OKC filéknivar

Populärt inom OKC filéknivar

  • OKC Old Hickory Outdoor Filékniv 16 cm

    OKC Old Hickory Outdoor Filékniv 16 cm
    Att ta med sin Old Hickory Filékniv utomhus har aldrig varit enklare. Nu finns denna kniv i en outdoor model som levereras med en slida i läder. Detta är en flexibel filékniv med oljat trähandtag och mässingnitar. Denna utomhus-modell av filékniven har ett något större handtag än "inomhus-modellen" av samma kniv samt att handtaget är behandlat med olja för att tåla en utomhus miljö.Knivstål: 440C Stainless SteelBladlängd: 16 cmTotal längd: 27,8 cmLeverantörs artikelnummer: 1275LagervaraSkickas normalt inom 24 timmar
  • OKC Old Hickory Urbeningskniv 16 cm i kolstål

    OKC Old Hickory Urbeningskniv 16 cm i kolstål
    En urbeningskniv används främst för att ta bort ben på kyckling, kött eller fisk samt att trimma bort fett och hinnor innan tillbredning. Generellt sett är urbeningsknivar 12 cm till 17 cm. Anledningen till att bladen på urbeningknivar inte är lika tjocka som många andra kockknivar är att precisionen vid urbeningen blir större med ett smalare blad. Den avrundade spetsen gör att du enkelt kan följa och arbeta runt benen.Old Hickory knivarna från amerikanska Ontario Knife Company är med sin snart 100-åriga historia en av de mest ärevördiga produktlinjer som fortfarande är i aktiv produktion. Knivarna blev introducerade 1924, knivbladet är i ett härdat 1095-kolstål och ett genuint trähandtag med mässingnitar. Knivarna ser precis likadana ut idag. Det hårda kolstålet blir mycket skarpt och har en förmåga att hålla skärpan bättre än de flesta rostfria knivar. Old Hickory knivarna har stått sig mycket bra genom tiderna och visat sig vara ett mycket prisvärt alternativ. Tillverkas i USA.Observera: Old Hickory knivarna är producerade av högkvalitativt kolstål. Kolstålet vill garanterat bli matt och få en patina, vilket är bevis på äkta kolstål. Patinan kommer inte att påverka bladets egenskaper. För bäst resultat skall kniven handdiskas och direkt torkas helt torra. Kniven får absolut inte maskindiskas! Om kniven inte sköts rätt kommer den att rosta.Observera 2: Fabriksskärpan på Old Hickoy-knivarna är mycket varierande. Räkna med att kniven behöver en slipning för att uppnå den bästa skärpan. När den väl är vass håller den skärpan bättre än de flesta rostfria knivar.