Skärpstål

För att en kökskniv, sax eller andra vassa verktyg ska hålla sin egg vass behövs underhållspolering. Ett skärpstål (även kallat slipstål, stålbryne, brynstål) är därför något du bör införskaffa om du vill kunna räta upp knivseggen.

Bra brynstål online

Vi listar utvalda brynstål från flera av de ledande tillverkarna av slipprodukter. Ett bra brynstål får din kniv att kännas vassare men för att ta fram ny egg behöver du ta till en slipsten.

Populärt inom skärpstål

 • Chef's Choice Chef´sChoice Skärpstål EdgeCrafter Diamant

  Chef's Choice Chef´sChoice Skärpstål EdgeCrafter Diamant
  Den fantastiska M416 EdgeCrafter från Chef'sChoice är det mest avancerade skärpstålet i världen! Detta ovalformade stål, bestruken med de högkvalitativa Chef'sChoice diamantstavarna, slipar din knivs egg till perfektion. Den ovala formen låter en större yta av kniven slipas samtidigt. Skärpstålet ligger bekvämt och välbalanserat i handen tack vare sitt non-slip handtag. Stålet går att användas av både höger- och vänsterhänta.Längd: 30,5 cm
 • Wüsthof Classic Skärpstål 26 cm

  Wüsthof Classic Skärpstål 26 cm
  Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
 • Wüsthof Ikon Skärpstål 26 cm

  Wüsthof Ikon Skärpstål 26 cm
  Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Ikon är lite av ett flaggskepp bland Wüsthofs knivserier. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är gjorda av grenadilleträ som är ett av världens hårdaste träslag. De är utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. Knivarna i Ikon-serien går inte att diska i maskin.
 • Skärpstål 31 cm, runt - Exxent

  Skärpstål 31 cm, runt - Exxent

Fler tips på skärpstål

 • Victorinox Slipstål diamant oval Medelfin 26 cm Svart

  Victorinox Slipstål diamant oval Medelfin 26 cm Svart
  Victorinox Slipstål diamant oval Medelfin 26 cm Svart
 • Hexclad Hexclad skärpstål 23 cm Rostfritt stål-grön

  Hexclad Hexclad skärpstål 23 cm Rostfritt stål-grön
  Hexclad Hexclad skärpstål 23 cm Rostfritt stål-grön
 • Giesser PremiumCut Chefs No 1 skärpstål Tree of life

  Giesser PremiumCut Chefs No 1 skärpstål Tree of life
  Giesser PremiumCut Chefs No 1 skärpstål Tree of life
 • Zwilling Zwilling slipstål diamant 26 cm

  Zwilling Zwilling slipstål diamant 26 cm
  Zwilling Zwilling slipstål diamant 26 cm
 • Ronneby Bruk Inox skärpstål Rostfritt stål-Micarta

  Ronneby Bruk Inox skärpstål Rostfritt stål-Micarta
  Ronneby Bruk Inox skärpstål Rostfritt stål-Micarta
 • Keramiskt skärpstål - räfflad yta

  Keramiskt skärpstål - räfflad yta
  Keramiskt skärpstål - med partiella spår - Längd:273mm - Diameter.:16mm - Skärpstålet har en delvis räfflad yta - Hårdhet: 8 Mohs - Stålkärna, ökar förmågan att motstå slag Ett keramiskt skärpstål väger mindre än traditionella skärpstål och diamantskärpstål vilket gör arbetet behagligare. Hårdheten hos det keramiska skärpstål är mycket hög och det är därför väldigt effektivt när det kommer till att räta upp eggen och samtidigt kan man
 • De Buyer Quintum skärpstål med knivslip Svart

  De Buyer Quintum skärpstål med knivslip Svart
  De Buyer Quintum skärpstål med knivslip Svart
 • Zwilling Zwilling slipstål keramisk 23 cm

  Zwilling Zwilling slipstål keramisk 23 cm
  Zwilling Zwilling slipstål keramisk 23 cm
 • Chef's Choice Skärpstål EdgeCrafter Diamond Hone oval 12 46x25 cm

  Chef's Choice Skärpstål EdgeCrafter Diamond Hone oval 12 46x25 cm
  Chef's Choice Skärpstål EdgeCrafter Diamond Hone oval 12 46x25 cm
 • Yaxell Yaxell keramisk skärpstål 27 cm

  Yaxell Yaxell keramisk skärpstål 27 cm
  Yaxell Yaxell keramisk skärpstål 27 cm
 • Fiskars Functional Form Skärpstål 28 Cm - Knivslipar, slipstål & brynen Plast Svart

  Fiskars Functional Form Skärpstål 28 Cm - Knivslipar, slipstål & brynen Plast Svart
  Skärpstålet från Fiskars är tillverkat av japanskt rostfritt stål med ett bekvämt, ergonomiskt handtag. Skärpstålet har en imponerande prestanda för att hålla dina knivar vassa. Om skärpstålet från Fiskars- Bekvämt, ergonomiskt handtag.- Användarvänlig design.- Från kollektionen Functional Form. Skötselråd för skärpstålet- Kan diskas i maskin men handdisk rekommenderas. Shoppa Knivslipar, slipstål & brynen och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Fiskars Functional Form skärpstål 20 cm

  Fiskars Functional Form skärpstål 20 cm
  Fiskars Functional Form skärpstål 20 cm
 • Victorinox Slipstål Medelfin 25 cm Svart

  Victorinox Slipstål Medelfin 25 cm Svart
  Victorinox Slipstål Medelfin 25 cm Svart
 • Keramiskt skärpstål - Blank yta

  Keramiskt skärpstål - Blank yta
  Keramiskt skärpstål - Längd:273mm - Diameter:16mm - Hårdhet: 8 Mohs - Stålkärna Ett keramiskt skärpstål har en lägre vikt än traditionella strykstål och diamantstrykstål, vilket gör arbetet behagligare. Hårdheten på det keramiska skärpstålet är mycket högt och det är därför mycket effektivt när det kommer till att ræta upp och ge eggen en mild slipning. CIBUMIC keramiska strykstål har en kärna av stål som ökar strykstålets förmåga att motstå

Så använder du ett skärpstål

I ett videoklipp från Sundqvist uppladdat på Youtube visar VD Daniel hur man håller skärpan på sina knivar med ett skärpstål.