Träskärbräda

Skärbräda i trä är det vanligaste och kanske det mest fina. Det finns träskärbrädor i många olika träslag. Vi listar brädor i akacia, ek, bok, björk och flera andra träsorter.

Populärt inom träskärbräda

 • Skärbräda 51x35x6,4 cm Ändträ

  Skärbräda 51x35x6,4 cm Ändträ
  Skärbräda från Teakhaus. Tillverkad av spillvirke från möbeltillverkning på FSC-certifierade plantage i Sydamerika. Använd vid tillredning av olika råvaror eller för servering av bröd och ostar. Skärbrädan blir den där extra detaljen på bordet.
 • Stenfors Skärbräda Valnöt 42x26 cm

  Stenfors Skärbräda Valnöt 42x26 cm
  Stenfors skärbräda från Anders Petter. En gedigen skärbräda i högkvalitativ amerikansk valnöt med naturligt vacker ådring. Kan även användas som uppläggningsfat till exempelvis bröd och olika ostar. När skärbrädan inte används är den en fin detalj på köksbänken.
 • Skärbräda Acacia 380x260x40mm

  Skärbräda Acacia 380x260x40mm
 • Skärbräda Ek 34x70 cm

  Skärbräda Ek 34x70 cm
  Stor skärbräda från Dutchdeluxes, tillverkad av solid ek. Den här skärbrädan är perfekt som uppläggningsfat för stora sällskap, till ost, bröd och annan plockmat. När skärbrädan inte används blir den en snygg inredningsdetalj om du hänger upp den. Skärbrädan är inoljad med druvkärnolja och bör oljas in regelbundet för att hålla extra länge.

Fler tips på träskärbräda

 • Zassenhaus Skärbräda med Handtag Olivträ 29 cm

  Zassenhaus Skärbräda med Handtag Olivträ 29 cm
  Vacker och praktisk skärbräda med handtag från Zassenhaus. Olivträ är ett mycket hårt material, vilket gör att det lämpar sig väl för skärbrädor. Du kan också använda brädan som ett serveringsfat. När skärbrädan inte används kan du hänga den på väggen tack vare den tjusiga snodden som sitter på handtaget.Mått: 29x14x0,9 cmMaterial: Oliv 
 • Skärbräda Acacia 40x25 cm

  Skärbräda Acacia 40x25 cm
  Smidig skärbräda med svängd form som står stadigt på gummifötter. Tillverkad i det miljövänliga materialet acacia, ett mycket hårt träslag som lämpar sig särskilt bra i köksmiljöer.
 • Day Home Skärbräda Chop Chop 3-pack Natur

  Day Home Skärbräda Chop Chop 3-pack Natur
  Tre vackra skärbrädor i olika storlekar tillverkade i Acacia trä. Skärbrädorna har måtten 27.5x17.5 cm, 34x22 cm och 58x20 cm.
 • Ironwood Gourmet Sapwood Skärbräda, 45,5 x 25,5 x1,9 cm

  Ironwood Gourmet Sapwood Skärbräda, 45,5 x 25,5 x1,9 cm
  Skärbräda från Ironwood Gourmet. Till skärbrädan Sapwood har man använt både det ljusa och mörka träet från Akacia.Det ger skärbrädan ett vackert varierat utseende och speciell lyster.Ironwood Gourmet är en kollektion av olika köksprodukter i trä. Produkterna är tillverkade av miljövänliga och förnybara material. Träslaget är Akacia är ett miljövänligt lövträd som odlas i hela Sydostasien för användning till möbler och husgeråd.Den unika egenskapen hos Akacia är att träet ändrar färg och lyster i olika förhållanden, vilket innebär att träet kan skimra från ljust till mörkbrunt. Mått: 45,5 x 25,5 x 1,9 cm 
 • BBQ XL Skärbräda Valnöt slim

  BBQ XL Skärbräda Valnöt slim
  Lång skärbräda med dubbla handtag från Dutchdeluxes, tillverkad av solid valnöt. Den här stora skärbrädan har en slät sida som är perfekt som uppläggningsfat för större sällskap. Den andra sidan har utskurna skåror för som samlar upp vätska så som kött- eller fruktsaft. När skärbrädan inte används blir den en snygg inredningsdetalj om du hänger upp den. Skärbrädan är inoljad med druvkärnolja och bör oljas in regelbundet för att hålla extra länge.
 • Skärbräda Valnöt 19x70 cm

  Skärbräda Valnöt 19x70 cm
  Lång skärbräda från Dutchdeluxes, tillverkad av solid valnöt. Den här skärbrädan är perfekt som uppläggningsfat för stora sällskap, till ost, bröd och annan plockmat. När skärbrädan inte används blir den en snygg inredningsdetalj om du hänger upp den. Skärbrädan är inoljad med druvkärnolja och bör oljas in regelbundet för att hålla extra länge.
 • Skärbräda i björk

  Skärbräda i björk
 • Skärbräda bröd 42x28cm akacia

  Skärbräda bröd 42x28cm akacia
 • Eva Solo Träskärbräda 44 x 22 cm Ek

  Eva Solo Träskärbräda 44 x 22 cm Ek
  Den grova och rustika Nordic kitchen-skärbrädan är i ekträ, vilket ger varje skärbräda ett helt unikt utseende. De rundade hörnen och sidorna gör skärbrädan behaglig att arbeta med och den kan användas för att förbereda både kött och grönsaker. Men den kan även användas för att servera exempelvis tapas. Skärbrädan kan hängas upp i läderöglan när den inte används. Den är lätt att rengöra med varmt vatten och diskmedel. Bör oljas in regelbundet.
 • Zassenhaus Skärbräda Med Handtag Olivträ 29 cm

  Zassenhaus Skärbräda Med Handtag Olivträ 29 cm
  Vacker skärbräda i olivträ som även passar utmärkt som serveringsfat. Handtaget har en hängögla, vilket möjliggör hängande förvaring. Finns i storlekarna 22, 26 och 29 cm.
 • House Doctor Skärbräda D: 50 cm

  House Doctor Skärbräda D: 50 cm
  Cirkelformad skärbräda med handtag. Skärbrädan är gjort av akacia träd och har även ett hål du kan hänga upp den från.
 • Skärbräda 40x25 cm fötter rubberwood

  Skärbräda 40x25 cm fötter rubberwood
  En kraftfull och stabil skärbräda/hackblock som klarar det mesta. Gjord av Rubberwood vilket är ett material med goda egenskaper som att det inte krymper, har bra elasticitet och är miljövänligt. Står stadigt på gummifötter.
 • Stenfors Skärbräda 46x30 cm Ek

  Stenfors Skärbräda 46x30 cm Ek
  Skärbräda från Anders Petter, tillverkad i vackert ekträ. Använd för att hacka och förbereda råvaror. Kan även användas till att servera exempelvis ost, bröd och charkuterier på.
 • Zassenhaus Skärbräda Akacia 40 x 25 x 3 cm

  Zassenhaus Skärbräda Akacia 40 x 25 x 3 cm
  Smidig skärbräda med svängd form i det miljövänliga materialet Akacia. Ett mycket hårt träslag som lämpar sig särskilt bra i köksmiljöer. Mått: 40 x 25 x 3 cm
 • Gastromax BIO Skärbräda 35x25 cm

  Gastromax BIO Skärbräda 35x25 cm
  BIO serien är för dig som älskar naturen och bill värna om den. Produkterna i serien är tillverkade av återvunnet material. Slitstark och snygg skärbräda.
 • ERNST Skärbräda 35x14 cm Trä Natur

  ERNST Skärbräda 35x14 cm Trä Natur
  Skärbräda i björk som även kan användas som serverings fat. Vacker i sin enkelhet.
 • Skärbräda 35x25 cm Björk

  Skärbräda 35x25 cm Björk
 • Skärbräda med 3 bleck, stor - Continenta

  Skärbräda med 3 bleck, stor - Continenta
  En kraftig och stabil skärbräda från Continenta med 3 uppsamlingsbleck i rostfritt stål. Då skärbrädorna är tillverkade av 100% naturligt trä (gummiträ), är det bästa sättet att underhålla dem, genom att rengöra med fuktig trasa och olja in dem då och då med matolja (olivolja , solrosolja eller liknande). Trä reagerar på fukt och på temperaturförändringar. Båda bör undvikas samt rengöring i diskmaskin. Med 3 uppsamlingsbleck Gummiträ Längd: 48cm Bredd: 32cm Höjd: 6cm https://youtu.be/XGpBm82egk8
 • Bambuskärbräda 25x18 cm

  Bambuskärbräda 25x18 cm
  Till det optimala köket hör naturligtvis, förutom det bästa valet av köksknivar, även bra kökstillbehör. En bra skärbräda är en av grundstenarna i det optimala köket. Skärbrädan är tillverkad i bambu vilket gör att den slår ifrån sig vatten till skillnad från annat trä som tar in vatten. Den är väldigt hygienisk och är skonsam mot din kniv och dina råvaror. En perfekt present till hemmets köksmästare!
 • GLOBAL Skärbräda 80x40x5 cm Ek

  GLOBAL Skärbräda 80x40x5 cm Ek
  Den rejäla skärbrädan i ek är inte bara snygg utan har flera praktiska funktioner: En friktionsduk så att brädan ligger stilla när du arbetar, måttskala för smidig uppmätning, bultar för att justera brädan samt en träolja för att underhålla träet. Den massiva skärbrädan tillverkad i bosnisk silverek är framtagen tillsammans med stjärnkocken Edin Dzemat. Brädan finns i tre storlekar.
 • Maku Skärbräda Med Tillhörande Kökskniv- & Gaffel Rostfritt stål Akacieträd

  Maku Skärbräda Med Tillhörande Kökskniv- & Gaffel Rostfritt stål Akacieträd
  På denna skärbräda kan du tillreda allt möjligt. Det medföljer en kökskniv och en gaffel.
 • Ironwood Gourmet Bakbord- och Skärbräda 60,3 x 43,6 x 3,2 cm

  Ironwood Gourmet Bakbord- och Skärbräda 60,3 x 43,6 x 3,2 cm
  Tvåsidigt bakbord- och skärbräda från Ironwood Gourmet.Ironwood Gourmet är en kollektion av olika köksprodukter i trä. Produkterna är tillverkade av miljövänliga och förnybara material. Träslaget är Akacia är ett miljövänligt lövträd som odlas i hela Sydostasien för användning till möbler och husgeråd.Den unika egenskapen hos Akacia är att träet ändrar färg och lyster i olika förhållanden, vilket innebär att träet kan skimra från ljust till mörkbrunt. Passar perfekt till både bakning och att använda som en skärbräda. Material: Akacia. Mått: 60,3 x 43,6 x 3,2 cm.Bästa sättet att ta hand om materialet är att diska i varmt vatten och inte blötlägga. Låta träet torka för hand eller torka fritt. Trä ska aldrig diskas i diskmaskin. Träet mår som bäst av att du regelbundet smörjer in brädan i olja. Innan första användningen är det lämpligt att applicera olja på och låt den dra i ordentligt. 
 • Skärbräda för diskho Quadro 362 x 300 mm

  Skärbräda för diskho Quadro 362 x 300 mm
  Skärbräda för diskho Quadro 362 x 300 mm. Material: Trä. Mått: 362 x 300 mm.
 • Victorinox Allrounder Skärbräda med Ränna Medium Svart

  Victorinox Allrounder Skärbräda med Ränna Medium Svart
  Idealisk för hemmakocken med sin enkla och smidiga design. Tillverkad i miljövänlig träfiber med ränna som samlar upp köttsaft och ett cirkulärt hål för enkel upphängning.Den svarta designen är inte bara läcker utan också skonsam mot knivbladen. Tål maskindisk och värme upp till 175 grader C. Kan också användas som underlägg.Mått: 29,2 x 22,9 x 0,7 cm.Vikt: 439 g. 
 • Zwilling Skärbräda Bambu 25 x 18,5 x 2 cm

  Zwilling Skärbräda Bambu 25 x 18,5 x 2 cm
  Bambu är ett innovativt träslag som ger ideala egenskaper till en skärbräda på grund av dess antibaktriella egenskaper.Skärbrädan kan användas på båda sidor för att hacka och skära alla typer av matvaror som kött, fisk, grönsaker, frukt och bröd. På ena sidan är skärbrädan försedd med ett spår längs ytterkanten för att fånga upp köttsaft.Skärbrädan kan lätt torkas av med en fuktad trasa med varmt vatten och lite diskmedel. Torka av skärbrädan och låt den torka stående på diskbänken.Olja in skärbrädan då och då med lite matolja. Kallpressad olja är bäst eftersom den fungerar som ett skydd mot smuts och bevarar träets naturliga egenskaper. Fördelar med bambu: Hög hårdhet och stabil yta. Skadar inte knivens egg. Formstabil.Trendig design. Mått: 25 x 18,5 x 2 cm.
 • Skärbräda Acacia 39x30x6 cm

  Skärbräda Acacia 39x30x6 cm
  En kraftig och stabil skärbräda från Continenta. Skärbrädan är tillverkad av acaciaträ och blir en vacker inredningsdetalj på köksbänken då den inte används.
 • Skärbräda 41x31 cm Ändträ

  Skärbräda 41x31 cm Ändträ
  Skärbräda från Teakhaus. Tillverkad av spillvirke från möbeltillverkning på FSC-certifierade plantage i Sydamerika. Alla Teakhaus produkter är, som hörs på namnet, tillverkade av teak. Som material i skärbrädor är teak ett synnerligen lämpligt träslag. Dels är teak lagom hårt för att inte slitas fort och lagom mjukt så inte knivseggen slits onödigt mycket, dels innehåller teak mycket naturlig olja som är svagt antibakteriell vilket är en synnerligen vettig egenskap hos en skärbräda. Det höga oljeinnehållet innebär även att, vid normal användning i hemmet, skötselbehovet av brädan är minimalt. Brädor av ändträ tillverkas av små fyrkantiga bitar av trä där varje bit vridits 90 grader så träets fibrer står upp mot knivseggen. När man skär på en bräda av ändträ delar sig fibrerna något vilket dels innebär att brädan slits ytterst lite, dels att brädan är mycket skonsam mot kniven.
 • Skärbräda, Olivträ, 29x18cm - Zassenhaus

  Skärbräda, Olivträ, 29x18cm - Zassenhaus
  Vacker oregelbunden skärbräda i olivträ som är lika karaktäristik som det olivträd den är tillverkat från. Olivträdet växer sakta och bildar därför ett hårt och tåligt material, idealiskt för skärbrädor. Den naturliga oljan i träet hindrar brädan från att torka ut och fungerar antibakteriellt.
 • Skärbräda 70 x 40 cm, Valnöt

  Skärbräda 70 x 40 cm, Valnöt
 • Skärbräda Ek Stavlimmad med Ränna 40x25 cm

  Skärbräda Ek Stavlimmad med Ränna 40x25 cm
 • Skärbräda 38x26cm Bambu

  Skärbräda 38x26cm Bambu
 • Skärbräda Bröd 42 cm Rubberwood

  Skärbräda Bröd 42 cm Rubberwood
  Vacker och praktisk brödskärbräda med avtagbart galler vilket gör att man lätt kan tömma ur smulor. Materialet Rubberwood krymper inte och har bra elasticitet.
 • Kosta Boda All about you Skärbräda COLORS 42 cm

  Kosta Boda All about you Skärbräda COLORS 42 cm
  All About You Colors.Skärbräda från Kosta Boda som tack vare sin tjusiga design även fungerar som inredningsdetalj i köket när den inte  används.Sara Woodrow heter konstnärinnan bakom serien med namnet All About You. Förutom skärbrädor innehåller serien även glas och serveringsfat. Inspirationen har hon bland annat hämtat från modevärlden. Den mönstrade skärbrädan kan matchas med de övriga delarna ur serien.Mått: 42x19 cm
 • Continenta Skärbräda Gummiträ 40 x 30 x 7,3 cm

  Continenta Skärbräda Gummiträ 40 x 30 x 7,3 cm
  Detta är en mycket stabil skärbräda som är tillverkad i gummiträ. Detta träslag får inte blötläggas eller diskas i diskmaskin utan det går bra att endast torka av med fuktig trasa vid rengöring. Längd: 40 cmBredd: 30 cmHöjd: 7,3 cm
 • G-1008 Skärbräda i ek 80x40 cm

  G-1008 Skärbräda i ek 80x40 cm
  Ett globalt samarbete mellan stjärnkocken Edin Dzemat och Global ledde till framtagningen av en träskärbräda i Bosnisk silverek med sylvass kombination av funktion, design och kvalitet. Skärbrädan har en mängd smarta funktioner; friktionsduk för att den inte ska glida, måttskala för snabb och jämn uppmätning, genomgående bultar att justera brädan med, samt en träolja för att underhålla träet med. Brädan finns i tre storlekar.
 • Skärbräda med 3 bleck, stor

  Skärbräda med 3 bleck, stor
  Stabil och kraftig skärbräda från Continenta med 3 ugnsäkra uppsamlingsbleck i rostfritt stål. Skärbrädan är tillverkad i 100 % naturligt trä (gummiträ)Uppsamlingsblecken tål ugnRengörs med fuktig trasa och olja in den då och då med matolja ( olivolja, solrosolja eller liknande) Trä reagerar på fukt och temperatur förändringar så båda bör undvikas Tål ej diskmaskinLängd 48 cm och bredd 32 cmHöjd 6 cm  
 • Gastromax BIO Skärbräda 15x15 cm

  Gastromax BIO Skärbräda 15x15 cm
  Skärbräda som är tillverkad av biobaserat material. Slittålig skärbräda med den naturliga looken.
 • Skärbräda 46x36x2,5 cm Ändträ

  Skärbräda 46x36x2,5 cm Ändträ
  Skärbräda från Teakhaus. Tillverkad av spillvirke från möbeltillverkning på FSC-certifierade plantage i Sydamerika. Alla Teakhaus produkter är, som hörs på namnet, tillverkade av teak. Som material i skärbrädor är teak ett synnerligen lämpligt träslag. Dels är teak lagom hårt för att inte slitas fort och lagom mjukt så inte knivseggen slits onödigt mycket, dels innehåller teak mycket naturlig olja som är svagt antibakteriell vilket är en synnerligen vettig egenskap hos en skärbräda. Det höga oljeinnehållet innebär även att, vid normal användning i hemmet, skötselbehovet av brädan är minimalt. Brädor av ändträ tillverkas av små fyrkantiga bitar av trä där varje bit vridits 90 grader så träets fibrer står upp mot knivseggen. När man skär på en bräda av ändträ delar sig fibrerna något vilket dels innebär att brädan slits ytterst lite, dels att brädan är mycket skonsam mot kniven.
 • Bambuskärbräda 42x31 cm

  Bambuskärbräda 42x31 cm
  Till det optimala köket hör naturligtvis, förutom det bästa valet av köksknivar, även bra kökstillbehör. En bra skärbräda är en av grundstenarna i det optimala köket. Skärbrädan är tillverkad i bambu vilket gör att den slår ifrån sig vatten till skillnad från annat trä som tar in vatten. Den är väldigt hygienisk och är skonsam mot din kniv och dina råvaror. En perfekt present till hemmets köksmästare!
 • Nicolas Vahé Serving Skärbräda 39x22 cm Akacia

  Nicolas Vahé Serving Skärbräda 39x22 cm Akacia
  En skärbräda perfekt för tapasmiddagen eller att servera nybakt bröd på. Tillverkad i det slitstarka materialet akaciaträ och har ett läckert läderband som är perfekt att hänga upp brädan på köksväggen för att ha den nära tillhands samtidigt som den utgör en härlig inrednings detalj.
 • Skärbräda med handtag trä/stål 28 cm

  Skärbräda med handtag trä/stål 28 cm
 • Nicolas Vahé Meat Skärbräda D:45 Akacia

  Nicolas Vahé Meat Skärbräda D:45 Akacia
  En vacker slittålig skärbräda från Nicolas Vahé. Passar perfekt när du vill skär kött eller servera tapas på ett stort fat. Den rustika känslan ger ett varmt uttryck och är lika vacker som dekor i köket.
 • Skärbräda Gummiträ, 40x30x7,3 cm - Continenta

  Skärbräda Gummiträ, 40x30x7,3 cm - Continenta
  Riktigt rejäl skärbräda i gummiträ från Continenta. 7,3 cm tjockt ändträ ger en robust bräda som tål tuffa tag och håller länge – ändträ har nämligen en fantastisk förmåga att läka ihop skärspår. Mått: 40x30x7,3 cm Material: Gummiträ
 • Skärbräda Mango 40x20 cm - Zassenhaus

  Skärbräda Mango 40x20 cm - Zassenhaus
  Oregelbunden skärbräda med handtag som är tillverkad i mangoträ vilket är ett snabbväxande träslag som nyttjas först när trädet inte längre bär frukt. Då bränns träet av för att täta till porerna vilket frambringar antiseptiska egenskaper. Brädan är behändigt stor och har en dekorativ snodd för upphängning. Fungerar även utmärkt som serveringsbräda för mat eller ost. Mått: 40x20 cm Träslag: Mango
 • Zassenhaus Skärbräda Akacia 28 x 20 x 1,2 cm

  Zassenhaus Skärbräda Akacia 28 x 20 x 1,2 cm
  Smidig skärbräda med svängd form i det miljövänliga materialet Akacia. Ett mycket hårt träslag som lämpar sig särskilt bra i köksmiljöer.Mått: 28 x 20 x 1,2 cm
 • Nicolas Vahé Skärbräda Acacia

  Nicolas Vahé Skärbräda Acacia
  Snygg och smidig skärbräda i Acacia från Nicolas Vahé. Praktisk skärbräda med handtag och snöre för upphängning.Upphängd på väggen blir den en vacker detalj i köket.41x15x1,5 cm Acacia är ett miljövänligt och mycket hårt träslag som lämpar sig bra i köksmiljöer.
 • Skärbräda Akacia

  Skärbräda Akacia
 • Skärbräda Gummiträ, 48x36x7,3 cm - Continenta

  Skärbräda Gummiträ, 48x36x7,3 cm - Continenta
  Riktigt rejäl skärbräda i gummiträ från Continenta. 7,3 cm tjockt ändträ ger en robust bräda som tål tuffa tag och håller länge – ändträ har nämligen en fantastisk förmåga att läka ihop skärspår. Mått: 48x36x7,3 cm Material: Gummiträ
 • Skärbräda 40x30 cm Björk

  Skärbräda 40x30 cm Björk
 • GLOBAL Skärbräda 55x38x5 cm Ek

  GLOBAL Skärbräda 55x38x5 cm Ek
  Den rejäla skärbrädan i ek är inte bara snygg utan har flera praktiska funktioner: En friktionsduk så att brädan ligger stilla när du arbetar, måttskala för smidig uppmätning, bultar för att justera brädan samt en träolja för att underhålla träet. Den massiva skärbrädan tillverkad i bosnisk silverek är framtagen tillsammans med stjärnkocken Edin Dzemat. Brädan finns i tre storlekar.
ileadileadilead