Knivset » Special » Trancherknivar

Märken på trancherknivar:

Trancherknivar

Trancherkniven ser mycket ut som en kockkniv men den har ett smalt och avlångt knivblad istället. Du använder den för att skära tunna, fina bitar att steka - tranchera.

Populärt inom trancherknivar

  • SAN Trancherkniv 210mm

  • SAN Kyoto Trancherkniv 24 cm

  • G-3 Trancherkniv 21 cm

    G-3 från Global Classic är en trancherkniven med ett långt och smalt blad, vilket medför att den mer specifikt används för hantering och tranchering av kött. Perfekt kniv för att skära tunna skivor av fisk och kött såväl rått som tillagat. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.
  • GNM-11 Trancherkniv olivslipad oriental 21 cm

    GNM-07 från Globals orientaliska serie Ni är en trancherkniv som med fördel används för hantering och tranchering av kött, så väl rått som tillagat. Det långa smala bladet gör att kniven kan skära tunna, jämna skivor av både kött och fisk. Olivslipningen gör att livsmedlet du skär lättare släpper eggen. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge perfekt balans, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!

Fler tips på trancherknivar

  • Victorinox trancherkniv spetsig

    Med Victorinox trancherkniv spetsig skär du upp söndagssteken utan problem Med den här trancherkniven från schweiziska Victorinox kommer du vilja äta söndagsstek alla dagar i veckan. En trancherkniv&hellip:
  • Trancherkniv 21 cm - Tamahagane San Tsubame

    En klassisk trancherkniv från Tamahaganes serie San Tsubame. Det långsmala bladet på 21 cm gör att kniven passar utmärkt för arbeten med både rått och tillagat kött, men också som en klassisk kockkniv. Knivbladet har en kärna av hårt VG-5-stål, som på vardera sida omges av ett lager mjukare SUS410-stål. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. HRC: 61
  • Trancherkniv 25,5 cm - Yaxell ZEN

    ZEN 37 med handtag i svart MikartaZEN är en ny japansk kniv med 37 lager stål i Damaskusdesign. Kärnan av VG-10 cobolt-vanadium rostfritt stål bildar egg. Bladet är laminerat tillsammans med 36 lager av växelvis hårt och mjukt stål som ger kniven extremt bra styrka.
  • Trancherkniv 24cm - Tamahagane San Kyoto

    Trancherkniv SAN KYOTO Tamahagane med en bladlängd på 24 cm. Blad i 63 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och sidor i mjukare SUS-410-stål. Handtag i Mikarta. Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull.
  • Trancherkniv 20cm KAI Shun Classic

    Trancherkniv med en bladlängd på 20 cm från KAIs serie Shun Classic. Blad i 65 lager Damaskusstål med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i SUS-430- och SUS-431-stål. Stålets HRC ligger på 60-62. Handtag i svart Pakkaträ. En trancherkniv har nästan samma form som en kockkniv fast med något smalare blad, vilket gör att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Den speciella tillverkningsmetoden i KAI Shun Classic där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager runt en kärna av mycket hårt VG-10-stål gör knivarna närmast overkligt skarpa och tåliga. Knivbladets uppbyggnad gör också att kniven inte går av vid hård belastning. Knivarna är tillverkade för hand, inklusive stålarbetet, vilket ger varje kniv ett unikt mönster i stålet. Handtagen av Pakkawood, tunna lager ädelträ som varvas med plast under hårt tryck, är D-formade och ligger skönt i handen.
  • SAN Kyoto Trancherkniv 27 cm

  • Global G-3 Tranchérkniv 21 cm

    Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt används för hantering och tranchering av kött, såväl rått som tillagat.
  • Classic Trancherkniv 20 cm

  • Trancherkniv 18 cm - Yaxell RAN

    RAN 69 med handtag i svart MikartaRAN är en japansk kniv med 69 lager stål i Damaskusdesign från YAXELL. Kärnan av VG-10 cobolt-vanadium rostfritt stål bildar egg. Bladet är laminerat tillsammans med 68 lager av växelvis hårt och mjukt stål som ger kniven extremt bra styrka.
  • Trancherkniv smalt blad Fibrox

  • Kasumi Trancherkniv 24 cm

    Trancherkniv från Kasumi som är perfekt att använda när man t.ex. ska filea fisk eller skära tunna fina skivor. Kniven är tillverkad i den japanska staden Seki. Med 32 lager rostfritt stål och handtaget är tillverkat i trä. Kniven har en 15 graders vinkel vilket gör att knivseggen är väldigt vass.  Specifikationer: Mått: Knivlängd: 37 cm. Bladlängd: 24 cm. Vikt: 284 gram.  
  • Olivslipad Trancherkniv 23cm KAI Shun Classic

    Olivslipad trancherkniv med en bladlängd på 23 cm från KAIs serie Shun Classic. Blad i 65 lager Damaskusstål med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i SUS-430- och SUS-431-stål. Stålets HRC ligger på 60-62. Handtag i svart Pakkaträ. En trancherkniv har nästan samma form som en kockkniv fast med något smalare blad, vilket gör att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Den vackra olivslipningen gör att livsmedlet släpper lätt från kniven blad. Den speciella tillverkningsmetoden i KAI Shun Classic där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager runt en kärna av mycket hårt VG-10-stål gör knivarna närmast overkligt skarpa och tåliga. Knivbladets uppbyggnad gör också att kniven inte går av vid hård belastning. Knivarna är tillverkade för hand, inklusive stålarbetet, vilket ger varje kniv ett unikt mönster i stålet. Handtagen av Pakkawood, tunna lager ädelträ som varvas med plast under hårt tryck, är D-formade och ligger skönt i handen.
  • Trancherkniv Mami

    Trancherkniv (längd 35 cm) i 1.4116-stål med handtag i TPE. Design: Stefano Giovannoni
  • Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 21 cm

    Tamahagane San Tsubame Trancherkniv 21 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Trancherkniv 24cm - Tamahagane San

    Trancherkniv med en bladlängd på 24 cm från Tamahaganes serie SAN. Blad i 3 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och mjukare SUS-410-stål i sidorna. Handtag i brunt pakkawood. Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat.
  • Trancherkniv 23 cm - KAI Wasabi Black

    Klassisk trancherkniv från japanska KAI med ett långt och smalt blad som gör att kniven passar utmärkt för att skära rått eller tillagat kött, fisk eller som långsmal kockkniv. Knivbladet är av det rostfria 1k6-stålet som har hög kolhalt och som gör att eggen kan slipas väldigt vass och håller skärpan fint. Handtaget är en kombination av bambupulver och polypropen. Trancherkniv 23 cm - KAI Wasabi Black Hårdhet: 58 HRC /- 1 Bladlängd: 23 cm Mått handtag: 12,6 cm WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter.
  • Tranchérkniv, 24 cm - MAC Damaskus

    Ska du tranchera något, gör du det allra bäst med en Tranchérkniv, 24 cm - MAC Damaskus. MAC Damaskus är en serie lyxiga välbalanserade knivar med bekväma Micartahandtag. De vackra bladen består av 64 lager av damaskusstål. I mitten finns en kärna av rostresistent MAC-stål. Tranchérkniv, 24 cm - MAC Damaskus - handtag har mjukt rundade kanter som ligger bekvämt i din hand. Det symmetriska skaftets form passar både vänster- och högerhänta. De tunna knivbladen glider enkelt och med total precision genom varje skär. När du får uppleva känslan av en MAC-kniv, kommer du att vara bortskämd för resten av livet.
  • Trancherkniv, 24 cm - Tamahagane Shokunin

    Trancherkniv i Tamahaganes serie Shokunin med 24 cm långt blad. En trancherkniv påminner om en kockkniv i modellen. Skillnaden är att den har ett längre och smalare knivblad. Formen underlättar när du trancherar, det vill säga skär upp kött i tunna skivor. Kniven går utmärkt att använda till både rått och tillagat kött, likaså sushi och sashimi. Om Shokunin Shokunin (職人) betyder hantverkare på japanska och är en serie som kombinerar traditionellt japanskt hantverk med europeisk knivdesign. Knivarna är välgjorda och bladet är tillverkat av högkvalitativt japanskt stål av typen Molybden-Vanadium. Hårdhetsgraden är 58 HRC. Knivhandtaget är tillverkat av exklusiv, svart pakkaträ. Pakkaträ är tillverkat av fanér och specialplast som sammanfogas under högt tryck. Materialet har antibakteriella egenskaper samtidigt som det behåller strukturen från träet, något som ger handtaget en bra känsla. Formen på handtaget är mer europeisk i stilen än handtagen på Tamahaganes andra knivserier.
  • Wüsthof Epicure Trancherkniv/Smal Kockkniv 23 cm

    Knivarna från Wüsthof Epicure Collection kan inte kallas för annat än: otroliga. The Epicure Collection kombinerar precision, erfarenhet och teknik i en serie prisvärda knivar.Denna praktiska Wüsthof Epicure Trancher-kniv på 23 cm har ett långt, tunt blad. Den är perfekt när du ska skära upp söndagssteken, kött, fisk etc. Kniven är dock så bra att du enkelt kan använda den till att skära upp carpaccio. Specifikationer:- Serie: Epicure- Typ: Trancherkniv/ smal kockkniv- Total längd: 36 cm- Bladlängd: 23 cm- Tjocklek på blad: 2,2 mm- Ståltyp: X50CrMoV15
  • Zen Trancherkniv 25,5 cm

    Trancherkniv ur Yaxells serie Zen med bladlängd 25,5 cm. Kniven påminner om en kockkniv men har ett längre, smalare och spetsigt blad vilket gör det enklare att skära kött i tunna skivor, så kallat tranchera. Den fungerar bra till alla typer av kött, både rått och tillagat. Knivens blad består av 37 lager stål, varav kärnan är tillverkad i VG10-stål och övriga stållager i ett mjukare, mer rosttåligt stål. Den hamrade ytan ger kniven ett unikt utseende. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Handtaget är tillverkat i det hygieniska materialet micarta och fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.
  • Trancherkniv 18 cm - Yaxell ZEN

    ZEN 37 med handtag i svart MikartaZEN är en ny japansk kniv med 37 lager stål i Damaskusdesign. Kärnan av VG-10 cobolt-vanadium rostfritt stål bildar egg. Bladet är laminerat tillsammans med 36 lager av växelvis hårt och mjukt stål som ger kniven extremt bra styrka.
  • Chroma type 301 trancherkniv 19 cm

    Tranchérkniv som låter dig skära tunna fina skivor av steken. Ingår även i ett set tillsammans med en stekgaffel (art nr P517). Handtaget på en kniv ur type 301-serien är tillverkat i rostfritt&hellip:
  • RAN Trancherkniv 25,5 cm

  • Trancherkniv Swibohandtag Gul 20 cm

  • Wasabi Black Förskärare 23 cm

    Japansk förskärare/trancherkniv från KAI med långt och lågt blad som passar utmärkt till att tranchera rått och tillagat kött. Med en förskärare får du möjlighet att skära tunna jämna skivor. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper.
  • Zen Trancherkniv 18 cm

    Trancherkniv ur Yaxells serie Zen som påminner om en kockkniv men har ett längre, smalare och spetsigt blad, vilket gör det enklare att skära kött i tunna skivor, så kallat tranchera. Kniven fungerar bra till alla typer av kött, både rått och tillagat. Knivens blad består av 37 lager stål, varav kärnan är tillverkad i VG10-stål och övriga stållager i ett mjukare, mer rosttåligt stål. Den hamrade ytan ger kniven ett unikt utseende. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Handtaget är tillverkat i det hygieniska materialet micarta och fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.
  • Tamahagane San Kyoto Trancherkniv, svart 27 cm

    Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Bladets längd: 27 cmCentrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkravKockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull.
  • Ideal Trancherkniv, 20cm – Sabatier Lion

    Trancherkniv från franska Sabatier Lions serie Ideal - perfekt som långsmal kockkniv eller när du ska tranchera exempelvis kött. Kniven är helsmidd och tillverkad av rostfritt stål med en hög kolhalt. Tillsammans med smidningsprocessen gör den höga kolhalten stålet så hårt att man kan slipa en mycket skarp och fin egg. Skärpan håller länge - och kan underhållas med ett brynstål. Knivarnas balans är optimal - vilket gör dem till fantastiska, professionella arbetsredskap. Helsmitt blad med genomgående vinkel Ett stycke metall från knivspets till änden av skaftet Hårt, rostfritt kromstål med hög kolhalt Skaft av plast med tre nitar i mässing Handdisk rekommenderas. Bladlängd: 20 cm Handtag: POM-C-plast
  • SAN Trancherkniv Olivslipad 27 cm

  • Trancherset Oliv/Rostifri

    Tranchersetet tillverkas för hand med hjärta och själ. Stålet inhandlas från Sandviken i Sverige för att sedan tillverkas i Frankrike.
  • Trancherkniv Olivslipad 24cm - Tamahagane San

    Trancherkniv med olivslipning och en bladlängd på 24 cm från Tamahaganes serie SAN. Blad i 3 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och mjukare SUS-410-stål i sidorna. Handtag i brunt pakkawood. Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Den vackra gropslipningen gör dessutom att livsmedlet lättare släpper knivens blad.
  • Nesmuk Soul Grenadilla Trancherkniv, 16 cm.

    Denna eleganta SOUL trancherkniv från Nesmuk är utmärkt till precisa utskärningar och när du ska göra filé tack vare tack vare dess lätthet och flexibilitet. Trancherkniven är en del av SOUL-serien som har en enastående skärpa och lång livslängd. Knivarna i denna serie har en unik legering: det patenterade Nesmuk stålet som innehåller det sällsynta niobium, som säkerställer den bästa stålkonstruktionen. Knivarna har alla en hög mekanisk styrka. Bladet blir både hårdare och starkare och har en testad stålhårdhet på 60 HRC. Detta ger knivarna både en fantastisk prestanda och lång hållbarhet.
  • Victorinox tranchergaffel rosenträ

    Victorinox tranchergaffel rosenträ håller steken på plats Tranchering kräver mer än bara en rejäl kniv  det behövs också en tranchergaffel. Den här prisvärda stekgaffeln i fint rosenträ&hellip:
  • Lion Sabatier Ideal Trancherkniv 20 cm

    Franska märket Lion Sabatier har passande lejonet som symbol. ”Djurets konung” sammanlänkas ofta med styrka, smidighet och överlägsenhet, vilket är precis den känslan Lion Sabatiers knivar ger dig. Den helsmidda kniven av rostfritt stål med hög kolhalt gör bladet mycket vasst, skarpt och en fin egg. Handtaget i konstmaterial med tre nitar ligger bekvämt i handen och dess utformning ger dig både mer perfektion och styrka. Den här trancherkniven är en del av serien Ideal och assisterar dig vid skärandet av lövtunna laxskivor eller tonfisk. Komplettera den gärna med en kockkniv, brödkniv eller någon annan användbar kniv från samma serie. Ett kök är helt enkelt inte komplett utan den här professionella, traditionella och fantastiska kniven!
  • Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 24 cm

    Tamahagane San Tsubame Trancherkniv 24 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Kyoto Trancherkniv 24 cm

  • Global NI Trancherkniv Olivslipad 21 cm Oriental

    En lång och slitstark trancherkniv från Globals nya serie NI. Knivens olivslipning bidrar till att maten inte fastnar så lätt på bladet då det inte skapas något vakuum.NI är Globals nya heta serie med knivar för alla uppgifter som man kan tänkas stöta på i köket. Global NI är designad av Komin Yamada som har en gedigen historia av att ta fram kvalitetsknivar för Global och har med sin känsla för perfektion och noggrannhet satt Global på världskartan. Global Nis sortiment består av 18 högklassiga knivar och två knivset. Knivbladen är tillverkade av Cromova 18-stål och är något tjockare än den klassiska Globalkniven. Global NI-knivarna har fått en extrem skärpa och slipas för hand av en slipmästare. Handtaget har lite större form än de klassiska Globalknivarna men med en mer avsmalnade design för perfekt ergonomiskt grepp. De välkända ”Globalprickarna” har fått en ny form och präglas nu av en ljus och elegant design.    Material: Cromova 18-stål.Längd blad: 21 cm.
  • Tamahagane SAN Trancherkniv, brun 27 cm

    Tamahagane SAN trancherkniv är en japansk kniv med treskiktsstål. Bladets längd: 27 cmCentrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
  • Trancherkniv och -gaffel Mami

    Tvådelars set med trancherkniv (längd 35 cm) och -gaffel (30 cm) i 1.4116-stål med handtag i TPE. Design: Stefano Giovannoni
  • Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Trancherkniv P5 -19 cm

    Tranchérkniv som skär fina skivar av steken. Japanskt 301 stål i bladet. 18/10 stål i handtaget. 15 graders slipvinkel. Slipas med keramiskt bryne och sten. Levereras i presentförpackning.
  • Yaxell Super Gou 161 Trancherkniv 18 cm

    Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt används för hantering och tranchering av kött, såväl rått som tillagat.Att köpa en japansk kökskniv från Yaxell är mer än att bara köpa en kniv. Det är lika mycket ett stycke hantverkskonst med en lång historia och tradition. Yaxells knivar är knivar med berättelser i sig. Material: SG2 Micro Carbide stål, vilket är omslutet av 160 lager mjukare stål. Handtag i FDA-godkänt rödsvart Canvas- Micarta.Längd: 18 cm.
  • Wüsthof Classic Trancherkniv 23 cm V1

    Bladets längd: 23 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Tamahagane SAN Trancherkniv, brun 21 cm

    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Bladets längd: 21 cmCentrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood.
  • Kai Shun Classic DM-0720 Trancherkniv Olivslipad 23 cm

    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Bladets längd: 23 cmDamaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
  • San Trancherkniv olivslipad 24 cm

    SN-1213 från Tamahaganes serie San är en kockkniv med något lägre och smalare blad. Används för att skära upp tunna skivor, tranchera, kött, såväl rått som tillagat. Olivslipningen gör att livsmedlet lättare släpper knivens blad. Kniven har ett vackert handtag i rödbrun Pakkawood, ett material som sammanfogas med ett plastmaterial under högt tryck. Det har samma oslagbara känsla som trä men med plastens hygieniska egenskaper. Inne i handtaget finns en vikt som hjälper kniven att hålla dess perfekta balans, oavsett storlek på bladet. Du kan se vikten som en knapp på handtagets slut. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • Wüsthof Classic Ikon Trancherkniv Svart 20 cm

    Bladets längd: 20 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • BBQ Selection Trancherset 2 delar

    BBQ Selection trancherset från Global Classic, perfekta redskap för grillmästaren! Som alla produkter från Global står setet för god kvalitet och lång hållbarhet, och kommer garanterat att bli favoriter i köket.  I setet ingår G-3 Trancherkniv och G-13 Stekgaffel. Trancherkniven har ett långt och smalt blad, vilket medför att den mer specifikt används för hantering och tranchering av kött. Perfekt kniv för att skära tunna skivor av fisk och kött såväl rått som tillagat. Stekgaffeln med vinklat blad håller stora köttstycken på plats vid tranchering. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.
  • Trancherkniv, 18 cm - Yaxell, Super Gou

    En trancherkniv har nästan samma form som en kockkniv fast med något smalare blad, vilket gör att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Super Gou är en knivserie med imponerande 161 lager stål. Kärnan är tillverkad i det japanska pulverstålet SG2 Micro Carbide och är omsluten av 160 lager mjukare stål. Pulverstålet innehåller en hög andel kol och används eftersom det är rent och starkt, vilket i sin tur gör att eggen kan slipas sylvass. Bladet har en fascinerande damaskusdesign som signalerar att kniven är av högsta kvalitet. Det rödsvarta handtaget är tillverkat av slitstark Canvas-Mikarta.
  • ZEN Trancherkniv 25,5 cm

  • Yaxell Zen Trancherkniv 18 cm

    Bladets längd: 18 cmYaxell ZEN består av 37 lager rostfritt stål. 18 lager hårt och mjukt stål varvat på var sida om kärnan av VG-10 stål. Det är dessa lager som bildar det otroligt vackra damaskus-mönstret. Den övre delen av bladet bankas för att få ett karaktäristiskt utseende. Dessutom poleras hela bladet för att ge en yta som är så blank att det går att spegla sig i den. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med dubbla högblanka nitar.
  • Tamahagane Shokunin Trancherkniv 24 cm.

    Trancherkniven är i sin natur perfekt till att skära kött i tunna skivor. Men kniven är också väldigt mångsidig och kan fungera som en oöverträffad kockkniv för flera olika uppgifter, som att hacka grönsaker och rotfrukter. Denna trancherkniv från Tamahaganes Shokunin-kollektion har ett vasst knivblad av japanskt Molybden-Vanadium-stål på hela 24 centimeter, och är samtidigt utrustat med ett skaft i svart pakkaträ. Skaftet är kort för att du ska få en så bra kontroll som möjligt över kniven, vilket gör det lättare att arbeta snabbt och precist.
  • Trancherkniv 25,5 cm - Yaxell Super Gou

    Yaxell Super Gou 161, trancherkniv 25,5 cm, med handtag i rödsvart Canvas Micarta. En trancherkniv har nästan samma form som en kockkniv fast med något smalare blad, vilket gör att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Knivarna i Yaxells Super GOU 161-serie är tillverkade i hela 161 (!) lager stål. Kärnan och den extremt vassa eggen är av det japanska, rostfria pulverstålet SG2 Micro Carbide och omges på vardera sida av 80 lager mjukare stål. Det pulveriserade stålet är rikt på kol och stålet har en hårdhet på ungefär 63 HRC. Pulverstålet används eftersom det garanterar en hög grad av renhet och styrka vilket ger en ovanligt vass egg. Bladet imponerar med ett fascinerande Damaskusdesignmönster – vilket symboliserar en kniv av högsta kvalitet.