Kai knivprodukter

  • Våtslipsten 300/1000

    Våtslipsten 300/1000
  • Wasabi Brödkniv 23 cm

    Wasabi Brödkniv 23 cm
  • Våtslipsten 300/1000 grit - KAI Shun

    Våtslipsten 300/1000 grit - KAI Shun
    Hur får man en kniv att bli riktigt vass? Jo, genom att slipa kniven på våtsten! Den här kombinationsslipstenen från japanska KAI har gritvärden på 300 och 1000, vilket innebär att den har en grov och en finare sida. Slipa först mot den grövre sidan och sedan mot den fina sidan för bästa resultat.
  • Shun Classic Knivset 3 Delar

    Shun Classic Knivset 3 Delar
  • Wasabi Black Knivset 3 delar 6710P+6715U+6720C

    Wasabi Black Knivset 3 delar 6710P+6715U+6720C
    Wasabi Black knivset i 3 delar från KAI. Setet innehåller en allkniv 10 cm, en allkniv 15 cm och en kockkniv 20 cm. Allknivarna passar utmärkt till att skala och skära grönsaker och kockkniven är perfekt som allroundkniv för att skära kött och stora grönsaker. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper. Knivarna passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.
  • Knivväska Liten

    Knivväska Liten
  • Fruktkniv Inkl Fodral

    Fruktkniv Inkl Fodral
  • Kai Knivblock Valnöt

    Kai Knivblock Valnöt
    Ett stilrent knivblock med magnet för ca 5-8 knivar från Kai. Den är snygg på köksbänken och är lätt och smidig att ta knivar från under matlagningen. Underhåll genom att torka av ibland med en fuktig trasa och torka torrt. Olja in med vegetabilisk olja på oljade ytor.
  • Wasabi Black Sashimikniv 24cm Yanagiba

    Wasabi Black Sashimikniv 24cm Yanagiba
    Japansk Yanagiba kniv från KAI med slipning på ena sidan som passar utmärkt för att skiva tunna skivor av fisk till sushi och sashimi.
  • Shun Classic Knivset 3 delar 0700+0701+0705

    Shun Classic Knivset 3 delar 0700+0701+0705
    Shun Classic knivset i 3 delar från KAI. Setet innehåller en skalkniv 9 cm, en universalkniv 15 cm och en kockkniv 20 cm. En perfekt present till matlagningsentusiasten! Knivarna har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan som ger dem ett vackert mönster. Handtagen är tillverkade av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Knivarna passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.
  • Läderstrop 21,5x4 cm

    Läderstrop 21,5x4 cm
  • Knivblock i Oljad Ek

    Knivblock i Oljad Ek
  • Wasabi FiléKniv Flexibel 18 cm

    Wasabi FiléKniv Flexibel 18 cm
  • Shun Classic Urbeningskniv 15 cm

    Shun Classic Urbeningskniv 15 cm
    Japansk urbeningskniv från KAI som passar utmärkt för att filéa fisk och bena ur kött. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.
  • Våtslipsten 1000/6000

    Våtslipsten 1000/6000
  • Knivset 3 delar KAI Shun Classic, DM-0700, 0701 & 0706

    Knivset 3 delar KAI Shun Classic, DM-0700, 0701 & 0706
    Knivset med tre knivar från KAIs serie Shun Classic. Setet består av en skalkniv 9cm, en universalkniv 15cm och en kockkniv 20cm. Blad i 65 lager Damaskusstål med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i SUS-430- och SUS-431-stål. Stålets HRC ligger på 60-62. Handtag i svart Pakkaträ. Den speciella tillverkningsmetoden i KAI Shun Classic där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager runt en kärna av mycket hårt VG-10-stål gör knivarna närmast overkligt skarpa och tåliga. Knivbladets uppbyggnad gör också att kniven inte går av vid hård belastning. Knivarna är tillverkade för hand, inklusive stålarbetet, vilket ger varje kniv ett unikt mönster i stålet. Handtagen av Pakkawood, tunna lager ädelträ som varvas med plast under hårt tryck, är D-formade och ligger skönt i handen.
  • Shun Classic Kockkniv 20 cm

    Shun Classic Kockkniv 20 cm
    Japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt för att skära grönsaker och kött. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.
  • Wasabi Black Förskärare 23 cm

    Wasabi Black Förskärare 23 cm
    Japansk förskärare/trancherkniv från KAI med långt och lågt blad som passar utmärkt till att tranchera rått och tillagat kött. Med en förskärare får du möjlighet att skära tunna jämna skivor. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper.
  • Shun Classic Skalkniv 10,5 cm

    Shun Classic Skalkniv 10,5 cm
    Japansk skalkniv från KAI som passar utmärkt för att skala och skära små grönsaker och frukt. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstålsom ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.
  • Classic Tournierkniv 6 cm

    Classic Tournierkniv 6 cm
  • Wasabi Kockkniv 20 cm

    Wasabi Kockkniv 20 cm
  • Shun Classic Filékniv 18 cm Flexibel

    Shun Classic Filékniv 18 cm Flexibel
  • Classic Trancherkniv 23 cm Olivslipad

    Classic Trancherkniv 23 cm Olivslipad
  • Shun Classic Brödkniv 23 cm

    Shun Classic Brödkniv 23 cm
  • Shun Classic Kockkniv 15 cm

    Shun Classic Kockkniv 15 cm
  • Shun Classic Skalkniv 9 cm

    Shun Classic Skalkniv 9 cm
    Liten japansk skalkniv från KAI som passar utmärkt för att skala och skära små grönsaker, svamp och frukt. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.
  • Brödkniv 23cm Shun Premier

    Brödkniv 23cm Shun Premier
    Brödkniv med en bladlängd på 23 cm från KAIs serie Shun Premier. Blad i 33 lager med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i mjukare stål. HRC på 61. Handtag i Pakkawood med valnötskaraktär. Shun Premier är, precis som alla andra knivar från KAI, ett hantverk. Knivarnas blad har en kärna i det hårda stålet VG10 som härdats till en extrem skärpa, därav varningstexten på förpackningen, ”Use at your own risk”. Kärnan omgärdas sedan av 16 lager av ett mjukare stål på varje sida, detta ger en serie knivar med 33 lager stål. Unikt med Shun Premier-serien (och många andra serier från KAI) är att all hamring och bearbetning av bladen fortfarande sker för hand. De knivar som lämnar KAI’s fabriker och som bearbetas med dessa tekniker är helt unika. Du får alltid en kniv som inte är den andra lik.
  • Flexibel filékniv 18 cm - KAI Wasabi Black

    Flexibel filékniv 18 cm - KAI Wasabi Black
    Klassisk filékniv från japanska KAI med ett långt och smalt blad som gör att kniven passar utmärkt för att skära rått eller tillagat kött, fisk eller som långsmal kockkniv. Knivbladet är av det rostfria 1k6-stålet som har hög kolhalt och som gör att eggen kan slipas väldigt vass och håller skärpan fint. Handtaget är en kombination av bambupulver och polypropen. Flexibel filékniv 18 cm - KAI Wasabi Black Hårdhet: 58 HRC /- 1 Bladlängd: 18 cm Mått handtag: 12,6 cm WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter.
  • Knivset i 3 delar - KAI Wasabi Black

    Knivset i 3 delar - KAI Wasabi Black
    Knivset från från japanska KAI med tre knivar som blir en perfekt bas i köket. Setet består av en allkniv med 10 cm långt blad, en allkniv med 15 cm långt blad och en kockkniv med 20 cm långt blad som gör att du är redo för alla skäruppgifter i köket. Knivbladen är av det rostfria 1k6-stålet som har hög kolhalt och som gör att eggen kan slipas väldigt vass och håller skärpan fint. Handtagen är en kombination av bambupulver och polypropen. Knivset i 3 delar - KAI Wasabi Black Hårdhet: 58 HRC /- 1 Bladlängd: 10, 15 och 20 cm Mått handtag: 12,6 cm WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter.
  • Kai Knivväska Shun Classic för 17 knivar

    Kai Knivväska Shun Classic för 17 knivar
    Knivväska med plats för 17 knivar, plats för både de större kockknivarna och de mindre skalknivarna.Material:Kraftig nylonväv.
  • Shun Classic Brödkniv 22,5 cm

    Shun Classic Brödkniv 22,5 cm
    Japansk brödkniv från KAI med vågtandad egg som passar utmärkt till att skära bröd. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.
  • Wasabi Black Brödkniv 23 cm

    Wasabi Black Brödkniv 23 cm
    Japansk brödkniv med vågtandad egg från KAI som passar utmärkt till att skära bröd. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper.
  • Wasabi Black Sashimikniv 15 cm Yanagiba

    Wasabi Black Sashimikniv 15 cm Yanagiba
    Japansk Yanagiba kniv från KAI med slipning på ena sidan som passar utmärkt för att skiva tunna skivor av fisk till sushi och sashimi. Yanagiba är den idealistiska kniven för att skiva och betyder pilblad. Har den traditionella japanska eggen som endast är slipad på ena sidan.
  • Wasabi Black Sashimikniv 21 cm Yanagiba

    Wasabi Black Sashimikniv 21 cm Yanagiba
    Japansk Yanagiba kniv från KAI med slipning på ena sidan som passar utmärkt för att skiva tunna skivor av fisk till sushi och sashimi.
  • Shun Classic Kockkniv 25 cm

    Shun Classic Kockkniv 25 cm
    Extra lång japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt för att skära stora grönsaker och kött. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.
  • Wasabi Black Kockkniv 15 cm

    Wasabi Black Kockkniv 15 cm
    Japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt som allroundkniv till både kött och grönsaker. En kockkniv är en universalkniv som är idealistisk för en mängd olika uppgifter - skiva, skära och hacka i princip allt i köket. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper.
  • Wasabi Black Kockkniv 20 cm

    Wasabi Black Kockkniv 20 cm
    Japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt som allroundkniv till att skära både kött och grönsaker. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper.
  • Wasabi Black Kockkniv 23,5 cm

    Wasabi Black Kockkniv 23,5 cm
    Japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt som allroundkniv till både kött och grönsaker. En kockkniv är en universalkniv som är idealistisk för en mängd olika uppgifter - skiva, skära och hacka i princip allt i köket. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper.
  • Shun Classic Kockkniv 20 cm

    Shun Classic Kockkniv 20 cm
  • Wasabi Kockkniv 15 cm

    Wasabi Kockkniv 15 cm
  • Classic Skalkniv 9 cm

    Classic Skalkniv 9 cm
  • Shun Classic Kockkniv 20 cm Olivslipad

    Shun Classic Kockkniv 20 cm Olivslipad
  • Classic Trancherkniv 20 cm

    Classic Trancherkniv 20 cm
  • Classic Skalkniv 10 cm

    Classic Skalkniv 10 cm
  • Shun Classic Kockkniv 20 cm Vänsterhänt

    Shun Classic Kockkniv 20 cm Vänsterhänt
  • Wasabi Kockkniv 23,5 cm

    Wasabi Kockkniv 23,5 cm
  • Shun Classic Kockkniv 25,5 cm

    Shun Classic Kockkniv 25,5 cm
  • Magoroku Kockkniv 20 cm

    Magoroku Kockkniv 20 cm
  • Magoroku Skalkniv 9 cm

    Magoroku Skalkniv 9 cm
  • Wasabi Black Grönsakskniv 16,5 cm Nakiri

    Wasabi Black Grönsakskniv 16,5 cm Nakiri
    Japansk grönsakshacka från KAI med högt blad som passar utmärkt till att hacka grönsaker. Om Nakiri: Nakiri är en japansk grönsakskniv och den passar för alla typer av grönsaker. Allt från att strimla sallad till att förbereda grönsaker för en snabb wokning – du kommer att gilla Nakiris snabba precision. Den distinkta och trubbiga spetsen gör Nakiri extra säker att använda. Den något böjda kniveggen gör att livsmedlen släpper snabbare från bladet och gör hackande, skivande och skärande till ett rent nöje.
  • Shun Classic Grönsakskniv 9 cm

    Shun Classic Grönsakskniv 9 cm
  • Wasabi Black Stekkniv 11 cm

    Wasabi Black Stekkniv 11 cm
    Japansk stekkniv från KAI som passar utmärkt till att skära kött.
  • Classic Urbeningskniv 15 cm

    Classic Urbeningskniv 15 cm
  • Shun Classic Filé-& Urbeningskniv 15 cm Gokujo

    Shun Classic Filé-& Urbeningskniv 15 cm Gokujo
  • Seki Magoroku Brödkniv 23 cm

    Seki Magoroku Brödkniv 23 cm
    Japansk brödkniv med vågtandad egg från KAI som passar utmärkt till att skära bröd. Handtaget är tillverkat i ljus Pakkawood, smal och snygg design. Bladet är tillverkad av VG-10 stål med ett yttre lager satängpolerat stål av SUS42012. Hårdhetsgrad 61 HRC. De två stålsorterna som förenats skapar ett läckert utseende.
  • KAI Shun Classic Skalkniv 9 cm Stål

    KAI Shun Classic Skalkniv 9 cm Stål
    En skalkniv 9 cm av hög kvalitet med ett åldrat utseende och ett bekvämt handtag av Pakkawood. Knivarna från KAI är helt tillverkade för hand vilket inte bara är extremt häftigt utan också ger dem ett mönster i stålet som är helt unikt. Kniven tillverkas enligt en metod där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager om VG-stål som är hårt stål. Detta gör att kniven består av totalt 65 lager stål, tål hög belastning och har ett riktigt vasst blad. Skalkniven passar både till att hacka mindre grönsaker till att använda som renskniv för svamp och gör matlagningen till ett nöje.
  • Skalkniv 9cm Shun Premier

    Skalkniv 9cm Shun Premier
    Skalkniv med en bladlängd på 9 cm från KAIs serie Shun Premier. Blad i 33 lager med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i mjukare stål. HRC på 61. Handtag i Pakkawood med valnötskaraktär. En mycket användbar skal/renskniv som fungerar lika bra i luften med att till exempel rensa svamp som att hacka smågrönsaker på skärbrädan. Shun Premier är, precis som alla andra knivar från KAI, ett hantverk. Knivarnas blad har en kärna i det hårda stålet VG10 som härdats till en extrem skärpa, därav varningstexten på förpackningen, ”Use at your own risk”. Kärnan omgärdas sedan av 16 lager av ett mjukare stål på varje sida, detta ger en serie knivar med 33 lager stål. Unikt med Shun Premier-serien (och många andra serier från KAI) är att all hamring och bearbetning av bladen fortfarande sker för hand. De knivar som lämnar KAI’s fabriker och som bearbetas med dessa tekniker är helt unika. Du får alltid en kniv som inte är den andra lik.
  • Trancherkniv 20cm KAI Shun Classic

    Trancherkniv 20cm KAI Shun Classic
    Trancherkniv med en bladlängd på 20 cm från KAIs serie Shun Classic. Blad i 65 lager Damaskusstål med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i SUS-430- och SUS-431-stål. Stålets HRC ligger på 60-62. Handtag i svart Pakkaträ. En trancherkniv har nästan samma form som en kockkniv fast med något smalare blad, vilket gör att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Den speciella tillverkningsmetoden i KAI Shun Classic där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager runt en kärna av mycket hårt VG-10-stål gör knivarna närmast overkligt skarpa och tåliga. Knivbladets uppbyggnad gör också att kniven inte går av vid hård belastning. Knivarna är tillverkade för hand, inklusive stålarbetet, vilket ger varje kniv ett unikt mönster i stålet. Handtagen av Pakkawood, tunna lager ädelträ som varvas med plast under hårt tryck, är D-formade och ligger skönt i handen.
  • Brödkniv 23cm KAI Shun Classic

    Brödkniv 23cm KAI Shun Classic
    Brödkniv med en bladlängd på 23 cm från KAIs serie Shun Classic. Blad i 65 lager Damaskusstål med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i SUS-430- och SUS-431-stål. Stålets HRC ligger på 60-62. Handtag i svart Pakkaträ. Den speciella tillverkningsmetoden i KAI Shun Classic där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager runt en kärna av mycket hårt VG-10-stål gör knivarna närmast overkligt skarpa och tåliga. Knivbladets uppbyggnad gör också att kniven inte går av vid hård belastning. Knivarna är tillverkade för hand, inklusive stålarbetet, vilket ger varje kniv ett unikt mönster i stålet. Handtagen av Pakkawood, tunna lager ädelträ som varvas med plast under hårt tryck, är D-formade och ligger skönt i handen.
  • Kockkniv 20cm KAI Shun Classic

    Kockkniv 20cm KAI Shun Classic
    Kockkniv med en bladlängd på 20 cm från KAIs serie Shun Classic. Blad i 65 lager Damaskusstål med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i SUS-430- och SUS-431-stål. Stålets HRC ligger på 60-62. Handtag i svart Pakkaträ. Klassisk kockkniv som är lämplig för mycket i köket! Köttstycken, grönsaker, rotsaker etc. Den speciella tillverkningsmetoden i KAI Shun Classic där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager runt en kärna av mycket hårt VG-10-stål gör knivarna närmast overkligt skarpa och tåliga. Knivbladets uppbyggnad gör också att kniven inte går av vid hård belastning. Knivarna är tillverkade för hand, inklusive stålarbetet, vilket ger varje kniv ett unikt mönster i stålet. Handtagen av Pakkawood, tunna lager ädelträ som varvas med plast under hårt tryck, är D-formade och ligger skönt i handen.
  • Grönsakskniv 9cm KAI Shun Classic

    Grönsakskniv 9cm KAI Shun Classic
    Grönsakskniv med en bladlängd på 9 cm från KAIs serie Shun Classic. Blad i 65 lager Damaskusstål med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i SUS-430- och SUS-431-stål. Stålets HRC ligger på 60-62. Handtag i svart Pakkaträ. En mindre grönsakskniv, perfekt för skalning och arbete i luften. Den speciella tillverkningsmetoden i KAI Shun Classic där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager runt en kärna av mycket hårt VG-10-stål gör knivarna närmast overkligt skarpa och tåliga. Knivbladets uppbyggnad gör också att kniven inte går av vid hård belastning. Knivarna är tillverkade för hand, inklusive stålarbetet, vilket ger varje kniv ett unikt mönster i stålet. Handtagen av Pakkawood, tunna lager ädelträ som varvas med plast under hårt tryck, är D-formade och ligger skönt i handen.
  • Brödkniv offset 20cm KAI Shun Classic

    Brödkniv offset 20cm KAI Shun Classic
    Brödkniv med en bladlängd på 20 cm från KAIs serie Shun Classic. Blad i 65 lager Damaskusstål med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i SUS-430- och SUS-431-stål. Stålets HRC ligger på 60-62. Handtag i svart Pakkaträ. Brödkniv som inte gjorts i en linje utan bladet ligger här lägre än handtaget, detta är för att minska risken att slå i knogarna i skärbrädan, du får helt enkelt mer rörlighet med din brödkniv. Den speciella tillverkningsmetoden i KAI Shun Classic där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager runt en kärna av mycket hårt VG-10-stål gör knivarna närmast overkligt skarpa och tåliga. Knivbladets uppbyggnad gör också att kniven inte går av vid hård belastning. Knivarna är tillverkade för hand, inklusive stålarbetet, vilket ger varje kniv ett unikt mönster i stålet. Handtagen av Pakkawood, tunna lager ädelträ som varvas med plast under hårt tryck, är D-formade och ligger skönt i handen.
  • Brödkniv 23 cm - KAI Seki Magoroku Composite

    Brödkniv 23 cm - KAI Seki Magoroku Composite
    En japansk brödkniv från KAIs serie Seki Magoroku med en bladlängd på 23 cm. Bladet är i tre lager, med ett hårt VG-max-stål i kärnan och det lite mjukare SUS420J2-stålet på varsin sida, som tillsammans bilder det vackra mönstret i knivbladet - en fin, rullande linje löper längsmed bladet. Handtaget är tillverkat av vitt, otroligt tåligt pakkaträ. Brödkniv 23 cm - KAI Seki Magoroku Composite Hårdhet: 61 HRC /- 1 Bladlängd: 23 cm Mått handtag: 12 cm SEKI MAGOROKU COMPOSITE är en innovativh elegant knivserie med en enkel och ren japansk design. Serien består av 8 bladformer med dubbelsidigt polerade blad. Kontrasten mellan den spegelpolerade sidan och den satinpolerade sidan beror på kombinationen av två olika typer av stål. Den spegelpolerade kärnan är av VG-Max stål med en hårdhet på 61 /- 1 och den satinpolerade sidan är av SUS420J2 stål. En ny produktionsteknologi garanterar en hög korrosionsbeständighet, en långvarig prestanda och även extrem precision. Båda stålsorterna förenas genom en särskild procedur med kopparlödning (komposit).
  • Kockkniv 23,5 cm - KAI Wasabi Black

    Kockkniv 23,5 cm - KAI Wasabi Black
    Klassisk kockkniv från japanska KAI med ett högt och långt blad på 23,5 cm. Kniven passar perfekt när du exempelvis ska skära större köttstycken, rotfrukter och grönsaker. Knivbladet är av det rostfria 1k6-stålet som har hög kolhalt och som gör att eggen kan slipas väldigt vass och håller skärpan fint. Handtaget är en kombination av bambupulver och polypropen. Kockkniv 23,5 cm - KAI Wasabi Black Hårdhet: 58 HRC /- 1 Bladlängd: 23,5 cm Mått handtag: 12,6 cm WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter.
  • Kai Knivblock i ek och schiffer, vridbart

    Kai Knivblock i ek och schiffer, vridbart
    En smart och framför allt otroligt vacker förvaring till dina knivar. Knivarna fäster du på den magnetiska ek-skivan.
  • KAI Seki Magoroku Composite Skalkniv 9 cm Stål

    KAI Seki Magoroku Composite Skalkniv 9 cm Stål
    Den här smidiga skalkniven kommer från KAI´s eleganta serie Magoroku. Kniven är tillverkad i VG-Max och SUS420J2-stål och passar utmärkt till att skala, rensa och skära mindre grönsaker. En fin linje löper längs knivbladet som ett kännetecken för de två stålsorterna och ger en estetisk touch till knivarna.Handtaget är tillverkat av vitt Pakkaträ.Passar för både vänsterhänta och högerhänta.Hårdhet 61 HRC +/- 1Mått blad 9 cmMått handtag 9.5 cm  
  • Wasabi Black Filekniv flexibel 18 cm

    Wasabi Black Filekniv flexibel 18 cm
    Flexibel japansk filékniv från KAI som passar utmärkt till att skära och filéa kött och fisk. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper.
  • Shun Classic Kockkniv 15 cm

    Shun Classic Kockkniv 15 cm
    Liten japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt för att skära grönsaker och kött. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.
  • Magoroku Grönsakskniv 16,5 cm

    Magoroku Grönsakskniv 16,5 cm
  • Classic Tomatkniv 15 cm

    Classic Tomatkniv 15 cm
  • Magoroku Brödkniv 23 cm

    Magoroku Brödkniv 23 cm
  • Magnetlist Oljad Ek 39 cm

    Magnetlist Oljad Ek 39 cm
  • Classic Stekkniv 12 cm

    Classic Stekkniv 12 cm
  • KAI Shun Classic Brödkniv 23 cm Stål

    KAI Shun Classic Brödkniv 23 cm Stål
    En brödkniv som är 23 cm av hög kvalitet med ett åldrat utseende och ett bekvämt handtag av Pakkawood. Knivarna från KAI är helt tillverkade för hand vilket inte bara är extremt häftigt utan också ger dem ett mönster i stålet som är helt unikt. Kniven tillverkas enligt en metod där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager om VG-stål som är hårt stål. Detta gör att kniven består av totalt 65 lager stål, tål hög belastning och har ett riktigt vasst blad. Denna kniv passar perfekt till bröd och gör det lätt att skära snygga skivor.
  • KAI Shun Classic Kockkniv 20 cm Stål

    KAI Shun Classic Kockkniv 20 cm Stål
    En riktig kockkniv 20 cm av hög kvalitet med ett åldrat utseende och ett bekvämt handtag av Pakkawood. Knivarna från KAI är helt tillverkade för hand vilket inte bara är extremt häftigt utan också ger dem ett mönster i stålet som är helt unikt. Kniven tillverkas enligt en metod där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager om VG-stål som är hårt stål. Detta gör att kniven består av totalt 65 lager stål, tål hög belastning och har ett riktigt vasst blad. Denna kockkniv passar för allt från grönsaker till kött och gör matlagningen till ett nöje.
  • KAI Shun Classic Kockkniv 25 cm Stål

    KAI Shun Classic Kockkniv 25 cm Stål
    En riktig kockkniv 25 cm av hög kvalitet med ett åldrat utseende och ett bekvämt handtag av Pakkawood. Knivarna från KAI är helt tillverkade för hand vilket inte bara är extremt häftigt utan också ger dem ett mönster i stålet som är helt unikt. Kniven tillverkas enligt en metod där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager om VG-stål som är hårt stål. Detta gör att kniven består av totalt 65 lager stål, tål hög belastning och har ett riktigt vasst blad. Denna kockkniv passar för allt från grönsaker till kött och gör matlagningen till ett nöje.
  • KAI Shun Classic Kockkniv 15 cm Stål

    KAI Shun Classic Kockkniv 15 cm Stål
    En riktig kockkniv 15 cm av hög kvalitet med ett åldrat utseende och ett bekvämt handtag av Pakkawood. Knivarna från KAI är helt tillverkade för hand vilket inte bara är extremt häftigt utan också ger dem ett mönster i stålet som är helt unikt. Kniven tillverkas enligt en metod där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager om VG-stål som är hårt stål. Detta gör att kniven består av totalt 65 lager stål, tål hög belastning och har ett riktigt vasst blad. Denna kockkniv passar för allt från grönsaker till kött och gör matlagningen till ett nöje.
  • KAI Wasabi Black Kockkniv 20 cm Stål

    KAI Wasabi Black Kockkniv 20 cm Stål
    Japansk Kockkniv av hög kvalitet som passar utmärkt att som en allroundkniv till att skära och hacka kött och grönsaker.. Kniven är tillverkad av rostfritt stål med den höga kolhalt 1K6. Det greppvänliga handtaget är tillverkad av bambupulver och polypropen. Kniven tillhör WASABI serien som antyder en estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Tål ej maskindisk.
  • KAI Wasabi Black Brödkniv 23 cm Stål

    KAI Wasabi Black Brödkniv 23 cm Stål
    Japansk brödkniv av hög kvalitet med vågtandad egg som passar utmärkt att skära upp ditt bröd. Kniven är tillverkad av rostfritt stål med den höga kolhalt 1K6. Det greppvänliga handtaget är tillverkad av bambupulver och polypropen. Kniven tillhör WASABI serien som antyder en estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Tål ej maskindisk.
  • KAI Wasabi Black Filékniv Flexibel 18 cm Stål

    KAI Wasabi Black Filékniv Flexibel 18 cm Stål
    Japansk filékniv av hög kvalitet som passar utmärkt till att filéa upp fisk och kött. Kniven är tillverkad av rostfritt stål med den höga kolhalt 1K6. Det greppvänliga handtaget är tillverkad av bambupulver och polypropen. Kniven tillhör WASABI serien som antyder en estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Tål ej maskindisk.
  • Kockkniv 20cm Shun Premier

    Kockkniv 20cm Shun Premier
    Kockkniv med enbladlängd på 20 cm från KAIs serie Shun Premier. Blad i 33 lager med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i mjukare stål. HRC på 61. Handtag i Pakkawood med valnötskaraktär. Klassisk kockkniv som är lämplig för mycket i köket! Köttstycken, grönsaker, rotsaker etc. Shun Premier är, precis som alla andra knivar från KAI, ett hantverk. Knivarnas blad har en kärna i det hårda stålet VG10 som härdats till en extrem skärpa, därav varningstexten på förpackningen, ”Use at your own risk”. Kärnan omgärdas sedan av 16 lager av ett mjukare stål på varje sida, detta ger en serie knivar med 33 lager stål. Unikt med Shun Premier-serien (och många andra serier från KAI) är att all hamring och bearbetning av bladen fortfarande sker för hand. De knivar som lämnar KAI’s fabriker och som bearbetas med dessa tekniker är helt unika. Du får alltid en kniv som inte är den andra lik.
  • Trancherkniv 24cm Shun Premier

    Trancherkniv 24cm Shun Premier
    Trancherkniv med en bladlängd på 24 cm från KAIs serie Shun Premier. Blad i 33 lager med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i mjukare stål. HRC på 61. Handtag i Pakkawood med valnötskaraktär. En trancherkniv har nästan samma form som en kockkniv fast med något smalare blad, vilket gör att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Shun Premier är, precis som alla andra knivar från KAI, ett hantverk. Knivarnas blad har en kärna i det hårda stålet VG10 som härdats till en extrem skärpa, därav varningstexten på förpackningen, ”Use at your own risk”. Kärnan omgärdas sedan av 16 lager av ett mjukare stål på varje sida, detta ger en serie knivar med 33 lager stål. Unikt med Shun Premier-serien (och många andra serier från KAI) är att all hamring och bearbetning av bladen fortfarande sker för hand. De knivar som lämnar KAI’s fabriker och som bearbetas med dessa tekniker är helt unika. Du får alltid en kniv som inte är den andra lik.
  • Kockkniv 15,5cm Shun Premier

    Kockkniv 15,5cm Shun Premier
    Kockkniv med en bladlängd på 15,5 cm från KAIs serie Shun Premier. Blad i 33 lager med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i mjukare stål. HRC på 61. Handtag i Pakkawood med valnötskaraktär. Klassisk lite mindre kockkniv som är lämplig för mycket i köket! Köttstycken, grönsaker, rotsaker etc. Shun Premier är, precis som alla andra knivar från KAI, ett hantverk. Knivarnas blad har en kärna i det hårda stålet VG10 som härdats till en extrem skärpa, därav varningstexten på förpackningen, ”Use at your own risk”. Kärnan omgärdas sedan av 16 lager av ett mjukare stål på varje sida, detta ger en serie knivar med 33 lager stål. Unikt med Shun Premier-serien (och många andra serier från KAI) är att all hamring och bearbetning av bladen fortfarande sker för hand. De knivar som lämnar KAI’s fabriker och som bearbetas med dessa tekniker är helt unika. Du får alltid en kniv som inte är den andra lik.
  • Urbeningskniv 15cm KAI Shun Classic

    Urbeningskniv 15cm KAI Shun Classic
    Urbeningskniv med en bladlängd på 15 cm från KAIs serie Shun Classic. Blad i 65 lager Damaskusstål med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i SUS-430- och SUS-431-stål. Stålets HRC ligger på 60-62. Handtag i svart Pakkaträ. En kniv som med fördel används för filéande av fisk och är mycket bra vid urbening av kött. Den speciella tillverkningsmetoden i KAI Shun Classic där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager runt en kärna av mycket hårt VG-10-stål gör knivarna närmast overkligt skarpa och tåliga. Knivbladets uppbyggnad gör också att kniven inte går av vid hård belastning. Knivarna är tillverkade för hand, inklusive stålarbetet, vilket ger varje kniv ett unikt mönster i stålet. Handtagen av Pakkawood, tunna lager ädelträ som varvas med plast under hårt tryck, är D-formade och ligger skönt i handen.
  • Tournierkniv 6cm KAI Shun Classic

    Tournierkniv 6cm KAI Shun Classic
    Tournierkniv med en bladlängd på 6 cm från KAIs serie Shun Classic. Blad i 65 lager Damaskusstål med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i SUS-430- och SUS-431-stål. Stålets HRC ligger på 60-62. Handtag i svart Pakkaträ. En liten följsam skalkniv, med dess svängda blad är den perfekt till att skala rundade frukter och grönsaker med. Den speciella tillverkningsmetoden i KAI Shun Classic där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager runt en kärna av mycket hårt VG-10-stål gör knivarna närmast overkligt skarpa och tåliga. Knivbladets uppbyggnad gör också att kniven inte går av vid hård belastning. Knivarna är tillverkade för hand, inklusive stålarbetet, vilket ger varje kniv ett unikt mönster i stålet. Handtagen av Pakkawood, tunna lager ädelträ som varvas med plast under hårt tryck, är D-formade och ligger skönt i handen.
  • Skalkniv 10cm KAI Shun Classic

    Skalkniv 10cm KAI Shun Classic
    Skalkniv med en bladlängd på 10 cm från KAIs serie Shun Classic. Blad i 65 lager Damaskusstål med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i SUS-430- och SUS-431-stål. Stålets HRC ligger på 60-62. Handtag i svart Pakkaträ. En mycket användbar skal-/renskniv som fungerar lika bra i luften med att till exempel rensa svamp som att hacka smågrönsaker på skärbrädan. Den speciella tillverkningsmetoden i KAI Shun Classic där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager runt en kärna av mycket hårt VG-10-stål gör knivarna närmast overkligt skarpa och tåliga. Knivbladets uppbyggnad gör också att kniven inte går av vid hård belastning. Knivarna är tillverkade för hand, inklusive stålarbetet, vilket ger varje kniv ett unikt mönster i stålet. Handtagen av Pakkawood, tunna lager ädelträ som varvas med plast under hårt tryck, är D-formade och ligger skönt i handen.
  • Olivslipad Kockkniv 20cm KAI Shun Classic

    Olivslipad Kockkniv 20cm KAI Shun Classic
    Olivslipad kockkniv med en bladlängd på 20 cm från KAIs serie Shun Classic. Blad i 65 lager Damaskusstål med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i SUS-430- och SUS-431-stål. Stålets HRC ligger på 60-62. Handtag i svart Pakkaträ. Klassisk kockkniv som är lämplig för mycket i köket! Köttstycken, grönsaker, rotsaker etc. Den vackra olivslipningen gör att livsmedlet släpper lätt från knivens blad. Den speciella tillverkningsmetoden i KAI Shun Classic där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager runt en kärna av mycket hårt VG-10-stål gör knivarna närmast overkligt skarpa och tåliga. Knivbladets uppbyggnad gör också att kniven inte går av vid hård belastning. Knivarna är tillverkade för hand, inklusive stålarbetet, vilket ger varje kniv ett unikt mönster i stålet. Handtagen av Pakkawood, tunna lager ädelträ som varvas med plast under hårt tryck, är D-formade och ligger skönt i handen.
  • Olivslipad Trancherkniv 23cm KAI Shun Classic

    Olivslipad Trancherkniv 23cm KAI Shun Classic
    Olivslipad trancherkniv med en bladlängd på 23 cm från KAIs serie Shun Classic. Blad i 65 lager Damaskusstål med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i SUS-430- och SUS-431-stål. Stålets HRC ligger på 60-62. Handtag i svart Pakkaträ. En trancherkniv har nästan samma form som en kockkniv fast med något smalare blad, vilket gör att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Den vackra olivslipningen gör att livsmedlet släpper lätt från kniven blad. Den speciella tillverkningsmetoden i KAI Shun Classic där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager runt en kärna av mycket hårt VG-10-stål gör knivarna närmast overkligt skarpa och tåliga. Knivbladets uppbyggnad gör också att kniven inte går av vid hård belastning. Knivarna är tillverkade för hand, inklusive stålarbetet, vilket ger varje kniv ett unikt mönster i stålet. Handtagen av Pakkawood, tunna lager ädelträ som varvas med plast under hårt tryck, är D-formade och ligger skönt i handen.
  • Vinklad Grönsakskniv 9cm KAI Shun Classic

    Vinklad Grönsakskniv 9cm KAI Shun Classic
    Vinklad grönsakskniv med en bladlängd på 9 cm från KAIs serie Shun Classic. Blad i 65 lager Damaskusstål med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i SUS-430- och SUS-431-stål. Stålets HRC ligger på 60-62. Handtag i svart Pakkaträ. En liten precisionskniv. Bladet är vinklat så att dina knogar inte går i skärbrädan när du skär. Den speciella tillverkningsmetoden i KAI Shun Classic där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager runt en kärna av mycket hårt VG-10-stål gör knivarna närmast overkligt skarpa och tåliga. Knivbladets uppbyggnad gör också att kniven inte går av vid hård belastning. Knivarna är tillverkade för hand, inklusive stålarbetet, vilket ger varje kniv ett unikt mönster i stålet. Handtagen av Pakkawood, tunna lager ädelträ som varvas med plast under hårt tryck, är D-formade och ligger skönt i handen.
  • Kockkniv 15cm KAI Shun Classic

    Kockkniv 15cm KAI Shun Classic
    Kockkniv med en bladlängd på 15 cm från KAIs serie Shun Classic. Blad i 65 lager Damaskusstål med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i SUS-430- och SUS-431-stål. Stålets HRC ligger på 60-62. Handtag i svart Pakkaträ. Klassisk kockkniv som är lämplig för mycket i köket! Köttstycken, grönsaker, rotsaker etc. Den speciella tillverkningsmetoden i KAI Shun Classic där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager runt en kärna av mycket hårt VG-10-stål gör knivarna närmast overkligt skarpa och tåliga. Knivbladets uppbyggnad gör också att kniven inte går av vid hård belastning. Knivarna är tillverkade för hand, inklusive stålarbetet, vilket ger varje kniv ett unikt mönster i stålet. Handtagen av Pakkawood, tunna lager ädelträ som varvas med plast under hårt tryck, är D-formade och ligger skönt i handen.
  • KAI Skalkniv 9 cm Shun Kaji

    KAI Skalkniv 9 cm Shun Kaji
    Liten skalkniv på 9 cm från KAIs serie Shun Kaji som förutom att skala även passar bra till att rensa svamp och hacka smågrönsaker på skärbrädan. Kaji är japanska och betyder svärdssmed. Endast den allra skickligaste smeden kan bli Kaji. Knivarna i KAIs Kajiserie består av 65 lager blankpolerat stål i Damaskusdesign. Den hårda kärnan i SG-2-stål omgärdas på vardera sida av 32 lager mjukare stål – allt tillsammans ger kniven dess unika egenskaper och fantastiska skärpa. Stålet har HRC på 63-65. Det nitade handtaget är av svart Pakkaträ och är utformat så att kniven passar både för höger- och vänsterhänta.
  • KAI Kockkniv 15,5 cm Shun Kaji

    KAI Kockkniv 15,5 cm Shun Kaji
    Kockkniv 15,5 cm från KAIs serie Shun Kaji. Denna mindre kniv följer det klassiska draget av en kockkniv och får därför också alla dess fördelar men i en liten och mycket lättarbetad kniv. Kaji är japanska och betyder svärdssmed. Endast den allra skickligaste smeden kan bli Kaji. Knivarna i KAIs Kajiserie består av 65 lager blankpolerat stål i Damaskusdesign. Den hårda kärnan i SG-2-stål omgärdas på vardera sida av 32 lager mjukare stål – allt tillsammans ger kniven dess unika egenskaper och fantastiska skärpa. Stålet har HRC på 63-65. Det nitade handtaget är av svart Pakkaträ och är utformat så att kniven passar både för höger- och vänsterhänta.
  • KAI Kockkniv 20 cm Shun Kaji

    KAI Kockkniv 20 cm Shun Kaji
    Kockkniv 20 cm från KAIs serie Shun Kaji. Allround kockkniv i klassisk storlek som passar utmärkt till att skära kött, fisk, fågel och grönsaker. Kaji är japanska och betyder svärdssmed. Endast den allra skickligaste smeden kan bli Kaji. Knivarna i KAIs Kajiserie består av 65 lager blankpolerat stål i Damaskusdesign. Den hårda kärnan i SG-2-stål omgärdas på vardera sida av 32 lager mjukare stål – allt tillsammans ger kniven dess unika egenskaper och fantastiska skärpa. Stålet har HRC på 63-65. Det nitade handtaget är av svart Pakkaträ och är utformat så att kniven passar både för höger- och vänsterhänta.
  • KAI Brödkniv 23 cm Shun Kaji

    KAI Brödkniv 23 cm Shun Kaji
    Brödkniv 23 cm från KAIs serie Shun Kaji. Kaji är japanska och betyder svärdssmed. Endast den allra skickligaste smeden kan bli Kaji. Knivarna i KAIs Kajiserie består av 65 lager blankpolerat stål i Damaskusdesign. Den hårda kärnan i SG-2-stål omgärdas på vardera sida av 32 lager mjukare stål – allt tillsammans ger kniven dess unika egenskaper och fantastiska skärpa. Stålet har HRC på 63-65. Det nitade handtaget är av svart Pakkaträ och är utformat så att kniven passar både för höger- och vänsterhänta.
  • Skalkniv 9 cm - KAI Seki Magoroku Composite

    Skalkniv 9 cm - KAI Seki Magoroku Composite
    Liten och smidig skalkniv från KAIs serie Seki Magoroku med en bladlängd på 9 cm - perfekt för att skala frukt och rotsaker, rensa svamp eller för att hacka något litet. Bladet är i tre lager, med ett hårt VG-max-stål i kärnan och det lite mjukare SUS420J2-stålet på varsin sida, som tillsammans bilder det vackra mönstret i knivbladet - en fin, rullande linje löper längsmed bladet. Handtaget är tillverkat av vitt, otroligt tålogt pakkaträ. Skalkniv 9 cm - KAI Seki Magoroku Composite Hårdhet: 61 HRC /- 1 Bladlängd: 9 cm Mått handtag: 9,5 cm SEKI MAGOROKU COMPOSITE är en innovativh elegant knivserie med en enkel och ren japansk design. Serien består av 8 bladformer med dubbelsidigt polerade blad. Kontrasten mellan den spegelpolerade sidan och den satinpolerade sidan beror på kombinationen av två olika typer av stål. Den spegelpolerade kärnan är av VG-Max stål med en hårdhet på 61 /- 1 och den satinpolerade sidan är av SUS420J2 stål. En ny produktionsteknologi garanterar en hög korrosionsbeständighet, en långvarig prestanda och även extrem precision. Båda stålsorterna förenas genom en särskild procedur med kopparlödning (komposit).
  • Grönsakskniv 16,5 cm - KAI Seki Magoroku Composite

    Grönsakskniv 16,5 cm - KAI Seki Magoroku Composite
    En japansk grönsakskniv, även känt som nakirikniv, från KAIs serie Seki Magoroku med en bladlängd på 16,5 cm - perfekt för att skära och hacka grönsaker. Det breda bladet med det snabba slutet gör att kniven passar såväl mindre som större grönsaker Bladet är i tre lager, med ett hårt VG-max-stål i kärnan och det lite mjukare SUS420J2-stålet på varsin sida, som tillsammans bilder det vackra mönstret i knivbladet - en fin, rullande linje löper längsmed bladet. Handtaget är tillverkat av vitt, otroligt tålogt pakkaträ. Grönsakskniv 16,5 cm - KAI Seki Magoroku Composite Hårdhet: 61 HRC /- 1 Bladlängd: 16,5 cm Mått handtag: 12 cm SEKI MAGOROKU COMPOSITE är en innovativh elegant knivserie med en enkel och ren japansk design. Serien består av 8 bladformer med dubbelsidigt polerade blad. Kontrasten mellan den spegelpolerade sidan och den satinpolerade sidan beror på kombinationen av två olika typer av stål. Den spegelpolerade kärnan är av VG-Max stål med en hårdhet på 61 /- 1 och den satinpolerade sidan är av SUS420J2 stål. En ny produktionsteknologi garanterar en hög korrosionsbeständighet, en långvarig prestanda och även extrem precision. Båda stålsorterna förenas genom en särskild procedur med kopparlödning (komposit).
  • Kockkniv 20 cm - KAI Seki Magoroku Composite

    Kockkniv 20 cm - KAI Seki Magoroku Composite
    En japansk kockkniv från KAIs serie Seki Magoroku med en bladlängd på 20 cm - perfekt för det mesta i köket! Från att skära kött och grönsaker, till fisk, kyckling och rotsaker. Bladet är i tre lager, med ett hårt VG-max-stål i kärnan och det lite mjukare SUS420J2-stålet på varsin sida, som tillsammans bilder det vackra mönstret i knivbladet - en fin, rullande linje löper längsmed bladet. Handtaget är tillverkat av vitt, otroligt tålogt pakkaträ. Kockkniv 20 cm - KAI Seki Magoroku Composite Hårdhet: 61 HRC /- 1 Bladlängd: 20 cm Mått handtag: 12 cm SEKI MAGOROKU COMPOSITE är en innovativh elegant knivserie med en enkel och ren japansk design. Serien består av 8 bladformer med dubbelsidigt polerade blad. Kontrasten mellan den spegelpolerade sidan och den satinpolerade sidan beror på kombinationen av två olika typer av stål. Den spegelpolerade kärnan är av VG-Max stål med en hårdhet på 61 /- 1 och den satinpolerade sidan är av SUS420J2 stål. En ny produktionsteknologi garanterar en hög korrosionsbeständighet, en långvarig prestanda och även extrem precision. Båda stålsorterna förenas genom en särskild procedur med kopparlödning (komposit).
  • Kockkniv 15 cm - KAI Wasabi Black

    Kockkniv 15 cm - KAI Wasabi Black
    Liten och smidig kockkniv från japanska KAI med litet och men ändå högt blad på 15 cm. Kniven passar perfekt när du ska skära frukt och grönsaker, kött, fisk med mera. Knivbladet är av det rostfria 1k6-stålet som har hög kolhalt och som gör att eggen kan slipas väldigt vass och håller skärpan fint. Handtaget är en kombination av bambupulver och polypropen. Kockkniv 15 cm - KAI Wasabi Black Hårdhet: 58 HRC /- 1 Bladlängd: 15 cm Mått handtag: 12,6 cm WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter.
  • Kockkniv 20 cm - KAI Wasabi Black

    Kockkniv 20 cm - KAI Wasabi Black
    Klassisk kockkniv från japanska KAI med ett högt och lagom långt blad på 20 cm. Kniven passar perfekt när du ska skära frukt och grönsaker, kött, fisk med mera. Knivbladet är av det rostfria 1k6-stålet som har hög kolhalt och som gör att eggen kan slipas väldigt vass och håller skärpan fint. Handtaget är en kombination av bambupulver och polypropen. Kockkniv 20 cm - KAI Wasabi Black Hårdhet: 58 HRC /- 1 Bladlängd: 20 cm Mått handtag: 12,6 cm WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter.
  • Grönsakskniv Nakiri 16,5 cm - KAI Wasabi Black

    Grönsakskniv Nakiri 16,5 cm - KAI Wasabi Black
    Klassisk japansk grönsakskniv från japanska KAI med ett högt och lagom långt blad på 16,5 cm. Den här knivtypen kallas normalt för nakiri i Japan och passar med sitt höga blad med snabba avslut perfekt till alla typer av grönsaker. Knivbladet är av det rostfria 1k6-stålet som har hög kolhalt och som gör att eggen kan slipas väldigt vass och håller skärpan fint. Handtaget är en kombination av bambupulver och polypropen. Grönsakskniv Nakiri 16,5 cm - KAI Wasabi Black Hårdhet: 58 HRC /- 1 Bladlängd: 16,5 cm Mått handtag: 12,6 cm WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter.
  • Brödkniv 23 cm - KAI Wasabi Black

    Brödkniv 23 cm - KAI Wasabi Black
    Klassisk brödkniv från japanska KAI med ett långt och smalt, tandat blad som enkelt skär igenom alla typer av bröd. Knivbladet är av det rostfria 1k6-stålet som har hög kolhalt och som gör att eggen kan slipas väldigt vass och håller skärpan fint. Handtaget är en kombination av bambupulver och polypropen. Brödkniv 23 cm - KAI Wasabi Black Hårdhet: 58 HRC /- 1 Bladlängd: 23 cm Mått handtag: 12,6 cm WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter.
  • Trancherkniv 23 cm - KAI Wasabi Black

    Trancherkniv 23 cm - KAI Wasabi Black
    Klassisk trancherkniv från japanska KAI med ett långt och smalt blad som gör att kniven passar utmärkt för att skära rått eller tillagat kött, fisk eller som långsmal kockkniv. Knivbladet är av det rostfria 1k6-stålet som har hög kolhalt och som gör att eggen kan slipas väldigt vass och håller skärpan fint. Handtaget är en kombination av bambupulver och polypropen. Trancherkniv 23 cm - KAI Wasabi Black Hårdhet: 58 HRC /- 1 Bladlängd: 23 cm Mått handtag: 12,6 cm WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter.
  • Knivväska för 5 knivar - KAI

    Knivväska för 5 knivar - KAI
    Liten knvässka från japanska KAI som rymmer upp till 5 knivar. Den här väskan passar perfekt som förvaring eller för transport av dina knivar. Väskan rymmer tre stora och små knivar. Knivarna säkras med ett särskilt fästsystem så att bladen aldrig kommer i kontakt med varandra. Centrerat bärhandtag och axelrem. Mått stängd: 45 x 16 x 7 cm Mått öppen: 45 x 43 cm
  • Skalkniv 9cm KAI Shun Classic

    Skalkniv 9cm KAI Shun Classic
    Skalkniv med en bladlängd på 9 cm från KAIs serie Shun Classic. Blad i 65 lager Damaskusstål med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i SUS-430- och SUS-431-stål. Stålets HRC ligger på 60-62. Handtag i svart Pakkaträ. En mycket användbar skal-/renskniv som fungerar lika bra i luften med att till exempel rensa svamp som att hacka smågrönsaker på skärbrädan. Den speciella tillverkningsmetoden i KAI Shun Classic där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager runt en kärna av mycket hårt VG-10-stål gör knivarna närmast overkligt skarpa och tåliga. Knivbladets uppbyggnad gör också att kniven inte går av vid hård belastning. Knivarna är tillverkade för hand, inklusive stålarbetet, vilket ger varje kniv ett unikt mönster i stålet. Handtagen av Pakkawood, tunna lager ädelträ som varvas med plast under hårt tryck, är D-formade och ligger skönt i handen.
  • Kai Seki Magoroku Brödkniv Composite 23 cm

    Kai Seki Magoroku Brödkniv Composite 23 cm
    En brödkniv med ett vackert handtag.De två stålsorterna är förenade med en speciell kopparlödning vilket ger en extra elegant och smäcker effekt.  Bladet består av VG-10 stål, hårdhetsgrad av 61 HRC, med ett yttre lager satängpolerat stål av SUS42012. Det tunna avsmalnande handtaget är tillverkat i ljus Pakkawood . 
  • Kai Seki Magoroku Grönsakskniv Composite 16,5 cm

    Kai Seki Magoroku Grönsakskniv Composite 16,5 cm
    Grönsakskniv i serien Seki Magoroku som med sitt höga blad och snabba avslut ger den god balans vilket en grönsakskniv ska ha.De två stålsorterna är förenade med en speciell kopparlödning vilket ger en extra elegant och smäcker effekt.  Bladet består av VG-10 stål, hårdhetsgrad av 61 HRC, med ett yttre lager satängpolerat stål av SUS42012. Det tunna avsmalnande handtaget är tillverkat i ljus Pakkawood . 
  • Kai Mindre knivväska för 5 knivar

    Kai Mindre knivväska för 5 knivar
    En stadig knivväska i tålig nylon med plats för 3 stora och 2 små knivar. Längsta kniv 27 cm.Väska har ett handtag och en rejäl bärrem.  
  • Kai Classic DM-0700 Skalkniv 9 cm

    Kai Classic DM-0700 Skalkniv 9 cm
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Bladets längd: 9 cmAlla Shun-knivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
  • Kai Classic DM-0703 Trancherkniv 20 cm

    Kai Classic DM-0703 Trancherkniv 20 cm
    Skaparen av dessa superknivar är den japanske knivmästaren Kai. Alla Shunknivar är gjorda för hand, till och med stålarbetet. Detta gör att varje kniv har ett eget karaktäristiskt mönster i stålet. Handtaget i Pakka-wood är designat i D-form på traditionellt japanskt vis. Eftersom att kniven är tillverkad i damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål är Shun-knivarna nästan overkligt skarpa och tåliga.  Fågel, fisk, kött eller grönsaker, denna kniv fungerar lika bra till allt. Bladets längd: 20 cm
  • Kai Classic DM-0710 Urbeningskniv 15,5 cm

    Kai Classic DM-0710 Urbeningskniv 15,5 cm
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
  • Kockkniv 25cm KAI Shun Classic

    Kockkniv 25cm KAI Shun Classic
    Kockkniv med en bladlängd på 25 cm från KAIs serie Shun Classic. Blad i 65 lager Damaskusstål med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i SUS-430- och SUS-431-stål. Stålets HRC ligger på 60-62. Handtag i svart Pakkaträ. Klassisk kockkniv som är lämplig för mycket i köket! Köttstycken, grönsaker, rotsaker etc. Den speciella tillverkningsmetoden i KAI Shun Classic där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager runt en kärna av mycket hårt VG-10-stål gör knivarna närmast overkligt skarpa och tåliga. Knivbladets uppbyggnad gör också att kniven inte går av vid hård belastning. Knivarna är tillverkade för hand, inklusive stålarbetet, vilket ger varje kniv ett unikt mönster i stålet. Handtagen av Pakkawood, tunna lager ädelträ som varvas med plast under hårt tryck, är D-formade och ligger skönt i handen.
  • KAI Shun Classic Kockkniv Vänsterhänt 20 cm Stål

    KAI Shun Classic Kockkniv Vänsterhänt 20 cm Stål
    Den här japanska kockkniven av märket KAI passar utmärkt för att skära både grönsaker och kött. Kniven är särskilt utformad för att passa dig som är vänsterhänt Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som har formats ergonomiskt. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget. På så sätt förenas handtaget och knivbladet perfekt för att ge kniven den optimala känslan.Hårdhet 61 HRC +/- 1Mått handtag 12.2 cm
  • KAI Seki Magoroku Composite Grönsakskniv 16.5 cm Stål

    KAI Seki Magoroku Composite Grönsakskniv 16.5 cm Stål
    Denna grönsakskniv kommer från KAI´s serie Seki Magoroku. Kniven med sitt höga blad passar utmärkt till att skära och hacka grönsaker. Kniven är tillverkad av kvalitetsstålen VG-Max och SUS420J2 och har en rullande lilnje längs knivbladet som ett kännetecken för de två stålsorterna och ger en estetisk touch till knivarna.Handtaget är tillverkat av vitt Pakkaträ.Passar för både vänsterhänta och högerhänta.Hårdhet 61 HRC +/- 1Mått blad 16.5 cmMått handtag 12 cm
  • KAI Seki Magoroku Composite Kockkniv 20 cm Stål

    KAI Seki Magoroku Composite Kockkniv 20 cm Stål
    En Japansk kockkniv från KAI som passar perfekt till att skära kött och grönsaker. Kniven är tillverkad i VG-Max och SUS420J2-stål med en fin linje som löper längs knivbladet som ett kännetecken för de två stålsorterna och ger en estetisk touch till knivarna.Handtaget är tillverkat av vitt Pakkaträ.Passar för både vänsterhänta och högerhänta.Hårdhet 61 HRC +/- 1Mått blad 20 cmMått handtag 12 cm 
  • KAI Seki Magoroku Composite Brödkniv 23 cm Stål

    KAI Seki Magoroku Composite Brödkniv  23 cm Stål
    Denna Japanska brödkniv kommer från KAI´s serie Magoroku. Brödkniven har en vågtandad egg som gör det enkelt att skära ditt bröd. Kniven är tillverkad av kvalitetsstålen VG-Max och SUS420J2 och har en fin rullande linje som löper längs knivbladet som ett kännetecken för de två stålsorterna och ger en estetisk touch till knivarna.Handtaget är tillverkat av vitt Pakkaträ.Passar för både vänsterhänta och högerhänta.Hårdhet 61 HRC +/- 1Mått blad 23 cmMått handtag 12 cm
ileadileadilead