Nakiri

Japansk grönsakshackare

Den stora japanska grönsakshackaren Nakiri är ett ovärderligt redskap i det asiatiska köket. Med denna kniv kan du hacka hårda grönsaker och skära frukt med kraft och stil.

En Nakiri-kniv har ett rakt och högt blad för att du ska kunna skära genom hela grönsaken ner i skärbrädan. Du behöver alltså inte såga, skjuta eller dra nakirikniven för att komma igenom.

Populärt inom nakiri

  • Suncraft Sakamoto Nakiri kniv

    Suncraft Sakamoto Nakiri kniv
    Sakamoto Nakiri kniv med en unik skärpa. Kniven är smidd i tre lager och har en hårdhet på 58-60 HRC. Sakamoto kniven har en hållbar och basal design, därför kan du enkelt klara av matlagningens hack- och skäruppgifter. Dessutom får du ett ergonomiskt och komfortabelt handtag, vilket ger dig möjlighet att lägga fokus på matlagningen.För att maximera knivens livslängd och få det bästa resultatet krävs en varsam behandling. Kniven är gjord i kolstål, vilket gör den riktigt vass men också känslig för hårda ytor som exempelvis avokadokärnor eller hummerskal. Den bör heller inte användas för att skrapa av skärbrädan eftersom eggen då kan ta skada.Tack vare materialet är kniven väldigt enkel att slipa upp om den blir slö och du kan fortsätta njuta av den otroliga skärpan.
  • Samura Damascus nakirikniv, 16,7 cm

    Samura Damascus nakirikniv, 16,7 cm
    Samura har tillverkat denna nakiri-kniv i Kina enligt en japansk metod med Damaskusstål. Nakiri-kniven som lämpar sig väl för att hacka och skära grönsaker. Knivbladet består av 67 lager Damaskusstål som är en teknik där man sammanfogar flera lager av järn och stål vilket ökar bladets skärpa och tålighet. När bladet sedan etsas fram träder de olika lagerna fram i ett unikt mönster.Knivbladet är 16,7 centimeter långt och har en hårdhetsgrad på 61 (HCR) och en tyngd som gör det enklare att både skära och hacka. Det ergonomiska skaftet består av materialet G-10 som är ett härdat och starkt kompositmaterial som står emot fukt. Mellan bladet och skaftet finns antibakteriellt stål vilket är en klar fördel vid matlagning.
  • Satake Kuro Nakiri grönsakskniv, 18 cm

    Satake Kuro Nakiri grönsakskniv, 18 cm
    Med kniven Kuro Nakiri från Satake får du en vacker och välbalanserad nakirikniv, med en form som är optimal för att hacka frukt och grönsaker. Kniven har en bladlängd på 18 centimeter och en totallängd på 32 centimeter. Tack vare den vassa eggen kan kniven hjälpa dig att få din mat ännu godare och nyttigare, eftersom den ger en fin snittyta som hjälper dina råvaror att bibehålla sin färg, saft, smak och spänst. Med en fin snittyta håller råvarorna dessutom längre, och tar inte smak av andra saker i kylskåpet. Den välbalanserade kniven är handsmidd för extra kraft, precision och skärpa. Levereras i vacker trälåda.Knivarna i serien Satake Kuro har blad av grovt hamrat VG-10-damaskusstål i 67 lager som processats hela åtta gånger, vilket gör dem extra vassa och ger en hårdhet på cirka 58 HRC. Kuro-knivarna har dessutom ett långt handtag av bränt trä, förstärkt av bolster och skaftände gjort av 18/8-stål. Du får balans, stabilitet och ett optimalt grepp – tre kriterier som gör knivarna till ett utmärkt val för det moderna köket.
  • Samura Super 5 nakirikniv, 17 cm

    Samura Super 5 nakirikniv, 17 cm
    Tack vare fem lager högkolhaltigt stål och konvex egg håller denna kniv eggen vass, precis som alla andra knivar i SUPER 5-serien, dubbelt så lång tid som andra knivar. Att den dessutom är handsmidd med Damascusstål innebär att denna kniv är en av de mest tåliga på marknaden. Denna grönsakskniv är noggrant handsmidd och designad för att göra det enkelt att skära och hacka grönsaker utan ansträngningHandtaget består av tålig kompositmaterial kallat Micarta som motstår dålig lukt och fukt. Dessutom är handtaget ergonomiskt anpassat. Kniven levereras i en presentbox i japansk stil som har en skyddande duk.

Fler tips på nakiri

  • Zanmai Splash Hybrid Damaskus Nakiri 16,5 cm

    Zanmai Splash Hybrid Damaskus Nakiri 16,5 cm
    En ostoppbar grönsakshack!Med ett starkt blad i stål kommer man långt. Men denna nakiri, eller grönsakshack, kommer du kommer hårda rotfrukter som palsternacka och fast potatis inte längre att ha en chans. Det stora bladet är tillverkat i 33 lager rostfritt damascusstål och har en kärna av VG-10-stål. Handslipad i bästa tänkbara material håller den skärpan länge samtidigt som den kommer vara en trogen vän i köket.Zanmai tillverkar alla sina produkter i den nästan heliga japanska staden Seki City. Staden kallas även för det traditionella hjärtat av japansk svärdtillverkning, vilket gjort att dessa knivar blivit otroligt populära. Och de förtjänar det! Definitivt en kniv för dig som älskar matlagning!  Specifikationer:- Material: Pakkaträ, Damascusstål.- Längd: 33 cm.- Bladlängd: 16,5 cm.- Vikt: 0,3 kg.- Rengöring: Handdiskas.       
  • Zanmai Flame Classic Damascus Pro-Nakiri 15,5 cm

    Zanmai Flame Classic Damascus Pro-Nakiri 15,5 cm
    Det perfekta redskapet för dina grönsaker!Älskar du också en stor sallad eller en varm och härlig grönsaksgryta? I så fall kommer denna japanska grönsakshack verkligen att hjälpa dig på traven. Det kraftiga bladet är gjort av 33 lager Damascusstål och har en kärna av VG-10-stål, speciellt utvecklat för köksredskap. Kniven är perfekt när du behöver hacka mycket grönsaker på kort tid och bladet är tillverkat för att hålla skärpan länge och väl. Handtaget i rött pakkaträ är inte bara vackert att titta på utan ser också till att ditt grepp blir både stabilt och bekvämt.Samtliga knivar från Zanmai är tillverkade i den japanska staden Seki City som också kallas för hjärtat av den japanska svärdtillverkningen. Det innebär att knivarna är så nära traditionellt japanskt hantverk man kan komma och att kvalitén slår det mesta.    Specifikationer:- Material: Pakkaträ, stål.- Längd: 33 cm.- Bladlängd: 15,5 cm.- Vikt: 0,4 kg.- Rengöring: Handdiskas.         
  • Suncraft Senzo Nakiri kniv

    Suncraft Senzo Nakiri kniv
    Suncraft Senzo Nakiri kniv som är en perfekt kombination mellan design och klassiskt japanskt hantverk. Kniven har ett handtag av pakkaträ och bladets finish har tydliga damasucs. Dessutom har handtaget en liten röd stötabsorberande ring. Kniven har en hårdhet på 60-62 HRC och har hela 33 lager. Kärnstålet är VG10 och du för en lätt och balanserad kniv, vilket är ett måste i köket.
  • Satake Kaizen Nakiri grönsakskniv, 16 cm

    Satake Kaizen Nakiri grönsakskniv, 16 cm
    Med kniven Nakiri från Satake-serien Kaizen får du en grönsakskniv av högsta kvalitet. Det ergonomiska skaftet är tillverkat av åldrat olivträ som både är vackert och bekvämt att hålla i. Kniven har en bladlängd på 16 centimeter och är totalt 28 centimeter lång. Knivbladet är ett tunt och elegant damaskusblad i 67 lager – 66 lager supportstål, med en kärna av högkvalitativt MVS10Cob-stål.Knivarna från serien Satake Kaizen kommer från knivarnas huvudstad: Seki City i Japan. Ordet Kaizen står för en ständig strävan mot förbättring och knivarna kännetecknas av sin höga kvalitet. Du får ett bekvämt grepp, en estetiskt form och ett högkvalitativt och tålig blad – helt enkelt en optimal knivupplevelse.
  • Zanmai Modern Molydenum Nakiri 16,5 cm

    Zanmai Modern Molydenum Nakiri 16,5 cm
    Grönsakshacken för dig som älskar grytor och sallader!Det finns nästan ingenting som slår en ordentlig grönsaksgryta under hösten, eller en stor färsk sallad under sommaren! Med denna nakiri-kniv kommer hackandet gå som en dans! Det stora bladet är tillverkat i Vanadium 8A och har en hamaguriform, vilket innebär att bladet får en sann skärpa och bladstyrka. Handtaget är gjort i svart pakkaträ, som förutom sin stilrena design även bidrar till ett stabilt och bekvämt grepp.Samtliga knivar från Zanmai är tillverkade i den japanska staden Seki City, hjärtat av den japanska svärd- och knivtillverkningen. Lanseringen av Zanmai kan inte kallas för någonting annat än en succé och förtjänar en plats i varje modernt kök! Specifikationer:- Material: Pakkaträ, Vanadium 8A.- Längd: 33 cm.- Bladlängd: 16,5 cm.- Vikt: 0,4 kg.- Rengöring: Handdiskas.     
  • Miyabi 5000 MCD Birch Nakiri grönsakskniv, 17 cm

    Miyabi 5000 MCD Birch Nakiri grönsakskniv, 17 cm
    Nakiri grönsakskniv i serien 5000 MCD från Miyabi. Kniven har en rak utformning som ger dig en stor träffbild på skärbrädan, och är perfekt för att skära frukt och grönsaker. Du får både ett högkvalitativt blad, och ett vackert skaft i ljus masurbjörk med ett unikt utseende.Precis som övriga knivar i 5000 MCS-serien har kniven en kärna av MC63-pulverstål, omgiven av ytterligare 100 lager rostfritt stål. Stålet är ishärdat i -196°C, vilket ger kniven ett vackert damaskusmönster och en extraordinär hårdhet. Eftersom kniven är slipad enligt den traditionell japanska Honbazuke-tekniken får du dessutom en otrolig skärpa.
  • Kai Shun Classic DM-0728 Grönsakskniv Nakiri 16,5 cm

    Kai Shun Classic DM-0728 Grönsakskniv Nakiri 16,5 cm
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Bladets längd: 16,5 cmDamaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
  • Wüsthof Classic Nakirikniv 17 cm

    Wüsthof Classic Nakirikniv 17 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.Bladets längd: 17 cm
  • Samura Okimawa nakirikniv, 17 cm

    Samura Okimawa nakirikniv, 17 cm
    Skär grönsaker enkelt med stor precision eller förbered dina favoriträtter inom japansk mat med Okinawa-knivar - knivserien som kombinerar modern tillverkning med japansk kulturellt arv. Varje knivblad består av japansk AUS-8 rostfritt stål som har formats utefter klassiska japanska knivstilar som paras ihop med ett handtag gjort av vackert rosenträ.
  • Miyabi 800DP nakirikniv 17 cm

    Miyabi 800DP nakirikniv 17 cm
    Miyabi 800DP nakiri ger dig en skärupplevelse utöver det vanliga – ett utmärkt verktyg för matlagaren som uppskattar kvalitet och precision i köket. Det korta, kraftfulla bladet på 17 centimeter ger dig det bästa av två världar. Dels kan du använda det för att enkelt skära täta grönsaker och rotfrukter med full kontroll, utan att påverka råvarornas smak och konsistens. Men den kan även användas för att skära sushi- och makirullar, eller för att göra enhetliga skivor av fisk, kött och grönsaker.Knivens blad i Damaskus-design består av 49 lager stål, vilket resulterar i ett knivskarpt och hållbart blad. Kniven är perfekt balanserad, vilket gör den bekväm att använda för både höger- och vänsterhänta kockar. Handtaget är ergonomiskt utformat av högkvalitativt stål, svart plast och rostfria nitar. Allt som allt en kniv som är ett utmärkt val för seriösa kockar. Handdisk rekommenderas för att bevara knivens egenskaper på bästa sätt. Livstidsgaranti för material- och tillverkningsfel.800DP-serien från Miyabi är en serie knivar i japansk stil, tillverkade för hand i den japanska staden Seki, som kombinerar traditionell japansk bladkonstruktion med ett mer västerländskt handtag. Knivarna har en äkta japansk bladprofil som är handslipad enligt Honbazuke-processen.
  • Miyabi 5000 FC-D Raw Nakiri grönsakskniv, 17 cm

    Miyabi 5000 FC-D Raw Nakiri grönsakskniv, 17 cm
    Nakiriknivi serien 5000 FC-D från japanska Miyabi. På japanska betyder na grönsak och kiri skära, vilket avslöjar knivens primära syfte. Tack vare den japanska Honbazuke-slipningen är kniven otroligt vass, och det 17 centimeter långa bladet passar utmärkt för att hacka eller skiva frukt och grönt.Knivens blad består av 49 lager stål och har en hårdhet på cirka 61 HR. Det svarta skaftet i vackert pakkaträ ger ett bekvämt grepp med optimal balans, och knivens blad har ett vacker damaskusmönster inspirerat av japansk konst. Diska för hand under ljummet vatten med milt diskmedel och en svamp som inte repar.
  • Zanmai Classic Damaskus Nakiri 16,5 cm

    Zanmai Classic Damaskus Nakiri 16,5 cm
    En kraftfull grönsakshack och kockkniv som slår allt motstånd!Med denna Nakiri/grönsakshack från Japan förbereder du salladen på nolltid! Det kraftiga bladet är tillverkat i bästa möjliga material och består av 33 lager stål, samt en kärna av VG-10. Handtaget är snyggt designat och får kniven att sticka ännu mer. Materialet i handtaget heter Corian och består av naturliga mineraler och bidrar till ett fast grepp och ergonomisk användning.Japan är känt för sin kniv- och svärdskonst, där de alltid sätter kvalité först. Bakom produktionen av denna grönsakshack står Mcusta, ett världsberömt knivmärke vars popularitet skjutit i höjden under de senaste 20 åren. Vill du ha en av världens absolut bästa knivar i ditt kök är denna Zanmai Nakiri definitivt något för dig! Specifikationer:- Material: Vit Corian, stål.- Längd: 33 cm.- Bladlängd: 16,5 cm.- Vikt: 0,3 kg.- Rengöring: Handdiskas.  
  • Samura Blacksmith nakirikniv, 17 cm

    Samura Blacksmith nakirikniv, 17 cm
    Ta din matlagning till en ny nivå med Samuras nakiri-kniv! Denna grönsakskniv är tillverkad i Kina enligt japansk metod med hög kvalité.Knivbladet består av japanskt AUS-8 rostfritt stol som är handsmidd och vässad med brynsten. Det hamrade stålet ger en unik prägel också. Skaftet består av det tåliga materialet Micarta® i en stilren svart färg som står emot dåligt lukt och fukt.
  • Ryda Knives Nakiri 18 cm

    Ryda Knives Nakiri 18 cm
    Ryda Knives Nakiri är en högkvalitativ grönsakskniv som gör förberedelserna enklare i köket – rent hantverk från bladet till handtagets ände. Den är tillverkad för hackande, med en rak profil som är anpassad för vertikala rörelser och ger stor träffbild på skärbrädan.Kniven har en kärna av ST650 pulverstål med en hårdhet på 62-63 HRC. Den är omgiven av 72 lager av rostfritt damaskusstål 316/316L som är vakuumvärmebehandlade för att kniven ska hålla sig vass under längre tid. Handtaget är tillverkat av olivträ. Levereras i en exklusiv presentförpackning ihop med en folder av handgjort papper.
  • Satake Kuro Knivset 2-pack Nakiri 18 Cm & Petty 11 Cm - Knivset Stål Trä

    Satake Kuro Knivset 2-pack Nakiri 18 Cm & Petty 11 Cm - Knivset Stål Trä
    Knivsetet från Satake har tidlös design med ergonomiskt, ådrat handtag i trä perfekt för att tillaga flera olika rätter. Tillverkat i Japan. Om knivsetet från Satake- Från serien Kuro.- Petty skalkniv: 11 cm.- Nakiri grönsakskniv: 18 cm.- Blad: Damascus.- Perfekt för att tillaga flera olika rätter.- Tillverkat i Japan. Skötselråd för knivsetet- Endast handdisk. Shoppa Knivset och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
  • Satake Kuro Nakiri 18 cm

    Satake Kuro Nakiri 18 cm
    Satake Kuro Nakiri 18 cm
  • Satake - Kuro Nakiri 18 cm Rostfri

    Satake - Kuro Nakiri 18 cm Rostfri
    Kuro Nakiri 18 cm från Satake är en mycket vacker och välbalanserad nakiri, en suverän grönsakskniv. Handsmidd och tillverkad av 67 lager damascusstål levereras den i en vacker trälåda. Serien Kuro är framtagen för balans och precision. Resultatet är en grovt hamrad kniv med ett blad av VG-10-stål som är processat åtta gånger vilket ger extra skärpa och en hårdhet på ca 58 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Serien Kuro är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början och gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar även till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge.En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
  • Miyabi - Birch-5000MCD Nakiri Grönsaks-/Fruktkniv 17 cm

    Miyabi - Birch-5000MCD Nakiri Grönsaks-/Fruktkniv 17 cm
    Rejäl grönsakskniv i serien Birch-5000MCD från Miyabi. Nakiri är en väldigt populär modell av orientalisk grönsakskniv. Den skall inte förväxlas med en yxa utan är till för att hacka, inte hugga. Denna modell är anpassad för vertikala rörelser och med sin raka profil får du en stor träffbild på skärbrädan.Knivbladet är uppbyggt av en kärna av stenhårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 100 lager ishärdat rostfritt stål, vilket ger kniven sitt vackra damaskusmönster och en sylvass egg. Handtaget är av masurbjörk.
  • Serax Nakiri kniv rostfritt stål 14 cm

    Serax Nakiri kniv rostfritt stål 14 cm
    Serax Nakiri kniv rostfritt stål 14 cm
  • Satake Kuro Nakiri Grönsakskniv 18 Cm - Grönsaksknivar Stål Trä

    Satake Kuro Nakiri Grönsakskniv 18 Cm - Grönsaksknivar Stål Trä
    Grönsakskniven från Satake har tidlös, hamrad design med ergonomiskt handtag i trä perfekt för att skiva grönsaker. Den har vasst blad i stål. Tillverkad i Japan. Om grönsakskniven från Satake- Från serien Kuro.- Finns även som skalkniv.- Blad: Damascus.- Längd: 180 mm.- Tillverkad i Japan. Skötselråd för grönsakskniven- Endast handdisk. Shoppa Grönsaksknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
  • Zanmai/Mcusta Modern Molydenum 16,5 cm Nakiri

    Zanmai/Mcusta Modern Molydenum 16,5 cm Nakiri
    Zanmai/Mcusta Modern Molydenum 16,5 cm Nakiri
  • Zanmai/Mcusta Splash 16,5 cm Nakiri

    Zanmai/Mcusta Splash 16,5 cm Nakiri
    Zanmai/Mcusta Splash 16,5 cm Nakiri
  • Fiskars Functional Form nakirikniv 16 cm

    Fiskars Functional Form nakirikniv 16 cm
    Fiskars Functional Form nakirikniv 16 cm
  • Serax Nakiri kniv trä 18 cm

    Serax Nakiri kniv trä 18 cm
    Serax Nakiri kniv trä 18 cm
  • Satake Kuro Nakiri 18 cm med Petty 11 cm 2 delar

    Satake Kuro Nakiri 18 cm med Petty 11 cm 2 delar
    Satake Kuro Nakiri 18 cm med Petty 11 cm 2 delar
  • Miyabi Miyabi 5000MCD Nakiri grönsaks/ fruktkniv 17 cm

    Miyabi Miyabi 5000MCD Nakiri grönsaks/ fruktkniv 17 cm
    Miyabi Miyabi 5000MCD Nakiri grönsaks/ fruktkniv 17 cm
  • Zwilling - Gourmet Nakiri 17 cm

    Zwilling - Gourmet Nakiri 17 cm
    En japansk grönssakskniv som är perfekt att hacka och skära frukt och grönsaker. Kniven har ett tunt blad med en extra tyngd som gör att den skär igenom råvarorna enklare när du hackar. Kniven gör jobbet för dig! Alla knivar i serien Gourmet har ett högkvalitativt stål, med en optimal balans mellan krom och kolhalt för högsta kvalité. FRIODUR®-is-härdningen ger flexibilitet i stålet, och gör bladen motståndskraftiga mot rostangrepp, samt håller kniven skarp längre. Tack vare en tvåstegsprocess har knivarna en fin symmetrisk kant med knivvinkeln cirka 15 grader per sida. Matlagningen blir enkel och behaglig tack vare dessa vassa knivar med sitt ergonomiska handtag. Tillverkas i Solingen, Tyskland.
  • Zwilling Zwilling Gourmet nakiri grönsakskniv 17 cm

    Zwilling Zwilling Gourmet nakiri grönsakskniv 17 cm
    Zwilling Zwilling Gourmet nakiri grönsakskniv 17 cm
  • Miyabi - Raw 5000 FCD Nakiri 17 cm

    Miyabi - Raw 5000 FCD Nakiri 17 cm
    Rejäl grönsakskniv i serien Raw 5000 FCD från Miyabi. Nakiri är en väldigt populär modell av orientalisk grönsakskniv. Den skall inte förväxlas med en yxa utan är till för att hacka, inte hugga. Denna modell är anpassad för vertikala rörelser och med sin raka profil får du en stor träffbild på skärbrädan.Knivbladet är uppbyggt av 49 lager FC61-stål som ger en riktigt vass egg. Handtag av pakkaträ.
  • Zwilling - Twin Fin II Kniv Nakiri 16,5 cm

    Zwilling - Twin Fin II Kniv Nakiri 16,5 cm
    Nakiri kniven ur serien Twin Fin II från Zwilling låter dig arbeta med smidig hand i köket. Nakiri är en grönsakskniv du kan hacka och skära alla sorters grönsaker med och gör matlagningen enklare då kniven är speciellt anpassad för lodräta rörelser. En otroligt skarp och högkvalitativ kniv du kommer ha stor nytta av. Alla knivar i serien Twin Fin II har ett blad tillverkat i Nitro 60 stål som håller hög kvalité och har härdats genom FRIODUR® metoden vilket motverkar rostangrepp och gör att knivens skärpa bibehålls under lång tid. Bladet slipas för hand enligt den traditionella Honbuzake metoden, en tre-stegs metod i vilken varje steg ökar knivens skärpa och resulterar i en sylvass egg. Med dessa knivar blir matlagningen ett nöje och underlättar allt hackande och skärande. Handgjorda och tillverkade i Seki, Japan och tål diskmaskin.
  • Zwilling - Pro Nakirikniv 17 cm

    Zwilling - Pro Nakirikniv 17 cm
    Denna modell av rektangulär grönsakskniv har fått sitt namn från Japan och kallas nakiri. Modellen har blivit väldigt populär och tillverkas nu även som smidda knivar i Europa. Det är en kniv som är rektangulär i sin form och har riktigt bra egenskaper vid grönsaks- och frukthantering. Pro är en professionell helsmidd kniv för alla matintresserade, och kniven har ett klassiskt ergonomiskt utformat handtag.Knivbladet är tillverkat i en optimal balans mellan krom och kolhalt av högsta kvalitet, patenterat av Zwilling J.A. Henckels. Materialet, Friodur®-stål, är härdat till en hårdhet av 57 HRC. Bladet har en elegant design med skuret bolster för ett säkert grepp och handtag av hygienisk svart ABS-plast med det klassiska 3-nitsutseendet.Smidda knivar är stabilare, har lite tyngd och lättare att slipa/bryna. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas i Solingen, Tyskland.
  • Zwilling Zwilling Pro Nakiri 17 cm

    Zwilling Zwilling Pro Nakiri 17 cm
    Zwilling Zwilling Pro Nakiri 17 cm
  • Samura Super 5 Nakiri 17 cm Svart

    Samura Super 5 Nakiri 17 cm Svart
    Samura Super 5 Nakiri 17 cm Svart
  • Kai - Wasabi Black Grönsakskniv 16,5 cm Nakiri

    Kai - Wasabi Black Grönsakskniv 16,5 cm Nakiri
    Japansk grönsakshacka från KAI med högt blad som passar utmärkt till att hacka grönsaker.Om Nakiri:Nakiri är en japansk grönsakskniv och den passar för alla typer av grönsaker. Allt från att strimla sallad till att förbereda grönsaker för en snabb wokning – du kommer att gilla Nakiris snabba precision. Den distinkta och trubbiga spetsen gör Nakiri extra säker att använda. Den något böjda kniveggen gör att livsmedlen släpper snabbare från bladet och gör hackande, skivande och skärande till ett rent nöje.
  • Satake Kaizen Nakiri Grönsakskniv 16 Cm - Grönsaksknivar Stål Trä

    Satake Kaizen Nakiri Grönsakskniv 16 Cm - Grönsaksknivar Stål Trä
    Grönsakskniven från Satake har stilren, tidlös design i stål med ergonomiskt, ådrat handtag i olivträ perfekt för att skiva grönsaker. Tillverkad i Japan. Om grönsakskniven från Satake- Från serien Kaizen.- Finns även som kockkniv.- Blad: Damascus.- Längd: 160 mm.- Tillverkad i Japan. Skötselråd för grönsakskniven- Endast handdisk. Shoppa Grönsaksknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
  • Satake Satake Kaizen Nakiri grönsakskniv 16 cm

    Satake Satake Kaizen Nakiri grönsakskniv 16 cm
    Satake Satake Kaizen Nakiri grönsakskniv 16 cm
  • Zanmai/Mcusta Classic Damaskus Pro 16,5 cm Nakiri

    Zanmai/Mcusta Classic Damaskus Pro 16,5 cm Nakiri
    Zanmai/Mcusta Classic Damaskus Pro 16,5 cm Nakiri
  • Satake Satake Houcho knivset nakiri, sashimi & santoku 3 delar

    Satake Satake Houcho knivset nakiri, sashimi & santoku 3 delar
    Satake Satake Houcho knivset nakiri, sashimi & santoku 3 delar
  • Fiskars - Functional Form Nakirikniv 16 cm

    Fiskars - Functional Form Nakirikniv 16 cm
    Nakirikniv ur Functional Form från Fiskars är den perfekta kniven att hacka större grönsaker och andra råvaror med. Nakirikniven har ett knivblad i rostfritt stål och en bladlängd på 16 cm.Fiskars serie Functional Form ger dig praktiska lösningar för vardagligt bruk i köket. Produkterna är tillverkade för att vara lätta att använda, enkla att rengöra och smidiga att förvara. I Functional Form sortimentet hittar du ett brett utbud av knivar, saxar, bestick och köksredskap.
  • Serax Nakiri kniv rostfritt stål 18 cm

    Serax Nakiri kniv rostfritt stål 18 cm
    Serax Nakiri kniv rostfritt stål 18 cm
  • Satake Houcho Nakiri/grönsakshackare 17 Cm - Köksknivar & Knivtillbehör Kolstål Rostfritt Stål

    Satake Houcho Nakiri/grönsakshackare 17 Cm - Köksknivar & Knivtillbehör Kolstål Rostfritt Stål
    Houcho är japanska för ”kniv” och är Satakes bäst säljande knivserie. Trots det låga priset och den enkla designen har Houcho knivarna rakbladsvass och fjäderlätt egg som håller i generationer framöver så länge kniven sköts om. Fokus för knivarna i serien Houcho ligger på att ha ett mycket kvalitativt blad med ett enkelt men funktionellt skaft. Egenskaper Knivblad av Hi Carbon Steel 15 graders slipvinkel Handtag av magnoliaträ med svart bolster Shoppa Köksknivar & Knivtillbehör och mer Köket hos Royal Design.
  • Satake Satake Houcho knivset santoku & nakiri 2 delar

    Satake Satake Houcho knivset santoku & nakiri 2 delar
    Satake Satake Houcho knivset santoku & nakiri 2 delar

Så använder du en Nakiri kniv

I det här videoklippet kan man se Chris Cosentino förklara och visa hur man använder en Nakiri. Han klyver och skär bland annat en aubergine och en röd lök. Just det knivbladet som han använder har urgröpningar som gör att grönsakshacket släpper direkt från knivbladet.