Knivset » Skärbrädor » Trä

Träskärbräda

Skärbräda i trä är det vanligaste och kanske det mest fina. Det finns träskärbrädor i många olika träslag. Vi listar brädor i akacia, ek, bok, björk och flera andra träsorter.

Populärt inom träskärbräda

 • Skärbräda 51x35x6,4 cm Ändträ

  Skärbräda 51x35x6,4 cm Ändträ
  Skärbräda från Teakhaus. Tillverkad av spillvirke från möbeltillverkning på FSC-certifierade plantage i Sydamerika. Använd vid tillredning av olika råvaror eller för servering av bröd och ostar. Skärbrädan blir den där extra detaljen på bordet.
 • Skärbräda Acacia 380x260x40mm

  Skärbräda Acacia 380x260x40mm
 • Stenfors Skärbräda Valnöt 42x26 cm

  Stenfors Skärbräda Valnöt 42x26 cm
  Stenfors skärbräda från Anders Petter. En gedigen skärbräda i högkvalitativ amerikansk valnöt med naturligt vacker ådring. Kan även användas som uppläggningsfat till exempelvis bröd och olika ostar. När skärbrädan inte används är den en fin detalj på köksbänken.
 • Skärbräda Massiv Ek 45x30 cm

  Skärbräda Massiv Ek 45x30 cm

Fler tips på träskärbräda

 • Zassenhaus Skärbräda Mango 40 x 20 cm Trä

  Zassenhaus Skärbräda Mango 40 x 20 cm Trä
  Skärbrädan är tillverkad av trä. Passar utmärkt vid förberedning av matlagning, underlägg till varma grytor eller varför inte använda brädan direkt vid serveringen.
 • Skärbräda bröd 42x28cm akacia

  Skärbräda bröd 42x28cm akacia
 • Skärbräda i bambu, 35x30x2,5 cm - Zwilling

  Skärbräda i bambu, 35x30x2,5 cm - Zwilling
  Robust skärbräda av ändträbitar från bambuträ från Zwilling. Förutom att bambu är ett vackert träslag som ger en mycket fin skärbräda är träslaget idealt som material i skärbrädor tack vare dess antibakteriella egenskaper! Den här skärbrädan kan användas på båda sidor och passar för allt i köket - kött, fisk, fågel, grönsaker och bröd. Ena sidan har en utfräst ränna som fungerar som perfekt för exempelvis uppsamling av köttsafter vid tranchering. Brädan bör oljas in med jämna mellanrum för garanterat lång hållbarhet. Den diskas för hand med varmt vatten - undvik diskmedel så gott det går, det har nämligen en frätande effekt som torkar ut trät, vilket i längden kan få brädan att spricka. Blöt hela skärbrädan vid diskning och låt den torka på högkant. Skärbräda i bambu, 35x30x2,5 cm - Zwilling Mått: 35 x 30 cm Tjocklek: 2,5 cm Material: Ändträbitar av bambu
 • Zassenhaus Skärbräda Akacia 40 x 25 x 3 cm

  Zassenhaus Skärbräda Akacia 40 x 25 x 3 cm
  Smidig skärbräda med svängd form i det miljövänliga materialet Akacia. Ett mycket hårt träslag som lämpar sig särskilt bra i köksmiljöer. Mått: 40 x 25 x 3 cm
 • Skärbräda Gummiträ, 48x36x7,3 cm - Continenta

  Skärbräda Gummiträ, 48x36x7,3 cm - Continenta
  Riktigt rejäl skärbräda i gummiträ från Continenta. 7,3 cm tjockt ändträ ger en robust bräda som tål tuffa tag och håller länge – ändträ har nämligen en fantastisk förmåga att läka ihop skärspår. Mått: 48x36x7,3 cm Material: Gummiträ
 • BBQ XL Skärbräda Valnöt Fyrkant

  BBQ XL Skärbräda Valnöt Fyrkant
  Riktigt stor skärbräda med dubbla handtag från Dutchdeluxes, tillverkad av solid valnöt. Den här stora skärbrädan har en slät sida som är perfekt som uppläggningsfat för större sällskap. Den andra sidan har utskurna skåror för som samlar upp vätska så som kött- eller fruktsaft. När skärbrädan inte används blir den en snygg inredningsdetalj om du hänger upp den. Skärbrädan är inoljad med druvkärnolja och bör oljas in regelbundet för att hålla extra länge.
 • Skärbräda Truffle Mangoträ 48 cm

  Skärbräda Truffle Mangoträ 48 cm
 • Skärbräda i björk

  Skärbräda i björk
 • Skärbräda Rubberwood

  Skärbräda Rubberwood
 • Victorinox Allrounder Skärbräda med Ränna Stor Brun

  Victorinox Allrounder Skärbräda med Ränna Stor Brun
  Tillverkad i miljövänlig träfiber i praktiskt storlek på 37x29 cm gör denna skärbräda idealisk för hemmakocken oavsett ambitionsnivå. Funktionell ränna som samlar upp köttsaft. Cirkulärt hål för att kunna hängas upp. Skärbrädan är skonsam mot knivbladen och tål både maskindisk och värme upp till 175 grader C.Vikt: 692 g.Storlek: 36,8 x 28,6 x 0,7 cm. 
 • Skärbräda massiv teak 45 x 18 x 3 cm

  Skärbräda massiv teak 45 x 18 x 3 cm
  Vacker skärbräda i massiv teak med en försänkning.
 • Zassenhaus Skärbräda Akacia 28 x 20 x 1,2 cm

  Zassenhaus Skärbräda Akacia 28 x 20 x 1,2 cm
  Smidig skärbräda med svängd form i det miljövänliga materialet Akacia. Ett mycket hårt träslag som lämpar sig särskilt bra i köksmiljöer.Mått: 28 x 20 x 1,2 cm
 • Ernst Skärbräda 35 x 14 cm i Björk

  Ernst Skärbräda 35 x 14 cm i Björk
  Skärbräda i björk som gärna kan lämnas framme när den inte används.Den läckra skärbrädan är försedd med en praktiskt läderhängare som låter skärbrädan bli en naturlig del av köksinredningen när den inte används. Skärbrädan är formgiven av Ernst Kirchsteiger för serien ERNST. Träslaget björk avger varken lukt eller smak och passar därför väl som köksredskap.Längd: 35 cmBredd: 14 cmHöjd: 1,5 cmMaterial: Björk, läderHanddisk rekommenderas. 
 • Joseph Joseph Skärbräda Chop 2 Pot Plus Röd

  Joseph Joseph Skärbräda Chop 2 Pot Plus Röd
  Med denna vikbara skärbräda slipper du onödigt spill i köket. Hacka upp grönsaker eller något annat gott och lyft skärbrädan i handtaget, så viks brädan ihop och du kan enkelt hälla ner ingredienserna i pannan eller grytan. Tål maskindisk.
 • Skärbräda Akacia

  Skärbräda Akacia
 • Continenta Skärbräda med Låda 39x27 cm Gummiträ

  Continenta Skärbräda med Låda 39x27 cm Gummiträ
  En ljus skärbräda i gummiträ med en uppsamlingslåda i rostfritt stål. Uppsamlingslådan gör det smidigare för dig att skära flera grönsaker samtidigt utan att ytan på skärbrädan tar slut. När du är klar med en grönsak puttar du bara ner den i lådan och fortsätter. Storleken är 39 x 27 x 6 cm. Gummiträ får ej blötläggas och tål ej diskmaskin. Torka av med en fuktig trasa vid rengöring.
 • Zassenhaus Skärbräda Olivträ 30 cm

  Zassenhaus Skärbräda Olivträ 30 cm
  Zassenhaus har tagit tillvara på olivträd som inte längre producerar någon frukt och gjort dessa tjusiga skärbrädor. Olivträ är ett mycket hårt material, vilket lämpar sig väl för skärbrädor.Passar även som serveringsfat.Mått: 30x21x1,2 cmMaterial: OlivFärg: Natur 
 • Skärbräda 60x40 cm Bok Solid

  Skärbräda 60x40 cm Bok Solid
  Vändbar skärbräda i solid liggande bok.
 • Sagaform Nature Skärbräda Dia 30 cm Ek

  Sagaform Nature Skärbräda Dia 30 cm Ek
  Generös rund skärbräda i ek från Sagaform. Med väl genomtänkta detaljer har den ett gediget handtag för servering som ligger bra i handen. Skåror som är en kombination av både en visuell detalj och en funktion, de fungerar för att lägga verktyg på så att de ej glider av för enkelt.
 • Skärbräda Valnöt 26x42x1,5 cm Valnöt

  Skärbräda Valnöt 26x42x1,5 cm Valnöt
 • Skärbräda Acacia 39x30x6 cm

  Skärbräda Acacia 39x30x6 cm
  En kraftig och stabil skärbräda från Continenta. Skärbrädan är tillverkad av acaciaträ och blir en vacker inredningsdetalj på köksbänken då den inte används.
 • Skärbräda i björk - & valnötsträ, 45x35cm - Design by KFM

  Skärbräda i björk - & valnötsträ, 45x35cm - Design by KFM
  Skärbräda i snygg, tegelstensformad design från Design by KFM - tillverkad för hand i Orsa. Bitar har sågats och satts samman för hand med ändträbitarna uppåt, vilket betyder att brädan har alla förutsättningar för att bli en trogen vän i köket i många år framöver - ändträ har nämligen en fantastisk förmåga att läka ihop skärspår från kniven. Mått: 45 x 35 cm, 4 cm tjock (notera att måtten kan variera något i och med att de görs helt för hand) Material: Björk- och valnötsträ Skötselråd: Rengör endast brädan med varmt vatten - diskmedel behövs inte eftersom trät är så antiseptiskt i sig själ, och för att medlet riskerar att torka ut trät. Blöt hela brädan vid rengöring och låt den torka på högkant.
 • Skärbräda 38x28 cm Svart träfiber

  Skärbräda 38x28 cm Svart träfiber
  Skärbräda gjord av träfibrer. Skonsam mot knivarnas egg men ändå hygienisk och kan diskas i maskin. Vändbar och tål värme upp till 185°.
 • Professional Secrets Skärbräda Bok 42x30x2 cm

  Professional Secrets Skärbräda Bok 42x30x2 cm
  Precis som namnet Professional Secret avslöjar är det här produkter framtagna efter proffskockarnas egna hemligheter. Produkterna är till för både professionella kockar såväl som möjligheten att ge alla intresserade hemmakockar de rätta redskapen samt kunskapen för att bli ännu duktigare i köket. Alla produkter har en svensk design som står för rena linjer, funktionalitet och kavalitet. De är tillverkade av rena material som ska vara både bättre för miljön och roligare att använda.Professional Secret har sett till att skärbrädan får ta den plats bland redskapen i köket den förtjänar. Den har många krav att uppfylla eftersom den är kockens arbetsyta och parhäst. Träslaget är en stadig bit bok som är både vacker och skonsam för knivarna såväl som för miljön. Till den här skärbrädan medföljer en silikonmatta som fungerar som underlägg och ger stadga när du arbetar på den. Proffsens tips om hur du ska anväda och ta hand om din skärbräda får du oxå med.
 • BBQ XL Skärbräda Ek Slim

  BBQ XL Skärbräda Ek Slim
  Lång skärbräda med dubbla handtag, tillverkad av solid ek. Den här stora skärbrädan har en slät sida som är perfekt som uppläggningsfat till frukostmackan eller som serveringsfat till ost och annan plockmat. Den andra sidan har utskurna skåror för som samlar upp vätska så som kött- eller fruktsaft. När skärbrädan inte används blir den en snygg inredningsdetalj om du hänger upp den. Skärbrädan är inoljad med druvkärnolja och bör oljas in regelbundet för att hålla extra länge.
 • Zwilling Skärbräda Solid i Bok 600x400x35mm

  Zwilling Skärbräda Solid i Bok 600x400x35mm
  Detta är en gedigen skärbräda i bok. Inte bara praktisk utan gör sig även mycket elegant på köksbänken. En skärbräda som kommer att hålla sig mycket fin i många år.Storlek: 600 x 400 x 35 mmTål ej diskmaskin. 
 • Skärbräda 35.5x51 cm Björk

  Skärbräda 35.5x51 cm Björk
 • A Simple Mess Skärbräda Sven Dia 30 cm Natur

  A Simple Mess Skärbräda Sven Dia 30 cm Natur
  Skärbrädan Sven 30 cm diameter från A Simple Mess. Skärbrädan är i gummiträd och har många användningsområden förutom som skärbräda. Använd att servera småplock på.
 • Skärbräda 41x31 cm Ändträ

  Skärbräda 41x31 cm Ändträ
  Skärbräda från Teakhaus. Tillverkad av spillvirke från möbeltillverkning på FSC-certifierade plantage i Sydamerika. Alla Teakhaus produkter är, som hörs på namnet, tillverkade av teak. Som material i skärbrädor är teak ett synnerligen lämpligt träslag. Dels är teak lagom hårt för att inte slitas fort och lagom mjukt så inte knivseggen slits onödigt mycket, dels innehåller teak mycket naturlig olja som är svagt antibakteriell vilket är en synnerligen vettig egenskap hos en skärbräda. Det höga oljeinnehållet innebär även att, vid normal användning i hemmet, skötselbehovet av brädan är minimalt. Brädor av ändträ tillverkas av små fyrkantiga bitar av trä där varje bit vridits 90 grader så träets fibrer står upp mot knivseggen. När man skär på en bräda av ändträ delar sig fibrerna något vilket dels innebär att brädan slits ytterst lite, dels att brädan är mycket skonsam mot kniven.
 • Skärbräda med låda Gummiträ 48x32x6 cm

  Skärbräda med låda Gummiträ 48x32x6 cm
 • Opto Design Tallyho Skärbräda 40 x 17 cm Svart/Vit

  Opto Design Tallyho Skärbräda 40 x 17 cm Svart/Vit
  Detta är en handgjord skärbräda tillverkad i björkträ som ingår i serien Tallyho. Design av Stig Lindberg (1916-1982), som var en av Sveriges mest populära designers. Du kan fortfarande hitta hans servis från Gustavsberg i tusntals hem. Spisa Ribb, Berså och Terma var några av de vanligaste designer.
 • Zassenhaus Skärbräda med Handtag Olivträ 29 cm

  Zassenhaus Skärbräda med Handtag Olivträ 29 cm
  Vacker och praktisk skärbräda med handtag från Zassenhaus. Olivträ är ett mycket hårt material, vilket gör att det lämpar sig väl för skärbrädor. Du kan också använda brädan som ett serveringsfat. När skärbrädan inte används kan du hänga den på väggen tack vare den tjusiga snodden som sitter på handtaget.Mått: 29x14x0,9 cmMaterial: Oliv 
 • BBQ XL Skärbräda Ek Rektangulär

  BBQ XL Skärbräda Ek Rektangulär
  Riktigt stor skärbräda med dubbla handtag från Dutchdeluxes, tillverkad av solid ek. Den här stora skärbrädan har en slät sida som är perfekt som uppläggningsfat för större sällskap. Den andra sidan har utskurna skåror för som samlar upp vätska så som kött- eller fruktsaft. När skärbrädan inte används blir den en snygg inredningsdetalj om du hänger upp den. Skärbrädan är inoljad med druvkärnolja och bör oljas in regelbundet för att hålla extra länge.
 • Global Skärbräda massiv ek 800x400x50mm

  Global Skärbräda massiv ek 800x400x50mm
  Ett globalt samarbete mellan stjärnkocken Edin Dzemat och Global ledde till framtagningen av en träskärbräda i Bosnisk silverek med sylvass kombination av funktion, design och kvalité. Skärbrädan har en mängd smarta funktioner; friktionsduk för att den inte ska glida, måttskala för snabb och jämn uppmätning, genomgående bultar att justera brädan med samt en träolja för att underhålla träet med. Brädan finns i tre storlekar.Material: Bosnisk silverek.  
 • Bitz Skärbräda Ek 35.5x26 cm

  Bitz Skärbräda Ek 35.5x26 cm
  Snygg skärbräda i ek från Bitz. Skärbrädan har en oregelbunden form som ger en trendig känsla. Tål ej maskindisk.
 • Skärbräda i olivträ, 35x20x1,2 cm - Scanwood

  Skärbräda i olivträ, 35x20x1,2 cm - Scanwood
  Skärbräda i längdträ av olivträ från danska Scanwood. Mått: 35x20x1,2 cm
 • Skärbräda i akacia, 20x15x1,5 cm - Scanwood

  Skärbräda i akacia, 20x15x1,5 cm - Scanwood
  Liten och smidig skärbräda i akaciaträ från danska Scanwood. Mått: 20x15x1,5 cm
 • Skärbräda Gummiträ 48x36x7,3 cm

  Skärbräda Gummiträ 48x36x7,3 cm
 • Skärbräda m handtag akaciaträ 60 cm

  Skärbräda m handtag akaciaträ 60 cm
 • Eva Solo Träskärbräda 35 cm

  Eva Solo Träskärbräda 35 cm
  Servera pizza, ost eller tapas på denna vackra skärbräda från Eva Solo som fungerar till servering och som skärbräda. Nordic Kitchen skärbrädan är framställd i ek, vilket ger varje bräda ett unikt utseende. Skärbrädan har en rå och rustik look som blir vacker inredning i de flesta kök och matbord.Den runda formen gör skärbrädan idealisk för servering av en mängd olika livsmedel, men gör också att skärbrädan är bekväm att arbeta med. Skärbrädan kan användas till både kött och grönsaker. Skärbrädan har också en smart förvaringslösning i form av en läderrem i slutet på handtaget, så att du kan hänga den på en krok där den kan fungera som dekoration på väggen. Rengör med varmt vatten och diskmedel. Underhåll med att regelbundet olja in skärbrädan.
 • Skärbräda 23x30 cm grafitfärgad med juiceränna - Sage

  Skärbräda 23x30 cm grafitfärgad med juiceränna - Sage
  Skärbräda 23x30 cm graftifärgad i hårt pressad trä med juiceränna
 • Gastromax BIO Skärbräda 35x25 cm

  Gastromax BIO Skärbräda 35x25 cm
  BIO serien är för dig som älskar naturen och bill värna om den. Produkterna i serien är tillverkade av återvunnet material. Slitstark och snygg skärbräda.
 • Muurikka Skärbräda Trä

  Muurikka Skärbräda Trä
  Snygg och robust skärbräda av akaciaträ från Muurikka.  Material: Akaciaträ  Mått: 38 x 30 x 2 cm 
 • House Doctor Skärbräda D: 50 cm

  House Doctor Skärbräda D: 50 cm
  Cirkelformad skärbräda med handtag. Skärbrädan är gjort av akacia träd och har även ett hål du kan hänga upp den från.
 • Skärbräda 28x20 cm Rubberwood

  Skärbräda 28x20 cm Rubberwood
  Smidig skärbräda med svängd form i det miljövänliga materialet Rubberwood. Material Rubberwood krymper inte och har bra elasticitet.
 • SKärbräda Meat Akacia

  SKärbräda Meat Akacia
 • Architec Gripper Skärbräda 19 x 14 cm Vit

  Architec Gripper Skärbräda 19 x 14 cm Vit
  Med skärbrädan Gripper från Architec slipper du en skärbräda som glider iväg. Det är tack vare små ”fötter” på undersidan som gör att greppet blir stabilt mot underlaget. Denna vita skärbräda mäter 19x14 cm och är den minsta i serien. Finns i flera färger och storlekar. Den är tillverkad av polypropen och tål diskmaskin.
 • Skärbräda i bambu, 25x18,5x2 cm - Zwilling

  Skärbräda i bambu, 25x18,5x2 cm - Zwilling
  Robust skärbräda av ändträbitar från bambuträ från Zwilling. Förutom att bambu är ett vackert träslag som ger en mycket fin skärbräda är träslaget idealt som material i skärbrädor tack vare dess antibakteriella egenskaper! Den här skärbrädan kan användas på båda sidor och passar för allt i köket - kött, fisk, fågel, grönsaker och bröd. Ena sidan har en utfräst ränna som fungerar som perfekt för exempelvis uppsamling av köttsafter vid tranchering. Brädan bör oljas in med jämna mellanrum för garanterat lång hållbarhet. Den diskas för hand med varmt vatten - undvik diskmedel så gott det går, det har nämligen en frätande effekt som torkar ut trät, vilket i längden kan få brädan att spricka. Blöt hela skärbrädan vid diskning och låt den torka på högkant. Skärbräda i bambu, 25x18,5x2 cm - Zwilling Mått: 25 x 18 cm Tjocklek: 2 cm Material: Ändträbitar av bambu
 • Skärbräda 46x30.5 cm Björk

  Skärbräda 46x30.5 cm Björk
 • Eva Solo Träskärbräda Ek 38x26 cm

  Eva Solo Träskärbräda Ek 38x26 cm
  En naturlig och rustik skärbräda från Eva Solo Nordic Kitchen. Skärbrädan är tillverkad i massiv ek, vilket ger varje skärbrädan en unik design. De rundade hörnen och kanterna gör skärbrädan behaglig att arbeta med.Skärbrädan kan användas till att förbereda både kött och grönsaker, men också till att servera exempelvis goda ostar eller tapas. När skärbrädan inte används kan den hängas upp i läderremmen, och den är lätt att rengöra med varmt vatten och diskmedel. Bör oljas in regelbundet.Kan användas till både matlagning och serveringKan hängas upp när den inte användsTål inte maskindisk Material: Ek och läderLängd: 38 cm Bredd: 26 cm
 • Zassenhaus Skärbräda med Handtag Mangoträ 46 cm

  Zassenhaus Skärbräda med Handtag Mangoträ 46 cm
  Av mangoträd som inte längre bär frukt har Zassenhaus tillverkat eleganta och slitstarka skärbrädor. Skärbrädan mäter 46 cm och är försedd med ett handtag som har ett tjusigt snöre, så att du enkelt kan hänga upp skärbrädan när du inte använder den.Passar även som serveringsfat.Material: MangoMått: 46x19x2,5 cm 
ileadileadilead