Knivset » Skärbrädor » Trä

Märken på träskärbräda:

Träskärbräda

Skärbräda i trä är det vanligaste och kanske det mest fina. Det finns träskärbrädor i många olika träslag. Vi listar brädor i akacia, ek, bok, björk och flera andra träsorter.

Populärt inom träskärbräda

 • Skärbräda 51x35x6,4 cm Ändträ

  Skärbräda från Teakhaus. Tillverkad av spillvirke från möbeltillverkning på FSC-certifierade plantage i Sydamerika. Använd vid tillredning av olika råvaror eller för servering av bröd och ostar. Skärbrädan blir den där extra detaljen på bordet.
 • Skärbräda Acacia 380x260x40mm

 • Stenfors Skärbräda Valnöt 42x26 cm

  Stenfors skärbräda från Anders Petter. En gedigen skärbräda i högkvalitativ amerikansk valnöt med naturligt vacker ådring. Kan även användas som uppläggningsfat till exempelvis bröd och olika ostar. När skärbrädan inte används är den en fin detalj på köksbänken.
 • Backaryd Skärbräda Bambu 30x46 cm

  Backaryd bambuskärbräda från Anders Petter. Materialet bambu är hygienisk och är skonsam mot din kniv. Använd även skärbrädan som uppläggningsfat för t ex olika ostar och charkuterier. Finns även i en större storlek i samma serie. Backaryd är serien för dig som vill ha stilren, modern design utan att behöva göra avkall på funktion. Redskapen är effektiva, pålitliga och slitstarka. Lika trevliga att se på som att använda, oavsett om det är vardag eller fest.

Fler tips på träskärbräda

 • Global Skärbräda massiv ek 550x380x50mm

  Ett globalt samarbete mellan stjärnkocken Edin Dzemat och Global ledde till framtagningen av en träskärbräda i Bosnisk silverek med sylvass kombination av funktion, design och kvalité. Skärbrädan har en mängd smarta funktioner; friktionsduk för att den inte ska glida, måttskala för snabb och jämn uppmätning, genomgående bultar att justera brädan med samt en träolja för att underhålla träet med. Brädan finns i tre storlekar.Material: Bosnisk silverek.  
 • Skärbräda Mango 40x20 cm - Zassenhaus

  Oregelbunden skärbräda med handtag som är tillverkad i mangoträ vilket är ett snabbväxande träslag som nyttjas först när trädet inte längre bär frukt. Då bränns träet av för att täta till porerna vilket frambringar antiseptiska egenskaper. Brädan är behändigt stor och har en dekorativ snodd för upphängning. Fungerar även utmärkt som serveringsbräda för mat eller ost. Mått: 40x20 cm Träslag: Mango
 • Gastromax BIO Skärbräda 15x15 cm

  Skärbräda som är tillverkad av biobaserat material. Slittålig skärbräda med den naturliga looken.
 • Skärbräda i ekträ med ränna, 50x30x4 cm - Culimat

  Robust skärbräda av stavlimmat ändträ från nordisk ek. Med utkarvat handtag och ränna för praktisk uppsamling av köttsaft. Bör inte blötläggas. Mått: 50 x 30 cm, 4 cm tjock
 • Skärbräda i FSC teak ändträ - Xantia - 50 x 27 cm

 • Skärbräda Gummiträ, 40x30x7,3 cm - Continenta

  Riktigt rejäl skärbräda i gummiträ från Continenta. 7,3 cm tjockt ändträ ger en robust bräda som tål tuffa tag och håller länge – ändträ har nämligen en fantastisk förmåga att läka ihop skärspår. Mått: 40x30x7,3 cm Material: Gummiträ
 • Maku Skärbräda Med Tillhörande Kökskniv- & Gaffel Rostfritt stål Akacieträd

  På denna skärbräda kan du tillreda allt möjligt. Det medföljer en kökskniv och en gaffel.
 • Skärbräda Tapas Akacia

 • Skärbräda massiv ek 55x38x5 cm - Global

  Träskärbräda i bosnisk silverek som är lika snyggt som smart designad. Skärbrädan har exempelvis en friktionsduk i botten som gör att den inte glider, måttskala i nederkant för att snabbt kunna mäta och måtta skärandet samt bultar att justera brädan med. Träolja att underhålla silvereken ingår. Mått: 55x38x5 cm
 • Architec Gripper Skärbräda 19 x 14 cm Vit

  Med skärbrädan Gripper från Architec slipper du en skärbräda som glider iväg. Det är tack vare små ”fötter” på undersidan som gör att greppet blir stabilt mot underlaget. Denna vita skärbräda mäter 19x14 cm och är den minsta i serien. Finns i flera färger och storlekar. Den är tillverkad av polypropen och tål diskmaskin.
 • Stenfors Skärbräda Acacia 42x26 cm

  Stenfors skärbräda från Anders Petter. En stilren skärbräda i acaciaträ med naturlig färgskiftning i ådringen vilket gör varje skärbräda unik. Fin att servera på och när skärbrädan inte används är den en snygg detalj på köksbänken.
 • Skärbräda Valnöt med utdragslåda Liten 39x27 cm

 • Nuance skärbräda akacia 16 x 22

  Nuance skärbräda akacia 16 x 22 är en liten och behändig Är du ute efter en liten behändig och snygg träskärbräda men vill inte ha de stora överdimensionerad huggblocken? I så fall är den här&hellip:
 • Victorinox Allrounder Skärbräda 36.8x28.6 cm Svart

  Allrounder skärbräda i träfiber från Victorinox. Precis som namnet säger så är det en skärbräda för alla tillfällen, Måttet är 36.8x28.6 cm och är svart i färgen. Finns även i andra storlekar och färger. Ta hand om din skärbräda genom att köpa till Protective Wax.
 • Skärbräda Ek 12x70 cm

  Lång skärbräda från Dutchdeluxes, tillverkad av solid ek. Den här skärbrädan är perfekt som uppläggningsfat för stora sällskap, till ost, bröd och annan plockmat. När skärbrädan inte används blir den en snygg inredningsdetalj om du hänger upp den. Skärbrädan är inoljad med druvkärnolja och bör oljas in regelbundet för att hålla extra länge.
 • Skärbräda Bröd 42 cm Rubberwood

  Vacker och praktisk brödskärbräda med avtagbart galler vilket gör att man lätt kan tömma ur smulor. Materialet Rubberwood krymper inte och har bra elasticitet.
 • G-1008 Skärbräda i ek 80x40 cm

  Ett globalt samarbete mellan stjärnkocken Edin Dzemat och Global ledde till framtagningen av en träskärbräda i Bosnisk silverek med sylvass kombination av funktion, design och kvalitet. Skärbrädan har en mängd smarta funktioner; friktionsduk för att den inte ska glida, måttskala för snabb och jämn uppmätning, genomgående bultar att justera brädan med, samt en träolja för att underhålla träet med. Brädan finns i tre storlekar.
 • Skärbräda Stavlimmat Lönnträ 51x38 cm

 • Skärbräda 40x30 cm Björk

 • Skärbräda Ek Stavlimmad med Ränna 40x25 cm

 • Skärbräda med låda 39x27x6 cm - Continenta

  Riktigt rejäl och praktisk skärbräda i gummiträ från Continenta. Skärbrädan är 6 cm tjock och har en utdragbar låda i rostfritt stål som kan användas till att samla upp sådant som är skuret eller för att samla ihop det som ska slängas. Tillverkad av ändträ, som har en fantastisk förmåga att läka ihop skärspår och därigenom garanterar en lång livslängd. Mått: 39x27x6 cm Material: Gummiträ
 • Zassenhaus Skärbräda Rubberwood 36 x 23 x 1,8 cm

  En kraftfull och stabil skärbräda/hackblock som klarar det mesta. Gjord av Rubberwood vilket är ett material med goda egenskaper. Rubberwood krymper inte, har bra elasticitet och är miljövänligt. Står stadigt på gummifötter.Mått: 36 x 23 x 1,8 cm
 • Signerat Skärbräda Ek 40x17x1,9 cm

  Skärbräda i massiv amerikansk ek med ett rejält handtag. Brädan fungerar också serveringsbräda till ostar, plockmat eller annat gott. När brädan inte används kan den hängas på väggen och tar på så sätt minimalt med plats. Signerat är serien för dig som noga väljer tillbehör till ditt kök och uppskattar gedigen kvalitet och hållbarhet. Anders Petters allra bästa kökstillbehör, för passionerade matlagare.
 • Skärbräda med handtag trä/stål 36 cm

 • Bambuskärbräda 42x31 cm

  Till det optimala köket hör naturligtvis, förutom det bästa valet av köksknivar, även bra kökstillbehör. En bra skärbräda är en av grundstenarna i det optimala köket. Skärbrädan är tillverkad i bambu vilket gör att den slår ifrån sig vatten till skillnad från annat trä som tar in vatten. Den är väldigt hygienisk och är skonsam mot din kniv och dina råvaror. En perfekt present till hemmets köksmästare!
 • Sagaform Nature Skärbräda Dia 30 cm Ek

  Generös rund skärbräda i ek från Sagaform. Med väl genomtänkta detaljer har den ett gediget handtag för servering som ligger bra i handen. Skåror som är en kombination av både en visuell detalj och en funktion, de fungerar för att lägga verktyg på så att de ej glider av för enkelt.
 • Skärbräda med handtag trä/stål 28 cm

 • Dorre Sonja Skärbräda oval Akaciaträ L54 cm bredd 18 cm

  Med denna vackra skärbräda från Dorre förgyller du köket och tillför en praktiskt hjälpmedel under matlagningen. Den avlånga och smarta designen gör att den tar mindre plats och kan hängas upp på väggen bredvid köksbänken. Skärbrädan är tillverkad i akaciaträ, ett elegant material som verkligen sticker ut från mängden. Dess härliga utstrålning gör att brädan också passar utmärkt som uppläggningsfat och ostbricka! Specifikationer:- Färg: Trä.- Material: Akaciaträ.- Längd: 54 cm.- Bredd: 18 cm.      
 • Skärbräda i trä med snöre Small

 • Skärbräda med handtag olivträ 26 cm

 • Funktion Skärbräda set om 3 st Bambu

  Charmigt set med skärbrädor från kvalitetsmärket Funktion. Skärbrädorna är producerade av högkvalitativ bambu som är ett otroligt hållbart material. Tack vare skärbrädornas enkla och naturliga design går de även utmärkt att använda till servering av ost, kex och annat smått och gott. Eller varför inte ställa fram en skärbräda med nybakt bröd på för gästerna att avnjuta till middagen? Användningsområdena är många med detta set från Funktion.Specifikationer:- Set med 3 skärbrädor- Material: Bambu- Diskas för hand- Fina till servering- Stora skärbrädan: 33 x 28 x 1 cm- Mellan: 25 x 20,3 x 1 cm- Liten: 20 x 12 x 1 cm
 • Victorinox Allrounder Skärbräda med Ränna Large Svart

  Enkel och smidig skärbräda som lämpar sig för både proffs och hemmakockar. Designen är både läcker och praktisk, med ett cirkulärt hål för upphängning. Skonsam mot knivbladen. Ränna för köttsaft.Tillverkad i träfiber. Tål maskindisk och värme upp till 175 grader C.Mått: 36,8 x 28,6 x 0,7 cm.Vikt: 692 g.
 • Skärbräda i FSC teak ändträ - Xantia

  Lilla brädan: Tjocklek: 25 mm Längd: 33 cm Bredd: 21 cm Höjd: 2.5 cm Vikt : 1,000 kg(s) Mellan brädan: Tjocklek: 25 mm Längd: 41 cm Bredd: 25 cm Höjd: 2.5 cm Vikt : 1,511 kg(s) Stora brädan: Tjocklek: 25 mm Längd: 50 cm Bredd: 27 cm Höjd: 4 cm Vikt : 3,300 kg(s)
 • WMF Skärbräda 45 x 28 cm Bambu

  Den här skärbrädan i bambu är praktisk på många sätt, den är skonsam mot dina knivar och den idealisk att skära på då bambu har antibaktriella egenskaper. Skärbrädan kan användas på båda sidor för att hacka och skära alla typer av matvaror som kött, fisk, grönsaker, frukt och bröd. Den kan lätt torkas av med en fuktad trasa med varmt vatten och lite diskmedel. Torka av skärbrädan och låt den torka stående på diskbänken. Olja in skärbrädan då och då med lite matolja. Kallpressad olja är bäst eftersom den fungerar som ett skydd mot smuts och bevarar träets naturliga egenskaper. Skärbrädan är även praktisk och snygg att ställa fram när du bjuder på ostbricka eller tapas.
 • Skärbräda Acacia 48x36x6 cm

  En kraftig och stabil skärbräda från Continenta. Skärbrädan är tillverkad av acaciaträ och blir en vacker inredningsdetalj på köksbänken då den inte används.
 • Skärbräda Ek 19x70 cm

  Lång skärbräda från Dutchdeluxes, tillverkad av solid ek. Den här skärbrädan är perfekt som uppläggningsfat för stora sällskap, till ost, bröd och annan plockmat. När skärbrädan inte används blir den en snygg inredningsdetalj om du hänger upp den. Skärbrädan är inoljad med druvkärnolja och bör oljas in regelbundet för att hålla extra länge.
 • Zassenhaus Skärbräda med Handtag Akaciaträ 60 cm

  Skärbräda i akaciaträ från Zassenhaus. Förutom att akaciaträ är tjusigt är det också väldigt slitstark. Det lämpar sig därför väl för skärbrädor. Skärbrädan mäter 60 cm vilket ger dig gott om plats för att förbereda mat, men den kan också användas som ett uppläggningsfat.Försedd med ett snöre på handtaget så att du enkelt kan hänga upp skärbrädan när du inte använder den.Material: AkaciaträMått: 60x20x2,5 cm
 • Skärbräda Rubberwood

 • Zassenhaus Skärbräda Med Handtag Olivträ 26 cm

  Vacker skärbräda i olivträ som även passar utmärkt som serveringsfat. Handtaget har en hängögla, vilket möjliggör hängande förvaring. Finns i storlekarna 22, 26 och 29 cm.
 • Oval skärbräda i ändträ av ek

  Otroligt gediget hantverk, en riktigt fin handgjord skärbräda i ändträ av finaste gammelek. Spännband i rostfri plåt. Mått ca 40x25x5 cm.
 • Skärbräda i trä med snöre Large

 • Skärbräda med handtag trä/stål 48 cm

 • Grand Cru Skärbräda 47x27 bambu

 • Skärbräda Trä Set av 3 Återvunnen Teak

 • Skärbräda Lönn, 46x46x7,5 cm - John Boos

  Rejäl skärbräda i amerikansk lönn från John Boos. Brädan är av 7,5 cm tjocka ändträbitar, vilket innebär att den kommer hålla för många års dagligt användande. Två utfrästa handtag på sidorna gör den lätt att flytta runt. Bör ej blötläggas. Mått: 46 x 46 x 7,5 cm
 • Exxent skärbräda gummiträ 60 x 30

  Exxent skärbräda gummiträ 60 x 30 sticker onekligen ut! Här har vi en rejäl huggbräda och skärbräda från Exxent som kräver sin plats på arbetsbänken. Den mäter 60 cm på ena sidan och 30&hellip:
 • Zassenhaus Skärbräda Med Handtag Olivträ 29 cm

  Vacker skärbräda i olivträ som även passar utmärkt som serveringsfat. Handtaget har en hängögla, vilket möjliggör hängande förvaring. Finns i storlekarna 22, 26 och 29 cm.
 • Malle W. Trousseau Skärbräda i valnöt

  Den här vackra skärbrädan från Malle W. Trousseau är tillverkad i Frankrike av ett enda stycke valnötsträ och helt utan lim, vilket säkrar skärbrädans hållbarhet och livslängd. Då skärbrädan är skapad av naturmaterial är varje bräda unik med säreget uttryck. Den speciella designen är skapad av bergmannen Jules och produktionen har skett i Frankrike med en köksblocksspecialist som tillverkare.Malle W. Trousseau är ett franskt varumärke som specialiserat sig på köksverktyg för livslångt bruk. Namnet är franskt och betyder brudens koffert, det härstammar från en gammal fransk tradition där bruden fick en koffert eller brudkista med sig när hon blev gift. Idén bakom Malle W. Trousseau är att man i varje koffert ska få något helt unikt som man kan bära med sig för resten av livet. Det här avspeglas i produkternas höga kvalitet och tidlösa design.
 • Zassenhaus Skärbräda Med Handtag Mangoträ 46 cm

  Skärbräda i mangoträ som även passar utmärkt som serveringsfat. Brädan är behändigt stor och har en dekorativ snodd för upphängning. Finns i storlekarna 46 cm och 59 cm.
 • Joseph Joseph Chop2Pot Skärbräda Stor Bambu 33 cm

  Chop2Pot skärbräda i bambu som är utformad för att kunna vikas i två så att maten snabbt och enkelt kan hällas ner i grytan eller pannan. Praktisk skärbräda med väldigt tåligt material. Enkel att vika ihop och förvara. Färg: Bambu.Material: Bambu.Längd: 26 cm.Bredd: 21 cm.Höjd: 1 cm.Garanti: 2 år.
 • Skärbräda Valnöt 34x19 cm

  Rejäl skärbräda från Dutchdeluxes, tillverkad av solid valnöt. När den inte används till att skära på är den här skärbrädan perfekt som uppläggningsfat för ost, bröd och annan plockmat. När skärbrädan inte används blir den en snygg inredningsdetalj om du hänger upp den eller på diskbänken. Skärbrädan är inoljad med druvkärnolja och bör oljas in regelbundet för att hålla extra länge.
 • Dorre Skärbräda 32x22 akaciaträ

  Om du behöver en något mindre skärbräda i trä och som är riktigt snygg och ger karaktär åt köket så skall du välja Dorre Skärbräda 3222 akaciaträ. Med sitt lite mörkare akaciaträ och rundade&hellip: