Märken på skärbrädor

Skärbrädor för bättre matlagning

En bra skärbräda ska inte slita på kniven, vara hygienisk och många vill även att den ska vara estetiskt tilltalande, snygg! Design innefattar alla dessa egenskaper och här har vi plockat samman skärbrädor från flera olika tillverkare och nätbutiker.

Kategorier: Skärbrädor i trä | Skärbrädor i plast | Brödskärbrädor

Populärt inom skärbrädor

 • Stenfors Skärbräda Ek 46x36x4 cm

  En massiv skärbräda i ek/ändträ med gummifötter som gör att den står stadigt mot underlaget. Skärbrädan passar även bra till servering av till exempel ostar eller plockmat.
 • Kockens Proffsskärbräda Plast 2x30x60cm

  En proffsskärbräda i kraftig plast som ligger stilla på köksbänken. En riktigt bra skärbräda är ett måste om man vill jobba på ett smidigt sätt i köket.Den stora fördelen med en skärbräda i plast är att den går att diska i maskin. Rundade kanter. Storlek 2 x 30 x 60 cm.
 • IB Laursen Skärbräda Olivia Unika Olivträ

  Olivträ är ett vackert och hårt träslag, Den naturliga oljan i träet hindrar skärbrädan från att torka ut och fungerar antibakteriellt.Alla skärbrädorna är unika till utseende och form.Bredd: 14 cmLängd: 30 cm 
 • Skärbräda 51x35x6,4 cm Ändträ

  Skärbräda från Teakhaus. Tillverkad av spillvirke från möbeltillverkning på FSC-certifierade plantage i Sydamerika. Använd vid tillredning av olika råvaror eller för servering av bröd och ostar. Skärbrädan blir den där extra detaljen på bordet.

Fler tips på skärbrädor

 • Profboard skärbräda med sex skärplattor

  Världens bästa skärbräda! Dessutom den mest hygieniska. Skärbrädan består av en kraftig basplatta som står stadigt på arbetsbänken, med rejäla fötter i rostfritt stål och gummi. På basplattan lägger du sedan själva skärytan, som enkelt snäpps fast med knappar i varje hörn. När du byter från t ex kyckling till grönsaker, byter du bara ut skärytan medan basplattan står kvar. Basplattan finns i fem olika storlekar, varav 30x40 cm och 28x28 cm finns i både vitt och svart medan resten bara finns i vitt. Sex skärplattor medföljer, i färgerna: Röd för kött Gul för fågel Blå för fisk Grön för grönsaker Vit för mejeriprodukter Svart för servering
 • Sage Skärbräda 23x30 cm grafitfärgad

  Sage Skärbräda 23x30 cm grafitfärgad från Sage
 • Teakhaus Skärbräda/Serveringsbräda med Handtag30,5 x 30,5 x 5 cm

  En av de mest populära ändträ-skärbrädorna från Teakhaus. Skärbrädan kombinerar vackert ändträ med ett vackert mönster. Det inbyggda handtaget gör skärbrädan enkel att använda både blöt och torr. Skärbrädan har en idealisk storlek som passar in i alla kök, stora som små. Teakhaus står för hållbara och noggrant tillverkade skärbrädor av teak.Mått: 30,5 x 30,5 x 5 cm
 • Ib Laursen Rektangulär Skärbräda 21cm x 34cm Akacia

  En underbar skärbräda/bricka i akaciaträ.Perfekt att servera ost eller andra smårätter på. Längd 34 cm (med handtag 44 cm).Bredd 21 cm.Tjocklek 1,5 cm.
 • Heirol Skärbräda för fisk 79x26x2 cm Ask

  Heirol Skärbräda för fisk 79x26x2 cm Ask från Heirol
 • Trancherbräda 38 Kiwi Flexibel

  Flexibel skärbräda i tätporig plast, som tack vare sin gummerade undersida ligger stabilt. Finns i flera härliga färger, en färg för varje ändamål.
 • Broste Tapasskärbräda Tyra 15x60 cm Natur

  Skärbräda från Broste Copenhagen. Brädan är tillberkad av ek och passar bra att servera tapas på. Tål ej maskindisk.
 • Rosti Plastskärbrädor 2-pack Retro Grön

  Två pack med plastskärbrädor i rejäl kvalitet och ett praktiskt upphängnings hål.Har en rugglig yta för att vara så skonsam som möjligt mot knivarna, baksidan har en antiglid yta.Lukt och smak fastnar inte. Tål maskindisk upp till 65 grader.Mått: 28,5x20x1 cm 36x23,5x1 cm.BPA-fri. 
 • Almedahls Persons Kryddskåp Skärbräda 30x20 Trä

  En trött, tråkig skärbräda i smutsvit plast kan dra ner hela köket. Med Almedahls träskärbräda prydd av Astrid Sampes klassiska mönster Persons Kryddskåp känns matlagningen både snyggare och roligare! Diska för hand så håller skärbrädan sig snygg länge. En fantastisk present till en retrofrälst vän.
 • Displayfat Small Keramik 20 cm

  Litet uppläggningsfat på fot som passar perfekt då du vill lyxa till dukningen lite extra. Med den här brickan skapar du en iögonfallande dukning oavsett om det är till middagsbjudningen eller söndagens afternoon tea. Faten finns i olika storlekar och material: mörk ek, valnöt och keramik. Keramikfatet tål både mikrovågsugn, diskmaskin och ugnstemperaturer upp till 150°C.
 • Laxbräda 40x16 cm mangoträ

  Oregelbunden skärbräda som är tillverkad i mangoträ vilket är ett snabbväxande träslag som nyttjas först när trädet inte längre bär frukt. Då bränns träet av för att täta till porerna vilket frambringar antiseptiska egenskaper. Brädan är behändigt stor, har en dekorativ snodd som går att hänga upp den i och skärbrädan används med fördel även att servera mat eller ostar på.
 • Skärbräda 40x30x7,3 cm

  En kraftig och stabil skärbräda från Continenta. Skärbrädan är tillverkad av 100% naturligt trä.
 • Zwilling Skärbräda/Hackblock Bambu 42 x 31 x 4 cm

  Ett kraftigt och stabilt hackblock/skärbräda gjort av stående bambustavar. Bambu är ett innovativt träslag som ger ideala egenskaper till en skärbräda på grund av dess antibaktriella egenskaper.Skärbrädan kan användas på båda sidor för att hacka och skära alla typer av matvaror som kött, fisk, grönsaker, frukt och bröd.På ena sidan är skärbrädan försedd med ett spår längs ytterkanten för att fånga upp.Skärbrädan kan lätt torkas av med en fuktad trasa med varmt vatten och lite diskmedel. Torka av skärbrädan och låt den torka stående på diskbänken. Olja in skärbrädan då och då med lite matolja. Kallpressad olja är bäst eftersom den fungerar som ett skydd mot smuts och bevarar träets naturliga egenskaper. Fördelar med bambu: Hög hårdhet och stabil yta. Skadar inte knivens egg. Formstabil.Trendig design. Mått: 42 cm x 31 cm x 4 cm.
 • Skärbräda Chop2Pot Bambu, 26x21 cm - Joseph Joseph

  Skärbräda i bambu från Joseph Joseph som går att vika på mitten. Dimensioner: 26x21 cm
 • Skärbräda i lönn med ränna, 64x46x6 cm - John Boos

  Rektangulär och rejäl skärbräda i amerikansk lönn från John Boos. Brädan är 6 cm tjock, vilket innebär att den kommer hålla för många års dagligt användande. Utdragbar låda nedtill som passar perfekt som uppsamlingslåda för skal och andra rester. Bör ej blötläggas. Mått: 64 x 46 x 6 cm
 • Madam Stoltz Skärbräda 17,5x40 cm - Beige

  Madam Stoltz Skärbräda 17,5x40 cm - Beige från Madam Stoltz
 • Displayfat Large Keramik 32 cm

  Stor uppläggningsfat på fot som passar perfekt då du vill lyxa till dukningen lite extra. Med den här brickan skapar du en iögonfallande dukning oavsett om det är till middagsbjudningen eller söndagens afternoon tea. Faten finns i olika storlekar och material: mörk ek, valnöt och keramik. Keramikfatet tål både mikrovågsugn, diskmaskin och ugnstemperaturer upp till 150°C.
 • Zassenhaus Skärbräda olivträ 35 cm

  Zassenhaus Skärbräda olivträ 35 cm från Zassenhaus
 • Skärbräda med låda 52x32,5x8,5 cm

  En kraftig och stabil skärbräda från Continenta med uppsamlingslåda i rostfritt stål. Skärbrädan är tillverkad av 100% naturligt trä.
 • Joseph Joseph Skärbräda Chop 2Pot Plus Vit

  Joseph Joseph Skärbräda Chop 2Pot Plus Vit från Joseph Joseph
 • Continenta Skärbräda, Akacia. Användbar på båda sidor, 39,5 x 30 x 6 cm

  Continenta Skärbräda, Akacia. Användbar på båda sidor, 39,5 x 30 x 6 cm från Continenta
 • Villeroy & Boch Artesano Original Serveringsbricka

  Den snygga serveringsbrickan från Villeroy & Bochs kollektion Artesano Original är gjord med perfekt hantverk och känsla. Produkten kan användas både för servering och som skärbräda. Den passar såväl för nybörjarkocken, professionella kockar och konnässörer. Produkten är perfekt för dig som vill addera en praktisk detalj till din kollektion av köksredskap.Specifikationer:- Material: Trä- Rengöringsinstruktioner: Tvätta träet genom att använda ljummet vatten och ett milt diskmedel- Vikt: Ca. 1,49 kg- Mått: 51 x 25 cm 
 • Kosta Boda All about you Skärbräda COLORS 42 cm

  All About You Colors.Skärbräda från Kosta Boda som tack vare sin tjusiga design även fungerar som inredningsdetalj i köket när den inte  används.Sara Woodrow heter konstnärinnan bakom serien med namnet All About You. Förutom skärbrädor innehåller serien även glas och serveringsfat. Inspirationen har hon bland annat hämtat från modevärlden. Den mönstrade skärbrädan kan matchas med de övriga delarna ur serien.Mått: 42x19 cm
 • Victorinox Allrounder Skärbräda med Ränna Stor Brun

  Tillverkad i miljövänlig träfiber i praktiskt storlek på 37x29 cm gör denna skärbräda idealisk för hemmakocken oavsett ambitionsnivå. Funktionell ränna som samlar upp köttsaft. Cirkulärt hål för att kunna hängas upp. Skärbrädan är skonsam mot knivbladen och tål både maskindisk och värme upp till 175 grader C.Vikt: 692 g.Storlek: 36,8 x 28,6 x 0,7 cm. 
 • Nordal Skärbräda Teak string Large

  Nordal Skärbräda Teak string Large från Nordal
 • Skärbräda flexibel 38 cm, Röd - Zassenhaus

  Flexibel skärbräda i tätporig plast, som tack vare sin gummerade undersida ligger stabilt. Finns i flera härliga färger, en färg för varje ändamål.
 • Ironwood Gourmet Serveringsbricka, Liten 17,5 cm

  Serveringsbricka i akaciaträ från Ironwood Gourmet. Ironwood Gourmet är en kollektion av olika köksprodukter i trä. Produkterna är tillverkade av miljövänliga och förnybara material. Träslaget är Akacia är ett miljövänligt lövträd som odlas i hela Sydostasien för användning till möbler och husgeråd. Den unika egenskapen hos Akacia är att träet ändrar färg och lyster i olika förhållanden, vilket innebär att träet kan skimra från ljust till mörkbrunt.  Brickan passar perfekt för kallskuret eller att servera tapas på. Material: Akacia. Mått: 17,5 cm. (30 cm med handtaget) x 30,5 x 1,2 cm.Bästa sättet att ta hand om materialet är att diska i varmt vatten och inte blötlägga. Låta träet torka för hand eller torka fritt. Trä ska aldrig diskas i diskmaskin. Träet mår som bästa av att du regelbundet smörjer in brädan i olja. Innan förts användningen är det lämpligt att applicera olja på och låt den dra i ordentligt. 
 • Zassenhaus Skärbräda Flexibel 38 x 29 Svart

  Svart, flexibel skärbräda i plast från Zassenhaus. Har precis som Zassenhaus andra produkter en rad fördelar, så som att den är lättvättad (går lika bra att tvätta i diskmaskin som för hand).Skärbrädorna är tillverkad av högtryckspolyeten (PE 500) och är därför mycket tåliga och tar ej åt sig smak eller lukt. De har även ett halkskydd på undersidan så att de ligger stadigt. Mått: 38 x 29 x 0,2 cm.
 • Almedahls Skärbräda Frisco

  En vacker skärbräda i mönstret Frisco, designat av den välkända textildesignern Marianne Westman.Mariannne Westman ritade mönstret Frisco 1952, dess stilrena linjer står sig än idag. Mått: 36,5x12 cmMaterial: TräfiberHanddisk 
 • Sagaform Nature Skärbräda Dia 30 cm Ek

  Generös rund skärbräda i ek från Sagaform. Med väl genomtänkta detaljer har den ett gediget handtag för servering som ligger bra i handen. Skåror som är en kombination av både en visuell detalj och en funktion, de fungerar för att lägga verktyg på så att de ej glider av för enkelt.
 • Exxent Skärbräda 74x29cm, vit

  Exxent Skärbräda 74x29cm, vit från Exxent
 • Zassenhaus Skärbräda med Handtag Olivträ 26 cm

  26 cm mäter denna läckra skärbräda från Zassenhaus. Skärbrädan med handtag är tillverkad i olivträ, vilket är ett väldigt hårt material. Fungerar också som uppläggningsfat. Försedd med en ögla i handtaget så att du kan hänga skärbrädan på väggen när den inte används.Mått: 26x12x0,9 cmMaterial: Oliv
 • Zassenhaus Trancherbräda Akacia 36 x 23 x 2 cm

  En kraftfull och stabil skärbräda i det miljövänliga materialet Akacia. Ett mycket hårt träslag som lämpar sig särskilt bra i köksmiljöer. Trancherbrädan har en försänkt fåra för avrinning.Mått: 36 x 23 x 2 cm
 • Mannerströms Delikatess & Charkuteribräda

  En elegant uppläggningsbräda i miljövänligt odlad bambu. Perfekt till uppläggning av olika delikatesser som t ex ostar, charkuterier etc.  Storlek 60 x 15 x 1,5 cm (inklusive handtag ca 10 cm). Levereras i en fin presentkartong.
 • Continenta Skärbräda Gummiträ 48 x 36 x 7,3 cm

  En robust skärbräda som är mycket vacker att ha i köket. Denna skärbräda är tillverkad i gummiträ och får därför inte blötläggas. Torka endast av med en fuktig trasa vid rengöring. Längd: 48 cmBredd: 36 cmHöjd: 7,3 cm
 • SNAP 2.0, Skärbräda, Organic grå

 • Georg Jensen FORMA Ostbricka med Allkniv

  Lyxa till middagsbordet med denna rustika och eleganta serveringsbräda. Det medföljer även en slitstark kniv tillsammans med skärbrädan.Designern Helle Damkjær har under sin tid hos Georg Jensen lyckats säkra en plats i toppen av klassisk dansk design. Hennes minimalistiska designer skapar en harmonisk symbios mellan funktionalitet och elegans där det aldrig blir för mycket.Designer: Helle DamkjærMaterial skärbräda: Ek Material Kniv: 18/10 Rostfritt Stål, CrMoV 15Längd Skärbräda: 40,5 cm Bredd Skärbräda: 26 cm 
 • Zone Skärbräda Warm Grey Singles

  En riktigt bra skärbräda är ett måste i varje hem och det skadar inte om den är snygg heller. Den här stilrena skärbrädan är tillverkad i HDPE - ett extra hårt plastmaterial som är väldigt populärt i professionella kök då det är hygieniskt och inte gör knivarna slöa. Skärbrädan står på ett par halksäkra silikonfötter vilket gör att den inte glider när den ligger ner eller står lutad mot väggen. Specifikationer:- Material: HDPE - hård plastmaterial- Hygiensk och slöar inte knivarna- Halksäkra silikonfötter- Står stabilt 
 • Teakhaus Skärbräda/Serveringsbräda med Handtag och Ränna 61 x 46 x 4 cm

  En av de mest populära ändträ-skärbrädorna från Teakhaus. Skärbrädan kombinerar vackert ändträ med ett vackert mönster. Det inbyggda handtaget gör skärbrädan enkel att använda både blöt och torr. Skärbrädan har även en ränna längs med kanterna, vilket gör att själva skärytan håller sig torr och fin medan du arbetar. Skärbrädan har en idealisk storlek som passar in i alla kök, stora som små. Teakhaus står för hållbara och noggrant tillverkade skärbrädor av teak. Mått: 61 x 46 x 4 cm
 • Exxent Skärbräda m. grepp 40x30 cm

  Exxent Skärbräda m. grepp 40x30 cm från Exxent
 • Continenta Skärbräda med Låda 39 x 27 x 6 cm

  En robust skärbräda med en smidig uppsamlingslåda i rostfritt stål. Mindre att städa upp när du enkelt kan skära dina grönsaker och sen putta ner dem i lådan. Denna skärbräda är tillverkad i gummiträ och får därför inte blötläggas. Torka av med fuktig trasa vid rengöring. Längd: 39 cmBredd: 27 cmHöjd: 6 cm
 • Rund skärbräda Ø25cm, Oljad valnöt - Breka

  Rund skärbräda av tålig, oljad valnöt. Den utfrästa rännan gör att skärbrädan även fungerar bra som trancheringsbräda. Mått: Ø25cm
 • GLOBAL Plastskärbräda Stor Svart

  Denna skärbräda är skonsam mot dina knivar och drar inte åt sig någon lukt. Skärbrädan är stark och tål allt vad ditt kök har att erbjuda. Handtaget på skärbrädan ger dig möjligheter för smidig förvaring i skåp eller på köksväggen. Finns i två olika storlekar.
 • Zwilling Skärbräda Bambu 36 x 25 x 3 cm

  Bambu är ett innovativt träslag som ger ideala egenskaper till en skärbräda på grund av dess antibaktriella egenskaper.Skärbrädan kan användas på båda sidor för att hacka och skära alla typer av matvaror som kött, fisk, grönsaker, frukt och bröd På ena sidan är skärbrädan försedd med ett spår längs ytterkanten för att fånga upp köttsaft.Skärbrädan kan lätt torkas av med en fuktad trasa med varmt vatten och lite diskmedel. Torka av skärbrädan och låt den torka stående på diskbänken.Olja in skärbrädan då och då med lite matolja. Kallpressad olja är bäst eftersom den fungerar som ett skydd mot smuts och bevarar träets naturliga egenskaper. Fördelar med bambu: Hög hårdhet och stabil yta. Skadar inte knivens egg. Formstabil. Trendig design. Mått: 36 cm x 25 cm x 3 cm.
 • Mason Cash Skärbräda/Serverigsbricka Essentials Liten

  Mason Cash Skärbräda/Serverigsbricka Essentials Liten från Mason Cash
 • BORDA, Skärbräda

 • Continenta Skärbräda med 3 bleck 48x32 cm

  Continenta Skärbräda med 3 bleck 48x32 cm från Continenta
 • Aida Raw Skärbräda Teak 32 x 22 x 1,5 cm

  Aida Raw Skärbräda Teak 32 x 22 x 1,5 cm från Aida