Brynen & skärpstavar

Med ett bryne kan du hålla din kökskniv vass och skarp länge. Det finns många bra skärpstavar att köpa på nätet. Vi har här samlat ihop allt från diamantbrynen till keramiska och skärpstål.

Se alla: Diamantbrynen | Keramiska brynen | Skärpstål / Brynstål

Populärt inom brynen & skärpstavar

  • Zwilling - Diamantbryne 26 cm

    Zwilling - Diamantbryne 26 cm
    Även den bästa kniven kommer att förlora skärpan med tiden. Med slipningsverktyg från Zwilling och rätt teknik är detta inte ett problem. Få din kniv att kännas som ny igen med ett bryne av kvalitet.
  • Global - G-74 Skärpstål keramiskt 22 cm

    Global - G-74 Skärpstål keramiskt 22 cm
    Keramiskt bryne som används regelbundet för att skärpa upp en egg som blivit något slö.
  • Zwilling - Keramiskt Bryne 23 cm

    Zwilling - Keramiskt Bryne 23 cm
    Även den bästa kniven kommer att förlora skärpan med tiden. Med slipningsverktyg från Zwilling och rätt teknik är detta inte ett problem. Få din kniv att kännas som ny igen med ett bryne av kvalitet.
  • Global - G-39 Skärpstav diamant 30 cm

    Global - G-39 Skärpstav diamant 30 cm
    Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny slipyta. Fåtalet drag räcker för att du ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö.

Fler tips på brynen & skärpstavar

  • Jamie Oliver Brynstål

    Jamie Oliver Brynstål
    Jamie Olivers brynstål är runt och passar bra till knivar av Europeiskt ursprung.
  • Morakniv - Classic 1891 Skärpstål Svart

    Morakniv - Classic 1891 Skärpstål Svart
    Ta hand om dina knivar med ett riktigt bra skärpstål! Skärpstålet från Mora Kniv ger knivseggen maximal skärpa genom att rikta upp kanten. På stålen finns även en grövre sida som används för slipning när eggen är mer sliten. Avsluta alltid skärpningen med den polerade sidan.
  • Global - Global Utbytesstav till G-74

    Global - Global Utbytesstav till G-74
    Utbytesstav till Global G-74 keramisk skärpstav. Brynet används regelbundet för att skärpa upp en egg som blivit något slö.
  • Global Diamant Utbytesstav till G-38

    Global Diamant Utbytesstav till G-38
    Utbytesstav till Global G-38 diamantslipstav.
  • Satake Diamantbryne

    Satake Diamantbryne
    Diamantbryne från Satake som fungerar på alla knivar gjorda av stål, keramik och titan.
  • Fiskars - Essential Skärpstål 20 cm Svart

    Fiskars - Essential Skärpstål 20 cm Svart
    Fiskars serie Essential innehåller förstås även ett skärpstål. Tobias Wandrup har designat ett stilrent skärpstål som du men enkelhet använder för att ta hand om dina knivar. Tillverkat i rostfritt stål och med en hårdhet på HRC 53. Fiskars serie Essential är en serie köksredskap med både funktion och form. Praktiska och stilrena redskap för alla tänkbara uppgifter i ditt kök.
  • Sabatier Trompette Brynstål 23 cm

    Sabatier Trompette Brynstål 23 cm
  • Anders Petter - Backaryd Skärpstål 23 cm

    Anders Petter - Backaryd Skärpstål 23 cm
    Skärpstål i rostfritt stål hjälper dig att hålla knivens egg vass för din dagliga användning. Backaryds skärpstål rekommenderas till alla knivar från Anders Petter. Backaryd är serien för dig som vill ha stilren, modern design utan att behöva göra avkall på funktion. Redskapen är effektiva, pålitliga och slitstarka. Lika trevliga att se på som att använda, oavsett om det är vardag eller fest.
  • Satake Keramiskt Bryne 24 cm

    Satake Keramiskt Bryne 24 cm
    Behåll dina knivars skärpa med det keramiska brynet från Satake. Brynet är utrustat med ett ergonomiskt handtag tillverkat i trä. Därför ligger brynet stabilt och skönt i handen under slipningen av dina knivar. Det keramiska brynet finns i två olika storlekar: 13 cm och 24 cm.Det keramiska materialet ser till så att dina knivar förblir vassa så att de alltid känns som nya. Det är ingen som vill använda en slö kniv och med det användarvänliga brynet från du bevara knivens skärpa längre så att kniven skär bättre. Designen är dessutom stilren och enkelt, så att du kan använda den till köksinredningen.
  • Zwilling Brynstål

    Zwilling Brynstål
    Brynstål från Zwilling, med kromad och räfflad yta som ger ett bra resultat varje gång.
  • Morakniv Classic 1891 Skärpstål 24 cm Röd

    Morakniv Classic 1891 Skärpstål 24 cm Röd
    Vårt 24 cm långa Skärpstål Classic är ett smidigt polerstål som ger knivseggen maximal skärpa genom att rikta upp kanten. Det finns en grövre sida på stålet som används för slipning när eggen är mer sliten. Kom ihåg att avsluta skärpningen med den finare, polerade sidan. Att återskärpa dina knivar så att de alltid är vassa ger bättre förutsättningar i köket. Inte minst för att det är säkrare och enklare att arbeta med en vass kniv.  Dessutom kan du använda knivarna längre, vilket hjälper såväl ekonomi som miljö. Längd: 24 cmFärg på trähandtaget: Röd 
  • Global G-74 Keramisk Skärpstav 22 cm

    Global G-74 Keramisk Skärpstav 22 cm
    Global keramisk skärpstav G-74 22 cm. Håll eggen skarp genom att med jämna mellanrum använda skärpstav. Har kniven blivit slö, så används slipsten.
  • Satake - Bryne Keramiskt 24 cm

    Satake - Bryne Keramiskt 24 cm
    Ett keramiskt bryne från Satake. Handtaget är gjort av greppvänligt magnoliaträ och brynstaven är 24 centimeter lång. Ett plastskydd medföljer. En vass egg ger godare och nyttigare mat. Med en skärpstav får du finare snittyta, vilket hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
  • Tamahagane Keramisk Skärpstav 26 cm

    Tamahagane Keramisk Skärpstav 26 cm
    Detta brynstål för knivar är tillverkat i Japan och kommer med livstids garanti. Den hjälper dig att slipa eggen på kniven till perfektion. Tamahagane är referensen till själva kärnan i Samuraj-svärden som inte bara är väldigt vassa utan även otroligt solida. De finaste materialen har använts från Hitachi/ Takefu Stålverk och standarden på Tamahaganes produkter är världskänd.
  • Diamantskärpstål

    Diamantskärpstål
  • Slipsten - MasterClass

    Slipsten - MasterClass
    En slipsten från MasterClass används för att göra dina knivar vassa. Slipstenen släpper kontinuerligt ifrån sig små partiklar under slipningen som i kombination med vatten gör knivbladet riktigt&hellip:
  • Keramisk Bryne 25cm

    Keramisk Bryne 25cm
  • Satake diamantbryne med trähandtag 23 cm

    Satake diamantbryne med trähandtag 23 cm
  • Tamahagane - Tamahagane Skärpstav Diamant 26 cm

    Tamahagane - Tamahagane Skärpstav Diamant 26 cm
    Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • Masterclass Brynstål, two stage sharpening

    Masterclass Brynstål, two stage sharpening
  • Wüsthof - Classic Ikon Stålbryne 26 cm Svart

    Wüsthof - Classic Ikon Stålbryne 26 cm Svart
    Classic Ikon stålbryne från tyska varumärket Wüsthof. Använd ofta så är det enklare att hålla kniven vass.
  • Knivslip Diamant Skärpstål

    Knivslip Diamant Skärpstål
  • Zwilling Diamantbryne, oval

    Zwilling Diamantbryne, oval
    Ovalt diamantbryne från Zwilling med handtag i svart syntetmaterial.
  • Morakniv - Classic 1891 Skärpstål Röd

    Morakniv - Classic 1891 Skärpstål Röd
    Ta hand om dina knivar med ett riktigt bra skärpstål! Skärpstålet från Mora Kniv ger knivseggen maximal skärpa genom att rikta upp kanten. På stålen finns även en grövre sida som används för slipning när eggen är mer sliten. Avsluta alltid skärpningen med den polerade sidan.
  • Diamantbryne - Satake

    Diamantbryne - Satake
    Ett koniskt diamantbryne från Satake.
  • Slipstål Runt Medelfin Trähandtag 27 cm

    Slipstål Runt Medelfin Trähandtag 27 cm
  • Satake Diamantbryne med trähandtag

    Satake Diamantbryne med trähandtag
    Se till att alltid ha vassa knivar till hands med detta diamantbryne från japanska Satake. Det konformade diamantbrynet har ett ergonomisk handtag i hållbart trä. Skärpan uppnås tack vara industridiamanter som ger ett perfekt resultat på kort tid.Produkten är enkel att använda då det ingår tydliga instruktioner för korrekt användning på förpackningen som brynet levereras i. Den är 23 cm lång. Den stilrena designen gör att produkten gärna får ligga framme i köket.
  • Slipstål Hushåll Oval Medelfin 20 cm

    Slipstål Hushåll Oval Medelfin 20 cm
  • Zwilling - Stålbryne 26 cm

    Zwilling - Stålbryne 26 cm
    Stålbryne av högklass. Matlagningen blir mycket mer njutbar om du har nyslipade knivar.
  • WMF - Spitzenklasse Plus Stålbryne 23 cm

    WMF - Spitzenklasse Plus Stålbryne 23 cm
    Spitzenklasse Plus stålbryne från tyska varumärket WMF. Använd ofta så är det enklare att hålla kniven vass.
  • MAC Keramisk Bryne 21 cm

    MAC Keramisk Bryne 21 cm
    Ett bryne av god kvalitet som funkar utmärkt till att underhålla de flesta knivar. Keramiskt bryne.Längd: 21 cm.
  • Fiskars - Functional Form Skärpstål 20cm

    Fiskars - Functional Form Skärpstål  20cm
    Ett skärpstål är något varje hem borde ha. Fiskars skärpstål med Softgriphandtag, tillverkat i rostfritt stål, med en bladlängd på 20 cm och HRC 53. Tål maskindisk. Fiskars serie Functional Form ger dig praktiska lösningar för vardagligt bruk i köket. Produkterna är tillverkade för att vara lätta att använda, enkla att rengöra och smidiga att förvara. I Functional Form sortimentet hittar du ett brett utbud av knivar, saxar, bestick och köksredskap.
  • Global Diamant Utbytesstav till G-39

    Global Diamant Utbytesstav till G-39
    Utbytesstav till Global G-39 diamantslipstav.
  • Global - Global Utbytesstav till G-38

    Global - Global Utbytesstav till G-38
    Utbytesstav till Global G-38 diamantskärpstav. Diamantbrynet används regelbundet för att skärpa upp en egg som blivit något slö.
  • Leif Mannerström, Brynstål Carbon 20 cm

    Leif Mannerström, Brynstål Carbon 20 cm
  • Satake Diamantbryne

    Satake Diamantbryne
    Satake diamantbryne är ett enkelt diamantbryne som ger kniven sin ursprungliga skärpa. Brynet fungerar på alla knivar gjorda av stål, keramik och titan. På förpackningen finns en tydlig användningsinstruktion. Knivhållare ingår i förpackningen, som passar för alla knivblad som är bredare än 3 cm. Om du ska slipa ett smalare knivblad är det bra att använda en handduk som stöd. Vi rekommenderar en slipvinkel på 10-15 grader. 
  • Tamahagane - Tamahagane Skärpstav Diamant 30 cm

    Tamahagane - Tamahagane Skärpstav Diamant 30 cm
    Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • Masterclass Brynstål, 25 cm

    Masterclass Brynstål, 25 cm
    Masterclass brynstål med avsmalnande bryne och 25 års garanti. Brynet har ett bekvämt handtag med ögla för upphängning.
  • Tamahagane Diamantskärpstav 30 cm

    Tamahagane Diamantskärpstav 30 cm
    Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny egg. Fåtalet drag räcker för att man ska kunna slipa upp en kniv som blivit slö. Handtag i greppvänligt gummi. Material: Rostfritt stål med diamantsand. Handtag i gummi.
  • Exxent Skärpstål 31 cm, runt

    Exxent Skärpstål 31 cm, runt
  • Wüsthof Ikon Skärpstål 26 cm

    Wüsthof Ikon Skärpstål 26 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Ikon är lite av ett flaggskepp bland Wüsthofs knivserier. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är gjorda av grenadilleträ som är ett av världens hårdaste träslag. De är utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. Knivarna i Ikon-serien går inte att diska i maskin.
  • Masterclass Brynstål Contoro

    Masterclass Brynstål Contoro
    Masterclass Contoro brynstål är tillverkat av rostfritt stål och har ett bekvämt soft-grip handtag.
  • Masterclass Acero Brynstål

    Masterclass Acero Brynstål
    Masterclass Acero brynstål är tillverkat av högkvalitativt rostfritt kolstål och har hela 25 års garanti.
  • Satake - Bryne Keramiskt 13 cm

    Satake - Bryne Keramiskt 13 cm
    Ett keramiskt bryne från Satake. Handtaget är gjort av greppvänligt magnoliaträ och brynstaven är 24 centimeter lång. Ett plastskydd medföljer. En vass egg ger godare och nyttigare mat. Med en skärpstav får du finare snittyta, vilket hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
  • Tamahagane Diamantskärpstav 26 cm

    Tamahagane Diamantskärpstav 26 cm
    Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny egg. Fåtalet drag räcker för att man ska kunna slipa upp en kniv som blivit slö. Handtag i greppvänligt gummi. Material: Rostfritt stål med diamantsand. 
  • Satake Keramiskt Bryne 13 cm

    Satake Keramiskt Bryne 13 cm
    Behåll dina knivars skärpa med det keramiska brynet från Satake. Brynet är utrustat med ett ergonomiskt handtag tillverkat i trä. Därför ligger brynet stabilt och skönt i handen under slipningen av dina knivar. Det keramiska brynet finns i två olika storlekar: 13 cm och 24 cm.Det keramiska materialet ser till så att dina knivar förblir vassa så att de alltid känns som nya. Det är ingen som vill använda en slö kniv och med det användarvänliga brynet från du bevara knivens skärpa längre så att kniven skär bättre. Designen är dessutom stilren och enkelt, så att du kan använda den till köksinredningen.
  • Functional Form™ Skärpstål

    Functional Form™ Skärpstål
  • Global - G-38 Skärpstav diamant 26 cm

    Global - G-38 Skärpstav diamant 26 cm
    Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny slipyta. Fåtalet drag räcker för att du ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö.
  • Global G-38 Diamantskärpstav längd 26 cm

    Global G-38 Diamantskärpstav längd 26 cm
    För att kniven ska få en ny slipyta snabbt så används diamantbryne. Det räcker med några få drag för att man ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö. Med en keramisk skärpstav så skärper du upp den egg som redan finns, det vill säga du håller den vass, medan du med en sten slipar upp en ny egg.
  • Victorinox Brynstål, diamantbelagd 27 cm

    Victorinox Brynstål, diamantbelagd 27 cm
    Ovalt brynstål från Victorinox med diamantbelagd slipyta för bästa resultat.