Märken på skärbrädor

Skärbrädor för bättre matlagning

En bra skärbräda ska inte slita på kniven, vara hygienisk och många vill även att den ska vara estetiskt tilltalande, snygg! Design innefattar alla dessa egenskaper och här har vi plockat samman skärbrädor från flera olika tillverkare och nätbutiker.

Kategorier: Skärbrädor i trä | Skärbrädor i plast | Brödskärbrädor

 • Architec Skärbräda Gripper Vit 28 x 20 cm

  Award-vinnande design, Architec strävar konstant efter att göra roliga och innovativa köksredskap, och denna Gripper Skärbrädan är inget undantag. Tack vare de små fötterna under brädan står den extremt stabild på arbetsytan så du slipper för att den glider runt medan du använder den. Gripper finns i flera roliga färger så du kan hitta den som du tycker passar bäst in i ditt kök, varför inte kombinera några färger för att liva upp ditt kök lite. Tål självklart diskmaskin.
 • Epicurean Skärbräda gris muskot 42 cm

  Epicurean Skärbräda gris muskot 42 cm från Epicurean
 • T&G Woodware Surf Board Skärbräda Small

  T&G Woodware Surf Board Skärbräda Small från T&G Woodware
 • Stelton Twin Serveringsbricka Medium

  En snygg serveringsbräda i bambu och skiffer. Brädan är tillverkad i bambu med en snygg inbyggd skifferplatta i den smala delen. Detta gör brädan optimal för mindre varma rätter samt för servering av ost och korvar. Använd brädan till att skära och servera direkt vid middagsbordet. Då brädan är tillverkad i bambu kommer den bara bli vackrare desto mer du använder den. Serveringsbrädan finns även i en större version.Design: Maria Berntsen.Material: Bambu, Skiffer.Längd: 34 cm.Bredd: 18 cm.Höjd: 2,5 cm.
 • Joseph Joseph Index steel 100 Box med 4 st skärbrädor Stor

  Joseph Joseph har tagit fram en exklusiv serie med köksredskap som man kallar "100 Collection". Kollektionen innebär produkter med en elegant framtoning i rostfritt och svart. 4 st skärbrädor med olika märkningar: "Fisk", "Kött", "Tillagad mat", "Grönsaker". Mått på skärbrädorna: 34 cm x 24 cm.Lätta att torka av.Skärbrädorna går att diska i diskmaskin i översta korgen.Boxen går inte att diska i diskmaskin.
 • Architec Skärbräda Gripper Grön 28 x 20 cm

  En snygg och innovativ skärbräda från Arcitec. Architec vill vara nyskapande och tillverka roliga och funktionella verktyg till köket. Denna smarta skärbräda med små "fötter" på undersidan står stadigt på arbetsytan så du kan jobba i köket utan problem. Självklart är den diskmaskinvänlig så du enkelt kan rengöra den och använda den igen. Finns i flera färger och storlekar.
 • Skärbräda i kraftig plast, 45 x 30 cm, flera färger

  Skärbrädor i plast med hög densitet, vilket gör att de är tyngre och rejälare än andra plastskärbrädor. Skärbrädorna är ca. 1,3 cm tjocka. En ställning liknande den på bilden kan hittas här: kitchenlab.se/produkt/skarbradsstallning-rostfritt-stal/
 • Zassenhaus Skärbräda Oliv oregelbunden 29x18cm oliv

  Zassenhaus Skärbräda Oliv oregelbunden 29x18cm oliv från Zassenhaus
 • Teakhaus Skärbräda/Serveringsbräda med Handtag 51 x 35,5 x 6 cm

  En vacker och grov skärbräda från Teakhaus. Skärbrädan har en skåra för att sätta en skål mot vilket gör det enkelt att fösa över alla ingredienser till en serveringsskål eller gryta. Skärbrädans robusta ändträ-konstruktion av teak kommer att hålla dina knivar vassa och skärytan vacker i många år framöver. Skärbrädan har även två handtag på varje sida vilket gör den lätt att hantera. Mått: 51 x 35,5 x 6 cm
 • Zassenhaus Skärbräda Flexibel 29 x 19 Grå 2 pack

  Grå flexibel skärbräda i plast från Zassenhaus. Har precis som Zassenhaus andra produkter en rad fördelar, så som att den är lättvättad (går lika bra att tvätta i diskmaskin som för hand).Skärbrädorna är tillverkad av högtryckspolyeten (PE 500) och är därför mycket tåliga och tar ej åt sig smak eller lukt. De har även ett halkskydd på undersidan så att de ligger stadigt. Mått: 29 x 19 x 0,2 cm.
 • Sagaform Skärbräda Taste

  Sagaform Skärbräda Taste från Sagaform
 • Legnoart BAY OF TASTE Skärbräda 37x28x2 cm

  Legnoart BAY OF TASTE Skärbräda 37x28x2 cm från Legnoart
 • Zassenhaus Skärbräda med Handtag Olivträ 26 cm

  26 cm mäter denna läckra skärbräda från Zassenhaus. Skärbrädan med handtag är tillverkad i olivträ, vilket är ett väldigt hårt material. Fungerar också som uppläggningsfat. Försedd med en ögla i handtaget så att du kan hänga skärbrädan på väggen när den inte används.Mått: 26x12x0,9 cmMaterial: Oliv
 • Ironwood Gourmet Skärbräda Big Catch

  En rejäl skärbräda med en praktisk ränna och hålighet för uppsamling av vätska och smulor. Skärbrädan ska aldrig diskas i maskin eller blötläggas utan endast diskas för hand, och då under varmt vatten. Låt sedan brickan torka, för att sedan applicera Ironwood Gourmet Butcher Block oil för att förlänga livslängden av träet. Innan första användningen är det även lämpligt att smörja in träet med oljan och låta den dra in ordentligt. Längd: 38 cmBredd: 26,7 cmHöjd: 3,2 cmMaterial: Akacia
 • Skärbräda 49x25cm vit

  Plast. Tjocklek 2 cm.
 • Skärbräda i teak - Scandinavian Home

  Skärbräda i massiv teak med handtag 30x20x4 cm
 • Typhoon Skärbräda ändträ

  Typhoon skärbräda ändträ ett slaktarblock som sticker utEn rejält tungt block! Styrkan bakom den här skärbrädan ligger i konstruktionen med ändträ. Det ger en yta som är hård nog att hålla länge men samtidigt skonsam mot dina köksknivars eggar. Huggblocket är inoljat vilket ger en snygg finish och samtidigt lyfter fram den naturliga utseendet av det gummiträ som det är tillverkat av.  Tack vare de gummiklädda fötterna så står eller ligger den mycket stabilt.Längd: 44 cmBredd: 34 cmHöjd: 4,5 cm (7 cm med fötterna)
 • Galzone Skärbräda med skåra Bambu 40x30 cm

  Galzone Skärbräda med skåra Bambu 40x30 cm från Galzone
 • Exxent träskärbräda björk

  Exxent träskärbräda björk är en skandinaviskt snygg skärbrädaEn stilren och praktisk skärbräda tillverkad i ljus björk från Exxent. Tjockleken på dryga 2 cm gör att skärbrädan inte blir tung men fortfarande väldigt användbar. En träskärbräda är många gånger snyggare än en i plast dock bör man tänka på att ta hand om den på rätt sätt. Aldrig köra den i diskmaskin till exempel. Att blötlägga den är också något som bör undvikas. Varmt vatten, diskmedel och en mjuk svamp blir dock bra. Brädan mäter 40 x 30 cm.Exxents produktsortiment är synonymt med stilren, funktionell, svensk design och kvalitet. De är rejäla och tåliga för att klara det höga tempot och den tuffa vardagen i ett professionellt kök. Något som gjort Exxent till en favorit hos många kockar.
 • Ironwood Gourmet Serveringsbricka Stor 35 cm

  Serveringsbricka i akaciaträ från Ironwood Gourmet.Ironwood Gourmet är en kollektion av olika köksprodukter i trä. Produkterna är tillverkade av miljövänliga och förnybara material. Träslaget är Akacia är ett miljövänligt lövträd som odlas i hela Sydostasien för användning till möbler och husgeråd. Den unika egenskapen hos Akacia är att träet ändrar färg och lyster i olika förhållanden, vilket innebär att träet kan skimra från ljust till mörkbrunt.Brickan passar perfekt för kallskuret eller att servera tapas på.Material: Akacia. Mått: 35,5 cm. (52 cm med handtaget) x 20 x 1,2 cm.Bästa sättet att ta hand om materialet är att diska i varmt vatten och inte blötlägga. Låta träet torka för hand eller torka fritt. Trä ska aldrig diskas i diskmaskin. Träet mår som bästa av att du regelbundet smörjer in brädan i olja. Innan förts användningen är det lämpligt att applicera olja på och låt den dra i ordentligt. 
 • Skärbräda 46x35 cm med ränna

  Skärbräda från Teakhaus. Tillverkad av spillvirke från möbeltillverkning på FSC-certifierade plantage i Sydamerika. Träslaget teak är lämpligt för skärbrädor då det är väldigt skonsamt mot köksknivar. Materialet slår sig svårligen, repas inte lätt och har ett naturligt oljeinnehåll som är svagt antibakteriellt. Använd vid tillredning av olika råvaror eller för servering av bröd, ost m.m.
 • Klippans Yllefabrik Coconut skärbräda

  Klippans Yllefabrik Coconut skärbräda från Klippans Yllefabrik
 • Funktion Skärbräda 3 st bambu

  Funktion Skärbräda 3 st bambu från Funktion
 • MUUBS Skärbräda The long Natur Ny Teak 70x20x2,5 cm

  MUUBS Skärbräda The long Natur Ny Teak 70x20x2,5 cm från MUUBS
 • Skärbräda med låda 48x32x6 cm - Continenta

  Riktigt rejäl och praktisk skärbräda i gummiträ från Continenta. Skärbrädan är 6 cm tjock och har en utdragbar låda i rostfritt stål som kan användas till att samla upp sådant som är skuret eller för att samla ihop det som ska slängas. Tillverkad av ändträ, som har en fantastisk förmåga att läka ihop skärspår och därigenom garanterar en lång livslängd. Mått: 48x32x6 cm Material: Gummiträ
 • Almedahls Sill Skärbräda 30x20 cm

  Almedahls Sill Skärbräda 30x20 cm från Almedahls
 • Rosti Plastskärbrädor 2-pack Retro Grön

  Två pack med plastskärbrädor i rejäl kvalitet och ett praktiskt upphängnings hål.Har en rugglig yta för att vara så skonsam som möjligt mot knivarna, baksidan har en antiglid yta.Lukt och smak fastnar inte. Tål maskindisk upp till 65 grader.Mått: 28,5x20x1 cm 36x23,5x1 cm.BPA-fri. 
 • Exxent Skärbräda 35x26cm, vit

  Exxent Skärbräda 35x26cm, vit från Exxent
 • Backaryd Skärbräda i bambu 30x46 cm

  Backaryd bambuskärbräda från Anders Petter. Materialet bambu är hygienisk och är skonsam mot din kniv. Använd även skärbrädan som uppläggningsfat för t ex olika ostar och charkuterier. Finns även i en större storlek i sammas serie.
 • Skärbräda 61x46x3,8 cm Ändträ

  Skärbräda från Teakhaus. Tillverkad av spillvirke från möbeltillverkning på FSC-certifierade plantage i Sydamerika. Använd vid tillredning av olika råvaror eller för servering av bröd och ostar. Skärbrädan blir den där extra detaljen på bordet.
 • Eva Solo Träskärbräda ek 38x26 Nordic k

  Eva Solo Träskärbräda ek 38x26 Nordic k från Eva Solo
 • Zassenhaus Skärbräda Mango 40 x 20 cm Trä

  Skärbrädan är tillverkad av trä. Passar utmärkt vid förberedning av matlagning, underlägg till varma grytor eller varför inte använda brädan direkt vid serveringen.
 • Skärbräda/Serverigsbricka Essentials Stor

  59x16,5x1,5cmBambuMason Cash's design har blivit en tidlös klassiker. Originalet har använts i både hemmakök och bland proffs ända sedan starten 1901.
 • Träolja

  En olja för skärbrädor och serveringsbrickor i trä bestående av mineral- och apelsinolja.Innehåller ett naturligt antibakteriellt ämne. Rymmer 236 ml.
 • Almedahls Picknick Dill Skärbräda 30x20 cm

  Almedahls Picknick Dill Skärbräda 30x20 cm från Almedahls
 • Claus Holm Skärbräda plast 37x25cm

  Claus Holm Skärbräda plast 37x25cm från Claus Holm
 • Morberg Skärbräda Stor Ek

  Gedigen skärbräda i det tåliga materialet Ek från Morberg. Brädan fungerar lika bra som ostbricka eller uppläggningsfat. Ingår i Per Morbergs kökskollektion.   Mått 48x32x3,5 cm.  Tål ej maskindisk.  
 • IB Laursen Rektangulär Skärbräda 15cm x 31cm Mango

  Mango är ett tropiskt träslag, hårt och kompakt liksom teak, mahogny och akacia, lämpar sig väl för köksprodukter, träslaget har en tät yta som inte bildar bakteriefickor.Mangoträden växer under 20 år och blir upp till 30 meter höga med en stambredd på 1 meter, när trädet nått sin maxhöjd slutar det producera frukt och blir då ersatt av ett nytt träd av Mangofruktodlarna, träslaget skiftar i många färger och fina ådringar, ingen bit är den andra lik. I kalla, torra klimat bör träslaget oljas för att inte spricka.  Bredd: 15 cmLängd: 31 cmHöjd: 1,5 cm 
 • Legnoart CHEF'S PLACE Skärbräda 37x28x4 cm

  Legnoart CHEF'S PLACE Skärbräda 37x28x4 cm från Legnoart
 • Ernst Kirchsteiger Bakbord i trä 80x60x7,5

  Ernst Kirchsteiger Bakbord i trä 80x60x7,5 från Ernst Kirchsteiger
 • Claus Holm Skärbräda plast 44x30cm HOLM

  Claus Holm Skärbräda plast 44x30cm HOLM från Claus Holm
 • Skärbräda, gummiträ, 40x30x7,3 cm

  Skärbräda, gummiträ, 40x30x7,3 cm
 • Skärbräda 30,5x23 cm Svart träfiber

  Skärbräda gjord av träfibrer. Skonsam mot knivarnas egg men ändå hygienisk och kan diskas i maskin. Vändbar och tål värme upp till 185°.
 • BoosBlocks Skärbrädekräm 225 ml

  Med Boos Board Cream Skärbrädekräm förlänger du livslängden på din skärbräda av trä. Vi rekommenderar att du oljar in din skärbräda var 3-4 vecka. Det går också utmärkt att använda krämen till köksbänkar och köksredskap av trä. Applicera krämen på din skärbräda och massera in den ordentligt. Låt verka över natten och torka sedan bort överflödig kräm med en pappershandduk.Krämen kan kombineras med Boos Mystery Oil och då rekommenderar vi att du börjar med att olja in skärbrädan med Boos Mystery Oil för att sedan applicera ett lager med Boos Board Cream.Krämen är livsmedelsgodkänd och består av naturligt oblekt bivax och mineralolja.Volym: 148 ml.
 • Klippans Yllefabrik Viola skärbräda

  Klippans Yllefabrik Viola skärbräda från Klippans Yllefabrik
 • RigTig By Stelton Frame Skärbräda med Uppsamlingsbricka Ljus Grå

  En praktisk och snygg skärbräda från RigTig By Stelton. Skärbrädan har en uppsamlingsbricka i plast som gör det enkelt att avskilja det som man vill använda i matlagningen och det som man vill slänga.Mått: 2,5(H) x 24,5 x 35,5 cm.Material: Oljat rubberwood.
 • A Simple Mess Skärbräda 50 x 19 x 1.5 cm Akacia

  Skärbrädan Dagny gjord i Akacia. Det är den danska formgivaren Louise Dorph som står bakom varumärket A Simple Mess. Använd skärbrädan i köket till att skära upp dina frukter och grönsaker men den är även vacker att servera tilltugg på.
 • Nicolas Vahé Tapasskärbräda 14x60 cm

  En vacker tapasskärbräda från Nicolas Vahé tillverkad i acasiaträ. Skillnaden mellan en tapasskärbräda och en vanlig skärbräda är att denna är lång och smal och väldigt fin att servera på. Med hjälp av denna skär du upp allt ditt tapastillbehör med enkelhet.
 • HOLM Skärbräda Plast 29x20 cm Svart

  En skärbräda i plast från HOLM med kanter är av grått gummi. Skärbrädan är tillverkad med en skäryta av PP plast och kant av TPE gummi. Den halksäkra änden gör att brädan ligger stabilt på bordet. Den är även försedd med saftränder. Skärbrädans mått är 29x20 cm. Finns i tre storlekar.
 • Dorre Skärbräda akaciaträ med handtag 29*15 cm

  Dorre Skärbräda akaciaträ med handtag 29*15 cm från Dorre
 • Zassenhaus Hackblock massiv bok 45 x 30 x 4,5 cm

  Stort och massivt hackblock i bok som står stadigt på gummifötter.Mått: 45 x 30 x 4,5 cm
 • Global Skärbräda, 26x16 cm

  Global Skärbräda, 26x16 cm från Global