Trancherknivar

Trancherkniven ser mycket ut som en kockkniv men den har ett smalt och avlångt knivblad istället. Du använder den för att skära tunna, fina bitar att steka - tranchera.

Populärt inom trancherknivar

  • Ideal Trancherkniv 20 cm Stål/svart

    Ideal Trancherkniv 20 cm Stål/svart
    En trancherkniv i serien Ideal som är perfekt för att skära stek eller vid andra matförberedelser både hemma i köket eller hos proffskocken. Tillverkad i mycket hårt rostfritt stål (kromstål) vilket ger kniven en optimal balans och vikt.
  • GF-24 Stekgaffel rak

    GF-24 Stekgaffel rak
    GF-24 från Global Classic är en lång och smäcker gaffer, smidd ur ett enda stycke. perfekt till tranchering av kött. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas gaffeln av Globals egen stålblandning Cromova 18 och har Globals karakteristiska prickar på handtaget.
  • GNM-11 Trancherkniv olivslipad oriental 21 cm

    GNM-11 Trancherkniv olivslipad oriental  21 cm
    GNM-07 från Globals orientaliska serie Ni är en trancherkniv som med fördel används för hantering och tranchering av kött, så väl rått som tillagat. Det långa smala bladet gör att kniven kan skära tunna, jämna skivor av både kött och fisk. Olivslipningen gör att livsmedlet du skär lättare släpper eggen. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge perfekt balans, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!
  • Trancherkniv Handtag i Rosenträ 18 cm

    Trancherkniv Handtag i Rosenträ 18 cm

Fler tips på trancherknivar

  • Global Global SAI-02 Trancherkniv (21 cm)

    Global Global SAI-02 Trancherkniv (21 cm)
    Trancherkniv från Global.
  • Tamahagane SAN Trancherkniv, brun 27 cm

    Tamahagane SAN Trancherkniv, brun 27 cm
    Tamahagane SAN trancherkniv är en japansk kniv med treskiktsstål. Bladets längd: 27 cmCentrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
  • Trancherkniv smalt blad Fibrox

    Trancherkniv smalt blad Fibrox
  • Trancherkniv 21 cm - Tamahagane San Tsubame

    Trancherkniv 21 cm - Tamahagane San Tsubame
    En klassisk trancherkniv från Tamahaganes serie San Tsubame. Det långsmala bladet på 21 cm gör att kniven passar utmärkt för arbeten med både rått och tillagat kött, men också som en klassisk kockkniv. Knivbladet har en kärna av hårt VG-5-stål, som på vardera sida omges av ett lager mjukare SUS410-stål. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. HRC: 61
  • Swiss Diamond Prestige Trancherkniv 20 cm

    Swiss Diamond Prestige Trancherkniv 20 cm
    Swiss Diamond Prestige Köttkniv är tillverkad av tyskt stål med högsta kvalitet. Designad av professionella kockar, vilket innebär att det ergonomiska handtaget och bladformen har en överlägsen kontroll och användarvänlighet i köket.  Swiss Diamond Prestige breda sortiment omfattar knivar för alla ändamål. Köttkniven har ett långt och tunt blad, exemplariskt för att skära kött eller fisk i fina och jämna bitar. Kniven levereras i en fin presentask.Längd: 20 cm. 
  • Fuso Nitro+ trancherkniv stål

    Fuso Nitro+ trancherkniv stål
  • Lion Sabatier Ideal Trancherkniv 20 cm

    Lion Sabatier Ideal Trancherkniv 20 cm
    Franska märket Lion Sabatier har passande lejonet som symbol. ”Djurets konung” sammanlänkas ofta med styrka, smidighet och överlägsenhet, vilket är precis den känslan Lion Sabatiers knivar ger dig. Den helsmidda kniven av rostfritt stål med hög kolhalt gör bladet mycket vasst, skarpt och en fin egg. Handtaget i konstmaterial med tre nitar ligger bekvämt i handen och dess utformning ger dig både mer perfektion och styrka. Den här trancherkniven är en del av serien Ideal och assisterar dig vid skärandet av lövtunna laxskivor eller tonfisk. Komplettera den gärna med en kockkniv, brödkniv eller någon annan användbar kniv från samma serie. Ett kök är helt enkelt inte komplett utan den här professionella, traditionella och fantastiska kniven!
  • Trancherkniv 25,5 cm - Yaxell ZEN

    Trancherkniv 25,5 cm - Yaxell ZEN
    ZEN 37 med handtag i svart MikartaZEN är en ny japansk kniv med 37 lager stål i Damaskusdesign. Kärnan av VG-10 cobolt-vanadium rostfritt stål bildar egg. Bladet är laminerat tillsammans med 36 lager av växelvis hårt och mjukt stål som ger kniven extremt bra styrka.
  • Trancherkniv 24 cm - Tamahagane

    Trancherkniv 24 cm - Tamahagane
    Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Kniv med långsmalt blad som därmed passar perfekt för exempelvis hantering av rått eller tillagat kött, eller som en riktigt rejäl kockkniv. Knivbladet är tillverkat i tre lager med ett hård VG-5-stål i kärnan, som på vardera sida omges av ett mjukare SUS-410-stål. Handtaget är tillverkat av rostfritt stål. Bladlängd: 24 cm Nämn ordet ”tamahagane” för en japan, och han eller hon får något drömskt i blicken. Det är nämligen namnet på det sägenomspunna stål som används för att smida japanska samurajsvärd. Samma teknik som användes för samurajsvärden används nu av Tamahagane. Tre lager stål (mjukt-hårt-mjukt) valsas ut till knivämnen. Centrumstålet är hårt VG5-stål, sidostålet består av mjukare SUS410-stål. Tekniken ger en fantastisk egg kombinerad med extremt bra styrka och rosttålighet. Det mycket greppvänliga handtaget är tillverkat i rostfritt 18/10-stål, och har en design inspirerad av bambu.
  • Trancherkniv, 21cm - Global Sai

    Trancherkniv, 21cm - Global Sai
    Trancherkniv, 21cm - Global Sai - med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt används för hantering och tranchering av kött, såväl rått som tillagat. Blad i 3 lager, Cromova 18-stål i kärnan och mjukare SUS-410-stål i sidorna.
  • Tramontina Trancherkniv 20 cm Blister Mörkbrunt Handtag

    Tramontina Trancherkniv 20 cm Blister Mörkbrunt Handtag
    Högkvalitativ trancherkniv med handtag i trä. Kniven är en del ur Tramontinas serie Churrasco, som betyder grillat kött på spanska och portugisiska och har tagits fram med inspiration från den brasilianska grillkulturen.Kniven är perfekt för att skära upp kött inför servering. Knivens skarpa blad i rostfritt stål klarar av att skära köttet i millimetertunna skivor. Handtaget i brunt trä ligger bra i handen när du skär upp fina skivor kött med perfekt snitt. Skär upp köttet vid bordet för att imponera på gästerna. Kniven är enkel att rengöra och kan diskas i diskmaskin.Specifikationer:Längd blad: 20 cmMaterial: Rostfritt stål, trä, nitar i aluminium
  • Tamahagane SAN Trancherkniv 24 cm Olivslipad

    Tamahagane SAN Trancherkniv 24 cm Olivslipad
    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Bladets längd: 24 cmCentrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
  • Trancherset 2 delar Olivträ/Rostfri

    Trancherset 2 delar Olivträ/Rostfri
    Exklusivt trancherset som består av en trancherkniv och en stabil gaffel som håller köttet på plats när du trancherar. Besticken är tillverkade av rostfritt stål och vackra handtag olivträ. Varje bestick tillverkas helt för hand i Laguiole, Frankrike, och ryggen på handtaget pryds av ett mönster, unikt för hantverkaren som står bakom verket, samt Laguiole en Aubracs ikoniska bi. Eftersom olivträ är ett levande material kan skiftningar i färg förekomma. Laguioles bestick håller otroligt hög kvalitet och Laguiole lämnar därför livstidsgaranti på alla sina produkter. Besticken kommer i en lyxig trälåda, vilket gör dem till en perfekt present.
  • Wüsthof Classic Ikon Trancherkniv 20 cm Svart

    Wüsthof Classic Ikon Trancherkniv 20 cm Svart
    Wüsthofs serie Classic Ikon är gedigna knivar av en mycket god kvalité med ett klassiskt och stilrent utseende. Bladen på knivarna i den här serien är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfitt stål vilket ger en väldigt bra styrka. Den här kniven är perfekt för att tranchera kött men även för att skära grönsaker och andra läckerheter för dig som vill vara kreativ i ditt kök.
  • Yaxell Ran Trancherkniv 18 cm

    Yaxell Ran Trancherkniv 18 cm
    Bladets längd: 18 cmDen mycket vassa eggen på Ran damaskusknivar har uppnåtts genom att kombinera det bästa av avancerad teknik med hantverkarens oöverträffade kunskap och expertis. Deras kompetens har utvecklats genom den traditionella japanska svärdsmedstekniken. Tekniken har förts vidare från svärdens och knivarnas huvudstad Seki i Japan från generation till generation under sju århundraden. Ran består av 69 lager damaskerat stål där 68 lager mjukt stål omgärdar en kärna av hårt VG10-kobolt/vanadium rostfritt stål för ett blad med oslagbar styrka och tålighet. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med nitar. Mikarta är ett mycket vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö
  • Tamahagane SAN Trancherkniv, brun 24 cm

    Tamahagane SAN Trancherkniv, brun 24 cm
    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Bladets längd: 24 cmCentrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
  • Trancherkniv, 27 cm - Satake Professional

    Trancherkniv, 27 cm - Satake Professional
    Trancherkniv, 27 cm - Satake Professional - är framtagen i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Professional-knivarna är tillverkade i AUS8-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning. Trancherkniv, 27 cm - Satake Professional - är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag.
  • Wüsthof Epicure Trancherkniv/Smal Kockkniv 23 cm

    Wüsthof Epicure Trancherkniv/Smal Kockkniv 23 cm
    Knivarna från Wüsthof Epicure Collection kan inte kallas för annat än: otroliga. The Epicure Collection kombinerar precision, erfarenhet och teknik i en serie prisvärda knivar.Denna praktiska Wüsthof Epicure Trancher-kniv på 23 cm har ett långt, tunt blad. Den är perfekt när du ska skära upp söndagssteken, kött, fisk etc. Kniven är dock så bra att du enkelt kan använda den till att skära upp carpaccio. Specifikationer:- Serie: Epicure- Typ: Trancherkniv/ smal kockkniv- Total längd: 36 cm- Bladlängd: 23 cm- Tjocklek på blad: 2,2 mm- Ståltyp: X50CrMoV15
  • Kai Shun Classic DM-0720 Trancherkniv Olivslipad 23 cm

    Kai Shun Classic DM-0720 Trancherkniv Olivslipad 23 cm
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Bladets längd: 23 cmDamaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
  • Classic Trancherkniv 18cm

    Classic Trancherkniv 18cm
    Classic trancherkniv från tyska varumärket Wüsthof. Trancherkniv även kallad en smal kockkniv. Används för att skiva kött, frukt och grönsaker. Det smala bladet underlättar att få tunna smala skivor.
  • Yaxell ZEN Trancherkniv 25,5 cm Rostfritt Stål

    Yaxell ZEN Trancherkniv 25,5 cm Rostfritt Stål
    Kniven har ett längre blad som ofta är önskat vid tranchering. Fungerar jättebra till alla typer av kött, både rått och tillagat. Det häftiga utseendet på bladet kommer ifrån när stålet hamras och det unika bladet gör kniven extra snygg på vägglisten i köket. Zen betyder de mest hälsosamma måltiderna.
  • Trancherkniv 18 cm - Yaxell RAN

    Trancherkniv 18 cm - Yaxell RAN
    RAN 69 med handtag i svart MikartaRAN är en japansk kniv med 69 lager stål i Damaskusdesign från YAXELL. Kärnan av VG-10 cobolt-vanadium rostfritt stål bildar egg. Bladet är laminerat tillsammans med 68 lager av växelvis hårt och mjukt stål som ger kniven extremt bra styrka.
  • Yaxell Super GOU Trancherkniv 18 cm

    Yaxell Super GOU Trancherkniv 18 cm
    Kockkniven i serien Super Gou 161 har ett lägre blad vilket gör att den passar perfekt för hantering och tranchering av kött, såväl rått som tillagat. Material:SG2 Micro Carbide stål som är omslutet av 160 lager mjukare stål.Handtag i FDA-godkänt rödsvart Canvas- Micarta.
  • Kai Shun Premier Trancherkniv 24 cm

    Kai Shun Premier Trancherkniv 24 cm
    En trancherkniv har nästan samma form som en kockkniv fast med något smalare blad, vilket gör att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött.Blad i 33 lager, hårt VG10-stål i kärnan och sidor i mjukare stål. Handtag i Pakkawood med valnötskaraktär.
  • Wüsthof Pro Trancherkniv 23 cm Svart

    Wüsthof Pro Trancherkniv 23 cm Svart
    Wüsthof Pro Trancherkniv är en högklassig kniv som fungerar utmärkt till alla typer av kött, både rått och tillagat. Hela Pro serien är designad av proffskockar och framtagen för dig som tycker om att ha god kvalitet på dina redskap i köket. Handtaget är ergonomiskt utformat för att passa perfekt i handen när du arbetar med den. Knivarnas blad är gjorda av hållbart rostfritt stål för att tåla det dagliga slitaget under många år.
  • Wüsthof Classic Trancherkniv 20 cm V1

    Wüsthof Classic Trancherkniv 20 cm V1
    Bladets längd: 20 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Zen Trancherkniv 25,5 cm

    Zen Trancherkniv 25,5 cm
    Trancherkniv ur Yaxells serie Zen med bladlängd 25,5 cm. Kniven påminner om en kockkniv men har ett längre, smalare och spetsigt blad vilket gör det enklare att skära kött i tunna skivor, så kallat tranchera. Den fungerar bra till alla typer av kött, både rått och tillagat. Knivens blad består av 37 lager stål, varav kärnan är tillverkad i VG10-stål och övriga stållager i ett mjukare, mer rosttåligt stål. Den hamrade ytan ger kniven ett unikt utseende. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Handtaget är tillverkat i det hygieniska materialet micarta och fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.
  • Pluton Trancherkniv Stål/Svart 20

    Pluton Trancherkniv Stål/Svart 20
  • Classic Trancherkniv 20 cm

    Classic Trancherkniv 20 cm
  • San Trancherkniv olivslipad 24 cm

    San Trancherkniv olivslipad 24 cm
    SN-1213 från Tamahaganes serie San är en kockkniv med något lägre och smalare blad. Används för att skära upp tunna skivor, tranchera, kött, såväl rått som tillagat. Olivslipningen gör att livsmedlet lättare släpper knivens blad. Kniven har ett vackert handtag i rödbrun Pakkawood, ett material som sammanfogas med ett plastmaterial under högt tryck. Det har samma oslagbara känsla som trä men med plastens hygieniska egenskaper. Inne i handtaget finns en vikt som hjälper kniven att hålla dess perfekta balans, oavsett storlek på bladet. Du kan se vikten som en knapp på handtagets slut. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • Global GNM-11 Trancherkniv, 21 cm - Global

    Global GNM-11 Trancherkniv, 21 cm - Global
    En trancherkniv i orientalisk design används med fördel för hantering och tranchering av kött, såväl rått som tillagat. Bladlängd: 21 cm Material: Cromova 18-stål.
  • Trancherkniv 24cm - Tamahagane San Kyoto

    Trancherkniv 24cm - Tamahagane San Kyoto
    Trancherkniv SAN KYOTO Tamahagane med en bladlängd på 24 cm. Blad i 63 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och sidor i mjukare SUS-410-stål. Handtag i Mikarta. Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull.
  • Trancherkniv 27 cm - Tamahagane San Tsubame

    Trancherkniv 27 cm - Tamahagane San Tsubame
    En klassisk trancherkniv från Tamahaganes serie San Tsubame som fungerar till det mesta i köket. Bladlängden på 27 cm gör att kniven passar utmärkt för hantering av rått eller tillagat kött, fisk eller när du vill ha en lite större kockkniv i köket. Knivbladet har en kärna av hårt VG-5-stål, som på vardera sida omges av ett lager mjukare SUS410-stål. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. HRC: 61
  • Crafter Trancherkniv 20 cm

    Crafter Trancherkniv 20 cm
    Smidig tranchérkniv ur Wüsthofs serie Crafter. Den här kniven är perfekt om du vill kunna skära tunt och precist, utan att förstöra köttets struktur, smak eller saftighet. Kniven har ett vackert skaft i rökt ekträ med nitar som ger den längre hållbarhet, och gör att den ligger bekvämt i handen. Tillverkad Tyskland.
  • Wüsthof Classic Trancherkniv 26 cm

    Wüsthof Classic Trancherkniv 26 cm
    Bladets längd: 26 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Miyabi 5000 MCD Sujihiki Trancherkniv 24 cm

    Miyabi 5000 MCD Sujihiki Trancherkniv 24 cm
    Bladets längd: 24 cmDen japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa.Sujihiki är en japansk trancherkniv, som lämpar sig bäst till att skära fisk och vissa typer av kött. Knivens styvhet och längd gör den perfekt till att skiva upp riktigt tunna skivor av fisk och kött.   
  • Nesmuk Soul Grenadilla Trancherkniv

    Nesmuk Soul Grenadilla Trancherkniv
    Denna eleganta SOUL trancherkniv från Nesmuk är utmärkt till precisa utskärningar och när du ska göra filé tack vare tack vare dess lätthet och flexibilitet. Trancherkniven är en del av SOUL-serien som har en enastående skärpa och lång livslängd. Knivarna i denna serie har en unik legering: det patenterade Nesmuk stålet som innehåller det sällsynta niobium, som säkerställer den bästa stålkonstruktionen. Knivarna har alla en hög mekanisk styrka. Bladet blir både hårdare och starkare och har en testad stålhårdhet på 60 HRC. Detta ger knivarna både en fantastisk prestanda och lång hållbarhet.
  • Trancherkniv 21cm - Tamahagane San

    Trancherkniv 21cm - Tamahagane San
    Trancherkniv med en bladlängd på 21 cm från Tamahaganes serie SAN. Blad i 3 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och mjukare SUS-410-stål i sidorna. Handtag i brunt pakkawood. Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat.
  • Yaxell Zen Trancherkniv 25,5 cm

    Yaxell Zen Trancherkniv 25,5 cm
    Bladets längd: 25,5 cmYaxell ZEN består av 37 lager rostfritt stål. 18 lager hårt och mjukt stål varvat på var sida om kärnan av VG-10 stål. Det är dessa lager som bildar det otroligt vackra damaskus-mönstret. Den övre delen av bladet bankas för att få ett karaktäristiskt utseende. Dessutom poleras hela bladet för att ge en yta som är så blank att det går att spegla sig i den. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med dubbla högblanka nitar.
  • San Trancherkniv 27 cm

    San Trancherkniv 27 cm
    SN-1112 från Tamahaganes serie San är en kockkniv med något lägre och smalare blad. Används för att skära upp tunna skivor, tranchera, kött, såväl rått som tillagat. Kniven har ett vackert handtag i rödbrun Pakkawood, ett material som sammanfogas med ett plastmaterial under högt tryck. Det har samma oslagbara känsla som trä men med plastens hygieniska egenskaper. Inne i handtaget finns en vikt som hjälper kniven att hålla dess perfekta balans, oavsett storlek på bladet. Du kan se vikten som en knapp på handtagets slut. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • BBQ Selection Trancherset 2 delar

    BBQ Selection Trancherset 2 delar
    BBQ Selection trancherset från Global Classic, perfekta redskap för grillmästaren! Som alla produkter från Global står setet för god kvalitet och lång hållbarhet, och kommer garanterat att bli favoriter i köket.  I setet ingår G-3 Trancherkniv och G-13 Stekgaffel. Trancherkniven har ett långt och smalt blad, vilket medför att den mer specifikt används för hantering och tranchering av kött. Perfekt kniv för att skära tunna skivor av fisk och kött såväl rått som tillagat. Stekgaffeln med vinklat blad håller stora köttstycken på plats vid tranchering. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.
  • Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 24 cm

    Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 24 cm
    Tamahagane San Tsubame Trancherkniv 24 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Trancherkniv 27cm - Tamahagane San

    Trancherkniv 27cm - Tamahagane San
    Trancherkniv med en bladlängd på 27 cm från Tamahaganes serie SAN. Blad i 3 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och mjukare SUS-410-stål i sidorna. Handtag i brunt pakkawood. Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat.
  • Trancherkniv 18 cm Tandad

    Trancherkniv 18 cm Tandad
  • Trancherset, Kniv och stekgaffel - Victorinox

    Trancherset, Kniv och stekgaffel - Victorinox
    Läckert knivset från Victorinox bestående av en trancherkniv, 20 cm, samt en stekgaffel, 15 cm.
  • Trancherkniv och -gaffel Mami

    Trancherkniv och -gaffel Mami
    Tvådelars set med trancherkniv (längd 35 cm) och -gaffel (30 cm) i 1.4116-stål med handtag i TPE. Design: Stefano Giovannoni
  • Trancherkniv 18 cm - Yaxell ZEN

    Trancherkniv 18 cm - Yaxell ZEN
    ZEN 37 med handtag i svart MikartaZEN är en ny japansk kniv med 37 lager stål i Damaskusdesign. Kärnan av VG-10 cobolt-vanadium rostfritt stål bildar egg. Bladet är laminerat tillsammans med 36 lager av växelvis hårt och mjukt stål som ger kniven extremt bra styrka.
  • Wüsthof Classic Trancherkniv V2 23 cm

    Wüsthof Classic Trancherkniv V2 23 cm
    Bladets längd: 23 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 21 cm

    Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 21 cm
    Tamahagane San Tsubame Trancherkniv 21 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Trancherkniv 27 cm - Tamahagane Kyoto

    Trancherkniv 27 cm - Tamahagane Kyoto
    Kockkniv med långsmalt blad som gör att den, förutom att passa bra som lång kockkniv, även passar bra vid hantering av kött, både rått och tillagat. Precis som alla knivar i Tamahaganes Kyotoserie levereras denna kniv i ett vackert bambuschatull. Knivbladet är tillverkat i 63 lager med ett hårt VG-5-stål i kärnan, som på vardera sida omges av 31 lager mjukare SUS-410-stål. Handtaget är tillverkat av mattblästrat, rostfritt stål. Bladlängd: 27 cm Nämn ordet ”tamahagane” för en japan, och han eller hon får något drömskt i blicken. Det är nämligen namnet på det sägenomspunna stål som används för att smida japanska samurajsvärd. Samma teknik som användes för samurajsvärden används nu av Tamahagane. Tamahagane Kyoto är en kniv med 63 lager stål i damaskusdesign, en hård kärna varvat med mjukare stål ger en mycket stark och följsam kniv. Bladet hamras för att uppnå det vackra mönster som pryder bladet. Varje kniv får därmed en unik mönstring. Det rostfria stålhandtaget är mattblästrat vilket ger både en fin kontrast till bladet och en behaglig känsla. Kyotoknivarna levereras i ett exklusivt knivschatull av bambu.
ileadileadilead