Våtslipstenar

Den som klarar av tekniken med våtslipning får supervassa knivar. Här finns förslag på våtslipstenar från flera olika märken. Gillar du japanska stenar kan vi rekommendera Satake eller Naniwa.

Tips på våtslipsten för knivar

I översikten nedan är det blandat våtstenar från olika märken. Vill du jämföra stenar från ett och samma märke kan du välja det i droplisten ovanför. Förutom slipstenar hittar du också slipstöd som gör det enklare att hålla rätt vinkel när du slipar.

Populärt inom våtslipstenar

 • Våtsten kombo 1000/3000 grit

  Våtsten kombo 1000/3000 grit
 • Slipstöd till våtsten

  Slipstöd till våtsten
 • Våtslipsten 300/1000

  Våtslipsten 300/1000
 • Slipkurs med våtslipsten, Steg 1

  Slipkurs med våtslipsten, Steg 1
  Lär dig slipa knivar som ett proffs - av ett riktigt proffs! Gå kurs hos Pigge Knivgeek Hall och lär dig hur du ska göra för att få dina knivar riktigt, riktigt vassa. Pigge blev, som den andra västerlänningen någonsin, certifierad slipare på våtsten i Knivmekkat Seki i Japan 2012 och slipar knivar till kockar, restauranger och privatpersoner (exempelvis åt våra kunder på KitchenLab). Kursen är två-tre timmar lång och äger rum på Upplandsgatan 57 hos Japanese Knife Company. Efter köpet får du ett presentkort, där det också finns kontaktuppgifter för att boka datum för kursen.

Fler tips på våtslipstenar

 • Våtslip med 3 hjul - Tamahagane

  Våtslip med 3 hjul - Tamahagane
  En keramisk vattenslip är ett snabbt och säkert sätt att slipa dina knivar på. Fyll med vatten och dra några drag i slipspringorna så blir din knivegg så gott som ny. Har tre sliphjul, grovt, medium och fint. Med en keramisk vattenslip slipar du snabbt och enkelt upp eggen på dina favoritknivar. Lyft plastluckan, fyll på med ljummet vatten och dra några gånger fram och tillbaka över de tre hjulen för att väcka liv i en slö kniv. Hjulen är av keramik - det hårdaste materialet som finns efter diamant, vilket garanterat ett vasst resultat för dina stålknivar. Hjulen är i tre grovlekar, med det grövsta närmast handtaget. Material: Plast med keramiska hjul
 • Våtslip med 2 hjul för Global

  Våtslip med 2 hjul för Global
 • Våtsten 240 Grit

  Våtsten 240 Grit
 • Slipstöd till våtslipsten, 2 st för olika bladlängder

  Slipstöd till våtslipsten, 2 st för olika bladlängder
  I förpackningen ingår 2 st slipstöd, en för bladlängder kortare än 15 cm och en annan för bladlängder längre än 15 cm. Slipstödet hjälper dig att hålla rätt vinkel mellan knivblad och slipsten. Dessutom är det en hjälp för att bibehålla eggen rak. 2 st slipstöd, för olika bladlängder Hjälper till att få en rät slipvinkel på 10°-15°
 • Våtslipsten 1000/6000

  Våtslipsten 1000/6000
 • Dressing stone för våtslipsten - Naniwa

  Dressing stone för våtslipsten - Naniwa
  Slipstenar har en förmåga att få en ojämn, inte helt plan yta efter att man slipat på dem ett tag. Med Naniwas dressing stone kan du polera upp ytan på våtstenen så att den blir som ny! Mått: 67 x 50 x 32 Bör kompletteras med Naniwas flattening stone för bäst resultat.
 • Våtslipsten 6000 grit - Tamahagane

  Våtslipsten 6000 grit - Tamahagane
  Hur får man en kniv att bli riktigt vass? Jo, genom att slipa kniven på våtsten! Den här slipstenen från japanska Tamahagane har ett gritvärde på 6000, vilket innebär att det är en väldigt finkornig sten. Perfekt när du vill fina upp eggen lite, eller att använda efter att ha slipat kniven mot en grövre sten innan.
 • Våtslipsten 240 grit, Satake

  Våtslipsten 240 grit, Satake
  En sten för reparation av skador i knivens egg. Ger en grundslipning men inte en vass egg. Används för: Grundslipning och reparation Satakes slipstenar är färgkodade, för att tydliggöra vilken grit stenen har. Förpackningen har samma färg som stenen och det framgår tydligt på förpackningen vilken grit stenen har. Slipstenar kan liknas vid sandpapper. De graderas i olika finhetsgrader, s.k. grit. Syftet med slipningen avgör vilken slipsten som skall användas. Ladda ner instruktion och slipguide här.
 • Våtsten 10 000 grit

  Våtsten 10 000 grit
 • Våtslipsten 400/2000 grit - Tamahagane

  Våtslipsten 400/2000 grit - Tamahagane
  Hur får man en kniv att bli riktigt vass? Jo, genom att slipa kniven på våtsten! Den här kombinationsslipstenen från japanska Tamahagane har gritvärden på 400 och 2000, vilket innebär att den har en lite grövre och en lite finare sida. Slipa först mot den grövre sidan och sedan mot den fina sidan för bästa resultat.
 • Våtslipsten 1200 grit - Satake

  Våtslipsten 1200 grit - Satake
  Våtsten som hjälper dig att ge kniven skärpa. Stenen har 1200 grit, vilket är medelgrovt, och bör kombineras med en sten med 3000 grit för att ge eggen en fin finish i skärpan. Slipstenar graderas i olika grit, d.v.s. finhetsgrader. Syftet med slipningen avgör vilken grit du bör välja. Satakes slipstenar är färgkodade för att tydliggöra vilken grit stenen har. För att göra det ännu enklare har förpackningen samma färg som stenen. Finhetsgrad: 1200 grit Fabrikat: Satake
 • Våtsten 13 000 grit

  Våtsten 13 000 grit
 • Våtslipsten 300/1000 grit - KAI Shun

  Våtslipsten 300/1000 grit - KAI Shun
  Hur får man en kniv att bli riktigt vass? Jo, genom att slipa kniven på våtsten! Den här kombinationsslipstenen från japanska KAI har gritvärden på 300 och 1000, vilket innebär att den har en grov och en finare sida. Slipa först mot den grövre sidan och sedan mot den fina sidan för bästa resultat.
 • Våtslip med 2 hjul - Global

  Våtslip med 2 hjul - Global
  Våtslip med två keramiska hjul från Global. Sliphjulen består av ett grövre och ett lite finare, som tillsammans ger en snabb och effektiv slipning av din kniv – några enkla drag över hjulen och kniven är som i nyskick!
 • Våtslipsten 2000 grit - Tamahagane

  Våtslipsten 2000 grit - Tamahagane
  Hur får man en kniv att bli riktigt vass? Jo, genom att slipa kniven på våtsten! Den här slipstenen från japanska Tamahagane har ett gritvärde på 2000, vilket innebär att det är en mediumkornig sten. Perfekt när du vill fina upp eggen lite, eller att använda efter att ha slipat kniven mot en grövre sten innan.
 • Våtslip PLUS 3 MC-550

  Våtslip PLUS 3 MC-550
 • Våtslipsten 13000 grit - Satake

  Våtslipsten 13000 grit - Satake
  Slipsten som ger extrem finish. Kan användas för att polera och underhålla redan vassa knivar. Bör användas i kombination med grövre slipsten på minst 3000 grit. Slipstenar graderas i olika grit, d.v.s. finhetsgrader. Syftet med slipningen avgör vilken grit du bör välja. Satakes slipstenar är färgkodade för att tydliggöra vilken grit stenen har. För att göra det ännu enklare har förpackningen samma färg som stenen. Finhetsgrad: 13000 grit
 • Våtslipsten dubbelsidig, 1000/3000 grit - Naniwa

  Våtslipsten dubbelsidig, 1000/3000 grit - Naniwa
  Dubbelsidig våtsten från japanska Naniwa med en halvfin sida med 1000 grit och en ännu finare sida med 3000 grit. Passar perfekt när du behöver vill få till en extra vass och beständig skärpa. Blöt stenen innan användning.
 • Chroma type 301 Design by F. A Porsche Slipstöd till våtsten 2 st

  Chroma type 301 Design by F. A Porsche Slipstöd till våtsten 2 st
  Ett paket med två stycken slipstöd - en för knivar med en bladlängd upp till 15 cm och en för över 15 cm. Slipstödet hjälper dig att hålla rätt vinkel mellan knivbladet och slipstenen och säkerställer att eggen hålls rätt. Specifikationer:- 2 st slipstöd för olika bladlängder.- Hjälper dig att få korrekt slipvinkel på 10-15°. 
 • Våtslip med 2 hjul Svart/Rostfritt Stål

  Våtslip med 2 hjul Svart/Rostfritt Stål
 • Våtslipsten 3000 grit - Satake

  Våtslipsten 3000 grit - Satake
  Våtsten från Satake som hjälper dig att ge knivarna en fin skärpa. Gritvärde på 3000, vilket innebär att den passar bra när du vill underhålla knivar som redan är vassa eller avsluta en slipning som gjorts med grövre sten. Slipstenar graderas i olika grit, d.v.s. finhetsgrader. Syftet med slipningen avgör vilken grit du bör välja. Satakes slipstenar är färgkodade för att tydliggöra vilken grit stenen har. För att göra det ännu enklare har förpackningen samma färg som stenen. Finhetsgrad: 3000 grit
 • Våtslipsten 1500 grit - Naniwa

  Våtslipsten 1500 grit - Naniwa
  Våtsten från japanska Naniwa med gritvärde på 1500, vilket innebär att det här är en mellangrov sten som ger en bra skärpa. Blöt stenen innan användning.
 • Våtslipsten kombo 1000/3000 grit - Satake

  Våtslipsten kombo 1000/3000 grit - Satake
  Slipsten som ger kniven skärpa. En kombinationssten som behövs för den perfekta knivslipningen. Stenen är 1000 grit på ena sidan och 3000 grit på den andra. Slipstenar graderas i olika grit, d.v.s. finhetsgrader. Syftet med slipningen avgör vilken grit du bör välja. Satakes slipstenar är färgkodade för att tydliggöra vilken grit stenen har. Slipsten / Våtsten Finhetsgrad: 1000 / 3000 grit Instruktioner och manualer
 • Våtsten 3000 Grit

  Våtsten 3000 Grit
 • Våtslipsten 220 grit - Naniwa

  Våtslipsten 220 grit - Naniwa
  Våtsten från japanska Naniwa med gritvärde på 220, vilket innebär att det här är en grov sten som framförallt ska användas när kniven behöver en ny råegg eller när eggen har fått ett hack eller annan skada. Blöt stenen innan användning.
 • Våtslipsten dubbelsidig, 120/1000 grit - Naniwa

  Våtslipsten dubbelsidig, 120/1000 grit - Naniwa
  Dubbelsidig våtsten från japanska Naniwa med en grov sida med 120 grit och en finare sida med 1000 grit. Passar perfekt när du behöver slipa upp en kniv med grundligt. Blöt stenen innan användning.
 • Satake Våtsten 240 Grit

  Satake Våtsten 240 Grit
  Denna våtsten är avsedd för reparation av skador i knivens egg. Stenen ger en din kniv en bra grundslipning. Slipstenens finhetsgrad är 240 grit.
 • Våtsten 1200 Grit

  Våtsten 1200 Grit
 • Våtslip PLUS 3 med tre hjul - MinoSharp

  Våtslip PLUS 3 med tre hjul - MinoSharp
  Prisbelönt knivslip som genom sin enkla funktion skärper dina knivar i ett nafs! Några enkla drag igenom de olika hjulen och din kniv är som ny igen. Ett grovt, ett medium och ett fint hjul.
 • Våtslipsten 10000 grit, Satake

  Våtslipsten 10000 grit, Satake
  En sten som ger extra bra skärpa. Kan användas för att underhålla redan vassa knivar. Bör användas i kombination med > 1200 grit. Satakes slipstenar är färgkodade, för att tydliggöra vilken grit stenen har. Förpackningen har samma färg som stenen och det framgår tydligt på förpackningen vilken grit stenen har. Slipstenar kan liknas vid sandpapper. De graderas i olika finhetsgrader, s.k. grit. Syftet med slipningen avgör vilken slipsten som skall användas. Ladda ner instruktion och slipguide här.
 • Våtslipsten 120 grit, Satake

  Våtslipsten 120 grit, Satake
  Det här är en sten för reparation av kraftiga skador i knivens egg, samt utplaning av ojämna slipstenar. Satakes slipstenar är färgkodade, för att tydliggöra vilken grit stenen har. Förpackningen har samma färg som stenen och det framgår tydligt på förpackningen vilken grit stenen har. Slipstenar kan liknas vid sandpapper. De graderas i olika finhetsgrader, s.k. grit. Syftet med slipningen avgör vilken slipsten som skall användas. Ladda ner instruktion och slipguide här.
ileadilead