Knivset » Slipning » Brynen

Märken på brynen & skärpstavar:

Brynen & skärpstavar

Med ett bryne kan du hålla din kökskniv vass och skarp länge. Det finns många bra skärpstavar att köpa på nätet. Vi har här samlat ihop allt från diamantbrynen till keramiska och skärpstål.

Se alla: Diamantbrynen | Keramiska brynen | Brynen av stål

  • Global G-74 Keramisk Skärpstav 22 cm

    Global keramisk skärpstav G-74 22 cm. Håll eggen skarp genom att med jämna mellanrum använda skärpstav. Har kniven blivit slö, så används slipsten.
  • Morakniv Classic 1891 Skärpstål 24 cm Svart

    Med en slipstav får du vassare och längre hållbarhet på dina knivar. Skärpstål Classic är 24 cm lång och är ett smidigt polerstål som ger knivseggen maximal skärpa genom att rikta upp kanten. Med sin grövre sida på stålet används för slipning när eggen är mer slitet. Tänk på att avsluta skärpningen med den finare polerade sidan.   Längd: 24 cm.Färg på trähandtaget: Svart.
  • Kitchen IQ Knivslip 2-steg Elite

    Mångsidig manuell knivslip från Kitchen IQ. Håll dina knivar i trim med några få drag i knivslipen. Slipen erbjuder två etapper, grov och fin, för slipning av både rak- & vågtandade knivar samt två etapper för Santoku-knivar med tunnare egg, där ingår bl .a. många asiatiska och japanska knivar. Den grova slipningen har förinställda diamantstavar som snabbt slipar kniven i rätt vinkel varje gång. Den fina slipningen har keramiska stenar som ger kniven en riktig skärpa med en perfekt knivegg som slutresultat. Knivslipen fungerar utmärkt till både europeiska och asiatiska knivar samt knivar med vågtandad egg.
  • Fiskars Functional Form Skärpstål

    Fiskars knivserie Functional Form är som namnet antyder, funktion och form i ett smakfullt samspel. De svarta skaften är utformade för att ligga mjukt men ändå stadigt i handen.  Bladen är gjorda i rostfritt stål som ger en bra uthållighet till knivarna. Det finns en kniv som är skräddarsydd för varje ändamål inom Functional Form-serien för att göra tiden som spenderas i köket både roligare och effektivare. Knivarna är även enkla att rengöra då de tål maskindisk. SkärpstålKnivarna ska helst slipas en gång varje månad för att hålla sig ordentligt vassa. 
  • Exxent Skärpstål diamant 26cm, ovalt

    Exxent Skärpstål diamant 26cm, ovalt från Exxent
  • Sabatier Trompette Skärpstål

    Sabatier Trompette Skärpstål från Sabatier Trompette
  • Satake Diamantbryne

    Satake diamantbryne är ett enkelt diamantbryne som ger kniven sin ursprungliga skärpa. Brynet fungerar på alla knivar gjorda av stål, keramik och titan. På förpackningen finns en tydlig användningsinstruktion. Knivhållare ingår i förpackningen, som passar för alla knivblad som är bredare än 3 cm. Om du ska slipa ett smalare knivblad är det bra att använda en handduk som stöd. Vi rekommenderar en slipvinkel på 10-15 grader. 
  • Global G-38 Diamantskärpstav längd 26 cm

    För att kniven ska få en ny slipyta snabbt så används diamantbryne. Det räcker med några få drag för att man ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö. Med en keramisk skärpstav så skärper du upp den egg som redan finns, det vill säga du håller den vass, medan du med en sten slipar upp en ny egg.
  • Skärpstav Keramiskt Runt 25 cm

    En keramisk skärpstav för alla typer av knivar.Längd på staven 25 cm.Total längd 37 cm.Ergonomiskt handtag med ett hål för att kunna hänga upp staven. 
  • Wüsthof Classic Ikon Skärpstål Vitt 26 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Wüsthof Classic Skärpstål 26 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Mac Keramisk Bryne 21 cm

    Ett bryne av god kvalitet som funkar utmärkt till att underhålla de flesta knivar. Keramiskt bryne.Längd: 21 cm.
  • G-38 Skärpstav 26 cm diamant

    Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny slipyta. Fåtalet drag räcker för att man ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö.
  • Mighty Keramiskt bryne 21 cm

    Keramiskt bryne ur serien Mighty från Mac. Använd för att skärpa upp din kniv som blivit slö.
  • Keramisktbryne 23 cm

    Även den bästa kniven kommer att förlora skärpan med tiden. Med slipningsverktyg från Zwilling och rätt teknik är detta inte ett problem. Få din kniv att kännas som ny igen med ett bryne av kvalité.
  • Chef's Choice EdgeCrafter Skärpstål oval

    Chef's Choice EdgeCrafter Skärpstål oval från Chef's Choice
  • Victorinox Slipstål, kök, 27 cm, runt medelfin, svart plasthandtag

    Victorinox Slipstål, kök, 27 cm, runt medelfin, svart plasthandtag från Victorinox
  • Fiskars Functional Form Skärpstål

    Fiskars Functional Form Skärpstål från Fiskars
  • Victorinox Slipstål hushåll, 20 cm, oval medelfin, ljust trähandtag

    Victorinox Slipstål hushåll, 20 cm, oval medelfin, ljust trähandtag från Victorinox
  • Exxent Skärpstål 31 cm, runt

    Exxent Skärpstål 31 cm, runt från Exxent
  • Fiskars Essential skärpstål 20 cm

    Fiskars Essential skärpstål 20 cm från Fiskars
  • Backaryd Knivslip

    Lätt och smidig knivslip med två olika brynen, ett keramiskt bryne och ett diamantbryne. Det keramiska brynet kan användas efter varje gång du skurit något med kniven, för att underhålla knivens skärpa. Diamantbrynen används enbart när kniven blivit slö, då den slipar kniven på djupet.
  • Knivslip 2 steg justerbar

    Justerbar knivslip där du enkelt med ratten kan ställa in den slipvinkel som du önskar. Välj mellan 14-24 graders slipvinkel. Kan användas till alla typer av knivar både europeiska och japanska knivar samt till både raka och vågtandade knivar. Slipen vann The Red Dot Design-Award 2013 för Bästa produktdesign 2013. Den grova slipningen har förinställda diamantstavar som snabbt slipar kniven i rätt vinkel varje gång. Den fina slipningen har keramiska stenar som ger kniven en riktig skärpa med en perfekt knivegg som slutresultat.
  • Master Class Skärpstål 2 steg 20 cm

    Master Class Skärpstål 2 steg 20 cm från Master Class
  • Victorinox diamantbryne 146 mm

    Victorinox diamantbryne 146 mm bryner med schweizisk precisionDet här diamantbrynet från Victorinox ser snabbt och effektivt till att dina knivar återfår sin skärpa. Ett diamantbryne är en av de hårdaste brynen du kan hitta. Oavsett om du har hårda japanska knivar eller de lite mjukare knivarna från Europa fungerar ett diamantbryne utmärkt när du ska vässa dina köksknivar. Storlek 146 mm med slipyta 88 mm.Att bryna sin knivar är bra eftersom det både gör din kökskniv mer effektiv och den bli säkrare eftersom det minskar risken att slinta. Ska man vara petig så ska kökskniven brynas varje gång du ska använda den men om du gör det en gång i veckan så har du vunnit mycket.Victorinox är mest känd för den klassiska schweiziska armékniven som tillverkades redan i slutet av 1800-talet. Idag är företaget globalt och verkar inom sex olika produktområden, där armékniven förblir kärnprodukten. Victorinox fokuserar på tradition, kvalitet och innovation.
  • Exxent diamantbryne

    Exxent diamantbryne när du vill bryna dina köksknivarDet här är ett brynstål som snabbt och effektivt ser till att dina köksknivar återfår sin skärpa. Ett diamantbryne är en av de hårdaste brynen du kan hitta. Det här från Exxent är framtagen till proffs men fungerar självklart fint i alla köksmiljöer. Oavsett om du har hårda japanska knivar eller de lite mjukare knivarna från Europa fungerar ett diamantbryne utmärkt när du ska vässa dina köksknivar. Keramiska knivar ska däremot inte slipas med diamantbrynen. Kom ihåg att ett bryne bryner din egg dvs underhåller den och det är något du bör göra varje gång du ska använda kniven. När knivens egg inte längre gå att få tillräckligt vass så är det dags att slipa kniven och det göra man med en slipsten.Exxents produktsortiment är synonymt med stilren, funktionell, svensk design och kvalitet. De är rejäla och tåliga för att klara det höga tempot och den tuffa vardagen i ett professionellt kök. Något som gjort Exxent till en favorit hos många kockar.
  • MAC Keramiskt bryne

    MAC Keramiskt bryne passar de allra flesta knivarDet här brynet från japanska MAC är tillverkad i ett keramiskt material och används för det dagliga underhållet av dina köksknivars eggar. Brynet har en längd på 21 cm och har utrustat med ett snyggt trähandtag där det också finns en ögla för upphängning. Till skillnad från ett stålbryne som bara kammar till kniveggen så slipar detta keramiska bryne eggen. Dock är det mycket lite material som försvinner. Om du underhåll din kökskniv regelbundet så behöver du inte göra den stora slipningen av eggen lika ofta. En sådan göras med hjälp av riktiga slipstenar och syftar till att bygga upp eggen på nytt. MAC keramiskt bryne kan med fördel användas till att knivar med stålblad. För knivar med keramiskt blad så bör man använda ett bryne i diamant.
  • Global Diamant Utbytesstav till G-38

    Utbytesstav till Global G-38 diamantslipstav.
  • Fiskars Essential Skärpstål 20 cm

    Ett praktiskt skärpstål från Fiskars.Essential är en serie innefattande knivar, saxar, redskap och kokkärl. Varje objekt är specifikt designade för att vara så funktionella och praktiska som möjligt för ett så rimligt pris som möjligt. Essential är alltså optimal för dig som letar efter de mest nödvändigaste redskapen, utan att behöva spendera en förmögenhet. Skärpstålet går ej att diska i maskin.  Material: Rostfritt Stål.Bladlängd: 20 cm.
  • G-39 Skärpstav 30cm diamant

    Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny slipyta. Fåtalet drag räcker för att man ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö.
  • G-45 Skärpstav 24 cm keramisk

    Keramiskt bryne som används regelbundet för att skärpa upp en egg som blivit något slö.
  • Victorinox Skärpstål diamant oval 23 cm

    Victorinox Skärpstål diamant oval 23 cm från Victorinox
  • Victorinox Skärpstål slaktknivar 30 cm

    Victorinox Skärpstål slaktknivar 30 cm från Victorinox
  • Victorinox Slipstål 18 cm rund medelfin

    Victorinox Slipstål 18 cm rund medelfin från Victorinox
  • Brabantia Profile Slipstål 33,5 cm

    Brabantia Profile Slipstål 33,5 cm från Brabantia
  • G-74 Skärpstål 22cm keramiskt

    Keramiskt bryne som används regelbundet för att skärpa upp en egg som blivit något slö.
  • Tamahagane Keramisk Skärpstav 26 cm

    Detta brynstål för knivar är tillverkat i Japan och kommer med livstids garanti. Den hjälper dig att slipa eggen på kniven till perfektion. Tamahagane är referensen till själva kärnan i Samuraj-svärden som inte bara är väldigt vassa utan även otroligt solida. De finaste materialen har använts från Hitachi/ Takefu Stålverk och standarden på Tamahaganes produkter är världskänd.
  • SATAKE Keramiskt Bryne 24 cm

    SATAKE Keramiskt Bryne 24 cm från SATAKE
  • SATAKE Keramiskt Bryne 12 cm

    SATAKE Keramiskt Bryne 12 cm från SATAKE
  • Carl Mertens Taglio Diamantbryne

    Carl Mertens Taglio Diamantbryne från Carl Mertens
  • Ronneby Bruk Skärpstål 20 cm

    Ronneby Bruk Skärpstål 20 cm från Ronneby Bruk
  • Tamahagane Diamantskärpstav 30 cm

    Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny egg. Fåtalet drag räcker för att man ska kunna slipa upp en kniv som blivit slö. Handtag i greppvänligt gummi. Material: Rostfritt stål med diamantsand. Handtag i gummi.
  • Global G-39 Diamantskärpstav längd 30 cm

    Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny slipyta. Fåtalet drag räcker för att man ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö.  Material: Rostfritt stål med diamantpulver. Handtag i rostfritt stål. Förutom Globals fantastiska knivar så ingår även en mängd andra produkter i Globals breda sortiment, i detta finner vi bland annat en hel del slipverktyg. Det finns många olika sätt att slipa och skärpa sina knivar, du kan antingen använda en keramisk skärpstav, en diamatskärpstav eller varför inte slipa knivarna traditionellt mot en sten? Med en keramisk skärpstav så skärper du upp den egg som redan finns, det vill säga du håller den vass, medan du med en sten slipar upp en ny egg. 
  • Wüsthof Classic Ikon Skärpstål Svart 26 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.  Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Wüsthof Ikon Skärpstål 26 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Ikon är lite av ett flaggskepp bland Wüsthofs knivserier. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är gjorda av grenadilleträ som är ett av världens hårdaste träslag. De är utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. Knivarna i Ikon-serien går inte att diska i maskin.
  • Ulf Wagner, Diamantbryne 23cm

    Gör din kniv skärpt på bara några få drag med detta diamantbryne från Ulf Wagner. En 23 cm lång diamantbrynstav för att bibehålla skarphet på dina knivar. Diamantbrynet ger dina knivar en ny slipyta och gör eggen skarp, samtidigt som den är en snygg designdetalj i ditt kök med sitt vackra mikartahandtag och stilrena stav. Skärpstaven består av en kärna av rostfritt stål med diamantpulver. Tack vare det hårda diamantpulvret både slipar den bättre samt håller längre än motsvarande keramiska bryne.   Material: Rostfritt stål, mikarta.  Längd: 23 cm  
  • Morakniv Classic 1891 Skärpstål 24 cm Röd

    Vårt 24 cm långa Skärpstål Classic är ett smidigt polerstål som ger knivseggen maximal skärpa genom att rikta upp kanten. Det finns en grövre sida på stålet som används för slipning när eggen är mer sliten. Kom ihåg att avsluta skärpningen med den finare, polerade sidan. Att återskärpa dina knivar så att de alltid är vassa ger bättre förutsättningar i köket. Inte minst för att det är säkrare och enklare att arbeta med en vass kniv.  Dessutom kan du använda knivarna längre, vilket hjälper såväl ekonomi som miljö. Längd: 24 cmFärg på trähandtaget: Röd 
  • Diamantbryne 26cm

    Även den bästa kniven kommer att förlora skärpan med tiden. Med slipningsverktyg från Zwilling och rätt teknik är detta inte ett problem. Få din kniv att kännas som ny igen med ett bryne av kvalité.
  • SATAKE Diamantbryne med stöd

    SATAKE Diamantbryne med stöd från SATAKE
  • Nordkök Diamantbryne KOBE II

    Nordkök Diamantbryne KOBE II från Nordkök
  • Nordkök Porslinsbryne KOBE II

    Nordkök Porslinsbryne KOBE II från Nordkök
  • MAC Keramiskt bryne 21 cm

    MAC Keramiskt bryne 21 cm från MAC