Skinkkniv

Att skära tunna, tunna skivor av en griljerad skinka eller en bit rostbiff görs enklast med en skinkkniv. Knivbladet är lätt tandat och/eller vågigt. Vi tipsar om skinkknivarna du köper online.

Populärt inom skinkkniv

  • Victorinox Lax och Skinkkniv Räfflad 30 cm maple wood

    Victorinox Lax och Skinkkniv Räfflad 30 cm maple wood
    Lax och Skinkkniv med skaft i maple wood, bladlängd 30 cm En olivslipad förskärare som är mycket användbar. Trancherknivens handtag är ergonomisk och väl avvägt i trä. Att kniven är olivslipad innebär att det som man skivar inte fastnar och släpper lätt från bladet, därför är det en excellent trancheringskniv. Fungerar både till skinka, lax, rostbiff och pastrami, ja helt enkelt till det mesta som behöver skivas till tunna skivor. Kvalitetsknivar är som goda viner, de blir bättre med tiden och med den här kniven skivar du lätt upp det som skall finns på tapas tallriken.  Victorinox  Wood, en serie knivar och tillbehör som har en tidlös design med sköna handtag i vackert polerat maple wood. Träet odlas i Indien och är FSC-certifierat. Maple wood är ett hårt träslag med hög oljehalt och lågt krympningstal.Maple wood ger tåliga handtag med en hög lyster som också står emot fukt och väta bra. Knivarna och redskapen är lätta att rengöra och är i rostfritt stål med god skärpa.Knivar och redskap med handtag av maple wood tål undantagsvis att maskindiskas men de skall i huvudsak handdiskas för att få en lång livslängd. Sedan starten 1884,  har Victorinox berikat välden med knivar av rostfritt stål.  De är mycket populära i restaurangkök för sin höga kvalitet och prisvärdhet,  knivarna tillverkas i den lilla Schweiziska staden Ibach-Schwyz.
  • Victorinox Lång Skinkkniv Olivslipad med Fibroxhandtag 36 cm

    Victorinox Lång Skinkkniv Olivslipad med Fibroxhandtag 36 cm
    En lång olivslipad skinkkniv som är mycket användbar. Skinkknivens handtag är ergonomisk och väl avvägt i materialet Fibrox, bladets längd är 36 cm. Att kniven är olivslipad innebär att det livsmedel som du skivar inte fastnar och släpper lätt från bladet, därför är det en excellent trancheringskniv. Fungerar både till skinka, lax, tårtbottnar och smörgåstårta, ja helt enkelt till det mesta som behöver skivas till tunna skivor.  Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.
  • Victorinox Bred Skinkkniv Tandad 30 cm med Fibroxhandtag

    Victorinox Bred Skinkkniv Tandad 30 cm med Fibroxhandtag
    Vågigt tandad skinkkniv från Victorinox av mycket hög vardagskvalité. En kniv speciellt anpassad till att skära jämna tunna skinkskivor med, perfekt till jul-och helgskinkan. Kniven lämpar sig också väl, till att skära fina buffé skivor av den rökta eller gravade laxen.Handtaget är utav greppvänlig Fibroxplast och det stansade bladet är av högsta rostfria stålkvalitet. Bladets längd är 30 cm och med skaftet blir totallängden 43,5 cm. Knivbladet är 30 mm brett hela vägen och tjockleken är 1,5 mm, detta är fundamentet för att lyckas skära smala mjälla skivor med fin presentering. Vikten på 145 gram är välbalanserad och ger en optimal användarupplevelse.Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.
  • Kai Shun Classic DM-0735 Skinkkniv 30 cm

    Kai Shun Classic DM-0735 Skinkkniv 30 cm
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.

Fler tips på skinkkniv

  • Global G-87 Lax- & Skinkkniv Olivslipad 27 cm

    Global G-87 Lax- & Skinkkniv Olivslipad 27 cm
    En praktisk lax- & skinkkniv med olivslipat blad. Material: Cromova 18 Rostfritt Stål.Bladets längd: 27 cm.
  • Wüsthof Classic Ikon Skinkkniv Svart 26 cm

    Wüsthof Classic Ikon Skinkkniv Svart 26 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Arcos Clara Skinkkniv / Laxkniv 25 cm

    Arcos Clara Skinkkniv / Laxkniv 25 cm
    Kniv med långt, tunt, flexibelt blad. Speciellt utformad för att skära skinka och andra stora köttbitar. Kan också användas som laxkniv. Serien Clara från spanska Arcos är ett resultat av en målsättning Arcos satt några år tillbaka om att utveckla en restaurang-klass knivserie prisvärd för allas fickor. Knivarnas blad är tillverkat av Arcos egna NITRIUM®-stål som är en rostfri och härdat formel berikad med kväve för extra hårdhet och långvarig skärpa. De ergonomiska handtagen gjorda av formsprutat polypropen (PP) som injiceras i flytande tillstånd och hårdnar runt knivens tång 10 års garanti mot material- och produktionsfel. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar
  • Wüsthof Classic Skinkkniv 26 cm

    Wüsthof Classic Skinkkniv 26 cm
    En skinkkniv med tunt och extra långt blad som används för att skära tunna, jämna skivor av skinka, roastbeef, brisket och andra stora köttbitar. Spetsen på kniven är rundad för att förhindra att köttet skadas, och bladet har små luftfickor som förhindrar att köttet fastnar på bladet. Med ett utval av ca 70 olika bladformer från 7 till 36 cm är Wüsthof Classic den bredste knivserie tillgänglig. Serien sticker ut på grund av dess distinkta design och användarvänlighet som gör knivarna till det rätta verktyget för varje hemmakock och professionell. Kvalitet kommer först, och med 55 tillverkningssteg och 20 kompromisslösa kvalitetskontroller blir varje kniv perfekt tillverkat. Knivbladet är smidda från en bit 1.4116 Chrome Molybdenum Vanadium stål (X50CrMoV15) härdat till hårdhet på 58 HRC. Slipvinkelen är 14 grader per sida, och Wüsthofs Precision Edge Technology (PEtec) ger kniven en hållbar skärpa. Ett trippelnitad handtag i hygieniskt POM-material (Polypropylene) säkrar lång hållbarhet och hygienisk användning. Kniven är NSF-certifierad och godkänd för användning i profesionella kök. Leverantörs artikelnummer: 1040106626 Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar
  • Kai Shun Classic Skinkkniv / Laxkniv 30,5 cm

    Kai Shun Classic Skinkkniv / Laxkniv 30,5 cm
    Lång japansk skinkkniv/laxkniv med flexibelt blad som passar utmärkt för att filéa och skära tunna skivor av t ex skinka och lax. Knivbladet är gjord i AUS-8A stål, vilket betyder att den har olikt stål från de flesta andra knivar i Kai Shun Classic serien som är gjord i VG-10 stål. Detta för att det krävs ett monostål för att få till önskad flexibilitet i knivbladet. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är format ergonomiskt och polerat med en glansig finish. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Ett bolster och slutstycke i stål ger kniven en perfekt balans och optimal känsla. Kniven passar perfekt både för hemmakockar och i professionella kök. Shun Classic är en exklusiv knivserie från KAI. Shun betyder "på toppen av perfektion". Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Leverantörs artikelnummer: DM-0735
  • Déglon Skinkkniv 28 cm

    Déglon Skinkkniv 28 cm
    En skinkkniv med tunt och långt blad som används för att skära tunna, jämna skivor av skinka, roastbeef, brisket och andra stora köttbitar. Spetsen på kniven är rundad för att förhindra att köttet skadas, och bladet har små luftfickor som förhindrar att köttet fastnar på bladet. Déglon är en fransk tillverkare som grundades i Thiers 1921 av Jean Déglon och är idag fortfarande ägt av Déglon-familjen som nu driver företaget i 4:e generationen. Kniven är gjord i X46Cr13 stål och handtaget är ett svart trippelnitad handtag i hållbart och hygieniskt ABS-material. Kan diskas i diskmaskin om eggen skyddas. Livstids garanti mot produktionsfel. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar
  • Arcos Regia Skinkkniv

    Arcos Regia Skinkkniv
    Kniv med långt, tunt, flexibelt blad. Speciellt utformad för att skära skinka och andra stora köttbitar. Handtag i slitstark POM-material och med bolster och nitar i mässing. Tillverkas i Albacete, Spanien. 10-års garanti mot material- och produktionsfel. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar