Trancherknivar

En trancherkniv ser mycket ut som en kockkniv men den har ett smalare och något mer avlångt knivblad. Du använder trancherkniven för att skiva antingen en rå köttbit eller en färdiglagad stek.

Tranchera med kniv för tunna köttskivor

Tranchering är en metod för att skära kött i tunna skivor. Ett bra komplement till trancherknivar är en tranchergaffel (stekgaffel) med vilken man kan hålla fast köttbiten när man skivar.

Populärt inom trancherknivar

  • Global - GNM-11 Trancherkniv olivslipad oriental 21 cm

    Global - GNM-11 Trancherkniv olivslipad oriental  21 cm
    GNM-07 från Globals orientaliska serie Ni är en trancherkniv som med fördel används för hantering och tranchering av kött, så väl rått som tillagat. Det långa smala bladet gör att kniven kan skära tunna, jämna skivor av både kött och fisk. Olivslipningen gör att livsmedlet du skär lättare släpper eggen. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge perfekt balans, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!
  • Yaxell - Zen Trancherkniv 25,5 cm

    Yaxell - Zen Trancherkniv 25,5 cm
    Trancherkniv ur Yaxells serie Zen med bladlängd 25,5 cm. Kniven påminner om en kockkniv men har ett längre, smalare och spetsigt blad vilket gör det enklare att skära kött i tunna skivor, så kallat tranchera. Den fungerar bra till alla typer av kött, både rått och tillagat. Knivens blad består av 37 lager stål, varav kärnan är tillverkad i VG10-stål och övriga stållager i ett mjukare, mer rosttåligt stål. Den hamrade ytan ger kniven ett unikt utseende. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Handtaget är tillverkat i det hygieniska materialet micarta och fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.
  • Lion Sabatier - Ideal Trancherkniv 20 cm Stål/svart

    Lion Sabatier - Ideal Trancherkniv 20 cm Stål/svart
    En trancherkniv i serien Ideal som är perfekt för att skära stek eller vid andra matförberedelser både hemma i köket eller hos proffskocken. Tillverkad i mycket hårt rostfritt stål (kromstål) vilket ger kniven en optimal balans och vikt.
  • Global - GF-24 Stekgaffel rak

    Global - GF-24 Stekgaffel rak
    GF-24 från Global Classic är en lång och smäcker gaffer, smidd ur ett enda stycke. perfekt till tranchering av kött. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas gaffeln av Globals egen stålblandning Cromova 18 och har Globals karakteristiska prickar på handtaget.

Fler tips på trancherknivar

  • Trancherkniv 24cm, Shun Premier

    Trancherkniv 24cm, Shun Premier
    • Lång japansk trancherkniv från KAI som passar utmärkt till att skära tunna skivor av kött.• Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som tillsammans med den hamrade ytan ger kniven ett vackert mönster.• Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ av brun valnöt som är slipat och polerat med en glansig finish.• Passar både för vänsterhänta och högerhänta.• Hårdhet 61 HRC ± 1• Mått blad 24 cm• Mått handtag 12 cm• Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.SHUN PREMIER TIM MÄLZER är en exklusiv knivserie från KAI och ett riktigt hantverk. SHUN betyder på toppen av perfektion. Ytan på knivarna hamras för hand, vilket kallas för Tsuchime i Japan, och det ger både tidlös estetik tillsammans med ultimat skärpa. Bladen har en massiv kärna av VG-MAX stål med en hårdhet på 61 ± 1 HRC. Handtaget av brun valnöt har en ergonomisk form och passar både för vänster- och högerhänta. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik – ett konstverk som förenas av hantverk, teknologi och design. Tekniken för att tillverka de finaste kockknivarna som inspireras av den mästerliga konsten för Samuraisvärd möjliggör att Shun seriens knivblad även kan formas som västerländska knivar. Vad är en trancherkniv? Trancherkniven får maten att se läcker ut eftersom den låter dig skära tunna jämna skivor. Men den kan också få maten att smaka bättre. Du kan göra långa, jämna skivor utan att riva eller såga. Den här typen av rena snitt behåller köttsafterna – och därmed mer av smaken – inne i köttet istället för att det samlas på skärbrädan. Du kan skära skivor med ett enda långt drag. Den smala profilen och knivskarpa eggen låter bladet glida genom köttet med mindre friktion så att varje skiva blir perfekt. Idealisk för att skiva flera olika sorters kött och kan även användas till att skära större grönsaker.
  • Wüsthof Classic Trancherkniv V2 23 cm

    Wüsthof Classic Trancherkniv V2 23 cm
    Bladets längd: 23 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Tamahagane - San Trancherkniv 27 cm

    Tamahagane - San Trancherkniv 27 cm
    SN-1112 från Tamahaganes serie San är en kockkniv med något lägre och smalare blad. Används för att skära upp tunna skivor, tranchera, kött, såväl rått som tillagat. Kniven har ett vackert handtag i rödbrun Pakkawood, ett material som sammanfogas med ett plastmaterial under högt tryck. Det har samma oslagbara känsla som trä men med plastens hygieniska egenskaper. Inne i handtaget finns en vikt som hjälper kniven att hålla dess perfekta balans, oavsett storlek på bladet. Du kan se vikten som en knapp på handtagets slut. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • Laguiole Foissac Trancherset i träask

    Laguiole Foissac Trancherset i träask
    Elegant trancherset i en träaskMaterial: Pakkaträ
  • Tamahagane Shokunin Trancherkniv 24 cm.

    Tamahagane Shokunin Trancherkniv 24 cm.
    Trancherkniven är i sin natur perfekt till att skära kött i tunna skivor. Men kniven är också väldigt mångsidig och kan fungera som en oöverträffad kockkniv för flera olika uppgifter, som att hacka grönsaker och rotfrukter. Denna trancherkniv från Tamahaganes Shokunin-kollektion har ett vasst knivblad av japanskt Molybden-Vanadium-stål på hela 24 centimeter, och är samtidigt utrustat med ett skaft i svart pakkaträ. Skaftet är kort för att du ska få en så bra kontroll som möjligt över kniven, vilket gör det lättare att arbeta snabbt och precist.
  • Victorinox - Swiss Modern Trancherset 2 delar Valnöt

    Victorinox - Swiss Modern Trancherset 2 delar Valnöt
    Trancherset i 2 delar bestående av kniv och gaffel i rostfritt stål, från schweiziska Victorinox.Skär upp steken och julskinkan med en tranchergaffel och trancherkniv för att få tunna, fina skivor. Handtaget är ergonomiskt utformat och ligger skönt i handen. Fint set att ge bort som present. Detta trancherset ingår i Victorinox kollektion Swiss Modern där elegant design möter hög precision. Varje blad är tillverkat av slitstarkt rostfritt stål för att göra det enkelt och självklart att skära. Välj mellan unikt handtag i varmt europeiskt valnötsträ eller syntetiskt handtag i svart, båda stilfulla och ergonomiska.
  • Stelton Sixtus Trancherkniv

    Stelton Sixtus Trancherkniv
    Med denna kniv kan du skära upp alla stekar under sommarens härliga grillkvällar. Det vassa designen från Sixtus-serien är designad av Søren Refsgaard och tillverkad i hållbart rostfritt stål. Serien är skapad för grillen och är ett måste för dig som älskar att grilla under sommaren. Materialet är resistent mot rost och otroligt lätt att rengöra.
  • Trancherkniv smalt blad Fibrox

    Trancherkniv smalt blad Fibrox
  • Satake Professional tranchérkniv 27 cm

    Satake Professional tranchérkniv 27 cm
    Satake Professional tranchérkniv 27 cm
  • Edonist Trancherkniv Stål/Svart 20 cm

    Edonist Trancherkniv Stål/Svart 20 cm
  • Grand Mâitre Trancherset Smidda i 3 delar Presentask

    Grand Mâitre Trancherset Smidda i 3 delar Presentask
  • Wüsthof - Classic Ikon Trancherkniv 20 cm Svart

    Wüsthof - Classic Ikon Trancherkniv 20 cm Svart
    Classic Ikon trancherkniv från Wüsthof, tillverkad i Tyskland. Trancherkniv är även kallad för smal kockkniv. Kniven används för att skiva kött, frukt och grönsaker. Det smala bladet underlättar att få tunna smala skivor. Utmärkt för till exempel söndagssteken eller julskinkan.
  • Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 27 cm

    Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 27 cm
    Tamahagane San Tsubame trancherkniv 27 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Nesmuk Soul Grenadilla Trancherkniv, 16 cm.

    Nesmuk Soul Grenadilla Trancherkniv, 16 cm.
    Denna eleganta SOUL trancherkniv från Nesmuk är utmärkt till precisa utskärningar och när du ska göra filé tack vare tack vare dess lätthet och flexibilitet. Trancherkniven är en del av SOUL-serien som har en enastående skärpa och lång livslängd. Knivarna i denna serie har en unik legering: det patenterade Nesmuk stålet som innehåller det sällsynta niobium, som säkerställer den bästa stålkonstruktionen. Knivarna har alla en hög mekanisk styrka. Bladet blir både hårdare och starkare och har en testad stålhårdhet på 60 HRC. Detta ger knivarna både en fantastisk prestanda och lång hållbarhet.
  • Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 24 cm

    Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 24 cm
    Tamahagane San Tsubame Trancherkniv 24 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Wüsthof Classic Trancherkniv 26 cm

    Wüsthof Classic Trancherkniv 26 cm
    Bladets längd: 26 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Global - G-3 Trancherkniv 21 cm

    Global - G-3 Trancherkniv 21 cm
    G-3 från Global Classic är en trancherkniv med ett långt och smalt blad, vilket medför att den mer specifikt används för hantering och tranchering av kött. Perfekt kniv för att skära tunna skivor av fisk och kött såväl rått som tillagat. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.
  • Trancherkniv 20cm, Shun Classic

    Trancherkniv 20cm, Shun Classic
    • Japansk trancherkniv från KAI som passar utmärkt för att tranchera och skiva steken med.• Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan som ger kniven ett vackert mönster.• Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish.• Hårdhet 61 HRC /- 1• Mått blad 20 cm• Mått handtag 12,2 cm• Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.SHUN CLASSIC är en exklusiv knivserie från KAI. SHUN betyder på toppen av perfektion. Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Denna skärpa tillsammans med den välbalanserade vikten gör dig outtröttlig. Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som har formats ergonomiskt. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget. På så sätt förenas handtaget och knivbladet perfekt för att ge kniven den optimala känslan. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik – ett konstverk som förenas av hantverk, teknologi och design. Tekniken för att tillverka de finaste kockknivarna som inspireras av den mästerliga konsten för Samuraisvärd möjliggör att Shun seriens knivblad även kan formas som västerländska knivar. Vad är en Trancherkniv?Trancherkniven får maten att se läcker ut eftersom den låter dig skära tunna jämna skivor. Men den kan också få maten att smaka bättre. Du kan göra långa, jämna skivor utan att riva eller såga. Den här typen av rena snitt behåller köttsafterna – och därmed mer av smaken – inne i köttet istället för att det samlas på skärbrädan. Du kan skära skivor med ett enda långt drag. Den smala profilen och knivskarpa eggen låter bladet glida genom köttet med mindre friktion så att varje skiva blir perfekt. Idealisk för att skiva flera olika sorters kött och kan även användas till att skära större grönsaker.
  • Morakniv - Classic 1891 Tranchergaffel Svart

    Morakniv - Classic 1891 Tranchergaffel Svart
    En tranchergaffel för att hålla fast steken när den ska skäras upp eller som hjälpreda för att vända vid tillagning.
  • Wüsthof - Classic Trancherkniv 18cm

    Wüsthof - Classic Trancherkniv 18cm
    Classic trancherkniv från tyska varumärket Wüsthof. Trancherkniv även kallad en smal kockkniv. Används för att skiva kött, frukt och grönsaker. Det smala bladet underlättar att få tunna smala skivor.
  • Victorinox - Swiss Modern Trancherkniv 22 cm Svart

    Victorinox - Swiss Modern Trancherkniv 22 cm Svart
    Med denna trancherkniv från schweiziska Victorinox skär du lätt och enkelt igenom vilken köttbit som helst. Det sylvassa bladet tillsammans med det ergonomiskt utformade handtaget blir tillsammans en perfekt kombination och till stor hjälp och glädje i matlagningen. Denna kniv ingår i Victorinox kollektion Swiss Modern där elegant design möter hög precision. Varje blad är tillverkat av slitstarkt rostfritt stål för att göra det enkelt och självklart att skära. Välj mellan unikt handtag i varmt europeiskt valnötsträ eller syntetiskt handtag i svart, båda stilfulla och ergonomiska.
  • Victorinox - Swiss Classic Trancherset 2 delar Svart

    Victorinox - Swiss Classic Trancherset 2 delar Svart
    Trancherset med kniv och gaffel i rostfritt stål och plasthandtag, från schweiziska Victorinox. Skär upp steken och julskinkan med en tranchergaffel och trancherkniv för att få tunna, fina skivor. Med gaffeln och dess långa gaffelspetsar håller du köttet stabilt på plats medan du skär med knivens sylvassa blad, en perfekt kombo som jobbar bra ihop. Fint set att ge bort som present. Detta knivset ingår i Victorinox kollektion Swiss Classic. Alla dessa knivar är lätta, diskmaskinssäkra, 100% tillverkade i Schweiz och har färgglada handtag. En kollektion där funktionalitet möter lekfullhet, här finns en kniv för varje uppgift i köket.
  • Kai Shun Classic DM-0720 Trancherkniv Olivslipad 23 cm

    Kai Shun Classic DM-0720 Trancherkniv Olivslipad 23 cm
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Bladets längd: 23 cmDamaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
  • Fuso Nitro+ trancherkniv stål

    Fuso Nitro+ trancherkniv stål
  • Design by F. A. Porsche tranchérkniv 19 cm

    Design by F. A. Porsche tranchérkniv 19 cm
  • Victorinox - Swiss Modern Stekgaffel 15 cm Valnöt

    Victorinox - Swiss Modern Stekgaffel 15 cm Valnöt
    Stekgaffel från schweiziska Victorinox, passar fint ihop med trancherkniven från samma tillverkare. Håller köttet ordentligt på plats med sina två långa gaffelspetsar samtidigt som handtaget ger ett smidigt och säkert grepp. Handtaget är ergonomiskt utformat och ligger skönt i handen. Denna kniv ingår i Victorinox kollektion Swiss Modern där elegant design möter hög precision. Varje blad är tillverkat av slitstarkt rostfritt stål för att göra det enkelt och självklart att skära. Välj mellan unikt handtag i varmt europeiskt valnötsträ eller syntetiskt handtag i svart, båda stilfulla och ergonomiska.
  • Gense Old Farmer Trancherset

    Gense Old Farmer Trancherset
    Trancherset i rostfritt stål med handtag i rosenträ. Levereras i en trevlig presentlåda av trä Mått:Kniv 36 cmGaffel 29 cm 
  • Nesmuk Soul Grenadilla Trancherkniv, 26 cm.

    Nesmuk Soul Grenadilla Trancherkniv, 26 cm.
    Denna eleganta SOUL trancherkniv från Nesmuk är utmärkt till precisa utskärningar och när du ska göra filé tack vare tack vare dess lätthet och flexibilitet. Trancherkniven är en del av SOUL-serien som har en enastående skärpa och lång livslängd. Knivarna i denna serie har en unik legering: det patenterade Nesmuk stålet som innehåller det sällsynta niobium, som säkerställer den bästa stålkonstruktionen. Knivarna har alla en hög mekanisk styrka. Bladet blir både hårdare och starkare och har en testad stålhårdhet på 60 HRC. Detta ger knivarna både en fantastisk prestanda och lång hållbarhet.
  • Trancherset i 2 delar Rosenträ I Presentask

    Trancherset i 2 delar Rosenträ I Presentask
  • Yaxell Super Gou 161 Trancherkniv 18 cm

    Yaxell Super Gou 161 Trancherkniv 18 cm
    Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt används för hantering och tranchering av kött, såväl rått som tillagat. Att köpa en japansk kökskniv från Yaxell är mer än att bara köpa en kniv. Det är lika mycket ett stycke hantverkskonst med en lång historia och tradition. Yaxells knivar är knivar med berättelser i sig.  Material: SG2 Micro Carbide stål, vilket är omslutet av 160 lager mjukare stål. Handtag i FDA-godkänt rödsvart Canvas- Micarta. Längd: 18 cm.
  • Morakniv - Classic 1891 Tranchergaffel Röd

    Morakniv - Classic 1891 Tranchergaffel Röd
    En tranchergaffel för att hålla fast steken när den ska skäras upp eller som hjälpreda för att vända vid tillagning.
  • Kasumi Trancherkniv 24 cm

    Kasumi Trancherkniv 24 cm
    Trancherkniv från Kasumi som är perfekt att använda när man t.ex. ska filea fisk eller skära tunna fina skivor. Kniven är tillverkad i den japanska staden Seki. Med 32 lager rostfritt stål och handtaget är tillverkat i trä. Kniven har en 15 graders vinkel vilket gör att knivseggen är väldigt vass.  Specifikationer: Mått: Knivlängd: 37 cm. Bladlängd: 24 cm. Vikt: 284 gram.  
  • Kai - Wasabi Black Förskärare 23 cm

    Kai - Wasabi Black Förskärare 23 cm
    Japansk förskärare/trancherkniv från KAI med långt och lågt blad som passar utmärkt till att tranchera rått och tillagat kött. Med en förskärare får du möjlighet att skära tunna jämna skivor. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper.
  • Tamahagane San Kyoto Trancherkniv, svart 27 cm

    Tamahagane San Kyoto Trancherkniv, svart 27 cm
    Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Bladets längd: 27 cmCentrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkravKockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat.
  • Kai Classic DM-0703 Trancherkniv 20 cm

    Kai Classic DM-0703 Trancherkniv 20 cm
    Skaparen av dessa superknivar är den japanske knivmästaren Kai. Alla Shunknivar är gjorda för hand, till och med stålarbetet. Detta gör att varje kniv har ett eget karaktäristiskt mönster i stålet. Handtaget i Pakka-wood är designat i D-form på traditionellt japanskt vis. Eftersom att kniven är tillverkad i damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål är Shun-knivarna nästan overkligt skarpa och tåliga.  Fågel, fisk, kött eller grönsaker, denna kniv fungerar lika bra till allt. Bladets längd: 20 cm
  • Trancherkniv 23cm, Shun Classic

    Trancherkniv 23cm, Shun Classic
    • Lång, japansk trancherkniv från KAI som passar utmärkt för att tranchera och skiva steken med.• Olivslipningen gör att ingredienserna släpper snabbt från knivbladet.• Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida som ger kniven ett vackert mönster.• Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish.• Hårdhet 61 HRC /- 1• Mått blad 23 cm• Mått handtag 12,2 cm• Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.SHUN CLASSIC är en exklusiv knivserie från KAI. SHUN betyder på toppen av perfektion. Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Denna skärpa tillsammans med den välbalanserade vikten gör dig outtröttlig. Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som har formats ergonomiskt. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget. På så sätt förenas handtaget och knivbladet perfekt för att ge kniven den optimala känslan. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik – ett konstverk som förenas av hantverk, teknologi och design. Tekniken för att tillverka de finaste kockknivarna som inspireras av den mästerliga konsten för Samuraisvärd möjliggör att Shun seriens knivblad även kan formas som västerländska knivar. Vad är en Trancherkniv?Trancherkniven får maten att se läcker ut eftersom den låter dig skära tunna jämna skivor. Men den kan också få maten att smaka bättre. Du kan göra långa, jämna skivor utan att riva eller såga. Den här typen av rena snitt behåller köttsafterna – och därmed mer av smaken – inne i köttet istället för att det samlas på skärbrädan. Du kan skära skivor med ett enda långt drag. Den smala profilen och knivskarpa eggen låter bladet glida genom köttet med mindre friktion så att varje skiva blir perfekt. Idealisk för att skiva flera olika sorters kött och kan även användas till att skära större grönsaker.
  • Zwilling Four Star Trancherkniv med hål 26 cm

    Zwilling Four Star Trancherkniv med hål 26 cm
    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast.  
  • Tamahagane SAN Trancherkniv, brun 27 cm

    Tamahagane SAN Trancherkniv, brun 27 cm
    Tamahagane SAN trancherkniv är en japansk kniv med treskiktsstål. Bladets längd: 27 cmCentrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
  • MAC Ultimate Trancherkniv 26 cm

    MAC Ultimate Trancherkniv 26 cm
    Utrusta köket med denna trancherkniv från MAC och förse dig själv med ett högkvalitativt redskap. Kniven är utmärkt till uppskärning av skinka, stek eller annat kött när du är i behov av perfekta skivor. Trancherkniven är en del av Ultimate-serien, vilket garanterar dig  en kniv med klassisk och praktisk design. Knivens blad är tillverkat av MACs speciella stål, som är extremt hållbart, slitstarkt och skarpt. Det är också enkelt att sköta om. Bladet mäter 26 cm. Det ergonomiska handtaget är tillverkat i svartlaminerad björk och har en klassisk form som ligger bekvämt i handen.
  • Trancherset Old Farmer, 2 delar, L16/21cm

    Trancherset Old Farmer, 2 delar, L16/21cm
    Tranchérsetet är fantastiskt att ha i köket och passar större köttbitar såsom kalkon eller en stek. Knivbladet har en riktigt fin skärpa samtidigt som längden på handtaget är alldeles lagom och bidrar till en stabil användning.
  • WMF - Profi Plus Stekgaffel 32 cm Rostfri

    WMF - Profi Plus Stekgaffel 32 cm Rostfri
    Serien Profi Plus från WMF levererar köksredskap som fulländar hemmet. Tillverkat i Cromargan® rostfritt stål av hög kvalitet och har en elegant och tidlös design.
  • Yaxell - Gou Skinkkniv 25,5 cm

    Yaxell - Gou Skinkkniv 25,5 cm
    Lång och smal trancherkniv/skinkkniv ur Yaxells mycket exklusiva serie Gou, som fungerar utmärkt till såväl skinka och lax som till de hemmagjorda tårtbottnarna. Gou betyder ”den enastående” på japanska, vilket verkligen beskriver den här kniven som snabbt lär bli en favorit i köket! Knivens blad består av 101 lager damaskerat stål. Kärnan är gjord av slitstarkt SG2-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Denna uppbyggnad ger knivbladet en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg. Det svarta handtaget är tillverkat i canvas-micarta. Materialet framställs av linneduk och specialplast, som pressas samman under högt tryck och hög temperatur. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är ihopsatt med hjälp av tre kraftiga nitar och har en avslutande knapp som ger kniven en skön balans i handen. Knappen pryds av ett emblem med det japanska tecknet för Gou.
  • Yaxell - Zen Trancherkniv 18 cm

    Yaxell - Zen Trancherkniv 18 cm
    Trancherkniv ur Yaxells serie Zen som påminner om en kockkniv men har ett längre, smalare och spetsigt blad, vilket gör det enklare att skära kött i tunna skivor, så kallat tranchera. Kniven fungerar bra till alla typer av kött, både rått och tillagat. Knivens blad består av 37 lager stål, varav kärnan är tillverkad i VG10-stål och övriga stållager i ett mjukare, mer rosttåligt stål. Den hamrade ytan ger kniven ett unikt utseende. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Handtaget är tillverkat i det hygieniska materialet micarta och fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.
  • Victorinox - Swiss Classic Trancherset 2 delar Röd

    Victorinox - Swiss Classic Trancherset 2 delar Röd
    Trancherset med kniv och gaffel i rostfritt stål och plasthandtag, från schweiziska Victorinox. Skär upp steken och julskinkan med en tranchergaffel och trancherkniv för att få tunna, fina skivor. Med gaffeln och dess långa gaffelspetsar håller du köttet stabilt på plats medan du skär med knivens sylvassa blad, en perfekt kombo som jobbar bra ihop. Fint set att ge bort som present. Detta knivset ingår i Victorinox kollektion Swiss Classic. Alla dessa knivar är lätta, diskmaskinssäkra, 100% tillverkade i Schweiz och har färgglada handtag. En kollektion där funktionalitet möter lekfullhet, här finns en kniv för varje uppgift i köket.
  • RAN Trancherkniv 18 cm

    RAN Trancherkniv 18 cm
  • Opinel - Les Forgés 1890 Trancherkniv 16 cm

    Opinel - Les Forgés 1890 Trancherkniv 16 cm
    En kniv med ett rakt blad som gör sig utmärkt för att skiva frukt, grönsaker, fisk och kött. Med kniven kan du enkelt tranchera kött och skära tunna skivor. Serien Les Forgés 1890 moderna design i kombination med tradition av fint hantverk kommer imponera även den mest kräsna kocken. Knivarna har överlägsen kvalitet, smidda helt från en enda stång av X50CrMoV15 rostfritt stål, som ger en anmärkningsvärd styrka, balans och utmärk skärförmåga. Handtaget av bokträ känns har en ergonomisk design och ligger bekvämt i handen. Serien lanserades 2019 och tillverkas i Opinels fabrik i Franska alperna.
  • Sixtus trancherkniv Rostfritt stål

    Sixtus trancherkniv Rostfritt stål
    Sixtus trancherkniv Rostfritt stål
  • Yaxell Zen Trancherkniv 18 cm

    Yaxell Zen Trancherkniv 18 cm
    Bladets längd: 18 cmYaxell ZEN består av 37 lager rostfritt stål. 18 lager hårt och mjukt stål varvat på var sida om kärnan av VG-10 stål. Det är dessa lager som bildar det otroligt vackra damaskus-mönstret. Den övre delen av bladet bankas för att få ett karaktäristiskt utseende. Dessutom poleras hela bladet för att ge en yta som är så blank att det går att spegla sig i den. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med dubbla högblanka nitar.
  • Victorinox - Swiss Modern Trancherkniv bred 20 cm

    Victorinox - Swiss Modern Trancherkniv bred 20 cm
    Med denna trancherkniv från schweiziska Victorinox skär du lätt och enkelt igenom vilken köttbit som helst. Den har ett bredare blad än en traditionell trancherkniv och därför blir användningsområdet också bredare. Det sylvassa bladet tillsammans med det ergonomiskt utformade handtaget blir tillsammans en perfekt kombination och till stor hjälp och glädje i matlagningen. Denna kniv ingår i Victorinox kollektion Swiss Modern där elegant design möter hög precision. Varje blad är tillverkat av slitstarkt rostfritt stål för att göra det enkelt och självklart att skära. Välj mellan unikt handtag i varmt europeiskt valnötsträ eller syntetiskt handtag i svart, båda stilfulla och ergonomiska.
  • Global NI Trancherkniv Olivslipad 21 cm Oriental

    Global NI Trancherkniv Olivslipad 21 cm Oriental
    En lång och slitstark trancherkniv från Globals nya serie NI. Knivens olivslipning bidrar till att maten inte fastnar så lätt på bladet då det inte skapas något vakuum.NI är Globals nya heta serie med knivar för alla uppgifter som man kan tänkas stöta på i köket. Global NI är designad av Komin Yamada som har en gedigen historia av att ta fram kvalitetsknivar för Global och har med sin känsla för perfektion och noggrannhet satt Global på världskartan. Global Nis sortiment består av 18 högklassiga knivar och två knivset. Knivbladen är tillverkade av Cromova 18-stål och är något tjockare än den klassiska Globalkniven. Global NI-knivarna har fått en extrem skärpa och slipas för hand av en slipmästare. Handtaget har lite större form än de klassiska Globalknivarna men med en mer avsmalnade design för perfekt ergonomiskt grepp. De välkända ”Globalprickarna” har fått en ny form och präglas nu av en ljus och elegant design.    Material: Cromova 18-stål.Längd blad: 21 cm.

Trancherkit med både kniv och tranchergaffel

För att lättare hålla fast det stycke kött man vill tranchera kan man använda en tranchergaffel. Det är ett bra verktyg med långa och vassa gafflar som kan stickas ner och även användas för att vända på köttbiten vid tillagning.

Många butiker säljer detta som kit med både trancherkniv och tranchergaffel. Ibland kan de också kallas för stekgaffel eller trancherhållare.

» Se Bagaren och Kockens utbud här

ilead