Köttyxa

Med köttyxa kan du klyva de segaste köttbitarna med lätthet. Köttyxan är en typ av kockkniv med ett riktigt grovt knivblad och mycket tyngd. Den är bäst på att ta sig genom brosk och senor i sega köttbitar.

En del kallar köttyxor för kinesisk hacka, vilket beror på att dessa knivar är vanligare i det asiatiska köket än det nordiska. Här listar vi några utvalda modeller som du kan beställa på nätet.

Populärt inom köttyxa

  • Westmark Köttyxa

    Med en bra köttyxa i köksarsenalen håller dina vanliga knivar längre eftersom du kan använda yxan för de tuffare utmaningarna i köket. Den här robusta köttyxan från Westmark har ett nitat handtag och ligger bekvämt och säkert i handen. Ett utmärkt val för bearbetning av kött, till exempel när du vill separera brosk eller leder.
  • Global G-12 Köttyxa 16 cm

    Köttyxan är ditt bästa val när du skall separera brosk eller leder mellan köttstycken. Yxan passar även perfekt för att hacka kött till grytbitar. Detta är den enda kniven från Global som vi rekommenderar för den här typen av arbeten.Bladets längd: 16 cm.
  • Kamado sumo BBQ köttyxa

    Köttyxa från Kamado Sumo som utan bekymmer skär genom det grillade köttet. Kniven är tillverkad i tyskt stål med otroligt skarphet. Stålet är värme- och kallbehandlat för flexibilitet och rostskydd. Köttyxan från Kamado Sumo är slipad för hand på vardera sida och du är därför garanterad en knivskarp egg. Handtaget är tillverkat i högkvalitativt pakkaträ, ett otroligt vackert och hållbart material som ligger bekvämt och säkert i handen.
  • Köttyxa - Westmark

Fler tips på köttyxa

  • Wüsthof Köttyxa 20 cm

    Köttyxa används för att bearbeta mat på sätt där eggen på en kockkniv skulle kunna ta skada. Till exempel till att skära igenom ben eller hårdare grönsaker som pumpa. Denna köttyxa har ett rektangulärt blad som är tjockare och styvare än en vanlig kockkniv.Wüsthof är känt för sin tyska kvalitet och många hundra års expertis inom knivtillverkning. Denna köttyxa har bladlängd på 20 cm, en bladhöjd på 8 cm och en trippelnitad hantag i hygieniskt och hållbart syntetmaterial. Tillverkas på Wüsthofs fabrik i tyska Solingen.
  • Giesser PremiumCut Chefs No 1 slaktarkniv Rocking chefs

    Giesser PremiumCut Chefs No 1 slaktarkniv Rocking chefs
  • Arcos Universal Köttyxa 18 cm

    Köttyxa används för att bearbeta mat på sätt där eggen på en kockkniv skulle kunna ta skada. Till exempel till att skära igenom ben eller hårdare grönsaker som pumpa.Knivar i Arcos Universal serien är designade med daglig användning i åtanke. Knivarnas blad är tillverkat av Arcos egna NITRIUM®-stål som är en rostfri och härdat formel berikad med kväve för extra hårdhet och långvarig skärpa. Handtagen är gjorda av polyoximetylen (POM) och är mycket motståndskraftig mot slag, förslitning och lösningsmedel och är i stånd att motstå höga och låga temperaturer mellan -40 till 150ºC. Nitarna är tillverkade av rostfritt stål med extremt högt korrosionsmotstånd. Bladet har en såkallad olivslipning, eller culterslipning som det också kallas, som gör att det du skär inte skall fastna på kniven.Kniverna är NSF-certifierad för att klara kraven för hygien- och livsmedelssäkerhet. Handtagen är behandlade med det antibakteriella systemet Bactiproof Silver vilket minskar förekomsten av bakterier, svamp och mögel med 99,9%.10 års garanti mot material- och produktionsfel.Vikt: 545 g
  • Sabatier K Köttyxa 16 cm

    Köttyxa används för att bearbeta mat på sätt där eggen på en kockkniv skulle kunna ta skada. Till exempel till att skära igenom ben eller hårdare grönsaker som pumpa.Sabatier är ett av europas mest kända knivmärke och just denna serien, Sabatier K, anses vara ett av de två originala Sabatier-tillverkarna. Kniven är smitt för hand ur ett stycke stål (Z50C13) med en hårdhet på 54-56 HRC. I handen känns kniven väldigt robust och stabil och handtaget är av en design som är framprövad till perfektion i franska kök.
  • Arcos Atlantico Köttyxa 16 cm

    Den spanska producentenArcosär en av värdens äldsta knivproducenter med historia för knivtillverkning så långt tillbaka som 1745. Nästan tre århundraden med utveckling av knivar har gjort Arcos till en ledande internationell aktör inom knivar, bestick och köksredskap. Från sina fabriker i Albacete produserar Arcos dagligen ca 70.000 enheter fördelat på 600 knivmodeller. Knivarnas blad tillverkasav Arcos egna NITRIUM®-stål som är en rostfri och härdat formel berikad med kväve för extra hårdhet och långvarig skärpa.Köttyxa med trähandtag används för att bearbeta mat på sätt där eggen på en kockkniv skulle kunna ta skada. Till exempel till att skära igenom ben eller hårdare grönsaker som pumpa.Vikt: 328 gArtikelnummer: 276900
  • Wüsthof Köttyxa 16 cm

    Köttyxa används för att bearbeta mat på sätt där eggen på en kockkniv skulle kunna ta skada. Till exempel till att skära igenom ben eller hårdare grönsaker som pumpa. Denna köttyxa har ett rektangulärt blad som är tjockare och styvare än en vanlig kockkniv.Wüsthof är känt för sin tyska kvalitet och många hundra års expertis inom knivtillverkning. Denna köttyxa har bladlängd på 16 cm, en bladhöjd på 7 cm och en trippelnitad hantag i hygieniskt och hållbart syntetmaterial. Tillverkas på Wüsthofs fabrik i tyska Solingen.
  • Wüsthof Köttyxa 16 cm

    Köttyxa används för att bearbeta mat på sätt där eggen på en kockkniv skulle kunna ta skada. Till exempel till att skära igenom ben eller hårdare grönsaker som pumpa. Denna köttyxa har ett rektangulärt blad som är tjockare och styvare än en vanlig kockkniv.Wüsthof är känt för sin tyska kvalitet och många hundra års expertis inom knivtillverkning. Denna köttyxa har bladlängd på 16 cm, en bladhöjd på 7 cm och en trippelnitad hantag i hygieniskt och hållbart syntetmaterial. Tillverkas på Wüsthofs fabrik i tyska Solingen.
  • SHAN ZU Cleaver Chef Knife 7 tum

    Denna premiumslaktkniv i tyskt högkolstål (HRC55) kombinerar skärpa och hållbarhet med utmärkt rostskydd. Med ett 7-tums blad och 17° slipvinkel per sida är den perfekt för skivning, hackning och tärning.
  • Kötthammare, rostfritt stål - KitchenCraft

    Kötthammare från Kitchen Craft som du använder till att banka ut biff, kyckling eller kalkonfilé till önskad tjocklek.
  • Global Köttyxa G-12 16 Cm - Köttyxor Rostfritt Stål

    Om du ska dela upp stora köttstycken som innehåller ben och brosk så är den här kniven det bästa valet för jobbet! Köttyxan är den enda kniven som är rekommenderad att använda för den typ av arbeten, samtidigt som den också passar för att hacka upp kött till mindre grytbitar.Kniven är tillverkad i Japan och består av CROMOVA 18 rostfritt stål, vilket är ett väldigt hårt och slitstarkt material med utmärkt skärpa som varar länge. Skaftet är även det tillverkat av rostfritt stål, men har en ihålighet som är fylld med sand för att kniven ska få rätt balans.Kniven bör ej diskas i diskmaskin. Det är rekommenderat att diska för hand med varmt vatten och vanligt diskmedel för att sedan torka av med en torr kökshandduk. Bladlängd 16 cm CROMOVA 18 rostfritt stål Shoppa Köttyxor och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
  • Köttyxa, rostfritt stål - World of Flavours

    Orientalisk köttyxa från Kitchen Craft's serie World of Flavours. Tillverkad av rostfritt stål med nitat handtag.
  • Arcos 2900 Köttyxa 20 cm

    Köttyxan används för att bearbeta mat på sätt där eggenpå en kockkniv skulle kunna ta skada. Till exempel till att skära igenom ben eller hårdare grönsaker som pumpa.Köksknivarna i 2900-serien från Arcos är en mycket prisvärd serie för professionella kök speciellt utformad och konstruerad för långvarig och tung användning. Dom säkra och bekväma handtagen är större än tillsvarande handtag på konumentknivar och är tillverkat av injicerad polypropylen (PP). De är slag- och halksäkra samt tål höga temperaturer (120-130°C).Kniverna är NSF-certifierad för att klara kraven för hygien- och livsmedelssäkerhet. Handtagen är behandlade med det antibakteriella systemet Bactiproof Silver vilket minskar förekomsten av bakterier, svamp och mögel med 99,9%.10 års garanti mot material- och produktionsfel.LagervaraSkickas normalt inom 24 timmar
  • Giesser PremiumCut Chefs No 1 slaktarkniv Red diamond

    REA
    Giesser PremiumCut Chefs No 1 slaktarkniv Red diamond
    Giesser PremiumCut Chefs No 1 slaktarkniv Red diamond
  • Köttklubba i bokträ - KitchenCraft

    Köttklubba i bokträ med en krusig sida i metall som du mörar köttet med.
  • Arcos Universal Köttyxa 16 cm

    Köttyxa används för att bearbeta mat på sätt där eggen på en kockkniv skulle kunna ta skada. Till exempel till att skära igenom ben eller hårdare grönsaker som pumpa.Knivar i Arcos Universal serien är designade med daglig användning i åtanke. Knivarnas blad är tillverkat av Arcos egna NITRIUM®-stål som är en rostfri och härdat formel berikad med kväve för extra hårdhet och långvarig skärpa. Handtagen är gjorda av polyoximetylen (POM) och är mycket motståndskraftig mot slag, förslitning och lösningsmedel och är i stånd att motstå höga och låga temperaturer mellan -40 till 150ºC. Nitarna är tillverkade av rostfritt stål med extremt högt korrosionsmotstånd. Bladet har en såkallad olivslipning, eller culterslipning som det också kallas, som gör att det du skär inte skall fastna på kniven.Kniverna är NSF-certifierad för att klara kraven för hygien- och livsmedelssäkerhet. Handtagen är behandlade med det antibakteriella systemet Bactiproof Silver vilket minskar förekomsten av bakterier, svamp och mögel med 99,9%.10 års garanti mot material- och produktionsfel.Vikt: 480 g
  • Yaxell Yaxell Zen kinesisk hacka 18 cm

    REA
    Yaxell Yaxell Zen kinesisk hacka 18 cm
    Yaxell Yaxell Zen kinesisk hacka 18 cm
  • Satake Satake Kuro chopper 18 cm

    REA
    Satake Satake Kuro chopper 18 cm
    Satake Satake Kuro chopper 18 cm
  • Giesser PremiumCut Chefs No 1 slaktarkniv Tree of life

    Giesser PremiumCut Chefs No 1 slaktarkniv Tree of life
  • Arcos Universal Köttyxa 18 cm

    Köttyxa används för att bearbeta mat på sätt där eggen på en kockkniv skulle kunna ta skada. Till exempel till att skära igenom ben eller hårdare grönsaker som pumpa.Knivar i Arcos Universal serien är designade med daglig användning i åtanke. Knivarnas blad är tillverkat av Arcos egna NITRIUM®-stål som är en rostfri och härdat formel berikad med kväve för extra hårdhet och långvarig skärpa. Handtagen är gjorda av polyoximetylen (POM) och är mycket motståndskraftig mot slag, förslitning och lösningsmedel och är i stånd att motstå höga och låga temperaturer mellan -40 till 150ºC. Nitarna är tillverkade av rostfritt stål med extremt högt korrosionsmotstånd. Bladet har en såkallad olivslipning, eller culterslipning som det också kallas, som gör att det du skär inte skall fastna på kniven.Kniverna är NSF-certifierad för att klara kraven för hygien- och livsmedelssäkerhet. Handtagen är behandlade med det antibakteriella systemet Bactiproof Silver vilket minskar förekomsten av bakterier, svamp och mögel med 99,9%.10 års garanti mot material- och produktionsfel.Vikt: 480 g
  • Sabatier K Köttyxa 16 cm

    Köttyxa används för att bearbeta mat på sätt där eggen på en kockkniv skulle kunna ta skada. Till exempel till att skära igenom ben eller hårdare grönsaker som pumpa.Sabatier är ett av europas mest kända knivmärke och just denna serien, Sabatier K, anses vara ett av de två originala Sabatier-tillverkarna. Kniven är smitt för hand ur ett stycke stål (Z50C13) med en hårdhet på 54-56 HRC. I handen känns kniven väldigt robust och stabil och handtaget är av en design som är framprövad till perfektion i franska kök.
  • Thailändsk Cleaver 20.3cm

    En prisvärd och läcker thailändsk cleaver, även känd som köttyxa. En otroligt mångsidig kniv som främst gjort sig känd inom det kinesiska köket men används brett i Asien. Vare sig du ska finhacka vitlök och ingefära, skära kött i tunna skivor, flytta det du precis skurit upp från skärbrädan till stekpannan, eller stycka en hel kyckling, kommer denna typ av kniv göra jobbet rätt. Trots den stora ytan kan den vara otroligt precis, oavsett om du gör finare, mindre jobb eller använder den i grövre sammanhang. Rostfritt stål. 20.3cm.
  • Sabatier K Köttyxa 18 cm

    Köttyxa används för att bearbeta mat på sätt där eggen på en kockkniv skulle kunna ta skada. Till exempel till att skära igenom ben eller hårdare grönsaker som pumpa.Sabatier är ett av europas mest kända knivmärke och just denna serien, Sabatier K, anses vara ett av de två originala Sabatier-tillverkarna. Kniven är smitt för hand ur ett stycke stål (Z50C13) med en hårdhet på 54-56 HRC. I handen känns kniven väldigt robust och stabil och handtaget är av en design som är framprövad till perfektion i franska kök.
  • Fiskars All Steel Köttyxa 16 Cm - Köttyxor Rostfritt Stål

    Köttyxan från Fiskars är tillverkad av rent rostfritt stål med en hög kvalitet med en lång livslängd perfekt för fisk, kött och grönt. Den har en gjuten design med en tidlös, stilren känsla. Köttyxan har ett slitstarkt knivblad med ett handtag med en optimal prestanda för säker användning. Om köttyxan från Fiskars- Gjord av rostfritt stål.- Slitstarkt knivblad.- Finsk design.- Lång livslängd.- Optimal balans.- Återvinningsbar förpackning.- Från serien All Steel.- 25 års garanti. Skötselråd för köttyxan- Handdisk rekommenderas för att vidhålla produktens livslängd. Shoppa Köttyxor och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
  • Arcos Atlantico Köttyxa 16 cm

    Köttyxa med trähandtag används för att bearbeta mat på sätt där eggen på en kockkniv skulle kunna ta skada. Till exempel till att skära igenom ben eller hårdare grönsaker som pumpa.Knivarna i Arcos Atlantico serien är för dig som älskar den traditionella kniven med nitat trähandtag. Knivarnas blad är tillverkat av Arcos egna NITRIUM®-stål som är en rostfri och härdat formel berikad med kväve för extra hårdhet och långvarig skärpa. Handtagen är gjorda av rosenträ och ger en naturlig känsla när den ligger i handen.10 års garanti mot material- och produktionsfel.Arcos är ett spanskt företag som tillverkat knivar i sina fabriker i Albacete sedan 1734.Vikt: 328 gArtikelnummer: 276900
  • Global Global G-49 Kinesisk hacka 18 cm Rostfritt stål

    REA
    Global Global G-49 Kinesisk hacka 18 cm Rostfritt stål
    Global Global G-49 Kinesisk hacka 18 cm Rostfritt stål
  • Wüsthof Köttyxa 18 cm

    Köttyxa används för att bearbeta mat på sätt där eggen på en kockkniv skulle kunna ta skada. Till exempel till att skära igenom ben eller hårdare grönsaker som pumpa. Denna köttyxa har ett rektangulärt blad som är tjockare och styvare än en vanlig kockkniv.Wüsthof är känt för sin tyska kvalitet och många hundra års expertis inom knivtillverkning. Denna köttyxa har bladlängd på 18 cm, en bladhöjd på 7,5 cm och en trippelnitad hantag i hygieniskt och hållbart syntetmaterial. Tillverkas på Wüsthofs fabrik i tyska Solingen.
  • Satake Satake Kuro Sakata hackkniv 14 cm

    REA
    Satake Satake Kuro Sakata hackkniv 14 cm
    Satake Satake Kuro Sakata hackkniv 14 cm
  • Wüsthof Köttyxa 20 cm

    Köttyxa används för att bearbeta mat på sätt där eggen på en kockkniv skulle kunna ta skada. Till exempel till att skära igenom ben eller hårdare grönsaker som pumpa. Denna köttyxa har ett rektangulärt blad som är tjockare och styvare än en vanlig kockkniv.Wüsthof är känt för sin tyska kvalitet och många hundra års expertis inom knivtillverkning. Denna köttyxa har bladlängd på 20 cm, en bladhöjd på 8 cm och en trippelnitad hantag i hygieniskt och hållbart syntetmaterial. Tillverkas på Wüsthofs fabrik i tyska Solingen.
  • Sabatier K Köttyxa 18 cm

    Köttyxa används för att bearbeta mat på sätt där eggen på en kockkniv skulle kunna ta skada. Till exempel till att skära igenom ben eller hårdare grönsaker som pumpa.Sabatier är ett av europas mest kända knivmärke och just denna serien, Sabatier K, anses vara ett av de två originala Sabatier-tillverkarna. Kniven är smitt för hand ur ett stycke stål (Z50C13) med en hårdhet på 54-56 HRC. I handen känns kniven väldigt robust och stabil och handtaget är av en design som är framprövad till perfektion i franska kök.
  • Giesser PremiumCut Chefs No 1 slaktarkniv Spicy orange

    Giesser PremiumCut Chefs No 1 slaktarkniv Spicy orange
  • Wüsthof Köttyxa 18 cm

    Köttyxa används för att bearbeta mat på sätt där eggen på en kockkniv skulle kunna ta skada. Till exempel till att skära igenom ben eller hårdare grönsaker som pumpa. Denna köttyxa har ett rektangulärt blad som är tjockare och styvare än en vanlig kockkniv.Wüsthof är känt för sin tyska kvalitet och många hundra års expertis inom knivtillverkning. Denna köttyxa har bladlängd på 18 cm, en bladhöjd på 7,5 cm och en trippelnitad hantag i hygieniskt och hållbart syntetmaterial. Tillverkas på Wüsthofs fabrik i tyska Solingen.
  • Kinesisk Cleaver, multi-purpose kniv

    En otroligt mångsidig kniv, en kinesisk “köttyxa”, även känd som cleaver, kommer bli din nya favoritkniv. Vare sig du ska finhacka vitlök och ingefära, skära kött i tunna skivor, flytta det du precis skurit upp från skärbrädan till stekpannan, eller stycka en hel kyckling, kommer denna typ av kniv göra jobbet rätt. Trots den stora ytan kan den vara otroligt precis, oavsett om du gör finare, mindre jobb eller använder den i grövre sammanhang.Tillverkad i Japan. Skötselråd här!
  • Dorre Kani Hackare Till Kött - Köttyxor Plast Svart

    Hackaren från Dorre har vassa kanter för att laga mat som ett proffs. Den har ett bekvämt handtag med ett hål högst upp för enkel upphängning. Tål diskmaskin. Om hackaren från Dorre- Vassa kanter.- Gjord av plast.- Skönt handtag.- Hål för upphängning. Skötselråd för hackaren- Tål diskmaskin. Shoppa Köttyxor och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
  • Arcos Universal Köttyxa 16 cm

    Köttyxa används för att bearbeta mat på sätt där eggen på en kockkniv skulle kunna ta skada. Till exempel till att skära igenom ben eller hårdare grönsaker som pumpa.Knivar i Arcos Universal serien är designade med daglig användning i åtanke. Knivarnas blad är tillverkat av Arcos egna NITRIUM®-stål som är en rostfri och härdat formel berikad med kväve för extra hårdhet och långvarig skärpa. Handtagen är gjorda av polyoximetylen (POM) och är mycket motståndskraftig mot slag, förslitning och lösningsmedel och är i stånd att motstå höga och låga temperaturer mellan -40 till 150ºC. Nitarna är tillverkade av rostfritt stål med extremt högt korrosionsmotstånd. Bladet har en såkallad olivslipning, eller culterslipning som det också kallas, som gör att det du skär inte skall fastna på kniven.Kniverna är NSF-certifierad för att klara kraven för hygien- och livsmedelssäkerhet. Handtagen är behandlade med det antibakteriella systemet Bactiproof Silver vilket minskar förekomsten av bakterier, svamp och mögel med 99,9%.10 års garanti mot material- och produktionsfel.Vikt: 480 g
  • Hexclad Hexclad kinesisk kockkniv damaskus 18 cm Silver

    REA
    Hexclad Hexclad kinesisk kockkniv damaskus 18 cm Silver
    Hexclad Hexclad kinesisk kockkniv damaskus 18 cm Silver
  • Satake Kuro Köttyxa 18 cm

    Satake Kuro Chopper är en handsmidd japansk köttyxa med hamrad design. Denna köttyxa används för att bearbeta mat på sätt där eggen på en kockkniv skulle kunna ta skada. Till exempel till att skära igenom ben eller hårdare grönsaker som pumpa.Knivbladet är av 1.4116 stål (5CR15MOV), ett segt och tåligt knivstål som är processat åtta gånger till en hårdhet på 54-56 HRC. Det är med andra ord ett annat stål i denna köttyxa mot de andra knivarna i Kuro-serien. Detta för att det krävs ett segare stål för att tåla att huggas med. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Kniven levereras som extra bonus med trälåda som har gångjärn och låshake. Denna trälåda gör att kniven har en bra och snygg förvaringVikt: 586 gLeverantörs artikelnummer: SKURO11
  • Satake Kuro Köttyxa 18 cm

    Satake Kuro Chopper är en handsmidd japansk köttyxa med hamrad design. Denna köttyxa används för att bearbeta mat på sätt där eggen på en kockkniv skulle kunna ta skada. Till exempel till att skära igenom ben eller hårdare grönsaker som pumpa.Knivbladet är av 1.4116 stål (5CR15MOV), ett segt och tåligt knivstål som är processat åtta gånger till en hårdhet på 54-56 HRC. Det är med andra ord ett annat stål i denna köttyxa mot de andra knivarna i Kuro-serien. Detta för att det krävs ett segare stål för att tåla att huggas med. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Kniven levereras som extra bonus med trälåda som har gångjärn och låshake. Denna trälåda gör att kniven har en bra och snygg förvaringVikt: 586 gLeverantörs artikelnummer: SKURO11
  • Satake Kuro mori med saia/fodral 19,5 cm

    REA
    Satake Kuro mori med saia/fodral 19,5 cm
    Satake Kuro mori med saia/fodral 19,5 cm
  • Zwilling Zwilling Pro köttyxa 16 cm

    REA
    Zwilling Zwilling Pro köttyxa 16 cm
    Zwilling Zwilling Pro köttyxa 16 cm
  • Zwilling Zwilling Gourmet köttyxa 15 cm

    REA
    Zwilling Zwilling Gourmet köttyxa 15 cm
    Zwilling Zwilling Gourmet köttyxa 15 cm
  • Arcos 2900 Köttyxa 20 cm

    Köttyxan används för att bearbeta mat på sätt där eggenpå en kockkniv skulle kunna ta skada. Till exempel till att skära igenom ben eller hårdare grönsaker som pumpa.Köksknivarna i 2900-serien från Arcos är en mycket prisvärd serie för professionella kök speciellt utformad och konstruerad för långvarig och tung användning. Dom säkra och bekväma handtagen är större än tillsvarande handtag på konumentknivar och är tillverkat av injicerad polypropylen (PP). De är slag- och halksäkra samt tål höga temperaturer (120-130°C).Kniverna är NSF-certifierad för att klara kraven för hygien- och livsmedelssäkerhet. Handtagen är behandlade med det antibakteriella systemet Bactiproof Silver vilket minskar förekomsten av bakterier, svamp och mögel med 99,9%.10 års garanti mot material- och produktionsfel.LagervaraSkickas normalt inom 24 timmar
  • Global Global G-12 köttyxa 16 cm rostfritt stål

    REA
    Global Global G-12 köttyxa 16 cm rostfritt stål
    Global Global G-12 köttyxa 16 cm rostfritt stål

Använda köttyxan även till grönsaker

Bara för att den här knivformen brukar kallas för köttyxa behöver man nödvändigtvis inte utesluta användning på grönsaker. Ett alternativt namn som används är köksyxa.

Det som gör kötthackaren så effektiv på brosk och ben är ju dess tyngd och kraftfullhet. Den kommer också väl till pass när man hackar hårdare grönsaker som morot, palsternacka med mera.

Välja köttyxa som passar dig bäst

Olika knivtillverkare har konstruerat sina köttyxor på lite olika sätt. En del har handtag i trä medan andra låtit hela kniven vara i rostfritt stål.

I produktvisningen här ovanför ser du våra förslag. Vill du leta på egen hand kan vi rekommendera följande nätbutiker inom kök och matlagning.

» Bagaren & Kocken

» Lyckas med mat