Julienneskärare

Ett verktyg bra för att strimla och skala grönsaker och rotfrukter med är julienneskärare. Det är en speciell typ av skalare med en öppen eller stängd skärdel fastsatt på ett handtag.

Ordet julienne kommer från det franska språket och betyder tunna strimlor, vilket ju är precis det som är resultatet med en julienneskärare. Är man duktig med kockkniven kan man jobba med den också för att strimla, men det går fortare med strimlaren, tycker vi.

Både strimlare och skalare för grönsaker

Med denna typ av grönsaksstrimlare kan du förvandla dina grönsaker till fina, tunna skivor eller strimlor. Det finns smala och breda skärblad och en del kallas för mandolin eller juliennejärn. Du kan använda detta verktyg till hårda rotfrukter som skivad potatis och strimlad morot.

Populärt inom julienneskärare

  • Julienne med keramiskt blad

    Julienne med keramiskt blad
  • Gefu - Julienneskalare Rostfri

    Gefu - Julienneskalare Rostfri
    Enjulienneskalare med ergonomiskt handtag som säkerställer god kontroll oavsett om du är höger- eller vänsterhänt. Med denna kan du göra eleganta grönsaksstrimlor. Strimla exempelvis morötter, rödbetor och gurka. Själva skäret är tillverkad i rostfritt japanskt knivstål.
  • Mouli Julienne 5 skivor

    Mouli Julienne 5 skivor
  • Kyocera - Julienne Keramisk Svart

    Kyocera - Julienne Keramisk Svart
    Med den här mandolinen från Kyocera gör du fina strimlor av till exempel gurka, potatis eller morötter på 10-20 sekunder! Lägg upp snyggt på tallriken eller varför inte imponera med egen tzatsiki? Det keramiska bladen håller dessutom skärpan år efter år. Tål diskmaskin.

Fler tips på julienneskärare

  • Ibili - Mouli Julienne ink. 5 skivor

    Ibili - Mouli Julienne ink. 5 skivor
  • Microplane - Mandolin/julienne

    Microplane - Mandolin/julienne
    Mandolin från Microplane. Med detta verktyg kan du båda strimla och skiva. Tjockleken kan justeras med hjälp av tre inställningar - 0,8 mm, 1,5 mm och 3,1 mm. Bladet är i rostfritt stål och är supervass. Handskydd följer med för att skydda händerna från knivarna.
  • Mandolin til skiver og julienne m/slæde

    Mandolin til skiver og julienne m/slæde
  • Global Extra blad till GS-94 Julienne

    Global Extra blad till GS-94 Julienne
    Utbytesblad till Global GS-94 Julienne T-Modellskalare.
  • Julienneskärare - Westmark

    Julienneskärare - Westmark
    Dekorera gärna din måltid med grönsaksstrimlor eller riv gurka till tzatsikin.
  • Kyocera - Julienne Keramisk Röd

    Kyocera - Julienne Keramisk Röd
    Med den här mandolinen från Kyocera gör du fina strimlor av till exempel gurka, potatis eller morötter på 10-20 sekunder! Lägg upp snyggt på tallriken eller varför inte imponera med egen tzatsiki? Det keramiska bladen håller dessutom skärpan år efter år. Tål diskmaskin.
  • Microplane - Gourmet Rivjärn Julienne

    Microplane - Gourmet Rivjärn Julienne
    Gourmet Julienne Slicer från Microplane skär långa, tunna strimlor av zucchini, morot, kål, potatis, äpplen och annat frukt och grönt med hjälp av ett rakbladsvasst blad i rostfritt stål. Rivjärnet är stabilt och bekvämt att använda med ergonomisk soft-touch handtag och non-slip gummiförstärkning i bladets framkant.
  • Microplane - Mandolin Julienne V-blad

    Microplane - Mandolin Julienne V-blad
    En stadig och justerbar mandolin från Microplane. Erbjuder två skäralternativ: 1. Extremt vasst V-blad - skivar frukt, grönsaker och ost enkelt och exakt, med möjlighet att justera tjocklek. 2. Juliennbladet - ger långa, tunna, jämna remsor. Den har även glidskydd undertill för att främja stabilitet och förenkla när du river direkt över en skål. Ergonomiskt handtag som är skönt och greppvänligt att hålla i. Handskydd medföljer. Köksredskapet som ger dig perfekta skivor och strimlor och definitivt underlättar matlagningen.
  • Rösle Julienneskalare Y-formad med upphängningsring

    Rösle Julienneskalare Y-formad med upphängningsring
    Det sågtandade svängbara bladet i Julienneskalaren skär fina strimlor. Total längd: 17 cmHandtagets längd: 10 cmTål maskindisk. Rösle har sedan 1888 arbetat med proffessionella och funktionella redskap för köket. Företaget ägs fortfarande av familjen Rösle och har sitt säte i Bayern som ligger i södra Tyskland. Rösles produkter hör hemma hos den professionelle kocken såväl, som hos den matlagningsintresserade amatören. Därför arbetar Rösle efter följande produktpolicy:  Funktion – verktyg som fungerar och är roliga att arbeta med.Kvalitet – bästa materialet (18/10 rostfritt stål) & yrkesskicklighet.Design – vacker tidlös design, som går igen i alla produktgrupper. Utveckling – att utveckla nya produkter, efterfrågade & även nyskapande.
  • Mandolin til skiver og julienne m/slæde

    Mandolin til skiver og julienne m/slæde
  • Gefu Spirelli Julienneskärare

    Gefu Spirelli Julienneskärare
    Spirelli, en julienneskärare som du använder för att göra strimlor av morötter, squash, gurka och andra fasta grönsaker.
  • Mandolin Julienne

    Mandolin Julienne
    Justerbar mandolin från Microplane med blad i rostfritt stål som håller sig vassa länge.Mandolinen blir ett multiverktyg i köket med 3 olika tjockleksinställningar och de kompletterande Juliennebladen.
  • Victorinox Julienneskalare REX Rostfritt stål

    Victorinox Julienneskalare REX Rostfritt stål
    Julienneskalare i rostfritt stål, längd 14 cm och bredd 7 cm.REX, en kungligt designad strimlare från Schweiz.Skalaren har ett grepp som passar högerhänt såväl som vänsterhänt. Julienneskalarens rörliga blad är följsamt och gör strimlingen noggrann och effektiv.En julienneskalare är ett utmärkt hjälpmedel att göra snygga grönsaksstrimlor med. Haka på hälsotrenden och gör zucchinispaghetti, gör vackra grönsaksnystan till salladen eller som dekorativt inslag på tallriken.Kitchen Utensils är en serie köksredskap från Victorinox, här samla allt som inte direkt är knivar men som ändå behövs vid matlagning. Redskapen kan undantagsvis maskindiskas men de bör ändå handdiskas.Victorinox är kända för sina schweiziska arméknivar med multifunktion och har sedan starten berikat världen med sina högkvalitativa knivar, nuförtiden gjorda i rostfritt stål.Knivtillverkaren grundades 1884 men bytte 1909 namn till Victoria efter grundarens mamma som gick bort det året, samma år började man använda sitt välkända emblem, korset i skölden. När man 1921 började använda rostfritt stål i produktlinjen byttes namnet till Victorinox, en sammansättning av Victoria och inox som är synonymt med rostfritt stål, på franska acier inoxydable. 
  • Julienne med Keramiskt blad Röd

    Julienne med Keramiskt blad Röd
  • Joseph Joseph - Julienne Skalare Multi-Peel

    Joseph Joseph - Julienne Skalare Multi-Peel
    Multiskalare från Joseph & Joseph som blir en ideal hjälpreda i köket. Skalaren innehåller två verktyg: ett tandat skalarblad samt en praktisk kanalkniv för att skapa fina garnityrer. Skalaren har ekonomiskt handtag och blad av rostfritt stål.
  • Alligator - Rivjärn + Julienne

    Alligator - Rivjärn + Julienne
    Rivjärn och Julienne i ett från Alligator. Bladen är tillverkade av rostfritt stål. Ett dubbelsidigt rivjärn med en fin och en grov yta. Den fina ytan passar för att riva citronskal, parmesan, vitlök, kanel och muskot. Den grova ytan passar för grönsaker och ost. Handtag i båda ändar gör det lätt att hålla och skjutlocket skyddar händerna.
  • Julienne med Keramiskt blad Röd

    Julienne med Keramiskt blad Röd
  • Oxo - Good Grips Julienneskalare

    Oxo - Good Grips Julienneskalare
    Med denna skalare kan du snabbt och enkelt skala till garnering, sallad, och citrusskal. Använd det rostfria skarpa bladet för zucchini, morötter, potatis, äpplen och mycket mer. När du börjar skala får du perfekta strimlor varje gång. Skalaren har ett handtag som ger dig ett ergonomiskt och halkfritt grepp.
  • Mouli Julienne 5 skivor

    Mouli Julienne 5 skivor
  • Microplane Julienne rivjärn

    Microplane Julienne rivjärn
    Microplanes Gourmet Julienne rivjärn är designat med ett ergonomiskt och bekvämt soft grip-skaft som ger dig ett stabilt grepp medan du arbetar. Rivjärnets skarpa blad är tillverkat av foto-etsat rostfritt stål, ett tåligt material som tål maskindisk.
  • Julienneskalare

    Julienneskalare
  • Julienneskärare, plasthandtag - Westmark

    Julienneskärare, plasthandtag - Westmark
  • Julienne

    Julienne
    Med den här juliennen från Kyocera gör du fina strimlor av t.ex. gurka, potatis eller morötter på 10-20 sekunder. Lägg upp snyggt på tallriken eller varför inte imponera med egen tzatsiki? Håller skärpan år efter år.
  • Jo!e Julienneskärare för morötter

    Jo!e Julienneskärare för morötter
    Konformad julienneskärare för morötter, zucchini, gurka och andra fasta grönsaker. Ett perfekt redskap när du vill göra nyttigare alterntiv till pasta!
  • Extra blad till GS-94 Julienne

    Extra blad till GS-94 Julienne
  • Juliennejärn set om 3

    Juliennejärn set om 3
  • Joseph Joseph Multi-peel juliennejärn grå/orange

    Joseph Joseph Multi-peel juliennejärn grå/orange
    Smart multi-peel juliennejärn från Joseph Joseph med två funktioner. Julienneskäraren är idealisk till tunna stavar med den vassa klingan i rostfritt stål. På sidan är det utrustat me den liten rund kniv, som är perfelt till att göra små dekorativa detaljer och fina dekorations strimlor. Med et mjukt, ergonomiskt handtag så tappar du inte greppet ens med fuktiga händer.Det y-formade juliennejärnet är i grå plast med en frisk orangefärgad topp, som tål maskindisk. Med produkterna från Joseph Joseph får du innovativ köksutrustning i hög kvalitet.
  • Magimix Julienne Wide Skärskiva

    Magimix Julienne Wide Skärskiva
    Magimix Julienneskärskiva.Skär grönsaksstrimlor med din Magimix matberedare.Passar till Magimix CS 3200, CS3200XL, CS4200, CS4200XL, CS5200 och CS5200XL.
  • WMF Profi Plus juliennejärn

    WMF Profi Plus juliennejärn
    När du ska göra långa, tunna grönsaksstrimlor till soppa, sallad, wok eller liknande, så är detta juliennejärn otroligt bra. Det är lätt att använda och ser till att både frukt och grönt blir perfekt skuret så att strimlorna kan användas som garnityr.Juliennejärnet kommer från den tyska köksgiganten WMF som är en av Europas största inom bestick, kokkärl och mycket mer. I deras serie Profi Plus finns över 100 olika redskap till både små och stora kök. Juliennejärnet är lätt att rengöra och tål maskindisk.
  • Julienne med keramiskt blad

    Julienne med keramiskt blad
  • GEFU GEFU Julienne strimlare

    GEFU GEFU Julienne strimlare
    Gör delikata och eleganta grönsaksstrimlor, kniven är tillverkad av japanskt 18/10 rostfritt stål som är känt för att vara ett mycket robust stål av hög kvalitet. Det gör att den kan strimla morötter, gurka, röbetor m.m. Med det ergonomiska handtaget är det säkert att använda. Strimlorna passar perfekt i en liten sallad eller i en wok. Ett elegant garnityr till de flesta rätterna.
  • Rösle - Juliennejärn Stål 43,5 cm

    Rösle - Juliennejärn Stål 43,5 cm
    Stiligt juliennejärn med elegant design och bästa prestanda, från tyska familjeföretaget Rösle. Med detta rivjärn skär långa, tunna strimlor av zucchini, morot, kål, potatis, äpplen och annat frukt och grönt med hjälp av ett rakbladsvasst blad i rostfritt stål. Tack vare utbytbara skär kan du få olika storlek på strimlorna. Det har ett glidsäkert stöd framtill så att rivjärnet står stadigt när det används. Rivjärnet kan också användas direkt ovanför en skål. Praktisk skyddskåpa ingår. I änden finns en upphängningsögla, ifall du vill hänga upp järnet när det inte används. Rösle har tillverkad högkvalitativa köksredskap sedan 1888 och med deras produkter i köket blir du inte besviken, de blir dina följeslagare i matlagningen under många år framöver.
  • Profi Plus julienneskärare Rostfritt stål

    Profi Plus julienneskärare Rostfritt stål
  • Profi Plus Juliennejärn 17cm stål

    Profi Plus Juliennejärn 17cm stål
  • Julienneskalare

    Julienneskalare
  • Westmark Julienneskalare

    Westmark Julienneskalare
    En Julienneskalare som gör fina strimlor av grönsakerna.Westmark har en tradition sedan många år tillbaka på produktion av robusta och tålig köksredskap i aluminium, produkterna tillverkas i Tyskland och har kvalitetskontroller på all produktion.För att uppmärksamma sina storsäljare har de tagit fram de 30 bästa storsäljarna genom åren och gett dem en retro inspirerad jubileumsförpackning. Mått: 12x7,5 cm 
  • Kyocera Set Mandolin, Julienne och Rivare

    Kyocera Set Mandolin, Julienne och Rivare
    Det praktiska 5-delars setet från Kyocera är allt du behöver för att klara av en rad olika riv- och skivuppgifter. Placera enkelt redskapen över en bunke, tallrik eller den medföljande behållaren för att snabbt och effektivt riva eller skiva utan att stöka ner. Redskapen passar perfekt till allt ifrån gurka och tomat till hårdost.Medföljer:- Mandolin (Svart).- Julienne (Röd).- Rivare (Grön)- 1 st Behållare- Fingerskydd.
  • Julienne Slicer Gourmet

    Julienne Slicer Gourmet
    Julienneskäraren skär långa och tunna skivor av till exempel zucchini, äpplen och andra frukter och grönsaker. Ergonomisk handtag. Lätt att rengöra.
  • Kyocera - Set med Mandolin, Julienne och Rivjärn i box

    Kyocera - Set med Mandolin, Julienne och Rivjärn i box
    Praktiskt set från Kyocera bestående av fem delar. Prisbelönt mandolin som blivit bäst i test i både Icakuriren, Allt om mat och Aftonbladet. Enkel att använda – ställ bara in önskad tjocklek från 0,5 mm till 3 mm. Skivar smidigt lök, alla andra grönsaker och rotfrukter. Mandolin med sylvasst keramiskt blad, ställbar Julienne Rivare Uppsamlingslåda Skyddshandtag med rivfunktion Tål maskindisk
  • Global - Extra blad till GS-94 Julienne

    Global - Extra blad till GS-94 Julienne
    Ett utbytningsblad till Globals T-modellskalare GS-95. Använd för att skära stavar, så kallade julienne.
  • Extra blad till GS-94 Julienne

    Extra blad till GS-94 Julienne
  • OXO Good Grips Julienne Skalare

    OXO Good Grips Julienne Skalare
    Gör läcker salladstopping, garnering av citrusskal och mycket annat med denna smarta Good Grips Julienne skalare från OXO. Skalaren är lätt och säker att använda. Den är utrustad med ett klart säkerhetsskydd som åker ur vägen när den används och sedan åker tillbaka på plats och låses som ett skydd vid förvaring. Skalarens mjuka non-slip handtag är behagligt samtidigt som det absorberar skakningar vilket skonar handlederna och gör den skön att arbeta med.
  • Kyocera Julienne strimlare med keramiskt blad

    Kyocera Julienne strimlare med keramiskt blad
    Det här redskapet ligger stand by i kökslådan. På 20 sekunder har du fixat till exempel gurka eller morötter i tunna fina strimlor. Snyggt upplagt på tallriken, eller varför inte impa med egen tzatziki? Håller skärpan år efter år.Julienne-mandolin i plast med keramiskt blad. 30 x 9 cm. Tål maskindisk.
  • Julienneskärare - Victorinox

    Julienneskärare - Victorinox
    En julienneskärare från Victorinox använder du för att strimla grönsaker - dekorera din måltid med grönsaksstrimlor, strimla direkt ner i salladen eller riv gurka till tzatsiki.

Strimla grönsaker för hand med en julienne

Textur, form och uppläggning är något som påverkar matupplevelsen och smakerna. Att äta strimlade morötter är inte samma sak som att gnaga på en hel morot. Med en juliennestrimlare kan man få till riktigt snygga uppläggningar på ett enkelt sätt.

Gurkskivor med julienneskärare

Det finns olika järn och blad att köpa så att formen på stavarna eller strimlorna blir olika. Om du vill ta hjälp av en matberedare kan du kolla om det finns juliennejärn att köpa till som passar din maskin.

ilead