Anders Petter knivprodukter

Anders Petter har knivar för många olika behov i köket. Du kan köpa enskilda knivar som kockkniv, grönsakskniv eller brödkniv. Vill du ha ett helt set finns det både 2,3 och 5-delade knivset från Anders Petter.

Bakom varumärket står butikskedjan Cervera som är känd för att erbjuda kvalitets- och designprodukter för kök. Anders Petters sortiment består inte bara av köksknivar utan också kokkärl och serveringsprodukter. År 2018 kom serien Signerat som vänder sig till matlagare som ställer höga krav på kvalitet och design.

Stenfors & Backaryd är Anders Petters storsäljande knivserier

Här listar vi knivarna ur serierna Stenfors och Backaryd. Det innefattar även tillhörande knivprodukter ur Anders Petters sortiment online.

 • Anders Petter - Backaryd Knivset 5 delar

  Anders Petter - Backaryd Knivset 5 delar
  Backaryd Knivset 5 delar är ett knivset med 5 Anders Petter knivar som är bra och prisvärda knivar som är perfekta för att användas dagligen i köket!I Backaryd Knivset 5 delar ingår- Kockkniv 20 cm- Brödkniv 20 cm- Allkniv 15 cm- Filékniv 14 cm- Grönsakskniv 9 cmBackaryd knivar är tillverkade i ett hållbart och lättslipat rostfritt stål. Knivarna har ergonomiskt utformade handtag som ger bra stabilitet. Här får du ett komplett kniv-set att ge bort i inflyttningspresent eller till det nygifta paret. Eller varför inte uppdatera din egen köksutrustning med dessa Anders Petter Backaryd knivar. Backaryd är serien för dig som vill ha stilren, modern design utan att behöva göra avkall på funktion. Redskapen är effektiva, pålitliga och slitstarka. Lika trevliga att se på som att använda, oavsett om det är vardag eller fest.
 • Anders Petter - Backaryd Knivlist Svart 42 cm Svart

  Anders Petter - Backaryd Knivlist Svart 42 cm Svart
  Förvara dina knivar snyggt med denna knivlist från Anders Petter. Magnetlisten är tillverkad i rostfritt stål och har en stark magnet som håller knivarna säkert på plats. Tänk på att använda knivryggen först när du placerar eller tar bort kniven från listen, då bevarar du knivens skärpa ännu längre.Backaryd är serien för dig som vill ha stilren, modern design utan att behöva göra avkall på funktion. Redskapen är effektiva, pålitliga och slitstarka. Lika trevliga att se på som att använda, oavsett om det är vardag eller fest.
 • Anders Petter - Backaryd Knivslip

  Anders Petter - Backaryd Knivslip
  Backaryd är en lätt och smidig knivslip från Anders Petter med två olika brynen, ett keramiskt bryne och ett diamantbryne. Det keramiska brynet kan användas efter varje gång du skurit något med kniven, för att underhålla knivens skärpa. Diamantbrynen används enbart när kniven blivit slö, då den slipar kniven på djupet.Slipvinkeln på det första steget av knipslipen (diamantbrynet) är 36 grader och slipvinkeln på det andra steget av slipen för knivar (keramiskt bryne) är 40 grader.Denna Backaryd Knivslip från Anders Petter kan slipa de flesta knivar för köket förutom sågtandade knivar, damaskusknivar och keramiska knivar.Förutom dessa typer av knivar kan resten av kökets metallknivar slipas.Backaryd är serien för dig som vill ha stilren, modern design utan att behöva göra avkall på funktion. Redskapen är effektiva, pålitliga och slitstarka. Lika trevliga att se på som att använda, oavsett om det är vardag eller fest.
 • Anders Petter - Backaryd Knivblock cylinder Svart

  Anders Petter - Backaryd Knivblock cylinder Svart
  Knivar mår bäst av att förvaras i ett knivblock eller på en magnetlist. Detta knivblock har en praktisk konstruktion där insidan är tillverkad i lager av plaststrån som gör att den passar för alla typer av knivar, saxar och skärpstål.
 • Anders Petter - Stenfors Knivset 3 delar

  Anders Petter - Stenfors Knivset 3 delar
  Set med 3 köksknivar som täcker de flesta behoven i köket. I setet ingår 1 kockkniv 20 cm, 1 brödkniv 20 cm och 1 allkniv 15 cm. Stenfors knivar är tillverkade i ett hårt och hållbart rosfritt stål. Knivarna har ergonomiskt utformade handtag och ett semibolster som ger ett behagligt grepp samt möjliggör en optimal slipning.Stenfors är serien för dig som ställer höga krav på materialval, hållbarhet och prestanda. Helt enkelt köksserien med en känsla för detaljer.
 • Anders Petter - Stenfors Pizzaskärare

  Anders Petter - Stenfors Pizzaskärare
  Pizzaskärare i rostfritt stål som enkelt skivar de tjockaste av pizzor! Stenfors är serien för dig som ställer höga krav på materialval, hållbarhet och prestanda. Helt enkelt köksserien med en känsla för detaljer.
 • Anders Petter - Backaryd Knivblock Svart

  Anders Petter - Backaryd Knivblock Svart
  Ett klassikt knivblock med plats för fem knivar tillverkat i lackerat gummiträ. Knivblocket har genomgående skåror för att underlätta ventilation och förebygga fukt. Tänk därför på att välja en skåra som passar knivens storlek så att du inte skadar dig själv eller underlaget.
 • Anders Petter - Stenfors Skärbräda 46x30 cm Ek

  Anders Petter - Stenfors Skärbräda 46x30 cm Ek
  Skärbräda från Anders Petter, tillverkad i vackert ekträ. Använd för att hacka och förbereda råvaror. Kan även användas till att servera exempelvis ost, bröd och charkuterier på.
 • Anders Petter - Signerat Skärbräda 46x36x4 cm Ek

  Anders Petter - Signerat Skärbräda 46x36x4 cm Ek
  Anders Petter Signerat skärbräda är en stor skärbräda i ek som är 46 cm x 36 cm. Signerat Skärbrädan fungerar också som serveringsbricka vid servering av ostar, plockmat, tapas eller annat gott. Anders Petter Signerat Skärbräda är gjord i massiv amerikansk ek. Den är tillverkad av ändträ som ger längre hållbarhet och är mer skonsamt mot eggen på dina köksknivar. Den har dessutom gummifötter som gör att den står stadigt mot underlaget och gör det enklare att skära, hacka och dela på skärbrädan.Signerat är serien för dig som noga väljer tillbehör till ditt kök och uppskattar gedigen kvalitet och hållbarhet. Serien tillhör Anders Petters allra bästa kökstillbehör, för passionerade matlagare.
 • Anders Petter - Backaryd Grillknivar Grande mörkt trähandtag 6-pack

  Anders Petter - Backaryd Grillknivar Grande mörkt trähandtag 6-pack
  Set med 6 st stora grillknivar från Anders Petters serie Backaryd. Knivarna har extra stora handtag och blad med klassisk form. Knivarna är tillverkade i rostfritt stål och handtag av mörk rosenträ. Perfekt till grillat och kött.Backaryd är serien för dig som vill ha stilren, modern design utan att behöva göra avkall på funktion. Redskapen är effektiva, pålitliga och slitstarka. Lika trevliga att se på som att använda, oavsett om det är vardag eller fest.
 • Anders Petter - Backaryd Filékniv 20 cm

  Anders Petter - Backaryd Filékniv 20 cm
  Smidig filékniv i rostfritt stål från Anders Petters serie Backaryd. Bladet är smalt och kommer lätt åt under skinn och runt ben, vilket gör att du kan filéa med minimalt svinn. Backaryd är serien för dig som vill ha stilren, modern design utan att behöva göra avkall på funktion. Redskapen är effektiva, pålitliga och slitstarka. Lika trevliga att se på som att använda, oavsett om det är vardag eller fest.
 • Anders Petter - Stenfors Knivset hamrad 3 delar Svart

  Anders Petter - Stenfors Knivset hamrad 3 delar Svart
  Stenfors knivset i 3 delar från Anders Petter. Vackra knivar i hamrat rostfritt stål med handtag i pakkaträ.Anders Petter Stenfors Knivset hamrad 3 delar innehåller:- Stenfors hamrad Skalkniv, bladlängd: 9,5 cm- Stenfors hamrad Kockkniv, bladlängd: 19 cm- Stenfors hamrad Brödkniv, bladlängd: 20 cm Stenfors Skalkniv Den lilla skalkniven är perfekt för frukt och grönsaker, och är även bra till att ta hand om mindre grönsaker och rensa svamp. Stenfors KockknivKockkniven passar till de flesta uppgifter i köket. Tyngden i bladet underlättar vid arbete med stora köttstycken eller till exempel rotsaker.Stenfors BrödknivMed brödkniven skär du lätt upp frallor, bröd och andra bakverk. Vinkeln på kockkniven och brödkniven är ca 15° och skalkniven är 17° (det finns 2 graders vinkelvariation).Hårdhetsgrad: 50-52 HRC Stenfors är serien för dig som ställer höga krav på materialval, hållbarhet och prestanda. Helt enkelt köksserien med en känsla för detaljer.
 • Anders Petter - Backaryd Skärbräda Bambu 25x34 cm

  Anders Petter - Backaryd Skärbräda Bambu 25x34 cm
  Backaryd bambuskärbräda från Anders Petter. Materialet bambu är hygienisk och är skonsam mot din kniv. Använd även skärbrädan som uppläggningsfat för t ex olika ostar och charkuterier. Finns även i en mindre storlek i samma serie.Backaryd är serien för dig som vill ha stilren, modern design utan att behöva göra avkall på funktion. Redskapen är effektiva, pålitliga och slitstarka. Lika trevliga att se på som att använda, oavsett om det är vardag eller fest.
 • Anders Petter - Backaryd Knivset 2 delar

  Anders Petter - Backaryd Knivset 2 delar
  Backaryd knivset består av två små lätta knivar som är praktiska att ha till hands i köket eller vid frukostbordet. I setet ingår en grönsakskniv (8 cm) och en tandad universalkniv (10 cm). Universalkniven passar både till bröd, grönsaker, frukt och korv, och tar sig enkelt igenom skal utan att mosa innehållet.Knivarna är tillverkade i ett hårt och hållbart rostfritt stål.
 • Anders Petter - Stenfors Skärbräda Akacia 42x26 cm

  Anders Petter - Stenfors Skärbräda Akacia 42x26 cm
  Stenfors skärbräda från Anders Petter. En stilren skärbräda i akaciaträ med naturlig färgskiftning i ådringen vilket gör varje skärbräda unik. Fin att servera på och när skärbrädan inte används är den en snygg detalj på köksbänken.
 • Anders Petter - Signerat Skärbräda Ek 40x17x1,9 cm

  Anders Petter - Signerat Skärbräda Ek 40x17x1,9 cm
  Skärbräda i massiv amerikansk ek med ett rejält handtag. Brädan fungerar också serveringsbräda till ostar, plockmat eller annat gott. När brädan inte används kan den hängas på väggen och tar på så sätt minimalt med plats.Signerat är serien för dig som noga väljer tillbehör till ditt kök och uppskattar gedigen kvalitet och hållbarhet. Anders Petters allra bästa kökstillbehör, för passionerade matlagare.
 • Anders Petter - Signerat Skärbräda Ek 52x17x1,9 cm

  Anders Petter - Signerat Skärbräda Ek 52x17x1,9 cm
  Lång skärbräda i massiv amerikansk ek med ett rejält handtag. Brädan fungerar också bra som serveringsbräda till ostar, plockmat eller annat gott. När brädan inte används kan den hängas på väggen och tar på så sätt minimalt med plats.Signerat är serien för dig som noga väljer tillbehör till ditt kök och uppskattar gedigen kvalitet och prestanda. Anders Petters allra bästa kökstillbehör, för passionerade matlagare.
 • Anders Petter - Signerat Skärbräda 37x29 cm Ek

  Anders Petter - Signerat Skärbräda 37x29 cm Ek
  Skärbräda i massiv ek från Anders Petter och serien Signerat. Skärbrädan är tillverkad av ändträ från träslaget ek, vilket ger längre hållbarhet och är mer skonsamt mot eggen på dina köksknivar.Skärbrädan fungerar också som serveringsbricka vid servering av ostar, plockmat eller annat gott. Skärbrädan har gummifötter som gör att den står stadigt mot underlaget.Runtom kanterna finns spår för uppsamling av köttsafter när du exempelvis skär upp söndagssteken.Signerat är serien för dig som noga väljer tillbehör till ditt kök och uppskattar gedigen kvalitet och hållbarhet. Anders Petters allra bästa kökstillbehör, för passionerade matlagare.x
 • Anders Petter - Backaryd Knivställ med redskapsförvaring Bambu

  Anders Petter - Backaryd Knivställ med redskapsförvaring Bambu
  Praktiskt och snyggt knivställ i bambu från Anders Petter och serien Backaryd. Stället är tvådelat och har också plats för redskap. Materialet är som sagt bambu och insidan på det ena facket är klätt i fossilbaserad plast. Anders Petters logga finns tryckt nere i ena hörnet som en snygg detalj.
 • Anders Petter - Backaryd Hackkniv 18 cm

  Anders Petter - Backaryd Hackkniv 18 cm
  Rejäl grönsakshacka ur Anders Petters serie Backaryd. Med den här kniven skär du enkelt stora grova grönsaker eller andra råvaror, där knivens tyngd kommer till sin fördel i hackmomenten. Alla Backaryds knivar är tillverkade i ett hållbart och lättslipat rostfritt stål. Knivarna har ergonomiskt utformade handtag som ger bra stabilitet.Backaryd är serien för dig som vill ha stilren, modern design utan att behöva göra avkall på funktion. Redskapen är effektiva, pålitliga och slitstarka. Lika trevliga att se på som att använda, oavsett om det är vardag eller fest.
 • Anders Petter - Backaryd Grillkniv NYC 4-pack

  Anders Petter - Backaryd Grillkniv NYC 4-pack
  Fintandade grillknivar från Anders Petters serie Backaryd. Handtagen är utformade för att ligga bra i handen och är tillverkade av slitstark POM-plast. Knivbladen i 18/0 rostfritt stål behåller skärpan även om du använder dem varje dag.
 • Anders Petter - Signerat Skärbräda i Bambu 50x35 cm

  Anders Petter - Signerat Skärbräda i Bambu 50x35 cm
  Från Anders Petter och serien Signerat kommer denna skärbräda i bambuträ. Skärbrädan mäter 50x35 cm vilket ger en bra yta att skära på. Bambumaterialet står emot vatten bättre till skillnad från annat trä som lättare absorberar det, vilket gör den optimal för vardagens slitage. Skärbrädan är konstruerad med handtag på kortsidorna för att du ska få ett bra grepp när du förflyttar den. Perfekt också att använda som uppläggningsfat av frukt och charkuterier.
 • Anders Petter - Backaryd Planksteksbräda 2-pack

  Anders Petter - Backaryd Planksteksbräda 2-pack
  Planksteksbräda från Backaryd i bok med underlägg i kork är perfekta för dig som vill kunna få till en riktigt klassisk plankstek. Planksteksbräda med underlägg kommer i 2-pack. Planksteksbrädorna har en praktisk skåra som samlar upp köttsaft. De smidiga underläggen skyddar matbordet vid servering. Skötselråd PlanksteksbrädaTänk på att olja in planksteksbrädorna innan de används första gången. Olja in plankorna med olivolja och ställ sedan in dem i ugnen på ungefär 100 grader i 1 timme. Överflödig olja kan du torka bort. Upprepa denna procedur med jämna mellanrum. Backaryd är anpassad för dig som uppskattar stilren och modern design som inte kompromissar med funktion. Du kan lita på att produkterna från Backaryd kommer att vara med dig över en lång tid.