Skärbrädor för bättre matlagning

En bra skärbräda ska inte slita på kniven, vara hygienisk och många vill även att den ska vara estetiskt tilltalande, snygg! Design innefattar alla dessa egenskaper och här har vi plockat samman skärbrädor från flera olika tillverkare och nätbutiker.

Kategorier: Skärbrädor i trä | Plastskärbrädor | Brödskärbrädor

Populärt inom skärbrädor

 • Brödskärbräda i rubberwood 42x28x2cm - Zassenhaus

  Brödskärbräda i rubberwood 42x28x2cm - Zassenhaus
  Vacker och praktisk brödskärbräda med avtagbart trägaller vilket gör att man lätt kan tömma ur smulor.
 • Skärbräda 51x35x6,4 cm Ändträ

  Skärbräda 51x35x6,4 cm Ändträ
  Skärbräda från Teakhaus. Tillverkad av spillvirke från möbeltillverkning på FSC-certifierade plantage i Sydamerika. Använd vid tillredning av olika råvaror eller för servering av bröd och ostar. Skärbrädan blir den där extra detaljen på bordet.
 • Stenfors Skärbräda Valnöt 42x26 cm

  Stenfors Skärbräda Valnöt 42x26 cm
  Stenfors skärbräda från Anders Petter. En gedigen skärbräda i högkvalitativ amerikansk valnöt med naturligt vacker ådring. Kan även användas som uppläggningsfat till exempelvis bröd och olika ostar. När skärbrädan inte används är den en fin detalj på köksbänken.
 • G-1005 Skärbräda stor

  G-1005 Skärbräda stor
  Globals snygga och stilrena skärbrädor finns i två storlekar. De är tillverkade i livsmedelsklassad LD-PE-plast, vilket gör skärbrädorna skonsamma mot knivarnas egg och lätta att hålla rena. Skärbrädorna tar inte heller åt sig någon lukt. De praktiska handtagen är av förnicklat stål för att behålla den höga glansen.      

Fler tips på skärbrädor

 • Andersen Furniture U3 Skärbräda 57 x 30 cm Large Oak

  Andersen Furniture U3 Skärbräda 57 x 30 cm Large Oak
  Rejäl skärbräda i vacker ek! Skärbrädan från Andersen är full av smarta funktioner och utmärkta materialegenskaper. Med högt innehåll av garvsyra är den antibakteriell och passar således utmärkt till hantering av livsmedel. Med sina smarta vätskespår fångar den på eventuell vätska så att du enkelt kan hälla av den i vasken. Undvik kladd och söl på köksbänken! Med en storlek på 57x30 cm passar skärbrädan utmärkt även som serveringsbricka. Varför inte ställa fram den fylld med tapas eller andra godsaker när gästerna är på besök? Den eleganta designen gör dessutom att brädan bidrar med ljus och en avslappnad stämning vid matbord. Ett utmärkt tillbehör för dig som är på jakt efter något lite extra!  Specifikationer:- Färg: Ek. - Material: Ek.- Längd: 57 cm.- Bredd: 30 cm. - Diskmaskin: Nej.    
 • Skärbräda 49x25 cm Vit

  Skärbräda 49x25 cm Vit
 • Leksand skärbräda

  Leksand skärbräda
 • Victorinox Allrounder Skärbräda med Ränna Medium Svart

  Victorinox Allrounder Skärbräda med Ränna Medium Svart
  Idealisk för hemmakocken med sin enkla och smidiga design. Tillverkad i miljövänlig träfiber med ränna som samlar upp köttsaft och ett cirkulärt hål för enkel upphängning.Den svarta designen är inte bara läcker utan också skonsam mot knivbladen. Tål maskindisk och värme upp till 175 grader C. Kan också användas som underlägg.Mått: 29,2 x 22,9 x 0,7 cm.Vikt: 439 g. 
 • Continenta Skärbräda med Låda 48x32 cm Gummiträ

  Continenta Skärbräda med Låda 48x32 cm Gummiträ
  En ljus skärbräda i gummiträ med en uppsamlingslåda i rostfritt stål. Uppsamlingslådan gör det smidigare för dig att skära flera grönsaker samtidigt utan att ytan på skärbrädan tar slut. När du är klar med en grönsak puttar du bara ner den i lådan och fortsätter. Storleken är 48 x 32 x 6 cm. Gummiträ får ej blötläggas och tål ej diskmaskin. Torka av med en fuktig trasa vid rengöring.
 • Skärbräda Akacia Stor 50x36 cm

  Skärbräda Akacia Stor 50x36 cm
 • Skärbräda Etille Rund

  Skärbräda Etille Rund
 • Leksand skärbräda

  Leksand skärbräda
 • Holly Mezzaluna Acacia 20 cm

  Holly Mezzaluna Acacia 20 cm
  Med Holly örtvagga och skärare hackar du färska kryddor på ett kick. Örthackan är tillverkad av rostfritt stål och acaciaträ och hackar smidigt tack vare den skålformade brädan.
 • Sagaform Nature skärbräda stor

  Sagaform Nature skärbräda stor
  Smart, elegant och praktisk skärbräda från Sagaform! Den största skärbrädan i Sagaforms serie Nature kommer inte att göra dig besviken. Med en generös yta för uppskärning av bröd och grönsakshackning får du enkelt plats med allt du behöver. Det smarta handtaget gör att du kan använda skärbrädan som serveringsbricka - här passar t.ex. utmärkt till chark och goda ostar! För Sagaform är kvalité och design oerhört viktigt och de strävar alltid efter en hållbar tillverkning som påverkar miljön så lite som möjligt. Skärbrädan är tillverkad i massiv ek, ett naturligt material med goda egenskaper som håller länge!  Specifikationer:- Färg: Ek. - Material: Ek. 
 • Skärbräda Chop2Pot™ plus

  Skärbräda Chop2Pot™ plus
 • Trancherbräda 40x48 cm

  Trancherbräda 40x48 cm
 • Skärbräda 30x40 cm grafitfärgad

  Skärbräda 30x40 cm grafitfärgad
 • Rund skärbräda, Oljad ek, Ø25cm - Breka

  Rund skärbräda, Oljad ek, Ø25cm - Breka
  Rund skärbräda av tålig, oljad ek. Den utfrästa rännan gör att skärbrädan även fungerar bra som trancheringsbräda. Mått: Ø25cm
 • Skärbräda Chop & Drain

  Skärbräda Chop & Drain
 • Trancherbräda 45x60 cm

  Trancherbräda 45x60 cm
 • Skärbräda på fot - Déglon - 21 x 15 cm

  Skärbräda på fot - Déglon - 21 x 15 cm
  Upphöjd skärbräda ifrån Déglon gjord i bambu. Perfekt till uppläggningar eller servering, men självklart även som skärbräda. Finns i flera storlekar
 • Trancherbräda 38 Kiwi Flexibel

  Trancherbräda 38 Kiwi Flexibel
  Flexibel skärbräda i tätporig plast, som tack vare sin gummerade undersida ligger stabilt. Finns i flera härliga färger, en färg för varje ändamål.
 • G-1009 Skärbrädeolja 50 ml

  G-1009 Skärbrädeolja 50 ml
  Paraffinolja till inoljning av skärbrädor i trä för att öka livslängden på din skärbräda. Oljan är speciellt anpassad för att underhålla ekträ men fungerar fint att använda på alla träsorter och är ett lämpligt val till produkter som handskas med livsmedel. Applicera rikligt med olja på din skärbräda och låt verka över natten. Om det finns torra fläckar på morgonen tillsätter du mer olja.
 • Nature Skärbräda Rund 36 cm

  Nature Skärbräda Rund 36 cm
 • Skärbräda AMEDEO LEI

  Skärbräda AMEDEO LEI
  Skärbräda i olivträ 45x23x1, 8 cm
 • Zwilling Skärbräda Bambu 36 x 25 x 3 cm

  Zwilling Skärbräda Bambu 36 x 25 x 3 cm
  Bambu är ett innovativt träslag som ger ideala egenskaper till en skärbräda på grund av dess antibaktriella egenskaper.Skärbrädan kan användas på båda sidor för att hacka och skära alla typer av matvaror som kött, fisk, grönsaker, frukt och bröd På ena sidan är skärbrädan försedd med ett spår längs ytterkanten för att fånga upp köttsaft.Skärbrädan kan lätt torkas av med en fuktad trasa med varmt vatten och lite diskmedel. Torka av skärbrädan och låt den torka stående på diskbänken.Olja in skärbrädan då och då med lite matolja. Kallpressad olja är bäst eftersom den fungerar som ett skydd mot smuts och bevarar träets naturliga egenskaper. Fördelar med bambu: Hög hårdhet och stabil yta. Skadar inte knivens egg. Formstabil. Trendig design. Mått: 36 cm x 25 cm x 3 cm.
 • Skärbräda Bröd 42 cm Rubberwood

  Skärbräda Bröd 42 cm Rubberwood
  Vacker och praktisk brödskärbräda med avtagbart galler vilket gör att man lätt kan tömma ur smulor. Materialet Rubberwood krymper inte och har bra elasticitet.
 • Skärbräda 30,5x23 cm Svart träfiber

  Skärbräda 30,5x23 cm Svart träfiber
  Skärbräda gjord av träfibrer. Skonsam mot knivarnas egg men ändå hygienisk och kan diskas i maskin. Vändbar och tål värme upp till 185°.
 • Skärbräda med hållare Grå 3-pack

  Skärbräda med hållare Grå 3-pack
  Praktiskt skärbrädeset från Eva Solo. Består av tre skärbrädor med varsin färg vilket gör det möjligt att använda skärbrädorna tillolika livsmedel t ex bröd, grönsaker och kött/fisk/fågel. Skärbrädorna kan torka åtskilda i hållaren av aluminium, så att bakterier inte överförs mellan dem.
 • Skärbräda med dubbla gjutjärnshandtag

  Skärbräda med dubbla gjutjärnshandtag
 • Victorinox Allrounder Skärbräda med Ränna Medium Brun

  Victorinox Allrounder Skärbräda med Ränna Medium Brun
  Behändig skärbräda i läcker brun design perfekt för hemmakocken. Ränna för att samla upp köttsaft. Tillverkad i miljövänlig träfiber med ett cirkulärt hål för upphängning. Skonsam mot knivbladen. Tål både maskindisk och värme upp till 175 grader C. Kan också användas som underlägg.Mått: 29,2 x 22,9 x 0,7 cm.Vikt: 439 g. 
 • Skärbräda flexibel, set om 2 st 29 x 19 cm, Grå - Zassenhaus

  Skärbräda flexibel, set om 2 st 29 x 19 cm, Grå - Zassenhaus
  Flexibel skärbräda i tätporig plast, som tack vare sin gummerade undersida ligger stabilt. Finns i flera härliga färger, en färg för varje ändamål.
 • SNAP S, Skärbräda, vikbar, Vit

  SNAP S, Skärbräda, vikbar, Vit
 • BoosBlocks Skärbräda 51cm x 38cm

  BoosBlocks Skärbräda 51cm x 38cm
  Läcker och robust skärbräda av massivt stavlimmad lönn. Skärbrädan passar utmärkt för både professionella kockar och hemmakockar. Mer hygienisk än plastskärbrädor eftersom den förebygger bakterietillväxt. Finns i två storlekar.Olja in din skärbräda var 3-4 vecka. För detta rekommenderar vi BoosBoard Cream och Boos Mystery Oil.Tål INTE maskindisk. För att rengöra skärbrädan tvättar du den med varmt vatten och diskmedel. Låt torka. Får ej blötläggas eller nedsänkas i vatten. Mått: 51 cm x 38 cm x 6 cm. Vikt 8 kg.
 • Grand Cru Skärbräda Ø30 cm Bambu

  Grand Cru Skärbräda Ø30 cm Bambu
 • Skärbräda flexibel, set om 2 st 29 x 19 cm, Svart - Zassenhaus

  Skärbräda flexibel, set om 2 st 29 x 19 cm, Svart - Zassenhaus
  Flexibel skärbräda i tätporig plast, som tack vare sin gummerade undersida ligger stabilt. Finns i flera härliga färger, en färg för varje ändamål.
 • Backaryd Skärbräda Bambu 30x46 cm

  Backaryd Skärbräda Bambu 30x46 cm
  Backaryd bambuskärbräda från Anders Petter. Materialet bambu är hygienisk och är skonsam mot din kniv. Använd även skärbrädan som uppläggningsfat för t ex olika ostar och charkuterier. Finns även i en större storlek i samma serie. Backaryd är serien för dig som vill ha stilren, modern design utan att behöva göra avkall på funktion. Redskapen är effektiva, pålitliga och slitstarka. Lika trevliga att se på som att använda, oavsett om det är vardag eller fest.
 • Victorinox Allrounder Skärbräda med Ränna Large Svart

  Victorinox Allrounder Skärbräda med Ränna Large Svart
  Enkel och smidig skärbräda som lämpar sig för både proffs och hemmakockar. Designen är både läcker och praktisk, med ett cirkulärt hål för upphängning. Skonsam mot knivbladen. Ränna för köttsaft.Tillverkad i träfiber. Tål maskindisk och värme upp till 175 grader C.Mått: 36,8 x 28,6 x 0,7 cm.Vikt: 692 g.
 • House Doctor Skärbräda D: 50 cm

  House Doctor Skärbräda D: 50 cm
  Cirkelformad skärbräda med handtag. Skärbrädan är gjort av akacia träd och har även ett hål du kan hänga upp den från.
 • Butter Boards oval Valnöt

  Butter Boards oval Valnöt
  Skärbräda från Dutchdeluxes, tillverkad av solid valnöt. Den här lite mindre skärbrädan har en slät sida som är perfekt som uppläggningsfat till frukostmackan eller som serveringsfat till ost och annan plockmat. Den andra sidan har utskurna skåror för som samlar upp vätska så som kött- eller fruktsaft. När skärbrädan inte används blir den en snygg inredningsdetalj om du hänger upp den. Skärbrädan är inoljad med druvkärnolja och bivax och bör oljas in regelbundet för att hålla extra länge.
 • Food Pharmacy Skärbräda Liten 30x18 cm Natur

  Food Pharmacy Skärbräda Liten 30x18 cm Natur
  Liten skärbräda från Food Pharmacy av hållbart odlad ek att hacka, skära och servera på. Tål vitaminer, fibrer och varma kastruller. FSC märkt oljad ek. Finns i två storlekar.
 • Global G-1005 Skärbräda Stor

  Global G-1005 Skärbräda Stor
  Global skärbräda tillverkad i LD-PE plast som gör skonsam mot knivarnas egg och lätt att hålla ren. Skärbrädan tar inte heller åt sig någon lukt. Handtaget är av stål som är förnicklat för att hålla glansen.Mått: 365 x 265 x13 mm.Tål -30 C till +90 C. 
 • ERNST Skärbräda 45x20 cm Trä Natur

  ERNST Skärbräda 45x20 cm Trä Natur
  Skärbräda tillverkad i vacker björk från ERNST.
 • Skärbräda Chop 2Pot Plus 48 cm

  Skärbräda Chop 2Pot Plus 48 cm
 • Bodum Bistro skärbräda med hållare

  Bodum Bistro skärbräda med hållare
  De färgrika skärbrädorna från Bodum är en del av den populära Bistro serien. Skärbrädorna har olika färger, så att det är lätt för dig att veta vilken du använder till vad, till exempel kött, fisk och frukt. Det medföljer en praktisk hållare, så att det är enkelt att hålla ordning på brädorna, de tål också maskindisk.
 • Almedahls Picknick Skärbräda 30x20 Trä

  Almedahls Picknick Skärbräda 30x20 Trä
  En trött, tråkig skärbräda i smutsvit plast kan dra ner hela köket. Med Almedahls träskärbräda prydd av Marianne Westmans klassiska mönster Picknick känns matlagningen både snyggare och roligare! Diska för hand så håller skärbrädan sig snygg länge. En fantastisk present till en retrofrälst vän.
 • Victorinox Allrounder Skärbräda Liten Svart

  Victorinox Allrounder Skärbräda Liten Svart
  Enkel och smidig skärbräda med ett cirkulärt hål för hängning. Läcker och praktisk i svart design som är skonsam mot knivbladet. Kan också användas som underlägg. Tål värme upp till 175 grader C och kan diskas i diskmaskin. Tillverkad i miljövänlig träfiber.Mått: 24,1x16,5x0,7 cm.Vikt: 289 g.Material: Trä. 
 • Butter Boards oval Lönn

  Butter Boards oval Lönn
  Skärbräda från Dutchdeluxes, tillverkad av solid lönn. Den här lite mindre skärbrädan har en slät sida som är perfekt som uppläggningsfat till frukostmackan eller som serveringsfat till ost och annan plockmat. Den andra sidan har utskurna skåror för som samlar upp vätska så som kött- eller fruktsaft. När skärbrädan inte används blir den en snygg inredningsdetalj om du hänger upp den. Skärbrädan är inoljad med druvkärnolja och bivax och bör oljas in regelbundet för att hålla extra länge.
 • Handtillverkad Skärbräda Ek Längdträ 48 cm

  Handtillverkad Skärbräda Ek Längdträ 48 cm
 • Signerat Skärbräda Ek 52x17x1,9 cm

  Signerat Skärbräda Ek 52x17x1,9 cm
  Lång skärbräda i massiv amerikansk ek med ett rejält handtag. Brädan fungerar också bra som serveringsbräda till ostar, plockmat eller annat gott. När brädan inte används kan den hängas på väggen och tar på så sätt minimalt med plats. Signerat är serien för dig som noga väljer tillbehör till ditt kök och uppskattar gedigen kvalitet och hållbarhet. Anders Petters allra bästa kökstillbehör, för passionerade matlagare.
 • Åry Home What's Really On? Skärbräda 29.5x19.5 cm Grå

  Åry Home What's Really On? Skärbräda 29.5x19.5 cm Grå
  Skärbrädan What's Really On? från Åry Home är designad av Ylva Skarp. Det snygga motivet gör att du mer än gärna kan ställa fram skärbrädan på frukostbordet för osten eller grönsakerna. Tål ej diskmaskin.
 • Skärbräda med ränna & slask Lönn 64x46 cm

  Skärbräda med ränna & slask Lönn 64x46 cm
ileadileadilead