Brödskärbrädor

Brödskärbrädor har galler som insats - en skiva med spår i. Genom springorna ramlar brödsmulor ner vilka man sedan kan hälla bort enkelt. För att kunna det bör brödskärbrädan ha ett löstagbart smulgaller.

Populärt inom brödskärbrädor

 • Zassenhaus Brödskärbräda 42 cm

  Zassenhaus Brödskärbräda 42 cm
  En skärbräda för bröd med löstagbart galler. Smulorna hamnar under gallret istället för på golvet. Förutom högkvalitativa kryddkvarnar tillverkar Zassenhaus även skärbrädor i en mängd material och utföranden.Denna skärbräda är gjord i massivt Rubberwood, ett hårt träslag som lämpar sig mycket bra i köksmiljöer. Rubberwood eller Gummiträ anses idag som ett mycket ekologiskt hållbart träslag.
 • Aida RAW Brödskärbräda Teak

  Aida RAW Brödskärbräda Teak
  En grov och stilren skärbräda från Aida som är perfekt till att skära bröd på samt har framme på köksbordet som en fin dekoration. Skärbrädan tillhör RAW-serien och är tillverkad av teak av högsta kvalitet. Skärbrädan är 35 cm. lång, 37 cm. bred och 2 cm. hög.Skärbrädan har ett snyggt och grovt utseende tack vare det vackra materialet. Teak är extremt tåligt och nästa omöjligt att sluta ut om det hanteras korrekt. Materialet Teak är CSR-godkänt. Rengör den för hand och kör den aldrig i diskmaskinen. Därefter bör den regelbundet oljas in med en matgodkänd olja. Luktar den illa tas detta bort med en sked grovt salt som gnids in med en halv citron.
 • Zassenhaus Brödskärbräda Akacia 42 cm

  Zassenhaus Brödskärbräda Akacia 42 cm
  En skärbräda för bröd med löstagbart galler. Smulorna hamnar under gallret istället för på golvet.Brödskärbräda i det miljövänliga materialet Akacia. Förutom högkvalitativa kryddkvarnar tillverkar Zassenhaus även skärbrädor i en mängd material och utföranden.Mått: 42 x 28 x 2 cm.
 • Kockums - Brödskärbräda

  Kockums - Brödskärbräda
  Brödskärbrädan från Kockums är en ordentlig skärbräda med uppsamlingsbricka för brödsmulorna, så de slipper hamna på bordet eller bänken. Skärbrädan i bokträ diskas för hand och torkas av med handduk direkt. Träet mår även bra av, och håller längre, om det smörjs in med matolja med jämna mellanrum.

Fler tips på brödskärbrädor

 • Aida - Raw Brödskärbräda 36x27 cm Teak

  Aida - Raw Brödskärbräda 36x27 cm Teak
  Raw Brödskärbräda 36x27 cm från Aida.Fin skärbräda som passar fint att stå framme på bänk men även perfekt att servera på. Teak är ett extremt robust material och det hårda träet är nästan omöjligt att nöta ut om det behandlas ordentligt. Smörj skärbrädan vid behov.Aida är ett danskt företag som designar, utvecklar och producerar daglig design för hemmet. Aida dukar det dagliga middagsbordet med service, glas, bestick, köksartiklar och presentartiklar i funktionell design och god kvalitet till vardagliga priser.
 • Aida Raw Skärbräda 27x36 Cm - Skärbrädor Teak

  Aida Raw Skärbräda 27x36 Cm - Skärbrädor Teak
  Skärbrädan från Aida är tillverkad av vacker teak med en hög kvalitet och en ribbad yta för bröd. Skärbrädan har en naturlig form med en robust design. Kan även användas som en inredningsdetalj. Om skärbrädan från Aida- Från kollektionen Raw.- Robust, starkt material.- Ribbad yta för bröd. Skötselråd för skärbrädan- Handdisk rekommenderas. Shoppa Skärbrädor och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Kockums Brödskärbräda

  Kockums Brödskärbräda
  Rejäl skärbräda med en praktisk uppsamlingsbricka där brödsmulorna samlas upp. Den naturliga variationen i träet gör varje skärbräda unik. Diska alltid dina träredskap för hand och torka med handduk.
 • Fiskars Functional Form Skärbräda 35x25 Cm - Skärbrädor Bambu Trä

  Fiskars Functional Form Skärbräda 35x25 Cm - Skärbrädor Bambu Trä
  Skärbrädan från Fiskars är tillverkad av vacker bambu med en dubbelsidig design för alla tillfällen. Skärbrädan har en skårad yta på framsidan för bröd med en slät yta på baksidan. Den har ett brett hål på toppen för enkel upphängning. Om skärbrädan från Fiskars- Kan även användas som ett serveringsfat.- Från kollektionen Functional Form.- Storlek: 35x25 cm. Skötselråd för skärbrädan- Endast handdisk. Shoppa Skärbrädor och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Byon Flowy Skärbräda 25x70 Cm - Skärbrädor Akaciaträ Mörkbrun

  Byon Flowy Skärbräda 25x70 Cm - Skärbrädor Akaciaträ Mörkbrun
  Skärbräda från ByON. Tillverkad med omsorg i certifierad akacia trä blir den en underbar bas för att presentera ostar, delikatesser, bröd eller tapas. Med sin naturliga charm och elegans tillför Flowy en extra touch till din dukning. Den finns tillgänglig i två olika storlekar, så att du kan välja den som passar bäst för din tillställning. Låt Flowy vara din värd och se hur den förvandlar din matservering till en konstnärlig prestation. Formgivning av Byon Studio. Om skärbrädan från ByON- Organisk form.- Formgivning av Byon Studio. Skötselråd för skärbrädan- Handdisk rekommenderas. Shoppa Skärbrädor och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Zassenhaus Skärbräda Gummi 42x28 Cm - Skärbrädor Gummi Trä

  Zassenhaus Skärbräda Gummi 42x28 Cm - Skärbrädor Gummi Trä
  Skärbrädan från Zassenhaus har tidlös, klassisk design i gummiträ för bröd. Den har slitstarkt material för vardaglig användning. Om skärbrädan från Zassenhaus- Tidlös design.- Tillverkad av gummiträ.- Skonsamt material.- Längd: 420 mm.- Bredd: 280 mm.- Höjd: 20 mm.- Tillverkad i Danmark Skötselråd för skärbrädan- Rengör endast med en trasa, och en liten mängd diskmedel om det behövs. Shoppa Skärbrädor och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Brödskärbräda 48x38 cm Trä

  Brödskärbräda 48x38 cm Trä

Skärbräda för bröd med uppsamlare

För att få ut maximal funktionalitet från en speciell skärbräda för bröd bör uppsamlaren vara löstagbar. Designmässigt ska brödskärbrädan ha antingen ett löstagbart galler eller en utdragbar uppsamlingsbricka.

Vad som funkar bäst är mycket en smaksak men om skärbrädan är tung och otymplig är en utdragbar bricka att föredra. I annat fall måste man lyfta hela brädan för att skaka ur brödsmulorna. Att lyckas träffa en liten sophink kan då vara svårt och risken att brödsmulorna hamnar på golvet är stor.

Men du är väl så pass duktig att du tar tillvara på alla brödsmulor och gör ströbröd av det? Eller hur ;)