Våtslipstenar

Den som klarar av tekniken med våtslipning får supervassa knivar. Här finns förslag på våtslipstenar från flera olika märken. Gillar du japanska stenar kan vi rekommendera Satake eller Naniwa.

Tips på våtslipsten för knivar

I översikten nedan är det blandat våtstenar från olika märken. Vill du jämföra stenar från ett och samma märke kan du välja det i droplisten ovanför. Förutom slipstenar hittar du också slipstöd som gör det enklare att hålla rätt vinkel när du slipar.

Populärt inom våtslipstenar

Fler tips på våtslipstenar

 • Chroma Type 301 Slipstöd till Våtsten 2-pack

  Chroma Type 301 Slipstöd till Våtsten 2-pack
  Detta är ett tillbehör till våtstenarna i Chroma Type 301 serien. Det blir enklare att slipa dina knivar med dessa stöden som finns i två storlekar, en för bladlängder upp till 15 cm och en för bladlängder över 15 cm. Slipstödet hjälper dig att hålla rätt vinkel mellan knivblad och slipsten samt att hålla eggen rak.
 • Satake Våtsten 240 Grit

  Satake Våtsten 240 Grit
  Denna våtsten är avsedd för reparation av skador i knivens egg. Stenen ger en din kniv en bra grundslipning. Slipstenens finhetsgrad är 240 grit.
 • Chroma type 301 Design by F. A Porsche Slipstöd till våtsten 2 st

  Chroma type 301 Design by F. A Porsche Slipstöd till våtsten 2 st
  Ett paket med två stycken slipstöd - en för knivar med en bladlängd upp till 15 cm och en för över 15 cm. Slipstödet hjälper dig att hålla rätt vinkel mellan knivbladet och slipstenen och säkerställer att eggen hålls rätt. Specifikationer:- 2 st slipstöd för olika bladlängder.- Hjälper dig att få korrekt slipvinkel på 10-15°. 
ilead