Knivset » Special » Trancherknivar

Trancherknivar

Trancherkniven ser mycket ut som en kockkniv men den har ett smalt och avlångt knivblad istället. Du använder den för att skära tunna, fina bitar att steka - tranchera.

Populärt inom trancherknivar

  • Trancherkniv Oriental NI olivslipad 21cm

    Trancherkniv Oriental NI olivslipad 21cm
  • SAN Trancherkniv 210mm

    SAN Trancherkniv 210mm
  • G-3 Trancherkniv 21 cm

    G-3 Trancherkniv 21 cm
    G-3 från Global Classic är en trancherkniv med ett långt och smalt blad, vilket medför att den mer specifikt används för hantering och tranchering av kött. Perfekt kniv för att skära tunna skivor av fisk och kött såväl rått som tillagat. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.
  • GNM-11 Trancherkniv olivslipad oriental 21 cm

    GNM-11 Trancherkniv olivslipad oriental  21 cm
    GNM-07 från Globals orientaliska serie Ni är en trancherkniv som med fördel används för hantering och tranchering av kött, så väl rått som tillagat. Det långa smala bladet gör att kniven kan skära tunna, jämna skivor av både kött och fisk. Olivslipningen gör att livsmedlet du skär lättare släpper eggen. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge perfekt balans, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!

Fler tips på trancherknivar

  • Olivslipad Trancherkniv 23cm KAI Shun Classic

    Olivslipad Trancherkniv 23cm KAI Shun Classic
    Olivslipad trancherkniv med en bladlängd på 23 cm från KAIs serie Shun Classic. Blad i 65 lager Damaskusstål med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i SUS-430- och SUS-431-stål. Stålets HRC ligger på 60-62. Handtag i svart Pakkaträ. En trancherkniv har nästan samma form som en kockkniv fast med något smalare blad, vilket gör att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Den vackra olivslipningen gör att livsmedlet släpper lätt från kniven blad. Den speciella tillverkningsmetoden i KAI Shun Classic där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager runt en kärna av mycket hårt VG-10-stål gör knivarna närmast overkligt skarpa och tåliga. Knivbladets uppbyggnad gör också att kniven inte går av vid hård belastning. Knivarna är tillverkade för hand, inklusive stålarbetet, vilket ger varje kniv ett unikt mönster i stålet. Handtagen av Pakkawood, tunna lager ädelträ som varvas med plast under hårt tryck, är D-formade och ligger skönt i handen.
  • Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 24 cm

    Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 24 cm
    Tamahagane San Tsubame Trancherkniv 24 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Swiss Diamond Prestige Trancherkniv 20 cm

    Swiss Diamond Prestige Trancherkniv 20 cm
    Swiss Diamond Prestige Köttkniv är tillverkad av tyskt stål med högsta kvalitet. Designad av professionella kockar, vilket innebär att det ergonomiska handtaget och bladformen har en överlägsen kontroll och användarvänlighet i köket.  Swiss Diamond Prestige breda sortiment omfattar knivar för alla ändamål. Köttkniven har ett långt och tunt blad, exemplariskt för att skära kött eller fisk i fina och jämna bitar. Kniven levereras i en fin presentask.Längd: 20 cm. 
  • Global Global SAI-02 Trancherkniv (21 cm)

    Global Global SAI-02 Trancherkniv (21 cm)
    Trancherkniv från Global.
  • Trancherkniv smalt blad Fibrox

    Trancherkniv smalt blad Fibrox
  • Tramontina Trancherkniv 20 cm Blister Mörkbrunt Handtag

    Tramontina Trancherkniv 20 cm Blister Mörkbrunt Handtag
    Högkvalitativ trancherkniv med handtag i trä. Kniven är en del ur Tramontinas serie Churrasco, som betyder grillat kött på spanska och portugisiska och har tagits fram med inspiration från den brasilianska grillkulturen.Kniven är perfekt för att skära upp kött inför servering. Knivens skarpa blad i rostfritt stål klarar av att skära köttet i millimetertunna skivor. Handtaget i brunt trä ligger bra i handen när du skär upp fina skivor kött med perfekt snitt. Skär upp köttet vid bordet för att imponera på gästerna. Kniven är enkel att rengöra och kan diskas i diskmaskin.Specifikationer:Längd blad: 20 cmMaterial: Rostfritt stål, trä, nitar i aluminium
  • Wüsthof Classic Ikon Trancherkniv Vit 20 cm

    Wüsthof Classic Ikon Trancherkniv Vit 20 cm
    Bladets längd: 20 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Wüsthof Ikon Trancherkniv 20 cm Trä

    Wüsthof Ikon Trancherkniv 20 cm Trä
    Wüsthof serie Ikon består av gedigna knivar för alla matlagande fantaster, såväl proffs som hemmakockar. Blandet på alla knivar i Wüsthofs serier är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål, vilket gör att knivarna är extremt hållbara under en längre tid. Handtagen på knivarna i Ikon serien är gjorda av grenadillträ som är ett av världens hårdaste träslag, de är utformade för att ligga skönt i handen när du arbetar med kniven. Den här trancherkniven är perfekt för att tranchera kött men även till att skära upp dina favorit frukter och grönsaker.
  • Yaxell Zen Trancherkniv 25,5 cm

    Yaxell Zen Trancherkniv 25,5 cm
    Bladets längd: 25,5 cmYaxell ZEN består av 37 lager rostfritt stål. 18 lager hårt och mjukt stål varvat på var sida om kärnan av VG-10 stål. Det är dessa lager som bildar det otroligt vackra damaskus-mönstret. Den övre delen av bladet bankas för att få ett karaktäristiskt utseende. Dessutom poleras hela bladet för att ge en yta som är så blank att det går att spegla sig i den. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med dubbla högblanka nitar.
  • Tamahagane SAN Trancherkniv, brun 27 cm

    Tamahagane SAN Trancherkniv, brun 27 cm
    Tamahagane SAN trancherkniv är en japansk kniv med treskiktsstål. Bladets längd: 27 cmCentrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
  • Miyabi 5000 MCD Sujihiki Trancherkniv 24 cm

    Miyabi 5000 MCD Sujihiki Trancherkniv 24 cm
    Bladets längd: 24 cmDen japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa.Sujihiki är en japansk trancherkniv, som lämpar sig bäst till att skära fisk och vissa typer av kött. Knivens styvhet och längd gör den perfekt till att skiva upp riktigt tunna skivor av fisk och kött.   
  • Zen Trancherkniv 25,5 cm

    Zen Trancherkniv 25,5 cm
    Trancherkniv ur Yaxells serie Zen med bladlängd 25,5 cm. Kniven påminner om en kockkniv men har ett längre, smalare och spetsigt blad vilket gör det enklare att skära kött i tunna skivor, så kallat tranchera. Den fungerar bra till alla typer av kött, både rått och tillagat. Knivens blad består av 37 lager stål, varav kärnan är tillverkad i VG10-stål och övriga stållager i ett mjukare, mer rosttåligt stål. Den hamrade ytan ger kniven ett unikt utseende. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Handtaget är tillverkat i det hygieniska materialet micarta och fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.
  • Trancherkniv Mami

    Trancherkniv Mami
    Trancherkniv (längd 35 cm) i 1.4116-stål med handtag i TPE. Design: Stefano Giovannoni
  • Ideal Trancherkniv, 20cm – Sabatier Lion

    Ideal Trancherkniv, 20cm – Sabatier Lion
    Trancherkniv från franska Sabatier Lions serie Ideal - perfekt som långsmal kockkniv eller när du ska tranchera exempelvis kött. Kniven är helsmidd och tillverkad av rostfritt stål med en hög kolhalt. Tillsammans med smidningsprocessen gör den höga kolhalten stålet så hårt att man kan slipa en mycket skarp och fin egg. Skärpan håller länge - och kan underhållas med ett brynstål. Knivarnas balans är optimal - vilket gör dem till fantastiska, professionella arbetsredskap. Helsmitt blad med genomgående vinkel Ett stycke metall från knivspets till änden av skaftet Hårt, rostfritt kromstål med hög kolhalt Skaft av plast med tre nitar i mässing Handdisk rekommenderas. Bladlängd: 20 cm Handtag: POM-C-plast
  • San Trancherkniv olivslipad 24 cm

    San Trancherkniv olivslipad 24 cm
    SN-1213 från Tamahaganes serie San är en kockkniv med något lägre och smalare blad. Används för att skära upp tunna skivor, tranchera, kött, såväl rått som tillagat. Olivslipningen gör att livsmedlet lättare släpper knivens blad. Kniven har ett vackert handtag i rödbrun Pakkawood, ett material som sammanfogas med ett plastmaterial under högt tryck. Det har samma oslagbara känsla som trä men med plastens hygieniska egenskaper. Inne i handtaget finns en vikt som hjälper kniven att hålla dess perfekta balans, oavsett storlek på bladet. Du kan se vikten som en knapp på handtagets slut. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • Trancherkniv 27 cm

    Trancherkniv 27 cm
  • Shokunin Trancherkniv 24 cm

    Shokunin Trancherkniv 24 cm
    En trancherkniv påminner om en kockkniv i modellen. Skillnaden är att den har ett längre och smalare knivblad. Formen underlättar när du trancherar, det vill säga skär upp kött i tunna skivor. Kniven går utmärkt att använda till både rått och tillagat kött, likaså sushi och sashimi. Serien Shokunin från knivjätten Tamahagane kombinerar traditionellt japanskt hantverk med europeisk knivdesign. Shokunin betyder ”den bästa hantverkaren” på japanska. Knivbladet är tillverkat av högkvalitativt japanskt stål av typen Molybden-Vanadium. Hårdhetsgraden är 58 HRC. Knivhandtaget är tillverkat av exklusiv, svart pakkawood. Pakkawood består av fanér och specialplast som sammanfogas under högt tryck. Materialet har antibakteriella egenskaper samtidigt som det behåller strukturen från träet, något som ger handtaget en svårslagen känsla. Formen på handtaget är mer europeisk i stilen än handtagen på Tamahaganes andra knivserier.
  • Trancherkniv 27 cm - Tamahagane

    Trancherkniv 27 cm - Tamahagane
    Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Kniv med långsmalt blad som därmed passar perfekt för exempelvis hantering av rått eller tillagat kött, eller som en riktigt rejäl kockkniv. Knivbladet är tillverkat i tre lager med ett hård VG-5-stål i kärnan, som på vardera sida omges av ett mjukare SUS-410-stål. Handtaget är tillverkat av rostfritt stål. Bladlängd: 27 cm Nämn ordet ”tamahagane” för en japan, och han eller hon får något drömskt i blicken. Det är nämligen namnet på det sägenomspunna stål som används för att smida japanska samurajsvärd. Samma teknik som användes för samurajsvärden används nu av Tamahagane. Tre lager stål (mjukt-hårt-mjukt) valsas ut till knivämnen. Centrumstålet är hårt VG5-stål, sidostålet består av mjukare SUS410-stål. Tekniken ger en fantastisk egg kombinerad med extremt bra styrka och rosttålighet. Det mycket greppvänliga handtaget är tillverkat i rostfritt 18/10-stål, och har en design inspirerad av bambu.
  • Wüsthof Pro Trancherkniv 23 cm Svart

    Wüsthof Pro Trancherkniv 23 cm Svart
    Wüsthof Pro Trancherkniv är en högklassig kniv som fungerar utmärkt till alla typer av kött, både rått och tillagat. Hela Pro serien är designad av proffskockar och framtagen för dig som tycker om att ha god kvalitet på dina redskap i köket. Handtaget är ergonomiskt utformat för att passa perfekt i handen när du arbetar med den. Knivarnas blad är gjorda av hållbart rostfritt stål för att tåla det dagliga slitaget under många år.
  • Global GNM-11 Trancherkniv, 21 cm - Global

    Global GNM-11 Trancherkniv, 21 cm - Global
    En trancherkniv i orientalisk design används med fördel för hantering och tranchering av kött, såväl rått som tillagat. Bladlängd: 21 cm Material: Cromova 18-stål.
  • Tamahagane SAN Trancherkniv, brun 21 cm

    Tamahagane SAN Trancherkniv, brun 21 cm
    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Bladets längd: 21 cmCentrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood.
  • Trancherkniv 27 cm - Tamahagane San Tsubame

    Trancherkniv 27 cm - Tamahagane San Tsubame
    En klassisk trancherkniv från Tamahaganes serie San Tsubame som fungerar till det mesta i köket. Bladlängden på 27 cm gör att kniven passar utmärkt för hantering av rått eller tillagat kött, fisk eller när du vill ha en lite större kockkniv i köket. Knivbladet har en kärna av hårt VG-5-stål, som på vardera sida omges av ett lager mjukare SUS410-stål. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. HRC: 61
  • Mannerströms Trancherkniv 20 cm

    Mannerströms Trancherkniv 20 cm
    Vacker och stilren design med ett handtag gjort i borstat stål och med Leif Mannerströms signatur på bladet. Svart ABS i handtaget för bästa greppvänlighet. Satinpolerat knivblad av högsta kvalitet och slipade för bästa skärpa.  Längd: 20 cm. Levereras i en exklusiv presentkartong. 
  • Miyabi 6000 MCT Sujihiki Trancherkniv 24 cm

    Miyabi 6000 MCT Sujihiki Trancherkniv 24 cm
    Bladets längd: 24 cmDen japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig. Sujihiki är en japansk trancherkniv som är perfekt när det gäller att skära, speciellt i tunna skivor. Varken kött eller fisk är några problem för denna kniv. Bladet är på 24 cm vilket ger kniven den smidighet och räckvidd som behövs hos en riktigt bra trancherkniv. För den som gillar tunna skivor, av förslagsvis lax eller skinka, har här en helt perfekt kniv.  
  • Wüsthof Classic Trancherkniv 23 cm V1

    Wüsthof Classic Trancherkniv 23 cm V1
    Bladets längd: 23 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Classic Trancherkniv 23 cm Olivslipad

    Classic Trancherkniv 23 cm Olivslipad
  • Tamahagane San Kyoto Trancherkniv, svart 27 cm

    Tamahagane San Kyoto Trancherkniv, svart 27 cm
    Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Bladets längd: 27 cmCentrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkravKockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull.
  • Trancherkniv, 27 cm - Satake Professional

    Trancherkniv, 27 cm - Satake Professional
    Trancherkniv, 27 cm - Satake Professional - är framtagen i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Professional-knivarna är tillverkade i AUS8-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning. Trancherkniv, 27 cm - Satake Professional - är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag.
  • Profi Plus Stekgaffel 32 cm Rostfri

    Profi Plus Stekgaffel 32 cm Rostfri
    Serien Profi Plus från WMF levererar köksredskap som fulländar hemmet. Tillverkat i Cromargan® rostfritt stål av hög kvalitet och har en elegant och tidlös design.
  • Wüsthof Epicure Trancherkniv/Smal Kockkniv 23 cm

    Wüsthof Epicure Trancherkniv/Smal Kockkniv 23 cm
    Knivarna från Wüsthof Epicure Collection kan inte kallas för annat än: otroliga. The Epicure Collection kombinerar precision, erfarenhet och teknik i en serie prisvärda knivar.Denna praktiska Wüsthof Epicure Trancher-kniv på 23 cm har ett långt, tunt blad. Den är perfekt när du ska skära upp söndagssteken, kött, fisk etc. Kniven är dock så bra att du enkelt kan använda den till att skära upp carpaccio. Specifikationer:- Serie: Epicure- Typ: Trancherkniv/ smal kockkniv- Total längd: 36 cm- Bladlängd: 23 cm- Tjocklek på blad: 2,2 mm- Ståltyp: X50CrMoV15
  • Wüsthof Classic Ikon Trancherset 2 Delar, Trancherkniv 20 cm och Stekgaffel 16 cm Svarta

    Wüsthof Classic Ikon Trancherset 2 Delar, Trancherkniv 20 cm och Stekgaffel 16 cm Svarta
    Wüsthofs serie Classic Ikon är gedigna knivar av en mycket god kvalité med ett klassiskt och stilrent utseende. Bladen på knivarna i den här serien är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfitt stål vilket ger dem en väldigt bra styrkaDet här tranchersetet med kniv och tranchergaffel är perkekt till att skära upp julskinkan eller söndagssteken när du har vännerna över på middag. Båda delarna går även att köpa separat.
  • Yaxell Ran Trancherkniv 25,5 cm

    Yaxell Ran Trancherkniv 25,5 cm
    Bladets längd: 25,5 cmDen mycket vassa eggen på Ran damaskusknivar har uppnåtts genom att kombinera det bästa av avancerad teknik med hantverkarens oöverträffade kunskap och expertis. Deras kompetens har utvecklats genom den traditionella japanska svärdsmedstekniken. Tekniken har förts vidare från svärdens och knivarnas huvudstad Seki i Japan från generation till generation under sju århundraden. Ran består av 69 lager damaskerat stål där 68 lager mjukt stål omgärdar en kärna av hårt VG10-kobolt/vanadium rostfritt stål för ett blad med oslagbar styrka och tålighet. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med nitar. Mikarta är ett mycket vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö
  • Trancherkniv 24cm - Tamahagane San Kyoto

    Trancherkniv 24cm - Tamahagane San Kyoto
    Trancherkniv SAN KYOTO Tamahagane med en bladlängd på 24 cm. Blad i 63 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och sidor i mjukare SUS-410-stål. Handtag i Mikarta. Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull.
  • Trancherkniv 25,5 cm - Yaxell RAN

    Trancherkniv 25,5 cm - Yaxell RAN
    RAN 69 med handtag i svart MikartaRAN är en japansk kniv med 69 lager stål i Damaskusdesign från YAXELL. Kärnan av VG-10 cobolt-vanadium rostfritt stål bildar egg. Bladet är laminerat tillsammans med 68 lager av växelvis hårt och mjukt stål som ger kniven extremt bra styrka.
  • Global GF-37 Smidd tranchérkniv, 22cm

    Global GF-37 Smidd tranchérkniv, 22cm
    Filékniv med smalare blad från Zwillings serie Four Star, som är lätt och bekväm att jobba med. Kniven har en klassisk design och det högkvalitativa handtaget av syntetmaterial ger ett säkert grepp. Bladet är av specialframställt och patenterat Zwilling J.A. Henckels rostfritt stål FRIODUR med en hårdhet på 57 HRC. Längd: 18cm
  • Kyoto Trancherkniv 27 cm

    Kyoto Trancherkniv 27 cm
  • Trancherkniv, 21cm - Global Sai

    Trancherkniv, 21cm - Global Sai
    Trancherkniv, 21cm - Global Sai - med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt används för hantering och tranchering av kött, såväl rått som tillagat. Blad i 3 lager, Cromova 18-stål i kärnan och mjukare SUS-410-stål i sidorna.
  • P5 Trancherkniv 19 cm - Chroma type 301

    P5 Trancherkniv 19 cm - Chroma type 301
    Tranchérkniv som skär fina skivar av steken. Finns även i ett set tillsammans med en stekgaffel. art nr P517. Japanskt 301 stål i bladet. 18/10 stål i handtaget. 15 graders slipvinkel. Slipas med keramiskt bryne och sten. Levereras i presentförpackning.
  • ZEN Trancherkniv 18 cm

    ZEN Trancherkniv 18 cm
  • Satake pro Trancherkniv 27 cm

    Satake pro Trancherkniv 27 cm
    En tranchérkniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Knivarna i serien är tillverkade&hellip:
  • Trancherkniv 27cm - Tamahagane San

    Trancherkniv 27cm - Tamahagane San
    Trancherkniv med en bladlängd på 27 cm från Tamahaganes serie SAN. Blad i 3 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och mjukare SUS-410-stål i sidorna. Handtag i brunt pakkawood. Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat.
  • Robert Welch Signature Trancherkniv Flexibel 30 cm

    Robert Welch Signature Trancherkniv Flexibel 30 cm
    En slitstark tranchérkniv med en bladlängd på hela 30 cm från Robert Welch och deras prisbelönta serie Signature. Alla knivar i serien Signature är tillverkade i samarbete med professionella kockar för att skapa en välbalanserad kniv som klarar av alla uppgifter i köket. Knivarna är slipade i en 15° vinkel. Handtagen är tillverkade av DuPont och är ergonomiskt utformade för att ge ett välbalanserat grepp i handen.Bladlängd: 30 cm
  • Tamahagane SAN Trancherkniv, brun 24 cm

    Tamahagane SAN Trancherkniv, brun 24 cm
    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Bladets längd: 24 cmCentrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
  • Chroma Type 301 Hammered Trancherkniv 19 cm

    Chroma Type 301 Hammered Trancherkniv 19 cm
    Proffsig Trancherkniv som är något grövre i hamrade serien från Chroma. Design by F. A. Porsche som kännetecknas av unik design genom samarbete med professionella kockar. Handtaget och bladet är intregerade i varandra och endast en metallpärla visar vart skaftet slutaroch bladet börjar. Men en bra kvniv som denna blir matlagningen rolig santidigt som du får ett bra resultat.
  • Tamahagane San Kyoto Trancherkniv, svart 24 cm

    Tamahagane San Kyoto Trancherkniv, svart 24 cm
    Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Bladets längd: 24 cmCentrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkravKockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull.
  • Trancherkniv 24cm Shun Premier

    Trancherkniv 24cm Shun Premier
    Trancherkniv med en bladlängd på 24 cm från KAIs serie Shun Premier. Blad i 33 lager med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i mjukare stål. HRC på 61. Handtag i Pakkawood med valnötskaraktär. En trancherkniv har nästan samma form som en kockkniv fast med något smalare blad, vilket gör att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Shun Premier är, precis som alla andra knivar från KAI, ett hantverk. Knivarnas blad har en kärna i det hårda stålet VG10 som härdats till en extrem skärpa, därav varningstexten på förpackningen, ”Use at your own risk”. Kärnan omgärdas sedan av 16 lager av ett mjukare stål på varje sida, detta ger en serie knivar med 33 lager stål. Unikt med Shun Premier-serien (och många andra serier från KAI) är att all hamring och bearbetning av bladen fortfarande sker för hand. De knivar som lämnar KAI’s fabriker och som bearbetas med dessa tekniker är helt unika. Du får alltid en kniv som inte är den andra lik.
  • Ideal Trancherkniv 20 cm Stål/svart

    Ideal Trancherkniv 20 cm Stål/svart
    En trancherkniv i serien Ideal som är perfekt för att skära stek eller vid andra matförberedelser både hemma i köket eller hos proffskocken. Tillverkad i mycket hårt rostfritt stål (kromstål) vilket ger kniven en optimal balans och vikt.
  • Satake Pro Tranchérkniv 27 cm Stål

    Satake Pro Tranchérkniv 27 cm Stål
    Denna japanska kockkniv är tillverkad i DSR1K6-stål, ett stål som lämpar sig bäst för flexibla knivar.Den japanska tranchérkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Detta är en självklar kniv för den matintresserade i köket.
  • Trancherkniv 25,5 cm - Yaxell ZEN

    Trancherkniv 25,5 cm - Yaxell ZEN
    ZEN 37 med handtag i svart MikartaZEN är en ny japansk kniv med 37 lager stål i Damaskusdesign. Kärnan av VG-10 cobolt-vanadium rostfritt stål bildar egg. Bladet är laminerat tillsammans med 36 lager av växelvis hårt och mjukt stål som ger kniven extremt bra styrka.
  • Trancherkniv, 24 cm - Tamahagane Shokunin

    Trancherkniv, 24 cm - Tamahagane Shokunin
    Trancherkniv i Tamahaganes serie Shokunin med 24 cm långt blad. En trancherkniv påminner om en kockkniv i modellen. Skillnaden är att den har ett längre och smalare knivblad. Formen underlättar när du trancherar, det vill säga skär upp kött i tunna skivor. Kniven går utmärkt att använda till både rått och tillagat kött, likaså sushi och sashimi. Om Shokunin Shokunin (職人) betyder hantverkare på japanska och är en serie som kombinerar traditionellt japanskt hantverk med europeisk knivdesign. Knivarna är välgjorda och bladet är tillverkat av högkvalitativt japanskt stål av typen Molybden-Vanadium. Hårdhetsgraden är 58 HRC. Knivhandtaget är tillverkat av exklusiv, svart pakkaträ. Pakkaträ är tillverkat av fanér och specialplast som sammanfogas under högt tryck. Materialet har antibakteriella egenskaper samtidigt som det behåller strukturen från träet, något som ger handtaget en bra känsla. Formen på handtaget är mer europeisk i stilen än handtagen på Tamahaganes andra knivserier.
  • Classic Ikon Trancherkniv 20 cm Svart

    Classic Ikon Trancherkniv 20 cm Svart
    Classic Ikon trancherkniv från Wüsthof, tillverkad i Tyskland. Trancherkniv är även kallad för smal kockkniv. Kniven används för att skiva kött, frukt och grönsaker. Det smala bladet underlättar att få tunna smala skivor. Utmärkt för till exempel söndagssteken eller julskinkan.
ileadileadilead