Karimatto knivprodukter

Karimatto är ett varumärke som i Sverige marknadsförs av Dafra. Knivarna är moderna och tillverkade i ett fantastiskt knivstål av typen 5Cr15Mov. Stålet har en hög hårdhetsgrad (56 + – 1 på Rockwell skalan) och består av en kombination av Molybden och Vanadium.

Knivar från Karimatto

Karimatto har knivar för olika ändamål där du hittar bland annat kockkniv och brödkniv i sortimentet.

 • Karimatto - Karimatt Kockkniv 20 cm

  Karimatto - Karimatt Kockkniv 20 cm
  Kockkniven från Karimatto by Culimat är en slitstark allroundkniv som täcker många av behoven i köket. Med den här kniven skär du kött, fisk och grönsaker utan ansträngning och kniven blir en perfekt present till hemmakocken. Knivens blad av 5Cr15Mov består av en kombination av molybden och vanadium. Med en hårdhet på 56 HRC håller kniven sin skärpa mycket länge och är dessutom lätt att slipa. Det ergonomiska handtaget i svart är bekvämt att använda och passar både höger- och vänsterhänta.
 • Karimatto - Santokukniv 17,5 cm

  Karimatto - Santokukniv 17,5 cm
  Olivslipad santokukniv från Karimatto by Culimat är en slitstark allroundkniv som täcker många av behoven i köket. Santoku är japanska och betyder ”tre användningar”, vilket syftar till knivens mångsidighet. Med den här kniven skär du kött, fisk och grönsaker utan ansträngning. Tack vare olivslipningen släpper livsmedlet lätt från knivbladet. Knivens blad är tillverkad av 5Cr15Mov som består av en blandning av molybden och vanadium. Stålets hårdhet på 56 HRC håller eggen vass länge och gör den lätt att slipa. Det ergonomiska handtaget i svart är bekvämt att använda och passar både för dig som är högerhänt och vänsterhänt.
 • Karimatto Santoku Kockkniv 17 cm

  Karimatto Santoku Kockkniv 17 cm
  Karimatto är ett japanskt varumärke som erbjuder moderna knivar i klassisk tappning, vilket gör dem riktigt inspirerande att arbeta med. Kniven är tillverkad av ett kvalitativt 5Cr15Mov-stål som är lätt att underhålla och slipa upp till en riktigt vass skärpa.
 • Karimatto - Brödkniv 20 cm

  Karimatto - Brödkniv 20 cm
  Med den vågtandade brödkniven från Karimatto by Culimat skär du allt från mjuka frallor till bröd med hårdare skorpa. Ihop med de andra tre knivarna ur samma serie täcker den här kniven de allra flesta behoven i köket och gör matlagningen till en fröjd. Knivens blad är tillverkad av 5Cr15Mov som består av en kombination av molybden och vanadium. Stålets hårdhet på 56 HRC håller kniven vass länge och gör den dessutom lätt att slipa. Det ergonomiska handtaget i svart är bekvämt att använda och passar både om du är högerhänt och vänsterhänt.
 • Karimatto - Allkniv 12 cm

  Karimatto - Allkniv 12 cm
  Allkniven från Karimatto by Culimat är en liten och smidig kniv som passar för att skära och tärna grönsaker och frukt. Tillsammans med de andra tre knivarna ur samma serie täcker den här kniven de allra flesta behoven i köket och underlättar matlagningen. En perfekt present till hemmakocken!Knivbladet är tillverkat av det mycket slitstarka stålet 5Cr15Mov som består av en kombination av molybden och vanadium. Med en hårdhet på 56 HRC håller kniven sin skärpa länge och är dessutom lätt att slipa.Det ergonomiska handtaget i svart ligger bekvämt i handen och är framtaget för att passa både höger- och vänsterhänta.