Knivset » Slipning » Brynen

Märken på brynen & skärpstavar:

Brynen & skärpstavar

Med ett bryne kan du hålla din kökskniv vass och skarp länge. Det finns många bra skärpstavar att köpa på nätet. Vi har här samlat ihop allt från diamantbrynen till keramiska och skärpstål.

Se alla: Diamantbrynen | Keramiska brynen | Brynen av stål

Populärt inom brynen & skärpstavar

  • Global G-74 Keramisk Skärpstav 22 cm

    Global keramisk skärpstav G-74 22 cm. Håll eggen skarp genom att med jämna mellanrum använda skärpstav. Har kniven blivit slö, så används slipsten.
  • Morakniv Classic 1891 Skärpstål 24 cm Svart

    Med en slipstav får du vassare och längre hållbarhet på dina knivar. Skärpstål Classic är 24 cm lång och är ett smidigt polerstål som ger knivseggen maximal skärpa genom att rikta upp kanten. Med sin grövre sida på stålet används för slipning när eggen är mer slitet. Tänk på att avsluta skärpningen med den finare polerade sidan.   Längd: 24 cm.Färg på trähandtaget: Svart.
  • Kitchen IQ Knivslip 2-steg Elite

    Mångsidig manuell knivslip från Kitchen IQ. Håll dina knivar i trim med några få drag i knivslipen. Slipen erbjuder två etapper, grov och fin, för slipning av både rak- & vågtandade knivar samt två etapper för Santoku-knivar med tunnare egg, där ingår bl .a. många asiatiska och japanska knivar. Den grova slipningen har förinställda diamantstavar som snabbt slipar kniven i rätt vinkel varje gång. Den fina slipningen har keramiska stenar som ger kniven en riktig skärpa med en perfekt knivegg som slutresultat. Knivslipen fungerar utmärkt till både europeiska och asiatiska knivar samt knivar med vågtandad egg.
  • Global G-38 Diamantskärpstav längd 26 cm

    För att kniven ska få en ny slipyta snabbt så används diamantbryne. Det räcker med några få drag för att man ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö. Med en keramisk skärpstav så skärper du upp den egg som redan finns, det vill säga du håller den vass, medan du med en sten slipar upp en ny egg.

Fler tips på brynen & skärpstavar

  • Victorinox Slipstål, kök, 25 cm, runt medelfin, svart plasthandtag

    Victorinox Slipstål, kök, 25 cm, runt medelfin, svart plasthandtag från Victorinox
  • G-74 Skärpstål keramiskt 22 cm

    Keramiskt bryne som används regelbundet för att skärpa upp en egg som blivit något slö.
  • Houcho Knivset 3-delar

    Exklusivt knivset med 3 knivar i en vacker förvaringsbox. I träboxen ligger även en japansk Yen som enligt tradition ska återlämnas till den man får knivarna av eftersom det enligt tradition betyder otur att ge bort knivar annars. Den japanska kockkniven, en s k Santokukniv, hackar och skivar med precision. Den fungerar även som allroundkniv. Det höga bladet gör att dina knogar aldrig stöter emot skärbrädan. Material: Hi Carbon Steel Bladlängd: 17 cm Slipvinkel 15 grader Handtag i magnoliaträ Slipas med sten eller keramiskt bryne I setet ingår även en liten behändig skalkniv med japansk skärpa. Idealisk när du vill arbeta med ett kortare blad.  Material: Hi Carbon Steel Bladlängd: 12 cm Slipvinkel 15 grader Handtag i magnoliaträ Slipas med sten eller keramiskt  Samt en vacker brödkniv i japansk stil med handtag i vattentåligt och slitstarkt magnoliaträ. Handtag av tåligt magnoliaträ med svart bolster i plast Material: Hi Carbon Steel 20 cm bladlängd Slipvinkel 15 grader
  • Fiskars Functional Form Skärpstål

    Fiskars knivserie Functional Form är som namnet antyder, funktion och form i ett smakfullt samspel. De svarta skaften är utformade för att ligga mjukt men ändå stadigt i handen.  Bladen är gjorda i rostfritt stål som ger en bra uthållighet till knivarna. Det finns en kniv som är skräddarsydd för varje ändamål inom Functional Form-serien för att göra tiden som spenderas i köket både roligare och effektivare. Knivarna är även enkla att rengöra då de tål maskindisk. SkärpstålKnivarna ska helst slipas en gång varje månad för att hålla sig ordentligt vassa. 
  • Wüsthof Ikon Skärpstål 26 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Ikon är lite av ett flaggskepp bland Wüsthofs knivserier. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är gjorda av grenadilleträ som är ett av världens hårdaste träslag. De är utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. Knivarna i Ikon-serien går inte att diska i maskin.
  • Satake Diamantbryne

    Satake diamantbryne är ett enkelt diamantbryne som ger kniven sin ursprungliga skärpa. Brynet fungerar på alla knivar gjorda av stål, keramik och titan. På förpackningen finns en tydlig användningsinstruktion. Knivhållare ingår i förpackningen, som passar för alla knivblad som är bredare än 3 cm. Om du ska slipa ett smalare knivblad är det bra att använda en handduk som stöd. Vi rekommenderar en slipvinkel på 10-15 grader. 
  • Global Diamant Utbytesstav till G-39

    Utbytesstav till Global G-39 diamantslipstav.
  • Morakniv Classic 1891 Skärpstål 24 cm Röd

    Vårt 24 cm långa Skärpstål Classic är ett smidigt polerstål som ger knivseggen maximal skärpa genom att rikta upp kanten. Det finns en grövre sida på stålet som används för slipning när eggen är mer sliten. Kom ihåg att avsluta skärpningen med den finare, polerade sidan. Att återskärpa dina knivar så att de alltid är vassa ger bättre förutsättningar i köket. Inte minst för att det är säkrare och enklare att arbeta med en vass kniv.  Dessutom kan du använda knivarna längre, vilket hjälper såväl ekonomi som miljö. Längd: 24 cmFärg på trähandtaget: Röd 
  • Tamahagane Keramisk Skärpstav 26 cm

    Detta brynstål för knivar är tillverkat i Japan och kommer med livstids garanti. Den hjälper dig att slipa eggen på kniven till perfektion. Tamahagane är referensen till själva kärnan i Samuraj-svärden som inte bara är väldigt vassa utan även otroligt solida. De finaste materialen har använts från Hitachi/ Takefu Stålverk och standarden på Tamahaganes produkter är världskänd.
  • Global G-39 Diamantskärpstav längd 30 cm

    Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny slipyta. Fåtalet drag räcker för att man ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö.  Material: Rostfritt stål med diamantpulver. Handtag i rostfritt stål. Förutom Globals fantastiska knivar så ingår även en mängd andra produkter i Globals breda sortiment, i detta finner vi bland annat en hel del slipverktyg. Det finns många olika sätt att slipa och skärpa sina knivar, du kan antingen använda en keramisk skärpstav, en diamatskärpstav eller varför inte slipa knivarna traditionellt mot en sten? Med en keramisk skärpstav så skärper du upp den egg som redan finns, det vill säga du håller den vass, medan du med en sten slipar upp en ny egg. 
  • Exxent diamantbryne

    Exxent diamantbryne när du vill bryna dina köksknivar Det här är ett brynstål som snabbt och effektivt ser till att dina köksknivar återfår sin skärpa. Ett diamantbryne är en av de hårdaste&hellip:
  • Skärpstål/Bryne i stål, 30 cm - Déglon

    Klassiskt skärpstål, även kallat brynstål eller bryne, i stål från franska Déglon som hjälper dig att hålla skärpan i knivarna längre. Längd: 30 cm
  • G-38 Skärpstav diamant 26 cm

    Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny slipyta. Fåtalet drag räcker för att du ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö.
  • Wüsthof Classic Ikon Skärpstål Vitt 26 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • SATAKE Keramiskt Bryne 24 cm

    SATAKE Keramiskt Bryne 24 cm från SATAKE
  • Fiskars Essential skärpstål 20 cm

    Fiskars Essential skärpstål 20 cm från Fiskars
  • Keramiskt bryne, 24 cm - Satake

    Satake   Ett keramiskt bryne från Satake. Handtaget är gjort av greppvänligt magnoliaträ och brynstaven är 24 centimeter lång. Ett plastskydd medföljer.
  • Knivslip, diamant - de Buyer

    Ett enkelt och effektivt verktyg för att återfå skräpan i din kniv. Dra kniven fram och tillbaka tills den är vass.
  • Mighty Keramiskt bryne 21 cm

    Keramiskt bryne ur serien Mighty från Mac. Använd för att skärpa upp din kniv som blivit slö.
  • Utbytesstav till Skärpstav G-39

    Utbytesstav till Global G-39 diamantskärpstav. Diamantbrynet används regelbundet för att skärpa upp en egg som blivit något slö.
  • Mac Keramisk Bryne 21 cm

    Ett bryne av god kvalitet som funkar utmärkt till att underhålla de flesta knivar. Keramiskt bryne.Längd: 21 cm.
  • Diamantbryne med stöd

    Ett enkelt diamantbryne som ger kniven sin ursprungliga skärpa. Brynet fungerar på alla knivar gjorda av stål, keramik och titan. På förpackningen finns en tydlig användningsinstruktion. Knivhållare ingår i förpackningen, som passar för alla knivblad som är bredare än 3 cm. Om du ska slipa ett smalare knivblad är det bra att använda en handduk som stöd. Vi rekommenderar en slipvinkel på 10-15 grader. Bryner alla knivar Stöd ingår
  • SATAKE Diamantbryne med stöd

    SATAKE Diamantbryne med stöd från SATAKE
  • Keramiskt bryne, 23 cm - Déglon

    Klassiskt skärpstål, även kallat brynstål eller bryne, i keramik från franska Déglon som hjälper dig att hålla skärpan i knivarna längre. Längd: 23 cm
  • Utbytesstav till Skärpstav G-25 + G-45

    Utbytesstav till Global G-25 och G-45 keramiska skärpstavar. Keramiska brynen används regelbundet för att skärpa upp en egg som blivit något slö.
  • Keramiskt Bryne 23 cm

    Även den bästa kniven kommer att förlora skärpan med tiden. Med slipningsverktyg från Zwilling och rätt teknik är detta inte ett problem. Få din kniv att kännas som ny igen med ett bryne av kvalitet.
  • Global Keramisk utbytesstav till G-45 och G-25

    Utbytesstav till Global G-45 och G-25 keramisk slipstav.
  • Victorinox Diamatbryne med ställ för kniv

    Victorinox Diamatbryne med ställ för kniv från Victorinox
  • Tamahagane Diamantskärpstav 30 cm

    Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny egg. Fåtalet drag räcker för att man ska kunna slipa upp en kniv som blivit slö. Handtag i greppvänligt gummi. Material: Rostfritt stål med diamantsand. Handtag i gummi.
  • Global G-45 Keramisk Skärpstav

    Global keramisk skärpstav G-45 Keramisk skärpstav 24 cm. Håll eggen skarp genom att med jämna mellanrum använda skärpstav. Har kniven blivit slö, så används slipsten.  
  • Victorinox Slipstål slaktare 30 cm, ovalt micro-fin kromad, trähandtag

    Victorinox Slipstål slaktare 30 cm, ovalt micro-fin kromad, trähandtag från Victorinox
  • Global Diamant Utbytesstav till G-38

    Utbytesstav till Global G-38 diamantslipstav.
  • MAC Keramiskt bryne 21 cm

    MAC Keramiskt bryne 21 cm från MAC
  • Tamahagane Diamantskärpstav 26 cm

    Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny egg. Fåtalet drag räcker för att man ska kunna slipa upp en kniv som blivit slö. Handtag i greppvänligt gummi. Material: Rostfritt stål med diamantsand. 
  • Victorinox Slipstål hushåll, 18 cm, rund medelfin, svart plasthandtag

    Victorinox Slipstål hushåll, 18 cm, rund medelfin, svart plasthandtag från Victorinox
  • TAIDEA Skärpstav Keramiskt Runt 25 cm

    En keramisk skärpstav för alla typer av knivar.Längd på staven 25 cm.Total längd 37 cm.Ergonomiskt handtag med ett hål för att kunna hänga upp staven. 
  • G-45 Skärpstav keramisk 24 cm

    Keramiskt bryne som används regelbundet för att skärpa upp en egg som blivit något slö.
  • MAC Chef Keramiskt Bryne 21 cm

    Ett bryne av god kvalitet som funkar utmärkt till att underhålla de flesta knivar. För att bibehålla en vass egg, använd brynet med jämna mellanrum.
  • Twinsharp keramisk knivslip, svart - Zwilling

    Keramisk knivslip från Zwilling. Slipvinkeln är 35 grader.
  • Ulf Wagner, Diamantbryne 23cm

    Gör din kniv skärpt på bara några få drag med detta diamantbryne från Ulf Wagner. En 23 cm lång diamantbrynstav för att bibehålla skarphet på dina knivar. Diamantbrynet ger dina knivar en ny slipyta och gör eggen skarp, samtidigt som den är en snygg designdetalj i ditt kök med sitt vackra mikartahandtag och stilrena stav. Skärpstaven består av en kärna av rostfritt stål med diamantpulver. Tack vare det hårda diamantpulvret både slipar den bättre samt håller längre än motsvarande keramiska bryne.   Material: Rostfritt stål, mikarta.  Längd: 23 cm  
  • Chef´sChoice Skärpstål EdgeCrafter Diamant

    Den fantastiska M416 EdgeCrafter från Chef'sChoice är det mest avancerade skärpstålet i världen! Detta ovalformade stål, bestruken med de högkvalitativa Chef'sChoice diamantstavarna, slipar din knivs egg till perfektion. Den ovala formen låter en större yta av kniven slipas samtidigt. Skärpstålet ligger bekvämt och välbalanserat i handen tack vare sitt non-slip handtag. Stålet går att användas av både höger- och vänsterhänta.Längd: 30,5 cm
  • Diamantbryne 5 cm - MAC

    Mac har bästa knivkvalitet och använder därför bästa knivbryne. Diamant är det hårdaste materialet som finns att slipa knivar med och ger därför den bästa skärpan utan att göra slut på knivseggen Bryne, diamant, 5 cm.
  • Knivslip 2 steg mini rak

    Mångsidig manuell knivslip som håller din knivar i trim med några få drag. Slipen har två etapper, grov och fin och fungerar utmärkt till både europeiska och asiatiska knivar samt knivar med vågtandad egg. Den grova slipningen har förinställda diamantstavar som snabbt slipar kniven i rätt vinkel varje gång. Den fina slipningen har keramiska stenar som ger kniven en riktig skärpa med en perfekt knivegg som slutresultat.
  • Fiskars Functional Form Skärpstål

    Fiskars Functional Form Skärpstål från Fiskars
  • Skärpstav Diamant Ovalt 30 cm

    En skärpstav med diamantbeläggning för alla typer av knivar.Längd på staven: 30 cmTotal längd 45 cmErgonomiskt handtag med ögla för att hänga slipstaven.  
  • Knivslip 2 steg justerbar

    Justerbar knivslip där du enkelt med ratten kan ställa in den slipvinkel som du önskar. Välj mellan 14-24 graders slipvinkel. Kan användas till alla typer av knivar både europeiska och japanska knivar samt till både raka och vågtandade knivar. Slipen vann The Red Dot Design-Award 2013 för Bästa produktdesign 2013. Den grova slipningen har förinställda diamantstavar som snabbt slipar kniven i rätt vinkel varje gång. Den fina slipningen har keramiska stenar som ger kniven en riktig skärpa med en perfekt knivegg som slutresultat.
  • Exxent Skärpstål diamant 26cm, ovalt

    Exxent Skärpstål diamant 26cm, ovalt från Exxent
  • Victorinox diamantbryne 146 mm

    Victorinox diamantbryne 146 mm bryner med schweizisk precision Det här diamantbrynet från Victorinox ser snabbt och effektivt till att dina knivar återfår sin skärpa. Ett diamantbryne är en av&hellip:
  • Twin 1731 Skärpstål tungsten 23 cm

    Bryne/skärpstål tillverkat av tungsten, en hård metall med keramiska beståndsdelar. Det ergonomiska handtaget är av obehandlat endast inoljat ebenholtsträ, mattborstad rostfri infästning med ingraverad Zwilling-logo. Twin 1731 är Zwillings allra mest exklusiva serie, och har fått sitt namn från när Zwilling startade sin knivproduktion 1731 i Tyskland. Serien är framtagen av den internationellt kände arkitekten och designern Matteo Thun. Knivarna är smidda för hand med precision ur ett enda stycke stål för att uppnå optimal geometri. Handtagen är eleganta, ergonomiskt utformade och gjorda av exklusivt obehandlat endast inoljat ebenholtsträ. Knivarna har en högkvalitativt Cronidur-30®-knivstål, och är FRIODUR®-is-härdade till en hårdhet på 60 HRC. Denna härdning ger flexibilitet i stålet, och gör bladen motståndskraftiga mot rostangrepp, samt håller kniven skarp längre. Slipvinkeln är 20° och skärpan kontrolleras med laserprecision. Zwilling lämnar livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas i Solingen, Tyskland.