Knivslip

Med en handhållen knivslip kan du vässa alla dina köksknivar enkelt och säkert. Här listar vi tips på bra knivslipar från många olika tillverkare.

Knivslipar med krysstål eller rullslip

Modellerna kan vara antingen med krysstål genom vilket du manuellt drar kniven för att vässa (diamant) eller underhålla (keramik) eggen. Andra modeller har rullslip med en rulle som snurrar och slipar kniven. Dessa är i regel el- eller batteridrivna.

Knivslipen med dubbla skåror

Vill du hålla dina knivar vassa ofta och länge ska du satsa på en knivslip som har två brynen. Den keramiska skåran kan du använda dagligen för att underhålla knivbladet. Diamantbrynet tar du till när knivens egg börjar bli för slött och du behöver vässa den.

Populärt inom knivslip

 • Anders Petter - Backaryd Knivslip

  Anders Petter - Backaryd Knivslip
  Backaryd är en lätt och smidig knivslip från Anders Petter med två olika brynen, ett keramiskt bryne och ett diamantbryne. Det keramiska brynet kan användas efter varje gång du skurit något med kniven, för att underhålla knivens skärpa. Diamantbrynen används enbart när kniven blivit slö, då den slipar kniven på djupet.Slipvinkeln på det första steget av knipslipen (diamantbrynet) är 36 grader och slipvinkeln på det andra steget av slipen för knivar (keramiskt bryne) är 40 grader.Denna Backaryd Knivslip från Anders Petter kan slipa de flesta knivar för köket förutom sågtandade knivar, damaskusknivar och keramiska knivar.Förutom dessa typer av knivar kan resten av kökets metallknivar slipas.Backaryd är serien för dig som vill ha stilren, modern design utan att behöva göra avkall på funktion. Redskapen är effektiva, pålitliga och slitstarka. Lika trevliga att se på som att använda, oavsett om det är vardag eller fest.
 • Vulkanus VG2 Professional Knivslip

  Vulkanus VG2 Professional Knivslip
  VG2 Professional knivslip från Vulkanus ersätter den tidigare Professional-modellen och kan automatiskt justera slipvinkel. Vulkanus är kända för deras knivslipar och deras innovativa utveckling. Den nya VG2 Professional har dessutom en slipvinkel mellan 11-21 grader. Detta ger bättre slipresultat och gör dina knivar så gott som nya, utan repor och hack. Knivslipen är enkel att använda och med rätt vinkel blir dina knivar bättre och effektivare än någonsin förr. Du är snart redo att hacka grönsaker och skära fin fick och kött utan problem.VG2 Professional har en helt unik och patenterad fjäderteknologi. Den är tillverkad i rostfritt stål och håller hög kvalité som garanterar lång livslängd. Den är också lätt att underhålla och tål maskindisk.
 • Yaxell Ran Sharp Knivslip Svart

  Yaxell Ran Sharp Knivslip Svart
  RANSharp knivslip för damaskusknivar med VG-10 stål (ran och Zen) Två sliphjul med Grit 400 Både för våt och torr slipning Både symetriska och osymetriska knivar kan slipas Man kan slipa upp till 5000 gånger innan hjulen är utslitna Slipvinkeln är 35 grader Den breda öppningen skadar inte knivens yta
 • Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip Diamant 3 steg

  Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip Diamant 3 steg
  En slitstark och effektiv knivslip från det kända slipföretaget Chef´sChoice. Denna knivslipsmodell är en trestegsmodell. Det första steget skapar och underhåller grundeggen på kniven. Steg 2 förfinar grundeggen. Steg 3 polerar grundeggen. Steg 2 och 3 är de steg som används mest, steg 1 används endast när grundeggen blivit förstörd. Steg 1Skapar och underhåller grundeggen. Steg 2Förfinar grundeggen.Steg 3Polerar grundeggen.

Fler tips på knivslip

 • Fiskars Essential Roll-sharp Knivslip - Knivslipar, slipstål & brynen Svart

  Fiskars Essential Roll-sharp Knivslip - Knivslipar, slipstål & brynen Svart
  Knivslipen Roll-Sharp från Fiskars Essential-serie är väldigt lätt att använda när du ska slipa dina knivar. Den har en keramisk slipsten som ser till att knivarna håller sig vassa. Knivslipen passar både vänster och högerhänta och har en non-slip undersida för stadighet. Tål diskmaskin. Shoppa Knivslipar, slipstål & brynen och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip M1520 3 steg

  Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip M1520 3 steg
  Chef'sChoice M1520 är världens mest mångsidiga knivslip, framtagen för att skapa en extraordinärt vass egg på alla dina europeiska och asiatiska knivar. Slipen är en trestegsmodell där de två första stegen skapar och underhåller grundeggen med en slipvinkel på 15° (Asiatisk) respektive 20° (Europeisk). Det tredje och sista steget förfinar och polerar grundeggen på alla dina knivar. I det tredje steget kan du även slipa dina brödknivar. Chef'sChoice M1520 kommer att ge dina knivar en bättre geometrisk grundegg än vad den hade när den kom från fabriken. Steg 1Underhåller och skapar grundeggen med 15° slipvinkel.Steg 2Underhåller och skapar grundeggen med 20° slipvinkel.Steg 3Förfinar och polerar grundeggen. Kan även användas för att slipa tandade knivar såsom brödknivar.
 • Miyabi Toishi Pro Knivslip med Två Sliphjul - Keramisk och Diamant

  Miyabi Toishi Pro Knivslip med Två Sliphjul - Keramisk och Diamant
  Med denna knivslip med keramiska blad kan knivarna slipas lättare och bättre. Slipbladen är förhandsinställda i en speciell vinkel så att kniven alltid har rätt vinkel när du slipar den. Den diamantbelagda slipen hjälper till att få en perfekt egg på kniven så att den förblir sylvass och det keramiska bladet anslutar processen. Skaftet har ett bra silikongrepp så att du enkelt och stabilt kan slipa dina knivar. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. 
 • Vulkanus - VG2 Professional Knivslip

  Vulkanus - VG2 Professional Knivslip
  Vulkanus Professional har fört hantverket knivskärpning till en nivå av perfektion – en perfekt knivslip för både raka och tandade knivblad. Med en patenterad fjäderteknik och hög kvalitet av rostfria stålkomponenter säkerställs både lång livslängd och säkra livsmedel. Dessa funktioner, tillsammans med den robusta konstruktionen, gör denna knivslip till den perfekta slipen för kommersiella köksmiljöer såväl som i den glade amatörkockens kök. Den slipar och bryner även i samma robusta rostfria enhet.Vulkanus VG2 Professional egenskaper:- Slipa och bryn stålknivar på en och samma gång - Ger vassa blad, även för tandade knivar - Slipvinkeln anpassas efter kniven - Kan diskas i diskmaskin.
 • Adler Knivslip med 2-stegs slipning

  Adler Knivslip med 2-stegs slipning
  Praktisk 2-stegs knivslipare för slipning och polering av knivar. Tack vare Adler AD 4489 knivslip behöver du inte köpa 2 olika knivslipar, med AD 4489-vässaren får du exceptionellt skarpa knivar,&hellip:
 • Exxent Knivslip

  Exxent Knivslip
 • Rig-tig Slide-it Knivslip - Knivslipar, slipstål & brynen Kork Svart

  Rig-tig Slide-it Knivslip - Knivslipar, slipstål & brynen Kork Svart
  Den dekorativa knivslipen Slide-It från RIG-TIG by Stelton är tillverkad i kork, och är fin att låta stå framme även när den inte används. Shoppa Knivslipar, slipstål & brynen och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Sharp Reservhjul till knivslip MinoSharp MC-550

  Sharp Reservhjul till knivslip MinoSharp MC-550
  Reservhjul till MinoSharp knivslip MC-550
 • Vulkanus Pocket Basic Knivslip - Knivslipar, slipstål & brynen Plast Svart

  Vulkanus Pocket Basic Knivslip - Knivslipar, slipstål & brynen Plast Svart
  Vulkanus Pocket Basic har samma egenskaper som sina större syskon Vulkanus Classic och Vulkanus Professional - men i mindre storlek för att vara mer mobil. Genom att vända på själva knivslipen justerar du vinkeln för att matcha respektive knivs slipvinkel.Perfekt för att ta med sig ut på fältet vid jakt och fiske enligt Aftonbladets recension, där Pocket Basic knivslip belönades med 4/5 plus. Läs mer här.Enkel och tydlig grafik i fyra steg finns tryckt på knivslipen för guide till användning. Shoppa Knivslipar, slipstål & brynen och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Fiskars - Edge Knivslip Roll Sharp 16,5 cm

  Fiskars - Edge Knivslip Roll Sharp 16,5 cm
  Roll Sharp är en liten keramisk knivslip från Fiskars som är enkel att använda för både högerhänta och vänsterhänta. Slipen har en halkfri undersida som gör att den står stadigt på bänken när du använder den.
 • Global Ni Oriental Kockkniv + Knivslip - Knivslipar, slipstål & brynen Rostfritt Stål

  Global Ni Oriental Kockkniv + Knivslip - Knivslipar, slipstål & brynen Rostfritt Stål
  Kockkniven från Global har en mångsidig design med ett vasst, orientaliskt knivblad perfekt för att skära, tärna och hacka. Den har ett ergonomiskt handtag i Cromova 18 stål med eleganta prickar. Den har en medföljande knivslip med två hjul för optimerad prestanda. Om kockkniven från Global- Praktiskt set.- Kockkniv: 20 cm.- Knivslip med två hjul: 240 & 600.- Perfekt gåva till dig själv eller någon du tycker om. Skötselråd för kockkniven- Handdisk rekommenderas. Shoppa Knivslipar, slipstål & brynen och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Vulkanus Vg2 Professional Knivslip - Knivslipar, slipstål & brynen Rostfritt Stål

  Vulkanus Vg2 Professional Knivslip - Knivslipar, slipstål & brynen Rostfritt Stål
  Vulkanus VG2 Professional är version två av den hyllade Vulkanus Professional knivslip. Denna uppdaterade version har automatisk anpassad slipvinkel, 11-21 grader, för ett bättre slipresultat och grepp samt kraftigare fjädring och slipstavar.Slip och bryna din kniv utan att byta redskap med Vulkanus Professional knivslip. Utrustad med patenterad fjärderteknik i högkvalitativ rostfri design vilket ger en både säker och långlivad produkt. Tillsammans med den rustika konstruktionen passar Vulkanus Professional i kommersiella kök likväl som hemma hos amatörkocken.Egenskaper Automatisk anpassning av slipvinkel Enkel att använda Sliper och bryner dina stålknivar på samma gång Fungerar även för tandade knivar Rengör med fuktig trasa Tål maskindisk, dock ej rekommenderad som regelbunden rengöring Shoppa Knivslipar, slipstål & brynen och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Liten kniv med knivslip - MasterClass

  Liten kniv med knivslip - MasterClass
  En liten kniv med fodral som har inbyggd knivslip. Kniven passar utmärkt till frukt och grönsaker.
 • Knivslipningsset Komplett

  Knivslipningsset Komplett
 • Knivslip Diamant 3 steg EdgeSelect 120 Vit

  Knivslip Diamant 3 steg EdgeSelect 120 Vit
 • Professionell Knivslip VG2

  Professionell Knivslip VG2
 • Chefs Choice elektrisk knivslip 120

  Chefs Choice elektrisk knivslip 120
 • Exxent - Kasumi Knivslip

  Exxent - Kasumi Knivslip
  Kasumi knivslip med diamant och skärpstål, från Exxent. Den har två sliphjul; ett diamantbelagt hjul som formar eggen och ett keramiskt hjul som ger kniven en riktig skärpa. Ett måste i köket är vassa knivar och med denna knivslip är du hemma.
 • Knivslip i plast

  Knivslip i plast
  En smidig knivslip i plast som gör det enkelt att hålla knivarna vassa.
 • Chefs Choice manuell knivslip 4633

  Chefs Choice manuell knivslip 4633
 • Zwilling Sharp Pro Knivslip - Knivslipar, slipstål & brynen Plast Svart

  Zwilling Sharp Pro Knivslip - Knivslipar, slipstål & brynen Plast Svart
  Sharp Pro knivslip från Zwilling är perfekt när du behöver underhålla dina köksknivar. Knivslipen passar både höger- och vänsterhänta samt enkel nog att användas av en amatör. Växla mellan grov eller fin slipning via en liten knapp. Max slipningsvinkel på 30° är förinställd. Passar alla knivar med en mjuk egg. Shoppa Knivslipar, slipstål & brynen och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Knivslip Chef'sChoice™ M1520 2 steg EUR & Asiatisk vinkel

  Knivslip Chef'sChoice™ M1520 2 steg EUR & Asiatisk vinkel
 • Vulkanus VG2 trä Knivslip

  Vulkanus VG2 trä Knivslip
  Effektiv knivslip från Vulkanus, som slipar dina knivar till perfektion. På detta sätt har du alltid knivar med optimal skärpa nära till hands när du ska hacka, skära eller snitta i köket. VG2 knivslipen är en ny version av den ökända knivslipen som är tillverkad av valnötsträ.VG2 kan användas till både släta och tandade knivar och har en slipvinkel mellan 11-21 grader, som kan justeras automatiskt. Detta gör att du får ett bättre slipresultat. Knivslipen är dessutom enkel att använda och har en ergonomisk design. Den patenterade detaljen är av hög kvalitet och tack vare komponenterna av rostfritt stål kan du garantera att den kan användas länge.
 • Edge Roll-Sharp Knivslip Svart

  Edge Roll-Sharp Knivslip Svart
 • Knivslip

  Knivslip
  Knivslip med diamant och skärpstål
 • Knivslip Chef'sChoice 4643 2 stegs Manuell Asiatiska & Europeiska knivar

  Knivslip Chef'sChoice 4643 2 stegs Manuell Asiatiska & Europeiska knivar
 • Dorre Saga Knivslip - Knivslipar, slipstål & brynen Svart

  Dorre Saga Knivslip - Knivslipar, slipstål & brynen Svart
  Saga är en knivslip från Dorre med en smart, hopfällbar design som gör att den tar liten plats i köket. Slipvinkeln är 17 grader och det finns tre olika slipmoment – keramisk, karbid och diamantsten. Shoppa Knivslipar, slipstål & brynen och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Vulkanus Pocket Basic Knivslip

  Vulkanus Pocket Basic Knivslip
  Knivslip från Vulkanus i pocketformat som ger dina knivar sylvass egg.Tack vare det nätta pocketformatet tar knivslipen minimalt med plats, men ger ändå ett enastående resultat. På slipen, som är tillverkad i plast, finns tydliga instruktioner för hur du slipar kniven för bästa resultat. - Enkel att använda.Färg: SvartMaterial: Plast 
 • Knivslip Chef'sChoice™ 2 steg Asiatisk Vinkel Svart

  Knivslip Chef'sChoice™ 2 steg Asiatisk Vinkel Svart
 • Zwilling - V-Edge Knivslip Svart

  Zwilling - V-Edge Knivslip Svart
  Med V-Edge knivslip från tyska Zwilling har du alltid vassa knivar hemma. V-Edge slipar hela bladet jämnt, utan att riskera att skada det, och ger knivarna en professionell skärpa. Knivslipen har två inställningar: 24° och 33° slipvinkel.
 • Smith - Knivslip 2-steg justerbar vinkel 14-24 grader

  Smith - Knivslip 2-steg justerbar vinkel 14-24 grader
  Med denna lilla smarta knivslip från Smith är slöa knivar ett minne blott. Diamantklingor (i öppningen märkt COARSE) tar bort hack och ojämnheter från bladet, och de keramiska stängerna (i öppningen märkt FINE) används för den sista eggslipningen. Allt med några få drag. För köksknivar med slätt blad. Med halkskydd i botten. - Justerbara skärpningsvinklar på 15, 20 och 25 grader- Patenterad kantgreppsfunktion möjliggör att slipa kniven på kanten av bordet eller bänkskivan - förhindrar spetsen på större knivar att repa ytan- Justerbara diamantslipstänger- Justerbara keramiska skärpstänger- Liten och kompakt för enkel förvaring
 • Pocket Knivslip

  Pocket Knivslip
 • Knivslip Diamant 3 steg EdgeSelect 120 Vit

  Knivslip Diamant 3 steg EdgeSelect 120 Vit
 • Knivsliphandtag Victorinox

  Knivsliphandtag Victorinox
 • Victorinox Knivslip Handtag

  Victorinox Knivslip Handtag
  Smidig knivslip från Victorinox som är enkel att använda.
 • Miyabi - Toishi Pro Knivslip 2 hjul Svart

  Miyabi - Toishi Pro Knivslip 2 hjul Svart
  Keramisk knivslip från Miyabi som enkelt ser till att dina knivar håller skärpan. Slipbladen är förinställda i en speciell vinkel så att kniven alltid har rätt vinkel när du slipar den. Den diamantbelagda slipen hjälper till att få en perfekt egg på kniven så att den förblir sylvass och det keramiska bladet anslutar processen. Skaftet har ett bra silikongrepp så att du enkelt och stabilt kan slipa dina knivar.
 • Robert Welch Signature Introductory Startset med 2 Knivar och 1 Knivslip

  Robert Welch Signature Introductory Startset med 2 Knivar och 1 Knivslip
  Robert Welch Signature Introductory är 3-delat set som innehåller en 14 cm kockkniv, en 10 cm grönsakskniv och en knivslip som ser till att hålla dina knivar riktigt skarpa. De prisade Signature-knivarna är tillverkade i tyskt rostfritt stål med ett ergonomiskt DuPont-handtag. Signature Knife Sharpener är specialdesignad till att slipa knivbladet så att det upprätthåller en 15 graders-vinkel. Den har ett ergonomiskt designat plasthandtag med en glidsäker boten, vilket gör den både flexibel och säker när du slipar. Det genomskinliga plastskyddet skyddar slipskivorna.Det krävs bara ett par drag genom slipen för att återfå knivens ursprungliga skärpa. Slipskivorna kan bytas ut och köpas separat när de slitits ut för mycket. Vi rekommenderar att du byter ut slipskivorna efter 6-12 månader, beroende på hur ofta du slipar dina Robert Welch-knivar. En skarp kniv är både lättare och säkrare at använda, så se till att alltid ha dem så slipade som möjligt. Samtliga knivar från Robert Welch levereras i en elegant presentask och de kan diskas i maskin. Knivarna levereras med 25 års garanti.
 • Knivslipningsset Komplett

  Knivslipningsset Komplett
 • Knivslip Chef'sChoice™ Pronto™ Manuell Asiatiska knivar

  Knivslip Chef'sChoice™ Pronto™ Manuell Asiatiska knivar
 • Funktion Knivslip 20,5 cm

  Funktion Knivslip 20,5 cm
  Funktion knivslip
 • Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener

  Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener
  ENDAST I OKTOBER 2022: Få 10 knivskydd gratis med varje maskin du beställer. Vi skickar en 5 pack i varje storlek med varje maskin.Den första riktiga knivslipen för hemmakocken. Till skillnad från&hellip:
 • Classic Knivslip VG2

  Classic Knivslip VG2
 • Essential Roll-Sharp knivslip

  Essential Roll-Sharp knivslip
 • Knivslip Chef'sChoice’ Commercial Diamond Hone’ 220V

  Knivslip Chef'sChoice’ Commercial Diamond Hone’ 220V
 • Vulkanus - VG2 Classic Knivslip

  Vulkanus - VG2 Classic Knivslip
  Vulkanus knivslip gör det enkelt att vässa dina favoritknivar. Allt som krävs är lite koncentration och några enhetliga drag med bladet och din kniv återfår en extremt vass egg utan hack eller repor. Slipvinkeln justeras automatiskt mellan 11 – 21 graders vinkel och slipar fint alla knivar, till och med tandade knivar. Denna produkt är ett måste för hemmakocken för en förbättrad matlagningsupplevelse med skarpa knivar.Vulkanus VG2 Classic egenskaper:- Slipa och bryn stålknivar på en och samma gång - Ger vassa blad, även för tandade knivar - Slipvinkeln anpassas efter kniven - Kan diskas i diskmaskin.
 • Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip Pronto 2 steg Europeisk Slipvinkel

  Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip Pronto 2 steg Europeisk Slipvinkel
  Knivslipen M464 från Chef'sChoice ger dina 20° knivar (europeiska) en fantastiskt hållbar och vass egg på nolltid. M463 är den snabbaste manuella knivslipen för europeiska knivar på marknaden. Slipen är en tvåstegsmodell där det första steget skapar och underhåller grundeggen och det andra steget polerar och förfinar grundeggen. Slipvinkel: 20° för europeiska knivarSteg 1Skapar och underhåller grundeggen. Steg 2Polerar och förfinar grundeggen. Om inte knivens grundegg är helt förstörd behöver du endast använda steg 2.
 • Knivslip Keramikrullar Röd

  Knivslip Keramikrullar Röd
 • Vulkanus Vg2 Wood Knivslip - Knivslipar, slipstål & brynen Valnöt Trä

  Vulkanus Vg2 Wood Knivslip - Knivslipar, slipstål & brynen Valnöt Trä
  Knivslipen från Vulkanus är tillverkad av valnötsträ med en användarvänlig, skonsam design och ett vinklat slipsystem för att hålla dina knivar vassa. Den har uppskattade funktioner med ett estetiskt tilltalande utseende. Om knivslipen från Vulkanus- Tillverkad av valnötsträ.- Användarvänlig, skonsam design.- Vinklat slipsystem. Shoppa Knivslipar, slipstål & brynen och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Knivslip ihopfällbar diamantsten svart kermisk 14 cm

  Knivslip ihopfällbar diamantsten svart kermisk 14 cm
 • Fiskars Premium Knivslip - Knivslipar, slipstål & brynen Läder Svart

  Fiskars Premium Knivslip - Knivslipar, slipstål & brynen Läder Svart
  Knivslipen från Fiskars har olika, professionella delar för att hålla dina knivar vassa. Den har en mångsidig design med två olika slipverktyg och ett medföljande fodral. Om knivslipen från Fiskars- Fodral: 3,8x7x25 cm.- Knivslip: 2,5x5,9x14,9 cm.- Hållare: 3x5x8,7 cm.- Trasa: 6x15,2 cm. Skötselråd för knivslipen- Skölj av med vatten. Shoppa Knivslipar, slipstål & brynen och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Knivslip Chef'sChoice 4643 2 stegs Manuell Asiatiska & Europeiska knivar

  Knivslip Chef'sChoice 4643 2 stegs Manuell Asiatiska & Europeiska knivar

Knivslipar vi rekommenderar

Det finns bra och så finns det bättre knivslipar. De dåliga tenderar att försvinna från marknaden automatiskt. Vi tycker att man bör satsa på en av de bättre modellerna för det kommer man att spara mycket på i längden. Våra tre favoriter är:

Vulkanus VG2 för deras innovativa knivslip som justerar vinkeln automatiskt utifrån knivbladet. Man kan slipa både tandade och otandade köksknivar med den.

Yaxell Ran Sharp har två sliphjul med grit 400. En använder du för torrslipning och en för våtslip. Prisvärd slip för under 500 kr och som håller till cirka 5000 slipdrag.

Chef's Choice elektriska diamantslip med 3 steg kan skapa och underhålla grundeggen på dina knivar. Man använder steg 1 när eggen är förstörd och det behövs en ny. Underhållet gör man med steg 2 och polerar med steg 3.

ilead