Vulkanus knivslip

En tillverkare som länge varit marknadsledande inom manuella knivslipar är Vulkanus. Här kan du se och jämföra VG2 Classic, VG2 Professional och Pocket Basic i plast.

Vulkanus VG2 Classic vs Professional knivslipar

Prisskillnaden på Vulkanus VG2 Classic och Professional är nästan 100%. Finns det klara fördelar som motiverar att man ska betala dubbla priset för Professional?

För båda modellerna gäller:

 • justerbar slipvinkel som automatiskt anpassar sig på mellan 11 - 21 graders vinkel
 • klarar diskning i diskmaskin
 • kan användas för både slipning och bryning
 • funkar på både raka och tandade knivblad

Det som skiljer är tillverkningsmaterialet. Vulkanus Professional är tillverkad i rostfritt stål och ger en mer robust känsla till verktyget. VG2 Classic är gjord i hårdplast.

Populärt inom Vulkanus knivslip

 • Vulkanus VG2 Professional Knivslip

  Vulkanus VG2 Professional Knivslip
  VG2 Professional knivslip från Vulkanus ersätter den tidigare Professional-modellen och kan automatiskt justera slipvinkel. Vulkanus är kända för deras knivslipar och deras innovativa utveckling. Den nya VG2 Professional har dessutom en slipvinkel mellan 11-21 grader. Detta ger bättre slipresultat och gör dina knivar så gott som nya, utan repor och hack. Knivslipen är enkel att använda och med rätt vinkel blir dina knivar bättre och effektivare än någonsin förr. Du är snart redo att hacka grönsaker och skära fin fick och kött utan problem.VG2 Professional har en helt unik och patenterad fjäderteknologi. Den är tillverkad i rostfritt stål och håller hög kvalité som garanterar lång livslängd. Den är också lätt att underhålla och tål maskindisk.
 • Vulkanus VG2 Classic Knivslip

  Vulkanus VG2 Classic Knivslip
  Denna knivslip från Vulkanus gör det mycket lättare och bekvämare att underhålla knivarnas skarphet och prestanda. Vulkanus har med VG2 Classic knivslipen uppgraderat den äldre Classic-modellen och tillfört nya möjligheter. En av dessa är automatisk justering av slipvinkeln, från 11 till 21 grader, vilket ger optimal effekt och bästa resultat såväl som ett bättre grepp. Utöver detta har den nya Classic också starkare upphängning och slipstänger.Vulkanus VG2 Classic knivslip gör med sin praktiska design slipningen av knivar både lättare och smidigare. Med en smula koncentration blir dina gamla knivar bättre än någonsin och du är snabbt igång med att skära fin fisk, kött och grönsaker utan problem.
 • Vulkanus Pocket Basic Knivslip

  Vulkanus Pocket Basic Knivslip
  Knivslip från Vulkanus i pocketformat som ger dina knivar sylvass egg.Tack vare det nätta pocketformatet tar knivslipen minimalt med plats, men ger ändå ett enastående resultat. På slipen, som är tillverkad i plast, finns tydliga instruktioner för hur du slipar kniven för bästa resultat. - Enkel att använda.Färg: SvartMaterial: Plast 
 • Vulkanus - VG2 Professional Knivslip

  Vulkanus - VG2 Professional Knivslip
  Vulkanus Professional har fört hantverket knivskärpning till en nivå av perfektion – en perfekt knivslip för både raka och tandade knivblad. Med en patenterad fjäderteknik och hög kvalitet av rostfria stålkomponenter säkerställs både lång livslängd och säkra livsmedel. Dessa funktioner, tillsammans med den robusta konstruktionen, gör denna knivslip till den perfekta slipen för kommersiella köksmiljöer såväl som i den glade amatörkockens kök. Den slipar och bryner även i samma robusta rostfria enhet.Vulkanus VG2 Professional egenskaper:- Slipa och bryn stålknivar på en och samma gång - Ger vassa blad, även för tandade knivar - Slipvinkeln anpassas efter kniven - Kan diskas i diskmaskin.

Fler tips på Vulkanus knivslip

 • Vulkanus - Classic 2,0 Knivslip VG2 Svart

  Vulkanus - Classic 2,0 Knivslip VG2 Svart
  Classic 2,0 Knivslip VG2 Svart från Vulkanus kommer att på ett mycket smidigt sätt underlätta ditt arbete i köket eftersom den utför både slipning och bryning i en och samma enhet. Att arbeta med slöa knivar är frustrerande men med knivslipen från Vulkanus kan du underhålla dina knivar på ett snabbt och enkelt sätt. VG2 Classic är en uppgradering av den äldre Classic-modellen. Med automatisk justering av slipvinkeln, från 11 till 21 grader, får du optimal effekt och bästa resultat samtidigt som du får ett bättre grepp. VG2 Classic har även starkare upphängning och slipstänger.Ta några bestämda drag med bladet och din kniv återfår en extremt vass egg utan hack eller repor, du lan även slipa dina tandade knivar.- Kan diskas i diskmaskin- För både europeiska och japanska knivar- Du slipper lämna in dina knivar på slipning- Slipar även tandade knivar
 • Vulkanus Vg2 Professional Knivslip - Knivslipar, slipstål & brynen Rostfritt Stål

  Vulkanus Vg2 Professional Knivslip - Knivslipar, slipstål & brynen Rostfritt Stål
  Vulkanus VG2 Professional är version två av den hyllade Vulkanus Professional knivslip. Denna uppdaterade version har automatisk anpassad slipvinkel, 11-21 grader, för ett bättre slipresultat och grepp samt kraftigare fjädring och slipstavar.Slip och bryna din kniv utan att byta redskap med Vulkanus Professional knivslip. Utrustad med patenterad fjärderteknik i högkvalitativ rostfri design vilket ger en både säker och långlivad produkt. Tillsammans med den rustika konstruktionen passar Vulkanus Professional i kommersiella kök likväl som hemma hos amatörkocken.Egenskaper Automatisk anpassning av slipvinkel Enkel att använda Sliper och bryner dina stålknivar på samma gång Fungerar även för tandade knivar Rengör med fuktig trasa Tål maskindisk, dock ej rekommenderad som regelbunden rengöring Shoppa Knivslipar, slipstål & brynen och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Vulkanus Vg2 Classic Knivslip - Knivslipar, slipstål & brynen Plast Svart

  Vulkanus Vg2 Classic Knivslip - Knivslipar, slipstål & brynen Plast Svart
  Vulkanus VG2 Classic är version två av den hyllade Vulkanus Classic knivslip. Denna uppdaterade version har automatisk anpassad slipvinkel, 11-21 grader, för ett bättre slipresultat och grepp samt kraftigare fjädring och slipstavar. Sköt om dina favoritknivar på enkelt vis med Vulkanus knivslip Classic. Med några drag återfår kniven en vass egg utan repor eller hack, från den nätta skalkniven till sashimikniven, då du enkelt anpassar slipvinkel efter kniv tack vare den smarta konstruktionen.Egenskaper Enkel att använda Slipar och bryner kniven på samma gång Anpassar slipvinkel efter kniv Fungerar även för att slipa tandade knivar Tål maskindisk Tålig design, tillverkad av plast Shoppa Knivslipar, slipstål & brynen och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Vulkanus Vulkanus VG2 Classic knivslip Svart

  Vulkanus Vulkanus VG2 Classic knivslip Svart
  Vulkanus Vulkanus VG2 Classic knivslip Svart
 • Vulkanus - Knivslip Pocket

  Vulkanus - Knivslip Pocket
  Vulkanus Pocket är en mycket kvalitativ knivslip trots sin ringa storlek. Slipen har i stort sett samma egenskaper som de större modellerna Vulkanus Classic och Vulkans Professional. Skillnaden är givetvis storleken och materialet som i pocketversionen är plast. Slipningen går till på samma sätt som de större modellerna, men här vänder du på själva slipen istället för att vinkla kniven åt olika håll.På slipen finns tydlig och enkel grafik med instruktioner.
 • Vulkanus Vulkanus VG2 Professional knivslip Rostfritt stål

  Vulkanus Vulkanus VG2 Professional knivslip Rostfritt stål
  Vulkanus Vulkanus VG2 Professional knivslip Rostfritt stål
 • Vulkanus Vulkanus Pocket knivslip basic Svart

  Vulkanus Vulkanus Pocket knivslip basic Svart
  Vulkanus Vulkanus Pocket knivslip basic Svart

Vulkanus - simply.sharp

Den österrikiske knivexperten Harald Stallegger är mannen bakom Vulkanus. Han designade den prisbelönta knivslipen som också är patenterad.

Normalt behöver du bara dra kniven fyra gånger genom slipen. Men känns det inte som den blivit bättre kan du dra fyra till.

Brynet i Vulkanus knivslipar håller i mellan två till fem år beroende på hur mycket du använder den. Du kan byta ut insatsen i hållaren istället för att köpa en helt ny.