Knivset » Skärbrädor » Trä

Märken på träskärbräda:

Träskärbräda

Skärbräda i trä är det vanligaste och kanske det mest fina. Det finns träskärbrädor i många olika träslag. Vi listar brädor i akacia, ek, bok, björk och flera andra träsorter.

 • Stenfors Skärbräda 46x36x4 cm Ek/Ändträ

  En massiv skärbräda i ek/ändträ med gummifötter som gör att den står stadigt mot underlaget.
 • IB Laursen Skärbräda Olivia Unika Olivträ

  Olivträ är ett vackert och hårt träslag, Den naturliga oljan i träet hindrar skärbrädan från att torka ut och fungerar antibakteriellt.Alla skärbrädorna är unika till utseende och form.Bredd: 14 cmLängd: 30 cm 
 • Skärbräda 51x35x6,4 cm Ändträ

  Skärbräda från Teakhaus. Tillverkad av spillvirke från möbeltillverkning på FSC-certifierade plantage i Sydamerika. Använd vid tillredning av olika råvaror eller för servering av bröd och ostar. Skärbrädan blir den där extra detaljen på bordet.
 • T&G Woodware Rektangulär skärbräda av ändträ - Large

  T&G Woodware Rektangulär skärbräda av ändträ - Large från T&G Woodware
 • Zwilling Skärbräda Solid i Bok Thermo behandlad600x400x35mm

  Detta är en mycket gedigen skärbräda i bok. Skärbrädan är thermo behandlad och kommer hålla sig fin i många år. Inte bara praktisk utan gör sig även mycket elegant på köksbänken.Storlek: 600 x 400 x 35 mmTål ej diskmaskin. 
 • Stenfors Skärbräda 42x26 cm Valnöt

  Stenfors skärbräda från Anders Petter. En gedigen skärbräda i högkvalitativ amerikansk valnöt med naturligt vacker ådring. Kan även användas som uppläggningsfat till exempelvis bröd och olika ostar. När skärbrädan inte används är den en fin detalj på köksbänken.
 • Ironwood Gourmet Sapwood Skärbräda, 45,5 x 25,5 x1,9 cm

  Skärbräda från Ironwood Gourmet. Till skärbrädan Sapwood har man använt både det ljusa och mörka träet från Akacia.Det ger skärbrädan ett vackert varierat utseende och speciell lyster.Ironwood Gourmet är en kollektion av olika köksprodukter i trä. Produkterna är tillverkade av miljövänliga och förnybara material. Träslaget är Akacia är ett miljövänligt lövträd som odlas i hela Sydostasien för användning till möbler och husgeråd.Den unika egenskapen hos Akacia är att träet ändrar färg och lyster i olika förhållanden, vilket innebär att träet kan skimra från ljust till mörkbrunt. Mått: 45,5 x 25,5 x 1,9 cm 
 • Muurikka Skärbräda Trä

  Snygg och robust skärbräda av akaciaträ från Muurikka.  Material: Akaciaträ  Mått: 38 x 30 x 2 cm 
 • Skärbräda i ek 45x30 cm

  Ett globalt samarbete mellan stjärnkocken Edin Dzemat och Global ledde till framtagningen av en träskärbräda i Bosnisk silverek med sylvass kombination av funktion, design och kvalité. Skärbrädan har en mängd smarta funktioner; friktionsduk för att den inte ska glida, måttskala för snabb och jämn uppmätning, genomgående bultar att justera brädan med samt en träolja för att underhålla träet med. Brädan finns i tre storlekar.
 • Skärbräda 60x40 cm Bok Thermobehandlad

  Vändbar skärbräda i solid liggande bok. Brädan är Thermobehandlad vilket ger den mörka färgen. Thermobehandling är när man genom med hög noggrann temperatur av trät, får fram en mörkbrun färg rakt igenom hela träbiten.
 • T&G Woodware Skärbräda Acacia 380x260x40mm

  T&G Woodware Skärbräda Acacia 380x260x40mm från T&G Woodware
 • Exxent skärbräda gummiträ 60 x 30

  Exxent skärbräda gummiträ 60 x 30 sticker onekligen ut!Här har vi en rejäl huggbräda och skärbräda från Exxent som kräver sin plats på arbetsbänken. Den mäter 60 cm på ena sidan och 30 cm på andra sidan och har en tjocklek på 4 cm. Det är förstås en väldigt speciell bräda med tanke på sin storlek men trots det mycket prisvärd tack vare att den är tillverkad i gummiträ. Det har blivit väldigt populärt att ha stora rejäla träskärbrädor. De ses nästan som en inredningsdetalj i köket och är en självklart för alla professionella amatörer. Sin storhet får den först efter några års användning då dess patina blir tilltalande.Exxents produktsortiment är synonymt med stilren, funktionell, svensk design och kvalitet. De är rejäla och tåliga för att klara det höga tempot och den tuffa vardagen i ett professionellt kök. Något som gjort Exxent till en favorit hos många kockar.
 • Zwilling Skärbräda Bambu 36 x 25 x 3 cm

  Bambu är ett innovativt träslag som ger ideala egenskaper till en skärbräda på grund av dess antibaktriella egenskaper.Skärbrädan kan användas på båda sidor för att hacka och skära alla typer av matvaror som kött, fisk, grönsaker, frukt och bröd På ena sidan är skärbrädan försedd med ett spår längs ytterkanten för att fånga upp köttsaft.Skärbrädan kan lätt torkas av med en fuktad trasa med varmt vatten och lite diskmedel. Torka av skärbrädan och låt den torka stående på diskbänken.Olja in skärbrädan då och då med lite matolja. Kallpressad olja är bäst eftersom den fungerar som ett skydd mot smuts och bevarar träets naturliga egenskaper. Fördelar med bambu: Hög hårdhet och stabil yta. Skadar inte knivens egg. Formstabil. Trendig design. Mått: 36 cm x 25 cm x 3 cm.
 • Backaryd Skärbräda i bambu 30x46 cm

  Backaryd bambuskärbräda från Anders Petter. Materialet bambu är hygienisk och är skonsam mot din kniv. Använd även skärbrädan som uppläggningsfat för t ex olika ostar och charkuterier. Finns även i en större storlek i sammas serie.
 • Skärbräda 46x27 cm Acacia

  Vacker skärbräda tillverkad i acasiaträ, designad av Jamie Oliver. Både vacker att ha ståendes framme som praktisk. Använd som skärbräda eller som serveringsfat till goda ostar eller snittar. Mellersta storleken i serien, finns även i 2 storlekar till.
 • Skärbräda 52x32 cm Acacia

  Vacker skärbräda tillverkad i acasiaträ, designad av Jamie Oliver. Både vacker att ha ståendes framme som praktisk. Använd som skärbräda eller som serveringsfat till goda ostar eller snittar. Största storleken i serien, finns även i 2 storlekar till.
 • Global Skärbräda massiv ek 55x38 cm

  Global Skärbräda massiv ek 55x38 cm från Global
 • Ib Laursen Rektangulär Skärbräda 24cm x 38cm Akacia

  En underbar stor skärbräda/bricka i akaciaträ.Perfekt att servera ost eller andra smårätter på. Längd 38 cm (med handtag 48 cm).Bredd 24 cm.Tjocklek 1,5 cm.
 • Zassenhaus Skärbräda Akacia 36 x 23 x 1,8 cm

  Smidig skärbräda med svängd form i det miljövänliga materialet Akacia. Ett mycket hårt träslag som lämpar sig särskilt bra i köksmiljöer.Mått: 36 x 23 x 1,8 cm
 • Zassenhaus Skärbräda Akacia 28 x 20 x 1,2 cm

  Smidig skärbräda med svängd form i det miljövänliga materialet Akacia. Ett mycket hårt träslag som lämpar sig särskilt bra i köksmiljöer.Mått: 28 x 20 x 1,2 cm
 • DutchDeluxes Skärbräda Valnöt XS

  En söt skärbräda från Dutch Deluxes. Perfekt att använda som en enkel skärbräda eller som serveringsbricka. Passar utmärkt att servera pizza, ostar och bröd på. - Storlek 19x34 cm utan handtag- 100% Valnöt, behandlad med olja- Lämna inte skärbrädan i vatten- Tål ej diskmaskin, mikrougn eller ugn
 • DutchDeluxes Skärbräda Valnöt Smal XL

  En mycket fin och praktisk skärbräda från Dutch Deluxes. Använd som enkel skärbräda eller som fin serveringsbricka. Fantastisk att servera pizza, kakor eller bröd på.  - Storlek 19x70 cm utan handtag- 100% Valnöt, behandlad med olja- Lämna inte skärbrädan i vatten- Tål ej diskmaskin, mikrougn eller ugn 
 • Backaryd Skärbräda i bambu 25x34 cm

  Backaryd bambuskärbräda från Anders Petter. Materialet bambu är hygienisk och är skonsam mot din kniv. Använd även skärbrädan som uppläggningsfat för t ex olika ostar och charkuterier. Finns även i en mindre storlek i sammas serie.
 • Stenfors Skärbräda 46x30 cm Ek

  Skärbräda från Anders Petter, tillverkad i vackert ekträ. Använd för att hacka och förbereda råvaror. Kan även användas till att servera exempelvis ost, bröd och charkuterier på.
 • Morberg Skärbräda 48x31,5 cm Ek

  Rejäl och imponerande skärbräda av massiv helstavslimmad ek. Kan vara ett av de mest användbara redskapen som finns i köket!
 • Global Skärbräda massiv ek 45x30 cm

  Global Skärbräda massiv ek 45x30 cm från Global
 • Eva Solo Träskärbräda ek 44x22 Nordic k

  Eva Solo Träskärbräda ek 44x22 Nordic k från Eva Solo
 • Zassenhaus Skärbräda 36x23cm akacia

  Zassenhaus Skärbräda 36x23cm akacia från Zassenhaus
 • Rosendahl Grand Cru Skärbräda urfräst spår, bambu

  Rosendahl Grand Cru Skärbräda urfräst spår, bambu från Rosendahl
 • Rosendahl Grand Cru Skärbräda liten, bambu

  Rosendahl Grand Cru Skärbräda liten, bambu från Rosendahl
 • Claus Holm Skärbräda 50x35x3 Akacia

  Claus Holm Skärbräda 50x35x3 Akacia från Claus Holm
 • Skärbräda Valnöt 34x19 cm

  En rejäl skärbräda att förbereda mat på eller servera på.
 • Bloomingville Skärbräda Akacia

  Bloomingville Skärbräda Akacia från Bloomingville
 • Architec skärbräda svart bambu

  Minska din klimatpåverkan med denna miljövänliga och snygg skärbräda från Architec. Med en svart slät bambukonstruktion är den formaldehydfri och tillverkad av organiska material som skördats från hållbara skogar. Skärbrädan är rejäl med måtten 45 x 35 cm och försedd med 4 fötter för att den ska stå stadigt samt skydda bänkytan från repor. Brädan kommer inte heller göra dina knivar slöa. Handtvätt rekommenderas.Architec är ett amerikanskt företag som designar och tillverkar ett brett utbud av unika och miljövänliga husgeråd.
 • Zwilling Skärbräda/Hackblock Bambu 42 x 31 x 4 cm

  Ett kraftigt och stabilt hackblock/skärbräda gjort av stående bambustavar. Bambu är ett innovativt träslag som ger ideala egenskaper till en skärbräda på grund av dess antibaktriella egenskaper.Skärbrädan kan användas på båda sidor för att hacka och skära alla typer av matvaror som kött, fisk, grönsaker, frukt och bröd.På ena sidan är skärbrädan försedd med ett spår längs ytterkanten för att fånga upp.Skärbrädan kan lätt torkas av med en fuktad trasa med varmt vatten och lite diskmedel. Torka av skärbrädan och låt den torka stående på diskbänken. Olja in skärbrädan då och då med lite matolja. Kallpressad olja är bäst eftersom den fungerar som ett skydd mot smuts och bevarar träets naturliga egenskaper. Fördelar med bambu: Hög hårdhet och stabil yta. Skadar inte knivens egg. Formstabil.Trendig design. Mått: 42 cm x 31 cm x 4 cm.
 • Zwilling Skärbräda Bambu 25 x 18,5 x 2 cm

  Bambu är ett innovativt träslag som ger ideala egenskaper till en skärbräda på grund av dess antibaktriella egenskaper.Skärbrädan kan användas på båda sidor för att hacka och skära alla typer av matvaror som kött, fisk, grönsaker, frukt och bröd. På ena sidan är skärbrädan försedd med ett spår längs ytterkanten för att fånga upp köttsaft.Skärbrädan kan lätt torkas av med en fuktad trasa med varmt vatten och lite diskmedel. Torka av skärbrädan och låt den torka stående på diskbänken.Olja in skärbrädan då och då med lite matolja. Kallpressad olja är bäst eftersom den fungerar som ett skydd mot smuts och bevarar träets naturliga egenskaper. Fördelar med bambu: Hög hårdhet och stabil yta. Skadar inte knivens egg. Formstabil.Trendig design. Mått: 25 x 18,5 x 2 cm.
 • Rosendahl Grand Cru Skärbräda Bambu med Ränna 45x30 cm

  Skärbrädan med ränna för köttsaft är tillverkad i bambu. Det är inte bara vackert utan också ett miljövänligt alternativ till trä. Skärbrädans rymliga ränna samlar upp saften när du skär upp kött. Men brädan är även snygg att servera t.ex. kött, ost och frukt på. I bambuserien hittar du flera skärbrädor i olika storlekar.Bambuskärbrädor är både snygga och hygieniska. Bambu har unika antibakteriella egenskaper vilket gör det till ett självklart material för skärbrädor. 
 • Global Skärbräda massiv ek 800x400x50mm

  Ett globalt samarbete mellan stjärnkocken Edin Dzemat och Global ledde till framtagningen av en träskärbräda i Bosnisk silverek med sylvass kombination av funktion, design och kvalité. Skärbrädan har en mängd smarta funktioner; friktionsduk för att den inte ska glida, måttskala för snabb och jämn uppmätning, genomgående bultar att justera brädan med samt en träolja för att underhålla träet med. Brädan finns i tre storlekar.Material: Bosnisk silverek.  
 • Eva Solo Skärbräda Bambu Moonlight Blue

  En bambuskärbräda från Eva Solo i färgen Moonlight Blue. Bambu är ett slitstarkt naturmaterial som är perfekt för en skärbräda. Mår dock inte så bra av maskindisk. Skärbrädan har en silikonkant som gör att den ligger stilla på köksbänken. -Bambu-Moonlight Blue-Tål inte maskindisk -Olja in regelbundet.  
 • Eva Solo Skärbräda Bambu Grey

  En snygg bambuskärbräda från Eva Solo. Är gjord av behandlad kvalitetsbambu och har en silikonkant hela vägen runt i en fin grå färg. Bambu är ett tåligt naturmaterial som gör sig perfekt i en skärbräda. Mår bra av att oljas in regelbundet och undviker helst maskindisk. Skärbrädan ligger stilla på köksbänken tack vare silikonytor.-Bambu-Grå-Tål inte maskindisk -Olja in regelbundet.
 • Ironwood Gourmet Bakbord- och Skärbräda 60,3 x 43,6 x 3,2 cm

  Tvåsidigt bakbord- och skärbräda från Ironwood Gourmet.Ironwood Gourmet är en kollektion av olika köksprodukter i trä. Produkterna är tillverkade av miljövänliga och förnybara material. Träslaget är Akacia är ett miljövänligt lövträd som odlas i hela Sydostasien för användning till möbler och husgeråd.Den unika egenskapen hos Akacia är att träet ändrar färg och lyster i olika förhållanden, vilket innebär att träet kan skimra från ljust till mörkbrunt. Passar perfekt till både bakning och att använda som en skärbräda. Material: Akacia. Mått: 60,3 x 43,6 x 3,2 cm.Bästa sättet att ta hand om materialet är att diska i varmt vatten och inte blötlägga. Låta träet torka för hand eller torka fritt. Trä ska aldrig diskas i diskmaskin. Träet mår som bäst av att du regelbundet smörjer in brädan i olja. Innan första användningen är det lämpligt att applicera olja på och låt den dra i ordentligt. 
 • Morberg Skärbräda Premium Ek

  En exklusiv skärbräda ur MORBERG® premium begränsade sortiment där varje skärbräda har sin egen unika ådring. Morberg har valt att ta fram denna kvalitets skärbräda för att den skall kunna användas och hålla från generation till generation. Här använder man traditionellt hantverkskunnande med organiskt material för att skapa grogrunden för god matlagning till vardags såväl som till fest. 100 % massiv, svenskodlad ek i ett enda stycke med ca-måtten 35×70 cm, nästan 6 cm tjock och som väger cirka 10 kg. Finns endast i en begränsad upplaga.Att få fram ett helt stycke ek i sådana mått – som inte sedan spricker eller slår sig – kräver att träet har behandlats och torkats på ett alldeles speciellt sätt. Måtten skiljer sig något vilket gör varje skärbräda unik, detta för att använda det bästa ut varje ekstock. Ursprungsträdet är minst över 100 år gammalt och har sedan fått ligga och torka utomhus under många år. Därefter har det skett en torkningsprocess inomhus under speciella former. Skärbrädan är sedan varsamt behandlad med den finaste hård-vaxoljan i dubbla lager och är prydd med Morbergs emblem.
 • Continenta Skärbräda Gummiträ 40 x 30 x 7,3 cm

  Detta är en mycket stabil skärbräda som är tillverkad i gummiträ. Detta träslag får inte blötläggas eller diskas i diskmaskin utan det går bra att endast torka av med fuktig trasa vid rengöring. Längd: 40 cmBredd: 30 cmHöjd: 7,3 cm
 • Continenta Skärbräda Akacia 48 x 36 x 6 cm

  Här hittar du en mycket stabil och robust skärbräda från Continenta. En vacker mörk skärbräda som är tillverkad i träslaget Akacia. Detta träslag får inte blötläggas utan torkas endast av med en fuktig trasa vid rengöring. Tål inte maskindisk. Längd: 48 cmBredd: 36 cmHöjd: 6 cm
 • Zwilling Skärbräda Solid i Bok 600x400x35mm

  Detta är en gedigen skärbräda i bok. Inte bara praktisk utan gör sig även mycket elegant på köksbänken. En skärbräda som kommer att hålla sig mycket fin i många år.Storlek: 600 x 400 x 35 mmTål ej diskmaskin. 
 • Stenfors Skärbräda 42x26 cm Akacia

  Stenfors skärbräda från Anders Petter. En stilren skärbräda i akacia med naturlig färgskiftning i ådringen vilket gör varje skärbräda unik. Fin att servera på och när skärbrädan inte används är den en snygg detalj på köksbänken.
 • Morberg Skärbräda 30x20 cm Ek

  Rejäl och imponerande skärbräda av massiv helstavslimmad ek. Kan vara ett av de mest användbara redskapen som finns i köket!
 • Skärbräda D45x5 cm Ändträ

  Skärbräda från Teakhaus. Tillverkad av spillvirke från möbeltillverkning på FSC-certifierade plantage i Sydamerika. Använd vid tillredning av olika råvaror eller för servering av bröd och ostar. Skärbrädan blir den där extra detaljen på bordet.
 • Skärbräda 38x28 cm Svart träfiber

  Skärbräda gjord av träfibrer. Skonsam mot knivarnas egg men ändå hygienisk och kan diskas i maskin. Vändbar och tål värme upp till 185°.
 • Nuance Trancherskärbräda Akacieträ 44x32x2,5 cm

  Nuance Trancherskärbräda Akacieträ 44x32x2,5 cm från Nuance
 • Galzone Skärbräda med skåra Bambu 40x30 cm

  Galzone Skärbräda med skåra Bambu 40x30 cm från Galzone
 • Funktion Skärbräda 3 st bambu

  Funktion Skärbräda 3 st bambu från Funktion