Knivset » Skärbrädor » Trä

Märken på träskärbräda:

Träskärbräda

Skärbräda i trä är det vanligaste och kanske det mest fina. Det finns träskärbrädor i många olika träslag. Vi listar brädor i akacia, ek, bok, björk och flera andra träsorter.

Populärt inom träskärbräda

 • Stenfors Skärbräda Ek 46x36x4 cm

  En massiv skärbräda i ek/ändträ med gummifötter som gör att den står stadigt mot underlaget. Skärbrädan passar även bra till servering av till exempel ostar eller plockmat.
 • IB Laursen Skärbräda Olivia Unika Olivträ

  Olivträ är ett vackert och hårt träslag, Den naturliga oljan i träet hindrar skärbrädan från att torka ut och fungerar antibakteriellt.Alla skärbrädorna är unika till utseende och form.Bredd: 14 cmLängd: 30 cm 
 • Skärbräda 51x35x6,4 cm Ändträ

  Skärbräda från Teakhaus. Tillverkad av spillvirke från möbeltillverkning på FSC-certifierade plantage i Sydamerika. Använd vid tillredning av olika råvaror eller för servering av bröd och ostar. Skärbrädan blir den där extra detaljen på bordet.
 • Stenfors Skärbräda 42x26 cm Valnöt

  Stenfors skärbräda från Anders Petter. En gedigen skärbräda i högkvalitativ amerikansk valnöt med naturligt vacker ådring. Kan även användas som uppläggningsfat till exempelvis bröd och olika ostar. När skärbrädan inte används är den en fin detalj på köksbänken.

Fler tips på träskärbräda

 • Ironwood Gourmet Sapwood Skärbräda, 45,5 x 25,5 x1,9 cm

  Skärbräda från Ironwood Gourmet. Till skärbrädan Sapwood har man använt både det ljusa och mörka träet från Akacia.Det ger skärbrädan ett vackert varierat utseende och speciell lyster.Ironwood Gourmet är en kollektion av olika köksprodukter i trä. Produkterna är tillverkade av miljövänliga och förnybara material. Träslaget är Akacia är ett miljövänligt lövträd som odlas i hela Sydostasien för användning till möbler och husgeråd.Den unika egenskapen hos Akacia är att träet ändrar färg och lyster i olika förhållanden, vilket innebär att träet kan skimra från ljust till mörkbrunt. Mått: 45,5 x 25,5 x 1,9 cm 
 • Skärbräda Valnöt 19x70 cm

  Lång skärbräda från Dutchdeluxes, tillverkad av solid valnöt. Den här skärbrädan är perfekt som uppläggningsfat för stora sällskap, till ost, bröd och annan plockmat. När skärbrädan inte används blir den en snygg inredningsdetalj om du hänger upp den. Skärbrädan är inoljad med druvkärnolja och bör oljas in regelbundet för att hålla extra länge.
 • Opto Design Tallyho Skärbräda 40 x 17 cm Svart/Vit

  Detta är en handgjord skärbräda tillverkad i björkträ som ingår i serien Tallyho. Design av Stig Lindberg (1916-1982), som var en av Sveriges mest populära designers. Du kan fortfarande hitta hans servis från Gustavsberg i tusntals hem. Spisa Ribb, Berså och Terma var några av de vanligaste designer.
 • Architec Gripper Skärbräda 28 x 26 cm Grön

  Med skärbrädan Gripper från Architec slipper du en skärbräda som glider iväg. Det är tack vare små ”fötter” på undersidan som gör att greppet blir stabilt mot underlaget. Skärbrädan mäter 28x26 cm och är grön. Den är tillverkad av polypropen och tål diskmaskin. Finns i flera färger och storlekar.
 • Continenta Skärbräda Gummiträ 40 x 30 x 7,3 cm

  Detta är en mycket stabil skärbräda som är tillverkad i gummiträ. Detta träslag får inte blötläggas eller diskas i diskmaskin utan det går bra att endast torka av med fuktig trasa vid rengöring. Längd: 40 cmBredd: 30 cmHöjd: 7,3 cm
 • Joseph Joseph Index Bamboo Skärbräda Natur

  Index Bamboo är en skärbräda för dina fräscha råvaror i köket. Det finns 3 st skärbrädor i Index Bamboo förvarade i ett robust stativ i metall. Skärbrädorna är för grönsaker, kokt mat och rått kött. Varje bräda är gjord av hård naturlig bambu och har en flik som indikerar vilket typ av ändamål den ska användas till, vilket gör det enklare att särskilja ifall man inte vill ha en skärbräda för all matlagning.
 • T1 Skärbräda Acacia 46,5x34 cm

  T1 skärbräda tillverkad av acaciaträ, designad av Jamie Oliver. Både vacker att ha ståendes framme som praktisk. Använd vid tillredning av olika råvaror eller som serveringsfat till goda ostar eller snittar.
 • Muurikka Skärbräda Trä

  Snygg och robust skärbräda av akaciaträ från Muurikka.  Material: Akaciaträ  Mått: 38 x 30 x 2 cm 
 • Joseph Joseph Chop2Pot Skärbräda Liten Bambu 26 cm

  Chop2Pot skärbräda i bambu som är utformad för att kunna vikas i två så att maten snabbt och enkelt kan hällas ner i grytan eller pannan. Praktisk skärbräda med väldigt tåligt material. Enkel att vika ihop och förvara.  Färg: Bambu.Material: Bambu.Längd: 33 cm.Bredd: 27 cm.Höjd: 1,3 cm.Garanti: 2 år.
 • Eva Solo Skärbräda Bambu Moonlight Blue

  En bambuskärbräda från Eva Solo i färgen Moonlight Blue. Bambu är ett slitstarkt naturmaterial som är perfekt för en skärbräda. Mår dock inte så bra av maskindisk. Skärbrädan har en silikonkant som gör att den ligger stilla på köksbänken. -Bambu-Moonlight Blue-Tål inte maskindisk -Olja in regelbundet.  
 • Zassenhaus Skärbräda med Handtag Olivträ 26 cm

  26 cm mäter denna läckra skärbräda från Zassenhaus. Skärbrädan med handtag är tillverkad i olivträ, vilket är ett väldigt hårt material. Fungerar också som uppläggningsfat. Försedd med en ögla i handtaget så att du kan hänga skärbrädan på väggen när den inte används.Mått: 26x12x0,9 cmMaterial: Oliv
 • BBQ XL Skärbräda Ek Rektangulär

  Riktigt stor skärbräda med dubbla handtag från Dutchdeluxes, tillverkad av solid ek. Den här stora skärbrädan har en slät sida som är perfekt som uppläggningsfat för större sällskap. Den andra sidan har utskurna skåror för som samlar upp vätska så som kött- eller fruktsaft. När skärbrädan inte används blir den en snygg inredningsdetalj om du hänger upp den. Skärbrädan är inoljad med druvkärnolja och bör oljas in regelbundet för att hålla extra länge.
 • A Simple Mess Skärbräda Sven Dia 30 cm Natur

  Skärbrädan Sven 30 cm diameter från A Simple Mess. Skärbrädan är i gummiträd och har många användningsområden förutom som skärbräda. Använd att servera småplock på.
 • Food Pharmacy Skärbräda Liten 30x18 cm Natur

  Liten skärbräda från Food Pharmacy av hållbart odlad ek att hacka, skära och servera på. Tål vitaminer, fibrer och varma kastruller. FSC märkt oljad ek. Finns i två storlekar.
 • Ironwood Gourmet Big Catch Skärbräda 38 x 27 cm Acaciaträ

  Ironwood Gourmet är en kollektion av väldesignade köksprodukter i trä som är tillverkade av miljövänliga och förnybara material som återspeglar kärleken till trä och njutningen av måltiden. Produkterna är gjorda av thailändska tillverkare och akaciaträden odlas på hållbara odlingar som förvaltas av lokala bönder. Akacia är ett miljövänligt träslag som är känt för sin rika och mörka färg som sträcker sig från guld till chokladbrun och dess vackra kontrasterande mönster. Den här skärbrädan kallas Big Catch och det är en vacker rustik skärbräda i oljad massiv akacia med praktisk avrinningsskåra och en stor uppsamlare i änden. Den är utmärkt att använda när du ska skära kött, fisk eller grönsaker. Skåran samlar upp vätskan på ett praktiskt sätt. Skärbrädan har måtten 38 x 27 cm.
 • Architec Gripper Skärbräda 28 x 20 cm Grön

  Med skärbrädan Gripper från Architec slipper du en skärbräda som glider iväg. Det är tack vare små ”fötter” på undersidan som gör att greppet blir stabilt mot underlaget. Skärbrädan mäter 28x20 cm och är tillverkad av polypropen. Finns i flera färger och storlekar. Tål diskmaskin.
 • Nicolas Vahé Bread Skärbräda 51x27 cm Akacia

  En skärbräda i obehandlat trä från Nicolas Vahé. Skärbrädan ger ett rustikt intryck och sätter sin prägel på inrednigen och ger ett dirket lyft till köket. Skärbrädan har en lädersnodd vid handtaget vilket gör den enkel att även hänga upp i köket som en detalj redo att användas.
 • Bloomingville Skärbräda Acacia 40x30 cm

  Bloomingville Skärbräda Acacia 40x30 cm från Bloomingville
 • BBQ XL Skärbräda Valnöt Rektangulär

  Riktigt stor skärbräda med dubbla handtag från Dutchdeluxes, tillverkad av solid valnöt. Den här stora skärbrädan har en slät sida som är perfekt som uppläggningsfat för större sällskap. Den andra sidan har utskurna skåror för som samlar upp vätska så som kött- eller fruktsaft. När skärbrädan inte används blir den en snygg inredningsdetalj om du hänger upp den. Skärbrädan är inoljad med druvkärnolja och bör oljas in regelbundet för att hålla extra länge.
 • Kosta Boda All about you Skärbräda AAY 42 cm

  Skärbräda ur serien All About You från Kosta Boda. Skärbrädan är inte bara praktisk utan fungerar också som läcker inredningsdetalj i köket när den inte används.Sara Woodrow heter konstnärinnan som designat serien, som också innehåller glas och serveringsfat. Det tjusiga motivet är skapat med inspiration från modevärlden. Mått: 42x19 cm 
 • Victorinox Allrounder Skärbräda 36.8x28.6 cm Brun

  Allrounder skärbräda i träfiber från Victorinox. Precis som namnet säger så är det en skärbräda för alla tillfällen, Måttet är 36.8x28.6 cm och är brun i färgen. Finns även i andra storlekar och färger. Ta hand om din skärbräda genom att köpa till Protective Wax.
 • Skärbräda Gummiträ, 40x30x7,3 cm - Continenta

  Riktigt rejäl skärbräda i gummiträ från Continenta. 7,3 cm tjockt ändträ ger en robust bräda som tål tuffa tag och håller länge – ändträ har nämligen en fantastisk förmåga att läka ihop skärspår. Mått: 40x30x7,3 cm Material: Gummiträ
 • Skärbräda Ek 19x70 cm

  Lång skärbräda från Dutchdeluxes, tillverkad av solid ek. Den här skärbrädan är perfekt som uppläggningsfat för stora sällskap, till ost, bröd och annan plockmat. När skärbrädan inte används blir den en snygg inredningsdetalj om du hänger upp den. Skärbrädan är inoljad med druvkärnolja och bör oljas in regelbundet för att hålla extra länge.
 • Rice Sweet Face Print Skärbräda Melamin

  En söt liten flicka träder fram på denna skärbräda i BPA-fri melamin från Rice.
 • Dorre Skärbräda 40x19 akaciaträ

  Om du behöver en skärbräda i trä som även kan användas som serveringsbricka så skall du köpa Dorre Skärbräda 4019 akaciaträ. Med sitt lite mörkare akaciaträ och rundade hörn så får du en&hellip:
 • Zassenhaus Skärbräda Rubberwood 36 x 23 x 1,8 cm

  En kraftfull och stabil skärbräda/hackblock som klarar det mesta. Gjord av Rubberwood vilket är ett material med goda egenskaper. Rubberwood krymper inte, har bra elasticitet och är miljövänligt. Står stadigt på gummifötter.Mått: 36 x 23 x 1,8 cm
 • Joseph Joseph Skärbräda Chop 2 Pot Plus Grön

  Med denna vikbara skärbräda slipper du onödigt spill i köket. Hacka upp grönsaker eller något annat gott och lyft skärbrädan i handtaget, så viks brädan ihop och du kan enkelt hälla ner ingredienserna i pannan eller grytan. Tål maskindisk.
 • Sagaform Skärbräda Bambu liten

  En liten bambuskärbräda från Sagaform. Bambu är ett tåligt material som lämpar sig väl för skärbrädor. För att skärbrädan ska ligga stadigare på köksbänken har den silikonkanter.Mått: 310x230x15 mm  Skötselråd:Skärbrädan behöver ingen behandling innan första användning. Diska inte skärbrädan i maskin. 
 • Skärbräda 44x25x1,9cm, Oljad ek - Breka

  Skärbräda av tålig, oljad ek. Den utfrästa rännan gör att skärbrädan även fungerar bra som trancheringsbräda. Mått: 44x25x1,9 cm
 • Signerat Skärbräda/Serveringsbräda Ek 52x17x1,9 cm

  Lång skärbräda i massiv amerikansk ek med ett rejält handtag. Brädan fungerar också bra till servering av ostar, plockmat eller annat gott. När brädan inte används kan den hängas på väggen och tar på så sätt minimalt med plats. Signerat är serien för dig som noga väljer tillbehör till ditt kök och uppskattar gedigen kvalitet och hållbarhet. Anders Petters allra bästa kökstillbehör, för passionerade matlagare.
 • Zassenhaus Skärbräda med Handtag Mangoträ 59 cm

  59 cm lång skärbräda från Zassenhaus. Tillverkad i mangoträ, som är lika läckert som slitstarkt. Dessutom försedd med ett handtag med snöre så att du enkelt kan hänga upp skärbrädan när du inte använder den.Lämpar sig även som uppläggningsfat.Mått: 59x19x2,5 cmMaterial: Mango
 • Zassenhaus Skärbräda Olivträ 30 cm

  Zassenhaus har tagit tillvara på olivträd som inte längre producerar någon frukt och gjort dessa tjusiga skärbrädor. Olivträ är ett mycket hårt material, vilket lämpar sig väl för skärbrädor.Passar även som serveringsfat.Mått: 30x21x1,2 cmMaterial: OlivFärg: Natur 
 • T&G Woodware Skärbräda hand Acacia 350x180mm

  T&G Woodware Skärbräda hand Acacia 350x180mm från T&G Woodware
 • Continenta Skärbräda med låda, gummiträ, 48x32x6 cm

  Continenta Skärbräda med låda, gummiträ, 48x32x6 cm från Continenta
 • Skärbräda 30*30*4cm i ändträ bok - Eppicotispai

  Kvadratisk skärbräda i ändträ av bok. Storlek: 30 x 30 x 4 cm
 • Zassenhaus Skärbräda Med Handtag Mango 40 x 16 cm Trä

  Skärbräda med greppvänligt handtag. Passar utmärkt vid förberedning av matlagning, underlägg till varma grytor eller varför inte använda brädan direkt vid serveringen.
 • GLOBAL Skärbräda 55x38x5 cm Ek

  Den rejäla skärbrädan i ek är inte bara snygg utan har flera praktiska funktioner: En friktionsduk så att brädan ligger stilla när du arbetar, måttskala för smidig uppmätning, bultar för att justera brädan samt en träolja för att underhålla träet. Den massiva skärbrädan tillverkad i bosnisk silverek är framtagen tillsammans med stjärnkocken Edin Dzemat. Brädan finns i tre storlekar.
 • T&G Woodware Skärbräda Acacia 380x260x40mm

  T&G Woodware Skärbräda Acacia 380x260x40mm från T&G Woodware
 • Skärbräda liten Ek

  Liten skärbräda av hållbart odlad ek att hacka, skära och servera på. Tål vitaminer, fibrer och varma kastruller. FSC märkt oljad ek.
 • Skärbräda 41x31 cm Ändträ

  Skärbräda från Teakhaus. Tillverkad av spillvirke från möbeltillverkning på FSC-certifierade plantage i Sydamerika. Alla Teakhaus produkter är, som hörs på namnet, tillverkade av teak. Som material i skärbrädor är teak ett synnerligen lämpligt träslag. Dels är teak lagom hårt för att inte slitas fort och lagom mjukt så inte knivseggen slits onödigt mycket, dels innehåller teak mycket naturlig olja som är svagt antibakteriell vilket är en synnerligen vettig egenskap hos en skärbräda. Det höga oljeinnehållet innebär även att, vid normal användning i hemmet, skötselbehovet av brädan är minimalt. Brädor av ändträ tillverkas av små fyrkantiga bitar av trä där varje bit vridits 90 grader så träets fibrer står upp mot knivseggen. När man skär på en bräda av ändträ delar sig fibrerna något vilket dels innebär att brädan slits ytterst lite, dels att brädan är mycket skonsam mot kniven.
 • Skärbräda i FSC teak ändträ - Xantia

  Lilla brädan: Tjocklek: 25 mm Längd: 33 cm Bredd: 21 cm Höjd: 2.5 cm Vikt : 1,000 kg(s) Mellan brädan: Tjocklek: 25 mm Längd: 41 cm Bredd: 25 cm Höjd: 2.5 cm Vikt : 1,511 kg(s) Stora brädan: Tjocklek: 25 mm Längd: 50 cm Bredd: 27 cm Höjd: 4 cm Vikt : 3,300 kg(s)  
 • Zone Silva Skärbräda 59x15 cm Ask

  Zones skärbräda i ask är enkel och stilren. Skärbrädan passar utmärkt till att skära dina favoritfrukt och grönsaker på och även för att servera tilltugg som tapas. Brädan är lätt att lyfta till bords - hålet i brädan ger ett stadigt grepp på brädan. Skölj skärbrädan under rinnande vatten och lät torka ordentligt. Olja in med jämna mellanrum. Mått: 59 x 15 x 2 cm.
 • Rösle Skärbräda med handtag trä/stål 28 cm

  Rösle Skärbräda med handtag trä/stål 28 cm från Rösle
 • ERNST Skärbräda 35x14 cm Trä Natur

  Skärbräda i björk som även kan användas som serverings fat. Vacker i sin enkelhet.
 • Skärbräda med 3 bleck, stor - Continenta

  En kraftig och stabil skärbräda från Continenta med 3 uppsamlingsbleck i rostfritt stål. Då skärbrädorna är tillverkade av 100% naturligt trä (gummiträ), är det bästa sättet att underhålla dem,  genom att rengöra med fuktig trasa och olja in dem då och då med matolja (olivolja , solrosolja eller liknande). Trä reagerar på fukt och på temperaturförändringar. Båda bör undvikas samt rengöring i diskmaskin. Med 3 uppsamlingsbleck Gummiträ Längd: 48cm Bredd: 32cm Höjd: 6cm https://youtu.be/XGpBm82egk8
 • WMF Skärbräda 45 x 28 cm Bambu

  Den här skärbrädan i bambu är praktisk på många sätt, den är skonsam mot dina knivar och den idealisk att skära på då bambu har antibaktriella egenskaper. Skärbrädan kan användas på båda sidor för att hacka och skära alla typer av matvaror som kött, fisk, grönsaker, frukt och bröd. Den kan lätt torkas av med en fuktad trasa med varmt vatten och lite diskmedel. Torka av skärbrädan och låt den torka stående på diskbänken. Olja in skärbrädan då och då med lite matolja. Kallpressad olja är bäst eftersom den fungerar som ett skydd mot smuts och bevarar träets naturliga egenskaper. Skärbrädan är även praktisk och snygg att ställa fram när du bjuder på ostbricka eller tapas.
 • Zassenhaus Skärbräda med Handtag Akaciaträ 46 cm

  Läcker skärbräda med handtag från Zassenhaus. Skärbrädan mäter 46 cm och är tillverkad i Akaciaträ, vilket inte bara är ett stilfullt material utan det besitter också slitstarka egenskaper. Den tåliga skärbrädan kan också användas som serveringsfat.Skärbrädan har också ett tjusigt snöre så att du kan hänga den på väggen när du inte använder den.Material: AkaciaträdStorlek: 46x18x2,5 cm
 • Zassenhaus Skärbräda Akacia 28 x 20 x 1,2 cm

  Smidig skärbräda med svängd form i det miljövänliga materialet Akacia. Ett mycket hårt träslag som lämpar sig särskilt bra i köksmiljöer.Mått: 28 x 20 x 1,2 cm
 • Continenta Skärbräda, Ek med utdragslåda, liten, 39 x 27 x 6 cm

  Continenta Skärbräda, Ek med utdragslåda, liten, 39 x 27 x 6 cm från Continenta
 • Skärbräda 46X15 cm Ändträ

  Skärbräda från Teakhaus. Tillverkad av spillvirke från möbeltillverkning på FSC-certifierade plantage i Sydamerika. Använd vid tillredning av olika råvaror eller för servering av bröd och ostar. Skärbrädan blir den där extra detaljen på bordet och fungerar lika bra som uppläggningsfat till exempelvis ost och kex.
 • Rasmussen & Pedersen Skärbräda Bok 49x35x2,0 cm

  Rasmussen & Pedersen Skärbräda Bok 49x35x2,0 cm från Rasmussen & Pedersen