Tapasbräda

Ett mycket praktiskt sätt att servera små tapas på är med en tapasbräda. Det är en lång skärbräda, gärna med handtag. På tapasbrädan kan man placera ut olika delikatesser och godsaker. En del kanske ligger direkt på brädan medan andra saker i små skålar.

7 tips för din tapasbjudning

Tapas betyder "smårätter" på spanska, och dessa små rätter är idealiska att dela med vänner över en drink. Om du vill sätta ihop ett tapasbräde till en tapasbjudning får du här sju tips som hjälper dig att skapa det perfekta upplägget.

tapasbräda med smårätter

1. Börja med några grundläggande dippar. En bra dip kan vara avgörande för alla tapasbräden. Välj några av dina favoriter, som guacamole, salsa eller hummus, och ge dina gäster några smakliga dippalternativ.

2. Lägg till lite variation. Håll dig inte bara till en sorts mat på tapasbrädet. Blanda i stället upp med en mängd olika färger, texturer och smaker. På så sätt håller du dina gäster intresserade och sugna på att smaka mer.

3. Var kreativ med dina pålägg. Toppings är ett utmärkt sätt att ge extra smak och intresse åt tapasbrädet. Var kreativ och prova något nytt, till exempel rostad vitlök eller soltorkade tomater. Olika röror att lägga på kex är alltid uppskattat.

4. Tänk utanför den traditionella spanska maten. Det finns ingen regel som säger att tapas måste vara traditionella spanska rätter. Var kreativ och inkludera några av dina egna favoriträtter, som minipizzor eller kycklingspett.

5. Håll det enkelt. Tänk inte för mycket - ett bra tapasbord behöver inte vara komplicerat . Håll dig till enkla, klassiska rätter som alla kommer att älska.

6. Se till att det finns något för alla. Med en mängd olika rätter är du säker på att även de mest kräsna matgästerna blir nöjda. Ta med vegetariska alternativ och köttbaserade rätter för att se till att det finns något för alla på tapasbordet. Om det inte är så att hela sällskapet är vegetarianer eller veganer.

7. Glöm inte dryckerna! Inget tapasbord är komplett utan ett urval av drycker för att skölja ner det hela. Se till att du har gott om vin, öl och alkoholfria alternativ för att hålla dina gäster nöjda.

Med de här sju tipsen i åtanke kan du säkert skapa det perfekta tapasbrädet för nästa sammankomst. Bjud in några vänner, häll upp några drinkar och njut!

Tips på fina tapasbrädor

 • Ironwood Gourmet - Skärbräda paddle liten

  Ironwood Gourmet - Skärbräda paddle liten
  Ironwood Gourmet serveringsbräda Paddle Board i akacia finns i tre olika modeller - rund, stor avlång och liten rektangulär.?Alla tre modellerna har ett praktiskt handtag som gör det smidigare att servera och med ett hål för enkel upphängning. Perfekta som serveringsbrädor för kallskuret, ost eller tapas.
 • Ironwood Gourmet - Skärbräda paddle rund

  Ironwood Gourmet - Skärbräda paddle rund
  Ironwood Gourmet serveringsbräda Paddle Board i akacia finns i tre olika modeller - rund, stor avlång och liten rektangulär.?Alla tre modellerna har ett praktiskt handtag som gör det smidigare att servera och med ett hål för enkel upphängning. Perfekta som serveringsbrädor för kallskuret, ost eller tapas.
 • Ironwood Gourmet - Skärbräda paddle stor

  Ironwood Gourmet - Skärbräda paddle stor
  Ironwood Gourmet serveringsbräda Paddle Board i akacia finns i tre olika modeller - rund, stor avlång och liten rektangulär.?Alla tre modellerna har ett praktiskt handtag som gör det smidigare att servera och med ett hål för enkel upphängning. Perfekta som serveringsbrädor för kallskuret, ost eller tapas.
 • House Doctor Nature Skärbräda

  House Doctor Nature Skärbräda
  Den vackra skärbrädan från House Doctor är perfekt till läckra tapas. Den är tillverkad av akaciaträ, vilket ger en unik design varje gång. Den runda designen gör den perfekt till alla former av serveringar och uppläggningar. Skärbrädan tål inte maskindisk men underhåll den gärna genom att smörja in den med matolja.
 • Eva Solo Träskärbräda Ek 44x22 cm

  Eva Solo Träskärbräda Ek 44x22 cm
  En naturlig och rustik skärbräda från Eva Solo Nordic Kitchen. Skärbrädan är tillverkad i massiv ek, vilket ger varje skärbrädan en unik design. De rundade hörnen och kanterna gör skärbrädan behaglig att arbeta med.Skärbrädan kan användas till att förbereda både kött och grönsaker, men också till att servera exempelvis goda ostar eller tapas. När skärbrädan inte används kan den hängas upp i läderremmen, och den är lätt att rengöra med varmt vatten och diskmedel. Bör oljas in regelbundet.Kan användas till både matlagning och serveringKan hängas upp när den inte användsTål inte maskindisk Material: Ek och läder
 • Andersen Furniture U3 Skärbräda 57 x 30 cm Large Oak

  Andersen Furniture U3 Skärbräda 57 x 30 cm Large Oak
  Rejäl skärbräda i vacker ek! Skärbrädan från Andersen är full av smarta funktioner och utmärkta materialegenskaper. Med högt innehåll av garvsyra är den antibakteriell och passar således utmärkt till hantering av livsmedel. Med sina smarta vätskespår fångar den på eventuell vätska så att du enkelt kan hälla av den i vasken. Undvik kladd och söl på köksbänken! Med en storlek på 57x30 cm passar skärbrädan utmärkt även som serveringsbricka. Varför inte ställa fram den fylld med tapas eller andra godsaker när gästerna är på besök? Den eleganta designen gör dessutom att brädan bidrar med ljus och en avslappnad stämning vid matbord. Ett utmärkt tillbehör för dig som är på jakt efter något lite extra!  Specifikationer:- Färg: Ek. - Material: Ek.- Längd: 57 cm.- Bredd: 30 cm. - Diskmaskin: Nej.    
 • Eva Solo Träskärbräda 35 cm

  Eva Solo Träskärbräda 35 cm
  Servera pizza, ost eller tapas på denna vackra skärbräda från Eva Solo som fungerar till servering och som skärbräda. Nordic Kitchen skärbrädan är framställd i ek, vilket ger varje bräda ett unikt utseende. Skärbrädan har en rå och rustik look som blir vacker inredning i de flesta kök och matbord.Den runda formen gör skärbrädan idealisk för servering av en mängd olika livsmedel, men gör också att skärbrädan är bekväm att arbeta med. Skärbrädan kan användas till både kött och grönsaker. Skärbrädan har också en smart förvaringslösning i form av en läderrem i slutet på handtaget, så att du kan hänga den på en krok där den kan fungera som dekoration på väggen. Rengör med varmt vatten och diskmedel. Underhåll med att regelbundet olja in skärbrädan.
 • Andersen Furniture Tapasboard 45 cm Large Oak

  Andersen Furniture Tapasboard 45 cm Large Oak
  Läckert tapas- och pizzabord från Andersen! En elegant servering är ofta minst lika viktigt som matlagningen. Med tapasbrädan från Andersen garanterar du ett vackert upplägg och kan enkelt bjuda familjen eller gästerna på hemmagjord pizza eller vackra tapas. Tillverkad i massiv ek håller brädan hög kvalité och har lång livslängd. Andersen har alltid stått för smart tillverkning och brädan är avputsad i ena änden för att den enkelt ska kunna stå lutad mot väggen. Smart, elegant och smidigt! Med en diameter på 45 cm har du möjlighet att både baka stora pizzor och servera en uppsjö av olika tapasrätter och plockmat. Behandla gärna brädan med solros- eller rapsolja regelbundet efter användning för att säkerställa kvalitén och goda materialegenskaper.