Burgvogel knivprodukter
Varumärket Burgvogel startades 1949 i den klassiska, tyska knivorten Solingen av bröderna Bahn. Familjeföretaget tillverkar än idag knivar i flera modeller och handtag, nu i fjärde generation. Störst utbud för oss här i Sverige finns på Amazon.se.
-
Burgvogel Master Line Kockkniv 20 cm
979 kr
Läs mer härBurgvogel Master Line matlagningskniv är en högkvalitativ kockkniv, perfekt för precisionsarbete i köket. Bladet är smitt ur ett stycke rostfritt krom-molybdenstål (X50CrMoV15), vilket ger långvarig skärpa och hållbarhet. Finns i flera olika längder. -
Burgbirl Santoku Oliva Line
489 kr
Läs mer härBurgvogel Santoku Oliva Line är en elegant och välbalanserad kökskniv för dig som vill hacka grönsaker, skiva kött eller finfördela örter med precision. Knivbladet i tyskt rostfritt stål ger skärpa och hållbarhet, medan handtaget i olivträ ligger skönt i handen och gör varje matlagningsstund lite vackrare. -
Burgvogel brödkniv – PPN plasthandtag
241 kr
Läs mer härBurgvogel brödkniv med plasthandtag och svart blad är en pålitlig kökskniv utformad för att skära bröd med precision. Det rostfria stålet i bladet säkerställer långvarig skärpa och hållbarhet. Det ergonomiska plasthandtaget ger ett bekvämt och säkert grepp, vilket gör varje användning smidig och effektiv. -
Burgvogel Ostkniv 16 cm röd
220 kr
Läs mer härBurgvogel ostkniv med rött handtag är designad för att skära ost med precision och stil. Det rostfria stålbladet säkerställer långvarig skärpa och hållbarhet. Det ergonomiska röda handtaget ger ett bekvämt och säkert grepp, vilket gör varje användning smidig och effektiv.
Burgvogels knivar i stål
Kvalitén i Burgvogels knivar kommer från den typen av stål som de använder. I knivarna finns stål som innehåller krom och molybden (x50 CrMoV 15). Knivbladet tillverkar de i ett enda stycke, vilket säkerställer dess hållbarhet och styvhet. På fabriken i Solingen slipar de alla knivar för hand och kontrollerar så att ingen kniv har annat än perfekt skick.
Automatiseringen vid Burgvogels knivfabrik
Karl Bahns knivfabrik var tidigt ute med automatisering och hade en halv-automatiskt process för tillverkningen av knivblad redan 1949. Det var det första företaget i Solingenområdet som hade en sådan teknisk innovation.
Även om mycket moderniserats och är än mer automatiserat idag hos Burgvogel är det ändå en del moment som de fortsatt gör manuellt.
Skötselråd från Burgvogel för deras köksknivar
Läser man i produktkatalogen för Burgvogel Solingen hittar man ett avsnitt om skötsel av deras knivar. I den kan man läsa att regelbundet underhåll förlänger livslängden på kniven.
Alla deras knivar går att diska i diskmaskin men det är faktiskt inget de uppmanar till. Om man ändå vill det så se till att knivbladet och särskilt eggen inte kan röra andra vassa, hårda föremål.
Om din Burgvogel-kniv har handtag i trä ska du inte diska i diskmaskin då det sliter och förstör trähandtaget väldigt snabbt.
De lyfter också upp vikten av att inte lämna kniven med rester av mat för länge, så det torkar fast. Många av våra livsmedel har syror i sig som kan påskynda rostprocesser. Därför bör man lyssna på Burgvogels råd och skölja av kniven direkt efter användning.
Förväxla inte Vogel med Burgvogel
Det finns knivar på marknaden där det står "Vogel" på knivbladet men de ska inte förväxlas med Burgvogel, som är av helt olika kvaliteter.