Kai knivprodukter
Shun Classic och Wasabi Black är serier med knivar från japanska KAI. De har tillverkat knivar i över 100 år och grundar sig i smidestraditionen för svärd till samurajer.
Du kan bli kökets samuraj med bra köksknivar från KAI. Knivarna håller hög kvalité så låt inte priset avskräcka dig. Se det som en investering och tänk på all nyttig och god mat du kan laga, som förlänger livet.
-
Kai Knivväska Shun Classic för 17 knivar
1462 kr
Läs mer härKnivväska med plats för 17 knivar, plats för både de större kockknivarna och de mindre skalknivarna.Material:Kraftig nylonväv. -
Kai - Knivblock Valnöt
3524 kr (4699 kr)
Läs mer härEtt stilrent knivblock med magnet för ca 5-8 knivar från Kai. Den är snygg på köksbänken och är lätt och smidig att ta knivar från under matlagningen. Underhåll genom att torka av ibland med en fuktig trasa och torka torrt. Olja in med vegetabilisk olja på oljade ytor. -
Kai Mindre knivväska för 5 knivar
999 kr
Läs mer härEn stadig knivväska i tålig nylon med plats för 3 stora och 2 små knivar. Längsta kniv 27 cm.Väska har ett handtag och en rejäl bärrem. -
Kai - Wasabi Black Knivset 3 delar
1612 kr (2149 kr)
Läs mer härWasabi Black knivset i 3 delar från KAI. Setet innehåller en allkniv 10 cm, en allkniv 15 cm och en kockkniv 20 cm. Allknivarna passar utmärkt till att skala och skära grönsaker och kockkniven är perfekt som allroundkniv för att skära kött och stora grönsaker. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper. Knivarna passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. -
Kai Knivblock i ek och schiffer, vridbart
5584 kr
Läs mer härEn smart och framför allt otroligt vacker förvaring till dina knivar. Knivarna fäster du på den magnetiska ek-skivan. Totala måtten på hela artikeln är 32 cm i höjd och bredden är 28cm. Skifferplattan är 18x18cm och 3cm i höjd. Ekplattan är 28cm i bredden och högsta punken på ekplattans höjd är 18cm och längsta är 12cm och är 5cm djup. Man får plats med 3-4 knivar på varje sida. -
Kai - Shun Classic Knivset 3 delar
4799 kr (6399 kr)
Läs mer härShun Classic knivset i 3 delar från KAI. Setet innehåller en skalkniv 9 cm, en universalkniv 15 cm och en kockkniv 20 cm. En perfekt present till matlagningsentusiasten! Knivarna har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan som ger dem ett vackert mönster. Handtagen är tillverkade av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Knivarna passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. -
Kai - Shun Classic Urbeningskniv 15 cm
1874 kr (2499 kr)
Läs mer härJapansk urbeningskniv från KAI som passar utmärkt för att filéa fisk och bena ur kött. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. -
Kai - Wasabi Black Grönsakskniv 16,5 cm Nakiri
674 kr (899 kr)
Läs mer härJapansk grönsakshacka från KAI med högt blad som passar utmärkt till att hacka grönsaker.Om Nakiri:Nakiri är en japansk grönsakskniv och den passar för alla typer av grönsaker. Allt från att strimla sallad till att förbereda grönsaker för en snabb wokning – du kommer att gilla Nakiris snabba precision. Den distinkta och trubbiga spetsen gör Nakiri extra säker att använda. Den något böjda kniveggen gör att livsmedlen släpper snabbare från bladet och gör hackande, skivande och skärande till ett rent nöje. -
Kai - Wasabi Black Sashimikniv 24cm Yanagiba
674 kr (899 kr)
Läs mer härJapansk Yanagiba kniv från KAI med slipning på ena sidan som passar utmärkt för att skiva tunna skivor av fisk till sushi och sashimi. -
Kai - Wasabi Black Förskärare 23 cm
730 kr (999 kr)
Läs mer härJapansk förskärare/trancherkniv från KAI med långt och lågt blad som passar utmärkt till att tranchera rått och tillagat kött. Med en förskärare får du möjlighet att skära tunna jämna skivor. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper. -
Kai - Wasabi Black Sashimikniv 15 cm Yanagiba
544 kr (849 kr)
Läs mer härJapansk Yanagiba kniv från KAI med slipning på ena sidan som passar utmärkt för att skiva tunna skivor av fisk till sushi och sashimi. Yanagiba är den idealistiska kniven för att skiva och betyder pilblad. Har den traditionella japanska eggen som endast är slipad på ena sidan. -
Kai - Shun Classic Kockkniv 20 cm
2362 kr (3149 kr)
Läs mer härKai Shun Classic Kockkniv 20 cm är en fantastisk japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt för att skära grönsaker och kött. Testvinnare i Aftonbladets stora test av knivar 2022!Den klassiska Kockkniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. Bäst i test i Aftonbladet 2022 +++++Kai Shun Classic Kockkniv 20 cm vann 2022 års stora knivtest i Aftonbladet och testvinnaren fick hela 5 + av juryn. -
Kai - Wasabi Black Sashimikniv 21 cm Yanagiba
674 kr (899 kr)
Läs mer härJapansk Yanagiba kniv från KAI med slipning på ena sidan som passar utmärkt för att skiva tunna skivor av fisk till sushi och sashimi. -
Kai Shun Classic knivset, 3 delar
4495 kr
Läs mer härEleganta knivar till hemmakocken som enbart nöjer sig med det bästa av det bästa. Och att kalla Kai Shuns Classic-knivar för bra är en underdrift. Knivarna är handgjorda i Japan av skickliga specialister och deras vassa blad är tillverkade i VG-Max-stål med 34 lager av japanskt Damaskusstål. Knivarna är slipade i en exakt vinkel på 16° och skär enkelt genom hårda råvaror som smör. I setet får du en kockkniv med blad på 20 cm, en universalkniv med blad på 15 cm, samt en skalkniv med ett blad på 8,5 cm. Knivarna levereras i ett elegant etui som gör setet till en perfekt present till den köksintresserade vännen. -
Kai - Shun Classic Skalkniv 10,5 cm
1349 kr (1799 kr)
Läs mer härJapansk skalkniv från KAI som passar utmärkt för att skala och skära små grönsaker och frukt. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstålsom ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. -
Kai - Shun Classic Kockkniv 25 cm
2587 kr (3449 kr)
Läs mer härExtra lång japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt för att skära stora grönsaker och kött. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. -
Kai - Wasabi Black Kockkniv 23,5 cm
899 kr (1199 kr)
Läs mer härJapansk kockkniv från KAI som passar utmärkt som allroundkniv till både kött och grönsaker. En kockkniv är en universalkniv som är idealistisk för en mängd olika uppgifter - skiva, skära och hacka i princip allt i köket. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper. -
Kai - Wasabi Black Kockkniv 20 cm
664 kr (949 kr)
Läs mer härJapansk kockkniv från KAI som passar utmärkt som allroundkniv till att skära både kött och grönsaker. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper. -
Shun Classic Knivset 3 Delar
4495 kr
Läs mer här -
Kai Classic DM-0710 Urbeningskniv 15,5 cm
1743 kr
Läs mer härFrån den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre. -
Kai Shun Classic DM-0715 Tournierkniv 6 cm
1185 kr
Läs mer härFrån den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shun-knivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker - i Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre! -
Kai Shun Premier Stekknivar set om 2 st
3195 kr
Läs mer härStekknivar, utmärkta till framför allt kött, i samma utförande som knivarna i KAI Shun Premier-serien. Blad i 33 lager, hårt VG10-stål i kärnan och sidor i mjukare stål. Handtag i Pakkawood med valnötskaraktär. -
Kai Shun Classic DM-0728 Grönsakskniv Nakiri 16,5 cm
2270 kr
Läs mer härFrån den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Bladets längd: 16,5 cmDamaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre. -
Kai Wasabi Black Grönsakskniv 16,5 cm
690 kr
Läs mer härSedan 1908 har Kai tillverkat knivar i Japan, och precis som många andra knivar så började deras tillverkning i Seki, knivarnas huvudstad. Tekniska innovationer, funktionalitet och en vass design bidrar till Kai-knivarnas härliga känsla och perfekta balans!Wasabi Black knivarna lämpar sig för både professionella kockar och hemmakockar.Bladet är tillverkat av rostfritt stål och handtaget är av pulveriserat bambu och plast vilket ger ett bekvämt grepp och ett hygieniskt material.Bladets längd: 16,5 cm -
Kai Shun Premier Trancherkniv 24 cm
2695 kr
Läs mer härEn trancherkniv har nästan samma form som en kockkniv fast med något smalare blad, vilket gör att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött. Blad i 33 lager, hårt VG10-stål i kärnan och sidor i mjukare stål. Handtag i Pakkawood med valnötskaraktär. -
Kai - Shun Classic Kockkniv 15 cm
2099 kr (2799 kr)
Läs mer härLiten japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt för att skära grönsaker och kött. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. -
Kai - Shun Classic Skalkniv 9 cm
1236 kr (1649 kr)
Läs mer härLiten japansk skalkniv från KAI som passar utmärkt för att skala och skära små grönsaker, svamp och frukt. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. -
Kai Shun Classic DM-0711 Stekkniv 12 cm
1282 kr
Läs mer härFrån den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre. -
Kai Shun Nagare Brödkniv 23 cm
3480 kr
Läs mer härOtroligt vacker japansk brödkniv med vågtandad egg. Bladet är tillverkat av två sorters stål som varvats till ett 72-lagers Damaskus stål. Det ger en otrolig hållbarhet och är ett rent nöje att arbeta med. Det ergonomiska handtaget gör att kniven ligger precis rätt i handen. Knivbladet är 23 cm och skaftet 14 cm. Specifikationer:- Vågtandad egg- 72-lagers Damaskus stål- Ergonomiskt handtag- Hårdhet på 61 HRC +/- 1 -
Kai Shun Classic DMS-200 Trancherset
3650 kr
Läs mer härFrån den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre. -
Kai Shun Classic DM-0705 Brödkniv 23 cm
2004 kr
Läs mer härFrån den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre. -
Kai Shun Classic DM-0707 Kockkniv 25,5 cm
2453 kr
Läs mer härFrån den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.Bladets längd: 25,5 cm -
Kai - Wasabi Black Filekniv flexibel 18 cm
712 kr (949 kr)
Läs mer härFlexibel japansk filékniv från KAI som passar utmärkt till att skära och filéa kött och fisk. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper. -
Kai - Wasabi Black Brödkniv 23 cm
749 kr (999 kr)
Läs mer härJapansk brödkniv med vågtandad egg från KAI som passar utmärkt till att skära bröd. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper. -
Kai - Shun Classic Brödkniv 22,5 cm
2512 kr (3349 kr)
Läs mer härJapansk brödkniv från KAI med vågtandad egg som passar utmärkt till att skära bröd. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. -
Kai Shun Premier Brödkniv 23 cm.
2399 kr
Läs mer härDenna brödkniv tillhör Premier-serien från Kai Shun som är en exklusivare serie av samma kniv från serien Classic. Knivens blad är tillverkad av 65 lager rostfritt stål och har en hård stålkärna av VG-MAX som är en vidareutveckling av VG-10. Kniven har dessutom en tsuchime-yta vilket ger kniven en hamrad yta efter smidning med hammare. Om man kikar närmare på knivbladet kan man se att tänderna är vinklade och att de byter riktning i mitten av kniven. Detta gör att kniven enkelt skär igenom brödet - även större bröd. Skaftet är tillverkad av amerikanskt valnötsträ som ger både kniven ett ytterst exklusivt utseende samt ett behagligt grepp. Till och med skaftet är universellt så det passar både till höger- och vänsterhänta. -
Kai Shun Premier Kockkniv 20 cm
2443 kr
Läs mer härDenna kockkniv i två olika storlekar, så att du klarar av alla kökets uppgifter. Den mindre kniven på 15,5 cm. är perfekt för att hacka och snitta mindre grönsaker, som paprika, tomater och lök. Den större kniven på 20 cm. är gjord för att både skära kött samt hacka större grönsaker. Kniven är en del av Premier-serien från Kai Shun, som är en mer exklusiv utgåva från samma kniv som serien Classic. Knivens blad är tillverkat av 32 lager rostfritt stål och har en hård stålkärna av VG-MAX, som är en vidareutveckling av VG-10. Dessutom har knivarna i Premier serien en tsuchime-yta, vilket ger kniven en hamrad yta efter smidning med hammarslag. Skaftet är tillverkad av amerikanskt valnötsträ och är gjord så att det passar till både höger- och vänsterhänta. -
Kai Shun Classic DM-0714 Grönsakskniv 8 cm
1250 kr
Läs mer härFrån den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre. -
Kai Shun Classic DM-0720 Trancherkniv Olivslipad 23 cm
1941 kr
Läs mer härFrån den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Bladets längd: 23 cmDamaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre. -
Kai Shun Classic DM-0735 Skinkkniv 30 cm
2021 kr
Läs mer härFrån den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre. -
Kai Shun Classic DM-0723 Kockkniv 15 cm
2069 kr
Läs mer härFrån den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.Bladets längd: 15 cm -
Kai Wasabi Black Brödkniv 23 cm
730 kr
Läs mer härSedan 1908 har Kai tillverkat knivar i Japan, och precis som många andra knivar så började deras tillverkning i Seki, knivarnas huvudstad. Tekniska innovationer, funktionalitet och en vass design bidrar till Kai-knivarnas härliga känsla och perfekta balans!Wasabi Black knivarna lämpar sig för både professionella kockar och hemmakockar. Bladet är tillverkat av rostfritt stål och handtaget är av pulveriserat bambu och plast vilket ger ett bekvämt grepp och ett hygieniskt material -
Kai Classic DM-0703 Trancherkniv 20 cm
1850 kr
Läs mer härSkaparen av dessa superknivar är den japanske knivmästaren Kai. Alla Shunknivar är gjorda för hand, till och med stålarbetet. Detta gör att varje kniv har ett eget karaktäristiskt mönster i stålet. Handtaget i Pakka-wood är designat i D-form på traditionellt japanskt vis. Eftersom att kniven är tillverkad i damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål är Shun-knivarna nästan overkligt skarpa och tåliga. Fågel, fisk, kött eller grönsaker, denna kniv fungerar lika bra till allt. Bladets längd: 20 cm -
Kai Shun Nagare Kockkniv 20 cm
3480 kr
Läs mer härEn japansk kockkniv som är optimal för kött och grönsaker. Kniven är tillverkad av hårt VG10-stål och flexibelt VG2-stål som varvats till ett 72-lagers Damaskus stål. Det är unikt och väldigt hållbart. Kniven har ett snyggt handtag i Pakka-trä och är en ren fröjd att både se på och arbeta med. Specifikationer:- 72-lagers Damaskusstål- Handtag i Pakka-trä- Eggen är 20 cm och handtaget 14 cm- Hårdhet: 61 HRC +/- 1 -
Kai Shun Classic DM-0719 Kockkniv Olivslipad 20,5 cm
2177 kr
Läs mer härFrån den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.Bladets längd: 20,5 cm -
Kai Shun Premier Kockkniv 15,5 cm
2091 kr
Läs mer härDenna kockkniv i två olika storlekar, så att du klarar av alla kökets uppgifter. Den mindre kniven på 15,5 cm. är perfekt för att hacka och snitta mindre grönsaker, som paprika, tomater och lök. Den större kniven på 20 cm. är gjord för att både skära kött samt hacka större grönsaker. Kniven är en del av Premier-serien från Kai Shun, som är en mer exklusiv utgåva från samma kniv som serien Classic. Knivens blad är tillverkat av 32 lager rostfritt stål och har en hård stålkärna av VG-MAX, som är en vidareutveckling av VG-10. Dessutom har knivarna i Premier serien en tsuchime-yta, vilket ger kniven en hamrad yta efter smidning med hammarslag. Skaftet är tillverkad av amerikanskt valnötsträ och är gjord så att det passar till både höger- och vänsterhänta. -
Kai Shun Classic DM-0706 Kockkniv 20,5 cm
2119 kr
Läs mer härFrån den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker - I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.Bladets längd: 20,5 cm -
Kai Shun Premier Skalkniv 10 cm.
2499 kr
Läs mer härDenna kniv är en skalkniv som är perfekt anpassad till de mindre uppgifterna i köket som att skära örter eller som skalkniv. Skalkniven tillhör serien Premier från Kai Shun och är en exklusivare utgåva av Classic knivarna. Kniven blad är tillverkad av 65 lager rostfritt stål med en hård kärna av VG-MAX som är en vidare utveckling av VG-10. Dessutom har serien en tsuchime-yta som ger kniven en hamrad yta efter smidning med hammare. Skaftet är tillverkat av amerikansk valnöt så ger kniven både ett exklusivt utseende samt ett behagligt grepp. Till och med skaftet är universellt och passar därför till både höger- och vänsterhänta. -
Kai Shun Nagare Skalkniv 9 cm
2611 kr
Läs mer härVacker skalkniv från Kai's serie Shun Nagare som är utmärkt till det mesta i köket. Du kan utan problem använda den till både kött, ost och grönsaker. Kniven har ett ergonomiskt handtag vilket gör att den ligger bra i handen när du arbetar. Knivbladet är tillverkat av två sorters stål som vävts samman och bildar ett 72-lagers Damaskus stål. Det radiella mönstret av Damaskus stålet är synligt på den polerade kniven och ger tillsammans med det gråsvarta handtaget en fulländad look. En Imponerande kniv som är en fröjd att arbeta med. Specifikationer:- Hårdhet: 61 HRC +/- 1- 72- lagers Damaskus stål- Bladet är 9 cm och handtaget är 11,6 cm -
Kai Wasabi Black Kockkniv 20 cm
793 kr
Läs mer härSedan 1908 har Kai tillverkat knivar i Japan, och precis som många andra knivar så började deras tillverkning i Seki, knivarnas huvudstad. Tekniska innovationer, funktionalitet och en vass design bidrar till Kai-knivarnas härliga känsla och perfekta balans!Wasabi Black knivarna lämpar sig för både professionella kockar och hemmakockar. Bladet är tillverkat av rostfritt stål och handtaget är av pulveriserat bambu och plast vilket ger ett bekvämt grepp och ett hygieniskt material.Bladets längd: 20 cm -
Kai Shun Classic DM-0716 Skalkniv 10,5 cm
1349 kr
Läs mer härFrån den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Bladets längd: 10,5 cmAlla Shun-knivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker - i Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre! -
Kai Shun Classic DM-0700 Skalkniv 9 cm
1236 kr
Läs mer härFrån den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Bladets längd: 9 cmAlla Shun-knivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre. -
Kai Shun Classic White brödkniv, 23 cm
2624 kr
Läs mer härHos KAI hittar du knivar i världsklass. Den här brödkniven har skärande kanter åt bägge hållen, vilket gör att den skär igenom även hårdare bröd med lätthet. Till skillnad från en tandad kniv kan den här vågtandade kniven dessutom användas även för att skära kött eller fisk utan att förstöra fibrerna. Kniven har ett tålig kärna av det rostfria kvalitetsstålet VG-MAX, med 32 lager Damaskusstål på varje sida vilket ger varje blad ett unikt vackert mönster. Bladet har även extremt hög hårdhet, 61 HRC +/- 1, och exceptionellt lång hållbarhet. Den här utgåvan i KAI Shun Classic White-serien är deras allra mest exklusiva. Shun betyder “på toppen av perfektion” och seriens knivar är tillverkade på samma sätt som ett samurajsvärd. Tack vare den manuella slipningen kan varje Shun-kniv skära igenom hårda material med bara en lätt handrörelse. Handtaget är tillverkat av lätt pakkaträ som fått en ergonomisk form och polerats till en blank finish. Tvärsnittet på 12,2 centimeter visar den traditionella japanska kastanjeformen och handtaget ligger perfekt i handen. Den nya konstruktionen förlänger eggen hela vägen in, så att handtaget ligger perfekt mot bladet och ger en optimal känsla.Kniven är hård, rak och noggrant balanserad. Det gör att kniven håller sig i linje när du skär och inte spårar ur av sig själv, så att du kan undvika skador. Du får en hög grad av kontroll över knivbladet – en av de största fördelarna med en professionellt tillverkad kökskniv. Med andra ord får du en kniv du inte tröttnar på i första taget. Diska och torka kniven för hand för att bibehålla den på bästa sätt. Förvara gärna i knivställ eller på knivmagnet.Shun Classic är en av världens mest uppskattade serier med knivar av Damaskusstål. Den är därför högt ansedd såväl bland proffskockar som ambitiösa hobbykockar. Varje Shun-kniv får sin individuella karaktär genom Damaskusbladets naturliga skönhet. Var och en av dem kan ses som en blandning av bruksföremål och konstverk, som förenar hantverk, funktion och design. Inspirationen är hämtad från den urgamla japanska svärdtraditionen, vilket innefattar många steg och gör knivarna ganska dyra att tillverka. Men det ger dem också en exceptionell kraft i köket, som varar i generationer. -
WASABI Knivset 2 Delar Svart
1099 kr (1699 kr)
Läs mer här -
Kai - Shun Classic Stekgaffel
2207 kr (3079 kr)
Läs mer härStekgaffel ur den exklusiva knivserien Shun Calssic från KAI är ett lika elegant som självklart verktyg när du ska trancehra.Stekgafflen ingår i en serie med kockknivar vilken är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar, känd för skärpa och den välbalanserade vikten. Men det ett handtag tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som har formats ergonomiskt. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Tekniken för att tillverka de finaste kockknivarna som inspireras av den mästerliga konsten för Samuraisvärd möjliggör att Shun seriens knivblad även kan formas som västerländska knivar. Shun betyder på toppen av perfektion vilket är lätt att förstå när du en gång har använt någon av delarana i serien.- Tillverkad av kvalitetsstålet VG-10.- Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish.- Hårdhet 60 HRC /- 1- Mått 16,5 cm- Mått handtag 11,6 cm -
Kai Shun Classic White kockkniv, 20,5 cm
2224 kr
Läs mer härMed den stora japanska kockkniven i serien Shun Classic White från KAI får du en kraftfull universalkniv som passar för alla typer av råvaror i köket. Det stora, långa bladet gör att du kan skära mer med färre drag, till exempel flera morötter på en gång istället för en åt gången. Perfekt när du ska laga mat åt många, men det vassa bladet låter dig även enkelt finhacka mindre råvaror. Det långa bladet på 20,5 centimeter ger dig extra kraft, något som kommer väl till pass när du ska hantera större köttstycken.Kniven är helt tillverkad i Japan, där varje Shun-kniv slipas manuellt. Den har en kärna av V10 Gold-stål, med 35 lager Damaskusstål på varje sida. Damaskusstålet ger inte bara varje blad ett unikt och vackert mönster. Du får även en exceptionell hårdhet på 61 HRC +/- 1, hög flexibilitet och otroligt lång hållbarhet. Trots sin storlek har den här japanska kniven ett tunt blad och väger bara 319 gram, vilket gör den lättare och enklare att använda än en motsvarande europeisk kockkniv. Just därför utsågs den här kniven till Bäst i test 2019 av Aftonbladet, efter att ett stort antal professionella kockar fått säga sitt.Knivens handtag är tillverkat av lätt pakkaträ, ergonomiskt format och polerat till en snygg blank finish. Handtaget ligger bekvämt och säkert i handen och tvärsnittet på 12,2 centimeter visar den traditionella japanska D-formen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget, så att den ligger intill bladet för optimal känsla och full kontroll. Kniven är stark, rak och balanserad så att kniven inte spårar ur av sig själv, vilket ger dig en säkrare skärupplevelse. Du får en mästerligt tillverkad kökskniv som du inte tröttnar på i första taget. Diska och torka kniven för hand för att behålla skärpan så länge som möjligt. Förvara gärna i knivställ eller på knivmagnet.KAI Shun Classic är en av världens mest uppskattade knivserier av Damaskusstål. Genom Damaskusbladets naturliga skönhet får varje Shun-kniv en individuell karaktär, som förfinas genom att den slipas för hand. Knivarna kan därför ses som en blandning av ett bruksföremål och ett konstverk, som förenar hantverk, funktion och design. Inspirationen till serien är hämtad från japansk samuraj-tradition, vilket gör att mycket krut läggs på produktionsprocessen. Med andra ord en kniv med exceptionell kraft i köket, som håller i generationer. -
Kai Shun Classic White skalkniv, 9 cm
1349 kr
Läs mer härLiten japansk skalkniv i serien Shun Classic White från KAI, en premiumserie som är märkets allra mest exklusiva. Shun betyder ungefär höjden av perfektion och kniven är ett utmärkt val såväl för proffs som för hängivna hemmakockar. Det konvexa bladet ihop med den manuella slipningen ger kniven en ojämförlig skärpa, vilket gör att den enkelt skär även hårdare råvaror. Kniven har en kärna av det rostfria kvalitetsstålet VG-MAX, omgiven av 32 lager Damaskusstål på varje sida. Det ger varje blad ett vackert mönster, en extremt hög hårdhet på 61 HRC +/- 1 och en exceptionellt lång hållbarhet.Knivens skärpa ihop med den välbalanserade vikten låter dig blomma ut som matkonstnär och låter dig jobba länge i köket utan att tröttna. Handtaget är tillverkat av ljust pakkaträ, ergonomiskt format och polerat till en blank finish. Handtaget ligger bekvämt i handen och tvärsnittet på 10,4 centimeter visar den traditionellt japanska kanstanjeformen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget, så att den ligger perfekt mot bladet och ger optimal känsla när du skär.Liten men naggande god – skalkniven är suverän för att skala och skära mindre grönsaker, svamp, frukt, örter och annat smått. Knivens konstruktion ihop med bladlängden på 9 centimeter följer dina handrörelser och gör vad den ska, så att du får absolut kontroll i varje steg. Efter avslutad användning: Diska och torka för hand. Förvara gärna i knivställ eller på knivlist med spetsen nedåt.Shun Classic White-serien från KAI är en av världens mest uppskattade knivserierna av Damaskusstål, högt ansedd både hos proffs och hobbykockar. Det unika Damaskusmönstret ger varje kniv en unik karaktär. Man kan säga att varje kniv i serien är som en kombination av ett bruksföremål och ett konstverk, som förenar hantverk, funktion och design på ett oslagbart sätt. Inspirationen till hantverket är hämtad från den japanska samurajtraditionen, vilket ger knivar med exceptionell kraft i köket som håller länge. -
Kai - Shun Classic Universalkniv 15 cm
1424 kr (1899 kr)
Läs mer härJapansk universalkniv från KAI som passar utmärkt för att skära det mesta i köket: grönsaker, kött och ostar. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. -
Kai - Wasabi Black Allkniv 10 cm
599 kr (799 kr)
Läs mer härJapansk allkniv från KAI som passar utmärkt till att skala och skära små grönsaker och frukter. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper. -
Kai - Shun Classic Kinesisk Hackkniv 18 cm
3374 kr (4499 kr)
Läs mer härShun Classic Kinesisk Hackkniv från Kai, tillverkad i damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål.En exklusiva kökskniv i klassiskt kinesiskt utförande speciellt anpassad för hackning av grönsaker, men det breda bladet gör att hackkniven Kai Shun Classic även är ett lämpligt köksredskap för att krossa vitlöksklyftor eller ingefära.Shunknivar är helt gjorda för hand även stålarbetet vilket ger varje kniv ett unikt och karaktärisktiskt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. -
Kai - Wasabi Black Allkniv 15 cm
637 kr (849 kr)
Läs mer härJapansk allkniv från KAI som passar utmärkt till att skala och skära grönsaker och frukter. En allkniv är perfekt för en mängd små uppgifter där det krävs mer exakta snitt. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper. -
Kai - Wasabi Black Deba 10,5 cm
599 kr (799 kr)
Läs mer härJapansk Debakniv från KAI som passar utmärkt som allroundkniv.Om Deba:Klassisk japansk, kulinarisk kniv som oftast används för att tillreda fisk och fågel. Den kombinerar funktionerna hos en köttyxa och en kockkniv. Deba används för att skära bort huvudet och filéa fisk, skära genom små ben och skinn, bena ur fågel och skära kött. Kniven är slipad på ena sidan av bladet och den är smidig och exakt och kan hantera de flesta uppgifterna som en kockkniv. Den traditionella designen med slipning på ena sidan och en något böjd knivegg håller känsliga livsmedel intakta och gör så att de släpper snabbt från bladet. -
Kai - Wasabi Black Deba 21 cm
824 kr (1099 kr)
Läs mer härJapansk Debakniv från KAI som passar utmärkt som allroundkniv.Om Deba:Klassisk japansk, kulinarisk kniv som oftast används för att tillreda fisk och fågel. Den kombinerar funktionerna hos en köttyxa och en kockkniv. Deba används för att skära bort huvudet och filéa fisk, skära genom små ben och skinn, bena ur fågel och skära kött. Kniven är slipad på ena sidan av bladet och den är smidig och exakt och kan hantera de flesta uppgifterna som en kockkniv. Den traditionella designen med slipning på ena sidan och en något böjd knivegg håller känsliga livsmedel intakta och gör så att de släpper snabbt från bladet. -
Kai - Shun Classic Santokukniv 17,5 cm
2249 kr (2999 kr)
Läs mer härJapansk santokukniv från KAI som passar utmärkt till att skära och hacka grönsaker och kött. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. -
Kai - Shun Classic Santokukniv olivslipad 17,5 cm
2362 kr (3149 kr)
Läs mer härJapansk santokukniv från KAI som passar utmärkt till att skära och hacka grönsaker och kött. Kniven är olivslipad vilket gör att ingredienserna snabbt släpper från bladet när du skär. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. -
Kai - Wasabi Black Santokukniv 16,5 cm
674 kr (899 kr)
Läs mer härJapansk santokukniv från KAI med högt blad som passar utmärkt som universalkniv för att skära kött och grönsaker. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper.