Ballarini knivprodukter

Ballarini grundades 1889 i Rivarolo Mantovano, Italien. I över 130 år har de tillverkat verktyg och redskap för matlagning så att vi kan laga mat med glädje och kärlek.

Ballarini har blivit en del av Zwilling-gruppen sedan 2015 och därmed fått större spridning världen över. Här i Sverige innebär det att vi lättare kan köpa Ballarinis knivar för matlagning.

Knivar från Ballarini

 • Ballarini - Tevere Kockkniv 20 cm Trä

  Ballarini - Tevere Kockkniv 20 cm Trä
  Klassisk kockkniv, perfekt till det mesta i köket.Tevere är en knivserie i klassisk nordisk design. Knivbladet är tillverkat av tyskt rostfritt stål och har en hårdhet på 57 HRC. Det ljusa handtaget i pakkawood är ergonomiskt snidat med ett skyddande bolster vid knivbladets slut. Varje kniv är handpolerad för bästa resultat och livslängd.
 • Ballarini - Tevere Knivset 6 Knivar Trä

  Ballarini - Tevere Knivset 6 Knivar Trä
  Knivblock med 6 knivar som täcker de allra flesta behoven i köket.I setet ingår:- Tandad brödkniv som klarar allt från mjukt bröd till de tuffaste brödskorpor, samt allehanda grönsaker. Bladlängd 20 cm.- Klassisk kockkniv, perfekt till det mesta i köket, till exempel grönsaker och rotfrukter, samt kött. Bladlängd 20 cm.- Smidig filékniv som är perfekt till renodlade filéuppdrag. Bladlängd 16 cm.- Tandad allkniv med greppvänligt ergonomiskt handtag. Den vassa spetsen är särskilt lämpad för dekorationsarbeten. Bladlängd 13 cm.- Liten skalkniv med greppvänligt ergonomiskt handtag. Storleken lämpar sig mycket bra för frukt och grönsaker. Bladlängd 9 cm.- Tournierkniv med svängt blad som gör den perfekt till att skala rundade frukter och grönsaker med. Bladlängd 7 cm.Tevere är en knivserie i klassisk nordisk design. Knivbladen är tillverkade av tyskt rostfritt stål och har en hårdhet på 57 HRC. Det ljusa handtaget i pakkawood är ergonomiskt snidat med ett skyddande bolster vid knivbladens slut. Varje kniv är handpolerad för bästa resultat och livslängd.
 • Ballarini - Tevere Filékniv 16 cm Trä

  Ballarini - Tevere Filékniv 16 cm Trä
  Smidig filékniv som är perfekt till renodlade filéuppdrag. Bladet är smalt och kommer lätt åt under skinn och runt ben, vilket gör att du kan filea med minimalt svinn.Tevere är en knivserie i klassisk nordisk design. Knivbladet är tillverkat av tyskt rostfritt stål och har en hårdhet på 57 HRC. Det ljusa handtaget i pakkawood är ergonomiskt snidat med ett skyddande bolster vid knivbladets slut. Varje kniv är handpolerad för bästa resultat och livslängd.
 • Ballarini - Tevere Tournierkniv böjd 7 cm Trä

  Ballarini - Tevere Tournierkniv böjd 7 cm Trä
  Liten följsam skalkniv, så kallad tournierkniv. Knivens svängda blad gör att den är perfekt till att skala rundade frukter och grönsaker med.Tevere är en knivserie i klassisk nordisk design. Knivbladet är tillverkat av tyskt rostfritt stål och har en hårdhet på 57 HRC. Det ljusa handtaget i pakkawood är ergonomiskt snidat med ett skyddande bolster vid knivbladets slut. Varje kniv är handpolerad för bästa resultat och livslängd.
 • Ballarini - Mincio Knivset 3-pack Flerfärgad

  Ballarini - Mincio Knivset 3-pack Flerfärgad
  Mincio knivset från italienska Ballarini. De här knivarna är små och smidiga att ha till hands i köket. Knivskydd medföljer till alla knivar. Tål diskmaskin.I setet ingår:- tandad universalkniv 10 cm- grönsakskniv 8 cm- böjd skalkniv 7 cm
 • Ballarini - Tevere Knivset 2-delar

  Ballarini - Tevere Knivset 2-delar
  Praktiskt set från Ballarini. En Kockkniv med bladlängd på 20 cm och en skalkniv med en bladlängd på 9 cm. Både med ett greppvänligt, ergonomiskt handtag för bästa komfort under arbetet.Tevere är en knivserie i klassisk nordisk design. Knivbladet är tillverkat av tyskt rostfritt stål och har en hårdhet på 57 HRC. Det ljusa handtaget i pakkawood är ergonomiskt snidat med ett skyddande bolster vid knivbladets slut. Varje kniv är handpolerad för bästa resultat och livslängd.
 • Ballarini - Tevere Brödkniv 20 cm Trä

  Ballarini - Tevere Brödkniv 20 cm Trä
  Tandad brödkniv som klarar allt från mjukt bröd till de tuffaste brödskorpor, samt allehanda grönsaker.Tevere är en knivserie i klassisk nordisk design. Knivbladet är tillverkat av tyskt rostfritt stål och har en hårdhet på 57 HRC. Det ljusa handtaget i pakkawood är ergonomiskt snidat med ett skyddande bolster vid knivbladets slut. Varje kniv är handpolerad för bästa resultat och livslängd.
 • Ballarini - Tevere Skalkniv 9 cm Trä

  Ballarini - Tevere Skalkniv 9 cm Trä
  Liten och smidig skalkniv med greppvänligt ergonomiskt handtag. Storleken lämpar sig mycket bra för frukt och grönsaker.Tevere är en knivserie i klassisk nordisk design. Knivbladet är tillverkat av tyskt rostfritt stål och har en hårdhet på 57 HRC. Det ljusa handtaget i pakkawood är ergonomiskt snidat med ett skyddande bolster vid knivbladets slut. Varje kniv är handpolerad för bästa resultat och livslängd.
 • Ballarini - Tevere Allkniv 13 cm Trä

  Ballarini - Tevere Allkniv 13 cm Trä
  Smidig tandad allkniv med greppvänligt ergonomiskt handtag. Den vassa spetsen är särskilt lämpad för dekorationsarbeten.Tevere är en knivserie i klassisk nordisk design. Knivbladet är tillverkat av tyskt rostfritt stål och har en hårdhet på 57 HRC. Det ljusa handtaget i pakkawood är ergonomiskt snidat med ett skyddande bolster vid knivbladets slut. Varje kniv är handpolerad för bästa resultat och livslängd.
 • Ballarini - Tevere Santokukniv olivslipad 18 cm Trä

  Ballarini - Tevere Santokukniv olivslipad 18 cm Trä
  Olivslipad santokukniv med högt blad och rundat knivbladsslut som passar utmärkt för att skära fisk, kött och grönsaker. Santoku betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Olivslipningen gör att livsmedlet du skär lättare släpper eggen.Tevere är en knivserie i klassisk nordisk design. Knivbladet är tillverkat av tyskt rostfritt stål och har en hårdhet på 57 HRC. Det ljusa handtaget i pakkawood är ergonomiskt snidat med ett skyddande bolster vid knivbladets slut. Varje kniv är handpolerad för bästa resultat och livslängd.