Äppeldelare

Skaffa dig en bra äppledelare så du snabbt och enkelt kan kärna ur äpplet och klyfta det i samma moment. Här ser du några olika modeller av de bästa äppelklyftare som finns att köpa på nätet. En del skär i skivor (även kallad äppelskivare) istället för klyftor och några har en behållare med lock, redo att packas ner i matsäcken.

Populärt inom Äppeldelare

 • Prepara Äppledelare Grön

  Prepara Äppledelare Grön
  En grön äppledelare som snabbt och enkelt ger jämna och fina skivor av ett äpple. Perfekt när man snabbt vill ha några äppleskivor till gröten, yoghurten eller pajen. Att göra äppelbåtar kommer aldrig bli enklare än med denna!
 • Westmark Äpple och Pärondelare

  Westmark Äpple och Pärondelare
  Äpple- och pärondelare i specialbehandlad aluminium. Knivar av rostfritt stål.Kärnar ur och delar frukten i ti lika stora klyftor. Diameter 9 cm.   if(!document.all) { window.addEventListener(load, function(event) { document.getElementById('text[1]').style.width = (document.getElementById('text[1]_test').offsetWidth-8)+'px';document.getElementById('text[1]_test').style.display = 'none'; }, false); } else { document.getElementById('text[1]').style.display = none; }
 • Rösle Äppeldelare

  Rösle Äppeldelare
  Det får gärna vara snabbt och enkelt att skära frukt. Med Rösels äppeldelare kan du enkelt skära upp din frukt och samtidigt undvika att äta något av kärnhuset. Delaren delar din frukt i lika stora delar och den är idealisk till äpplen och päron, men kan även användas till grönsaker som t.ex. potatis.
 • Oxo - Good Grips Äppeldelare

  Oxo - Good Grips Äppeldelare
  Med den här smidiga äppeldelaren får du fram perfekta äppelklyftor samtidigt som du blir av med fruktens kärnhus. Frukten skärs enkelt upp tack vare de skarpa och rostfria bladen.

Fler tips på Äppeldelare

 • OXO ?Ppeldelare - L: 18 x B: 10 H: 5 cm Köksredskap

  OXO ?Ppeldelare - L: 18 x B: 10 H: 5 cm Köksredskap
  OXO-äppeldelaren har mjuka bekväma handtag och skärblad i rostfritt stål. Den delar upp äpplet i åtta och tar bort den oönskade kärnan.

Skillnaden på äppelklyftare och äppelskivare

2 typer av äppeldelare

Äppeldelare är ett gemensamt namn på verktygen som delar upp äpplen i mindre bitar. Båda verktygen tar bort kärnhuset men bitarna som blir kvar ser olika ut.

En som delar bitar i klyftor kallas för äppelklyftare. Den är bra för att göra klyftor som man kan äta som mellanmål.

Äppelskivaren tar också bort äppelkärnorna men delar äpplet i tunna skivor. Skivorna passar bra att lägga i en äppelpaj, ovanpå frukostgröten eller i en ugnspannkaka.

Dela annat än äpplen med din äppelklyftare

Handimania är en Youtube-kanal som visar lite kökshack som man kan utföra med en äppledelare. Nu kanske inte detta är så mycket till lifehacks, men de visar i alla fall att en klyftare går att använda till mer än bara äpplen.