Märken på skärbrädor

Skärbrädor för bättre matlagning

En bra skärbräda ska inte slita på kniven, vara hygienisk och många vill även att den ska vara estetiskt tilltalande, snygg! Design innefattar alla dessa egenskaper och här har vi plockat samman skärbrädor från flera olika tillverkare och nätbutiker.

Kategorier: Skärbrädor i trä | Skärbrädor i plast | Brödskärbrädor

 • Joseph Joseph Skärbräda Chop 2Pot Plus 48 cm Aubergine

  Joseph Joseph Skärbräda Chop 2Pot Plus 48 cm Aubergine från Joseph Joseph
 • Architec Gripper Skärbräda 28x26 cm Vit

  Med skärbrädan Gripper från Architec slipper du en skärbräda som glider iväg. Det är tack vare små ”fötter” på undersidan som gör att greppet blir stabilt mot underlaget. Skärbrädan mäter 28x26 cm och är vit. Den är tillverkad av polypropen och tål diskmaskin. Finns i flera färger och storlekar.
 • Skärbräda med låda 48x32x6 cm - Continenta

  Riktigt rejäl och praktisk skärbräda i gummiträ från Continenta. Skärbrädan är 6 cm tjock och har en utdragbar låda i rostfritt stål som kan användas till att samla upp sådant som är skuret eller för att samla ihop det som ska slängas. Tillverkad av ändträ, som har en fantastisk förmåga att läka ihop skärspår och därigenom garanterar en lång livslängd. Mått: 48x32x6 cm Material: Gummiträ
 • BBQ XL Skärbräda Ek Slim

  Lång skärbräda med dubbla handtag, tillverkad av solid ek. Den här stora skärbrädan har en slät sida som är perfekt som uppläggningsfat till frukostmackan eller som serveringsfat till ost och annan plockmat. Den andra sidan har utskurna skåror för som samlar upp vätska så som kött- eller fruktsaft. När skärbrädan inte används blir den en snygg inredningsdetalj om du hänger upp den. Skärbrädan är inoljad med druvkärnolja och bör oljas in regelbundet för att hålla extra länge.
 • Teakhaus Skärbräda/Serveringsbräda med Handtag46 x 18 x 1,9 cm

  En skärbräda från serien Marine Collection som är en favorit för servering av aptitretare, tapas eller annat gott man kan vilja lyxa till vardagen med. Skärbrädan har en lätt kantfiberstruktur och handtaget gör den enkel att hantera. Teakhaus av Proteak väljer all sin teak från hållbara och ansvarsfulla skötta planteringar. Mått: 46 x 18 x 1,9 cm
 • Rund skärbräda, Oljad ek, Ø30cm - Breka

  Rund skärbräda av tålig, oljad ek. Den utfrästa rännan gör att skärbrädan även fungerar bra som trancheringsbräda. Mått: Ø30cm
 • Global Skärbräda massiv ek 550x380x50mm

  Ett globalt samarbete mellan stjärnkocken Edin Dzemat och Global ledde till framtagningen av en träskärbräda i Bosnisk silverek med sylvass kombination av funktion, design och kvalité. Skärbrädan har en mängd smarta funktioner; friktionsduk för att den inte ska glida, måttskala för snabb och jämn uppmätning, genomgående bultar att justera brädan med samt en träolja för att underhålla träet med. Brädan finns i tre storlekar.Material: Bosnisk silverek.  
 • Teakhaus Skärbräda/Serveringsbräda Rundad Kant 36x 24 x 1,4 cm

  Simpelt elegant beskriver denna skärbräda bort från Teakhaus. Skärbrädan är gjord av teak som är känt för sin hållbarhet och livslängd. Teak innehåller en naturligt hög oljehalt som kommer att hålla skärbrädan vacker och skyddad från slitage. Passar lika bra som serveringsbräda på middagsbordet som till att skära och hacka på. Teakhaus av Proteak får all sin teak från hållbara och ansvarsfulla skötta planteringar. Mått: 36 x 24 x 1,4 cm
 • Architec Gripper Skärbräda 19x14 cm Grön

  Med skärbrädan Gripper från Architec slipper du en skärbräda som glider iväg. Det är tack vare små ”fötter” på undersidan som gör att greppet blir stabilt mot underlaget. Skärbrädan mäter 19x14 cm och är den minsta i serien.Finns i flera färger och storlekar. Just denna är grön. Den är tillverkad av polypropen och tål diskmaskin.
 • Zassenhaus Skärbräda Flexibel 38 x 29 Röd

  Röd, flexibel skärbräda i plast från Zassenhaus. Har precis som Zassenhaus andra produkter en rad fördelar, så som att den är lättvättad (går lika bra att tvätta i diskmaskin som för hand).Skärbrädorna är tillverkad av högtryckspolyeten (PE 500) och är därför mycket tåliga och tar ej åt sig smak eller lukt. De har även ett halkskydd på undersidan så att de ligger stadigt. Mått: 38 x 29 x 0,2 cm.
 • Trancherbräda 38 Kiwi Flexibel

  Flexibel skärbräda i tätporig plast, som tack vare sin gummerade undersida ligger stabilt. Finns i flera härliga färger, en färg för varje ändamål.
 • Lene Bjerre Dena Skärbräda Akacia 30x70x1,5 cm

  Lene Bjerre Dena Skärbräda Akacia 30x70x1,5 cm från Lene Bjerre
 • Kyocera 2 Knivar och Skärbräda 32x16.5 cm Bambu Set Keramisk

  Kyoceras knivset med två keramiska knivar och en skärbräda i bambu. Keramiska knivar håller sin skärpa länge och ligger lätt i handen. Kniven är gjord i Japan och bladet är gjort av pressad keramik som är världens hårdaste material efter diamanter. Kniven håller sig rakbladsvass länge, men du skärper den enkelt med ett diamantbryne vid behov. Knivarna kan diskas i diskmaskin. Det perfekta setet till ett nytt hem!Setet innehåller:Keramisk skalkniv 7,5 cmKeramisk kockkniv 14 cmSkärbräda i bambu 32 x 16,5 x 1 cm 
 • Skärbräda anti-glid 40 x 48 cm, Grafit

  Skärbräda tillverkad av hårt pressad träfiber, av FSC-certifierat material. Brädan är skonsam mot kniven och till skillnad från skärbrädor i plast kan det inte bli några jack i ytan och den kan heller inte spricka, som vanliga skärbrädor av trä kan göra. I och med att ytan är fri från porer finns det inte några smågömmor för bakterier att börja växa i. Denna modell har gummifötter, vilket gör att de står stabilt på diskbänken utan att riskera att glida iväg. Perfekt om de används på ett glatt underlag. Tål temperaturer på upp till 175 grader, kan diskas i maskin. Färg: Grafit Storlek: 40x48 cm
 • Andersen Serveringsbräda med läderhandtag 38 x 24 cm Oak

  Med denna serveringsbricka säkerställer du en elegant servering när dina gäster är på besök. Skär upp ostar och korv direkt på brickan och ställ fram den på bordet. Med sin enkla och naturtrogna design är brickan ett vinnande koncept som garanterat gör vardagen och festen både vackrare och smidigare! Ek är ett naturligt material och skonsamt mot dina knivar. Därför passar brickan utmärkt som skärbräda och fyller därmed två olika funktioner i köket. Andersen strävar alltid efter att tillverka hållbara produkter med unik personlighet, och har gjort så i över 100 år. Här finns en passion för äkta hantverk, både när det gäller kvalité och design! Specifikationer:- Färg: Ek. - Material: Ek.- Längd: 38 cm.- Bredd: 24 cm.     - Diskmaskin: Nej.    
 • Skärbräda flexibel, set om 2 st 29 x 19 cm, Kiwi - Zassenhaus

  Flexibel skärbräda i tätporig plast, som tack vare sin gummerade undersida ligger stabilt. Finns i flera härliga färger, en färg för varje ändamål.
 • MUUBS Skärbräda Lyon 70 Natur Ny Teak 25x3x70 cm

  MUUBS Skärbräda Lyon 70 Natur Ny Teak 25x3x70 cm från MUUBS
 • Skärbräda 35x25x1

  Skärbräda 35x25x1
 • Stenfors Skärbräda 46x30 cm Ek

  Skärbräda från Anders Petter, tillverkad i vackert ekträ. Använd för att hacka och förbereda råvaror. Kan även användas till att servera exempelvis ost, bröd och charkuterier på.
 • Bloomingville Skärbräda Akacia

  Bloomingville Skärbräda Akacia från Bloomingville
 • Mortel trä

  Ironwood Gourmet mortel är ett hantverk i akacia som både är vacker och tålig.Morteln har en generös rundad arbetsyta som passar att mortla såväl färska örter, torkade kryddor och nötter i.
 • Skärbräda Chop2Pot Bambu, 26x21 cm - Joseph Joseph

  Skärbräda i bambu från Joseph Joseph som går att vika på mitten. Dimensioner: 26x21 cm
 • Exxent Skärbräda 49,5x 35cm, grön

  Exxent Skärbräda 49,5x 35cm, grön från Exxent
 • Ironwood Gourmet Serveringsbricka Stor 35 cm

  Serveringsbricka i akaciaträ från Ironwood Gourmet.Ironwood Gourmet är en kollektion av olika köksprodukter i trä. Produkterna är tillverkade av miljövänliga och förnybara material. Träslaget är Akacia är ett miljövänligt lövträd som odlas i hela Sydostasien för användning till möbler och husgeråd. Den unika egenskapen hos Akacia är att träet ändrar färg och lyster i olika förhållanden, vilket innebär att träet kan skimra från ljust till mörkbrunt.Brickan passar perfekt för kallskuret eller att servera tapas på.Material: Akacia. Mått: 35,5 cm. (52 cm med handtaget) x 20 x 1,2 cm.Bästa sättet att ta hand om materialet är att diska i varmt vatten och inte blötlägga. Låta träet torka för hand eller torka fritt. Trä ska aldrig diskas i diskmaskin. Träet mår som bästa av att du regelbundet smörjer in brädan i olja. Innan förts användningen är det lämpligt att applicera olja på och låt den dra i ordentligt. 
 • Aida Raw Skärbräda Teak 50 x 14 x 1,5 cm

  Aida Raw Skärbräda Teak 50 x 14 x 1,5 cm från Aida
 • DutchDeluxes Skärbräda Ek Stripe XL

  En mycket praktisk skärbräda från Dutch Deluxes. Smart att använda som vanlig skärbräda men även fin som serveringsbricka. Använd den till att servera ostar, smörgåsar eller kakor på det dukade bordet. - Storlek 12x70 cm utan handtag- 100% Ek, behandlad med olja- Lämna inte skärbrädan i vatten- Tål ej diskmaskin, mikrougn eller ugn 
 • John Boos Butcher Block Skärbräda Valnöt rund

  John Boos Butcher Block Skärbräda Valnöt rund från John Boos
 • Träolja

  En olja för skärbrädor och serveringsbrickor i trä bestående av mineral- och apelsinolja.Innehåller ett naturligt antibakteriellt ämne. Rymmer 236 ml.
 • Architec Skärbräda Gripper Grön 28 x 20 cm

  En snygg och innovativ skärbräda från Arcitec. Architec vill vara nyskapande och tillverka roliga och funktionella verktyg till köket. Denna smarta skärbräda med små "fötter" på undersidan står stadigt på arbetsytan så du kan jobba i köket utan problem. Självklart är den diskmaskinvänlig så du enkelt kan rengöra den och använda den igen. Finns i flera färger och storlekar.
 • John Boos Skärbräda med ränna & slask 64x46 cm

  John Boos Skärbräda med ränna & slask 64x46 cm från John Boos
 • Victorinox Allrounder Skärbräda 24.1x16.5 cm Svart

  Allrounder skärbräda i träfiber från Victorinox. Precis som namnet säger så är det en skärbräda för alla tillfällen, Måttet är 24.1x16.5 cm och är svart i färgen. Finns även i andra storlekar och färger. Ta hand om din skärbräda genom att köpa till Protective Wax.
 • Klippans Yllefabrik Viola skärbräda

  Klippans Yllefabrik Viola skärbräda från Klippans Yllefabrik
 • Skärbräda i valnöt, 29x19x1,5 cm - Scanwood

  Snygg skärbräda i valnöt från danska Scanwood. Mått: 29x19x1,5 cm
 • Skärbräda 46x36x2,5 cm Ändträ

  Skärbräda från Teakhaus. Tillverkad av spillvirke från möbeltillverkning på FSC-certifierade plantage i Sydamerika. Alla Teakhaus produkter är, som hörs på namnet, tillverkade av teak. Som material i skärbrädor är teak ett synnerligen lämpligt träslag. Dels är teak lagom hårt för att inte slitas fort och lagom mjukt så inte knivseggen slits onödigt mycket, dels innehåller teak mycket naturlig olja som är svagt antibakteriell vilket är en synnerligen vettig egenskap hos en skärbräda. Det höga oljeinnehållet innebär även att, vid normal användning i hemmet, skötselbehovet av brädan är minimalt. Brädor av ändträ tillverkas av små fyrkantiga bitar av trä där varje bit vridits 90 grader så träets fibrer står upp mot knivseggen. När man skär på en bräda av ändträ delar sig fibrerna något vilket dels innebär att brädan slits ytterst lite, dels att brädan är mycket skonsam mot kniven.
 • Zassenhaus Skärbräda med Handtag Mangoträ 59 cm

  59 cm lång skärbräda från Zassenhaus. Tillverkad i mangoträ, som är lika läckert som slitstarkt. Dessutom försedd med ett handtag med snöre så att du enkelt kan hänga upp skärbrädan när du inte använder den.Lämpar sig även som uppläggningsfat.Mått: 59x19x2,5 cmMaterial: Mango
 • Napoleon Skärbräda PRO

  Napoleon Skärbräda PRO från Napoleon
 • Skärbräda med 3 bleck, stor

  Stabil och kraftig skärbräda från Continenta med 3 ugnsäkra uppsamlingsbleck i rostfritt stål. Skärbrädan är tillverkad i 100 % naturligt trä (gummiträ)Uppsamlingsblecken tål ugnRengörs med fuktig trasa och olja in den då och då med matolja ( olivolja, solrosolja eller liknande) Trä reagerar på fukt och temperatur förändringar så båda bör undvikas Tål ej diskmaskinLängd 48 cm och bredd 32 cmHöjd 6 cm  
 • Sage Skärbräda 30x45 cm natur

  Sage Skärbräda 30x45 cm natur från Sage
 • Sagaform Nature Skärbräda Ek

  Generös skärbräda i ek från Sagaform. Skärbrädan har genomtänkta detaljer som ett gediget handtag för servering som ligger bra i handen. Skåror som är en kombination av både en visuell detalj och en funktion, de fungerar för att lägga verktyg på så att de ej glider av för enkelt.
 • Zassenhaus Trancherbräda Akacia 49 x 30 x 2 cm

  En kraftfull och stabil skärbräda i det miljövänliga materialet Akacia. Ett mycket hårdt träslag som lämpar sig särskilt bra i köksmiljöer.Trancherbrädan har en försänkt fåra för avrinning.Mått: 49 x 30 x 2 cm
 • Skärbräda i polypropenplast 51 x 38 x 1,25 cm, slät

  Skärbräda i polypropenplast 51 x 38 x 1,25 cm. Finns i sju färger.
 • Architec Skärbräda EcoSmart 30x40 cm röd återvunnen

  Architec Skärbräda EcoSmart 30x40 cm röd återvunnen från Architec
 • Ironwood Gourmet Serveringsbricka med läderhandtag 62 cm

  Fantastiskt snygg och rustik serveringsbricka i akacia med svarta läderhandtag från Ironwood Gourmet. Brickan har fyra fötter av gummi på undersidan för att undvika att brickan glider iväg.  Mått: 62 x 21,5 x 2 cm Material: Akacia, samt handtag av läder.   Serveringsbrickan ska aldrig diskas i maskin eller blötläggas utan endast diskas för hand, och då under varmt vatten. Låt sedan brickan torka, för att sedan applicera Ironwood Gourmet Butcher Block oil för att förlänga livslängden av träet. Innan första användningen är det även lämpligt att smörja in träet med oljan och låta den dra in ordentligt.  OBS. Ironwood Gourmet Butcher Block Oil medföljer ej utan säljs separat.  
 • Joseph Joseph Chop2pot PLUS Svart

  En svart funktionell skärbräda med gummifötter som samtidigt är vikbar för att lätt samla ihop hackade råvaror.Material: plast.Tål diskmaskin.Mått: 38 x 21 cm.
 • Almedahls Persons Kryddskåp Skärbräda 30x20 Trä

  En trött, tråkig skärbräda i smutsvit plast kan dra ner hela köket. Med Almedahls träskärbräda prydd av Astrid Sampes klassiska mönster Persons Kryddskåp känns matlagningen både snyggare och roligare! Diska för hand så håller skärbrädan sig snygg länge. En fantastisk present till en retrofrälst vän.
 • Joseph Joseph Index Mini Skärbrädor Silver

  Joseph Joseph Index Mini Skärbrädor Silver från Joseph Joseph
 • Zassenhaus Skärbräda Flexibel 38 x 29 Kiwi

  Kiwigrön, flexibel skärbräda i plast från Zassenhaus. Har precis som Zassenhaus andra produkter en rad fördelar, så som att den är lättvättad (går lika bra att tvätta i diskmaskin som för hand).Skärbrädorna är tillverkad av högtryckspolyeten (PE 500) och är därför mycket tåliga och tar ej åt sig smak eller lukt. De har även ett halkskydd på undersidan så att de ligger stadigt. Mått: 38 x 29 x 0,2 cm.
 • Skärbräda Valnöt 34x19 cm

  Rejäl skärbräda från Dutchdeluxes, tillverkad av solid valnöt. När den inte används till att skära på är den här skärbrädan perfekt som uppläggningsfat för ost, bröd och annan plockmat. När skärbrädan inte används blir den en snygg inredningsdetalj om du hänger upp den eller på diskbänken. Skärbrädan är inoljad med druvkärnolja och bör oljas in regelbundet för att hålla extra länge.
 • Architec Gripper Skärbräda 19x14 cm Röd

  Med skärbrädan Gripper från Architec slipper du en skärbräda som glider iväg. Det är tack vare små ”fötter” på undersidan som gör att greppet blir stabilt mot underlaget. Skärbrädan mäter 19x14 cm och är den minsta i serien.Finns i flera färger och storlekar. Just denna är röd. Den är tillverkad av polypropen och tål diskmaskin.
 • Skärbräda 30,5x23 cm Svart träfiber

  Skärbräda gjord av träfibrer. Skonsam mot knivarnas egg men ändå hygienisk och kan diskas i maskin. Vändbar och tål värme upp till 185°.
 • Zassenhaus Skärbräda Oliv oregelbunden 37x17cm oliv

  Zassenhaus Skärbräda Oliv oregelbunden 37x17cm oliv från Zassenhaus
 • Ironwood Gourmet Bakbord & Skärbräda

  Ironwood Gourmet Bakbord & Skärbräda från Ironwood Gourmet