Trancherknivar

En trancherkniv ser mycket ut som en kockkniv men den har ett smalare och något mer avlångt knivblad. Du använder den för att skära antingen en rå köttbit eller en färdiglagad stek. Tranchering är en metod för att skära kött i tunna skivor. Ett bra komplement till kniven är att också ha en tranchergaffel att hålla fast köttbiten med.

Populärt inom trancherknivar

  • GNM-11 Trancherkniv olivslipad oriental 21 cm

    GNM-11 Trancherkniv olivslipad oriental  21 cm
    GNM-07 från Globals orientaliska serie Ni är en trancherkniv som med fördel används för hantering och tranchering av kött, så väl rått som tillagat. Det långa smala bladet gör att kniven kan skära tunna, jämna skivor av både kött och fisk. Olivslipningen gör att livsmedlet du skär lättare släpper eggen. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge perfekt balans, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!
  • Ideal Trancherkniv 20 cm Stål/svart

    Ideal Trancherkniv 20 cm Stål/svart
    En trancherkniv i serien Ideal som är perfekt för att skära stek eller vid andra matförberedelser både hemma i köket eller hos proffskocken. Tillverkad i mycket hårt rostfritt stål (kromstål) vilket ger kniven en optimal balans och vikt.
  • GF-24 Stekgaffel rak

    GF-24 Stekgaffel rak
    GF-24 från Global Classic är en lång och smäcker gaffer, smidd ur ett enda stycke. perfekt till tranchering av kött. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas gaffeln av Globals egen stålblandning Cromova 18 och har Globals karakteristiska prickar på handtaget.
  • Trancherset 2 delar Olivträ/Rostfri

    Trancherset 2 delar Olivträ/Rostfri
    Exklusivt trancherset som består av en trancherkniv och en stabil gaffel som håller köttet på plats när du trancherar. Besticken är tillverkade av rostfritt stål och vackra handtag olivträ. Varje bestick tillverkas helt för hand i Laguiole, Frankrike, och ryggen på handtaget pryds av ett mönster, unikt för hantverkaren som står bakom verket, samt Laguiole en Aubracs ikoniska bi. Eftersom olivträ är ett levande material kan skiftningar i färg förekomma. Laguioles bestick håller otroligt hög kvalitet och Laguiole lämnar därför livstidsgaranti på alla sina produkter. Besticken kommer i en lyxig trälåda, vilket gör dem till en perfekt present.

Fler tips på trancherknivar

  • Tamahagane SAN Trancherset i schatull

    Tamahagane SAN Trancherset i schatull
    Det här snygga tranchersetet från Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
  • Super Gou Trancherkniv 18 cm

    Super Gou Trancherkniv 18 cm
  • Yaxell Super Gou 161 Trancherkniv 18 cm

    Yaxell Super Gou 161 Trancherkniv 18 cm
    Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt används för hantering och tranchering av kött, såväl rått som tillagat.Att köpa en japansk kökskniv från Yaxell är mer än att bara köpa en kniv. Det är lika mycket ett stycke hantverkskonst med en lång historia och tradition. Yaxells knivar är knivar med berättelser i sig. Material: SG2 Micro Carbide stål, vilket är omslutet av 160 lager mjukare stål. Handtag i FDA-godkänt rödsvart Canvas- Micarta.Längd: 18 cm.
  • Robert Welch Signature Trancherkniv Flexibel 30 cm

    Robert Welch Signature Trancherkniv Flexibel 30 cm
    En slitstark tranchérkniv med en bladlängd på hela 30 cm från Robert Welch och deras prisbelönta serie Signature. Alla knivar i serien Signature är tillverkade i samarbete med professionella kockar för att skapa en välbalanserad kniv som klarar av alla uppgifter i köket. Knivarna är slipade i en 15° vinkel. Handtagen är tillverkade av DuPont och är ergonomiskt utformade för att ge ett välbalanserat grepp i handen.Bladlängd: 30 cm
  • Wüsthof Classic Trancherset

    Wüsthof Classic Trancherset
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.Knivset- Trancherkniv 20 cm- Stekgaffel 16 cm.
  • Gense Old Farmer Trancherset

    Gense Old Farmer Trancherset
    Trancherset i rostfritt stål med handtag i rosenträ. Levereras i en trevlig presentlåda av trä Mått:Kniv 36 cmGaffel 29 cm 
  • San Trancherkniv olivslipad 24 cm

    San Trancherkniv olivslipad 24 cm
    SN-1213 från Tamahaganes serie San är en kockkniv med något lägre och smalare blad. Används för att skära upp tunna skivor, tranchera, kött, såväl rått som tillagat. Olivslipningen gör att livsmedlet lättare släpper knivens blad. Kniven har ett vackert handtag i rödbrun Pakkawood, ett material som sammanfogas med ett plastmaterial under högt tryck. Det har samma oslagbara känsla som trä men med plastens hygieniska egenskaper. Inne i handtaget finns en vikt som hjälper kniven att hålla dess perfekta balans, oavsett storlek på bladet. Du kan se vikten som en knapp på handtagets slut. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • Design by F. A. Porsche tranchérkniv 19 cm

    Design by F. A. Porsche tranchérkniv 19 cm
  • Miyabi 6000 MCT Sujihiki Trancherkniv 24 cm

    Miyabi 6000 MCT Sujihiki Trancherkniv 24 cm
    Bladets längd: 24 cmDen japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig. Sujihiki är en japansk trancherkniv som är perfekt när det gäller att skära, speciellt i tunna skivor. Varken kött eller fisk är några problem för denna kniv. Bladet är på 24 cm vilket ger kniven den smidighet och räckvidd som behövs hos en riktigt bra trancherkniv. För den som gillar tunna skivor, av förslagsvis lax eller skinka, har här en helt perfekt kniv.  
  • Trancherkniv Plasthandtag Svart 15 cm

    Trancherkniv Plasthandtag Svart 15 cm
  • Tamahagane SAN Trancherkniv 27 cm Olivslipad

    Tamahagane SAN Trancherkniv 27 cm Olivslipad
    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Bladets längd: 27 cmCentrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
  • Classic 1891 Tranchergaffel Röd

    Classic 1891 Tranchergaffel Röd
    En tranchergaffel för att hålla fast steken när den ska skäras upp eller som hjälpreda för att vända vid tillagning.
  • Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 21 cm

    Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 21 cm
    Tamahagane San Tsubame Trancherkniv 21 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Tranchérkniv Pro, 27 cm

    Tranchérkniv Pro, 27 cm
    En tranchérkniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Knivarna i serien är tillverkade i AUS8-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning. Tranchérkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag.
  • Zwilling Four Star Trancherkniv med hål 26 cm

    Zwilling Four Star Trancherkniv med hål 26 cm
    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast.  
  • Tamahagane SAN Trancherkniv, brun 27 cm

    Tamahagane SAN Trancherkniv, brun 27 cm
    Tamahagane SAN trancherkniv är en japansk kniv med treskiktsstål. Bladets längd: 27 cmCentrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
  • Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 27 cm

    Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 27 cm
    Tamahagane San Tsubame trancherkniv 27 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Tramontina Trancherkniv 20 cm Blister Mörkbrunt Handtag

    Tramontina Trancherkniv 20 cm Blister Mörkbrunt Handtag
    Högkvalitativ trancherkniv med handtag i trä. Kniven är en del ur Tramontinas serie Churrasco, som betyder grillat kött på spanska och portugisiska och har tagits fram med inspiration från den brasilianska grillkulturen.Kniven är perfekt för att skära upp kött inför servering. Knivens skarpa blad i rostfritt stål klarar av att skära köttet i millimetertunna skivor. Handtaget i brunt trä ligger bra i handen när du skär upp fina skivor kött med perfekt snitt. Skär upp köttet vid bordet för att imponera på gästerna. Kniven är enkel att rengöra och kan diskas i diskmaskin.Specifikationer:Längd blad: 20 cmMaterial: Rostfritt stål, trä, nitar i aluminium
  • MAC Ultimate Trancherkniv 26 cm

    MAC Ultimate Trancherkniv 26 cm
    Utrusta köket med denna trancherkniv från MAC och förse dig själv med ett högkvalitativt redskap. Kniven är utmärkt till uppskärning av skinka, stek eller annat kött när du är i behov av perfekta skivor. Trancherkniven är en del av Ultimate-serien, vilket garanterar dig  en kniv med klassisk och praktisk design. Knivens blad är tillverkat av MACs speciella stål, som är extremt hållbart, slitstarkt och skarpt. Det är också enkelt att sköta om. Bladet mäter 26 cm. Det ergonomiska handtaget är tillverkat i svartlaminerad björk och har en klassisk form som ligger bekvämt i handen.
  • Shokunin Trancherkniv 24 cm

    Shokunin Trancherkniv 24 cm
    En trancherkniv påminner om en kockkniv i modellen. Skillnaden är att den har ett längre och smalare knivblad. Formen underlättar när du trancherar, det vill säga skär upp kött i tunna skivor. Kniven går utmärkt att använda till både rått och tillagat kött, likaså sushi och sashimi. Serien Shokunin från knivjätten Tamahagane kombinerar traditionellt japanskt hantverk med europeisk knivdesign. Shokunin betyder ”den bästa hantverkaren” på japanska. Knivbladet är tillverkat av högkvalitativt japanskt stål av typen Molybden-Vanadium. Hårdhetsgraden är 58 HRC. Knivhandtaget är tillverkat av exklusiv, svart pakkawood. Pakkawood består av fanér och specialplast som sammanfogas under högt tryck. Materialet har antibakteriella egenskaper samtidigt som det behåller strukturen från träet, något som ger handtaget en svårslagen känsla. Formen på handtaget är mer europeisk i stilen än handtagen på Tamahaganes andra knivserier.
  • Edonist Trancherkniv Stål/Svart 20 cm

    Edonist Trancherkniv Stål/Svart 20 cm
  • Tamahagane SAN Trancherkniv 24 cm Olivslipad

    Tamahagane SAN Trancherkniv 24 cm Olivslipad
    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Bladets längd: 24 cmCentrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
  • Wüsthof Classic Trancherkniv 20 cm V1

    Wüsthof Classic Trancherkniv 20 cm V1
    Bladets längd: 20 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Yaxell Ran Trancherkniv 25,5 cm

    Yaxell Ran Trancherkniv 25,5 cm
    Bladets längd: 25,5 cmDen mycket vassa eggen på Ran damaskusknivar har uppnåtts genom att kombinera det bästa av avancerad teknik med hantverkarens oöverträffade kunskap och expertis. Deras kompetens har utvecklats genom den traditionella japanska svärdsmedstekniken. Tekniken har förts vidare från svärdens och knivarnas huvudstad Seki i Japan från generation till generation under sju århundraden. Ran består av 69 lager damaskerat stål där 68 lager mjukt stål omgärdar en kärna av hårt VG10-kobolt/vanadium rostfritt stål för ett blad med oslagbar styrka och tålighet. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med nitar. Mikarta är ett mycket vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö
  • Zen Trancherkniv 25,5 cm

    Zen Trancherkniv 25,5 cm
    Trancherkniv ur Yaxells serie Zen med bladlängd 25,5 cm. Kniven påminner om en kockkniv men har ett längre, smalare och spetsigt blad vilket gör det enklare att skära kött i tunna skivor, så kallat tranchera. Den fungerar bra till alla typer av kött, både rått och tillagat. Knivens blad består av 37 lager stål, varav kärnan är tillverkad i VG10-stål och övriga stållager i ett mjukare, mer rosttåligt stål. Den hamrade ytan ger kniven ett unikt utseende. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Handtaget är tillverkat i det hygieniska materialet micarta och fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.
  • Wüsthof Classic Ikon Trancherkniv Svart 20 cm

    Wüsthof Classic Ikon Trancherkniv Svart 20 cm
    Bladets längd: 20 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Trancherkniv Handtag i Rosenträ 18 cm

    Trancherkniv Handtag i Rosenträ 18 cm
  • Tamahagane San Kyoto Trancherkniv, svart 24 cm

    Tamahagane San Kyoto Trancherkniv, svart 24 cm
    Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Bladets längd: 24 cmCentrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkravKockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat.
  • Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 24 cm

    Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 24 cm
    Tamahagane San Tsubame Trancherkniv 24 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Global Global trancherset G-3 och G-13

    Global Global trancherset G-3 och G-13
    Globals trancherset är ett måste för alla köttälskare. Setet består av en vass trancherkniv och en stabil gaffel som håller köttet på plats.Knivsetet innehåller G-3 samt G-13.Alla Globalknivar är tillverkade i det hårda och rostfria stålet Cromova 18. Globals design har varit den samma sedan köksknivarna började tillverkas i mitten på 80-talet.
  • Tamahagane San Kyoto Trancherset i Schatull

    Tamahagane San Kyoto Trancherset i Schatull
    Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkravEtt vackert trancherset som innehåller både en trancherkniv (SNK-1121) som lämpar sig mycket väl till alla typer av tranchering, samt en gaffel (SNK-1122) som håller köttstycken stadigt på plats.
  • Pro Tranchérkniv 27 cm

    Pro Tranchérkniv 27 cm
  • Miyabi 5000 MCD Sujihiki Trancherkniv 24 cm

    Miyabi 5000 MCD Sujihiki Trancherkniv 24 cm
    Bladets längd: 24 cmDen japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa.Sujihiki är en japansk trancherkniv, som lämpar sig bäst till att skära fisk och vissa typer av kött. Knivens styvhet och längd gör den perfekt till att skiva upp riktigt tunna skivor av fisk och kött.   
  • Yaxell Ran Trancherkniv 18 cm

    Yaxell Ran Trancherkniv 18 cm
    Bladets längd: 18 cmDen mycket vassa eggen på Ran damaskusknivar har uppnåtts genom att kombinera det bästa av avancerad teknik med hantverkarens oöverträffade kunskap och expertis. Deras kompetens har utvecklats genom den traditionella japanska svärdsmedstekniken. Tekniken har förts vidare från svärdens och knivarnas huvudstad Seki i Japan från generation till generation under sju århundraden. Ran består av 69 lager damaskerat stål där 68 lager mjukt stål omgärdar en kärna av hårt VG10-kobolt/vanadium rostfritt stål för ett blad med oslagbar styrka och tålighet. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med nitar. Mikarta är ett mycket vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö
  • SAI-02 Trancherkniv 21 cm

    SAI-02 Trancherkniv 21 cm
    Sai betyder ”iögonfallande” på japanska och är Globals mest exklusiva serie. Sai-02 från Global är en exklusiv trancherkniv som har ett långt och smalt blad, vilket medför att den mer specifikt används för hantering och tranchering av kött. Perfekt kniv för att skära tunna skivor av fisk och kött såväl rått som tillagat. Bladet är utrustat med tre lager stål som gör kniven stabil och rosttålig - de två yttersta lagren stål i bladet samt en mjukare stållegering. Stålet i eggen är tillverkaren Yoshikin och Globals egna legering Cromova 18 – en rostfri stållegering med 18% krom samt hemlig procentandel molybdenum och vanadium. Kniven har ett ergonomiskt tumgrepp för bästa komfort och tack vare att det är av samma stålsort som eggen blir svetsen mellan blad och handtag starkare. Det yttre bladet är individuellt hamrat och ger varje kniv en unik personlighet. Sai har en spegelpolerad egg med Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Liksom de klassiska Globalknivarna är skaftet i Global Sai fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!
  • Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Trancherkniv P5 -19 cm

    Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Trancherkniv P5 -19 cm
    Tranchérkniv som skär fina skivar av steken. Japanskt 301 stål i bladet. 18/10 stål i handtaget. 15 graders slipvinkel. Slipas med keramiskt bryne och sten. Levereras i presentförpackning.
  • Classic Trancherset

    Classic Trancherset
  • Wüsthof Classic Trancherkniv 23 cm V1

    Wüsthof Classic Trancherkniv 23 cm V1
    Bladets längd: 23 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Nesmuk Soul Grenadilla Trancherkniv, 16 cm.

    Nesmuk Soul Grenadilla Trancherkniv, 16 cm.
    Denna eleganta SOUL trancherkniv från Nesmuk är utmärkt till precisa utskärningar och när du ska göra filé tack vare tack vare dess lätthet och flexibilitet. Trancherkniven är en del av SOUL-serien som har en enastående skärpa och lång livslängd. Knivarna i denna serie har en unik legering: det patenterade Nesmuk stålet som innehåller det sällsynta niobium, som säkerställer den bästa stålkonstruktionen. Knivarna har alla en hög mekanisk styrka. Bladet blir både hårdare och starkare och har en testad stålhårdhet på 60 HRC. Detta ger knivarna både en fantastisk prestanda och lång hållbarhet.
  • BBQ Trancherset 2 delar

    BBQ Trancherset 2 delar
  • Yaxell Zen Trancherkniv 25,5 cm

    Yaxell Zen Trancherkniv 25,5 cm
    Bladets längd: 25,5 cmYaxell ZEN består av 37 lager rostfritt stål. 18 lager hårt och mjukt stål varvat på var sida om kärnan av VG-10 stål. Det är dessa lager som bildar det otroligt vackra damaskus-mönstret. Den övre delen av bladet bankas för att få ett karaktäristiskt utseende. Dessutom poleras hela bladet för att ge en yta som är så blank att det går att spegla sig i den. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med dubbla högblanka nitar.
  • Kasumi Trancherkniv 24 cm

    Kasumi Trancherkniv 24 cm
    Trancherkniv från Kasumi som är perfekt att använda när man t.ex. ska filea fisk eller skära tunna fina skivor. Kniven är tillverkad i den japanska staden Seki. Med 32 lager rostfritt stål och handtaget är tillverkat i trä. Kniven har en 15 graders vinkel vilket gör att knivseggen är väldigt vass.  Specifikationer: Mått: Knivlängd: 37 cm. Bladlängd: 24 cm. Vikt: 284 gram.  
  • BBQ Trancherset 2 delar

    BBQ Trancherset 2 delar
  • Tamahagane Shokunin Trancherkniv 24 cm.

    Tamahagane Shokunin Trancherkniv 24 cm.
    Trancherkniven är i sin natur perfekt till att skära kött i tunna skivor. Men kniven är också väldigt mångsidig och kan fungera som en oöverträffad kockkniv för flera olika uppgifter, som att hacka grönsaker och rotfrukter. Denna trancherkniv från Tamahaganes Shokunin-kollektion har ett vasst knivblad av japanskt Molybden-Vanadium-stål på hela 24 centimeter, och är samtidigt utrustat med ett skaft i svart pakkaträ. Skaftet är kort för att du ska få en så bra kontroll som möjligt över kniven, vilket gör det lättare att arbeta snabbt och precist.
  • Trancherkniv 18 cm Tandad

    Trancherkniv 18 cm Tandad
  • Global NI Trancherkniv Olivslipad 21 cm Oriental

    Global NI Trancherkniv Olivslipad 21 cm Oriental
    En lång och slitstark trancherkniv från Globals nya serie NI. Knivens olivslipning bidrar till att maten inte fastnar så lätt på bladet då det inte skapas något vakuum.NI är Globals nya heta serie med knivar för alla uppgifter som man kan tänkas stöta på i köket. Global NI är designad av Komin Yamada som har en gedigen historia av att ta fram kvalitetsknivar för Global och har med sin känsla för perfektion och noggrannhet satt Global på världskartan. Global Nis sortiment består av 18 högklassiga knivar och två knivset. Knivbladen är tillverkade av Cromova 18-stål och är något tjockare än den klassiska Globalkniven. Global NI-knivarna har fått en extrem skärpa och slipas för hand av en slipmästare. Handtaget har lite större form än de klassiska Globalknivarna men med en mer avsmalnade design för perfekt ergonomiskt grepp. De välkända ”Globalprickarna” har fått en ny form och präglas nu av en ljus och elegant design.    Material: Cromova 18-stål.Längd blad: 21 cm.
  • TWIN® Pollux Trancherset 2 delar

    TWIN® Pollux Trancherset 2 delar
  • Zwilling Pollux Trancherset 2 delar

    Zwilling Pollux Trancherset 2 delar
    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. Pollux är en serie prisvärda knivar från Zwilling. Knivarna lyckas kombinera en snygg design med en hög prestanda. Varje kniv har en hårdhet på 57 HRC och en sylvass egg.  
  • Laguiole Trancherset Olivträ/Rostfritt stål

    Laguiole Trancherset Olivträ/Rostfritt stål
  • Yaxell Zen Trancherkniv 18 cm

    Yaxell Zen Trancherkniv 18 cm
    Bladets längd: 18 cmYaxell ZEN består av 37 lager rostfritt stål. 18 lager hårt och mjukt stål varvat på var sida om kärnan av VG-10 stål. Det är dessa lager som bildar det otroligt vackra damaskus-mönstret. Den övre delen av bladet bankas för att få ett karaktäristiskt utseende. Dessutom poleras hela bladet för att ge en yta som är så blank att det går att spegla sig i den. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med dubbla högblanka nitar.

Tranchergaffel för att hålla fast köttbiten

För att lättare hålla fast det stycke kött man vill tranchera kan man använda en tranchergaffel. Det är ett bra verktyg med långa och vassa gafflar som kan stickas ner och även användas för att vända på köttbiten vid tillagning.

Många butiker säljer detta som kit med både trancherkniv och tranchergaffel. Ibland kan de också kallas för stekgaffel eller trancherhållare.

» Se Bagaren och Kockens utbud här

ileadileadilead