Karimatto knivprodukter

Karimatto är ett varumärke som i Sverige marknadsförs av Dafra. Knivarna är moderna och tillverkade i ett fantastiskt knivstål av typen 5Cr15Mov. Stålet har en hög hårdhetsgrad (56 + – 1 på Rockwell skalan) och består av en kombination av Molybden och Vanadium.

Knivar från Karimatto

Karimatto har knivar för olika ändamål där du hittar bland annat kockkniv och brödkniv i sortimentet.

  • Karimatto - Karimatt Kockkniv 20 cm

    Karimatto - Karimatt Kockkniv 20 cm
    Kockkniven från Karimatto by Culimat är en slitstark allroundkniv som täcker många av behoven i köket. Med den här kniven skär du kött, fisk och grönsaker utan ansträngning och kniven blir en perfekt present till hemmakocken. Knivens blad av 5Cr15Mov består av en kombination av molybden och vanadium. Med en hårdhet på 56 HRC håller kniven sin skärpa mycket länge och är dessutom lätt att slipa. Det ergonomiska handtaget i svart är bekvämt att använda och passar både höger- och vänsterhänta.
  • Karimatto - Brödkniv 20 cm

    Karimatto - Brödkniv 20 cm
    Med den vågtandade brödkniven från Karimatto by Culimat skär du allt från mjuka frallor till bröd med hårdare skorpa. Ihop med de andra tre knivarna ur samma serie täcker den här kniven de allra flesta behoven i köket och gör matlagningen till en fröjd. Knivens blad är tillverkad av 5Cr15Mov som består av en kombination av molybden och vanadium. Stålets hårdhet på 56 HRC håller kniven vass länge och gör den dessutom lätt att slipa. Det ergonomiska handtaget i svart är bekvämt att använda och passar både om du är högerhänt och vänsterhänt.