Knivset » Småknivar » Grillknivar

Grillknivar

En del grillat, framförallt kött, kan vara segt och svårt att skära med vanlig bordskniv. För det finns dessa grillknivar som lätt sågar sig igenom köttbiten eller kanske en majskolv?

Stekknivar och grillknivar

Här kan du se förslag på många fina grillknivar. De säljs i regel i flerpack om 4-6 st knivar. Vi har också valt att ta med stekknivar. Det är den typ av kniv som du kan använda för att skära upp tunna skivor av stekar.

Populärt inom grillknivar

 • Laguiole Domaine Stekknivar 6-pack

  Laguiole Domaine Stekknivar 6-pack
  Stekknivar i hög kvalité som levereras i en elegant ask. Det kraftiga rostfria stålet garanterar att du lätt och smidigt skär genom samtliga matvaror. Utöver detta säkrar det enkla trähandtaget att kniven ligger bekvämt i handen under användning.
 • Laguiole Gabarret Stekknivar 6-pack

  Laguiole Gabarret Stekknivar 6-pack
  En elegant box med 6 exklusiva grillknivar från Laguiole Gabarret.
 • Grillkniv 6st rostfritt stål

  Grillkniv 6st rostfritt stål
 • Campos Jumbo Grillkniv (12-pack)

  Campos Jumbo Grillkniv (12-pack)
  En rejäl jumbogrillkniv i rostfritt stål med polywoodhandtag

Fler tips på grillknivar

 • Outset Curtis Lloyd Black Grillknivar 6-pack 13 cm

  Outset Curtis Lloyd Black Grillknivar 6-pack 13 cm
  Rostfria grillknivar med ett handtag i ”black resin”. Mått: blad 13 cm, hela längden 24 cm.
 • Grillkniv 6st

  Grillkniv 6st
 • Nina kompletteringsset grillkniv

  Nina kompletteringsset grillkniv
 • Stekknivar, 6 st, Mix Europeiska träslag

  Stekknivar, 6 st, Mix Europeiska träslag
 • Grillkniv träskaft

  Grillkniv träskaft
 • Robert Welch Signature Stekkniv Slät 4-pack

  Robert Welch Signature Stekkniv Slät 4-pack
  Ett set med 4 st stekknivar med slätt blad från Robert Welch. Knivarna är tillverkade i samarbete med professionella kockar för att skapa en välbalanserad kniv som klarar av alla uppgifter i köket. Knivarna är slipade i en 15° vinkel. Handtagen är tillverkade av DuPont och är ergonomiskt utformade för att ge ett välbalanserat grepp i handen.Knivarna tål att diskas i maskin. Längd hela kniven: 25 cmBladets längd: 12 cm
 • Laguiole Vailhourles Grillknivar 6 st

  Laguiole Vailhourles Grillknivar 6 st
  Set med snygga och stilrena grillknivar. Med det klassiska och välformade handtaget ligger Laguioles vassa grillknivar skönt i handen. Bladet skär lätt igenom kött och grönsaker.
 • Hardanger Bestikk Nina Kompletteringsset Grillkniv

  Hardanger Bestikk Nina Kompletteringsset Grillkniv
  Hardanger menar att rätt bestick till rätt tillfälle ger positiva effekter både på maten och sällskapet! Därför är denna grill- eller biffkniv från bestickserien Nina perfekt för en härlig grillkväll eller då du vill unna dig en saftig stek. Det är designern Odd Leikvoll som står bakom den eleganta designen. Här kan vi se tydliga referenser till 1700-talets rokokko-stil, bland annat genom de asymmetriska formerna och de S- och C-formade kurvorna med blommor. I Norge kom rokokko-stilen till uttryck i rosemåling, som är en traditionell folkkonst. Denna folkkonst var utbredd i Hardanger-området, vilket gör stilen till en perfekt inspirationskälla. Nina är en av Hardangers bästsäljande bestickserier. Testa du med!  Specifikationer:- Setet innehåller 4 biff/grillknivar.- Levereras i presentask.  
 • Wüsthof Classic Grillknivsset 6 delar

  Wüsthof Classic Grillknivsset 6 delar
  Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. Knivset6 st grillknivar 12 cm.
 • Zwilling Pro Grillknivset

  Zwilling Pro Grillknivset
  Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. Pro är ett gäng knivar från Zwilling med en riktigt proffsig prestanda. Knivarna är specialslipade för att uppnå en så hög skärpa som möjligt. Stålet har en hårdhet på 57 HRC. Skaften är gjorde ABS och är speciellt utformade för att ligga rätt i handen.   
 • Hardanger Bestikk Tuva Kompletteringsset Grillkniv

  Hardanger Bestikk Tuva Kompletteringsset Grillkniv
  Dessa utmärkta biff- eller grillknivarna finner vi i norska Hardangers sortiment. Det är den berömda designern Per Finne som står för utformningen av bestickserien Tuva. Knivarna har ett annorlunda blad jämfört med matknivarnas, vilket gör de optimala för att skära i kött med. När du har rätt bestick för rätt mat blir allt lite enklare!Pers ambition med serien var att skapa en universell produkt som passar för alla åldrar och färdigheter utan att äventyra den snygga designen. Därför har besticken utrustats med bra balans för att ligga bekvämt i handen och för att du ska få ett bra grepp. Samtidigt har de designats med ett rent och skandinaviskt uttryck som är estetiskt tilltalande. Detta gör besticken universella både när det kommer till bruk och stil. Det går att duka på många olika sätt med Tuva! Dessutom har serien vunnit flera priser för god design.  Specifikationer:- Setet innehåller 4 biff/grillknivar.- Levereras i presentask. 
 • Wasabi Black Stekkniv 11 cm

  Wasabi Black Stekkniv 11 cm
  Japansk stekkniv från KAI som passar utmärkt till att skära kött.
 • Gourmé Grillkniv (12-pack)

  Gourmé Grillkniv (12-pack)
  Grillkniv i rostfritt stål och bakelit
 • Outset Steakhouse Black Grillknivar 4-pack 13 cm

  Outset Steakhouse Black Grillknivar 4-pack 13 cm
  Rejäla och rostfria grillknivar med ett handtag i ”black resin”. Mått: blad längd 13 cm, bredd 2,7 cm, knivens hela längd 26 cm.
 • Laguiole Grillknivar 6-pack Brunt Trähandtag och Mässing

  Laguiole Grillknivar 6-pack Brunt Trähandtag och Mässing
  Tandade grillknivar från Laguiole. Knivarna är ergonomiskt formade, har elegant design med mässingsdetaljer och ett tandat knivblad samt högblankt stålblad. Knivarna kommer i en exklusive träbox.  
 • Fiskars Functional Form Stekknivar Svart 3-pack

  Fiskars Functional Form Stekknivar Svart 3-pack
  Fiskars knivserie Functional Form är som namnet antyder, funktion och form i ett smakfullt samspel. De svarta skaften är utformade för att ligga mjukt men ändå stadigt i handen. Bladen är gjorda i rostfritt stål som ger en bra uthållighet till knivarna.Det finns en kniv som är skräddarsydd för varje ändamål inom Functional Form-serien för att göra tiden som spenderas i köket både roligare och effektivare. Knivarna är även enkla att rengöra då de tål maskindisk.Stekknivar3 st.
 • BBQ Grillknivar 4 st

  BBQ Grillknivar 4 st
 • Functional Form Stekkniv 24 cm

  Functional Form Stekkniv 24 cm
 • Hardanger Bestikk Nora Kompletteringsset Grillkniv

  Hardanger Bestikk Nora Kompletteringsset Grillkniv
  Med rätt bestick för rätt tillfälle går middagen galant! Därför blir detta kompletteringsset med biff- eller grillknivar en utmärkt kompanjon på nästa grillfest! Knivarna fungerar perfekt då du vill njuta av en god köttbit, eftersom de är utformade på ett annorlunda sätt än de vanliga matknivarna. Här adderas även snygg design signerad Odd Leikvoll för Hardanger. Den traditionella kollektionen Nora innehåller bestick med praktiskt taktila egenskaper och kurviga linjer som blir pricken över i på ditt matbord. Ytan är tryckblåst med glaspartiklar för att göra stålet jämnt och slätt. Denna produktionsteknik är en av de komponenter som gett Nora sitt distinkta uttryck. Testa du också! Specifikationer:- Setet innehåller 4 biff/grillknivar.- Levereras i presentask. 
 • Grillkniv brun, 215 mm - Exxent Gourmé

  Grillkniv brun, 215 mm - Exxent Gourmé
  Besticksserie som utstrålar en tidlös design och elegans. Rostfritt stål och handtag av bakelit. Pris per dussin.
 • Bon Appetit Stekkniv 11 cm NO125 4-pack Olivträ

  Bon Appetit Stekkniv 11 cm NO125 4-pack Olivträ
  Set med 4 stekknivar med handtag av olivträ. Vassa stekknivar som lätt tar sig igenom köttet. Knivarna är slipade med rak egg för att få så rena snitt som möjligt, utan att skada fibern, vilket innebär att smakerna framträder bättre.
 • Stekkniv Smidd

  Stekkniv Smidd
 • Grand Mâitre Stekkniv Smidd Svart 12 cm i Presentask

  Grand Mâitre Stekkniv Smidd Svart 12 cm i Presentask
 • Zwilling Pro Grillkniv 12 cm

  Zwilling Pro Grillkniv 12 cm
  Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. Pro är ett gäng knivar från Zwilling med en riktigt proffsig prestanda. Knivarna är specialslipade för att uppnå en så hög skärpa som möjligt. Stålet har en hårdhet på 57 HRC. Skaften är gjorde ABS och är speciellt utformade för att ligga rätt i handen.   
 • Twin Specials Grillknivar 4 st Presenask

  Twin Specials Grillknivar 4 st Presenask
 • Julia Steakhouse grillkniv, 240mm

  Julia Steakhouse grillkniv, 240mm
  Elegant steakhouse grillkniv i 18/10-stål från tyska Solex. Säljs i set om 12. Längd: 240 mm
 • Köttkniv/Grillkniv, 12 cm - Zwilling Pro

  Köttkniv/Grillkniv, 12 cm - Zwilling Pro
  En köttkniv eller stekkniv från tyska Zwillings serie Pro, som är en serie väldigt prisvärda knivar - perfekt för dig som vill ha något som verkligen håller länge. Stålet har en hårdhet på 57 HRC och är specialslipat för att få fram en riktigt vass skärpa. Skaftet är av ABS-plast som ligger bra i handen, ger ett stabilt grepp och som framförallt inte går sönder i första taget! Kniven kan både användas i matlagningen eller som köttkniv när du äter. Bladlängd: 12 cm
 • Grillkniv svart, 235 mm - Exxent Gourmé

  Grillkniv svart, 235 mm - Exxent Gourmé
  Klassisk grillkniv i böjd modell tillverkad av rostfritt 18/10 stål. Handtaget är tillverkad svart bakelit, som är hållbart och beständigt. Tål diskmaskin. Pris per dussin.
 • Old Farmer Classic Grillkniv XL 2-pack

  Old Farmer Classic Grillkniv XL 2-pack
  Extra stora grillknivar ur serien Old Farmer, en mycket populär bestickserie från Gense. Handtaget är tillverkat av pressat trä och knivbladet av molybden vanadium-stål, särskilt bra för kött och grillat men passar självklart bra även till andra maträtter. Knivarna säljs i 2-pack och kommer i ett träetui. Formgivna av danska Bent Severin.
 • Old Farmer Classic Grillkniv XL 4-pack

  Old Farmer Classic Grillkniv XL 4-pack
  Extra stora grillknivar ur serien Old Farmer, en mycket populär bestickserie från Gense. Handtaget är tillverkat av pressat trä och knivbladet av molybden vanadium-stål, särskilt bra för kött och grillat men passar självklart bra även till andra maträtter. Knivarna säljs i 4-pack och kommer i ett träetui. Formgivna av danska Bent Severin.
 • Wüsthof Ikon Grillknivsset

  Wüsthof Ikon Grillknivsset
  Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Ikon är lite av ett flaggskepp bland Wüsthofs knivserier. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är gjorda av grenadilleträ som är ett av världens hårdaste träslag. De är utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.Knivarna i Ikon-serien går inte att diska i maskin.Knivset4 st grillknivar 12 cm.
 • Bercato Grillknivar 4-delar BBQ

  Bercato Grillknivar 4-delar BBQ
  Rejäla grillknivar från Bercato i snygg presentförpackning. Knivarna är vassa och passar extra bra att skära en grillad köttbit. Tål maskindisk men handdisk rekommenderas.
 • Wüsthof Ikon Grillkniv 12 cm

  Wüsthof Ikon Grillkniv 12 cm
  Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Ikon är lite av ett flaggskepp bland Wüsthofs knivserier. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är gjorda av grenadilleträ som är ett av världens hårdaste träslag. De är utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.Knivarna i Ikon-serien går inte att diska i maskin.
 • Grillkniv, svart - Exxent Gourmé

  Grillkniv, svart - Exxent Gourmé
  Grillkniv - Exxent Gourmé Rostfritt stål (18% krom) Skaft i bakelit. Längd: 215 mm Pris per dussin.
 • Tramontina 6 delar Stekkniv Blister Mörkbrunt Handtag

  Tramontina 6 delar Stekkniv Blister Mörkbrunt Handtag
  6 stycken kraftfulla stekknivar från Tramontina.Bladet är tillverkat i rostfritt stål och har en vass tandad egg som gör det enkelt att skära igenom en bit grillat kött. Men knivarna passar också ypperligt för att skära upp frukt och annat gott. Knivarna är lika robusta som effektiva, och kombinationen av rostfritt stål med det behandlade trähandtaget gör dem till en trevlig detalj vid bordsdukningen. Det tjusiga trät ligger bra i handen, tål värme väl och kan diskas i maskin. Kan med fördel kombineras med Tramontinas övriga sortiment av tjusiga bestick.Specifikationer:Färg: MörkbrunMaterial: Rostfritt stål, behandlat trä, nitar i aluminiumAntal: 6 stKan diskas i diskmaskin.
 • Yaxell Ran Stekkniv 11,3 cm

  Yaxell Ran Stekkniv 11,3 cm
  Den mycket vassa eggen på Ran damaskusknivar har uppnåtts genom att kombinera det bästa av avancerad teknik med hantverkarens oöverträffade kunskap och expertis. Deras kompetens har utvecklats genom den traditionella japanska svärdsmedstekniken. Tekniken har förts vidare från svärdens och knivarnas huvudstad Seki i Japan från generation till generation under sju århundraden. Ran består av 69 lager damaskerat stål där 68 lager mjukt stål omgärdar en kärna av hårt VG10-kobolt/vanadium rostfritt stål för ett blad med oslagbar styrka och tålighet. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med nitar. Mikarta är ett mycket vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö
 • Stekkniv mix Europeisk träslag 6-pack

  Stekkniv mix Europeisk träslag 6-pack
  Dessa stekknivar tillverkas för hand med hjärta och själ. Stålet inhandlas från Sandviken i Sverige för att sedan tillverkas i Frankrike.
 • Stekknivar San 12,5 cm 4-pack

  Stekknivar San 12,5 cm 4-pack
  Set med fyra stycken vackra stekknivar från japanska Tamahagane. Tillverkade av 3 lager stål, en hård kärna för skärpans skull och något mjukare yttre stål för seghet och tålighet. Samma grundprincip gäller för knivarna i Tamahagane San-serien. Det greppvänliga handtaget är tillverkat i pakkawood, ett hållbart, vattentåligt och vackert material. Knivarna kommer i fin presentlåda.
 • Sandqvist Knivrulle med 4 Stekknivar och 12 Knivslitsar Ogsker

  Sandqvist Knivrulle med 4 Stekknivar och 12 Knivslitsar Ogsker
  Otrolig knivrulle med framträdande kvalitéer!Med Ogsker Knivrulle från Sandqvist och Morakniv får du både kvalité och design i samma paket. Du skyddar smidigt och enkelt dina knivar mot onödigt slitage samtidigt som förvaringen blir otroligt mycket lättare. Ogsker har plats för totalt 12 knivar och är anpassad för Morakniv Steak Knife och Morakniv Steak Knife Classic.Både Sandqvist och Morakniv är experter på att tillverka produkter i hög kvalité som tål daglig användning. Den smarta lösningen i Ogsker Knivrulle gör det även möjligt att fästa rullen med knivarna utåt så att rullen fungerar som ett knivställ. Tillverkad i bomullscanvas och Top Grain-läder kommer knivrullen att hålla i många år och garanterat göra alla nöjda!Specifikationer:- Färg: Svart.- Material: Ekologisk bomullscanvas.- Utrymme: Plats för 12 knivar.- Höjd: 24 cm (37 cm).- Bredd: 44 cm.- Innehåller: 4 st Morakniv Steak Knife Masur.
 • Bitz Grillknivar 4-pack Guld

  Bitz Grillknivar 4-pack Guld
  Grillknivar i guld från Bitz. Knivarna är tillverkade av stål och har en mässingsplätering. Knivarna passar bra till besticksetet i guld från Bitz. Längd 22.5 cm. Handdisk rekommenderas.
 • Robert Welch Trattoria Grillknivar 6-Pack

  Robert Welch Trattoria Grillknivar 6-Pack
  Robert Welch stilrena serie Trattoria, här i ett set om 6 stycken grillknivar.Trattoria har ett traditionellt utseende inspirerad av europeisk bistromatsal. Knivbladen är gjorda av speciellt härdat rostfritt stål för att ge bästa möjliga skärkant. Handtagen är gjorda av gjuten POM-plast med kompressionsnitar av rostfritt stål.Specifikation:- tål diskmaskin 
 • WMF Grillknivar 6 st

  WMF Grillknivar 6 st
  Robusta och vassa stekknivar som inte repar tallriken tack var WMFs smarta teknologi. Knivarna är ett bra komplement i din besticklåda. En bra grillkniv bör finnas i all köttälskares kök.Paket med 6 st grillknivar i en träask.WMF lämnar livstidsgaranti på att dina bestick inte rostar (med reservation på flygrost).  
 • Stekkniv Trähandtag 14 cm

  Stekkniv Trähandtag 14 cm
 • Ramona kompletteringsset Grillkniv 4st

  Ramona kompletteringsset Grillkniv 4st
 • Zwilling Twin Specials Grillknivar 4-pack

  Zwilling Twin Specials Grillknivar 4-pack
  Det här är ett set med fyra rejäla grillknivar från Zwilling som ligger i en fin presentförpackning. Knivarna har ett handtag av rosenträ som ger dig ett balanserat och bekvämt grepp i handen. Bladen är tandade och tillverkade av 18/10 rostfritt stål. Perfekt när du ska servera en grillad köttbit!
 • Wüsthof Classic Ikon Grillkniv Vit 12 cm

  Wüsthof Classic Ikon Grillkniv Vit 12 cm
  Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
 • Robert Welch RW2 Grillknivar 4-Pack

  Robert Welch RW2 Grillknivar 4-Pack
  Robert Welch grillknivar i set om 4.RW2 bestick har mjuka konkava detaljer på varje handtag. Designen är en uppdaterad version av Robert Welchs Alveston-bestick, som släpptes 1962. Knivbladen är gjorda av speciellt härdat rostfritt stål för att ge bästa möjliga skärkant. Grillknivarna tål diskmaskin. 
 • Hardanger Bestikk Lykke Kompletteringsset Grillkniv

  Hardanger Bestikk Lykke Kompletteringsset Grillkniv
  Vill du ha en kniv som håller måttet för grillkvällen? Testa då denna biffkniv från Hardangers kollektion Lykke. När du har rätt bestick till rätt måltid blir allting mycket enklare. Sedan hjälper det ju även om besticken är snygga, och det är Lykke garanterat! De rena linjerna och gedigna utformningen bidrar till bestickens unika look. Samtidigt får du ett elegant bestick som passar till alla tillfällen! Duka till vardags eller duka till fest - Lykke fixar jobbet! Detta set är extra bra om du vill komplettera din besticksamling, och innehåller 4 biffknivar. Det är Odd Leikvoll som designat besticken som även har en lekfull sida. Kniven har nämligen en perfekt balanspunkt som gör att den kan stå stadigt på bordet. Upplev allt Lykke har att erbjuda - du kommer att gilla det!  Specifikationer:- Setet innehåller 4 biffknivar.- Levereras i presentask. 
ileadileadilead