Skärbrädor för bättre matlagning

En bra skärbräda ska inte slita på kniven, vara hygienisk och många vill även att den ska vara estetiskt tilltalande. Snygga skärbrädor finns det gott om men design innefattar alla dessa egenskaper. Vi har plockat ihop och visar här upp många olika exempel på skärbrädor från tillverkare och nätbutiker i Sverige och Norden.

Kategorier: Träskärbrädor | Plastskärbrädor | Brödskärbrädor | Slaktarblock

Populärt inom skärbrädor

 • Dalolinden Kockens Proffsskärbräda Plast 2x25x45cm

  Dalolinden Kockens Proffsskärbräda Plast 2x25x45cm
  En proffsskärbräda i kraftig plast som ligger stilla på köksbänken. En riktigt bra skärbräda är ett måste om man vill jobba på ett smidigt sätt i köket. Den stora fördelen med en skärbräda i plast är att den går att diska i maskin.
 • Skagerak Skärbräda 50 x 27 x 3 cm

  Skagerak Skärbräda 50 x 27 x 3 cm
  Läcker skärbräda tillverkad av ändträ från Skagerak. Skärbrädan har en klassisk men modern design. Skärbrädan har en ränna längsmed kanten som samlar upp vätska från när du skär dina råvaror.Med denna läckra skärbräda i teakträ är det inga bekymmer att skära sitt kött. Den djupa rännan samlar vätskan från köttet, så att du slipper att det rinner ut på bordet. Dessutom kan du använda den dekorativa skärbrädan för att servera ditt skurna kött på. Brädan är tillverkad av ett stycke trä som ger den en otrolig hårdhet, vilket skyddar dina knivar på ett unikt sätt. Det speciella ändträet ger också skärbrädan ett vackert utseende. Det är tillverkad med största omsorg och är lika bra vid serveringen som till att skära på.
 • Dalolinden Kockens Proffsskärbräda Plast 2x30x60cm

  Dalolinden Kockens Proffsskärbräda Plast 2x30x60cm
  En proffsskärbräda i kraftig plast som ligger stilla på köksbänken. En riktigt bra skärbräda är ett måste om man vill jobba på ett smidigt sätt i köket. Den stora fördelen med en skärbräda i plast är att den går att diska i maskin.
 • Joseph Joseph Folio skärbräde-set i stål/svart

  Joseph Joseph Folio skärbräde-set i stål/svart
  Detta skärbrädeset från Joseph Joseph bjuder på en organiserade förvaring i en elegant design. Den slanka förvaringshållaren har tidnings- och katalog inspirerat utseende. Hållaren är tillverkad av rostfritt stål och varje skärbräda har också ett handtag i stål. Varje skärbräda har även glidfria fötter. Det är ordentligt med avstånd mellan de 4 skärbrädorna så att luften lätt kan cirkulera. Färgfördelningen är praktisk om du inte vill använda samma skärbräda till olika skäruppgifter. Skärbrädorna är dubbelsidiga och finns i mängd olika storlekar och utgåvor från Joseph Joseph.

Fler tips på skärbrädor

 • Hübsch Monarch runda skärbräda 2 st, ek

  Hübsch Monarch runda skärbräda 2 st, ek
  Monarch skärbrädor från danska Hübsch är tillverkade av solid FSC-certifierad ek och kommer i ett set om två storlekar, 33 och 40 centimeter. I den här varianten är brädorna runda och har en fräst yta på ena sidan som gör dem än mer rustika. Perfekta för förberedelser i köket, men även för snygg och hemtrevlig servering av snittar, frukt, snacks, tapas och mycket mer.
 • Daloplast Daloplast Skärbräda Flexibel 2-pack BIO-PE, Natur

  Daloplast Daloplast Skärbräda Flexibel 2-pack BIO-PE, Natur
  Med den här praktiska och enkla skärbrädan från Daloplast kan du med lätthet hacka grönsaker, filéa fisk, skära kyckling eller riva ost. Skärbrädan fås i flera fina färger och kommer i 2-pack så du kan t.ex. ha en till kött och en till grönsaker. Den har en storlek på 37 x 29 cm vilket betyder att du har gott om plats att arbeta. Med endast 2 mm i tjocklek är skärbrädan väldigt tunn och flexibel. Det gör den inte endast lätt att arbeta med utan även att förvara då den inte tar upp speciellt mycket plats. Skärbrädan är framställd i polyeten från Brasilianska sockerrör och är 100% återvinningsbar och sorters som plast.
 • Dorre Sonja Skärbräda oval Akaciaträ L54 cm bredd 18 cm

  Dorre Sonja Skärbräda oval Akaciaträ L54 cm bredd 18 cm
  Med denna vackra skärbräda från Dorre förgyller du köket och tillför en praktiskt hjälpmedel under matlagningen. Den avlånga och smarta designen gör att den tar mindre plats och kan hängas upp på väggen bredvid köksbänken. Skärbrädan är tillverkad i akaciaträ, ett elegant material som verkligen sticker ut från mängden. Dess härliga utstrålning gör att brädan också passar utmärkt som uppläggningsfat och ostbricka! Specifikationer:- Färg: Trä.- Material: Akaciaträ.- Längd: 54 cm.- Bredd: 18 cm.      
 • Daloplast Skärbräda med antiglid, svart/lime, 27x19 cm

  Daloplast Skärbräda med antiglid, svart/lime, 27x19 cm
  Med denna praktiska skärbräda kan du vara säker på att den ligger still på köksbänken tack vare kanten av termoplastik gummi som ger en praktisk antiglidfunktion. Även rengöringen är mycket enkel då den tål att köras i diskmaskin. Den kommer i tre olika fina färger.
 • Global Skärbräda massiv ek 450x300x50mm

  Global Skärbräda massiv ek 450x300x50mm
  Ett globalt samarbete mellan stjärnkocken Edin Dzemat och Global ledde till framtagningen av en träskärbräda i Bosnisk silverek med sylvass kombination av funktion, design och kvalité. Skärbrädan har en mängd smarta funktioner; friktionsduk för att den inte ska glida, måttskala för snabb och jämn uppmätning, genomgående bultar att justera brädan med samt en träolja för att underhålla träet med. Brädan finns i tre storlekar.Material: Bosnisk silverek.    
 • Joseph Joseph Chop2Pot™ Plus skärbräda 45 x 26 cm, svart

  Joseph Joseph Chop2Pot™ Plus skärbräda 45 x 26 cm, svart
  Chop2Pot™ Plus skärbräda från Joseph Joseph har en praktisk hopfällbar design som gör processen smidigare i köket. När du klämmer på handtaget fälls brädan sidor ihop och formar en tratt, så att du enkelt kan förflytta det du skurit till salladsskålen eller hälla det i grytan du lagar. Skärbrädan har en praktisk non-stick-yta som ligger stadigt på bänken när du skär och är skonsam mot dina knivar. Tål maskindisk.
 • Hübsch Monarch skärbräda 40 x 20 cm, ek

  Hübsch Monarch skärbräda 40 x 20 cm, ek
  Monarch skärbräda från danska Hübsch har en tidlös och praktisk design. Den är tillverkad av solid FSC-certifierad ek och passar lika bra för förberedelser i köket som för att servera dina favoriträtter, allt från snittar och frukt till snacks, bröd, tapas och mycket mer.
 • Zassenhaus Skärbräda Flexibel 29 x 19 Grå 2 pack

  Zassenhaus Skärbräda Flexibel 29 x 19 Grå 2 pack
  Grå flexibel skärbräda i plast från Zassenhaus. Har precis som Zassenhaus andra produkter en rad fördelar, så som att den är lättvättad (går lika bra att tvätta i diskmaskin som för hand).Skärbrädorna är tillverkad av högtryckspolyeten (PE 500) och är därför mycket tåliga och tar ej åt sig smak eller lukt. De har även ett halkskydd på undersidan så att de ligger stadigt. Mått: 29 x 19 x 0,2 cm.
 • Joseph Joseph Cut & Carve skärbräda 40 x 30 cm, bambu

  Joseph Joseph Cut & Carve skärbräda 40 x 30 cm, bambu
  Cut & Carve skärbräda 40 x 30 cm från Joseph Joseph är tillverkad av tåligt bambuträ, som är både snyggt och praktiskt i köket eftersom det har god motståndskraft mot både vatten och knivar. Den vinklade skärytan hjälper till att fånga upp vätska och brödsmulor, samtidigt som den ger dig hörn som är enkla att hälla från. Dessutom har skärbrädan en texturerad yta i mitten som håller kött, grönsaker och bröd på plats medan du skär det.
 • Kockums Jernverk Skärbräda 60x40x2 cm.

  Kockums Jernverk Skärbräda 60x40x2 cm.
  Stilrent skärredskap från Kockums Jernverk som är tillverkad av bok. Den naturliga variationen i trät gör varje skärbräda helt unik. Rengör skärbrädan för hand och torka den direkt efter med en trasa. Dessutom rekommenderas det att man olja in tärt med matolja med jämna mellanrum för bästa möjligha hållbarhet.Skärbrädan har räfflor som samlar överflödig vätska. Förutom att skära bröd, frukt och grönt på skärbrädan så kan den också användas vid servering eller som en tapasbräda eller ost, korv och andra små snacks. Skärbrädan är perfekt till varje tillfälle - till vardags, till fest, när du är själv eller när du får gäster.
 • Rosti Choptima skärbräda M, curry

  Rosti Choptima skärbräda M, curry
  Unna dig en solid skärbräda i köket med Rosti Choptima medium, 30,5 x 20,5 x 1 centimeter.Choptima är en serie funktionella kvalitetsskärbrädor i dansk design från Rosti. Tack vare det hårda materialet är skärbrädan både hygienisk, motståndskraftig mot fukt och hjälper dina knivar att hålla sig vassa längre. Tjockleken på tio millimeter gör skärbrädan extra solid och stabil i formen. Den är även relativt tung, 6,2 kilo, vilket gör att den står stadigt på bänken.Rosti Choptima-skärbrädan finns i tre noga utvalda storlekar. Därför kan du enkelt hitta en skärbräda för alla uppgifter inom den dagliga matlagningen, oavsett om du behöver hacka örter, skära grönsaker eller skiva bröd. Alla tre storlekar har samma tjocklek och kan med fördel även användas på bordet för att servera bröd, chark, ostar, tapas och mycket mer.Seriens fina färger är valda med omsorg och med sina fina former är skärbrädorna ett tillskott i köksinredningen som både är praktiskt och dekorativt. Tål maskindisk men inte mikrovågsugn. Du har fem års garanti, så att du kan vara säker på att din skärbräda håller måttet.
 • Zwilling Skärbräda Bambu 25 x 18,5 x 2 cm

  Zwilling Skärbräda Bambu 25 x 18,5 x 2 cm
  Bambu är ett innovativt träslag som ger ideala egenskaper till en skärbräda på grund av dess antibaktriella egenskaper.Skärbrädan kan användas på båda sidor för att hacka och skära alla typer av matvaror som kött, fisk, grönsaker, frukt och bröd. På ena sidan är skärbrädan försedd med ett spår längs ytterkanten för att fånga upp köttsaft.Skärbrädan kan lätt torkas av med en fuktad trasa med varmt vatten och lite diskmedel. Torka av skärbrädan och låt den torka stående på diskbänken.Olja in skärbrädan då och då med lite matolja. Kallpressad olja är bäst eftersom den fungerar som ett skydd mot smuts och bevarar träets naturliga egenskaper. Fördelar med bambu: Hög hårdhet och stabil yta. Skadar inte knivens egg. Formstabil.Trendig design. Mått: 25 x 18,5 x 2 cm.
 • BoosBlocks Skärbräda Butcherblock 46cm x 46 cm x 7,5 cm

  BoosBlocks Skärbräda Butcherblock 46cm x 46 cm x 7,5 cm
  BoosBlocks skärbräda/slaktarblock. Läcker och robust skärbräda av massivt lönnträ. Skärbrädan passar utmärkt för både professionella kockar och hemmakockar. Mer hygienisk än plastskärbrädor eftersom den förebygger bakterietillväxt.Olja in din skärbräda var 3-4 vecka. För detta rekommenderar vi Boos Board Cream och Boos Mystery Oil.Tål INTE maskindisk. För att rengöra skärbrädan tvättar du den med varmt vatten och diskmedel. Låt torka. Får ej blötläggas eller nedsänkas i vatten.Mått 46 cm x 46 cm.Tjocklek 7,5 cm.Vikt 9,5 kg.
 • Continenta Skärbräda i ek med låda 48 x 32,5 cm

  Continenta Skärbräda i ek med låda 48 x 32,5 cm
  Denna utmärkta skärbräda från tyska Continenta är utrustat med en smart utdragbar låda som gör att du kan förvara uppskurna råvaror och enkelt får plats med nästa ingrediens på brädet. Den praktiska skärbrädan tilldelades 2019 German Design Award tack vare dess genomtänkta design. Själva skärbrädan är tillverkad i vacker ek av högsta kvalité. Lådan är gjord i rostfritt stål och kan dras ut på båda sidor, den kan till och med användas vid matlagning och tål ugnsanvändning på upp till 250°C. Lådan til maskindisk. Skärbrädan är också utrustad med praktiska gummifötter på undersidan, vilket säkrar att den stål stabilt och säkert.Skärbrädan finns i flera storlekar och träsorter.
 • Aida Herringbone rund skärbräda, 28 cm, akaciaträ

  Aida Herringbone rund skärbräda, 28 cm, akaciaträ
  Med Herringbone från danska Aida får du en skärbräda i klassisk design med en tidlös känsla. Den runda skärbrädan har ett vackert fiskbensmönster i akaciaträ, och är inte bara utmärkt i köket – du kan även använda den som en elegant serveringsbricka för ost och chark eller andra snacks. Ett underbart tillskott i köket, som är både snyggt och funktionellt.Skärbrädan tål ej diskmaskin utan behöver diskas för hand. Vi rekommenderar att du torkar av den noga med en kökshandduk och låter den lufttorka ordentligt mellan användningarna. För att förhindra att skärbrädan torkar ut kan du regelbundet olja brädan med en passande olja. Eventuell kvardröjande lukt från livsmedel kan du enkelt ta bort genom att strö ut en tesked salt på skärbrädan och gnida runt det med en halv citron.
 • Joseph Joseph Cut & Carve Plus skärbräda 41 x 29 cm, blå

  Joseph Joseph Cut & Carve Plus skärbräda 41 x 29 cm, blå
  Cut & Carve Plus skärbräda från Joseph Joseph har en dubbelsidig design som är fullspäckad med innovativa funktioner. Tack vare den unika vinklade basen, de upphöjda kanterna och easy-pour-hörnen samlar skärbrädan enkelt upp smulor och vätska när du skär. På ena sidan av skärbrädan finns en integrerad greppyta som håller kött på plats, medan den släta sidan ger dig en plan skäryta som passar för alla typer av matlagning. De halkfria kanterna ser till att brädan håller sig stadigt på plats på bänken. Plus-varianten av Cut & Carve har dessutom handtag i rostfritt stål på sidorna, som gör skärbrädan enkel att lyfta och bära. Tål maskindisk.
 • Joseph Joseph Brödlåda med skärbräda av bambu, svart

  Joseph Joseph Brödlåda med skärbräda av bambu, svart
  Denna stiliga förvaringslösning för dina torra matvaror är tillverkad av polypropen (PP-plast) och har ett bambulock av hög kvalitet. Utöver den vackra designen är locken också ett praktiskt tillbehör till brödlådan, det det både har ett handtag som är lätt att använda och vänder du locket uppochner så fungerar det som en skärbräda. För att hålla bambun vacker rekommenderas att den oljas in då och då. Brödlådan er till för förvaring av torra matvaror och locket och locket ska vara tätt för att hålla innehållet torrt. Brödlådan har halkfria fötter och den eleganta designen gör att du utan bekymmer kan ha den synligt stående i köket.
 • Daloplast Daloplast Skärbräda 2-pack BIO-PE, Natur

  Daloplast Daloplast Skärbräda 2-pack BIO-PE, Natur
  Från Daloplast kommer här ett praktiskt set med två skärbrädor. Skärbrädorna är framställda av polyeten från Brasilianska sockerrör. och sockerrörsproduktionen sker långt ifrån regnskogen så det sker ingen avverkning av den på grund av detta. Skärbrädan har en praktisk storlek på 25 x 35 cm som gör den lätt att hantera samtidigt som du får plats med alla de matvaror du vill skära oavsett om det är kött, fisk, grönsaker eller ost. Skulle du för någon anledning inte vilja ha din skärbräda längre är den 100% återvinningsbar och sorteras helt enkelt som plast.
 • Daloplast Daloplast Skärbräda 2-pack BIO-PE, Grå

  Daloplast Daloplast Skärbräda 2-pack BIO-PE, Grå
  Från Daloplast kommer här ett praktiskt set med två skärbrädor. Skärbrädorna är framställda av polyeten från Brasilianska sockerrör. och sockerrörsproduktionen sker långt ifrån regnskogen så det sker ingen avverkning av den på grund av detta. Skärbrädan har en praktisk storlek på 25 x 35 cm som gör den lätt att hantera samtidigt som du får plats med alla de matvaror du vill skära oavsett om det är kött, fisk, grönsaker eller ost. Skulle du för någon anledning inte vilja ha din skärbräda längre är den 100% återvinningsbar och sorteras helt enkelt som plast.
 • Joseph Joseph Nest™ skärbrädeset

  Joseph Joseph Nest™ skärbrädeset
  Joseph Joseph är praktiska köksgrejer i absolut särklass. I detta skärbärdeset får du tre skärbrädor i olika storlekar som har en smart design med böjda kanter i bottnen. Kanterna ser till så att skärbrädorna kan stå stabilt mot väggen av sig själva, och för att grönsakerna ska landa direkt i stekpanna eller grytan när du häller i dem. De tre skärbrädorna är i olika storlekar och olika färger. De olika färgerna ger möjlighet för extra hög kökshygien, då du till exempel kan välja en skärbräda till kött, en till fisk och en till grönsaker.
 • Ironwood Gourmet Skärbräda Big Catch

  Ironwood Gourmet Skärbräda Big Catch
  En rejäl skärbräda med en praktisk ränna och hålighet för uppsamling av vätska och smulor. Skärbrädan ska aldrig diskas i maskin eller blötläggas utan endast diskas för hand, och då under varmt vatten. Låt sedan brickan torka, för att sedan applicera Ironwood Gourmet Butcher Block oil för att förlänga livslängden av träet. Innan första användningen är det även lämpligt att smörja in träet med oljan och låta den dra in ordentligt. Längd: 38 cmBredd: 26,7 cmHöjd: 3,2 cmMaterial: Akacia
 • Aida RAW Smörbricka 2 st. Teak

  Aida RAW Smörbricka 2 st. Teak
  Vacker smörbricka från Aida som är perfekt till frukost eller lunch, men även till små ostar eller tapas. De ingår 2 st. smörbrickor i ett set med måtten 19 cm. lång, 14 cm. bred och 1 cm. hög.RAW smörgåsbrickorna är tillverkade av teak som är ett robust och slitstarkt material som vackert dekorerar bordet. Om det hanteras korrekt är det nästan omöjligt att slita ut det. Behandla det regelbundet med olja som är godkänd för födoämnen, rengör den för hand och kör dem aldrig i diskmaskinen. Låt brädorna lufttorka helt innan de läggs på plats. Dålig lukt kan tas bord med hjälp av grovt salt som gnids in med en halv citron.
 • Andersen Furniture ARC skärbräda large, 50 x 27 cm

  Andersen Furniture ARC skärbräda large, 50 x 27 cm
  Om du älskar att servera mat med stil och elegans, kommer du att falla för ARC serveringsbrädorna. ARC Serveringsbrädor är designade av Rakel Villesen, en formgivare som har ett öga för detaljer och kvalitet. Dessa brädor är inte bara praktiska utan också vackra. De är gjorda av akaciaträ som har ett naturligt fiskbensmönster som ger dem en unik karaktär. Akaciaträet har också olika nyanser och strukturer som ger liv åt brädorna.På baksidan av varje bräda finns en smart fördjupning som gör det lätt att lyfta och flytta dem. ARC skärbräda har dessutom en ränna som samlar upp saften från köttet när du skär det. Perfekt för att undvika spill och kladd!Du kan även använda ARC skärbrädorna som en serveringsbräda för att skapa en härlig tapasbuffé eller för att presentera din stek på ett aptitligt sätt. Brädorna kommer att ge din dukning en varm och inbjudande känsla.SkötselFör att ta hand om dina brädor på bästa sätt, bör du olja in dem med ofärgad matolja innan du använder dem första gången. Detta skyddar träet mot fläckar och gör det mer glansigt. Du kan upprepa oljebehandlingen då och då för att hålla brädorna i toppskick. Om du märker att träfibrerna reser sig efter användning, kan du slipa ner dem med fint sandpapper.Andersen är ett danskt designföretag som grundades 1916 och tillverkar möbler och inredningsdetaljer av hög klass inom skandinavisk design.
 • Markus Aujalay Stor Bräda

  Markus Aujalay Stor Bräda
  Servera maten på denna eleganta och vackra bräda av akacieträ med 3 bestick från Markus Aujalay. Passar även som serveringsbräda av delikatesser. Den mäter 63 cm x 20 cm 1,5 cm. Denna bräda ska rengöras för hand.
 • Mareld Flexibel skärbräda, bioplast, 2-pack, beige/grå

  Mareld Flexibel skärbräda, bioplast, 2-pack, beige/grå
  En skärbräda är ett viktigt köksredskap och med ett set från Mareld får du inte bara en skärbräda, utan två i samma paket. Produkterna mäter 37 x 29 centimeter och har en tjocklek på 0,4 centimeter. På grund av skärbrädans tunna tjocklek är skärbrädan mycket flexibel och lätt att arbeta med. Samtidigt får du bra kvalitet i bioplast som kommer från sockerrör. Skärbrädorna är därför hygieniska, lätta att rengöra i diskmaskin och bidrar inte till spridning av bakterier.Mareld är ett svenskt varumärke som har ett brett utbud av köksredskap och porslin. Produkterna från Mareld är designade och utvecklade med kvalitet och hållbarhet i fokus. Företaget brinner för att du som köpare ska omges av god kvalitet i vardagen och att produkterna ska ha en lång livslängd. Speciellt gjord för dig som är intresserad av mat och kök, och som uppskattar skandinavisk design.
 • Global G-1004 Skärbräda liten

  Global G-1004 Skärbräda liten
  Globals eleganta och stilfulla skärbrädor finns tillgängliga i två olika storlekar. Tillverkade med livsmedelssäker plast garanterar dessa skärbrädor skonsamhet mot knivens egg samtidigt som de är lätta att hålla rena. Dessutom absorberar de inte några oönskade lukter. De praktiska handtagen är tillverkade i rostfritt stål, vilket ger en extra touch av hållbarhet och stil.
 • HAY Medium Slice skärbräda, röd

  HAY Medium Slice skärbräda, röd
  HAY Slice skärbräda har en enkel och färgglad design som gör vardagssysslorna i köket både roligare och mer funktionella. Förutom att de olika färgerna lyser upp köket är de användbara när man hackar olika typer av mat. Skärbrädorna finns i flera färg- och storleksalternativ och är tillverkade av polyeten, vilket gör dem hygieniska, diskmaskinssäkra och lätta att rengöra.
 • Zwilling BBQ+ skärbräda med bricka 39x30 cm, bambu/rostfritt stål

  Zwilling BBQ+ skärbräda med bricka 39x30 cm, bambu/rostfritt stål
  BBQ+ skärbräda från Zwilling består av delar: en robust skärbräda i FSC-certifierad bambu och en droppbricka av högkvalitativt rostfritt stål. Den praktiska designen låter dig fånga upp resterna från skärningen direkt i brickan, för att sedan enkelt kunna kasta dem. Även köttsaft och annan vätska fångas upp direkt, eftersom den leds direkt ner i bricka av spåret längs kanten. På så sätt håller du alltid din arbetsplats torr och ren – ett bra val för dig som vill ha ordning och reda i köket.Skärbrädan är utrustad med halkfria gummifötter på undersidan, så att den står stadigt på bänken även när du hanterar större råvaror som kräver mer kraft. När du har skurit färdigt kan du enkelt diska rent skärbrädan med varmt vatten och diskmedel, medan droppbrickan tål att diskas i diskmaskinen.
 • Teakhaus Gourmet skärbräda, marine collection

  Teakhaus Gourmet skärbräda, marine collection
  Teakhaus Marine Collection är designad för både vardagliga och speciella tillfällen. Skärbrädan är mångsidig, unik och passar även utmärkt som serveringsbricka och kan med enkelhet användas både inomhus och utomhus. Den här skärbrädan i elegant teak är ett underhållande föremål och tar sig ett vackert uttryck i köket, även när den inte används. Just därför kan du med fördel låta den stå framme hela tiden. Diskas för hand.
 • BoosBlocks Skärbräda 51cm x 38cm

  BoosBlocks Skärbräda 51cm x 38cm
  Läcker och robust skärbräda av massivt stavlimmad lönn. Skärbrädan passar utmärkt för både professionella kockar och hemmakockar. Mer hygienisk än plastskärbrädor eftersom den förebygger bakterietillväxt. Finns i två storlekar.Olja in din skärbräda var 3-4 vecka. För detta rekommenderar vi BoosBoard Cream och Boos Mystery Oil.Tål INTE maskindisk. För att rengöra skärbrädan tvättar du den med varmt vatten och diskmedel. Låt torka. Får ej blötläggas eller nedsänkas i vatten. Mått: 51 cm x 38 cm x 6 cm. Vikt 8 kg.
 • Wüsthof Amici Skärbräda Olivträ, 35 cm x 20,5 cm

  Wüsthof Amici Skärbräda Olivträ, 35 cm x 20,5 cm
  En skärbräda är inte bara ett praktiskt redskap vid matlagningen, det är också ett sätt att tillföra design i köket. Med den eleganta Amici-skärbrädan från Wüsthof tillför du äkta italiensk design. Den är nämligen tillverkad i olivträ från Kalabrien i Italien och har en tilltalande organisk form. Ett vackert tillbehör som uppgraderar alla kök. Skärbrädan ska diskas för hand och torkas av direkt efteråt.
 • Markus Aujalay Liten skärbräda

  Markus Aujalay Liten skärbräda
  Uppgradera ditt kök med en skärbräda av amerikansk vitek. Tack vare en stilren och tidlös design kan den ligga framme i köket samtidigt som den är stabil och stadig. För att på bästa sätt ta hand om din skärbräda bör den diskas för hand.MåttLängd: 35 cm Bredd: 22 cmTjocklek: 2,5 cm
 • Joseph Joseph Chop2Pot™ Plus skärbräda 45 x 26 cm, ljusblå

  Joseph Joseph Chop2Pot™ Plus skärbräda 45 x 26 cm, ljusblå
  Chop2Pot™ Plus skärbräda från Joseph Joseph har en praktisk hopfällbar design som gör processen smidigare i köket. När du klämmer på handtaget fälls brädan sidor ihop och formar en tratt, så att du enkelt kan förflytta det du skurit till salladsskålen eller hälla det i grytan du lagar. Skärbrädan har en praktisk non-stick-yta som ligger stadigt på bänken när du skär och är skonsam mot dina knivar. Tål maskindisk.
 • Global Skärbräda av sockerrör 53x30,5 cm

  Global Skärbräda av sockerrör 53x30,5 cm
  En praktisk och funktionell skärbräda är ett måste i alla kök; varför då inte välja en miljövänlig? Skärbrädan från Global är tillverkad av brasilianskt sockerrör, vilket är ett otroligt miljövänligt material. Därefter färdigställs skärbrädan i Sverige. Den mäter 53 x 30,5 x 1,4 cm och är enkel att rengöra.Den smarta skärbrädan har en praktisk storlek som gör att den passar bra till alla skäruppgifter. Materialet absorberar dessutom varken lukt eller färg. Skärbrädan kommer i en stilren, svart design och är lätt att förvara. Dess vikt ser också till att den ligger stadigt och stabil på köksbänken.
 • Heirol Ask skärbräda 58x20x2 cm

  Heirol Ask skärbräda 58x20x2 cm
  Skärbräda i hållbar ask av hög kvalitet som mäter 58x20x2 cm. Skärbrädan är massiv och har en imponerande lång hållbarhet som också tillför elegans i köket.
 • Andersen Furniture Circle serveringsbräda 44,5 cm x 22 cm

  Andersen Furniture Circle serveringsbräda 44,5 cm x 22 cm
  Med sin praktiska fåra och eleganta runda hörn är Circle skärbräda från Andersen Furniture en estetiskt vacker och funktionell skärbräda. Den har designats av Rakel Villesen, som har gett den klassiska skärbrädan ett nytt utseende och fler användningsområden. En smart detalj är det runda handtaget som gör att du kan hänga upp skärbrädan på en krok när du inte använder den. Då blir den ett dekorativt inslag som sprider värme och personlighet i köket.Circle har två sidor för olika användningsområden: en för att servera smakrika rätter och en för att skära upp saftiga stekar. Den är tillverkad av massiv ek, ett antibakteriellt träslag med hög halt av tannin.SkötselFör att skydda träet mot fläckar och bevara dess lyster rekommenderar vi att du oljar in brädan med färglös matolja innan du börjar använda den. Du kan också upprepa oljebehandlingen då och då för bästa resultat. Tänk på att träfibrerna kan resa sig lite efter användning, men det är inget konstigt. Du kan bara slipa bort dem med fint sandpapper (240 eller högre). Brädan tål inte maskindisk utan ska tvättas för hand.Andersen är ett danskt designföretag som grundades 1916 och tillverkar möbler och inredningsdetaljer av hög klass inom skandinavisk design.
 • Global Skärbräda i ek, 30 x 20 cm

  Global Skärbräda i ek, 30 x 20 cm
  Praktisk och snygg skärbräda från Global, tillverkad av oljad FSC-certifierad ek. Just ek är ett perfekt träslag för skärbrädor eftersom det har en perfekt hårdhetsgrad. Samtidigt är det tillräckligt mjukt för att inte göra knivarna slöa och tillräckligt hårt för att det inte ska bli djupa jack i brädan när du skär. Andra fördelar är att ek även är både vattentåligt och hygieniskt och lämpar sig därför väl i köksmiljö. Dessutom är det såklart ett vackert material så du kan med fördel förvara skärbrädan framme, och den passar även bra som serveringsbricka. Skärbrädan finns i två storlekar. Den mindre storleken mäter 30 x 20 centimeter och har en plan yta. Den större storleken mäter 35 x 25 centimeter och har en praktisk fåra på ena sidan som samlar upp smulor och spill. Bägge storlekarna har en höjd på 2,5 centimeter.
 • Teakhaus Skärbräda med ränna, large

  Teakhaus Skärbräda med ränna, large
  En äkta mångsysslare och ett viktigt tillskott till din kulinariska arsenal, den här skärbrädan passar utmärkt till att hacka olika råvaror eller som ett vackert serveringsfat. Då den är gjord av teak, utsöndrar den oljiga hartser som håller den välmående, vilket innebär att den kräver mindre underhåll än till exempel bambu eller andra träslag. Samma lätta oljighet hjälper till att skydda den från fläckar lite bättre än de andra naturfiberskivor.Skärbrädan bör diskas för hand.
 • Rosti Choptima skärbräda S, curry

  Rosti Choptima skärbräda S, curry
  Unna dig en riktigt bra skärbräda med Rosti Choptima small, 26,5 x 16 x 1 centimeter.Rosti Choptima är en serie funktionella kvalitetsskärbrädor i dansk design. Tack vare sitt mycket hårda material är den både hygienisk, motståndskraftig mot fukt och hjälper dina knivar att hålla sig vassa länge. Tjockleken på tio millimeter gör skärbrädan extra solid och stabil i sin form. Den är även relativt tung, 4 kilo, vilket gör att den står stadigt på bänken.Rosti Choptima-skärbrädan finns i tre noga utvalda storlekar. Därför kan du enkelt hitta en skärbräda för alla uppgifter i köket, oavsett om du behöver hacka örter, skära grönsaker eller skiva bröd. Alla tre storlekar har samma tjocklek och kan med fördel även användas på bordet för att servera bröd, chark, ostar, tapas och mycket mer.Seriens fina färger är valda med omsorg och med sina fina former är skärbrädorna både praktiska och dekorativa. Tål maskindisk men inte mikrovågsugn. Du har fem års garanti, så att du kan vara säker på att din skärbräda håller måttet.
 • Teakhaus Skärbräda, medium

  Teakhaus Skärbräda, medium
  Utrusta köket med en tålig och naturlig skärbräda som gör matlagningen både roligare och mer elegant. Tillverkad i teak håller den god kvalitet samtidigt som den utstrålar en unik personlighet. Du kan enkelt vända den och använda bägge sidor, utmärkt när du ska hacka eller skära olika ingredienser till middagen. Den noggranna och detaljerade konstruktionen erbjuder mer än vad ögat först ser och dess lätta konstruktion är idealisk för att skära upp grönsaker, saftigt kött med mera.Medium 35,5 x 25,4 cmLarge 45,7 x 35,5 cmSkärbrädan diskas för hand.
 • Mareld Skärbräda, stor

  Mareld Skärbräda, stor
  En skärbräda är ett oumbärligt verktyg i köket och letar du efter en stor yta att skära på har du kommit rätt. Skärbrädan från Mareld mäter 53 x 30,5 centimeter, har en tjocklek på 1,4 centimeter och är tillverkat av PE-plast. Du får med andra ord en robust skärbräda som passar bra för att skära grönsaker, fisk eller kött. Produkten tål även diskmaskin, du får med andra ord en lätthanterlig vän i köket.Mareld är ett svenskt varumärke som har ett brett utbud av köksredskap och porslin. Produkterna från Mareld är designade och utvecklade med kvalitet och hållbarhet i fokus. Företaget brinner för att du som köpare ska omges av god kvalitet i vardagen och att produkterna ska ha en lång livslängd. Speciellt gjord för dig som är intresserad av mat och kök, och som uppskattar skandinavisk design.
 • House Doctor Eya rund skärbräda 47x32 cm, natur

  House Doctor Eya rund skärbräda 47x32 cm, natur
  Satsa på multifunktionalitet i köket – den här runda skärbrädan i serien Eya från House Doctor är både praktisk och vacker. Tack vare sin runda form blir den en snygg detalj på bordet, perfekt för att lägga upp till exempel ostbricka eller tapas. När du inte använder den kan du luta den mot väggen på köksbänken för att låta träets naturliga värme komma till sin rätt i inredningen.
 • Zassenhaus Skärbräda Flexibel 38 x 29 Svart

  Zassenhaus Skärbräda Flexibel 38 x 29 Svart
  Svart, flexibel skärbräda i plast från Zassenhaus. Har precis som Zassenhaus andra produkter en rad fördelar, så som att den är lättvättad (går lika bra att tvätta i diskmaskin som för hand).Skärbrädorna är tillverkad av högtryckspolyeten (PE 500) och är därför mycket tåliga och tar ej åt sig smak eller lukt. De har även ett halkskydd på undersidan så att de ligger stadigt. Mått: 38 x 29 x 0,2 cm.
 • Aida RAW Skärbräda Teak 43x19x1,5 cm.

  Aida RAW Skärbräda Teak 43x19x1,5 cm.
  En vacker och robust skärbräda som är både praktisk och mångsidig, samtidigt som den är dekorativ när den står framme. RAW skärbrädan finns i sju olika storlekar: 43x19x1,5 cm., 32x24x2 cm., 32x15x1,5 cm., 40x30x2 cm., 37,5x17x1,5 cm., 32x22x1,5 cm. og 50x14x1,5 cm.Skärbrädan är tillverkad av teak, vilket är ett vackert och robust högkvalitets material. Materialet Teak är CSR-godkänt. Dessutom är det nästa omöjligt att slita ut så länge man behandlar det korrekt. Det får aldrig köras i diskmaskin, utan rengör den för hand. Låt trät torka helt, innan du lägger den på plats. Börjar den lukta dåligt använder du grovt salt och en citron, och olja regelbundet in den med en födogodkändolja.
 • BoosBlocks Skärbräda med ränna 46cm x 46 cm x 6cm

  BoosBlocks Skärbräda med ränna 46cm x 46 cm x 6cm
  BoosBlocks skärbräda/slaktarblock. Läcker och robust skärbräda av massivt lönnträ. Med slask av rostfritt stål. Ränna för köttsaft på ena sidan av skärbrädan. Rännan lutar mot slasken. Skärbrädan passar utmärkt för både professionella kockar och hemmakockar. Mer hygienisk än plastskärbrädor eftersom den förebygger bakterietillväxt.Olja in din skärbräda var 3-4 vecka. För detta rekommenderar vi Boos Board Cream och Boos Mystery Oil.Tål INTE maskindisk. För att rengöra skärbrädan tvättar du den med varmt vatten och diskmedel. Låt torka. Får ej blötläggas eller nedsänkas i vatten.Tjocklek 6 cm.
 • Tell Me More Levi skärbräda, small

  Tell Me More Levi skärbräda, small
  Elegant skärbräda gjord av ek från FSC-certiferat skogsbruk. Levi-skärbrädan har både hög kvalitet och ett unikt uttryck. Ek är ett hållbart material som passar bra till flera olika livsmedel. Rengör skärbrädan med ljummet vatten och vid behov använd diskmedel direkt efter användning.
 • Mareld Skärbräda L 48x32x3,5 cm, FSC-akaciaträ

  Mareld Skärbräda L 48x32x3,5 cm, FSC-akaciaträ
  Robust skärbräda från Mareld i tidlös design tillverkad i slitstarkt FSC-certifierat akaciaträ. Skärbrädan är skårad för att fånga upp köttsaft och smulor på båda sidor, detta för att främja användning av skärbrädans båda sidor. Om du använder och diskar båda sidor håller den längre och risken att skärbrädan skulle spricka eller slå sig minskar. Skärbrädan passar både till att förbereda maten och till att servera på. Bygg en härlig ost och charkbricka eller servera den hemgjorda pizzan.  Tips att lägga en antiglid matta under skärbrädan så ligger den still på bänken, samma typ du lägger under mattan på golvet. Innan första användningen, tvätta din skärbräda med varmt vatten med diskmedel och skölj den noggrant. Torka med en ren diskhandduk och låt den lufttorka helt. För att hålla din träskärbräda i gott skick och förhindra att den spricker eller böjer sig, är det viktigt att olja den regelbundet. Applicera en livsmedelsklassad mineralolja eller bivaxbalsam på brädan någon gång i månaden eller vid behov. Låt oljan tränga in i träet i några timmar, sedan torka av eventuellt överskott med en ren trasa. För att förlänga livslängden på din skärbräda, använd båda sidorna. Detta förhindrar överdrivet slitage på en sida och främjar jämn användning. Kom ihåg att tvätta och olja båda sidorna regelbundet för att bibehålla hållbarhet.
 • Joseph Joseph Cut & Carve Plus skärbräda 47 x 33 cm, svart

  Joseph Joseph Cut & Carve Plus skärbräda 47 x 33 cm, svart
  Joseph Joseph Cut & Carve Plus skärbräda har en dubbelsidig design som är fullspäckad med innovativa funktioner. Den har en unik vinklad bas, upphöjda kanter och easy-pour-hörn, som alla hjälper till att samla upp smulor och vätska när du skär för att minska spill och stök i köket. Den ena sidan av skärbrädan har en texturerad greppyta för att hålla kött på plats, medan den släta sidan ger dig en plan skäryta som passar alla typer av matlagning. Tack vare de halkfria kanterna ligger skärbrädan stadigt på plats på bänken och de integrerade handtagen i rostfritt stål gör den enkel att lyfta och bära. Tål maskindisk.

Skärbrädans form

Den vanligaste formen på en skärbräda är rektangulär. Bland kantiga skärbrädor finns också de kvadratiska som ofta är av den tjockare typen. Gillar du mer runda former kan du kolla in våra bästa tips på runda skärbrädor.

Färger och motiv på skärbrädor

En skärbräda av trä blir naturligt vacker som följd av träets ådringar och nyans. Färgen kan skifta beroende på träslag som mörk Akacia eller ljust bokträ. Brädor som oljas in ändrar färgkaraktär med tiden.

Plastskärbrädor kan ha många olika färger eftersom plast kan färgas enkelt. En sån bräda kan också ha motiv eller text printad på. Det är också något man kan göra med MDF-baserade skärbrädor med melaminlager. Carolina Gynnings skärbrädor är exempel på konstnärliga köksprodukter.