Kockkniv för barn

Låt ditt barn vara med och laga mat! Se till att ni har en bra kockkniv för barn hemma, en lite mindre kniv med fingerskydd. Twinny och Samura My Little Chef är två tillverkare av dessa specialknivar för barnkockar. Från Global passar deras GS-3, en lite kortare kockkniv på 13 cm bra och för japansk stil väljer du en kökskniv ur serien Satake Kids.

Barnens kockknivar

 • Zwilling Twinny kockkniv, 10 cm, blå

  Zwilling Twinny kockkniv, 10 cm, blå
  Twinny-serien från Zwilling har knivar som är utformade för att hjälpa barnen att lära sig rätt sätt att använda en kniv, på ett sätt som passar deras ålder. Barnkniven kan användas från tre års ålder, men alltid under uppsikt av vuxna. Kökskniven har ett hand- och fingerskydd som är tillverkat av robust plast. Kniven för småbarn kommer i en förpackning som också inkluderar ett minirecepthäfte med barnvänliga recept att prova. Sätt igång med rolig matlagning!Lämplig för barn 3 år och äldre
 • Samura My little chef kockkniv för barn, 12,8 cm

  Samura My little chef kockkniv för barn, 12,8 cm
  Denna kockkniv från Samuras produktlinje My Little Chef är till för alla barn som har ett intresse för matlagning. Skaftet är greppvänligt för barn tack vare materialen ABS-plast och mjuk TPR. Knivbladet är 12,8 centimeter långt och gjort av keramik som kan användas för att skära och hjälpa till i köket under övervakning av en vuxen.
 • Zwilling Twinny kockkniv, 10 cm, röd

  Zwilling Twinny kockkniv, 10 cm, röd
  Twinny-serien från Zwilling har knivar som är utformade för att hjälpa barnen att lära sig rätt sätt att använda en kniv, på ett sätt som passar deras ålder. Barnkniven kan användas från tre års ålder, men alltid under uppsikt av vuxna. Kökskniven har ett hand- och fingerskydd som är tillverkat av robust plast. Kniven för småbarn kommer i en förpackning som också inkluderar ett minirecepthäfte med barnvänliga recept att prova. Sätt igång med rolig matlagning!Lämplig för barn 3 år och äldre
 • Global - Global GS-3 Kockkniv 13 cm

  Global - Global GS-3 Kockkniv 13 cm
  GS-3 från Global Classic är en liten och lätthanterad kockkniv som passar till alla hacka och skära grönsaker och mindre köttstycken.Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. GS står för Global Small och är de mindre knivarna i Globals sortiment; de har ett något mindre handtag.
 • Victorinox Tandad Skalkniv 8 cm Nylonhandtag Svart

  Victorinox Tandad Skalkniv 8 cm Nylonhandtag Svart
  Skalkniv med ett tandat rakt halvspetsigt blad och svart skaft i nylon, bladlängd 8 cm. Skalknivar finns i en mängd olika utformning och storlek och det är smak och tycke som avgör vilken man väljer. Erfarenhet visar att det kan vara bra att ha flera olika i varierande storlek och funktion för att täcka in de flesta arbetsmomenten i köket.Detta är en smidig skalkniv för den som vill ha en högklassig kniv i köket som ett bra komplement till de stora kockknivarna i kökslådan. Den är mycket behändig och lätthanterlig. Det ergonomiska nylonhandtagen sitter som gjutet i handen.Kniven har ett rostfritt blad med en europeisk slipning som gör att knivseggen håller skärpan på ett utmärkt sätt. Eftersom kniven är tandad så kan man utan problem skära genom hårdare skal.Att skala, skrapa och skära allt från lök och potatis till frukt och bär blir till en barnlek.Victorinx Swiss Classic är en serie knivar och köksredskap av klassiskt snitt och snygg finish. Knivbladen i rostfritt stål håller hög kvalité, har god skärpa och är lättslipade. Handtagen som är ergonomiska med nylonskaft i skön kvalitet, ger bra knivar i köket till ett bra pris.Tål maskindisk men handdisk rekommenderas. Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.Victorinox är kända för sina schweiziska arméknivar med multifunktion och har sedan 1884 berikat världen med sina högkvalitativa knivar gjorda i rostfritt stål.
 • Global - Global Knivset 3-delar G-46, GS-3, GS-38

  Global - Global Knivset 3-delar G-46, GS-3, GS-38
  Knivset i 3 delar från Global. Dessa tre snyggingar är mycket bra hjälpredor för ett lyckat resultat i köket.Setet innehåller:- Santokukniv 18 cm G-46- Kockkniv 13 cm GS-3- Skalkniv 9 cm GS-38Santoku är en japansk knivmodell som har många likheter med en klassisk kockkniv. Skillnaden är att knivbladet är något kortare och har en rundad spets. Översatt till svenska betyder santoku ”tre uppgifter”. Kniven är nämligen bäst lämpad för tre uppgifter: att skära, tärna och hacka. En kockkniv i mindre modell som fungerar ungefär som en allkniv. Du kan med fördel använda den till att hacka, skära och tärna mindre råvaror. Det korta knivbladet gör att kniven även passar som instegskniv för barn som vill hjälpa till i köket. Skalkniven är den minsta kniven i köket. Kniven passar särskilt bra till att skala frukt och grönt samt andra arbeten som kräver precision. Antingen använder du den i luften, exempelvis när du skalar lök, eller mot skärbrädan när du skär mindre råvaror. Global, eller Global Classic, är den bredaste och mest kända Globalserien. I serien finns en mängd skarpa knivmodeller, allt från köttyxor till flexibla filéknivar, grönsakshackor och små skalknivar. Knivarna är tillverkade i ett lager stål och känns igen på handtaget med svarta prickar. En fabriksny Globalkniv är extremt vass. Precis så vass som du vill att en kökskniv ska vara. I serien finns även redskap och tillbehör som hjälper dig att hålla skärpan i köket.
 • Global GS-3 Kockkniv 13 cm

  Global GS-3 Kockkniv 13 cm
  Här får du en allsidig kniv, precis som den klassiska kockkniven, med fördelen att den är extra lätthanterlig. GS-3 från Global är nämligen utformad med ett kort knivblad på 13 cm och den traditionella bladlängden på kockknivar ligger runt 20-25 cm. Kniven är även utformad med en spetsig ände, viket gör den enkel att arbeta med grönsaker. Det är tydligt att Global har fokus på ergonomi. Blad och skaft är väl balanserat och GS-3 ligger bra i handen. Global är synonymt med maximal användarvänlighet.
 • Satake Satake Kids barnkniv & skärsäker vante 2 delar

  Satake Satake Kids barnkniv & skärsäker vante 2 delar
  Satake Satake Kids barnkniv & skärsäker vante 2 delar
 • Muurla Pippi Skärbräda Villa Villekulla 25x32 Cm - Skärbrädor Björkfanér Vit

  Muurla Pippi Skärbräda Villa Villekulla 25x32 Cm - Skärbrädor Björkfanér Vit
  Skärbräda från Muurla med ett lekfullt, dekorativt motiv från Astrid Lindgrens sagovärld. Den här dubbelsidiga skärbrädan är inspirerad av Pippi Långstrumps fantasifulla värld och har den ikoniska Villa Villekulla som motiv och kommer garanterat att locka fram ett leende varje gång du använder den. Den här brädan är gjord av finsk björkfanér av högsta kvalitet och handgjord i Finland, och är inte bara vacker utan också byggd för att hålla länge. Den är perfekt för att skära färska grönsaker, servera ostar eller till och med förbereda din morgontoast. Dessutom tål den maskindisk, vilket gör rengöringen till en barnlek!Om skärbrädan från Muurla- Handgjord i Finland, vilket visar på överlägsen hantverksskicklighet.- Med ett lekfullt och dekorativt motiv inspirerat av Astrid Lindgrens älskade sagofigur Pippi Långstrump, designad av Kata Nowak-Kiminki.- Tillverkad av finsk björkfanér, vilket garanterar hållbarhet.- Slitstark och praktisk med diskmaskinssäkerhet.Skötselråd för skärbrädan- Tål diskmaskin. Shoppa Skärbrädor och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Oxo - Mangoskärare

  Oxo - Mangoskärare
  Mangoskärare från Oxo är redskapet för dig som vill dela och skära mango enkelt. Den tandade kniven används för att dela mangon och skeden till att lösgöra kärnan. Använd även kniven till att halvera mangon och sedan skära den i bitar direkt i skalet, tag sedan skeden för att lossa bitarna från skalet. Kniven i plast skär genom både skal och kött utan problem och är säker nog att användas av både vuxna och barn under tillsyn. Diska kniven i diskmaskin efter användning. Tillverkad i ABS plast och elastron.
 • Muurla Pippi Skärbräda The Way Home 18x44 Cm - Skärbrädor Björkfanér Vit

  Muurla Pippi Skärbräda The Way Home 18x44 Cm - Skärbrädor Björkfanér Vit
  Skärbräda från Muurla med ett lekfullt, dekorativt motiv från Astrid Lindgrens sagovärld. Den här dubbelsidiga skärbrädan är inspirerad av Pippi Långstrumps fantasifulla värld och föreställer den ikoniska Pippi Långstrump på väg hem och kommer garanterat att locka fram ett leende varje gång du använder den. Den här brädan är gjord av finsk björkfanér av högsta kvalitet och handgjord i Finland, och är inte bara vacker utan också byggd för att hålla länge. Den är perfekt för att skära färska grönsaker, servera ostar eller till och med förbereda din morgontoast. Dessutom tål den maskindisk, vilket gör rengöringen till en barnlek!Om skärbrädan från Muurla- Handgjord i Finland, vilket visar på överlägsen hantverksskicklighet.- Med ett lekfullt och dekorativt motiv inspirerat av Astrid Lindgrens älskade sagofigur Pippi Långstrump, designad av Kata Nowak-Kiminki.- Tillverkad av finsk björkfanér, vilket garanterar hållbarhet.- Slitstark och praktisk med diskmaskinssäkerhet.Skötselråd för skärbrädan- Tål diskmaskin. Shoppa Skärbrädor och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.

Träna matlagning med liten kniv för barn

Det är bra att involvera barnen i matlagningen tidigt. Det gör att de kommer närmare mat och kan uppskatta matlagning på ett annat sätt. De flesta barn är nyfikna på att hjälpa till och gärna om det får vara lite på deras villkor ibland.

Att ge den lilla kocken en helt egen barnvänlig kockkniv stärker deras engagemang och de känner att de blir en del av kocklaget därhemma. Bra råvaror att börja träna på är gurka, som är lagom hård och det går att öva på att skära olika tjocka skivor.

Barn med kockkniv, skär grönsaker, håller två gurkskivor över ögonen

Fingerskyddet är bra för handen som håller kniven, men se till att du lär ditt barn tidigt hur den andra handen och fingarna där ska bete sig. Inga raka fingrar utan lätt bakåtböjda så att främre knogen är den främsta delen. För du gör väl så själv, eller?

Present till barn som gillar matlagning

Alla de här tipsen på knivar är bra som present till barn som gillar matlagning. Är du skrockfull måste du ju dock se till att barnet betalar minst 1 krona, enligt traditionen. Vill du göra presenten personlig kan du ge den lilla kocken en graverad kniv med barnets namn på.