Essentials knivprodukter

 • Essentials Knivset 6 delar 1.4116-stål, klassisk design

  Essentials Knivset 6 delar 1.4116-stål, klassisk design
  Med det här knivsetet i sex delar från Essentials är du förberedd för allehanda behov i köket. De fem knivarna låter dig hacka, skala och skära med enkelhet – perfekt såväl för enkla vardagsrätter som för mer avancerade recept till fester och middagsbjudningar. Med det medföljande brynstålet är det dessutom lätt att hålla dina knivar i gott skick. Ett bra val för dig som vill ha prisvärda och slitstarka knivar av hög kvalitet som håller länge.Knivarna är tillverkade av rostfritt 1.4116-stål med en hårdhet på 55-57 HRC, vilket gör dem enkla att skärpa och hålla vassa. Det rejäla och greppvänliga handtaget är tillverkat av slitstark hårdplast med bolster, vilket ger dig en bekväm och säker användarupplevelse.I knivsetet ingår:1 x kockkniv, bladlängd 20 cm1 x santoku-kniv, bladlängd 18 cm1 x brödkniv, bladlängd 20 cm1 x allkniv, bladlängd 12 cm.1 x skalkniv, bladlängd 9 cm1 x slipstål, 20 cmSkötselråd:Handdiska och torka av knivarna direkt efter användning, låt dem aldrig ligga i blöt. För att förlänga knivarnas livslängd och bibehålla skärpan rekommenderar vi att du slipar dem regelbundet. Du kan med fördel använda Essentials knivslip.
 • Essentials Knivslip med grov- & finslipning samt polering

  Essentials Knivslip med grov- & finslipning samt polering
  Med den här knivslipen från Essentials får du en smidig och lättanvänd slip som låter dig kombinera både grovslipning, finslipning och polering. Den har ett greppvänligt handtag och en halkfri gummibas, så att slipen är säker och bekväm att använda. Slipens tre olika grovlekar gör att du enkelt kan använda den både för att slipa upp slöa knivar och att underhålla knivar som redan är vassa.För säker användning, placera kniven på ett fast underlag medan du slipar. Använd slipen genom att först arbeta upp en råegg med diamantspåret. Skärp sedan eggen på spåret i tungsten och avsluta genom att polera eggen med hjälp av det keramiska spåret. Torka av knivslipen med en fuktig trasa efter användning. Bör ej blötläggas eller diskas i diskmaskin.Knivslipen kan användas till de allra flesta knivarna i köket. Den ska ej användas för keramiska knivar, sågtandade knivar och japanska knivar.
 • Essentials Knivset 3 delar, 1.4116-stål

  Essentials Knivset 3 delar, 1.4116-stål
  Med det här knivsetet i tre delar från Essentials täcker du effektivt basbehoven i köket. Knivarna låter dig hacka, skära och skala med enkelhet – perfekt för att underlätta förberedelserna för matlagning i vardagen. Ett bra val för dig som letar ett prisvärt och lättskött knivset som håller hög kvalitet.Knivarna är tillverkade av 1.4116 rostfritt japanskt stål, med en hårdhet på 55-57 HRC. Det gör knivarna enkla att skärpa och hålla vassa. Tack vare den greppvänliga designen ligger knivarna dessutom bra i handen även om handtaget är blött.I knivsetet ingår:1 x kockkniv, bladlängd 20 cm.1 x brödkniv, bladlängd 20 cm.1 x skalkniv, bladlängd 9 cm.Skötselråd:Handdiska och torka av knivarna direkt efter användning, låt dem aldrig ligga i blöt. För att bibehålla knivarnas skärpa och förlänga livstiden rekommenderar vi att du slipar dem regelbundet, till exempel med Essentials knivslip.
 • Essentials Diamantslipstål, 25 cm

  Essentials Diamantslipstål, 25 cm
  Med det här slipstålet från Essentials är det enkelt att hålla dina knivar i toppskick. Det allsidiga slipstålet är tillverkat av rostfritt stål, belagt med industriella diamanter som bryner ner slöa knivar på nolltid. Använd det regelbundet för att bibehålla skärpan i dina knivar och underlätta dina sysslor i köket.Slipstålet har ett säkert och greppvänligt handtag i slitstark hårdplast. Kan användas på de flesta knivar, med undantag för keramiska eller tandade knivar. Torka av stålet med en fuktig trasa efter användning Knivar som inte längre upplevs vassa efter att du brynt dem behöver slipas med våtsten eller lämnas in för att få en ny egg.
 • Essentials Pizzaskärare

  Essentials Pizzaskärare
  Den rejäla pizzaskäraren från Essentials gör det lekande lätt att skära genom både topping och krispig pizzabotten. Kniven har en rundad form vilket ger en dynamisk rörelse som också lämpar sig till att hacka örter, perfekt när du ska göra en Chimichurri och behöver hacka mycket örter.Handdiska för att bibehålla bladets skärpa och ett snyggt handtag.