Fruktknivar

Med begreppet fruktkniv menar vi alla sorters frukter men vi är medvetna om att det finns specialknivar bland fruktknivarna också. Det finns till exempel grapefruktkniv som är designad specifikt för att skära i grapefrukts med.

Populärt inom fruktknivar

 • Kitchen Craft Grapefruktskniv Tandad Rostfritt Stål Svart Handtag

  Kitchen Craft Grapefruktskniv Tandad Rostfritt Stål Svart Handtag
  En smart kniv med lätt böjning på bladet och tandad spets, skär ut fruktköttet ur grapefrukten lite smidigare.Storlek: 17,5 cm. 
 • Kitchen Craft Pro Grapefruktskniv Tandad Rostfritt Stål

  Kitchen Craft Pro Grapefruktskniv Tandad Rostfritt Stål
  En grapefruktskniv med tandat spetsigt knivblad, ett stilrent handtag i rostfritt stål med upphängningsring.Mått: 22.5 cm x 2 cm 
 • Grapefruktkniv - Kitchen Craft

  Grapefruktkniv - Kitchen Craft
  Grapefruktkniv i rostfritt stål från Kitchen Craft med svart handtag. 
 • Steely Fruktkniv

  Steely Fruktkniv

Fler tips på fruktknivar

 • Fruktknivar 12 delar 17,3 cm Stål

  Fruktknivar 12 delar 17,3 cm Stål
 • Grapefruktkniv rostfritt stål - Kitchen Craft

  Grapefruktkniv rostfritt stål - Kitchen Craft
  En grapefruktkniv som är tandad på bägge sidor och lite böjd i toppen vilket gör den perfekt till bland annat grapefrukt.
 • Hardanger Fruktkniv 12-pack - Knivar Rostfritt Stål

  Hardanger Fruktkniv 12-pack - Knivar Rostfritt Stål
  Fruktkniven från Hardanger har en smart design med en genomtänkt skåra för frukt och grönsaker. Den är tillverkad av rostfritt stål med en polerad finish för att addera en extra dimension till designen. Levereras i fin presentförpackning. Formgivare är Per Finne. Om fruktkniven från Hardanger- Formgivare är Per Finne.- Tillverkad av rostfritt stål.- Säljs i 12-pack.- Polerad finish.- Praktisk skåra. Skötselråd för fruktkniven- Tål diskmaskin. Shoppa Knivar och mer Bestick hos Royal Design.
 • Villeroy & Boch Piemont Fruktkniv 170 Mm - Knivar Rostfritt Stål

  Villeroy & Boch Piemont Fruktkniv 170 Mm - Knivar Rostfritt Stål
  Den här fruktkniv tillhör Villeroy & Bochs eleganta bestickserie Piemont, som passar perfekt till både vardags och fest. Är tillverkad i rostfritt stål och tål diskmaskin. Shoppa Knivar och mer Bestick hos Royal Design.
 • P42 Fruktkniv 8 cm

  P42 Fruktkniv 8 cm
 • Fruktknivar 6 delar 17,3 cm Stål

  Fruktknivar 6 delar 17,3 cm Stål

Så använder du en fruktkniv

Frukter kan man skära utan skärbräda om man har en liten och smidig fruktkniv. Du använder den genom att hålla frukten i ena handen och kniven i den andra.

Sätt tummen mot baksidan av frukten och lägg an knivbladet framför din frukt. Skär mot dig i en lugn men bestämd rörelse.

Fruktkniv med skydd

Om man vill ta med sig en frukt ut i skogen, på utflykt och inte vill skära den i förväg är det bra att ha en fruktkniv med skydd i packningen. Det finns fällbara fruktknivar men även knivarna som har ett skydd (knivslida).