DIY: Göra eget knivställ

Eget knivställ av böcker

Du kan göra ditt eget knivställ väldigt enkelt med bara några böcker och snöre. Ta några lagomt tjocka böcker, gärna i samma höjd, och knyt ihop de med ett snöre. Välj några böcker som du inte är så rädd om, men ta ändå några du tycker har fina bokryggar.

Du behöver:

 • 4-5 böcker
 • Snöre

Kostnaden för att göra det här knivstället på egen hand är några enstaka kronor ifall du redan har överblivna böcker och bara behöver köpa ett bra snöre.

Har du inga böcker till övers hemma kan du kolla på returbutiker eller om biblioteket har några till salu för 1-10 kr/st.

Eftersom det är i köket som ditt egengjorda knivställ ska stå kan det ju vara passande att använda några gamla kokböcker till stället.

Populära färdiga knivställ

 • Mannerströms Knivblock

  Mannerströms Knivblock
  Ett mycket elegant knivblock i bambu med plats för upp till 12 knivar. Knivarna är bara att sticka ned i de svarta spröten som formar sig efter knivarna. Om du förvarar dina knivar väl, ökar det knivarnas livslängd avsevärt. Knivarna trivs som allra bäst om de förvaras i ett knivblock, istället för en kökslåda där dom riskerar att stöta samman mot varandra och andra redskap. Dessutom lättillgängliga för dig när du behöver dem!OBS! Knivar ingår ej.
 • Anders Petter - Backaryd Knivblock cylinder Svart

  Anders Petter - Backaryd Knivblock cylinder Svart
  Knivar mår bäst av att förvaras i ett knivblock eller på en magnetlist. Detta knivblock har en praktisk konstruktion där insidan är tillverkad i lager av plaststrån som gör att den passar för alla typer av knivar, saxar och skärpstål.
 • Robert Welch Signature Bamboo Knivblock till låda

  Robert Welch Signature Bamboo Knivblock till låda
  Knivblocket från Robert Welch är en perfekt knivförvaring för dig som vill ha ordning och reda i köket. Knivstället är designad för att få plats i en normalstor kökslåda. Material: BambuLängd: 40 cmBredd: 17,5 cmHöjd (Inklusive handtag): 10 cm
 • Gefu - Knivblock 22 cm Svart

  Gefu - Knivblock 22 cm Svart
  Ett svart knivblock att förvara dina knivar i så de inte skadas och behåller livstiden längre. Stilrent och snygg i köket.