Knivslip

Med en handhållen knivslip kan du vässa alla dina köksknivar enkelt och säkert. Här listar vi tips på bra knivslipar från många olika tillverkare.

Knivslipar med krysstål eller rullslip

Modellerna kan vara antingen med krysstål genom vilket du manuellt drar kniven för att vässa (diamant) eller underhålla (keramik) eggen. Andra modeller har rullslip med en rulle som snurrar och slipar kniven. Dessa är i regel el- eller batteridrivna.

Knivslipen med dubbla skåror

Vill du hålla dina knivar vassa ofta och länge ska du satsa på en knivslip som har två brynen. Den keramiska skåran kan du använda dagligen för att underhålla knivbladet. Diamantbrynet tar du till när knivens egg börjar bli för slött och du behöver vässa den.

Populärt inom knivslip

 • Vulkanus VG2 Professional Knivslip

  Vulkanus VG2 Professional Knivslip
  VG2 Professional knivslip från Vulkanus ersätter den tidigare Professional-modellen och kan automatiskt justera slipvinkel. Vulkanus är kända för deras knivslipar och deras innovativa utveckling. Den nya VG2 Professional har dessutom en slipvinkel mellan 11-21 grader. Detta ger bättre slipresultat och gör dina knivar så gott som nya, utan repor och hack. Knivslipen är enkel att använda och med rätt vinkel blir dina knivar bättre och effektivare än någonsin förr. Du är snart redo att hacka grönsaker och skära fin fick och kött utan problem.VG2 Professional har en helt unik och patenterad fjäderteknologi. Den är tillverkad i rostfritt stål och håller hög kvalité som garanterar lång livslängd. Den är också lätt att underhålla och tål maskindisk.
 • Yaxell Ran Sharp Knivslip Svart

  Yaxell Ran Sharp Knivslip Svart
  RANSharp knivslip för damaskusknivar med VG-10 stål (ran och Zen) Två sliphjul med Grit 400 Både för våt och torr slipning Både symetriska och osymetriska knivar kan slipas Man kan slipa upp till 5000 gånger innan hjulen är utslitna Slipvinkeln är 35 grader Den breda öppningen skadar inte knivens yta
 • Vulkanus VG2 Classic Knivslip

  Vulkanus VG2 Classic Knivslip
  Denna knivslip från Vulkanus gör det mycket lättare och bekvämare att underhålla knivarnas skarphet och prestanda. Vulkanus har med VG2 Classic knivslipen uppgraderat den äldre Classic-modellen och tillfört nya möjligheter. En av dessa är automatisk justering av slipvinkeln, från 11 till 21 grader, vilket ger optimal effekt och bästa resultat såväl som ett bättre grepp. Utöver detta har den nya Classic också starkare upphängning och slipstänger.Vulkanus VG2 Classic knivslip gör med sin praktiska design slipningen av knivar både lättare och smidigare. Med en smula koncentration blir dina gamla knivar bättre än någonsin och du är snabbt igång med att skära fin fisk, kött och grönsaker utan problem.
 • Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip Diamant 3 steg

  Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip Diamant 3 steg
  En slitstark och effektiv knivslip från det kända slipföretaget Chef´sChoice. Denna knivslipsmodell är en trestegsmodell. Det första steget skapar och underhåller grundeggen på kniven. Steg 2 förfinar grundeggen. Steg 3 polerar grundeggen. Steg 2 och 3 är de steg som används mest, steg 1 används endast när grundeggen blivit förstörd. Steg 1Skapar och underhåller grundeggen. Steg 2Förfinar grundeggen.Steg 3Polerar grundeggen.

Fler tips på knivslip

 • Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener

  Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener
  Knivslipen från Tormek låter dig grundslipa dina knivar till en professionell nivå. Hemma i ditt eget kök. Tack vare sin patenterade styrningsmetod för slipvinkeln, samt att du har en separat bryning, får dina knivar en extraordinär och hållbar skärpa. Du slipar bara en sida av knivbladet åt gången, vilket gör att du kan sätta olika vinkel på slipfaserna om du önskar. Knivslipen är både tystgående och håller nere temperaturen för att knivens härdning inte ska förloras. Maskinen har en snygg industriell design. Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener klarar av blad som är 12-60 millimeter höga och upp till 5 millimeter tjocka och diamantslipskivan klarar av alla typer av stål. Den kan även slipa keramiska knivar.Använd brynskivan för att ta bort råegg som uppstår när du slipar kniven, samtidigt som eggen poleras. Mellan grundslipningarna är det lätt att underhålla eggen genom att bara använda brynskivan. När kniven inte uppnår samma skärpa på bara brynskivan längre ger du den en ny grundslipning på diamantslipskivan.En bra knivslip är en väl värd investering då du ökar livslängden på dina knivar samt att du får nöjet att alltid åtnjuta nyslipade knivar i ditt kök. Registera din knivslip hos Tormek för att erhålla 8 års garanti.
 • Steba Utbytbar slipenhet till STKS1 knivslipare

  Steba Utbytbar slipenhet till STKS1 knivslipare
  STE29001-001 är en praktisk slipenhet till din Steba STKS1 knivslip, som du enkelt kan byta ut för att hålla din knivslip i bästa möjliga skick. STE29001-001 är den del av slipen som har diamantslipskiva och 2-fasslipning och är märkt med 1 och 2 och rengörs enkelt med lite vatten. Den är otroligt enkel att byta ut, så att du alltid har möjlighet att slipa dina knivar till perfektion.
 • Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip 3 steg Europeisk och Asiatisk Slipvinkel

  Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip 3 steg Europeisk och Asiatisk Slipvinkel
  En mycket effektiv handhållen knivslip från det kända slipföretaget Chef`sChoice. Slipen är en tvåstegsmodell som slipar med asiatisk och europeisk vinkel samt även vågtandade knivar. Steg 1Asiatisk vinkel, skapar och underhåller grundeggen.Steg 2Europeisk vinkel, skapar och underhåller grundeggen. Steg 3För tandade knivar (Brödkniv) samt polering av grundeggen. Om inte grundeggen blivit förstörd är det för det mesta endast steg 3 du behöver använda. 
 • Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip 2 steg

  Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip 2 steg
  En praktisk knivslip från det pålitliga knivslipsföretaget ChefsChoice. Slipen har 2 steg där det första steget skapar och underhåller grundeggen, och det andra polerar grundeggen. Slipen slipar i en asiatisk slipvinkel. Steg 1Skapar och underhåller grundeggen.Steg 2 Polerar och förfinar grundeggen.
 • Mino Sharp MC-550 plus 3 Våtslip

  Mino Sharp MC-550 plus 3 Våtslip
  MC-550 Plus 3. Keramisk vattenslip som kan slipa alla symmetriska knivar, både japanska och europeiska. Ett snabbt och säkert sätt att slipa dina knivar på. Några drag i vardera springa så är din knivegg så gott som ny. MinoSharp Plus 3 har 3 sliphjul grov, medium, fin vilket betyder att du nu kan forma en ny egg åt riktigt slöa knivar, samtidigt som eggen kan poleras mycket fint. Passar alla knivar med dubbelslipad egg. OBS! Slipar ej tandade eller DEBA-slipade knivar.
 • Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener, carbon black

  Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener, carbon black
  Uppnå professionell slipning i ditt kök med Tormeks T-1 Kitchen Knife Sharpener - här i färgen kolsvart. Knivslipen T-1 är den första riktigt professionella knivslipen för hemmaköket och ger dig perfekt slipade knivar på bara några minuter. Med sin kompakta, eleganta design får den gärna stå framme på köksbänken.Traditionella knivslipar är bra för att bibehålla knivens skärpa, men när du behöver räta ut knivens egg till den perfekta vinkeln och förnya skärpan på bästa tänkbara sätt finns det ingen bättre lösning än Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener.Tormeks knivslip är tystgående med en maximal ljudnivå på 45 dB och håller en låg temperatur under slipningen, vilket även skyddar knivens hårdhet. Med T-1 knivslip kan du slipa knivar mellan 12 och 60 mm i höjd och 5 mm i tjocklek och diamantskivan kan hantera alla typer av stål, inklusive keramiska knivar, vilket gör T-1 köksknivslip till en mångsidig lösning för alla dina skärpbehov.En pålitlig knivslip är oumbärlig i alla kök och förlänger livslängden på dina knivar, och som vi vet - gör vassa knivar gör både köksarbetet effektivare och säkrare. Den eleganta industridesignen ger också en elegant touch till ditt kök. Optimera din köksutrustning med Tormek T-1 köksknivslip och upplev skillnaden.
 • Anysharp Pro Silver knivslip

  Anysharp Pro Silver knivslip
  Anysharp Pro Silver knivslip är utrustad med en kraftig, praktisk sugkopp som bidrar till hög säkerhet och möjliggör enhandshantering. Slipbladen är tillverkade av tungsten och du behöver bara dra kniven genom slipen 3-4 gånger för ett riktigt bra resultat.Slipbladen har en vinkel på 20 grader, vilket anses vara den optimala vinkeln. Du kan dessutom slipa såväl vågiga knivar som raka i denna slip, som snart blir din nya bästa vän i köket. Ytterligare en fördel är den stilrena designen som passar in i både moderna och klassiska kök.
 • Zwilling V-Edge Knivslip

  Zwilling V-Edge Knivslip
  Se till att alltid ha de skarpaste knivarna till matlagning med hjälp av V-Edge-knivslip från Zwilling. Den professionella knivslipen kan slipa både europeiska samt japanska knivar tack vare den utbytbara vinkeladaptern. Med V-Edge får du ett pålitligt och professionellt resultat varje gång. Den smarta och praktiska designen gör att kniven hålls i den rätta vinkeln under slipning, som därmed gör, att hela bladet blir slipat vid hjälp av en enkel pull-through-teknik. Dessutom är knivslipen enkel och säker att använda, och den har två sorters keramiska slipstänger till båda grov och fin slipning. V-Edge kan dock inte användas på kniver med vågskär, som brödknivar.
 • Miyabi Toishi Pro Knivslip med Två Sliphjul - Keramisk och Diamant

  Miyabi Toishi Pro Knivslip med Två Sliphjul - Keramisk och Diamant
  Med denna knivslip med keramiska blad kan knivarna slipas lättare och bättre. Slipbladen är förhandsinställda i en speciell vinkel så att kniven alltid har rätt vinkel när du slipar den. Den diamantbelagda slipen hjälper till att få en perfekt egg på kniven så att den förblir sylvass och det keramiska bladet anslutar processen. Skaftet har ett bra silikongrepp så att du enkelt och stabilt kan slipa dina knivar. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. 
 • Global Våtslip med 3 hjul, svart

  Global Våtslip med 3 hjul, svart
  En enkel och effektiv lösning för att hålla dina knivar vassaOm du vill ha skarpa knivar i köket, så behöver du en bra knivslip. Med Global våtslip kan du enkelt skärpa dina knivar och få dem att bli som nya igen. Allt du behöver göra är att fylla knivslipen med lite vatten och dra några drag med kniven genom de olika hjulen. Våtslipen har tre sliphjul i olika grovlekar: grov, medelgrov och fin. Det grova hjulet används för att slipa fram en ny egg på slöa knivar. Det medelgrova och det fina hjulet används för att polera och finslipa eggen.Global våtslip är tillverkad i Japan av högkvalitativt material. Sliphjulen är gjorda av keramik, som ger en jämn och hållbar slipning. Handtaget är gjort av plast, som ger ett bra grepp och en lätt vikt. Knivslipen är enkel att rengöra efter användning, bara skölj av den med vatten.Global våtslip passar för alla typer av knivar, från grönsaksknivar till köttyxor. Den är särskilt lämplig för Globals egna knivar, som har en speciell stålblandning som kallas Cromova 18. Den ger en optimal hårdhet, skärpa och rostbeständighet till knivarna.Om du vill ha en enkel och effektiv lösning för att hålla dina knivar vassa, så är Global våtslip ett utmärkt val. Beställ din knivslip idag och upplev skillnaden med Global!
 • Robert Welch Signature Knivslip med Handtag

  Robert Welch Signature Knivslip med Handtag
  En smart knivslip med keramiskt hjul och plasthandtag från Robert Welch. Använd knivslipen kontinuerligt för att återuppliva knivens spets till sin ursprungliga glans. Plastskyddet skyddar det utbytbara sliphjulet, som är placerat i den optimala 15° slipvinkeln för alla knivarna i Signature. Trots att knivslipen är specifikt designad för slipning av knivarna i Signature serien kan man självklart slipa knivar från andra märken också. Notera dock att man ej kan slipa knivar med tandat blad. Placera sliparen på plan mark och dra kniven som ska slipas 10-12 gånger från häl till spets samtidigt som du ger ett lätt tryck. Diska och torka kniven efter du slipat den innan du använder den igen. Vi rekommenderar att du efter 12-24 månader, beroende på hur mycket du använder den, byter ut sliphjulet för att få optimalt resultat varje slipning. Längd: 19 cmHöjd: 6,5 cm
 • Anysharp XBlade knivslip

  Anysharp XBlade knivslip
  Få dina knivar vassare än någonsin med Anysharp Xblade knivslip. Med sin användarvänliga design och mångsidighet är den det perfekta valet för att hålla dina knivar i vass toppform.XBlade lämpar sig för olika grader av slipning och justerar själv vinkeln utifrån din kniv. Den passar för alla typer av stålknivar, särskilt hårda stålknivar som Global, Sabatier, japanska kockknivar med mera. Med sina två funktioner erbjuder XBlade både skärpning och finslipning av bladet – du får samma effekt som med ett bryne, men utan att behöva öva upp din bryningsförmåga.För att frigöra knivbladet, placera knivspetsen ovanpå de två vassa tungstens-slipbladen och dra lätt över dem, tre till fyra drag brukar räcka. Slipbladen anpassar sig automatiskt till knivens vinkel, från 12,5 till 22,5 grader, vilket gör det enkelt att uppnå perfekt skärpa varje gång.XBlade imponerar inte bara med sin funktionalitet utan även med sin eleganta design, som faktiskt belönat med Red Dot designpris. Förutom att den är väldigt praktiskt kommer den alltså även att vara ett snyggt tillskott i köket.
 • Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip Pronto 2 steg Asiatisk Slipvinkel

  Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip Pronto 2 steg Asiatisk Slipvinkel
  Knivslipen M463 från Chef'sChoice ger dina 15° knivar (asiatiska) en fantastiskt hållbar och vass egg på nolltid. M463 är den snabbaste manuella knivslipen för asiatiska knivar på marknaden. Slipen är en tvåstegsmodell där det första steget skapar och underhåller grundeggen och det andra steget polerar och förfinar grundeggen. Slipvinkel: 15° för asiatiska knivarSteg 1Skapar och underhåller grundeggen. Steg 2Polerar och förfinar grundeggen. Om inte knivens grundegg är helt förstörd behöver du endast använda steg 2. 
 • Zone Singles knivslip, svart

  Zone Singles knivslip, svart
  Är du perfektionistiskt lagd? Eller vill du bara ha vassa, praktiska knivar för alla tillfällen? Då är den här knivslipen från Zone Denmark ett bra val för dig. Knivslipen står stadigt på bordet och kan användas av både höger- och vänsterhänta.Knivslipen låter dig slipa både knivar och saxar i alla storlekar. I spåret med en prick hittar du grovslipning, medan spåret med två prickar står för finslipningen. Knivslipens design gör att den både är enkel att använda, lätt att rengöra och den även tar liten plats i lådan. Den mäter 3,5 x 19 x 3 centimeter och diskas bäst för hand.
 • Sharp Reservhjul till Knivslip MinoSharp MC-220

  Sharp Reservhjul till Knivslip MinoSharp MC-220
  Reservhjul till Minosharp MC-220
 • Robert Welch Signature Introductory Startset med 2 Knivar och 1 Knivslip

  Robert Welch Signature Introductory Startset med 2 Knivar och 1 Knivslip
  Robert Welch Signature Introductory är 3-delat set som innehåller en 14 cm kockkniv, en 10 cm grönsakskniv och en knivslip som ser till att hålla dina knivar riktigt skarpa. De prisade Signature-knivarna är tillverkade i tyskt rostfritt stål med ett ergonomiskt DuPont-handtag. Signature Knife Sharpener är specialdesignad till att slipa knivbladet så att det upprätthåller en 15 graders-vinkel. Den har ett ergonomiskt designat plasthandtag med en glidsäker boten, vilket gör den både flexibel och säker när du slipar. Det genomskinliga plastskyddet skyddar slipskivorna.Det krävs bara ett par drag genom slipen för att återfå knivens ursprungliga skärpa. Slipskivorna kan bytas ut och köpas separat när de slitits ut för mycket. Vi rekommenderar att du byter ut slipskivorna efter 6-12 månader, beroende på hur ofta du slipar dina Robert Welch-knivar. En skarp kniv är både lättare och säkrare at använda, så se till att alltid ha dem så slipade som möjligt. Samtliga knivar från Robert Welch levereras i en elegant presentask och de kan diskas i maskin. Knivarna levereras med 25 års garanti.
 • Sharp Reservhjul till knivslip MinoSharp MC-550

  Sharp Reservhjul till knivslip MinoSharp MC-550
  Reservhjul till MinoSharp knivslip MC-550
 • Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip Pronto 2 steg Europeisk Slipvinkel

  Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip Pronto 2 steg Europeisk Slipvinkel
  Knivslipen M464 från Chef'sChoice ger dina 20° knivar (europeiska) en fantastiskt hållbar och vass egg på nolltid. M463 är den snabbaste manuella knivslipen för europeiska knivar på marknaden. Slipen är en tvåstegsmodell där det första steget skapar och underhåller grundeggen och det andra steget polerar och förfinar grundeggen. Slipvinkel: 20° för europeiska knivarSteg 1Skapar och underhåller grundeggen. Steg 2Polerar och förfinar grundeggen. Om inte knivens grundegg är helt förstörd behöver du endast använda steg 2.
 • Zwilling Pro ställbar slipvinkel 20-35°

  Zwilling Pro ställbar slipvinkel 20-35°
  En mycket smidig slipvinkel från Zwilling. Lättanvänd och ger dina knivar ett helt nytt liv. Du kommer att få en ny glädje för dina fina knivar efter att ha använt denna slipvinkel.
 • Essentials Knivslip med grov- & finslipning samt polering

  Essentials Knivslip med grov- & finslipning samt polering
  Med den här knivslipen från Essentials får du en smidig och lättanvänd slip som låter dig kombinera både grovslipning, finslipning och polering. Den har ett greppvänligt handtag och en halkfri gummibas, så att slipen är säker och bekväm att använda. Slipens tre olika grovlekar gör att du enkelt kan använda den både för att slipa upp slöa knivar och att underhålla knivar som redan är vassa.För säker användning, placera kniven på ett fast underlag medan du slipar. Använd slipen genom att först arbeta upp en råegg med diamantspåret. Skärp sedan eggen på spåret i tungsten och avsluta genom att polera eggen med hjälp av det keramiska spåret. Torka av knivslipen med en fuktig trasa efter användning. Bör ej blötläggas eller diskas i diskmaskin.Knivslipen kan användas till de allra flesta knivarna i köket. Den ska ej användas för keramiska knivar, sågtandade knivar och japanska knivar.
 • Fiskars Functional Form Roll-sharp

  Fiskars Functional Form Roll-sharp
  Fiskars knivserie Functional Form är som namnet antyder, funktion och form i ett smakfullt samspel. De svarta skaften är utformade för att ligga mjukt men ändå stadigt i handen.  Bladen är gjorda i rostfritt stål som ger en bra uthållighet till knivarna. Det finns en kniv som är skräddarsydd för varje ändamål inom Functional Form-serien för att göra tiden som spenderas i köket både roligare och effektivare. Knivarna är även enkla att rengöra då de tål maskindisk. KnivslipHjälper till att hålla knivarna vassa.
 • Vulkanus Pocket Basic Knivslip

  Vulkanus Pocket Basic Knivslip
  Knivslip från Vulkanus i pocketformat som ger dina knivar sylvass egg.Tack vare det nätta pocketformatet tar knivslipen minimalt med plats, men ger ändå ett enastående resultat. På slipen, som är tillverkad i plast, finns tydliga instruktioner för hur du slipar kniven för bästa resultat. - Enkel att använda.Färg: SvartMaterial: Plast 
 • Chef's Choice Knivslip Diamant Vit 2 steg

  Chef's Choice Knivslip Diamant Vit 2 steg
  Skäm bort dina knivar med denna fantastiska knivslip från Chef'sChoice. Slipen är en tvåstegsmodell där det första steget skapar och underhåller grundeggen och det andra steget förfinar och polerar grundeggen. Slipen slipar i en 20 graders vinkel, vilket är vinkeln som europeiska knivar har. Den första skåran har små diamantstavar som garanterar att kniven alltid slipas till perfektion. Slipvinkel: Europeisk (20°)Steg 1Skapar och underhåller grundeggen. Steg 2Förfinar och polerar grundeggen.
 • Brusletto Knivsliper, knivslip

  Brusletto Knivsliper, knivslip
  Praktisk, liten och lätt knivslip från norska Brusletto som är nätt och enkel att ha med sig under friluftsturen. Slipen har en sida i karbidmaterial, och en sida med keramiska stavar som du med fördel använder för finslipning. Kan användas på de flesta typer av knivar.
 • Global G-91/SB Våtslip med 2 Hjul

  Global G-91/SB Våtslip med 2 Hjul
  Våtslip från Global med 2 hjul. Ett fint och ett lite grövre för snabb och effektiv slipning. Fyll behållaren med vatten och stäng locket, sen är det bara att börja slipa. Dra några enkla drag med kniven i det båda hjulen och ens kniv blir som ny. Material: Keramiska sliphjul med axlar i stål. Handtaget är av plast och har inlägg av rostfritt stål.
 • Wüsthof Slipband till Easy Edge knivslip

  Wüsthof Slipband till Easy Edge knivslip
  Easy Edge slipband är ett perfekt tillbehör för att hålla dina knivar vassa och redo för alla typer av skäruppgifter. Detta set innehåller fem utbytbara slipband i olika grovlekar: en ultrafin (X4AO), en fin (X30AO) två medium (120) och en grov (120ZA). Slipbanden är enkla att byta ut och fästa på Easy Edge Electric Knife Sharpener, som är en innovativ och effektiv knivslipare som använder sig av ett roterande bälte för att skapa en optimal slipvinkel för varje kniv. Med Easy Edge slipband kan du förlänga livslängden på dina knivar och njuta av en professionell skärprestanda hemma. Beställ ditt set idag och upplev skillnaden med Wüsthof, det ledande varumärket för högkvalitativa knivar sedan 1814.
 • Fiskars Functional Form Roll-Sharp Knivslip 16,5cm

  Fiskars Functional Form Roll-Sharp Knivslip 16,5cm
  Fiskars knivserie Functional Form är som namnet antyder, funktion och form i ett smakfullt samspel. De svarta skaften är utformade för att ligga mjukt men ändå stadigt i handen.  Bladen är gjorda i rostfritt stål som ger en bra uthållighet till knivarna. Det finns en kniv som är skräddarsydd för varje ändamål inom Functional Form-serien för att göra tiden som spenderas i köket både roligare och effektivare. Knivarna är även enkla att rengöra då de tål maskindisk. KnivslipHjälper till att hålla knivarna vassa.
 • Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip M1520 3 steg

  Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip M1520 3 steg
  Chef'sChoice M1520 är världens mest mångsidiga knivslip, framtagen för att skapa en extraordinärt vass egg på alla dina europeiska och asiatiska knivar. Slipen är en trestegsmodell där de två första stegen skapar och underhåller grundeggen med en slipvinkel på 15° (Asiatisk) respektive 20° (Europeisk). Det tredje och sista steget förfinar och polerar grundeggen på alla dina knivar. I det tredje steget kan du även slipa dina brödknivar. Chef'sChoice M1520 kommer att ge dina knivar en bättre geometrisk grundegg än vad den hade när den kom från fabriken. Steg 1Underhåller och skapar grundeggen med 15° slipvinkel.Steg 2Underhåller och skapar grundeggen med 20° slipvinkel.Steg 3Förfinar och polerar grundeggen. Kan även användas för att slipa tandade knivar såsom brödknivar.
 • Fiskars - Essential Roll-Sharp knivslip Svart

  Fiskars - Essential Roll-Sharp knivslip Svart
  Uppgradera dina kockfärdigheter med Roll-Sharp knivslip från Fiskars Essential-serie. Denna knivslip med keramisk slipsten ger dig möjlighet att slipa och vässa dina knivar på ett enkelt och bekvämt sätt. Lämpar sig för både vänster- och högerhänta.Roll-Sharp knivslipen är en måste-ha-pryl för alla kockar, oavsett om du är en nybörjare eller en professionell. Satsa på kvalitet och investera i den här fantastiska knivslipen från Fiskars Essential-serien idag!Fiskars serie Essential är en serie köksredskap med både funktion och form. Praktiska och stilrena redskap för alla tänkbara uppgifter i ditt kök.Företaget grundades redan under 1600-talet, närmare bestämt år 1649 och är idag Finlands äldsta företag. Företaget var då ett av många järnbruk i Finland. Fiskars produkter idag sträcker sig från trädgårdsredskap till köksredskap. För köket är Fiskars knivar, bestick och stekpannor otroligt populära.
 • MinoSharp - MinoSharp MC-550 Knivslip 3 hjul

  MinoSharp - MinoSharp MC-550 Knivslip 3 hjul
  Våtslipen MinoSharp MC-550 knivslip håller dina japanska köksknivar i toppskick och slipar dem med exakt rätt vinkel, det vill säga 10-15 grader. Slipen har ett bekvämt och stadigt handtag och är enkel att använda. Dra bara kniven några gånger genom de tre keramiska hjulen och kniven blir som ny igen! Slipen är speciellt anpassad till Globalknivar men fungerar lika bra på andra knivar med samma slipvinkel.
 • Vulkanus Vulkanus VG2 Classic knivslip Svart

  Vulkanus Vulkanus VG2 Classic knivslip Svart
  Vulkanus Vulkanus VG2 Classic knivslip Svart
 • Vulkanus - Classic 2,0 Knivslip VG2 Svart

  Vulkanus - Classic 2,0 Knivslip VG2 Svart
  Classic 2,0 Knivslip VG2 Svart från Vulkanus kommer att på ett mycket smidigt sätt underlätta ditt arbete i köket eftersom den utför både slipning och bryning i en och samma enhet. Att arbeta med slöa knivar är frustrerande men med knivslipen från Vulkanus kan du underhålla dina knivar på ett snabbt och enkelt sätt. VG2 Classic är en uppgradering av den äldre Classic-modellen. Med automatisk justering av slipvinkeln, från 11 till 21 grader, får du optimal effekt och bästa resultat samtidigt som du får ett bättre grepp. VG2 Classic har även starkare upphängning och slipstänger.Ta några bestämda drag med bladet och din kniv återfår en extremt vass egg utan hack eller repor, du lan även slipa dina tandade knivar.- Kan diskas i diskmaskin- För både europeiska och japanska knivar- Du slipper lämna in dina knivar på slipning- Slipar även tandade knivar
 • Dorre - Brynstål med knivslip Rostfri

  Dorre - Brynstål med knivslip Rostfri
  Brianna Brynstål med knivslip. Håll dina knivar skarpa med ett brynstål. Brianna Brynstål har tagit det steget längre, på handtaget finns även en knivslip. Med skarpa knivar blir det roligare att laga mat! Klassiskt design med en smidig upphängningsögla.
 • Knivsliphandtag - Victorinox

  Knivsliphandtag - Victorinox
  Smidig knivslip från Victorinox som är enkel att använda.
 • Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener

  Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener
  Den första riktiga knivslipen för hemmakocken. Till skillnad från en enklare slip, ett handbryne eller skärpstål slipas hela knivens slipfas, inte bara den yttersta delen av eggen. Med Tormek T-1&hellip:
 • Lansky Deluxe slipset

  Lansky Deluxe slipset
  professionell knivslipare med 5 slipstenar och vinkelhjälp + bordsmontering + läderslipsten deluxe slipset + super C-klämma + läderslipsten
 • Anysharp - X-Blade Knivslip Rostfri

  Anysharp - X-Blade Knivslip Rostfri
  X-Blade Knivslip Rostfri från Anysharp slipar alla stålknivar och andra knivar i härdat stål. Slipverktyget är självjusterande och anpassar sig efter knivens vinkel från 12,5 - 22,5 grader. Knivbladet placeras ovanpå de två vassa tungstenslipbladen och dras ganska lätt över dem. 3-4 gånger räcker. XBlade är helt unik, då du förutom att slipa din kniv även kan räta ut knivbladet helt utan användning av specialverktyg eller specialkunskaper. Anysharp XBlade har en mycket stark sugkopp, som inte bara ser till att den står stadigt på vilken slät yta som helst, den kan också betjänas med en hand.
 • Knivslip 20,5 cm - Funktion

  Knivslip 20,5 cm - Funktion
  Funktion knivslip
 • Knivslip 16,5 cm

  Knivslip 16,5 cm
  Lättanvänd knivslip med keramisk hjul och diamantsten
 • Chef's Choice Knivslip Chef'sChoice™ 2 steg Asiatisk vinkel Svart

  Chef's Choice Knivslip Chef'sChoice™ 2 steg Asiatisk vinkel Svart
  Chef's Choice Knivslip Chef'sChoice™ 2 steg Asiatisk vinkel Svart
 • Zwilling - SharpPro knivslip Japansk/Europeisk Svart

  Zwilling - SharpPro knivslip Japansk/Europeisk Svart
  Sharp®Pro knivslip med keramiska hjul. Fungerar lika bra till japanska knivar med en slipvinkel på ca: 20°-25° och smidda europeiska som har en lite större vinkel på eggen på ca: 30°-35°. De keramiska hjulen har en patenterad form så en knivens egg styr vinkeln på slipningen. Det finns även en knapp som reglerna trycket vid användning. I läge 1 så blir det ett hårdare motstånd och en starkare/grövre slipeffekt. I läge 2 så snurrar det keramiska hjulet lättare och ger den sista "finishen", eggen poleras och ojämnheter tas bort.
 • Vulkanus Vulkanus Pocket knivslip basic Svart

  Vulkanus Vulkanus Pocket knivslip basic Svart
  Vulkanus Vulkanus Pocket knivslip basic Svart
 • Zwilling - V-Edge Knivslip Svart

  Zwilling - V-Edge Knivslip Svart
  Med V-Edge knivslip från tyska Zwilling har du alltid vassa knivar hemma. V-Edge slipar hela bladet jämnt, utan att riskera att skada det, och ger knivarna en professionell skärpa. Knivslipen har två inställningar: 24° och 33° slipvinkel.
 • Fiskars Essential Roll-sharp Knivslip - Knivslipar, slipstål & brynen Plast Svart

  Fiskars Essential Roll-sharp Knivslip - Knivslipar, slipstål & brynen Plast Svart
  Knivslipen från Fiskars har ett avskalat utseende med ett bekvämt grepp för säker användning. Den har en lättanvänd design för att hålla dina knivar vassa med en stilren, svart färg. Om knivslipen från Fiskars- Stilren, svart färg.- Bekvämt grepp.- Slipa kniven regelbundet.- Från serien Essential. Shoppa Knivslipar, slipstål & brynen och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Fiskars Norden knivslip Björk

  Fiskars Norden knivslip Björk
  Fiskars Norden knivslip Björk
 • Vulkanus - Knivslip Pocket

  Vulkanus - Knivslip Pocket
  Vulkanus Pocket är en mycket kvalitativ knivslip trots sin ringa storlek. Slipen har i stort sett samma egenskaper som de större modellerna Vulkanus Classic och Vulkans Professional. Skillnaden är givetvis storleken och materialet som i pocketversionen är plast. Slipningen går till på samma sätt som de större modellerna, men här vänder du på själva slipen istället för att vinkla kniven åt olika håll.På slipen finns tydlig och enkel grafik med instruktioner.
 • Anysharp - Pro Knivslip Rostfri

  Anysharp - Pro Knivslip Rostfri
  Pro Knivslip Rostfri från Anysharp är utrustad med en kraftig, praktisk sugkopp som bidrar till hög säkerhet och möjliggör enhandshantering. Slipbladen är tillverkade av tungsten och du behöver bara dra kniven genom slipen 3-4 gånger för ett riktigt bra resultat. Slipbladen har en vinkel på 20 grader, vilket anses vara den optimala vinkeln. Du kan dessutom slipa såväl vågiga knivar som raka i denna slip.
 • Chef's Choice Knivslip Chef'sChoice™ Pronto™ Manuell Asiatiska knivar

  Chef's Choice Knivslip Chef'sChoice™ Pronto™ Manuell Asiatiska knivar
  Chef's Choice Knivslip Chef'sChoice™ Pronto™ Manuell Asiatiska knivar

Knivslipar vi rekommenderar

Det finns bra och så finns det bättre knivslipar. De dåliga tenderar att försvinna från marknaden automatiskt. Vi tycker att man bör satsa på en av de bättre modellerna för det kommer man att spara mycket på i längden. Våra tre favoriter är:

Vulkanus VG2 för deras innovativa knivslip som justerar vinkeln automatiskt utifrån knivbladet. Man kan slipa både tandade och otandade köksknivar med den.

Yaxell Ran Sharp har två sliphjul med grit 400. En använder du för torrslipning och en för våtslip. Prisvärd slip för under 500 kr och som håller till cirka 5000 slipdrag.

Chef's Choice elektriska diamantslip med 3 steg kan skapa och underhålla grundeggen på dina knivar. Man använder steg 1 när eggen är förstörd och det behövs en ny. Underhållet gör man med steg 2 och polerar med steg 3.

Tormek T1 får hemmakocken att bli än mer professionell i sin matlagning. Slipmaskinen har både slipskiva och brynskiva med möjlighet att ställa vinkeln själv.