Vulkanus knivslip

En tillverkare som länge varit marknadsledande inom manuella knivslipar är Vulkanus. Här kan du se och jämföra VG2 Classic, Pocket Basic och VG2 Professional.

Vulkanus VG2 Classic vs Professional knivslipar

Prisskillnaden på Vulkanus VG2 Classic och Professional är nästan 100%. Finns det klara fördelar som motiverar att man ska betala dubbla priset för Professional?

Båda modellerna har justerbar slipvinkel som automatiskt anpassar sig på mellan 11 - 21 graders vinkel. Båda klarar diskning i diskmaskin och är enkla att använda.

Det som skiljer är att man i Professional kan utföra både slipning och bryning. Konstruktionen är också mycket mer robust då Vulkanus Professional är tillverkad i rostfritt stål medan VG2 Classic till stora delar i plast.

Populärt inom Vulkanus knivslip

 • Vulkanus VG2 Professional Knivslip

  Vulkanus VG2 Professional Knivslip
  VG2 Professional knivslip från Vulkanus ersätter den tidigare Professional-modellen och kan automatiskt justera slipvinkel. Vulkanus är kända för deras knivslipar och deras innovativa utveckling. Den nya VG2 Professional har dessutom en slipvinkel mellan 11-21 grader. Detta ger bättre slipresultat och gör dina knivar så gott som nya, utan repor och hack. Knivslipen är enkel att använda och med rätt vinkel blir dina knivar bättre och effektivare än någonsin förr. Du är snart redo att hacka grönsaker och skära fin fick och kött utan problem.VG2 Professional har en helt unik och patenterad fjäderteknologi. Den är tillverkad i rostfritt stål och håller hög kvalité som garanterar lång livslängd. Den är också lätt att underhålla och tål maskindisk.
 • Vulkanus VG2 Classic Knivslip

  Vulkanus VG2 Classic Knivslip
  Denna knivslip från Vulkanus gör det mycket lättare och bekvämare att underhålla knivarnas skarphet och prestanda. Vulkanus har med VG2 Classic knivslipen uppgraderat den äldre Classic-modellen och tillfört nya möjligheter. En av dessa är automatisk justering av slipvinkeln, från 11 till 21 grader, vilket ger optimal effekt och bästa resultat såväl som ett bättre grepp. Utöver detta har den nya Classic också starkare upphängning och slipstänger.Vulkanus VG2 Classic knivslip gör med sin praktiska design slipningen av knivar både lättare och smidigare. Med en smula koncentration blir dina gamla knivar bättre än någonsin och du är snabbt igång med att skära fin fisk, kött och grönsaker utan problem.
 • Vulkanus - Vulkanus VG2 Professional Knivslip

  Vulkanus - Vulkanus VG2 Professional Knivslip
  Vulkanus Professional har fört hantverket knivskärpning till en nivå av perfektion – en perfekt knivslip för både raka och tandade knivblad. Med en patenterad fjäderteknik och hög kvalitet av rostfria stålkomponenter säkerställs både lång livslängd och säkra livsmedel. Dessa funktioner, tillsammans med den robusta konstruktionen, gör denna knivslip till den perfekta slipen för kommersiella köksmiljöer såväl som i den glade amatörkockens kök. Den slipar och bryner även i samma robusta rostfria enhet.Vulkanus VG2 Professional egenskaper:- Slipa och bryn stålknivar på en och samma gång - Ger vassa blad, även för tandade knivar - Slipvinkeln anpassas efter kniven - Kan diskas i diskmaskin.
 • Vulkanus - Knivslip Pocket

  Vulkanus - Knivslip Pocket
  Vulkanus Pocket är en mycket kvalitativ knivslip trots sin ringa storlek. Slipen har i stort sett samma egenskaper som de större modellerna Vulkanus Classic och Vulkans Professional. Skillnaden är givetvis storleken och materialet som i pocketversionen är plast. Slipningen går till på samma sätt som de större modellerna, men här vänder du på själva slipen istället för att vinkla kniven åt olika håll.På slipen finns tydlig och enkel grafik med instruktioner.

Fler tips på Vulkanus knivslip

 • Professionell Knivslip VG2 Wood

  Professionell Knivslip VG2 Wood
 • Vulkanus - Vulkanus VG2 Classic Knivslip

  Vulkanus - Vulkanus VG2 Classic Knivslip
  Vulkanus knivslip gör det enkelt att vässa dina favoritknivar. Allt som krävs är lite koncentration och några enhetliga drag med bladet och din kniv återfår en extremt vass egg utan hack eller repor. Slipvinkeln justeras automatiskt mellan 11 – 21 graders vinkel och slipar fint alla knivar, till och med tandade knivar. Denna produkt är ett måste för hemmakocken för en förbättrad matlagningsupplevelse med skarpa knivar.Vulkanus VG2 Classic egenskaper:- Slipa och bryn stålknivar på en och samma gång - Ger vassa blad, även för tandade knivar - Slipvinkeln anpassas efter kniven - Kan diskas i diskmaskin.
 • Vulkanus VG2 Classic knivslip Svart

  Vulkanus VG2 Classic knivslip Svart
 • Vulkanus VG2 Wood knivslip Valnöt

  Vulkanus VG2 Wood knivslip Valnöt
 • Vulkanus VG2 Wood Knivslip

  Vulkanus VG2 Wood Knivslip
  Vulkanus knivslip har länge varit marknadsledande. Nu kommer version 2 av den hyllade knivslipen. Vulkanus VG2 Wood är det allra senaste tillskottet.Nya Vulkanus anpassar slipvinkeln automatiskt mellan 11 - 21 graders vinkel. Den ger ett förbättrat slipresultat, bättre grepp för öppning av de vinklade slipstålen, kraftigare fjädring och kraftigare slipstavar. Från sushiknivar till jakt- och fickknivar – VULKANUS® Classic är gjord av österrikiskt valnötsträ. Designen gör det lätt att vässa dina favoritknivar. Allt som krävs är lite koncentration och några enhetliga drag med bladet och din kniv återfår en extremt vass egg utan hack eller repor. Fisk, fågel, kött och grönsaker kommer att leverera bevisen.
 • Vulkanus Pocket knivslip basic Svart

  Vulkanus Pocket knivslip basic Svart
 • Vulkanus Pocket Basic Knivslip

  Vulkanus Pocket Basic Knivslip
  Knivslip från Vulkanus i pocketformat som ger dina knivar sylvass egg.Tack vare det nätta pocketformatet tar knivslipen minimalt med plats, men ger ändå ett enastående resultat. På slipen, som är tillverkad i plast, finns tydliga instruktioner för hur du slipar kniven för bästa resultat. - Enkel att använda.Färg: SvartMaterial: Plast 
 • Vulkanus VG2 Professional knivslip Rostfritt stål

  Vulkanus VG2 Professional knivslip Rostfritt stål
 • Vulkanus Pocket Knivslip Basic

  Vulkanus Pocket Knivslip Basic
  Vulkanus Pocket är en mycket kvalitativ knivslip trots sin ringa storlek. Den har i stort sett samma egenskaper som de större modellerna Vulkanus Classic och Vulkans Professional.Skillnaden är givetvis storleken och materialet som i pocketversionen är plast. Slipningen går till på samma sätt som de större modellerna, men här vänder man på själva slipen istället för att vinkla kniven åt olika håll.På slipen finns tydlig och enkel grafik med instruktioner.
 • Professionell Knivslip VG2 Wood

  Professionell Knivslip VG2 Wood
 • Vulkanus VG2 trä Knivslip

  Vulkanus VG2 trä Knivslip
  Effektiv knivslip från Vulkanus, som slipar dina knivar till perfektion. På detta sätt har du alltid knivar med optimal skärpa nära till hands när du ska hacka, skära eller snitta i köket. VG2 knivslipen är en ny version av den ökända knivslipen som är tillverkad av valnötsträ.VG2 kan användas till både släta och tandade knivar och har en slipvinkel mellan 11-21 grader, som kan justeras automatiskt. Detta gör att du får ett bättre slipresultat. Knivslipen är dessutom enkel att använda och har en ergonomisk design. Den patenterade detaljen är av hög kvalitet och tack vare komponenterna av rostfritt stål kan du garantera att den kan användas länge.
 • Knivslip Vulkanus

  Knivslip Vulkanus
  Knivslip i rostfritt stål. Vulkanus anpassar slipvinkeln automatiskt mellan 11 - 21 graders vinkel.VULKANUS® Professional har fört hantverket knivskärpning till en nivå av perfektion – en perfekt knivslip för både raka och tandade knivblad.Vulkanus erbjuder både slipning och bryning i en och samma enhet. Med en patenterad fjäderteknik och hög kvalitet av rostfria stålkomponenter säkerställs både lång livslängd och säkra livsmedel. Dessa funktioner, tillsammans med den robusta konstruktionen, gör VULKANUS Professional till den perfekta slipen för kommersiella köksmiljöer såväl som i den glade amatörkockens kök.
 • Knivslip Vulkanus VG2

  Knivslip Vulkanus VG2
  Knivslipen Vulkanus VG2 får dina kockknivar att bli vassa på nytt. Brynet ger dem en vass egg och den unika konstruktionen gör att du även kan slipa dina tandade brödknivar i knivslipen.Knivslipen är enkel att använda och både slipar och bryner eggen på dina knivar. Med bara några få drag genom brynplattorna blir din kockkniv, brödkniv, fiskekniv eller morakniv ny igen. Knivslipens bryne anpassar slipvinkeln efter din kniv du får en extremt vass egg utan att skada kniven.Vulkanus är en perfekt knivslip för både hemmabruk och i professionella arbetsmiljöer.

Vulkanus - simply.sharp

Den österrikiske knivexperten Harald Stallegger är mannen bakom Vulkanus. Han designade den prisbelönta knivslipen som också är patenterad.

Normalt behöver man bara dra kniven fyra gånger genom slipen. Men känns det inte som den blivit bättre kan man dra fyra till.

Brynet i Vulkanus knivslipar håller i mellan två till fem år beroende på hur mycket man använder den. Man kan byta ut insatsen i hållaren istället för att köpa en helt ny.

ilead