skjutit i höjden under de senaste 20 åren. Vill du ha en av världens absolut bästa knivar i ditt kök är denna Zanmai Nakiri definitivt något för dig! Specifikationer:- Material: Vit Corian, stål.- Längd: 33 cm.- Bladlängd: 16,5 cm.- Vikt: 0,3 kg.- Rengöring: Handdiskas.  
 • Samura Damascus nakirikniv, 16,7 cm

  Samura Damascus nakirikniv, 16,7 cm
  Samura har tillverkat denna nakiri-kniv i Kina enligt en japansk metod med Damaskusstål. Nakiri-kniven som lämpar sig väl för att hacka och skära grönsaker. Knivbladet består av 67 lager Damaskusstål som är en teknik där man sammanfogar flera lager av järn och stål vilket ökar bladets skärpa och tålighet. När bladet sedan etsas fram träder de olika lagerna fram i ett unikt mönster.Knivbladet är 16,7 centimeter långt och har en hårdhetsgrad på 61 (HCR) och en tyngd som gör det enklare att både skära och hacka. Det ergonomiska skaftet består av materialet G-10 som är ett härdat och starkt kompositmaterial som står emot fukt. Mellan bladet och skaftet finns antibakteriellt stål vilket är en klar fördel vid matlagning.
 • Wüsthof Classic Nakirikniv 17 cm

  Wüsthof Classic Nakirikniv 17 cm
  Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.Bladets längd: 17 cm

Fler tips på nakiri

 • Satake Kuro Nakiri grönsakskniv, 18 cm

  Satake Kuro Nakiri grönsakskniv, 18 cm
  Med kniven Kuro Nakiri från Satake får du en vacker och välbalanserad nakirikniv, med en form som är optimal för att hacka frukt och grönsaker. Kniven har en bladlängd på 18 centimeter och en totallängd på 32 centimeter. Tack vare den vassa eggen kan kniven hjälpa dig att få din mat ännu godare och nyttigare, eftersom den ger en fin snittyta som hjälper dina råvaror att bibehålla sin färg, saft, smak och spänst. Med en fin snittyta håller råvarorna dessutom längre, och tar inte smak av andra saker i kylskåpet. Den välbalanserade kniven är handsmidd för extra kraft, precision och skärpa. Levereras i vacker trälåda.Knivarna i serien Satake Kuro har blad av grovt hamrat VG-10-damaskusstål i 67 lager som processats hela åtta gånger, vilket gör dem extra vassa och ger en hårdhet på cirka 58 HRC. Kuro-knivarna har dessutom ett långt handtag av bränt trä, förstärkt av bolster och skaftände gjort av 18/8-stål. Du får balans, stabilitet och ett optimalt grepp – tre kriterier som gör knivarna till ett utmärkt val för det moderna köket.
 • Kai Shun Classic DM-0728 Grönsakskniv Nakiri 16,5 cm

  Kai Shun Classic DM-0728 Grönsakskniv Nakiri 16,5 cm
  Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Bladets längd: 16,5 cmDamaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
 • Suncraft Senzo Nakiri kniv

  Suncraft Senzo Nakiri kniv
  Suncraft Senzo Nakiri kniv som är en perfekt kombination mellan design och klassiskt japanskt hantverk. Kniven har ett handtag av pakkaträ och bladets finish har tydliga damasucs. Dessutom har handtaget en liten röd stötabsorberande ring. Kniven har en hårdhet på 60-62 HRC och har hela 33 lager. Kärnstålet är VG10 och du för en lätt och balanserad kniv, vilket är ett måste i köket.
 • Miyabi 5000 FC-D Raw Nakiri grönsakskniv, 17 cm

  Miyabi 5000 FC-D Raw Nakiri grönsakskniv, 17 cm
  Nakiriknivi serien 5000 FC-D från japanska Miyabi. På japanska betyder na grönsak och kiri skära, vilket avslöjar knivens primära syfte. Tack vare den japanska Honbazuke-slipningen är kniven otroligt vass, och det 17 centimeter långa bladet passar utmärkt för att hacka eller skiva frukt och grönt.Knivens blad består av 49 lager stål och har en hårdhet på cirka 61 HR. Det svarta skaftet i vackert pakkaträ ger ett bekvämt grepp med optimal balans, och knivens blad har ett vacker damaskusmönster inspirerat av japansk konst. Diska för hand under ljummet vatten med milt diskmedel och en svamp som inte repar.
 • Samura Super 5 nakirikniv, 17 cm

  Samura Super 5 nakirikniv, 17 cm
  Tack vare fem lager högkolhaltigt stål och konvex egg håller denna kniv eggen vass, precis som alla andra knivar i SUPER 5-serien, dubbelt så lång tid som andra knivar. Att den dessutom är handsmidd med Damascusstål innebär att denna kniv är en av de mest tåliga på marknaden. Denna grönsakskniv är noggrant handsmidd och designad för att göra det enkelt att skära och hacka grönsaker utan ansträngningHandtaget består av tålig kompositmaterial kallat Micarta som motstår dålig lukt och fukt. Dessutom är handtaget ergonomiskt anpassat. Kniven levereras i en presentbox i japansk stil som har en skyddande duk.
 • Zanmai Modern Molydenum Nakiri 16,5 cm

  Zanmai Modern Molydenum Nakiri 16,5 cm
  Grönsakshacken för dig som älskar grytor och sallader!Det finns nästan ingenting som slår en ordentlig grönsaksgryta under hösten, eller en stor färsk sallad under sommaren! Med denna nakiri-kniv kommer hackandet gå som en dans! Det stora bladet är tillverkat i Vanadium 8A och har en hamaguriform, vilket innebär att bladet får en sann skärpa och bladstyrka. Handtaget är gjort i svart pakkaträ, som förutom sin stilrena design även bidrar till ett stabilt och bekvämt grepp.Samtliga knivar från Zanmai är tillverkade i den japanska staden Seki City, hjärtat av den japanska svärd- och knivtillverkningen. Lanseringen av Zanmai kan inte kallas för någonting annat än en succé och förtjänar en plats i varje modernt kök! Specifikationer:- Material: Pakkaträ, Vanadium 8A.- Längd: 33 cm.- Bladlängd: 16,5 cm.- Vikt: 0,4 kg.- Rengöring: Handdiskas.     
 • Samura Blacksmith nakirikniv, 17 cm

  Samura Blacksmith nakirikniv, 17 cm
  Ta din matlagning till en ny nivå med Samuras nakiri-kniv! Denna grönsakskniv är tillverkad i Kina enligt japansk metod med hög kvalité.Knivbladet består av japanskt AUS-8 rostfritt stol som är handsmidd och vässad med brynsten. Det hamrade stålet ger en unik prägel också. Skaftet består av det tåliga materialet Micarta® i en stilren svart färg som står emot dåligt lukt och fukt.
 • Miyabi 5000 MCD Birch Nakiri grönsakskniv, 17 cm

  Miyabi 5000 MCD Birch Nakiri grönsakskniv, 17 cm
  Nakiri grönsakskniv i serien 5000 MCD från Miyabi. Kniven har en rak utformning som ger dig en stor träffbild på skärbrädan, och är perfekt för att skära frukt och grönsaker. Du får både ett högkvalitativt blad, och ett vackert skaft i ljus masurbjörk med ett unikt utseende.Precis som övriga knivar i 5000 MCS-serien har kniven en kärna av MC63-pulverstål, omgiven av ytterligare 100 lager rostfritt stål. Stålet är ishärdat i -196°C, vilket ger kniven ett vackert damaskusmönster och en extraordinär hårdhet. Eftersom kniven är slipad enligt den traditionell japanska Honbazuke-tekniken får du dessutom en otrolig skärpa.
 • Zanmai Flame Classic Damascus Pro-Nakiri 15,5 cm

  Zanmai Flame Classic Damascus Pro-Nakiri 15,5 cm
  Det perfekta redskapet för dina grönsaker!Älskar du också en stor sallad eller en varm och härlig grönsaksgryta? I så fall kommer denna japanska grönsakshack verkligen att hjälpa dig på traven. Det kraftiga bladet är gjort av 33 lager Damascusstål och har en kärna av VG-10-stål, speciellt utvecklat för köksredskap. Kniven är perfekt när du behöver hacka mycket grönsaker på kort tid och bladet är tillverkat för att hålla skärpan länge och väl. Handtaget i rött pakkaträ är inte bara vackert att titta på utan ser också till att ditt grepp blir både stabilt och bekvämt.Samtliga knivar från Zanmai är tillverkade i den japanska staden Seki City som också kallas för hjärtat av den japanska svärdtillverkningen. Det innebär att knivarna är så nära traditionellt japanskt hantverk man kan komma och att kvalitén slår det mesta.    Specifikationer:- Material: Pakkaträ, stål.- Längd: 33 cm.- Bladlängd: 15,5 cm.- Vikt: 0,4 kg.- Rengöring: Handdiskas.         
 • Samura Okimawa nakirikniv, 17 cm

  Samura Okimawa nakirikniv, 17 cm
  Skär grönsaker enkelt med stor precision eller förbered dina favoriträtter inom japansk mat med Okinawa-knivar - knivserien som kombinerar modern tillverkning med japansk kulturellt arv. Varje knivblad består av japansk AUS-8 rostfritt stål som har formats utefter klassiska japanska knivstilar som paras ihop med ett handtag gjort av vackert rosenträ.
 • Zanmai Splash Hybrid Damaskus Nakiri 16,5 cm

  Zanmai Splash Hybrid Damaskus Nakiri 16,5 cm
  En ostoppbar grönsakshack!Med ett starkt blad i stål kommer man långt. Men denna nakiri, eller grönsakshack, kommer du kommer hårda rotfrukter som palsternacka och fast potatis inte längre att ha en chans. Det stora bladet är tillverkat i 33 lager rostfritt damascusstål och har en kärna av VG-10-stål. Handslipad i bästa tänkbara material håller den skärpan länge samtidigt som den kommer vara en trogen vän i köket.Zanmai tillverkar alla sina produkter i den nästan heliga japanska staden Seki City. Staden kallas även för det traditionella hjärtat av japansk svärdtillverkning, vilket gjort att dessa knivar blivit otroligt populära. Och de förtjänar det! Definitivt en kniv för dig som älskar matlagning!  Specifikationer:- Material: Pakkaträ, Damascusstål.- Längd: 33 cm.- Bladlängd: 16,5 cm.- Vikt: 0,3 kg.- Rengöring: Handdiskas.       
 • Satake Kaizen Nakiri grönsakskniv, 16 cm

  Satake Kaizen Nakiri grönsakskniv, 16 cm
  Med kniven Nakiri från Satake-serien Kaizen får du en grönsakskniv av högsta kvalitet. Det ergonomiska skaftet är tillverkat av åldrat olivträ som både är vackert och bekvämt att hålla i. Kniven har en bladlängd på 16 centimeter och är totalt 28 centimeter lång. Knivbladet är ett tunt och elegant damaskusblad i 67 lager – 66 lager supportstål, med en kärna av högkvalitativt MVS10Cob-stål.Knivarna från serien Satake Kaizen kommer från knivarnas huvudstad: Seki City i Japan. Ordet Kaizen står för en ständig strävan mot förbättring och knivarna kännetecknas av sin höga kvalitet. Du får ett bekvämt grepp, en estetiskt form och ett högkvalitativt och tålig blad – helt enkelt en optimal knivupplevelse.
 • Kuro Nakiri 18 cm

  Kuro Nakiri 18 cm
 • Satake Kuro Nakiri Grönsakskniv 18 Cm - Skalknivar Stål Trä

  Satake Kuro Nakiri Grönsakskniv 18 Cm - Skalknivar Stål Trä
  Grönsakskniven från Satake har tidlös, hamrad design med ergonomiskt handtag i trä perfekt för att skiva grönsaker. Den har vasst blad i stål. Tillverkad i Japan. Om grönsakskniven från Satake- Från serien Kuro.- Finns även som skalkniv.- Blad: Damascus.- Längd: 180 mm.- Tillverkad i Japan. Skötselråd för grönsakskniven- Endast handdisk. Shoppa Skalknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Zwilling - Twin Fin II Kniv Nakiri 16,5 cm

  Zwilling - Twin Fin II Kniv Nakiri 16,5 cm
  Nakiri kniven ur serien Twin Fin II från Zwilling låter dig arbeta med smidig hand i köket. Nakiri är en grönsakskniv du kan hacka och skära alla sorters grönsaker med och gör matlagningen enklare då kniven är speciellt anpassad för lodräta rörelser. En otroligt skarp och högkvalitativ kniv du kommer ha stor nytta av. Alla knivar i serien Twin Fin II har ett blad tillverkat i Nitro 60 stål som håller hög kvalité och har härdats genom FRIODUR® metoden vilket motverkar rostangrepp och gör att knivens skärpa bibehålls under lång tid. Bladet slipas för hand enligt den traditionella Honbuzake metoden, en tre-stegs metod i vilken varje steg ökar knivens skärpa och resulterar i en sylvass egg. Med dessa knivar blir matlagningen ett nöje och underlättar allt hackande och skärande. Handgjorda och tillverkade i Seki, Japan och tål diskmaskin.
 • Nakiri 18 cm Damaskus Seijaku Fusion VG10, 67 lager

  Nakiri 18 cm Damaskus Seijaku Fusion VG10, 67 lager
 • Miyabi - Birch-5000MCD Nakiri Grönsaks-/Fruktkniv 17 cm

  Miyabi - Birch-5000MCD Nakiri Grönsaks-/Fruktkniv 17 cm
  Rejäl grönsakskniv i serien Birch-5000MCD från Miyabi. Nakiri är en väldigt populär modell av orientalisk grönsakskniv. Den skall inte förväxlas med en yxa utan är till för att hacka, inte hugga. Denna modell är anpassad för vertikala rörelser och med sin raka profil får du en stor träffbild på skärbrädan.Knivbladet är uppbyggt av en kärna av stenhårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 100 lager ishärdat rostfritt stål, vilket ger kniven sitt vackra damaskusmönster och en sylvass egg. Handtaget är av masurbjörk.
 • Nakiri Grönsakskniv - Original Series

  Nakiri Grönsakskniv - Original Series
 • Zwilling - Gourmet Nakiri 17 cm

  Zwilling - Gourmet Nakiri 17 cm
  En japansk grönssakskniv som är perfekt att hacka och skära frukt och grönsaker. Kniven har ett tunt blad med en extra tyngd som gör att den skär igenom råvarorna enklare när du hackar. Kniven gör jobbet för dig! Alla knivar i serien Gourmet har ett högkvalitativt stål, med en optimal balans mellan krom och kolhalt för högsta kvalité. FRIODUR®-is-härdningen ger flexibilitet i stålet, och gör bladen motståndskraftiga mot rostangrepp, samt håller kniven skarp längre. Tack vare en tvåstegsprocess har knivarna en fin symmetrisk kant med knivvinkeln cirka 15 grader per sida. Matlagningen blir enkel och behaglig tack vare dessa vassa knivar med sitt ergonomiska handtag. Tillverkas i Solingen, Tyskland.
 • Zwilling Twin Fin Ii Nakiri Grönsakskniv 16,5 Cm - Grönsaksknivar Rostfritt Stål

  Zwilling Twin Fin Ii Nakiri Grönsakskniv 16,5 Cm - Grönsaksknivar Rostfritt Stål
  Twin Fin II Nakiri grönsakskniv från Zwilling av det nya materialet NitroB som ger ett starkt blad som motstår rost. Tillverkad i Seki, Japan. Livstidsgaranti gällande materialet och eventuella produktionsfel. Shoppa Grönsaksknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Nakirikniv Grönsakskniv ? Bright Series

  Nakirikniv Grönsakskniv ? Bright Series
 • Fiskars - Functional Form Nakirikniv 16 cm

  Fiskars - Functional Form Nakirikniv 16 cm
  Nakirikniv ur Functional Form från Fiskars är den perfekta kniven att hacka större grönsaker och andra råvaror med. Nakirikniven har ett knivblad i rostfritt stål och en bladlängd på 16 cm.Fiskars serie Functional Form ger dig praktiska lösningar för vardagligt bruk i köket. Produkterna är tillverkade för att vara lätta att använda, enkla att rengöra och smidiga att förvara. I Functional Form sortimentet hittar du ett brett utbud av knivar, saxar, bestick och köksredskap.
 • BLACKSMITH Nakirikniv 17cm

  BLACKSMITH Nakirikniv 17cm
 • Modern Molydenum Nakiri 16,5 cm

  Modern Molydenum Nakiri 16,5 cm
 • Splash Nakiri 16,5 cm

  Splash Nakiri 16,5 cm
 • Fiskars Functional Form Nakirikniv 20 Cm - Kockknivar Plast Svart

  Fiskars Functional Form Nakirikniv 20 Cm - Kockknivar Plast Svart
  Nakirikniven från Fiskars har flera användningsområden med en användarvänlig design. Nakirikniven har ett starkt, japanskt knivblad med ett ergonomiskt handtag perfekt för att ta sig an olika utmaningar i köket. Om nakirikniven från Fiskars- Starkt, vasst knivblad.- Flera användningsområden.- Bekvämt, ergonomiskt handtag.- Från kollektionen Functional Form. Skötselråd för nakirikniven- Kan diskas i maskin men handdisk rekommenderas. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Zwilling Gourmet Nakiri Grönsakskniv Rektangulär 17 Cm - Grönsaksknivar Plast Svart

  Zwilling Gourmet Nakiri Grönsakskniv Rektangulär 17 Cm - Grönsaksknivar Plast Svart
  Knivblad av Friodur rostfritt stål som härdats med is i en unik process Zwillings logotyp inpräntad. Ergonomiskt handtag i klassisk design med nitar. Utan bolster. Handdisk rekommenderas för optimal kvalitet. Tål maskindisk. Shoppa Grönsaksknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Kai - Wasabi Black Grönsakskniv 16,5 cm Nakiri

  Kai - Wasabi Black Grönsakskniv 16,5 cm Nakiri
  Japansk grönsakshacka från KAI med högt blad som passar utmärkt till att hacka grönsaker.Om Nakiri:Nakiri är en japansk grönsakskniv och den passar för alla typer av grönsaker. Allt från att strimla sallad till att förbereda grönsaker för en snabb wokning – du kommer att gilla Nakiris snabba precision. Den distinkta och trubbiga spetsen gör Nakiri extra säker att använda. Den något böjda kniveggen gör att livsmedlen släpper snabbare från bladet och gör hackande, skivande och skärande till ett rent nöje.
 • Classic Damaskus Pro Nakiri 16,5 cm

  Classic Damaskus Pro Nakiri 16,5 cm
 • Satake Kaizen Nakiri Grönsakskniv 16 Cm - Grönsaksknivar Stål Trä

  Satake Kaizen Nakiri Grönsakskniv 16 Cm - Grönsaksknivar Stål Trä
  Grönsakskniven från Satake har stilren, tidlös design i stål med ergonomiskt, ådrat handtag i olivträ perfekt för att skiva grönsaker. Tillverkad i Japan. Om grönsakskniven från Satake- Från serien Kaizen.- Finns även som kockkniv.- Blad: Damascus.- Längd: 160 mm.- Tillverkad i Japan. Skötselråd för grönsakskniven- Endast handdisk. Shoppa Grönsaksknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Kaizen Grönsakskniv Nakiri 16,5 cm Olivhandtag

  Kaizen Grönsakskniv Nakiri 16,5 cm Olivhandtag
 • Miyabi - Raw 5000 FCD Nakiri 17 cm

  Miyabi - Raw 5000 FCD Nakiri 17 cm
  Rejäl grönsakskniv i serien Raw 5000 FCD från Miyabi. Nakiri är en väldigt populär modell av orientalisk grönsakskniv. Den skall inte förväxlas med en yxa utan är till för att hacka, inte hugga. Denna modell är anpassad för vertikala rörelser och med sin raka profil får du en stor träffbild på skärbrädan.Knivbladet är uppbyggt av 49 lager FC61-stål som ger en riktigt vass egg. Handtag av pakkaträ.
 • Classic Damaskus Nakiri 16,5 cm

  Classic Damaskus Nakiri 16,5 cm
 • SHADOW Nakiri knife with black non-stick coating 6.7'/170 mm. Blade Hardness: 59 HRC

  SHADOW Nakiri knife with black non-stick coating 6.7'/170 mm. Blade Hardness: 59 HRC
 • Zwilling - Pro Nakirikniv 17 cm

  Zwilling - Pro Nakirikniv 17 cm
  Denna modell av rektangulär grönsakskniv har fått sitt namn från Japan och kallas nakiri. Modellen har blivit väldigt populär och tillverkas nu även som smidda knivar i Europa. Det är en kniv som är rektangulär i sin form och har riktigt bra egenskaper vid grönsaks- och frukthantering. Pro är en professionell helsmidd kniv för alla matintresserade, och kniven har ett klassiskt ergonomiskt utformat handtag.Knivbladet är tillverkat i en optimal balans mellan krom och kolhalt av högsta kvalitet, patenterat av Zwilling J.A. Henckels. Materialet, Friodur®-stål, är härdat till en hårdhet av 57 HRC. Bladet har en elegant design med skuret bolster för ett säkert grepp och handtag av hygienisk svart ABS-plast med det klassiska 3-nitsutseendet.Smidda knivar är stabilare, har lite tyngd och lättare att slipa/bryna. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas i Solingen, Tyskland.
 • Satake Houcho Nakiri/grönsakshackare 17 Cm - Köksknivar & Knivtillbehör Kolstål Rostfritt Stål

  Satake Houcho Nakiri/grönsakshackare 17 Cm - Köksknivar & Knivtillbehör Kolstål Rostfritt Stål
  Houcho är japanska för ”kniv” och är Satakes bäst säljande knivserie. Trots det låga priset och den enkla designen har Houcho knivarna rakbladsvass och fjäderlätt egg som håller i generationer framöver så länge kniven sköts om. Fokus för knivarna i serien Houcho ligger på att ha ett mycket kvalitativt blad med ett enkelt men funktionellt skaft. Egenskaper Knivblad av Hi Carbon Steel 15 graders slipvinkel Handtag av magnoliaträ med svart bolster Shoppa Köksknivar & Knivtillbehör och mer Köket hos Royal Design.
 • Kuro Knivset Nakiri 18 cm / Petty 11 cm

  Kuro Knivset Nakiri 18 cm / Petty 11 cm
 • Houcho Nakiri Grönsakshack 17 cm Stål/Magnolia

  Houcho Nakiri Grönsakshack 17 cm Stål/Magnolia
 • Wüsthof Classic Nakiri Kniv 17 Cm - Grönsaksknivar Rostfritt Stål

  Wüsthof Classic Nakiri Kniv 17 Cm - Grönsaksknivar Rostfritt Stål
  Kniven från Wüsthof har en generös storlek för att skära grönsaker. Den har en perfekt balans med ett robust handtag och ett vasst knivblad i rostfritt stål. Den har en klassisk design med en ergonomisk känsla. Ett nödvändigt redskap för ditt kök. Om kniven från Wüsthof- Robust, skyddande handtag.- Från kollektionen Classic.- Perfekt för att skära, tärna och hacka.- Tillverkad i Tyskland Skötselråd för kniven- Handdisk rekommenderas för att vidhålla produktens livslängd. Shoppa Grönsaksknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Kuro Knivset 2-pack Nakiri 18 Cm & Petty 11 Cm - Knivset Stål Trä

  Satake Kuro Knivset 2-pack Nakiri 18 Cm & Petty 11 Cm - Knivset Stål Trä
  Knivsetet från Satake har tidlös design med ergonomiskt, ådrat handtag i trä perfekt för att tillaga flera olika rätter. Tillverkat i Japan. Om knivsetet från Satake- Från serien Kuro.- Petty skalkniv: 11 cm.- Nakiri grönsakskniv: 18 cm.- Blad: Damascus.- Perfekt för att tillaga flera olika rätter.- Tillverkat i Japan. Skötselråd för knivsetet- Endast handdisk. Shoppa Knivset och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.

Så använder du en Nakiri kniv

I det här videoklippet kan man se Chris Cosentino förklara och visa hur man använder en Nakiri. Han klyver och skär bland annat en aubergine och en röd lök. Just det knivbladet som han använder har urgröpningar som gör att grönsakshacket släpper direkt från knivbladet.