Tormek knivslip

Tormek T-1 är den första riktiga knivslipen som vänder sig till hemmakockar. Med T-1 Kitchen Knife Sharpener behöver du inte skicka iväg dina knivar för slipning. Du får med Tormek helt enkelt tillgång till en professionell knivslip i hemmet.

Populärt inom Tormek knivslip

  • Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener

    Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener
    Den första riktiga knivslipen för hemmakocken. Till skillnad från en enklare slip, ett handbryne eller skärpstål slipas hela knivens slipfas, inte bara den yttersta delen av eggen. Med Tormek T-1&hellip:

Finkorning diamantskiva + Kompositbrynskiva med integrerat polermedel

Din Tormek T-1 knivslip har dubbla skivor; en slipskiva och en brynskiva. Den finkorninga diamantslipskivan ger en rakbladsvass skärpa. Du kan ställa in vinkeln helt själv men en bra utgångsvinkel för de flesta kockknivar är 17°. En mindre vinkel ger vassare egg men sprödare och en större vinkel ger mildare egg, men hållbarare.

Den koniska brynskivan av komposit har integrerat polermedel. Den använder du efter slipningen på diamantskivan, för att få bort råeggen och polera kniven.

Älskar du matlagning och vet vikten av bra knivar kommer T-1 att bli din bästa kompis i köket. Många köper också denna som en fin present till 30-, 40- eller 50-årsdagen.

Matgeek testar Tormek T-1 knivslip

Matyoutubern Matgeek har publicerat ett videoklipp där han testar och avger en recension på knivslipen från Tormek.

Här köper du Tormek

Tormeks knivslip för köket finns hos utvalda återförsäljare och i deras egen shop. Här är några direktlänkar där du hittar produkten som du kan följa i din prisjakt.

» Bagaren & Kocken

» Tormek webbshop

Tormek T1 vs T2

Okej, vi har bara nämnt modellen som heter T-1 och du kanske undrar om det finns en T-2? Ja, det finns en Tormek T-2 och det är proffsmodellen som är speciellt anpassad för kommersiellt bruk. Förutom T2 kan man också hitta T4 och T-8 som är våtslipmaskiner från Tormek och som funkar till slipning av alla eggverktyg (yxor, saxar mm).

För köksknivar och friluftsknivar är T-1 och T-2 de som är framtagna specifikt som Kitchen Knife Sharpener.

Vilken Tormek är bäst för dig?

Hur ser ditt behov ut för slipning? I den här tabellen har vi listat vilka användningsområden som vilken modell av Tormek slipmaskin är bäst lämpad för.

Användning Tormek modell
Köksknivar T1 eller T2
Yxa T-4 Bushcraft
Friluftskniv T1, T2 el T4
Gräsklipparblad T-4 Original
Stämjärn T-4 Original