Kai knivprodukter

Shun Classic och Wasabi Black är serier med knivar från japanska KAI. De har tillverkat knivar i över 100 år och grundar sig i smidestraditionen för svärd till samurajer.

Du kan bli kökets samuraj med bra köksknivar från KAI. Knivarna håller hög kvalité så låt inte priset avskräcka dig. Se det som en investering och tänk på all nyttig och god mat du kan laga, som förlänger livet.

  • Våtslipsten 300/1000

    Våtslipsten 300/1000
  • Kai Knivväska Shun Classic för 17 knivar

    Kai Knivväska Shun Classic för 17 knivar
    Knivväska med plats för 17 knivar, plats för både de större kockknivarna och de mindre skalknivarna.Material:Kraftig nylonväv.
  • Fruktkniv Inkl Fodral

    Fruktkniv Inkl Fodral
  • Kai Knivblock Valnöt

    Kai Knivblock Valnöt
    Ett stilrent knivblock med magnet för ca 5-8 knivar från Kai. Den är snygg på köksbänken och är lätt och smidig att ta knivar från under matlagningen. Underhåll genom att torka av ibland med en fuktig trasa och torka torrt. Olja in med vegetabilisk olja på oljade ytor.
  • Shun Classic Urbeningskniv 15 cm

    Shun Classic Urbeningskniv 15 cm
    Japansk urbeningskniv från KAI som passar utmärkt för att filéa fisk och bena ur kött. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.
  • Shun Classic Knivset 3 delar 0700+0701+0705

    Shun Classic Knivset 3 delar 0700+0701+0705
    Shun Classic knivset i 3 delar från KAI. Setet innehåller en skalkniv 9 cm, en universalkniv 15 cm och en kockkniv 20 cm. En perfekt present till matlagningsentusiasten! Knivarna har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan som ger dem ett vackert mönster. Handtagen är tillverkade av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Knivarna passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.
  • Kai Knivblock i ek och schiffer, vridbart

    Kai Knivblock i ek och schiffer, vridbart
    En smart och framför allt otroligt vacker förvaring till dina knivar. Knivarna fäster du på den magnetiska ek-skivan. Totala måtten på hela artikeln är 32 cm i höjd och bredden är 28cm. Skifferplattan är 18x18cm och 3cm i höjd. Ekplattan är 28cm i bredden och högsta punken på ekplattans höjd är 18cm och längsta är 12cm och är 5cm djup. Man får plats med 3-4 knivar på varje sida.
  • Kai Mindre knivväska för 5 knivar

    Kai Mindre knivväska för 5 knivar
    En stadig knivväska i tålig nylon med plats för 3 stora och 2 små knivar. Längsta kniv 27 cm.Väska har ett handtag och en rejäl bärrem.  
  • Wasabi Black Knivset 3 delar 6710P+6715U+6720C

    Wasabi Black Knivset 3 delar 6710P+6715U+6720C
    Wasabi Black knivset i 3 delar från KAI. Setet innehåller en allkniv 10 cm, en allkniv 15 cm och en kockkniv 20 cm. Allknivarna passar utmärkt till att skala och skära grönsaker och kockkniven är perfekt som allroundkniv för att skära kött och stora grönsaker. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper. Knivarna passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.
  • Wasabi Black Förskärare 23 cm

    Wasabi Black Förskärare 23 cm
    Japansk förskärare/trancherkniv från KAI med långt och lågt blad som passar utmärkt till att tranchera rått och tillagat kött. Med en förskärare får du möjlighet att skära tunna jämna skivor. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper.
  • Shun Classic Kockkniv 20 cm

    Shun Classic Kockkniv 20 cm
    Japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt för att skära grönsaker och kött. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.
  • Wasabi Brödkniv 23 cm

    Wasabi Brödkniv 23 cm
  • Shun Classic Knivset 3 Delar

    Shun Classic Knivset 3 Delar
  • Våtslipsten 300/1000

    Våtslipsten 300/1000
  • Wasabi Black Sashimikniv 24cm Yanagiba

    Wasabi Black Sashimikniv 24cm Yanagiba
    Japansk Yanagiba kniv från KAI med slipning på ena sidan som passar utmärkt för att skiva tunna skivor av fisk till sushi och sashimi.
  • Wasabi Black Kockkniv 20 cm

    Wasabi Black Kockkniv 20 cm
    Japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt som allroundkniv till att skära både kött och grönsaker. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper.
  • Shun Classic Skalkniv 10,5 cm

    Shun Classic Skalkniv 10,5 cm
    Japansk skalkniv från KAI som passar utmärkt för att skala och skära små grönsaker och frukt. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstålsom ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.
  • Våtslipsten 1000/4000 Shun

    Våtslipsten 1000/4000 Shun
  • Wasabi Black Kockkniv 23,5 cm

    Wasabi Black Kockkniv 23,5 cm
    Japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt som allroundkniv till både kött och grönsaker. En kockkniv är en universalkniv som är idealistisk för en mängd olika uppgifter - skiva, skära och hacka i princip allt i köket. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper.
  • Shun Classic Kockkniv 25 cm

    Shun Classic Kockkniv 25 cm
    Extra lång japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt för att skära stora grönsaker och kött. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.
  • Shun Classic Kockkniv 15 cm

    Shun Classic Kockkniv 15 cm
  • Wasabi Black Sashimikniv 15 cm Yanagiba

    Wasabi Black Sashimikniv 15 cm Yanagiba
    Japansk Yanagiba kniv från KAI med slipning på ena sidan som passar utmärkt för att skiva tunna skivor av fisk till sushi och sashimi. Yanagiba är den idealistiska kniven för att skiva och betyder pilblad. Har den traditionella japanska eggen som endast är slipad på ena sidan.
  • Wasabi Kockkniv 23,5 cm

    Wasabi Kockkniv 23,5 cm
  • Shun Classic Filé-& Urbeningskniv 15 cm Gokujo

    Shun Classic Filé-& Urbeningskniv 15 cm Gokujo
  • Wasabi Black Sashimikniv 21 cm Yanagiba

    Wasabi Black Sashimikniv 21 cm Yanagiba
    Japansk Yanagiba kniv från KAI med slipning på ena sidan som passar utmärkt för att skiva tunna skivor av fisk till sushi och sashimi.
  • Magoroku Grönsakskniv 16,5 cm

    Magoroku Grönsakskniv 16,5 cm
  • Shun Classic Brödkniv 23 cm

    Shun Classic Brödkniv 23 cm
  • Magoroku Brödkniv 23 cm

    Magoroku Brödkniv 23 cm
  • Våtslipsten 1000/4000 Shun

    Våtslipsten 1000/4000 Shun
  • Kai Classic DM-0710 Urbeningskniv 15,5 cm

    Kai Classic DM-0710 Urbeningskniv 15,5 cm
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
  • Kai Shun Classic DM-0711 Stekkniv 12 cm

    Kai Shun Classic DM-0711 Stekkniv 12 cm
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
  • Kai Shun Classic DM-0715 Tournierkniv 6 cm

    Kai Shun Classic DM-0715 Tournierkniv 6 cm
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shun-knivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker - i Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre!
  • Fruktkniv Inkl Fodral

    Fruktkniv Inkl Fodral
  • Wasabi Black Brödkniv 23 cm

    Wasabi Black Brödkniv 23 cm
    Japansk brödkniv med vågtandad egg från KAI som passar utmärkt till att skära bröd. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper.
  • Wasabi Kockkniv 20 cm

    Wasabi Kockkniv 20 cm
  • Wasabi Black Grönsakskniv 16,5 cm Nakiri

    Wasabi Black Grönsakskniv 16,5 cm Nakiri
    Japansk grönsakshacka från KAI med högt blad som passar utmärkt till att hacka grönsaker. Om Nakiri: Nakiri är en japansk grönsakskniv och den passar för alla typer av grönsaker. Allt från att strimla sallad till att förbereda grönsaker för en snabb wokning – du kommer att gilla Nakiris snabba precision. Den distinkta och trubbiga spetsen gör Nakiri extra säker att använda. Den något böjda kniveggen gör att livsmedlen släpper snabbare från bladet och gör hackande, skivande och skärande till ett rent nöje.
  • Shun Classic Skalkniv 9 cm

    Shun Classic Skalkniv 9 cm
    Liten japansk skalkniv från KAI som passar utmärkt för att skala och skära små grönsaker, svamp och frukt. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.
  • Kai Seki Magoroku Grönsakskniv Composite 16,5 cm

    Kai Seki Magoroku Grönsakskniv Composite 16,5 cm
    Grönsakskniv i serien Seki Magoroku som med sitt höga blad och snabba avslut ger den god balans vilket en grönsakskniv ska ha.De två stålsorterna är förenade med en speciell kopparlödning vilket ger en extra elegant och smäcker effekt.  Bladet består av VG-10 stål, hårdhetsgrad av 61 HRC, med ett yttre lager satängpolerat stål av SUS42012. Det tunna avsmalnande handtaget är tillverkat i ljus Pakkawood .
  • Kai Seki Magoroku Skalkniv Composite 9 cm

    Kai Seki Magoroku Skalkniv Composite 9 cm
    En liten och smidig skalkniv. Storleken lämpar sig mycket bra för frukt och grönsaker.De två stålsorterna är förenade med en speciell kopparlödning vilket ger en extra elegant och smäcker effekt.  Bladet består av VG-10 stål, hårdhetsgrad av 61 HRC, med ett yttre lager satängpolerat stål av SUS42012. Det tunna avsmalnande handtaget är tillverkat i ljus Pakkawood .
  • Kai Shun Classic DM-0723 Kockkniv 15 cm

    Kai Shun Classic DM-0723 Kockkniv 15 cm
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.Bladets längd: 15 cm
  • Kai Shun Nagare Kockkniv 20 cm

    Kai Shun Nagare Kockkniv 20 cm
    En japansk kockkniv som är optimal för kött och grönsaker. Kniven är tillverkad av hårt VG10-stål och flexibelt VG2-stål som varvats till ett 72-lagers Damaskus stål. Det är unikt och väldigt hållbart. Kniven har ett snyggt handtag i Pakka-trä och är en ren fröjd att både se på och arbeta med. Specifikationer:- 72-lagers Damaskusstål- Handtag i Pakka-trä- Eggen är 20 cm och handtaget 14 cm- Hårdhet: 61 HRC +/- 1
  • Kai Shun Premier Stekknivar set om 2 st

    Kai Shun Premier Stekknivar set om 2 st
    Stekknivar, utmärkta till framför allt kött, i samma utförande som knivarna i KAI Shun Premier-serien. Blad i 33 lager, hårt VG10-stål i kärnan och sidor i mjukare stål. Handtag i Pakkawood med valnötskaraktär.
  • Kai Shun Premier Trancherkniv 24 cm

    Kai Shun Premier Trancherkniv 24 cm
    En trancherkniv har nästan samma form som en kockkniv fast med något smalare blad, vilket gör att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött. Blad i 33 lager, hårt VG10-stål i kärnan och sidor i mjukare stål. Handtag i Pakkawood med valnötskaraktär.
  • Brödkniv Wasabi Balck, 23 cm, 23CM

    Brödkniv Wasabi Balck, 23 cm, 23CM
    Wasabi Black är en serie knivar med polerade blad i rostfritt stål och svart, greppvänligt handtag. Stålet i bladet har en hårdhet på 58 ± 1 HRC. I motsats till ett traditionellt trähandtag så omsluter det svarta handtaget bladet helt och hållet och släpper därmed inte in smuts och väta.Blad: 23 cmHandtag: 12,6 cm
  • Shun Classic Knivset 3 Delar

    Shun Classic Knivset 3 Delar
  • Shun Classic Brödkniv 22,5 cm

    Shun Classic Brödkniv 22,5 cm
    Japansk brödkniv från KAI med vågtandad egg som passar utmärkt till att skära bröd. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.
  • Wasabi Black Filekniv flexibel 18 cm

    Wasabi Black Filekniv flexibel 18 cm
    Flexibel japansk filékniv från KAI som passar utmärkt till att skära och filéa kött och fisk. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper.
  • Shun Classic Kockkniv 15 cm

    Shun Classic Kockkniv 15 cm
    Liten japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt för att skära grönsaker och kött. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.
  • Magoroku Skalkniv 9 cm

    Magoroku Skalkniv 9 cm
  • Kai Wasabi Black Brödkniv 23 cm

    Kai Wasabi Black Brödkniv 23 cm
    Sedan 1908 har Kai tillverkat knivar i Japan, och precis som många andra knivar så började deras tillverkning i Seki, knivarnas huvudstad. Tekniska innovationer, funktionalitet och en vass design bidrar till Kai-knivarnas härliga känsla och perfekta balans!Wasabi Black knivarna lämpar sig för både professionella kockar och hemmakockar. Bladet är tillverkat av rostfritt stål och handtaget är av pulveriserat bambu och plast vilket ger ett bekvämt grepp och ett hygieniskt material
  • Kai Wasabi Black Kockkniv 20 cm

    Kai Wasabi Black Kockkniv 20 cm
    Sedan 1908 har Kai tillverkat knivar i Japan, och precis som många andra knivar så började deras tillverkning i Seki, knivarnas huvudstad. Tekniska innovationer, funktionalitet och en vass design bidrar till Kai-knivarnas härliga känsla och perfekta balans!Wasabi Black knivarna lämpar sig för både professionella kockar och hemmakockar. Bladet är tillverkat av rostfritt stål och handtaget är av pulveriserat bambu och plast vilket ger ett bekvämt grepp och ett hygieniskt material.Bladets längd: 20 cm
  • Kai Shun Classic DM-0706 Kockkniv 20,5 cm

    Kai Shun Classic DM-0706 Kockkniv 20,5 cm
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker -  I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.Bladets längd: 20,5 cm
  • Kai Shun Classic DM-0707 Kockkniv 25,5 cm

    Kai Shun Classic DM-0707 Kockkniv 25,5 cm
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.Bladets längd: 25,5 cm
  • Kai Shun Classic DM-0714 Grönsakskniv 8 cm

    Kai Shun Classic DM-0714 Grönsakskniv 8 cm
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
  • Kai Shun Classic DM-0728 Grönsakskniv Nakiri 16,5 cm

    Kai Shun Classic DM-0728 Grönsakskniv Nakiri 16,5 cm
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Bladets längd: 16,5 cmDamaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
  • Kai Shun Nagare Brödkniv 23 cm

    Kai Shun Nagare Brödkniv 23 cm
    Otroligt vacker japansk brödkniv med vågtandad egg. Bladet är tillverkat av två sorters stål som varvats till ett 72-lagers Damaskus stål. Det ger en otrolig hållbarhet och är ett rent nöje att arbeta med. Det ergonomiska handtaget gör att kniven ligger precis rätt i handen. Knivbladet är 23 cm och skaftet 14 cm. Specifikationer:- Vågtandad egg- 72-lagers Damaskus stål- Ergonomiskt handtag- Hårdhet på 61 HRC +/- 1
  • Kai Shun Premier Brödkniv 23 cm.

    Kai Shun Premier Brödkniv 23 cm.
    Denna brödkniv tillhör Premier-serien från Kai Shun som är en exklusivare serie av samma kniv från serien Classic. Knivens blad är tillverkad av 65 lager rostfritt stål och har en hård stålkärna av VG-MAX som är en vidareutveckling av VG-10. Kniven har dessutom en tsuchime-yta vilket ger kniven en hamrad yta efter smidning med hammare. Om man kikar närmare på knivbladet kan man se att tänderna är vinklade och att de byter riktning i mitten av kniven. Detta gör att kniven enkelt skär igenom brödet - även större bröd. Skaftet är tillverkad av amerikanskt valnötsträ som ger både kniven ett ytterst exklusivt utseende samt ett behagligt grepp. Till och med skaftet är universellt så det passar både till höger- och vänsterhänta.
  • Kai Shun Premier Kockkniv 20 cm

    Kai Shun Premier Kockkniv 20 cm
    Denna kockkniv i två olika storlekar, så att du klarar av alla kökets uppgifter. Den mindre kniven på 15,5 cm. är perfekt för att hacka och snitta mindre grönsaker, som paprika, tomater och lök. Den större kniven på 20 cm. är gjord för att både skära kött samt hacka större grönsaker. Kniven är en del av Premier-serien från Kai Shun, som är en mer exklusiv utgåva från samma kniv som serien Classic. Knivens blad är tillverkat av 32 lager rostfritt stål och har en hård stålkärna av VG-MAX, som är en vidareutveckling av VG-10. Dessutom har knivarna i Premier serien en tsuchime-yta, vilket ger kniven en hamrad yta efter smidning med hammarslag. Skaftet är tillverkad av amerikanskt valnötsträ och är gjord så att det passar till både höger- och vänsterhänta.
  • Kai Shun Premier Skalkniv 10 cm.

    Kai Shun Premier Skalkniv 10 cm.
    Denna kniv är en skalkniv som är perfekt anpassad till de mindre uppgifterna i köket som att skära örter eller som skalkniv. Skalkniven tillhör serien Premier från Kai Shun och är en exklusivare utgåva av Classic knivarna. Kniven blad är tillverkad av 65 lager rostfritt stål med en hård kärna av VG-MAX som är en vidare utveckling av VG-10. Dessutom har serien en tsuchime-yta som ger kniven en hamrad yta efter smidning med hammare. Skaftet är tillverkat av amerikansk valnöt så ger kniven både ett exklusivt utseende samt ett behagligt grepp. Till och med skaftet är universellt och passar därför till både höger- och vänsterhänta.
  • Seki Magoroku Grönsakskniv 16,5 cm

    Seki Magoroku Grönsakskniv 16,5 cm
  • Kai Shun Classic DMS-200 Trancherset

    Kai Shun Classic DMS-200 Trancherset
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
  • Wasabi Black Knivset 3 Delar 6710P/6715U/6716S

    Wasabi Black Knivset 3 Delar 6710P/6715U/6716S
  • Magoroku Skalkniv 9 cm

    Magoroku Skalkniv 9 cm
  • Magoroku Grönsakskniv 16,5 cm

    Magoroku Grönsakskniv 16,5 cm
  • Wasabi Grönsakshacka Nakiri 16,5 cm

    Wasabi Grönsakshacka Nakiri 16,5 cm
  • WASABI Knivset 2 Delar Svart

    WASABI Knivset 2 Delar Svart
  • Kai Shun Classic knivset, 3 delar

    Kai Shun Classic knivset, 3 delar
    Eleganta knivar till hemmakocken som enbart nöjer sig med det bästa av det bästa. Och att kalla Kai Shuns Classic-knivar för bra är en underdrift. Knivarna är handgjorda i Japan av skickliga specialister och deras vassa blad är tillverkade i VG-Max-stål med 34 lager av japanskt Damaskusstål. Knivarna är slipade i en exakt vinkel på 16° och skär enkelt genom hårda råvaror som smör. I setet får du en kockkniv med blad på 20 cm, en universalkniv med blad på 15 cm, samt en skalkniv med ett blad på 8,5 cm. Knivarna levereras i ett elegant etui som gör setet till en perfekt present till den köksintresserade vännen.
  • Wasabi Grönsakshacka Nakiri 16,5 cm

    Wasabi Grönsakshacka Nakiri 16,5 cm
  • Kai Seki Magoroku Brödkniv Composite 23 cm

    Kai Seki Magoroku Brödkniv Composite 23 cm
    En brödkniv med ett vackert handtag.De två stålsorterna är förenade med en speciell kopparlödning vilket ger en extra elegant och smäcker effekt.  Bladet består av VG-10 stål, hårdhetsgrad av 61 HRC, med ett yttre lager satängpolerat stål av SUS42012. Det tunna avsmalnande handtaget är tillverkat i ljus Pakkawood .
  • Kai Seki Magoroku Kockkniv Composite 21 cm

    Kai Seki Magoroku Kockkniv Composite 21 cm
    Klassisk kockkniv i serien Seki Magoroku som är lämplig för mycket i köket! Köttstycken, grönsaker, rotsaker etc.De två stålsorterna är förenade med en speciell kopparlödning vilket ger en extra elegant och smäcker effekt.  Bladet består av VG-10 stål, hårdhetsgrad av 61 HRC, med ett yttre lager satängpolerat stål av SUS42012. Det tunna avsmalnande handtaget är tillverkat i ljus Pakkawood .
  • Kai Wasabi Black Grönsakskniv 16,5 cm

    Kai Wasabi Black Grönsakskniv 16,5 cm
    Sedan 1908 har Kai tillverkat knivar i Japan, och precis som många andra knivar så började deras tillverkning i Seki, knivarnas huvudstad. Tekniska innovationer, funktionalitet och en vass design bidrar till Kai-knivarnas härliga känsla och perfekta balans!Wasabi Black knivarna lämpar sig för både professionella kockar och hemmakockar.Bladet är tillverkat av rostfritt stål och handtaget är av pulveriserat bambu och plast vilket ger ett bekvämt grepp och ett hygieniskt material.Bladets längd: 16,5 cm
  • Kai Shun Classic DM-0700 Skalkniv 9 cm

    Kai Shun Classic DM-0700 Skalkniv 9 cm
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Bladets längd: 9 cmAlla Shun-knivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
  • Kai Classic DM-0703 Trancherkniv 20 cm

    Kai Classic DM-0703 Trancherkniv 20 cm
    Skaparen av dessa superknivar är den japanske knivmästaren Kai. Alla Shunknivar är gjorda för hand, till och med stålarbetet. Detta gör att varje kniv har ett eget karaktäristiskt mönster i stålet. Handtaget i Pakka-wood är designat i D-form på traditionellt japanskt vis. Eftersom att kniven är tillverkad i damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål är Shun-knivarna nästan overkligt skarpa och tåliga.  Fågel, fisk, kött eller grönsaker, denna kniv fungerar lika bra till allt. Bladets längd: 20 cm
  • Kai Shun Classic DM-0705 Brödkniv 23 cm

    Kai Shun Classic DM-0705 Brödkniv 23 cm
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
  • Kai Shun Classic DM-0716 Skalkniv 10,5 cm

    Kai Shun Classic DM-0716 Skalkniv 10,5 cm
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Bladets längd: 10,5 cmAlla Shun-knivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker - i Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre!
  • Kai Shun Classic DM-0719 Kockkniv Olivslipad 20,5 cm

    Kai Shun Classic DM-0719 Kockkniv Olivslipad 20,5 cm
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.Bladets längd: 20,5 cm
  • Kai Shun Classic DM-0720 Trancherkniv Olivslipad 23 cm

    Kai Shun Classic DM-0720 Trancherkniv Olivslipad 23 cm
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Bladets längd: 23 cmDamaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
  • Kai Shun Nagare Skalkniv 9 cm

    Kai Shun Nagare Skalkniv 9 cm
    Vacker skalkniv från Kai's serie Shun Nagare som är utmärkt till det mesta i köket. Du kan utan problem använda den till både kött, ost och grönsaker. Kniven har ett ergonomiskt handtag vilket gör att den ligger bra i handen när du arbetar. Knivbladet är tillverkat av två sorters stål som vävts samman och bildar ett 72-lagers Damaskus stål. Det radiella mönstret av Damaskus stålet är synligt på den polerade kniven och ger tillsammans med det gråsvarta handtaget en fulländad look. En Imponerande kniv som är en fröjd att arbeta med. Specifikationer:- Hårdhet: 61 HRC +/- 1- 72- lagers Damaskus stål- Bladet är 9 cm och handtaget är 11,6 cm
  • Kai Shun Premier Kockkniv 15,5 cm

    Kai Shun Premier Kockkniv 15,5 cm
    Denna kockkniv i två olika storlekar, så att du klarar av alla kökets uppgifter. Den mindre kniven på 15,5 cm. är perfekt för att hacka och snitta mindre grönsaker, som paprika, tomater och lök. Den större kniven på 20 cm. är gjord för att både skära kött samt hacka större grönsaker. Kniven är en del av Premier-serien från Kai Shun, som är en mer exklusiv utgåva från samma kniv som serien Classic. Knivens blad är tillverkat av 32 lager rostfritt stål och har en hård stålkärna av VG-MAX, som är en vidareutveckling av VG-10. Dessutom har knivarna i Premier serien en tsuchime-yta, vilket ger kniven en hamrad yta efter smidning med hammarslag. Skaftet är tillverkad av amerikanskt valnötsträ och är gjord så att det passar till både höger- och vänsterhänta.
  • Knivset Shun Classic, 3 st

    Knivset Shun Classic, 3 st
    Kockknivarna I serien Shun uppskattas av högklassiga profs såväl som av ambitiösa hobbykockar. Knivarna är tillverkade av damaststål, ett rostfritt stål med 32 lager. Kärnskiktet är tillverkat av VG MAX-stål, en extremt slittålig stål som håller knivarna vassa länge och kan skära genom det tuffaste av material. Denna skärpa tillsammans med knivens välbalanserade vikt leder till outtröttligt arbete.Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förädla damaskens naturliga skönhet. På så sätt är varje Shun kniv oföränderlig och unik - ett konstverk, förenat med hantverk, teknik och design. Inspirerat av den mästerliga konsten av Samurai-svärd gör tekniken för tillverkning av de finaste kockknivarna Shun-serien till och med att leverera knivar med västerländska bladformer.I setet ingår: Allroundkniv, 9 cmSkalkniv, 15 cmSantokukniv, 18 cm
  • Filékniv Wasabi Black, 18 cm, 18CM

    Filékniv Wasabi Black, 18 cm, 18CM
    Wasabi Black är en serie knivar med polerade blad i rostfritt stål och svart, greppvänligt handtag. Stålet i bladet har en hårdhet på 58 ± 1 HRC. I motsats till ett traditionellt trähandtag så omsluter det svarta handtaget bladet helt och hållet och släpper därmed inte in smuts och väta.Blad: 18 cmHandtag: 12,6 cm
  • Shun Classic Filé-& Urbeningskniv 15 cm Gokujo

    Shun Classic Filé-& Urbeningskniv 15 cm Gokujo
  • Wasabi Kockkniv 23,5 cm

    Wasabi Kockkniv 23,5 cm
  • Seki Magoroku Grönsakskniv 16,5 cm

    Seki Magoroku Grönsakskniv 16,5 cm
  • WASABI Knivset 2 Delar Svart

    WASABI Knivset 2 Delar Svart
  • Shun Classic Brödkniv 23 cm

    Shun Classic Brödkniv 23 cm
  • Seki Magoroku Skalkniv 10 cm

    Seki Magoroku Skalkniv 10 cm
  • Seki Magoroku Kockkniv 20 cm

    Seki Magoroku Kockkniv 20 cm
  • Kockkniv Shun, 20 cm

    Kockkniv Shun, 20 cm
    Kockknivarna I serien Shun uppskattas av högklassiga profs såväl som av ambitiösa hobbykockar. Knivarna är tillverkade av damaststål, ett rostfritt stål med 32 lager. Kärnskiktet är tillverkat av VG MAX-stål, en extremt slittålig stål som håller knivarna vassa länge och kan skära genom det tuffaste av material. Denna skärpa tillsammans med knivens välbalanserade vikt leder till outtröttligt arbete.Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förädla damaskens naturliga skönhet. På så sätt är varje Shun kniv oföränderlig och unik - ett konstverk, förenat med hantverk, teknik och design. Inspirerat av den mästerliga konsten av Samurai-svärd gör tekniken för tillverkning av de finaste kockknivarna Shun-serien till och med att leverera knivar med västerländska bladformer.Blad: 20 cmSkaft: 12,2 cm
  • Brödkniv, 23 cm

    Brödkniv, 23 cm
    Kockknivarna I serien Shun uppskattas av högklassiga profs såväl som av ambitiösa hobbykockar. Knivarna är tillverkade av damaststål, ett rostfritt stål med 32 lager. Kärnskiktet är tillverkat av VG MAX-stål, en extremt slittålig stål som håller knivarna vassa länge och kan skära genom det tuffaste av material. Denna skärpa tillsammans med knivens välbalanserade vikt leder till outtröttligt arbete.Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förädla damaskens naturliga skönhet. På så sätt är varje Shun kniv oföränderlig och unik - ett konstverk, förenat med hantverk, teknik och design. Inspirerat av den mästerliga konsten av Samurai-svärd gör tekniken för tillverkning av de finaste kockknivarna Shun-serien till och med att leverera knivar med västerländska bladformer.Blad: 23 cmSkaft: 12,2 cm
  • Kockkniv Shun Classic, vänsterhänt, 20 cm

    Kockkniv Shun Classic, vänsterhänt, 20 cm
    Kockknivarna I serien Shun uppskattas av högklassiga profs såväl som av ambitiösa hobbykockar. Knivarna är tillverkade av damaststål, ett rostfritt stål med 32 lager. Kärnskiktet är tillverkat av VG MAX-stål, en extremt slittålig stål som håller knivarna vassa länge och kan skära genom det tuffaste av material. Denna skärpa tillsammans med knivens välbalanserade vikt leder till outtröttligt arbete.Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förädla damaskens naturliga skönhet. På så sätt är varje Shun kniv oföränderlig och unik - ett konstverk, förenat med hantverk, teknik och design. Inspirerat av den mästerliga konsten av Samurai-svärd gör tekniken för tillverkning av de finaste kockknivarna Shun-serien till och med att leverera knivar med västerländska bladformer.Blad: 20 cmSkaft: 12,2 cm
  • Skalkniv Wasabi Black, 10 cm, 10CM

    Skalkniv Wasabi Black, 10 cm, 10CM
    Wasabi Black är en serie knivar med polerade blad i rostfritt stål och svart, greppvänligt handtag. Stålet i bladet har en hårdhet på 58 ± 1 HRC. I motsats till ett traditionellt trähandtag så omsluter det svarta handtaget bladet helt och hållet och släpper därmed inte in smuts och väta.Blad: 10 cmHandtag: 12,6 cm
  • Knivset Wasabi Black, 3 st

    Knivset Wasabi Black, 3 st
    Set med tre knivar. Wasabi Black är en serie knivar med polerade blad i rostfritt stål och svart, greppvänligt handtag. Stålet i bladet har en hårdhet på 58 ± 1 HRC. I motsats till ett traditionellt trähandtag så omsluter det svarta handtaget bladet helt och hållet och släpper därmed inte in smuts och väta.Setet innehållet: 2 allknivar och en kockkniv.
  • Kockkniv Wasabi black, 20 cm, 20CM

    Kockkniv Wasabi black, 20 cm, 20CM
    Wasabi Black är en serie knivar med polerade blad i rostfritt stål och svart, greppvänligt handtag. Stålet i bladet har en hårdhet på 58 ± 1 HRC. I motsats till ett traditionellt trähandtag så omsluter det svarta handtaget bladet helt och hållet och släpper därmed inte in smuts och väta.Blad: 20 cmHandtag: 12,6 cm
  • Kockkniv Wasabi Black, 15 cm, 15CM

    Kockkniv Wasabi Black, 15 cm, 15CM
    Wasabi Black är en serie knivar med polerade blad i rostfritt stål och svart, greppvänligt handtag. Stålet i bladet har en hårdhet på 58 ± 1 HRC. I motsats till ett traditionellt trähandtag så omsluter det svarta handtaget bladet helt och hållet och släpper därmed inte in smuts och väta.Blad: 15 cmHandtag: 12,6 cm
  • Seki Magoroku Skalkniv 10 cm

    Seki Magoroku Skalkniv 10 cm
  • Seki Magoroku Kockkniv 20 cm

    Seki Magoroku Kockkniv 20 cm
  • Wasabi Black Knivset 3 Delar 6710P/6715U/6716S

    Wasabi Black Knivset 3 Delar 6710P/6715U/6716S
  • Wasabi Kockkniv 20 cm

    Wasabi Kockkniv 20 cm
  • Wasabi Brödkniv 23 cm

    Wasabi Brödkniv 23 cm
  • Shun Classic Kockkniv 15 cm

    Shun Classic Kockkniv 15 cm
  • Magoroku Brödkniv 23 cm

    Magoroku Brödkniv 23 cm
  • Kniv Nakiri Shun Classic, 16,5 cm

    Kniv Nakiri Shun Classic, 16,5 cm
    Kockknivarna I serien Shun uppskattas av högklassiga profs såväl som av ambitiösa hobbykockar. Knivarna är tillverkade av damaststål, ett rostfritt stål med 32 lager. Kärnskiktet är tillverkat av VG MAX-stål, en extremt slittålig stål som håller knivarna vassa länge och kan skära genom det tuffaste av material. Denna skärpa tillsammans med knivens välbalanserade vikt leder till outtröttligt arbete.Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förädla damaskens naturliga skönhet. På så sätt är varje Shun kniv oföränderlig och unik - ett konstverk, förenat med hantverk, teknik och design. Inspirerat av den mästerliga konsten av Samurai-svärd gör tekniken för tillverkning av de finaste kockknivarna Shun-serien till och med att leverera knivar med västerländska bladformer.Blad: 16,5 cmSkaft: 12,2 cm
ileadilead