Kasumi knivprodukter

Att japaner är duktiga på att göra vassa verktyg som knivar är allmänt känt. Ett ståtligt varumärke från Seki, Japan, är Kasumi. Deras knivar håller hög kvalité och finns i klassiska modeller som Nakiri men också i modernare knivblad och knivset.

Knivarna från Kasumi återförsäljare i Sverige

 • Kasumi Grönsakskniv 17 cm

  Kasumi Grönsakskniv 17 cm
  Högkvalitativ grönsakskniv från Kasumi. Denna kniv tillhör gruppen Nakiri som är traditionella japanska knivar i en moderniserad version. Kniven passar perfekt till att skära alla sorters grönsaker men kan även användas som kockkniv.  Specifikationer:  Mått: Knivlängd: 30,5 cm. Bladlängd: 17 cm. Vikt: 230 gram. 32 lager rostfritt stål.
 • Kasumi Liten Kockkniv 20 cm

  Kasumi Liten Kockkniv 20 cm
  Knivarna från Kasumi är tillverkade i Seki Japan. Kockkniven är tillverkad av 32 lager rostfritt stål och passar perfekt till de flesta uppgifter i köket.Knivens vinkel är 15 grader vilket gör att kanten är vass. Handtaget är tillverkat av trä med impregnerat hårdplast.  Specifikationer: Mått: Knivlängd: 33 cm. Bladlängd: 20 cm. Vikt: 190 gram.  
 • Kasumi Paketerbjudande: Kasumi knivset

  Kasumi Paketerbjudande: Kasumi knivset
  Det blir inte bättra än så här - det ultimata knivsetet till dig som bara nöjer dig med det bästa. Ett komplett set från Kasumi som tillverkats i Seki, Japan, efter gamla principer och metoder. Knivarna används av flera professionella kockar och kommer garanterat glädja alla med en känsla av högsta kvalité.
 • Kasumi Urbeningskniv 16 cm

  Kasumi Urbeningskniv 16 cm
  Urbeningskniv från japanska kvalitetsmärket Kasumi. Den smala kniven är utmärkt för att skära och putsa fisk och kött. Kniven har 32 lager rostfritt stål och 15 graders vinkel som gör att bladet är väldigt vasst. Handtaget är tillverkat i trä med impregnerat hårdplast. Kniven är tillverkad i den japanska staden Seki.   Specifikationer: Mått:Knivlängd: 37 cm. Bladlängd: 24 cm. Vikt: 284 gram.  
 • Kasumi Stor kockkniv 24 cm

  Kasumi Stor kockkniv 24 cm
  Stor och lite tyngre kockkniv som kan användas till det mesta i köket. Kniven från Kasumi är tillverkad i Japans knivmecka, staden Seki. Med 32 lager rostfritt stål och en 15 graders vinkel blir kniven otroligt vass. Knivens handtag är tillverkat i trä.  Specifikationer: Mått:  Knivlängd: 37 cm. Bladlängd: 24 cm.Vikt: 250 gram.  
 • Kasumi Brödkniv 25 cm

  Kasumi Brödkniv 25 cm
  Traditionell brödkniv från Kasumi. Kniven är tillverkad i den japanska staden Seki. Kniven har 32 lager rostfritt stål och en 15 graders vinkel som gör att kanten är väldigt vass.  Specifikationer: Mått: Knivlängd: 39 cm. Bladlängd: 25 cm. Vikt: 235 gram.  
 • Kasumi Trancherkniv 24 cm

  Kasumi Trancherkniv 24 cm
  Trancherkniv från Kasumi som är perfekt att använda när man t.ex. ska filea fisk eller skära tunna fina skivor. Kniven är tillverkad i den japanska staden Seki. Med 32 lager rostfritt stål och handtaget är tillverkat i trä. Kniven har en 15 graders vinkel vilket gör att knivseggen är väldigt vass.  Specifikationer: Mått: Knivlängd: 37 cm. Bladlängd: 24 cm. Vikt: 284 gram.  
 • Kasumi Universalkniv 14 cm

  Kasumi Universalkniv 14 cm
  Robust universalkniv från Kasumi som kan användas till det mesta i köket. Knivens storlek gör den perfekt att använda när man skall bena ut kött och för att komma åt på ställen där en vanlig kockkniv inte når. Högre klack men med spetsigare udd.32 lager rostfritt stål och 15 grader vinkel gör att kniven är vass. Handtaget är tillverkat i trä med impregnerat hårdplast. Kniven är tillverkad i Seki i Japan. Specifikationer: Knivlängd: 25 cm. Bladlängd: 14 cm. Vikt: 100 gram.
 • Kasumi Dubbelsidig Slipsten 240/1000

  Kasumi Dubbelsidig Slipsten 240/1000
  Slipsten från Kasumi. Om du bara skall ha en slipsten är det denna du skall ha! Slipstenen är den mest populära tack vare sin kombination av två olika finhetsgrader av högsta kvalitet. Slipstenens grovhet mäts i grit, som anger antalet stenkorn per kvadratcentimeter.  #240 orange med grova stenkorn, används för att grundslipa riktigt slöa knivar.#1000 vit med medelfina stenkorn, används för att underhålla knivar som är lite slöa. Med en polerat egg får man perfekt resultat och kniven glider igenom råvaran utan problem.  
 • Kasumi Dubbelsidig Slipsten 3000/8000

  Kasumi Dubbelsidig Slipsten 3000/8000
  Slipsten från Kasumi som hjälper dig att underhålla dina knivar på bästa sätt. Slipstenen har en kombination av två slipstenar med olika grovheter av mycket god kvalitet som ger din knivar den slutliga finishen. #8000 vit superfin grit som används för att polera eggen efter slipning. #3000 gul fin grit, används för att underhålla vassa knivar. Med en polerat knivsegg får man perfekt resultat varje gång och kniven glider fint igenom råvaran.