Brödskärbrädor

Brödskärbrädor har galler som insats - en skiva med spår i. Genom springorna ramlar brödsmulor ner vilka man sedan kan hälla bort enkelt. För att kunna det bör brödskärbrädan ha ett löstagbart smulgaller.

Populärt inom brödskärbrädor

 • Zassenhaus Brödskärbräda 42 cm

  Zassenhaus Brödskärbräda 42 cm
  En skärbräda för bröd med löstagbart galler. Smulorna hamnar under gallret istället för på golvet. Förutom högkvalitativa kryddkvarnar tillverkar Zassenhaus även skärbrädor i en mängd material och utföranden.Denna skärbräda är gjord i massivt Rubberwood, ett hårt träslag som lämpar sig mycket bra i köksmiljöer. Rubberwood eller Gummiträ anses idag som ett mycket ekologiskt hållbart träslag.
 • Aida RAW Brödskärbräda Teak

  Aida RAW Brödskärbräda Teak
  En grov och stilren skärbräda från Aida som är perfekt till att skära bröd på samt har framme på köksbordet som en fin dekoration. Skärbrädan tillhör RAW-serien och är tillverkad av teak av högsta kvalitet. Skärbrädan är 35 cm. lång, 37 cm. bred och 2 cm. hög.Skärbrädan har ett snyggt och grovt utseende tack vare det vackra materialet. Teak är extremt tåligt och nästa omöjligt att sluta ut om det hanteras korrekt. Materialet Teak är CSR-godkänt. Rengör den för hand och kör den aldrig i diskmaskinen. Därefter bör den regelbundet oljas in med en matgodkänd olja. Luktar den illa tas detta bort med en sked grovt salt som gnids in med en halv citron.
 • Zassenhaus Brödskärbräda Akacia 42 cm

  Zassenhaus Brödskärbräda Akacia 42 cm
  En skärbräda för bröd med löstagbart galler. Smulorna hamnar under gallret istället för på golvet.Brödskärbräda i det miljövänliga materialet Akacia. Förutom högkvalitativa kryddkvarnar tillverkar Zassenhaus även skärbrädor i en mängd material och utföranden.Mått: 42 x 28 x 2 cm.
 • Zassenhaus - Brödskärbräda Rubberwood 42 cm

  Zassenhaus - Brödskärbräda Rubberwood 42 cm

Fler tips på brödskärbrädor

 • Brödskärbräda Bok 40x26x2 cm

  Brödskärbräda Bok 40x26x2 cm
 • Brödskärbräda 50x30 cm

  Brödskärbräda 50x30 cm
 • Brödskärbräda 50 x 30 cm

  Brödskärbräda 50 x 30 cm
  Brödskärbräda, 50 x 30 cm, i björk.
 • Brödskärbräda Bok 40x26x2 cm

  Brödskärbräda Bok 40x26x2 cm
 • Wüsthof Skärbräda Till Bröd - Skärbrädor Bok Trä

  Wüsthof Skärbräda Till Bröd - Skärbrädor Bok Trä
  Skärbrädan från Wüsthof har elegant, tidlös design i bok för bröd. Den har avtagbar, lättskött smulbricka för enkel rengöring. Den har värmetåligt, hållbart material för vardaglig användning. Om skärbrädan från Wüsthof- Tidlös design.- Avtagbar smulbricka.- Värmetåligt, hållbart material.- Tillverkad av bok och rostfritt stål.- Bredd: 250 mm.- Längd: 400 mm. Skötselråd för skärbrädan- Torka rent med en torr eller lätt fuktig trasa.- Behandla med matolja för att vidhålla produktens kvalitet. Shoppa Skärbrädor och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Zassenhaus Skärbräda Gummi 42x28 Cm - Skärbrädor Gummi Trä

  Zassenhaus Skärbräda Gummi 42x28 Cm - Skärbrädor Gummi Trä
  Skärbrädan från Zassenhaus har tidlös, klassisk design i gummiträ för bröd. Den har slitstarkt material för vardaglig användning. Om skärbrädan från Zassenhaus- Tidlös design.- Tillverkad av gummiträ.- Skonsamt material.- Längd: 420 mm.- Bredd: 280 mm.- Höjd: 20 mm.- Tillverkad i Danmark Skötselråd för skärbrädan- Rengör endast med en trasa, och en liten mängd diskmedel om det behövs. Shoppa Skärbrädor och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Pebbly - Brödskärbräda med Toasttång 26 cm Bambuträ

  Pebbly - Brödskärbräda med Toasttång 26 cm Bambuträ
  Brödbricka och toasttång från Pebbly - snyggt att ställa fram till frukosten. Skär ditt bröd, rosta det och plocka upp från brödrosten utan att bli bränd tack vare Pebbly toasttång! Detta set är praktiskt, estetiskt och tåligt och kan användas dagligen. Lätt att förvara i köket, setet är utformat för att ta upp så lite utrymme som möjligt tack vare sin kompakta storlek. Pebbly brödbricka är idealisk för att skära brödet i köket innan du serverar eller direkt på bordet under måltiderna. Den har också mycket god stabilitet på bänkskivan eller matbordet när du skär bröd. Brödbrickan och tången är gjort av stark och robust bambu, den har fördelen att motstå fukt vilket underlättar långvarig användning. Bambu är känt för sina ekologiska faktorer, det är en växt som växer snabbt, kräver mycket lite vatten och kan skördas upp till 5 gånger varje år. Pebbly skapades 2015 och är ett franskt varumärke som erbjuder estetiska, funktionella och hållbara produkter. Pebbly har valt att fokusera på naturliga och hållbara material genom att välja glas, bambu, trä, metall och ekologisk bomull. Dessa miljövänliga material är noggrant utvalda för sina funktionella, hållbara och miljövänliga egenskaper. De vill minska mängden förpackningar som används till våra produkter främst genom att eliminera plast i största möjliga mån. Pebbly deltar i övergången till en mer miljövänlig konsumtion genom att uppmuntra inköp av livsmedel i lösvikt och genom att tillhandahålla lagringslösningar i återanvändbara behållare.
 • Kockums - Brödskärbräda

  Kockums - Brödskärbräda
  Brödskärbrädan från Kockums är en ordentlig skärbräda med uppsamlingsbricka för brödsmulorna, så de slipper hamna på bordet eller bänken. Skärbrädan i bokträ diskas för hand och torkas av med handduk direkt. Träet mår även bra av, och håller längre, om det smörjs in med matolja med jämna mellanrum.
 • Aida Raw Skärbräda 27x36 Cm - Skärbrädor Teak

  Aida Raw Skärbräda 27x36 Cm - Skärbrädor Teak
  Skärbrädan från Aida är tillverkad av vacker teak med en hög kvalitet och en ribbad yta för bröd. Skärbrädan har en naturlig form med en robust design. Kan även användas som en inredningsdetalj. Om skärbrädan från Aida- Från kollektionen Raw.- Robust, starkt material.- Ribbad yta för bröd. Skötselråd för skärbrädan- Handdisk rekommenderas. Shoppa Skärbrädor och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Brödskärbräda 50x30 cm

  Brödskärbräda 50x30 cm
 • Fiskars Functional Form Skärbräda 35x25 Cm - Skärbrädor Bambu Trä

  Fiskars Functional Form Skärbräda 35x25 Cm - Skärbrädor Bambu Trä
  Skärbrädan från Fiskars är tillverkad av vacker bambu med en dubbelsidig design för alla tillfällen. Skärbrädan har en skårad yta på framsidan för bröd med en slät yta på baksidan. Den har ett brett hål på toppen för enkel upphängning. Om skärbrädan från Fiskars- Kan även användas som ett serveringsfat.- Från kollektionen Functional Form.- Storlek: 35x25 cm. Skötselråd för skärbrädan- Endast handdisk. Shoppa Skärbrädor och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.

Skärbräda för bröd med uppsamlare

För att få ut maximal funktionalitet från en speciell skärbräda för bröd bör uppsamlaren vara löstagbar. Designmässigt ska brödskärbrädan ha antingen ett löstagbart galler eller en utdragbar uppsamlingsbricka.

Vad som funkar bäst är mycket en smaksak men om skärbrädan är tung och otymplig är en utdragbar bricka att föredra. I annat fall måste man lyfta hela brädan för att skaka ur brödsmulorna. Att lyckas träffa en liten sophink kan då vara svårt och risken att brödsmulorna hamnar på golvet är stor.

Men du är väl så pass duktig att du tar tillvara på alla brödsmulor och gör ströbröd av det? Eller hur ;)