Knivset » Special » Trancherknivar

Märken på trancherknivar:

Trancherknivar

Trancherkniven ser mycket ut som en kockkniv men den har ett smalt och avlångt knivblad istället. Du använder den för att skära tunna, fina bitar att steka - tranchera.

Populärt inom trancherknivar

  • Robert Welch Signature Trancherkniv Flexibel 30 cm

    En slitstark tranchérkniv med en bladlängd på hela 30 cm från Robert Welch och deras prisbelönta serie Signature. Alla knivar i serien Signature är tillverkade i samarbete med professionella kockar för att skapa en välbalanserad kniv som klarar av alla uppgifter i köket. Knivarna är slipade i en 15° vinkel. Handtagen är tillverkade av DuPont och är ergonomiskt utformade för att ge ett välbalanserat grepp i handen.Bladlängd: 30 cm
  • Kai Shun Classic DM-0703 Trancherkniv 20 cm

    Skaparen av dessa superknivar är den japanske knivmästaren Kai. Alla Shunknivar är gjorda för hand, till och med stålarbetet. Detta gör att varje kniv har ett eget karaktäristiskt mönster i stålet. Handtaget i Pakka-wood är designat i D-form på traditionellt japanskt vis. Eftersom att kniven är tillverkad i damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål är Shun-knivarna nästan overkligt skarpa och tåliga.  Fågel, fisk, kött eller grönsaker, denna kniv fungerar lika bra till allt. Bladets längd: 20 cm
  • Yaxell Zen Trancherkniv 18 cm

    Bladets längd: 18 cmYaxell ZEN består av 37 lager rostfritt stål. 18 lager hårt och mjukt stål varvat på var sida om kärnan av VG-10 stål. Det är dessa lager som bildar det otroligt vackra damaskus-mönstret. Den övre delen av bladet bankas för att få ett karaktäristiskt utseende. Dessutom poleras hela bladet för att ge en yta som är så blank att det går att spegla sig i den. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med dubbla högblanka nitar.
  • Kai Shun Classic DM-0720 Trancherkniv Olivslipad 23 cm

    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Bladets längd: 23 cmDamaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.

Fler tips på trancherknivar

  • Global Trancherkniv Oriental GLOBAL NI olivslipad 21cm

    Global Trancherkniv Oriental GLOBAL NI olivslipad 21cm från Global
  • Wüsthof Epicure Trancherkniv/Smal Kockkniv 23 cm

    Knivarna från Wüsthof Epicure Collection kan inte kallas för annat än: otroliga. The Epicure Collection kombinerar precision, erfarenhet och teknik i en serie prisvärda knivar. Denna praktiska Wüsthof Epicure Trancher-kniv på 23 cm har ett långt, tunt blad. Den är perfekt när du ska skära upp söndagssteken, kött, fisk etc. Kniven är dock så bra att du enkelt kan använda den till att skära upp carpaccio.  Specifikationer:- Serie: Epicure- Typ: Trancherkniv/ smal kockkniv- Total längd: 36 cm- Bladlängd: 23 cm- Tjocklek på blad: 2,2 mm- Ståltyp: X50CrMoV15 
  • Trancherkniv och -gaffel Mami

    Tvådelars set med trancherkniv (längd 35 cm) och -gaffel (30 cm) i 1.4116-stål med handtag i TPE. Design: Stefano Giovannoni
  • Tamahagane San Kyoto Trancherkniv 27 cm

    Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Bladets längd: 27 cmCentrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkravKockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull.
  • Trancherkniv, 18 cm - Yaxell, Super Gou

    En trancherkniv har nästan samma form som en kockkniv fast med något smalare blad, vilket gör att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Super Gou är en knivserie med imponerande 161 lager stål. Kärnan är tillverkad i det japanska pulverstålet SG2 Micro Carbide och är omsluten av 160 lager mjukare stål. Pulverstålet innehåller en hög andel kol och används eftersom det är rent och starkt, vilket i sin tur gör att eggen kan slipas sylvass. Bladet har en fascinerande damaskusdesign som signalerar att kniven är av högsta kvalitet. Det rödsvarta handtaget är tillverkat av slitstark Canvas-Mikarta.
  • Yaxell ZEN Trancherkniv 18 cm

    Yaxell ZEN Trancherkniv 18 cm från Yaxell
  • Tramontina Trancherkniv 20 cm Blister Mörkbrunt Handtag

    Högkvalitativ trancherkniv med handtag i trä. Kniven är en del ur Tramontinas serie Churrasco, som betyder grillat kött på spanska och portugisiska och har tagits fram med inspiration från den brasilianska grillkulturen.Kniven är perfekt för att skära upp kött inför servering. Knivens skarpa blad i rostfritt stål klarar av att skära köttet i millimetertunna skivor. Handtaget i brunt trä ligger bra i handen när du skär upp fina skivor kött med perfekt snitt. Skär upp köttet vid bordet för att imponera på gästerna. Kniven är enkel att rengöra och kan diskas i diskmaskin.Specifikationer:Längd blad: 20 cmMaterial: Rostfritt stål, trä, nitar i aluminium 
  • Tranchérkniv, 24 cm - MAC Damaskus

    Ska du tranchera något, gör du det allra bäst med en Tranchérkniv, 24 cm - MAC Damaskus. MAC Damaskus är en serie lyxiga välbalanserade knivar med bekväma Micartahandtag. De vackra bladen består av 64 lager av damaskusstål. I mitten finns en kärna av rostresistent MAC-stål. Tranchérkniv, 24 cm - MAC Damaskus - handtag har mjukt rundade kanter som ligger bekvämt i din hand. Det symmetriska skaftets form passar både vänster- och högerhänta. De tunna knivbladen glider enkelt och med total precision genom varje skär. När du får uppleva känslan av en MAC-kniv, kommer du att vara bortskämd för resten av livet. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=s-dptGzdc5w[/embed]
  • Tamahagane Kyoto Trancherkniv 27 cm

    Tamahagane Kyoto Trancherkniv 27 cm från Tamahagane
  • Trancherkniv 27 cm - Tamahagane Kyoto

    Kockkniv med långsmalt blad som gör att den, förutom att passa bra som lång kockkniv, även passar bra vid hantering av kött, både rått och tillagat. Precis som alla knivar i Tamahaganes Kyotoserie levereras denna kniv i ett vackert bambuschatull. Knivbladet är tillverkat i 63 lager med ett hårt VG-5-stål i kärnan, som på vardera sida omges av 31 lager mjukare SUS-410-stål. Handtaget är tillverkat av mattblästrat, rostfritt stål. Bladlängd: 27 cm Nämn ordet ”tamahagane” för en japan, och han eller hon får något drömskt i blicken. Det är nämligen namnet på det sägenomspunna stål som används för att smida japanska samurajsvärd. Samma teknik som användes för samurajsvärden används nu av Tamahagane. Tamahagane Kyoto är en kniv med 63 lager stål i damaskusdesign, en hård kärna varvat med mjukare stål ger en mycket stark och följsam kniv. Bladet hamras för att uppnå det vackra mönster som pryder bladet. Varje kniv får därmed en unik mönstring. Det rostfria stålhandtaget är mattblästrat vilket ger både en fin kontrast till bladet och en behaglig känsla. Kyotoknivarna levereras i ett exklusivt knivschatull av bambu.
  • Wüsthof Classic Ikon Trancherkniv Svart 20 cm

    Bladets längd: 20 cmÄnda sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • GF-24 Stekgaffel rak

    GF-24 från Global Classic är en lång och smäcker gaffer, smidd ur ett enda stycke. perfekt till tranchering av kött. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas gaffeln av Globals egen stålblandning Cromova 18 och har Globals karakteristiska prickar på handtaget.
  • Trancherkniv Olivslipad 24cm - Tamahagane San

    Trancherkniv med olivslipning och en bladlängd på 24 cm från Tamahaganes serie SAN. Blad i 3 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och mjukare SUS-410-stål i sidorna. Handtag i brunt pakkawood. Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Den vackra gropslipningen gör dessutom att livsmedlet lättare släpper knivens blad.
  • Victorinox tranchergaffel rosenträ

    Victorinox tranchergaffel rosenträ håller steken på plats Tranchering kräver mer än bara en rejäl kniv  det behövs också en tranchergaffel. Den här prisvärda stekgaffeln i fint rosenträ&hellip:
  • Trancherkniv Mami

    Trancherkniv (längd 35 cm) i 1.4116-stål med handtag i TPE. Design: Stefano Giovannoni
  • Trancherkniv 25,5 cm - Yaxell RAN

    RAN 69 med handtag i svart MikartaRAN är en japansk kniv med 69 lager stål i Damaskusdesign från YAXELL. Kärnan av VG-10 cobolt-vanadium rostfritt stål bildar egg. Bladet är laminerat tillsammans med 68 lager av växelvis hårt och mjukt stål som ger kniven extremt bra styrka.
  • Trancherkniv 25,5 cm - Yaxell ZEN

    ZEN 37 med handtag i svart MikartaZEN är en ny japansk kniv med 37 lager stål i Damaskusdesign. Kärnan av VG-10 cobolt-vanadium rostfritt stål bildar egg. Bladet är laminerat tillsammans med 36 lager av växelvis hårt och mjukt stål som ger kniven extremt bra styrka.
  • Swiss Diamond Prestige Trancherkniv 20 cm

    Swiss Diamond Prestige Köttkniv är tillverkad av tyskt stål med högsta kvalitet. Designad av professionella kockar, vilket innebär att det ergonomiska handtaget och bladformen har en överlägsen kontroll och användarvänlighet i köket.  Swiss Diamond Prestige breda sortiment omfattar knivar för alla ändamål. Köttkniven har ett långt och tunt blad, exemplariskt för att skära kött eller fisk i fina och jämna bitar. Kniven levereras i en fin presentask.Längd: 20 cm. 
  • Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 27 cm

    Tamahagane San Tsubame trancherkniv 27 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Wüsthof Classic Ikon Knivset 3 Delar, Kockkniv 20 cm, Trancherkniv 20 cm Och Skalkniv 9 cm Svarta

    Wüsthofs serie Classic Ikon är gedigna knivar av en mycket god kvalité med ett klassiskt och stilrent utseende. Bladen på knivarna i den här serien är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfitt stål vilket ger dem en väldigt bra styrkaDet här knivsetet med tre delar fungerar perfekt som ett startset för den intresserade hemmakocken och med hjälp av dessa kan du genast sätta igång och vara kreativ i ditt kök.
  • Global NI Trancherkniv Olivslipad 21 cm

    En trancherkniv (som även kallas förskärare) som kan användas på så väl rått som tillagat kött och är särskilt lämpat för tranchering. Det 21 cm långa bladet är olivslipat, vilket gör att köttet lättare släpper från bladet då det förhindrar att ett vakuum skapas. Som en del av Globals NI-serie är kniven tillverkad i Cromova 18-stål och något tjockare än en klassisk Globalkniv, och knivarna i serien får en extraordinär skärpa då de handslipas innan försäljning. Handtaget är lite större än på tidigare Globalknivar men har en avsmalnad form för skapa ett ergonomiskt grepp och se till att kniven ligger extra stadigt i handen.
  • Yaxell Zen Trancherkniv 25,5 cm

    Bladets längd: 25,5 cmYaxell ZEN består av 37 lager rostfritt stål. 18 lager hårt och mjukt stål varvat på var sida om kärnan av VG-10 stål. Det är dessa lager som bildar det otroligt vackra damaskus-mönstret. Den övre delen av bladet bankas för att få ett karaktäristiskt utseende. Dessutom poleras hela bladet för att ge en yta som är så blank att det går att spegla sig i den. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med dubbla högblanka nitar.
  • Kyocera Trancherkniv 18 cm Tandad

    Kyocera Trancherkniv 18 cm Tandad från Kyocera
  • Yaxell ZEN Trancherkniv 18 cm Rostfritt Stål

    Kniven har ett längre blad som ofta är önskat vid tranchering. Fungerar jättebra till alla typer av kött, både rått och tillagat. Det häftiga utseendet på bladet kommer ifrån när stålet hamras och det unika bladet gör kniven extra snygg på vägglisten i köket. Zen betyder de mest hälsosamma måltiderna.
  • Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 27 cm

    Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 27 cm från Tamahagane
  • Wüsthof Classic Trancherkniv 20 cm

    Bladets längd: 20 cmÄnda sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Trancherkniv Olivslipad 27cm - Tamahagane San

    Trancherkniv med olivslipning och en bladlängd på 27 cm från Tamahaganes serie SAN. Blad i 3 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och mjukare SUS-410-stål i sidorna. Handtag i brunt pakkawood. Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Den vackra gropslipningen gör dessutom att livsmedlet lättare släpper knivens blad.
  • Lion Sabatier Edonist Trancherkniv 33 cm

    Knivserien Edonist från franska Lion Sabaiter är tillverkade i Their, Frankrike. Knivarna är helsmidda i rostfritt stål med hög kolhalt vilket gör bladen vassa, skarpa och med en fin egg. Handtaget är i konstmaterial med två små nitar och ger ett skönt grepp. Lion Sabatiers symbol ”djungelns konung” associeras ofta med styrka, smidighet och överlägsenhet, vilket är precis den känslan Lion Sabatiers knivar ger dig. Serien består av många olika typer av knivar för olika tillfällen och ändamål. Denna trancherkniv är 33 cm lång och helt slät i sitt blad.
  • Tamahagane SAN Trancherkniv Olivslipad 27 cm

    Tamahagane SAN Trancherkniv Olivslipad 27 cm från Tamahagane
  • Global SAI Trancherkniv 21cm

    Global SAI Trancherkniv 21cm från Global
  • Mannerströms Trancherkniv 20 cm

    Vacker och stilren design med ett handtag gjort i borstat stål och med Leif Mannerströms signatur på bladet. Svart ABS i handtaget för bästa greppvänlighet. Satinpolerat knivblad av högsta kvalitet och slipade för bästa skärpa.  Längd: 20 cm. Levereras i en exklusiv presentkartong. 
  • Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 24 cm

    Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 24 cm från Tamahagane
  • Yaxell Ran Trancherkniv 18 cm

    Bladets längd: 18 cmDen mycket vassa eggen på Ran damaskusknivar har uppnåtts genom att kombinera det bästa av avancerad teknik med hantverkarens oöverträffade kunskap och expertis. Deras kompetens har utvecklats genom den traditionella japanska svärdsmedstekniken. Tekniken har förts vidare från svärdens och knivarnas huvudstad Seki i Japan från generation till generation under sju århundraden. Ran består av 69 lager damaskerat stål där 68 lager mjukt stål omgärdar en kärna av hårt VG10-kobolt/vanadium rostfritt stål för ett blad med oslagbar styrka och tålighet. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med nitar. Mikarta är ett mycket vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö
  • Satake Pro Tranchérkniv 27 cm Stål

    Denna japanska kockkniv är tillverkad i DSR1K6-stål, ett stål som lämpar sig bäst för flexibla knivar.Den japanska tranchérkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Detta är en självklar kniv för den matintresserade i köket.
  • Trancherkniv 23 cm - KAI Wasabi Black

    Klassisk trancherkniv från japanska KAI med ett långt och smalt blad som gör att kniven passar utmärkt för att skära rått eller tillagat kött, fisk eller som långsmal kockkniv. Knivbladet är av det rostfria 1k6-stålet som har hög kolhalt och som gör att eggen kan slipas väldigt vass och håller skärpan fint. Handtaget är en kombination av bambupulver och polypropen. Trancherkniv 23 cm - KAI Wasabi Black Hårdhet: 58 HRC +/- 1 Bladlängd: 23 cm Mått handtag: 12,6 cm WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter.
  • Chroma Type 301 Hammered Trancherkniv 19 cm

    Proffsig Trancherkniv som är något grövre i hamrade serien från Chroma. Design by F. A. Porsche som kännetecknas av unik design genom samarbete med professionella kockar. Handtaget och bladet är intregerade i varandra och endast en metallpärla visar vart skaftet slutaroch bladet börjar. Men en bra kvniv som denna blir matlagningen rolig santidigt som du får ett bra resultat.
  • Sabatier Lion Trancherkniv 20 cm

    Sabatier International trancherkniv är tillverkad av rostfritt stål med en hög kolhalt som kombinerar hög hårdhet med mycket goda rostfria egenskaper.Detta är en mycket populär kniv med ett modernare utseende än de traditionella Sabatierknivarna. En trancherkniv är en kockkniv som har längre och smalare blad, vilket medför att den lämpar sig bra att skära tunna skivor kött och fisk. Redan år 1812 registrerades varumärket LION Sabatier som det första Sabatier - varumärket, och det är det enda märke som får använda lejonet som symbol. Lejonet är "djurens konung" och står för styrka, smidighet samt överlägsenhet - och är en kvalitetsgaranti för användaren.Kniven är helsmidd och tillverkad av rostfritt stål med en hög kolhalt. Tillsammans med smidningsprocessen gör den höga kolhalten stålet så hårt att man kan slipa en mycket skarp och fin egg.Skärpan håller länge - och kan underhållas med ett brynstål. Knivarnas balans är optimal - vilket gör dem till fantastiska, professionella arbetsredskap.Bladets längd: 20 cm
  • Trancherkniv 18 cm - Yaxell ZEN

    ZEN 37 med handtag i svart MikartaZEN är en ny japansk kniv med 37 lager stål i Damaskusdesign. Kärnan av VG-10 cobolt-vanadium rostfritt stål bildar egg. Bladet är laminerat tillsammans med 36 lager av växelvis hårt och mjukt stål som ger kniven extremt bra styrka.
  • Trancherkniv 21 cm - Tamahagane San Tsubame

    En klassisk trancherkniv från Tamahaganes serie San Tsubame. Det långsmala bladet på 21 cm gör att kniven passar utmärkt för arbeten med både rått och tillagat kött, men också som en klassisk kockkniv. Knivbladet har en kärna av hårt VG-5-stål, som på vardera sida omges av ett lager mjukare SUS410-stål. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. HRC: 61
  • Tamahagane SAN Trancherkniv 27 cm Olivslipad

    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Bladets längd: 27 cmCentrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
  • Wüsthof Classic Ikon Trancherset 2 Delar, Trancherkniv 20 cm och Stekgaffel 16 cm Svarta

    Wüsthofs serie Classic Ikon är gedigna knivar av en mycket god kvalité med ett klassiskt och stilrent utseende. Bladen på knivarna i den här serien är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfitt stål vilket ger dem en väldigt bra styrkaDet här tranchersetet med kniv och tranchergaffel är perkekt till att skära upp julskinkan eller söndagssteken när du har vännerna över på middag. Båda delarna går även att köpa separat.
  • Tamahagane SAN Trancherkniv 240 mm

    Tamahagane SAN Trancherkniv 240 mm från Tamahagane
  • Chroma type 301 trancherkniv 19 cm

    Tranchérkniv som låter dig skära tunna fina skivor av steken. Ingår även i ett set tillsammans med en stekgaffel (art nr P517). Handtaget på en kniv ur type 301-serien är tillverkat i rostfritt&hellip:
  • Trancherkniv 27cm - Tamahagane San Kyoto

    Trancherkniv SAN KYOTO Tamahagane med en bladlängd på 27 cm. Blad i 63 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och sidor i mjukare SUS-410-stål. Handtag i Mikarta. Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull.
  • Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 21 cm

    Tamahagane San Tsubame Trancherkniv 21 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Victorinox trancherkniv spetsig

    Med Victorinox trancherkniv spetsig skär du upp söndagssteken utan problem Med den här trancherkniven från schweiziska Victorinox kommer du vilja äta söndagsstek alla dagar i veckan. En trancherkniv&hellip:
  • Yaxell Super Gou 161 Trancherkniv 18 cm

    Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt används för hantering och tranchering av kött, såväl rått som tillagat. Att köpa en japansk kökskniv från Yaxell är mer än att bara köpa en kniv. Det är lika mycket ett stycke hantverkskonst med en lång historia och tradition. Yaxells knivar är knivar med berättelser i sig.  Material: SG2 Micro Carbide stål, vilket är omslutet av 160 lager mjukare stål. Handtag i FDA-godkänt rödsvart Canvas- Micarta. Längd: 18 cm.
  • Tamahagane SAN Kyoto Trancherkniv 27 cm

    Tamahagane SAN Kyoto Trancherkniv 27 cm från Tamahagane
  • Yaxell RAN Trancherkniv 18 cm Rostfritt Stål

    Kniven har ett längre blad som ofta är önskat vid tranchering. Fungerar jättebra till alla typer av kött, både rått och tillagat. Stålet slipas och poleras för att uppnå de fina karaktäristiska ådringarna som finns på hela RAN-serien. På japanska betyder RAN den utmärkta.
  • Trancherkniv 25,5 cm - Yaxell Super Gou

    Yaxell Super Gou 161, trancherkniv 25,5 cm, med handtag i rödsvart Canvas Micarta. En trancherkniv har nästan samma form som en kockkniv fast med något smalare blad, vilket gör att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Knivarna i Yaxells Super GOU 161-serie är tillverkade i hela 161 (!) lager stål. Kärnan och den extremt vassa eggen är av det japanska, rostfria pulverstålet SG2 Micro Carbide och omges på vardera sida av 80 lager mjukare stål. Det pulveriserade stålet är rikt på kol och stålet har en hårdhet på ungefär 63 HRC. Pulverstålet används eftersom det garanterar en hög grad av renhet och styrka vilket ger en ovanligt vass egg. Bladet imponerar med ett fascinerande Damaskusdesignmönster – vilket symboliserar en kniv av högsta kvalitet.
  • Trancherkniv 24 cm - Tamahagane Kyoto

    Kockkniv med långsmalt blad som gör att den, förutom att passa bra som lång kockkniv, även passar bra vid hantering av kött, både rått och tillagat. Precis som alla knivar i Tamahaganes Kyotoserie levereras denna kniv i ett vackert bambuschatull. Knivbladet är tillverkat i 63 lager med ett hårt VG-5-stål i kärnan, som på vardera sida omges av 31 lager mjukare SUS-410-stål. Handtaget är tillverkat av mattblästrat, rostfritt stål. Bladlängd: 24 cm Nämn ordet ”tamahagane” för en japan, och han eller hon får något drömskt i blicken. Det är nämligen namnet på det sägenomspunna stål som används för att smida japanska samurajsvärd. Samma teknik som användes för samurajsvärden används nu av Tamahagane. Tamahagane Kyoto är en kniv med 63 lager stål i damaskusdesign, en hård kärna varvat med mjukare stål ger en mycket stark och följsam kniv. Bladet hamras för att uppnå det vackra mönster som pryder bladet. Varje kniv får därmed en unik mönstring. Det rostfria stålhandtaget är mattblästrat vilket ger både en fin kontrast till bladet och en behaglig känsla. Kyotoknivarna levereras i ett exklusivt knivschatull av bambu.
  • P5 Trancherkniv 19 cm - Chroma type 301

    Tranchérkniv som skär fina skivar av steken. Finns även i ett set tillsammans med en stekgaffel. art nr P517. Japanskt 301 stål i bladet. 18/10 stål i handtaget. 15 graders slipvinkel. Slipas med keramiskt bryne och sten. Levereras i presentförpackning.