Brusletto knivprodukter

Den norska knivtillverkaren Brusletto grundades redan 1896. Rognald Brusletto var verksam som smed och tillverkade knivar och liar. Under många år levde företaget på den framgångsrika maskinhammaren baserad på vattenkraft.

Brusletto & Co. AS ingår sedan 2019 i Dalema Gruppen efter att ha blivit uppköpt av Ultimate Nordic AS. Fokus ligger idag på friluftsknivar av hög kvalité och i fin design.

Friluftsknivar från norska Brusletto

 • Brusletto Knivset 6 delar

  Brusletto Knivset 6 delar
  Knivset om sex delar från norska Brusletto får du knivar som klarar alla möjliga uppgifter i köket. Du får en smal och vass filékniv, en stabil brödkniv med tandad egg, en chopper med hög precision, en skalkniv för frukt och grönt samt två kockknivar i olika storlek som klarar det mesta i köket. Samtliga knivar i setet har blad av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell och ergonomiska handtag av högkvalitativ komposit som ligger bra i handen. Du får knivar som snabbt blir oumbärliga hjälpredor i köket och som kommer till nytta i många år framöver.Skötselråd: Skölj knivarna direkt efter användning då salt och syra kan påverka eggens skärpa. Knivarna tål maskindisk, men för bästa möjliga hållbarhet rekommenderar vi att du diskar dem för hand. Se även till att torka dem torra efter avslutad diskning.Setet innehåller:1 x Filékniv, bladlängd 23 centimeter.1 x Brödkniv, bladlängd 23 centimeter.1 x Kockkniv, bladlängd 20 centimeter.1 x Kockkniv, bladlängd 15 centimeter. 1 x Chopper/Grönsakskniv, bladlängd 16 centimeter.1 x Skalkniv, bladlängd 9 centimeter.
 • Brusletto Nansen

  Brusletto Nansen
  Brusletto Nansen är en kopia av kniven som norska äventyraren Fridtjof Nansen fick av ursprungsbefolkningen på Grönland 1888 och som han sedan bar med sig på sina fortsatta expeditioner.  Kniven le...
 • Brusletto Knivsliper, knivslip

  Brusletto Knivsliper, knivslip
  Praktisk, liten och lätt knivslip från norska Brusletto som är nätt och enkel att ha med sig under friluftsturen. Slipen har en sida i karbidmaterial, och en sida med keramiska stavar som du med fördel använder för finslipning. Kan användas på de flesta typer av knivar.
 • Brusletto Knivset 3 delar, svart

  Brusletto Knivset 3 delar, svart
  Set om tre knivar från norska Brusletto. I setet ingår en kockkniv, en filékniv och en skalkniv. Kockkniven är en riktigt mångsidig kniv som är en oumbärlighet i köket. Den här varianten har en bladlängd på 20 centimeter och kan användas till såväl grönsaker som benfritt kött och fisk. Den smidiga filékniven i setet har ett smalt och vasst blad, 23 centimeter långt, som är perfekt för att skära upp tunna skivor av kött och fisk eller för att bena ur kött. Setets skalkniv är en utmärkt universalkniv som låter dig skala, skiva och skära med enkelhet. Den har ett kort och spetsigt rakt blad, 19 centimeter långt, som är utmärkt för frukt och grönsaker.Samtliga knivar i setet har ett blad av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell. Handtagen har en ergonomisk design som ligger bra i handen och tillverkas av högkvalitativ komposit. Du får med andra ord stabila knivar som håller länge och kommer till nytta i köket i många år framöver. Slipa knivarna vid behov med en vinkel på 15° med slipstål. Skölj av dem direkt efter användning, då salt och syra påverkar eggen. Knivarna tål maskindisk, men för bästa möjliga hållbarhet rekommenderar vi att du diskar dem för hand och sedan torkar dem torra med en trasa.
 • Brusletto Røy

  Brusletto Røy
  Brusletto Røy är en medelstor allroundkniv. Kniven har ett smalt konslipat blad och holk i massiv mässing som ger ett traditionellt och exklusivt intryck. Bladet är tillverkat i rostfritt stål och ...
 • Brusletto Kockkniv, 22 cm, svart

  Brusletto Kockkniv, 22 cm, svart
  En kockkniv är A och O i köket, eftersom den klarar de flesta uppgifter och är den mest använda typen av kniv i köket. Den här kockkniven från norska Brusletto finns flera storlekar, så att du enkelt kan hitta rätt storlek, grepp och balans för just dina behov. Du kan välja mellan tre olika längder på bladet: 15, 20 eller 22 centimeter. Kniven är tillverkad av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell, så att du får ett robust blad som du kan använda i många år framöver. Den har även ett ergonomiskt handtag av högkvalitativ komposit med en lyxig design som ligger bra i handen. Skötselråd: Slipa kniven vid behov med en vinkel på cirka 15° med slipstål. Skölj av kniven direkt efter användning då salt och syra kan påverka eggens skärpa. Kniven tål maskindisk, men för bästa möjliga hållbarhet rekommenderar vi att du diskar den för hand. Se även till att torka den torr direkt efter avslutad diskning.
 • Brusletto Tiur

  Brusletto Tiur
  Brusletto Tiur är en medelstor allroundkniv som utsågs till Bäst-i-test i norska Friluftsmagasinet UTE 3/2008. Kniven levereras i en presentask och har en total längd på 24,6 cm. Den har ett smal...
 • Brusletto Filékniv, 23 cm, svart

  Brusletto Filékniv, 23 cm, svart
  Smal och vass filékniv från norska Brusletto, utmärkt för att skära kött eller fisk i tunna bitar eller för urbening. Kniven är tillverkad av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell. Handtaget är tillverkat av högkvalitativ komposit och har en väl uttänkt ergonomisk design som ligger bra i handen. Du får helt enkelt en robust och smidig kniv som snabbt blir umbärlig i köket och som håller i många år framöver.Skötselråd: Slipa kniven vid behov, på 15° vinkel med knivstål. Salt och syra sliter på kniven, så skölj den direkt efter användning för att bevara bladets skärpa. Kniven tål maskindisk, men för bästa hållbarhet rekommenderar vi att du diskar kniven för hand och torkar av den efteråt med en torr trasa.
 • Skinner Masur

  Skinner Masur
  Skinner Masur från Brusletto är en jaktkniv med handtag i masur.
 • Brusletto Knivset 2 knivar + slipstål

  Brusletto Knivset 2 knivar + slipstål
  Knivset i tre delar från norska Brusletto. I setet ingår en kockkniv, en brödkniv och ett slipstål som hjälper dig att hålla dina knivar i toppskick. Den mångsidiga kockkniven har en bladlängd på 20 centimeter och kan användas till allt från grönsaker till benfritt kött och fisk. Brödknivens blad är 23 centimeter långt och har en vass tandad egg som gör det enkelt att skära upp alla typer av bröd, även när det är rykande färskt från ugnen. Slipstålet är tillverkat av krombelagt kolstål som är värmebehandlat för att skapa en yta som är starkt och tålig mot korrosion och slitage. Knivarnas blad är gjorda av tyskt 1.4116-stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell. Alla setets delar har ergonomiska handtag av komposit som ligger bra i handen.Användningsguide slipstål: Håll bladet mot stålet i 15-20° slipvinkel. Håll stålet i vänster hand och kniven med höger. Håll stålet stilla och slipa kniven genom att röra den över stålet. Dra bladet från botten till spets längs stålet, så att hela bladet slipas. Upprepa processen på bägge sidor av kniven 5-10 gånger tills kniven är slipad till önskad skärpa.
 • Brusletto Hunter Premium

  Brusletto Hunter Premium
  Brusletto Hunter Premium är presentutgåvan av Norges mest sålda kniv genom tiderna. Kniven är ett handgjort konstverk, men även ett tåligt verktyg som är gjort för att användas. Den levereras i en ...
 • Brusletto Brödkniv, 23 cm, svart

  Brusletto Brödkniv, 23 cm, svart
  En bra brödkniv är ett riktigt måste i köket. Med den här varianten från norska Brusletto skär du rent och enkelt genom alla typer av bröd, även när brödet är ångande färskt. Den stabila kniven har ett skarpt blad med tandad egg, tillverkad av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell. Bladet är 23 centimeter långt. Handtaget är gjort av högkvalitativ komposit av harts och glasfiber, med en ergonomisk design som ligger bra i handen.Skötselråd: Om du vill slipa kniven rekommenderar vi en vinkel på 15° med slipstål. Skölj kniven direkt efter användning för att bevara bladets skärpa. Kniven tål maskindisk, men för bästa hållbarhet rekommenderar vi att du diskar kniven för hand och torkar den med en torr trasa efteråt.
 • Sprettern

  Sprettern
  *Skaftmaterial: Thermoflex *Slida: Svart oxläder med kantlås
 • Brusletto Knivset 2 delar, svart

  Brusletto Knivset 2 delar, svart
  Set om kockkniv och brödkniv från norska Brusletto. En bra kockkniv är ett måste i köket. Kockkniven som ingår i setet har en bladlängd på 20 centimeter och kan användas till såväl grönsaker som benfritt kött och fisk. Brödkniven har en bladlängd på 23 centimeter och har en tandad egg som gör det enkelt att skära alla typer av bröd, även när det är rykande färskt. Bägge knivarna är tillverkad av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell. Handtagen är tillverkade av högkvalitativ komposit och har en ergonomisk design som ligger bra i handen. Du får två stabila knivar som gör matlagningen enklare och som håller i många år.Skötselråd: Slipa knivarna vid behov, på 15° med knivstål. Skölj knivarna direkt efter användning för att bevara skärpan, eftersom syra och salt sliper på eggen. Knivarna tål maskindisk, men för optimal hållbarhet rekommenderar vi att du diskar dem för hand och torkar av dem efteråt med en torr trasa.
 • Brusletto Rypa

  Brusletto Rypa
  Brusletto Rypa är en mindre allroundkniv som är mycket bra för småviltjakt. Trots att kniven är liten har den ett mycket bra grepp och passar i såväl stora som små händer. Bladet är 6,5 cm långt oc...
 • Butcher

  Butcher
  Butcher från Brusletto är en köttkniv som är perfekt för att skära kött med. Skaftet är tillverkad av Termoflex, vilket innebär att kniven ligger bra i handen även om skaftet blir vått.
 • Brusletto Hunter kockkniv Premium Chef

  Brusletto Hunter kockkniv Premium Chef
  En kockkniv är ett mångsidigt verktyg och blir lätt den mest använda kniven i köket. Den kan användas för både grönsaker, benfritt kött och fisk. Den handgjorda kockkniven från norska Brusletto är en exklusiv kniv som är designad, utvecklad och tillverkad i deras fabrik i Geilo, vilket betyder att den kommer med livstidsgaranti vid normal användning. Kockkniven kommer i två storlekar. Den större modellen mäter 31,5 centimeter med ett blad på 19 centimeter. Den mindre modellen är minst lika mångsidig som den större och kan användas till grönsaker eller frukt. Den mindre modellen mäter 25,5 centimeter med ett blad på 13,5 centimeter. Knivbladen är av stål och skaften är tillverkade av specialbehandlad, färgad och oljad masurbjörk. Hunter Premium-kockkniven kommer garanterat att bevisa sitt värde i köket.
 • Brusletto Hunter kockkniv Premium Chef AP

  Brusletto Hunter kockkniv Premium Chef AP
  Den handgjorda kockkniven från norska Brusletto är en exklusiv kniv som är designad och tillverkad för hand i deras fabrik i Geilo, Norge, vilket betyder att den kommer med livstidsgaranti vid normal användning. Kockkniven är ett mångsidigt verktyg som lätt blir den mest använda kniven i köket. Den är idealisk till grönsaker, benfritt kött eller fisk. Hunter Premium Chef AP-kniven kommer i två storlekar. Den större modellen har en längd på 31,5 centimeter med ett blad på 19 centimeter. Den mindre modellen är minst lika mångsidig som den större och passar bra till frukt och grönsaker. Den mindre modellen mäter 25,5 centimeter med ett blad på 13,5 centimeter. Skaften på knivarna är tillverkade av specialbehandlad, färgad och oljad masurbjörk. Knivbladen är gjorda av stål med konkava luftfickor infrästa i stålet och utformade för att maten lättare ska släppa från stålet - en egenskap som uppskattas av många.
 • Brusletto Hunter kockkniv Premium Chef Mini AP

  Brusletto Hunter kockkniv Premium Chef Mini AP
  Den handgjorda kockkniven från norska Brusletto är en exklusiv kniv som är designad och tillverkad för hand i deras fabrik i Geilo, Norge, vilket betyder att den kommer med livstidsgaranti vid normal användning. Kockkniven är ett mångsidigt verktyg som lätt blir den mest använda kniven i köket. Den är idealisk till grönsaker, benfritt kött eller fisk. Hunter Premium Chef AP-kniven kommer i två storlekar. Den större modellen har en längd på 31,5 centimeter med ett blad på 19 centimeter. Den mindre modellen är minst lika mångsidig som den större och passar bra till frukt och grönsaker. Den mindre modellen mäter 25,5 centimeter med ett blad på 13,5 centimeter. Skaften på knivarna är tillverkade av specialbehandlad, färgad och oljad masurbjörk. Knivbladen är gjorda av stål med konkava luftfickor infrästa i stålet och utformade för att maten lättare ska släppa från stålet - en egenskap som uppskattas av många.
 • Brusletto Hunter grönsakskniv Premium Chef Mini

  Brusletto Hunter grönsakskniv Premium Chef Mini
  Hunter Premium Chef Mini grönsakskniv från Norska Brusletto. En lätt och behändig kniv med ett runt knivblad gjord av porslin. Knivblad av porslin kommer näst efter diamant när det gäller hårdhet och inverkar inte heller på matens smak. Kniven har ett klassiskt Hunter skaft av oljad masurbjörk, som är omåttligt populär bland jägare, fiskare och vandrare.  Med andra ord, en unik och exklusiv grönsakskniv till köket. Kniven är handgjord och tillverkad i Bruslettos fabrik i Geilo, vilket innebär att den har livstidsgaranti vid normal användning. Kniven ska diskas för hand, eftersom träskaftet inte tål maskindisk.Korrekt användning av porslinsknivar. Använd kniven på en skärbräda av trä eller plast. Knivbladet ska inte böjas eller bändas. Använd inte kniven för frusen mat eller mat med ben i (benfritt kött/fisk). Se till att knivbladet inte utsätts för slag. Knivbladet kan krossas om kniven ramlar i golvet.
 • Natten

  Natten
  Natten från Brusletto är en fällkniv i stilren design med sidoplattor av oljad masurbjörk. Knivbladet med skandinavisk form av borstad 12C27 Sandvik Steel låses i öppet läge med ett Liner-lock som gör den säker att använda och tumknappen gör det enkelt att öppna kniven. Fickklämma på baksidan samt ögla för att fästa snöre eller karbinhake gör det enkelt att bära med dig kniven på friluftsäventyret.
 • Ustaoset

  Ustaoset
  Ustaoset från Brusletto är en nätt liten friluftskniv med knivblad i rostfritt stål och skaft av oljad masurbjörk som passar utmärkt för campingturer och kortare friluftsäventyr. Ustaoset är enkel att hantera när du behöver tälja grillpinnar vid lägerelden eller skära torkat kött på vandringsturen. Kommer med slida i färgat läder med säkerhetsinlägg.
 • Nansen

  Nansen
  Nansen från Brusletto är en friluftskniv med halvtånge och läderslida i traditionell design. Nansen har ett rakslipat knivblad av rostfritt 1.4116N stål med skaft av oljad flambjörk. Slidan är tillverkad av oxläder med plastinsättning och ögla så du kan hänga kniven i bältet.
 • Femund

  Femund
  Femund från Brusletto är en rejäl fulltångekniv för jakt, fiske och friluftsäventyr med liten drop-point profil. Femund är välbalanserad och lätt att hantera och passar utmärkt som gedigen frilufts- och jaktkniv. Medföljande läderslida i svart oxläder.
 • Brusletto slaktset

  Brusletto slaktset
  Slaktsettet från Brusletto innehåller en robust knivmapp tillverkad i corduramaterial tillsammans med ett slipstål, en Skinner flåkniv och Butcher köttkniv. Knivmappen kan fästas runt midjan för&hellip:
 • Knivsliper

  Knivsliper
  Brusletto Knife Sharpener är mycket lätt att använda och ger ett bra och skarpt ägg. På ena sidan har knivslipen volframkarbidstenar för grov slipning och på andra sidan finns keramiska stavar&hellip:
 • Falken

  Falken
  Brusletto Falken är en mycket bra jaktkniv med ihåligt markblad. Kniven har ett krökt knivblad med uppsving anpassat för jakt, vilket också är tillämpligt för andra användningsområden Längd:&hellip:
 • Brusletto Hunter kockkniv Premium Chef Mini

  Brusletto Hunter kockkniv Premium Chef Mini
  En kockkniv är ett mångsidigt verktyg och blir lätt den mest använda kniven i köket. Den kan användas för både grönsaker, benfritt kött och fisk. Den handgjorda kockkniven från norska Brusletto är en exklusiv kniv som är designad, utvecklad och tillverkad i deras fabrik i Geilo, vilket betyder att den kommer med livstidsgaranti vid normal användning. Kockkniven kommer i två storlekar. Den större modellen mäter 31,5 centimeter med ett blad på 19 centimeter. Den mindre modellen är minst lika mångsidig som den större och kan användas till grönsaker eller frukt. Den mindre modellen mäter 25,5 centimeter med ett blad på 13,5 centimeter. Knivbladen är av stål och skaften är tillverkade av specialbehandlad, färgad och oljad masurbjörk. Hunter Premium-kockkniven kommer garanterat att bevisa sitt värde i köket.
 • Brusletto Kockkniv, 20 cm, svart

  Brusletto Kockkniv, 20 cm, svart
  En kockkniv är A och O i köket, eftersom den klarar de flesta uppgifter och är den mest använda typen av kniv i köket. Den här kockkniven från norska Brusletto finns flera storlekar, så att du enkelt kan hitta rätt storlek, grepp och balans för just dina behov. Du kan välja mellan tre olika längder på bladet: 15, 20 eller 22 centimeter. Kniven är tillverkad av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell, så att du får ett robust blad som du kan använda i många år framöver. Den har även ett ergonomiskt handtag av högkvalitativ komposit med en lyxig design som ligger bra i handen. Skötselråd: Slipa kniven vid behov med en vinkel på cirka 15° med slipstål. Skölj av kniven direkt efter användning då salt och syra kan påverka eggens skärpa. Kniven tål maskindisk, men för bästa möjliga hållbarhet rekommenderar vi att du diskar den för hand. Se även till att torka den torr direkt efter avslutad diskning.
 • Brusletto Kockkniv, 22 cm, svart

  Brusletto Kockkniv, 22 cm, svart
  En kockkniv är A och O i köket, eftersom den klarar de flesta uppgifter och är den mest använda typen av kniv i köket. Den här kockkniven från norska Brusletto finns flera storlekar, så att du enkelt kan hitta rätt storlek, grepp och balans för just dina behov. Du kan välja mellan tre olika längder på bladet: 15, 20 eller 22 centimeter. Kniven är tillverkad av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell, så att du får ett robust blad som du kan använda i många år framöver. Den har även ett ergonomiskt handtag av högkvalitativ komposit med en lyxig design som ligger bra i handen. Skötselråd: Slipa kniven vid behov med en vinkel på cirka 15° med slipstål. Skölj av kniven direkt efter användning då salt och syra kan påverka eggens skärpa. Kniven tål maskindisk, men för bästa möjliga hållbarhet rekommenderar vi att du diskar den för hand. Se även till att torka den torr direkt efter avslutad diskning.
 • Brusletto Skalkniv, 9 cm, svart

  Brusletto Skalkniv, 9 cm, svart
  Med den här skalkniven från norska Brusletto får du en praktisk liten universalkniv som du kan använda för att både skala, skiva och skära. Det korta, spetsiga och raka bladet gör den otroligt mångsidig och mycket lämplig för att hantera frukt och grönt. Knivens blad är gjort av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell. Den har ett ergonomiskt handtag av högkvalitativ komposit som ligger bekvämt i handen. Du får en oumbärlig hjälpreda i köket som du får glädje av i många år framöver.Skötselråd: Slipa kniven med slipstål vid behov, med en vinkel på cirka 15°. Skölj kniven direkt efter användning eftersom salt och syra kan påverka eggens skärpa. Kniven tål maskindisk, men för maximal hållbarhet rekommenderar vi att du diskar den för hand. Se även till att torka den torr med en trasa efter avslutad diskning.
 • Brusletto Hunter

  Brusletto Hunter
  Brusletto Hunter är Norges mest sålda kniv genom tiderna, med mer än 1,4 miljoner sålda exemplar. Så många jägare, fiskare och friluftsfantaster kan inte ha fel! Kniven är handgjord av skickliga ...
 • Brusletto Hacka/Grönsakskniv, 16 cm, svart

  Brusletto Hacka/Grönsakskniv, 16 cm, svart
  Stabil chopper från norska Brusletto, med ett brett och skarpt blad som gör den utmärkt för att skära eller hacka grönsaker och örter. Det tjocka ergonomiska handtaget ger dig ett bra grepp, så att du får full kontroll även över små rörelser och kan hacka snabbt och effektivt. Det 16 centimeter långa bladet är tillverkat av tyskt stål av hög kvalitet, med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell. En robust kniv som snabbt blir en oumbärlighet i köket och som håller i många år.Skötselråd: Slipa med 15° vinkel med knivstål. Skölj kniven direkt efter användning för att bevara bladets skärpa. Kniven tål maskindisk, men för bästa hållbarhet rekommenderas att du diskar kniven för hand och torkar den med en torr trasa efteråt.