Skärbrädor för bättre matlagning

En bra skärbräda ska inte slita på kniven, vara hygienisk och många vill även att den ska vara estetiskt tilltalande, snygg! Design innefattar alla dessa egenskaper och här har vi plockat samman skärbrädor från flera olika tillverkare och nätbutiker.

Kategorier: Träskärbrädor | Plastskärbrädor | Brödskärbrädor | Slaktarblock

Populärt inom skärbrädor

 • Teakhaus - Skärbräda 51x35x6,4 cm Ändträ

  Teakhaus - Skärbräda 51x35x6,4 cm Ändträ
  Skärbräda från Teakhaus. Tillverkad av spillvirke från möbeltillverkning på FSC-certifierade plantage i Sydamerika. Använd vid tillredning av olika råvaror eller för servering av bröd och ostar. Skärbrädan blir den där extra detaljen på bordet.
 • Global - G-1005 Skärbräda stor

  Global - G-1005 Skärbräda stor
  Globals snygga och stilrena skärbrädor finns i två storlekar. De är tillverkade i livsmedelsklassad LD-PE-plast, vilket gör skärbrädorna skonsamma mot knivarnas egg och lätta att hålla rena. Skärbrädorna tar inte heller åt sig någon lukt. De praktiska handtagen är av förnicklat stål för att behålla den höga glansen.
 • Anders Petter - Stenfors Skärbräda Valnöt 42x26 cm

  Anders Petter - Stenfors Skärbräda Valnöt 42x26 cm
  Stenfors skärbräda från Anders Petter. En gedigen skärbräda i högkvalitativ amerikansk valnöt med naturligt vacker ådring. Kan även användas som uppläggningsfat till exempelvis bröd och olika ostar. När skärbrädan inte används är den en fin detalj på köksbänken.
 • Dalolinden Kockens Proffsskärbräda Plast 2x25x45cm

  Dalolinden Kockens Proffsskärbräda Plast 2x25x45cm
  En proffsskärbräda i kraftig plast som ligger stilla på köksbänken. En riktigt bra skärbräda är ett måste om man vill jobba på ett smidigt sätt i köket. Den stora fördelen med en skärbräda i plast är att den går att diska i maskin.

Fler tips på skärbrädor

 • Cutting board Louie M

  Cutting board Louie M
 • Joseph Joseph - Folio Skärbrädeset Large 4-pack Svart

  Joseph Joseph - Folio Skärbrädeset Large 4-pack Svart
  Från Joseph Joseph och serien Folio kommer fyra färgglada skärbrädor i slimmad, snygg förvaring. Tar minimalt med plats på din arbetsbänk och ger ett prydligt intryck, samtidigt som det är praktiskt. Fyra olika färger för att kunna skilja hackandet och skärandet av olika livsmedel åt. Smart design då de är placerade i en trappa så du enkelt når dem.
 • Global Skärbräda massiv ek 550x380x50mm

  Global Skärbräda massiv ek 550x380x50mm
  Ett globalt samarbete mellan stjärnkocken Edin Dzemat och Global ledde till framtagningen av en träskärbräda i Bosnisk silverek med sylvass kombination av funktion, design och kvalité. Skärbrädan har en mängd smarta funktioner; friktionsduk för att den inte ska glida, måttskala för snabb och jämn uppmätning, genomgående bultar att justera brädan med samt en träolja för att underhålla träet med. Brädan finns i tre storlekar.Material: Bosnisk silverek.
 • Food Pharmacy Skärbräda Liten

  Food Pharmacy Skärbräda Liten
  Vacker skärbräda i behändig storlek!Denna skärbräda från Food Pharmacy är enkel att förvara och storleken gör den även smidig att använda. Tillverkad i hållbart odlad ek är den FSC-märkt och du använder den alltid med gott samvete. Förutom att hacka, skära och förbereda mat på går det även utmärkt att använda den till servering. Skär upp det nybakta brödet, häll av smulorna och placera skärbrädan direkt på matbordet. Elegant, smidigt och praktiskt! Specifikationer:- Färg: Trä.- Material: Oljad ek.- Längd: 30 cm.- Bredd: 18 cm. - Höjd: 2 cm.- FSC-märkt och hållbart producerad! 
 • Skärbräda med handtag, 46x18 cm

  Skärbräda med handtag, 46x18 cm
  Skärbräda tillverkad i hållbar acasia.Mått: 46x18x2,5 cm
 • FF Skärbräda Bambu

  FF Skärbräda Bambu
 • ROCA Skärbräda, Ø 20 cm

  ROCA Skärbräda, Ø 20 cm
  Rund, stilren och matsäker skärbräda i sten. En mycket hållbar oc...
 • Joseph Joseph Cut&Carve skärbräda svart 37,5 cm

  Joseph Joseph Cut&Carve skärbräda svart 37,5 cm
  Dubellfunktionell skärbräda från Joseph Joseph. Cut&Carve skärbrädan har en slät sida till vanlig skivming och en sida med en praktisk kötthållare, som håller kötet på plats. Bägge skärbrädans sidor har en liten lutning så både brödsmulor och saft från kött och grönsaker samlas i den enda änden. Enkel att rengöra både i diskmaskin och för hand.Skärbrädam ligger säkert och stabilt på bordet. Som med de andra produkterna från Joseph Joseph är skärbrädan en mix av kvalitet, funktionalitet och läcker design.
 • Funktion Skärbräda set om 3 st Bambu

  Funktion Skärbräda set om 3 st Bambu
  Charmigt set med skärbrädor från kvalitetsmärket Funktion. Skärbrädorna är producerade av högkvalitativ bambu som är ett otroligt hållbart material. Tack vare skärbrädornas enkla och naturliga design går de även utmärkt att använda till servering av ost, kex och annat smått och gott. Eller varför inte ställa fram en skärbräda med nybakt bröd på för gästerna att avnjuta till middagen? Användningsområdena är många med detta set från Funktion.
 • Skagerak skärbräda teak 35x24 cm

  Skagerak skärbräda teak 35x24 cm
  Skagerak skärbräda teak 35x24 cm
 • Ironwood Gourmet - Skärbräda paddle liten

  Ironwood Gourmet - Skärbräda paddle liten
  Ironwood Gourmet serveringsbräda Paddle Board i akacia finns i tre olika modeller - rund, stor avlång och liten rektangulär.?Alla tre modellerna har ett praktiskt handtag som gör det smidigare att servera och med ett hål för enkel upphängning. Perfekta som serveringsbrädor för kallskuret, ost eller tapas.
 • Aida RAW Skärbräda Teak 37,5x17x1,5 cm.

  Aida RAW Skärbräda Teak 37,5x17x1,5 cm.
  En vacker och robust skärbräda som är både praktisk och mångsidig, samtidigt som den är dekorativ när den står framme. RAW skärbrädan finns i sju olika storlekar: 43x19x1,5 cm., 32x24x2 cm., 32x15x1,5 cm., 40x30x2 cm., 37,5x17x1,5 cm., 32x22x1,5 cm. og 50x14x1,5 cm.Skärbrädan är tillverkad av teak, vilket är ett vackert och robust högkvalitets material. Materialet Teak är CSR-godkänt. Dessutom är det nästa omöjligt att slita ut så länge man behandlar det korrekt. Det får aldrig köras i diskmaskin, utan rengör den för hand. Låt trät torka helt, innan du lägger den på plats. Börjar den lukta dåligt använder du grovt salt och en citron, och olja regelbundet in den med en födogodkändolja.
 • Scottish Made - Skärbräda Ek Cheese Wine & Friends 30x20 cm

  Scottish Made - Skärbräda Ek Cheese Wine & Friends 30x20 cm
  Graverad serveringsbräda i lokalt odlad skotsk ek, handgjord av Scottish Made. Brickan blir ett lyxigt inslag i dukningen och är perfekt som ostbricka eller till andra godsaker. Varje bricka är unik eftersom tillverkningen sker för hand.
 • Naturally Med - Set Skärbräda och Ostkniv

  Naturally Med - Set Skärbräda och Ostkniv
  Olivträd växer mycket långsamt så träet som Naturally Med använder för att producera sina skärbrädor, skålar och redskap kan vara upp till 300 år gammalt. I deras omfattande serverings- och köksutbud hittar du allt från skärbrädor, serveringsskedar, spatlar och slevar – allt i finaste olivträ.
 • Continenta Skärbräda i Akacia

  Continenta Skärbräda i Akacia
  Dekorera köket med denna vackra skärbräda från Continenta. Den funktionella skärbrädan är tillverkad i vackert, mörkt akaciaträ från äldre träd som blivit hållbart odlade. Ytan är inoljad, vilket skyddar den naturliga ytan. Skärbrädan kan användas på bägge sidor och har praktiska, integrerade grepp i sidorna, vilket gör hanteringen extra lätt.Vi rekommenderar att du förvarar skärbrädan torrt och rengör den med en fuktig trasa.
 • Skärbräda Terrazzo Vit och Svart

  Skärbräda Terrazzo Vit och Svart
 • Ironwood Gourmet - Skärbräda sapwood

  Ironwood Gourmet - Skärbräda sapwood
  En skärbräda som tillverkats av både ljust och mörkt akaciaträ vilket ger den en vacker lyster och variation i utseendet.
 • Fiskars - Functional Form Skärbräda

  Fiskars - Functional Form Skärbräda
  Functional Form skärbräda från Fiskars är en praktisk, dubbelsidig skärbräda tillverkad i Bambu. Ena sidan har skåror vilket gör att när du skär bröd samlas smulorna praktiskt i skårorna. Andra sidan är slät och passar till alla andra former av livsmedel. Fiskars serie Functional Form ger dig praktiska lösningar för vardagligt bruk i köket. Produkterna är tillverkade för att vara lätta att använda, enkla att rengöra och smidiga att förvara. I Functional Form sortimentet hittar du ett brett utbud av knivar, saxar, bestick och köksredskap.
 • Mopita - Mezzopieno Skärbräda C

  Mopita - Mezzopieno Skärbräda C
  Från italienska Mopita kommer denna snygga skärbräda i askträ. Ask är ett perfekt träslag för skärbrädor på grund av dess hållbarhet, hårdhet samt dess slitstyrka. Tillsammans med metallhandtaget är träet format som en flaska vilket ger skärbrädan ett charmigt utseende. Även mycket praktiskt eftersom den då blir lätt att hänga upp. Passar utmärkt till att servera t. ex. ost och charkuterier. Väldigt snygg att kombinera med andra skärbrädor från Mopita.
 • FF skärbräda i bambu med brödkniv

  FF skärbräda i bambu med brödkniv
  1. Brödskärbräda med galler för smulor. 2. Långt, tandat knivblad som passar perfekt för att skära bröd med hård skorpa.
 • Marlin Skärbräd Thick board

  Marlin Skärbräd Thick board
 • Gynning Design - Skärbräda Slice of Life 29,5x19,5 cm

  Gynning Design - Skärbräda Slice of Life 29,5x19,5 cm
  Färggrann skärbräda ur Carolina Gynnings serie Slice of Life som blir en dekorativ inredningsdetalj i köket. Skärbrädan är även perfekt att servera snittar eller andra godsaker på. Skärbrädan är svensktillverkad och har en skyddande blank melaminyta och tillverkas av individuella ark av FSC-märkt MDF. Värmetålig upp till 130°C. Carolina Gynnings motiv är frilagda från hennes populära konstverk, vilka speglar kvinnor hon mött eller som lever inom henne. Alla verk är namngivna, vilket vittnar om Carolinas personliga engagemang i målningarna. Bruksföremålen med hennes konst gör sig perfekt till bjudningar eller till vardags, och kommer bli en stor favorit. Perfekta presenten att köpa till studenten, födelsedagen eller andra stora tillfällen.
 • Joseph Joseph Index Bambu Skärbrädor 3 st.

  Joseph Joseph Index Bambu Skärbrädor 3 st.
  Med Index skärbrädorna från Joseph Joseph får du en enkel fördelning av vilken skärbräda som används till vilka matvaror och reducerar därför kryddkontamineringen av matvarorna. Designen är super enkelt och skärbrädorna är tillverkade av naturligt och hållbart bambu och är utrustande med små metall flärpar som kategoriserar brädorna. Ett enkelt och funktionellt sätt att förvara dina skärbrädor på, med ett stiligt utseende som passar varje kök.
 • Zassenhaus - Skärbräda 30x21 cm Olivträ

  Zassenhaus - Skärbräda 30x21 cm Olivträ
  Vacker skärbräda i olivträ som a¨ven passar utma¨rkt som serveringsfat. Med den här ska¨rbra¨dan har Zassenhaus fo¨rla¨ngt olivträdets existens, eftersom trädet nyttjas först när det inte längre bär frukt.
 • Pebble skärbräda 44 cm Ek

  Pebble skärbräda 44 cm Ek
  Pebble skärbräda 44 cm Ek
 • Joseph Joseph - Index Skärbrädeset Regular 4-pack Silver

  Joseph Joseph - Index Skärbrädeset Regular 4-pack Silver
  Med Index skärbrädor från Joseph Joseph håller du koll på dina skärbrädor, både under matlagningen och då de inte används. Setet innehåller 4 skärbrädor i olika färgkodning och etiketter som tydligt kategoriserar skärbrädorna för grönsaker, fisk, rått kött och tillagad mat. På så sätt blir matlagningen mer hygienisk och du slipper kontaminering av dina råvaror. Skärbrädorna tål diskmaskin. Alla skärbrädor har gummifötter på undersidan för att de ska ligga still på köksbänken. Ett praktiskt och stilrent ställ medföljer.
 • Andersen Furniture U3 Skärbräda 46 x 24 cm Medium Oak

  Andersen Furniture U3 Skärbräda 46 x 24 cm Medium Oak
  Smart skärbräda i ek! Med en smart design och unik personlighet kommer denna skärbräda garanterat göra matlagningen lite smidigare elegantare. Produktionen i ek medför höga halter av garvsyra vilket gör skärbrädan antibakteriell och utmärkt till livsmedel. Det smarta fingerhålet gör den lätt att hantera och att den går att hänga upp på väggen för smidigt förvaring. Detta är en skärbräda att lita på! Danska Andersen tror på det extraordinära och på att äkta hantverk tillverkas med hjärtat. Deras passion för hantverk har funnits i över 100 år, och med skärbrädan visar de att även hemmets mindre tillbehör förtjänar en egen personlighet. Utmärkt för dig som är på jakt efter det där lilla extra!   Specifikationer:- Färg: Ek. - Material: Ek.- Längd: 46 cm.- Bredd: 24 cm. - Diskmaskin: Nej.   
 • Skärbräda i björk

  Skärbräda i björk
 • Wild Meadow Skärbräda 15x24 cm Vit

  Wild Meadow Skärbräda 15x24 cm Vit
 • Global - G-1004 Skärbräda liten

  Global - G-1004 Skärbräda liten
  Globals snygga och stilrena skärbrädor finns i två storlekar. De är tillverkade i livsmedelsklassad LD-PE-plast, vilket gör skärbrädorna skonsamma mot knivarnas egg och lätta att hålla rena. Skärbrädorna tar inte heller åt sig någon lukt. De praktiska handtagen är av förnicklat stål för att behålla den höga glansen.
 • Sous Vide skärbräda 13x70 cm

  Sous Vide skärbräda 13x70 cm
  Sous Vide skärbräda 13x70 cm
 • Skärbräda Libby Stor

  Skärbräda Libby Stor
 • Teakhaus - Skärbräda 46x35 cm med ränna

  Teakhaus - Skärbräda 46x35 cm med ränna
  Skärbräda från Teakhaus. Tillverkad av spillvirke från möbeltillverkning på FSC-certifierade plantage i Sydamerika. Träslaget teak är lämpligt för skärbrädor då det är väldigt skonsamt mot köksknivar. Materialet slår sig svårligen, repas inte lätt och har ett naturligt oljeinnehåll som är svagt antibakteriellt. Använd vid tillredning av olika råvaror eller för servering av bröd, ost m.m.
 • Global G-1004 skärbräda liten svart plast

  Global G-1004 skärbräda liten svart plast
  Global G-1004 skärbräda liten svart plast
 • Cut & Serve circle rund skärbräda S Valnöt

  Cut & Serve circle rund skärbräda S Valnöt
  Cut & Serve circle rund skärbräda S Valnöt
 • Mikey skärbräda 40x17 cm Grå

  Mikey skärbräda 40x17 cm Grå
  Mikey skärbräda 40x17 cm Grå
 • Skärbräda Akacia, Ø45 cm

  Skärbräda Akacia, Ø45 cm
  Denna läckra och kvalitetsrika skärbräda från Nicolas Vahé passar perfekt när du ska skära kött eller vill servera ett överdådigt fat med tapas till dina nära och kära. Den härliga skärbrädan heter Meat och har en diameter på 45 cm och en höjd på 3 cm. Den är tillverkad i akaciaträ, vilket är ett slitstarkt material som håller i många år. Den varma färgen och det rustika utseendet gör att Meat också fungerar som ett vackert dekorativt element i köket
 • Global - G-1007 Skärbräda i ek 55x38 cm

  Global - G-1007 Skärbräda i ek 55x38 cm
  Ett globalt samarbete mellan stjärnkocken Edin Dzemat och Global ledde till framtagningen av en träskärbräda i Bosnisk silverek med sylvass kombination av funktion, design och kvalitet. Skärbrädan har en mängd smarta funktioner; friktionsduk för att den inte ska glida, måttskala för snabb och jämn uppmätning, genomgående bultar att justera brädan med, samt en träolja för att underhålla träet med. Brädan finns i tre storlekar.
 • Tasty Skärbräda/Serveringsbricka Grå

  Tasty Skärbräda/Serveringsbricka Grå
 • Arabia - SÅLD Skärbräda Valencia

  Arabia - SÅLD Skärbräda Valencia
  Skärbräda ur serien Valencia formgiven av Ulla Procopé för Arabia. Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Joseph Joseph Folio skärbräde-set i stål/svart

  Joseph Joseph Folio skärbräde-set i stål/svart
  Detta skärbrädeset från Joseph Joseph bjuder på en organiserade förvaring i en elegant design. Den slanka förvaringshållaren har tidnings- och katalog inspirerat utseende. Hållaren är tillverkad av rostfritt stål och varje skärbräda har också ett handtag i stål. Varje skärbräda har även glidfria fötter. Det är ordentligt med avstånd mellan de 4 skärbrädorna så att luften lätt kan cirkulera. Färgfördelningen är praktisk om du inte vill använda samma skärbräda till olika skäruppgifter. Skärbrädorna är dubbelsidiga och finns i mängd olika storlekar och utgåvor från Joseph Joseph.
 • Naturally Med - Skärbräda Oliv hjärta 21 cm

  Naturally Med - Skärbräda Oliv hjärta 21 cm
  Servera en romantisk frukost med denna hjärtformade skärbräda i en varm färg. Använd även som en kärleksfull ostbricka. Olivträ är ett hållbart material som med rätt omhändertagning blir en kär vän i köket. Ett underbart tillskott till hemmet och utmärkt att ge som bröllopspresent.
 • Skärbräda 35x26 cm Vit

  Skärbräda 35x26 cm Vit
 • Skärbräda med grepp 38x21 cm

  Skärbräda med grepp 38x21 cm
 • Brödskärbräda Bok 40x26x2 cm

  Brödskärbräda Bok 40x26x2 cm
 • Gynning Design - Skärbräda Looking For You 29,5x19,5 cm

  Gynning Design - Skärbräda Looking For You 29,5x19,5 cm
  Svartvit skärbräda ur Carolina Gynnings serie Looking For Your som blir en dekorativ inredningsdetalj i köket. Skärbrädan är även perfekt att servera snittar eller andra godsaker på. Skärbrädan är svensktillverkad och har en skyddande blank melaminyta och tillverkas av individuella ark av FSC-märkt MDF. Värmetålig upp till 130°C. Carolina Gynnings motiv är frilagda från hennes populära konstverk, vilka speglar kvinnor hon mött eller som lever inom henne. Alla verk är namngivna, vilket vittnar om Carolinas personliga engagemang i målningarna. Bruksföremålen med hennes konst gör sig perfekt till bjudningar eller till vardags, och kommer bli en stor favorit. Perfekta presenten att köpa till studenten, födelsedagen eller andra stora tillfällen.
 • Teakhaus - Skärbräda 25x16 cm rundad

  Teakhaus - Skärbräda 25x16 cm rundad
  Skärbräda från Teakhaus. Tillverkad av spillvirke från möbeltillverkning på FSC-certifierade plantage i Sydamerika. Träslaget teak är lämpligt för skärbrädor då det är väldigt skonsamt mot köksknivar. Materialet slår sig svårligen, repas inte lätt och har ett naturligt oljeinnehåll som är svagt antibakteriellt. Använd vid tillredning av olika råvaror eller för servering av bröd, ost m.m.
 • Skärbräda 2-pack Snap S

  Skärbräda 2-pack Snap S
  Praktisk, vikbar skärbräda som gör det möjligt att hacka grönsaker, frukt, kött och annat och sedan på ett smart sätt flytta dina råvaror från skärbrädan till en skål eller gryta. Den vikbara skärbrädan sparar även plats i ditt kök. Tillverkad i 100% återvinningsbar och giftfri thermoplast.Mått: 33,1x16,6x0,5 cm
ilead