Trancherknivar

En trancherkniv ser mycket ut som en kockkniv men den har ett smalare och något mer avlångt knivblad. Du använder trancherkniven för att skiva antingen en rå köttbit eller en färdiglagad stek.

Tranchera med kniv för tunna köttskivor

Tranchering är en metod för att skära kött i tunna skivor. Ett bra komplement till trancherknivar är en tranchergaffel (stekgaffel) med vilken man kan hålla fast köttbiten när man skivar.

Populärt inom trancherknivar

  • Miyabi 5000 MCD Sujihiki Trancherkniv 24 cm

    Miyabi 5000 MCD Sujihiki Trancherkniv 24 cm
    Bladets längd: 24 cmDen japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa.Sujihiki är en japansk trancherkniv, som lämpar sig bäst till att skära fisk och vissa typer av kött. Knivens styvhet och längd gör den perfekt till att skiva upp riktigt tunna skivor av fisk och kött.   
  • Laguiole Foissac Trancherset i träask

    Laguiole Foissac Trancherset i träask
    Elegant trancherset i en träaskMaterial: Pakkaträ
  • Yaxell Zen Trancherkniv 18 cm

    Yaxell Zen Trancherkniv 18 cm
    Bladets längd: 18 cmYaxell ZEN består av 37 lager rostfritt stål. 18 lager hårt och mjukt stål varvat på var sida om kärnan av VG-10 stål. Det är dessa lager som bildar det otroligt vackra damaskus-mönstret. Den övre delen av bladet bankas för att få ett karaktäristiskt utseende. Dessutom poleras hela bladet för att ge en yta som är så blank att det går att spegla sig i den. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med dubbla högblanka nitar.
  • Yaxell Zen Trancherkniv 22,5 cm.

    Yaxell Zen Trancherkniv 22,5 cm.
    Denna 22,5 cm. långa trancherkniv från Yaxells Zen-serie är en mycket praktisk och mångsidig kniv. Det vassa bladet är gjort av 37 lager VG10 stål som har en mycket vacker hamrad yta. Det långa bladet gör den särskilt bra för tranchering av både tillagat och råttkött. Handtaget har även en skön ergonomisk design som gör den mycket skön att använda.

Fler tips på trancherknivar

  • Wüsthof Classic trancherkniv, 20 cm

    Wüsthof Classic trancherkniv, 20 cm
    Wüsthof har specialiserat sig på knivar sedan 1814 och tack vare sin passion har de lyckats skapa en perfekt trancherkniv. Bladet mäter 3 cm i bredd, har en längd på 20 cm och en hårdhetsgrad på 58 HRC. Det syntetiska handtaget är fäst med kraftiga nitar, vilket ger dig ett fast grepp under användning. Tack vare knivens praktiska storlek kan den också användas som kockkniv, om du är i behov av en lättare kniv. Passar även bra till uppskärning av frukt och grönt.
  • Wüsthof Classic Ikon Trancherkniv Svart 20 cm

    Wüsthof Classic Ikon Trancherkniv Svart 20 cm
    Bladets längd: 20 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Jamie Oliver Trancherkniv 20 cm

    Jamie Oliver Trancherkniv 20 cm
    Med den här förskäraren från Jamie Oliver får du en välbalanserad kniv med fantastisk precision – perfekt för söndagssteken, julskinkan, ugnsrostad blomkål eller helstekt kyckling. Trancherkniven är ishärdad, vilket ger den både extra slitstyrka och en överlägsen prestanda. Den är dessutom otroligt välbalanserad, så att du får ett grepp som är både bekvämt och säkert. Bladets längd är 20 centimeter och knivens totallängd är 33,5 centimeter. En solklar favorit i köket som gör det extra roligt att laga mat.Jamie Oliver och det franska märket Tefal är tillsammans det perfekta matlagningsteamet, och har tagit fram  produkter ihop i närmare två decennier. I samarbetet bidrar Jamie med sin stora kunskap och passion för mat, medan Tefal står för den innovativa tekniken och den förstklassiga kvaliteten. Resultatet är riktigt bra produkter som gör matlagning från grunden till en riktig fröjd.
  • Tamahagane SAN Trancherkniv, brun 27 cm

    Tamahagane SAN Trancherkniv, brun 27 cm
    Tamahagane SAN trancherkniv är en japansk kniv med treskiktsstål. Bladets längd: 27 cmCentrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
  • Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Trancherkniv P5 -19 cm

    Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Trancherkniv P5 -19 cm
    Tranchérkniv som skär fina skivar av steken. Japanskt 301 stål i bladet. 18/10 stål i handtaget. 15 graders slipvinkel. Slipas med keramiskt bryne och sten. Levereras i presentförpackning.
  • Tramontina Trancherkniv 20 cm Blister Mörkbrunt Handtag

    Tramontina Trancherkniv 20 cm Blister Mörkbrunt Handtag
    Högkvalitativ trancherkniv med handtag i trä. Kniven är en del ur Tramontinas serie Churrasco, som betyder grillat kött på spanska och portugisiska och har tagits fram med inspiration från den brasilianska grillkulturen.Kniven är perfekt för att skära upp kött inför servering. Knivens skarpa blad i rostfritt stål klarar av att skära köttet i millimetertunna skivor. Handtaget i brunt trä ligger bra i handen när du skär upp fina skivor kött med perfekt snitt. Skär upp köttet vid bordet för att imponera på gästerna. Kniven är enkel att rengöra och kan diskas i diskmaskin.Specifikationer:Längd blad: 20 cmMaterial: Rostfritt stål, trä, nitar i aluminium
  • Tamahagane Shokunin Trancherkniv 24 cm

    Tamahagane Shokunin Trancherkniv 24 cm
    Trancherkniven är i sin natur perfekt till att skära kött i tunna skivor. Men kniven är också väldigt mångsidig och kan fungera som en oöverträffad kockkniv för flera olika uppgifter, som att hacka grönsaker och rotfrukter. Denna trancherkniv från Tamahaganes Shokunin-kollektion har ett vasst knivblad av japanskt Molybden-Vanadium-stål på hela 24 centimeter, och är samtidigt utrustat med ett skaft i svart pakkaträ. Skaftet är kort för att du ska få en så bra kontroll som möjligt över kniven, vilket gör det lättare att arbeta snabbt och precist.
  • Nesmuk Soul Grenadilla Trancherkniv, 26 cm.

    Nesmuk Soul Grenadilla Trancherkniv, 26 cm.
    Denna eleganta SOUL trancherkniv från Nesmuk är utmärkt till precisa utskärningar och när du ska göra filé tack vare tack vare dess lätthet och flexibilitet. Trancherkniven är en del av SOUL-serien som har en enastående skärpa och lång livslängd. Knivarna i denna serie har en unik legering: det patenterade Nesmuk stålet som innehåller det sällsynta niobium, som säkerställer den bästa stålkonstruktionen. Knivarna har alla en hög mekanisk styrka. Bladet blir både hårdare och starkare och har en testad stålhårdhet på 60 HRC. Detta ger knivarna både en fantastisk prestanda och lång hållbarhet.
  • Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 27 cm

    Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 27 cm
    Tamahagane San Tsubame trancherkniv 27 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Wüsthof Classic Trancherset

    Wüsthof Classic Trancherset
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.Knivset- Trancherkniv 20 cm- Stekgaffel 16 cm.
  • Wüsthof Classic Trancherkniv 26 cm

    Wüsthof Classic Trancherkniv 26 cm
    Bladets längd: 26 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Zwilling Four Star Trancherkniv med hål 26 cm

    Zwilling Four Star Trancherkniv med hål 26 cm
    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast.  
  • Tamahagane San Kyoto Trancherkniv, svart 27 cm

    Tamahagane San Kyoto Trancherkniv, svart 27 cm
    Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Bladets längd: 27 cmCentrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkravKockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat.
  • Global Global SAI-02 Trancherkniv (21 cm)

    Global Global SAI-02 Trancherkniv (21 cm)
    Trancherkniv från Global.
  • Wüsthof Ikon Trancherkniv 20 cm

    Wüsthof Ikon Trancherkniv 20 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Ikon är lite av ett flaggskepp bland Wüsthofs knivserier. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är gjorda av grenadilleträ som är ett av världens hårdaste träslag. De är utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.Knivarna i Ikon-serien går inte att diska i maskin.Bladets längd: 20 cm
  • Wüsthof Epicure Trancherkniv/Smal Kockkniv 23 cm v1

    Wüsthof Epicure Trancherkniv/Smal Kockkniv 23 cm v1
    Knivarna från Wüsthof Epicure Collection kan inte kallas för annat än: otroliga. The Epicure Collection kombinerar precision, erfarenhet och teknik i en serie prisvärda knivar.Denna praktiska Wüsthof Epicure Trancher-kniv på 23 cm har ett långt, tunt blad. Den är perfekt när du ska skära upp söndagssteken, kött, fisk etc. Kniven är dock så bra att du enkelt kan använda den till att skära upp carpaccio.
  • Wüsthof Classic Ikon Trancherset Svart

    Wüsthof Classic Ikon Trancherset Svart
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. Knivset- Trancherkniv 20 cm- Stekgaffel 16 cm.
  • Global NI Trancherkniv Olivslipad 21 cm Oriental

    Global NI Trancherkniv Olivslipad 21 cm Oriental
    En lång och slitstark trancherkniv från Globals nya serie NI. Knivens olivslipning bidrar till att maten inte fastnar så lätt på bladet då det inte skapas något vakuum.NI är Globals nya heta serie med knivar för alla uppgifter som man kan tänkas stöta på i köket. Global NI är designad av Komin Yamada som har en gedigen historia av att ta fram kvalitetsknivar för Global och har med sin känsla för perfektion och noggrannhet satt Global på världskartan. Global Nis sortiment består av 18 högklassiga knivar och två knivset. Knivbladen är tillverkade av Cromova 18-stål och är något tjockare än den klassiska Globalkniven. Global NI-knivarna har fått en extrem skärpa och slipas för hand av en slipmästare. Handtaget har lite större form än de klassiska Globalknivarna men med en mer avsmalnade design för perfekt ergonomiskt grepp. De välkända ”Globalprickarna” har fått en ny form och präglas nu av en ljus och elegant design.    Material: Cromova 18-stål.Längd blad: 21 cm.
  • Yaxell Super Gou 161 Trancherkniv 18 cm

    Yaxell Super Gou 161 Trancherkniv 18 cm
    Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt används för hantering och tranchering av kött, såväl rått som tillagat. Att köpa en japansk kökskniv från Yaxell är mer än att bara köpa en kniv. Det är lika mycket ett stycke hantverkskonst med en lång historia och tradition. Yaxells knivar är knivar med berättelser i sig.  Material: SG2 Micro Carbide stål, vilket är omslutet av 160 lager mjukare stål. Handtag i FDA-godkänt rödsvart Canvas- Micarta. Längd: 18 cm.
  • Wüsthof Classic trancherkniv olivslipad, 20 cm

    Wüsthof Classic trancherkniv olivslipad, 20 cm
    Ännu en vinnare från världsberömda Wüsthof. En bra trancherkniv kännetecknas av förmågan att skära väldigt tunna skivor, till exempel rostbiff eller skinka, vilket denna kniv låter dig göra på nolltid.Här får du en olivslipad kniv som gör det lättare för köttet att släppa från knivbladet eftersom det inte bildas något vakuum tack vare fickorna på det tunna knivbladet. Bladet mäter 3 cm i bredd, har en hårdhet på 58 HRC. Skaftet är syntetiskt, fästs med rejäla nitar och är utformat så att kniven ligger bekvämt och säkert i handen.
  • Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 21 cm

    Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 21 cm
    Tamahagane San Tsubame Trancherkniv 21 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Kasumi Trancherkniv 24 cm

    Kasumi Trancherkniv 24 cm
    Trancherkniv från Kasumi som är perfekt att använda när man t.ex. ska filea fisk eller skära tunna fina skivor. Kniven är tillverkad i den japanska staden Seki. Med 32 lager rostfritt stål och handtaget är tillverkat i trä. Kniven har en 15 graders vinkel vilket gör att knivseggen är väldigt vass.  Specifikationer: Mått: Knivlängd: 37 cm. Bladlängd: 24 cm. Vikt: 284 gram.  
  • Yaxell Ran Trancherkniv 18 cm

    Yaxell Ran Trancherkniv 18 cm
    Bladets längd: 18 cmDen mycket vassa eggen på Ran damaskusknivar har uppnåtts genom att kombinera det bästa av avancerad teknik med hantverkarens oöverträffade kunskap och expertis. Deras kompetens har utvecklats genom den traditionella japanska svärdsmedstekniken. Tekniken har förts vidare från svärdens och knivarnas huvudstad Seki i Japan från generation till generation under sju århundraden. Ran består av 69 lager damaskerat stål där 68 lager mjukt stål omgärdar en kärna av hårt VG10-kobolt/vanadium rostfritt stål för ett blad med oslagbar styrka och tålighet. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med nitar. Mikarta är ett mycket vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö
  • Kai Shun Classic DM-0720 Trancherkniv Olivslipad 23 cm

    Kai Shun Classic DM-0720 Trancherkniv Olivslipad 23 cm
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Bladets längd: 23 cmDamaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
  • Wüsthof Classic Trancherkniv V2 23 cm

    Wüsthof Classic Trancherkniv V2 23 cm
    Bladets längd: 23 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Gense Old Farmer Trancherset

    Gense Old Farmer Trancherset
    Trancherset i rostfritt stål med handtag i rosenträ. Levereras i en trevlig presentlåda av trä Mått:Kniv 36 cmGaffel 29 cm
  • Kai Shun Classic DMS-200 Trancherset

    Kai Shun Classic DMS-200 Trancherset
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
  • Nesmuk Soul Grenadilla Trancherkniv, 16 cm.

    Nesmuk Soul Grenadilla Trancherkniv, 16 cm.
    Denna eleganta SOUL trancherkniv från Nesmuk är utmärkt till precisa utskärningar och när du ska göra filé tack vare tack vare dess lätthet och flexibilitet. Trancherkniven är en del av SOUL-serien som har en enastående skärpa och lång livslängd. Knivarna i denna serie har en unik legering: det patenterade Nesmuk stålet som innehåller det sällsynta niobium, som säkerställer den bästa stålkonstruktionen. Knivarna har alla en hög mekanisk styrka. Bladet blir både hårdare och starkare och har en testad stålhårdhet på 60 HRC. Detta ger knivarna både en fantastisk prestanda och lång hållbarhet.
  • Kai Classic DM-0703 Trancherkniv 20 cm

    Kai Classic DM-0703 Trancherkniv 20 cm
    Skaparen av dessa superknivar är den japanske knivmästaren Kai. Alla Shunknivar är gjorda för hand, till och med stålarbetet. Detta gör att varje kniv har ett eget karaktäristiskt mönster i stålet. Handtaget i Pakka-wood är designat i D-form på traditionellt japanskt vis. Eftersom att kniven är tillverkad i damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål är Shun-knivarna nästan overkligt skarpa och tåliga.  Fågel, fisk, kött eller grönsaker, denna kniv fungerar lika bra till allt. Bladets längd: 20 cm
  • MAC Ultimate Trancherkniv 26 cm

    MAC Ultimate Trancherkniv 26 cm
    Utrusta köket med denna trancherkniv från MAC och förse dig själv med ett högkvalitativt redskap. Kniven är utmärkt till uppskärning av skinka, stek eller annat kött när du är i behov av perfekta skivor. Trancherkniven är en del av Ultimate-serien, vilket garanterar dig  en kniv med klassisk och praktisk design. Knivens blad är tillverkat av MACs speciella stål, som är extremt hållbart, slitstarkt och skarpt. Det är också enkelt att sköta om. Bladet mäter 26 cm. Det ergonomiska handtaget är tillverkat i svartlaminerad björk och har en klassisk form som ligger bekvämt i handen.
  • Wüsthof Epicure Trancherkniv/Smal Kockkniv 23 cm

    Wüsthof Epicure Trancherkniv/Smal Kockkniv 23 cm
    Knivarna från Wüsthof Epicure Collection kan inte kallas för annat än: otroliga. The Epicure Collection kombinerar precision, erfarenhet och teknik i en serie prisvärda knivar.Denna praktiska Wüsthof Epicure Trancher-kniv på 23 cm har ett långt, tunt blad. Den är perfekt när du ska skära upp söndagssteken, kött, fisk etc. Kniven är dock så bra att du enkelt kan använda den till att skära upp carpaccio.
  • Kai Shun Premier Trancherkniv 24 cm

    Kai Shun Premier Trancherkniv 24 cm
    En trancherkniv har nästan samma form som en kockkniv fast med något smalare blad, vilket gör att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött. Blad i 33 lager, hårt VG10-stål i kärnan och sidor i mjukare stål. Handtag i Pakkawood med valnötskaraktär.
  • Miyabi 6000 MCT Sujihiki Trancherkniv 24 cm

    Miyabi 6000 MCT Sujihiki Trancherkniv 24 cm
    Bladets längd: 24 cmDen japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig. Sujihiki är en japansk trancherkniv som är perfekt när det gäller att skära, speciellt i tunna skivor. Varken kött eller fisk är några problem för denna kniv. Bladet är på 24 cm vilket ger kniven den smidighet och räckvidd som behövs hos en riktigt bra trancherkniv. För den som gillar tunna skivor, av förslagsvis lax eller skinka, har här en helt perfekt kniv.  
  • Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 24 cm

    Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 24 cm
    Tamahagane San Tsubame Trancherkniv 24 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Robert Welch Signature Trancherkniv Flexibel 30 cm

    Robert Welch Signature Trancherkniv Flexibel 30 cm
    En slitstark tranchérkniv med en bladlängd på hela 30 cm från Robert Welch och deras prisbelönta serie Signature. Alla knivar i serien Signature är tillverkade i samarbete med professionella kockar för att skapa en välbalanserad kniv som klarar av alla uppgifter i köket. Knivarna är slipade i en 15° vinkel. Handtagen är tillverkade av DuPont och är ergonomiskt utformade för att ge ett välbalanserat grepp i handen.Bladlängd: 30 cm
  • Stelton Sixtus Trancherkniv

    Stelton Sixtus Trancherkniv
    Med denna kniv kan du skära upp alla stekar under sommarens härliga grillkvällar. Det vassa designen från Sixtus-serien är designad av Søren Refsgaard och tillverkad i hållbart rostfritt stål. Serien är skapad för grillen och är ett måste för dig som älskar att grilla under sommaren. Materialet är resistent mot rost och otroligt lätt att rengöra.
  • Weber Trancherset Deluxe

    Weber Trancherset Deluxe
    Med Tranchersetet från Weber skär du upp det grillade köttet som ett proffs. Både kniv och gaffel är tillverkade i rostfritt stål och håller högsta kvalité. Greppen är ergonomiska och stabila, vilket bidrar till både säker och väldigt smidig användning. De är också utformade för att ge bästa möjliga och vassa snitt - så att du kan skära allt kött i jämna, snygga skivor. Handdisk rekommenderas.
  • Wüsthof Classic Trancherkniv 23 cm V1

    Wüsthof Classic Trancherkniv 23 cm V1
    Bladets längd: 23 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Tamahagane SAN Trancherkniv, brun 24 cm

    Tamahagane SAN Trancherkniv, brun 24 cm
    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Bladets längd: 24 cmCentrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
  • Yaxell - Super Gou Trancherkniv 18 cm

    Yaxell - Super Gou Trancherkniv 18 cm
    En trancherkniv påminner om en kockkniv i modellen. Skillnaden är att den har ett längre och smalare knivblad. Formen underlättar när du trancherar, det vill säga skär upp kött i tunna skivor. Kniven går utmärkt att använda till både rått och tillagat kött, likaså sushi och sashimi.Yaxell Super Gou är en exklusiv knivserie. Knivbladet är uppbyggt av imponerande 161 lager damaskerat stål. Kärnan är tillverkad av det japanska pulverstålet SG2. Stålsorten innehåller en hög andel kol och är mycket hård, vilket gör att eggen kan slipas sylvass. Pulverstålet är omslutet av ett mer rosttåligt stål, 80 lager på vardera sida om eggen. Hårdhetsgraden är 63 HRC.Det rödsvarta handtaget är tillverkat av micarta. Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är fastsatt med hjälp av tre kraftiga stålnitar. I änden på handtaget sitter även en rostfri knapp som ser till att kniven är perfekt balanserad.
  • Sagaform Oval Oak Ostkniv - Förskärare & Trancherknivar Trä

    Sagaform Oval Oak Ostkniv - Förskärare & Trancherknivar Trä
    Oval Oak Ostkniv från Sagaform. Det här är en vacker ostkniv med handtag i ek som passar perfekt till ost- och charkbrickan. Hålen i kniven förhindrar att osten inte fastnar, utan istället lossnar lättare från bladet. Ekhandtaget bör oljas in med jämna mellanrum. Shoppa Förskärare & Trancherknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
  • Wüsthof - Classic White Trancherkniv Olivslipning 23 cm

    Wüsthof - Classic White Trancherkniv Olivslipning 23 cm
    En smal kockkniv med modernt vitt handtag och perfekt balans från tyska Wüsthof. Formen och hårdheten på kniven är designad för att kunna skära tunna skivor av hårda varor, den är speciellt bra för skinka. Den är även perfekt för att tranchera annat kött samt för att skära grönsaker och frukt. Olivslipningen ser till att råvarorna inte fastnar på bladet när du skär. Kniven har ett helt bolster för extra säkerhet. Serien Classic White från Wüsthof finns i flera bladlängder och varianter för matlagningens alla delar. Bladlängd 23 cm.
  • Miyabi Artisan 6000mct Shotoh Skalkniv 14 Cm - Förskärare & Trancherknivar Rostfritt Stål Trä

    Miyabi Artisan 6000mct Shotoh Skalkniv 14 Cm - Förskärare & Trancherknivar Rostfritt Stål Trä
    Skalkniven från Miyabi har elegant, användarvänlig design i rostfritt stål med högt blad perfekt för fisk, kött och grönt. Den har ergonomiskt, vackert handtag. Den har högkvalitativt, slitstarkt material för vardaglig användning. Passar för fisk, grönsak, etc. Om skalkniven från Miyabi- Tillverkad av rostfritt stål.- Otrolig skärpa.- Ergonomiskt handtag.- Elegant, användarvänlig design.- Perfekt för fisk, kött och grönt.- Från serien ARTISAN 6000 MCT.- Högkvalitativt material.- Längd: 140 mm.- Tillverkad i Japan Skötselråd för skalkniven- Torkas noggrant.- Handdisk rekommenderas. Shoppa Förskärare & Trancherknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
  • Exxent - Trancherset

    Exxent - Trancherset
    Trancherset från Exxent. Setet består av en trancherkniv och en stekgaffel. En trancherkniv påminner om en kockkniv i modellen men är något smalare. Stekgaffeln hjälper dig att hålla köttet på plats när du trancherar. Så skär upp steken och julskinkan med detta set för riktigt tunna, fina skivor.
  • Satake Proffessional Tranchérkniv 27 Cm - Förskärare & Trancherknivar Stål Svart

    Satake Proffessional Tranchérkniv 27 Cm - Förskärare & Trancherknivar Stål Svart
    Satake Professional är knivar framtagna i samarbete med svenska kockar med ledorden känsla, balans och prestanda. Professional tranchérkniv skär långa vackra skivor utan ansträngning, perfekt för att hantera kött och fisk. Kniven är smidd i ett stycke försedd med ett bolster som sammanför blad med handtag på ett både praktiskt och elegant sätt. Tillverkad av knivblad i AUS8-stål med tåligt svarta handtag av pakkaträ, tåligt mot väta och tuff användning. Shoppa Förskärare & Trancherknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
  • Trancherkniv 23cm, Shun Classic

    Trancherkniv 23cm, Shun Classic
    • Lång, japansk trancherkniv från KAI som passar utmärkt för att tranchera och skiva steken med.• Olivslipningen gör att ingredienserna släpper snabbt från knivbladet.• Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida som ger kniven ett vackert mönster.• Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish.• Hårdhet 61 HRC /- 1• Mått blad 23 cm• Mått handtag 12,2 cm• Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.SHUN CLASSIC är en exklusiv knivserie från KAI. SHUN betyder på toppen av perfektion. Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Denna skärpa tillsammans med den välbalanserade vikten gör dig outtröttlig. Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som har formats ergonomiskt. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget. På så sätt förenas handtaget och knivbladet perfekt för att ge kniven den optimala känslan. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik – ett konstverk som förenas av hantverk, teknologi och design. Tekniken för att tillverka de finaste kockknivarna som inspireras av den mästerliga konsten för Samuraisvärd möjliggör att Shun seriens knivblad även kan formas som västerländska knivar. Vad är en Trancherkniv?Trancherkniven får maten att se läcker ut eftersom den låter dig skära tunna jämna skivor. Men den kan också få maten att smaka bättre. Du kan göra långa, jämna skivor utan att riva eller såga. Den här typen av rena snitt behåller köttsafterna – och därmed mer av smaken – inne i köttet istället för att det samlas på skärbrädan. Du kan skära skivor med ett enda långt drag. Den smala profilen och knivskarpa eggen låter bladet glida genom köttet med mindre friktion så att varje skiva blir perfekt. Idealisk för att skiva flera olika sorters kött och kan även användas till att skära större grönsaker.
  • Wüsthof - Classic White Trancherkniv 16 cm

    Wüsthof - Classic White Trancherkniv 16 cm
    En smal kockkniv med modernt vitt handtag och perfekt balans från tyska Wüsthof. Formen och hårdheten på kniven är designad för att kunna skära tunna skivor av hårda varor, den är speciellt bra för skinka. Den är även perfekt för att tranchera annat kött samt för att skära grönsaker och frukt. Kniven har ett helt bolster för extra säkerhet. Serien Classic White från Wüsthof finns i flera bladlängder och varianter för matlagningens alla delar. Bladlängd 16 cm.
  • Victorinox - Swiss Modern Trancherkniv 22 cm Valnöt

    Victorinox - Swiss Modern Trancherkniv 22 cm Valnöt
    Med denna trancherkniv från schweiziska Victorinox skär du lätt och enkelt igenom vilken köttbit som helst. Det sylvassa bladet tillsammans med det ergonomiskt utformade handtaget blir tillsammans en perfekt kombination och till stor hjälp och glädje i matlagningen. Denna kniv ingår i Victorinox kollektion Swiss Modern där elegant design möter hög precision. Varje blad är tillverkat av slitstarkt rostfritt stål för att göra det enkelt och självklart att skära. Välj mellan unikt handtag i varmt europeiskt valnötsträ eller syntetiskt handtag i svart, båda stilfulla och ergonomiska.

Trancherkit med både kniv och tranchergaffel

För att lättare hålla fast det stycke kött man vill tranchera kan man använda en tranchergaffel. Det är ett bra verktyg med långa och vassa gafflar som kan stickas ner och även användas för att vända på köttbiten vid tillagning.

Många butiker säljer detta som kit med både trancherkniv och tranchergaffel. Ibland kan de också kallas för stekgaffel eller trancherhållare.

» Se Bagaren och Kockens utbud här

ilead