Märken på skärbrädor

Skärbrädor för bättre matlagning

En bra skärbräda ska inte slita på kniven, vara hygienisk och många vill även att den ska vara estetiskt tilltalande, snygg! Design innefattar alla dessa egenskaper och här har vi plockat samman skärbrädor från flera olika tillverkare och nätbutiker.

Kategorier: Skärbrädor i trä | Skärbrädor i plast | Brödskärbrädor

 • Sage Skärbräda 30x45 cm med tassar

  Sage Skärbräda 30x45 cm med tassar från Sage
 • Skärbräda 30x40x4cm

  En tuff och rustik skärbräda i modern design, tillverkad i holländsk ek. Skärbrädan är tillverkad i massiv ek vilket ger varje skärbräda en unik design. Använd brädan till att förbereda kött och grönsaker men också för att servera på. Den den inte används kan den hängas upp i läderhandtaget.
 • John Boos Skärbräda Butcher Block Rund

  John Boos Skärbräda Butcher Block Rund från John Boos
 • Victorinox Allrounder Skärbräda 24.1x16.5 cm Brun

  Allrounder skärbräda i träfiber från Victorinox. Precis som namnet säger så är det en skärbräda för alla tillfällen, Måttet är 24.1x16.15 cm, finns även i andra storlekar. Ta hand om din skärbräda genom att köpa till Protective Wax.
 • Skärbräda Ek 34x19 cm

  En rejäl skärbräda att förbereda mat på eller servera på.
 • Broste Copenhagen Skärbräda Rund Marmor Vit Ø 25 cm

  Broste Copenhagen Skärbräda Rund Marmor Vit Ø 25 cm från Broste Copenhagen
 • Stenfors Skärbräda 42x26 cm Valnöt

  Stenfors skärbräda från Anders Petter. En gedigen skärbräda i högkvalitativ amerikansk valnöt med naturligt vacker ådring. Kan även användas som uppläggningsfat till exempelvis bröd och olika ostar. När skärbrädan inte används är den en fin detalj på köksbänken.
 • Röshults Röshult skärbräda

  Röshults Röshult skärbräda från Röshults
 • Skärbräda i ekträ med ränna, 50x30x4 cm - Culimat

  Robust skärbräda av stavlimmat ändträ från nordisk ek. Med utkarvat handtag och ränna för praktisk uppsamling av köttsaft. Bör inte blötläggas. Mått: 50 x 30 cm, 4 cm tjock
 • Epicurean Skärbräda gris muskot 42 cm

  Epicurean Skärbräda gris muskot 42 cm från Epicurean
 • Dorre Skärbräda akaciaträ fyrkantig 28*18 cm

  Dorre Skärbräda akaciaträ fyrkantig 28*18 cm från Dorre
 • Zassenhaus Skärbräda flexibel 38x29cm kiwi

  Zassenhaus Skärbräda flexibel 38x29cm kiwi från Zassenhaus
 • Rosendahl Grand Cru Skärbräda urfräst spår, bambu

  Rosendahl Grand Cru Skärbräda urfräst spår, bambu från Rosendahl
 • Skärbräda i ek 80x40 cm

  Ett globalt samarbete mellan stjärnkocken Edin Dzemat och Global ledde till framtagningen av en träskärbräda i Bosnisk silverek med sylvass kombination av funktion, design och kvalité. Skärbrädan har en mängd smarta funktioner; friktionsduk för att den inte ska glida, måttskala för snabb och jämn uppmätning, genomgående bultar att justera brädan med samt en träolja för att underhålla träet med. Brädan finns i tre storlekar.
 • Ironwood Gourmet Smögåsbricka, Set om 2

  Smörgåsbricka i akaciaträ från Ironwood Gourmet.Ironwood Gourmet är en kollektion av olika köksprodukter i trä. Produkterna är tillverkade av miljövänliga och förnybara material. Träslaget är Akacia är ett miljövänligt lövträd som odlas i hela Sydostasien för användning till möbler och husgeråd.Den unika egenskapen hos Akacia är att träet ändrar färg och lyster i olika förhållanden, vilket innebär att träet kan skimra från ljust till mörkbrunt. Passar perfekt för att ta med på picknicken eller till lunchsmörgåsen.Material: En smörgåsbricka är i akaciaträ och den andra i gummiträ. Mått:19,5 x 15 x 1,2 cm.Bästa sättet att ta hand om materialet är att diska i varmt vatten och inte blötlägga. Låta träet torka för hand eller torka fritt. Trä ska aldrig diskas i diskmaskin. Träet mår som bästa av att du regelbundet smörjer in brädan i olja. Innan förts användningen är det lämpligt att applicera olja på och låt den dra i ordentligt. 
 • Skärbräda i polypropenplast 51 x 38 x 1,25 cm, slät

  Skärbräda i polypropenplast 51 x 38 x 1,25 cm. Finns i sju färger.
 • Almedahls I svampskogen Skärbräda 30x20 cm

  Almedahls I svampskogen Skärbräda 30x20 cm från Almedahls
 • Scandinavian Design Factory Skärbräda Lök 16x23

  Snygg skärbräda med illustrationer av fem typer av lök. Gullök, vitlök, gräslök, purjolök och schalottenlök. Passar perfekt in i köket och kan också användas som bricka eller för att placera ljus, snacks eller andra småsaker på.    Material: MelaminMått: 23x40 cm  Endast handdisk.  
 • Tasaraita Skärbräda 24,5x34,5cm Svart/Vit

  Stilsäker skärbräda med mönstret Tasaraita, formgivet av Annika Rimala för Marimekko. Skärbrädan är tillverkad av det tåliga materialet HDF och kommer att pryda köket i många år framöver.
 • Victorinox Allrounder Skärbräda med Ränna Medium Brun

  Behändig skärbräda i läcker brun design perfekt för hemmakocken. Ränna för att samla upp köttsaft. Tillverkad i miljövänlig träfiber med ett cirkulärt hål för upphängning. Skonsam mot knivbladen. Tål både maskindisk och värme upp till 175 grader C. Kan också användas som underlägg.Mått: 29,2 x 22,9 x 0,7 cm.Vikt: 439 g. 
 • Teakhaus Skärbräda/Serveringsbräda med Handtag 46 x 18 x 1,9 cm

  En skärbräda från serien Marine Collection som är en favorit för servering av aptitretare, tapas eller annat gott man kan vilja lyxa till vardagen med. Skärbrädan har en lätt kantfiberstruktur och handtaget gör den enkel att hantera. Teakhaus av Proteak väljer all sin teak från hållbara och ansvarsfulla skötta planteringar. Mått: 46 x 18 x 1,9 cm
 • MUUBS Skärbräda Tapas XL Natur Ny Teak 33x70x6,5 cm

  MUUBS Skärbräda Tapas XL Natur Ny Teak 33x70x6,5 cm från MUUBS
 • Sage Skärbräda 23x30 cm grafitfärgad

  Sage Skärbräda 23x30 cm grafitfärgad från Sage
 • Continenta Skärbräda med Låda 48x32 cm Gummiträ

  En ljus skärbräda i gummiträ med en uppsamlingslåda i rostfritt stål. Uppsamlingslådan gör det smidigare för dig att skära flera grönsaker samtidigt utan att ytan på skärbrädan tar slut. När du är klar med en grönsak puttar du bara ner den i lådan och fortsätter. Storleken är 48 x 32 x 6 cm. Gummiträ får ej blötläggas och tål ej diskmaskin. Torka av med en fuktig trasa vid rengöring.
 • Legnoart CHEF'S PLACE Skärbräda 45x30x4 cm

  Legnoart CHEF'S PLACE Skärbräda 45x30x4 cm från Legnoart
 • Mason Cash Skärbräda/Serverigsbricka Essentials Stor

  Mason Cash Skärbräda/Serverigsbricka Essentials Stor från Mason Cash
 • Skärbräda läder 42 cm

  Vacker och rustik träbräda i oljad akacia med svarta läderhandtag. Handtagen går att vika ner plant, praktiskt vid förvaring. Brädan har fyra stycken antihalkfötter av gummi på undersidan.
 • Bloomingville Skärbräda Acacia 4 st

  Bloomingville Skärbräda Acacia 4 st från Bloomingville
 • Ironwood Gourmet rund skärbräda

  Ironwood Gourmet rund skärbräda från Ironwood Gourmet
 • Food Pharmacy Skärbräda Stor

  Vacker skärbräda i hög kvalité!Denna skärbräda ger dig många möjligheter. Tillverkad i oljad ek tillför den en naturlig touch i ditt kök och för även med sig en ljus och härlig nyans. Den avlånga formen gör att den passar utmärkt till att hacka, skära men även servera på. Varför inte skära upp brödet och ställa skärbrädan direkt på matbordet?Food Pharmacy strävar efter att tillverka sina produkter så hållbart som möjligt och denna skärbräda är inget undantag. Materialet är förutom detta även slittåligt och klarar av vitaminer, fibrer och varma kastruller - om du snabbt behöver få tag på ett underlägg!  Specifikationer:- Färg: Trä.- Material: Oljad ek.- Längd: 65 cm.- Bredd: 16 cm. - Höjd: 2 cm.- FSC-märkt och hållbart producerad!  
 • Joseph Joseph vikbar skärbräda blå

  Joseph Joseph vikbar skärbräda blå finns i många olika färgerPassa på nu att köpa Chop2pot den vikbara skärbrädan från Joseph Joseph som vunnit massor av utmärkelser. Liggandes platt på bänken fungerar den som en helt vanlig skärbräda, men när du pressar ihop handtaget så viks kanterna på skärbrädan som formas som strunt och gör det enkelt att exempelvis hälla ner de hackade grönsakerna i pannan utan att missa. Det här är ett bra exempel på produkter vi gillar en vanlig basprodukt som utvecklats till att bli mer komplett. Dessutom finns den i flera olika färger. Det här är en skärbräda du inte vill missa!
 • Skärbräda 2-pack i plast

  Skärbräda 2-pack i plast
 • Zassenhaus Trancherbräda 49x30cm rubberwood

  Zassenhaus Trancherbräda 49x30cm rubberwood från Zassenhaus
 • Zwilling Skärbräda Bambu 25 x 18,5 x 2 cm

  Bambu är ett innovativt träslag som ger ideala egenskaper till en skärbräda på grund av dess antibaktriella egenskaper.Skärbrädan kan användas på båda sidor för att hacka och skära alla typer av matvaror som kött, fisk, grönsaker, frukt och bröd. På ena sidan är skärbrädan försedd med ett spår längs ytterkanten för att fånga upp köttsaft.Skärbrädan kan lätt torkas av med en fuktad trasa med varmt vatten och lite diskmedel. Torka av skärbrädan och låt den torka stående på diskbänken.Olja in skärbrädan då och då med lite matolja. Kallpressad olja är bäst eftersom den fungerar som ett skydd mot smuts och bevarar träets naturliga egenskaper. Fördelar med bambu: Hög hårdhet och stabil yta. Skadar inte knivens egg. Formstabil.Trendig design. Mått: 25 x 18,5 x 2 cm.
 • Skärbräda/Serverigsbricka Essentials Stor

  59x16,5x1,5cmBambuMason Cash's design har blivit en tidlös klassiker. Originalet har använts i både hemmakök och bland proffs ända sedan starten 1901.
 • Exxent träskärbräda björk

  Exxent träskärbräda björk är en skandinaviskt snygg skärbrädaEn stilren och praktisk skärbräda tillverkad i ljus björk från Exxent. Tjockleken på dryga 2 cm gör att skärbrädan inte blir tung men fortfarande väldigt användbar. En träskärbräda är många gånger snyggare än en i plast dock bör man tänka på att ta hand om den på rätt sätt. Aldrig köra den i diskmaskin till exempel. Att blötlägga den är också något som bör undvikas. Varmt vatten, diskmedel och en mjuk svamp blir dock bra. Brädan mäter 40 x 30 cm.Exxents produktsortiment är synonymt med stilren, funktionell, svensk design och kvalitet. De är rejäla och tåliga för att klara det höga tempot och den tuffa vardagen i ett professionellt kök. Något som gjort Exxent till en favorit hos många kockar.
 • Skagerak Plank Planksteksskärbräda Kvadratisk Ek

  Ett 4-pack planksteksskärbrädor som passar lika bra som skärbräda som till att servera smårätter eller ostar på. Brädorna är tillverkade i ekologiskt odlad ek från Kroatien. Material: EkLängd: 16 cmBredd: 16 cmTjocklek: 1 cm
 • Skärbräda 38x28 cm Svart träfiber

  Skärbräda gjord av träfibrer. Skonsam mot knivarnas egg men ändå hygienisk och kan diskas i maskin. Vändbar och tål värme upp till 185°.
 • Zassenhaus Skärbräda Mango 40x20cm mango

  Zassenhaus Skärbräda Mango 40x20cm mango från Zassenhaus
 • Teakhaus Skärbräda/Serveringsbräda med Handtag och Ränna 61 x 46 x 4 cm

  En av de mest populära ändträ-skärbrädorna från Teakhaus. Skärbrädan kombinerar vackert ändträ med ett vackert mönster. Det inbyggda handtaget gör skärbrädan enkel att använda både blöt och torr. Skärbrädan har även en ränna längs med kanterna, vilket gör att själva skärytan håller sig torr och fin medan du arbetar. Skärbrädan har en idealisk storlek som passar in i alla kök, stora som små. Teakhaus står för hållbara och noggrant tillverkade skärbrädor av teak. Mått: 61 x 46 x 4 cm
 • Joseph Joseph Skärbräda Chop 2 Pot Plus Mini Vit

  Med denna vikbara skärbräda slipper du onödigt spill i köket. Hacka upp grönsaker eller något annat gott och lyft skärbrädan i handtaget, så viks brädan ihop och du kan enkelt hälla ner ingredienserna i pannan eller grytan. Tål maskindisk.
 • Rosendahl Grand Cru Skärbräda liten, bambu

  Rosendahl Grand Cru Skärbräda liten, bambu från Rosendahl
 • Bloomingville Skärbräda Nature

  Bloomingville Skärbräda Nature från Bloomingville
 • Alessi Sbriciola Brödskärbräda 42x27 cm

  Alessi Sbriciola Brödskärbräda 42x27 cm från Alessi
 • Excel Skärbräda Vit Stor

  Excel Skärbräda Vit Stor från Excel
 • Skärbräda i bambu, 35x30x2,5 cm - Zwilling

  Robust skärbräda av ändträbitar från bambuträ från Zwilling. Förutom att bambu är ett vackert träslag som ger en mycket fin skärbräda är träslaget idealt som material i skärbrädor tack vare dess antibakteriella egenskaper! Den här skärbrädan kan användas på båda sidor och passar för allt i köket - kött, fisk, fågel, grönsaker och bröd. Ena sidan har en utfräst ränna som fungerar som perfekt för exempelvis uppsamling av köttsafter vid tranchering. Brädan bör oljas in med jämna mellanrum för garanterat lång hållbarhet. Den diskas för hand med varmt vatten - undvik diskmedel så gott det går, det har nämligen en frätande effekt som torkar ut trät, vilket i längden kan få brädan att spricka. Blöt hela skärbrädan vid diskning och låt den torka på högkant. Skärbräda i bambu, 35x30x2,5 cm - Zwilling Mått: 35 x 30 cm Tjocklek: 2,5 cm Material: Ändträbitar av bambu
 • Teakhaus Skärbräda/Serveringsbräda med Handtag och Ränna 41 x 30,5 x 1,9 cm

  En av de mest populära ändträ-skärbrädorna från Teakhaus. Skärbrädan kombinerar vackert ändträ med ett vackert mönster. Det inbyggda handtaget gör skärbrädan enkel att använda både blöt och torr. Skärbrädan har även en ränna längs med kanterna, vilket gör att själva skärytan håller sig torr och fin medan du arbetar. Skärbrädan har en idealisk storlek som passar in i alla kök, stora som små. Teakhaus står för hållbara och noggrant tillverkade skärbrädor av teak. Mått: 41 x 30,5 x 1,9 cm
 • Skagerak Plank Planksteksskärbräda Kvadratisk Teak

  En elegant plansteksskärbräda som passar lika bra som skärbräda som till att servera smårätter eller ostar på. Brädan är tillverkad i teakmaterial odlad i Indonesien, Central- och Sydamerika. Skötselråd SkärbrädorTräslaget teak är, genom sina naturliga oljor, väl bevarat från röta och mögel. Däremot kan partiklar som samlas på träets yta vara föremål för oönskade angrepp. Tvätta tvärs fibrerna med en mjukborste/svamp, tvål och vatten. Observera att mindre sprickor i träet är en del i en normal åldersprocess för trä. Likaväl som allt annat levande åldras. Detta påverkar inte funktionen utan bör ses som en del av charmen av att bruka ett levande material.Material: TeakLängd: 16 cm Bredd: 16 cmTjocklek: 1 cm
 • Carl Mertens Taglio Fiskskärbräda inklusive kniv

  Carl Mertens Taglio Fiskskärbräda inklusive kniv från Carl Mertens
 • Wallmark formstudio Rutan skärbräda 40 x 17 cm

  Wallmark formstudio Rutan skärbräda 40 x 17 cm från Wallmark formstudio
 • Zwilling Skärbräda Trä 60x40x3.5cm

  Det här är en solid skärbräda i trä med stor skäryta. Den är lätt att använda och perfekt när du ska skära grönsaker, kött eller bröd. Skärbrädan är av fin kvalitet och är lätt att arbeta på. Zwilling har flera olika skärbrädor i olika material och storlekar.
 • Eva Solo Träskärbräda 44 x 22 cm Ek

  Den grova och rustika Nordic kitchen-skärbrädan är i ekträ, vilket ger varje skärbräda ett helt unikt utseende. De rundade hörnen och sidorna gör skärbrädan behaglig att arbeta med och den kan användas för att förbereda både kött och grönsaker. Men den kan även användas för att servera exempelvis tapas. Skärbrädan kan hängas upp i läderöglan när den inte används. Den är lätt att rengöra med varmt vatten och diskmedel. Bör oljas in regelbundet.