Knivset » Skärbrädor » Trä

Märken på träskärbräda:

Träskärbräda

Skärbräda i trä är det vanligaste och kanske det mest fina. Det finns träskärbrädor i många olika träslag. Vi listar brädor i akacia, ek, bok, björk och flera andra träsorter.

Populärt inom träskärbräda

 • Stenfors Skärbräda Ek 46x36x4 cm

  En massiv skärbräda i ek/ändträ med gummifötter som gör att den står stadigt mot underlaget. Skärbrädan passar även bra till servering av till exempel ostar eller plockmat.
 • IB Laursen Skärbräda Olivia Unika Olivträ

  Olivträ är ett vackert och hårt träslag, Den naturliga oljan i träet hindrar skärbrädan från att torka ut och fungerar antibakteriellt.Alla skärbrädorna är unika till utseende och form.Bredd: 14 cmLängd: 30 cm 
 • Skärbräda 51x35x6,4 cm Ändträ

  Skärbräda från Teakhaus. Tillverkad av spillvirke från möbeltillverkning på FSC-certifierade plantage i Sydamerika. Använd vid tillredning av olika råvaror eller för servering av bröd och ostar. Skärbrädan blir den där extra detaljen på bordet.
 • Stenfors Skärbräda 42x26 cm Valnöt

  Stenfors skärbräda från Anders Petter. En gedigen skärbräda i högkvalitativ amerikansk valnöt med naturligt vacker ådring. Kan även användas som uppläggningsfat till exempelvis bröd och olika ostar. När skärbrädan inte används är den en fin detalj på köksbänken.

Fler tips på träskärbräda

 • Ironwood Gourmet Bakbord- och Skärbräda 60,3 x 43,6 x 3,2 cm

  Tvåsidigt bakbord- och skärbräda från Ironwood Gourmet.Ironwood Gourmet är en kollektion av olika köksprodukter i trä. Produkterna är tillverkade av miljövänliga och förnybara material. Träslaget är Akacia är ett miljövänligt lövträd som odlas i hela Sydostasien för användning till möbler och husgeråd.Den unika egenskapen hos Akacia är att träet ändrar färg och lyster i olika förhållanden, vilket innebär att träet kan skimra från ljust till mörkbrunt. Passar perfekt till både bakning och att använda som en skärbräda. Material: Akacia. Mått: 60,3 x 43,6 x 3,2 cm.Bästa sättet att ta hand om materialet är att diska i varmt vatten och inte blötlägga. Låta träet torka för hand eller torka fritt. Trä ska aldrig diskas i diskmaskin. Träet mår som bäst av att du regelbundet smörjer in brädan i olja. Innan första användningen är det lämpligt att applicera olja på och låt den dra i ordentligt. 
 • Joseph Joseph Chop2Pot Skärbräda Liten Bambu 26 cm

  Chop2Pot skärbräda i bambu som är utformad för att kunna vikas i två så att maten snabbt och enkelt kan hällas ner i grytan eller pannan. Praktisk skärbräda med väldigt tåligt material. Enkel att vika ihop och förvara.  Färg: Bambu.Material: Bambu.Längd: 33 cm.Bredd: 27 cm.Höjd: 1,3 cm.Garanti: 2 år.
 • T&G Woodware Skärbräda hand Acacia 420x230mm

  T&G Woodware Skärbräda hand Acacia 420x230mm från T&G Woodware
 • Morberg Skärbräda Stor Ek

  Gedigen skärbräda i det tåliga materialet Ek från Morberg. Brädan fungerar lika bra som ostbricka eller uppläggningsfat. Ingår i Per Morbergs kökskollektion.   Mått 48x32x3,5 cm.  Tål ej maskindisk.  
 • Zassenhaus Skärbräda m handtag akaciaträ 46 cm

  Zassenhaus Skärbräda m handtag akaciaträ 46 cm från Zassenhaus
 • Rösle Skärbräda med handtag trä/stål 36 cm

  Rösle Skärbräda med handtag trä/stål 36 cm från Rösle
 • Stenfors Skärbräda 46x30 cm Ek

  Skärbräda från Anders Petter, tillverkad i vackert ekträ. Använd för att hacka och förbereda råvaror. Kan även användas till att servera exempelvis ost, bröd och charkuterier på.
 • Zassenhaus Skärbräda 28x20cm rubberwood

  Zassenhaus Skärbräda 28x20cm rubberwood från Zassenhaus
 • Continenta Skärbräda Gummiträ 48 x 36 x 7,3 cm

  En robust skärbräda som är mycket vacker att ha i köket. Denna skärbräda är tillverkad i gummiträ och får därför inte blötläggas. Torka endast av med en fuktig trasa vid rengöring. Längd: 48 cmBredd: 36 cmHöjd: 7,3 cm
 • Skärbräda sapwood

  En skärbräda som tillverkats av både ljust och mörkt akaciaträ vilket ger den en vacker lyster och variation i utseendet.
 • Culimat Skärbräda Ek Stavlimmad med Ränna 50x30 cm

  Culimat Skärbräda Ek Stavlimmad med Ränna 50x30 cm från Culimat
 • Zassenhaus Skärbräda Olivträ 35 cm

  Skärbräda från Zassenhaus som tagit tillvara på olivträd som inte längre bär frukt. Olivträ är ett mycket hårt material som lämpar sig väl för skärbrädor. Kan även användas som uppläggningsfat. Zassenhaus har tillverkat köksredskap av toppkvalitet sedan 1867.Mått: 35x21x1,2 cmMaterial: OlivFärg: NaturFinns även i storleken 30 cm 
 • Skärbräda Acacia 40x25 cm

  Smidig skärbräda med svängd form som står stadigt på gummifötter. Tillverkad i det miljövänliga materialet acacia, ett mycket hårt träslag som lämpar sig särskilt bra i köksmiljöer.
 • Skärbräda 61x46x3,8 cm Ändträ

  Skärbräda från Teakhaus. Tillverkad av spillvirke från möbeltillverkning på FSC-certifierade plantage i Sydamerika. Använd vid tillredning av olika råvaror eller för servering av bröd och ostar. Skärbrädan blir den där extra detaljen på bordet.
 • Skärbräda Ek 34x70 cm

  Stor skärbräda från Dutchdeluxes, tillverkad av solid ek. Den här skärbrädan är perfekt som uppläggningsfat för stora sällskap, till ost, bröd och annan plockmat. När skärbrädan inte används blir den en snygg inredningsdetalj om du hänger upp den. Skärbrädan är inoljad med druvkärnolja och bör oljas in regelbundet för att hålla extra länge.
 • ERNST Skärbräda 35 x 14 cm i Björk

  Skärbräda i björk som gärna kan lämnas framme när den inte används.Den läckra skärbrädan är försedd med en praktiskt läderhängare som låter skärbrädan bli en naturlig del av köksinredningen när den inte används. Skärbrädan är formgiven av Ernst Kirchsteiger för serien ERNST. Träslaget björk avger varken lukt eller smak och passar därför väl som köksredskap.Längd: 35 cmBredd: 14 cmHöjd: 1,5 cmMaterial: Björk, läderHanddisk rekommenderas. 
 • Broste Tapasskärbräda Tyra 15x60 cm Natur

  Skärbräda från Broste Copenhagen. Brädan är tillberkad av ek och passar bra att servera tapas på. Tål ej maskindisk.
 • Skärbräda Gummiträ, 48x36x7,3 cm - Continenta

  Riktigt rejäl skärbräda i gummiträ från Continenta. 7,3 cm tjockt ändträ ger en robust bräda som tål tuffa tag och håller länge – ändträ har nämligen en fantastisk förmåga att läka ihop skärspår. Mått: 48x36x7,3 cm Material: Gummiträ
 • Skärbräda Ek Rund 60 cm

  Rund skärbräda från Dutchdeluxes, tillverkad av solid ek. Den här skärbrädan är perfekt som uppläggningsfat till ost, bröd och annan plockmat. När skärbrädan inte används blir den en snygg inredningsdetalj om du hänger upp den. Skärbrädan är inoljad med druvkärnolja och bör oljas in regelbundet för att hålla extra länge.
 • Skärbräda med låda 39x27x6 cm - Continenta

  Riktigt rejäl och praktisk skärbräda i gummiträ från Continenta. Skärbrädan är 6 cm tjock och har en utdragbar låda i rostfritt stål som kan användas till att samla upp sådant som är skuret eller för att samla ihop det som ska slängas. Tillverkad av ändträ, som har en fantastisk förmåga att läka ihop skärspår och därigenom garanterar en lång livslängd. Mått: 39x27x6 cm Material: Gummiträ
 • Nicolas Vahé Skärbräda Acacia

  Snygg och smidig skärbräda i Acacia från Nicolas Vahé.  Praktisk skärbräda med handtag och snöre för upphängning. Upphängd på väggen blir den en vacker detalj i köket.  41x15x1,5 cm  Acacia är ett miljövänligt och mycket hårt träslag som lämpar sig bra i köksmiljöer.  
 • Continenta Skärbräda, Akacia, 48x36x6 cm

  Continenta Skärbräda, Akacia, 48x36x6 cm från Continenta
 • Food Pharmacy Skärbräda Liten 30x18 cm Natur

  Liten skärbräda från Food Pharmacy av hållbart odlad ek att hacka, skära och servera på. Tål vitaminer, fibrer och varma kastruller. FSC märkt oljad ek. Finns i två storlekar.
 • Victorinox Allrounder Skärbräda med Ränna Large Svart

  Enkel och smidig skärbräda som lämpar sig för både proffs och hemmakockar. Designen är både läcker och praktisk, med ett cirkulärt hål för upphängning. Skonsam mot knivbladen. Ränna för köttsaft.Tillverkad i träfiber. Tål maskindisk och värme upp till 175 grader C.Mått: 36,8 x 28,6 x 0,7 cm.Vikt: 692 g.
 • A Simple Mess Skärbräda 50 x 19 x 1.5 cm Akacia

  Skärbrädan Dagny gjord i Akacia. Det är den danska formgivaren Louise Dorph som står bakom varumärket A Simple Mess. Använd skärbrädan i köket till att skära upp dina frukter och grönsaker men den är även vacker att servera tilltugg på.
 • GLOBAL Skärbräda 55x38x5 cm Ek

  Den rejäla skärbrädan i ek är inte bara snygg utan har flera praktiska funktioner: En friktionsduk så att brädan ligger stilla när du arbetar, måttskala för smidig uppmätning, bultar för att justera brädan samt en träolja för att underhålla träet. Den massiva skärbrädan tillverkad i bosnisk silverek är framtagen tillsammans med stjärnkocken Edin Dzemat. Brädan finns i tre storlekar.
 • Zassenhaus Skärbräda bröd 42x28cm rubberwood

  Zassenhaus Skärbräda bröd 42x28cm rubberwood från Zassenhaus
 • Sagaform Skärbräda Bambu liten

  En liten bambuskärbräda från Sagaform. Bambu är ett tåligt material som lämpar sig väl för skärbrädor. För att skärbrädan ska ligga stadigare på köksbänken har den silikonkanter.Mått: 310x230x15 mm  Skötselråd:Skärbrädan behöver ingen behandling innan första användning. Diska inte skärbrädan i maskin. 
 • Rösle Skärbräda med handtag trä/stål 48 cm

  Rösle Skärbräda med handtag trä/stål 48 cm från Rösle
 • Skärbräda massiv teak 45 x 18 x 3 cm

  Vacker skärbräda i massiv teak med en försänkning.
 • Victorinox Allrounder Skärbräda Liten Svart

  Enkel och smidig skärbräda med ett cirkulärt hål för hängning. Läcker och praktisk i svart design som är skonsam mot knivbladet. Kan också användas som underlägg. Tål värme upp till 175 grader C och kan diskas i diskmaskin. Tillverkad i miljövänlig träfiber.Mått: 24,1x16,5x0,7 cm.Vikt: 289 g.Material: Trä. 
 • House Doctor Skärbräda Valnöt 22x35x1,5 cm - Valnöt

  House Doctor Skärbräda Valnöt 22x35x1,5 cm - Valnöt från House Doctor
 • Victorinox Allrounder Skärbräda 29.2x22.9 cm Brun

  Allrounder skärbräda i träfiber från Victorinox. Precis som namnet säger så är det en skärbräda för alla tillfällen, Måttet är 29.2x22.9 cm och är svart i färgen. Finns även i andra storlekar och färger. Ta hand om din skärbräda genom att köpa till Protective Wax.
 • DutchDeluxes Skärbräda Valnöt Stripe XL

  En praktisk och snygg skärbräda från varumärket Dutch Deluxes. Mycket fin att servera olika sorters ostar på. Finns i flera olika storlekar. Perfekta på det dukade bordet.  - Storlek 12x70 cm utan handtag- 100% Valnöt, behandlad med olja- Lämna inte skärbrädan i vatten- Tål ej diskmaskin, mikrougn eller ugn
 • Gastromax BIO Skärbräda 35x25 cm

  BIO serien är för dig som älskar naturen och bill värna om den. Produkterna i serien är tillverkade av återvunnet material. Slitstark och snygg skärbräda.
 • Zassenhaus Skärbräda Akacia 28 x 20 x 1,2 cm

  Smidig skärbräda med svängd form i det miljövänliga materialet Akacia. Ett mycket hårt träslag som lämpar sig särskilt bra i köksmiljöer.Mått: 28 x 20 x 1,2 cm
 • Zwilling Skärbräda Träfibrer Svart 305x230x6,5 mm

  En tidlös svart skärbräda från Zwilling. Designad av Zwilling J.A. Henckels. Skärbrädan är tillverkad av träfiber. Skärbrädan kan användas på båda sidor för att hacka och skära alla typer av matvaror som kött, fisk, grönsaker, frukt och bröd.Mått: 305 x 230 x 6,5 mm
 • Ib Laursen Rektangulär Skärbräda 21cm x 34cm Akacia

  En underbar skärbräda/bricka i akaciaträ.Perfekt att servera ost eller andra smårätter på. Längd 34 cm (med handtag 44 cm).Bredd 21 cm.Tjocklek 1,5 cm.
 • Zassenhaus Skärbräda 28x20cm akacia

  Zassenhaus Skärbräda 28x20cm akacia från Zassenhaus
 • Skärbräda 60x40 cm Bok Solid

  Vändbar skärbräda i solid liggande bok.
 • Professional Secrets Skärbräda Bok 42x30x2 cm

  Precis som namnet Professional Secret avslöjar är det här produkter framtagna efter proffskockarnas egna hemligheter. Produkterna är till för både professionella kockar såväl som möjligheten att ge alla intresserade hemmakockar de rätta redskapen samt kunskapen för att bli ännu duktigare i köket. Alla produkter har en svensk design som står för rena linjer, funktionalitet och kavalitet. De är tillverkade av rena material som ska vara både bättre för miljön och roligare att använda.Professional Secret har sett till att skärbrädan får ta den plats bland redskapen i köket den förtjänar. Den har många krav att uppfylla eftersom den är kockens arbetsyta och parhäst. Träslaget är en stadig bit bok som är både vacker och skonsam för knivarna såväl som för miljön. Till den här skärbrädan medföljer en silikonmatta som fungerar som underlägg och ger stadga när du arbetar på den. Proffsens tips om hur du ska anväda och ta hand om din skärbräda får du oxå med.
 • Opto Design Herbarium 1 Skärbräda 40 x 17 cm Blå

  Detta är en handgjord skärbräda tillverkad i björkträ som ingår i serien Herbarium 1. Design av Stig Lindberg (1916-1982), som var en av Sveriges mest populära designers. Du kan fortfarande hitta hans servis från Gustavsberg i tusntals hem. Spisa Ribb, Berså och Terma var några av de vanligaste designer.
 • Skärbräda för diskho Clarus 416 x 300 mm

  Skärbräda för diskho Clarus 416 x 300 mm.  Material: Trä. Mått: 416 x 300 mm.
 • BBQ XL Skärbräda Ek Fyrkant

  Riktigt stor skärbräda med dubbla handtag från Dutchdeluxes, tillverkad av solid ek. Den här stora skärbrädan har en slät sida som är perfekt som uppläggningsfat för större sällskap. Den andra sidan har utskurna skåror för som samlar upp vätska så som kött- eller fruktsaft. När skärbrädan inte används blir den en snygg inredningsdetalj om du hänger upp den. Skärbrädan är inoljad med druvkärnolja och bör oljas in regelbundet för att hålla extra länge.
 • Maku Skärbräda Med Tillhörande Kökskniv- & Gaffel Rostfritt stål Akacieträd

  På denna skärbräda kan du tillreda allt möjligt. Det medföljer en kökskniv och en gaffel.
 • T1 Skärbräda Acacia 46,5x34 cm

  T1 skärbräda tillverkad av acaciaträ, designad av Jamie Oliver. Både vacker att ha ståendes framme som praktisk. Använd vid tillredning av olika råvaror eller som serveringsfat till goda ostar eller snittar.
 • Åry Home What's Really On? Skärbräda 29.5x19.5 cm Grå

  Skärbrädan What's Really On? från Åry Home är designad av Ylva Skarp. Det snygga motivet gör att du mer än gärna kan ställa fram skärbrädan på frukostbordet för osten eller grönsakerna. Tål ej diskmaskin.
 • Zwilling Skärbräda/Hackblock Bambu 42 x 31 x 4 cm

  Ett kraftigt och stabilt hackblock/skärbräda gjort av stående bambustavar. Bambu är ett innovativt träslag som ger ideala egenskaper till en skärbräda på grund av dess antibaktriella egenskaper.Skärbrädan kan användas på båda sidor för att hacka och skära alla typer av matvaror som kött, fisk, grönsaker, frukt och bröd.På ena sidan är skärbrädan försedd med ett spår längs ytterkanten för att fånga upp.Skärbrädan kan lätt torkas av med en fuktad trasa med varmt vatten och lite diskmedel. Torka av skärbrädan och låt den torka stående på diskbänken. Olja in skärbrädan då och då med lite matolja. Kallpressad olja är bäst eftersom den fungerar som ett skydd mot smuts och bevarar träets naturliga egenskaper. Fördelar med bambu: Hög hårdhet och stabil yta. Skadar inte knivens egg. Formstabil.Trendig design. Mått: 42 cm x 31 cm x 4 cm.
 • Skärbräda Valnöt 34x70 cm

  En rejäl skärbräda att förbereda mat på eller servera på.
 • Skärbräda 23x30 cm grafitfärgad med juiceränna - Sage

  Skärbräda 23x30 cm graftifärgad i hårt pressad trä med juiceränna
 • Skagerak Ratio Skärbräda B4 Ek

  p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545; min-height: 14.0px} Ratio är en skärbräda gjord av solid ek och som tillverkas av det danska designföretaget Skagerak. Den tunna linjen som löper längs skärbrädans kant är en praktisk detalj som fångar upp eventuell köttsaft eller vätska, men den ger också lite extra karaktär till ditt kök. Med sin stilrena design och behagliga träfärg blir den även en uppskattad serveringsbricka, perfekt när du vill servera bröd eller duka upp med charkuterier. Att skärbrädan är tillverkad av ek gör att den får en otroligt hållbarhet samtidigt som träslaget har antibakteriella egenskaper – vilket är perfekt för matlagning! Ratio kommer i tre olika storlekar där samtliga döpts efter de klassiska pappersarksmåtten A4, B4 och B5 – och självklart motsvarar måtten på skärbrädorna det namn de fått. SpecifikationerMaterial: EkLängd: 35,5 cmBredd: 25 cmHöjd: 2 cmFSC 100%Handdisk rekommenderas