Märken på skärbrädor

Skärbrädor för bättre matlagning

En bra skärbräda ska inte slita på kniven, vara hygienisk och många vill även att den ska vara estetiskt tilltalande, snygg! Design innefattar alla dessa egenskaper och här har vi plockat samman skärbrädor från flera olika tillverkare och nätbutiker.

Kategorier: Skärbrädor i trä | Skärbrädor i plast | Brödskärbrädor

Populärt inom skärbrädor

 • Stenfors Skärbräda Ek 46x36x4 cm

  En massiv skärbräda i ek/ändträ med gummifötter som gör att den står stadigt mot underlaget. Skärbrädan passar även bra till servering av till exempel ostar eller plockmat.
 • Dalolinden Kockens Proffsskärbräda Plast 2x30x60cm

  En proffsskärbräda i kraftig plast som ligger stilla på köksbänken. En riktigt bra skärbräda är ett måste om man vill jobba på ett smidigt sätt i köket.Den stora fördelen med en skärbräda i plast är att den går att diska i maskin. Rundade kanter. Storlek 2 x 30 x 60 cm.
 • IB Laursen Skärbräda Olivia Unika Olivträ

  Olivträ är ett vackert och hårt träslag, Den naturliga oljan i träet hindrar skärbrädan från att torka ut och fungerar antibakteriellt.Alla skärbrädorna är unika till utseende och form.Bredd: 14 cmLängd: 30 cm 
 • Skärbräda 51x35x6,4 cm Ändträ

  Skärbräda från Teakhaus. Tillverkad av spillvirke från möbeltillverkning på FSC-certifierade plantage i Sydamerika. Använd vid tillredning av olika råvaror eller för servering av bröd och ostar. Skärbrädan blir den där extra detaljen på bordet.

Fler tips på skärbrädor

 • Global Skärbräda 36,5 x 26,5 cm

  Global Skärbräda 36,5 x 26,5 cm från Global
 • G-1007 Skärbräda i ek 55x38 cm

  Ett globalt samarbete mellan stjärnkocken Edin Dzemat och Global ledde till framtagningen av en träskärbräda i Bosnisk silverek med sylvass kombination av funktion, design och kvalitet. Skärbrädan har en mängd smarta funktioner; friktionsduk för att den inte ska glida, måttskala för snabb och jämn uppmätning, genomgående bultar att justera brädan med, samt en träolja för att underhålla träet med. Brädan finns i tre storlekar.
 • Architec Skärbräda Gripper Röd 28 x 20 cm

  Architec strävar efter att inte bara göra funktionella köksredskap, utan också innovativa sådana med en snygg och lite rolig design! Det är lätt att känna igen Achitecs produkter på deras härliga färger och unika design. Denna OriginalGripper skärbrädan kommer med praktiska små fötter på undersidan av brädan för att ge dig en stabil användning. Gripper finns i flera roliga färger!
 • Skärbräda 30*30*4cm i ändträ bok - Eppicotispai

  Kvadratisk skärbräda i ändträ av bok. Storlek: 30 x 30 x 4 cm
 • Zwilling Skärbräda Träfibrer Svart 380x280x6,5mm

  En tidlös svart skärbräda från Zwilling. Designad av Zwilling J.A. Henckels. Skärbrädan är tillverkad av träfiber. Skärbrädan kan användas på båda sidor för att hacka och skära alla typer av matvaror som kött, fisk, grönsaker, frukt och bröd.Mått: 380 x 280 x 6,5 mm
 • Zassenhaus Skärbräda med Handtag Mangoträ 46 cm

  Av mangoträd som inte längre bär frukt har Zassenhaus tillverkat eleganta och slitstarka skärbrädor. Skärbrädan mäter 46 cm och är försedd med ett handtag som har ett tjusigt snöre, så att du enkelt kan hänga upp skärbrädan när du inte använder den.Passar även som serveringsfat.Material: MangoMått: 46x19x2,5 cm 
 • Skärbräda Bröd 42 cm Rubberwood

  Vacker och praktisk brödskärbräda med avtagbart galler vilket gör att man lätt kan tömma ur smulor. Materialet Rubberwood krymper inte och har bra elasticitet.
 • Almedahls Skärbräda Frisco

  En vacker skärbräda i mönstret Frisco, designat av den välkända textildesignern Marianne Westman.Mariannne Westman ritade mönstret Frisco 1952, dess stilrena linjer står sig än idag. Mått: 36,5x12 cmMaterial: TräfiberHanddisk 
 • Napoleon Skärbräda PRO 45x32

  Napoleon Skärbräda PRO 4532 har två uppsamlingsskålar Det här är en träskärbräda vi gillar. Den är tillverkad i trä vilket är bra eggarna på dina köksknivar. Den är lagom stor vilket gör&hellip:
 • Oval skärbräda i ändträ av ek

  Otroligt gediget hantverk, en riktigt fin handgjord skärbräda i ändträ av finaste gammelek. Spännband i rostfri plåt. Mått ca 40x25x5 cm.
 • Skärbräda 25x16 cm rundad

  Skärbräda från Teakhaus. Tillverkad av spillvirke från möbeltillverkning på FSC-certifierade plantage i Sydamerika. Träslaget teak är lämpligt för skärbrädor då det är väldigt skonsamt mot köksknivar. Materialet slår sig svårligen, repas inte lätt och har ett naturligt oljeinnehåll som är svagt antibakteriellt. Använd vid tillredning av olika råvaror eller för servering av bröd, ost m.m.
 • Exxent skärbräda 75 x 30 gummiträ

  Exxent skärbräda 75 x 30 gummiträ är kungen av träskärbrädor! Här har vi en rejäl huggbräda och skärbräda som kräver sin plats på arbetsbänken. Den här från Exxent mäter hela 75 cm på&hellip:
 • Opto Design Blues Skärbräda 40 x 17 cm Blå

  Detta är en handgjord skärbräda tillverkad i björkträ som ingår i serien Blues. Design av Stig Lindberg (1916-1982), som var en av Sveriges mest populära designers. Du kan fortfarande hitta hans servis från Gustavsberg i tusntals hem. Spisa Ribb, Berså och Terma var några av de vanligaste designer.
 • Plastskärbräda 25 x 15 cm Limegrön

  En slät skärbräda i en underbar limegrön färg. Liten och smidig, och går att diska i maskin.Mått: 25 x 15 cm.Tjocklek: 6 mm.
 • Rasmus Denmark brödskärbräda löst galler

  Vardagslyx och hotellkänsla. Med den här brödskärbrädan från Rasmus Denmark får du faktiskt det. Skärbrädan samlar upp dina brödsmulor genom sitt lösa galler som du sedan lätt tömmer. Inga&hellip:
 • Skagerak Skärbräda Teak 40x24 cm

  En rejäl skärbräda från det danska märket Skagerak. Skärbrädan är tillverkad i teakmaterial som har odlats ekologiskt i Indonesien, Central- och Sydamerika. Brädan har två praktiska handtag undertill som gör den enkel och bekväm att flytta runt. Skötselråd SkärbrädorTräslaget teak är, genom sina naturliga oljor, väl bevarat från röta och mögel. Däremot kan partiklar som samlas på träets yta vara föremål för oönskade angrepp. Tvätta tvärs fibrerna med en mjuk borste/svamp, tvål och vatten. Observera att mindre sprickor i träet är en del i en normal åldersprocess för trä. Likaväl som allt annat levande åldras. Detta påverkar inte funktionen utan bör ses som en del av charmen av att bruka ett levande material.Material: TeakLängd: 40 cmBredd: 24 cm Tjocklek: 2,5 cm
 • Skärbräda 23x30 cm grafitfärgad med juiceränna - Sage

  Skärbräda 23x30 cm graftifärgad i hårt pressad trä med juiceränna
 • Continenta Skärbräda med Låda 39 x 27 x 6 cm

  En robust skärbräda med en smidig uppsamlingslåda i rostfritt stål. Mindre att städa upp när du enkelt kan skära dina grönsaker och sen putta ner dem i lådan. Denna skärbräda är tillverkad i gummiträ och får därför inte blötläggas. Torka av med fuktig trasa vid rengöring. Längd: 39 cmBredd: 27 cmHöjd: 6 cm
 • Joseph Joseph Index Compact Skärbrädor Set Grå/Färgade 20,6 cm

  Praktiskt, platsbesparande set med 4 färgkodade skärbrädor – för rött kött, grönsaker, fisk och lagad mat/bröd.   Alla skärbrädor är även märkta med flikar med symboler på de olika ändamålen. Det ingår även att praktiskt förvaringsställ. Färger på skärbrädorna: grön = grönsaker, blå = fisk, vit = lagad mat och röd = kött.  Färg på stället: Grå. Material: Plast.Längd: 20,6 cm.Bredd: 7,8 cm.Höjd: 31,3 cm.Garanti 2 år.
 • Stenfors Skärbräda Acacia 42x26 cm

  Stenfors skärbräda från Anders Petter. En stilren skärbräda i acaciaträ med naturlig färgskiftning i ådringen vilket gör varje skärbräda unik. Fin att servera på och när skärbrädan inte används är den en snygg detalj på köksbänken.
 • Bloomingville Skärbräda Nature

  Bloomingville Skärbräda Nature från Bloomingville
 • Skärbräda m. grepp, 38 x 21 cm - Exxent

  Skärbräda m. grepp, 38 x 21 cm - Exxent
 • Architec Gripper Skärbräda 28 x 26 cm Vit

  Med skärbrädan Gripper från Architec slipper du en skärbräda som glider iväg. Det är tack vare små ”fötter” på undersidan som gör att greppet blir stabilt mot underlaget. Skärbrädan mäter 28x26 cm och är vit. Den är tillverkad av polypropen och tål diskmaskin. Finns i flera färger och storlekar.
 • GLOBAL Plastskärbräda Liten Svart

  Denna skärbräda är skonsam mot dina knivar och drar inte åt sig någon lukt. Skärbrädan är stark och tål allt vad ditt kök har att erbjuda. Handtaget på skärbrädan ger dig möjligheter för smidig förvaring i skåp eller på köksväggen. Finns i två olika storlekar.
 • Skärbräda 45x33 cm Svart träfiber

  Skärbräda gjord av träfibrer. Skonsam mot knivarnas egg men ändå hygienisk och kan diskas i maskin. Vändbar och tål värme upp till 185°.
 • Brödskärbräda i rubberwood 42x28x2cm - Zassenhaus

  Vacker och praktisk brödskärbräda med avtagbart trägaller vilket gör att man lätt kan tömma ur smulor.
 • OK Design Saltholm skärbräda – Lök

  OK Design Saltholm skärbräda – Lök från OK Design
 • Alessi Sbriciola Brödskärbräda 42x27 cm

  Alessi Sbriciola Brödskärbräda 42x27 cm från Alessi
 • Morberg Skärbräda Stor Ek

  Gedigen skärbräda i det tåliga materialet Ek från Morberg. Brädan fungerar lika bra som ostbricka eller uppläggningsfat. Ingår i Per Morbergs kökskollektion.   Mått 48x32x3,5 cm.  Tål ej maskindisk.  
 • Continenta Skärbräda Gummiträ 40 x 30 x 7,3 cm

  Detta är en mycket stabil skärbräda som är tillverkad i gummiträ. Detta träslag får inte blötläggas eller diskas i diskmaskin utan det går bra att endast torka av med fuktig trasa vid rengöring. Längd: 40 cmBredd: 30 cmHöjd: 7,3 cm
 • Dorre Skärbräda bambu 40x30

  Är du på jakt efter en prisvärd och snygg skärbräda? Då kan kanske Dorre Skärbräda bambu 4030 vara något för dig. Med sina 40 cm är den inte överdrivet stor men har ändå tillräcklig yta&hellip:
 • Skärbräda 57x12 Liggande Trä

  Skärbräda från Teakhaus. Tillverkad av spillvirke från möbeltillverkning på FSC-certifierade plantage i Sydamerika. Alla Teakhaus produkter är, som hörs på namnet, tillverkade av teak. Som material i skärbrädor är teak ett synnerligen lämpligt träslag. Dels är teak lagom hårt för att inte slitas fort och lagom mjukt så inte knivseggen slits onödigt mycket, dels innehåller teak mycket naturlig olja som är svagt antibakteriell vilket är en synnerligen vettig egenskap hos en skärbräda. Det höga oljeinnehållet innebär även att, vid normal användning i hemmet, skötselbehovet av brädan är minimalt. Stavlimmade brädor är oerhört mycket billigare att tillverka än sådana i ändträ. När man skär på en stavlimmad bräda skär man tvärs över träets fibrer. Sådana brädor slits mer än ändträbrädor. Likaså sliter de knivseggen som andra stavlimmade brädor gör.
 • Architec Gripper Skärbräda 28 x 20 cm Grön

  Med skärbrädan Gripper från Architec slipper du en skärbräda som glider iväg. Det är tack vare små ”fötter” på undersidan som gör att greppet blir stabilt mot underlaget. Skärbrädan mäter 28x20 cm och är tillverkad av polypropen. Finns i flera färger och storlekar. Tål diskmaskin.
 • Rösle Skärbräda med handtag trä/stål 36 cm

  Rösle Skärbräda med handtag trä/stål 36 cm från Rösle
 • Skärbräda 60x40 cm Bok Solid

  Vändbar skärbräda i solid liggande bok.
 • DutchDeluxes Skärbräda Valnöt XS

  En söt skärbräda från Dutch Deluxes. Perfekt att använda som en enkel skärbräda eller som serveringsbricka. Passar utmärkt att servera pizza, ostar och bröd på. - Storlek 19x34 cm utan handtag- 100% Valnöt, behandlad med olja- Lämna inte skärbrädan i vatten- Tål ej diskmaskin, mikrougn eller ugn
 • Skärbräda 23 x 30 cm, Grafit - Sage

  Skärbräda tillverkad av hårt pressad träfiber, av FSC-certifierat material. Brädan är skonsam mot kniven och till skillnad från skärbrädor i plast kan det inte bli några jack i ytan och den kan heller inte spricka, som vanliga skärbrädor av trä kan göra. Tål temperaturer på upp till 175 grader, kan diskas i maskin. Färg: Natur Storlek: 23x30 cm
 • Skärbräda i bambu, 42x31x4 cm - Zwilling

  Robust skärbräda av ändträbitar från bambuträ från Zwilling. Förutom att bambu är ett vackert träslag som ger en mycket fin skärbräda är träslaget idealt som material i skärbrädor tack vare dess antibakteriella egenskaper! Den här skärbrädan kan användas på båda sidor och passar för allt i köket - kött, fisk, fågel, grönsaker och bröd. Ena sidan har en utfräst ränna som fungerar som perfekt för exempelvis uppsamling av köttsafter vid tranchering. Brädan bör oljas in med jämna mellanrum för garanterat lång hållbarhet. Den diskas för hand med varmt vatten - undvik diskmedel så gott det går, det har nämligen en frätande effekt som torkar ut trät, vilket i längden kan få brädan att spricka. Blöt hela skärbrädan vid diskning och låt den torka på högkant. Skärbräda i bambu, 42x31x4 cm - Zwilling Mått: 42 x 31 cm Tjocklek: 4 cm Material: Ändträbitar av bambu
 • Continenta Skärbräda, Ek med utdragslåda, liten, 39 x 27 x 6 cm

  Continenta Skärbräda, Ek med utdragslåda, liten, 39 x 27 x 6 cm från Continenta
 • Georg Jensen BLOOM Serveringsbrädor Ekträ 2-pack, Liten

  Ett snyggt par serveringsbrädor i ek, designade av Helle Damkjær. Inspirationen till dessa fantastiska serveringsbrädor kommer från när de japanska körsbärsblommorna blommar ut och bildar en skål med dess blad. Den mjuka kanten ger ett elegant utseende och gör att skärbrädorna passar in i de flesta köken.Designern Helle Damkjær har under sin tid hos Georg Jensen lyckats säkra en plats i toppen av klassisk dansk design. Hennes minimalistiska designer skapar en harmonisk symbios mellan funktionalitet och elegans där det aldrig blir för mycket.Designer: Helle DamkjærMaterial: Ek Längd: 23,3 cm Bredd: 16,4 cm Höjd: 1,2 cm 
 • Skärbräda 40x20 cm mangoträ

  En underbar skärbräda som är tillverkad i mangoträ vilket är ett snabbväxande träslag som nyttjas först när trädet inte längre bär frukt. Då bränns träet av för att täta till porerna vilket frambringar antiseptiska egenskaper. Brädan är behändigt stor, har en dekorativ snodd som går att hänga upp den i och skärbrädan används med fördel även att servera mat eller ostar på.
 • Skärbräda - Professional Secrets

  Skärbrädan får mindre uppmärksamhet än många andra redskap i köket, men för ett proffs är det ingen hemlighet att den ska uppfylla många krav. Den är en arbetsyta och en parhäst med kockens kanske viktigaste redskap, kniven. FÖRSTORAD BASSÄNG Vår skärbräda från Professional Secrets har formgetts i samråd med yrkesverksamma kockar. Bland annat har vi sett till att förstora bassängen som ska fånga upp, t ex, köttsafter. Inga fler översvämningar... LAGOM HÅRT TRÄSLAG PS skärbräda är gjord av stadiga bitar bok, ett träslag som är både vackert och ett skonsamt val av material – för knivar såväl som för miljön. Bok är precis lagom hårt: Det är tillräckligt mjukt för att vara skonsamt mot en kniv och mot användarens hand. Men det är ändå tillräckligt hårt för att knivbladet inte ska sjunka in för djupt. Djupa jack kan samla på sig bakterier, i värsta fall kan knivens blad fastna och ta skada. FÖR HEMMAKÖKET I ett restaurangkök och i ett hemmakök ställs lite olika krav på en skärbräda. Mått, tyngd och material på PS skärbräda har anpassats för att passa en ”vanlig” diskbänk. PROFFSENS TIPS: • För knivens och för din handleds bästa så ska skärbrädan vara relativt mjukt. • En skärbräda är en arbetsyta. Den ska vara stabil. • En professionell kock tar med jämna mellanrum ett tag med slängen så att skärbrädan är torr. PS SKÄRBRÄDA • Förstorad bassäng förhindrar översvämning av köttsafter och andra vätskor. • Materialet är bok, ett vanligt förekommande, snabbväxande och miljömässigt hållbart träslag. • Mattan av silikon ger perfekt grepp på de flesta ytor. Läs mer om skärbrädor. SPECIFIKATIONER Mått - B 30 cm, L 42 cm Material skärbräda - Bok Material matta - Silikon Material upphängning - Kanvas
 • BoosBlocks Skärbräda med ränna 64 cm x 46 cm x 6 cm

  BoosBlocks skärbräda/slaktarblock. Läcker och robust skärbräda av massivt lönnträ. Med slask av rostfritt stål. Ränna för köttsaft på ena sidan av skärbrädan. Rännan lutar mot slasken. Skärbrädan passar utmärkt för både professionella kockar och hemmakockar. Mer hygienisk än plastskärbrädor eftersom den förebygger bakterietillväxt.Olja in din skärbräda var 3-4 vecka. För detta rekommenderar vi Boos Board Cream och Boos Mystery Oil.Tål INTE maskindisk. För att rengöra skärbrädan tvättar du den med varmt vatten och diskmedel. Låt torka. Får ej blötläggas eller nedsänkas i vatten.Tjocklek 6 cm.Vikt 13 kg.
 • Joseph Joseph Index Bamboo Skärbräda Natur

  Index Bamboo är en skärbräda för dina fräscha råvaror i köket. Det finns 3 st skärbrädor i Index Bamboo förvarade i ett robust stativ i metall. Skärbrädorna är för grönsaker, kokt mat och rått kött. Varje bräda är gjord av hård naturlig bambu och har en flik som indikerar vilket typ av ändamål den ska användas till, vilket gör det enklare att särskilja ifall man inte vill ha en skärbräda för all matlagning.
 • Zassenhaus Skärbräda Akacia 36 x 23 x 1,8 cm

  Smidig skärbräda med svängd form i det miljövänliga materialet Akacia. Ett mycket hårt träslag som lämpar sig särskilt bra i köksmiljöer.Mått: 36 x 23 x 1,8 cm
 • Skärbräda 46x35 cm med ränna

  Skärbräda från Teakhaus. Tillverkad av spillvirke från möbeltillverkning på FSC-certifierade plantage i Sydamerika. Träslaget teak är lämpligt för skärbrädor då det är väldigt skonsamt mot köksknivar. Materialet slår sig svårligen, repas inte lätt och har ett naturligt oljeinnehåll som är svagt antibakteriellt. Använd vid tillredning av olika råvaror eller för servering av bröd, ost m.m.
 • Exxent Skärbräda 74x29cm, vit

  Exxent Skärbräda 74x29cm, vit från Exxent
 • Åry Home What's Really On? Skärbräda 29.5x19.5 cm Grå

  Skärbrädan What's Really On? från Åry Home är designad av Ylva Skarp. Det snygga motivet gör att du mer än gärna kan ställa fram skärbrädan på frukostbordet för osten eller grönsakerna. Tål ej diskmaskin.