Brynen & skärpstavar

Med ett bryne kan du hålla din kökskniv vass och skarp länge. Det finns många bra skärpstavar att köpa på nätet. Vi har här samlat ihop allt från diamantbrynen till keramiska och skärpstål.

Se alla: Diamantbrynen | Keramiska brynen | Skärpstål / Brynstål

Populärt inom brynen & skärpstavar

  • Zwilling - Diamantbryne 26 cm

    Zwilling - Diamantbryne 26 cm
    Även den bästa kniven kommer att förlora skärpan med tiden. Med slipningsverktyg från Zwilling och rätt teknik är detta inte ett problem. Få din kniv att kännas som ny igen med ett bryne av kvalitet.
  • Global - Global G-74 Skärpstål keramiskt 22 cm

    Global - Global G-74 Skärpstål keramiskt 22 cm
    Keramiskt bryne som används regelbundet för att skärpa upp en egg som blivit något slö.
  • Global - Global G-39 Skärpstav diamant 30 cm

    Global - Global G-39 Skärpstav diamant 30 cm
    Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny slipyta. Fåtalet drag räcker för att du ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö.
  • Zwilling - Keramiskt Bryne 23 cm

    Zwilling - Keramiskt Bryne 23 cm
    Även den bästa kniven kommer att förlora skärpan med tiden. Med slipningsverktyg från Zwilling och rätt teknik är detta inte ett problem. Få din kniv att kännas som ny igen med ett bryne av kvalitet.

Fler tips på brynen & skärpstavar

  • Global Keramisk utbytesstav till G-45

    Global Keramisk utbytesstav till G-45
    Utbytesstav till Global G-45 keramisk slipstav.
  • Victorinox Diamantbryne

    Victorinox Diamantbryne
    Diamantbryne för fickknivar från Victorinox gör dina knivar vassa utan att slita på kniveggen. 
  • Slipsten Till Kniv - MasterClass

    Slipsten Till Kniv - MasterClass
    En slipsten från MasterClass används för att göra dina knivar vassa. Slipstenen släpper kontinuerligt ifrån sig små partiklar under slipningen som i kombination med vatten gör knivbladet riktigt&hellip:
  • Chef's Choice Chef´sChoice Skärpstål EdgeCrafter Diamant

    Chef's Choice Chef´sChoice Skärpstål EdgeCrafter Diamant
    Den fantastiska M416 EdgeCrafter från Chef'sChoice är det mest avancerade skärpstålet i världen! Detta ovalformade stål, bestruken med de högkvalitativa Chef'sChoice diamantstavarna, slipar din knivs egg till perfektion. Den ovala formen låter en större yta av kniven slipas samtidigt. Skärpstålet ligger bekvämt och välbalanserat i handen tack vare sitt non-slip handtag. Stålet går att användas av både höger- och vänsterhänta.Längd: 30,5 cm
  • Skärpstål Svart

    Skärpstål Svart
  • Victorinox Brynstål, diamantbelagd 23 cm

    Victorinox Brynstål, diamantbelagd 23 cm
    Ovalt diamantbelagt bryne från Victorinox som passar alla knivar.
  • Satake Diamantbryne

    Satake Diamantbryne
    Diamantbryne från Satake som fungerar på alla knivar gjorda av stål, keramik och titan.
  • Slipstål Slaktare Ovalt Microfrin Kromad 30 cm

    Slipstål Slaktare Ovalt Microfrin Kromad 30 cm
  • Fiskars - Essential Skärpstål 20 cm Svart

    Fiskars - Essential Skärpstål 20 cm Svart
    Fiskars serie Essential innehåller förstås även ett skärpstål. Tobias Wandrup har designat ett stilrent skärpstål som du men enkelhet använder för att ta hand om dina knivar. Tillverkat i rostfritt stål och med en hårdhet på HRC 53.Fiskars serie Essential är en serie köksredskap med både funktion och form. Praktiska och stilrena redskap för alla tänkbara uppgifter i ditt kök.
  • Tamahagane - Tamahagane Skärpstav Diamant 30 cm

    Tamahagane - Tamahagane Skärpstav Diamant 30 cm
    För att bibehålla en vass egg är det nödvändigt att skärpa kniven med jämna mellanrum. Med Tamahaganes diamantskärpstav kan du hålla efter din Tamahaganekniv genom att, någon gång i månaden, dra kniven över staven. Det finns både keramiska skärpstavar och skärpstavar i diamant. Diamantskärpstaven är grövre i modellen och används, vid behov, innan den keramiska skärpstaven.Vassa och skarpa knivar är både säkrare och effektivare att arbeta med. Svinn minskar och effektiviteten ökar med en kniv som skär precis där den ska. Dessutom sparar du tid, pengar och dina knivar genom att ha slipningen på plats. Men den viktigaste anledningen att se till att knivarna är vassa är ju att det är så mycket roligare att arbeta med!
  • Morakniv Classic 1891 Skärpstål 24 cm Röd

    Morakniv Classic 1891 Skärpstål 24 cm Röd
    Vårt 24 cm långa Skärpstål Classic är ett smidigt polerstål som ger knivseggen maximal skärpa genom att rikta upp kanten. Det finns en grövre sida på stålet som används för slipning när eggen är mer sliten. Kom ihåg att avsluta skärpningen med den finare, polerade sidan. Att återskärpa dina knivar så att de alltid är vassa ger bättre förutsättningar i köket. Inte minst för att det är säkrare och enklare att arbeta med en vass kniv.  Dessutom kan du använda knivarna längre, vilket hjälper såväl ekonomi som miljö. Längd: 24 cmFärg på trähandtaget: Röd 
  • Zwilling Diamantbryne, oval

    Zwilling Diamantbryne, oval
    Ovalt diamantbryne från Zwilling med handtag i svart syntetmaterial.
  • Sabatier Trompette Brynstål 23 cm

    Sabatier Trompette Brynstål 23 cm
  • Global G-74 Keramisk Skärpstav 22 cm

    Global G-74 Keramisk Skärpstav 22 cm
    Global keramisk skärpstav G-74 22 cm. Håll eggen skarp genom att med jämna mellanrum använda skärpstav. Har kniven blivit slö, så används slipsten.
  • Satake Keramiskt Bryne 24 cm

    Satake Keramiskt Bryne 24 cm
    Behåll dina knivars skärpa med det keramiska brynet från Satake. Brynet är utrustat med ett ergonomiskt handtag tillverkat i trä. Därför ligger brynet stabilt och skönt i handen under slipningen av dina knivar. Det keramiska brynet finns i två olika storlekar: 13 cm och 24 cm.Det keramiska materialet ser till så att dina knivar förblir vassa så att de alltid känns som nya. Det är ingen som vill använda en slö kniv och med det användarvänliga brynet från du bevara knivens skärpa längre så att kniven skär bättre. Designen är dessutom stilren och enkelt, så att du kan använda den till köksinredningen.
  • Yaxell - Yaxell Skärpstav Keramisk 27 cm

    Yaxell - Yaxell Skärpstav Keramisk 27 cm
    Ta hand om din knivs skärpa och se till att den bibehålls med denna skärpstav i keramik från Yaxell. Dra kniven över denna med jämna mellanrum för att behålla en vass egg och därmed laga mat på ett nyttigare och enklare sätt. En vass egg och snittyta ger bättre förutsättningar i köket då den ser till att råvaran inte tappar sina egenskaper, som bland annat färg och smak. Skärpstaven är 27 cm lång och ligger bekvämt i handen under tiden du arbetar med den. En skärpstav är ett viktigt redskap att ha i köket för ökad livslängd på dina knivar!
  • Morakniv - Classic 1891 Skärpstål Röd

    Morakniv - Classic 1891 Skärpstål Röd
    Ta hand om dina knivar med ett riktigt bra skärpstål! Skärpstålet från Mora Kniv ger knivseggen maximal skärpa genom att rikta upp kanten. På stålen finns även en grövre sida som används för slipning när eggen är mer sliten. Avsluta alltid skärpningen med den polerade sidan.
  • Functional Form™ Skärpstål

    Functional Form™ Skärpstål
  • Victorinox Brynstål, diamantbelagd 27 cm

    Victorinox Brynstål, diamantbelagd 27 cm
    Ovalt brynstål från Victorinox med diamantbelagd slipyta för bästa resultat.
  • Global - Global Utbytesstav till G-74

    Global - Global Utbytesstav till G-74
    Utbytesstav till Global G-74 keramisk skärpstav. Brynet används regelbundet för att skärpa upp en egg som blivit något slö.
  • Global Diamant Utbytesstav till G-38

    Global Diamant Utbytesstav till G-38
    Utbytesstav till Global G-38 diamantslipstav.
  • Keramiskt bryne - Satake

    Keramiskt bryne - Satake
    Ett smidigt porslinsbryne från Satake för hårda knivar som Tojiro, Mac, Global med flera.
  • Keramiskt Bryne 24 cm

    Keramiskt Bryne 24 cm
  • Global - Global Utbytesstav till Skärpstav G-39

    Global - Global Utbytesstav till Skärpstav G-39
    Utbytesstav till Global G-39 diamantskärpstav. Diamantbrynet används regelbundet för att skärpa upp en egg som blivit något slö.
  • Exxent Skärpstål 31 cm, runt

    Exxent Skärpstål 31 cm, runt
  • Global G-39 Diamantskärpstav längd 30 cm

    Global G-39 Diamantskärpstav längd 30 cm
    Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny slipyta. Fåtalet drag räcker för att man ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö. Material:Rostfritt stål med diamantpulver. Handtag i rostfritt stål. Förutom Globals fantastiska knivar så ingår även en mängd andra produkter i Globals breda sortiment, i detta finner vi bland annat en hel del slipverktyg. Det finns många olika sätt att slipa och skärpa sina knivar, du kan antingen använda en keramisk skärpstav, en diamatskärpstav eller varför inte slipa knivarna traditionellt mot en sten? Med en keramisk skärpstav så skärper du upp den egg som redan finns, det vill säga du håller den vass, medan du med en sten slipar upp en ny egg.
  • Skärpstål 31 cm, runt

    Skärpstål 31 cm, runt
  • Kyocera Slipmaskin keramiska knivar

    Kyocera Slipmaskin keramiska knivar
    Denna modell är utrustad med slipskär i diamant och är avsedd för att slipa dina keramiska knivar från Kyocera.
  • Slipbryne Keramisk 21 cm

    Slipbryne Keramisk 21 cm
  • Tamahagane Diamantskärpstav 30 cm

    Tamahagane Diamantskärpstav 30 cm
    Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny egg. Fåtalet drag räcker för att man ska kunna slipa upp en kniv som blivit slö. Handtag i greppvänligt gummi. Material: Rostfritt stål med diamantsand. Handtag i gummi.
  • Wüsthof Classic Skärpstål 26 cm

    Wüsthof Classic Skärpstål 26 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Global - Global G-38 Skärpstav diamant 26 cm

    Global - Global G-38 Skärpstav diamant 26 cm
    Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny slipyta. Fåtalet drag räcker för att du ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö.
  • MAC Keramisk Bryne 21 cm

    MAC Keramisk Bryne 21 cm
    Ett bryne av god kvalitet som funkar utmärkt till att underhålla de flesta knivar. Keramiskt bryne.Längd: 21 cm.
  • Exxent Skärpstål 26 cm, ovalt

    Exxent Skärpstål 26 cm, ovalt
  • Wüsthof Classic Ikon Skärpstål Vitt 26 cm

    Wüsthof Classic Ikon Skärpstål Vitt 26 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Zwilling - Stålbryne 26 cm

    Zwilling - Stålbryne 26 cm
    Stålbryne av högklass. Matlagningen blir mycket mer njutbar om du har nyslipade knivar.
  • Satake Diamantbryne med trähandtag

    Satake Diamantbryne med trähandtag
    Se till att alltid ha vassa knivar till hands med detta diamantbryne från japanska Satake. Det konformade diamantbrynet har ett ergonomisk handtag i hållbart trä. Skärpan uppnås tack vara industridiamanter som ger ett perfekt resultat på kort tid.Produkten är enkel att använda då det ingår tydliga instruktioner för korrekt användning på förpackningen som brynet levereras i. Den är 23 cm lång. Den stilrena designen gör att produkten gärna får ligga framme i köket.
  • Global G-38 Diamantskärpstav längd 26 cm

    Global G-38 Diamantskärpstav längd 26 cm
    För att kniven ska få en ny slipyta snabbt så används diamantbryne. Det räcker med några få drag för att man ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö. Med en keramisk skärpstav så skärper du upp den egg som redan finns, det vill säga du håller den vass, medan du med en sten slipar upp en ny egg.
  • Diamantskärpstål

    Diamantskärpstål
  • Global - Global Utbytesstav till Skärpstav G-25 + G-45

    Global - Global Utbytesstav till Skärpstav G-25 + G-45
    Utbytesstav till Global G-25 och G-45 keramiska skärpstavar. Keramiska brynen används regelbundet för att skärpa upp en egg som blivit något slö.
  • Wüsthof - Ikon Stålbryne 26 cm

    Wüsthof - Ikon Stålbryne 26 cm
    Stålbryne ur serien Ikon från Wüsthof som ser till att dina knivar som används regelbundet får en fin skärpa och vass egg. Alla knivar tappar så småningom sin skärpa, speciellt dem man använder regelbundet och detta stålbryne kan användas så ofta som det behövs. Använd brynstålet genom att dra kniven mot det några gånger per sida, och voilá kniven är skarp och redo att användas. Stålbrynet kompletteras av det läckra handtaget i afrikansk blackwood med ikoniska stålnitar.
  • Tamahagane Diamantskärpstav 26 cm

    Tamahagane Diamantskärpstav 26 cm
    Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny egg. Fåtalet drag räcker för att man ska kunna slipa upp en kniv som blivit slö. Handtag i greppvänligt gummi. Material: Rostfritt stål med diamantsand. 
  • Tamahagane - Tamahagane Skärpstav Keramisk 26 cm

    Tamahagane - Tamahagane Skärpstav Keramisk 26 cm
    För att bibehålla en vass egg är det nödvändigt att skärpa kniven med jämna mellanrum. Med Tamahaganes keramiska skärpstav kan du hålla efter din Tamahaganekniv genom att, någon gång i månaden, dra kniven över staven. Det finns både keramiska skärpstavar och skärpstavar i diamant. Diamantskärpstaven är grövre i modellen och används, vid behov, innan den keramiska skärpstaven.Vassa och skarpa knivar är både säkrare och effektivare att arbeta med. Svinn minskar och effektiviteten ökar med en kniv som skär precis där den ska. Dessutom sparar du tid, pengar och dina knivar genom att ha slipningen på plats. Men den viktigaste anledningen att se till att knivarna är vassa är ju att det är så mycket roligare att arbeta med!
  • Tamahagane Keramisk Skärpstav 26 cm

    Tamahagane Keramisk Skärpstav 26 cm
    Detta brynstål för knivar är tillverkat i Japan och kommer med livstids garanti. Den hjälper dig att slipa eggen på kniven till perfektion. Tamahagane är referensen till själva kärnan i Samuraj-svärden som inte bara är väldigt vassa utan även otroligt solida. De finaste materialen har använts från Hitachi/ Takefu Stålverk och standarden på Tamahaganes produkter är världskänd.
  • Fiskars Essential Skärpstål 20 cm

    Fiskars Essential Skärpstål 20 cm
    Ett praktiskt skärpstål från Fiskars.Essential är en serie innefattande knivar, saxar, redskap och kokkärl. Varje objekt är specifikt designade för att vara så funktionella och praktiska som möjligt för ett så rimligt pris som möjligt. Essential är alltså optimal för dig som letar efter de mest nödvändigaste redskapen, utan att behöva spendera en förmögenhet. Skärpstålet går ej att diska i maskin.  Material: Rostfritt Stål.Bladlängd: 20 cm.
  • Essential skärpstål 20 cm

    Essential skärpstål 20 cm
  • Fiskars - Functional Form Skärpstål 20cm

    Fiskars - Functional Form Skärpstål  20cm
    Ett skärpstål är något varje hem borde ha. Fiskars skärpstål med Softgriphandtag, tillverkat i rostfritt stål, med en bladlängd på 20 cm och HRC 53. Tål maskindisk.Fiskars serie Functional Form ger dig praktiska lösningar för vardagligt bruk i köket. Produkterna är tillverkade för att vara lätta att använda, enkla att rengöra och smidiga att förvara. I Functional Form sortimentet hittar du ett brett utbud av knivar, saxar, bestick och köksredskap.
  • Anders Petter - Backaryd Skärpstål 23 cm

    Anders Petter - Backaryd Skärpstål 23 cm
    Skärpstål i rostfritt stål hjälper dig att hålla knivens egg vass för din dagliga användning. Backaryds skärpstål rekommenderas till alla knivar från Anders Petter.Backaryd är serien för dig som vill ha stilren, modern design utan att behöva göra avkall på funktion. Redskapen är effektiva, pålitliga och slitstarka. Lika trevliga att se på som att använda, oavsett om det är vardag eller fest.
  • Zwilling Keramiskt bryne

    Zwilling Keramiskt bryne
    Keramiskt bryne i svart från Zwilling som tillåter en lätt och fin slipning av dina knivar.
  • Wüsthof Classic Ikon Skärpstål Svart 26 cm

    Wüsthof Classic Ikon Skärpstål Svart 26 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.  Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.