KAI knivprodukter
Shun Classic och Wasabi Black är serier med knivar från japanska KAI. De har tillverkat knivar i över 100 år och grundar sig i smidestraditionen för svärd till samurajer.
Du kan bli kökets samuraj med bra köksknivar från KAI. Knivarna håller hög kvalité så låt inte priset avskräcka dig. Se det som en investering och tänk på all nyttig och god mat du kan laga, som förlänger livet.
-
Kai - Wasabi Black Grönsakskniv 16,5 cm Nakiri
631 kr (899 kr)
Läs mer härJapansk grönsakshacka från KAI med högt blad som passar utmärkt till att hacka grönsaker.Om Nakiri:Nakiri är en japansk grönsakskniv och den passar för alla typer av grönsaker. Allt från att strimla sallad till att förbereda grönsaker för en snabb wokning – du kommer att gilla Nakiris snabba precision. Den distinkta och trubbiga spetsen gör Nakiri extra säker att använda. Den något böjda kniveggen gör att livsmedlen släpper snabbare från bladet och gör hackande, skivande och skärande till ett rent nöje. -
Kai Mindre knivväska för 5 knivar
995 kr
Läs mer härEn stadig knivväska i tålig nylon med plats för 3 stora och 2 små knivar. Längsta kniv 27 cm.Väska har ett handtag och en rejäl bärrem. -
Kai - Wasabi Black Knivset 3 delar
2149 kr
Läs mer härWasabi Black knivset i 3 delar från KAI. Setet innehåller en allkniv 10 cm, en allkniv 15 cm och en kockkniv 20 cm. Allknivarna passar utmärkt till att skala och skära grönsaker och kockkniven är perfekt som allroundkniv för att skära kött och stora grönsaker. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper. Knivarna passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. -
Kai - Wasabi Black Sashimikniv 24cm Yanagiba
899 kr
Läs mer härJapansk Yanagiba kniv från KAI med slipning på ena sidan som passar utmärkt för att skiva tunna skivor av fisk till sushi och sashimi. -
Kai - Shun Classic Knivset 3 delar
6399 kr
Läs mer härShun Classic knivset i 3 delar från KAI. Setet innehåller en skalkniv 9 cm, en universalkniv 15 cm och en kockkniv 20 cm. En perfekt present till matlagningsentusiasten! Knivarna har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan som ger dem ett vackert mönster. Handtagen är tillverkade av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Knivarna passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. -
Kai - Shun Classic Urbeningskniv 15 cm
2499 kr
Läs mer härJapansk urbeningskniv från KAI som passar utmärkt för att filéa fisk och bena ur kött. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. -
Kai - Shun Classic Kockkniv 20 cm
2620 kr (3149 kr)
Läs mer härKai Shun Classic Kockkniv 20 cm är en fantastisk japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt för att skära grönsaker och kött. Testvinnare i Aftonbladets stora test av knivar 2022!Den klassiska Kockkniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. Bäst i test i Aftonbladet 2022 +++++Kai Shun Classic Kockkniv 20 cm vann 2022 års stora knivtest i Aftonbladet och testvinnaren fick hela 5 + av juryn. -
Kai Shun Classic knivset, 3 delar
4370 kr
Läs mer härEleganta knivar till hemmakocken som enbart nöjer sig med det bästa av det bästa. Och att kalla Kai Shuns Classic-knivar för bra är en underdrift. Knivarna är handgjorda i Japan av skickliga specialister och deras vassa blad är tillverkade i VG-Max-stål med 34 lager av japanskt Damaskusstål. Knivarna är slipade i en exakt vinkel på 16° och skär enkelt genom hårda råvaror som smör. I setet får du en kockkniv med blad på 20 cm, en universalkniv med blad på 15 cm, samt en skalkniv med ett blad på 8,5 cm. Knivarna levereras i ett elegant etui som gör setet till en perfekt present till den köksintresserade vännen. -
Kai - Wasabi Black Sashimikniv 21 cm Yanagiba
899 kr
Läs mer härJapansk Yanagiba kniv från KAI med slipning på ena sidan som passar utmärkt för att skiva tunna skivor av fisk till sushi och sashimi. -
Kai - Shun Classic Kockkniv 25 cm
2405 kr (3449 kr)
Läs mer härExtra lång japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt för att skära stora grönsaker och kött. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. -
Kai Classic DM-0710 Urbeningskniv 15,5 cm
1689 kr
Läs mer härFrån den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre. -
Kai Shun Premier Brödkniv 23 cm.
2187 kr
Läs mer härDenna brödkniv tillhör Premier-serien från Kai Shun som är en exklusivare serie av samma kniv från serien Classic. Knivens blad är tillverkad av 65 lager rostfritt stål och har en hård stålkärna av VG-MAX som är en vidareutveckling av VG-10. Kniven har dessutom en tsuchime-yta vilket ger kniven en hamrad yta efter smidning med hammare. Om man kikar närmare på knivbladet kan man se att tänderna är vinklade och att de byter riktning i mitten av kniven. Detta gör att kniven enkelt skär igenom brödet - även större bröd. Skaftet är tillverkad av amerikanskt valnötsträ som ger både kniven ett ytterst exklusivt utseende samt ett behagligt grepp. Till och med skaftet är universellt så det passar både till höger- och vänsterhänta. -
Kai Shun Premier Stekknivar set om 2 st
2930 kr
Läs mer härStekknivar, utmärkta till framför allt kött, i samma utförande som knivarna i KAI Shun Premier-serien. Blad i 33 lager, hårt VG10-stål i kärnan och sidor i mjukare stål. Handtag i Pakkawood med valnötskaraktär. -
Kai - Shun Classic Skalkniv 10,5 cm
1799 kr
Läs mer härJapansk skalkniv från KAI som passar utmärkt för att skala och skära små grönsaker och frukt. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstålsom ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. -
Kai - Wasabi Black Kockkniv 23,5 cm
1199 kr
Läs mer härJapansk kockkniv från KAI som passar utmärkt som allroundkniv till både kött och grönsaker. En kockkniv är en universalkniv som är idealistisk för en mängd olika uppgifter - skiva, skära och hacka i princip allt i köket. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper. -
Kai Wasabi Black Grönsakskniv 16,5 cm
550 kr
Läs mer härSedan 1908 har Kai tillverkat knivar i Japan, och precis som många andra knivar så började deras tillverkning i Seki, knivarnas huvudstad. Tekniska innovationer, funktionalitet och en vass design bidrar till Kai-knivarnas härliga känsla och perfekta balans!Wasabi Black knivarna lämpar sig för både professionella kockar och hemmakockar.Bladet är tillverkat av rostfritt stål och handtaget är av pulveriserat bambu och plast vilket ger ett bekvämt grepp och ett hygieniskt material.Bladets längd: 16,5 cm -
Kai - Wasabi Black Kockkniv 20 cm
949 kr
Läs mer härJapansk kockkniv från KAI som passar utmärkt som allroundkniv till att skära både kött och grönsaker. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper. -
Kai Shun Classic DM-0728 Grönsakskniv Nakiri 16,5 cm
2003 kr
Läs mer härFrån den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Bladets längd: 16,5 cmDamaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre. -
Kai - Shun Classic Brödkniv 22,5 cm
3349 kr
Läs mer härJapansk brödkniv från KAI med vågtandad egg som passar utmärkt till att skära bröd. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. -
Kai Shun Classic DM-0715 Tournierkniv 6 cm
1115 kr
Läs mer härFrån den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shun-knivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker - i Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre! -
Kai Shun Classic DMS-200 Trancherset
3975 kr
Läs mer härFrån den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre. -
Kai - Wasabi Black Brödkniv 23 cm
999 kr
Läs mer härJapansk brödkniv med vågtandad egg från KAI som passar utmärkt till att skära bröd. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper. -
Kai Shun Classic DM-0707 Kockkniv 25,5 cm
2249 kr
Läs mer härFrån den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.Bladets längd: 25,5 cm -
Kai Shun Premier Trancherkniv 24 cm
2475 kr
Läs mer härEn trancherkniv har nästan samma form som en kockkniv fast med något smalare blad, vilket gör att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött. Blad i 33 lager, hårt VG10-stål i kärnan och sidor i mjukare stål. Handtag i Pakkawood med valnötskaraktär. -
Kai Shun Classic DM-0735 Skinkkniv 30 cm
1779 kr
Läs mer härFrån den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre. -
Kai - Shun Classic Kockkniv 15 cm
2799 kr
Läs mer härLiten japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt för att skära grönsaker och kött. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. -
Kai Shun Premier Kockkniv 20 cm
2441 kr
Läs mer härDenna kockkniv i två olika storlekar, så att du klarar av alla kökets uppgifter. Den mindre kniven på 15,5 cm. är perfekt för att hacka och snitta mindre grönsaker, som paprika, tomater och lök. Den större kniven på 20 cm. är gjord för att både skära kött samt hacka större grönsaker. Kniven är en del av Premier-serien från Kai Shun, som är en mer exklusiv utgåva från samma kniv som serien Classic. Knivens blad är tillverkat av 32 lager rostfritt stål och har en hård stålkärna av VG-MAX, som är en vidareutveckling av VG-10. Dessutom har knivarna i Premier serien en tsuchime-yta, vilket ger kniven en hamrad yta efter smidning med hammarslag. Skaftet är tillverkad av amerikanskt valnötsträ och är gjord så att det passar till både höger- och vänsterhänta. -
Kai - Shun Classic Skalkniv 9 cm
1649 kr
Läs mer härLiten japansk skalkniv från KAI som passar utmärkt för att skala och skära små grönsaker, svamp och frukt. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. -
Kai - Wasabi Black Filekniv flexibel 18 cm
949 kr
Läs mer härFlexibel japansk filékniv från KAI som passar utmärkt till att skära och filéa kött och fisk. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper. -
Kai Shun Classic DM-0705 Brödkniv 23 cm
2099 kr
Läs mer härFrån den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre. -
Kai Shun Classic DM-0714 Grönsakskniv 8 cm
1072 kr
Läs mer härFrån den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre. -
Kai Shun Classic DM-0723 Kockkniv 15 cm
1895 kr
Läs mer härFrån den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.Bladets längd: 15 cm -
Kai Wasabi Black Kockkniv 20 cm
605 kr
Läs mer härSedan 1908 har Kai tillverkat knivar i Japan, och precis som många andra knivar så började deras tillverkning i Seki, knivarnas huvudstad. Tekniska innovationer, funktionalitet och en vass design bidrar till Kai-knivarnas härliga känsla och perfekta balans!Wasabi Black knivarna lämpar sig för både professionella kockar och hemmakockar. Bladet är tillverkat av rostfritt stål och handtaget är av pulveriserat bambu och plast vilket ger ett bekvämt grepp och ett hygieniskt material.Bladets längd: 20 cm -
Kai Classic DM-0703 Trancherkniv 20 cm
1736 kr
Läs mer härSkaparen av dessa superknivar är den japanske knivmästaren Kai. Alla Shunknivar är gjorda för hand, till och med stålarbetet. Detta gör att varje kniv har ett eget karaktäristiskt mönster i stålet. Handtaget i Pakka-wood är designat i D-form på traditionellt japanskt vis. Eftersom att kniven är tillverkad i damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål är Shun-knivarna nästan overkligt skarpa och tåliga. Fågel, fisk, kött eller grönsaker, denna kniv fungerar lika bra till allt. Bladets längd: 20 cm -
Kai Shun Classic DM-0706 Kockkniv 20,5 cm
2038 kr
Läs mer härFrån den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker - I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.Bladets längd: 20,5 cm -
Kai Wasabi Black Brödkniv 23 cm
635 kr
Läs mer härSedan 1908 har Kai tillverkat knivar i Japan, och precis som många andra knivar så började deras tillverkning i Seki, knivarnas huvudstad. Tekniska innovationer, funktionalitet och en vass design bidrar till Kai-knivarnas härliga känsla och perfekta balans!Wasabi Black knivarna lämpar sig för både professionella kockar och hemmakockar. Bladet är tillverkat av rostfritt stål och handtaget är av pulveriserat bambu och plast vilket ger ett bekvämt grepp och ett hygieniskt material -
Kai Shun Classic DM-0719 Kockkniv Olivslipad 20,5 cm
2095 kr
Läs mer härFrån den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.Bladets längd: 20,5 cm -
Kai Shun Classic DM-0720 Trancherkniv Olivslipad 23 cm
2195 kr
Läs mer härFrån den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Bladets längd: 23 cmDamaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre. -
Kai Shun Premier Kockkniv 15,5 cm
1914 kr
Läs mer härDenna kockkniv i två olika storlekar, så att du klarar av alla kökets uppgifter. Den mindre kniven på 15,5 cm. är perfekt för att hacka och snitta mindre grönsaker, som paprika, tomater och lök. Den större kniven på 20 cm. är gjord för att både skära kött samt hacka större grönsaker. Kniven är en del av Premier-serien från Kai Shun, som är en mer exklusiv utgåva från samma kniv som serien Classic. Knivens blad är tillverkat av 32 lager rostfritt stål och har en hård stålkärna av VG-MAX, som är en vidareutveckling av VG-10. Dessutom har knivarna i Premier serien en tsuchime-yta, vilket ger kniven en hamrad yta efter smidning med hammarslag. Skaftet är tillverkad av amerikanskt valnötsträ och är gjord så att det passar till både höger- och vänsterhänta. -
Kai Shun Classic DM-0716 Skalkniv 10,5 cm
1219 kr
Läs mer härFrån den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Bladets längd: 10,5 cmAlla Shun-knivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker - i Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre! -
Kai Shun Premier Skalkniv 10 cm.
1795 kr
Läs mer härDenna kniv är en skalkniv som är perfekt anpassad till de mindre uppgifterna i köket som att skära örter eller som skalkniv. Skalkniven tillhör serien Premier från Kai Shun och är en exklusivare utgåva av Classic knivarna. Kniven blad är tillverkad av 65 lager rostfritt stål med en hård kärna av VG-MAX som är en vidare utveckling av VG-10. Dessutom har serien en tsuchime-yta som ger kniven en hamrad yta efter smidning med hammare. Skaftet är tillverkat av amerikansk valnöt så ger kniven både ett exklusivt utseende samt ett behagligt grepp. Till och med skaftet är universellt och passar därför till både höger- och vänsterhänta. -
Kai Shun Classic White brödkniv, 23 cm
2210 kr
Läs mer härHos KAI hittar du knivar i världsklass. Den här brödkniven har skärande kanter åt bägge hållen, vilket gör att den skär igenom även hårdare bröd med lätthet. Till skillnad från en tandad kniv kan den här vågtandade kniven dessutom användas även för att skära kött eller fisk utan att förstöra fibrerna. Kniven har ett tålig kärna av det rostfria kvalitetsstålet VG-MAX, med 32 lager Damaskusstål på varje sida vilket ger varje blad ett unikt vackert mönster. Bladet har även extremt hög hårdhet, 61 HRC +/- 1, och exceptionellt lång hållbarhet. Den här utgåvan i KAI Shun Classic White-serien är deras allra mest exklusiva. Shun betyder “på toppen av perfektion” och seriens knivar är tillverkade på samma sätt som ett samurajsvärd. Tack vare den manuella slipningen kan varje Shun-kniv skära igenom hårda material med bara en lätt handrörelse. Handtaget är tillverkat av lätt pakkaträ som fått en ergonomisk form och polerats till en blank finish. Tvärsnittet på 12,2 centimeter visar den traditionella japanska kastanjeformen och handtaget ligger perfekt i handen. Den nya konstruktionen förlänger eggen hela vägen in, så att handtaget ligger perfekt mot bladet och ger en optimal känsla.Kniven är hård, rak och noggrant balanserad. Det gör att kniven håller sig i linje när du skär och inte spårar ur av sig själv, så att du kan undvika skador. Du får en hög grad av kontroll över knivbladet – en av de största fördelarna med en professionellt tillverkad kökskniv. Med andra ord får du en kniv du inte tröttnar på i första taget. Diska och torka kniven för hand för att bibehålla den på bästa sätt. Förvara gärna i knivställ eller på knivmagnet.Shun Classic är en av världens mest uppskattade serier med knivar av Damaskusstål. Den är därför högt ansedd såväl bland proffskockar som ambitiösa hobbykockar. Varje Shun-kniv får sin individuella karaktär genom Damaskusbladets naturliga skönhet. Var och en av dem kan ses som en blandning av bruksföremål och konstverk, som förenar hantverk, funktion och design. Inspirationen är hämtad från den urgamla japanska svärdtraditionen, vilket innefattar många steg och gör knivarna ganska dyra att tillverka. Men det ger dem också en exceptionell kraft i köket, som varar i generationer. -
Kai - Shun Classic Kinesisk Hackkniv 18 cm
3375 kr (4499 kr)
Läs mer härShun Classic Kinesisk Hackkniv från Kai, tillverkad i damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål.En exklusiva kökskniv i klassiskt kinesiskt utförande speciellt anpassad för hackning av grönsaker, men det breda bladet gör att hackkniven Kai Shun Classic även är ett lämpligt köksredskap för att krossa vitlöksklyftor eller ingefära.Shunknivar är helt gjorda för hand även stålarbetet vilket ger varje kniv ett unikt och karaktärisktiskt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. -
Kai Shun Classic DM-0700 Skalkniv 9 cm
1051 kr
Läs mer härFrån den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Bladets längd: 9 cmAlla Shun-knivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre. -
Kai Shun Classic White kockkniv, 20,5 cm
2187 kr
Läs mer härMed den stora japanska kockkniven i serien Shun Classic White från KAI får du en kraftfull universalkniv som passar för alla typer av råvaror i köket. Det stora, långa bladet gör att du kan skära mer med färre drag, till exempel flera morötter på en gång istället för en åt gången. Perfekt när du ska laga mat åt många, men det vassa bladet låter dig även enkelt finhacka mindre råvaror. Det långa bladet på 20,5 centimeter ger dig extra kraft, något som kommer väl till pass när du ska hantera större köttstycken.Kniven är helt tillverkad i Japan, där varje Shun-kniv slipas manuellt. Den har en kärna av V10 Gold-stål, med 35 lager Damaskusstål på varje sida. Damaskusstålet ger inte bara varje blad ett unikt och vackert mönster. Du får även en exceptionell hårdhet på 61 HRC +/- 1, hög flexibilitet och otroligt lång hållbarhet. Trots sin storlek har den här japanska kniven ett tunt blad och väger bara 319 gram, vilket gör den lättare och enklare att använda än en motsvarande europeisk kockkniv. Just därför utsågs den här kniven till Bäst i test 2019 av Aftonbladet, efter att ett stort antal professionella kockar fått säga sitt.Knivens handtag är tillverkat av lätt pakkaträ, ergonomiskt format och polerat till en snygg blank finish. Handtaget ligger bekvämt och säkert i handen och tvärsnittet på 12,2 centimeter visar den traditionella japanska D-formen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget, så att den ligger intill bladet för optimal känsla och full kontroll. Kniven är stark, rak och balanserad så att kniven inte spårar ur av sig själv, vilket ger dig en säkrare skärupplevelse. Du får en mästerligt tillverkad kökskniv som du inte tröttnar på i första taget. Diska och torka kniven för hand för att behålla skärpan så länge som möjligt. Förvara gärna i knivställ eller på knivmagnet.KAI Shun Classic är en av världens mest uppskattade knivserier av Damaskusstål. Genom Damaskusbladets naturliga skönhet får varje Shun-kniv en individuell karaktär, som förfinas genom att den slipas för hand. Knivarna kan därför ses som en blandning av ett bruksföremål och ett konstverk, som förenar hantverk, funktion och design. Inspirationen till serien är hämtad från japansk samuraj-tradition, vilket gör att mycket krut läggs på produktionsprocessen. Med andra ord en kniv med exceptionell kraft i köket, som håller i generationer. -
Kai Shun Classic White skalkniv, 9 cm
1193 kr
Läs mer härLiten japansk skalkniv i serien Shun Classic White från KAI, en premiumserie som är märkets allra mest exklusiva. Shun betyder ungefär höjden av perfektion och kniven är ett utmärkt val såväl för proffs som för hängivna hemmakockar. Det konvexa bladet ihop med den manuella slipningen ger kniven en ojämförlig skärpa, vilket gör att den enkelt skär även hårdare råvaror. Kniven har en kärna av det rostfria kvalitetsstålet VG-MAX, omgiven av 32 lager Damaskusstål på varje sida. Det ger varje blad ett vackert mönster, en extremt hög hårdhet på 61 HRC +/- 1 och en exceptionellt lång hållbarhet.Knivens skärpa ihop med den välbalanserade vikten låter dig blomma ut som matkonstnär och låter dig jobba länge i köket utan att tröttna. Handtaget är tillverkat av ljust pakkaträ, ergonomiskt format och polerat till en blank finish. Handtaget ligger bekvämt i handen och tvärsnittet på 10,4 centimeter visar den traditionellt japanska kanstanjeformen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget, så att den ligger perfekt mot bladet och ger optimal känsla när du skär.Liten men naggande god – skalkniven är suverän för att skala och skära mindre grönsaker, svamp, frukt, örter och annat smått. Knivens konstruktion ihop med bladlängden på 9 centimeter följer dina handrörelser och gör vad den ska, så att du får absolut kontroll i varje steg. Efter avslutad användning: Diska och torka för hand. Förvara gärna i knivställ eller på knivlist med spetsen nedåt.Shun Classic White-serien från KAI är en av världens mest uppskattade knivserierna av Damaskusstål, högt ansedd både hos proffs och hobbykockar. Det unika Damaskusmönstret ger varje kniv en unik karaktär. Man kan säga att varje kniv i serien är som en kombination av ett bruksföremål och ett konstverk, som förenar hantverk, funktion och design på ett oslagbart sätt. Inspirationen till hantverket är hämtad från den japanska samurajtraditionen, vilket ger knivar med exceptionell kraft i köket som håller länge. -
Kai - Wasabi Black Deba 21 cm
1099 kr
Läs mer härJapansk Debakniv från KAI som passar utmärkt som allroundkniv.Om Deba:Klassisk japansk, kulinarisk kniv som oftast används för att tillreda fisk och fågel. Den kombinerar funktionerna hos en köttyxa och en kockkniv. Deba används för att skära bort huvudet och filéa fisk, skära genom små ben och skinn, bena ur fågel och skära kött. Kniven är slipad på ena sidan av bladet och den är smidig och exakt och kan hantera de flesta uppgifterna som en kockkniv. Den traditionella designen med slipning på ena sidan och en något böjd knivegg håller känsliga livsmedel intakta och gör så att de släpper snabbt från bladet. -
Kai - Wasabi Black Santokukniv 16,5 cm
899 kr
Läs mer härJapansk santokukniv från KAI med högt blad som passar utmärkt som universalkniv för att skära kött och grönsaker. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper. -
Kai - Shun Classic Universalkniv 15 cm
1899 kr
Läs mer härJapansk universalkniv från KAI som passar utmärkt för att skära det mesta i köket: grönsaker, kött och ostar. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. -
Kai Våtslipsten 300/1000
925 kr
Läs mer härVåtslipsten från Kai, gör dina knivar så goda som nya. Denna slipstenen har en grov sida (300) och en fin sida (1000), medan den solida basen gör slipstenen stabil. Slipstenen skall blötas i vatten innan användning. Slipstenen kan rengöras under vatten direkt efter användning.Även den bästa kökskniven tappar sin skärpa över tid och därför är det en god idé att underhålla med hjälp av en slipsten. Våtslipstenen är till för Kai knivar och använder sig av den traditionella japanska metoden. Slipstenen mäter 3 x 18 x 7 cm. -
KAI - Shun Classic White Gyuto 20 cm Rostfri
3399 kr
Läs mer härShun Classic White Gyuto 20 cm Rostfri från Vikingsun är en exklusiv knivserie från KAI. Shun betyder på toppen av perfektion. Gyuto är en längre kockkniv och det längre bladet ger ytterligare kraft och är särskilt praktiskt när det gäller större livsmedel. Det är en universalkniv som är idealisk för en mängd olika uppgifter – skiva, skära och hacka i princip allt i köket. Det längre bladet gör också att du kan skära mer med färre drag, tex kan du skära flera morötter på en gång.Kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Denna skärpa tillsammans med den välbalanserade vikten gör dig outtröttlig. Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som har formats ergonomiskt. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget. På så sätt förenas handtaget och knivbladet perfekt för att ge kniven den optimala känslan. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan som ger kniven ett vackert mönster.Handtaget är tillverkat av laminerat ljust Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish.Hårdhet 61 HRC /- 1 -
KAI Kai Shun Classic kockkniv 20 cm
2620 kr (3149 kr)
Läs mer härKAI Kai Shun Classic kockkniv 20 cm -
Kai - Wasabi Black Allkniv 10 cm
799 kr
Läs mer härJapansk allkniv från KAI som passar utmärkt till att skala och skära små grönsaker och frukter. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper. -
Kai - Wasabi Black Allkniv 15 cm
849 kr
Läs mer härJapansk allkniv från KAI som passar utmärkt till att skala och skära grönsaker och frukter. En allkniv är perfekt för en mängd små uppgifter där det krävs mer exakta snitt. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper. -
Kai - Wasabi Black Deba 10,5 cm
799 kr
Läs mer härJapansk Debakniv från KAI som passar utmärkt som allroundkniv.Om Deba:Klassisk japansk, kulinarisk kniv som oftast används för att tillreda fisk och fågel. Den kombinerar funktionerna hos en köttyxa och en kockkniv. Deba används för att skära bort huvudet och filéa fisk, skära genom små ben och skinn, bena ur fågel och skära kött. Kniven är slipad på ena sidan av bladet och den är smidig och exakt och kan hantera de flesta uppgifterna som en kockkniv. Den traditionella designen med slipning på ena sidan och en något böjd knivegg håller känsliga livsmedel intakta och gör så att de släpper snabbt från bladet. -
Kai - Shun Classic Santokukniv 17,5 cm
2999 kr
Läs mer härJapansk santokukniv från KAI som passar utmärkt till att skära och hacka grönsaker och kött. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. -
Kai - Shun Classic Santokukniv olivslipad 17,5 cm
3149 kr
Läs mer härJapansk santokukniv från KAI som passar utmärkt till att skära och hacka grönsaker och kött. Kniven är olivslipad vilket gör att ingredienserna snabbt släpper från bladet när du skär. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. -
KAI - Shun Classic White Universalkniv 15 cm Rostfri
2099 kr
Läs mer härShun Classic White Universalkniv 15 cm Rostfri från Vikingsun är en exklusiv knivserie från KAI. Shun betyder på toppen av perfektion. Universalkniven är perfekt för en mängd små uppgifter där det krävs mer exakta snitt, t ex trimning av broccoli, gröna bönor och andra mindre grönsaker. Vissa kockar använder den i handen som en stor skalkniv. Den är smidig nog för att skala en lök i handen och sedan skiva upp den på kort tid. Universalknivar kallas ibland för smörgåsknivar eftersom de fungerar bra för alla pålägg på en smörgås – från grönsaker med tunt skal, tomater, till kött och ostar.Kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Denna skärpa tillsammans med den välbalanserade vikten gör dig outtröttlig. Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som har formats ergonomiskt. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget. På så sätt förenas handtaget och knivbladet perfekt för att ge kniven den optimala känslan. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan som ger kniven ett vackert mönster.Handtaget är tillverkat av laminerat ljust Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish.Hårdhet 61 HRC /- 1 -
KAI - Shun Classic White Petty Skalkniv 9 cm Rostfri
1799 kr
Läs mer härShun Classic White Petty Skalkniv 9 cm från Vikingsun är en exklusiv knivserie från KAI. Shun betyder på toppen av perfektion. Liten japansk skalkniv från KAI som passar utmärkt för att skala och skära små grönsaker, svamp och frukt.Kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Denna skärpa tillsammans med den välbalanserade vikten gör dig outtröttlig. Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som har formats ergonomiskt. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget. På så sätt förenas handtaget och knivbladet perfekt för att ge kniven den optimala känslan. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan som ger kniven ett vackert mönster.Handtaget är tillverkat av laminerat ljust Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish.Hårdhet 61 HRC /- 1 -
KAI - Shun Classic White Santoku 18 cm Rostfri
3249 kr
Läs mer härShun Classic White Santoku 18 cm Rostfri från Vikingsun är en exklusiv knivserie från KAI. Shun betyder på toppen av perfektion. Santokukniv är en universalkniv som är slipad på båda sidor. Den fungerar bra till i princip allt du behöver skära i köket, från frukt och grönsaker till kött, fisk och fågel.Kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Denna skärpa tillsammans med den välbalanserade vikten gör dig outtröttlig. Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som har formats ergonomiskt. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget. På så sätt förenas handtaget och knivbladet perfekt för att ge kniven den optimala känslan. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan som ger kniven ett vackert mönster.Handtaget är tillverkat av laminerat ljust Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish.Hårdhet 61 HRC /- 1 -
KAI - Shun Classic White Brödkniv 23 cm Rostfri
3499 kr
Läs mer härShun Classic White Brödkniv 23 cm Rostfri från Vikingsun är en exklusiv knivserie från KAI. Shun betyder på toppen av perfektion. Brödkniven skär i båda riktningarna, vilket gör att de med lätthet även skär genom hårdare bröd. Den vågtandade kniven kan till skillnad mot en sågtandad kniv även användas till att skära kött och fisk utan att slita sönder fibrerna.Kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Denna skärpa tillsammans med den välbalanserade vikten gör dig outtröttlig. Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som har formats ergonomiskt. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget. På så sätt förenas handtaget och knivbladet perfekt för att ge kniven den optimala känslan. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan som ger kniven ett vackert mönster.Handtaget är tillverkat av laminerat ljust Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish.Hårdhet 61 HRC /- 1 -
KAI Kai Wasabi Black bröd- & kockkniv set 2 delar
1125 kr (1699 kr)
Läs mer härKAI Kai Wasabi Black bröd- & kockkniv set 2 delar -
KAI Kai Shun våtslipsten 1000/4000 Made by Naniwa
2125 kr (2899 kr)
Läs mer härKAI Kai Shun våtslipsten 1000/4000 Made by Naniwa -
KAI Shun Wasabi Black Nakiri 16,5 cm
629 kr
Läs mer härNakiri är en japansk grönsakskniv och den passar för alla typer av grönsaker. Allt från att strimla sallad till att förbereda en hel kyl full med grönsaker för en snabb wokning – du kommer att gilla Nakiris snabba precision. Den distinkta och trubbiga spetsen gör Nakiri extra säker att använda. Den något böjda kniveggen gör att livsmedlen släpper snabbare från bladet och gör hackande, skivande och skärande till ett rent nöje. WASABI är en serie knivar med blad i rostfritt polerat 1K6 stål med svarta handtag. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter. Artikelnummer: 6716N -
KAI Kai Wasabi Black nakirikniv 16,5 cm
550 kr (899 kr)
Läs mer härKAI Kai Wasabi Black nakirikniv 16,5 cm -
Kai Shun Classic Urbeningskniv 15 cm
1795 kr
Läs mer härJapansk urbeningskniv som är perfekt för att bena ur kyckling eller annat kött samt att trimma bort fett och hinnor innan tilbredning. Den avrundade spetsen gör att du enkelt kan följa och arbeta runt benen. Kan också användas för att filéa fisk. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX med hårdhet på 61 HRC omslutet av 32 lagers damaskstål som skyddar det hårda kärnstålet ooch ger kniven ett vackert mönster. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är format ergonomiskt och polerat med en glansig finish. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Ett bolster och slutstycke i stål ger kniven en perfekt balans och optimal känsla. Kniven passar perfekt både för hemmakockar och i professionella kök. Shun Classic är en exklusiv knivserie från KAI. Shun betyder "på toppen av perfektion". Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Leverantörs artikelnummer: DM-0710 -
Kai Shun Wasabi Black Kockkniv
649 kr
Läs mer härPrisvärd japansk gyutoh kockkniv, en allsidig kniv med många bruksområder. En bra kockkniv är hörnstenen i din knivuppsätting och en måste-kniv i varje kök. Den beskrivs ofta som kökets manuella foodprocessor, och används för att hacka, skära och tärna alla typer av råvaror. Bladet är konvext för att kniven enkelt ska kunna "vaggas" mot skärbrädan med ett minimum av kraft. WASABI är en serie knivar med blad i rostfritt polerat 1K6 stål med svarta handtag. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter. Välj mellan tre olika storlekar: 15 cm knivblad, Artikelnummer 6715C 20 cm knivblad, Artikelnummer 6720C 23,5 cm knivblad, Artikelnummer 6723C -
Kai Shun Classic Trancherkniv 23 cm
2195 kr
Läs mer härFin och exakt - med sitt långa smala blad är köttkniven / trancherkniven specialisten för att skära skinka, grillat kött och fisk. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX med hårdhet på 61 HRC omslutet av 32 lagers damaskstål som skyddar det hårda kärnstålet ooch ger kniven ett vackert mönster. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är format ergonomiskt och polerat med en glansig finish. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Ett bolster och slutstycke i stål ger kniven en perfekt balans och optimal känsla. Kniven passar perfekt både för hemmakockar och i professionella kök. Shun Classic är en exklusiv knivserie från KAI. Shun betyder "på toppen av perfektion". Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Artikelnummer DM-0720 -
Kai Shun Classic Brödkniv 23 cm
2395 kr
Läs mer härBrödknivar från KAI är i världsklass och får ständigt de bästa recensioner. KAI har utvecklat en helt egen typ av vågtandad serratering som skär i båda riktningarna. KAIs vågtandad kniv kan till skillnad mot en sågtandad kniv även användas till att skära kött och fisk utan att slita sönder fiberna. --- Bäst i Test - Dagbladet (NO) 2019: Kai Shun-kniven är enkel och bekväm att hålla. Den har ett smidigt och trevligt handtag av pakkaträ. Bladet har vackrert damaskmönster och kniven är kvalitet ur alla aspekter! Kniven har en bra längd på bladet, det är den bäst balanserade kniven, och den glider genom brödet som en kniv i rumstemperat smör. - Åh, wow! Det känns som om du bara kan hålla den över brödet och släppa ner den. - Den är inte billig! Men det här är en underbar kniv som är värd att lägga pengar på. --- Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX med hårdhet på 61 HRC omslutet av 32 lagers damaskstål som skyddar det hårda kärnstålet ooch ger kniven ett vackert mönster. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är format ergonomiskt och polerat med en glansig finish. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Ett bolster och slutstycke i stål ger kniven en perfekt balans och optimal känsla. Kniven passar perfekt både för hemmakockar och i professionella kök. Shun Classic är en exklusiv knivserie från KAI. Shun betyder "på toppen av perfektion". Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Leverantöes artikelnummer: DM-0705 -
Kai Shun Classic Kockkniv
1995 kr
Läs mer härVacker och högt presterande japansk gyutoh kockkniv i damaskusstål med många bruksområder. En bra kockkniv är hörnstenen i din knivuppsätting och en måste-kniv i varje kök. Den beskrivs ofta som kökets manuella foodprocessor, och används för att hacka, skära och tärna alla typer av råvaror. Bladet är konvext för att kniven enkelt ska kunna "vaggas" mot skärbrädan med ett minimum av kraft. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX med hårdhet på 61 HRC omslutet av 32 lagers damaskstål som skyddar det hårda kärnstålet ooch ger kniven ett vackert mönster. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är format ergonomiskt och polerat med en glansig finish. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Ett bolster och slutstycke i stål ger kniven en perfekt balans och optimal känsla. Kniven passar perfekt både för hemmakockar och i professionella kök. Shun Classic är en exklusiv knivserie från KAI. Shun betyder "på toppen av perfektion". Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Välj mellan tre olika storlekar: 15 cm, Artikelnummer DM-0723 20 cm, Artikelnummer DM-0706 25,5 cm, Artikelnummer DM-0707 -
Kai Shun Classic Kockkniv 20cm Olivslipad
2295 kr
Läs mer härVacker och högt presterande japansk gyutoh kockkniv med olivslipningi damaskusstål med många bruksområder. Olivslipningen gör att ingredienserna släpper snabbt från bladet.. En bra kockkniv är hörnstenen i din knivuppsätting och en måste-kniv i varje kök. Den beskrivs ofta som kökets manuella foodprocessor, och används för att hacka, skära och tärna alla typer av råvaror. Bladet är konvext för att kniven enkelt ska kunna "vaggas" mot skärbrädan med ett minimum av kraft. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX med hårdhet på 61 HRC omslutet av 32 lagers damaskstål som skyddar det hårda kärnstålet ooch ger kniven ett vackert mönster. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är format ergonomiskt och polerat med en glansig finish. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Ett bolster och slutstycke i stål ger kniven en perfekt balans och optimal känsla. Kniven passar perfekt både för hemmakockar och i professionella kök. Shun Classic är en exklusiv knivserie från KAI. Shun betyder "på toppen av perfektion". Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Artikelnummer: DM-0719 -
Kai Shun Classic Kudamono Skalkniv 9 cm
1195 kr
Läs mer härLiten japansk kudamono skalkniv med platt egg som ger mer kontakt med skärbrädan och exakt kontroll när du skall kutta små råvaror som vitlöksklyftor och örter. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX med hårdhet på 61 HRC omslutet av 32 lagers damaskstål som skyddar det hårda kärnstålet ooch ger kniven ett vackert mönster. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är format ergonomiskt och polerat med en glansig finish. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Ett bolster och slutstycke i stål ger kniven en perfekt balans och optimal känsla. Kniven passar perfekt både för hemmakockar och i professionella kök. Shun Classic är en exklusiv knivserie från KAI. Shun betyder "på toppen av perfektion". Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Artikelnummer: DM-0714 -
KAI Shun Wasabi Black Petty Grönsakskniv
579 kr
Läs mer härJapansk Petty grönsaksniv som anänds till precisionsarbeten som skalning, skivning och dekorering. Välj mellan två olika storlekar. WASABI är en serie knivar med blad i rostfritt polerat 1K6 stål med svarta handtag. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter. Välj mellan två olika storlekar: 10 cm knivblad, Artikelnummer 6710P 15 cm knivblad, Artikelnummer 6715U -
KAI Shun Wasabi Black Brödkniv 23 cm
719 kr
Läs mer härKAIs brödknivar är i världsklass och har skär i båda riktningarna, vilket gör att de med lätthet även skär genom hårdare bröd. KAIs vågtandad kniv kan till skillnad mot en sågtandad kniv även användas till att skära kött och fisk utan att slita sönder fiberna. WASABI är en serie knivar med blad i rostfritt polerat 1K6 stål med svarta handtag. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter. Artikelnummer: 6723B -
KAI Shun Wasabi Black Fliékniv 18 cm
699 kr
Läs mer härJapansk filékniv från KAI som passar utmärkt till att skära och filéa kött och fisk. WASABI är en serie knivar med blad i rostfritt polerat 1K6 stål med svarta handtag. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter. Artikelnummer: 6761F -
Kai Shun Classic Filekniv 18 cm
1795 kr
Läs mer härFilékniv med tunt och flexibelt blad vilket gör filéandet av fisk och kött extra enkelt. Knivbladet är gjord i AUS-8A stål, vilket betyder att den har olikt stål från de flesta andra knivar i Kai Shun Classic serien som är gjord i VG-10 stål. Detta för att det krävs ett monostål för att få till önskad flexibilitet i knivbladet. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är format ergonomiskt och polerat med en glansig finish. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Ett bolster och slutstycke i stål ger kniven en perfekt balans och optimal känsla. Kniven passar perfekt både för hemmakockar och i professionella kök. Shun Classic är en exklusiv knivserie från KAI. Shun betyder "på toppen av perfektion". Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Leverantörs artikelnummer: DM-0761 -
Kai Shun Premier Nakiri 14 cm
2595 kr
Läs mer härBra grönsakshack, förmodligen en av dom bättre!Vacker japansk grönsakshacka / Nakiri från KAI som passar utmärkt till att skära och hacka grönsaker.Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som tillsammans med den hamrade ytan ger kniven ett vackert mönster.Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ av brun valnöt som är slipat och polerat med en glansig finish.Passar både för vänsterhänta och högerhänta.Hårdhet 61 HRC ± 1Mått blad 14 cmMått handtag 11 cmKniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. TDM-1742 -
Kai Shun Premier Minamo Knivset 3 delar
8085 kr
Läs mer härKnivset med alla tre knivar i KAI Shun Premier Minamo-serien. Med sin unika elegans ingår Shun Minamo-serien i de högklassiga Kai knivserierna. En konstnärlig kombination influerad av både japanska och europeiska egenskaper. Tim Mälzers idé var att skapa en fusion av den typiska japanska Santokun och den klassiska europeiska kockkniven. Genom den här fusionen skapades grunden för de tre bladformerna. Kombinationen av det svarta träet tillsammans med det speciellt utformade bladet och dess jämna damaskinspirerade mönster gör att varje kniv ser ut som ett enskilt konstverk. Seriens namn härstammar från sitt fina mönster, som liknar en vattenyta (jap. Minamo) i regn. Bladkonstruktionen är består av en hård kärna, omgiven av flexibelt damaskstål, vilket ger högsta skärpa och hållbarhet samt perfekt prestanda. -
Kai Shun Premier Minamo Skalkniv 9 cm
2195 kr
Läs mer härEn elegant japansk Petty/Skalkniv i damaskusstål med damaskusmönster som liknar en vattenyta i regn. Kniven används för att hacka lök och örter samt till att rengöra och skära grönsaker. KAI Shun Minamo-serien består av 3 knivar och är ett utsökt elegant tillskott till KAI Shun Premier-serien. Serien förenar japanska och europeiska element på ett utsökt sätt. Serien kännetecknas av ett svart handtag i pakkaträ och ett specialdesignat knivblad i det mycket hårda specialstålet VG-MAX (61 HRC), insvept i 32 lagers vackert damaskusstål med ett vackert mönster. Seriens namn härstammar från detta fina mönster, vilket påminner om en vattensyta i regn (Jap.: Minamo). KAI Shun Premier Minamo serien vann Reddot Design Award 2018 och German Design Award 2019. Kniven passar perfekt både för hemmakockar och i professionella kök. Artikelnummer: TMM-0700 -
Kai Shun Premier Skalkniv 10 cm
1795 kr
Läs mer härSmidig skalkniv som passar perfekt till att skala, rensa och skära små grönsaker och frukt. Kniven har en kärna av VG10 och 32 lagers damaskusstål som tillsammans med den hamrade ytan ger kniven ett bra skydd. Handtaget är gjort av laminerat Pakkaträ. Brun valnöt som är slipat och polerat till en högblank finish. Hårdhet 60 HRC +/- 1 TDM-1700 -
Kai Shun Premier Trancherkniv 24 cm
2595 kr
Läs mer härSHUN PREMIER TIM MÄLZER är en exklusiv knivserie från KAI och ett riktigt hantverk. SHUN betyder "på toppen av perfektion". Ytan på knivarna hamras för hand, vilket kallas för Tsuchime i Japan, och det ger både tidlös estetik tillsammans med ultimat skärpa. Bladen har en massiv kärna av VG-MAX stål med en hårdhet på 61 ± 1 HRC. Handtaget av brun valnöt har en ergonomisk form och passar både för vänster- och högerhänta. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik – ett konstverk som förenas av hantverk, teknologi och design. Tekniken för att tillverka de finaste kockknivarna som inspireras av den mästerliga konsten för Samuraisvärd möjliggör att Shun seriens knivblad även kan formas som västerländska knivar. Fin och exakt - med sitt långa smala blad är trancherkniven specialisten för att skära skinka, grillat kött och fisk. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som tillsammans med den hamrade ytan ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ av brun valnöt som är slipat och polerat med en glansig finish. Leverantörs artikelnummer: TDM-1704 -
Kai Shun Premier Brödkniv 23 cm
2695 kr
Läs mer härBrödknivarnas brödkniv. Rekommenderas varmt :) Vacker japansk brödkniv från KAI med tandad egg som passar utmärkt till att skära bröd eller andra porösa livsmedel. Kniven har en kärna av VG10 och 32 lagers damaskusstål som tillsammans med den hamrade ytan ger kniven ett bra skydd. Handtaget är gjort av laminerat Pakkaträ. Brun valnöt som är slipat och polerat till en högblank finish. Hårdhet 60 HRC +/- 1 TDM-1705 -
Kai Shun Premier Kockkniv
2349 kr
Läs mer härDen ultimata kockkniven. En av kockarnas favoriter nummer 1. Kniven har en kärna av VG10 och 32 lagers damaskusstål som tillsammans med den hamrade ytan ger kniven ett bra skydd. Handtaget är gjort av laminerat Pakkaträ. Brun valnöt som är slipat och polerat till en högblank finish. Hårdhet 60 HRC +/- 1 TDM-1706 Välj mellan två olika storlekar: 15 cm eller 20 cm bladlängd -
Kai Shun Classic Tomatkniv 15 cm
1595 kr
Läs mer härJapansk tomatkniv / tandad allkniv, perfekt för tomater, hård salami, frallor och bagels. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX med hårdhet på 61 HRC omslutet av 32 lagers damaskstål som skyddar det hårda kärnstålet ooch ger kniven ett vackert mönster. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är format ergonomiskt och polerat med en glansig finish. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Ett bolster och slutstycke i stål ger kniven en perfekt balans och optimal känsla. Kniven passar perfekt både för hemmakockar och i professionella kök. Shun Classic är en exklusiv knivserie från KAI. Shun betyder "på toppen av perfektion". Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Artikelnummer: DM-0722 -
Kai Shun Classic Nakiri 16,5 cm
2295 kr
Läs mer härNakiri är en japansk grönsakskniv och den passar för alla typer av grönsaker. Allt från att strimla sallad till att förbereda en hel kyl full med grönsaker för en snabb wokning – du kommer att gilla Nakiris snabba precision. Den distinkta och trubbiga spetsen gör Nakiri extra säker att använda. Den något böjda kniveggen gör att livsmedlen släpper snabbare från bladet och gör hackande, skivande och skärande till ett rent nöje. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX med hårdhet på 61 HRC omslutet av 32 lagers damaskstål som skyddar det hårda kärnstålet ooch ger kniven ett vackert mönster. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är format ergonomiskt och polerat med en glansig finish. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Ett bolster och slutstycke i stål ger kniven en perfekt balans och optimal känsla. Kniven passar perfekt både för hemmakockar och i professionella kök. Shun Classic är en exklusiv knivserie från KAI. Shun betyder "på toppen av perfektion". Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Artikelnummer: DM-0728 -
Kai Shun Classic Petty Grönsakskniv
1195 kr
Läs mer härJapansk petty skalkniv/allkniv från KAI som passar utmärkt för att hacka lök och örter samt till att rengöra och skära grönsaker. Välj mellan 3 olika storlekar. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX med hårdhet på 61 HRC omslutet av 32 lagers damaskstål som skyddar det hårda kärnstålet ooch ger kniven ett vackert mönster. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är format ergonomiskt och polerat med en glansig finish. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Ett bolster och slutstycke i stål ger kniven en perfekt balans och optimal känsla. Kniven passar perfekt både för hemmakockar och i professionella kök. Shun Classic är en exklusiv knivserie från KAI. Shun betyder "på toppen av perfektion". Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Välj mellan tre olika storlekar: 9 cm - Artikelnummer DM-0700 10 cm - Artikelnummer DM-0716 15 cm - Artikelnummer DM-0701 -
Kai Shun Classic Skinkkniv / Laxkniv 30,5 cm
1995 kr
Läs mer härLång japansk skinkkniv/laxkniv med flexibelt blad som passar utmärkt för att filéa och skära tunna skivor av t ex skinka och lax. Knivbladet är gjord i AUS-8A stål, vilket betyder att den har olikt stål från de flesta andra knivar i Kai Shun Classic serien som är gjord i VG-10 stål. Detta för att det krävs ett monostål för att få till önskad flexibilitet i knivbladet. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är format ergonomiskt och polerat med en glansig finish. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Ett bolster och slutstycke i stål ger kniven en perfekt balans och optimal känsla. Kniven passar perfekt både för hemmakockar och i professionella kök. Shun Classic är en exklusiv knivserie från KAI. Shun betyder "på toppen av perfektion". Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Leverantörs artikelnummer: DM-0735 -
Kai Seki Magoroku Composite Brödkniv 23 cm
3095 kr
Läs mer härBrödknivar från KAI är i världsklass och får ständigt de bästa recensioner. KAI har utvecklat en helt egen typ av vågtandad serratering som skär i båda riktningarna. KAIs vågtandad kniv kan till skillnad mot en sågtandad kniv även användas till att skära kött och fisk utan att slita sönder fiberna. Kniven är gjord i stålet VG MAX som är ett av de bästa rostfria knivstålen på marknaden med en hårdhet på HRC 61 +/-1. Runt kärnstålet är ett skyddande lag med polerat SUS420J2 stål. En vacker, rullande kopperfärgat linje löper längsmed bladet Handtaget är gjort av ljust Pakkaträ. -
Kai Seki Magoroku Composite Kockkniv 20 cm
3095 kr
Läs mer härVacker och högt presterande japansk gyutoh kockkniv i damaskusstål med många bruksområder. En bra kockkniv är hörnstenen i din knivuppsätting och en måste-kniv i varje kök. Den beskrivs ofta som kökets manuella foodprocessor, och används för att hacka, skära och tärna alla typer av råvaror. Bladet är konvext för att kniven enkelt ska kunna "vaggas" mot skärbrädan med ett minimum av kraft. Kniven är gjord i stålet VG MAX som är ett av de bästa rostfria knivstålen på marknaden med en hårdhet på HRC 61 +/-1. Runt kärnstålet är ett skyddande lag med polerat SUS420J2 stål. En vacker, rullande kopperfärgat linje löper längsmed bladet Handtaget är gjort av ljust Pakkaträ. -
Kai Seki Magoroku Composite Nakiri 16,5 cm
2995 kr
Läs mer härNakiri är en japansk grönsakskniv och den passar för alla typer av grönsaker. Allt från att strimla sallad till att förbereda en hel kyl full med grönsaker för en snabb wokning – du kommer att gilla Nakiris snabba precision. Den distinkta och trubbiga spetsen gör Nakiri extra säker att använda. Den något böjda kniveggen gör att livsmedlen släpper snabbare från bladet och gör hackande, skivande och skärande till ett rent nöje. Kniven är gjord i stålet VG MAX som är ett av de bästa rostfria knivstålen på marknaden med en hårdhet på HRC 61 +/-1. Runt kärnstålet är ett skyddande lag med polerat SUS420J2 stål. En vacker, rullande kopperfärgat linje löper längsmed bladet Handtaget är gjort av ljust Pakkaträ. -
KAI Kai Wasabi Black kockkniv 15 cm
799 kr (899 kr)
Läs mer härKAI Kai Wasabi Black kockkniv 15 cm -
KAI Kai Wasabi Black kockkniv 20 cm
605 kr (949 kr)
Läs mer härKAI Kai Wasabi Black kockkniv 20 cm -
KAI Kai Wasabi Black brödkniv 23 cm
635 kr (999 kr)
Läs mer härKAI Kai Wasabi Black brödkniv 23 cm -
KAI Kai Wasabi Black filékniv 18 cm
849 kr (949 kr)
Läs mer härKAI Kai Wasabi Black filékniv 18 cm -
KAI Kai Wasabi Black sashimi, -yanagibakniv 21 cm
649 kr (899 kr)
Läs mer härKAI Kai Wasabi Black sashimi, -yanagibakniv 21 cm -
KAI Kai Shun Classic kockkniv 15 cm
1895 kr (2799 kr)
Läs mer härKAI Kai Shun Classic kockkniv 15 cm -
KAI Kai Shun Premier kockkniv 20 cm
3319 kr (3699 kr)
Läs mer härKAI Kai Shun Premier kockkniv 20 cm -
KAI Kai Shun våtslipsten 300/1000 Blå-orange
925 kr (1349 kr)
Läs mer härKAI Kai Shun våtslipsten 300/1000 Blå-orange -
KAI Kai Shun Classic brödkniv 23 cm
2745 kr (3349 kr)
Läs mer härKAI Kai Shun Classic brödkniv 23 cm -
KAI Kai Shun Premier kockkniv 15 cm
2595 kr (3299 kr)
Läs mer härKAI Kai Shun Premier kockkniv 15 cm -
KAI Kai Shun Classic kinesisk hackkniv 18 cm
2980 kr (4499 kr)
Läs mer härKAI Kai Shun Classic kinesisk hackkniv 18 cm -
KAI Kai Shun Premier brödkniv 23 cm
2895 kr (3799 kr)
Läs mer härKAI Kai Shun Premier brödkniv 23 cm -
KAI Kai Shun Premier grönsakshacka 14 cm
2450 kr (3699 kr)
Läs mer härKAI Kai Shun Premier grönsakshacka 14 cm -
KAI Kai Shun Premier skalkniv 10 cm
1795 kr (2499 kr)
Läs mer härKAI Kai Shun Premier skalkniv 10 cm -
KAI Kai Shun Classic knivset 3 delar Krom-svart
5749 kr (6399 kr)
Läs mer härKAI Kai Shun Classic knivset 3 delar Krom-svart -
KAI Kai Shun Classic skalkniv 10 cm
1219 kr (1799 kr)
Läs mer härKAI Kai Shun Classic skalkniv 10 cm -
KAI Kai Shun Classic tomatkniv 15 cm
1899 kr (2249 kr)
Läs mer härKAI Kai Shun Classic tomatkniv 15 cm -
KAI Kai Shun Classic White universalkniv 15 cm
1419 kr (2099 kr)
Läs mer härKAI Kai Shun Classic White universalkniv 15 cm -
KAI Kai Shun Classic skalkniv 9 cm
1479 kr (1649 kr)
Läs mer härKAI Kai Shun Classic skalkniv 9 cm -
KAI Kai Wasabi Black sashimi, -yanagibakniv 15 cm
621 kr (849 kr)
Läs mer härKAI Kai Wasabi Black sashimi, -yanagibakniv 15 cm -
KAI Kai Shun Classic grönsakskniv 9 cm
1375 kr (1649 kr)
Läs mer härKAI Kai Shun Classic grönsakskniv 9 cm -
KAI Kai fruktkniv inkl. fodral 9 cm
136 kr (179 kr)
Läs mer härKAI Kai fruktkniv inkl. fodral 9 cm -
KAI Kai Shun Classic White kockkniv 20 cm
3049 kr (3399 kr)
Läs mer härKAI Kai Shun Classic White kockkniv 20 cm -
KAI Kai Shun Classic trancherset Rostfritt stål
3975 kr (5649 kr)
Läs mer härKAI Kai Shun Classic trancherset Rostfritt stål -
KAI Kai Shun Classic skinkkniv 30,5 cm
1859 kr (2749 kr)
Läs mer härKAI Kai Shun Classic skinkkniv 30,5 cm -
KAI Kai Wasabi Black deba 21 cm
979 kr (1099 kr)
Läs mer härKAI Kai Wasabi Black deba 21 cm -
KAI Kai Shun Classic grönsakshacka, -nakirikniv 15 cm
2199 kr (3249 kr)
Läs mer härKAI Kai Shun Classic grönsakshacka, -nakirikniv 15 cm -
KAI Kai Shun Classic White brödkniv 23 cm
3139 kr (3499 kr)
Läs mer härKAI Kai Shun Classic White brödkniv 23 cm -
KAI Kai Shun Nagare skalkniv 9 cm
2666 kr (3999 kr)
Läs mer härKAI Kai Shun Nagare skalkniv 9 cm -
KAI Kai Shun Premier stekkniv 2-pack 12,7 cm
2932 kr (4249 kr)
Läs mer härKAI Kai Shun Premier stekkniv 2-pack 12,7 cm -
KAI Kai Shun Classic kockkniv olivslipad 20 cm
2720 kr (3249 kr)
Läs mer härKAI Kai Shun Classic kockkniv olivslipad 20 cm -
KAI Kai Wasabi Black stekkniv 11 cm
759 kr (849 kr)
Läs mer härKAI Kai Wasabi Black stekkniv 11 cm -
KAI Kai Wasabi Black kockkniv 23,5 cm
1069 kr (1199 kr)
Läs mer härKAI Kai Wasabi Black kockkniv 23,5 cm