Tormek knivslip

Tormek T-1 är den första riktiga knivslipen som vänder sig till hemmakockar. Med T-1 Kitchen Knife Sharpener behöver du inte skicka iväg dina knivar för slipning. Du får med Tormek helt enkelt tillgång till en professionell knivslip i hemmet.

Populärt inom Tormek knivslip

 • Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener

  Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener
  Knivslipen från Tormek låter dig grundslipa dina knivar till en professionell nivå. Hemma i ditt eget kök. Tack vare sin patenterade styrningsmetod för slipvinkeln, samt att du har en separat bryning, får dina knivar en extraordinär och hållbar skärpa. Du slipar bara en sida av knivbladet åt gången, vilket gör att du kan sätta olika vinkel på slipfaserna om du önskar. Knivslipen är både tystgående och håller nere temperaturen för att knivens härdning inte ska förloras. Maskinen har en snygg industriell design. Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener klarar av blad som är 12-60 millimeter höga och upp till 5 millimeter tjocka och diamantslipskivan klarar av alla typer av stål. Den kan även slipa keramiska knivar.Använd brynskivan för att ta bort råegg som uppstår när du slipar kniven, samtidigt som eggen poleras. Mellan grundslipningarna är det lätt att underhålla eggen genom att bara använda brynskivan. När kniven inte uppnår samma skärpa på bara brynskivan längre ger du den en ny grundslipning på diamantslipskivan.En bra knivslip är en väl värd investering då du ökar livslängden på dina knivar samt att du får nöjet att alltid åtnjuta nyslipade knivar i ditt kök. Registera din knivslip hos Tormek för att erhålla 8 års garanti.
 • Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener, carbon black

  Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener, carbon black
  Uppnå professionell slipning i ditt kök med Tormeks T-1 Kitchen Knife Sharpener - här i färgen kolsvart. Knivslipen T-1 är den första riktigt professionella knivslipen för hemmaköket och ger dig perfekt slipade knivar på bara några minuter. Med sin kompakta, eleganta design får den gärna stå framme på köksbänken.Traditionella knivslipar är bra för att bibehålla knivens skärpa, men när du behöver räta ut knivens egg till den perfekta vinkeln och förnya skärpan på bästa tänkbara sätt finns det ingen bättre lösning än Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener.Tormeks knivslip är tystgående med en maximal ljudnivå på 45 dB och håller en låg temperatur under slipningen, vilket även skyddar knivens hårdhet. Med T-1 knivslip kan du slipa knivar mellan 12 och 60 mm i höjd och 5 mm i tjocklek och diamantskivan kan hantera alla typer av stål, inklusive keramiska knivar, vilket gör T-1 köksknivslip till en mångsidig lösning för alla dina skärpbehov.En pålitlig knivslip är oumbärlig i alla kök och förlänger livslängden på dina knivar, och som vi vet - gör vassa knivar gör både köksarbetet effektivare och säkrare. Den eleganta industridesignen ger också en elegant touch till ditt kök. Optimera din köksutrustning med Tormek T-1 köksknivslip och upplev skillnaden.
 • Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener

  Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener
  Den första riktiga knivslipen för hemmakocken. Till skillnad från en enklare slip, ett handbryne eller skärpstål slipas hela knivens slipfas, inte bara den yttersta delen av eggen. Med Tormek T-1&hellip:
 • Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener

  Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener
  Den första riktiga knivslipen för hemmakocken. Till skillnad från en enklare slip, ett handbryne eller skärpstål slipas hela knivens slipfas, inte bara den yttersta delen av eggen. Med Tormek T-1&hellip:

Finkorning diamantskiva + Kompositbrynskiva med integrerat polermedel

Din Tormek T-1 knivslip har dubbla skivor; en slipskiva och en brynskiva. Den finkorninga diamantslipskivan ger en rakbladsvass skärpa. Du kan ställa in vinkeln helt själv men en bra utgångsvinkel för de flesta kockknivar är 17°. En mindre vinkel ger vassare egg men sprödare och en större vinkel ger mildare egg, men hållbarare.

Den koniska brynskivan av komposit har integrerat polermedel. Den använder du efter slipningen på diamantskivan, för att få bort råeggen och polera kniven.

Älskar du matlagning och vet vikten av bra knivar kommer T-1 att bli din bästa kompis i köket. Många köper också denna som en fin present till 30-, 40- eller 50-årsdagen.

Matgeek testar Tormek T-1 knivslip

Matyoutubern Matgeek har publicerat ett videoklipp där han testar och avger en recension på knivslipen från Tormek.

Här köper du Tormek

Tormeks knivslip för köket finns hos utvalda återförsäljare och i deras egen shop. Här är några direktlänkar där du hittar produkten som du kan följa i din prisjakt.

» Bagaren & Kocken

» Tormek webbshop

Tormek T1 vs T2

Okej, vi har bara nämnt modellen som heter T-1 och du kanske undrar om det finns en T-2? Ja, det finns en Tormek T-2 och det är proffsmodellen som är speciellt anpassad för kommersiellt bruk. Förutom T2 kan man också hitta T4 och T-8 som är våtslipmaskiner från Tormek och som funkar till slipning av alla eggverktyg (yxor, saxar mm).

För köksknivar och friluftsknivar är T-1 och T-2 de som är framtagna specifikt som Kitchen Knife Sharpener.

Vilken Tormek är bäst för dig?

Hur ser ditt behov ut för slipning? I den här tabellen har vi listat vilka användningsområden som vilken modell av Tormek slipmaskin är bäst lämpad för.

Användning Tormek modell
Köksknivar T1 eller T2
Yxa T-4 Bushcraft
Friluftskniv T1, T2 el T4
Gräsklipparblad T-4 Original
Stämjärn T-4 Original