Skärbrädor för bättre matlagning

En bra skärbräda ska inte slita på kniven, vara hygienisk och många vill även att den ska vara estetiskt tilltalande, snygg! Design innefattar alla dessa egenskaper och här har vi plockat samman skärbrädor från flera olika tillverkare och nätbutiker.

Kategorier: Träskärbrädor | Plastskärbrädor | Brödskärbrädor

Populärt inom skärbrädor

 • Mareld Skärbräda 50x27x3 cm

  Mareld Skärbräda 50x27x3 cm
  Robust designDen här skärbrädan ber inte om ursäkt för sig själv på diskbänken. Den är designad för att ta plats och ge ett robust och rejält intryck. Inte bara en skärbrädaMareld värdesätter funktion men har även höjt blicken och lägger ett stort fokus på att du ska kunna skapa dina drömmars kök. I den andan är den här skärbrädan designad för att bidra till hela kökets känsla. Dessutom är den perfekt för servering.Åldras med värdighetSkärbrädan är tillverkad i valnötsträ av riktigt hög kvalitet vilket gör att skärbrädan bara kommer att få ett mer unikt och djupare uttryck ju längre den får stå där på din köksbänk. Specifikationer:- Material: Valnötsträ.- Längd: 50 cm.- Bredd: 27 cm.- Höjd: 3 cm.   
 • Skärbräda 51x35x6,4 cm Ändträ

  Skärbräda 51x35x6,4 cm Ändträ
  Skärbräda från Teakhaus. Tillverkad av spillvirke från möbeltillverkning på FSC-certifierade plantage i Sydamerika. Använd vid tillredning av olika råvaror eller för servering av bröd och ostar. Skärbrädan blir den där extra detaljen på bordet.
 • G-1005 Skärbräda stor

  G-1005 Skärbräda stor
  Globals snygga och stilrena skärbrädor finns i två storlekar. De är tillverkade i livsmedelsklassad LD-PE-plast, vilket gör skärbrädorna skonsamma mot knivarnas egg och lätta att hålla rena. Skärbrädorna tar inte heller åt sig någon lukt. De praktiska handtagen är av förnicklat stål för att behålla den höga glansen.
 • Stenfors Skärbräda Valnöt 42x26 cm

  Stenfors Skärbräda Valnöt 42x26 cm
  Stenfors skärbräda från Anders Petter. En gedigen skärbräda i högkvalitativ amerikansk valnöt med naturligt vacker ådring. Kan även användas som uppläggningsfat till exempelvis bröd och olika ostar. När skärbrädan inte används är den en fin detalj på köksbänken.

Fler tips på skärbrädor

 • Tasty Skärbräda/Serveringsbricka Grå

  Tasty Skärbräda/Serveringsbricka Grå
 • Exclusive Pro Skifferbräda large

  Exclusive Pro Skifferbräda large
  Presentera de mest utsökta charkuterier, ost och frukt på denna stilrena ostbräda i skiffer. Tack vare den stora storleken på brädan finns det tillräckligt med utrymme för servera färska delikatesser för alla smaker!
 • G-1004 Skärbräda liten

  G-1004 Skärbräda liten
  Globals snygga och stilrena skärbrädor finns i två storlekar. De är tillverkade i livsmedelsklassad LD-PE-plast, vilket gör skärbrädorna skonsamma mot knivarnas egg och lätta att hålla rena. Skärbrädorna tar inte heller åt sig någon lukt. De praktiska handtagen är av förnicklat stål för att behålla den höga glansen.
 • Skärbräda Bambu 30x40 cm

  Skärbräda Bambu 30x40 cm
 • Skärbräda Marble

  Skärbräda Marble
 • Zassenhaus Skärbräda Med Handtag Mangoträ 46 cm

  Zassenhaus Skärbräda Med Handtag Mangoträ 46 cm
  Skärbräda i mangoträ som även passar utmärkt som serveringsfat. Brädan är behändigt stor och har en dekorativ snodd för upphängning. Finns i storlekarna 46 cm och 59 cm.
 • House Doctor Walnut 26x42 cm. Skärbräda

  House Doctor Walnut 26x42 cm. Skärbräda
  Stor och fin skärbräda som ger dig möjlighet att göra läckra uppläggningar till dina gäster. Walnut Skräbräda från House Doctor är framställd av brasilianskt nötträ, vilket ger en unik design. Du bör diska skärbrädan för hand då den inte tål maskindisk.
 • Skräbräda Reclaimed Teak L

  Skräbräda Reclaimed Teak L
 • Skärbräda 15x30 cm Vit

  Skärbräda 15x30 cm Vit
 • Mareld Skärbräda 70x17x2 cm.

  Mareld Skärbräda 70x17x2 cm.
  Skärbräda och serveringsbricka kombinerat i ett. Med den här härliga skärbräda i acaiaträ får du både en användbar kompis och ett elegant tillskott till köket. Den avlånga formen gör att skärbrädan passar perfekt för bröd eller olika ostar. Det slitstarka materialet kommer bara att bli snyggare och bättre med tiden. Svenska Mareld strävar alltid efter att tillverka produkter med högsta möjliga kvalitet med inspiration från västkustens härliga sommarklippor och hav.
 • Skärbräda Coupe long Brun 64 cm

  Skärbräda Coupe long Brun 64 cm
 • Sagaform Nature Skärbräda Ek

  Sagaform Nature Skärbräda Ek
  Generös skärbräda i ek från Sagaform. Skärbrädan har genomtänkta detaljer som ett gediget handtag för servering som ligger bra i handen. Skåror som är en kombination av både en visuell detalj och en funktion, de fungerar för att lägga verktyg på så att de ej glider av för enkelt.
 • Stenfors Skärbräda 46x30 cm Ek

  Stenfors Skärbräda 46x30 cm Ek
  Skärbräda från Anders Petter, tillverkad i vackert ekträ. Använd för att hacka och förbereda råvaror. Kan även användas till att servera exempelvis ost, bröd och charkuterier på.
 • Skärbräda Stavlimmat Lönnträ 61x46 cm

  Skärbräda Stavlimmat Lönnträ 61x46 cm
 • Zassenhaus Skärbräda Flexibel 29 x 19 Kiwi 2 pack

  Zassenhaus Skärbräda Flexibel 29 x 19 Kiwi 2 pack
  Kiwigrön, flexibel skärbräda i plast från Zassenhaus. Har precis som Zassenhaus andra produkter en rad fördelar, så som att den är lättvättad (går lika bra att tvätta i diskmaskin som för hand).Skärbrädorna är tillverkad av högtryckspolyeten (PE 500) och är därför mycket tåliga och tar ej åt sig smak eller lukt. De har även ett halkskydd på undersidan så att de ligger stadigt. Mått: 29 x 19 x 0,2 cm.
 • Koziol Miljövänlig Skärbräda SNAP 2.0 Grå

  Koziol Miljövänlig Skärbräda SNAP 2.0 Grå
  En praktiskt skärbräda från Koziol som är tillverkad i giftfri pl...
 • Skärbräda 25x16 cm rundad

  Skärbräda 25x16 cm rundad
  Skärbräda från Teakhaus. Tillverkad av spillvirke från möbeltillverkning på FSC-certifierade plantage i Sydamerika. Träslaget teak är lämpligt för skärbrädor då det är väldigt skonsamt mot köksknivar. Materialet slår sig svårligen, repas inte lätt och har ett naturligt oljeinnehåll som är svagt antibakteriellt. Använd vid tillredning av olika råvaror eller för servering av bröd, ost m.m.
 • Daloplast Skärbräda Bendy 37 cm Grå

  Daloplast Skärbräda Bendy 37 cm Grå
  Flexibel skärbräda, perfekt då du hackar och finfördelar grönsaker, kött eller fisk. När du hackat eller skurit färdigt böjer du skärbrädan och skrapar enkelt ner ingredienserna i stekpannan eller kastrullen utan att spilla. Skärbrädan är svensktillverkad av hygienisk PP-plast, ett icke-absorberande material som inte tar upp lukt eller avger smak. Alla skärbrädor från DaloLindén och Daloplast är tillverkade i Sverige, med fokus på hållbarhet och funktion. Finns i flera färger så att du enkelt kan ha separata skärbrädor för olika typer av råvaror. På så sätt blir matlagningen hygienisk och du slipper kontaminering av att blanda råvaror. Skärbrädan är återvinningsbar och tål diskmaskin.
 • Bloomingville Skärbräda i gummiträ

  Bloomingville Skärbräda i gummiträ
  Fin skärbräda från Bloomingville - perfekt för praktiska ändamål i köket och till servering av t.ex tapas eller ost. Tillverkad i gummiträ vilket ger ett rustikt uttryck. Fås i två format: en runt och en kvadratisk. Passar in i både moderna och klassiska hem.
 • Skärbräda, L, 40x25 cm

  Skärbräda, L, 40x25 cm
  Chopping Board är gjord av hygienisk polyeten med stoppputt under för extra stabilitet. Passar både för hemmabruk och industriella kök.
 • Skärbräda med handtag trä/stål 36 cm

  Skärbräda med handtag trä/stål 36 cm
 • Backaryd Skärbräda Bambu 25x34 cm

  Backaryd Skärbräda Bambu 25x34 cm
  Backaryd bambuskärbräda från Anders Petter. Materialet bambu är hygienisk och är skonsam mot din kniv. Använd även skärbrädan som uppläggningsfat för t ex olika ostar och charkuterier. Finns även i en mindre storlek i samma serie. Backaryd är serien för dig som vill ha stilren, modern design utan att behöva göra avkall på funktion. Redskapen är effektiva, pålitliga och slitstarka. Lika trevliga att se på som att använda, oavsett om det är vardag eller fest.
 • Skärbräda i trä med snöre Small

  Skärbräda i trä med snöre Small
 • Victorinox Vax för Allrounder Skärbräda

  Victorinox Vax för Allrounder Skärbräda
  Skyddande vax för skärbrädor. Ger perfekt vård för dina Epicueran skärbrädor.Receptet är en helt naturlig blandning av bivax och mineralolja. Ger dig en smidig oljad skärbräda som bevarar glansytan och förlänger hållbarheten.Enkel att använda, kommer med en appliceringssvamp. Kompatibel med varje Epicurean skärbräda från Victorinox. 
 • PANAS Skärbräda

  PANAS Skärbräda
 • Skärbrädeolja Boos Block Mystery Oil

  Skärbrädeolja Boos Block Mystery Oil
 • Skärbräda 42X28 cm Rundad

  Skärbräda 42X28 cm Rundad
  Skärbräda från Teakhaus. Tillverkad av spillvirke från möbeltillverkning på FSC-certifierade plantage i Sydamerika. Träslaget teak är lämpligt för skärbrädor då det är väldigt skonsamt mot köksknivar. Materialet slår sig svårligen, repas inte lätt och har ett naturligt oljeinnehåll som är svagt antibakteriellt. Använd vid tillredning av olika råvaror eller för servering av bröd, ost m.m.
 • Serveringsbräda i Marmor Vit/Svart 31x20 cm

  Serveringsbräda i Marmor Vit/Svart 31x20 cm
 • Andersen Furniture U3 Skärbräda 46 x 24 cm Medium Oak

  Andersen Furniture U3 Skärbräda 46 x 24 cm Medium Oak
  Smart skärbräda i ek! Med en smart design och unik personlighet kommer denna skärbräda garanterat göra matlagningen lite smidigare elegantare. Produktionen i ek medför höga halter av garvsyra vilket gör skärbrädan antibakteriell och utmärkt till livsmedel. Det smarta fingerhålet gör den lätt att hantera och att den går att hänga upp på väggen för smidigt förvaring. Detta är en skärbräda att lita på! Danska Andersen tror på det extraordinära och på att äkta hantverk tillverkas med hjärtat. Deras passion för hantverk har funnits i över 100 år, och med skärbrädan visar de att även hemmets mindre tillbehör förtjänar en egen personlighet. Utmärkt för dig som är på jakt efter det där lilla extra!   Specifikationer:- Färg: Ek. - Material: Ek.- Längd: 46 cm.- Bredd: 24 cm. - Diskmaskin: Nej.   
 • Fräken skärbräda

  Fräken skärbräda
 • Ironwood Gourmet Big Catch Skärbräda 38 x 27 cm Acaciaträ

  Ironwood Gourmet Big Catch Skärbräda 38 x 27 cm Acaciaträ
  Ironwood Gourmet är en kollektion av väldesignade köksprodukter i trä som är tillverkade av miljövänliga och förnybara material som återspeglar kärleken till trä och njutningen av måltiden. Produkterna är gjorda av thailändska tillverkare och akaciaträden odlas på hållbara odlingar som förvaltas av lokala bönder. Akacia är ett miljövänligt träslag som är känt för sin rika och mörka färg som sträcker sig från guld till chokladbrun och dess vackra kontrasterande mönster. Den här skärbrädan kallas Big Catch och det är en vacker rustik skärbräda i oljad massiv akacia med praktisk avrinningsskåra och en stor uppsamlare i änden. Den är utmärkt att använda när du ska skära kött, fisk eller grönsaker. Skåran samlar upp vätskan på ett praktiskt sätt. Skärbrädan har måtten 38 x 27 cm.
 • Skärbräda Steak Natur Teak 26x26 cm

  Skärbräda Steak Natur Teak 26x26 cm
 • Skärbräda Flexibel Röd 29 cm 2-Pack

  Skärbräda Flexibel Röd 29 cm 2-Pack
  Flexibel skärbräda i tätporig plast, som tack vare sin gummerade undersida ligger stabilt. När du hackat eller skurit färdigt skrapar du enkelt ner ingredienserna i stekpannan eller kastrullen utan att spilla, tack vare det mjuka materialet. Den härliga färgen kommer liva upp varje kök! Säljs i 2-pack.
 • Skärbräda 3 del ass. PE-plas

  Skärbräda 3 del ass. PE-plas
 • BBQ XL Skärbräda Ek Slim

  BBQ XL Skärbräda Ek Slim
  Lång skärbräda med dubbla handtag, tillverkad av solid ek. Den här stora skärbrädan har en slät sida som är perfekt som uppläggningsfat till frukostmackan eller som serveringsfat till ost och annan plockmat. Den andra sidan har utskurna skåror för som samlar upp vätska så som kött- eller fruktsaft. När skärbrädan inte används blir den en snygg inredningsdetalj om du hänger upp den. Skärbrädan är inoljad med druvkärnolja och bör oljas in regelbundet för att hålla extra länge.
 • InnovaGoods Saxkniv med Integrerad with Miniskärbräda

  InnovaGoods Saxkniv med Integrerad with Miniskärbräda
  Skär enkelt med  InnovaGoods Kitchen Cookware  saxkniv med integr...
 • Brödskrin med Skärbräda

  Brödskrin med Skärbräda
 • Skärbräda med hållare Grå 3-pack

  Skärbräda med hållare Grå 3-pack
  Praktiskt skärbrädeset från Eva Solo. Består av tre skärbrädor med varsin färg vilket gör det möjligt att använda skärbrädorna tillolika livsmedel t ex bröd, grönsaker och kött/fisk/fågel. Skärbrädorna kan torka åtskilda i hållaren av aluminium, så att bakterier inte överförs mellan dem.
 • Exxent Huggbräda Gummiträ 45cm x 30cm x 4cm

  Exxent Huggbräda Gummiträ 45cm x 30cm x 4cm
  Tjock huggbräda i gummiträ.En rejäl huggbräda är ett måste i varje kök! Mått: 45 cm x 30 cm x 4 cm.
 • Normann Copenhagen Part Cutting Board Snack

  Normann Copenhagen Part Cutting Board Snack
  Part skärbräda har ett enkelt och grafiskt uttryck. Det är tillverkat i ek vilket ger skärbrädan karaktär och en rustik känsla. Essensen bakom Part skärbrädan är att leverera dekoration och funktion i ett och därför består Part serien av skärbrädor till olika uppgifter.Part skärbräda behöver inte gömmas undan när den inte används då den är otroligt vacker och därmed blir en snygg inredningsdetalj.
 • Skärbräda Chop2Pot™ plus

  Skärbräda Chop2Pot™ plus
 • Continenta Skärbräda 48x36 cm Gummiträ

  Continenta Skärbräda 48x36 cm Gummiträ
  En väldigt vacker, ljus skärbräda tillverkad av gummiträ. Passar till uppskärning av både kött, grönsaker, bröd och som vackert serveringsfat. Storleken är 48 x 36 x 7.3 cm. Gummiträ får ej blötläggas och tål ej diskmaskin. Torka av med en fuktig trasa vid rengöring.
 • SNAP L, Skärbräda, eucalyptus grön

  SNAP L, Skärbräda, eucalyptus grön
  ...
 • Skärbräda 30x20 cm

  Skärbräda 30x20 cm
  Skärbräda från Teakhaus. Tillverkad av spillvirke från möbeltillverkning på FSC-certifierade plantage i Sydamerika. Träslaget teak är lämpligt för skärbrädor då det är väldigt skonsamt mot köksknivar. Materialet slår sig svårligen, repas inte lätt och har ett naturligt oljeinnehåll som är svagt antibakteriellt. Använd vid tillredning av olika råvaror eller för servering av bröd, ost m.m.
 • SNAP L, Skärbräda, rosa

  SNAP L, Skärbräda, rosa
  ...
 • Skärbräda Tapas_N 30 Natur 25x30 cm

  Skärbräda Tapas_N 30 Natur 25x30 cm
 • Skärbräda 46X15 cm Ändträ

  Skärbräda 46X15 cm Ändträ
  Skärbräda från Teakhaus. Tillverkad av spillvirke från möbeltillverkning på FSC-certifierade plantage i Sydamerika. Använd vid tillredning av olika råvaror eller för servering av bröd och ostar. Skärbrädan blir den där extra detaljen på bordet och fungerar lika bra som uppläggningsfat till exempelvis ost och kex.
 • Skärbräda, Sill

  Skärbräda, Sill
  Skärbräda från Almedahls.Design från 1955. 30x20 cm.
ileadileadilead