Skärbrädor för bättre matlagning

En bra skärbräda ska inte slita på kniven, vara hygienisk och många vill även att den ska vara estetiskt tilltalande, snygg! Design innefattar alla dessa egenskaper och här har vi plockat samman skärbrädor från flera olika tillverkare och nätbutiker.

Kategorier: Träskärbrädor | Plastskärbrädor | Brödskärbrädor | Slaktarblock

Populärt inom skärbrädor

 • Teakhaus - Skärbräda 51x35x6,4 cm Ändträ

  Teakhaus - Skärbräda 51x35x6,4 cm Ändträ
  Skärbräda från Teakhaus. Tillverkad av spillvirke från möbeltillverkning på FSC-certifierade plantage i Sydamerika. Använd vid tillredning av olika råvaror eller för servering av bröd och ostar. Skärbrädan blir den där extra detaljen på bordet.
 • Global - G-1005 Skärbräda stor

  Global - G-1005 Skärbräda stor
  Globals snygga och stilrena skärbrädor finns i två storlekar. De är tillverkade i livsmedelsklassad LD-PE-plast, vilket gör skärbrädorna skonsamma mot knivarnas egg och lätta att hålla rena. Skärbrädorna tar inte heller åt sig någon lukt. De praktiska handtagen är av förnicklat stål för att behålla den höga glansen.
 • Anders Petter - Stenfors Skärbräda Valnöt 42x26 cm

  Anders Petter - Stenfors Skärbräda Valnöt 42x26 cm
  Stenfors skärbräda från Anders Petter. En gedigen skärbräda i högkvalitativ amerikansk valnöt med naturligt vacker ådring. Kan även användas som uppläggningsfat till exempelvis bröd och olika ostar. När skärbrädan inte används är den en fin detalj på köksbänken.
 • Dalolinden Kockens Proffsskärbräda Plast 2x25x45cm

  Dalolinden Kockens Proffsskärbräda Plast 2x25x45cm
  En proffsskärbräda i kraftig plast som ligger stilla på köksbänken. En riktigt bra skärbräda är ett måste om man vill jobba på ett smidigt sätt i köket. Den stora fördelen med en skärbräda i plast är att den går att diska i maskin.

Fler tips på skärbrädor

 • Heirol Bok skärbräda 38x30,5x4 cm

  Heirol Bok skärbräda 38x30,5x4 cm
  Massiv och hållbar skärbräda i bok. Skärbrädan mäter 38x30,5x4cm och kan därför användas till mängder av olika matvaror. Denna skärbräda ska diskas för hand och bör oljas in rgelbundet.
 • Dutchdeluxes - Skärbräda Valnöt 19x70 cm

  Dutchdeluxes - Skärbräda Valnöt 19x70 cm
  Lång skärbräda från Dutchdeluxes, tillverkad av solid valnöt. Den här skärbrädan är perfekt som uppläggningsfat för stora sällskap, till ost, bröd och annan plockmat. När skärbrädan inte används blir den en snygg inredningsdetalj om du hänger upp den. Skärbrädan är inoljad med druvkärnolja och bör oljas in regelbundet för att hålla extra länge.
 • Trancherbräda 49x30 cm Rubberwood

  Trancherbräda 49x30 cm Rubberwood
 • Holm Skärbräda i plast 37x25 cm

  Holm Skärbräda i plast 37x25 cm
 • Joseph Joseph Index Bambu Skärbrädor 3 st.

  Joseph Joseph Index Bambu Skärbrädor 3 st.
  Med Index skärbrädorna från Joseph Joseph får du en enkel fördelning av vilken skärbräda som används till vilka matvaror och reducerar därför kryddkontamineringen av matvarorna. Designen är super enkelt och skärbrädorna är tillverkade av naturligt och hållbart bambu och är utrustande med små metall flärpar som kategoriserar brädorna. Ett enkelt och funktionellt sätt att förvara dina skärbrädor på, med ett stiligt utseende som passar varje kök.
 • Bloomingville skärbräda med handtag acacia 19x39,5 cm

  Bloomingville skärbräda med handtag acacia 19x39,5 cm
 • Heirol Bok skärbräda 35,5x24x2 cm

  Heirol Bok skärbräda 35,5x24x2 cm
  Massiv skärbräda i bok med fötter för extra stabilitet. Skärbrädan mäter 35,5x24x2 cm och kan därför användas till mängder av olika matvaror. Eftersom den är tillverkad i trä bör du diska den för hand samt olja in den regelbundet.
 • Raw skärbräda teak 32x15 cm

  Raw skärbräda teak 32x15 cm
 • TRAEGER - Skärbräda Bambu för grill magnetisk

  TRAEGER - Skärbräda Bambu för grill magnetisk
  Rejäl skärbräda i bambu med magneter som håller fast brädan på grillen när du förbereder maten. Ett perfekt komplement till din Traeger-grill!
 • FF skärbräda i bambu med brödkniv

  FF skärbräda i bambu med brödkniv
  1. Brödskärbräda med galler för smulor. 2. Långt, tandat knivblad som passar perfekt för att skära bröd med hård skorpa.
 • Pottery skärbräda 40x17 cm

  Pottery skärbräda 40x17 cm
 • Skärbräda anti-glid 29 x 20,5 cm

  Skärbräda anti-glid 29 x 20,5 cm
  En skärbräda med en anti-slip funktion som håller skärbrädan på plats när du skär. Silikonfötterna hindrar den från att glida runt och du kan skära tryggt och säkert Mått: 29 x 20, 5 x 0,&hellip:
 • Oak Chopping Board skärbräda 30x40 cm Ek

  Oak Chopping Board skärbräda 30x40 cm Ek
 • DaloLindén - Daloplast Skärbräda 25 cm Natur

  DaloLindén - Daloplast Skärbräda 25 cm Natur
  Liten och behändig skärbräda, perfekt för tillagning av fisk, rått kött eller lök. Skärbrädan är svensktillverkad av hygienisk PP-plast, ett icke-absorberande material som inte tar upp lukt eller avger smak. Alla skärbrädor från DaloLindén och Daloplast är tillverkade i Sverige, med fokus på hållbarhet och funktion. Finns i flera färger och storlekar så att du enkelt kan ha separata skärbrädor för olika typer av råvaror. På så sätt blir matlagningen hygienisk och du slipper kontaminering av att blanda råvaror. Skärbrädan är återvinningsbar och tål diskmaskin.
 • Skärbräda med 1 bleck i valnöt, stor

  Skärbräda med 1 bleck i valnöt, stor
  En kraftig och stabil skärbräda från Continenta med uppsamlingslåda i rostfritt stål. Då skärbrädorna är tillverkade av 100% naturligt trä (valnöt), är det bästa sättet att underhålla dem, genom att rengöra med fuktig trasa och olja in dem då och då med matolja (olivolja , solrosolja eller liknande). Trä reagerar på fukt och på temperaturförändringar.
 • Skärbräda Round Natur Teakrot 4x31 cm

  Skärbräda Round Natur Teakrot 4x31 cm
 • Anders Petter - Signerat Skärbräda 46x36x4 cm Ek

  Anders Petter - Signerat Skärbräda 46x36x4 cm Ek
  Skärbräda som också fungerar som serveringsbricka i massiv amerikansk ek, tillverkad av ändträ som ger längre hållbarhet och är mer skonsamt mot eggen på dina köksknivar. Brädan fungerar fint till servering av ostar, plockmat eller annat gott. Skärbrädan har gummifötter som gör att den står stadigt mot underlaget. Signerat är serien för dig som noga väljer tillbehör till ditt kök och uppskattar gedigen kvalitet och hållbarhet. Anders Petters allra bästa kökstillbehör, för passionerade matlagare.
 • Fiskars - Functional Form Plastskärbräda

  Fiskars - Functional Form Plastskärbräda
  Functional Form skärbräda 3-pack från Fiskars är ett set med tre klassiska skärbrädor i svart plast men ett brett hål för enkel upphängning. Fiskars serie Functional Form ger dig praktiska lösningar för vardagligt bruk i köket. Produkterna är tillverkade för att vara lätta att använda, enkla att rengöra och smidiga att förvara. I Functional Form sortimentet hittar du ett brett utbud av knivar, saxar, bestick och köksredskap.
 • Skärbräda 49,5x35 cm Röd

  Skärbräda 49,5x35 cm Röd
 • Aida RAW Skärbräda Teak 32x24x2 cm.

  Aida RAW Skärbräda Teak 32x24x2 cm.
  En vacker och robust skärbräda som är både praktisk och mångsidig, samtidigt som den är dekorativ när den står framme. RAW skärbrädan finns i sju olika storlekar: 43x19x1,5 cm., 32x24x2 cm., 32x15x1,5 cm., 40x30x2 cm., 37,5x17x1,5 cm., 32x22x1,5 cm. og 50x14x1,5 cm.Skärbrädan är tillverkad av teak, vilket är ett vackert och robust högkvalitets material. Materialet Teak är CSR-godkänt. Dessutom är det nästa omöjligt att slita ut så länge man behandlar det korrekt. Det får aldrig köras i diskmaskin, utan rengör den för hand. Låt trät torka helt, innan du lägger den på plats. Börjar den lukta dåligt använder du grovt salt och en citron, och olja regelbundet in den med en födogodkändolja.
 • Räsymatto skärbräda svart-vit

  Räsymatto skärbräda svart-vit
 • Skärbräda Houses of Uppsala 34x20 cm, 34X20 CM

  Skärbräda Houses of Uppsala 34x20 cm, 34X20 CM
  Fin skärbräda i serien Houses of Uppsala från Citronelles Agenturer. Kända byggnader i Uppsala, illustrerade i rött mot vit bakgrund. Kul souvenir, som present till utlandssvensken eller Uppsalafantasten! Matcha gärna med andra produkter ur samma serie.Skärbrädan är tillverkad i Sverige och miljömärkt (FSC-certifierad). Mått: 34x20 cm.
 • Gruyere skärbräda Natural

  Gruyere skärbräda Natural
 • Skärbräda Ändträ 40x30cm Akacia

  Skärbräda Ändträ 40x30cm Akacia
 • Skärbräda Valnöt med utdragslåda Liten 39x27 cm

  Skärbräda Valnöt med utdragslåda Liten 39x27 cm
 • Exxent Huggbräda, gummiträ

  Exxent Huggbräda, gummiträ
  Hygienisk skärbräda eller huggbräda från Exxent, tillverkad av ljust och fint gummiträ.
 • Continenta Skärbräda Gummiträ 48 x 36 x 7,3 cm

  Continenta Skärbräda Gummiträ 48 x 36 x 7,3 cm
  En robust skärbräda som är mycket vacker att ha i köket. Denna skärbräda är tillverkad i gummiträ och får därför inte blötläggas. Torka endast av med en fuktig trasa vid rengöring. Längd: 48 cmBredd: 36 cmHöjd: 7,3 cm
 • Skärbräda med 3 bleck, stor

  Skärbräda med 3 bleck, stor
  En kraftig och stabil skärbräda från Continenta med 3 uppsamlingsbleck i rostfritt stål. Då skärbrädorna är tillverkade av 100% naturligt trä (gummiträ), är det bästa sättet att underhålla dem, genom att rengöra med fuktig trasa och olja in dem då och då med matolja (olivolja , solrosolja eller liknande). Trä reagerar på fukt och på temperaturförändringar. .
 • Skärbräda i Akaciaträ 30 cm

  Skärbräda i Akaciaträ 30 cm
 • Moebe skärbräda liten 18,5x33 cm Beige

  Moebe skärbräda liten 18,5x33 cm Beige
 • HKliving terrazzo skärbräda 30x25 cm Vit

  HKliving terrazzo skärbräda 30x25 cm Vit
 • Eva Solo Green Tool DoubleUp Skärbräda

  Eva Solo Green Tool DoubleUp Skärbräda
  Green tool DoubleUp är en praktisk skärbräda med starka magneter för att hållas på plats. Skärbrädan kan användas som en enskild eller böjas på mitten och delas upp i två olika, beroende på vad du behöver den till. Tack vare den hopfällbara funktionen spara du mycket utrymme i köket och kan själv bestämma när och hur du vill använda skärbrädan. Produkten är mycket tålig och går därför bra att använda i diskmaskinen.
 • All about you skärbräda Colours

  All about you skärbräda Colours
 • Bodum Bodum Bistro skärbrädor med hållare, Ingen färg

  Bodum Bodum Bistro skärbrädor med hållare, Ingen färg
  De färgrika skärbrädorna från Bodum är en del av den populära Bistro serien. Skärbrädorna har olika färger, så att det är lätt för dig att veta vilken du använder till vad, till exempel kött, fisk och frukt. Det medföljer en praktisk hållare, så att det är enkelt att hålla ordning på brädorna, de tål också maskindisk.
 • Skärbräda 49x25cm, vit

  Skärbräda 49x25cm, vit
 • Global - G-1009 Skärbrädeolja 50 ml

  Global - G-1009 Skärbrädeolja 50 ml
  Paraffinolja till inoljning av skärbrädor i trä för att öka livslängden på din skärbräda. Oljan är speciellt anpassad för att underhålla ekträ men fungerar fint att använda på alla träsorter och är ett lämpligt val till produkter som handskas med livsmedel. Applicera rikligt med olja på din skärbräda och låt verka över natten. Om det finns torra fläckar på morgonen tillsätter du mer olja.
 • Skärbräda 30x20,5 cm

  Skärbräda 30x20,5 cm
  Stabil skärbräda med handtag, tillverkad i högkvalitativ plast. Kan diskas i diskmaskin. Finns i flera olika storlekar.Mått: Mått : 30 x 20,5 cm
 • Skärbräda Curved Natural 49,5 cm

  Skärbräda Curved Natural 49,5 cm
 • Continenta Skärbräda med Låda 39 x 27 x 6 cm

  Continenta Skärbräda med Låda 39 x 27 x 6 cm
  En robust skärbräda med en smidig uppsamlingslåda i rostfritt stål. Mindre att städa upp när du enkelt kan skära dina grönsaker och sen putta ner dem i lådan. Denna skärbräda är tillverkad i gummiträ och får därför inte blötläggas. Torka av med fuktig trasa vid rengöring. Längd: 39 cmBredd: 27 cmHöjd: 6 cm
 • Chess skärbräda rektangulär Small 15x40 cm

  Chess skärbräda rektangulär Small 15x40 cm
 • Nature Salladsskål med bambulock/skärbräda, H 105 mm Ø 210 mm

  Nature Salladsskål med bambulock/skärbräda, H 105 mm Ø 210 mm
  Ett multifunktionellt set av glas och bambu. Bambudelen fungerar som lock, skärbräda och serveringsbricka. Servera till exempel en härlig sallad i den väl tilltagna glasskålen och lägg sedan på bambulocket och ställ in eventuella rester i kylskåpet. Bambu har en rad olika bra egenskaper. Bland annat är det naturligt antibakteriellt men omvandlar dessutom, under sin tid i jorden, mer koldioxid till syre än de flesta andra växter. Mått: Ø 215 mm Ø 210 mm.
 • Zassenhaus Skärbräda Flexibel 38 x 29 Röd

  Zassenhaus Skärbräda Flexibel 38 x 29 Röd
  Röd, flexibel skärbräda i plast från Zassenhaus. Har precis som Zassenhaus andra produkter en rad fördelar, så som att den är lättvättad (går lika bra att tvätta i diskmaskin som för hand).Skärbrädorna är tillverkad av högtryckspolyeten (PE 500) och är därför mycket tåliga och tar ej åt sig smak eller lukt. De har även ett halkskydd på undersidan så att de ligger stadigt. Mått: 38 x 29 x 0,2 cm.
 • Skärbräda Ändträ Akacia 28x21 cm

  Skärbräda Ändträ Akacia 28x21 cm
 • Joseph Joseph Folio skärbräde-set i stål/roséguld

  Joseph Joseph Folio skärbräde-set i stål/roséguld
  Detta skärbrädeset från Joseph Joseph bjuder på en organiserade förvaring i en elegant design. Den slanka förvaringshållaren har tidnings- och katalog inspirerat utseende. Hållaren är tillverkad av rostfritt stål och varje skärbräda har också ett handtag i stål. Varje skärbräda har även glidfria fötter. Det är ordentligt med avstånd mellan de 4 skärbrädorna så att luften lätt kan cirkulera. Färgfördelningen är praktisk om du inte vill använda samma skärbräda till olika skäruppgifter. Skärbrädorna är dubbelsidiga och finns i mängd olika storlekar och utgåvor från Joseph Joseph.
 • Skärbräda oval Akaciaträ längd 54 cm bredd 18 cm

  Skärbräda oval Akaciaträ längd 54 cm bredd 18 cm
 • Skärbräda i bambu 26,5 cm

  Skärbräda i bambu 26,5 cm
  Serverings- / skärbräda i bambu designad av Anton Björsing i mindre storlek. Väl utformade detaljer inkluderar ett solid handtag för servering som sitter bra i din hand och spår som kombinerar visuell stil med funktion, vilket ger en plats för redskap så att de inte glider av för lätt.
 • Global G-1005 skärbräda stor svart plast

  Global G-1005 skärbräda stor svart plast
 • Zwilling - Skärbräda med ränna 40 cm

  Zwilling - Skärbräda med ränna 40 cm
  Zwillings skärbräda i massiv bokträ har en praktisk ränna som samlar upp köttsaft och vätska från grönsaker så att du slipper massa kladd på diskbänken.
ilead