Skärbrädor för bättre matlagning

En bra skärbräda ska inte slita på kniven, vara hygienisk och många vill även att den ska vara estetiskt tilltalande, snygg! Design innefattar alla dessa egenskaper och här har vi plockat samman skärbrädor från flera olika tillverkare och nätbutiker.

Kategorier: Träskärbrädor | Plastskärbrädor | Brödskärbrädor

Populärt inom skärbrädor

 • Skärbräda 51x35x6,4 cm Ändträ

  Skärbräda 51x35x6,4 cm Ändträ
  Skärbräda från Teakhaus. Tillverkad av spillvirke från möbeltillverkning på FSC-certifierade plantage i Sydamerika. Använd vid tillredning av olika råvaror eller för servering av bröd och ostar. Skärbrädan blir den där extra detaljen på bordet.
 • G-1005 Skärbräda stor

  G-1005 Skärbräda stor
  Globals snygga och stilrena skärbrädor finns i två storlekar. De är tillverkade i livsmedelsklassad LD-PE-plast, vilket gör skärbrädorna skonsamma mot knivarnas egg och lätta att hålla rena. Skärbrädorna tar inte heller åt sig någon lukt. De praktiska handtagen är av förnicklat stål för att behålla den höga glansen.
 • Stenfors Skärbräda Valnöt 42x26 cm

  Stenfors Skärbräda Valnöt 42x26 cm
  Stenfors skärbräda från Anders Petter. En gedigen skärbräda i högkvalitativ amerikansk valnöt med naturligt vacker ådring. Kan även användas som uppläggningsfat till exempelvis bröd och olika ostar. När skärbrädan inte används är den en fin detalj på köksbänken.
 • Mareld Skärbräda 50x27x3 cm

  Mareld Skärbräda 50x27x3 cm
  Robust designDen här skärbrädan ber inte om ursäkt för sig själv på diskbänken. Den är designad för att ta plats och ge ett robust och rejält intryck. Inte bara en skärbrädaMareld värdesätter funktion men har även höjt blicken och lägger ett stort fokus på att du ska kunna skapa dina drömmars kök. I den andan är den här skärbrädan designad för att bidra till hela kökets känsla. Dessutom är den perfekt för servering.Åldras med värdighetSkärbrädan är tillverkad i valnötsträ av riktigt hög kvalitet vilket gör att skärbrädan bara kommer att få ett mer unikt och djupare uttryck ju längre den får stå där på din köksbänk. Specifikationer:- Material: Valnötsträ.- Längd: 50 cm.- Bredd: 27 cm.- Höjd: 3 cm.   

Fler tips på skärbrädor

 • Skärbräda Libby Stor

  Skärbräda Libby Stor
 • Skärbräda Cut & Carve Plus - Red

  Skärbräda Cut & Carve Plus - Red
 • Continenta Skärbräda 40x30 cm Gummiträ

  Continenta Skärbräda 40x30 cm Gummiträ
  En väldigt vacker, ljus skärbräda tillverkad av gummiträ. Passar till uppskärning av både kött, grönsaker, bröd och som vackert serveringsfat. Storleken är 40 x 30 x 7.3 cm. Gummiträ får ej blötläggas och tål ej diskmaskin. Torka av med en fuktig trasa vid rengöring.
 • SNAP L, Skärbräda, Vit

  SNAP L, Skärbräda, Vit
 • Trancherbräda 40x48 cm

  Trancherbräda 40x48 cm
 • Backaryd Skärbräda Bambu 30x46 cm

  Backaryd Skärbräda Bambu 30x46 cm
  Backaryd bambuskärbräda från Anders Petter. Materialet bambu är hygienisk och är skonsam mot din kniv. Använd även skärbrädan som uppläggningsfat för t ex olika ostar och charkuterier. Finns även i en större storlek i samma serie. Backaryd är serien för dig som vill ha stilren, modern design utan att behöva göra avkall på funktion. Redskapen är effektiva, pålitliga och slitstarka. Lika trevliga att se på som att använda, oavsett om det är vardag eller fest.
 • Skärbräda 38x28 cm Svart träfiber

  Skärbräda 38x28 cm Svart träfiber
  Skärbräda gjord av träfibrer. Skonsam mot knivarnas egg men ändå hygienisk och kan diskas i maskin. Vändbar och tål värme upp till 185°.
 • Zassenhaus Skärbräda Olivträ 30 cm

  Zassenhaus Skärbräda Olivträ 30 cm
  Zassenhaus har tagit tillvara på olivträd som inte längre producerar någon frukt och gjort dessa tjusiga skärbrädor. Olivträ är ett mycket hårt material, vilket lämpar sig väl för skärbrädor.Passar även som serveringsfat.Mått: 30x21x1,2 cmMaterial: OlivFärg: Natur 
 • Nicolas Vahé Serving Skärbräda 39x22 cm Akacia

  Nicolas Vahé Serving Skärbräda 39x22 cm Akacia
  En skärbräda perfekt för tapasmiddagen eller att servera nybakt bröd på. Tillverkad i det slitstarka materialet akaciaträ och har ett läckert läderband som är perfekt att hänga upp brädan på köksväggen för att ha den nära tillhands samtidigt som den utgör en härlig inrednings detalj.
 • Handtillverkad Skärbräda Ek Längdträ 48 cm

  Handtillverkad Skärbräda Ek Längdträ 48 cm
 • Skärbräda Butcher Block Rund Valnöt 46 cm

  Skärbräda Butcher Block Rund Valnöt 46 cm
 • Index Regular

  Index Regular
 • Victorinox Allrounder Skärbräda Liten Brun

  Victorinox Allrounder Skärbräda Liten Brun
  Med sina mått på 241x165 mm är denna skärbräda från Victorinox idealisk för hushållet.Brun och läcker design tillverkad i miljövänlig träfiber som är mycket skonsam mot knivbladet. Kan diskas i diskmaskin och tål värme upp till 175 grader C. Cirkulärt hål för att kunna hängas.Vikt: 289g.Storlek: 24,1x16,5x0,7 cm.
 • Displayfat Small 20 cm Svart

  Displayfat Small 20 cm Svart
  Litet uppläggningsfat på fot som passar perfekt då du vill lyxa till dukningen lite extra. Med den här brickan skapar du en iögonfallande dukning oavsett om det är till middagsbjudningen eller söndagens afternoon tea. Faten finns i olika storlekar och material: mörk ek, valnöt och keramik. Keramikfatet tål både mikrovågsugn, diskmaskin och ugnstemperaturer upp till 150°C.
 • Skärbräda Chop 2Pot Plus 48 cm

  Skärbräda Chop 2Pot Plus 48 cm
 • Culimat Skärbräda Med Ränna 40 x 25 cm Ek

  Culimat Skärbräda Med Ränna 40 x 25 cm Ek
  Robust skärbräda av stavlimmat ändträ från nordisk ek. Skärbrädans ränna underlättar när du vill föra köttsaften åt sidan. Denna skärbräda passar både till hemmakockar och professionella kockar. Tål ej maskindisk. Rengör skärbrädan med varmt vatten och diskmedel och låt sedan torka. Får ej blötläggas eller sänkas ned i vatten. För att ge skärbrädan längre livslängd rekommenderas att olja in den var 3-4 vecka.
 • Zwilling Skärbräda Bambu 25 x 18,5 x 2 cm

  Zwilling Skärbräda Bambu 25 x 18,5 x 2 cm
  Bambu är ett innovativt träslag som ger ideala egenskaper till en skärbräda på grund av dess antibaktriella egenskaper.Skärbrädan kan användas på båda sidor för att hacka och skära alla typer av matvaror som kött, fisk, grönsaker, frukt och bröd. På ena sidan är skärbrädan försedd med ett spår längs ytterkanten för att fånga upp köttsaft.Skärbrädan kan lätt torkas av med en fuktad trasa med varmt vatten och lite diskmedel. Torka av skärbrädan och låt den torka stående på diskbänken.Olja in skärbrädan då och då med lite matolja. Kallpressad olja är bäst eftersom den fungerar som ett skydd mot smuts och bevarar träets naturliga egenskaper. Fördelar med bambu: Hög hårdhet och stabil yta. Skadar inte knivens egg. Formstabil.Trendig design. Mått: 25 x 18,5 x 2 cm.
 • Skärbräda rund 32 cm Akaciaträ

  Skärbräda rund 32 cm Akaciaträ
  Zassenhaus serveringsbräda i högkvalitativt akaciaträ kommer i en fin cirkulär form som framhäver träets årsringar. En naturlig design, vacker i köket och vid middagsbordet. Storleken på brädorna är ett ungefärligt mått men kan komma att variera något - varje bräda är unik!
 • Global Skärbräda massiv ek 550x380x50mm

  Global Skärbräda massiv ek 550x380x50mm
  Ett globalt samarbete mellan stjärnkocken Edin Dzemat och Global ledde till framtagningen av en träskärbräda i Bosnisk silverek med sylvass kombination av funktion, design och kvalité. Skärbrädan har en mängd smarta funktioner; friktionsduk för att den inte ska glida, måttskala för snabb och jämn uppmätning, genomgående bultar att justera brädan med samt en träolja för att underhålla träet med. Brädan finns i tre storlekar.Material: Bosnisk silverek.  
 • Skärbräda Chop 2Pot Plus Flera Färger

  Skärbräda Chop 2Pot Plus Flera Färger
 • Skärbräda Chop2Pot™ plus

  Skärbräda Chop2Pot™ plus
 • Nest Chop

  Nest Chop
 • BBQ XL Skärbräda Ek Fyrkant

  BBQ XL Skärbräda Ek Fyrkant
  Riktigt stor skärbräda med dubbla handtag från Dutchdeluxes, tillverkad av solid ek. Den här stora skärbrädan har en slät sida som är perfekt som uppläggningsfat för större sällskap. Den andra sidan har utskurna skåror för som samlar upp vätska så som kött- eller fruktsaft. När skärbrädan inte används blir den en snygg inredningsdetalj om du hänger upp den. Skärbrädan är inoljad med druvkärnolja och bör oljas in regelbundet för att hålla extra länge.
 • SNAP L, Skärbräda, eucalyptus grön

  SNAP L, Skärbräda, eucalyptus grön
  Stabil skärbräda med finess! SNAP är vikbar vilket gör det löjligt enkelt att hacka dina råvaror och sedan smidigt flytta dem till skålen eller&hellip:
 • Joseph Joseph Chop2Pot Skärbräda Liten Bambu 26 cm

  Joseph Joseph Chop2Pot Skärbräda Liten Bambu 26 cm
  Chop2Pot skärbräda i bambu som är utformad för att kunna vikas i två så att maten snabbt och enkelt kan hällas ner i grytan eller pannan. Praktisk skärbräda med väldigt tåligt material. Enkel att vika ihop och förvara.  Färg: Bambu.Material: Bambu.Längd: 33 cm.Bredd: 27 cm.Höjd: 1,3 cm.Garanti: 2 år.
 • Skärbräda Vit Marmor

  Skärbräda Vit Marmor
 • Brödskärbräda i Mangoträd 25 cm

  Brödskärbräda i Mangoträd 25 cm
 • Skärbräda Massiv Ek 55x38 cm

  Skärbräda Massiv Ek 55x38 cm
 • Almedahls Picknick Skärbräda 40x17 Trä

  Almedahls Picknick Skärbräda 40x17 Trä
  En trött, tråkig skärbräda i smutsvit plast kan dra ner hela köket. Med Almedahls träskärbräda prydd av Marianne Westmans klassiska mönster Picknick känns matlagningen både snyggare och roligare! Finns i två praktiska storlekar. Diska för hand så håller skärbrädan sig snygg länge. En fantastisk present till en retrofrälst vän.
 • Skärbräda Nature, 54x20x1,7 cm

  Skärbräda Nature, 54x20x1,7 cm
  Generös skärbräda i ek. Med väl genomtänkta detaljer. Ett gediget handtag för servering som ligger bra i handen. Skåror som är en kombination av både en visuell detalj och en funktion, de fungerar för att lägga verktyg på så att de ej glider av för enkelt.
 • PANAS Skärbräda

  PANAS Skärbräda
 • Victorinox Allrounder Skärbräda 36.8x28.6 cm Svart

  Victorinox Allrounder Skärbräda 36.8x28.6 cm Svart
  Allrounder skärbräda i träfiber från Victorinox. Precis som namnet säger så är det en skärbräda för alla tillfällen, Måttet är 36.8x28.6 cm och är svart i färgen. Finns även i andra storlekar och färger. Ta hand om din skärbräda genom att köpa till Protective Wax.
 • Skärbräda 49,5x35 cm Blå

  Skärbräda 49,5x35 cm Blå
 • Koziol Miljövänlig Skärbräda SNAP 2.0 Svart

  Koziol Miljövänlig Skärbräda SNAP 2.0 Svart
  En praktiskt skärbräda från Koziol som är tillverkad i giftfri plast. Skärbrädan har ett praktiskt handtag som du kan hänga upp den i. När du använt&hellip:
 • Cut & Serve Skärbräda Small 25x21 cm Ask

  Cut & Serve Skärbräda Small 25x21 cm Ask
  Skärbräda från Lind DNA:s serie Cut & Serve som kombinerar funktion, kvalitet och design. Med sina runa former blir brädan även ett vackert inslag på det dukade bordet som servering av ost, bröd eller andra godsaker. Skärbrädan är tillverkad av kompakt pressad laminat i valnöt eller ask, vilket gör den diskmaskinssäker och mycket tålig mot vassa knivar och annat slitage. Finns i olika storlekar.
 • Skärbräda Wooden recycled

  Skärbräda Wooden recycled
 • Modern House Wood Skärbräda 45 x25 Björk

  Modern House Wood Skärbräda 45 x25 Björk
  Snygg skärbräda som även kan användas till servering av mat.
 • Index Regular

  Index Regular
 • Daloplast Skärbräda Bendy 37 cm Grå

  Daloplast Skärbräda Bendy 37 cm Grå
  Flexibel skärbräda, perfekt då du hackar och finfördelar grönsaker, kött eller fisk. När du hackat eller skurit färdigt böjer du skärbrädan och skrapar enkelt ner ingredienserna i stekpannan eller kastrullen utan att spilla. Skärbrädan är svensktillverkad av hygienisk PP-plast, ett icke-absorberande material som inte tar upp lukt eller avger smak. Alla skärbrädor från DaloLindén och Daloplast är tillverkade i Sverige, med fokus på hållbarhet och funktion. Finns i flera färger så att du enkelt kan ha separata skärbrädor för olika typer av råvaror. På så sätt blir matlagningen hygienisk och du slipper kontaminering av att blanda råvaror. Skärbrädan är återvinningsbar och tål diskmaskin.
 • Skärbräda Artesano 51 x 21 cm

  Skärbräda Artesano 51 x 21 cm
  51 x 21 cm, Akaciaträ
 • Kosta Boda All About You Skärbräda 42 cm Multi

  Kosta Boda All About You Skärbräda 42 cm Multi
  En trött, tråkig skärbräda i smutsvit plast kan dra ner hela köket. Sara Woodrow har skapat serien All About you som även innehåller glas och brickor med vackra färger och romantiska utryck. En vacker detalj i köket eller varför inte som en snygg bricka för dina favoritostar. Diska för hand så håller skärbrädan sig länge.
 • Architec EcoSmart Skärbräda 40 x 30 cm Brun

  Architec EcoSmart Skärbräda 40 x 30 cm Brun
  Skärbräda EcoSmart från Architec tillverkad av återvunnen plast från matförpackningar. Skärbrädorna finns i fyra färger och är 100 % återvinningsbar. Helt fri från skadliga ämnen och går att köra i diskmaskin. Måtten på denna är 40x30 cm och är brun.
 • Skärbräda Plast 44x30cm

  Skärbräda Plast 44x30cm
 • Skärbräda i Keramik Nude 38 cm

  Skärbräda i Keramik Nude 38 cm
 • InnovaGoods Saxkniv med Integrerad with Miniskärbräda

  InnovaGoods Saxkniv med Integrerad with Miniskärbräda
  Skär enkelt med  InnovaGoods Kitchen Cookware  saxkniv med integrerad miniskärbräda ! Ett originell köksredskap  med en innovativ design som integrerar&hellip:
 • ROCA Skärbräda, 14 x 20 cm

  ROCA Skärbräda, 14 x 20 cm
  Stilren och matsäker skärbräda i sten. En mycket hållbar och tålig skärbräda som kan användas till det mesta i köket: underlägg, serveringsbricka,&hellip:
 • Victorinox Vax för Allrounder Skärbräda

  Victorinox Vax för Allrounder Skärbräda
  Skyddande vax för skärbrädor. Ger perfekt vård för dina Epicueran skärbrädor.Receptet är en helt naturlig blandning av bivax och mineralolja. Ger dig en smidig oljad skärbräda som bevarar glansytan och förlänger hållbarheten.Enkel att använda, kommer med en appliceringssvamp. Kompatibel med varje Epicurean skärbräda från Victorinox. 
 • Bloomingville Kvadratisk skärbräda

  Bloomingville Kvadratisk skärbräda
  Fin skärbräda från Bloomingville - perfekt för praktiska ändamål i köket och till servering av t.ex tapas eller ost. Tillverkad i gummiträ vilket ger ett rustikt uttryck. Fås i två format: en runt och en kvadratisk. Passar in i både moderna och klassiska hem.
ileadileadilead