Fruktknivar

Frukter kan man skära utan skärbräda om man har en liten och smidig fruktkniv. Du använder den genom att hålla frukten i ena handen och kniven i den andra.

Sätt tummen mot baksidan av frukten och lägg an knivbladet framför din frukt. Skär mot dig i en lugn men bestämd rörelse.

I översikten här nedanför hittar du många fina fruktknivar och även vissa specialare som grapefruktkniv.

Populärt inom fruktknivar

 • Keramisk frukt & grönsakskniv 11cm, vitt blad

  Keramisk frukt & grönsakskniv 11cm, vitt blad
  Efter diamant är keramik det vassaste skärmaterial som finns. Därför kan vi nu erbjuda er Sveriges vassaste knivar - keramiska knivar från Kyocera. Det innebär att de keramiska knivarna och köksredskapen har en slipvinkel som inte går att jämföra med stålknivar. Dessutom behåller knivarna skärpan betydligt längre än andra knivar. Keramik har även en mycket jämn yta vilket gör att knivarna är betydligt mer hygieniska än stålknivar och passar därför mycket bra i kombination med mat. Garanterat rostfri! Skalkniv som är en dröm om du vill ha en vass kniv men inte vill hålla på att slipa. Skalkniv 11 cm blad. Ergonomiskt plasthandtag. Keramiskt blad i High Tech keramik.
 • Fruktkniv Inkl Fodral

  Fruktkniv Inkl Fodral
 • Jamie Oliver Frukt Och Skalkniv T1 11 cm Svart

  Jamie Oliver Frukt Och Skalkniv T1 11 cm Svart
  Detta är en liten skalkniv från Jamie Oliver som är utformad för att skala frukt. Du kan även skala grönsaker eller rotfrukter om du önskar. Handtaget är svart och greppvänligt så du har full balans och kontroll över skalningen. Kniven har ett Japanskt blad och det står namn på änden av kniven så den är lätt att hitta i knivblocket.
 • Japansk Fruktkniv

  Japansk Fruktkniv
  Japansk Fruktkniv En vass och behändig japansk fruktkniv från Daomachen. Skär enkelt upp bitar i den storlek som du önskar, vare sig det är frukt&hellip:

Fler tips på fruktknivar

 • Fruktkniv Elevate Rosa

  Fruktkniv Elevate Rosa
 • Tasty Fruktkniv 27,7 cm

  Tasty Fruktkniv 27,7 cm
 • Frukt-/grönsakskniv, 11 cm, keramiskt blad (svart) - Kyocera

  Frukt-/grönsakskniv, 11 cm, keramiskt blad (svart) - Kyocera
  Frukt-/grönsakskniv, 11 cm, keramiskt blad (svart) - Kyocera - bli inspirerad av en design som är hämtad från traditionella zenträdgårdar i japan. Knivarna i serien Sandgarden kombinerar elegans med extraordinär skärpa. För att skapa Frukt-/grönsakskniv, 11 cm, keramiskt blad (svart) - Kyocera - värms materialet i 1500 grader celsius och pressas upp till 20.000 t/m2. Kniven väger endast 52 gram och har ett vackert skaft i ebenholtssvart Pakkaträ. Kniven är en beställningsvara. Frukt- och grönsakskniv 11 cm Kyotop-serien Sandgarden Vikt 50 gram Svart keramiskt blad Handtag i svart Pakkaträ
 • Kitchen Craft Pro Grapefruktskniv Tandad Rostfritt Stål

  Kitchen Craft Pro Grapefruktskniv Tandad Rostfritt Stål
  En grapefruktskniv med tandat spetsigt knivblad, ett stilrent handtag i rostfritt stål med upphängningsring.Mått: 22.5 cm x 2 cm 
 • Steely Fruktkniv

  Steely Fruktkniv
 • Fruktkniv Premium, 7cm, ljust trä - Suncraft

  Fruktkniv Premium, 7cm, ljust trä - Suncraft
  En liten kniv har många användningsområden, allt arbete som utförs i handen blir lättare med en liten kniv. Den här är dessutom utrustad med ett praktiskt skydd som gör den lätt att ta med sig ut i exempelvis skogen vid svampplockning och som dessutom skyddar bladet om den blir liggande i en låda. Bladet är 7 cm långt.
 • Liten universalkniv, fruktkniv, 12 cm - Chroma Type 301

  Liten universalkniv, fruktkniv, 12 cm - Chroma Type 301
  En ny modell i serien som egentligen är en fruktkniv. Men för många är den idealisk som liten all- eller skalkniv. Japanskt 301 stål i bladet. 18/10 stål i handtaget. 15 graders slipvinkel. Slipas med keramiskt bryne och sten. Levereras i presentförpackning.
 • Kitchen Craft Grapefruktskniv Tandad Röd

  Kitchen Craft Grapefruktskniv Tandad Röd
  En dubbeltandad grapefruktskniv med sågtandat blad i rostfritt stål. Kitchen Crafts grapefruktskniv är perfekt för att skapa jämna klyftor snabbt och enkelt. Det mjuka greppet och halkfria handtaget har en ergonomisk design som ger optimal komfort. Endast handdisk.12 månaders garanti.
 • Grapefruktkniv, POC - Cristel

  Grapefruktkniv, POC - Cristel
  Grapefruktkniv i rostfritt stål i serien POC från Cristel. POC står för ‘petits outils de cuisine’ och det är just en serie med små köksredskap. Bladet är något böjt och flexibelt vilket underlättar uppskärningen av grapefrukt eller annan citrus. Den fungerar också helbra om du vill gröpa ur en ananas! 28 cm lång. Om Cristel Cristel är ett franskt företag som började sin tillverkning av kokkärl 1986 i Fesches le Chatel – nära den schweiziska gränsen. Deras prisbelönta produkter tillverkas i Frankrike och all energi som de använder kommer från förnybara källor. Allt är av riktigt hög kvalitet och har utvecklats i samarbete med den franska kockeliten. De använder sig endast av europeiska råvaror och deras nonstick-beläggningar är alltid garanterat PFOA-fria.Vi säljer deras stekpannor, kastruller och grytor. Produkterna har en livstidsgaranti.
 • Grapefruktkniv stål 22 cm

  Grapefruktkniv stål 22 cm
 • Kitchen Craft Grapefruktskniv Tandad Rostfritt Stål Svart Handtag

  Kitchen Craft Grapefruktskniv Tandad Rostfritt Stål Svart Handtag
  En smart kniv med lätt böjning på bladet och tandad spets, skär ut fruktköttet ur grapefrukten lite smidigare.Storlek: 17,5 cm. 
 • Heirol Steely Fruktkniv 19 cm Rostfritt Stål

  Heirol Steely Fruktkniv 19 cm Rostfritt Stål
  En praktisk och användbar fruktkniv.Alla redskap i Heirols Steely serie att utformade för att vara mycket hållbara och hygieniska. Handtaget och redskapet är tillverkat i rostfritt stål och handtaget är fyllt med plast för att ingen smuts eller vatten ska kunna tränga in. Kan diskas i maskin.
 • Kyocera Frukt- och Grönsakskniv 11 cm Keramisk

  Kyocera Frukt- och Grönsakskniv 11 cm Keramisk
  En smidig kniv med vitt keramiskt blad som ligger lätt i handen och passar till att skära frukt och grönsaker med. Kniven är gjord i Japan och bladet är gjort av pressad keramik som är världens hårdaste material efter diamanter. Kniven håller sig rakbladsvass länge, men du skärper den enkelt med ett diamantbryne vid behov. Den praktiska keramiska kniven är både lätt att använda och rostar inte.
ileadilead