Trancherknivar

En trancherkniv ser mycket ut som en kockkniv men den har ett smalare och något mer avlångt knivblad. Du använder trancherkniven för att skiva antingen en rå köttbit eller en färdiglagad stek.

Tranchera med kniv för tunna köttskivor

Tranchering är en metod för att skära kött i tunna skivor. Ett bra komplement till trancherknivar är en tranchergaffel (stekgaffel) med vilken man kan hålla fast köttbiten när man skivar.

Populärt inom trancherknivar

  • Global - GNM-11 Trancherkniv olivslipad oriental 21 cm

    Global - GNM-11 Trancherkniv olivslipad oriental  21 cm
    GNM-07 från Globals orientaliska serie Ni är en trancherkniv som med fördel används för hantering och tranchering av kött, så väl rått som tillagat. Det långa smala bladet gör att kniven kan skära tunna, jämna skivor av både kött och fisk. Olivslipningen gör att livsmedlet du skär lättare släpper eggen. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge perfekt balans, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!
  • Lion Sabatier - Ideal Trancherkniv 20 cm Stål/svart

    Lion Sabatier - Ideal Trancherkniv 20 cm Stål/svart
    En trancherkniv i serien Ideal som är perfekt för att skära stek eller vid andra matförberedelser både hemma i köket eller hos proffskocken. Tillverkad i mycket hårt rostfritt stål (kromstål) vilket ger kniven en optimal balans och vikt.
  • Global - GF-24 Stekgaffel rak

    Global - GF-24 Stekgaffel rak
    GF-24 från Global Classic är en lång och smäcker gaffer, smidd ur ett enda stycke. perfekt till tranchering av kött. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas gaffeln av Globals egen stålblandning Cromova 18 och har Globals karakteristiska prickar på handtaget.
  • Wüsthof - Classic Ikon Trancherkniv 20 cm Svart

    Wüsthof - Classic Ikon Trancherkniv 20 cm Svart
    Classic Ikon trancherkniv från Wüsthof, tillverkad i Tyskland. Trancherkniv är även kallad för smal kockkniv. Kniven används för att skiva kött, frukt och grönsaker. Det smala bladet underlättar att få tunna smala skivor. Utmärkt för till exempel söndagssteken eller julskinkan.

Fler tips på trancherknivar

  • Robert Welch Signature Trancherkniv Flexibel 30 cm

    Robert Welch Signature Trancherkniv Flexibel 30 cm
    En slitstark tranchérkniv med en bladlängd på hela 30 cm från Robert Welch och deras prisbelönta serie Signature. Alla knivar i serien Signature är tillverkade i samarbete med professionella kockar för att skapa en välbalanserad kniv som klarar av alla uppgifter i köket. Knivarna är slipade i en 15° vinkel. Handtagen är tillverkade av DuPont och är ergonomiskt utformade för att ge ett välbalanserat grepp i handen.Bladlängd: 30 cm
  • Victorinox - Swiss Modern Trancherset 2 delar Svart

    Victorinox - Swiss Modern Trancherset 2 delar Svart
    Trancherset i 2 delar bestående av kniv och gaffel i rostfritt stål, från schweiziska Victorinox.Skär upp steken och julskinkan med en tranchergaffel och trancherkniv för att få tunna, fina skivor. Handtaget är ergonomiskt utformat och ligger skönt i handen. Fint set att ge bort som present. Detta trancherset ingår i Victorinox kollektion Swiss Modern där elegant design möter hög precision. Varje blad är tillverkat av slitstarkt rostfritt stål för att göra det enkelt och självklart att skära. Välj mellan unikt handtag i varmt europeiskt valnötsträ eller syntetiskt handtag i svart, båda stilfulla och ergonomiska.
  • Tamahagane - Tamahagane San Tsubame Trancherkniv 21 cm

    Tamahagane - Tamahagane San Tsubame Trancherkniv 21 cm
    Tamahagane San Tsubame Trancherkniv är en kniv i serien San Tsubame från Tamahagane. Trancherkniv påminner om en kockkniv i modellen med skillnaden är att den har ett längre och smalare knivblad. Med denna form underlättas tranchering, det vill säga när du skär upp kött i tunna skivor. Kniven går utmärkt att använda till både rått och tillagat kött, likaså sushi och sashimi. Likt alla knivar från Tamahagane håller den en hög standard med extrem skärpa och hållbarhet som härstammar från den unika ståltillverkningen för traditionella japanska samurajsvärd. Knivbladet är, precis som de traditionella samurajsvärden, uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål. San Tsubame knivserie Knivserien San Tsubame från Tamahagane utgörs av knivar som alla har tre lager stål. Knivbladet är uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål, precis som det traditionella samurajsvärdet- katanasvärdet. Kärnan består av VG5-stål som innehåller en hög andel kol vilket gör det mycket hårt. Tack vare detta kan eggen slipas sylvass. Ett mjukare och mer rosttåligt stål bygger upp de två yttre lagren. Knivarna får med denna uppbyggnad en otrolig egg och extrem styrka och rosttålighet. Knivbladet på San Tsubame serien är hamrat, men endast slipat i nederkant vilket ger en fin design inspirerad av de vackert dekorerade katanasvärden. Hårdhetsgraden är 61 HRC. Handtaget är tillverkat av svart micarta, med en härlig träkänsla, och ligger skönt i handen. Det vattentåliga och hygieniska materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Micarta lämpar sig väl i köksmiljö och i handtaget sitter en vikt som ser till att kniven är perfekt balanserad.Översikt - Trancherkniv i tre lager stål. - Längd: 21 cm. - Kärna i mycket hårt VG5-stål. - Hårdhetsgrad: 61 HRC. - Handtag i svart Micarta.
  • Design by F. A. Porsche tranchérkniv 19 cm

    Design by F. A. Porsche tranchérkniv 19 cm
  • Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 21 cm

    Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 21 cm
    Tamahagane San Tsubame Trancherkniv 21 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Yaxell - Yaxell Gou Trancherkniv 18 cm

    Yaxell - Yaxell Gou Trancherkniv 18 cm
    En trancherkniv påminner om en kockkniv i modellen. Skillnaden är att den har ett längre och smalare knivblad. Formen underlättar när du trancherar, det vill säga skär upp kött i tunna skivor. Kniven går utmärkt att använda till både rått och tillagat kött, likaså sushi och sashimi. Yaxell Gou är en enastående knivserie – bokstavligt talat. Namnet betyder ”den enastående” på japanska. Knivbladet är uppbyggt av 101 lager damaskerat stål. Kärnan är gjord av slitstarkt SG2-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Det gör att knivarna är extremt vassa och håller skärpan länge. Som en extra finish är alla blad graverade med det japanska tecknet för Gou. Hårdhetsgraden är 62–64 HRC. Knivhandtaget är tillverkat av svart micarta. Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är fastsatt med hjälp av tre kraftiga stålnitar. I änden på handtaget sitter även en rostfri knapp som ser till att kniven är perfekt balanserad.
  • Victorinox - Swiss Modern Stekgaffel 15 cm Svart

    Victorinox - Swiss Modern Stekgaffel 15 cm Svart
    Stekgaffel från schweiziska Victorinox, passar fint ihop med trancherkniven från samma tillverkare. Håller köttet ordentligt på plats med sina två långa gaffelspetsar samtidigt som handtaget ger ett smidigt och säkert grepp. Handtaget är ergonomiskt utformat och ligger skönt i handen. Denna kniv ingår i Victorinox kollektion Swiss Modern där elegant design möter hög precision. Varje blad är tillverkat av slitstarkt rostfritt stål för att göra det enkelt och självklart att skära. Välj mellan unikt handtag i varmt europeiskt valnötsträ eller syntetiskt handtag i svart, båda stilfulla och ergonomiska.
  • Trancherset, G-3 och G-13

    Trancherset, G-3 och G-13
    Set med knivarna G-3 och G-13. Perfekt för tillagning av kött.
  • Yaxell - Ran Trancherkniv 18 cm

    Yaxell - Ran Trancherkniv 18 cm
    Ran, det japanska ordet för ”den utmärkta”, har gett namn åt Yaxells knivserie. Denna utmärkta trancherkniv påminner om en kockkniv, men har ett längre, smalare och spetsigt blad, vilket gör det enklare att skära kött i tunna skivor, så kallat tranchera. Kniven fungerar bra till alla typer av kött, både rått och tillagat. Knivarnas blad består av 69 lager damaskerat stål. Kärnan är tillverkad av hårt VG10-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Resultatet är en extremt vass kniv som håller skärpan länge. Stållagren både hamras och poleras för att skapa bladets vackra ådring. Knivhandtaget är fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar och är tillverkat av svart micarta. Det är ett hårt, vattentåligt och hygeniskt material som tillverkas genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Kniven får sin perfekta balans av en rostfri knapp som sitter i änden på handtaget. -Hårdhetsgrad: 60–62 HRC.
  • Kasumi Trancherkniv 24 cm

    Kasumi Trancherkniv 24 cm
    Trancherkniv från Kasumi som är perfekt att använda när man t.ex. ska filea fisk eller skära tunna fina skivor. Kniven är tillverkad i den japanska staden Seki. Med 32 lager rostfritt stål och handtaget är tillverkat i trä. Kniven har en 15 graders vinkel vilket gör att knivseggen är väldigt vass.  Specifikationer: Mått: Knivlängd: 37 cm. Bladlängd: 24 cm. Vikt: 284 gram.  
  • Fuso Nitro+ trancherkniv stål

    Fuso Nitro+ trancherkniv stål
  • Tamahagane - Tamahagane San Trancherkniv 24 cm

    Tamahagane - Tamahagane San Trancherkniv 24 cm
    Tamahagane San Trancherkniv är en kniv i serien San från Tamahagane. Trancherkniv påminner om en kockkniv i modellen med skillnaden är att den har ett längre och smalare knivblad. Med denna form underlättas tranchering, det vill säga när du skär upp kött i tunna skivor. Kniven går utmärkt att använda till både rått och tillagat kött, likaså sushi och sashimi. Likt alla knivar från Tamahagane håller kniven en hög standard med extrem skärpa och hållbarhet som härstammar från den unika ståltillverkningen för traditionella japanska samurajsvärd. Knivbladet är, precis som de traditionella samurajsvärden, uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål. San knivserie Knivserien San från Tamahagane utgörs av knivar som alla har tre lager stål. Knivbladet är uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål, precis som det traditionella samurajsvärdet- katanasvärdet. Kärnan består av VG5-stål som innehåller en hög andel kol vilket gör det mycket hårt. Tack vare detta kan eggen slipas sylvass. Ett mjukare och mer rosttåligt stål bygger upp de två yttre lagren. Knivarna får med denna uppbyggnad en otrolig egg och extrem styrka och rosttålighet. Hårdhetsgraden är 58–59 HRC. Handtaget på San-knivarna är tillverkat av vackert rödbrunt pakkawood. Materialet skapas genom att fanér och specialplast sammanfogas under högt tryck. Handtaget får en riktigt härlig känsla tack vare materialet som behåller strukturen från träet. Dessutom har det antibakteriella egenskaper. En vikt i handtaget ser även till att kniven är perfekt balanserad. Översikt - Trancherkniv i tre lager stål - Längd: 24 cm. - Kärna i mycket hårt VG5-stål - Hårdhetsgrad: 58-59 HRC - Handtag i pakkawood med antibakteriella egenskaper.
  • Dorre - Akira Trancherset 3 delar Trä

    Dorre - Akira Trancherset 3 delar Trä
    Akira trancherset från Dorre med redskap för grillmästarens vanligaste behov. Knivarna är tillverkade av rostfritt stål och plasthandtag med trämönster. Setet innehåller - 1 trancherkniv 33 cm - 1 stekgaffel 29 cm - 1 köttkniv 24 cm
  • Nesmuk Soul Grenadilla Trancherkniv, 16 cm.

    Nesmuk Soul Grenadilla Trancherkniv, 16 cm.
    Denna eleganta SOUL trancherkniv från Nesmuk är utmärkt till precisa utskärningar och när du ska göra filé tack vare tack vare dess lätthet och flexibilitet. Trancherkniven är en del av SOUL-serien som har en enastående skärpa och lång livslängd. Knivarna i denna serie har en unik legering: det patenterade Nesmuk stålet som innehåller det sällsynta niobium, som säkerställer den bästa stålkonstruktionen. Knivarna har alla en hög mekanisk styrka. Bladet blir både hårdare och starkare och har en testad stålhårdhet på 60 HRC. Detta ger knivarna både en fantastisk prestanda och lång hållbarhet.
  • Global - SAI-02 Trancherkniv 21 cm

    Global - SAI-02 Trancherkniv 21 cm
    Sai betyder ”iögonfallande” på japanska och är Globals mest exklusiva serie. Sai-02 från Global är en exklusiv trancherkniv som har ett långt och smalt blad, vilket medför att den mer specifikt används för hantering och tranchering av kött. Perfekt kniv för att skära tunna skivor av fisk och kött såväl rått som tillagat. Bladet är utrustat med tre lager stål som gör kniven stabil och rosttålig - de två yttersta lagren stål i bladet samt en mjukare stållegering. Stålet i eggen är tillverkaren Yoshikin och Globals egna legering Cromova 18 – en rostfri stållegering med 18% krom samt hemlig procentandel molybdenum och vanadium. Kniven har ett ergonomiskt tumgrepp för bästa komfort och tack vare att det är av samma stålsort som eggen blir svetsen mellan blad och handtag starkare. Det yttre bladet är individuellt hamrat och ger varje kniv en unik personlighet. Sai har en spegelpolerad egg med Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Liksom de klassiska Globalknivarna är skaftet i Global Sai fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!
  • Victorinox - Swiss Modern Trancherkniv 22 cm Svart

    Victorinox - Swiss Modern Trancherkniv 22 cm Svart
    Med denna trancherkniv från schweiziska Victorinox skär du lätt och enkelt igenom vilken köttbit som helst. Det sylvassa bladet tillsammans med det ergonomiskt utformade handtaget blir tillsammans en perfekt kombination och till stor hjälp och glädje i matlagningen. Denna kniv ingår i Victorinox kollektion Swiss Modern där elegant design möter hög precision. Varje blad är tillverkat av slitstarkt rostfritt stål för att göra det enkelt och självklart att skära. Välj mellan unikt handtag i varmt europeiskt valnötsträ eller syntetiskt handtag i svart, båda stilfulla och ergonomiska.
  • Tramontina Trancherkniv 20 cm Blister Mörkbrunt Handtag

    Tramontina Trancherkniv 20 cm Blister Mörkbrunt Handtag
    Högkvalitativ trancherkniv med handtag i trä. Kniven är en del ur Tramontinas serie Churrasco, som betyder grillat kött på spanska och portugisiska och har tagits fram med inspiration från den brasilianska grillkulturen.Kniven är perfekt för att skära upp kött inför servering. Knivens skarpa blad i rostfritt stål klarar av att skära köttet i millimetertunna skivor. Handtaget i brunt trä ligger bra i handen när du skär upp fina skivor kött med perfekt snitt. Skär upp köttet vid bordet för att imponera på gästerna. Kniven är enkel att rengöra och kan diskas i diskmaskin.Specifikationer:Längd blad: 20 cmMaterial: Rostfritt stål, trä, nitar i aluminium
  • WMF - Profi Plus Stekgaffel 32 cm Rostfri

    WMF - Profi Plus Stekgaffel 32 cm Rostfri
    Serien Profi Plus från WMF levererar köksredskap som fulländar hemmet. Tillverkat i Cromargan® rostfritt stål av hög kvalitet och har en elegant och tidlös design.
  • Kai Shun Classic DMS-200 Trancherset

    Kai Shun Classic DMS-200 Trancherset
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
  • Bercato - BBQ Trancherset 2 delar

    Bercato - BBQ Trancherset 2 delar
    Rejält trancherset i rostfritt stål och handtag i acaciaträ. Innehåller en kniv 33 cm och en gaffel 26,5 cm. Använd exempelvis när du filéar dina grillade biffar direkt vid matbordet eller vid grillen.
  • Wüsthof Classic Trancherkniv V2 23 cm

    Wüsthof Classic Trancherkniv V2 23 cm
    Bladets längd: 23 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Wüsthof Classic Trancherkniv 23 cm V1

    Wüsthof Classic Trancherkniv 23 cm V1
    Bladets längd: 23 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Gense Old Farmer Trancherset

    Gense Old Farmer Trancherset
    Trancherset i rostfritt stål med handtag i rosenträ. Levereras i en trevlig presentlåda av trä Mått:Kniv 36 cmGaffel 29 cm
  • Zwilling Four Star Trancherkniv med hål 26 cm

    Zwilling Four Star Trancherkniv med hål 26 cm
    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast.  
  • Yaxell - Yaxell Super Gou Trancherkniv 18 cm

    Yaxell - Yaxell Super Gou Trancherkniv 18 cm
    En trancherkniv påminner om en kockkniv i modellen. Skillnaden är att den har ett längre och smalare knivblad. Formen underlättar när du trancherar, det vill säga skär upp kött i tunna skivor. Kniven går utmärkt att använda till både rått och tillagat kött, likaså sushi och sashimi. Yaxell Super Gou är en exklusiv knivserie. Knivbladet är uppbyggt av imponerande 161 lager damaskerat stål. Kärnan är tillverkad av det japanska pulverstålet SG2. Stålsorten innehåller en hög andel kol och är mycket hård, vilket gör att eggen kan slipas sylvass. Pulverstålet är omslutet av ett mer rosttåligt stål, 80 lager på vardera sida om eggen. Hårdhetsgraden är 63 HRC. Det rödsvarta handtaget är tillverkat av micarta. Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är fastsatt med hjälp av tre kraftiga stålnitar. I änden på handtaget sitter även en rostfri knapp som ser till att kniven är perfekt balanserad.
  • Global Global SAI-02 Trancherkniv (21 cm)

    Global Global SAI-02 Trancherkniv (21 cm)
    Trancherkniv från Global.
  • Yaxell Zen Trancherkniv 22,5 cm.

    Yaxell Zen Trancherkniv 22,5 cm.
    Denna 22,5 cm. långa trancherkniv från Yaxells Zen-serie är en mycket praktisk och mångsidig kniv. Det vassa bladet är gjort av 37 lager VG10 stål som har en mycket vacker hamrad yta. Det långa bladet gör den särskilt bra för tranchering av både tillagat och råttkött. Handtaget har även en skön ergonomisk design som gör den mycket skön att använda.
  • Tamahagane San Kyoto Trancherkniv, svart 27 cm

    Tamahagane San Kyoto Trancherkniv, svart 27 cm
    Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Bladets längd: 27 cmCentrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkravKockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat.
  • Trancherkniv 20cm, Shun Classic

    Trancherkniv 20cm, Shun Classic
    • Japansk trancherkniv från KAI som passar utmärkt för att tranchera och skiva steken med.• Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan som ger kniven ett vackert mönster.• Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish.• Hårdhet 61 HRC /- 1• Mått blad 20 cm• Mått handtag 12,2 cm• Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.SHUN CLASSIC är en exklusiv knivserie från KAI. SHUN betyder på toppen av perfektion. Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Denna skärpa tillsammans med den välbalanserade vikten gör dig outtröttlig. Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som har formats ergonomiskt. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget. På så sätt förenas handtaget och knivbladet perfekt för att ge kniven den optimala känslan. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik – ett konstverk som förenas av hantverk, teknologi och design. Tekniken för att tillverka de finaste kockknivarna som inspireras av den mästerliga konsten för Samuraisvärd möjliggör att Shun seriens knivblad även kan formas som västerländska knivar. Vad är en Trancherkniv?Trancherkniven får maten att se läcker ut eftersom den låter dig skära tunna jämna skivor. Men den kan också få maten att smaka bättre. Du kan göra långa, jämna skivor utan att riva eller såga. Den här typen av rena snitt behåller köttsafterna – och därmed mer av smaken – inne i köttet istället för att det samlas på skärbrädan. Du kan skära skivor med ett enda långt drag. Den smala profilen och knivskarpa eggen låter bladet glida genom köttet med mindre friktion så att varje skiva blir perfekt. Idealisk för att skiva flera olika sorters kött och kan även användas till att skära större grönsaker.
  • Victorinox - Swiss Modern Stekgaffel 15 cm Valnöt

    Victorinox - Swiss Modern Stekgaffel 15 cm Valnöt
    Stekgaffel från schweiziska Victorinox, passar fint ihop med trancherkniven från samma tillverkare. Håller köttet ordentligt på plats med sina två långa gaffelspetsar samtidigt som handtaget ger ett smidigt och säkert grepp. Handtaget är ergonomiskt utformat och ligger skönt i handen. Denna kniv ingår i Victorinox kollektion Swiss Modern där elegant design möter hög precision. Varje blad är tillverkat av slitstarkt rostfritt stål för att göra det enkelt och självklart att skära. Välj mellan unikt handtag i varmt europeiskt valnötsträ eller syntetiskt handtag i svart, båda stilfulla och ergonomiska.
  • Pro Tranchérkniv 27 cm

    Pro Tranchérkniv 27 cm
  • Stelton Sixtus Trancherkniv

    Stelton Sixtus Trancherkniv
    Med denna kniv kan du skära upp alla stekar under sommarens härliga grillkvällar. Det vassa designen från Sixtus-serien är designad av Søren Refsgaard och tillverkad i hållbart rostfritt stål. Serien är skapad för grillen och är ett måste för dig som älskar att grilla under sommaren. Materialet är resistent mot rost och otroligt lätt att rengöra.
  • Tamahagane SAN Trancherkniv, brun 24 cm

    Tamahagane SAN Trancherkniv, brun 24 cm
    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Bladets längd: 24 cmCentrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
  • Wüsthof Classic Ikon Trancherset Svart

    Wüsthof Classic Ikon Trancherset Svart
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. Knivset- Trancherkniv 20 cm- Stekgaffel 16 cm.
  • Weber Trancherset Deluxe

    Weber Trancherset Deluxe
    Med Tranchersetet från Weber skär du upp det grillade köttet som ett proffs. Både kniv och gaffel är tillverkade i rostfritt stål och håller högsta kvalité. Greppen är ergonomiska och stabila, vilket bidrar till både säker och väldigt smidig användning. De är också utformade för att ge bästa möjliga och vassa snitt - så att du kan skära allt kött i jämna, snygga skivor. Handdisk rekommenderas.
  • Tamahagane - Tamahagane San Tsubame Trancherkniv 27 cm

    Tamahagane - Tamahagane San Tsubame Trancherkniv 27 cm
    Tamahagane San Tsubame Trancherkniv är en kniv i serien San Tsubame från Tamahagane. Trancherkniv påminner om en kockkniv i modellen med skillnaden är att den har ett längre och smalare knivblad. Med denna form underlättas tranchering, det vill säga när du skär upp kött i tunna skivor. Kniven går utmärkt att använda till både rått och tillagat kött, likaså sushi och sashimi. Likt alla knivar från Tamahagane håller den en hög standard med extrem skärpa och hållbarhet som härstammar från den unika ståltillverkningen för traditionella japanska samurajsvärd. Knivbladet är, precis som de traditionella samurajsvärden, uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål. San Tsubame knivserie Knivserien San Tsubame från Tamahagane utgörs av knivar som alla har tre lager stål. Knivbladet är uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål, precis som det traditionella samurajsvärdet- katanasvärdet. Kärnan består av VG5-stål som innehåller en hög andel kol vilket gör det mycket hårt. Tack vare detta kan eggen slipas sylvass. Ett mjukare och mer rosttåligt stål bygger upp de två yttre lagren. Knivarna får med denna uppbyggnad en otrolig egg och extrem styrka och rosttålighet. Knivbladet på San Tsubame serien är hamrat, men endast slipat i nederkant vilket ger en fin design inspirerad av de vackert dekorerade katanasvärden. Hårdhetsgraden är 61 HRC. Handtaget är tillverkat av svart micarta, med en härlig träkänsla, och ligger skönt i handen. Det vattentåliga och hygieniska materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Micarta lämpar sig väl i köksmiljö och i handtaget sitter en vikt som ser till att kniven är perfekt balanserad.Översikt - Trancherkniv i tre lager stål. - Längd: 27 cm. - Kärna i mycket hårt VG5-stål. - Hårdhetsgrad: 61 HRC. - Handtag i svart Micarta.
  • Victorinox - Swiss Modern Trancherkniv bred 20 cm

    Victorinox - Swiss Modern Trancherkniv bred 20 cm
    Med denna trancherkniv från schweiziska Victorinox skär du lätt och enkelt igenom vilken köttbit som helst. Den har ett bredare blad än en traditionell trancherkniv och därför blir användningsområdet också bredare. Det sylvassa bladet tillsammans med det ergonomiskt utformade handtaget blir tillsammans en perfekt kombination och till stor hjälp och glädje i matlagningen. Denna kniv ingår i Victorinox kollektion Swiss Modern där elegant design möter hög precision. Varje blad är tillverkat av slitstarkt rostfritt stål för att göra det enkelt och självklart att skära. Välj mellan unikt handtag i varmt europeiskt valnötsträ eller syntetiskt handtag i svart, båda stilfulla och ergonomiska.
  • Wüsthof Classic Trancherkniv 26 cm

    Wüsthof Classic Trancherkniv 26 cm
    Bladets längd: 26 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • MAC Ultimate Trancherkniv 26 cm

    MAC Ultimate Trancherkniv 26 cm
    Utrusta köket med denna trancherkniv från MAC och förse dig själv med ett högkvalitativt redskap. Kniven är utmärkt till uppskärning av skinka, stek eller annat kött när du är i behov av perfekta skivor. Trancherkniven är en del av Ultimate-serien, vilket garanterar dig  en kniv med klassisk och praktisk design. Knivens blad är tillverkat av MACs speciella stål, som är extremt hållbart, slitstarkt och skarpt. Det är också enkelt att sköta om. Bladet mäter 26 cm. Det ergonomiska handtaget är tillverkat i svartlaminerad björk och har en klassisk form som ligger bekvämt i handen.
  • Yaxell Zen Trancherkniv 18 cm

    Yaxell Zen Trancherkniv 18 cm
    Bladets längd: 18 cmYaxell ZEN består av 37 lager rostfritt stål. 18 lager hårt och mjukt stål varvat på var sida om kärnan av VG-10 stål. Det är dessa lager som bildar det otroligt vackra damaskus-mönstret. Den övre delen av bladet bankas för att få ett karaktäristiskt utseende. Dessutom poleras hela bladet för att ge en yta som är så blank att det går att spegla sig i den. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med dubbla högblanka nitar.
  • Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 27 cm

    Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 27 cm
    Tamahagane San Tsubame trancherkniv 27 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Yaxell Ran Trancherkniv 18 cm

    Yaxell Ran Trancherkniv 18 cm
    Bladets längd: 18 cmDen mycket vassa eggen på Ran damaskusknivar har uppnåtts genom att kombinera det bästa av avancerad teknik med hantverkarens oöverträffade kunskap och expertis. Deras kompetens har utvecklats genom den traditionella japanska svärdsmedstekniken. Tekniken har förts vidare från svärdens och knivarnas huvudstad Seki i Japan från generation till generation under sju århundraden. Ran består av 69 lager damaskerat stål där 68 lager mjukt stål omgärdar en kärna av hårt VG10-kobolt/vanadium rostfritt stål för ett blad med oslagbar styrka och tålighet. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med nitar. Mikarta är ett mycket vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö
  • Kai Shun Classic DM-0720 Trancherkniv Olivslipad 23 cm

    Kai Shun Classic DM-0720 Trancherkniv Olivslipad 23 cm
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Bladets längd: 23 cmDamaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
  • Wüsthof Epicure Trancherkniv/Smal Kockkniv 23 cm v1

    Wüsthof Epicure Trancherkniv/Smal Kockkniv 23 cm v1
    Knivarna från Wüsthof Epicure Collection kan inte kallas för annat än: otroliga. The Epicure Collection kombinerar precision, erfarenhet och teknik i en serie prisvärda knivar.Denna praktiska Wüsthof Epicure Trancher-kniv på 23 cm har ett långt, tunt blad. Den är perfekt när du ska skära upp söndagssteken, kött, fisk etc. Kniven är dock så bra att du enkelt kan använda den till att skära upp carpaccio.
  • ZEN Trancherkniv 18 cm

    ZEN Trancherkniv 18 cm
  • Wüsthof - Classic White Trancherkniv 16 cm

    Wüsthof - Classic White Trancherkniv 16 cm
    En smal kockkniv med modernt vitt handtag och perfekt balans från tyska Wüsthof. Formen och hårdheten på kniven är designad för att kunna skära tunna skivor av hårda varor, den är speciellt bra för skinka. Den är även perfekt för att tranchera annat kött samt för att skära grönsaker och frukt. Kniven har ett helt bolster för extra säkerhet. Serien Classic White från Wüsthof finns i flera bladlängder och varianter för matlagningens alla delar. Bladlängd 16 cm.
  • Trancherset Old Farmer, 2 delar, L16/21cm

    Trancherset Old Farmer, 2 delar, L16/21cm
    Tranchérsetet är fantastiskt att ha i köket och passar större köttbitar såsom kalkon eller en stek. Knivbladet har en riktigt fin skärpa samtidigt som längden på handtaget är alldeles lagom och bidrar till en stabil användning.
  • Yaxell - Zen Trancherkniv 18 cm

    Yaxell - Zen Trancherkniv 18 cm
    Trancherkniv ur Yaxells serie Zen som påminner om en kockkniv men har ett längre, smalare och spetsigt blad, vilket gör det enklare att skära kött i tunna skivor, så kallat tranchera. Kniven fungerar bra till alla typer av kött, både rått och tillagat. Knivens blad består av 37 lager stål, varav kärnan är tillverkad i VG10-stål och övriga stållager i ett mjukare, mer rosttåligt stål. Den hamrade ytan ger kniven ett unikt utseende. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Handtaget är tillverkat i det hygieniska materialet micarta och fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.

Trancherkit med både kniv och tranchergaffel

För att lättare hålla fast det stycke kött man vill tranchera kan man använda en tranchergaffel. Det är ett bra verktyg med långa och vassa gafflar som kan stickas ner och även användas för att vända på köttbiten vid tillagning.

Många butiker säljer detta som kit med både trancherkniv och tranchergaffel. Ibland kan de också kallas för stekgaffel eller trancherhållare.

» Se Bagaren och Kockens utbud här

ilead