Brödskärbrädor

Brödskärbrädor har galler som insats - en skiva med spår i. Genom springorna ramlar brödsmulor ner vilka man sedan kan hälla bort enkelt. För att kunna det bör brödskärbrädan ha ett löstagbart smulgaller.

Populärt inom brödskärbrädor

 • Zassenhaus Brödskärbräda 42 cm

  Zassenhaus Brödskärbräda 42 cm
  En skärbräda för bröd med löstagbart galler. Smulorna hamnar under gallret istället för på golvet. Förutom högkvalitativa kryddkvarnar tillverkar Zassenhaus även skärbrädor i en mängd material och utföranden.Denna skärbräda är gjord i massivt Rubberwood, ett hårt träslag som lämpar sig mycket bra i köksmiljöer. Rubberwood eller Gummiträ anses idag som ett mycket ekologiskt hållbart träslag.
 • Aida RAW Brödskärbräda Teak

  Aida RAW Brödskärbräda Teak
  En grov och stilren skärbräda från Aida som är perfekt till att skära bröd på samt har framme på köksbordet som en fin dekoration. Skärbrädan tillhör RAW-serien och är tillverkad av teak av högsta kvalitet. Skärbrädan är 35 cm. lång, 37 cm. bred och 2 cm. hög.Skärbrädan har ett snyggt och grovt utseende tack vare det vackra materialet. Teak är extremt tåligt och nästa omöjligt att sluta ut om det hanteras korrekt. Materialet Teak är CSR-godkänt. Rengör den för hand och kör den aldrig i diskmaskinen. Därefter bör den regelbundet oljas in med en matgodkänd olja. Luktar den illa tas detta bort med en sked grovt salt som gnids in med en halv citron.
 • Zassenhaus Brödskärbräda Akacia 42 cm

  Zassenhaus Brödskärbräda Akacia 42 cm
  En skärbräda för bröd med löstagbart galler. Smulorna hamnar under gallret istället för på golvet.Brödskärbräda i det miljövänliga materialet Akacia. Förutom högkvalitativa kryddkvarnar tillverkar Zassenhaus även skärbrädor i en mängd material och utföranden.Mått: 42 x 28 x 2 cm.
 • Brödskärbräda 40x26 cm Bok

  Brödskärbräda 40x26 cm Bok

Fler tips på brödskärbrädor

 • Kockums - Brödskärbräda

  Kockums - Brödskärbräda
  Brödskärbrädan från Kockums är en ordentlig skärbräda med uppsamlingsbricka för brödsmulorna, så de slipper hamna på bordet eller bänken. Skärbrädan i bokträ diskas för hand och torkas av med handduk direkt. Träet mår även bra av, och håller längre, om det smörjs in med matolja med jämna mellanrum.
 • Brödskärbräda 50x30 cm

  Brödskärbräda 50x30 cm
 • Brödskärbräda 50x30 cm

  Brödskärbräda 50x30 cm
 • Wüsthof Skärbräda Till Bröd - Skärbrädor Bok Trä

  Wüsthof Skärbräda Till Bröd - Skärbrädor Bok Trä
  Skärbrädan från Wüsthof har elegant, tidlös design i bok för bröd. Den har avtagbar, lättskött smulbricka för enkel rengöring. Den har värmetåligt, hållbart material för vardaglig användning. Om skärbrädan från Wüsthof- Tidlös design.- Avtagbar smulbricka.- Värmetåligt, hållbart material.- Tillverkad av bok och rostfritt stål.- Bredd: 250 mm.- Längd: 400 mm. Skötselråd för skärbrädan- Torka rent med en torr eller lätt fuktig trasa.- Behandla med matolja för att vidhålla produktens kvalitet. Shoppa Skärbrädor och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Brödskärbräda 50 x 30 cm

  Brödskärbräda 50 x 30 cm
  Brödskärbräda, 50 x 30 cm, i björk.
 • Pebbly - Brödskärbräda med Toasttång 26 cm Bambuträ

  Pebbly - Brödskärbräda med Toasttång 26 cm Bambuträ
  Brödbricka och toasttång från Pebbly - snyggt att ställa fram till frukosten. Skär ditt bröd, rosta det och plocka upp från brödrosten utan att bli bränd tack vare Pebbly toasttång! Detta set är praktiskt, estetiskt och tåligt och kan användas dagligen. Lätt att förvara i köket, setet är utformat för att ta upp så lite utrymme som möjligt tack vare sin kompakta storlek. Pebbly brödbricka är idealisk för att skära brödet i köket innan du serverar eller direkt på bordet under måltiderna. Den har också mycket god stabilitet på bänkskivan eller matbordet när du skär bröd. Brödbrickan och tången är gjort av stark och robust bambu, den har fördelen att motstå fukt vilket underlättar långvarig användning. Bambu är känt för sina ekologiska faktorer, det är en växt som växer snabbt, kräver mycket lite vatten och kan skördas upp till 5 gånger varje år. Pebbly skapades 2015 och är ett franskt varumärke som erbjuder estetiska, funktionella och hållbara produkter. Pebbly har valt att fokusera på naturliga och hållbara material genom att välja glas, bambu, trä, metall och ekologisk bomull. Dessa miljövänliga material är noggrant utvalda för sina funktionella, hållbara och miljövänliga egenskaper. De vill minska mängden förpackningar som används till våra produkter främst genom att eliminera plast i största möjliga mån. Pebbly deltar i övergången till en mer miljövänlig konsumtion genom att uppmuntra inköp av livsmedel i lösvikt och genom att tillhandahålla lagringslösningar i återanvändbara behållare.
 • Brödskärbräda 40x26 cm Bok

  Brödskärbräda 40x26 cm Bok

Skärbräda för bröd med uppsamlare

För att få ut maximal funktionalitet från en speciell skärbräda för bröd bör uppsamlaren vara löstagbar. Designmässigt ska brödskärbrädan ha antingen ett löstagbart galler eller en utdragbar uppsamlingsbricka.

Vad som funkar bäst är mycket en smaksak men om skärbrädan är tung och otymplig är en utdragbar bricka att föredra. I annat fall måste man lyfta hela brädan för att skaka ur brödsmulorna. Att lyckas träffa en liten sophink kan då vara svårt och risken att brödsmulorna hamnar på golvet är stor.

Men du är väl så pass duktig att du tar tillvara på alla brödsmulor och gör ströbröd av det? Eller hur ;)